Vācu jaunuzņēmums izstrādā elektrisku traktoru (+ VIDEO) 6

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 29.jūlijs 2024 4:32

Vācijas jaunuzņēmums Tadus izstrādā elektrisku traktoru, kas būs piemērots darbam dažādās sfērās.

Tadus ir universāla tehnika, ko var izmantot lauksaimniecības darbiem, kā frontālo iekrāvēju vai citās sfērās, tomēr galvenais, ka tas ir vienkārši un intuitīvi pārvaldāms, apveltīts ar efektīvu piedziņas sistēmu, kas sekmē minimālu enerģijas patēriņu un ļoti zemas enerģijas izmaksas, izmantojot pašu saražoto elektroenerģiju.

Projekta autori ir trīs cilvēku komanda, kurā apvienojušies divi inženieri un biznesa ekonomiste. Vērojot saules baterijām noklāto lauksaimnieku māju un fermu jumtus, viņi nonāca pie idejas par elektrisku traktoru, kas varētu izmantot pašu saražoto elektrību un būtu apveltīts arī citām funkcijā.

Šobrīd gatavs darboties spējīgs prototips un komanda jau sapņo par nelielu sērijveida ražotni, kas varētu sākt darbu 2025. gadā. Pie plusiem projekta autori pieskaita zemās enerģijas izmaksas, spēju uzglabāt enerģiju akumulatoros un izmantot to saimniecībā, kad saules paneļi nespēj darboties, vienkāršo vadību un funkciju, kas ļaus viegli nomainīt iztukšotos akumulatorus pret uzlādētiem.

Tiesa, netrūkst arī trūkumu – piemēram, smagiem darbiem (aršana) traktors īsti nav piemērots, jo baterija iztukšojas pārāk ātri, arī cena, ko ražotājs varētu prasīt, ir aptuveni 30 procentus lielāka nekā līdzīgas jaudas dīzeļtraktoram – pēc aptuveniem aprēķiniem 200 000 eiro pret 260 000 – 270 000 eiro. Visbeidzot, Tadus akumulators sver 250 kg, tādēļ enerģijas avota maiņā nebūs vienkārša pat tad, kad šī problēma (prototipam nav šādas sistēmas) būs atrisināta.

Attiecībā par cenu, projekta autori ir rēķinājušies, ka traktoram vajadzētu nostrādāt 2000 – 3000 darba stundas, tad izmaksas izlīdzinātos un turpmākais jau lauksaimniekam “aiziet plusā”.

Daži TADUS traktora tehniskie dati:

Jauda: 80 kW (110 Zs) ilgstoši, 120 kW (160 Zs) maksimāli, traktora pašmasa 5000 kg, maksimālais ātrums 40 km/h, baterija 130 kWh, baterijas svars 250 kg, uzlāde 8 stundas.   

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
ZZZZ 29.jūlijs 2024 11:04
5 3 Atbildēt

Nav slikts variants telpām, parku kopšanai uc vietām kur nevajag ilgstoši strādāt.

Kanibaals 29.jūlijs 2024 14:04
2 0 Atbildēt

Nav ko ilgstoši strādāt, ilgstoši ir jāatpūšas.

Meistars 29.jūlijs 2024 14:13
2 1 Atbildēt

Jāiet vēl tālāk un jābūvē traktori ar saules paneļiem uz jumta. Nebūs vismaz jālādē.

Un nevarēs lielie priekšnieki pārslogot traktoristus. Kā tumsa klāt, tā darba laiks beidzas.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Degvielas cenas: Dīzelis 1.477 un 95 benzīns 1.517 EUR; bet Igaunijā? - 15.09.2024

iAutolv uzpilda degvielu par 1.477 eiro litrā, Gulbenē todien Neste cena bija 1.42 par litru, bet Igaunijā 15. septembrī par dīzeļdegvielas litru prasīja 1,419 eiro. Lasīt vairāk

 

Pjastri veiksmīgi aizsargājas no Leklēra un uzvar Azerbaidžānas "Grand Prix" 2

Austrālijas autosportists Oskars Pjastri svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 17.posmā - Azerbaidžānas "Grand Prix" - un viņa pārstāvētā "McLaren" komanda kļuva par līderi Konstruktoru kausā. Lasīt vairāk

 

Lielas problēmas BMW: Dingolfingas rūpnīca uz laiku aptur ražošanu, atsaukums izmaksās miljonus 4

BMW uz laiku apturējis ražošanu savā Eiropas lielākajā rūpnīcā Vācijas pilsētā Dingolfingā. Iemesli lēmumam ir vairāki. Lasīt vairāk

 

Dzelzceļa stacija RIX lidostā un vilciena savienojums ar Rīgu būtu jāiesaldē vismaz uz 10 gadiem (+ VIDEO) 23

iAutolv apskata topošo Rail Baltica stacijas ēku Rīgas lidostā un izsaka savas domas attiecībā par šo projektu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti