Igauņu prāmis uztriecas piestātnei (+ VIDEO) 10

 
Nozare.lv | 23.jūlijs 2021 14:43

Pasažieru prāmis "Toll", kurā trešdien uz Muhu salu devās Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida, tehnisku iemeslu dēļ Kuivastu piestātnes tuvumā kļuvis nevadāms, bet saskaņā ar ziņu aģentūras BNS rīcībā esošo informāciju bojājumu cēloņi šobrīd nav zināmi.

Prāmis, kas kursē starp Virtsu Igaunijas kontinentālajā piekrastē un Kuivastu Muhu salā, ap  plkst.14.40 ietriecās piestātnē ar četru mezglu (aptuveni septiņu kilometru stundā) ātrumu un rezultātā tika deformēta automobiļu rampa. Prāmju ostas drošības kameru ieraksti liecina, ka triciens bijis ļoti spēcīgs, bet cilvēki incidentā nav cietuši un kuģa korpusā nopietni ārēji bojājumi nav redzami.

Sadursmes brīdī cietis prezidentes automašīnas priekšējais stikls un motora pārsegs.

Saskaņā ar  oficiāli neapstiprinātām ziņām prāmja apkalpe uz komandtiltiņa tieši pirms piestāšanas Kuivastu atklājusi, ka kuģis kļuvis nevadāms un tā ātrumu nav iespējams samazināt parastajā ceļā, tādēļ kuģis piestātni sasniedzis ar minēto ātrumu, kāds tam parasti ir, vēl tikai tuvojoties tai.

Brauciena laikā uz komandtiltiņa pabijusi arī Kaljulaida, bet, kā norādījis prezidentes preses sekretārs Tāvi Linnamē, avārijas brīdī viņa tur vairs nav atradusies. Pēc BNS ziņām, sadursmes brīdī prezidente kopā ar prāmja kapteini bija devusies automobiļu klāja virzienā.

Igaunijas drošības izmeklēšanas birojs pagaidām nav sācis notikušā izmeklēšanu, bet ir gatavs to darīt, ja izrādītos, ka tam ir pamats.

"Šobrīd mēs uzskatām, ka nav noticis nekas tāds, kādēļ būtu jāmaina regulējums un procesi, tādēļ pagaidām neesam ierosinājuši izmeklēšanu," aģentūrai sacījis biroja vadītājs Renē Arikass. Pēc viņa teiktā, pagaidām izmeklēšana uzticēta Satiksmes departamentam, un tā amatpersonas trešdien apmeklējušas notikuma vietu, uzklausījušas lieciniekus, izpētījušas videokameru ierakstus un iekārtas.

Prāmju operatora "TS Laevad" preses dienesta vadītāja Trīna Ruma ceturdien atteikusies komentēt notikušā cēloņus.

 
10 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Krotow 23.jūlijs 2021 19:07
3 2 Atbildēt

Karstie igauņi visu laiku klusē. Un tad nobumsī prāmi kopā ar prezidentu

Uhh 24.jūlijs 2021 13:06
2 0 Atbildēt

Kurrat!

ezis71 23.jūlijs 2021 20:17
1 0 Atbildēt

Pl.6:00 šo zinu jau izlasīju citā portalā,iAuto reāli bremzē.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti