anonimikis rakstīja: Tā viņu aptauja ir pieskaņota reģionālajām īpatnībām?
- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
turbopiile rakstīja:
gan jau ka tikai iztulkota
brmbrmm rakstīja: Veģetāra ēdiena izaudzēšana un pagatavošana patērē mazāk enerģijas nekā gaļas un zivju produkcija.
Vienvirziena domāšanā jā... Tikai veģetāra pārtika ir krietni nepiemērotāka smagai fiziskai slodzei un aukstumam. Cik zūd darba ražīgums mežstrādniekam vai krāvējam ēdot veģetāru pārtiku? Un cik drēbes un siltāku apkuri papildus vajag veģetārietim ziemā?
Tak pat senie cilvēki zināja šādas nianses - ne velti Islāms (kas ir radies kā tuksneša iemītniekiem domāta reliģija) aizliedz ēst cūkgaļu, kas ražo ļoti daudz ķermeņa siltumu. Savukārt pamēģiniet iestāstit kādam, kas dzīvo aiz polārā loka, ka bez gaļas un zivīm ir iespējams izdzīvot...
Mēs, dzīvojot mākslīgi nodrošinātā vidē un sēžot siltos birojos, varam paši brīvāk izvēlēties savu dzīves modeli. Un jā - cilvēkam, kam lielākā fiziskā slodze ir aiziešana līdz liftam, viennozīmīgi ir veselīgāk nelietot uzturā gaļu. Un jo īpaši izvairīties no holesterīna, kas ir ļoti labs enerģijas avots, vienīgi izmantojams tikai LIELĀ fiziskā slodzē.
Seene rakstīja:
brmbrmm rakstīja: Veģetāra ēdiena izaudzēšana un pagatavošana patērē mazāk enerģijas nekā gaļas un zivju produkcija.
Vienvirziena domāšanā jā... Tikai veģetāra pārtika ir krietni nepiemērotāka smagai fiziskai slodzei un aukstumam. Cik zūd darba ražīgums mežstrādniekam vai krāvējam ēdot veģetāru pārtiku? Un cik drēbes un siltāku apkuri papildus vajag veģetārietim ziemā?
Tak pat senie cilvēki zināja šādas nianses - ne velti Islāms (kas ir radies kā tuksneša iemītniekiem domāta reliģija) aizliedz ēst cūkgaļu, kas ražo ļoti daudz ķermeņa siltumu. Savukārt pamēģiniet iestāstit kādam, kas dzīvo aiz polārā loka, ka bez gaļas un zivīm ir iespējams izdzīvot...
Mēs, dzīvojot mākslīgi nodrošinātā vidē un sēžot siltos birojos, varam paši brīvāk izvēlēties savu dzīves modeli. Un jā - cilvēkam, kam lielākā fiziskā slodze ir aiziešana līdz liftam, viennozīmīgi ir veselīgāk nelietot uzturā gaļu. Un jo īpaši izvairīties no holesterīna, kas ir ļoti labs enerģijas avots, vienīgi izmantojams tikai LIELĀ fiziskā slodzē.
Ļoti precīzi!!! Visa šitā ekoloģijas zaļo propaganda ir pseidoekoloģija, tā pat kā visi hibrīdauto u.c. zaļo brīnumi ir "monētas viena puse" atspoguļojums pilnībā noklusējot otru pusi.
Jautājumi Sēnei un pārējiem līdzīgi domājošiem par gaļas ēšanas priekšrocībām:
1. Kādēļ lielākā daļa sportistu ir veģetārieši?
2. Kādēļ visspēcīgākie un visizturīgākie dzīvnieki ir veģetārieši (zilonis, zirgs, ēzelis)? Salīdzinājumam tīģeris vai pantēra spēj attīstīt lielu ātrumu tikai īsu laika sprīdi.
Man būs vēl daži jautājumi Gudrajiem:
1. Kāpēc Zeme griežas ap Sauli?
2. Vai uz Marsa ir dzīvība?
3. Kas bija pirms lielā sprādziena?
4. Vai Dievs eksistē?
5. Kur es atstāju brilles?
BusDriver rakstīja: Jautājumi Sēnei un pārējiem līdzīgi domājošiem par gaļas ēšanas priekšrocībām:
2. Kādēļ visspēcīgākie un visizturīgākie dzīvnieki ir veģetārieši (zilonis, zirgs, ēzelis)? Salīdzinājumam tīģeris vai pantēra spēj attīstīt lielu ātrumu tikai īsu laika sprīdi.
aga,, un tie ir tikai pavisam daži argmenti..
skaidrs, ka veģetāriešiem ir daudz jāpiedomā pie pilnvērtīga uztura, bet es arī esmu parliecināts, ka cilvēks pēc būtības nav gaļēdājs..
turbopiile rakstīja:
BusDriver rakstīja: Jautājumi Sēnei un pārējiem līdzīgi domājošiem par gaļas ēšanas priekšrocībām:
aga,, un tie ir tikai pavisam daži argmenti..
skaidrs, ka veģetāriešiem ir daudz jāpiedomā pie pilnvērtīga uztura, bet es arī esmu parliecināts, ka cilvēks pēc būtības nav gaļēdājs..
lielākai daļai cilvēku ir ilkņi, līdz ar ko viņi ir gaļēdāji no dabas. Daļai cilvēku ilkņu nav un ir par kaut kādiem % īsākas zarnas ka gaļēdājiem, un šie eksemplāri ir veģetārieši pēc dabas (nevis pārliecības).
būs jāpamēra zarna
1) Neesmu gan redzējis nevienu sportistu veģetārieti - sintētiskie proteīni ir GAĻAS aizvietotāji - protams koncentrētāki, bez balastvielām un... ar neparedzamām ķīmijas sekām nākotnē.
2) Vai tev ir kaut mazākais priekšstats par to, kāda ir zālēdāju gremošanas sistēma un kāda tā ir cilvēkam?
Ko tad kamieli nepieminēji? Tas vispār unikāls dzīvnieks- spēj tik ilgi iztikt bez dzeršanas un pārtikt pat no papīra..
turbopiile rakstīja: būs jāpamēra zarna
Mērīšanās ar zarnām… hmm… kautkas jauns…
Ar kr[cenzēts]m vairs nepietiek…
brmbrmm rakstīja: Man būs vēl daži jautājumi Gudrajiem:
4. Vai Dievs eksistē?
1. Tāpēc ka na kur nokrist…
2. Ir ir un katrai zondei marsieši pie kameras objektīva uzkarina fotogrāfiju ar tuksnesi…
3. Elementāri – lielā saturēšana.
4. Nu bet dabīgi – jo zinātnieki par to vairs nestrīdas.
5. Sēž zirgam mugurā un meklē zirgu…
Un vispār... Matu skaldīšana ar pseidozaļu taupīgumu pasauli neglābs. Kamēr tie, kam nav ko ēst, pretēji dabas likumiem turpinās nekontrolēti vairoties, nekas nemainīsies.
ja galīgi nebūtu ko ēst, es vismaz varētu apēst veģetārieti. a šim nekā.
Seene rakstīja: Un vispār... Matu skaldīšana ar pseidozaļu taupīgumu pasauli neglābs. Kamēr tie, kam nav ko ēst, pretēji dabas likumiem turpinās nekontrolēti vairoties, nekas nemainīsies.
Skarbi, bet patiesi.
Līdzīgi - zināt, kāpēc muļķu uz pasaules ir daudz vairāk par gudrajiem? Tāpēc, ka, kamēr gudrie mācās, muļķi vairojās!
Vēlviena atziņa ir tāda – intelekts uz pasaules ir konstants lielums.
4. Vai Dievs eksistē?
uupis rakstīja: Vēlviena atziņa ir tāda – intelekts uz pasaules ir konstants lielums.
Ak tad Pirmā spriedelējumus tagad par atziņām sauksim? Pārāk jau nu liels gods jamam.
4. Vai Dievs eksistē?
Tu esi tulbs vai izliecies?
Izskatās, ka tu tomēr neesi izliecies.
Fartuks nāk, Fartuks nāk, Fartuks vienmēr laikā nāk, pieglausties sāk, murgot māk, klusi, klusi jobtvaimaķ!
brmbrmm rakstīja: Fartuks nāk, Fartuks nāk, Fartuks vienmēr laikā nāk, pieglausties sāk, murgot māk, klusi, klusi jobtvaimaķ!
šausmas, un es jau cerēju ka tādi mapla 90-gadu sākuma šedevri kā daniels rēbuss jau būs izzuduši no cilvēku galvām, izrādās ka tomēr ne
ValdisM rakstīja:
brmbrmm rakstīja: Fartuks nāk, Fartuks nāk, Fartuks vienmēr laikā nāk, pieglausties sāk, murgot māk, klusi, klusi jobtvaimaķ!
šausmas, un es jau cerēju ka tādi mapla 90-gadu sākuma šedevri kā daniels rēbuss jau būs izzuduši no cilvēku galvām, izrādās ka tomēr ne
Laikam jau vispirms uz sevi paskaties. Man pat īsti neizdevās atcerēties, kas tad toreiz nāca... Bet tu pat Daniēla Rēbusa vārdu neesi aizmirsis
Seene rakstīja:
ValdisM rakstīja:
Laikam jau vispirms uz sevi paskaties. Man pat īsti neizdevās atcerēties, kas tad toreiz nāca... Bet tu pat Daniēla Rēbusa vārdu neesi aizmirsis
neesmu priecīgs ka visu šo zinu, vienkārši 90-to vidū un 90-gadu beigās kāzās/jubilejās šī dziesma bija topā, tā kā šo dranķa gabalu dabūju nospēlēties līdz vēmienam, bija pat tā ka bija jāspēlē 3x pa vakaru.
Izvemties var
Mūzika: Dainis Leitāns
Vārdi: Dainis Leitāns
MINKA
Ka man ka man ka man ka man
Ka minka minka minka minka man
Ka man ka man ka man
Kā minka man tu jau
Rukši rukši mājās rukši
Seši rukši saku
Visiem rukšiem draugu rukši
Rukši rukši saku
Balta vista hastala vista
Viena vista saku
Duksi duksi mājās duksi
Raibu purnu saku
Minka nāk minka nāk
Minka vienmēr laikā nāk
Pieglausties māk un dungot sāk
Klusi klusi murr murr murr
Aptauja krīzes laikos ...
Pēdējā laikā daudz ir runāts, ka krīze ir klāt vai arī tuvojas. Daudzi to esot pamanījuši visdažādākajās dzīves situācijās, notikumos, procesos, taču mans jautājums Jums ir šāds - ko Jūs esat manījuši, kas garnadžiem šobrīt no auto lietām patīk visvairāk?
.. man dažiem kolēģiem jau ir "aiznesti" parking sensori, kas iestrādāti bamperī uz vienas "lentas".