VWfans rakstīja: Tāpēc, ka vidējais dīzeļdegvielas patēriņš braucienā uz laukiem pa šoseju un nedaudz pabraukājot tur provincē uz vietas, bija nieka 4,75 litri uz 100 km.
Tu to laikam esi jau lasījis, bet es atkārtošos. Taisīju eksperimentu ar Saab 9000 2.3T 225 lopi 340 ņūtoni grieze @ 1800 apgriezieni. Maršruts Rīga-Madona. Uzliku kruīzu uz 100kmh pēc spidometra, kas reāli nedaudz virs 90. Mašīnā divi cilvēki, bagāžniekā tikai subs un šādi tādi intstumenti. Iebraucot Madonā kompis rādījā vidējo 5.2 litri. Sākumā kādu brīdi pat turējās 4.9, bet tad nāca vairākas normālas apdzīšanas ar Saab`am piederošos paātrinājumu. Tiesa, nemetot robu vai divus zemāk, bet apdzenot ar to pašu piekto - un tici vai nē, bet jaudas viņam ir gana, lai ar piekto robu no 100 līdz 120-130 uzvilktu pienācīgā tempā - protams, ja vien nav kaut kāda ekstremālā apdzīšana, tad gan jāmet uz ceturto. Un tā visu ceļu - maksimāli maz mīņājot pedāli. Secinājums - neba jau mašīnas ir neekonomiskas, bet šoferu braukšanas stils. Un kāda mārutka pēc jābrauc ar nemotoru, ja jaudīgāks auto ar lielāku motoru pie zināmiem nosacījumiem var dabūt to pašu patēriņu. Ja es brauktu ar 90kmh pēc spidometra, tad pie labiem laika apstākļiem gan jau arī augstāk par tiem pieciem litriem neuzkāptu. Neticami, bet fakts. Ak jā - atpakaļceļā braucu ar konstantiem 120kmh uz spidometra, ceļš tukšs, laika apstākļi brīnišķīgi, iebraucot Rīgā vidējais 6.2. Da kaut 7 litri, tas uz kopējo ceļu izmaksas palielina minimāli un nav arguments braukšanai ar knapi kustošu opeli. Labi, pofig, brauc, ja sirdij tuvs, bet man metas nelabi, lasot tā opeļa cildināšanu.
VWfans rakstīja: Secinājums - ar maziem motoriem nevajag apdzīt saspringtās situācijās, kad ir šaubas, vai var paspēt !
Un redz, ar normālas jaudas mašīnu tev nebūtu jāšaubās tiksi garām fūrei vai nē. Var jau teikt, ka nav nekur jāskrien un var braukt mierīgi, nafig tā lielā jauda vajadzīga (ārprāc virs 150hp autiņi vispār ir monstri), bet ir reizes, kad pa priekšu velkas fūre uz tiem 70-80 un tu tak nebrauksi viņai nopakaļus n-tos kilometrus. Apdzīsi tak. Un tādā brīdī ir jauki, ja tev ir neliela jaudas rezervīte. Mjā, bet vispār sasmējos ne pa jokam par to, cik ilgs laiks tev bija vajadzīgs, lai saprastu, ka pie apdzīšanas ar nemotoru var sanākt mēsli.