7J diski pieļaujamo 6J disku vietā.

ValdisM Reģ.: 09.11.2005

Nu tā kā tagad labi lietie diski manam auto jau maksā tik pat cik ikgadējā riepu pārlikšana rudenī un pavasarī, tad ir doma iepirkt otro disku komplektu lai nav 2x gadā jābrauc uz servisu, jāpiķo un jāstāv rindā.

Manam auto pēc ražotāja datiem rekomendējamais lielākais riepu izmērs ir 195/60 R15, diska platums ieteicamais ir 6J.

Tātad jautājums, kas mainās ja uz 195/60R15 riepām rekomendējamo 6J disku vietā izvēlos 7J diskus (riepu ražotāji pieļauj šādu kombināciju).

Kā izmainās auto vadāmība, piekares darbība (bedru un nelīdzenumu slāpēšāna), piekares ilgmūžība,u.t.t.

Patreizējiem maniem 6J diskiem ET ir vienāds ar to 7J disku ET -tātad diksi ieiet vairāk auto arkā iekšā par 1 collu. (protams apskatīšos vai tie tur neķeras kaut kur)

 
1 2 3 4 5 6
recluse Reģ.: 04.01.2003
0 0 Atbildēt

msh rakstīja: P.N. Ja reklūse ziņas nelasa, varu paziņot, kāda ziņa patlaban ir tvnetā izcelta - virsraksts "Patlaban uz vienu NVA reģistrēto vakanci pretendē 67 bezdarbnieki".

Ziņās arī raksta, ka LV valdība strādā tautas un valsts labā. Tu pats tam tici?

Pirms gadiem 8 viens paziņa teica, ka nahuj to universitāti, ejam stroikā pa palīgiem un būs laba dzīve. Pēc gada viņš jau brauca ar jauno 7-bimbo, kamēr es turpināju braukt uz universitāti ar 89.g. mk2 golpu, pirms diviem gadiem viņš jau bija parāvis līzē dzīvokli par neadekvātu ciparu un nomainījis nākamo 7-to. Tagad viņš ir bezdarbnieks bez izglītības, parādos līdz ausīm, bez 7-tā un dzīvokļa, bet es šā gada februārī nomainīju darbu uz labak apmaksātu, nesatraucos par degvielas apetīti 2.3 benzīna dzinējam un nav neviena kredīta. Pateicoties pašreizējai valsts politikai pensionāru nodarbinātībā, ir/būs vakances uz darbavietām, bet tā īsti nav adekvātu darbinieku ar ko aizstāt, jo redz zinātne jauniešiem neinteresē. Darba kolēģis ar domā braukt mācīties (fiziku doktarantūrā) uz ārzemēm, tikai nevar izdomāt kur labāk - Vācija, Nīderlande vai ASV, protams studijas pilnībā atmaksātas, ar stipendiju no tās valsts, bet tad arī jāstrādā tajā valstī pāris gadi (līguma punkts).

P.S. Golpu es mācēju ar aizvērtām acīm pārlasīt, bet vai tapēc esmu baigais auto speciālists, hvz.

ValdisM Reģ.: 09.11.2005
0 0 Atbildēt

vieplis rakstīja:

ValdisM rakstīja: ...saprot kā ir jārunā darba intervijās...

Proti, jāmāk pārliecinoši melot?

nu nē taču, es tajā savā garajā penterē biju uzrakstījis taču par ko iet runa

Pirmais Reģ.: 16.05.2003
0 0 Atbildēt

ValdisM rakstīja: ......saprot kā ir jārunā darba intervijās....

uzsvars uz šo teksta vietu

ja es aiziešu uz tavu darba interviju un pastāstīšu tev tieši to, ko tu vēlies dzirdēt, diez vai tāpēc ar konkrēto darbu spēšu izdarīt labāk par msh

p.n.

viena no pēdējām darba intervijām man bija latvijas bankā.... man tur viena laba paziņa ir pietiekami lielā amatā... tad nu man pastāstīja par manu interviju no otras nedaudz vairāk kā stāsta citiem

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Kaksis rakstīja:

Tu vari mācīties runāt cik gribi, bet ja tavs pauris ir tukšs, tad nekas cits par sliktu šoferi, traktoru skrūvētāju vai kūdras racēju tu nebūsi.

Nekuj uztirst traktoristiem, jo mūsdienu traktori tev nav spainis soļaras, kuvalda un kalniņš no kā noripojot iedarbināt to lūzni. Lai brauktu ar traktoru un vēl piedevām ar to pelnītu naudu ir jābūt gan zināšanām gan arī sajēgai par to ko dari. Jā protams lai ar traķi valkātu piekabi - tur toč nav liela māksla, tikai tik cik kādam "neuzjāties" virsū un robos štepselēt ,ja nu gadījies tāc kam nav automāta.

turbopiile Reģ.: 09.02.2004
0 0 Atbildēt

interesanta diskusija sanākusi.. domāju to sadzīvosko daļu..

Visu cieņu recluse..

un msh novēlu atrast darbu un pie reizes izdarīt secinājumus par izglītības un spciālizācijas nepieciešamību.. 21 gads patiešām nav par vēlu mācīties.. piedevām no studiju gaitam redzēts mācoties visādi onkuļi kursabiedros, tai skaitā arī solīdu firmu ipašnieki nekautrējaš macīties..

P.S. pats patreiz savos 28 gados joprojām mācos..

turbopiile Reģ.: 09.02.2004
0 0 Atbildēt

nu ok.. studēju..

bet par mācīšanos patiešām, nevaru iedomaties nevienu puslīdz profesiju vai darbu, kur varētu iztikt bez mācībām un kvalifikācijas celšanas.. kaut vai tādā līmenī, ka seko aktualitātem nozarē..

Maija_Eskuella Reģ.: 07.04.2005
0 0 Atbildēt

Gutenmorgens rakstīja:

turbopiile rakstīja: P.S. pats patreiz savos 28 gados joprojām mācos..

jāmācās ir visu dzīvi daži to saprot tikai tad, ka patiešām vairs nav jēgas to darīt

"Mācīties - tas pats, kas airēt pret straumi, pārstāsi - nesīs atpakaļ"

turbopiile Reģ.: 09.02.2004
0 0 Atbildēt

šobrīd rūpējos lai straume pārak tālu neaiznes atpakaļ

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Gutenmorgens rakstīja:

redz, Tu šo sakot, nepadomā, ka ir dažādas klases auto.

Ieteikums- nemēri visu pēc savas mērauklas, tad arī nebūs jādomā, ka tiem, kam ir R18 ir galvā fisti- īstenībā R18 dažiem autopat ir standarts- tam pašam A 6 S Line.

Jā, un tas ir kas jauns?

Un ko tā tava klase te izmaina? Man aiz sienas otrā korpusā dzīvo tantiņa, kurai ir pabiezāks dēls. Pie savas mātes redzēts braucam ar kaut kādu jaunāku micubišī, pāris gadus vecu S600, pāris gadus vecu 1-er un arī ar E38 [vai kāds bija tas numurs tam semakam, kas bija pēdējais semaks, kas izskatās pēc mašīnas nevis kropļa] semaku. Semakam smuki būmera ļitaki, droši vien oriģinālie, vienīgi izmērs piemērots latvijas ceļiem - pētījis neesmu, kaut kas starp 15 un 17 collām, bet riepas tik augstas, kā man uz 14". Protams, pie vidējajām tendencēm izskatās mazliet jocīgi.

Un vispār nevis kaut kāda klase, bet mašīnas dizains Visādi šķūneri mēdz likt vecajiem audī 17", bet vēl neesmu redzējis tādus, kas piestāvētu. Nevis kā jaunajiem "laka ūber alles" audī, kuriem pārsvarā ir virsū bezizmēra ļitaki, kuri neizskatās pēc sūda kopvērtējumā.

P.N. Ja tu savus 18" neesi ne reizi sasitis, apsveicu. Es pazīstu pāris keksus, kas brauc ar līdzīgiem izmēriem un saka, ka sezonā riepu komplekts tiek pārsists. Tikai pāris tāpēc, ka es sev apkārt kaut kā nevaru redzēt bezizmēra ļitakus, ja neskaita dažus, kas jaunākas tačkas ieķēruši. Laikam pie vainas fakts, ka riepu cenas visā latvijā vienādas [kaut gan rīgā tās noteikti ir zemākas], bet ienākumu līmenis starp rīgu un latviju atšķiras vismaz 2x.

uupis Reģ.: 13.01.2004
0 0 Atbildēt

recluse rakstīja: … Pateicoties pašreizējai valsts politikai pensionāru nodarbinātībā, ir/būs vakances uz darbavietām, bet tā īsti nav adekvātu darbinieku ar ko aizstāt, jo redz zinātne jauniešiem neinteresē.…

Āāāāāāāāāāā… Kurā būrī tu dzīvo??????

Pirms: Pensionārs – apkopējs – 150 LS alga

Tagad: Kursh????? – apkopējs – alga 150

Pirms: Pensionārs – gardrobists – alga 160

Tagad: Kurhh????? – gardrobists – alga 160

A tu te gvelz par zinātni. Dafigā darbavietas, kur penzionāri gāja vienkārši piepelnīties un līdz ar to tādām uzņēmumam uz šo štatu bija mazāki izdevumi, bet tagad – tu iesi par 160 latiem mēnesī strādāt ar savu augstāko izglītību???? Alga jau nemainās – parādās tikai vakances – līdzekļu ir mazāk…

Abmārutkoties var ar šitādiem augstākās izglītības ieguvējiem.

Toties ku lepni skan – apsargs ar augstāko juridisko izglītību…

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

ValdisM rakstīja: augsts pašnovērtējums (ļoti augsts) un lepnums komplektā ar ļoti šauru redzesloku , vāju iepriekšrakstītā uztveri (tu bieži vien bliez pilnīgi ne pa tēmu atbildod uz kaut ko)

Interesanti, tevis uzskaitītās lietas neesmu pamanījis un arī mani tuvinieki tādas neredz Mana mutere kak raz uzsver, ka man ir pārāk zems pašnovērtējums. Un tas, ko es rakstu iauto, ir spams. Ja te varētu uzlikt normālu parakstu, es tajā pierakstītu klāt vienu rindiņu "manis rakstīto neuztvert pārāk nopietni iauto ir un paliek iauto.

ValdisM rakstīja:

viduvējas un virspusējas zināšanas, kas aprobežojas ar netā un auto manuāļos izlasīto un no kaimiņa Jāņa dzirdēto. Iemācīties izjaukt un salikt atpakaļ A80 nav auto zināšanu rādītājs-tas ir tikai nedaudz advancētāks bērnu konstruktora līmenis (katrā sādžā ir 1 vai 2 kas to dara un remontēt laukos aužus māk katrs otrais autobraucējs). Vai Tu saliktu kopā atpakaļ līdz pēdējai skrūvei izjauktu un kastē sabērtu renault autobusa automātisko kaut kādu 10 robu ātrumkārbu?

Toties atšķirībā no vesela bara, man KE-Jets nav mistisks, neizprotams sūds, kuru pēc iespējas ātrāk jāaizvieto ar k-jetu Stiliņā var novērot veselu baru tevis uzskaitīto subjektu, kas skrūves skrūvēt māk, bet kā sākas vadi, tā labākajā gadījumā māk tos salodēt, bet nespēj iedziļināties elektronikas darbībā - hvz kāpēc, jo mašīnas elektrosistēma vispārējos vilcienos ir vienkāršāka kā, teiksim, radiotehnikas pastūzis [vadības bloki neskaitās, tās ir atsevišķas detaļas, kuras parasti nomaina vai, ja nagi niez, var mēģināt salabot], vienīgi grūtāk pieejama Stiliņā ir redzēti visādi ķīmijas paraugi, k-jeta uzmuhļīšana ke-jeta vietā ir tikai vienkāršākais gadījums Tas tā.

ValdisM rakstīja:

Domāju ka nē! Tiešī tādēļ ir nepieciešama izglītība.

Un iegūstot izglītību, cilvēks ne tikai iegūst zināšanas, cilvēks arī saprot (nu labi, ne vienmēr) arī ka zin ļoti maz, cilvēks paplašina redzesloku, tiek ārā no sādžas kompeksiem un aizspriedumiem, kontaktē ar ļoti inteleģentiem cilvēkiem, saprot kā ir jārunā darba intervijās un ar citiem cilvēkiem. izdarīt būs grūtāk un grūtāk.

Izglītība ir papīrs. Nekas vairāk. Tavuprāt, ja es izstudēšu tās reņa kārbas diagrammas, rasējumus utt utjpr, es uzreiz būšu baigais speciālists? Kuj, bez skrūvēšanas neiztiks. Bet ja to dara otrādi - skrūvē un neskaidro izlasa, tad ir vēl labāk. Tāpat kā jebko citu - vajag vēlmi saprast un vajag rakties iekšā. Nevis kā ļoti bieži no cilvēkiem dzird "ai, tas ir sarežģīti" utt, utjpr. Nevis tur kaut kas ir sarežģīts, bet attiecīgais kekss nevēlas pakustināt smadzeni.

uupis Reģ.: 13.01.2004
0 0 Atbildēt

Nu lāb – tagad parunājam vai nu par 7J diskisiem vai nu par upju plakanumu (nav bijis)…

ValdisM Reģ.: 09.11.2005
0 0 Atbildēt

msh rakstīja:

ValdisM rakstīja: augsts pašnovērtējums (ļoti augsts) un lepnums komplektā ar ļoti šauru redzesloku , vāju iepriekšrakstītā uztveri (tu bieži vien bliez pilnīgi ne pa tēmu atbildod uz kaut ko)

Interesanti, tevis uzskaitītās lietas neesmu pamanījis un arī mani tuvinieki tādas neredz Mana mutere kak raz uzsver, ka man ir pārāk zems pašnovērtējums. Un tas, ko es rakstu iauto, ir spams. Ja te varētu uzlikt normālu parakstu, es tajā pierakstītu klāt vienu rindiņu "manis rakstīto neuztvert pārāk nopietni iauto ir un paliek iauto.

ValdisM rakstīja:

viduvējas un virspusējas zināšanas, kas aprobežojas ar netā un auto manuāļos izlasīto un no kaimiņa Jāņa dzirdēto. Iemācīties izjaukt un salikt atpakaļ A80 nav auto zināšanu rādītājs-tas ir tikai nedaudz advancētāks bērnu konstruktora līmenis (katrā sādžā ir 1 vai 2 kas to dara un remontēt laukos aužus māk katrs otrais autobraucējs). Vai Tu saliktu kopā atpakaļ līdz pēdējai skrūvei izjauktu un kastē sabērtu renault autobusa automātisko kaut kādu 10 robu ātrumkārbu?

Toties atšķirībā no vesela bara, man KE-Jets nav mistisks, neizprotams sūds, kuru pēc iespējas ātrāk jāaizvieto ar k-jetu Stiliņā var novērot veselu baru tevis uzskaitīto subjektu, kas skrūves skrūvēt māk, bet kā sākas vadi, tā labākajā gadījumā māk tos salodēt, bet nespēj iedziļināties elektronikas darbībā - hvz kāpēc, jo mašīnas elektrosistēma vispārējos vilcienos ir vienkāršāka kā, teiksim, radiotehnikas pastūzis [vadības bloki neskaitās, tās ir atsevišķas detaļas, kuras parasti nomaina vai, ja nagi niez, var mēģināt salabot], vienīgi grūtāk pieejama Stiliņā ir redzēti visādi ķīmijas paraugi, k-jeta uzmuhļīšana ke-jeta vietā ir tikai vienkāršākais gadījums Tas tā.

ValdisM rakstīja:

Domāju ka nē! Tiešī tādēļ ir nepieciešama izglītība.

Un iegūstot izglītību, cilvēks ne tikai iegūst zināšanas, cilvēks arī saprot (nu labi, ne vienmēr) arī ka zin ļoti maz, cilvēks paplašina redzesloku, tiek ārā no sādžas kompeksiem un aizspriedumiem, kontaktē ar ļoti inteleģentiem cilvēkiem, saprot kā ir jārunā darba intervijās un ar citiem cilvēkiem. izdarīt būs grūtāk un grūtāk.

Izglītība ir papīrs. Nekas vairāk. Tavuprāt, ja es izstudēšu tās reņa kārbas diagrammas, rasējumus utt utjpr, es uzreiz būšu baigais speciālists? Kuj, bez skrūvēšanas neiztiks. Bet ja to dara otrādi - skrūvē un neskaidro izlasa, tad ir vēl labāk. Tāpat kā jebko citu - vajag vēlmi saprast un vajag rakties iekšā. Nevis kā ļoti bieži no cilvēkiem dzird "ai, tas ir sarežģīti" utt, utjpr. Nevis tur kaut kas ir sarežģīts, bet attiecīgais kekss nevēlas pakustināt smadzeni.

Diploms ir papīrs. Izglītība (zināšanas) ir savukārt ir zelta vērtē. Daudzi diemžēl ir spējīgi tikt pie diploma neiegūstot izglītību. Tas ir mūsu izglītības sistēmas mīnuss.

Es Tev no no visas sirds rekomendēju -ej mācies -ja ja Tev tehnika un dzelži patīk -tad Tev tās mācības aizies.

Piem. tajā pašā RTU mašīnbūves fakultātē ir kaut kāda autobūves koledža. Ja vien neesi videnē bijis nesekmīgs, man liekas tu tur pat budžetā tiksi, tur faķim blakus ir kojas (dzīvošanai pa lēto).

Es mācies (un tiešām mācīties nevis diplomu dabūt)! Pēc tam tikai sapratīsi cik tas ir vērtīgi.

Tu tur sapūsi savā Liepājas rajonā skrūvēdams savus un kaimiņa aužus.

edgars80 Reģ.: 03.08.2004
0 0 Atbildēt

uupis rakstīja: Nu lāb – tagad parunājam vai nu par 7J diskisiem vai nu par upju plakanumu (nav bijis)…

nevis upju plakanumu, bet ūpju plakanumu!

stāsti, kā tad ir ar Tevi..., cik plakans esi? collās, protams!

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

ValdisM rakstīja:

Es Tev no no visas sirds rekomendēju -ej mācies -ja ja Tev tehnika un dzelži patīk -tad Tev tās mācības aizies.

Piem. tajā pašā RTU mašīnbūves fakultātē ir kaut kāda autobūves koledža. Ja vien neesi videnē bijis nesekmīgs, man liekas tu tur pat budžetā tiksi, tur faķim blakus ir kojas (dzīvošanai pa lēto).

Es mācies (un tiešām mācīties nevis diplomu dabūt)! Pēc tam tikai sapratīsi cik tas ir vērtīgi.

Tu tur sapūsi savā Liepājas rajonā skrūvēdams savus un kaimiņa aužus.

Kaut kad noteikti. Bet tikai ne tagad. Nav ne mazākās vēlmes dirnēt kaut kādā skolas solā. Iestājies "dzīves apnikums". Ši paša iemesla dēļ sekmju lapā matenē ir trijnieks un citur kaudze ar četriniekiem, kamēr sertifikātā matenes eksī ir C līmenis [kaut gan viss tas eksis bija baigis sūds ] un latviešu valodas eksī B - jo nebija nekādas vēlmes iet uz stundām. Cerams ka nākotnē kaut kas mainīsies, tad arī varēs padomāt par augstāko. Vēl arī tāds sīkums, ka viss maksā un es nevēlos apgrūtināt savus tuviniekus ar vismaz 150 ls mēnesī - gan viņi ir izrādījuši šādu vēlmi, bet nu no kā es to varētu prasīt - no vecvecākiem, kuru pensijas vēl varbūt cirps? No muteres, kurai alga samazinās [vidējais iauto lietotājs pabrīnītos, kā ar tādu algu vispār var izdzīvot], bet par to ir jāuztur golfmašīna, no tās kaut kā tiek samaksāts par šitento dzīvokli, kurā es mitinos [un no šā sloga es vēlos viņu atbrīvot] un vēl jāpalīdz viņas vecim savilkt galus? Vai varbūt no fātera, kuram ir sava ģimene un kuram ar naudu vienmēr ir bijis sūdīgi? Nē, pat ja būtu vēlme tagad mācīties, man nav vēlmes to uzkraut saviem tuviniekiem.

recluse Reģ.: 04.01.2003
0 0 Atbildēt

uupis rakstīja:

Āāāāāāāāāāā… Kurā būrī tu dzīvo??????

...

A tu te gvelz par zinātni. Dafigā darbavietas, kur penzionāri gāja vienkārši piepelnīties un līdz ar to tādām uzņēmumam uz šo štatu bija mazāki izdevumi, bet tagad – tu iesi par 160 latiem mēnesī strādāt ar savu augstāko izglītību????

...

Izraujot rakstīto teikumu no konteksta varbūt tā arī var saprast, bet es runāju par konkrētu uzņēmumu, kur pensionāri tagad parēķina, ka 200 Ls dēļ nav vērts iet uz darbu (tik sanāk starpība, ja strādā un saņem daļu pensijas) nav īsti vērts strādāt, nav ceļa izdevumi, nav pusdienas jāpērk, nav katru dienu ~8.00 darbā jābūt, bet brīvais laiks dafeņi un kā man paskaidroja, prasības jau ar vairs nav kā agrāk. Itkā jau nav neaistājamu cilvēku, bet 40.g. pieredze profesijā, kas saistīta ar zinātni, ir grūti aizstājama ar pašreizējiem kadriem, kas nāk no LU, RTU u.c.

P.S. Slotas operators ar augstāko izglītību skan labāk par sētnieku.

Slinkais Reģ.: 20.03.2008
0 0 Atbildēt

te jau panesaas kaut jkaads blogs par msh gruutdienaam.

varu tik piemetinaat, 3 gadus noraavu tehnikumaa, beidzu ar atziniibu, un NEKO jaunu neuzzinaaju par tiem gadie neuzzinaju, tas jau kaut ko pasaka par izglitibas noziimi.

Seene Reģ.: 18.12.2002
0 0 Atbildēt

turbopiile rakstīja: nu ok.. studēju..

bet par mācīšanos patiešām, nevaru iedomaties nevienu puslīdz profesiju vai darbu, kur varētu iztikt bez mācībām un kvalifikācijas celšanas.. kaut vai tādā līmenī, ka seko aktualitātem nozarē..

Viena ir... CP

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Žetons

ValdisM Reģ.: 09.11.2005
0 0 Atbildēt

msh rakstīja:

ValdisM rakstīja:

Es Tev no no visas sirds rekomendēju -ej mācies -ja ja Tev tehnika un dzelži patīk -tad Tev tās mācības aizies.

Piem. tajā pašā RTU mašīnbūves fakultātē ir kaut kāda autobūves koledža. Ja vien neesi videnē bijis nesekmīgs, man liekas tu tur pat budžetā tiksi, tur faķim blakus ir kojas (dzīvošanai pa lēto).

Es mācies (un tiešām mācīties nevis diplomu dabūt)! Pēc tam tikai sapratīsi cik tas ir vērtīgi.

Tu tur sapūsi savā Liepājas rajonā skrūvēdams savus un kaimiņa aužus.

Kaut kad noteikti. Bet tikai ne tagad. Nav ne mazākās vēlmes dirnēt kaut kādā skolas solā. Iestājies "dzīves apnikums". Ši paša iemesla dēļ sekmju lapā matenē ir trijnieks un citur kaudze ar četriniekiem, kamēr sertifikātā matenes eksī ir C līmenis [kaut gan viss tas eksis bija baigis sūds ] un latviešu valodas eksī B - jo nebija nekādas vēlmes iet uz stundām. Cerams ka nākotnē kaut kas mainīsies, tad arī varēs padomāt par augstāko. Vēl arī tāds sīkums, ka viss maksā un es nevēlos apgrūtināt savus tuviniekus ar vismaz 150 ls mēnesī - gan viņi ir izrādījuši šādu vēlmi, bet nu no kā es to varētu prasīt - no vecvecākiem, kuru pensijas vēl varbūt cirps? No muteres, kurai alga samazinās [vidējais iauto lietotājs pabrīnītos, kā ar tādu algu vispār var izdzīvot], bet par to ir jāuztur golfmašīna, no tās kaut kā tiek samaksāts par šitento dzīvokli, kurā es mitinos [un no šā sloga es vēlos viņu atbrīvot] un vēl jāpalīdz viņas vecim savilkt galus? Vai varbūt no fātera, kuram ir sava ģimene un kuram ar naudu vienmēr ir bijis sūdīgi? Nē, pat ja būtu vēlme tagad mācīties, man nav vēlmes to uzkraut saviem tuviniekiem.

vēlāk būs vēl grūtāk mācīties un neizskatās ka dzīve turpmāko 2-3 gadu laikā varētu iet uz augšu, bet bez iglītības tā vēl straujāk ies uz leju.

Re kur Tev Pirmais piedāvāja palīgdarbus par 100Ls. Sarunā ar viņu 2/3 slodzes par 65 LS un studē paralēli rīgā.

3 dienas sēdēsi skolas solā (augskolās mācības notiek parasti 3 dienas nedēļā), 3 dienas strādāsi pie Pirmā, dienu atpūtīsies un atkal pa rinķi, ja būsu labs students dabūsi "lielo" 70Ls stipendiju

Ar 135Ls izdzīvot var vēsā mierā, ja dzīvo kojās un atved no laukiem kādu maisu ar kartupeļiem.

Patiesībā lielākā daļa studentu dzīvo pat ar daudz mazāku summu mēnesī.

Saņemas un turas kaut kā.

uupis Reģ.: 13.01.2004
0 0 Atbildēt

edgars80 rakstīja: nevis upju plakanumu, bet ūpju plakanumu!

stāsti, kā tad ir ar Tevi..., cik plakans esi? collās, protams!

labaak nevajag…

darba daudz – ekrans plakans - diski kaudzeem (gan bez j indeksiem)

Jaa un kas tas taads – collas – ir par zveeru?

turbopiile Reģ.: 09.02.2004
0 0 Atbildēt

domāju, ka tieši tagad ir īstais laiks macīties, lai rī "čerez ņemagu".. jo veiksmīgu karjeru vai biznesu šajos laikos var attīstīt tikai īpaši talantīgi vai kādās izdevīgās pozicijās esoši personāži.. kas tādi nav, labāk krāt taukus īstajam konkurences brīdm pēc kāda laiciņa.. vai pat ES darba tirgum (ne jau kāļu lasīšanas līmenī)

Pirmais Reģ.: 16.05.2003
0 0 Atbildēt

ValdisM rakstīja:

msh rakstīja:

ValdisM rakstīja:

Es Tev no no visas sirds rekomendēju -ej mācies -ja ja Tev tehnika un dzelži patīk -tad Tev tās mācības aizies.

Piem. tajā pašā RTU mašīnbūves fakultātē ir kaut kāda autobūves koledža. Ja vien neesi videnē bijis nesekmīgs, man liekas tu tur pat budžetā tiksi, tur faķim blakus ir kojas (dzīvošanai pa lēto).

Es mācies (un tiešām mācīties nevis diplomu dabūt)! Pēc tam tikai sapratīsi cik tas ir vērtīgi.

Tu tur sapūsi savā Liepājas rajonā skrūvēdams savus un kaimiņa aužus.

Kaut kad noteikti. Bet tikai ne tagad. Nav ne mazākās vēlmes dirnēt kaut kādā skolas solā. Iestājies "dzīves apnikums". Ši paša iemesla dēļ sekmju lapā matenē ir trijnieks un citur kaudze ar četriniekiem, kamēr sertifikātā matenes eksī ir C līmenis [kaut gan viss tas eksis bija baigis sūds ] un latviešu valodas eksī B - jo nebija nekādas vēlmes iet uz stundām. Cerams ka nākotnē kaut kas mainīsies, tad arī varēs padomāt par augstāko. Vēl arī tāds sīkums, ka viss maksā un es nevēlos apgrūtināt savus tuviniekus ar vismaz 150 ls mēnesī - gan viņi ir izrādījuši šādu vēlmi, bet nu no kā es to varētu prasīt - no vecvecākiem, kuru pensijas vēl varbūt cirps? No muteres, kurai alga samazinās [vidējais iauto lietotājs pabrīnītos, kā ar tādu algu vispār var izdzīvot], bet par to ir jāuztur golfmašīna, no tās kaut kā tiek samaksāts par šitento dzīvokli, kurā es mitinos [un no šā sloga es vēlos viņu atbrīvot] un vēl jāpalīdz viņas vecim savilkt galus? Vai varbūt no fātera, kuram ir sava ģimene un kuram ar naudu vienmēr ir bijis sūdīgi? Nē, pat ja būtu vēlme tagad mācīties, man nav vēlmes to uzkraut saviem tuviniekiem.

vēlāk būs vēl grūtāk mācīties un neizskatās ka dzīve turpmāko 2-3 gadu laikā varētu iet uz augšu, bet bez iglītības tā vēl straujāk ies uz leju.

Re kur Tev Pirmais piedāvāja palīgdarbus par 100Ls. Sarunā ar viņu 2/3 slodzes par 65 LS un studē paralēli rīgā.

3 dienas sēdēsi skolas solā (augskolās mācības notiek parasti 3 dienas nedēļā), 3 dienas strādāsi pie Pirmā, dienu atpūtīsies un atkal pa rinķi, ja būsu labs students dabūsi "lielo" 70Ls stipendiju

Ar 135Ls izdzīvot var vēsā mierā, ja dzīvo kojās un atved no laukiem kādu maisu ar kartupeļiem.

Patiesībā lielākā daļa studentu dzīvo pat ar daudz mazāku summu mēnesī.

Saņemas un turas kaut kā.

reāli msh varētu dzīvot pie Pirmā... atkristu koju nepieciešamība

reizi pa reizei Pirmais piebrauktu un dotu msh norādījumus par veicamajiem darbiem un to prioritātēm....

es jau saprotu, ka Pirmā piedāvājums ns strādāt par 100 latiem būtu smieklīgs ja jamajam katru dienu vajadzētu braukāt uz pasaules malu

Pirmais Reģ.: 16.05.2003
0 0 Atbildēt

tā vot!

edgars80 Reģ.: 03.08.2004
0 0 Atbildēt

Pirmais spiež msh dempingot...

Kas Tu iedomājies dušai partneri pa 100Ls mēnesī atrast?

1 2 3 4 5 6
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti