Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Aptauja krīzes laikos ...

911 Reģ.: 11.04.2003

Pēdējā laikā daudz ir runāts, ka krīze ir klāt vai arī tuvojas. Daudzi to esot pamanījuši visdažādākajās dzīves situācijās, notikumos, procesos, taču mans jautājums Jums ir šāds - ko Jūs esat manījuši, kas garnadžiem šobrīt no auto lietām patīk visvairāk?

.. man dažiem kolēģiem jau ir "aiznesti" parking sensori, kas iestrādāti bamperī uz vienas "lentas".

turbopiile Reģ.: 09.02.2004
0 0 Atbildēt

patiesība kaut kur pa vidu..

es tomēr uzskatu, ka valsts un sabiedrība kopā ir atbildīgi par to, ka visa pasaulē salīdzinoši zemu apmaksātās profesijas (skolotaji, policisti, ugunsdzēsēji utt utjp) Latvijā ir īpasi zemu apmaksāti..

tas ka viņiem par dažiem % palielinātu algu pēc rīkles pārgriešanas doma laukumā vai tamlīdzīgas akcijas pēc būtības neko nemainīs..

jākļūst par biznesmeņiem.. jā! bet kurš mācīs bērnus?

līdz ar to vainīgi visi kopā.. valdība tapēc ka padsmit gadus ir bijusinesaimnieciska

un ļautiņi, ka paļāvās uz valdību, banku un citiem, tikai ne savu darbu un pārliecību, ka nodokļu maksāšana un pilsoniskā sabiedrība ir vērtības..

STALINS Reģ.: 12.11.2003
0 0 Atbildēt

VWfans rakstīja: Bet skolotājiem tagad ir tik mazas algas, ka nevar pat sapņot par 2004.gada Opel-Astra 1,7 DTI iegādi... Nieka 250 lati...

Un man kāds grib iestāstīt, ka pēc šitādiem ir pieprasījums privātbiznesā?

Seene Reģ.: 18.12.2002
0 0 Atbildēt

VWfans rakstīja: Bet skolotājiem tagad ir tik mazas algas, ka nevar pat sapņot par 2004.gada Opel-Astra 1,7 DTI iegādi... Nieka 250 lati...

Bet tad kad bija skolas, kur skolotāju skaits tuvojās skolēnu skaitam, neviens no viņiem nebļāva, ka savlaicīgi nepieciešama reforma. likās tak ka algas no nodokļu maksātāju kabatas varēs iekasēt mūžīgi.

Te nu tagad esam - ar pāris naudas pelnītājiem, kas vēl nav aizbraukuši, un baru tērētāju. Skolotāji, protams, nav labākais piemērs, bet tik un tā šobrīd valstij neko nedod - tikai nākotnei. Savukārt tos, kas dod šodien, plānveidīgi izdzen no valsts.

VWfans Reģ.: 21.02.2004
0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja: Nafig skolotājai to astru ??

Lai varētu izbaudīt braucienu!

uge Reģ.: 27.04.2004
0 0 Atbildēt

Dekster es par dzīvi nesūdzos, vienkārši obidna, par godīgiem skolotājiem, dakteriem, policistiem. Ne viņi visi ir dzimši biznesmeņi. Viņi māk savu darbu prasmīgi, godīgi darīt, bet nemāk viņu pārdot.

Priecīgus svētkus!

Seene Reģ.: 18.12.2002
0 0 Atbildēt

uge rakstīja: Dekster es par dzīvi nesūdzos, vienkārši obidna, par godīgiem skolotājiem, dakteriem, policistiem. Ne viņi visi ir dzimši biznesmeņi. Viņi māk savu darbu prasmīgi, godīgi darīt, bet nemāk viņu pārdot.

Priecīgus svētkus!

Lielā mērā tu arī pateici kopsavilkumu. Latvietis parastais ir melnā darba darītājs un bez vagara neko jēdzīgu neizdarīs. Tapēc arī esam ar savu neatkarību tādus "sasniegumus" guvuši.

uge Reģ.: 27.04.2004
0 0 Atbildēt

1990 gadā gan bija krietni savādāk. Bijām "brīvprātīgi iestājušies draudzīgajā saimē" mūsu dzīvi noteica kirkīzi, azerbaižāņi, krievi. Pēdējos 20. gadus nosaka pašu bāleliņi. Un esam nonākuši krietnākā pēcpusē.

0 0 Atbildēt

STALINS rakstīja:

Es, nesen braukdams uz Angliju, izmēģināju spēkus privātā biznesā. Bet neteikšu, kāds tas bija.

0 0 Atbildēt

nu un kā veicās?

STALINS Reģ.: 12.11.2003
0 0 Atbildēt

VWfans rakstīja:

STALINS rakstīja:

Es, nesen braukdams uz Angliju, izmēģināju spēkus privātā biznesā. Bet neteikšu, kāds tas bija.

Cik blokus aizvedi?

0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja: Nu, neatņēma viņam tās cigaretes šoreiz.

Garām. Cigaretes nevedu.

0 0 Atbildēt

turbopiile rakstīja: nu un kā veicās?

Tīri labi. Galvenais, ka ir pieprasījums.

0 0 Atbildēt

nu re.. tad jau Tev krīzes nav?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja: Ja, kur tad tie skolotāji bija, speciālisti savā nozarē, neredzēja, ka viņu ir par daudz ? Ir viņiem skolu direktori, skolu valdes ministrijā ierēdņi... vesela sistēma, neviens neredzēja ??

Hmm, skolotāji par daudz ?!?!? Kādus tepiķus tagad pīpē, vai kādu IZMa propagandu esi saklausījies ?!?!? Skolotāju nafig nav par daudz, vismaz ja runājam par tiem kas ir cienīgi saukties par skolotajiem !!! Vēl lielāka problema ir ar bērnudārza audzinātājām, tiem kam ie sīči kas tikko it bērnudārzā noteikti zina par šo situāciju. Visnopietnāka problmēa izglītības sistemā ir Izglītības Ministrija, kas ļoooooti biežī dara kaut ko tikai lai daºītu, nevis tādēļ lai ko uzlabotu.

Varu pateikt ka informātikas jomā ( kas principā ir viena no būtiskākajām lietām ko mūsdienās ir jāapgūst) strādā gana daudz skolotāju kas labakajā gadījumā māk Word un Excel apmācību izveikt, baidos ka ar to ir stipri par mazu lai mums taptu kvalitatīvi inženieri utml. Protams var jau to visu samācīties arī vēlāk universitāte utml. - taču jebkuru zināšanu švaks pamats vēlāk stipri atsaucas uz kopējo zināšanu līmeni !!!

0 0 Atbildēt

turbopiile rakstīja: nu re.. tad jau Tev krīzes nav?

Nē, nav. Turpinu rullēt ar Merivu.

UUSA Reģ.: 30.10.2003
0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja:

UUSA rakstīja: Dekster,ieaku Tev vienu konkrētu lietu-paņem atvaļinājumu un aizbrauc uz laukiem kādā LV nostūrī padzīvot nedēļiņu,aprunājies ar vietējiem cilvēkiem-tad sapratīsi,ka viss nav atkarīgs no labas gribas un patriotisma jūtām.

Man tēvs laukos dzīvo,šad tad aizbraucu. Viss ok. Izņemot dažus kaimiņus, kuri kā padlaikos dzīvoja,tā tagad turpina.

Tēvs bij vienu paaicinājis palīgā sagubot sienu. Atnāca. Ar sniega lāpstu. Nopietni. Tā piemāvies,ka nebij jēdzis,ko paņēmis no pakša. Lai gan iepriekšējā dienā bij sarunājuši strādāt.

Man ko, aiziet viņam siena dakšu iedot ?

Nē,tas nav īstais variants-vajag tieši padzīvot,un ne pie tēva,bet svešā vietā-savādāk Tu nekādi nevari iegūt patiesu ainu par apstākļiem,kuri spiež cilvēkus doties prom-vienalga,uz kurieni-uz novada centru,uz Rīgu,uz Īriju vai vēl tālāk.

modena Reģ.: 03.09.2003
0 0 Atbildēt

VWfans rakstīja:

Sretsked rakstīja: Nu, neatņēma viņam tās cigaretes šoreiz.

Garām. Cigaretes nevedu.

mantas veda....

brmbrmm Reģ.: 24.07.2009
0 0 Atbildēt

Krīzes Siguldā točna nava- šodien gribējām ar sievu izcept speķa pīrādziņus, bet pašu speķi Siguldā nopirkt neizdevās - vairākos veikalos tā nebija, tai skaitā Elvī, kur pārdevēja atzinās, ka daudzi to prasa, bet viņiem tā nav, jo cūkas tiem piegādā bez ādas un speķa, tātad neinteresē nopelnīt vairāk.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Vārdu sakot, man ir patiess prieks par deksteru. Drīzumā, iespējams, došos uz "siltākām" salām [viens tuvinieks aizbrauca un vēl pāris taisās + mani uz to cītīgi tuvākie tuvinieki cenšas pierunāt], prieks ka te paliek deksters kurš uzcels labāku latviju lai man ir kur atgriezties vismaz uzcels sēžot iauto ar muti

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Kaksis rakstīja:

Uz siltajām salām laižas tikai mīkstie...

Pareizi, cietie sēž bez elektrības un bez iespējas spamot

Arsmens Reģ.: 23.04.2003
0 0 Atbildēt

Būsim reāli- lai cik skarbi tas neskanētu, patreizējā situācijā mūsu te ir pa daudz t.b. visiem te nav ko darīt. Tāpēc nesaprotu tos, kas pārmet aizbraucējiem. Dabīgs process, jau izsenis cilvēki vienmēr ir pārvietojušies klimata izmaiņu vai citu taml. lietu rezultātā. Tagad klimatu un taml. ir aizstājis ekonomiskais "klimats". So...

ValdisM Reģ.: 09.11.2005
0 0 Atbildēt

Arsmens rakstīja: Būsim reāli- lai cik skarbi tas neskanētu, patreizējā situācijā mūsu te ir pa daudz t.b. visiem te nav ko darīt. Tāpēc nesaprotu tos, kas pārmet aizbraucējiem. Dabīgs process, jau izsenis cilvēki vienmēr ir pārvietojušies klimata izmaiņu vai citu taml. lietu rezultātā. Tagad klimatu un taml. ir aizstājis ekonomiskais "klimats". So...

nē nu lai brauc prom- ja ir tāda vajadzība, man tas protams ne pārāk patīk, bet ja dzīve piespiež, tad neko darīt.

Man nepatīk , ka liela daļa no šiem prombraucējiem, līdz ko izkāp Hītrovas lidostā, sāk disrt uz Latviju un uz palicējiem, tipa no sērijas-cik nožēlojami ir šeit dzīvot, cik šeit viss ir slikti, cilvēki nemaidīgi, darba devēji pārāk dr*tē.... - bledj, a ko man viņam darbā vēl cepumus un tēju pienest, ja cilvēks nejēdz pat tik elementāras lietas, kā nešķērdēt lieki papīru (piem, ja drukā apskatīšanas melnrakstus vai vajag kaut ko paskicēt, var taču izmantot jau no vienas puses apdrukātu papīru, kurš nolikts darba galda malā smukā kaudzītē, nē bjle loši pa slinku lai to ieliktu printerī un vienalga defaultā visu drukā uz tīra papīra).

Un vēl man nepatīk, ka līdz ko loši izkāp Hītrovā , tā par savu pilsoņa pienākumu-aizvilkties reizi 4 gados uz vēlēšanu iecirkni vispār aizmirst, bet gudri disrt-to gan māk katru dienu, īpaši par palicējiem.

Crankshaft Reģ.: 31.10.2004
0 0 Atbildēt

Jaasaka, ka Arsmenam pilniiga taisniiba - vienmeer un visos laikos ljaudis ir paarvietojushies, arii milzu baros un attaalumos. kas nu kuro reizi ir bijis par iemeslu - klimats, paarapdziivotiiba, vienkaarshi uzmaaciiga "laimes zemes" ideja Bet ar shaadu efektu ir jaareekjinaas, jo vairaak laikmetaa, kad "attaalumi ir sarukushi"... Un nav ko gaaniit aizbrauceejus, ja vinji savaam aciim redz aizbraukshanu kaa bezmaz vieniigo reaalo iespeeju mainiit savu likteni sev par labu. Buus citi laiki, kas zin, kaa liktenis iegroziisies Buutu pats jaunaaks, arii , iespeejams, mestu izaicinaajumu liktenim. Vienreiz atteicos, tagad , iespeejams, pat mazliet nozheeloju

ValdisM Reģ.: 09.11.2005
0 0 Atbildēt

msh rakstīja: Vārdu sakot, man ir patiess prieks par deksteru. Drīzumā, iespējams, došos uz "siltākām" salām [viens tuvinieks aizbrauca un vēl pāris taisās + mani uz to cītīgi tuvākie tuvinieki cenšas pierunāt], prieks ka te paliek deksters kurš uzcels labāku latviju lai man ir kur atgriezties vismaz uzcels sēžot iauto ar muti

a varbūt tomēr izskati variantu, par izglītības iegūšanu Tev interešējošā jomā tepat Latvijā.

braukšanu uz UK atstāj 50+ cilvēkiem, kuriem ir grūti apgūt kaut ko jaunu, un kurus darba devēji nu nekādi negrib ņemt darbā.

Tev ir pietiekami daudz iespēju šeit, vajag tikai drusku pakustēties pašam un noticēt saviem spēkiem

druknais1 Reģ.: 04.06.2006
0 0 Atbildēt

STALINS rakstīja:

druknais1 rakstīja: .... Es ar par dzīvi nesūdzos, bet citiem dzīvot nemācu. ....

Tev bail, ka tevis izsmies?

Tas bija joks, es saprotu, ka citus mācīt nav pateicīgs darbs, bet šajā sabiedriskajā iekārtā tas ir jādara.

Ne pārāk sen viena tantiņa piezvanīja uz "Kruspunktiem" un pauda viedokli, ka milzīgu ļaunumu ir nodarījis KNAB, atklājot bērnu slimnīcas afēras!!!, viņa pēc tā nespēšot mierīgi dzīvot. Lūk tai tantiņai neviens nebija izskaidrojis elementāras realitātes sakarības.

Iespējams, tev taisnība, bet nedomāju, ka šī nu ir tā īstā vieta, kur bīdīt tēzes par pareizo dzīvošanu. Par tehniskām lietām, nu +, - jā. Tas nu gan ir mans subjektīvais viedoklis. Mani ne visai imponē tādi vīri kā deksters, kuram par visu un visiem ir viedoklis, viņa redzējumā, tas vienīgais un pareizais. Ja kāds nepiekrīt, tad viņa reddzējumā, no nevisai augstās kūdras čupas, tas nav īsti ritīgs...

Lasītākie raksti

Jaunie raksti