mx_black rakstīja: paarlasiiju topiku un atradu shaadu lietu, par ko snow izteicaas: kad iesleedz lukturus, viena spuldze nozibsnii, bet neiesleedzas. izdarot on/off kaadas 2x, viss aiziet normaali. kas tur iisti gljuchii: spuldze vai bloks?
626 rakstīja: joprojaam aktuaala teema-bmw e39 535 97 gada,izdega viens no xenon.jaamaina abas,kaadas spuldzes likt?cik noprotu,man ir original xenon.
es varu tev vienu originaalo spuldzi paardot, palika paari no ieprieksheejaa auto
no bmw 5xx tev ir shii lampa?cik gribi un dod tel numuru.
nu nav taa ne no bmw nw no opel pirku priekš oriģināliem lukturiem Lagūnai, bet viena spuldze palika pāri. Philips D2S. Cik tādas maksā jaunas - domāju ap kādiem 90 Ls pārī ?
626 rakstīja: joprojaam aktuaala teema-bmw e39 535 97 gada,izdega viens no xenon.jaamaina abas,kaadas spuldzes likt?cik noprotu,man ir original xenon.
es varu tev vienu originaalo spuldzi paardot, palika paari no ieprieksheejaa auto
nu nav taa ne no bmw nw no opel pirku priekš oriģināliem lukturiem Lagūnai, bet viena spuldze palika pāri. Philips D2S. Cik tādas maksā jaunas - domāju ap kādiem 90 Ls pārī ?
Pētījumā ko veikusi Vācu starptautiskā servisa kompānija «TÜV Rheinland», atklājies, ka automašīnas, kas aprīkotas ar ksenona priekšējiem lukturiem, sagādā daudz mazāku risku iekļūt ceļu satiksmes negadījumā, ja salīdzina ar automašīnām, kurām ir parastajās halogēna spuldzes.
Pētījums pierādījis, ka ja visas automašīnas būtu aprīkotas ar ksenona gaismām, tad uz ceļiem bojā gājušo cilvēku skaits būtu par 18% mazāks. Spēcīgākais ksenona gaismas kūlis daudz labāk izgaismo ceļu un ļauj ātrāk pamanīt gājējus, savukārt šis pats staru kūlis daudz labāk brīdina tumsas ieskautos gājējus par tuvojošos automašīnu.
Tas gan nav viss, pētījums arī pierāda, ka ksenona gaismas ir ekonomiskākas un tās uz katru nobraukto kilometru ļauj oglekļa dioksīda izplūdi atmosfērā samazināt pat līdz 1,3 g/km. Savukārt vācu laikraksts «AutomobilWoche» piebilst, ka ksenona spuldzītes kalpo ilgāk. «Superauto» gan vēlas piebilst, ka tās arī ir krietni dārgākas un to ilgākā kalpošana ieekonomē vides resursus, kas tiek patērēti ražošanas procesā.
Tomēr ksenona gaismām ir arī ļoti liela opozīcija un kritiķu fronte, kuri vēlas ksenonu gaismu ierobežošanu un pat aizliegšanu, jo zināms, ka dažos leņķos ksenona lukturi raida stipri apžilbinošus starus.
Esmu gan xenon atbalstītājs, gan pretinieks Es gribu xenonu, bet es nevaru ciest tos, kas brauc ar tādiem xenon lukturiem, kas nežēlīgi spīd. Ne vienu reizi vien gadījies, ka tumsā braucot liekas, ka pretīmbraucošais ir āksts, kas neizslēdz tālos, uzbliežu ar tālajiem, a izrādās, ka šim tie bijuši tikai tuvie un tālie vēl krutāki...
batka rakstīja: Ka domajat cik xenonam ir tala nakotne????Gadijuma diodes nakotne neieņems ksenona vietu.Gandriz mužigas un letas ražošana un gaismas atdeve ar liela.
"Video kill the Radio Star"-tāda dziesma aizsāka MTV . Ne nu kill, ne kā Gan jau budžeta mazauto arī pēc n-gadiem būs ar parastajām halogenkām, ksenons kļūst cenas ziņā aizvien simpātiskāks un sākuma aprīkojumā pieejams, bet kaut kas jāatstāj arī luksam & šikam, tad diodes varētu šo nišu arī pildīt.
Guzis rakstīja: + ne tikai žilbina, bet kreiso Xenonu UV starojums reflektorus sasvilina pamatīgi. Un nav svarīgi, lētās Depo vai dārgās Hella lampas.
Bulšits, jau divus gadus vienā tačkā stāv ksenons uz tuvajiem/tālajiem un nekas tur nesvilst. Izņemts tiek tikai uz TA, pretīmbraucēji nav sūdzējušies par žilbināšanu.
xenon
Kaadas ir apm. izmakasas xenona gaismu ieriikoshanai.......