Kā Continental riepas pagarina elektrisko kravas auto sniedzamību? (+VIDEO) 1

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 21.oktobris 2024 11:30

Vadošie riepu ražotāji kā Continental izstrādā ne vien pašu apriepojumu, bet arī dažādas palīgtehnoloģijas. Apmeklējot vācu auto tehnoloģiju milža Continental ekspozīciju transporta izstādē Hanoverē, atklājām, ka modernās kravas spēkratu riepas spēj daudz vairāk nekā ripot, vilkt vai stūrēt.

Gandrīz desmit gadus ilgā izpētes darbā radīts gumijas sastāvs, kas ļauj par 10% samazināt rites pretestību riepām, kam jau iepriekš bija pieškirts augstākais A vērtējums. Šāds parametrs vieš aizdomas par necilu kravnesību, taču Continental EfficientPro gadījumā ir pilnīgi otrādi. “Šī ir pirmā tālbraucēju riepa ar paaugstinātu slodzes indeksu, kas iztur smagā elektrotransporta bateriju svaru,” TV Autoziņām apgalvo Continental Tires oriģinālaprīkojuma riepu vadītājs EMEA reģionā Leo Kolodzejs (Leo Kolodziej). Sadarbībā ar citiem departamentiem Continental Tires izstrādājušas jaunu riepu uzraudzības kompleksu, kas arī tika prezentēts Hanoverē. Continental Tires digitālo risinājumu vadītāja Klarisa Dovāla (Clarisa Doval): “Tas ir mūsu jaunās paaudzes riepu sensors. To nostiprina riepas iekšpusē. Šis sensors spēj sazināties ar mūsu elektroniku kā transportlīdzeklī, tā ārpus tā, un nosūtīt datus uz datu “mākoni”. Tos mēs kombinējam ar mākslīgā intelekta uzturētu algoritmu, un spējam jums pateikt par jūsu riepām visu, ko vien vēlaties uzzināt

Jaunās paaudzes viedos riepu sensorus iespējams savienot ar divu veidu kontroles sistēmām. Pirmo sauc Conti Connect Light, un tas ir balstīts uz tālruņa aplikāciju. Tas ir ļoti viegli lietojams un ir par brīvu, ja vien jums uzstādīti riepu sensori. Jūs vienkārši iereģistrējaties aplikācijā, ieejat tiešsaistē un varat to lietot. Conti Connect Pro ir izsmalcinātāks risinājums, kam ir vairāk funkciju, un tā lietošanai gan būs nepieciešams vairāk iekārtu.

Premium riepas samazina degvielas patēriņu, un tas nav nekas jauns. Bet vai gumijas sastāvs spēj pagarināt elektromobiļa sniedzamību? Continental ir pārliecināti, ka var. Leo Kolodzejs demonstrē stendu, kas izgatavots īpaši tam, lai parādītu, kā jaunākās paaudzes kravas auto un autobusu riepas palīdz saglabāt elektrisko transportlīdzekļu sniedzamību. Vairāk skaties TV Autoziņu sižetā.

 
Visi komentāri
 
650 21.oktobris 2024 14:13
0 0 Atbildēt

Šis ir ļooti interesanti.Vien mēr esmu brīnījies.Kā tā.Ka ripu rites pretestības samazināšana nokļuva Pirmajā vietā tieši elektromobīļu uzplaukuma laikos.

Pirms tam mums viss bija kā bija- par degvielas patēriņu uztraukumam nebij pamata,maksāt par dažādām truli paātrināti nodilstošām kalošām arī nevienam nebij nekādu tādu Zinātniski pamatotu iebildumu.

Patērētājiem (Lohiem) vienīgā iebildum iespēja bija izteikt tā dēvētās sazvērestības teorijas.Tāpat kā tagad- vai pārlieku sakāpināta pievēršanās rites pretestībai nepazeminās kādas Pārējās (patērētājam/svarīgās) riepu īpašības.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Traģēdija Vācijā: jaunieši bez tiesībām izraisa smagu avāriju (+ FOTO) 7

Viens cilvēks gājis bojā, divi smagi ievainoti – tāds ir iznākums avārijai netālu no Vācijas pilsētas Bretenas, ko izraisīja divi jaunieši, kas pie stūres bija sēdušies bez vadītāja apliecības. Lasīt vairāk

 

Vecrīga kļuvusi par elektroauto bezmaksas stāvlaukumu (+ VIDEO) 7

Braukšana pa sabiedriskā transporta joslām un bezmaksas stāvvietas Rīgas centrā ir dažas no priekšrocībām, kas vismaz daļai jaunu auto pircēju liek izšķirties par labu elektroauto, kas joprojām ir dārgāki par benzīna un dīzeļa spēkratiem. Lasīt vairāk

 

Nissan Murano sasniedzis ceturto paaudzi (+ FOTO) 2

No jaunākajām vēsmām japāņu krosovers bija izvairījies 10 gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Mazauto izslīd uz rudenīgās šosejas (+ VIDEO) 21

Video autors vērš uzmanību uz to, ka rudens apstākļos riepu faktoram ir arvien lielāka nozīme. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti