gan atbalstu gan neatbalstu visu šo sviestu ar tonējumu. principā likuma normām ir jābūt, bet ne tik stingrām. un vairāk varētu pievērst uzmanību dzērājiem un durikiem pie stūres nekā skraidīt apkārt ar pāris tūkstošus vērtiem aparātiem pa valsti un ķerstīt baisākos pārkāpējus.
domāju, ka ja savilktu galus attiecībā ar avāriju skaits pret logu tonējumu, tad tas cipars būtu smieklīgi niecīgs
Varu tik pateikt to,ka man netraucē tie melnie logi. Un varu parakstīties par tā stulbuma atcelšanu. Kā vakar viens nofilmēts vadītājs pateica- labāk izmēriet riepu protektorus tiem kretīniem,kuri brauc ar lisenēm ziemā un pēc tam uztaisa letālas avārijas.
Ja valstī viss ir sakārtots,tad varam arī domāt par stikliem. Citādi tas pagaidām izskatās kā pakaļā līšana kaut kādām eiropas normām. Viņiem ir,mums ar vajag. Lukstiņam toč kaut kas čigrī sagājis. Ne tikai par plēvēm runājot.
Nemaz nedomāju parakstīties. Es pat necenšos skaitīti cik reizes ir bijušas situācijas, kad es nespēju novērtēt ko darīs tā auto vadītājs kura šopera logs ir notonēts praktiski necaurspīdīgs. Jopcik, es dažreiz tiešām vēlos redzēt vai tad dur|ks skatās uz manu vai pretējo pusi.
pikriitu ka pilniigi melnaas pleeves vajag aizliegt, bet k.kaadas 20% toneejumus jau var atljaut..
kaut vai no droshiibas- ja izsit avaarijaa stiklu kursh ir pleevee- vinjsh nesabirst pa visu salonu un arii ja mazie nariki ar kjiegjeli sit aaraa stillu to ir gruutaak izdariit un prasa pa 5sec vairaak laika..
Ir braukts ar vienu Golf II GTI, kuram bija konkrēti notonēti priekšējie sānu logi (un visi pārējie, atskaitot vējstiklu, arī). Mani noteikti redzēt nevarēja. Bet kas pats labākais - pats arī nekuja neredz. OK, maybe plēve bija par 0.10Ls/kvm, bet fakts paliek fakts, ka vadītājs neredz sānus un sānu spoguļus ne tik. Īpaši traki ir krēslā un tumsā. Tad var sānu spoguļis locīt klāt lai čuč ietaupītu degvielu.
Neliels tonējums tomēr ir noderīgs. Kaut vai vasarā mazāk karst un mazāk izbalo salons.
kliks rakstīja: Ir braukts ar vienu Golf II GTI, kuram bija konkrēti notonēti priekšējie sānu logi (un visi pārējie, atskaitot vējstiklu, arī). Mani noteikti redzēt nevarēja. Bet kas pats labākais - pats arī nekuja neredz. OK, maybe plēve bija par 0.10Ls/kvm, bet fakts paliek fakts, ka vadītājs neredz sānus un sānu spoguļus ne tik. Īpaši traki ir krēslā un tumsā. Tad var sānu spoguļis locīt klāt lai čuč ietaupītu degvielu.
Neliels tonējums tomēr ir noderīgs. Kaut vai vasarā mazāk karst un mazāk izbalo salons.
SAABam visi stikli ir ar UV filtru. Pat rokas nevar nosauļot vasarā.
Sinn rakstīja: Nemaz nedomāju parakstīties. Es pat necenšos skaitīti cik reizes ir bijušas situācijas, kad es nespēju novērtēt ko darīs tā auto vadītājs kura šopera logs ir notonēts praktiski necaurspīdīgs. Jopcik, es dažreiz tiešām vēlos redzēt vai tad dur|ks skatās uz manu vai pretējo pusi.
Un ko tu dari,kad tev blakus ir smagais vai paliels buss? Visādi gazi,mazie merši?? Varbūt esi kluins?
Kad vēl priekšā sānu plēves bija atļautas, vienam darba autiņam bija. Nebija baisais tonējums, bet tomēr nikja pustumsā/tumsā spoguļos nevarēja redzēt. Atpakaļgaitā braucot, durvis vajadzēja taisīt vaļā, lai kaut ko redzētu.
Patvaļīga dažu aprobežotu indivīdu auto logu tonēšana ar plēvēm ir tik pat liels ļaunums, kā atļautā ātruma pārsniegšana. Uzskatu, ka tā ir dažu mazizglītotu un citus necienošu indivīdu rīcība, pret kuru noteikti jāvēršas ar vislielāko bardzību. Zinu un ceru, ka Latvijā šādus notonētus kretīnus cels nost no trases.
endr4 rakstīja: pikriitu ka pilniigi melnaas pleeves vajag aizliegt, bet k.kaadas 20% toneejumus jau var atljaut.
Pēc standarta sānu loga gaismas caurlaidībai ir jābut 70%, kas atbilst 30% tonējumam...
O, viens ir iedomājies, ka tīrs, nenotonēts stikls laiž cauri visus 100% gaismas. Te arī parādās pati galvenā Latvijas autobraucēju problēma, no kuras izriet visas citas (slepkavnieciska ātrumpārkāpšana, satiksmes drošību samazinoša tonēšana, u.c.) -- tas ir elementāras pamatskolas līmeņa izglītības trūkums.
O, viens ir iedomājies, ka tīrs, nenotonēts stikls laiž cauri visus 100% gaismas.
Vai, piedod, neadvancētiem prātiem pārformulēšu - logs drīkst nelaist cauri [aizturēt] līdz 30% gaismas. Ja tu šo nespēj sagremot, pajautā vēlreiz, es padomāšu, varbūt kādu bildīti uzzīmēt
Starp citu, ja nekļūdos, tad arī vējstikls drīkst būt tonēts, tikai tam bija jālaiž vai nu 95% vai 85% gaismas.
No pieredzes - pats esmu agrāk notonējis (kad to drīkstēja darīt) ar 50% gaismas necaurlaidīgu plēvi arī priekšējos sānu logus, tiesa gan, tā bija kaut kāda dzidrinātā krutā plēve. Gan naktī, gan dienā visu varēja redzēt perfekti, varbūt mazlietiņ tumšāku, bet var. Pašam gan tagad kaitina, ka krustā nevar redzēt caur cita logu, kas notiek tālāk.
Peticija par logu tonejuma aizliegumu