Krievijas iebrukums Ukrainā!

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Aktuālā diskusija. Kas var notik un kāpēc?

 
imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Boriss Džonsons šodien negaidīti uzradās Kijevā, uzstājās ar pietiekami spēcīgu runu, bez tam izteica piedāvājumu apmācīt ukraiņu mobilizētos karavīrus, katrus 4 mēnešus 10 000. Ārpus Ukrainas teritorijas saprotams, vietā ārpus krievu raķešu sniedzamības zonas. Bez tam piešķiršot Ukrainai 20 pašgājējas haubices Paladin.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Šodien četros no rīta dots trieciens Čūsku salai, vairāki desmiti sprādzienu, sīkāka informācija pagaidām nav zināma. Bez tam veikts raķešu trieciens 2 gāzes urbšanas platformām Melnajā jūrā:

"Ukrainas militārpersonas veica raķešu triecienus urbšanas iekārtām "Petro Godovaņecs" un "Ukraina", kuras 2014.gadā nozaga Krievijas karaspēks, platformas veica urbumus Ukrainas ekskluzīvajā jūras ekonomiskajā zonā."

Paziņojums no Krimas: "Ukraina ir uzbrukusi jūras naftas urbšanas platformām: Krimas okupācijas iestāžu vadītājs"

liveuamap.com/

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Tā kā atsaukums par Čūsku salu, novērotāji acīmredzot uzbrukumu platformām uzskatījuši par uzbrukumu salai. Flightradar patlaban redzamas veselas 2 uzpildītājlidmašīnas virs Bulgārijas un Rumānijas gaisa telpas, Britānijai un ASV piederošas, jādomā, lai uzpildītu militārās lidmašīnas, kuras veic lidojumus virs Melnās jūras baseina.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Uzpildes lidmašīnas gaisā ir katru dienu kopš 24.02, parasti viena virs Rumānijas, otra virs Polijas. Ja kaut kas notiek, piemēram kādā zonā ir vairāk izlūklidmašīnu, pieslēdzas arī trešā. Uzpildes lidmašīnas ir tur lai uzpildītu iznīcinātājus, kas piesedz izlūklidmašīnas. Uzbrukumam uzpilde gaisā tādā attālumā nav nepieciešama.

wons Reģ.: 26.07.2017
2 0 Atbildēt

Putinistiem klāsies arvien plānāk. Kazahi ar palikuši diezgan skarbi un kādēļ ne, ja aiz viņiem stāv Ķīna.

Bet nu ukraiņiem tik atliek viens - sist tos utainos.

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

Arestovičs pie Gordona

youtu.be/mkxXRdco3BM

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

Zeļenskis šodien esot bijis Lisičanskā, tā ir tuvākā pilsētā Severodoņeckai, kur šobrīd notiek pašas sīvākās kaujas.

t.me/c/1233777422/31309

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Lietuvieši nobloķējuši preču plūsmu uz Kaļiņingradu. Nu ko, kādas prognozes, Putins dosies piedzīvojumus meklēt pēdējo reizi, vai tomēr noraustīsies?

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Daudz domā, maz runā, vēl mazāk raksti. Esam uz tādu laiku sliekšņa

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Vispār jau tās ir ES sankcijas attiecībā uz ar Krieviju saistītām precēm. "ES sankciju sarakstā īpaši iekļautas ogles, metāli, celtniecības materiāli un progresīvas tehnoloģijas, un Aļihanovs ( Kaļiņingradas gubernators ) sacīja, ka aizliegums attieksies uz aptuveni 50% uz Kaļiņingradu importētajām precēm. Mēs uzskatām, ka tas ir visnopietnākais pārkāpums (..) attiecībā uz tiesībām uz brīvu tranzītu uz Kaļiņingradas apgabalu un izbraukšanu no tā," viņš sacīja tiešsaistes video, piebilstot, ka varas iestādes izdarīs spiedienu pasākumu atcelt.

www.reuters.com/world/europe/russian-region-says-lithuania-will-curb-imports-exports-by-rail-2022-06-17/

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Protams tās ir ES sankcijas, stāsts gan par to, ka propoganda ieslēdza virzienu, ka tieši lietuvieši vainīgi, līdz ar to redzēs kas notiks tālāk. Ukraiņi jau spriež, ka krievu puse ne ekonomiski ne politiski nevar izdarīt spiedienu uz Lietuvu, jo nav vairs ietekmes sviru, līdz ar to teorētiski paliek militārais risinājums vai arī klusi klusi jāslēdz atpakaļgaita izteikumos, lai tauta neuzvelkas par kara nepieciešamību ar NATO.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Nu,šodien notiks diplomātisks pasākums:

"Krievijas Ārlietu ministrija otrdien izsauks Eiropas Savienības vēstnieku Maskavā Markusu Edereru saistībā ar Lietuvas aizliegumu ES sankciju ietvaros vest preces caur Kaļiņingradu, pirmdien paziņoja Kaļiņingradas gubernators."

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Parunāt jau krievi var ar ES, bet nedomāju, ka ES ir nopietns pamats pārskatīt sankcijas attiecībā uz Kaļiņingradu. Apgabala apgādi ir iespējams veikt gan pa jūru gan pa gaisu, līdz ar to nav gluži tā ka nav variantu.

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Vēl par Čūsku salu. Arestovičs šovakar teica, ka pīpēts tomēr arī tur, un pa nopietnam. Gāzes urbšanas platformas cietušas veselas 3, viena jau esot iegāzusies jūrā. Starp citu, tās ir arī militāri mērķi, jo tur bijušas uzstādītas arī novērošanas un pretgaisa sistēmas.

Platformas ( vēl normālā paskatā ) var apskatīt Gončarenko video:

youtu.be/h3cKm1WSHd8?t=100

Visticamāk, lietotas "Harpūnas", pie tam pietiekamā skaitā.

Ugunsgrēka vieta jūrā redzama arī NASA ugunsgrēku lapā FIRMS:

firms.modaps.eosdis.nasa.gov/map/#t:adv;d:2022-06-19..2022-06-20;l:noaa20-viirs,viirs,modis_a,modis_t,street;@31.1,45.1,8z

1984 Reģ.: 30.11.2021
4 0 Atbildēt

www.delfi.lv/news/national/politics/valdiba-lemj-cinities-ar-energoresursu-krizi-atlaujot-plasaku-mezu-cirsanu.d?id=54478080

Uz kara rēķina visu ko var dabūt cauri. Necik ilgi nepaies, un Latvija būs noskūta kā biljarda bumba. Un lielum lielā daļa cēlu mērķu vārdā nogrieztās koksnes tiks eksportēta

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Kā es to redzu šis pasākums ir tāda ātra naudas ieraušana izmantojot izdevību. Meži nepazudīs, bet pietiekami ātri izcērtot esošos var nonākt situācijā, ka paši mežistrādātāji nākotnē uz kādiem gadiem 20 paliks bez darba, jo visur būs tikai jaunaudzes, no kurām nevar neko nopelnīt. Tā teikt vecie ģedi izsmels cik varēs un nākošā paaudze jau lai pišās paši un gaida, kad tagad iestādītās jaunaudzes būs cērtamas. Šis nav jautājums par Latvijas mežu izdzīvošanu, ekoloģiju vai citām svarīgām lietām, bet gan par pašas valsts un nozares ilgtspējīgu darbību.

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Jau Garlībs Merķelis rakstīja - latviešu zemnieks, atnācis uz muižu klaušās, skatās ko var nospert un aizstiept uz mājām. Tā tie gēni 200+ gadu laikā nav nekur pazuduši.....diemžēl

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Skumjākais jau ir tas, ka to visu dara un atbalsta VALDĪBA -cilvēki, kuriem būtu jārūp valsts un svarīgu tautsaimniecības nozaru ilgtspējīgai darbībai

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Par gēniem un valdību - valdība nav nekāds no tautas atrauts bars. Ja krievi var teikt ka viņus ierobežo visādas drošības struktūras, tad pie mums nekā tāda nav - lasi domubiedrus un ej protestēt. Un šeit mēs nonākam pie momenta, ka kaut kā tās protesta kustības mums nerodas, vai nu līderi ir visādas aizdomīgas personas, kuriem normālā tauta īpaši neseko, vai arī tie kas kaut ko varētu organizēt ir pārāk labi iekārtojušies lai kaut ko tādu darītu. Pati tauta protams arī savu pakaļu ir gatava kustināt tikai tad, kad sūdi ir līdz acīm, līdz tam nē, vēl jau dzīvot var. Tagad vēl ir opcija piecelties un aizbraukt uz ārzemēm, no kurienes sist pie krūtīm patriotismā un dejot tautiskās dejas.

Otra problēma ir saimnieciskas domāšanas trūkums valstī kā tādā. Cik mums ir ģimenes uzņēmumu, kur tēvs vadību nodod bērniem, kā vecajā Eiropā? Lielākoties sencis uztaisa kantori, uzceļ māju, daču, bērnus aizsūta uz ārzemēm un/vai iekārto labās vietās, un pensijā ejot kantori uzsit gaisā. Bez kaut kādas kapitāla pārmantojamības nevar runāt par saimnieciskas domāšanas trūkumu valstī, jo viss balstās uz principa "pēc mums kaut vai ūdens plūdi".

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Tiešām nav? www.tvnet.lv/7549904/valsts-iedzivotajiem-kompenses-pusi-no-siltumenergijas-elektribas-un-dabasgazes-cenu-kapuma

Rekur valsts kompensēs elektorātam izdevumus. Jo valstij taču ir sava nauda, vai ne? Nevajag ne atņemt kādam citam iedzīvotājam, ne grābt ātro kredītu SVF?

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

A tauta kaut ko saka par to, ka valdība atkal paņems ātro SVF kredītu? Vai tagad tas ir ok, jo kredīts tiks izmantots lai piesegtu tautas sūdīgo izvēļu rezultātu?

Es visādos portālos lasu ka te viena to otra nozare pukst par to, ka viss, kapec, jātaisa tā bode ciet, bet protesta akciju kā nav tā nav. Normāli ja ir ž*pa, tad dusmīgs pūlis dodas meklēt vainīgos, bet pie mums vai nu nav pūļa vai arī visiem viss ir labi. Rekur skolotāji papukstēja, ka no septembra streikos, valdība uzreiz piķi meklē, pārējie tikmēr klusi pa pakšiem slapstās, tātad viss ok.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Pūlim ir pabalsti, pūlis laimīgs. Bet tie, kam piegriež skābekli, saprot, ka pūlis viņus neatbalstīs un pārceļ biznesu ārpus Latvijas. Principā līdzīgs process kā Krievijā, tikai lēnāks - varnešu atbalstītāji vienkārši nespēj paskatīties ilgtermiņā un saprast cik dziļā un neatgriezeniskā pakaļā valsts ir ievesta.

MMX Reģ.: 03.03.2022
3 0 Atbildēt

Tieši tā, skatoties uz Krievijas lēno agoniju es saprotu, ka mums tauta pa lielam domā tieši tāpat kā tur, tik daudz ka viņiem ir stingrāka varas sistēma uz ko novelt vainu. Mums savukārt ir izplatīta kolektīvā bezatbildība - jebkura problēma ir tik daudzu iesaistīto darbības vai bezdarbības rezultāts, ka konkrētus vainīgos ir vienkārši neiespējami atrast, visi pakaļas pieseguši.

Līdz ar to vai nu mēs sasniegsim to pilnīgo pēcpusi, kurā sāks domāt arī vienkāršā tauta, vai arī šādi agonēsim līdz politikā un dabā vienkārši nomainīsies vairākas paaudzes. Citus variantus kur rasties normālai valsts pārvaldei es neredzu. Visi šī brīža piedāvājumi par prezidentālu republiku un vēl sazin ko ir šauru interešu grupu bīdītas idejas, kam nav nekā kopīga ar vispārējo labklājību.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Ticamākais scenārijs pārskatāmā nākotnē - kā Polija un Ukraina izlems, tā Latvija dzīvos.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

ne grābt ātro kredītu SVF?

Vari nosaukt kaut vienu Eirozonas valsti, kas griezusies SVF ? Priekš tam tagad ir Brisele un labi vien ir. Galvenā Latvijas problēma, starp citu, bija ( es ceru ) sulainiskā izsmērēšanās dažādu ar krievu naudu strādājošu spekulantu priekšā. Parex, Krājbanka, VID pārvietošana ,ABLV, Norvik bankas un nepatīkami komiskā Rimšēviča lieta šajā sakarā.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Jā, nākas labot. EZ valsts, kura ņēmusi SVF kredītu ir Grieķija, kura slavena ar dažādām spekulatīvām izdarībām finansu jomā. Latvija arī būtu slavena šajā pašā sakarā, ja būtu lielāka.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Labi, piekrītu par precizējumu - naudu ņemam no ES nevis SVF. Problēma gan ir pašā faktā, ka mums šī nauda jāņem, pie tam nevis attīstībai bet galu savilkšanai, un pie šī fakta īsti grūti vainot esošo valdību, jo šis stāvoklis principā ir visu iepriekšējo valdību darba rezultāts. Šajā posmā tad arī ietilpst tā sulainiskā izsmērēšanās krievu naudai, bet šeit atkal jāsaka, ka nav jau tā, ka tauta to neredzēja, bet kamēr krievu nauda tika atmesta visādiem kultūras pasākumiem utt., tikmēr viss jau bija kārtībā. Kad krievu nauda kļuva pārāk toksiska, parādījās neliels skandāls, tauta pašūmējās, bet tas arī viss, mēs vēl joprojām apmaksājam Parex sāgu, Rimševics nesēž, VID sāga arī pieklususi, kā redzams visiem viss kārtībā.

Principā mums politikā trūkst mehānisma valdības un saeimas darba kontrolei, jo vidējais vēlētājs uzskata, ka viņa atbildība beidzas tajā brīdī kad viņš iemet savu biļeti urnā, tajā brīdī viņš pats savā ieskatā kļūst par lopiņu uz 4 gadiem, kad par viņa dzīvi lemj kāds cits. Sapņi par tautas vēlētu prezidentu arī ir muļķošanās, jo vēlētājs jau nemainās un ne par ko neatbild, viņam noliks priekšā smuku seju, viņš arī nobalsos.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Par Rimšēviča sakarā mani uztrauc pavisam kas cits, proti, ka valsts tiesībsargājošās institūcijas kļuva par tādu kā kvekšķu baru, kas metās vajāt vienu no savas valsts galvenajiem ierēdņiem uz ne tikai safabricētas apsūdzības pamata, bet pavisam stulbi safabricētas. Galvenais lietas iemesls: ar krievu naudu strādājošo baņkieru neapmierinātība ar Centrālās bankas vadītāju, kurš, viņuprāt, pārāk centīgi izpildījis startautisko finanšu institūciju prasības. Un tad parādās 2 tipi, kuri apgalvo, mēs , sak viņam pirms 5 gadiem devām kukuli ( skaidrā naudā pie tam, pamēģiniet pierādīt ) un par ko ? Ka esot šos konsultējis FUKTUKA sakarā !? Tak 1. klases skolēnam skaidrs, kas tur notika. Pareizā rīcība būtu sākt kriminālprocesu, jo iesniegums tak ir, neko nedarīt un pēc 2 gadiem izbeigt, jo nav pierādījumu.

1984 Reģ.: 30.11.2021
2 0 Atbildēt

Draugs, kā es to redzu - valdība IR no tautas atrauts pamatīgu neliešu un tikpat pamatīgu plānprātiņu bars. Par vēlēšanām (ilūziju, kak kāds ko var ietekmēt) lūdzu nevajag. Paskaties uz pēdējo pašvaldību vēlēšanām - 30+% apmeklējums. Paši, radi, čomi, draugi, citi pietuvinātie, marasmātiski vecīši un neko nesaprotoši jaunieši - apmēram tāds kontingents piedalījās un balsoja.

aigi Reģ.: 01.08.2005
1 0 Atbildēt

Nu un tu gribi teikt, ka pie tā ir vainīga valdība/pašvaldības vadība, ka neviens nenāk uz vēlēšanām? Vienkārši garām braucot ieskriet uz 3min. nobalsot?

Starp citu arī es kandidēju pašvalības vēlēšanās (neievēlēja) un pirms tam aktīvi iesaistījos diskusijās par ēku siltināšanu, kad vēl bija Altum atbalsts, uz mani visi skatījās kā uz kaut kāde nenormālo. Pienāca pagājušā ziema un visi skrēja pie pašvaldības piketos, par neprātīgajiem rēķiniem, pie tās pašas pašvadības vadības, kura bija Dieva vietā un visi citi grib tikt pie siles. Nu ko es ar smaidu uz to visu noskatījos uz nu jau manu bijušo novadu.

1984 Reģ.: 30.11.2021
3 0 Atbildēt

Vainīga ir sistēma, kamēr to nemainīs, tikmēr labāk nepaliks. Kā to izdarīt, nestādos priekšā - visi visos līmeņos domā tikai kā kaut ko nogrābt sev. Esam nonākuši līdz tādam absurdam - par valstiski domājošiem cilvēkiem var dēvēt Šķēli un Lembergu - viņi domā un dara, lai arī vēl arī rīt kas būtu pakampjams.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Tikko tieši gribēju rakstīt par to, ka visi brīnās par pašvaldību rezultātiem, ja atnāk nobalsot tikai 30% balsstiesīgo. Protams, ka šie 30% balsstiesīgie balsos par savējiem, jo viņiem ir par ko balsot. Bet tad rodas jautājums - ko pie velna dara pārējie 70% vēlētāju? Gaida kad atnāks saimnieks un visu sakārtos pašu vietā? Kāds vispār ir plāns - uz vēlēšanām neiet, par politiku neinteresēties, domubiedrus nemeklēt, savas tiesības neaizstāvēt, bet brīnīties, ka valsts iestādes atraujas no loģikas un reālās dzīves? Kur šajā sistēmā var rasties kaut kāds varas kontroles orgāns?

Te augstāk bija minēts, ka latvietim gēnos ir kaut ko nospert no muižnieka, varbūt, bet tas kas tiešām mums ir gēnos ir viensētnieka domāšana - pofig ka kaimiņam ir slikti, mani šīs problēmas neskar. Tepat ziemā jau ierēcu par pierīgas biezo māju īpašniekiem, kas tā vietā lai vienotos par sniega tīrīšanu, vienkārši nopērk lielāku džipu. Ar šādu domāšanu demokrātisku valsti neuzcelt, labākajā gadījumā sanāk tāds interešu grupu veidojums kā šobrīd.

1984 Reģ.: 30.11.2021
3 1 Atbildēt

Tie 70% ir sapratuši pasākuma (vēlēšanu) bezjēdzību

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Vai arī iestāstījuši sev šo domu par vēlēšanu bezjēdzību lai izvairītos no personiskās atbildības par manis augstāk minētajām lietām. Manā uztverē cilvēks kurš nav uz to vēlēšanu iecirkni aizvilcies principā nav tiesīgs nākamos 4 gadus pukstēt par to, ka valstī kaut kas ir slikti, jo pats nav izdarījis pat minimumu lai kaut kas mainītos.

Tieši šīs domāšanas dēļ es mūsu situācijā velku paralēles ar Krieviju, vienīgā atšķirība ir tā, ka tur balso par caru, jo nekas tāpat nemainīsies, vismaz stabilitāte, bet pie mums tās pašas stabilitātes vārdā neiet balsot, jo iebalsos tos pašus.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
1 0 Atbildēt

- Cik mums ir ģimenes uzņēmumu, kur tēvs vadību nodod bērniem, kā vecajā Eiropā?

Kad latviešiem bija iespējams mierīgi uzkrāt kapitālu? Tikko kā kaut kas iekrājas, pāri nobradā kārtējais karapulks un visu sadauza, pievāc un apkauj. Vēl arī 90-2000-jos globāli nāca modē ar biznesiem tirgoties.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Piekrītu, ka vēsturiski tā mums ir nopietna problēma, ka tā kapitāla nodošana vienmēr tiek norauta. Tomēr manas sākotnējās domas kontekstā bez šādas pārmantojamības mēs vispār nevaram runāt par kaut kādu saimniecisku valstsvīru attīstību. Tas ir vienkāršas statistikas jautājums - jo vairāk cilvēku apbružājas biznesā jau jaunībā un gūst kaut kādu pieredzi, jo lielāka iespēja, ka no tās publikas attīstīsies cilvēki ar mazliet plašāku redzējumu.

30 neatkarības gadi bija pietiekams laiks lai rastos kaut kādi nododami uzņēmumi, bet cik zinu ja šāda nodošana arī notiek, tad vai nu tad kad veco īpašnieku iznes ar kājām pa priekšu vai arī jaunais īpašnieks principā nav gatavs neko pārņemt un diezgan ātri visu iztirgo. Veči arī bieži baidās, ka jaunie visu nolaidīs podā, bet jaunie cepās par to, ka viņiem netiek dota iespēja jau laicīgi.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Nu, re, cik jauki, signāls krieviem: uzbrukums Lietuvai būtu uzbrukums ASV.

ASV otrdien, 21. jūnijā, paziņoja, ka stingri atbalsta Lietuvu un NATO saistības to aizstāvēt pēc Krievijas draudiem sakarā ar dzelzceļa kravu pārvadājumu ierobežošanu uz Kaļiņingradas apgabalu.

"Mēs esam līdzās mūsu NATO sabiedrotajiem un Lietuvai," žurnālistiem pavēstīja Valsts departamenta pārstāvis Neds Praiss."Konkrēti, mūsu apņemšanās ievērot NATO piekto pantu - uzbrukums vienam būtu uzbrukums visiem, šī ASV apņemšanās ir dzelžaina," sacīja Praiss.

www.tvnet.lv/7550129/asv-izsaka-stingru-atbalstu-lietuvai-pec-krievijas-draudiem-par-tranzita-ierobezosanu-uz-kaliningradas-apgabalu

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

Kārtējais piemērs paša iekrišanai savā izliktajā slazdā. Baltkrievijā atsakās maksāt rubļos par RU energoresursiem

t.me/politics_ukr/5177

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

Bezpilotnieks šodien sabumbojis naftas pārstrādes uzņēmumu pie Rostovas(pieder Medvedčukam)

Rostovieši satraukti

t.me/UkrainaOnlline/31424?single

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Rostovas tautas republika apvienos ar Belgorodas tautas republiku un ies dauzīt Kurskas tautas republiku.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Ir pat video, drons atlidoja gaiša dienas laikā

Drons no 43 sekundes

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Izskatās, ka "bezpilotnieks" atlidoja apskatīt ugunsdrošības noteikumu ievērošanu. Un, kāda sagadīšanās, šajā brīdī tie tika pārkāpti:

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Kas interesanti - Rostova tomēr atrodas savu 200+km attālumā no frontes līnijas, kas nozīmē ka drons tika palaists jau no krievu kontrolētās teritorijas, vai arī neviena nepiefiksēts pārlidoja frontes līniju, DNR, ielidoja Krievijā un tika līdz Rostovai. Abos gadījumos rodas jautājums vai krievi tiešām visu kontrolē.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Rūpnīca ir Novošahtjorskā, tā, ka ne vairāk, kā 160-170 km, kas tomēr stipri par daudz dronam PD-1, kura vadības distance ir max. 97 km un kurš pēc uzdevuma ir novērošanas drons un var nest tikai 7 kg. kravu. Bet krievu kontrolētā teritorija tā ir visai nosacīti, spēki izvietoti gar ceļiem un okupētās apdzīvotās vietās. Uzņēmīgi cilvēki noteikti var tikt pāri frontei.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Gan jau noliktava bija izpārdota bez papīriem. Kā pieprasījums sasniedza nozagto daļu, tā ieradās kautkādi bezpilotnieki. Domāju, ka zagšana krieviem lielāks ienaidnieks par ukraiņiem

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Krotow rakstīja: - Cik mums ir ģimenes uzņēmumu, kur tēvs vadību nodod bērniem, kā vecajā Eiropā?

Kad latviešiem bija iespējams mierīgi uzkrāt kapitālu? Tikko kā kaut kas iekrājas, pāri nobradā kārtējais karapulks un visu sadauza, pievāc un apkauj. Vēl arī 90-2000-jos globāli nāca modē ar biznesiem tirgoties.

Kaut vai jaunāko laiku vēsture - manus vecvecākus aptīrīja Staļina kolektivizācija, vecākus - Godmaņa privatizācija, mani pašu nu jau gadus 10 mizo Dombrovska konsolidācija

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

Šeit ir topiks par Ukrainu, ne Staļinu vai Dombrovski

darklight Reģ.: 29.10.2013
1 2 Atbildēt

Volx taisnība, bet es tomēr nevaru noturēties, lasot šādu huiņu. Vai tu vari konkrēti pateikt, ko tieši taviem vecākiem atņēma Godmanis? Un ko tev personīgi ir noņēmis Dombrovskis?

1984 Reģ.: 30.11.2021
2 0 Atbildēt

Staļinu aizmirsi

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Staļinu neaizmirsu, tur man viss skaidrs. Atnāca, atņēma govi, pašu izmeta no mājas. Tieši tāpēc man radās jautājums par abiem pārējiem personāžiem.

1984 Reģ.: 30.11.2021
5 1 Atbildēt

Par Godmani - tie, kuri to laika posmu izdzīvoja gana saprătīgā vecumā, tie sapratīs. Par Lielo Kosolidatoru - paskaties uz valsts ārējo parādu, to maksājam mēs visi. Cenšamies maksāt, jo būtībā tas nav samaksājams. Patreiz ir next level pilsoņu aptīrīšanā - kovidsāga un karš Ukrainā

fckns Reģ.: 29.11.2020
2 15 Atbildēt

Kaut kā pohuj tavs bēdu stāsts. Labāk pastāsti kur tu smēlies šis konspirāciju teorijas?

1984 Reģ.: 30.11.2021
3 1 Atbildēt

Cilvēk, Tu kur redzi konspirāciju teorijas? Viss manis minētais - tie ir jau notikuši fakti

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
4 0 Atbildēt

Ko tieši? Cerības uz cienīgām vecumdienām.

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Pūlim ir pabalsti, pūlis laimīgs. Bet tie, kam piegriež skābekli, saprot, ka pūlis viņus neatbalstīs un pārceļ biznesu ārpus Latvijas. Principā līdzīgs process kā Krievijā, tikai lēnāks - varnešu atbalstītāji vienkārši nespēj paskatīties ilgtermiņā un saprast cik dziļā un neatgriezeniskā pakaļā valsts ir ievesta.

Jau senie romieši nodefinēja kas plebsam (pūlim) vajadzīgs - maizi un izpriecas!

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Krievu munīcijas bāzes nonešanai Luganskas apgabalā ir palikuši dzīvi liecinieki uz vietas. Kuri šo to pat paspējuši nofilmēt. Video pie raksta

censor.net/ru/video_news/3349490/gruppe_okkupantov_udalos_vyjit_vo_vremya_detonatsii_snaryadov_posle_ataki_vsu_na_sklad_boepripasov_v

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Jā, nu no šejienes mācība: ja tavā tuvumā sāk degt liela munīcijas noliktava, tad tūlīt jāmūk ātri un tālu, un pavisam nav laika "gaidīt Vovu".

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Turpinās triecieni Čūsku salai, tur iznīcināts otrs krievu Pancir, zeme gaiss raķešu sistēma; raķešu trieciens Skadovskas portam 60 km Dienvidaustrumos no Hersonas, jo no turienes uz Ukrainas teritoriju izšauti Iskanderi; turpina degt sašautās gāzes platformas Melnajā jūrā, kurpretim cietušo naftas pārstrādes uzņēmumu Rostovas apgabalā apdzēsa diezgan ātri, vismaz FIRMS tur ugunsgrēku nereģistrē. Krievu "knaibles" ap Severodoņecku un Lisičansku pamazām sakļaujas, ceļš uz Bahmutu kļuvis neizmantojams, jo starp krievu spēkiem Ziemeļos un Dienvidos atlicis ap 15 km brīva koridora. Jādomā, Ukrainas armija pievedīs papildu artilēriju aplenkuma iespējas likvidēšanai.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

google bilde ar naftas rūpnīcu:

www.google.com/maps/@47.8357843,39.8532667,858m/data=!3m1!1e3?hl=en

robchix Reģ.: 04.03.2002
5 0 Atbildēt

MMX rakstīja: Vai arī iestāstījuši sev šo domu par vēlēšanu bezjēdzību lai izvairītos no personiskās atbildības par manis augstāk minētajām lietām. Manā uztverē cilvēks kurš nav uz to vēlēšanu iecirkni aizvilcies principā nav tiesīgs nākamos 4 gadus pukstēt par to, ka valstī kaut kas ir slikti, jo pats nav izdarījis pat minimumu lai kaut kas mainītos.

Tieši šīs domāšanas dēļ es mūsu situācijā velku paralēles ar Krieviju, vienīgā atšķirība ir tā, ka tur balso par caru, jo nekas tāpat nemainīsies, vismaz stabilitāte, bet pie mums tās pašas stabilitātes vārdā neiet balsot, jo iebalsos tos pašus.

Vēlēšanu bezjēdzība beigsies tad, kad vēlētājiem būs tiesības atsaukt ievēlēto deputātu. Tad arī būs vēlētāju aktivitāte un deputātu darbs vēlētāju (sabiedrības) labā . Pašreiz mūsu atbildība beidzās ar pieminēto atnākšanu uz iecirkni. Un tāpēc ir bezjēdzīga. Jo neviens netraucē ievēlētajam purnam, kas ir kaut ko solījis, aizmirst visus solījumus, nomainīt barotavu( partiju) un nakādā veidā turpmāk neko no solītā nedarīt. Un nekas par to viņam nebūs. Tad kāpēc gan iet uz vēlēšanāM

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Viedi vārdi.... tikai to nekad neieviesīs dzīvē, diemžēl

insekc Reģ.: 24.03.2003
0 1 Atbildēt

Ir jau iespēja balsot par sarakstu, kurā ir labāka valstsvīru/kretīnu proporcija un izsvītrot partiju mainītājus, aktierus no "suņabūdas", caurkritušus advokātus u.t.t.

1984 Reģ.: 30.11.2021
1 0 Atbildēt

Un kāds ir galarezultāts? Partija ir dabūjusi balsis, vietas, krēslus un tālāk var rīkoties pēc saviem ieskatiem. Vēlētājs Parastais Apzinīgais var kost elkoņos un kaukt, ka kārtējo reizi ir appists

feciic Reģ.: 09.05.2008
0 0 Atbildēt

Taisnība ir kautkur pa vidam jo politiķim var nākties pieņemt arī nepopulārus lēmumus kopējā labuma vārdā.

wons Reģ.: 26.07.2017
1 0 Atbildēt

Vēlētājs nobalso par to, kurš karina vislielākos makaronus. Skatīties uz partijas darbiem/nedarbiem, tas nav aktuāli, jo klausās tik solījumus, līdzīgi, ka Rumbulā-ka auto nobraukums patiess, tik viens pensionārs uz baznīcu braucis

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
4 2 Atbildēt

Tur jau tā lieta, ka iespēja ir tikai balsot par sarakstu. Nekas daudz savādāks, kā PSRS vēlēšanās, tikai sarakstu skaits lielāks. Bet visi - sistēmas sagatavoti.

1984 Reģ.: 30.11.2021
1 1 Atbildēt

Vēlētājs Parastais Apzinīgais līdz tam aizdomāties nav spējīgs.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Izrādās , uzbrukums Rostovas apgabala naftas rūpnīcai noticis, izmantojot totālus lētučus - ķīniešu komplektus amatieriem; Tātad, uzbrukumu varēja veikt privātpersona.

Sonicmodell Skyhunter 1800mm Wingspan EPO Long Range FPV UAV Platform RC Airplane KIT 195 EUR

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Video, kurā esot attēlota slaveno Himars pirmā pielietošana Ukrainā. Šauts nakts laikā, kas ir prātīgi darīts, jo raķetei, kura orientējas pēc GPS, gaismu nevajag, bet ukraiņiem jaunās rotaļlietas pēc iespējas jāpasargā no krievu aviācijas.

liveuamap.com/en/2022/24-june-video-reportedly-showing-the-first-combat-use-of

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt
650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Kāreiz gribēju Jums par šo te suudu "pajautāt". Uzprassīt,tāteikt.Ārprāts.Nu nah/ujam TAS tiek publicēts.Pie kam vēl Svētku dienā.Nu kā tad tā.Jā.

Ja tur tai izrunātājai ir taisnība- nu tad kapc "mums" (un tā visai "nagla") melo visvisādi "citi" teicēji ?? Ja nav taisnība un/vai tiek (apzināti,nekaunīgi, tīšām) publicēta musinoša dezinformācija- kurš (un/vai) te vispār "adbild" par šādu diršššanu? Pabrikk,kur tu esi, e bio mat?? Padjom! Karaul! Achtung! Help! Pūt ar vis sav vaig iekš to trompet! Varbūt jau nākamgad atkal uzdziedāsim veco labo Ļigo/Jaņe, h uj v karmaņe?

1984 Reģ.: 30.11.2021
1 0 Atbildēt

Nav kaut kas līdzīgs Jaltas sapulcei noticis? Te jau kaut kad iepriekš cilvēks uzdeva jautājumu - ko darīs sabiedrotie, ja būs jāizvēlas starp Detroitu un Tallinu....?

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Jā.To (mēs) lohi izdomāja.Neba jau savulaik kkāds tur žirnais novskis.Neba jau arī tas mutīgais Arestētājs.Kurš sacīja, ka katrs "kaŗš" 1nureiz beidzoties ar sarunām.Vai viedais VashDC vecČekists,kuram ne ta katra diena ne ta atkakal "jauns" viedoklis.AizZvērestībass teōrija.

Kamēr šitate igaunijas premJēre beidzot šitā te ņem unt (lohiem) izpateic tā saucamo "taisnību".Ka jebkurā tādā nopietnākā "passaules dalīšanas" procesā kāds tiks (augstu) uzmests.Nekaunības, demagoģijas un liekulības spilgts piemērs.KATRAM šodien ir jāsajūtass par Lohu.Jā.

Izņemot tos vispassaules pisloņus.Kuri "strādā" tālu attālināti,kam ir dažaādu ādasskrāsu partneri un/vai nekustināmās apdzives platibas vairākās valstīs un konti un ponti praktiski visu kontinentu uzkrāj sabiedrībās. Tiem ira gluži 1nalga, uz kurieni (na/uj) emigrēt (vai aizbēglēt).Ja nu kass.Jā.

Man domāt, ka pilnīg ijebkuŗš kovidassfēras virsdiriģents mums tagd būt gatavs uzlikt uz kārti savu to tur jaunceļamo ogres gala māju, lai tik passaulē būt viss Taisni.Uz tām 180d ieķīlāt,kopa ar visu to 3šo sievu unt abiem 6gab kinderiem,tāteikt.Ar garantiju izpirkt.Laiks piļīt nost to pārdaugavas betona ppi- lai beidzoot tas process pašol (na/uj;))).Jā.

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Necel paniku. Pilnīgi iespējams, ka tāds plāns ir, bet radīts laikā pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā. Tas ir, ar scenāriju, ka viss Krievijas potenciāls tiek vērsts pret Baltiju, un NATO tad turklāt pārvērtēja Krievijas spēkus, vismaz daļēji noticot Šoigu radītajai fasādei.

Es neredzu nevienu iemeslu, kāpēc jebkādas krievu motostrēlnieku vienības NATO aviācija nevarētu īsā laikā samīcīt sūdos, jo šeit nekāda "Krievijas dominance gaisā" nesanāks.

Un, kas tagad interesē Krieviju, tas ir Kēnigsberga un Suvalku koridors, jo skaidrs, ka atkal veidojas Ržečpospoļita: Polija-Ukraina-Lietuva. ( un Krievijai sliktākajā scenārijā tur arī Baltkrievija var pievienoties )

1984 Reģ.: 30.11.2021
2 0 Atbildēt

Nav vairs tas vecums, lai panikotu. Paniku ceļ šāda veida publiski izteikumi un tālākas šo izteikumu publikācijas. 180 dienu laikā te var apsist visus vietējos iedzīvotājus, visu nograut, ka akmens uz akmens nepaliek. Ko tad te, pēc tām 180 dienām atbrīvos? Rodas iespaids, ka lielie zēni bijuši Jaltā un visu sarunājuši

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 1 Atbildēt

Nezinu, ko ir sarunājuši tagad, bet jaunāko laiku vēsturē, tas ir, kopš neatkarības atgūšanas ir pat bijis teksts - no more Jaltas! Nekādas Jaltas vairāk nekad! Kur un kas to teicis kā solījumu Baltijas valstīm gan nevaru atrast, googlei tas nav no svarīgākajiem un meklētākajiem tekstiem! Klintons? Kāda no Eiropas savienības amatpersonām?

1984 Reģ.: 30.11.2021
3 0 Atbildēt

Dotais solījums bija vakardienas nepieciešamība, lauztais solījums ir šodienas nepieciešamība.(Makjavelli)

insekc Reģ.: 24.03.2003
1 0 Atbildēt

Kēnigsberga tikai uz laiku tika nodota PSRS. Tas laiks jau sen kā pagājis. Pēc Ukrainas kara tas ir viens no jautājumiem. Demilitarizēt? Brīvā ekonomiskā zona ES sastāvā?

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Britu preses apskats

Krievu "smart rockets" youtu.be/6IwqmezeSuQ

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

robchix rakstīja:

MMX rakstīja: Vai arī iestāstījuši sev šo domu par vēlēšanu bezjēdzību lai izvairītos no personiskās atbildības par manis augstāk minētajām lietām. Manā uztverē cilvēks kurš nav uz to vēlēšanu iecirkni aizvilcies principā nav tiesīgs nākamos 4 gadus pukstēt par to, ka valstī kaut kas ir slikti, jo pats nav izdarījis pat minimumu lai kaut kas mainītos.

Tieši šīs domāšanas dēļ es mūsu situācijā velku paralēles ar Krieviju, vienīgā atšķirība ir tā, ka tur balso par caru, jo nekas tāpat nemainīsies, vismaz stabilitāte, bet pie mums tās pašas stabilitātes vārdā neiet balsot, jo iebalsos tos pašus.

Vēlēšanu bezjēdzība beigsies tad, kad vēlētājiem būs tiesības atsaukt ievēlēto deputātu. Tad arī būs vēlētāju aktivitāte un deputātu darbs vēlētāju (sabiedrības) labā . Pašreiz mūsu atbildība beidzās ar pieminēto atnākšanu uz iecirkni. Un tāpēc ir bezjēdzīga. Jo neviens netraucē ievēlētajam purnam, kas ir kaut ko solījis, aizmirst visus solījumus, nomainīt barotavu( partiju) un nakādā veidā turpmāk neko no solītā nedarīt. Un nekas par to viņam nebūs. Tad kāpēc gan iet uz vēlēšanāM

Kāds var man beidzot izstāstīt, kas būs tie, kas dos vēlētajiem tās privilēģijas ja vēlētājs neko neplāno lietas labā? Nafig kādam varas pārstāvim kaut ko raustīties, ja pilsonis savas tiesības aizstāv pēc principa "kaut ko vajadzētu darīt, bet nejau es tagad celšos"?

Chalenger Reģ.: 31.12.2020
1 1 Atbildēt

Par Kēnigsbergas, iespējams, pat esot kāds dokuments ka Krievija var 50 gadus to agrāko prūšu zemi izmantot, bet pēc tam jāizvācas no turienes

1984 Reģ.: 30.11.2021
2 0 Atbildēt

Sanāk, jau 1995.gadā vajadzēja notīties. Interesanti, kāpēc toreiz Rietumi uz to nepastāvēja? Zinot to gadu situāciju, nevajadzēja sevišķi lielu piepūli, lai krievus izspiestu no turienes. Kāpēc gan to neizdarīja?

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Iemeesls ira 1untaspac.Jā.Kapc to bet/ppi nevarēja 30g garumā nozāģēt.Vai vismaz (tā uzmanīgi, ne daudz) ap graizīt.Jā.

Tūtaliņ tagadiņ passtalnieki joprojām tic itin vissam tam Labajam.Ka to passauli tā radikakāli izmainīja aģentu gruppa no Helisinkiem69 un tautiskā fronte ar visiem tiem (ar eko dabassgāzi darbināmās) svētās uguns uzkurinātājiem. Neviens nejautā (vairs) pa to, kur ta palika vagoni ar smerdīgajiem krievu rubuļļiem un tā sasaucamā comPārtijas kAsse.Jā ;P

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Īss kopsavilkums par to laiku - biedri (čļeni) kļuva par kungiem

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Kādēļ gan lai kāds toreiz uzsāktu karu ar Krieviju bez nekāda iemesla? Nevienam tak to Kaļiņingradu principā vairs nevajag. Nav pat īstas skaidrības, kas varētu uz šo teritoriju pretendēt? Vācija? Un ko darīt ar tur dzīvojošu pusmiljonu krievu?

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

-un ar Šeit dzīvojošo pusļimonu ko darīt?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

To, ka Polija uz to jau sen pretendē, laikam jau pamanījis neesi...

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

Bunkurs pavisam nemierīgs palicis. Pēc vizītes pie Lukašenko, naktī(23.00) ieradies Kremlī

t.me/c/1233777422/31686

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti