Valsts policija aicina ievērot piesardzību atpūtā pie ūdens

 

Foto: iAuto.lv

VP | 10.jūnijs 2021 7:54

Aizvadītajā nedēļas nogalē Vidzemes reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā fiksēts gadījums, kad mazgadīgi bērni bez vecāku vai citu pieaugušo uzraudzības atradušies ūdenstilpnes tuvumā. Valsts policija atgādina par drošību atpūtā pie ūdens.

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 6. jūnijā, īsi pēc pulksten sešiem vakarā kāda iedzīvotāja Vidzemē ziņoja par to, ka bērni bez pieaugušo uzraudzības atrodas pie ūdenstilpnes. Izbraucot policijas norīkojumam, konstatēts, ka trīs mazgadīgi bērni, kamēr mamma atrodas darbā, nolēmuši papeldēties. Policija izsaka pateicību iedzīvotājai, kura nepalika vienaldzīga un, rūpējoties par bērnu drošību, nekavējoties ziņoja policijai.

Valsts policija atgādina vecākiem neizlaist savas atvases no redzesloka un nepārtraukti pieskatīt bērnus, kamēr viņi atrodas ūdenī vai tiešā tā tuvumā.  Tāpat bērni jāpieskata arī tad, kad viņi peldas piemājas dīķī vai uzstādītajos baseinos, jo nereti nelaimes mēdz notikt arī it kā pašiem šķietami ikdienišķās un drošās vietās. Ūdens nelaimes visbiežāk notiek klusi, tāpēc aicinām visu savu uzmanību veltīt bērnu drošībai, noliekot malā viedierīces.

Tāpat policija atgādina vecākiem pārrunāt ar bērniem jautājumus, kas saistīti ar drošību pie ūdens un rīcību ārkārtas gadījumos, lai atpūta pie ūdens nepārvērstos traģēdijā. Vecākiem un citiem pieaugušajiem jāņem vērā, ka bērni mācās skatoties, kā rīkojas viņu vecāki un citi pieaugušie – ja pieaugušie būs neapdomīgi un pārkāps drošības noteikumus, tā rīkosies arī bērni.

Gadījumā, ja notikusi nelaime uz ūdens, nekavējoties izsauciet palīdzības dienestus. Laicīga glābēju vai neatliekamās palīdzības ierašanās var glābt kāda cilvēka dzīvību.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Kā taps jaunais Rail Baltica tilts pār Daugavu Rīgā (+ VIDEO)

Ir sākusies jaunā Rail Baltica tilta pār Daugavu būvniecība. Respektējot galvaspilsētas vēsturi, jaunajā tilta konstrukcijā saglabās esošā dzelzceļa tilta ikonisko izskatu. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti