Suecas kanālā satiksmes atjaunota 4

 
Nozare.lv | 30.marts 2021 8:30

Suecas kanālā pirmdien no sēkļa nocelts milzīgais konteinerkuģis "Ever Given", un satiksme pasaules tirdzniecībai vitāli svarīgajā transporta ceļā atsākta, pavēstīja amatpersonas.

"Suecas kanāla pārvaldes priekšsēdētājs admirālis Osama Rabie paziņojis par kuģošanas atsākšanu Suecas kanālā," teikts pārvaldes paziņojumā.

Paies aptuveni trīsarpus dienas, līdz izdosies likvidēt nobloķētā kanāla dēļ radušos kuģu sastrēgumus, norādīja Rabie.

Konteinerkuģis "Ever Given" dodas Lielā Rūgtā ezera virzienā, vēsta Rietumu mediji.

Kad kuģus nokļūs līdz ezeram, kas atrodas starp kanāla ziemeļu un dienvidu daļām, speciālisti veiks kuģa apskati, lai noteiktu, vai tas var turpināt ceļu.

Milzu konteinerkuģi, kas kopš otrdienas bija nobloķējis Suecas kanālu, pirmdien beidzot izdevās pagriezt un nocelt no sēkļa.

Kā ziņots, ar Panamas karogu kuģojošais 400 metrus garais un 59 metrus platais kuģis "Ever Given" otrdien sliktos laikapstākļos sagriezās sāniski un iestrēga, pilnībā apturot kuģošanu Suecas kanālā.

Kuģis, kas pieder Japānas uzņēmumam "Shoei Kisen Kaisha" un kura operators ir Taivānas kompānija "Evergreen Marine", bija ceļā no Tandžungpelepasas Malaizijā uz Roterdamu Nīderlandē.

Pirms vairāk nekā 150 gadiem izraktais Suecas kanāls ir viens no svarīgākajiem pasaules tirdzniecības ceļiem.

Pagājušajā gadā pa kanālu izbrauca teju 19 000 kuģu, pārvadājot vairāk nekā vienu miljardu tonnu kravas.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
650 30.marts 2021 19:59
2 0 Atbildēt

Pag,tagd Rotterdama,Bremerhavene,LeHavra un/vai labticīgie kravu saņēmēji "gaida" ienākošos transportus.Pēc paviršām aplēsēm, to varētu būt 10:1,salīdzinot ar ikdienā apstrādājamo apjomu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti