Seene
Palasies vien tepat, kā sadalās nafta to pārstrādājot. Ir kaudze dažādu produktu. Un tajā skaitā dīzelis ar atšķirīgu cetānskaitli.
------------------------
Tā gluži nav - Standarts EN590 paredz vienu cetānskaitļa vērtību, 51 vienība. Tur ir cita lieta, praktiski 100% DD, kuru realizē ES, CZ, Norvēģijā un Šveicē, ir t.s.
ULSD, mēdz lietot arī apzīmējumus "Very Premium" vai "High Premium". Tur cetānskaitli var uzcelt līdz pat 55 vienībām, ko principā nedara, jo ... tas ir izdarāms tikai ar piedevu, piemēram, biodīzeļa palīdzību
Tad var uzcelt CN līdz pat teorētiski iespējamajai robežai, 60 vienībām. Bet šādu CN "sajutīs" tikai modernie ātrgaitas dīzeļi, tiem, kuri ražoti līdz kādam 2004-05, tas augstais CN ir "pie kājas"!
Nu , no otras puses, ULSD pieļauj
visādas izdarības ar sastāvu (līdz 7% BioD), kas savukārt izraisa patīkamas finansiālas izdarības no ES valstu valdībām
un ar plašu kvalitāti bija domāti piemaisījumu saturs ko reglamentē ES standarti...
-------------------------
Apskati standartu - manevra iespēja "uz leju" ir ļoti
maza, lai neteiktu, ka "nekāda"
Nu apmēram, tikai pateikt gribēju to, ka atbilstība ES standartiem nebūt nenozīmē vienādu kvalitāti. Ja par to pašu cetānskaitli - kā jau minēju iepriekš, ir noteikts minimālais, bet Eiropas tirgū ir ari augstāki cipari. Un nešaubies, ka pie mums tirgo zemāko.
------------------------
Skat. augstāk, turklāt kāpēc tirgot UK iegādājamo
"CityDiesel" ar CN ~55, ja var tirgot EN590 atbilstošo
DD ar CN 51 ... Jeb ievest no Krievijas viņu "regular" DD, ar CN knapi 48