Krievijas iebrukums Ukrainā!

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Aktuālā diskusija. Kas var notik un kāpēc?

 
raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

www.youtube.com/watch?v=OMY5ezXtMaI

Seriāls Sluga narodu. Ukrainai piedāvā izvietot kodolatkritumus un kviešu vietā iegūt slānekļa gāzi.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

tikai prezidents ( Zeļenskis) ir pret šo vienošanos.

Kadri no seriala:

baltieši parādīti idioti, un visa eiropa krīt ceļos ukrainas priekšā.

aizvien vairāk tagadējo ukrainas politiķu un žurnālistu uzskata, ka Ukrainai nākotnē jākļūst par galveno virzītāju visā Austrumeiropā, kur agrāk bija krievu ietekme.

Pēc tādiem spriedumiem ieroču piegādes tika piebremzētas. Loģiski un skaidrs kā diena.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Ukrainas mediju telpa jāskata kontekstā - daudzi blogeri, žurnālisti un politiķi ir drusku atrāvušies no zemes sakarā ar veiksmīgo Ukrainas spēku darbību un na haļavu saņemto palīdzību, bet paralēli arī tā publika ik pa laikam tiek atsēdināta. Par kaut kādu vadošu lomu nākotnē viņi var runāt tikai kopā ar poļiem, un pat līdz tam vēl garš ceļš ejams. Reālajā politikā izskatās, ka Ukraina vēljoprojām tēmē uz vietu ES, pie fakta, ka briti fonā piedāvā viņus ņemt jauna savienībā kopā ar poļiem un Baltijas valstīm.

Piegādes bremzējas pa lielam tikai no Vācijas puses, pārējie atbilstoši NATO ietvaros sarunātajam turpina piegādāt tehniku.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 5 Atbildēt

Sāksim ar to, ka Ukraina "na haļavu" saņem ievērojami mazāk, kā Kremlis. Eiropa turpina finansēt Putinu un tā nav tikai Vācija.

Turpināsim ar to, ka "briti fonā piedāvā", patiesībā ir Polijas faktiskās rīcības izpausme.

Vēl, īpaši nīdējiem, var paturpināt, ka pašreizējo topošo aliansi "bīda" - "prokremliskais" brexit klauns Džonsons, Eiropas demokrātijas un tiesiskuma apkarotājs Duda un Trampa ieliktenis Zelenskis. Vai, izsakoties ar lielisku citātu - "Trīs klauni salauza pasauli".

Bet "atsēdināt" vajag tādus kā tevi, kam nav pat ne mazākās nojausmas par to, cik "garš ceļš" jau ir noiets, Polijai "pa kluso" gatavojoties šim karam.

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Pirmkārt personīgi apvainojumi nepaaugstina Jūsu viedokļa pareizību vai kvalitāti, man nav problēmu arī atbildēt uz komentāru, kurā mani negrib atsēdināt.

Britu piedāvājums ir viņu ideja par radušās situācijas lietderīgāku izmantošanu. Gājiens ļoti pareizs, un ja ES taisās buksēt ar to uzņemšanas procesu, tad pat diezgan reāls.

Piekrītu, ka Polija ļoti daudz ir izdarījusi savas neatkarības nodrošināšanā, viņi ir labs paraugs tam, kā šo neatkarību organizēt. Bet nevar neņemt vērā, ka Polija arī maksimāli spiež ārā no šī kara labumu sev - potenciāla ASV bāze, potenciāla pāreja uz F-16, Abrams tanku iegāde, naftas piegāde Vācijai, utt. Viens ir kaut kam gatavoties, otrs pareizi izmantot visus savus plusus maksimālam labumam.

Par Ukrainu - vēl dažus mēnešus pirms kara viņi diezgan priecīgi kasījās savā starpā, un domas par ES bija tādā virzības stadijā. Ukraina savu ES kandidātvalsts statusu ir saņēmusi tīri caur šo karu un pēc kara beigām būs jāieliek liels darbs lai tiktu galā gan ar kara radītajām sekām, gan ar to pašu korupciju, kas te šur tur ir pavīdējusi arī kara laikā. Līdz ar to es saglabāju savu domu, ka viņiem vēl tāls ceļš ejams, jo pēc kara saradīsies tik daudz "palīgu", ka maz neliksies un tas jau būs nākošais līmenis tikt galā ar lielo naudu, kas plūdīs iekšā. Tie paši poļu uzņēmēji ar lielu prieku centīsies iekļūt doļā uz Eiropas milijardu sadali.

Neviens starptautiskajā politikā nedarbojas ar domu kādam palīdzēt aiz labas sirds, visa palīdzība vienmēr nāk ar kaut kādu palīga interesi un Ukraina ir pietiekami interesanta valsts "palīdzībai". Pēc kara gan Makrons gan Šolcs brauks spiest Zeļenskim roku apmaiņā pret daudzciparu palīdzību un Ukraina viņus uzņems, jo dienas beigās piķis un tehnoloģijas kokos neaug. Un tie paši poļi to naudu labprāt apgūs un vācu tehnoloģijas uzstādīs.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Mērkaķis Šolcs atkal cenšas izbēgt no atomtrieciena.

Viņš pats neko nesūtīs, sarunājis Grieķiju. Nu, vai tādi nav jāslāna(vācu mašīnas arī)?

t.me/UkrainaOnlline/30050

MadarsVizbulis Reģ.: 05.05.2021
0 0 Atbildēt

Taisnības labad jāsaka, ka Vācija jau no pirmās kara dienas bija valsts, kuras uzdevums bija saglabāt normālas diplomātiskās attiecības ar Krieviju, vienkārši tāpēc, ka kādam arī tas ir jādara, jo var pienākt brīdis, kad tas noderēs. Ne jau Baidens vai Duda varēs ar krieviem kaut ko sarunāt pēc visa notikušā. Pieļauju, tāpēc vācieši tā ņemās ar diviem soliņiem, uz kuriem abiem reizē nesanāk apsēsties.

No otras puses, paliek arvien skaidrāks, ka diplomātija šoreiz nederēs, tāpēc varbūt var arī atmest ar roku šai idejai un beidzot piegādāt tos ieročus.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Nu kas tas par bulšitu? Kāpēc par Ukrainu būtu jārunā ar Šolcu?! Lai Putins saņem drosmi un runā ar Zeļenski. Viņam vienkārši ir jāpalīdz piebeigt bunkura valdnieku, bet viņš tiek ar kko baidīts. Vai nu tas ir kompromāts par viņu, partijas biedriem vai parasta šantāža ar atomu. Pāris reizes esmu ievērojis, ka Kremļa propagandisti kko sāk bļaustīties par Vācijas fašisma atdzimšanu utml. Teorētiski tak var pa bļaustīties par čehiem, dāņiem, kas dod ievērojami ieročus. Īsti tādi toņi neskan, jo bezjēdzīgi kko baidīt.

Šolcs ir vienkārši jāizolē, jāuzliek embargo ākstam. Kādas tur vēl diplomātiskās sarunas ar Ukrainu.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
2 0 Atbildēt

Ar Putinu ir jēga runat tikai psihiatram.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 3 Atbildēt

Kanibaals rakstīja: Man nav jātskaitās, pats jau iepriekš palielījies, ka dročī mīnusus un lepni paziņoji, ka dročīšot arī turpmāk. Tā tik turpini.

Divkosi atceros tavu atvilkšanos šeit, kašķis jau 5 komentārā. Kārtības ieviesējs.

Kā atvilkies tā vari aizvilkties dezinformator, iemācies komunicēt un neiepīt "ziņās" savus vēmekļus.

Ej d, kropili ;p

Melis, demagogs un par savu tipo bazaaru atbildēt/nespejnieks.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 2 Atbildēt
650 Reģ.: 25.01.2017
0 2 Atbildēt

Iemācies kaut vai daļēji par savu trulo muldēšanu "atbildēt".Melis, apmelotājs un neesošu suudu piedēvētājs. Izdzēsies labāk na/uj prom.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 1 Atbildēt

Man jāatbild par to, ka pats lielījies, kā apjāt iAuto balsošanu? Internets visu atcerās, vari neliegties un melot ka tā nav. Raksti ar visiem taviem komentāriem, kur pats sev 250 plusus saspiedi ir joprojām pieejami. Protams melosi līdz galam un stāstīsi, ka tas nebiji tu, tā kā netērēšu laiku tagad meklēt tos rakstus, man tev nekas nav jāierāda, pats zini.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 2 Atbildēt

Tu ,pretīgais draņķi, joprojām turpini šeit mani apmelot un manu Personu publiski ziaskart.Es nesesmu spiedis sev 250 plusus, šis ir klaja apmelošana.

Melo šeit vienīgi TU pats- visu laiku, sistemātiski un truli meklējot personisku kašķi.

Par savu trulo tirgu ne reizi neesi sadūšojies atbildēt,ikkatru reiz vienkārši gļēvi aizejot nost no sarunas temata.Vienkārši kā šakālis.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Lukašenko veido "tautas armiju" (?):

2022. gada 1. jūnijā Ukrainas Bruņoto spēku ģenerālštābs savā kopsavilkumā ziņoja,

ka Baltkrievija gatavojas ne tikai izveidot zemessargu vienības, bet arī sākusi "atkonservēt" tankus un citas kaujas mašīnas, un, visticamāk, šie spēki nebūs paredzēti darbībai pret Ukrainu.

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Jā, ir tāda štelle. Ne baltkrievu opozīcija ne ukraiņi īsti nesaprot ar ko Lukašenko plāno karot, bet šādu vienību izveide rada aizdomas, ka plānots karot ar Krieviju. Šeit gan jāpiezīmē, ka runāt par šādu vienību izveidi ir viens, bet dot ieročus tautai, kuru vēl nesen protestos sita jau ir kaut kas cits.

Paralēli baltkrievi būvē nocietinājumus Ukrainas, Polijas un Lietuvas virzienā, attiecīgi arī NATO nesaprot ar ko baķka nodarbojas. Reālākā versija - imitē darbību lai Putins būtu apmierināts, bet nebūtu jādodas karā pret Ukrainu.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Šveice kārtējo reizi demonstrē "neitralitāti":

Šveices valdība uzlikusi veto Dānijas lūgumam nosūtīt uz Ukrainu Šveicē ražotus bruņutransportierus, pamatojot to ar tās neitralitātes politiku nepiegādāt ieročus konflikta zonām, trešdien ziņoja Šveices raidsabiedrība SRF.

Ekonomikas lietu valsts sekretariāts (SECO) noraidīja Dānijas piedāvājumu piegādāt Ukrainai aptuveni 20 kājnieku kaujas mašīnas Piranha III, paziņoja SRF, atsaucoties uz aģentūras apstiprinājumu.

Baidens apstiprina HIMARS piegādes Ukrainai, bet bez "300 km" ATACMS, kā jau bija sagaidāms. Ja plānošana bija pareiza, cerams, tad iekārtām vajadzētu būt jau izkrautām Eiropas ostās, gaidot politisko lēmumu.

Simtiem HIMARS sistēmu Polijai: raķešu revolūcija Polijas armijā; Iepirkuma plāns paredz 500 ( !! ) HIMARS palaišanas iekārtu iegādi. (500 sistēmas militārie eksperti uzskata par ārkārtīgu daudzumu ) Bet Polija dabūjusi arī licenci munīcijas ražošanai priekš Himars un MLRS270, tātad tas daļēji ir arī biznesa plāns, jādomā, Polija paredzējusi daļu sistēmu pārdot citām valstīm. Bez tam,iespējams, Polija grib arī nodrošināties pret administrācijas maiņu Vašingtonā nākotnē. Tāpēc līgumu grib noslēgt tagad.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

T.i. Ukrainas apgāde ar "vajadzīgo" pēc tam var notikt jau ar pašas Polijas resursiem. Ņemot vērā iespējamu trampistu atgriešanos ASV vadībā pēc pāris gadiem, nav slikta doma.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Vispār jau trampistiem bija visciešākās attiecības ar Poliju. Duda tur katru gadu brauca un Tramps arī ir viesojies Polijā.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 2 Atbildēt

Zinot Trampa attieksmi pret pasaules drošību un Kremļa saimniekiem, poļus ļoti labi saprotu. Kopš Ukrainas kara sākuma viņiem nekāda mīlestība ar ASV populistiem vairs nebūs.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 3 Atbildēt

"Zinot" to propagandas naratīvu, ko par Trampu stāsta Putina sabiedrotie, vari vien turpināt gvelzt par "populistiem". Tikmēr Baidena personīgajam ieliktenim Porošenko druad tiesa par valsts nodevību sadarbībā ar krieviem, bet poļi labprāt sadarbojas ar Trampa ielikteni Zelenski un draugu Džonsonu.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

un tas viss notiek uz plakanās Zemes, ko balsta 3 ziloņi.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
3 0 Atbildēt

Atrodi internetā ciparus - cik Ukrainai piegādāja ieročus Tramps, cik Baidens?

Cik var dirst komunistu melus?

Pateicoties trampa džaveliniem, droniem un ieročiem, krievi nepaņēma Kijevu. Baidens, kā īsts komunists - māk tikai muldēt.

p.s.

Kā Tramps kaitēja pasaules drošībai, liekot Vāciešiem palielināt aizsardzības budžetu?

p.s.s

sakritība, vai nē, bet krievi uzbrukumu neveica Trampa laikā.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Ukrainai dos pagaidām tikai 4 (!) Himar iekārtas. Jācer , ka Boriss Džonsons arī piešķirs vismaz tikpat papildus. Skaitlis 4 pavīdēja tikai intervijā ar Pentagona amatpersonu vakar:

www.defense.gov/News/Transcripts/Transcript/Article/3049912/dr-colin-kahl-under-secretary-of-defense-for-policy-holds-a-press-briefing/

Munīcija būšot vadāmās raķetes GMLRS, ( G-guided ), domājams M30 vai 31. kalibrs 277 mm, svars ap 250 kg, distanci parasti min 70 km, bet , pēc viena avota, vācieši esot testējuši līdz 90 km. Tas viss ir labi, bet visai maz, kā Arestovičs saka, nav "tovarnoje kaļičestvo".

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Kā uz to skatās - pie sistēmas cenas un fakta, ka raķete ir vadāma, jau 4-8 sistēmas ir pietiekamas lai precīzi uzbruktu krievu bāzēm, munīcijas noliktavām un lielākiem spēku sakopojumiem. Ukraiņiem vispirms jāpierāda, ka viņi ir spējīgi kvalitatīvi izmantot tās pašas 4 sistēmas un tad var runāt par plašākām piegādēm. Pozīciju noklāšana Grad stilā nav uzskatāms par kvalitatīvu HIMARS pielietojumu. Pie tam iemetot kartē to 80km rādiusu redzams, ka ukraiņiem ar to pietiek, lai uzbruktu gan pozīcijām pie Izjumas, gan Hersonai.

Šeit jāņem vērā, ka lēmumu par to, kas konkrētajā brīdī nepieciešams Ukrainai pieņem arī ASV armijas vadība balstoties uz informāciju no frontes, līdz ar to acīm redzot ASV ģenerāļi pagaidām neredz pamatojumu dot vairāk.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Kāda sistēmas cena ? Salīdzinoši sistēma nav dārga. Un pati raķete maksā ap 100 000 $, 2x lētāk, nekā "džavelīns". No 4 HIMARS ,nesanāk pat viena baterija, kādā ir 6 palaišanas iekārtas. Un, jāņem vērā, ka notiek intensīva kara darbība, tas nozīmē, ka jārēķinās ar kāda kompleksa iznīcināšanu, tas nozīmē, ka katrā virzienā nevar sūtīt tikai vienu HIMARS, vajag vismaz 2. Un, ja kādu iznīcina pretinieks, tad ko, svinīgi izpakos kaut kur Polijā nākamo, lai būtu atkal visi 4 pozīcijās pēc nedēļas ? Četri, tas ir tikai testam.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Nu 100k ir tikai raķete, vēl 5,1milj ir pats braucamais un tad vēl visticamāk kāds 1milj papildaprīkojumā.

Piekrītu par riskiem iznīcināšanas gadījumā, bet ja šīs iekārtas ir aprīkotas ar vadāmām raķetēm, tad baterija ar 6 iekārtām pat nav nepieciešama. Parastam 155mm artilērijas lādiņam ir ~10kg sprāgstvielu, GMLRS raķetei - 90kg sprāgstvielu, pēc idejas šie ieroči jāizmanto pa stipri atšķirīgiem mērķiem. Es jau saprotu, ka ukraiņi grib ar HIMARS darīt to pašu, ko ar Grad, bet tik daudz raķešu priekš viņiem nesaražos.

Piekrītu arī Volx komentāram par to, ka šīs 4 iekārtas tiks izmantotas apmācībai, un ja izskatīsies, ka šāvējiem rokas taisnas un mērķi tiek izvēlēti pareizi, tad var arī vest pārējo.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

HIMARS un GRAD nav salīdzināmi. Jo himars nav paredzēts pilsētu iznīcināšanai. Tā ir mūsdienu tehnika, kura domāta - 1 raķete - 1 mērķis.

Grad - 10 raķetes - varbūt 1 mērķis.

Un himara darbības rādiuss 70 km ir gandrīz 2 reizes tālāk, kā Grad.

Artilērijas divkaujās tas ir tas pats, kas paņemt snaiperšauteni ar optisko tēmekli - pret pistoli.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Protams ka šīs iekārtas nav salīdzināmas un uz to es arī vēršu uzmanību. GMLRS raķetes ir augstas precizitātes ierocis, kas paredzēts konkrētu mērķu iznīcināšanai, bet tas nenozīmē, ka visas 6 raķetes nevar dumji izšaut pa kaut kādām koordinātām vai braucošu tanku. Skatoties video no frontes, kuros ukraiņi izmanto artilēriju ir vērojami divi izteikti varianti - vai nu daži ļoti precīzi šavieni, vai arī vienkārši teritorijas klāšana un braucošas tehnikas biedēšana.

Ja HIMARS plāno izmantot kā augstas precizitātes ieroci, tad pat 4 iekārtas var nopietni pačakarēt dzīvi krieviem - atbrauca, izšāva pa 6 dažādiem mērķiem 80 km attālumā un aizbrauca negaidot atbildi. Ja grib kā ar Grad klāt teritoriju nu tad jā, šādu iekārtu vajadzēs daudz.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Ar 100 tūkstošus vērtām raķetēm klāt teritoriju....

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

A kas? Bez pietiekamas apkalpes apmācības, pareizas taktikas un korektas mērķu atlases, HIMARS ir mazliet advancētāks Grad vai drīzāk Uragan.

Tāpēc arī rakstu, ka ASV visticamāk grib redzēt, kā ukraiņiem veiksies ar šim pašām 4-8 sistēmām.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Vai Krieviju tomēr iedzinuši defoltā ?

ŅUJORKA/LONDONA, 1. jūnijs (Reuters) — tas, ka Krievija nesamaksā 1,9 miljonus dolāru uzkrātos procentus par dolāra obligāciju, izraisīs izmaksas potenciāli miljardu dolāru vērtībā, trešdien noteica investoru grupa..Kredīta atvasināto instrumentu ( Credit derivatives ) noteikšanas komiteja (CDDC), kas pārrauga Eiropu un kuras locekļi ir bankas un aktīvu pārvaldītāji, trešdien savā tīmekļa vietnē paziņoja, ka tā balsoja "par" uz jautājumu par to, vai attiecībā uz Krieviju ir noticis "kredīta nemaksāšanas gadījums".Citibank bija vienīgais “pret”, bet 12 citi locekļi balsoja “par”.

www.reuters.com/markets/europe/russia-failure-pay-credit-event-investor-committee-finds-2022-06-01/

mobile.twitter.com/seth_hettena/status/1532020497424101377

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

MadarsVizbulis rakstīja: Taisnības labad jāsaka, ka Vācija jau no pirmās kara dienas bija valsts, kuras uzdevums bija saglabāt normālas diplomātiskās attiecības ar Krieviju, vienkārši tāpēc, ka kādam arī tas ir jādara, jo var pienākt brīdis, kad tas noderēs. Ne jau Baidens vai Duda varēs ar krieviem kaut ko sarunāt pēc visa notikušā. Pieļauju, tāpēc vācieši tā ņemās ar diviem soliņiem, uz kuriem abiem reizē nesanāk apsēsties.

No otras puses, paliek arvien skaidrāks, ka diplomātija šoreiz nederēs, tāpēc varbūt var arī atmest ar roku šai idejai un beidzot piegādāt tos ieročus.

Vācija kopš 1933.gada bija krievu sabiedrotais.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Šolca uzvedību izskaidro Vācijas atkarība no Krievijas dabas gāzes: "Gāzes panika.

Tāpat kā ķeizars Vilhelms pirms viņa, šķiet, ka Šolcs cenšas pasargāt vāciešus no mazāk patīkamām realitātēm. Galvenais no tiem ir tas, ka Putina īstais drauds, kad runa ir par Vāciju, nav raķešu trieciens, bet gan piekļuves atslēgšana lētajai dabasgāzei, kas darbina tās ekonomisku.

Neskatoties uz to, ka Vācijā tiek runāts par vairāk vēja turbīnu celtniecību un peldošu sašķidrinātās dabasgāzes termināļu celtniecību ( kas prasīs vairākus gadus), Krievijas gāzes zaudēšana, kas ir ievērojami lētāka un vieglāk sadalāma nekā visas citas alternatīvas, sagrautu Vācijas rūpniecības pamatus. bāze. Dabasgāze veido vienu ceturto daļu no Vācijas enerģijas kopuma. No tiem lauvas tiesu patērē rūpniecība, un ķīmisko vielu ražotāji vien veido vairāk nekā 15 procentus no gāzes patēriņa.

Daudzi Vācijas lielākie darba devēji, piemēram, gigants BASF, kas savā galvenajā rūpnīcā patērē tikpat daudz elektroenerģijas kā visa Dānija, nevar turpināt darboties bez gāzes. Un bez šķīdinātājiem, līmēm un plastmasām, ko ražo BASF, liela daļa pārējās Vācijas rūpniecības, sākot no farmācijas līdz automašīnām, nonāktu haosā."

www.politico.eu/article/olaf-scholz-kaiser-complex-ukraine-lurch/

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

Neceliet to paniku par tiem 4 Himars. Tos 4 visticamāk jau ir piegādājuši un kkur Polijā ar viņiem tiek apmācīti Ukr artilēristi. Pārējie, rūpnieciskos apmēros, nāks vēlāk ar kuģiem utml.

Tā tak bij ar tām amerikāņu haubicēm, kad tās 90 atnāca, tad jau artilēristi bija apmācīti ar viņām apieties.

Te būs par aktuālo bruņojumu

t.me/politics_ukr/4347?single

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Jā, taisnība , tās 4 esot apmācību sistēmas. Attiecībā uz kuģiem, praktiski visi ASV Austrumkrasta ostās esošie militārās loģistikas kuģi esot devušies uz Eiropu tūlīt pēc tam, kad 21.maijā Baidens parakstīja 40 miljardu $ Ukrainas atbalsta paketi. Atlantijas šķērsošanai apm. nedēļa. Kuģi noteikti jau Eiropas ostās tiek izkrauti. Protams, visa krava nebūs paredzēta Ukrainai vien, bet kāda daļa smagās tehnikas noteikti.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Pamuļķa latviešiem, kuri sapņo ātri izbeigt karu ukrainā, īss video no krievijas. Nevis nacistiskās vācijas vai Z-korejas.

twitter.com/i/status/1532315180927012865

Karam nav jābeidzas ātri. Tam ir jābūt tādam, pēc kura uz krievijas kartes var uzlikt lineālu un sadalīt to kā Āfriku.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
1 0 Atbildēt

Nevis ar lineālu, bet pa tur dzīvojošo tautību teritoriju robežām. Citādi radīsies virkne topošo konfliktu nākotnē - kā šobrīd tuvajos austrumos un Āfrikā. Kašķa starp Erdoganu un Skandināvijas valstīm, kas tagad traucē uzņemt NATO Zviedriju un Somiju plus kaudze visādu teroraktu agrāk nebūtu bijis, ja pēc Osmaņu impērijas sabrukšanas angļi kartē būtu kurdu zemi iezīmējuši kā atsevišķu valsti. Ar lineālu vilcējiem kartē ar šo pašu lineālu vispirms kārtīgi pa pirkstiem un pēc tam iespraust to viņiem kur saule nespīd.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Var paklausīties Girkina jaunās atklāsmes :

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

Volx rakstīja: Mērkaķis Šolcs atkal cenšas izbēgt no atomtrieciena.

Viņš pats neko nesūtīs, sarunājis Grieķiju. Nu, vai tādi nav jāslāna(vācu mašīnas arī)?

t.me/UkrainaOnlline/30050

Vācu valodā uzradies jauns vārds - scholzung ( šolcung)

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Propogandas kopsavilkums par pēdējām 100 dienām:

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

imzz rakstīja: Šolca uzvedību izskaidro Vācijas atkarība no Krievijas dabas gāzes: "Gāzes panika.

Tāpat kā ķeizars Vilhelms pirms viņa, šķiet, ka Šolcs cenšas pasargāt vāciešus no mazāk patīkamām realitātēm. Galvenais no tiem ir tas, ka Putina īstais drauds, kad runa ir par Vāciju, nav raķešu trieciens, bet gan piekļuves atslēgšana lētajai dabasgāzei, kas darbina tās ekonomisku.

Neskatoties uz to, ka Vācijā tiek runāts par vairāk vēja turbīnu celtniecību un peldošu sašķidrinātās dabasgāzes termināļu celtniecību ( kas prasīs vairākus gadus), Krievijas gāzes zaudēšana, kas ir ievērojami lētāka un vieglāk sadalāma nekā visas citas alternatīvas, sagrautu Vācijas rūpniecības pamatus. bāze. Dabasgāze veido vienu ceturto daļu no Vācijas enerģijas kopuma. No tiem lauvas tiesu patērē rūpniecība, un ķīmisko vielu ražotāji vien veido vairāk nekā 15 procentus no gāzes patēriņa.

Daudzi Vācijas lielākie darba devēji, piemēram, gigants BASF, kas savā galvenajā rūpnīcā patērē tikpat daudz elektroenerģijas kā visa Dānija, nevar turpināt darboties bez gāzes. Un bez šķīdinātājiem, līmēm un plastmasām, ko ražo BASF, liela daļa pārējās Vācijas rūpniecības, sākot no farmācijas līdz automašīnām, nonāktu haosā."

www.politico.eu/article/olaf-scholz-kaiser-complex-ukraine-lurch/

Un arī visi pārējie nonāktu kaut kur turpat - dziļā, malnā ūkstā. Vismaz uz kādu brīdi. Vai vācieši un arī mēs paši esam tam gatavi? Tu pats, personīgi, vai esi gatavs atgriezties 90to sākumā, nu tā x4 apmēram.....?

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

90. gadu sākumā uz kādu laiku, kāpēc ne, cēla mērķa labad ;) Nav skaidrs , kas domāts ar x4. 4 x mazāks ienākumu līmenis kā 90.gados ? Nedomāju, ka atslēgšanās no Krievijas radītu x4 mums vai Vācijai.

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Veiksmi jums, mister Gorski! - kā teica Nils Ārmstrongs, izkāpdams uz Mēness. Domā, vai nedomā, dzīve parādīs. Var gadīties, ka tā arī to cēlo mērķi nesagaidīsi, būsi sasalis ragā...

MadarsVizbulis Reģ.: 05.05.2021
1 0 Atbildēt

Tu tā raksti, it kā būtu izvēle. Krievu imperiālismam ir jābeidzas.

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Ja pieņem, ka diplomātija un sarunu ceļš vairs neeksistē, tad izvēles patiešām nav

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Sasalšana ragā ? Kāpēc tad visi Latvijā nesasala laikos pirms "Dašavas gāzes" pieslēgšanas 1962.gadā ?

Bet 90.gadi bija interesants laiks, piespieda cilvēkus parosīties. Mana darba vieta bankrotēja, pameklēju darbu, nekas nebija, intereses pēc par aizbraucu uz Škirotavu, kur bija Rīgas lielākā darba birža. Nevarēju atrast, jautāju vietējiem: darba birža, izrādās, jau bankrotējusi ;) Beigās tomēr atradu piemērotu inženiertehnisku darba vietu, nevis kļuvu par dārzeņu bodes ekspeditoru, ko man piedāvāja pirms tam.

1984 Reģ.: 30.11.2021
1 0 Atbildēt

Vēl vabūt paskatamies uz XII gadu simteni, pirms krustnešu atnākšanas - senie balti pavisam labi iztika bez gāzes.

Par 90tajiem - laiks interesants, arī arī es izgāju skarbu dzīves skolu, iemācījos ļoti daudz ko. Vai gribētu vēlreiz tikpat interesantu laiku - teikšu, ka diez vai. Turklăt toreiz mēs visi tādam bardakam bijām daudz, daudz gatavāki nekā šodien. Šodienas 20gadnieki diez vai vispār ko tādu spēj iedomāties, man toreiz savos 20 ar drusku nācās visam tam iziet cauri. Kā jau teicu, atkārtot negribētos

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Pasaulē jau pirms šī kara brieda ekonomiskā krīze, kas pēc dažu ekspertu domām būtu lielāka par 2008. gada krīzi, līdz ar to sūdos visi būtu jebkurā gadījumā. Krievi vienkārši mēğinot risināt savas iekšpolitikas problēmas visu vainu ir paņēmuši uz sevi, līdz ar to mēs uz kādiem 2 gadiem atgriezīsimies 2008 gadā, bet krievi varonīgi atgriezīsies cara laikos. Viņus tomēr pat Siemens pameta, kas tur strādā kopš cara laikiem.

Un tas ka mēs neesam kaut kam gatavi ir pašu vaina, tipa 2008. un 2014. gadā neredzējām, ka kaimiņš nav normāls? Ka mazliet pašiem arī par nākotni jāpadomā gan valsts gan personiskā līmenī?

1984 Reģ.: 30.11.2021
1 0 Atbildēt

Tas, ka kaimiņš pēc savas būtības bija, ir un būs agresors ar impēriskām tieksmēm, tas ir dotais lielums. Nu gluži tāpat kā USA. Tik šobrīd tiks nograuta Eiropas ekonomika - paskaties sankcionēto preču sarakstu, ko aizliegts importēt EU no 10.07 - izejvielas un energoresursi, kuri nepieciešami Eiropas rūpniecībai. Kā un ar ko to tukšumu taisīs ciet? Es 3 mēnešu laikā neko citu kā vispārējas frāzes un komunistiskus lozungus neesmu ne dzirdējis, ne redzējis.

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Piekrītu par kaut kādiem retajiem metāliem, bet pat tur tie metāli ir nepieciešami, jo eiropa muļķojas ar visādām vides prasībām. Lielu daļu no citām precēm, tos pašus tērauda izstrādājumus agrāk tīri labi ražoja Eiropā, līdz pašu biznesmeņi ražošanu pārcēla ārpus ES vai krievi izlobēja savu preču ievešanu uz labākiem nosacījumiem. Eiropai nav pamata kunkstēt, ka viss slikti, jo ir slikti pašu mantkārības dēļ

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Jā, nu ja, atkal vispārīgas frāzes un skaisti saukļi. Ražoja, prasības, pārcēla, lobēja, ielobēja....Es jau te teicu, ka slīkstošo jāglābj sekunžu laikā, nevar atnākt to darīt rīt no rīta, kad būs gaišs un silts

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Es redzu, ka šī foruma biedri nezin, kā darbojas sankcijas?

Metāliem, resursiem ir sankcijas, BET tajā pašā ES regulā, kurā ir šīs sankcijas, minēts, ka DRĪKST VEST, ja noslēgti līgumi pirms, 9. aprīļa.

Bet visas sevi cienošas kompānijas līgumus slēdz uz gadu, 2 vai uz konkrētu summu, piemēram - 100 000 eiro.

Bet to, vai pēdējā līguma derīguma termiņš ir beidzies, pārbaudīt neviens nevar. Bet tādu līgumu var noslēgt tagad, bet pierakstīt, ka līgums noslēgts 08.04.2022.

Tāpēc, metālus, kokus, naftas produktus - KĀ VEDA, TĀ VED un tā VEDĪS.

Cenu celšanās vairāk saistīta ar Covid 19, kurš stipri piežmiedza ekonomiku, valstis notērēja savas rezerves un ielīda parādos.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Lūk regula:

eur-lex.europa.eu/legal-content/LV/TXT/?uri=CELEX:32022R0576

un katram punktam beigās:

Šā panta 1. un 2. punktā noteiktie aizliegumi neattiecas uz tādu līgumu izpildi līdz 2022. gada 10. jūlijam, kuri noslēgti pirms 2022. gada 9. aprīļa, vai tādu papildu līgumu izpildi, kuri ir nepieciešami šādu līgumu izpildei.

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Nē, ne gluži tā. 09.07. 23.59 ir pēdējais mirklis, kad sankciju sarakstā esošajām precēm jāšķērso EU robeža. Un viss, finišs

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Munīcijas ielādēšana M270 MLRS, tādus Ukrainai piegādāšot UK, Himars līdzīgi:

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

1984 rakstīja: Jā, nu ja, atkal vispārīgas frāzes un skaisti saukļi. Ražoja, prasības, pārcēla, lobēja, ielobēja....Es jau te teicu, ka slīkstošo jāglābj sekunžu laikā, nevar atnākt to darīt rīt no rīta, kad būs gaišs un silts

Lielākajai daļai Krievijas ražotņu pirmsākumi nāk no ASV vai Eiropas, līdz ar to izņemot pašus resursus Krievijā netiek ražots nekas tāds, ko neražotu Eiropā. Līdz ar to ja Eiropa noslìks, tad izdzīvojušajiem būs laba mācība, ka turpmāk nedarīt. Pie Eiropas rīcībā esošajām izpētes un tehnoloğiju jaudām mums jau sen bija visur jābūt miniatūriem kodolreaktoriem, bet mēs te kaut ko vēl ar gāzi bakstamies un Francijas līderis aicina Putinu neapvainot.

Rezultējoši ja šitais slīkonis tiešām noslīks, tad ir to pelnījis, jo agrāk bija olimpiskais peldētājs

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Laiks parādīs. Akcentu liekam uz BIJA olimpiskais peldētājs. Protams, teorētiski to varētu dabūt atpakaļ, tikai ne jau rīt vai parīt. Šodienas civilizētās pasaules problēma - kvalificētu speciālistu katastrofāls trūkums - respektīvi, nav kas varētu uzbūvēt, darbināt un apkalpot to miniatūro kodolreaktoru. Ir viens, kurš varētu izprojektēt un bars ar tādiem, kuri ar dārza ratiņiem pievestu degvielu. Jā, arī krietna daļa muldologu, kuri apdziēdātu un apzelētu procesu, bez saprašanas kas tas ir un kā tas darbojas. Pēc savas jaunatnes redzu - ir TOP līmeņa gaišās galvas un zemākais līmenis, kuri spēj nest maisus un kraut kastes.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Tieši tāpēc ir labi to krīzi dabūt tagad, kamēr ir dzīvi vecie speciālisti un tehnoloģijas vēl nav kļuvušas pārāk sarežğītas. Civilizētā pasaule jau daudzus gadus ir pārāk izlaidusies slinkumā, līdz ar to kārtīgs spēriens pa pakaļu brīdī kamēr vēl varam kaut ko mainīt ir tieši laikā. Ja šoreiz no krīzes izspruksim, tad pēc gadiem 20 jau būs jālien no stipri lielākas bedres ārā.

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Vislabākais būtu krīzi nepieļaut un pagriezt kursu uz līdzsvarā esošu pasauli - sākt tomēr civilizētajai pasaulei ko derīgu darīt, vismaz sevi nodrošināt ar dzīvei vitāli svarīgo un savākt savus mēslus aiz sevis. Tikai diez vai tas notiks pārskatāmā nākotnē, jo ir pārāk tālu aiziets slinkumā.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Par to bija jādomā 2014. gadā, bet kopš tā laika vācieši ir atteikušies no AES un vēl dziļāk uzsēdušies uz gāzes, franči turpinājuši tirgot ieročus krieviem, un visa pārējā Eiropa, izņemot Poliju, ir saglabājusi vai padziļinājusi atkarību no Krievijas. Bez krīzes neviens te pat neplāno neko mainīt. Mēs paši tikai tagad sākam kaut ko sapņot par šķeldas un granulu katliem, kaut gan bija veseli 8 gadi lai tik tālu aizdomātos.

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Nekas, iedos Puttainajam pa rīkli, visu gāzi un naftu vienkārši atņems. Līdz rudenim tas būtu jāizdara

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

To es tepat kaut kur diskusijas sākumā jau rakstīju kā lētāko variantu, bet mani sabāra ka kā gan NATO spēku ievešana varētu būt lētākais variants šajā karā visām pusēm. Nu lūk šādi - paskatamies uz situāciju un saprotam, ka ātra klope bez sankcijām jau problēmu būtu atrisinājusi. Tagad Putins vairs nevar no kara izlīst, jo ukraiņi nepadodas, bet NATO neuzbrūk, Rietumi arī var dot tikai tehniku un likt sankcijas, jo ko tad vairs, ja nebrauca pēc Bučas, tad tagad jau par vēlu

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Vissūdīgākais miers tomēr ir daudz, daudz labāks par vislabāko karu. Tā ir sen vispāratzīta patiesība. Iesaistot NATO būtu vislabākais karš. Tikai vai mēs tajā karā būtu, vai nebūtu, apsisti, tas jau laikam otršķirīgs jautājums....

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Diemžēl pasaules vēsturē vissūdīgākais miers ir vienkārši gatavošanās karam. Kaut kur Francijā noteikti miers ir labāks kā karš, bet ukraiņi, kuri 8 gadus dzīvojuši iesaldēta konflikta apstākļos noteikti ir citās domās.

Pie tam NATO iebraukšana Ukrainā kaut kad 3-4 nedēļā bija vajadzīga, lai visas puses ar godu varētu iziet no šī konflikta - Putins "specoperācijā" būtu zaudējis NATO valstīm nevis Ukrainai, Krievijā patīrītu varas vertikāli meklējot vainīgos, Makrons ar Šolcu sarunātu mieru, varbūt dabūtu dažas sankcijas un tas arī viss, varbūt pat Krimu ļautu paturēt. Tagad jau hvz kā visas puses tiks ārā - kara noziegumus raida pa ziņām, sankcijām jau 6. pakete, karš lēnām turpinās, līdz ar to līdz miera līgumam vēl tālu, loģistikas ķēdes atkal sačakarētas, energoresursu cenas debesīs, utt.

1984 Reģ.: 30.11.2021
1 0 Atbildēt

Un cieš ne jau Puttainais, Bidons, Makarons vai Šolcs. Cieš krievs, latvietis, vācietis parastais. Cietīs afroafrikānis parastais, jo tamajam nebūs ko ēst. Nerunājot nemaz par ukraiņiem un krievu puišeļiem zaldātiņiem, kuri visi ielaisti gaļas cehā un sit viens otru nost. Turpinot pavisam lielisko karu sitīsies vēl labu brīdi un pasaules pīplam parastajam paliks vēl plānāk. Kaut gan - varbūt tas arī ir mērķis? Tā saukto civilizēto pasauli pārvērst par apmēram Brazīliju....? Tipa, mēs te pārāk labi visi dzīvojam....

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Par to jau stāsts - elitēm šī situācija der, jo visas pašu radītās problēmas var norakstīt uz otru konflikta pusi. Krievi arī var atbrīvoties no depresīvo reģionu popoulācijas, krimināliem elementiem un okupēto teritoriju iedzīvotājiem pie reizes samazinot Ukrainas konkurētspēju. Eiropa savukārt attaisnot naudas printēšanu no ECB puses un augošo inflāciju. Visai šai publikai ārējais ienaidnieks un slikts miers/zemas intensitātes konflikts ir tieši tas, kas vajadzīgs, lai varētu bīdīt savas lietas. NATO miera operācija tādā ziņā visiem dalībniekiem tikai traucētu, jo ja konflikts beigtos aprīlī, tad pašreizējā briestošajā ekonomikas krīzē nevarētu vainot otru pusi. Bet tagad, kā prognozē ukraiņi, karš ilgs vismaz līdz decembrim - iesaistītās elites sajūsmā sit plaukstas. Protams ir jautājums kā to uztvers paši pilsoņi, bet Krievijā visticamāk uztaisīs kaut kādas kustības varas gaiteņos, kad Putinu nomainīs cits putins, pamainīs propogandas virzienu un rullēs tālāk, bet Rietumos visā vainos Krieviju un ar visādām nodokļu kustībām turēs populāciju sliktākā dzīves līmenī, bet ne tik sliktā, lai sāktos kaut kādi protesti.

Stāsts jau vairs nav par karu, bet gan to, kā kara konteksts tiek izmantots, lai noraktu kaut kādus neērtus jautājumus visās iesaistītajās valstīs, tas nekas, ka jautājumus jau sen vajadzēja atrisināt, toties tagad "naudas nav" vietā var atbildēt ar "naudas nav, jo Ukrainā karš"

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Nu re. Ja jau visām elitēm šamais der - vai nav jāsāk domāt, ka minētās elites vai tik nav pie notiekošā pielikušas savas riebīgās, netītīrās, smirdīgās roķeles.....? Un Tēvocis Vova dabūjis sliktā puiša lomu......

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Tēvocis Vova vienkārši sapisās meistarībā - būtu nedēļas laikā pārņēmis varu Ukrainā, Rietumi tā tikai būtu sagremojuši. Tagad Vova ir aptaisijies, Rietumiem arī tādā īsta plāna rīcībai nav, jo nebija gaidīts, ka Vovas karapulki tik vāji, bet, kā biznesā zināms, labu krīzi nevar laist garām, attiecīgi uz Vovu tiek karināts viss ko var uzkarināt. Labi, Makrons ar Šolcu vārdos kaut ko papukst, ka tā varbūt nevajag, bet tikmēr ES, tai skaitā Vācijas un Francijas, kopējais viedoklis ir ka vajag.

Galvenā doma jau ir tajā, ka pasaule tiks pie Krievijas resursiem, vienkārši ja Krievija šos resursus negrib civilizēti tirgot brīvajā tirgū un taisa visādas "specoperācijas", tad turpmāk mainīs savus resursus pret tehnoloģijām pēc Rietumu pieņemta kursa. Un jo ilgāk Vova muļķosies ar savu specoperāciju, jo tas kurss būs sliktāks viņam, mainīs maibahu pret dzelzceļa sastāvu degvielas. Un šīs nav manas pārdomas, par to jau pilnā nopietnībā spriež arī krievu ekonomisti.

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Kaut kas neiet pēc plāna, to var manīt. Tikai kas....?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
2 0 Atbildēt
650 Reģ.: 25.01.2017
1 1 Atbildēt

Lieliska saruna, atkārtojums pašlaik iet pa rtv24hd.

LV lohi/regulārie noteikti būs pārsteigti.Jā.

wons Reģ.: 26.07.2017
2 0 Atbildēt

Ne tikai ražotņu, trūkst krieviem reālu karavīru, tādēļ svarīgākais ukraiņiem ir nogalināt, smagi ievainot pēc iespējas vairāk rusņas. Viss ļoti vienkārši. Nevajag rēķināt tikai cik izmaksā tanki, lidmašīnas un citi dzelži, arī karavīri kaut ko maksā un arī tie ir izdevumi. Varbūt pat smagi ievainotie ir neizdevīgāki par nogalinātajiem, tos tik viegli nenoslēpsi, izmaksas ar lielākas.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
1 0 Atbildēt

Krieviem ar smagi ievainoto un sakropļoto noslēpšanu ir zināma prakse. Vienus paši apšauj, kas jau šo 3 mēnešu laikā ir noticis. Citus aizskapē kaut kur uz nekurieni.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Vecais zirgs Lavrovs netika uz Serbiju.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs atcēlis pirmdien un otrdien paredzēto vizīti Serbijā, jo trīs tās kaimiņvalstis slēgušas savu gaisa telpu ministra lidmašīnai, ziņoja aģentūra "Interfax". Bulgārija, Ziemeļmaķedonija un Melnkalne atteikušās atļaut Lavrova lidmašīnai caur savu gaisa telpu. Viens krievu diplomāts esot teicis ārzemju reportierim: Teleportācija mūsu diplomātijai vēl jāapgūst.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Krievu diplomātija, vismaz tā daļa kuru vēl laiž eiropā, var izmantot arī citus sabiedriskā transporta pakalpojumus, galvenais nebūt lepniem. Uz tālajiem autrumiem tāpat drīz būs komandējumā ar vilcienu jābrauc, labāk ātrāk sāk pierast.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
1 0 Atbildēt

Denaficēts vēl viens krievu ģenerālis. Jeb - nošauts.

Jau kurš pēc kārtas? UA spiegi uzdevumu augstumos, bet krieviņiem savu zaldātu morāles stiprināšanai regulāri nākas sūtīt ģenerāļus uz pirmajām līnijām.

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Augsta ranga kukainis

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Es saprotu, ka tēvocis Sems padalās ar novērojumiem. Tāpēc tik sekmīgi sanāk.

Vērojot šo visu izskatās, ka USA izlūkošana ir nereāli labā līmenī.

USA arī ir gandrīz pofig, ka pēc kara UA kopā ar PL veidos Eiropas centru. Makrons un Šolc no šī ir pilnīgi bez valodas.

Respektīvi UA atbalsts no USA ir ievērojami vērtīgāks kā noaEiropas. Visos aspektos

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Principā jā, ASV šobrīd risina Eiropas problēmas diezgan lielā mērā nerēķinoties ar Vāciju un Franciju. Es gan biju cerējis, ka vecā Eiropa saņemsies un sāks pati savus sūdus risināt, bet laikam jau Vācija, Itālija un Francija eiropas līderības kontekstā ir norakstāms pasākums.

Nu neko, beigsies karš varēs jaunas biedrības, apvienības un savienības bīdīt. ES visticamāk paliks kā kaut kādas vienotas likumdošanas un ekonomisko saišu līmenī, jo politiski neba vairs Vācijai un Francijai kādu mācīt par demokrātijas pamatvērtībām.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Šoreiz gan izskatās, ka Kutuzovs kritis pats sava stulbuma dēļ. Esot devis pavēli diviem motostrēlnieku brigāžu komandieriem doties uzbrukumā, lai ieņemtu vienu ciemu, jo to esot jāieņem līdz Krievijas dienai, 12.jūnijam. Tie atteikušies, jo vietu spēcīgi apšaudot ukraiņu artilērija. Tad ģenerālmajors pats vedis vienības kaujā, lai parādītu, kā tas jādara. Nokļuvis zem ukraiņu artilērijas uguns un sekmīgi "demilitarizējies".

MadarsVizbulis Reģ.: 05.05.2021
0 1 Atbildēt

Būtībā Ukraina apdraud Krievijas ogļūdeņražu monopolu Eiropā, jo Rietumu naftas kompānijas finansē projektus bijušajās padomju valstīs, piemēram, Azerbaidžānā un Turkmenistānā, ar cauruļvadiem, kurus plānots izbūvēt caur Ukrainu. Turklāt viens no lielākajiem Krievijas cauruļvadiem uz Eiropu jau iet caur Ukrainu. Un Ukraina sāka attīstīt savas austrumu naftas un gāzes atradnes (kas atrodas, kā jūs uzminējāt, Donbasā).

Kad pie varas bija Porošenko un pēc tam Tramps, Krievija varēja izmantot šos, lai traucētu bijušajām padomju valstīm apstrīdēt savu enerģētikas monopolu.

Kad parādijās Baidens un Zelenskis, Putinam nācās ķerties pie brutālākiem pasākumiem.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Doma jau itkā pareiza, tikai neņem vērā dažas politiskas un teritoriālas pamatnostādnes.

"Viens no lielākajiem cauruļvadiem" iet ne vien caur Ukrainu, bet arī Poliju.

Porošenko ir Baidena ieliktenis. Zelenskis ir Trampa protežē. Līdz ar to minētie "pāri" ir sajaukti, kā tas pienākas ASV komunistu naratīvā, vainojot Trampu tajā, ko patiesībā dara paši.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

tagad gan maza nozīme, kurš kā ieliktenis. Lieli notikumi, kari un revolūcijas rauj sev līdzi cilvēkus, pie tam pašiem sācējiem bieži negaidītā veidā. Francis Jozefs I un Nikolajs II noteikti neparedzēja, ka viņu abu impērijas izjuks dēļ viņu iesaistes 1. Pasaules karā. Attiecība uz Vovu spēkā krievu bērnu skaitāmais pantiņš kurā ir rindas "i pajehal na voinu, dralsja dralsja, obossalsja i kričit: končai voinu. A voinu to ņe končajut..

Zeļenskis izdarīja savu izvēli, kad neaizbēga uz Rietumiem kara sākumā. Kā Girkins teica: drognul, no ostalsja. Tagad viņš ir "tautas kara vadonis" un no lomas vairs atteikties nevar, pat ja gribētu.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Vācijas valdība jau tā ir sačakarējusies meistarībā, ka jau pašu mājās sāk uzdot jautājumus vai tas ir normāli, ka Spānija taisās nodot Ukrainai savus vācu tankus:

www.bild.de/politik/ausland/politik-ausland/doch-modernes-nato-kriegsgeraet-fuer-ukraine-spanien-will-leopard-panzer-liefern-80314424.bild.html

Pie šādiem tempiem Šolca partijai būs jāuztraucas nevis par ukraiņu "nepateicību", bet gan par pašu vācu vēlētāju vēlmi meklēt atbildīgos tajā, ka Vācija ir tik mīksta. Pat Makrons jau ir aiztenterējis 18 Cēzarus uz Ukrainu, kamēr vāciešu jaunākā versija bruņojuma nesūtīšanai ir tas, ka ukraiņi ar vācu tankiem brauks uz Maskavu

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Kā vēsta laikraksts "El País", Spānija Ukrainai vēlas piegādāt vācu galvenos kaujas tankus Leopard 2 A4 un pretgaisa raķetes. Laikraksts svētdien, atsaucoties uz Madrides Aizsardzības ministrijas informāciju, rakstīja, ka tie ir naftalizēti ;) resp. iekonservēti tanki, kas vispirms jāsagatavo lietošanai. Ukraiņu karavīru apmācībai uz tankiem vispirms būtu jānotiek LATVIJĀ un vēlāk Spānijā.

1. Vispirms jau, Vācija var mierīgi aizliegt šo tanku, kā vācu ražojuma, nodošanu Ukrainai, jeb , labākajā gadījumā, Vācija var atļaut nodot šos tankus, teiksim Čehijai, es pat šaubos vai Polijai.

2. Tad jau Latvijā arī vismaz jābūt pāris Leopardiem, lai apmācības varētu notikt, jeb arī Latvijā paredzēta tikai teorētiskā daļa.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Vajadzētu būt gan, spāņi tak dislocēti Ādažos. Pats esmu redzējis britu chalengerus kā vadā pa Rīgas - Tallinas šoseju.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Vācija protams var aizliegt piegādi, bet nedomāju, ka viņi ir ieinteresēti meklēt šādu kašķi. Viņu ieroču ražotāji jau cieš no Vācijas bakstīšanās, jo Ukrainas karš ir ideāla ieroču reklāma, bet nedomāju, ka viņi būs gatavi klusējot zaudēt klientus Eiropā. Ieroču izmantošanas ierobežojumi no ražotājvalsts puses ievērojami samazina vēlmi tos iegādāties un ASV ar lielāko prieku ietirgos savus Abramsus.

Un man liekas, ka Latvijā ir pāris spāņu tanki, viņiem šeit nesen bija mācības.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti