Tas bija turp un atpakaļ no Dundagas uz Rīgu.
Bet no Dundagas uz Talsiem un atpakaļ autobusa biļetes trim cilvēkiem maksās Ls 7,50, bet četriem cilvēkiem - vismaz 10 latus...
Tas bija turp un atpakaļ no Dundagas uz Rīgu.
Bet no Dundagas uz Talsiem un atpakaļ autobusa biļetes trim cilvēkiem maksās Ls 7,50, bet četriem cilvēkiem - vismaz 10 latus...
Apsekojuma rezultāti liecina, ka 2009.gada 3.ceturksnī Latvijā bija 214,9 tūkst. darba meklētāju jeb 18,4% no ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem (nodarbinātajiem un darba meklētājiem). Darba meklētāju skaits un īpatsvars ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaitā šajā periodā palielinājies gan, salīdzinot ar iepriekšējā gada atbilstošo periodu, kad darbu meklēja 87,3 tūkst. cilvēku, to īpatsvars bija 7,2%, gan 2009.gada 2.ceturksni (attiecīgi 199,7 tūkst. cilvēku un 16,7%). Darba meklētāju vīriešu īpatsvars ekonomiski aktīvo vīriešu skaitā valstī bija augstāks nekā sievietēm (attiecīgi ekonomiski aktīvo sieviešu skaitā), veidojot 21,2% un 15,4%.
VWfans rakstīja: Tas bija turp un atpakaļ no Dundagas uz Rīgu.
Kā redzams, trim un vairāk cilvēkiem, braukt baudīt svētku salūtu ekonomiski izdevīgāk ir ar privāto transporta līdzekli, nevis sabiedrisko transportu. Un, nenoliedzami, arī ērtāk.
vēl lētāk ir sameklēt kaimiņu siena šķūni un uzrīkot lokālo uguņošanu.
Šitas labais komentārs no Financenet.lv :
es arī esmu bezdarbnieks,bez darba nu jau kādus 10 menešus.teikšu kā ir,nav vairak tas stress,kad strādaju,naudiņa kaut kāda turas,principa sanak tik lai samaksātu rēķinus,kredītu man nebija,paedis esmu,nekādas tērēšanās pa veikaliem vairāk netaisu.noperku tikai ko vajag.godīgi sakot,kādu pusgadu atpakaļ meklēju visādus darba iespējas,bet tagad esmu nonācis pie secinājmums,kam man kada suuda pēc iet strādād par 250ls,ja tādu naudu es dabuju,pat nezinu kādā veidā,viena maza haltūriņa,otra...nahren man iet vergot pie kautkādiem iedomīgiem tipiņiem,kas tagad iedomājušies ka var vairak nemaskat par to pašu darbu,kas kādreiz maksāja ne mazak ka 1000ls mēnesī!.
da nafig,lai dzīvotu,vairak par 200ls mēnesī nevajag,to var dabūt da jebkurš,kuram galva uz pleciem.Lielos pirkumus esmu atstājis uz labakiem laikiem,man tagad nevajag,tad kada suuuda pēc,jūs man izstastiet kāpēc man iet pašīt 24 dienas mēnesī,pa 8-10 stundām dienā pie kaut kada idota,kurš man vel pec tam katru dienu kaut ko drirsis galvā maksājot man kaut kādus grašus!!!
Protams tērēšanās us labā dzīve nav,veikaliem metu līkumu,tapat ka kādreizējām izpriecam,bet nav nekāda stresa,guļu lidz pusdienslaikam,nav nekur jāskrien,ēšanai arī mazāk jātērē,pats pa lēto mājās bez stresa visu uztaisu tā kā man garšo,da nafig vajag tā pazemoties par kaut kadiem grašiem,tos grasus var dabūt arī nestradājot katru dienu kadam idotam,kas piedevām tev drirsīs smadzenē katru dienu!
Arī tāda mēdz būt dzīves realitāte.
Šķiet vienam līdzīgam kadram (tiesa jams tāds bºīvmākslinieka-raspisdjaja tipāžs vairāk) palīdzēju sastutēt web serveri, un šādas tads citas lietas pamāciju - lai ņemas - mācas OpenSource lietot un no tā pelnīt. Tiesa neesmu par jamo neko dzirdējis kādu laiku - tā ka droši vien viss notiek, ja vien nau notinis uz ārzemēm.
Ideots rakstīja: visi, kas nebalso par JL, ir ļaunie
visi, kas balso par tēvzemi ir pilnīgi lohi
Man arī simpatizē JL, aiz tikai viena iemesla- viņiem, ja salīdzina ar 3A, procentuāli ļoti maz līp pie rokām( jā, runājot par rokām, caur laika prizmu skatoties Auders tāds pozitīvais tēls sanāk)
Bet nu velna viņi(JL) tomēr nevar, vai negrib(jo labēja partija tomēr), pārak grāmatvedisks piegājiens, spēlēšanās ar %, sitieni ar nodokļu paaugstinājumiem trāpa pilnīgi visiem, tomēr diferenci vajadzēja, lai mazturīgos neskartu vispār, jo viena lieta samazinājums no, piemēram, 1500Ls uz 1000, bet pavisam cita no 300 uz 200. Tas jau ir izdzīvošanas jautājums.
Jārēķinās ar realitāti, JL atbalstītāju pulciņš rūk un ruks vēl straujāk.
JL -ojbannie olhi
LV vajag EU ieceltu nespējnieku adminu .
punc.
TDIOTS rakstīja: JL -ojbannie olhi
punc.
Vajag gan tam nu var piekrist.
vajag pieteikt karu Vācijai....
..un veiksmīgi tai padoties
Seene rakstīja:
TDIOTS rakstīja: JL -ojbannie olhi
punc.
Vajag gan tam nu var piekrist.
Vēlēšanu sistēmu vajag revidēt, balsot par personām nevis partijām.
Par tautas vēlētu prezidentu ar plašām pilnvarām- tīri matemātiski iespēja, ka ievēlēsim zaglīgu populistu ir tikpat liela kā ģeniālu filantropu.
Risks 50% ir pārāk liels.
P.S. Nedomāju, ka EU zog mazāk, gudrāk gan, šiem tomēr, ņemot vērā, ka demokrātijas tradīcijas ir dziļākas, vairāk uz pirkstiem skatītāju, izredzes nokaitināt tautu ir būtiski lielākas.
varbuut saaksim ar to, ka pamainiit Satversmi taa lai zadzeeji buutu reaali saucami atbildiibas? fiziskaas, ne politiskaas
Ozz rakstīja: varbuut saaksim ar to, ka pamainiit Satversmi taa lai zadzeeji buutu reaali saucami atbildiibas? fiziskaas, ne politiskaas
Ja ar fizisko atbildību domāji miesassodus (rīkstes, rumpja stiepšanu, moku ratu, utt.), tad esmu abām rokām par!!!
cietums, mantas konfiskaacija, policijas uzraudziiba, naudas sods utt..
Ozz rakstīja: cietums, mantas konfiskaacija, policijas uzraudziiba, naudas sods utt..
nu ja... šie paši iecels mentus, kuri tos pēc tam uzraudzis.... mentiem tāpat jau pa daudz varas...
Sretsked rakstīja:
STALINS rakstīja:
Te tas pats. Tiklīdz JL izdara ko labu, palasi netā atsauksmes- vot, Repše rulz,es jau sen teicu ..... JL ,tie gan malači ....
ne no viena sev pazīstamā cilvēka tādus vārdus vel neesmu dzirdējis... ka bija negatīva attieksme, tā arī palika....
PS. Laikam pārāk labi izglītoti cilvēki... ja jau netic Jaunu Vasjuku partijas populismam....
modena rakstīja:
Sretsked rakstīja:
STALINS rakstīja:
Te tas pats. Tiklīdz JL izdara ko labu, palasi netā atsauksmes- vot, Repše rulz,es jau sen teicu ..... JL ,tie gan malači ....
ne no viena sev pazīstamā cilvēka tādus vārdus vel neesmu dzirdējis... ka bija negatīva attieksme, tā arī palika....
PS. Laikam pārāk labi izglītoti cilvēki... ja jau netic Jaunu Vasjuku partijas populismam....
`edz laba izglītība nosaka tavu profesionālo vērtību, bet ne inteliģenci, intelektu, sirdsapziņu, kultūras limeni.
No vienas Stabiņa lekcijas atceros domu, kas likās interesanta, ka izglītība ir tas, ko sabiedrība no bērna gadiem sakarina cilvēkam virsū, lai viņš būtu tai noderīgāks, un pēc tam cilvēks pārējo mūžu velta tam, lai apstiprinātu vai apgāztu tās dogmas.
Kurš mazāk ņem galvā citus, bet vairāk spēj ieskatīties sevī, tas tiek tālāk.
P.S. Nez kāpēc šķiet, ka Tevis pieminētie tie izglītotie cilvēki, fano par Šleseru?
Sretsked rakstīja: Tiem,kas tankā.
....
Ja Andris tagad gudri teic,ka nāks un sakārtos to,šito...tad KUR VIŅŠ BIJA tad,kad sēdēja tajā krēslā ?? Tak bija iespēja,ko nesakārtoja ?? Tad,starp citu, nebūtu tik lieli tūdi kā tagad ir.
Var jau būt,ka iemācījies ko jaunu, nezinu. Lasīju,ka mūsu politikas izpratnē kļūda ir tā,ka mēs neļaujam politiķiem labot kļūdas.... visi kļūdās, jāļauj labot ,neļaujot pieļaut jaunas.
Nav runa par kļūdām, kļūdās tiešām visi, runa ir godīgumu.
runa nebija par politiskas situācijas analīze... vienkārši neviens no man pazīstamiem cilvēkiem nekad neko labu neteica par JL...
jautājums par ko balsot - izskatās pēc okupācijas sekam... ja jau paši gudri - priekš kam citiem jautāt par ko balsot?.... Pašiem savas galvas uz pleciem nav?
Man personīgi nekad nepacelsies roka balsot par tiem, kuri savas parazītiskas darbības rezultātā sludina un veido tādu politiku, kurā netiek veikti uzkrājumi, bet tiek realizēta tērēšana. Ja tie padlas no JL divkārši neizbazarētu ceļu fondu - šodien varu derēt ka tur būtu pietiekami daudz naudas, lai mēs paši varētu vismaz kaut kā atbalstīt savu Valsti, nevis paķērt saulaino kredītu uz nosacījumiem, kuri praktiski neparedz valsts ekonomikas atveseļošanu.
jugasvilli rakstīja: Dekster, tavs Repše arī nemaz nesteidzās par brīdināšanu par sūdiem. Pats spekulēja ar īpašumiem.
Tas gan tiesa, lai arī tikai daļēji - Repše ir daudz un dikti pec ta, kad beidza savas attiecības ar LB gan dažādos fondos guldījis naudu, gan visadi citādi investējis. Uz to brīdi kad viņš to iesāka - tā bija pareiza doma, diemžēl izskatās ka prāta nepietika laikus tikt vaļā no šī īpašuma. Ties VVZ - varbūt pats nemaz nevēļējās ?!?!? UN diemžēl kā biznesmenis viņš aºī ir pašvaks. Kā vadītājs - es teiktu ka ir OK, vienīgi pārāk pārliecināts par savu taisnību vienmēr un visur.
modena rakstīja: runa nebija par politiskas situācijas analīze... vienkārši neviens no man pazīstamiem cilvēkiem nekad neko labu neteica par JL...
jautājums par ko balsot - izskatās pēc okupācijas sekam... ja jau paši gudri - priekš kam citiem jautāt par ko balsot?.... Pašiem savas galvas uz pleciem nav?
Man personīgi nekad nepacelsies roka balsot par tiem, kuri savas parazītiskas darbības rezultātā sludina un veido tādu politiku, kurā netiek veikti uzkrājumi, bet tiek realizēta tērēšana. Ja tie padlas no JL divkārši neizbazarētu ceļu fondu - šodien varu derēt ka tur būtu pietiekami daudz naudas, lai mēs paši varētu vismaz kaut kā atbalstīt savu Valsti, nevis paķērt saulaino kredītu uz nosacījumiem, kuri praktiski neparedz valsts ekonomikas atveseļošanu.
neesi galvu saspiedis ar to savu autoceļu fondu ???
Finansējums ceļiem tolaik katru gadu tika palielināts. Vienkārši tika pamainīts naudas plūsmas birokrātiskais ceļš, bet ne jau faktiski izpildāmo darbu un remontu apjoms -tas stabili turpināja pieaugt.
Labāk pastāsti divas lietas;
1.Kāpēc līdz ar ministra nomaiņu SM tik dramatiski nokritās ceļu būvniecības izmaksas šogad un beidzot pie mums ceļus ir būvēt lētāk kā Vācijā.
2.Kurš bija tas gudrinieks kurš pieļāva ka autoceļu specifikācijās neiekļauj asfaltbetona segumu reciklēšanas metodes, tādējādi līdz ar to izslēdzot šo efektīvo un lēto metodi no autoceļu remonta tehnoloģijām. Un te nav jāklausās ko runā tas disrējs Straume par to ka it kā teorētski reciklēšana nespēj garantēt labu rezultātu jo redziet ceļi mums ir palāpīti un asfalts nav vienāds un rezultāts būs slikts. Fakti runā par pilnīgi pretējo. Zinu vienu apmēram 25km garu posmui, kas 90-gadu beigās jau bija tādā stāvoklī ka to pat salāpīt nebija iespējams (ielāpiem nebija kur turēties) un visu pa šo ceļu braucošie (fūres, autobusi) sliktākajās vietās vispār centās braukt pa nomali.
1999.gada maijā uz turieni atbrauca Smiltenes 8CBR as savuām reciklēsanas tehnikas vienībām. Visā garunā nogāja ar iekārtām pāri. Pēc tam pusei no salabotā ceļa virsū uzlika 4cm dilumkārtu, otrai pusei veica tikai apstrādi ar emulsju/škembām. Un neticami -jau 10 gadi tas ceļš ir gluds kā lidlauks- pat rises šķiet nav, lai arī pa to iet viss Lietuvas/Polijas/Latvijas tranzīts uz RU.
jugasvilli rakstīja: [
Pārāk lielā pārliecinātība, kas robežojas ar izteiktu taisnvirziena domāšanu, kas jau no psihiatrijas viedokļa ir pirmā šizofrēnijas pazīme.
Par to vadītāju nepiekrītu - labam vadītājam ir jāprot arī citus uzklausīt.
Var jau tā protams aºī būt taču personīgi nepazīstot cilvēku ( in aºī dzirdot no cilvekiem kas tuvāk jamo pazīst - ka sakarīgs vecis) es neņemtos uzstādīt diagnozi. Tikpat labi iespējams, ka ir cilvēki kas nesaprot elementāras lietas, un tad godīgi sakot es pats droši kad radītu tādu pašu iespaidu.
Aptauja krīzes laikos ...
Pēdējā laikā daudz ir runāts, ka krīze ir klāt vai arī tuvojas. Daudzi to esot pamanījuši visdažādākajās dzīves situācijās, notikumos, procesos, taču mans jautājums Jums ir šāds - ko Jūs esat manījuši, kas garnadžiem šobrīt no auto lietām patīk visvairāk?
.. man dažiem kolēģiem jau ir "aiznesti" parking sensori, kas iestrādāti bamperī uz vienas "lentas".