Ziema

gr Reģ.: 23.07.2002

Nu ko kolēģi ziema sākusies. Manuprāt SAAB kā īstenam ziemeļu autiņam ar jaudīgu apsildes sistēmu tā ir stihija.

 
eeKa Reģ.: 13.06.2005
0 0 Atbildēt

Ir iespeeja iegaadaaties DUNLOP SP WinterSport 3D 195/65/15 91T

brauktas tikai pagaajusho ziemu un protektors prieksheejaam ir 7mm, taam kuras aizmuguree 8mm! cena 120Ls (runaajama) komplekts

bildes: fotki.lv/...

Ja kaadam interesee emiilot var uz eeka ieksh inbox lv

Tullamor Reģ.: 01.11.2002
0 0 Atbildēt

Vai kāds varētu palīdzēt ar ziemas riepu iegādi par sakarīgu cenu?... kaut kā ziema pienāca pārlieku ātri un negaidīti...

225/45/17 vai 205/50/17 (vajadzētu tādas, kas varētu turēt Aero)

Paldies.

SaaBeR Reģ.: 19.09.2002
0 0 Atbildēt

To Tullamor:

Paskaties te:

ssl.delti.com/...

Piegade nedeljas laiakaa un 7,5 EUR/gab

Pats arii gribeeju pirkt, bet esmu noskatiijis Continental ContiVikingContact 3, bet taadas nav tai saitaa

Oscar Reģ.: 24.07.2002
0 0 Atbildēt

eeKa rakstīja: Ir iespeeja iegaadaaties DUNLOP SP WinterSport 3D 195/65/15 91T

brauktas tikai pagaajusho ziemu un protektors prieksheejaam ir 7mm, taam kuras aizmuguree 8mm! cena 120Ls (runaajama) komplekts

bildes: fotki.lv/...

Ja kaadam interesee emiilot var uz eeka ieksh inbox lv

100Ls

eeKa Reģ.: 13.06.2005
0 0 Atbildēt

Oscar rakstīja:

eeKa rakstīja: Ir iespeeja iegaadaaties DUNLOP SP WinterSport 3D 195/65/15 91T

brauktas tikai pagaajusho ziemu un protektors prieksheejaam ir 7mm, taam kuras aizmuguree 8mm! cena 120Ls (runaajama) komplekts

bildes: fotki.lv/...

Ja kaadam interesee emiilot var uz eeka ieksh inbox lv

100Ls

Taada arii man bija doma! atraksti mailu, lai varam kautko sarunaat!

Yukki Reģ.: 03.10.2001
0 0 Atbildēt

Tāks, ir kāds braucis/redzējis testus/dzirdējis atsauksmes par Good Year Ice Navi Zea? ja pareizi saprotu, tad šīs es varu iegūt par nedaudz labāku cenu un nesāpīgākā veidā, kā ziemas trašu uzvarētāja Arnija ieteiktos Gislaved Soft Frostus. Mani gan nedaudz mulsina, ka tos GY dod ar kravnesības indeksu 89 (580kg), a ja nu mana auto visa pilnā masa 2130kg vienā bremzēšanā sazvārojas uz priekšu? Līdz šim bija pierasts lietot T indeksu (615kg)

pozitiivais Reģ.: 13.08.2003
0 0 Atbildēt

Tullamor rakstīja: Vai kāds varētu palīdzēt ar ziemas riepu iegādi par sakarīgu cenu?... kaut kā ziema pienāca pārlieku ātri un negaidīti...

225/45/17 vai 205/50/17 (vajadzētu tādas, kas varētu turēt Aero)

Paldies.

225/45 R17 ... pirms divām dienām uzliku jaunas Dunlop Graspic DS2....cena bija zem 100Ls pa vienu gb.

sniegu testējis vel neesmu...ķipa man rekomendēja...tas ko var notestēt...skaņas ziņā pietiekami klusas un gaita patīkama....

ps - sābā gan varbūt skaņa pa lielu par tām kastēm neko nezinu

batka Reģ.: 17.01.2007
0 0 Atbildēt

Labas riepas,paris gadus atpakal braukajos ar tadam.

Yukki Reģ.: 03.10.2001
0 0 Atbildēt

Johaidij, pirms 4-5 gadiem dārgās brendu riepas varēja dabūt par 40 latiem, tagad jau 60, bet tā kā jauniem auto ir stipri auguši ripuļu izmēri, tad ražotāji to izmanto vēl vairākkārtīgi paaugstinot cenu, lai gan nedomāju, ka būtiski mainās pašizmaksa 15"un 17" riepām.

Starp citu interesanti, ka medijos vislaik tiek uzsvērts, ka bezšipu riepas neatpaliek no šipotajām, lai gan riepu testi (autoreview.ru) parāda, ka pirmās astoņas vietas aizņem šipotās, pie tam izrādās, ka arī uz asfalta tās bremzējas labāk par nešipotajām. Man patika vienā krievu raidījumā teiktais pamatojums, kāpēc lielākā daļa maskaviešu izvēlas šipotās, kas parasti patiešām ir skaļākas, bet toties ir iespēja nobremzēt uz plānās ledus kārtiņas, kas bieži ziemās izveidojas tieši pirms luksoforiem. Pats gan šoziem paķēru bez radzēm, jo pieļauju sagribēšanos divu gadu laikā ar auto aizbraukt līdz Polijai, Vācijai, Itālijai, kur radzes nav atļautas

FYI re ku šādi tādi "oficiālo testu" domu krikumi, krievi savu testu gan vēl nav ielikuši internetā:

Ziemas evolūcija

Normunds Avotiņš, TV5 Autoziņas, speciāli Dienai

Pēc vētrainas attīstības un jaunu ideju perioda ziemas riepu ražotāji pārgājuši pilnveidošanas fāzē

Vētru un dziņu gadi, kad riepu kompānijas mēģināja sevi pierādīt arvien progresīvāku ziemas riepu izstrādāšanā, ir garām. Skandināvijas ziemas riepu tirgus tomēr ir tik liels, cik ir. Tas nespētu izturēt desmit jaunu frikcijas (mīksto) jeb radžoto riepu katru sezonu, bet Vācijā, Polijā un citur Eiropā tādas riepas nav vajadzīgas. Tāpēc katrs turas pie tā, ko izdomājis, un sevišķi nepārdzīvo par konkurentu panākumiem. Jaunākais nordisko riepu tests izskatās pēc trīs gadus vecas kopijas ar atsvaidzinātiem nosaukumiem — tie paši uzvarētāji, tie paši secinājumi.

Lielākie monstri ziemas riepu jomā joprojām ir Continental, Nokian, Gislaved, Goodyear Dunlop, Brigdestone, Michelin. Desmitiem miljonu eiro investīcijas mīkstajās ziemas riepās, kuras pārdod tikai ziemeļvalstīs un Japānā (Hokaido bieži snieg, bet radžu riepas ir aizliegtas), var atļauties tikai lielie spēlētāji, pārējiem jāapmierinās ar mūžīgu otro lomu.

Protams, ir arī izlecēji, piemēram, korejiešu Hankook, kas ņem piemēru no Āzijas milztošajiem autogigantiem un sen jau pametis ekonomisko riepu klasi. Riepu eksperti spītīgi negrib piešķirt Hankook rezultātus, kas augstāki par vidējo, taču, kā rāda vēstures piemēri, uzņēmībai ar laiku seko rezultāti. Vienlaikus iespējama arī situācija ar gudrajiem brāļiem, kas "gudrojās, gudrojās, kamēr pārgudrojās".

Goodyear jaunās bezradžu riepas Ice Navi ZEA pirmie lietotājl sūdzas, ka riepa sausā laikā šķiet nestabila, nu gluži kā pirmā Ice Navi iznākšanas laikā. Nekas, sagaidīsim sniegu. Izskatās, ka iepriekšējais modelis, kas bija analoģisks Dunlop Graspic DS–2, bijis veiksmīgāks. Starp citu, ideja par stiklašķiedras skaidiņām riepas gumijā, ko veiksmīgi ieviesa Dunlop Graspic DS-2 un izmanto arī Goodyear, iepatikusies arī Hankook. Evolūciju, nevis revolūciju izvēlējušies arī citi ražotāji, piemēram, Pirelli, uzlabojot radžoto Winter Carving, un Michelin, pārvēršot izplatīto A3 par Pirmacy sērijas riepu jeb PA3. Michelin PA3 nekavējoties uzvarēja vācu salīdzinošajā testā cietajām jeb Centrāleiropas ziemas riepām, atstājot aiz sevis lieliskos Dunlop SP Winter 3D un Conti WinterContact TS810. Jaunā Dunlop SP Winter Response testā neiekļuva un skopā izmēru klāsta dēļ šoziem diez vai būs plaši nopērkama arī pie mums. Skandināvu krievu testā Continental atspēlējās, kārtējo reizi saņemot augstākās atzīmes par bezradžu mīksto riepu VikingContact 3, bet radžotajās riepās gandrīz nepārspējama bija Nokian Hakkapeliita 5.

Ar dažiem šīs sezonas ziemas riepu jaunumiem iepazīsieties nākamajās lappusēs. Vēl tikai viena piebilde. Prakse izvēlēties mazākas ziemas riepas kopā ar diskiem nekā meklēt "ziemenes" esošajiem no sporādiskiem mēģinājumiem pērn tagad kļuvusi visai izplatīta. Automašīnu riteņu izmēri aug līdzi svaram, bremžu diskiem un ražotāju ambīcijām. Mazākas riepas komplektā ar diskiem dažkārt maksās tikpat vai lētāk nekā izmēru vai divus lielākas riepas. Tirgotāji uzsver — jo lielāki riteņi, jo mazāka izvēle, un otrādi. Tāpēc riepu bukletos ziemas diski blakus riepām nostiprinājušies uz palikšanu.

***

Tests: Hankook I*pike W409, 195/65 R15

Pagājušās sezonas jaunums — radžotā riepa I*pike aizsāka jaunu Hankook attīstības posmu. Līdz šim korejieši baidījās eksperimentēt un izlīdzējās ar protektoriem, kas pa lielākai daļai noskatīti no citiem. Arī I*pike neizceļas ar oriģinalitāti, virzienveida "skujiņā" pat bez sevišķas iztēles var sazīmēt pāris ļoti pazīstamus ziemas riepu protektorus. Taču T ātruma kategorijas riepai ar visām radzēm par 60 latiem gabalā I*pike izskatās pietiekami respektabla. Par Hankook sūrāko pārbaudījumu kļuva ceļojums uz Zviedrijas ziemeļiem, kur ceļus ar sāli nekaisa, bet gan tīra un frēzē. Pēdējos 200 kilometrus līdz galamērķim ceļš sastāvēja no kaila ledus, un šeit I*pike parādīja sevi no vislabākās puses. Radžu tehnoloģijās Hankook gan vēl ir iesācējs, tāpēc riepa ir skaļa, bet vadāmības un saķeres ziņā nespēj līdzināties "hakapelitām" vai "iks–aisiem" ar to dažādformu viedi iesēdinātajām ekoradzēm. Taču I*pike šajā izmērā ir arī par divdesmit latiem lētāks, turklāt izrādījās gluži piemērots dzīvei Rīgā, kur skaisto un stingo Skandināvijas baltumu aizstāj sālī iemarinēta šļura. Ar interesi gaidīsim Hankook jaunās bezradžu riepas I*ceptor vērtējumu.

***

Vērtē Avotiņš

Normunds Avotiņš

Hankook I*pike W409, 195/65 R15

* * * * Dizains

* * * Drošība

* * * Vadāmība

* * * Gaitas komforts

***

Goodyear Ice Navi mīkstās riepas trešā paaudze saucas Zea. Atsauksmes pagaidām nav sevišķi slavinošas, taču Goodyear izcēlies ar divām ātrgaitas ziemas riepām — UG Performance un UG Extreme. (Ls 100, 205/55 R16, Freibi Riepas)

Gran Turismo pieminēšana Nokian WR GT2 nosaukumā nav tukša plātība. Somi apgalvo, ka pirmie "iemācījuši" high–performance ziemas riepas pareizi braukt pa kārtīgu sniegu. Ziemas riepām reti sastopams ātruma indekss, W = līdz 270 km/h. Ir arī Nokian patentētais nodiluma indikators ar cipariņiem, kas rāda atlikušo protektora dziļumu milimetros. (Ls 85, 205/55 R16, Vianor)

Hankook turpina attīstīt I* ziemas riepu sēriju. Pagājušajā sezonā tā bija I*pike W409 (skat. testu), šogad korejieši notēmējuši uz augstāko līgu — Skandināvijas bezradžu riepām. Hankook I*cept W605 protektorā iestrādātas stikla šķiedras skaidiņas labākai saķerei uz ledus. Pagaidām gan nav zināms, vai "pārtvērējs" darbojas tikpat labi kā Dunlop Graspic DS–2, kas bija skaidiņu pirmatklājējas. (Ls 64, 195/65 R15, Latakko)

Yokohama neizceļas ar spīdošiem rezultātiem ziemas riepu testos, toties saista ar lecīgu dizainu. Ne velti tā japāņu riepas iecienītas tūninga aprindās. Jaunā ziemas riepa Yokohama W drive aizstāj kādreizējo AVS Winter un paredzēta gan vieglajiem, gan apvidus automobiļiem, turklāt visai ātriem. Platajiem izmēriem ir četras garenrievas triju vietā. (Ls 155, 225/45 R17, Zviedru Riepas)

Uniroyal MS Plus 66 paredzēta vidēji jaudīgiem auto, tomēr pieejama izmēros līdz pat 18 collām. Continental grupas zīmols nodrošina paredzami labu cenas un snieguma attiecību un testos ierindojas tūliņ aiz topa riepām. Pirmā Uniroyal ziemas riepa ar kaut nedaudz agresīvāku zīmējumu. (Ls 93, 205/55 R16, Atlas Motors)

Šo zīmējumu pazīst katrs, kas kaut uzmet aci ziemas riepu testiem. Continental ContiVikingContact 3 uzvarējis tajos pēdējos piecus gadus (arī šogad). Kamēr dzelzs vēl karsta, vācieši izkaluši riepas variantu 4x4 automašīnām — Continental CrossVikingContact. (Ls 180, 235/65 R17 XL, Laneks)

Viena no iecienītākajām bezradžu ziemas riepām Ziemeļvalstīs ar atbilstošu nosaukumu Bridgestone Blizzak Nordic. (Ls 113, 205/55 R16, Freibi Riepas)

Ne tikai Mitsubishi Lancer ir savas "evolūcijas". "Tāda pati, bet labāka" versija seko arī ziemas riepām. Pirelli Winter Carving EDGE ir tā pati Winter Carving, taču ar veiksmīgāk izveidotiem radžu caurumiem, stingrāku gumiju radžu noturēšanai riepā un optimizētu protektoru. "Evolūcija" iznākusi lēta, tikai 2 lati, salīdzinot ar parasto Winter Carving. (Ls 71, 195/65 R15, Latakko)

Amerikāņu General Tire nākamais solis Vecajā pasaulē — ziemas riepa Centrāleiropai. Vasaras Altimax mūs ne ar ko nepārsteidza, vai to spēs Altimax Winter? Uzmundrina cena, kas ir sapmēram čehu Barum līmenī. (Ls 51, 195/65 R15, Atlas Motors)

Sportiva SnowWin ir jauns budžeta klases risinājums no Conti grupas apakšzīmola izmēros no 13 līdz 16 collām. Pašattīrošs protektors braukšanai galvenokārt pilsētās. (Ls 46, 195/65 R15, Laneks)

Ja spējat novērtēt BF Goodrich ieguldījumu pasaules čempionātā rallijā, varat braukt ar Michelin piederošās markas jauno radžoto riepu g–Force Stud

Tirgotājs uzskata Nankang SN–1 par vienīgo skandināvu tipa riepu budžeta klasē. To patiešām grūti atšķirt no citām Q ātruma jeb mīkstajām riepām. (Ls 71, 205/55 R15, Latakko)

Publicēšanas datums: TreĒdiena, 2007. gada 24. oktobris.

Rubrika: (13. lpp.)

Kredoks Reģ.: 25.09.2001
0 0 Atbildēt

izskatās ka esi atvaļinājumā

bizenajs Reģ.: 20.09.2002
0 0 Atbildēt

izskataas, ka alus nav sen dzerts...

iRAFAR Reģ.: 22.04.2007
0 0 Atbildēt

Es ar apmēram tāpat rakos cauri, pirms pirku ziemas riepas... Kad uzlikšu virsū, tad redzēs vai izvēle bijusi pareiza...

Kredoks Reģ.: 25.09.2001
0 0 Atbildēt

bizenajs rakstīja: izskataas, ka alus nav sen dzerts...

Vēlies par to parunāt? Ne šodien....

Haynes manuālis pret striptīza dejotāju!

Ziema kā nekā tuvojas

Yukki Reģ.: 03.10.2001
0 0 Atbildēt

bizenajs rakstīja: izskataas, ka alus nav sen dzerts...

ja es pareizi sapratu no Reportatora, tad Tu šodien pass? te nu bija mutes brūķis!

Jaunulis Reģ.: 08.08.2006
0 0 Atbildēt

pozitiivais rakstīja:

Tullamor rakstīja: Vai kāds varētu palīdzēt ar ziemas riepu iegādi par sakarīgu cenu?... kaut kā ziema pienāca pārlieku ātri un negaidīti...

225/45/17 vai 205/50/17 (vajadzētu tādas, kas varētu turēt Aero)

Paldies.

225/45 R17 ... pirms divām dienām uzliku jaunas Dunlop Graspic DS2....cena bija zem 100Ls pa vienu gb.

sniegu testējis vel neesmu...ķipa man rekomendēja...tas ko var notestēt...skaņas ziņā pietiekami klusas un gaita patīkama....

ps - sābā gan varbūt skaņa pa lielu par tām kastēm neko nezinu

Īstais izmērs un modelis, lūdzu kontaktus, kur var dabūt šo izmēru par cenu zem 100 ls gabalā.

iRAFAR Reģ.: 22.04.2007
0 0 Atbildēt

Vai tiešām reifenā nav?

Jaunulis Reģ.: 08.08.2006
0 0 Atbildēt

Neesmu skatījies...

Bet kādēļ kaut ko pasūtīt no DE, ja var par līdzīgu cenu dabūt tepat LV...

Jaunulis Reģ.: 08.08.2006
0 0 Atbildēt

Nea, Graspic DS2 uz 225/45 R17 nav....

fhater Reģ.: 10.12.2003
0 0 Atbildēt

Ir pieejami trīs komplekti ar lietotām ziemas riepām:

175/65 R14

185/65 R15

195/65 R15

Visas riepas ir Continental Winter Viking 1 (ar radzēm), un visas riepas ir vēl ar 6-7mm protektoru

Cena par 14" komplektu ir 60 Ls, par 15" 80 Ls.

Papildus varu palīdzēt sarunāt laiku servisā uz riepu maiņu bez nedēļas gaidīšanas

interesentiem: fhater [at] inbox.lv

Nezinite Reģ.: 10.09.2002
0 0 Atbildēt

cik gadu ir tām 14" riepām

pozitiivais Reģ.: 13.08.2003
0 0 Atbildēt

ziemenes + diski

vai kādam interesē 15' tērauda diski BMW (ar visiem kalpakiem ) un virsū sezonu brauktām Continental ziemenēm 205x60 (riepas esot labā stāvoklī)

Paziņa tirgo jo viņa jaunajam BMW 328i 15'nieki nederot uz suportiem...

Ja kādam interese dodiet ziņu PM un tur arī par cenu varēsim vienoties !!!

Pirmdienis Reģ.: 30.12.2005
0 0 Atbildēt

pērku ziemu un sniegu...daudz.

bizenajs Reģ.: 20.09.2002
0 0 Atbildēt

Pirmdienis rakstīja: pērku ziemu un sniegu...daudz.

4 kg ledus dereeS??? darbaa kauseeju morgu:

bizenajs Reģ.: 20.09.2002
0 0 Atbildēt

a vot, Yukki, davai shonedeelj, otrdien dzeram??

9000000 Reģ.: 09.10.2007
0 0 Atbildēt

Tullamor rakstīja: Vai kāds varētu palīdzēt ar ziemas riepu iegādi par sakarīgu cenu?... kaut kā ziema pienāca pārlieku ātri un negaidīti...

225/45/17 vai 205/50/17 (vajadzētu tādas, kas varētu turēt Aero)

Paldies.

225/45/17 Li90 Graspic ds2 Ls94

205/50/17 XL GT Radial wt-ax Ls58

vzriepas(at)inbox.lv

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti