Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Aptauja krīzes laikos ...

911 Reģ.: 11.04.2003

Pēdējā laikā daudz ir runāts, ka krīze ir klāt vai arī tuvojas. Daudzi to esot pamanījuši visdažādākajās dzīves situācijās, notikumos, procesos, taču mans jautājums Jums ir šāds - ko Jūs esat manījuši, kas garnadžiem šobrīt no auto lietām patīk visvairāk?

.. man dažiem kolēģiem jau ir "aiznesti" parking sensori, kas iestrādāti bamperī uz vienas "lentas".

STALINS Reģ.: 12.11.2003
0 0 Atbildēt

Sretsked: "Tautieši nez kāpēc bija sasapņojušies, ka pēc 50 gadu padomju sistēmā mums kāds to brīvību, to savu valsti sakops joprojām.

Viņi aizmirsa,ka PAŠIEM jāstrādā. Bet ne, aizbrauca mājās pēc barikādēm un aizmirsa, ka ir tāda liela lieta kā Latvijas Valsts, PAŠU valsts, ka no Maskavas resnie onkuļi vairs nesūta vagonos rūpnīcu iekārtas , uz vietas neceļ dzelzsbetona rūpnīcas ,kur tās iekārtas sastumt un pirmdienas rītos bāleliņiem kur iet, virpot un vakaros alus mučeles apmeklēt..... Ka pašiem jādomā. Nedomāja. Viņu vietā padomāja Andris un draugi Jo juta, ka nav tak to,kuriem kas interesētu."

Par domāšanu pilnīgi piekrītu. Par strādāšanu ... nu nez... vai lielveikalu pārdevējas ar teju divreiz pārstrādātām stundām, zemnieki no rīta līdz vakaram, šoferi, mežstrādnieki, zāģētavu strādnieki, menedžeri, jā arī privātā biznesa īpašnieki, u.c. Tev piekristu...

Jā, īstā vaina tieši būs domāšanā.

VWfans Reģ.: 21.02.2004
0 0 Atbildēt

Kāpēc Igaunija 19 brīvības gados tika daudz tālāk nekā Latvija?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

VWfans rakstīja: Kāpēc Igaunija 19 brīvības gados tika daudz tālāk nekā Latvija?

Viņi savu valsti nopelnīja, mēs dabūjām na haļavu

0 0 Atbildēt

Kādā ziņā nopelnīja???

0 0 Atbildēt

Igaunijā arī ir liels bezdarbs:

rus.delfi.ee/...

Crankshaft Reģ.: 31.10.2004
0 0 Atbildēt

VWfans

Kāpēc Igaunija 19 brīvības gados tika daudz tālāk nekā Latvija?

=======================

Kuraa vietaa EE vai LT buutu tikushi taalaak? Parunaa

ar kaadu turienieti, kursh reaali ir iekshaa procesos, nevis

klausies vieteejos gaudotaajos "da tuuuuur, da sheeeeit"

Vienmeer jau liekas, ka labaak ir tais vietaas, kur muusu

nav.

0 0 Atbildēt

Igaunijā vidējā alga treknajos gados sasniedza ap 800 latiem bruto, savukārt Latvijā tikai 650 latus bruto.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

VWfans rakstīja: Kādā ziņā nopelnīja???

Izglītības ziņā - mums mūsu valsts tika atgūta priekšlaicīgi - cilvēki tam nebija gatavi !!!

0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja:

VWfans rakstīja: Kāpēc Igaunija 19 brīvības gados tika daudz tālāk nekā Latvija?

Nu un kur tad viņi daudz tālāk ir tikuši ???

Lielākas algas, daudz vairāk jaunu vieglo auto.

UUSA Reģ.: 30.10.2003
0 0 Atbildēt

Igaunija 2011.g. ieviesīs eiro,un pašlaik naudu aizņemas(tāpat kā LT) brīvajā tirgū ar gada likmi 10%-acīmredzot,ir pamats(lasi:nodrošinājums)domāt,ka spēs atdot parādus.Mēs turpretī aizņemamies uz 3%,bet pilnīgi bez kādas nojēgas par izdzīvošanu,nerunājot nemaz par atdošanu.

0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja: Interesanti, kam iespītē tie prombraucēji. Tikko LNT rāda kaut kādu filmu par laimes meklētājiem,diezgan nožēlojami tas izskatās. Kaut kur dodas, kaut kur mēģina iemitināties,kaut kādus matračus savāc uz ielām... sviests. Ar ko viņi labāki par tiem, no Somālijas, kas tagad klimst pa pasauli.... vai tiem,kas padlaikos te ,p Latviju klīda no plašās tēvzemes,laimi meklēdami...

Bet, ja te darba nav, tad ko lai cilvēki dara?

0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja: Interesanti, kam iespītē tie prombraucēji. Tikko LNT rāda kaut kādu filmu par laimes meklētājiem,diezgan nožēlojami tas izskatās. Kaut kur dodas, kaut kur mēģina iemitināties,kaut kādus matračus savāc uz ielām... sviests. Ar ko viņi labāki par tiem, no Somālijas, kas tagad klimst pa pasauli.... vai tiem,kas padlaikos te ,p Latviju klīda no plašās tēvzemes,laimi meklēdami...

Beigās redzēji,kāda māja tai vecajai čigānietei te,LV?Neizskatījās,ka viņa būtu laimīga te-tur arī,protams,nav medusmaize,bet ir darbs un sava iztikšana.

P.S.Neesmu par aizbraukšanu,bet,ja šeit vairs nav variantu,tad nekas cits neatliek-īpaši tas attiecas uz lauciniekiem.

uge Reģ.: 27.04.2004
0 0 Atbildēt

Nenoniecini cilvēciņus. Tas ka Tev ir labi un man ir labi, nenozīmē ka viss šinī valstī kārtībā. Ir pāris ģimenes pazīstamas, kuri darbu zaudējuši. Pie tam abi. Nav tiem cilvēciņiem iekrājumu lai kādu biznesu atvērtu. Tā ir bezizeja pz ģec. Diez vai viņiem ir viegli šeit visu pamest un braukt dievsviņzinkurt. Pats rakstiji, ka uz ielām ir matrači jāvāc... Tā visdrīzāk ir bezizeja...

druknais1 Reģ.: 04.06.2006
0 0 Atbildēt

Deksters - īsts filozofs, sēž uz savas kūdras čupas un gudri spriedelē. Tu tagat iesaki visiem dzēšgumijas kausēt, vai kaut ko līdzīgu, lai izkonkurētu dižās Ķīnas ražotājus?

0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja:

uge rakstīja: Ir pāris ģimenes pazīstamas, kuri darbu zaudējuši. Pie tam abi. Nav tiem cilvēciņiem iekrājumu lai kādu biznesu atvērtu. Tā ir bezizeja pz ģec.

Un ko viņi darīja 2 gadi iepriekš ? Ar ko brauca, kur dzīvoja, ir viņiem plakanais tē ve ? Brauca uz ārzemēm vismaz 1 x gadā ??

Tak saproti jel reiz, šitā krīze ir tāpēc lielā mērā,ka mēs padzīvojām labi, nebūdami to nopelnījuši, un man nav tagad tādu problēmu, jo es tad nepadzīvoju. Nav man ne džips, ne dzīvoklis jaunajā projektā... nav bilžu no Kanaarijām vai Jaunzēlandes...jo es nebiju to nopelnījis. Poņimaješ ?? Bet es strādāju, man ir firma, kas darbojas un darbosies. Kad NOPELNĪŠU, tad atļaušos....

Nu nemēri visu pēc vienas mērauklas. Mediķiem treknajos gados bija iespēja nopelnīt Lielo TV?

0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja:

uge rakstīja:

Nu nemēri visu pēc vienas mērauklas. Mediķiem treknajos gados bija iespēja nopelnīt Lielo TV?

Ne tikai to, daudz ko vēl. Ja vien viņi bija speciālisti, nevis kaut ko blakus medicīnai redzējuši.

Nu bļin šo varēji nerakstīt. Pie mums vēl arī ir valsts slimnīcas. Un tu domā ka tikai tur neveiksminieki strādā? Bērnu slimnīcā strādā daudz labi speciālisti uz cieto algu. Viņiem vectēvs ir iemācijis ka kukuļus ņemt ir zem goda.

0 0 Atbildēt

Gachs rakstīja: ...

Mums ģimenes uzņēmumam visu laiku tiek draudēts no vid ar visādām pārbaudēm/auditiem utt, jo pieprasām likumīgu pvn atmaksu. Tas ir normāli?

Šī nav čīkstēšana, šis rēalais atspoguļojums

nav normāli, bet ja balsoji iepriekšējās vēlēšanās par kādu no 3a tad pats vainīgs. Ja jau tad saprati, kas ir kas un balsoji gudrāk arī tad vainīgs, ka kaimiņiem, draugiem, radiem neskaidroji kas ir kas. Jāsaprot, ka mēs te visi esam vienā peļķē un ārā arī varam tikt tikai visi nākot pie prāta. Nevar bēgt no problēmām, tur piekrītu sretsked.

Vispār, cik es redzu, vairāk tendēti uz aizbraukšanu ir tie, kas agrāk pelnīja ne ar ko nesegtu tūkstoti mēnesī, nekā tie, kam tiešām nav no kā dzīvot. Varbūt kļūdos.

0 0 Atbildēt

Nu te jau daudz var aizrunāties. Fāteris CCCP laikos strādāja vadošos amatos. Kad viss bruka un juka, viņam pie pirkstiem nelipa ne kas klāt. Daudziem no viņa kolēģiem lipa, tagad viņi ir cienijami biznesmeņi. Fāterim viss kas ir, ir pensija un mierīga sirdzapziņa.

Arī treknajos gados dzemdību namā vienas dakteres par ķeizargriezienu ņēma 100ls otras neņēma neko. Nu ko man tagad cienīt tās 100latnieces?

0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja:

druknais1 rakstīja: Deksters - īsts filozofs, sēž uz savas kūdras čupas un gudri spriedelē. Tu tagat iesaki visiem dzēšgumijas kausēt, vai kaut ko līdzīgu, lai izkonkurētu dižās Ķīnas ražotājus?

Apsēdies tu arī, neviens neliedz. Es pats esmu pietiekami sarijies kūdras putekļus, 2 sezonas PATS braukdams ar DT75 un vākdams kūdru, jo nevarēju atļauties nevienu noalgot. Mazāk dirs,ja neko nezini. Es varu atļauties kādam arī ko pateikt, jo esmu gājis kaut kam cauri, neviens neko nav dāvinājis.

Ja, mēs varam izkonkurēt Ķīnas ražotājus,ar ko mēs sliktāki ????

Manis pēc tu vari ne tikai rīt tos putekļus, bet klāt piegrauzt arī pa kādai kūdras briketei! Tikai palasot tavus prātojumus, kuros pa retam ir arī kaut kas sakarīgs, rodas priekšstats, ka tu esi tas pats gudrākais un pastāv tikai viens pareizais virziens un tas ir uz to pusi, kuru norādi tu. Es ar par dzīvi nesūdzos, bet citiem dzīvot nemācu. Nav taču neviens temats, kur tu nebūtu kompetents, kur tu nebūtu pievienojis savu vienīgi pareizo komentu. Lai tev laba veselība.

0 0 Atbildēt

Dekster,ieaku Tev vienu konkrētu lietu-paņem atvaļinājumu un aizbrauc uz laukiem kādā LV nostūrī padzīvot nedēļiņu,aprunājies ar vietējiem cilvēkiem-tad sapratīsi,ka viss nav atkarīgs no labas gribas un patriotisma jūtām.

0 0 Atbildēt

druknais1 rakstīja: .... Es ar par dzīvi nesūdzos, bet citiem dzīvot nemācu. ....

Tev bail, ka tevis izsmies?

Tas bija joks, es saprotu, ka citus mācīt nav pateicīgs darbs, bet šajā sabiedriskajā iekārtā tas ir jādara.

Ne pārāk sen viena tantiņa piezvanīja uz "Kruspunktiem" un pauda viedokli, ka milzīgu ļaunumu ir nodarījis KNAB, atklājot bērnu slimnīcas afēras!!!, viņa pēc tā nespēšot mierīgi dzīvot. Lūk tai tantiņai neviens nebija izskaidrojis elementāras realitātes sakarības.

0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja:

uge rakstīja: Nu te jau daudz var aizrunāties. Fāteris CCCP laikos strādāja vadošos amatos. Kad viss bruka un juka, viņam pie pirkstiem nelipa ne kas klāt. Daudziem no viņa kolēģiem lipa, tagad viņi ir cienijami biznesmeņi. Fāterim viss kas ir, ir pensija un mierīga sirdzapziņa.

Arī treknajos gados dzemdību namā vienas dakteres par ķeizargriezienu ņēma 100ls otras neņēma neko. Nu ko man tagad cienīt tās 100latnieces?

LAikam jau jā, mācēja paprasīt to,kas pelnīts. Jo esu redzējis tāda personāla attieksmi slimnīcā,kuram neko neiedod. Tā taču ir kopīga problēma, VISIEM kopā jācīnās, tu tiešām to nesaproti ?? Taču cilvēkam ir dota iespēja domāt, mēs vienkārši neprotam izmantot mums iedoto varu.

Nav Tev taisnība.

Ko tagad mentiem darīt? (es domāju godīgiem) Ar algu , nezinu gan īsti cik viņiem ir, varētu būt ap 300ls. Ja sliktais puika viņam par ko piedāvā 500ls un par to paprasa bišku pieturēt muti, toties nosūdz kaimiņu Vasju, kurš ir zadzis kartupeļus. Tad šis ments ar 300+500ls ir labais? Pozitīvais tēls?

0 0 Atbildēt

Kaut viens tavs ieteikums ir devis kādu rezultātu ( taustāmu ) ? Jau organizēji te kaut kādu protestētāju apvienību, ir kāda muļķiba atcelta? Man tukšu salmu kulšanai neatliek laika.

0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja:

uge rakstīja: ...

LAikam jau jā, mācēja paprasīt to,kas pelnīts. ....

ja no tādas loģikas iziet tad puķu un kurmju specs ar savu blici arī paprasa to, kas pelnīts.

0 0 Atbildēt

Bet skolotājiem tagad ir tik mazas algas, ka nevar pat sapņot par 2004.gada Opel-Astra 1,7 DTI iegādi... Nieka 250 lati...

Lasītākie raksti

Jaunie raksti