iAuto izmēģina vienīgo ūdeņraža degvielas uzpildes staciju Baltijā (+ VIDEO) 10

 
iAuto | 6.maijs 2022 11:46

iAuto izmēģina vienīgo ūdeņraža degvielas uzpildes staciju Baltijā ar 76 500 eiro vērto Toyota Mirai.

 
Visi komentāri
 
Falss 6.maijs 2022 22:58
3 0 Atbildēt

Māri priekšan nav velkošā, aizmugure ir velkošā.

Šobbrīd cena ir kosmoss (Mercedes S klases līmenis), bet Toyota uz 2025.gadu sola cenu ne vairāk kā 30000 Eur.

Lielie eneŕģijas milži sola zaļā (taisīts no vēja vai saules enerģijas) ūdeņraža cenu ap 1Eur par 1kg uz 2030.gadu, bez nodokļiem, nu cena uzpildes stacijā varētu tad būt 5-6 Eur par 1kg.

Tad šī tiešām ir alternatīva, šobrīd kosmoss.

Kā piemērs šobrīd ASV šis auto maksā no 39000 USD (papidus jāatņem subsīdija no valsts 7500USD) un pircējs vēl saņem, 15000USD karti ūdeņraža uzpildei. Tad jau izskatās reālāk.

Bet ASV ir baigas Tesla lobijs un tur visus šī Toyota pircējus izsmej.

P.S. Šo auto būtu jāuztver kā dīzelis ar benzīnu= elektroauto ar ūdeņraža auto.

viencexperc 7.maijs 2022 11:38
2 0 Atbildēt

Japānā šis projekts izgāzās. Atveda pie komunistiem. Tie sagremos jebkuru sūdu.

Komjaunietis 7.maijs 2022 14:09
0 0 Atbildēt

Japāna ir otrā valsts aiz Amerikas šo auto pirkšanā. Tālāk seko Koreja.

Komunistiem patīk Mercedes.

Proletāriešiem patīk Žiguļi.

imzz 7.maijs 2022 13:50
0 0 Atbildēt

Praktiskā ūdeņraža auto būšana īpašumā/lietošana ietver daudzus jautājumus, kas palika aiz kadra: Vai glabājot nezūd ūdeņradis, ja ne jaunam tad lietotam auto, jo ūdeņradis sava mazā molekulas izmēra dēļ izlien caur tādām vietām, kas gaisam būtu hermētiskas; auto uzvedība ziemā; auto tirgus vērtība pēc garantijas laika beigām; remontu izmaksas, auto uzticamība garantijas laikā un pēc tā beigām, vai ūdeņraža balons nav obligāti jāmaina pēc noteikta gadu skaita, ( jo kompozītmateriāli ar laiku zaudē sākotnējās īpašības ) u.c.

Balons 7.maijs 2022 14:15
0 0 Atbildēt

Ūdeņradis nezūt kā tas notiek ar elektrību litija jonos it īpaši sākot no mīnuss 10.

Droši var lietot arī pie mīnus 30 ūdeņradi.

15 gadu nevajag inspekciju baloniem.

imzz 7.maijs 2022 17:11
0 0 Atbildēt

Attiecībā uz zušanu es domāju ventiļu mehāniskās daļas, blīves un savienojumus un pašu degvielas šūnas sistēmu lietotiem ūdeņraža auto.

At some point over its service life, any fuel cell system could develop a leak. This could happen because of a vehicle collision, poor maintenance, or age. Pasvītroju age, t.i. vecumu.

Balons 7.maijs 2022 19:19
0 0 Atbildēt

Tas ir domāts braukšanas laikā (kā benzīnauto eļļas piles, vai bieži uz dīzeļa degvielas filtra var redzet sūces), jo fuel cell ir nosaciti motors. Bet kamer auto stav, tad ūdeņradis nemaz uz fuel cell (dzinēju) neiet.

Arī LPG auto karstā laikā blakus var just propāna smaku, jo nostrādā drošības varsts, lai pie propana izplešanās netiek deformēts balons.

Opis 9.maijs 2022 8:53
0 0 Atbildēt

Ja Toyota dotu līdzi arī mājas ūdeņraža ģeneratoru, varbūt tā lieta aizietu. Uzliec uz jumta saules baterijas, ražo ūdeņradi un uzkrāj balonā, no kura pildies, vai apkurini māju. Tagad sanāk saražoto nodot tīklā un maksāt sadales tīklam par sadali un pārvadi, bet tā varētu visu pārvērst ūdeņradī un būtu salīdzinoši lēts akumulators, jo balons nedegradējas, kā parastie akumulatori, kas ir arī nejēdzīgi dārgi.

Jūrmalnieks 9.maijs 2022 9:05
0 0 Atbildēt

Ideālos apstākļos vajag 39kWh, lai saražotu vienu kilogramu ūdeņraža, bet ja ņem vērā, ka pieejamās iekārtas nav tik efektīvas, tad būs tuvāk ap 48 kWh uz vienu kilogramu ūdeņraža.

Kaugurnieks 9.maijs 2022 15:09
0 0 Atbildēt

Jau komercializē ierīci elektrolaizeru H2 izgatavošanais ar 95% efektivitāti.

www.h2pro.co/technology

Un protams degvielas šūnas paliek efektīvākas, jau ir komerciolizētas degvielas šūnas ar 70% elektriko efektivitāti, ja vel izmanto siltumu, tad efektivitāte ir 90%.

Zviedru Powershell un Somu-Igauņu Elcogen.

Tā kā nav viss tik slikti. Galvenais cenu dabūt līdz tādam pašam līmenim kā tradicionālajām tehnoloģijām, tad lietas aizies, bet lidz tam bus nišas produkts.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo lielākais un mazākais krosovers tiekas triecientestos (+ VIDEO)

Volvo sarīkojis drošības testus, savas krosoveru līnijas lielākajam un mazākajam modelim liekot triekties vienam pret otru. Lasīt vairāk

 

Nepilni 60 000 eiro - sākta pasūtījumu pieņemšana jaunās paaudzes Toyota Land Cruiser, izziņotas cenas Latvijā (+ FOTO) 2

Toyota leģendārais Land Cruiser ir piedzīvojis plašas pārmaiņas un ieguvis būtiski labākas spējas braukšanai gan pa bezceļu, gan pa cietu segumu, vienlaikus paliekot uzticīgs savām saknēm un kompānijas DNS. Ražotāja pārstāvji izziņojuši arī leģendārā SUV jaunās paaudzes cenu, un pirmie auto pie īpašniekiem nonāks šajā rudenī. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 6

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti