Igauņu prāmis uztriecas piestātnei (+ VIDEO) 10

 
Nozare.lv | 23.jūlijs 2021 14:43

Pasažieru prāmis "Toll", kurā trešdien uz Muhu salu devās Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida, tehnisku iemeslu dēļ Kuivastu piestātnes tuvumā kļuvis nevadāms, bet saskaņā ar ziņu aģentūras BNS rīcībā esošo informāciju bojājumu cēloņi šobrīd nav zināmi.

Prāmis, kas kursē starp Virtsu Igaunijas kontinentālajā piekrastē un Kuivastu Muhu salā, ap  plkst.14.40 ietriecās piestātnē ar četru mezglu (aptuveni septiņu kilometru stundā) ātrumu un rezultātā tika deformēta automobiļu rampa. Prāmju ostas drošības kameru ieraksti liecina, ka triciens bijis ļoti spēcīgs, bet cilvēki incidentā nav cietuši un kuģa korpusā nopietni ārēji bojājumi nav redzami.

Sadursmes brīdī cietis prezidentes automašīnas priekšējais stikls un motora pārsegs.

Saskaņā ar  oficiāli neapstiprinātām ziņām prāmja apkalpe uz komandtiltiņa tieši pirms piestāšanas Kuivastu atklājusi, ka kuģis kļuvis nevadāms un tā ātrumu nav iespējams samazināt parastajā ceļā, tādēļ kuģis piestātni sasniedzis ar minēto ātrumu, kāds tam parasti ir, vēl tikai tuvojoties tai.

Brauciena laikā uz komandtiltiņa pabijusi arī Kaljulaida, bet, kā norādījis prezidentes preses sekretārs Tāvi Linnamē, avārijas brīdī viņa tur vairs nav atradusies. Pēc BNS ziņām, sadursmes brīdī prezidente kopā ar prāmja kapteini bija devusies automobiļu klāja virzienā.

Igaunijas drošības izmeklēšanas birojs pagaidām nav sācis notikušā izmeklēšanu, bet ir gatavs to darīt, ja izrādītos, ka tam ir pamats.

"Šobrīd mēs uzskatām, ka nav noticis nekas tāds, kādēļ būtu jāmaina regulējums un procesi, tādēļ pagaidām neesam ierosinājuši izmeklēšanu," aģentūrai sacījis biroja vadītājs Renē Arikass. Pēc viņa teiktā, pagaidām izmeklēšana uzticēta Satiksmes departamentam, un tā amatpersonas trešdien apmeklējušas notikuma vietu, uzklausījušas lieciniekus, izpētījušas videokameru ierakstus un iekārtas.

Prāmju operatora "TS Laevad" preses dienesta vadītāja Trīna Ruma ceturdien atteikusies komentēt notikušā cēloņus.

 
Visi komentāri
 
Krotow 23.jūlijs 2021 19:07
3 2 Atbildēt

Karstie igauņi visu laiku klusē. Un tad nobumsī prāmi kopā ar prezidentu

ezis71 23.jūlijs 2021 20:17
1 0 Atbildēt

Pl.6:00 šo zinu jau izlasīju citā portalā,iAuto reāli bremzē.

71 23.jūlijs 2021 21:18
0 1 Atbildēt

es arī brāl, tikai tur nebija video - te ir

ezis71 24.jūlijs 2021 6:22
1 0 Atbildēt

Tur arī bija video.

71 24.jūlijs 2021 7:44
0 0 Atbildēt

1:1 - kur ES lasīju, tur nebija

Jo 28.decembris 2021 19:13
0 0 Atbildēt

Urrā, super, ezītis atgriezies!

ZZZZ 24.jūlijs 2021 8:40
0 0 Atbildēt

Tā teikt, vadībā feils

imzz 24.jūlijs 2021 12:24
0 0 Atbildēt

Interesanti ir tas, ka prāmis ir hibrīds.

"Sākot ar 2. septembri, Virtsu-Kuivastu prāmju līnijas starp Muhu un Igaunijas kontinentālo daļu pasažierus apkalpo Tallinas ostas meitasuzņēmums TS Laevad ar prāmi Tõll, kas pārveidots par pirmo hibrīdu pasažieru kuģi Igaunijā. Tā akumulatori ļauj daļēji pārvietoties ar elektrību, kas samazina izmantotās dīzeļdegvielas daudzumu un samazina gaisa piesārņojumu."

www.vesselfinder.com/news/19022-Es...inland-Estonia

Uhh 24.jūlijs 2021 13:06
2 0 Atbildēt

Kurrat!

Krotow 9.janvāris 2022 21:49
0 0 Atbildēt

- Šis videoklips nav pieejams.

Nez vai pie tā šķidrais 5G kovidčips vainīgs vai igauņiem kauns palika

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti