Pirmais rakstīja:
a par lata kursu.... kā var būt jebrikam piesiets lats ar atšķirīgām %likmēm....
tikai lai aizņemtos jebrikus pa ļimanadu, samanītu lašos un grieztu kuponus kamēr nepiezvana lielais brālis, kura rokās ir klaviatūra, kura ekseļa šītā ieraksta šodienas lata kursu
Tur jau tā lieta, ka viss bija labi, līdz iekāpām ES - LV banka turēja lata kursu un līdzsvaroja ekonomiku ar procentu likmēm - attiecīgi kredītu izsniegšana bija zem kontroles, bet, iestājoties ES, LV bankai nebija nekādas teikšanas par EURIBOR & Co, līdz ar ko "lētā nauda" nekontrolēti plūda iekšā. Un te vainojami ir visi 3:
1. Valdība, ka to neierobežoja (nodokļi nekustamajam, dividendēm, progresīvais ienākumu utt);
2. Bankas, kas nesekoja līdzi, cik kopumā ir izsniegts kredītos un cik reizes tas pārsniedz IKP un vispār, kur tā nauda aiziet (ražošanai jau būtu ok);
3. Paši LV cilvēki, kas nemaz neinteresējās, no kurienes tā nauda nāk (kredīti, līzingi, algu pieaugumi) un kur tā paliek, t.i. nerubīja neko no makroekonomikas.
Aptauja krīzes laikos ...
Pēdējā laikā daudz ir runāts, ka krīze ir klāt vai arī tuvojas. Daudzi to esot pamanījuši visdažādākajās dzīves situācijās, notikumos, procesos, taču mans jautājums Jums ir šāds - ko Jūs esat manījuši, kas garnadžiem šobrīt no auto lietām patīk visvairāk?
.. man dažiem kolēģiem jau ir "aiznesti" parking sensori, kas iestrādāti bamperī uz vienas "lentas".