Krievijas iebrukums Ukrainā!

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Aktuālā diskusija. Kas var notik un kāpēc?

 
MadarsVizbulis Reģ.: 05.05.2021
0 0 Atbildēt

Runājot par Krievijas sabrukšanu, tad lasīju interesantu analīzi, ka revolūcija Krievijā, arī reģionos, ir ļoti maz iespējama, bet reāls drauds dēļ sankcijām ir tik nopietna Lidmašīnu, vilcienu, kuģu un infrastruktūras nolietošanās, ka Krievijas daļas katra var teikt dzīvos savu neatkarīgu dzīvi un nebūs, kas varētu aizbraukt un nopietni iebilst. Sanāks, ka reģioni būs neoficiāli atdalījušies no Maskavas. Bija arī minēts piemērs ar neseno cukura pirkšanas paniku (ja atceraties šos video no Krievijas), kur vienā reģionā trūkst cukura, bet citā taisa cukura rezerves. Sanāk tāds "katrs par sevi" pasākums.

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

Viss būs daudz vienkāršāk. Atkal jāskatās vēsturē ar Krievijas slavenajiem pogromiem.

Vatņikam vajag dzīvot šodien un viņš nebūs gatavs gaidīt kad tur kkādas tiesas pēc 10 gadiem notiesās nacistu vadoņus un atcels sankcijas. Tiesvedība tiks ņemta savās rokās un grautiņi ir visātrākais veids kā to risināt. Tādā mazākā pilsētā vietējais pilsētas galva ir labs, bet visi korumpanti sēž tur - Omskā. Visi dosies uz Omsku un uzvilks stabos pāris Jedinaja Rossija biedrus, palaupīs veikalus utml. Savukārt omskieši teiks - visi mūsu nelaimes rodas Maskavā, tie dosies uz Maskavu tiesvedību veikt. Ļoti ātri un efektīvi atrast vainīgos un vienlaicīgi papildināt ģimenes kasi. Vsjo, sankcijas var atcelt, viss kārtībā

MadarsVizbulis Reģ.: 05.05.2021
0 1 Atbildēt

Mūsdienās nekādi kvalitatīvie grautiņi nesanāk, ja vienai pusei ir bruņutehnika un šaujamieroči, bet otrai nav. Un mēs jau zinam, ka krievam nav problēmu samalt bišku gaļas.

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

Tu īsti nesaproti pogrom vārda nozīmi krievu valodā. Tas nav nekāds miermīlīgs mītiņš vai demonstrāciju, kur kko prasa. Pogroma mērķis ir izvēlēties vainīgo pie visām nelaimēm(ierakstīt vajadzīgo) un ātri šo jautājumu atrisināt, negaidot uz vispārpieņemto tiesisko kārtību. Piemērs no vēstures Latvijā - muižu dedzināšana, kas arī pēc neatkarības tika tiesiski paveikts. Muižas zaudēja savas zemes. Tie kurus 1905.gadā nepakāra, 1938. paši deportējās.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Vēl viens piemērs no vēstures. Osmaņu impērijas gals. Tad, kad uz Osmaņu drupām dibināja demokrātisko Turciju, tad tika sastādīts 150 cilvēku saraksts, kam bija aizliegts iebraukt Turcijā. Osmaņu pēdējais imperators veiksmīgi savas dzīves pēdējos gadus pavadīja Neapolē pie Musolīni.

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

Turkiem arī tai laikā bija iespaidīgi pogromi. Tie tur grieķus riktīgi laupīja, kas vairāki simti tūkstoši dzīvoja Izmirā, Stambulā.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Pogroms ir kādas etniskas grupas apkaušana. Tātad , pogroma mērķim jābūt diezgan daudzskaitīgam un mīkstam, t.i. viegli apkaujamam. Vācu muižnieki 1905. pilnīgi noteikti nebija mīkstais mērķis, jo, ja kāda etniskā minoritāte bija labi bruņota, tad tie bija vācu muižnieki, bez tam Krievijas impērijas aizstāvībā. Nav arī ziņu, ka viņi būtu masveidā apkauti. Vācu muižnieki Latvijā zaudēja zemes tikai pēc 1. Pasaules kara un Latvijas kā valsts nodibināšanas.

Ja šo Austrumeiropas apzīmējumu pagroms var kaut kam nesenam pielietot, tad tas bija, piemēram, Ruandas genocīds.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Pogroms visur tiek minēts ebreju sakarā.

Bet būtībā tā ir parasta laupīšana, kas aizstāta ar kādu cēlu mērķi.

Iegūt turību pat ar ļoti smagu darbu praktiski tam nebija izredžu. Muižnieks kā lielākais zemes īpašnieks bija turpat blakus un, protams, gaisā virmoja doma – ja viņa nebūtu, mums būtu viņa zeme

To jau arī tā laika latviešu literatūrā var lasīt, ka ciemā parādās atsevišķas personas, kas jau nodzērušās. Krogi vairs nebija savdabīgie kultūras centri, tikšanās un darījumu slēgšanas vietas vien kā agrāk. Tie pārvērtās par žūpošanas vietām. Kad revolucionāri gāja laupīt krogus, viņi uzskatīja, ka nelaupa Jāni vai Pēteri, bet nīsto valsti.

www.la.lv/1905-gada-vardarbibas-virpulis

Interesants gids ir Ungurmuižā. Viņš stāstījām kā atjaunoja to muižu un kā viņi ieguva eksponātus. Tur tak nekā nebija palicis, kkādā skola bija. Viņi izlika sludinājumus, aptaujāja vietējos. Un jā daudzi eksponāti ir ziedoti no apkārtējām mājām. Mutes bļoda, kkādas skapītis, krūzes utml. Tas viss atradās vietējo iedz saimniecībā. Diez kā viņi tur nokļuva bez laupīšanas?

Iesaku apmeklēt ungurmuiza.lv/

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Jā, tikai viena vai labākajā gad pusotra tauta ir visur un katrreiz cietusi,citas nee.Kā piemēram, tā saucamie romu/tautības pārstāvji,kuri te tā saucamā "aizkadra genocīda" ietvaros tā ap iepriekšējā plaukstošā gadsimta vidu tika nozūmēti tūkstošiem.Tepat,reku, tā saucamajās ērmiķu priedēs, pie (maksas) smilšukarjēra,varoņpilsētas jelgavas tuvējajā pievārtē.Cik tūkstoši čigānu tur tika noslaktēti un kas tos slaktēja? Un par ko? Kāpēc netiek oficiāli apraudāti un kur tad kompensācijass?

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 0 Atbildēt

homoseksuālistus un invalīdus arī nacistu režīms apslaktēja. Kompensācijas arī tiam, lūdzu.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Proganodoni nupat ziņo, ka krievs esot aizgājis na/uj no Zmejinā ostrova.Tas esot "labās gribass žests".Viņi lūk parādot Ānō un visai passaulei, ka neesot vairs šķēršļu iespējamajai graudu transportēšanai.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Nu, palika par karstu. Iespējams, ka militāristi, ko gribēja uz turieni nosūtīt, pretojās, jo nav īsti patīkami izstādīties par mērķi artilērijas poligonā. Kad gāja prom no Kijevas apkaimes, arī teica, ka tas ir "labas gribas žests".

MMX Reģ.: 03.03.2022
3 1 Atbildēt

Nekas tā nepastiprina vēlmi nodarboties ar labas gribas žestiem, kā vairāku kuģu un pretgaisa aizsardzības sistēmu zaudēšana un palikušā personāla noklāšana ar artilērijas uguni. Ukraiņi jau smejās, ka ar šādiem "labas gribas žestiem" pamazām tiks arī līdz Hersonas un Donbasa atdošanai

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Baltkrievijā masveidā izdala povestkas uz vojenkomātiem

t.me/UkrainaOnlline/32103?single

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Ukrainā Borisam Džonsonam noteikti pieminekli uzcels. Solījums par ukrainas karavīru trenēšanu Britānijā tiek pildīts, pirmie simti jau apmācīti, tajā skaitā MLRS izmantošanā. Interesants fakts, ka Borisam izdevies novirzīt Ukrainas militārajam atbalstam daļu tās naudas, kura bija paredzēta nabadzīgajām valstīm "cīņai pret klimatu" , tagad tā saprātīgā kārtā nokļūs pie Britānijas ieroču ražotājiem. Saprotams, klimata entuziasti šādu naudas izlietojumu nosoda. www.politico.eu/article/uk-use-climate-aid-cash-buy-weapon-ukraine/

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 2 Atbildēt

Pag, kā... Džonsons, tāpat kā Tramps, tak ir Putina aģents. Vai tomēr nē?

Krotow Reģ.: 09.09.2008
1 0 Atbildēt

Džonsons, pēc darbiem spriežot, laicīgi no aģentūras atsējās.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 4 Atbildēt

"Atsējās" nozīmē militāru aliansi ar Trampa ielikteni Zelenski un Polijas antidemokrātisko līderi Dudu?

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Krievu aviācija Hersonas apgabalā sabombardējusi savas armijas pozīcijas. Tā gadās. (par to Arestovičs šodien informēts strīma laikā );

Divi krievu SU-30 nometa uz Čūsku salu aizdedzinošās bumbas, jādomā krievi negribēja atstāt ukraiņiem kādu dzelzi vai arī salas garnizona komandieris bēgot bija aizmirsis koferīti ar "kara noslēpumiem" :-/

www.pravda.com.ua/eng/news/2022/07/1/7355883/

usaexperc Reģ.: 13.01.2018
0 0 Atbildēt
imzz Reģ.: 27.02.2015
0 1 Atbildēt

Cilvēks no fašisma citadeles, resp. Maskavas iekšpuses nemaz nevar paust viedokli, kurš nesaskan ar oficiālo propagandu. To var pamanīt, ka izlocās pat sīkumos: ideologija opirajestja na to ļibo prabiteļstvo vašei strani ļibo inoj strani ( loģiskā našej strani vietā lieto inoj strani, nu "kakoj inoj" ? ) utt. nav vērts klausīties.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Bez tam, runājot par augstsirdīgajiem krieviem, kuri atļāva 90.gados "visiem iet", patiesība ir tā, ka reālais nopelns pienākas rāvīgajiem čekistiem un spiegiem, kuri saprata, kādas brīnišķīgas ieraušanas iespējas, izmantojot viņu informāciju un sakarus, paver PSRS sabrukšana. Pats Putins un viņa aprindas ir spilgtākais piemērs fantastisku bagātību saraušanai, kas nekad nebūtu realizējams, ja PSRS saglabātos.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Ģeniāla Doma.Ar naidnieku (vai oponentu) na/uj nevaig karot.Viņu vnk vaig (aizvaig) nopirkt.Piesolīt viņam viņa "doļu" attiecīgajā nekaunīgi/ģerzkajā projektā.Po/uj vai tur militārists, spiegs,ārsts,e-pimpodemiologs vai jebkuŗš,kam caur to ir īespēja piekļūt pie siles.Vnk Katram ir sava Cena.Attiecīgi- dodt/gūtais atdodās nemanāmi un (lohiem) neiedomājami/neredzami.

Nu tagad pat- paklausieties to pašu WashDCvecčekistu.Lai nu ko, bat šo "drēbi" viņš tiešām pārzin.Par visīem tiem mistiskajiem bruņojuma piegādes līkceļiem un par TO, ka aizkadrā attiecīgas aprindas kļūs (jau ir kļuvušas) stāvus bagātas.Jau piedāvā, jau tirgo un atsevišķi ierēdņi jau labu laiku aizkadrā visu velk katris uz jebkuru pusi un pēc saviem ieskatiem.Leģionārs (kaujā!) ievainots, dēļ tā iemeesla pa 3d pārsniedzis uzturēšanās termiņu.Brauc uz UK uz operāciju- bat reku varoņi pagra ničņiki viņu uz 3d nostopē uz robežas un vēl (jūdass/bezčeka) 120 grivnass no viņa noplēš.Nunahu jam?

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Nu, jaunākie pīpēšanas rezultāti: atkal pēc tradīcijas Černobajevkā,

liveuamap.com/en/2022/2-july-heavy-smoke-over-chornobaivka-near-kherson

tad Belgorodas apkaimē, un pamatīgākā eksplozija līdz šim, varētu būt ap kilotonnu, Popasnas apkaimē,

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Tad vēl blogeris Jakovina stāstīja par likumprojektu, kāds iesniegts Krievijas valsts domē un būtībā ievieš kara stāvokli Krievijas rūpniecībā:

Krievijas valsts domē projekts par speciālajiem pasākumiem kara operācijas laikā aizliedz rūpniecības uzņēmumiem atteikties no valsts pasūtījumiem un uzliek par pienākumu nepieciešamības gadījumā strādāt nakts maiņā, brīvdienās un svētku dienās, arī virsstundas un maksu par produkciju un pakalpojumiem noteiks nevis uzņēmums, bet pasūtītājs, t.i. aizsardzības ministrija.

Nortel Reģ.: 16.03.2007
1 0 Atbildēt

Iesaku izlasīt Arnolda Šiņķa grāmatu "Kurzemes cietoksnis". Tur ir ļoti labi aprakstītas WW2 cīņas Kurzemē un krievu karošanas stils. Izšķirošais katrā kaujā bija tieši dzīvā spēka pārsvars. Ne bruņojuma daudzums un kvalitāte, bet karavīru skaits. Kā raksta autors, tad katrai kaujai bija 10 uzbrukuma viļņi. Un pēdējais vilnis gāja ar paceltiem karogiem un urrāā saucieniem, jo pretinieks vairs nebija spējīgs pretoties. Jācer, ka RU neveiks vispārēju mobilizāciju, jo tad būs piz...

Krotow Reģ.: 09.09.2008
1 0 Atbildēt

Piz... būs mobilizētajiem čuhņiem, kurus sadalīs reizinātājos.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Jā.Klassiskajai reliģijai šajos laikos nav nozīmes,vairumam ne/uja nava laika moļīties.Taču misters Gunģājevs laiku izmanto lietderīgi.Kāreiz šodn tas (atkal) ir nolaidies/no, un (šoreiz) samērā visokatočna trāpījis tā ne gluži Rix, bet akurāt tieši Kāļiņin grādas aerodromā. Un jau pa ceļam/uz Domi paspējis osvjaķīt kārtējo hramu.Un rītdien pie vienām sāpēm plānojot vēl otru.Jā.

Un jau 2k18 tajā (jājā) gadā ruporogan doni (mums) ziņoja, ka celtniecības stadijā tieši Šajā attālinātajā nabag sarussējušajā apgabalā esot 13 vai cikturpacmit brand new hrami.Hmm,laikakam sagadījusies kāda sagadīšanās.Pie kam,no katras šīs būves un tās darbiniekiem izstarojošais PieTicības starojums ir tāds, ka tā blagodatnajā (jā jā) gaismā piem kkādi tur 7tās dienas vasarsvētku luterāņi un/vai nabaga romieši ar visu savu Papu pr-galā vienkārši nobāl galīg nost.Jā.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Ukraiņu "Kradschützen"

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Kamēr klātesošie 3d po/ujā sauļojas, tamēr sensācijas birst no itin visām iesaistītajām un neiesaistītajām pusēm.Progandoni burtiski raujass pa gabaliem, aiz-rīdamies komentējot savus "panākumus".

Nupat kosmisko spēku iedarbības rezultātā esot tikko svaigi notriekti (kārtējie/ikdienas) 2gab nacistiskie su25 un tikpatpacmit neo nacistiskie droni.Nav īsti skaidrs, vai vispār vēl ir atlicis ko (un AR ko) notriekt.Sakakarā ar "ukraiņu jautājumu" Nātō esot sadalījies ne to ka uz pusēm, bet nupat jau 3 daļās.Zmeja sala esot atstāta ar nolūku un tur īstais pz-decs vel tikai sekošot.Baķka saka, ka viņa kolhozam uzglūnot nelieši, tapc viņš tagd esot gatavs dot pa/purnu visiem, ko vien varēšot aizsniegt. Turku muitnieks esot arestējis krieva kuģi ar graudiem (visdrīzāk nekad nekur ne zagtiem).Makrōns esot (slepeni) ierakstījis magneto/fona lentē sarunu ar Putēnu un tagad to pārāk skaļi atskaņo.Pifzers oficiāli paziņojis par jaunā 19tā viļņa sākumu.Hurgadā haizivs nupat garšīgi (daļēji) apēdusi jau šonedēļ otro sievieti.Passaules dronu entuziasti visi korī drīzumā sūtīšot savus bezkaunīgos bezpilota lidaparātus nevis na/uj, bet konrēti sauļoties uz krimass tiltu.

Savukārt pati beidzamā ziņa vispār sensacicionāla- belgarodā atlidojis ukraiņu sveiciens un nogalināti 3čel, sagrautas 5 mājas un vēl "desmitiem" izpostītas (acīmredzot,tur ne1ns nav bijis/mājās).Turklāt, esot konstatēts, ka 3d iepriekš šo skaisto pilsētu filmējis Amerikāņu izcelsmes sputņiks geoEye1, kā arī laikā ap 20-27jun tur "viesojušies" tā "kolēģi" Woldview2 un 3.Attiecīgi, sanāk ka pateicoties katram iesaistītajam kosmiskajam objektam ir tagad nogalināti caurmērā ap/pa 1čel.Tas esot ne pieļaujami,jo visā šitā te šmuce tagad notiekot parteicoties Nātō ieročiem un ASV izlūkdienesta tiešsaistes datiem, kurus tas "iepērkot" no minēto kosmoplānu privātajiem operātoriem un nekaunīgi nododot ukraiņiem.Tas/tā nedrīkstot turpināties.Nee.Jā.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Nav jau vairs īsti ko komentēt, itsevišķi Belgarodas gadījumā vispār nav skaidrs, kas to izdarījis, jo ukraiņiem šaut pa turieni ar raķetēm būtu stulbi, krieviem laba propoganda, bet ieguvums no 3 raķetēm samērā neliels. Attiecīgi vienas baumas ir tādas, ka paši krievi notriekuši savas raķetes, kas arī būtu stulbi. Atliek vien variants kā donbasā, kad no vienas pilsētas puses šauj pa otru, lai imitētu ukraiņu veiktu apšaudi.

Katrā ziņā tauta Krievijā neraujas brīvprātīgajos, līdz ar to drusku jāpabombī savējie lai celtu kaujas garu.

Ņemot vērā, ka arī kartupeļu fīrers nāk klajā ar kaujas saucieniem, situācija paliek arvien sūdīgāka uz visām pusēm. Ir arī viedoklis, ka Putins, lai izvairītos no jautājuma risināšanas ar Zeļenski, kas būtu zem viņa goda, gatavojas uzsākt 3. pasaules karu, lai varētu situāciju deeskalēt jau sarunās ar NATO, kas viņa izpratnē visticamāk ļautu saglabāt iekarotās teritorijas un paceltu kopējo pačotu starp brataniem. Man gan ir nopietna aizdoma, ka NATO atteiksies no šādām sarunām, jo dalīt kaut ko ar valsti, kas nevar uzvarēt Ukrainu, ir samērā bezjēdzīgi.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Jā, par to, ka (draugi) nau labi, laikam jebkuram neloham šobrīd rodas pārdomas.Ja katra no pusēm arvien dedzīgāk cenšas pārspēt otru melos un ja (joprojām) nav pilnīgi itin neviena kopēja (vēdera)izejas punkta, tas (mums) neko labu neliecina (nesola).

Tas, ka puZlers "vēlas" runāt patiešo/ar - nu tas jau virmo gaisā ne pirmo nedēļu.Lai kā (es) vēlētos kaut kam (gaišam) ticēt, piem šis te raksts visam iesprauž treknu kloķi: www.lsm.lv/raksts/zinas/arzemes/eiropas-savieniba-tuvojas-kompromisam-lai-mazinatu-saspilejumu-ar-maskavu-par-tranzitu-uz-kaliningradu.a463625/?utm_source=lsm&utm_medium=article-bottom&utm_campaign=article ...(c) Putinam "ir vairāk sviru nekā mums. Mūsu interesēs ir atrast kompromisu", "Reuters" atzinis viens no sarunām pietuvinātajiem avotiem, kurš piebildis, ka to rezultāts varētu arī nebūt godīgs...(/c). Nu plet, nu kamon,nu kaut jūs (visi) 1x apkākātos..

-par raķetēm un baķkas diršsšanu skaidrs, izskatās, ka visai noteikti šobrīd tieši krievs meklē TO ieganstu, lai viss process kļūtu globāls un nekontrolējams.Pagaidām viņš izmēģina ar nosistiem 3čel, bet nu pag.

Gangrēnas un 3pera netgriezeniski saēstais 66x attentātā cietušais un 16x galīgi nogāztais, pagrabā mītošais vēža/pārkingsona slimnieks ar katru dienu paliek acīmredzami nepārprotami dzīvāks un ekrānos arvien vairāk sasskatāms..

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Viss ko Eiropa var iegūt ar to lēmumu par Kaļiņingradas deblokādi ir tikai papildus laiks lai sagatavotos karam. Pēdējo 130 Dienu laikā visi ir tik tālu aizrunājušies, ka principā krievi redz tikai visas Eiropas pakļaušanu, bet Eiropā saprot, ka mēģināt kaut ko runāt ar krieviem ir bezjēdzīgi, jo pat upurējot Ukrainu un Austrumeiropas valstis, nākamā vienkārši būs Vācija.

Principā NATO samita rezultāti liecina, ka lēnā garā gatavojamies nākamajam karam, aukstajam vai karstajam - principā atkarīgs no krievu panākumiem Ukrainā un tā vai Krievijā izsludinās mobilizāciju. Ja krievi nonāks līdz mobilizācijai, tad visticamāk viņi arī mēģinās karot ar NATO, cik tas būs efektīvi ir cits jautājums, bet efektivitāte nav svarīga, ja mērķis ir parunāties ar lieliem čiekuriem, piemēram ASV prezidentu.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Realitātē viņi (progandoni) to (kāroto/parunāties) ASV prezidentu publiski zākā katrā iespējamajā vietā un veidā.Savukārt puZlers (preteji no "neatkārīgo" avotu vērtējuma un prognozējuma), personīgi atbildēdams uz G7 izģērbšanās akciju, nebūt neizskatījās kāds tur diži apvainojies vai abkākājies.

Prottams, ka "mēs" karosim ar dajebkuŗu un jebkakādā veidā.Kājass izrausim, olass uz krāga izgriezīsim, lai tik panāk šurup. Mojdom/ tvojdom, laipni ielūdzam, priekš labiem cilvēkiem mums nekā nebūs žēl iznomāt ne uz 180d, ne arī uz kārtējājējiem 50g.

Lūk, reku, belogarodas pirdiena atraugass jau nāk: 3 июля 2022, 10:35 .. В Совфеде потребовали сокрушительного военного ответа Украине на удар по Белгороду ...Глава конституционного комитета Совета Федерации Андрей Клишас заявил, что гибель россиян (5gab/čel...) и разрушение гражданской инфраструктуры в Белгороде требует самого жесткого, в том числе военного ответа...

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Viens krievu opozicionārs jau labu laiku atpakaļ minēja, ka krievu pašvērtējums ir tiešā veidā atkarīgs no tā ka amerikāņi par viņiem runā. Krievu pašvērtējums ir tik zems, ka viņiem visu laiku nepieciešams sevi salīdzināt ar ASV un visa viņu pasaules uztvere balstās uz to, ka ASV ar viņiem rēķinās. Tā arī šobrīd ir tā problēma, ka ASV Krieviju uzskata par kaut kādu reģionālo spēlētāju un neredz jēgu kaut ko ar viņiem dalīt, attiecīgi varas kabinetos ir gatavi kaut vai ar NATO karot, lai tikai ASV ar viņiem rēķinātos. Paši krievi reāli nav gatavi iet uz Poliju, kur nu vēl Vāciju, bet uzšaut pa Baltiju tikai lai parādītu "re kā mēs varam" kļūst arvien reālāk. Un tad ir cerībā uz sarunām ar Baidenu kaut kur pie arābiem, kādu otro Jaltu, globusa pārzīmēšanu un citām imperiālām izpausmēm.

Par atbildi par uzbrukumiem Belgarodai - hmm, cik zinu viņi jau īpaši nešķirojot apšauda Ukrainu, nedomāju, ka ukraiņiem kaut ko baigi mainīs vēl pāris raķetes

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Tā sāls šobrīd ir, ka dēļ tiem nosistajiem 5čel belgarodā (viņuprāt) būtu pilnīgi leģitīms iemeesls uzsākt kaut trešo/kossmisko.Klajš tupi demonstratīvs iemesla meklēšanas ģenerālmēģinājums.

Man presonīgi būtu pilnīg po/uj vai galīg pie d-sas, ja vien ne acīmredzamie glumie manevri arī no otras puses.Ja (gadījumā) patiešām "taisnība" ir "igauņu premjērei",nu tad (lohiem) būtu laiks no kāda "uzprassīt".Ja nav- kāpēc viņa joprojām ir amatā? Jeb "taisnība" (šobrīd) kļuvusi tik gluma, ka praktiski tās nav vairs nevienam? Varbūt ir otrādi, ka tā pašlaik piemīt pilnīgi visiem, ieskaitot pat niknākos diametrāli pretēju viedokļu paudējus?

Ja Lietuva tik varena un tai ir tiesības/uz- par ko ta tagad šis eurobazārs ?? Ja viss tik vienkārši un/ja tajā kālogrādas guberņā dzīvo lohi/galējie? Kuriem par godu tie pārdesmit pareizie zeltīti hromētie nupat svaigi apsvētītie hrami tur beidzamajos 5g uzbūvēti no nulles? Na/ujam būtu tik sparīgi jārej uz traku suni, ja (patiesībā!).(iespējams!) pašiem ir caura sēta un plika drsa? Vai esam "gatavi" piedalīties tajā 180d līzingā?? Jeb (varbūt) to varam tikai klusībā savstarpēji formāli retoriski (kā lohs/loham) pajautāt un (iespējams) visas lomas sen ir sadalītas?

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Viss moments ar to Belgogradu ir tajā, ka ar to nepietiek lai uzsāktu plašāku karu - ar Ukrainu jau karš notiek, bet tā plaši atzīt, ka tieši Ukraina šāva, pat ar NATO ieročiem, arī īsti nevar, jo tas nozīmē atzīt to, ka krievu pretgaisa aizsardzība ir sūds un urrā patrioti tādu joku var nesaprast. Tāpēc arī nevienā oficiālajā informācijā neparādās, ka tieši ukraiņi šāvuši, bet lai kačātu domu mobilizācijas virzienā ar to pietiek.

Attiecībā uz mūsu situāciju - kopējā drošības stratēģija uz 24.02 atbilst tam, ko teica igauņu premjiere, to šobrīd jau ir atzinuši visos līmeņos. Šobrīd gan tā situācija mūsu pusē ir stipri pamainījusies, jo visu pavasari pie Baltijas valstīs bija "mācības" ar NATO tehnikas piedalīšanos, bet no ziņu lentās tā arī neparādījās informācija par tehnikas apjomu, to kas ir atvests un vai vispār kaut kas ir aizbraucis prom. Klusums mācību sakarā pēc NATO samita vispār rada iespaidu, ka vai nu visi mūs ir pametuši, vai arī tieši notiek gatavošanās kaut kam nopietnākam, bet lai neceltu paniku īpaši neafišiē procesu.

650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

Ja igauņu premjēre teica Taisnību (un,diemžēl,tas kāreiz TĀ arī izskatās), tad taču ir jautājums pie tiem, kuri "teica savādāk" (un turpina teikt..).TOREIZ (kad igauņu premjēre ieguva šo info) bija vai nebija "spēkā" tas 5.pants?? Ja bija- nu tad CIK ilgi var šhitāte bezgalīgi lavierēt,slidenot, demagoģēt un/vai vienkārši atklātā textā melot?

Kas ir "tie" spēki, kuri "veicināja" Lietuvas kareivīgā lēmuma pieņemšanu, un kas ir tie, kuri tagad diplomātiskā ceļā mēģina šo situāciju nogludināt? Varbūt (mums) vispār (pašlaik) ir "divas atšķirīgas Eiropas", vai kā? Mēs jau labu laiku kā eiforizēti skaļi uz visu iespējamo "rejam", taču arvien vairāk ir visapkārt jaušami visvisādi šie te līferēšanas un kompromisa meklēšanas pasākumi.Kas norāda uz TO, ka īstenībā nav par ko būt tik drosmīgi pārliecinātiem.

Lietuva pieņem lēmumu, atkārtoti paziņo, ka to pildīs un ka savā teritorijā pati par savu "bazaaru" atbildēs.Jā.Ok.Taču jau pusnākamajā dienā tiek publicēts, ka Euro savienība JozepaB k-ga augstajā personā nebūt nav vienisprātis ar šo.Un ka "visdrīzāk" būs tā un šitā un citādi.Un šodien attiecīgi turpinās (joprojām neviena nesodītā) krievu uzvāras eiforija.Lūk- 4 июля 2022, 04:23 ...Калининград пригрозил уничтожением транспортного комплекса Прибалтики...Tas viss notiekošais taču vairo mūsu nelokāmo drosmi un/vai pārliecību, vane,ko?

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

5. pants līdz šim bija un ir spēkā, bet līdz pēdējam NATO samitam Krievijas draudi nelikās nopietni, līdz ar to tas NATO kontingents bija tikai skata pēc. Tas ka mūsu politiķi ar karogiem rokās kliedza, ka ar to pietiks jau ir atsevišķi skatāms jautājums, tur principā var pielasīt arī nolaidību veicot dienesta pienākumus vai pat nodevību. Igauņu premjiere vienkārši bija pirmā, kura tiešā tekstā pateica visiem zināmu informāciju, ka NATO spēki Baltijas valstīs ir nekādi un ka NATO līdzšinējais plāns bija nevis aizsargāt bet gan atriebt Baltijas valstis. Un šeit atkal ir daudz jautājumu pie mūsu politiķiem un aizsardzības/drošības strukturu darboņiem, vai mēs paši visu šo laiku esam darījuši visu nepieciešamo lai būtu gatavi aizsargāties arī paši. Ja gandrīz 20 gadus kopš iestāšanās NATO ne mums ne igauņiem nav pretraķešu aizsardzības, tad te vienā punktā jau rodas ļoti daudz jautājumu, nerunājot par visu pārējo.

Ar lietuviešiem viss ir vienkāršāk - ASV tur atdzina savu militāro tehniku un uzlika "jumtu", pie tam blakus arī poļi. Eiropā protams par to nav sajūsmā, bet lietuvieši jau ir citā drošības situācijā un acīm redzams ka augstos līmeņos ir dotas garantijas un atļauja brīvāk rīkoties.

Vecā Eiropa līdz pēdējam pretosies karam ar Krieviju, jo tajā pašā Itālijā, Vācijā, Francijā ir pietiekami daudz krievu sponsorētu darboņu, kas gadiem ir veidojuši konkrēto valstu viedokli, līdz ar to ja krievi tiešām neizies uz masu iznīcināšanas ieročiem, tad pretestība no vecās eiropas saglabāsies.

1984 Reģ.: 30.11.2021
1 0 Atbildēt

Vai tik nesāk tuvoties piesauktais mirklis - izvēle starp Detroitu un Tallinu....?

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Es domāju šādu variantu neviens nopietni neizskatīs, atdodot krieviem Baltijas valstis, dažu mēnēšu/gadu laikā arī Polija kļūs par vēsturisku krievu zemi, tad pārējā Centrāleiropa, tad Vācija, tad Francija un ko tad? Amerikāņi, briti un austrumeiropa šobrīd principā ir vienīgie, kas saprot, ka jebkāda piekāpšanās būtu konflikta turpināšana kaut kur citur.

Piemēram Baltijas valstis okupēs, kas notiks tālāk? Pareizi - tos kuri nebūs nomiruši karojot pret krieviem iebrukuma laikā, iegūs unikālo iespēju doties karot kaut kur citur jau krievu armijas sastāvā.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Šis kāreiz ir "briesmu lieta".Mēs (lohi,piez/red) domājam, ka (mūs)nedos, ka mums (viss) būs, un ka (labie/spēki) visu varēs.Taču realitāte (acīmredzami,nepārprotami noprotami) ir cita,krietni skarbāka.Jo TIE, kuriem būtu (mūs) jāiedrošina, beidzamajā laikā arvien noteiktāk līferē,lavierē,politkorektē un maina viedokļus.Progandoni jau kuro dienu (par to!) ir vienkārši eiforijā.Viņi uzvar.Jā.

Šodien, reku,"Vācija", lūk, esot "pieprassījusi", lai Lietuva izmaina nostāju! Lūk aizvakakar mūsu LSM oficiāls mēdijs mūs mēda, ka "krievam (tomēr!) esot nesalīdzināmi lielāki resursi suudvalka koridorā".Arestētājs ar visu savu draugānu Feigānu arī mēdās katru dienu ko citu un arvien no jauna lavierē un nemitīgi koriģē iepriekš teikto.Šodien jau reku viņus izmēda progandoni.Nu cik ta var un utt.Wash'Čekists arī- kaut vispārējā nostāja viņam skaidra un aptuveni vienāda, taču tomēr katru jaunu dienu ir cits zemtexts.Pārējie (it kā pareizie) mēdītāji gandrīz visi vispār jau sen ir par ākstiem sevi izmēdījuši.Kam lai ticam?

Lūk- šodien vēl.Pats galvenaiss bārdainaiss Ahmada bandīts publiski izteicās- lai "nokārtotu" lietas LVijā, "viņiem" ,don,pietikšot ar 2gab gumijass laivām un dažiem šaujamajiem.Un tālākajam gājienam uz eurovirzienu arī neko daudz nevajadzēšot, jo tur jau viņus sen "gaidot".Kaut kur "agrāk dzirdēts", vane? Un šitā te varoņa tautieša vārdā mēs (ne-lohi) savulaik publiski klanījāmies un purciemā ar lielu pontu to šķērsielu Nosaucām, ja? Un NE1ns visā plašajā europopā (joprojām!) nav uzdrošinājies tos bārdainos skarbos vīriešus apsaukt vai kur nu vēl pie vietas nolikt.Neparvelti viņi gadiem ilgi jumto visus makaronus ar visām na/uj kannām komplektā.

Kas šis ir- no vienas puses,lohi (no visāmpusēm) tiek atklāti un aizklāti kūdīti/riet, taču "paši nopietnākie" priekšstāvji tagad sāk pielietot diplomātiju, ja? Dibeni lēnām apdeg, vai ko? Ja mūs (gadījumā) izīrēs uz kādu laiku- kā Jūs domājiet, kā tie jaunie namupārvaldnieka pienākumu "vrio" (vremenno/izpolņajuščij objazannosķi) attieksies pret tiem, kuri te (mutīgo virsdiriģentu iedrošināti) šittik te sparrīgi rēja un šitik drosmīgus viedokļus te (ne-anonīmi!) izteica? Ziedoja, aģitēja? Kāds konkrēti viņiem būtu "liktenis paredzēts" tajās tur slavenājās "pagaidu" 180 dienās??

Viens reku līdzīgs tāds "mūsējais" politvēsturiskais varoņ dablaēbs, kuŗa vārdā tgad lepni saucās tā garā gatve ar to izvaroto sētu- tas arī "domāja" per visiem un līdz (savām) beidzamajām zekundēm palika "savā" (loha) vietā.Kā tītars- tas, plet, savulaik arīdzan tamlīdzīgi rīkojās, kamēr vienalga Zupā/iekļuva. ;p

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Redz Eiropas nostāju pēdējo 30 gadu es saprotu - bizness ir bizness, viņi ir tālu un ja kas mēs tiksim pamesti zem tanka. attiecīgi viņi var līferēties pēc situācijas un ja nu kas ASV atbrauks izglābt (atkal)

Ko Baltijas valstis kopš 2008. gada Gruzijas momenta bakstās es gan nesaprotu, bet nu ok, pieņemsim naudas nebija. Bet pa to laiku vismaz varēja kaut kur repatriēt vietējos "tautiešus" nevis 9. maijā taisīt tusus pie pieminekļa ar Mielavu. Mums nav ko pārmest Eiropai, jo mēs paši ne sūda neesam izdarījuši drošības uzlabošanai - armija tāda nosacīta, zemessardze arī, policijas praktiski nav, ar ko nodarbojas izlūkošana vispār nav skaidrs, par ieroču pieejamību pilsoņiem vismaz teroboronas veidošanai arī neviens nerunā, nebrīnīšos, ja pat ja gribētu mums nemaz nav ieroču ko izdalīt kā Kijevas aizsardzībai. Pirms kara izskatījās sūdīgi, tagad izskatās vēl sūdīgāk.

Un krievu atbalstītāji arī kaut ko ir nepareizi sapratuši - Ukrainas karš ir parādījis, ka no vietējiem nav jēgas, līdz ar to visi savās vietās palicēji un tanku bučotāji tiks noklāti ar raķetēm un artilērijas uguni kopā ar pārējiem iezemiešiem, bet tie kas izdzīvos tiks atstāti tādos apstākļos, ka labāk gribēs būt miruši, bet pa ēdiena devu labprāt stāstīs Krievu TV par skaisto dzīvi atbrīvotajā teritorijā.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Jā, piekrītu, bizness ir (un būs!).Televīzijass un jūtuppa principi visur apm vienādi.Lūk, jāņem piemēru no "kaimiņiem".Cik opperatīvi un idejiski vienvirzieniski pareizi tas notiek.Šodien uz pillu klappi kladzina par Uzvāru, jau (66x spridzinātais, pa 98,99% no troņa pusnogāztais, no vēža un raka 128x zemē/kritušais) dala varoņ ōrdeņus un visi korī uzrāda smaidošus (naglos/rižos) purnus.Savukārt, par/ideju (vaukšķošie) kā bija, tā arī (savāss vietās) paliks ar pliku d. Par bučotājiem (mums,līdz šim) bija tā, ka (varbūt) uz viņu rēkina nebumbotu arī mūs/pārējos.Kā būs "tagad"- nu tur jau varētu uzsākt pašaubīties.Pārāk daudz visādu nepareizi/ticīgo te ir sabraukuši, tapc (visdrīzāk) varētu "noklāt" za razom visus optom un miers.

30g tusējām horovodā ap to betona ppi un parallēli cits/citu mēdījām, aber nu lūk beidzot prispičila.Kāreiz tādā "pārliecinošā" (besproigriša šiša) momentā.Kad rejam skaļi un jaucam visu nost na/uj ātri, taču reku (izrādās!) aizkadrā kāds (mums) ir (patiesā Cieņā) garantējis apaļass 180d.Bet nee., mēs (lohi) tak neesam ļaunatminīgi.Nee.Mums taču ira 50g plata dziļa pieredze.Un, kas interesanti- (tā pusļimona) krievrunājošo (mums) te tikpat kā (vairs)"nav"- visa varoņjezga tagd notiek skaidrā latviešu valodā.Labi, ka (igauņu) premjēre saņēmās GrandDūšu un (mums/visu) vaļsirdīgi izpasstāstīja.Balsosim par/Viņu.Jā. ;dp

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 1 Atbildēt

Tā kā neapnīk par tām 180 dienām ? Tas ir noiets etaps. Gadījumā nepaskaidrotu, kā te vispār krievi var ko ieņemt ? 3 veidi tikai ir: pa zemi, jūras desants, gaisa desants. Gaisa desants ir mazskaitlīgs. Jūras prasa laiku, pa zemi vēl vairāk laika. Un visus tos var iznīcināt ar aviāciju. Tūlīt Zviedrija un Somija arī būs NATO.

Uzšaus ar raķeti, par ko te MMX pārdzīvo ? Kāpēc tad nav uzšauts līdz šim ? Baidās. Tāpēc, ka ASV ģenerāļi tikai gaida ieganstu, lai noliktu krievus pie vietas. Agresīvs uzbrukums NATO valstij nozīmē to, ka visas krievu karabāzes pasaulē kļūst par NATO leģitīmu mērķi, piem Latakijas bāze Sīrijā. Vai aiz polārā loka. Visādus s. vāgneriešus nemaz nepieminot.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Es savu domu paskaidrošu - pie pietiekama skaitliskā pārspēka Krievijas armija uz brīdi varēja okupēt visas 3 Baltijas valstis. NATO militārais kontingents līdz 24.02 bija samērā nožēlojams un pretraķešu aizsardzības nebija vispār. NATO gaisa spēki var daudz, bet ne tik daudz, lai bez zemes atbalsta atsistu pilnu Krievijas uzbrukumu. Un ja Krievija izietu uz šādu soli, tad tikai kopā ar samobilizēto baltkrievu grupējumu un nejau vairs specoperācijas stilā. Praksē gan šajā brīdī krievi var nomasēt ar artilēriju tuvākās pierobežas pilsētas un atsevišķās vietās iesviest arī tankus, kā arī ar tālākas darbības raķetēm sagraut vairākus infrastruktūras objektus, bet tas arī viss, jo gaisa desants guļ kaut kur Kijevas teritorijā.

Šādai karadarbībai nebūtu mērķis iegūt teritoriju, bet gan iegrauzties teritorijās un dragāt ar artilēriju pa apdzīvotiem centriem, karu padarot maksimāli nežēlīgu īsā laika posmā, lai piespiestu Baidenu parunāt ar Putinu. Mēs tuvojamies tam brīdim, kad Putins, lai nezaudētu savu pačotu, būs spiests spert šādu soli, jo karu ilgāk vairs nevarēs vilkt, bet sarunas ar Zeļenski būtu kapitulācija. Attiecīgi pat ja NATO dienas laikā noguldīs 10K krievu kareivju, tas būs nekas pret iespējamo varas zaudēšanu. Un tāpēc arī raķeti neviens nešauj - pat ja mērķis ir pabiedēt NATO, krievi nav tik stulbi, lai sāktu šaudīties ar raķetēm bez gatava aizsardzības perimetra, jo mērķis šāda uzbrukuma gadījumā būtu nevis uzvara, bet pats fakts, ka viņi būtu karā ar NATO.

Un par to cik plašā zonā NATO atbildētu uz šādu uzbrukumu arī ir jautājums - viens variants ir vispasaules līmenī, tai skaitā Sīrijā (ko noteikti izmantotu Turcija), otrs reģionālā līmenī saglabājot visām pusēm manevra iespējas, jo kodolkara draudi nav pilnībā izslēgti.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Praksē gan šajā brīdī krievi var nomasēt ar artilēriju tuvākās pierobežas pilsētas un atsevišķās vietās iesviest arī tankus,

24 stundu laikā tiktu iznīcināti gan artilērijas masētāji, gan vēl iesviesties nepaspējušie tanki. Vispirms jau neko tādu nepaspētu sagatavot nepamanīti, no satelītiem viss labi redzams. NATO kara aviāciju varētu pacelt gan no Eiropas kontinentālās daļas, gan Lielbritānijas, gan ASV aviobāzes kuģiem. Un vēl pirms tam tiktu izšauts nepieciešamais skaits spārnoto raķešu.

Kāpēc tad leiši atļaujas tik vareni bloķēt Kēnigsbergu, ka vienam otram Jevrosojuzā mati ceļas stāvus ? Neapšaubāmi, ka pirms tam bija sarunāts, ka tēvocis Sems ar lielo bomi stāvēs aiz muguras.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Kā jau minēju - NATO kaujas spējām mūsu reģionā es noticēšu tikai tad, kad tā bruņu tehnika fiziski stāvēs Baltijas valstīs, konkrēti Latvijā. Aviācijai no Eiropas kontinentālās daļas vēl būs jātiek garām krievu pretgaisa aizsardzībai, kas pat ar visiem F-35 būs vismaz dienas jautājums, pirms A-10 un helikopteri varēs šeit droši operēt. Tieši konfrontācijas risks ar NATO ir viens no iemesliem, kāpēc uz Ukrainu īpaši nesūta vienības no Krievijas rietumiem, jo kaut kam ir jānodrošina vismaz kaut kāda aizsardzība. Jā, Krievija ir viennozīmīgi vājāka par NATO, bet nevajag sākt uzskatīt ka tāpēc NATO viņus tagad ar cepurēm nomētās.

Lietuvai tēvocis Sems garantēja un tur es pats esmu redzējis video no Suvalku apkārtnes ar amerikāņu M1 tankiem, takā jautājumu par to virzienu man nav

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

" Aviācijai no Eiropas kontinentālās daļas vēl būs jātiek garām krievu pretgaisa aizsardzībai,"

Vispirms jau šīs sistēmas iznīcina ar raķetēm pirms aviācijas ierašanās, lai pēdējo lieki neapdraudētu. Tradicionāli lielās PGA domātas pret taktiskajām raķetēm un ballistiskajām raķetēm. Spārnotās mēdz iet cauri. Neviena no krievu sistēmām līdz šim neko dižu neuzrāda, Moskva aizgāja lejā ar visu S300, Čūsku salas Pancirus iznīcināja vienkāršiem līdzekļiem, ukraiņu S300 laiž cauri daudzas raķetes, krievu sistēma Sīrijā Damaskas aizsardzībai laiž cauri izraēļu raķetes, varbūt notriecot 1 no 3. Bez tam amerikāņiem ir speciālas pretradaru raķetes, viens F16 Līča kara laikā kļūdas pēc izšāva tādu pret savu Patriot sistēmu, iznīcināja radara šķīvi.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Nee, nu nekādi "neapnīk" par tām 180 dienām.Un tas NAV nekāds ne noiets etaps.Tas ir nupat, svaigi nācis klajā.Un uzreiz izpelnījies varen izļodzīgi pretrunīgu "skaidrojumu". Tu (imzz) pats ar savu vēstījumu esi pretrunā ar pastāvošo situāciju un ar oficiālu amatpersonu bažām par to.

Skaidrs, ka līdzīga demagoģija un meli turpināsies bezgalīgi.Jo (acīmredzami) "daudzi" ir pārliecināti, ka "līdzīga" problēma nepastāv ne ar Su-walkiem, ne ar to tur Kālogrādu.Sowalki vispār nava Nātō jurisdikcijā, tur dzīvo bailīgi lohi kurus (iespējams,vaerbūt,spriežot pēc atsevišķu europersonu patreizējās reakcijas),nesargā nekāds tur 5.tais pants, ne arī 10.tais ponts.Vienkārši runājot- ja kāds šodien ko jautā, viņam 1kārt ir jāpaziņo to, ka viņš ir Lohs."Mums" nekādu prablēmu nav, esam nesašaujami un neieņemami.Ok.Atšķirībā no izmanīgi izlocīgi izveicīgajiem euro-aģentiem, kuri patlaban cenšas nogludināt lietuviešu sastrādāto brālīgo situāciju.Jā.

ASV ģenrāļi gaida,jā.Kremli pārņēmis vēzis, tandēmā ar alcgeimeru un pārkingzōnu.Drīz kritīs jumts.Labi gan, ka te neviens ne no kā nebaidās un ka katrs ir gatavs uz kārti uzlikt gan savu māju, gan tajā esošo veļassmašīnu.Jāa.Brrrr.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Šodien pabiju kara muzejā Vecrīgā. Drūma izstāde. Ukrainas kontekstā uztverama citādāk nekā ierasti. Lai nekad neko tādu nav jāpiedzīvo šeit. Uz tāfeles daudz putinam neglaimojošu uzrakstu - var sajust (visticamāk) ukraiņu tuvumu sabiedrībā.

650 Reģ.: 25.01.2017
2 1 Atbildēt

Putatēns neeesot apsveicis (uzticamākos LV aizstāvjus) ASV šodienas Neatkarības dienā.Tāpēc (drošvien,iespējams) šādus apsveikumus diezko nemana arī "mūsējajās" vadošajās massveida apsveikšanas vietnēs.Daudz laimes visiem (ASV) misteriem un/vai misterenēm.Jā.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 2 Atbildēt

Labpdien.Gribējās atgagādināt- reliģijai (tiešām) nava nozīmes.Nee.Atejisti gavilē.Nerunājot nemaz par progan doniem.Tie jau otro diennakti pavada uzvārass extāzē.Jā. ...5 июля 2022, 10:56 ..(c) Очевидцы рассказали, как ... военные сжигали православные храмы в Лисичанске...Православные церкви сжигали, а которые неправославные – они остались все целы...Был праздник всех святых, в земле Русской просиявших, и вот пожалуйста, что сделали с одним храмом – подпалили, а вверху храм Варвары Великомученицы, которой также молятся шахтеры... (/c) - nu laikam pareizsvētais misters lielmocēklis Guņča nebij passpējis tur laicīgi ierassties un augstākminētās bojātās pareizbūves tā kārtīgi osvjaķīt. Savulaik arī bija stāsts per to, kā čapājevs ar peķku raka tārpus un dabūja pa purnu- snačala paļezļi červi, a potom šahķori (kuriem šitik beskaunīgi iztraucēja moļitvu)...

wons Reģ.: 26.07.2017
2 0 Atbildēt

Kā atpazīt krievu tūristu? Viens no-Skaļi sarunājas. Jūrmala. 2022.07. Kā atpazīt krievu tūristus-Sarunājas čukstus.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Ķīnas un Krievijas divpusējās attiecībās sāk parādīties plaisas, jo prezidents Sji Dzjiņpins ir atteicies apmeklēt Maskavu. ( express co uk )

Kremļa pārstāvis Dmitrijs Peskovs noliedzis mediju ziņas, kas liecina, ka Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins atteicies apmeklēt Krieviju. ( business standard )

Gan jau, ka kovids tiks minēts, kā vizītes atteikuma iemesls.

"Krievija devusi rīkojumu aģentūrai, kas atbildīga par ebreju emigrācijas uz Izraēlu organizēšanu, nekavējoties pārtraukt darbību, ( bloomberg ) " Acīmredzot, ne jau organizācijas darbība kā tāda Putinam nepatika, bet vajadzēja paust attieksmi pret Izraēlas politiku. Izraēļi pēdējā laikā daudz bumbojot Sīriju, jo Sīrijā ievācoties par daudz Irānas "militantu", kas ir izraēļu iemīļotais mērķis Sīrijā. Bet tie irāņi ievācas, lai aizpildītu robu, ko rada lielas daļas Sīrijā dislocēto krievu došanās karot Ukrainā. Un to visu ar lielu interesi vēro Turcija, un, jādomā drīz ne tikai vēros.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

6 июля 2022, 15:59...Президент Всероссийской федерации художественной гимнастики Ирина Винер-Усманова развелась с бизнесменом Алишером Усмановым в ЗАГСе. - āmen, pblet, shitāda smhyka obrazcova semeika bija, un še tev...laikam reliģiskie uzskakati nesakrita.Vai nu arī kvalitatīvās vingrotājas izbeigušās, nav vairs ko pUtainajai priekšniecībai piegādāt.

-bet par/reliģiju tā arī neveins nevēlas aprunāties.Pareiz ir, ne/uj tagd skaļi ldrist,mazums kass.Papus reku strelku uzsitis,braukšot gan pie masskaviešiem gan pie kijiviešiem. Shodka būs nepajokam, iespējams kāds tiks arī Pasūtīts vai vismaz raz-kronēts.Viņš varētu uzbliezt tiem abiem pa virsu kādus tādus 500gab kārtīgus (kattoļu) hramus ar itāliešu granīta apdari pa pusļimonu quadrātmetrā,mošk tad beidzoot iestātos ordnungs.Jā.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

kasinsh79 rakstīja: Šodien pabiju kara muzejā Vecrīgā. Drūma izstāde. Ukrainas kontekstā uztverama citādāk nekā ierasti. Lai nekad neko tādu nav jāpiedzīvo šeit. Uz tāfeles daudz putinam neglaimojošu uzrakstu - var sajust (visticamāk) ukraiņu tuvumu sabiedrībā.

Palangas šautuvēs mērķi ir pundura ģīmetnes.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Likās savādi, ka talibi līdz šim nav veikuši nekādas aktivitātes Tadžikistānas, Kirgizstānas, Uzbekistānas virzienos. Izrādās, viņiem tiekot maksāts, gluži kā tādiem reketieriem. Jau agrāk bija dzirdēts, ka krievi solījuši talibiem 5 miljardus, bet, kad Putins neuzmanīgi izmetis frāzi Vidusāzijas vizītes laikā, ka talibi esot tikai tāds pārpratums, talibi to uztvērā kā apvainojumu un tagad pieprasa 8 miljardus.

Šodien arī KGB veterāns Švecs to pieminēja: proti, ka talibiem solīti 5 miljardi, 3 naudā un pārējais precēs. Bet krievi pagaidām iedevuši tikai 500 miljonus, un esot sākusies manāma neapmierinātība talibu vidū ar to.

youtu.be/A1O_TOXzOoE?t=2165

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Jā. Davaj labāk tā kārtīgi (pareizi) Pamoļīsimies..Āmen.

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

neatkariga.nra.lv/izpete/385699-nbs-saks-aizpildit-tuksas-rindas-obligata-karta?_gl=1*5bp6ol*_ga*MTUzMDYwNTEwOS4xNjE5ODY4NzY5*_ga_LTMBW853YH*MTY1NzE3NTk3Mi4zNC4wLjE2NTcxNzU5NzIuMA..

Laikam jau jāmoļījās, pamatīgi jāmoļījās....

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Šodn ukraiņi izsēdinājuši Zmeja salā desantu un uzvilkuši (mastā) savu kārogu ,plus vēl pielikuši zīmīti.Adresētu simboliskajam "rašen karabļam".Neilgi pēc tam pagonotais misters dižģeneorālis kakanašenkovs nācis klajā ar paziņojumu.Izklāstījis, tāteikt, kas (viņaprāt) esot noticis "ņemedļenna" pēc ši te nekaunīgi/šausminošā ukraiņu izgājiena.

Zinātāji var pa 3x minēt,kamēr nadzīgākgie LV mēdītāji (iespējams) vēl nav uzmodušies un/vai piedāvājuši adbilžu variantus.Jā.

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Kur dabūji kankašenkova paziņojauma norakstu, jūtupā?

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Nē, nu kapc uzreiz jūtupā.Oriģinālā.Un atsevišķi interpārlūki joprojām brīvi rāda jebkuras lapas, bez kādas piebildes par kaut ko nelikumīgi iegūtu.Es (joprojām) uzskatu, ka (lohiem arī ) tomēr ir "tiesības uz informāciju".Neko nereklamēju, taču ir pilnībā noriebusies abu pušu absolūti diametrāli pretējā info.Tas nav "uz labu" ne no kāda viedokļa.

Ja gribam dzirdēt tikai labo, tad jau sanāk, ka ar dezinformāciju LV portālos nodarbojas arī dažādi vietējie karavadoņi un militarizētie xperti.Jo "tie" arī nupat sacīja ka ne viss šobrīd ejot "labi".Taču par tiem Zmeja salas (varbūtējajiem) notikumiem ir komentāri tikai no vienas puses.No otras (pagaidām) nav pat ne šis info apstrīdējuma.Tas ir tā samērā satraucoši.Neskatoties uz piebildēm un pašu skaidrošanass veidu, te protams ir atsevišķi (drošvien daudzi) in-divīdi, kuri labprāt ierītu dziļāk jebkuru viņiem piedāvāto Batonu.Katrā gad, tas kakašenkavs ir šodien reāli runājis un no (viņa) slimības vēstures tas nav izdzēšams.Ja nu "kāds" to atstāj bez komenta (vai atspēkojuma), vai ja mēģina noklusēt vispār- tas ir slikts signāls.

Kā arī- par (atsevišķu) baznīckungu izdarībām arīdzan komentu nav.Vienīgi ja Kasjaunsā kāds vietējais rakstvedis nupat tomēr bija šo tēmu drosmīgi aizskāris.Tāpat (šodienas acīm raugoties) gana interesanta ir tā tur (vēsturiskā) "uzruna", kuru pirms padsmit gadiem uzreiz pēc iepriekšējā pareiz-patriarha nāves stājoties amatā izteica tas viņu tagadējais draudzes virsvadītājs.Atsevišķi vērotāji (toreiz) to bija klasificējuši kā atklātā textā cūcisku.Tagad (prottams) visi ir to "aizmirsuši".Tāpēc jau nav brīnums, kas tur varētu būt apakšā un zemtekstā.Jo savs "divinieks" tajā valstī ir laikam katram otrajam "oriģinālam".Un tādējādi nudien nav skaidrs- kas īisti šī ir tāda par "organizāciju", ja atsevišķās tās filiāles joprojām tā samērā netraucēti darbojas arī LV.Un kas tur bij ar tā saucamo "savējās" territorijas apzīmēšanu (apslacīšanu).Varbūt tāpēc beidzamās 5gades laikā tajā tur kalogrādas provincē no jauna (no nulles) tapušas tās pārdesmit greznās inženierbūves.Jo,ja nu apstākļi un/vai laiki mainās, tad betona ppjus nojaukt ir salīdzinoši vieglāk (mazāk argumentu vajadzīgs).Jā.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 1 Atbildēt

imzz rakstīja: " Aviācijai no Eiropas kontinentālās daļas vēl būs jātiek garām krievu pretgaisa aizsardzībai,"

Vispirms jau šīs sistēmas iznīcina ar raķetēm pirms aviācijas ierašanās, lai pēdējo lieki neapdraudētu. Tradicionāli lielās PGA domātas pret taktiskajām raķetēm un ballistiskajām raķetēm. Spārnotās mēdz iet cauri. Neviena no krievu sistēmām līdz šim neko dižu neuzrāda, Moskva aizgāja lejā ar visu S300, Čūsku salas Pancirus iznīcināja vienkāršiem līdzekļiem, ukraiņu S300 laiž cauri daudzas raķetes, krievu sistēma Sīrijā Damaskas aizsardzībai laiž cauri izraēļu raķetes, varbūt notriecot 1 no 3. Bez tam amerikāņiem ir speciālas pretradaru raķetes, viens F16 Līča kara laikā kļūdas pēc izšāva tādu pret savu Patriot sistēmu, iznīcināja radara šķīvi.

Izejot no līča kara pieredzes ar raķetēm tiktu iznīcināti tuvākie lidlauki un stacionārās tālās darbības pretgaisa aizsardzības sistēmas. Šeit uzreiz jautājums cik šādu raķešu nesēju ir Baltijas jūrā. Tad nākamajā solī ar tām pašām pretradaru raķetēm, kuras palaiž no helihopteriem vai lidmašīnām tiktu aplasīta atlikusī vidējās darbības pretgaisa aizsardzība, paralēli aplasot arī atlikušās lidmašīnas. Un tikai tad, pie pilnas gaisa telpas kontroles sāktos uzbrukumi krievu zemes spēkiem. NATO spēki neriskētu sūtīt pilotus gaisa telpā, kuru lielā mērā nekontrolē. Pa to laiku krievu zemes spēki, atkarībā no tā cik taisnas rokas komandieriem var nodarīt pietiekami daudz postījumu pierobežas teritorijās, lai izsauktu jautājumus par miera sarunu nepieciešamību.

Krievu pretgaisa aizsardzība nebūt nav ideāla, bet ja tā nesaglabātu savu bīstamību, tad Ukrainā gan krievi gan ukraiņi nelidotu knapi virs koku galotnēm, lai netrāpītos radaros un rokas pretgaisa sistēmu tēmekļos.

Es ļoti labi saprotu NATO iespējas un to, ka krievi zaudētu šādā karā, bet Ukrainas piemērs norāda, ka nevajag novērtēt pretinieku par zemu, pretējā gadījumā būs kā krieviem, kas jau 3 mēnēšus 3 dienās iet uz Kijevu.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

"Pa to laiku krievu zemes spēki, atkarībā no tā cik taisnas rokas komandieriem var nodarīt pietiekami daudz postījumu pierobežas teritorijās, lai izsauktu jautājumus par miera sarunu nepieciešamību."

Te vēl paliek jautājums, kā šī dziļi ešelonētā un plaši izvērstā PGA ( kuras aizsegā krievu haubices varētu bliezt pa latgaļu cūku kūtīm ) ieradīsies Latvijas pierobežā tā, ka ASV spiegu satelīti to nepamanīs. Un no kurienes tā īsti radīsies, jo nevar taču tik daudz noņemt no esošajiem objektiem. Un kas tās, lūdzu, būtu par "miera sarunām" pēc šāda neizprovocēta teroristiska uzbrukuma ? Kas runātu ar ko un par ko ? Piem. jūsu cūku kūtis turpmāk būs mūsu cūku kūtis ? Tak nekādas sarunas nebūtu, tiktu izsludināts kara ( vai ārkārtas ) stāvoklis, tiktu pārtrauktas vai samazinātas līdz minimumam diplomātiskās attiecības ar Krieviju un sākta NATO līguma 5. panta realizācija.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Es redzu problēmu tajā, ka NATO neuzbruks pirmie pat gadījumā, ja būs skaidrs, ka briest uzbrukums, pie tam krieviem ir mājas laukuma priekšrocības, jo savilkt Latvijas vai Lietuvas pierobežā piemaskavas garnizonus krievi var ātrāk kā NATO savus galvenos spēkus no Vācijas. Pat ja ASV spiegu satelīti redzēs kustību, krieviem ir iniciatīva vismaz pirmajā uzbrukuma fāzē un to saprot visas puses.

Pie tam NATO 5. pants garantē dalībvalstu aizsardzību, bet ne pretinieka pilnīgu sakaušanu, līdz ar to pat uzsākoties šādai karadarbībai Putins samērā droši var paļauties, ka NATO neies tālāk par savām robežām. Kāpēc NATO neies tālāk? Jo pastāv atomkara draudi un uzbrukuma operācija pat Krievijas rietumu apgabaliem prasītu lielu spēku koncentrāciju, kas savukārt nozīmē vismaz vairākas nedēļas loģistikas darbību. Attiecīgi viņš diezgan droši var rēķināties ar to, ka kaut kādā brīdī tās sarunas būs jātaisa, pat ja viņš šādā operācijā zaudētu, jo dienas beigās viņam neskaitot sūdu koferi ir arī otrs koferis. Un kamēr Putinam būs pieeja pie masu iznīcināšanas ieročiem, tikmēr NATO ar viņu runās. Pretējā gadījumā viņš šobrīd jau būtu miris.

Sarunas ko pie šāda uzbrukuma, visticamāk tiem pašiem Suvalkiem, krievi varētu mēģināt bīdīt ir pieejas atjaunošana Kaļiņingradai un NATO atbalsta mazināšana Ukrainai, bet reālais mērķis būtu pacelt Putina reitingu gadījumā ja specoperācija izgāžas, jo Putina tiešās sarunas ar Zeļenski principā nozīmē Krievijas kapitulāciju neatkarīgi no iegūtajām teritorijām.

Viss šis scenārijs protams ir tīri galējais variants, jo risks, ka situācija strauji saiet dēlī ir liels, bet šādu variantu apspriež arī vairāki ārzemju apskatnieki un arī es redzu savu loģiku šajā situācijā. Kaut kāds kašķis ar NATO, pat ļoti lokāls, paceltu Putina reitingu un ļautu pilnā mērā veikt mobilizāciju, ko šobrīd viņš īsti nevar izdarīt publikas spiediena dēļ. Šī brīža propogandas problēma ir tas, ka Kijevu bija solīts ieņemt 3 dienās, bet iet jau 5 mēnesis un tagad pateikt, davai vajag mobilizēties jo nevaram uzvarētu Ukrainu īsti nevar, vajag eksistenciālāku draudu.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

"Kāpēc NATO neies tālāk?"

Jo karš Afganistānā izmaksāja 800 MILJARDUS, bet jau karš Irākā - 2 TRILJONUS dolāru.

Mūsdienās kari ir dārgi. Katra raķete maksā dažus miljonus.

Karš krievijā būtu ekonomiski nepanesams. Bet savākt pie krievijas robežām miljonu karavīru - ASV varētu ātrāk, nekā krievi pie Latvijas - 100 000. Reāli gadījumi to pierāda.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Te ir jāsaprot viena cita lieta. Viena pati LV krieviem nav vajadzīga. Viņiem vajadzīga LV UN Lietuva, lai atbloķētu Kēnigsbergu.

Bet Lietuvā ir NATO bāze.

Un ja ar Latviju viss skaidrs - sarīkot vēl vienu grautiņu ( Kā pirms Ušakova nākšanas pie varas), un tad mierīgi pārņemt varu. Vai ukrainas kara scenārijs kādu piekopa martā - un viss - LV ir rokās. Bet ar Lietuvu jau savādāk.

Tur abi scenāriji nesanāks. Arī ar Igauniju - nē.

Es uzskatu, ka visreālākais scenārijs ir kaut kādas provokācijas LV, lai pārbaudītu kā NATO reaģēs. Jo krievi jebkurā brīdī var iziet un pateikt - "tie ne mēs" jo saprot, ka NATO neies uz Maskavu.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Krievu visokotočnojas raķetes, točna trāpa turpat kur palaistas.

www.youtube.com/shorts/sCPPT5Xa4gY

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Trakākais ir ar brāķīgām pretgaisa raķetēm. Bija kadri pirms nedēļas apm. no tās pašas Belgorodas, kur raķete gaisā apmetas otrādi un uzbrūk palaišanas iekārtai, jo raķetes termiskajā devējā tā, saprotams, ir jaunais "karstākais" mērķis.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Par vienu Ukrainas sabiedroto mazāk.

Nozīmīga uzvara Putina sejas glābējiem.

www.reuters.com/world/uk/uks-johnson-digs-ministers-desert-government-2022-07-07/

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Premjera postenis paliek konservatīvajai partijai, un 3 no 5 iespējamiem kandidātiem esot vēl lielāki "Ukrainas entuziasti" nekā Boriss pats. Nu, un valdības vadītājs, ja nenotiek vēl kaut kas, viņš paliek līdz rudenim.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Apturēt uzsākto Krievijas iznīcināšanas kursu ar šo vienu soli noteikti nevar, bet nav arī tā, ka ar 100% pārliecību var apgalvot, ka Putina draugi ir zaudējuši un padevušies.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti