Krievijas iebrukums Ukrainā!

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Aktuālā diskusija. Kas var notik un kāpēc?

 
imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Ukrainas ģenerālštābam patiesi izdevies samulsināt ekspertus par plāniem Hersonas sakarā. Proti, iebojāt tiltus, bet nesagraut pilnībā. Un pat atļaut ievest pastiprinājumus. Tiek izteikta doma, ka Ukrainas armija gaida brīdi pirms krievu uzbrukuma lai šajā brīdī dotos pretuzbrukumā un izcūkotu Krievijas armijai visu pasākumu. Bet, ja krievi neuzbrūk un ierokas aizsardzībā, tad ukraiņiem apgabala ieņemšana būs maksimāli apgrūtināta.

Katrā ziņā, laika nav daudz, un augusts būs izšķirošais mēnesis, jo , kad septembra otrajā pusē sāksies lieti un stepe izmirks, tad nekāda lāga karošana vairs nebūs. Tas Ukrainā ir spēkā jau kopš Bogdana Hmeļņicka laikiem, kad viņš sakāva pirmo pret sevi izsūtīto poļu armiju tāpēc, ka smagā kavalērija samirkušajā stepē nebija lāgā izmantojama. Visticamāk krievu aktivitātes sāksies pirms vai ap 5. augustu, jo tad būs Erdogana vizīte Sočos, un krievi gribēs ko nodemonstrēt.

650 Reģ.: 25.01.2017
8 3 Atbildēt

Šonedēļ (vai Pāgāšņedēļ) ira gaidāms ukraiņu pretuzbrukums.Bet augusta sākumā krievu.Un augusta vidū jau atkal ukraiņu.Bet kautkādu tur apgabalu būšot jāatdod, jo sa(bo)jātas gāzes caurules.Būšot ļoti auksts.Ā, nee vispār būšot (globāli) silts.Kaŗš drīz beigsies ar krievu sakāvi.Oi, nee kaŗš tik šitikdrīz vēl nebeigsies,krieviem vēl resursu daudz un ukraiņiem to vēl par maz.Krievs šon pārtrauca (dot) Latvijai.Taču nupat vēl aiz aizvakar pāris dienu laikā (viņš) iedeva (iepumpēja čukčukalnā) abnormāli extra daudz, vairāk kā jebkad agrāk.Hmm.Jā. Oi, nee.Ā, nujā.Phe.Nu kā tad tā sagadījās.Jā.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

Loģistikas uzdevums:

2013.ukraiņi kopā ar krieviem gatavoja augsni karam, piemēram, - iznīcināja munīciju ( pēc aplēsēm ap 100 k lādiņu dienā. Dienā, Karl!)

2014.ukraiņi kopā ar krieviem sarīkoja Krimas un daunbasa pārņemšanu.

8 gadus karoja ar ukraiņu fašistiem. Tad 2022.gadā ukraiņi kopā ar krieviem atdeva Hersonas apgabalu krieviem.

Tagad pie mums brauc ukraiņu " bēgļi" NO KRIEVIJAS UN BALTKRIEVIJAS.

Tad jautājums - kā ukraiņu bēgļi nonāca Krievijā? Pa kādu maršrutu viņi bēga, lai Latvijas PSR viņi ienāktu un BEZ KONTROLES BEZ DOKUMENTIEM VIŅUS IELAISTU?

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 2 Atbildēt

Ukraiņiem pat dokumentus neviens neprasa. Neviens viņus nepārbauda.

pats personiski redzēju ( radīja mans labs draugs - robežsardzes mazs priekšnieks Latgales reģionā ) viena bēgļa pasi. Pēc leģendas - viņa dokumenti SADEGA!!! Bet LV ieradās ar PSRS PASI!!!!! Kura nesadega....

Tagad, muitai ir dots rīkojums, ka ukraiņu ieceļotājiem vairs nevajag aizpildīt pat akcīzes kontroles paziņojumu, respektīvi - viņus vairs neviens nebaudīs, jo viņi neuzkritīs uz kontroles.

Kontroli ieceļotājiem izmet tad, kad akcīzes paziņojumus ievada datorā.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 1 Atbildēt

Turpinot vielu pārdomām:. Nedaudz filozofija.

Arestovičs teica, ka pēc kara ukraiņiem būs divi lieli svētki - 9.maijs un uzvāra pār Krieviju.

Tad nu es pat negribu redzēt, ka latvieši kopā ar ukraiņiem svinēs šos abus svētkus.

Tad krievi sataisīs provokāciju un Ukrainas uzvaru aizliegs - drošības dēļ. Un latvieši kopā ar visiem krieviem - Krievijas un ukrainas - braši griezīsies 9 .maija svētku virpulī.

Visu zemju proletārieši - savienojoties!

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 5 Atbildēt

Tas, ko tu negribi saredzēt...

Nevis 2013., 2014. nevis"ukraiņi gatavoja", bet attiecīgie ASV demokrātu pakalpiņi personiskā Baidena vadībā. Ņemot vērā Ukrainas tautas iekšējās problēmas tas darbojās ļoti efektīvi.

2022. tas bats Baidens (nu jau vairs tikai senilas marionetes izskatā) atļāva Putinam veikt specoperāciju un veselu mēnesi pirms tās ar lielu uzcītību skandināja "mēs palīgā nenāksim".

Un tajā pat 2022. Ukrainas tauta Trampa ielikteņa Zelenska vadībā sacēlās pret ieplānoto jauno auksto karu un izjauca visus plānus. Ne jau bez ārējas palīdzības un ne jau bez iekšējiem nodevējiem (Hersona, ko piesauc). Bet sākotnējais komunistu (ASV+Brisele) un fašistu (RU) sadarbības un pasaules sadalīšanas plāns (mūsdienu molotova-ribentropa pakts) ir salauzts un neatjaunojams. Kāds būs rezultāts, laiks rādīs. Bet tagad atkal esam vēstures atkārtojumā, kur komunisti ir apmetuši kažoku otrādi un "sabiedrojušies" fašisma sagrāvei. Vai tiks pieļauta vēl viena komunisma uzvara tieši tāpat kā iepriekš? Iespējams, bet ir cerība, ka nē.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
3 0 Atbildēt

muahahaha...lielākus murgus nav nācies lasīt. Kremļa lapās šo izlasīji, ka ķirzakcilvēki valda pār pasauli? Pirms kara analītiķi muldēji pilnīgi ko citu.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Lai paredzētu, ka gopņiks Putins izraisīs karu ir jābūt nevis anālītiķim, bet vēsturniekam, redz kur jau tālajā 2004. gadā tas jau bija skaidrs. Ne jau Baidens atļāva pakarot, urlu gopņikam diplomātiski nesaka "tikai pamēģini" vai "būs slikti, ja mēģināsi", jādod pa purnu uzreiz citādi nesaprot. Diemžēl kad gopņiks jau lien pār sētu tad šis skaļi raud, ka viņu sit.

650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

Jā.Šhittā iztirzāšanās ievirze man gan "patīk".Plus vēl, ja pakalausās kādu to WashČekistu un vēl dažus tml zvērīgos saZvērniekus.Kas tur īstenībā aizkadrā notiek ar visādu to birokrātiju,dažādu krāpšanos un palīdzības (taisnīgo,patieso) "sadali".Šaubu nav, ka visa ši passākuma gaitā ne tikai līķu, bet arī miljardieru skaits strauji augs.Tāpēc nav jēgas to tā ātri pārtraukt,iespējas jāizmanto visas un jebkura..

Mums te reku ciemos ukraiņi iekārtojušies.Ok,(man) nav žēl.Krogs (iepriekš nīkuļojušais) atkal atvērts, māju arī kaut kādu tādu palielu iegādājušies.Bat tur masstā plīvo ukraiņu karogs.Latvijā.(Latvijā,jājājā, tral lal lā..).Jā.Kāpēc tā? Nunahu Jam? Kas īsti šis ir- (mūsu) tā iedzimtā tieksme dažādām "autoritātēm" visu ceļu aizmuguri laizīt? Līdzīgi kā savulaik iepriekš te visādiem Kaukāza varoņiem,kuŗu vārdā steidzīgi ielas pārdēvējām un vēl viskautko visvisādi klanījāmies? Pie "viņiem" diez LV kārogs arī tikplat plati plīvo un mistera Uļmanna gatve arīdzan tur ir? Hm.

Labā ziņa ir, ka (pussprāgušais,bunkurī iesprostotais) pUttainais šon (gan Kronšstadtā,līdz kurienei pagaidām vēl nedavelkam)) esot pieņēmis jūrasspēku parādi un izziņojis Jaunu (jūrasspēku) Doktrīnu.Pēeteris/2trais,e bio.Apbraucis kopā ar (arī nesen/pusnosprāgušo) šoigu visu to saimniecību un aizbraucis na/uj.Kjebeņi maķeri, na belom kaķere.Jā.

Savukārt progandoni steidz izziņot,ka SevassTopoļā 6gab miesass bojājumus nodarījušais un "svinībass atcēlušais" kami/kadze šorīt esot atlidojis "noteikti" tepat no pilsētas.Tagd sparīgi tiekot meklēts tā opperātōrs.No blakus ielas,tepat,e bio mat.Nekādi ne no kādas ne "ārpuses".Nee.Jā.

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 1 Atbildēt

Nu, ir viens attaisnojums Rietumu sākotnējai atturībai palīdzēt Ukrainas valstij, un tā ir Ukrainas valsts varas faktiskā uzbūve, kur galvenais varas orgāns ir prezidenta birojs ar labi zināmo Jermaku priekšgalā ( kura tēvs ir vai bija GRU vai FSB virsnieks , un kuru pašu britu MI6 uzskata par krievu aģentu ). Patlaban Ukrainas drošības dienestā notiek izmisīgas kadru pārmaiņas amerikāņu spiediena rezultātā.

Nesen vācu medijā DW bija interesants raksts: "problēma nav Zeļenska draugi, bet Zeļenskis pats". Viens piemērs: 23.februārī, dienu pirms iebrukuma "ar visiem noslēpumiem" dezertēja, jādomā Krievijas virzienā, ģenerālis Naumovs, Ukrainas drošības dienesta SBU šefa Bakanova labā roka. Bet tas Bakanovs, savukārt, par SBU šefu bija nevis tāpēc, ka kvalificēts, bet tāpēc, ka ir Zeļenska bērnības draugs. Neskatoties uz Naumova nodevību, Bakanovs tika turēts amatā visu šo laiku un atlaists tikai nesen amerikāņu spiediena rezultātā.

www.dw.com/en/opinion-zelenskyy-is-the-problem-not-his-friends/a-62540903?dicbo=v2-d9d00b3a629b4656044d11d2dd13d86b&maca=en-AS-content-outbrain

650 Reģ.: 25.01.2017
1 1 Atbildēt

Vai tik tas nebij tas pats Trumps, kuŗš tur pirms kādiem 3g sūkstījās, ka viss (hahholiem) "iedotais" vienkārši iekrītot cohumā/melnajā?

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Visa iespējamā ieraušana cohumā/melnajā ir nācijas nacionālās īpatnības. Patin filmu atpakaļ, uz 80tajiem pie gucuļu melnajām brigādēm Latvijas lauku saimniecības kolektīvajos arteļos. Tolaik te rāva visi, bet pat tad gucuļi pamatīgi izcēlās uz kopējā fona

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Kaut kā Javelin un NLAW tajā melnajā caurumā neiekrita un kremļa pasaciņas par pārdošanu melnajā tirgū arī nepierādās, ir vien feiki sludinājumi, tipa kā eBay tanks bija it kā ielikts.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Izskatās serbi ar Vučiču priekšgalā taisās doties karagājienā pret Kosovu un visticamāk arī tur izvietoto NATO kontingentu. Putins laikam tomēr nevar pierunāt baķku taisīt pigorus poļu pierobežā, bet kaut kādu kašķi ar NATO tomēr vajag. Ja serbi tiešām uzbruks, tad Putins visticamāk cer uz to, ka varēs bīdīt miera sarunas, pie reizes pieķerot arī savu Ukrainas "situāciju".

Tā ir ka gopņikus nesitam neatejot no kases, toč dabūsim WW3. Jābrauc uz veikalu pirk kāda ērtāka lāpsta ar ko tranšeju rakt

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Nu kā jau te 5cm augstāk tika atzīmēts,varbūt (mums,atkal) Guccuļi izraks.. palēto.elvē

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Viņi tagad savas tranšejas rok, tik daudz kādu instruktoru varētu atsūtīt lai pastāsta procesa knifus. Tur tomēr darba drošība, ergonomika un efektivitāte svarīga.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

-jā,protams,bet (mums) galvenaiss būtu, lai tikai Lāpstas nenopzizģī

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Kosovas valdība atkal piekāpās auto numuru un dokumentu sakarā, barikādes uz ceļiem tiek novāktas, acīmredzot, kara patlaban tur nebūs. Auto numuru un personu dokumentu nomaiņai tiek dotas 60 dienas no šodienas.

Nensija Pelosi rīt ieradīšoties Taivānā, neskatoties uz Ķīnas draudiem.

Pirmais graudu kuģis RAZONI no Odesas atgāja šodien, apm. 20 jūras jūdzes no krasta, izskatās, izslēdzis transponderu.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

-plil karabļ Zvezda, kapitan P-zda, vse matrosi *ujesosi ...

MMX Reģ.: 03.03.2022
4 0 Atbildēt

Da pilnīga vilšanās, es jau biju lāpstām amazonē atsauksmes sācis skatīties, a šie paņem un atceļ karu. Tas bunkura čekists vienreiz var savākties normālam karam vai viņš tā arī visu laiku mauks specoperācijās? Rekur pat biedrs Si biedē ar karu par Taivānu un dara to atklāti, nevis kaut ko tumsā zem segas muhļī. Šitā turpinot Valodjam arī baķka liks gaidīt uz paklāja, ne tikai Erdogans

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Babaaahhh

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

17.50 pēc mūsu laika Pelosi lidmašīna nolaidās Taipejas Songshan lidostā. Ķīna draudēja spēcīgi un ieročus žvadzināja iespaidīgi, resp. īsi pirms ASV lidmašīnas piezemēšanās esot pacēlušies gaisā vēl papildus, bez tiem , kas jau gaisā, Ķīnas iznīcinātāji un lidojuši Taivānas virzienā, bez tam nez kāpēc Ķīnā ieslēgta gaisa trauksme. Savukārt no ASV Japānas gaisa kara bāzes pacelti vēl 10 iznīcinātāji, bez tiem, kas uz aviobāzes kuģa Ronalds Reigans Taivānas Austrumu piekrastē, un arī lidojuši Taivānas virzienā. Flightradar lielā diena, tas rijās ciet, jo Pelosi lidmašīnai sekojuši 630 tūkstošu slaistu, kam nebija nekā cita, ko darīt ;) Bet kopumā pasākuma sakarā nekas briesmīgs līdz šim nav noticis, resp. karš nesākās arī tur.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Nepareizā tēma

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Un atkal par velti pētu lāpstu piedāvājumu

Bet ja nopietni, es šeit nemaz citu rezultātu arī īpaši negaidīju. Gan ASV gan Ķīnai ir izdevīgi paplātīties ar militāro spēku, lai novērstu uzmanību no pašu sūdiem. Demokrāti tikko dabūja plusiņus nākamajām vēlēšanām un ASV atrādīja savu militāro varenību, tikmēr Ķīnai ir iespēja publikas domas novirzīt nost no briestošajām ekonomikas problēmām un pakačāt patriotismu. Šeit gan ir arī zaudējumi, itsevišķi Si reputācijai (nesasita nīstos amerikāņus), bet uzmanības novēršana no banku krīzes šobrīd ir svarīgāka par uzvaru pār nīsto kapitālismu. Īsumā visi izmanto Ukrainas konflikta atskaņas, lai izspiestu kaut kādu labumu sev un novērstu tautu uzmanību no pašu savārītajiem sūdiem.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Gan jau par "piekāpšanās žestu" kas atleks tīri ekonomiski ar ...

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Pilnīgi noteikti, ASV ar Ķīnu tīri šobrīd muhļī kopā, krievi un viņu atbalstītāji tikai kaut ko nesaprot, domā, ka Ķīna viņus glābs no vispasaules kapitālisma.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Jā, gļēvie ķiķīnieši nakts aizsegā izvēlējās neaizsargātāko upuri.Proti, uzbruka nevis amorikāņiem, bet gan visnotaļ miermīlīgai iA vietnei.Un vispār (tovārišči seržanti i matrosi), pazdravļaju vas s dņom VDV.. Ura.

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Pie kam šim nolūkam izvēlējās korejiešu alfabētu ;)

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Sēru maršs ar VDV:

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Masskavas internetveikails Ozon šodn sācis ražot ozōnu:

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Zināmā turbīna joprojām Vācijā:

Vizītes laikā uzņēmumā Siemens Energy Mīlheimā pie Rūras, kur pašlaik glabājas strīda pamatā esošā turbīna, kanclers apsūdzēja Krieviju izdomātu tehnisku problēmu izmantošanā kā attaisnojumu politiski motivētai gāzes piegādes samazināšanai; Šolcs piebilda, ka Vācija nevar vienkārši nosūtīt turbīnu uz Krieviju un "izgāzt to pie mola" Sanktpēterburgā, bet tai ir jāsaskaņo ar Gazprom un Krievijas varas iestādēm.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Un tamēr glumi/apķērīgais missters Šrēders ira uzmeties par Miera Sūtni un puZlera personīgo Advokakātu..

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Nu, Gončarenko šo tāpēc nogodāja par: Gavarjaščaja žopa Putina ;)

www.youtube.com/watch?v=PhPYcN9IAHw

Vēl pagājušonakti iznīcināts vēl viens krievu kara materiālu ešelons no Krimas dz.stac. Briļovkā uz Dienvidiem no Hersonas. Jādomā, ar zalvi no četru HIMARS baterijas, jo šāda komplekta zalve tika nesen demonstrēta video. Pēdējā 550 milj. $ palīdzības paketē būšot tikai munīcija. Amerikāņi GMLRS piegādājamo raķešu skaitu nenosauc, bet ukraiņu lapā minēts cipars 3000. Tas būs apm. 400 milj $, vismaz. Par atlikušo summu 155mm artilērijas šāviņi.

www.youtube.com/watch?v=l4gO61onln4

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Ja palīdzība ir 550 miljoni, tad tas nozīmē, ka tur ir iekļauts viss - arī piegāde, cilvēku apmācība, utt

Nevajag tecināt čurinu. Krievi ( tie kuri "ukraiņi") saņems ne tik daudz kā raksti.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Capabilities in this package include equipment the Ukrainians are using effectively to defend their country such as:

1. 75,000 rounds of 155mm artillery ammunition;

2. Additional ammunition for High Mobility Artillery Rocket Systems (HIMARS).

www.defense.gov/News/Releases/Release/Article/3112377/550-million-in-additional-security-assistance-for-ukraine/

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Es rakstīju par vienu palīdzības pusi.

Ir arī otra.

Ja es nosūtu Pēterim piecu nedēļu vecus cepumus, bet tad, pats sev vieta nopirku jaunus cepumus, par to samaksājot 10 eiro, es varu teikt, ka Pēterim palīdzība izmaksāja 10 eiro.

P.s.

Es nestrīdos par konkrēto gadījumu. Gribu lai viss būtu skaidrs, ka tie cipari rodas. Un nevajag krist vērmahta vai ukraiņu līmenī, kur visi gaida kaut kādu superieroci.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Ar to piezīmi, ka "vecajiem cepumiem" lietošanas derīguma termiņš nav beidzies, tā ka šajā ziņā viss kārtībā. Pēdējie 4 HIMARS, apmācība, u.c. bija 22.jūlija N16 paketē par 270 milj., bija informācija, ka ukraiņi steidzīgi prasot vēl munīciju, un tad Baidens uzmeta vēl 550 milj. , N17 paketi 1.augustā tikai munīcijai, tā var saprast. Un ukraiņi mēģināja sarēķināt, cik tur GMLRS raķešu sanāk, jo šo ciparu Pentagons nenosauc.

Lockheed Martin lapā ir ziņa, ka Pentagons maijā pasūtījis šīs raķetes par 828 milj., un ka vispār šo raķešu ir saražots 40 000 ( tikai ?, šis cipars varētu būt novecojis ) .

Kas izraisa domu, ka ukraiņu vēlme pēc "100 HIMARS" tagad nav diez cik jēdzīga, jo patlaban vēl nebūs munīcijas tiem visiem.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt
650 Reģ.: 25.01.2017
0 2 Atbildēt

Šodien interesants kipišs uzcēlies- krieva radiac/ķīm/ebio karasspēka načaļniks geņeralzaeballeitenants ņekijs igors kirillovs tagd ira izpētījis, ka (nesen denacifificētā) goroda Rubežnoj apkakārtnē esot notikušas brīnumainas briesmulietas. 4 авг 2022,16:10 (c) На жителях города Рубежного в Лугандонской Hахуеродной республике испытывали незарегистрированные фармпрепараты с высокой токсичностьююю...-plus vēl kārtējoreiz piemetinot, ka visās "ukraiņu nacifistiem atkarotajās" pozīcijās mētājoties šļirces un/vai tablettes,to tur esot da/ja vairāk kā visādu munīcijas atlieku.

Kā arī- vēl viņš rādīja visādus graffikus un kaķīja bočku uz ASV par karonnā vīrusa izgudrošanu un izplatīšanu. Pieminot visus 19tā varoņgada eventus 2simt1mos un uttt.Pats pa sevi tas būtu interesanti, vienīgi ka tam loham nav nekādu tādu nopietnāku pierādījumu, kuri savā svarīgumā paceltos virs ierastā jūtupa sensāciju līmeņa.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Izklaidējošs Gončarenko video: 1. Solovjovs ceļ brēku par to, ka Krievijā atveroties speciāli veikali, kur viss ir, izredzētajiem, līdzīgi kā PSRS laikā valūtas rubļu veikali; 2. Maršrutkas vadītājs nelaiž iekšā "specoperācijas invalīdu" bez kājām, izskatās, gatavs pēdējo pat noslānīt, ja neaizvāksies no busa:

youtu.be/ee6YuP2HV2g?t=167

youtu.be/ee6YuP2HV2g?t=458

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Labais virsraksts:

"Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans un Krievijas prezidents Vladimirs Putins piektdien tiksies Sočos, lai pārrunātu Ukrainas kara izbeigšanu un jauna kara sākšanu Sīrijā. Sekojiet FRANCE 24 tiešraides emuāram, lai uzzinātu jaunākos notikumus."

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Mazliet no ekonomiskā viedokļa :

diemžēl ekonomikas bremzēšana ASV var arī pašiem slikti atspēlēties, taču uz militārajām spējām RU tas gan astāj dranķīgu iespaidu, tiesa barela cena joprojām ir tur kur ienes Krievijai labu naudu ...

P.S. Komentētājs gan nav sevišķi kompetents, bet nu ideja kā tāda ...

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Saprotams, ne jau Ukrainas kara vai Putina dēļ Federālās rezerves ceļ procentu likmes, bet šis sāpīgais lēmums pieņemts, lai mazinātu pašmāju inflāciju. To pašu darīs vai jau dara ECB, bet mazāk agresīvi, jo ES, kā dažādu valstu konglomerātam krietni grūtāk atcelt tik ierasto naudas drukāšanu un aizņemšanos. Bet, protams, dolāra sadārdzināšanās palētinās naftu attiecībā pret to. Vakardienas krievu naftas URALS cena bija 74,74 $ par mucu.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 1 Atbildēt

Shaibu, shaibu! Gazu, gazu!

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

1 iauto rašistam tas video nepatika, kā var nepatikt.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

100 000 Kima Ziemeļkorejas zaldātu Putinam karošanai Ukrainā? Krievu propaganda publicējusi info, ka biedrs Pu apsverot biedra Kima piedāvājumu piegādāt minēto ciparu kareivju. Šī informācija pārpublicēta arī daudzos Rietumu informācijas avotos.

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 0 Atbildēt

Kima kareivji to tik vien gaida, kā kad varēs aizsipt prom no tas nolādētās Z-korejas.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Domā, tas būs tik vienkārši? Gan jau šamiem būs pieskatītāji, kas to nepieļaus.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

"Specoperācijās" ievainotos/mirušoes neviens neskaita ... tur visādi var izpildīties, īpaši ja ir daži kas ar visu robežas apsardzi ir mēģinājuši no turienes notīt, un pat ar vairākām šautām brūcēm tomēr paspējuši iemukt D-Korejā.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Par Krimas vietvaldi Aksjonovu izsludināta galvas nauda 230 k, žmuriks jānogādā tikai Ukrainas kontrolētajā teritorijā.

t.me/c/1307866449/20979

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

WALA rakstīja: Mazliet no ekonomiskā viedokļa :

diemžēl ekonomikas bremzēšana ASV var arī pašiem slikti atspēlēties, taču uz militārajām spējām RU tas gan astāj dranķīgu iespaidu, tiesa barela cena joprojām ir tur kur ienes Krievijai labu naudu ...

P.S. Komentētājs gan nav sevišķi kompetents, bet nu ideja kā tāda ...

Cenšamies noturēties līdz 1.oktobrim - Rīgas HES ūdenskrātuvē līmenis jau zem dambja betonētās daļas. Laikam TEC ar gāzi tā ir kā ir....

nra.lv/latvija/regionos/388582-siltuma-razotaji-bridina-pat-par-7-reizes-lielakiem-rekiniem-par-apkuri-gaidamaja-ziema.htm

Gaidāmā ziema solās būt interesanta

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Uz tādiem, kā tu turās biedēšanas politika. Ar gāzi viss ir kārtībā - pat bez īpašiem apstākļiem TECi neģenerē elektrību, jo nopirkt Somu atomu ir lētāk. Uz Sv.Meinarda salu katru gadu var iet ar kājām, velti HES līmeni piesauc - tam ir pavisam cits iemesls.

1. oktobris šajā kontekstā nav nekas. Bet ir pavisam cits faktors, par kuru neviens vispār nerunā - mēs joprojām esam atkarīgi no Krievijas balansēšanā. Diena X, kad atslēgsimies, nebūs skaista un pēc tās par šo pakalpojumu būs beidzot jāsāk maksāt. Visticamāk - Polijai.

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Neiet runa par baidēšanu vai baidīšanos. Runa ir par to, ka reālā situācija tiek slēpta un noklusēta visiem iespējamiem līdzekļiem. Ir šādi tādi momenti, epizodes un indikācijas, no kurām saprotošs cilvēks spēj salikt kopbildi, kura izskatās pavisam neskaista. 1.oktobris - diena, kad esošie vadoņi centīsies atkal balta zirga mugurā ietikt Jēkaba ielas namā. Ja proletariātam parādīs reālo bildi, tad triumfa gājiens var nesanākt

650 Reģ.: 25.01.2017
1 1 Atbildēt

Ja kaut kur (jebkur) parādās kāds raksts par kaut ko (jebko), tātad tā (beidzamajā laikā gandrīz vienmēr un katrreiz) ir pilnīgi nejauša nejaušība.Sakritība, tāteikt.

Reinā reku arī esot Līmenis sakrities, tagad vairs nevar degvielu pievest.Tāpēc nokritusēs arī naftacena.Hmmm.Mmmm.

Rīgass HES līmeni pazemina katru gadu, taču (patiesais) iemesls (un Zemteksts) vienmēr ir atšķīrīgs.RandoMistiska sagadīšanās.

Jākāba ielā nevar ielaist Lohus,jālaiž (būs/vien droš vien) tie paši nesen jau ielaistie.Jo tikai viņi zinās,kā un ko un kam.Jā.

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

Tu neticēsi cik ļoti varai ir uzspļaut uz to, ko tu domā. Vara ir pilnīgi demotivēta "reālā situācija tiek slēpta un noklusēta visiem iespējamiem līdzekļiem. Ir šādi tādi momenti, epizodes un indikācijas, no kurām saprotošs cilvēks spēj salikt kopbildi, kura izskatās pavisam neskaista".

Tā reālā situācija, kas tev salikās, ir paranoja

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Jā, paranoja gan. Gaidam rudeni, ziemu un aukstu laiku

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Paranoja gan. Neviens nekādus līdzekļus (un kur nu vēl visus iespējamos) nevelta tam lai noslēptu. Vnk neviens tur pat īsti neinteresējas par to - ir vēlēšanas un apkures jautājums nav interesants, jo sāksies pēc vēlēšanām. Tā ir paranoja + iedomība uzskatīt, ka kāds speciāli tev rada kautkādu teātri. Vienalga vai gāzes vai c19 sakarā.

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

neatkariga.nra.lv/intervijas/388663-ziema-gaze-var-pietrukt-bet-par-to-valdiba-nedoma-jo-atrodas-atvalinajuma?_gl=1*4113wf*_ga*MTUzMDYwNTEwOS4xNjE5ODY4NzY5*_ga_LTMBW853YH*MTY2MDAyNDEzNy43NC4xLjE2NjAwMjQyMTkuMA..

Te vēl daži paranoiķi. Cik labi un jauki ir būt viedam, nosvērtam, aukstasinīgam un tā izcelties nervozu paranoiķu barā

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Tas, ka varai uz visu uzspļaut, tas ir skaidrāks par skaidru. Interese ir viena vienīga - tās elektorāta balsis tomēr ir vajadzīgas, vēl šā gada 1.oktobrī vajadzīgas

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Runa vispār kaut kur iet tikai krievu valodā. Bet nu tāds izteiksmes veids piedienas biedētājam, kas vispirms maldina par TEC nespēju, gāzes trūkumu un HES ūdenslīmeni, bet pēc tam melo, ka par to nemaz "runa nav gājusi".

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt
Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Kāds Rīgas siltumam sakars ar TEC un HES?!

Staķa tupums, saimniekojot Rīgā, nav nekas cits, kā Staķa tupums.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Rīgas siltums iepērk apkuri no dažādiem piegādātājiem un lielākais ir Latvenergo ar saviem TEC.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

TEC siltums apkures sezonai būs. Bet izlasīt, ka raksts ir par to, ka RS nav parūpējies par dabasgāzes iepirkšanu pats nespēj?

650 Reģ.: 25.01.2017
1 1 Atbildēt

Nu kā nu ne.Prottams, ka Jā. Jājā. -pirms nedēļas Krēmlis (lohiem) pārtrauca Dot.Taču pirms/tam pa veselu mēnesi sadeva tikdaudz,cik nekad (agrāk) nebij Devis. Dots/devējam, tāteikt.Nee.Jā.Vienudien pārtrauca dot, aber otrudien partrauca pārtraukt, un trešodien atkal (kat/ko) pārtrauca un (kaut/ko) atjaunoja.Un vispār tas vispābā nebij gaZproms.Nee. Ā,nee,oi, bija gan - tas (mums) pārtrauca, bet atkakal jau pavisam cits jau ātri vien atkal Atsāka.Bet varbūt arī neatsāka.Un/vai.Jā.

Viena (atbildīgā) Mamzele vakar (lohiem) Ziņoja - ir ok ,jūs, (lohi) neparko nesauztraucieties.Šodn (atkal, jau cita Mamzele)(lohiem) atkal ziņo- oi, nee nekā nav.Reinā, plet,Liemenis nokrities, tapc pa saistīto Trauku tagd var aiziet pie Meinarda, taču nav ar ko (un par/ko) Kurināt.Apkures sezona reku pašā plaukumā,Ziema jau Klauvē (laukā/naktīs +26,6), taču nava ko kurtuvē/iebāZt.Nee.Jā.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 1 Atbildēt

18.00 Gordona Live par Putinu biseksuāli un Kabajevu

youtu.be/dIhmQ_rgi0A

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Kas tur ira,passtāsti īsumā.Kā tā jaunā māja/dāča, turkupupu piekalnē? E-Gans diez apsardzi labu nodrošina, vai nav nekādu sūdzību/priekšlikukumu? A u nas v kvarķire Gas, a u Vas?? Tad vismaz Dzemdēt šis/šai atļāva? -jeb kā savulaik tas Švarcanigers, labāk pats mēģinās?

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

18.00 sāksies!!!!!

Tu zini ko nozīmē vārds Live?

650 Reģ.: 25.01.2017
1 1 Atbildēt

Ā, nē,nezinu.Tu varēji to re-translēt.Teksta tiešraidi raidīt.Es drudžaini sekoju ko progandoni visu dienu raida.Varbūt jau jāiet dārzā un jārokas zemē,hvz.

Nupat tiek ziņots, ka aifons 14tais kavēšoties.Jo Kitajs (no šodienass) nepieņemšot vairs mikročipus ar uzrakstu Tajwaņ.Ražošanas nebūs.Punkts.Vienīgi ka sZapfīra stiklu tam aifonam ražojot kkur tur Stavropolē, tas esot Ok ;p

Kā arī, izsludināta sekojoša Priekavēsts: 8 авг 2022,19:20 (c) Российским войскам необходимо начинать наносить удары по центрам принятия решений в Киеве после атаки Украины на Запорожскую АЭС, заявил глава администрации Запорожской области Евгений Б в эфире Первого к анала.. -stacijas bojājumus šodn vissu dienu kladzina- pi/siens tur bijis nepajokam.

Pappes jumtā reku tagad apm 30x40cm ieplēsums, kā arī pa kādem 10cm uz sāniem ira noliecies ventilācijas trubas izvada plastmasas gandons.Jumtiņš vietā, bat truba šķība.Par shitto ira 1nnozīmīgi (un neka-vējoties) jāiep/is pa šitā te lēmuma pieņēmēja Centru.Jā.Un papists jāizsauc, lai papes jumtu salabo. Jā.

1984 Reģ.: 30.11.2021
1 0 Atbildēt

eidis rakstīja: Paranoja gan. Neviens nekādus līdzekļus (un kur nu vēl visus iespējamos) nevelta tam lai noslēptu. Vnk neviens tur pat īsti neinteresējas par to - ir vēlēšanas un apkures jautājums nav interesants, jo sāksies pēc vēlēšanām. Tā ir paranoja + iedomība uzskatīt, ka kāds speciāli tev rada kautkādu teātri. Vienalga vai gāzes vai c19 sakarā.

Var saukt kā sirds kāro. Tikai es esmu piefiksējis pārāk daudz klajus melus no augstām tribīnēm. Sevišķi pēdējo dažu gadu laikā, tādēļ arī ir iemesli neticēt sīrupa liešanai ausīs

650 Reģ.: 25.01.2017
1 1 Atbildēt

Nenē, nu tas tak skaidrs, paranoija vistīrākā.Ar sūd/med xpertīzi apstiprināta.Jā.Prottams, ka to ne tev rada un ne tev kāds ko rāda.Nee.Ja nu vienīgi pa taisno uz/mežu,kur (iespējams, tieši tev) kādas bezrūpīgas personas rāda ;p *ežu.

Katru dienu savadāko fufeli par (patieso) gāzes iepirkumu- nee, arī to ne/tev.Kāda problēma, uzņēmums taču nevienam loham šogad nav jākurina, tagd reku (pa ādas trubu) silts (uriins) tek augu gadu.Uzmācīgi neitrālos atgādinājumus par c22 un neuzbāzīgi nepiespiestās prognozes rudenim/ziemai, nu nee, to arī nē.Tas viss domāts (16tās Sajmas)) kurinātājiem. Kačegāriem, e bio mat.Jā.Fufeli par 1km/h, pat to ne priekš kura katra loha te kāds ies lieki izspēlēt. Pamuldēsim vēl, vajag izvērst detalizētāk.Jā.

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt
eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

NRA dēļ īpašnieku struktūras, ne reizi nav publicējuši valdību atbalstošu viedokli. Tāpēc tekstā jāpievērš uzmanību wordingam. Šajā gadījumā atslēgas vārds ir VAR PIETRŪKT. Jo tas neizslēdz, ka VAR NEPIETRŪKT. Principā NRA gandrīz vienmēr ir tendencioza draza

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Tad jau tikpat labi wordinga svārsts palaižams uz otru pusi - IZSKATĀS. Man personīgi IZSKATĀS, ka īsti labi nebūs. Kā jau minēju, man patreiz pašvaldības komunālā uzņēmuma piegādātais siltais ūdens ir 30 eur/cbm. Sildīts tiek ar gāzi, kurināmā nomaiņai patreiz nenotiek pat visminimālākā kustība. Imagine, kādos padebešos tiks savilktas apkures cenas

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Piedāvāju 3. variantu - neviena no pusēm īsti nezin vai pietiks un kārtējo reizi izies uz variantu "atstāsim šo veiksmei". Ja gāzes pietiks, tad Kariņa atbalstītāji varēs kliegt, ka NRA šūpo kuģi un izplata fake news, ja gāzes pietrūks, tad atkal NRA varēs kliegt, ka "mēs tak teicām".

Mums tautā dzīvo kaut kāds maldīgs uzskats, ka valdībai vai opozīcijai ir reāls plāns, bet praksē, paskatoties vairāku gadu griezumā, visas puses praktiski mauc paļaujoties uz tīru veiksmi, jo visi plāni labākajā gadījumā ir plikas vadlīnijas.

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Tad jautājums - kāda velna pēc ir vajadzīga kaut kāda valdība un kaut kāda opozīcija? Ja jau viss iet kā pie Ostapa Bendera - slīcēju glābšana ir pašu slīcēju rokās...?

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Reiz sensenos laikos lielākas cilvēku grupas nonāca pie slēdziena, ka ir nepieciešama kaut kāda pārvalde, lai atvieglotu minētās cilvēku grupas dzīvi neliekot šai grupai nodarboties ar pārvaldes funkcijām ikdienā. Laika gaitā šis pārvaldes process ir izgājis caur dažādām modifikācijām - cilšu vecākie, monorhijas, diktatūras, demokrātijas un šobrīd mēs esam šajā punktā ko sauc par demokrātisku valsti.

Problēma gan mums gan daudzviet citur pasaulē ir tā, ka valsts tā vietā lai nodarbotos ar savām pamatfunkcijām (minētās cilvēku grupas dzīves uzlabošanu), nodarbojas arī ar visādām papildus figņām jo gan sistēma gan tā cilvēku grupa, ko pārvalda minētā sistēma, ir aizmirsuši kādas ir valsts pamatfunkcijas. Un kamēr minētā cilvēku grupa, zināma, kā pilsoņi parastie, gaidīs komunismu, kad valsts visiem visu dos un par to nekas nebūs, tikmēr jā, slīcēja glābšana būs paša slīcēja rokās, jo pat 1,9milj tautā var atrast kādu kam to palīdzību vajag vairāk.

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Neviens negaida komunismu. Patreiz runa iet par cilvēka elementārām pamatvajadzībām, kuras tiek padarītas par kaut kādu luksusa priekšmetu. Tagad laidīsim visu pašplūsmā, līdz brīdim kamēr cilvēki sāks viens uz otru skatīties kā uz pārtikas produktu?

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

MMX ļoti precīzi aprakstīja manu viedokli.

Kur vainīgo meklēšana ir ārkārtīgi sarežģīts process. Iesaistīta ir izglītības sistēma, pilsoņa 1984 pofigisms balsojot, valsts vēstures garums, etc. Domāju, ka iemeslu kopa ir tik liela un to izskaušana ir tik komplicēta, ka nav reaālistisku veidu kā procesu paātrināt un sistēma dabiski sakārtosies x gados.

Sakārtosies konstruktīvas kritikas vadīta, bet tādas ir maz. Pamatā kritika balstīta uz Delfu un NRA virsrakstiem, neiedziļinoties, nesaprotot kontekstu....

1984 Reģ.: 30.11.2021
1 0 Atbildēt

Eidi, problēma jau ir tā, ka patreiz nekas nekārtojas, sabiedrībai un Pilsonim Parastajam paliek tikai sūdīgāk. Tas, ka mēs it kā materiāli dzīvojam labāk - tas nav arguments, šodien visa pasaule dzīvo labāk nekā pirms gadiem 30 vai 50

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

IMO tu neesi neko godīgs pret sevi. LV iedzīvotāji NEKAD (pat Ulmaņlaikos) nav dzīvojuši tik pārticīgi kā šobrīd.

Nesen pacilāju instrumentāriju darbnīcā. Nu nevarēju visu to kaudzi atļauties 10 g atpakaļ.

Dzīves līmenis sistemātiski uzlabojas. Visu laiku. Protams, varēja labāk, noteikti varēja stipri labāk, bet sliktāk toč nepaliek

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Šeit jau sākas jautājums ko mēs saprotam ar pamatvajadzībām? Vai siltais ūdens katru dienu ir pamatvajadzībai vai tomēr ekstra? Siltums dzīvoklī līmenī, ka var šortos staigāt ir pamatvajadzība vai ekstra? Man vienkārši papildus īrētam dzīvoklim Rīgā ir arī savas lauku mājas un es atceros arī 90tos padomju laikā būvētajās daudzstāvenēs, līdz ar to mana izpratne par to, kas ir pamatvajadzība un kas ekstra visticamāk stipri atšķiras no vidēja rīdzinieka.

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Nu labi, varam pārvākties uz viduslaikiem, vai akmens laikmetu. Kā tajā franču filmā - es vannā neiešu, es jau mmazgājos upē pirms diviem mēnešiem.

Tev ir lauku mājas, tas labi. Ko ieteiksi tiem cilvēkiem, kuriem tādu nav? Vienkārši nosalt?

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Es neaicinu pārvākties uz viduslaikiem, vienkārši norādu, ka vispirms būtu jānodala modernās pasaules ekstras no tiešām pamatvajadzībām. Dienas beigās sliktākajā gadījumā es esmu viens no tiem, kas sals tajos Rīgas dzīvokļos, jo darbs tad Rīgā. Ja tiešām esam krīzē, tad arī laicīgi jāsāk plānot no kā esam gatavi atteikties lai to ziemu tiešām pārvilktu, nevis ar jādalās ar kaujas saucieniem par to, ka valstij man jānodrošina karstais ūdens 24/7.

Un lauku mājas minēju kā paraugu tam, ka tur par savām ērtībām jārūpējas pašam, neieguldot darbu un līdzekļus vienīgā pamatvajadzība, kas tiek izpildīta ir jumts virs galvas, pārējais jau ir ekstras.

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Redzi, kas mani tracina - patreiz izskatās, ka mums visiem būs krīze, toties vožakiem dzīres - no pilsoņiem kasēs par +1km/h, nodokļi, nodevas aug (ceļoties cenām arī PVN aug neplānoti labi) utt. Par salšanu Rīgas dzīvoklī pēc darba - vispirms jautājums vai Tev tas darbs tad vēl būs (bezdarba pieaugums ir neiztrūkstošs krīžu pavadonis). Situācija nav melna vai balta, ir daudz, daudz pustoņu un nianšu

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Redz, ja jautājumam pieiet no tās puses, ka valdībai ir plāns, tad jā, varētu uzskatīt, ka tikai pilsonis parastais dabūs pa kaklu, kamēr šie izrullēs.

Tā kā es uzskatu, ka valdībai tāda skaidra plāna nav, tad gadījumā, ja tā krīze tiešām iestāsies, tad kakas būs ventilātorā un amati valsts struktūrās būs garantēti tikai mazskaitlīgai augstu sēdošo daļai, pārējie tiks pamesti zem tanka vai cirvja, kad atkal tiks īsināti valsts izdevumi. Liels daudzums no šī brīža darbībām ir vienkārši aktīva darbības imitācija, bet fonā skanošais to pašu ministriju izteikumos liecina par to, ka panika tomēr ir arī tajos kantoros.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Par to kāda velna pēc vajadzīga valdība ...

Būšu izteikti cinisks - vai teātri apmeklē, vai operu utml. ??? Ja ne tad valdība ir tā lieta kas neļauj tavām smadzenēm 'atrofēties" pasniedz gan teātri, gan prasa iedziļināšanos, gan visu citu ...

BET, tā ir pilnīgi normāla demokrātija, un tādēļ ir pilnīgi normāli ka medzam kunkstēt par lemumiem, ir normali, ka ir viedokli ka pietrūks un ka kaut kas nepietrūks utt. Bēda ir tā ka pats slinko paskatīties uz reāliem skaitļiem, īpaši ja tie skaitļi tevi skar ... ja neskar tad protams var savu viedokli balstīt ari uz "preses pīlēm", avīžu virsrakstiem vai interneta komentāriem ...

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

"Par to kāda velna pēc vajadzīga valdība .."

Kādā sakarībā opera Valdība vispirms maksā pensijas, tad valdība uztur visus tos, kuri saņem naudu no valsts kases, tajā skaitā mediķus , ugunsdzēsējus, skolotājus, policistus. Tā kā vajadzīgi cilvēki, ne ?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Kapēc ne? Īpaši ja liela cilvēku daļa uzskata ka teātris vai opera ir tas bez kā varētu iztikt pretstatā ugunsdzēsējiem, skolotājiem, policistiem vai mediķiem. Ir vienkārši daļa kura saprot kāpēc un ir dala kura nekad nesapratīs kadēļ, kaut darba augļus (vai lažu) tāpat patērē ...

BTW strādāt par ugunsdzēsēju/policistu musu tautai butu par pakapi noderigāks "karadienests" kā armija, t.i. visi ir vajadzigi, taču tie varetu kļūt ka "obligātā karadienesta virzieni" atkariba no.iegūtās vai iegūstamās izglītības.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 2 Atbildēt

Tu požizņi esi vaimanātājs un čīkstētājs, tāpēc tev vienmēr izskatās, ka "īsti labi nebūs". Jebkurā jomā.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 2 Atbildēt

(c) Kurš melo?

a) pirmais; b) otrais; c) abi; d) visi

ā,plet,jā- e) a kuŗš Nemelo?

-laiks laikam būtu laicīgi izveidot Paranoidālās izmeklēšanass Komissiju.Pie tā esam nonākuši, ka, ienākot (jebkurā) massu zombizācijas līdzeklī, 1kārt vari izlasīt to, kas esi Lohs (iespējams, vēl arī ar (acīmredzamām) šizo-paranoidālām atkāpēm no normas).

Tas,kas beidzamajos 2 gados ir noticis sabiedrības informēšanas jomā- tā "joma" ir atklātā tekstā pārvērtusies par Zombizācijas šizofiliāli.

Plaisa starp lohiem/parasstajiem un JEBKURU pārvaldoši/regulējoši/informējošo institūciju ir kļuvusi vienkārši ārprātīga.Un BEZ jebkādām cerībām "kādreiz" šo sātana ratu pagriezt atpakaļ.

Jāiet rokas/seju nomazgāt- reku,fuflos izlassīju,ka sasslimuši 17xx, 4gab miruši.Helllppp! LV tauta Mirst/nost...3gab mirušie 80-90g grupā, aber 1gab esot PAT kategorijā 90-99g ! Ārprāts...-un vēl man tur pieprassija izslēgt reklāmu bloķētāju- viņi lūk "ievēroja" TO, ka es viņus vēlos (nekaunīgi) ApKrāpt...- "viņi" (iespējams) zin par mani Visu- ko es bloķēju un cik/ko (un cikos) es (šorīt,savā) podā/izdrirsu ;P

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 1 Atbildēt

Dažas nianses Ukrainas politikā: 1.vakar rādīja video, kurā ar pompu aizturēti krievu aģenti, kuri gribējuši veikt atentātu pret Aizsardzības ministru Rezņikovu un bijušo drošības dienesta vadītāju Bakanovu ( kurš esot Zeļenska bērnības draugs un kuru tikai jūlijā atcēla no amata ). Izskatās pēc PR un pokazuhas, jo var piekrist vienam no komentāriem: nu, kuram tie klauni vajadzīgi.

2. Arestovičs pēc "graudu sarunām" Turcijā, kad Feigins "bija spiests" viņam uzdot nepatīkamo jautājumu, ko īsti tur darījis Abramovičs, atbildēja ar visai dīvainiem tekstiem: mediatori ir vajadzīgi, gribējām Izraēlu, Izraēla nepiekrita, atliek Abramovičs. Un "uz Arahamiju un prezidenta biroju gulstas uzdevuma risināšana, vai ukraiņu tauta principā izdzīvos vai ne". ( radas deputāts Arahamija ir t.s. Abramoviča draugs no ukraiņu puses )

3. Oļegs Ždanovs vienā no saviem video citēja Zeļenski, kurš esot teicis "Ar Jermaku es atnācu, ar Jermaku aiziešu", kas izraisa likumsakarīgu jautājumu, kāda superlīme tad īsti tur abus kopā.

4. Zeļenskis nesen atņēmis deputātam un blogerim Gončarenko diplomātisko pasi, kas rada jautājumu , par ko, jo Gončarenko labi pārvalda angļu valodu un intensīvi nesen lobēja Ukrainas intereses ASV. Gončarenko gan teica ka viņam nepatīkot ne Zeļenskis, ne Jermaks. Un viņš ir no citas partijas, nevis no "Tautas kalpiem" ( jādomā , tie kalpi ir Zeļenska un Jermaka partija )

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 1 Atbildēt

Principā visi notikumi ir samērā normāla parādība Ukrainas pirmskara politikā. Es pat nesaprotu, kāpēc mūsējie aizgāja tādā razņosā par to, ka Ukraina ir kaut kādas paraugs demokrātijai. Jā, Zeļenskis palika savā vietā, bet tas jau pēkšņi neizdzēsa visus iekšējos konfliktus, politiķi vienkārši sūdīgākajā brīdī spēja savākties un saliedēties ap valsts neatkarības ideju, kas protams ir apsveicami no viņu puses. Bet tā kā šobrīd bruņojums uz Ukrainu plūst un militārā vadība ir nodalījusies no politiskās, tad politiķi savu brīvo laiku var turpināt aizpildīt ar Ukrainas politikā ierastajiem skandāliem.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 2 Atbildēt

Vadība tad nodalījusies, bet jautājums, cik % no vieglā bruņojuma un aprīkojuma, kā, piem. džavelīni, stingeri, nakts redzamības ierīces un optika, nokļūst līdz frontei un cik iegulst noliktavās, kuras, kā saprotams, ir privātas un nozīmētas, visai ticami, pēc draugu būšanas principa. ASV esot iedevusi NATO parauga inventāra uzskaites un loģistikas programmu Ukrainai vēl 2019.gadā, bet tikai nesen inventāra uzskaite datu bāzu veidā sākta, noteikti, pēc kārtīga ASV spiediena.

Bet galvenais jautājums, vai Jermaks joprojām nestrādā uz abām pusēm un vai ukraiņu tautu tomēr negaida kārtīga "zrada"

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Tā kā pēdējā laikā samazinājies visādu ziņojumu skaits par dažnedažādām piegādēm Ukrainai no pašu Ukrainas politiķu puses, tad pieļauju, ka šobrīd paši iekārtu devēji pieskata to lai iekārtas nepazustu. Mans minējums būtu, ka sabiedrotie piespieduši politisko vadību nemaisīties pa kājām militāristiem, attiecīgi arī tehnika no Eiropas un ASV kustas brīvāk un lietderīgāk izmantojas, gan arī informācijas noplūžu mazāk. Tepat pēdējās dienās atklājies, ka kaut kas no NATO piegādājis ukraiņiem pretradaru raķetes ar attiecīgiem rezultātiem kaujas laukā. Krievi loģiski uz pauzes par tādu triku, kas liecina, ka informācijas noplūdes ir labi ierobežotas.

Karš šobrīd ir pārvests režīmā, kad ar NATO ieročiem ukraiņi demilitarizē Krieviju, kas no NATO valstu viedokļa ir pilnīgi ok variants, jo pašiem rokas nav jāsmērē + daudzās valstīs bruņojuma ražošana iet uz urrā, vietām pat Aukstā kara līmenī. Pieļauju arī, ka daudzām valstīm ir dziļi nošpļauties par Ukrainu, bet Krievijas demilitarizācija tomēr ir tāds reālpolitisks mērķis.

Jermaka jautājums aktuālāks kļūs tuvojoties kaut kādām sarunām ar Krieviju vai atjaunošanas fondu dalīšanai. Lūk tajā brīdī var sākties momenti, ka tie paši sabiedrotie spiedīs uz izmaiņām Ukrainas vadībā lai nodrošinātu atbilstošu līdzekļu sadali.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Principā jau tā isti nekas jauns, ja gribas atrast kādu "baltu un pūkainu' tad tuvākie varētu atrasties aiz Polārā loka , ja vien nejauši nav aizķērusies kādā zoodārzā.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Nupat pīpēt sākuši arī Krimā, krievu aviācijas bāzē :

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

"Krievijas Aizsardzības ministrija paziņojusi: vairāku aviācijas bumbu sprādzieni negadījuma rezultātā izraisīja ugunsgrēku un turpmākus sprādzienus aviobāzē Novofedorivkā. Nav bojājumu lidmašīnām."

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Ja šis moments tiešām ir Ukraiņu raķešu trāpījuma rezultāts, tad domāju, ka šis ir tāds kā tests - tālās darbības raķetes (300km) ir iedotas, uzšausim pa Krimu un paskatīsiemies atsauksmes. Ja krievi nespēs uz šo pietiekami nopietni atbildēt, tad principā tuvākajās dienās ukraiņi šaus pa visu okupēto teritoriju un stratēģiski pipec krieviem pienāks ļoti ātri.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Arestovych@arestovych

- Российская привычка курить возле бавовни в конце концов их погубит.

Что характерно - по алфавиту идут:

- Б-Белгород, В-Воронеж, К-Курск, К-Крым.

К-Кремлю приготовится?

twitter.com/arestovych/status/1556999660836986885

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Šajā stadijā var tikai minēt, kas tur aizlidoja - Arestovičs paralēli pīpēšanai arī Ukrainas ražojumus pieminēja Mana ticamākā versija būtu Turcija - kam ir visas iespējas un arī attieksmes potenciāls uzražot NATO standarta munīciju par kuru pašu NATO nemaz neinformēt.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Visticamākais variants ir tie paši amerikāņu ATACMS, jau labu laiku kaut kur pa malām klīst informācija, ka šāds bruņojums varētu nonākt ukraiņu rīcībā, un pa šīm nedēļām bija arī dažas citas iznīcinātas munīcijas noliktavas ārpus GMRLS raķešu sasniedzamības zonas, par ko arī Girkins cepās. Jautājums tika vai ATACMS ukraiņi dabūja no pašiem amerikāņiem, vai arī caur kādu citu NATO valsti, lai amerikāņi varētu tēlot, ka viņi nav lietas kursā. Par labu ATACMS liecina arī tas, ka netika novērotas pierastās lēni lidojošas raķetes, ATACMS ir samērā neliela bet ātri lidojoša raķete, līdz ar to varēja rasties iespaids, ka vispār nekas neatlidoja.

No šī arī mana doma, ka visticamāk tiek testēta krievu reakcija, kā arī demoralizēta krievu armija un Krimas iedzīvotāji - ja šis starpgadījums izies cauri bez kaut kādas augsta līmeņa atbildes un/vai Medveģeva solītā kodolkara.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Nepabeidzu domu - ja nebūs augsta līmeņa atbildes, tad sāksies tautas begšana no Krimas + armijas dezertēšana, jo atstāt šādu uzbrukumu bez atbildes nozīme pateikt, ka principa izslavētā pretgaisa aizsardzība ir bezspēcīga, un līnija ko ukraiņi var brīvi aizsniegt ir Ukrainas vecajās robežās. Praktiski tas nozīmē, ka ne vairs tikai līdz 70km no frontes līnijas atrasties ir bīstami, bet jau visā okupētajā teritorijā.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Tautas bēgšana no Krimas jau notiek, vispirms, saprotams, notinas vasarnieki. Pēc sprādzieniem pirms Krimas tilta bijis kārtīgs sastrēgums; Kā izskatās bāzes apkārtne patlaban:

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

"Nepabeidzu domu - ja nebūs augsta līmeņa atbildes",

Konkrēti uz šo konkrēto notikumu, vismaz oficiālā līmenī, atbildes nemaz nevar būt, jo Ukrainas pozīcija tāda, ka Ukrainai ar sprādzieniem aviobāzē nav nekāda sakara, bet krievu pozīcija: mēs paši muļķi, uzlaidām gaisā savu aviobāzi ;)

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Izlikties par beigtiem ir variants, problēma tik tā, ka viss notika gaišā dienas laikā skatītāju klātbūtnē, attiecīgi oficiāli protams visu var noliegt un teikt, ka paši nolohojāmies, bet praksē šobrīd ļoti intensīvi jāveic propogandas darbs, lai pārvirzītu publikas domas no tā, ka specoperācijā ir problēmas. Jau par dronu flotes dienā Krimā bija jautājumi, tad kur tad vēl par šo. Steidzami neieciešamas uzvaras

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Ar ko nesaskaņota amerikāņu ieroču nodošana ir ticamāka par spēcīgas industrijas spēju uzražot analogu vai kaut ko stipri līdzīgu? Vai tev liekas, ka ATACMS ir kaut kas tik unikāls, ka tie, kas spēj ražot Bayraktar, nespēj to atkārtot?

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Sāksim ar to, ka turki paši izmanto ATACMS un ja viņiem ir kaut kas labāks, tad diezin vai viņi to sūtīs uz Ukrainu.

Nākamais jautājums ir palaišanas iekārtas - palielam Ukraiņu rīcībā ir palaišanas iekārtas priekš padomju raķešu tipiem, bez nekādas gudras vadības un MLRS/HIMARS/MARS2, kas ir spējīgi šaut tās pašas ATACMS. Teorētiski ir arī ukraiņu pretkuģu raķešu sistēma, ko tīri teorētiski varētu šim pielāgot, bet problēma tajā, ka sīs raķetes (arī Harpoon) būtu pamanāmas ielidojot, jo ir stipri lēnākas par ATACMS. Attiecīgi būtu ziņas par pamanītām raķetēm. Tātad nav daudz variantu par to, no kā varētu izšaut raķetes, kas būtu pietiekami ātras, lai vērotājam no malas liktos, ka noliktava vienkārši uzsprāga.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Sāksim ar to, ka Poļi licencēti ražo visādas sadzīves ķīmijas, bet paši tikmēr lieto Vācijā ražotos oriģinālus. Vai tas nozīmē, ka viņiem ir kaut kas labāks, ko viņi sūta tādiem kā mums? Šķiet, ka ne. Vai tas nozīmē, ka tie ir pielīdzināmi ķīniešu viltojumiem? Arī šķiet, ka ne. Vai turki šāda veida biznesā ir neprasmīgāki par poļiem? Vai varētu gadīties, ka ir līdzīgas aftermarket reķetes, kas ir nekvalitatīvākas, nevis labākas, bet gana labas Ukrainai un pietiekami "svaigas", lai ne tu, ne krievi nezinātu par to eksistenci?

P.S. Tava iedoma, ka raķetes ātrums baigi kaut ko maina "vērotājam no malas", kas lietas uztver gaismas ātrumā, ir diezgan smieklīga. Raķetes ātrums ir izšķirošs aizsardzības sistēmu spējā reaģēt un to notriekt, nevis tās redzamībā.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Sadzīves ķīmija netiek ražota viena konkrēta ražotāja viena modeļa izlietnei. Es nešaubos, ka turki spēj saražot ATACMS analogu, bet ļoti šaubos par amerikāņu HIMARS spēju šo raķeti palaist. Tepat vēl pavisam nesen bija brēka par to, ka vācu MARS2 nav savienojams ar amerikāņu piegādātajām raķetēm, kaut gan praksē braucamais ir tas pats MRLS, bet redz softs tā nedomā. jautājums protams nav nerisināms, bet ne bez pašu amerikāņu iesaistes.

Par raķešu redzamību pie dažādiem ātrumiem - Kalibr un daudzas citas spārnotās raķetes kruīza posmā lido zemuun salīdzinoši lēnu, ap 1000km/h, kas ļauj tās notriekt pat ar pleca pretgaisa sistēmām un ļauj tās redzēt arī parastiem pilsoņiem. Attiecīgi ir pilns nets ar video uzņemtām raķetēm. Ballistiskās raķetes lido ātrāk un augstāk, bet atkal pa fiksētu trajektoriju, līdz ar to diezin vai dalidotu līdz tai lidostai. Krievu pretgaisa aizsardzība varbūt ir sūds, bet nu nejau tik liels sūds.

Attiecīgi ja ir atlidojis kaut kas tāds, ko pretgaisa aizsardzība nenotrieca un kā atlidošanai nav liecinieku, pat pie pieteikami liela šķērsojamā gabala pāri Krimai, tātad var secināt, ka ja tur kaut kas arī lidoja, tad tā nebija ne spārnotā ne PSRS stila ballistiskā raķete. Par pašu trieciena brīdi piekrītu, ka tajā nekas nebūs redzams, bet gaišā dienas laikā spārnotās raķetes vai pretkuģu raķetes jau nu noteikti būtu pamanāmas šķērsojot Krimas teritoriju.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Nu, turkiem ir Khan, kas atbilst ISKANDER vai ATACMS parametriem pēc attāluma un jaudas, bet visa sistēma ir diezgan masīva. Un bāzē bijuši 12 sprādzieni, tātad 6 Khan sistēmas , kas neizskatās ticami. Savukārt, kopēt amerikāņu raķetes priekš HIMARS vai M270 turki diez vai var, jo sistēma noraidītu neautorizētas raķetes, aizsardzība noteikti krutāka nekā brenda printeriem pret neoriģināliem toneriem.

www.roketsan.com.tr/en/products/khan-missile

Un, ja turki tomēr pārdotu Khan ukraiņiem, krievi tomēr saceltu brēku, tas ir kas vairāk, nekā Bairaktar

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Ak jā, turki par pārdošanu noteikti nosūtītu visus pirkuma dokumentus Kremlim...

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Es nesprotu kāpēc vispār tāda doma ka tās ir turku raķetes? Kā jau minēju iepriekš ukraiņi un ASV jau vairākas nedēļās runā par to, ka ATACMS nonāks ukraiņu rīcībā, un pēdējā piegādē ASV palīdzības paketē bruņojuma saturs vispār tika atstāts neatšifrēts ar komentāru ka tur būs kaut kādas raķetes HIMARS sistēmām. Ņemot vērā, ka ukraiņi bez nekādiem komentāriem pielietoja HARM raķetes, tad tas, ka ukraiņi ir tikuši pie ATACMS man liekas reālāk, nekā ka viņiem no Turcijas ir atvestas kaut kādas citas raķetes kopā ar visu palaišanas sistēmu.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Ura, tavarišči.Vot šitādi šodien mums po-progandanovski Šči. Hoķ tagad h/uj palašči.Jā. Pojeļi gavna,pakuriļi i sraZu priņalisj za rabotu.10 авг 2022,12:10 ...(c) Группа российских хакеров Killnet заявила о взломе сайта американской военно-промышленной корпорации Lockheed Martin, производящей в том числе РСЗО HIMARS.

«Лучшая в мире система защиты Akamai отвалилась от Lockheed Martin. Возможно, они поняли, что не нужно помогать террористам», – цитирует заявление группы РИА «Новости».

По этим данным, взломанными оказались внутренняя система авторизации сотрудников предприятия, скачены данные всех кандидатов на работу в корпорации.

Jā.Ura.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 1 Atbildēt

Pat ja tas krieviem ir izdevies, tad no tā labuma nekāda, es te paskatījos krievu "reklāmizdevumu" par viņu lāzerlielgabaliem ... un tie izraisa ... vieglu smīnu.

Un spēcīgi atgādina 2. Pasaules kara "4 riteņu trofeju" kopiju izgatavošanu bijušajā CCCP ... īsumā "vieta nolādēta", un sūds lielākoties vien sanāk ...

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti