Krievijas iebrukums Ukrainā!

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Aktuālā diskusija. Kas var notik un kāpēc?

 
imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Izrādās, Erdoganam ir pamats apgalvojumiem, ka kurdu organizācijas ietekmē Zviedrijas politiku:

Kad Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdoans uzstāj, ka "atsevišķu valstu parlamentos sēž teroristi", lai pamatotu savus iebildumus pret Zviedrijas un Somijas pievienošanos NATO, Zviedrijas opozīcijas deputāte Amineha Kakabaveha nešaubās, par ko viņš runā.

"Protams, Erdoans domāja mani," intervijā POLITICO sacīja neatkarīgā opozīcijas deputāte. "Erdoanam katrs kurdu atbalstītājs un aizstāvis ir terorists."

Ilggadēja kurdu tiesību aizstāve, viņa ir mudinājusi Zviedrijas valdību pastiprināt sadarbību ar PYD, kurdu kaujinieku grupējuma YPG politisko filiāli no Sīrijas ziemeļu pašpārvaldes teritorijas, kurā notikušas sadursmes ar Turcijas spēkiem. Pagājušā gada rudenī viņa neatbalstīja sociāldemokrātu līderes Magdalēnas Andersones kandidatūru Zviedrijas premjerministres amatam, līdz bija nodrošinājusi Andersones atbalstu.

Zviedrijā, tāpat kā vairākās citās Eiropas valstīs, ir diezgan liela kurdu kopiena, kas tiek lēsta aptuveni 100 000 cilvēku, un politiski aktīvie locekļi regulāri rīko kampaņas un protestus pret Turcijas valsti.

Turcija arī pieprasa Zviedrijai atteikties no Rietumu ieroču embargo, kas ir spēkā pret Turciju, kopš tā 2019.gadā sāka uzbrukumu YPG spēkiem Sīrijā.

www.politico.eu/article/sweden-finland-nato-turkey-erdogan-magdalena-anderssonkurdish-rights/

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

LTV7 tagad. Gāze Eiropai, politika.

15:00 Ražots Vācijā. Deutsche Welle žurnāls

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Hmm.Vakar nebij laika lasīt latviiskās ziņas, bet izskatās ka vietējais kopkoris vēl nav paspējis uzdziedāt par šo: 2022. gada 24. maijs - 21:30 tg24.sky.it/mondo/2022/05/24/grano-ucraina-russia#02 ...Kijeva apsūdz Maskavu graudu zādzībās, bet Kremlis atbild: tās ir "viltus ziņas". Apsūdzības nāca tieši no Ukrainas prezidenta Volodimira Zeļenska, un to apstiprina satelītattēli , kuros redzami divi kravas kuģi, kas peld ar Krievijas karogu, Matros Pozynich un Matros Koshka, kas pietauvoti Krimā līdzās tam, kas izskatās kā tvertne.,,

...Kijeva tāpēc meklē alternatīvas metodes, un šodien pienāca ziņa, ka Lietuvā caur Poliju, Klaipēdas ostā, ieradās pirmais kravas vilciens ar graudu kravu no Ukrainas , vēsta Viļņas Valsts dzelzceļš...Šonedēļ Lietuvā no Ukrainas ieradīsies vēl divi vilcieni ar kviešu, kukurūzas un saulespuķu eļļu. Izvēlētais maršruts ļauj apiet Maskavas sabiedroto Baltkrieviju..

Ok, pareiz ir, lai tie leiši strādā, "mums" i na/uj nevaig tādas kravas.Savādāk latvijieši pārstrādāsies - nepaspēs laicīgi nolauzt tur to uzvāras pmpja monumentu un izgriezt no akmens tilta margām sirpja/āmura kombināciju.

ā, reku, izrādās tomēr arī vietējie p-ortāli šad tad uzraksta iedzīvotājiem būtiskus jaunumus no 1jām rokām: sports.tvnet.lv/7530761/video-semenja-bijusi-gatava-pieradit-ka-ir-sieviete? ...(c) (olimpiskā čempione) telekanālam HBO atklājusi, ka, būdama 18 gadus veca, vieglatlētikas amatpersonām piedāvājusi parādīt savu vagīnu, lai pierādītu, ka... Jā.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 6 Atbildēt

Ne jau kravu pieņemšanā, bet nogādāšanā ir problēma. Un vedot pa sasuzemi sanāk dārgāk, āfrikāņiem abas nieres būs jāpārdod lai tos nopirktu, nepietiks vairs ar vienu. Šķidrs tev tas dirsiens un garām.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Tu izsakies skaidrāk- konkrēti kāds šeit ir "mans" dirsiens? Ka tavā vietā iztulkoju un iekapīpistoju? Kāda ir tava problēma- ka leitijas dz-ceļš strādā, kamēr rīgā visi aizņemti ar sirpja/āmura zāģēšanu ?

darklight Reģ.: 29.10.2013
1 0 Atbildēt

Bet no loģistikas viedokļa Lietuva tak ir viņiem tuvāk, ja brauc no Polijas. Dzīt vēl kaut ko uz Latviju jēga būtu tikai tad, ja tā Klaipēdas osta nespētu tikt galā

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Viedoklis ir tāds, ka būtu jāved steidzīgi un visos iespējamajos veidos un maršrutos un 24/8..Bet nu protttams, "kaimiņ" būšana ar leišiem ir pārbaudīta vērtība, tie ar mums padalīsies it visā.

Kapīpiste: (c) brīdinājums no ES transporta komisāres Adinas Valeanas: " Mazāk nekā 3 mēnešu laikā no Ukrainas ir jāizved 20-25 miljoni tonnu kviešu .Nākamajā ražā ir gaidāmi vēl 50 miljoni tonnu labības, bet vieta, kur (to) izmitināt, ir tikai 50% no šī (daudzuma). "Ukrainas, bet arī ES tūlītēja prioritāte ir krātuvju jaudu atbrīvošana." Sasniedzamais graudu eksporta "mērķis" ir "minimums 3 miljoni tonnu mēnesī, ideālā gadījumā 4", lai " nodrošinātu pietiekami daudz vietas nākamajai ražai ".

WashDC Čekists reku jau pāgājušnedēļ "cieti solīja", ka lēmums pieņemts un vedīšot caur "Baltijas ostām" (caur -ām, nevis kādu izredzēto vien-u).Prottams, ka vest ar kuģiem un Nātō spēku tiešā pavadībā būtu krietni "interesantāk".

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Viedoklis ir tāds, ka būtu jāved steidzīgi un visos iespējamajos veidos un maršrutos.

"Pudeles kakls" tak ir Ukrainā. Ukrainas dzelzceļš ir pietiekami noslogots jau ar militārajām kravām vien. Kā nekā bojāto militāro tehniku ved uz Čehiju un Slovākiju remontam, pēc tam izlaboto atpakaļ. Un to veidu un maršrutu skaits lielas tonnāžas kravām ir visai ierobežots.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Nu nezinu vai Ukrainā. Drīzāk Polijā - kur jāveic pārkraušana vai ratu maiņa no krievu platuma uz normālplatumu.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 11 Atbildēt

》Ka tavā vietā iztulkoju un iekapīpistoju?

Netēlo nu naivo dievgosniņu. Informātors hrenovijs. Nekad un nekur tu dezinformator un ārvalstu aģent tāpat vien neko neiekopē vienmēr ir klāt tavs šķidrais pļūtījums. Motivācija nav skaidra un izteiksmes veids pavisam neskaidrs, bet kļūst arvien skaidrāks kāpēc tā.

650 Reģ.: 25.01.2017
3 4 Atbildēt

Tak ej tu 1reiz drirst, slimniek! Nu kur tu tāds gandoins esi radies, laikam kāds tev pa dziļu būs iebāzis.Vienkārši kretīns.

ps.,- še kretīn, paosti mana "pļūtījumapatiesumu"

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
3 6 Atbildēt

Tev atkal mīnusiņi saspiedās, nelauz iauto sistēmu dabūsi atkal banu.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Jajā,gāzes sukātāj,prottams.Kārtējais meesla paradums,lai par savu tupo bazaaru nebūtu jāatskaitās.

Piezvani redaktoram un noskaidro,kurš taviem kropļa gājieniem ko iesprauda.Th oar apmelošanu un piedēvēšanu un nemitīgo slimīgo kašķa meklēšanu ne tikai banu būtu pelnījis.Diemžēl nav nevienam dūšas tev to iespraust kādā no taviem šakāļa kompānijas plietotājvārdiem.

Tavs "pienesums" te forumā ir absolūta nulle,suuds ar mīnusu pakaļā,viena vienīga šakāļa smilkstēšana un kašķa uzturēšana gadu garumā.Tfu...

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
4 3 Atbildēt

Man nav jātskaitās, pats jau iepriekš palielījies, ka dročī mīnusus un lepni paziņoji, ka dročīšot arī turpmāk. Tā tik turpini.

Divkosi atceros tavu atvilkšanos šeit, kašķis jau 5 komentārā. Kārtības ieviesējs.

Kā atvilkies tā vari aizvilkties dezinformator, iemācies komunicēt un neiepīt "ziņās" savus vēmekļus.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Problēma ar labības vizināšanu pa dzelzceļu no Ukrainas ir dažādie sliežu platumi. Ukrainā vēl ir krievu standarta platums, Polijā cik saprotu arī un leišiem ir līnija līdz Viļņai (ja pareizi atceros). Ideāls variants būtu vest caur Baltkrieviju, jo tad bez nekāda pārkraušanas čakara visu varētu uzreiz dabūt līdz Lietuvas un Latvijas ostām, bet tagad cik saprotu ir vismaz viena pārkraušana uz Polijas un Ukrainas robežas, nezinu kā leiši dabū līdz ostai. Tāpēc arī amerikāņi domā par Baltkrievijai piemēroto sankciju samazinājumu, lai to transporta koridoru palaistu pa krievu platuma dzelzceļu.

MMX Reģ.: 03.03.2022
3 0 Atbildēt

Nepareizi sarakstīju, Polijā ir eiropas platums, bet leišiem ir viena līnija eiropas platumā no Polijas

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Šī ir lieta, par ko Ukrainas puse pelnījusi kritiku. Sen varēja uztaisīt Eiropas platuma sliežu ceļu vismaz no Kijevas līdz Polijas robežai.

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Ja ukraiņu dzelzceļnieki ir tādi paši padomju skolas kadri kā mūsējie, tad dzelzceļa platumu tajā vals'tī kāds nomainīs labi ja pēc gadiem 20-30. Mums pašiem dzelzceļa sliežu platuma maiņa noderētu, bet redz ka kamēr jau Rail Baltic neuzbūvēs tikmēr paši neko nemainīs.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Būtībā dzelzceļu, ja runa par sliežu klātni, nevis par faintjūnētām dzelzceļa stacijām pilsētu centros, uzbūvēt var ļoti ātri, ilustrācijai: 1977. gadā PSRS Ģenerālštāba militārā doktrīnā teikts, ka jābūt divām dzelzceļa brigādēm, kurām kopā jāvar uzbūvēt 30-45 km platsliežu sliežu ceļa DIENĀ.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Klātni vai ceļu? Stipri šaubos ka ar septiņdesmito gadu padomju tehniku tās divas brigādes varēja ko vairāk kā nostumt ar buldozeru zemi līdzenu un uz tās sakrāmēt pagaidu sliežu ceļus ar zemu ātruma ierobežojumu - vai uz esoša uzbēruma sakrāmēt jaunas sliedes - normāla dzelzceļa būvei tādam ātrumam vajadzetu bik par daudz ekskavatoru un smago mašīnu...

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Priekš kam? Princips ir vienkāršs - kam vajag, tas būvē. Tāpēc arī poļiem un slovākiem ir krievu platuma līnijas no Ukrainas, nevis otrādi.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Nevajag aizmirst, ka gan poļi, gan slovāki u.c. bija Varšavas paktā. Un aukstā kara laikos tika uzturētas krievu standarta platuma līnijas pat līdz Nordhauzenai, kas ir uz Rietumiem no Leipcigas.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Pirmā dzirdēšana par platsliedi ārpus PSRS un Somijas ārpus pāris industriālajiem dzelzceļiem; pirmā doma kas nāk prātā - gan jau dzelzceļi ar koka gulšņiem kurus varēja ērti pārnaglot uz vajadzīgo platumu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Iespējams būsi vēl pārsteigtāks uzzinot, ka tur ir pat trīs sliežu līnijas, pa kurām var braukt abu platumu vilcieni.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Nelieli gabali ar diviem platumiem robežu tuvumā neskaitās.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Paga, a kāpēc Ukraiņi nevar eksportēt tos graudus pa Melnās jūras ostām? Tur kaut ko krievi ņemas?

Neesmu iedziļinājies Ukrainas ģeogrāfijā

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Vienīgā lielā osta, kas palikusi ukraiņu kontrolē ir Odesa, kuras jūras teritorija ir mīnēta un pa pašu Melno jūru vizinās krievu kuģi, kas apšauda ārzemju transporta kuģus.

Šajā virzienā sarunas notiek divos virzienos - vai nu kravas kuģus pavada starptautisks militārs eskorts, vai arī ukraiņiem dod pretkuģu raķetes ar ko šamējie tad paši apslīcina krievu floti

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Grūti pat iedomāties tādu zināšanu līmeni. Bet nu tīri intereses pēc - kurā jūrā tu biji iedomājies "krievu kuģa" stāstu?

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Ko tev ir grūti iedomāties - ka kartes ar militāro situāciju Ukrainā nebāž degunā visās malās? Krievu kuģa stāsts notika Melnajā jūrā - nevis Azovas, kurējo Ukrainas piekrasti krievi laikam ir pa lielam sagrābuši - un ja piemirsi, tad to kuģi ukraiņi vispirms pasūtīja nahuj vārdiski, un pēc tam - ar raķetēm. Nē nu var jau būt ka tu dzīvo tādā burbulī kur visi plivina zilidzeltenus karogus un tāpēc tev grūti iedomāties ka kāds var nezināt kādas Ukrainas stāvokļa nianses...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Jā, es patiešām dzīvoju tāda burbulī, kas vismaz zin, kur atrodas pašā kara sākumā ieņemtā Čūsku sala, pat tad, ja situācija Ukrainā ir kopumā vienaldzīga.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Cik minos [kartē neskatos un internetu neizmantoju] kaut kur gabaliņu jūrā ne pārāk tālu no Rumānijas robežas. Jā, un? Ja jau reiz to kuģi varēja ar raķetēm sašaut, ko tas dod ka krieviem ir tā sala?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Nu tad stāsts ir par ko?

Atzīsti, ka samuldeī muļķības par tēmu, kas tevi nemaz neinteresē un izdomā, kura no izejām tev liekas piemērotāka:

1) nelien tēmā, kurā "kartē neskaties un internetu neizmanto", ja tā tev neinteresē;

2) noskaidro pamatlietas, pirms iesaisties diskusijā, ja tēma tev interesē;

Nav ārkārtīga izpēte jāveic, lai kaut vai iegūtu atbildi uz jautājumu, kuru tikko uzdevi. Pats jau atbildē esi ietvēris visu vajadzīgo - Čūsku sala ir Melnajā (nevis Azovas) jūrā un tā ir frontes līnija, kurā apšaudes veic abas armijas. Vai to ir grūti salikt kopā ar nespēju tur veikt graudu pārvadājumus?

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

650 rakstīja: Hmm.Vakar nebij laika lasīt latviiskās ziņas, bet izskatās ka vietējais kopkoris vēl nav paspējis uzdziedāt par šo: 2022. gada 24. maijs - 21:30 tg24.sky.it/mondo/2022/05/24/grano-ucraina-russia#02 ...Kijeva apsūdz Maskavu graudu zādzībās, bet Kremlis atbild: tās ir "viltus ziņas". Apsūdzības nāca tieši no Ukrainas prezidenta Volodimira Zeļenska, un to apstiprina satelītattēli , kuros redzami divi kravas kuģi, kas peld ar Krievijas karogu, Matros Pozynich un Matros Koshka, kas pietauvoti Krimā līdzās tam, kas izskatās kā tvertne.,,

...Kijeva tāpēc meklē alternatīvas metodes, un šodien pienāca ziņa, ka Lietuvā caur Poliju, Klaipēdas ostā, ieradās pirmais kravas vilciens ar graudu kravu no Ukrainas , vēsta Viļņas Valsts dzelzceļš...Šonedēļ Lietuvā no Ukrainas ieradīsies vēl divi vilcieni ar kviešu, kukurūzas un saulespuķu eļļu. Izvēlētais maršruts ļauj apiet Maskavas sabiedroto Baltkrieviju..

Ok, pareiz ir, lai tie leiši strādā, "mums" i na/uj nevaig tādas kravas.Savādāk latvijieši pārstrādāsies - nepaspēs laicīgi nolauzt tur to uzvāras pmpja monumentu un izgriezt no akmens tilta margām sirpja/āmura kombināciju.

ā, reku, izrādās tomēr arī vietējie p-ortāli šad tad uzraksta iedzīvotājiem būtiskus jaunumus no 1jām rokām: sports.tvnet.lv/7530761/video-semenja-bijusi-gatava-pieradit-ka-ir-sieviete? ...(c) (olimpiskā čempione) telekanālam HBO atklājusi, ka, būdama 18 gadus veca, vieglatlētikas amatpersonām piedāvājusi parādīt savu vagīnu, lai pierādītu, ka... Jā.

Klau, kā tie cilvēki atrisināja dzelzceļa sliežu platumu atšķirības? No Ukrainas uz Poliju un tad uz Lietuvu?

Krotow Reģ.: 09.09.2008
3 6 Atbildēt

Ja var ticēt 650 - parādīja savu vagīnu. No iekšpuses.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Da ujviņuzin, kā viņi tur tos riteņus mainīja vai pa kurieni tos graudus veda (vedīs).Kurš ta lohiem to stāstīs,tiem pietiek ar faktu.Caur baķku tak būtu visizdevīgāk vest, varbūt tāpēc šamais tāds pieklusinājies beidzamajā laikā.Mošk skaties vēl ka kādu "neatvairāmu piedāvājumu" gaida.

-kā tas iznāk- vai "man" varot ticēt, ja es vnk iekakopēju pabliski pieejamu materiālu no oficiālas eirovalsts oficiāla ziņu portāla.Tur taču atsauce ir- katrs var pārliecināties, kas tur bij rakstīts.Ja reiz ārkārtas situācijs- nu tad ir tos graudus jāved itvisiem un ikkatram.Ar ko nu katrs var.Ar gazikiem, ikarusiem,zirgiem,tačkām(ķerrām), po uj ar ko.Pie mums kad ražas laiks, arī visi kko ved 24/7.Reku jūtupā kādreiz bija materiāls, kā polis sedanā dzīvu govi veda.Jā.

Hronikas labad derētu piemiēt arī turpat šodien publicēto: tg24.sky.it/mondo/2022/05/26/russia-ucraina-ultime-news (c)..Ukrainas prezidents joprojām aicina nosūtīt smagos ieročus, lai pretotos Krievijas armijai... "Neviens globālais policists nespēs mūs apturēt," saka Puttins, "Krievija kļūst stiprāka, pateicoties sankcijām".. Eiropas Komisijas (sper)soli, lai konfiscētu to oligarhu īpašumus, kuri cenšas izvairīties no sankcijām. GB uzliek peļņas nodokli naftas un gāzes gigantiem...

Bet, spriežot pēc kasjaunsā atreferētās Arestoviča vakardienas uzrunas, pagaidām pretrunu ir vairāk kā skaidrības (papildināju atsevišķās rakstuzīmes, tapc nav obligāti "ticēt") : “Ejiet na*uj, idioti, bļ*dj! Ar tādiem piedāvājumiem! Tirgojaties ar Ukrainas teritoriju, ja? Pavisam jau ahu jēļi? Mums bērni, karavīri mirst, bet viņi mums stāsta, ka vajadzētu tomēr upurēt kaut ko, proti, šīs teritorijas... Še (žests), izēdiet, bļ*dj! Nekad neko tādu neredzēsiet!”-- aptuveni 50 minūšu garajā sarunā izpaudās Arestovičs..Jā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 2 Atbildēt

Neizplati sazvērestības teorētiķu murgus. Saskaņā ar iAuto ekspertu atzinumu, Arestovičs tam kvalificējas - arī kaut ko runāja par "vecās" Eiropas nevēlēšanos dzīvot pasaulē bez Krievijas, bailēm no Ukrainas-Polijas savienības un iedomām, ka Davosā ne tikai slēpo.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Šitas ir, jā.Vienīgi ka beidzamajās dienās no visiem kaktiem skan piesardzīga info.Arestovičšš nervozē,un arī vecais WašČekists tā diezgan rezervēti sācis sperdiķot.Ka jā, un ka tā, un šitā, un ka tomēr ujviņuzin kā vēl tas viss būs un utt.Nesen sludināja, ka putainajam tūliņ jau aizvakar pzdohen švarc, aber pagaidām kā nav tā nav.

Nātō kuģus izrādās ne tik uzvaroši varot sūtīt kā graudu konvoju, jo tā taču būšot tieša saskarsme ar krieviem.Izraēla arī šito šotokautko dos, bet, to, ko riktīgi vajadzētu, to lūk nevarot.Dāņi dos garpūnus,ok.Un kur tad tie angļu solītie? Krievs laikam samiizies ir, jo vakar bija progandon materiāls, ka dāņu dotais esot vecāks modelis ar 120km darbības rādiusu (ne 250).Prottams, noklusējot par to, ka tiem visiem "vecajiem" ir sen pa 3x jau elektroniskās iekšas nomainītas.Karoč, drīzumā varbūt būtu jāsit na/uj nost sputņiki un jāglušī gpss (glonAss) ;p

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Harpūnām īsti nav standarta krasta palaišanas iekārtas, jo tās paredzētas palaist no kuģiem vai lidmašīnām. Tas dāņu variants izskatās stipri pēc Kuļibina dizaina:

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

imzz, iemācies bildes likt, tev nesanāk

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Šai bildei bija slikta kvalitāte jau sākotnēji.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 2 Atbildēt

-un kur tad tie 120gab autentiskie daļnoboja garpūni kurus jau pirms 2mēn solīja angļi? Yun kur ir tie solītie dronveidīgie autonomie bespilota peldlīdzekļi, ar kuriem bij plānots izmēģināt scenāriju varbūtējajai Taiwānas aizstāvībai?

1984 Reģ.: 30.11.2021
1 0 Atbildēt

nra.lv/pasaule/381462-asv-apsver-uz-laiku-atcelt-dazas-sankcijas-pret-baltkrieviju.htm

Re ku, jau pirms kāda brīža bija par baķku - šito biju ielicis diskusijā par citu tēmu. Izrādās, sankcionāriem nav ne minerālmēslu, ne graudu.... abos gadījumos riebīgais diktators varot līdzēt.... divi vienā, tā teikt

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Sankcionāri tad izdzīvos, bet kaut kāda daļa Āfrikas un Āzijas var arī neizvilkt, un čakarēties ar bēgļu straumēm nevienam nav baigās intereses. Baltkrievija šobrīd diemžēl ir ātrākais ceļš kā dabūt tos graudus līdz Baltijas ostām, jo Melnajā jūrā vispirms jātiek galā ar krievu floti, kas bloķē kuģu kustību.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

O, tiešām,ak ta tāpēc šamais tā pieklusis.Vienīgi ka interesanti būs, ja ukraiņi tiešām ķers pie rokas, ka kāds viņus tirgo.Un kas būtu, ja tiešām viņus apmeklēs izslavētā aizkadra "rekomendācija" iet uz kompromisu, bet šamie ņems un pasūtīs visus na/uj.Apm kā vakar tajā Arestētāja uzrunā.Kad deva ieročus, tika teikts, ka dotais ir neatgrezeniski dots un izmantojams pēc pašu ukraiņu ieskatiem. Tagad reku cilvēkmīļi no otras puses žvadzina, ka arī Vāciju pēc WW2 taču neviens neesot neatgriezeniski pazemojis.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Tas ir tas, ko ukraiņiem vēl nedod, un par ko Arestovičs lamājās: MLRS vai HIMARS.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Mlrs tā ir tāda 70gadu amerikāņu katjuša, bet Himars ir tālās darbības, moderna sistēma. Līdz šim Himars šāva 300km rādiusā, bet jau pāris gadus amerikāņi veic modernizāciju lai palielinātu darbības rādiusu. Šobrīd jau ir veikti šaušanas testi un Himars sasniedz 550km. Ukrainai diez vai pašus jaunākos, tālākos dos, bet kādu 1/2 gadu atpakaļ pavīdēja ziņā, ka Latvijā būs viena no pirmajām uzlaboto Himars pircējām.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

ML ir multi lauch un HI ir high mobility. Šajā gadījumā runa ir par MLRS M270A1 un HIMARS M142. M271A1 ir vieta 2 kasetēm ar 6 mazajām raķetēm katrā vai 2 ATACMS. HIMARS M142 var ielādēt 1 kaseti ar 6 raķetēm vai 1 ATACMS.

Abi ir viens un tas pats pēc izšaujamo raķešu tipa. HIMARS M142 ir uz kravas auto šasijas, MLRS uz kāpurķēžu, tāpēc var vest 2x lielāku raķešu komplektu, nekā HIMARS, tikai pārvietojas lēnāk.

Neviens mazo raķesu tips nelido tālāk par 100 km, 300 km un tālāk lido tikai taktiskās raķete ATACMS, kādu var ielādēt vienu HIMARS M142 un divas MLRS 270A1.

"The M270A1 IAC and the M142 HIMARS are also able to fire missiles, in this configuration, the M270 can carry two missiles while the M142 only one. Both are able to fire ATACMS (Army Tactical Missile System); HIMARS is a lightweight alternative to the M270 MLRS"

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Principā jau pamata atšķirības starp HIMARS un MRLS ir tas, ka MRLS ir uz ķēdēm un var nest dievas reizes vairāk raķešu. To pat bildē augstāk var redzēt, kur MRLS ir divas nosacītās šahtas. HIMARS ir tikai viena nosacītā šahta, kur lādējas raķešu kasete, bet pluss ir tajā, ka pasākums ievērojami mobilāks, jo uz riteņiem. Pašas raķešu kasetes, kurās lādējas 1-6 raķetes atkarībā no raķetes tipa, saprotu, ka ir standartizētas un der gan MRLS gan HIMARS

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Хотя для ракеты PrSM изначально официально заявляется максимальная дальность 499 км, однако фактически разработка изначально велась с учетом ожидавшегося выхода США из договора по РСМД, и в последующем сообщалось, что фактическая дальность ракеты составит не менее 550 км, а по ряду источников реально достижение дальности в 700-750 км (то есть ракета PrSM является ракетой "меньшей" дальности в терминах договора РСМД).

bmpd.livejournal.com/4307971.html

поскольку под закупкой "Мultiple Launch Rocket System" может подразумеваться исключительно закупка американских ракетных систем М142 HIMARS, то совершенно очевидно, что "совместное приобретение" данных систем Латвией, Литвой и Эстонией фактически будет ни чем иным, как замаскированным под "национальными флагами" развертыванием в Прибалтике перспективных американских ракет "меньшей" дальности PrSM, находящихся сейчас на этапе испытаний. Как известно, использование ракет PrSM станет одной из главных задач пусковых установок системы HIMARS

bmpd.livejournal.com/?skip=20&tag=%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Nu, žurnālisti jau labākam propagandas efektam allaž uztraucas pa maksimumu. Šajā gadījumā par palaišanas iekārtā ielādējamās resnākās raķetes maksimālajiem parametriem, plus vēl nākotnē sagaidāmiem.

Konkrēti ukraiņiem Donbasā patlaban vajag tieši "katjušas uz steroīdiem". Un nav nekāds iemesls viņiem tās nedot.

Bet žurnālisti un politiķi, arī ASV izlasa par to, ko tik nevar tajā sistēmā ielādēt, un sāk tūlīt šausmināties par "eskalāciju".

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

Nu, jā, Arestovičs jau norāda, ka Mlrs ir būtībā vecas raķešu sistēmas un viņas ir saražotas 2000 vienības, kuras var jebkurā laikā piegādāt Ukrainai. Tjip nav vajadzība gaidīt kamēr saražos kkādu brīnumainu vundervafli

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Krieviju izglābs komunisti

t.me/politics_ukr/3919

Krotow Reģ.: 09.09.2008
3 0 Atbildēt

Kārtējo reizi nopulēs Ļeņinu, izaudzēs jaunu apkaujamo gaļu un pēc 20 gadiem dosies jaunā karagājienā pret buržujiem kaimiņos.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 8 Atbildēt

Arestovičs nolamājās un ir rezultāts:

www.delfi.lv/news/arzemes/cnn-asv-gatavojas-nosutit-ukrainai-talas-darbibas-rakesu-sistemas.d?id=54393100

Nav jau pirmā reize, iepriekš tā pie tankiem tika. Jāatceras, ka publiski tiek apspriestas, jau vecas ziņas, kamēr sūdzās, ka nepiegādā tikmēr no frontes jau video kā tiek liktas lietā. Pretiniekam nav jāzin kur un cik piegādā.

Līdz šim viss lielos vilcienos notiek kā Arestovičš paredzēja, daudz labāk jūt "pasaules kārtību" kā Davosas pseidoeksperts Bradypus, kam nekas nenotiek kā paredzējis, pa šo kariņu neparedzēja, kaut es jau to minēju, ka pēc olimpiādes iebrukums notiks, mērogu gan neparedzēju, nedomāju, ka Putins ir tik stulbs un sastrebs karstu.

Arestovičs vienmēr to ir teicis, ka...

650 Reģ.: 25.01.2017
0 4 Atbildēt

-nu tik neaizrijājies,suudexpert ;p

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
4 4 Atbildēt

Tev atkal mīnusiņi saspiedās, beidz lauzt iAuto serveri.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 4 Atbildēt

Nebeigsi kasīties, sūdzēšos redaktoram.Es neesmu lauzis iAuto serveri un tu nevienu reizi neesi pierādījis sava tupā bazara pamatotību.Tu nodarbojies ar apmelošanu un personisku aizskaršanu.Žēl ,ka nevienam nav ne dūšas ne intereses vismaz daļēji tev to "atgādināt".

Nebrīnītos, ja te vismaz daļa no tiem kādreiz populārajiem varāku lietotājvārdu lietotājiem ar visu viņu slimo tematiku kāreiz izrādītos konkrēti tavējie. Vienkārši slims šakālis, par tādiem būtu jāziņo uz sanitāro dienestu.Tfu, na/uj..

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

》tu nevienu reizi neesi pierādījis sava tupā bazara pamatotību

Man nav jāpierāda, labi atceros kā pats lielījies ar skriptu padalīties.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Vai krievus uz Ķīnu tagad vedīs kazahi ? Resp. Air Astana

"Ķīna aizliegusi uz valsti lidot Krievijas aviopārvadātāju lidmašīnām "Boeing" un "Airbus", kas vienlaicīgi reģistrētas divās jurisdikcijās, vēsta Krievijas tīmekļa medijs RBK, atsaucoties uz diviem avotiem. Pekina no pārvadātājiem pieprasījusi apstiprinājumu, ka Krievijas pārvadātāju lidmašīnas oficiāli noņemtas no reģistriem ārzemēs."

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Un vēl. Arestovičs vakar jau nopriecājās. "Maskavas patriarhāta Ukrainas Pareizticīgās baznīcas sinode piektdien pieņēmusi lēmumu par pilnīgu patstāvību un neatkarību no Krievijas Pareizticīgās baznīcas." Ukrainā to pareizticīgo baznīcu ir visai daudz, kuras tagad prom no Maskavas patriarhāta jurisdikcijas ar visu naudu un mantu.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
3 1 Atbildēt

Lai tas nenotiktu jau mērķtiecīgi krievi tās baznīcas līdzināja nost ar zemi. Tipa redz kas notiks, ja mēģināsiet atdalīties.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 2 Atbildēt

Žēl, ka netika smalkāk iztirzātas nesenās pareizi/ticošās Lieldienu svinības.Kā tā sagadījās, ka akukurāt pašā karstākajā Kaŗa periodā gan repressētie krievu oligarhi, gan (izbraukt/aizliektie) vadošie propagandoni un viņus pavadošās gandonessas glužī mierīgi klātienē piedalījās svinīgajos rituālos īpaši "prestižajās" ārzemju svētvietās.Tas viss bija melns uz balta nofilmēts, taču praktiski nevienam diplomētajam politologam miislis nesacēlās to izanālīzēt.Par ko tiem gana-doniem (joprojām) tiek izrādīta šāda laipnība un piešķirta šāda rīcības brīvība? Kuŗš īsti šo visu nosaka un organizē un pieļauj?

Kā tā gadījās, ka uz krievu patriarhāta organizēto (īpaši bagātīgi neticam grezni aprīkoto) vakara rituālu pevakarē piemasskavass lidostā ieradās speciāli aizdegts autentisks "blagodatnij ogoņ" , ar avio specreisu pa tiešo no paša "groba gospodņego" ? Kuŗš diez "svētīja" šo starptautisko pompozo akciju? Kura (bez jebkādiem traucējumiem) notika "Tā K-ga vārdā" un laikā, kad (akcijas rīkotāju tiešajā vadībā) burtiski tepat aiz stūra tiek plānveidīgi massveidā spridzināts,nogalināts un izvarots?

Kā tā sagadījās, ka pa šo laiku ir "konfiscētti" desmitiem īpašumu, kuģu, laivu un peld- un lid- un transport- "līdzekļu", aber neviens no "konfiscētajiem" joprojam nav ticis reāli utilizēts (sagriezts//gabalos,izjaukts,pārkausēts,pārkrāsots, netagriezeniski sabojājāts)? Kur glabājas šie "konfiscētie" labumi un kam un kādā nolūkā tie tiek "pietaupīti" visnotaļ darbotiesspējīgā kārtībā un praktiski neizmainītā izskatā? Kad (un kur) diez būs tā "Tiesa" (pati taisnākā uz passaules)??

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Ukrainā ieradušies Paladīni, tie velk 70km

t.me/politics_ukr/3988?single

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Ukraiņu žurnālisti neizceļas ar precizitāti ieroču specifikācijās un parasti ieliek jaunāko izstrādājumu reklāmas. Tas, kas ir tajā Telegram, būs "In service 2024–2025 (planned)"

en.wikipedia.org/wiki/M1299

Bet paladins ir M109A6 "Paladin", un tā šaušanas attālums ir 24 km ar parasto un 30 km ar RAP munīciju. Tomēr haubice ir laba un spēj noorientēties un izšaut 30 sek. laikā pēc nokļūšanas uguns pozīcijā.

Par izplatītāko RAP munīciju, t.s. base bleed:

en.wikipedia.org/wiki/Base_bleed

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
2 0 Atbildēt

Kokins: Kad mums atvērsies acis, ka Ķīna ir nākošā Krievija, situācija var būt daudz sarežģītāka

“Rietumu attieksme pret Ķīnu ir tā kā pret Krieviju tikai pirms 10 gadiem, proti, skaidrs, ka tur nav demokrātijas, skaidrs, ka ilgstoši tā nevar, tur ir Taivāna, Uiguri, Tibeta, bet nu no otras puses tā ir Ķīnas iekšējā lieta,” TV24 raidījumā “Kur tas suns aprakts” stāsta uzņēmējs, finansists Gatis Kokins.

„Mēs varam gūt labumu no sadarbības, tirdzniecības, un cerēsim, ka attiecīgi šī vispasaules tehnoloģijas attīstība un domas liberalizācija kādreiz novedīs Ķīnu pie secinājuma, ka ir jāuzsāk normāla kapitālisma būvniecība šajā valstī.

Es to saku ar ironiju, saprotot, ka visdrīzāk tā nenotiks un tad, kad mums atvērsies acis, ka Ķīna ir nākošā Krievija, situācija var būt daudz sarežģītāka, jo atšķirībā no Krievijas, Ķīnas progress mākslīgajā intelektā, kvantu skaitļošanā un tehnoloģijās ir krietni attīstītāks.

Es domāju, ka pēc Krievijas jautājumu atrisināšanas mums, Rietumu pasaulei, ir jādomā, ko darīt ar Ķīnu.

Tramps savā dīvainajā manierē jau mēģināja, skaidrs, ka tādā veidā to atrisināt nevarēs,” uzņēmējs saka.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Rietumi nemaz negrib sliktu Ķīnas ekonomikas stāvokli Ķīnas tirgus dēļ, bez tam Rietumiem ir rūpnīcu filiāles Ķīnā. Ķīna diez vai karos Taivānā tādā veidā, ja vispār karos, kā Krievija Ukrainā, jo gribēs saglabāt infrastruktūru, vispirms jau galveno balvu: TMSC pusvadītāju fabriku.

Par uiguriem. Nu, ja esat Ķīnas valdnieks, ko darīsiet ar lielu un augošu musulmaņu kopienu ? Vai pēc Krievijas parauga Čečenijas jautājumā ? Tad būtu jāieceļ galvenais uigurs, kurš sadarbojas ar centru, un jāpublisko visi gadījumi, kad uiguri slikti izturējušies pret gejiem. Tas uz Rietumiem iedarbojas vislabāk

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Galvenais jau ir domāt ka Ķīna ir šausmīgi tehnoloģiski kaut kur tikusi ... nu ne tuvu, lai gan protams nav tādā pakaļā kā Krievija ...

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Ķīnas procesori ir apmēram 10gadu atpalikušu veiktspēju.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Krievijas izrādās vispār 15gadu vecas, Pentium 4 līmenī.

kripto.media/krievijas-procesori-elbrus/

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
3 0 Atbildēt

Gordons: Krievijā ir 10-15% adekvātu un gudru cilvēku. Pārējie ir drausmīga lopu masa

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
2 3 Atbildēt

Tāpēc krievus vajag iznīcināt fiziski, nevis ar sankcijām.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Ukrainai tiks piegādāti MLRS ar darb rādiusu 100+

t.me/c/1307866449/16483

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Tiks ? Nu, redzēs. Lieta tā, ka "multi" raķešu zalves paredzētas līdz 70 km. distancei, bet virs 100 km jau ir taktiskās raķetes, tas, kas ir virs 100 km velk 300 km arī.

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 1 Atbildēt

Tu izcelies ar tehniskām niansēm uz kurām parasts cilvēks tev nedos atbildi. Es tak to neizdomāju, zemāk ir links.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Kanibaals rakstīja: Arestovičs nolamājās un ir rezultāts:

www.delfi.lv/news/arzemes/cnn-asv-gatavojas-nosutit-ukrainai-talas-darbibas-rakesu-sistemas.d?id=54393100

Nav jau pirmā reize, iepriekš tā pie tankiem tika. Jāatceras, ka publiski tiek apspriestas, jau vecas ziņas, kamēr sūdzās, ka nepiegādā tikmēr no frontes jau video kā tiek liktas lietā. Pretiniekam nav jāzin kur un cik piegādā.

Līdz šim viss lielos vilcienos notiek kā Arestovičš paredzēja, daudz labāk jūt "pasaules kārtību" kā Davosas pseidoeksperts Bradypus, kam nekas nenotiek kā paredzējis, pa šo kariņu neparedzēja, kaut es jau to minēju, ka pēc olimpiādes iebrukums notiks, mērogu gan neparedzēju, nedomāju, ka Putins ir tik stulbs un sastrebs karstu.

Arestovičs vienmēr to ir teicis, ka...

Ko nu atkal melo? Arī Arestovičs ir atzinis, ka pirmajās dienās neticēja Ukrainas spējai apturēt krievu zibenskaru un tam, ka Zelenska valdība atteiksies ASV ātrajam piedāvājumam strādāt emigrācijā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Un par Baidena ielikteņa Porošenko aktivitātēm, kas beidzot ir nākušas gaismā, tev nekas nav sakāms?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Neko tādu viņs neteica, ir intervija vēl pirms totālā kara kur visu izlika tieši tā kā notika. Vienīgi pārsteigts bija, ka Kijevā neiegāja, jo tā nebija nocietināta, kā pats tagad izpļāpājās. Ne velti pirmais satraukums un vispārēja iedzīvotāju apbruņošana un Molotova kokteiļu gatavošana. Tas gan civilajiem nāca par sliktu, daļēji veicināja notikumus Bučā.

Kas tad par Porošenko ir nācis gaismā. Vienas baumas.

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Varbūt visu izšķīra tīrā nejaušība. Iespējams, daļa komandieru bija paredzējuši padoties krieviem, bet citi pavēlēja šaut uz uzbrūkošajiem krievu spēkiem, krievi šāva pretī un padošanās vairs nebija iespējama.

Tas ir līdzīgi kā viens Arestoviča pastāsts: aizsūtījuši kara sākumā 50 tikko apmācītu kareivju virzienā kurā pretiniekam nevajadzēja būt, bet uzradās 32 krievu tanku kolonna. Labāk apmācīti kareivji būtu novērtējuši pretinieku, paslēpušies aizsegā un ziņojuši komandierim. Bet jaunkareivji rīkojās citādi: redzams pretinieks, ieņemt pozīcijas, tēmēt, uguni. Aizdedzinājuši pirmos 4 tankus un krievu komandieris atkāpies ar pārējiem, jo nolēmis, ka sadūries ar spēcīgu pretinieku.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nu bet vai tad nejaušība ir pierādījums tam, ka notiek kā plānots?

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

nē, bet nejaušība var izjaukt plānus. Dienvidos jau "zrada" izdevās gluži labi un rezultāts bija Hersonas un Mariupoles apgabalu zaudēšana.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Kaut kāda daļa augstāko virsnieku notiekti apsvēra padošanos, problēmas šādam solim gan radīja tieši izmaiņas karavīru apmācībā un armijas struktūrā kas notikušas pēdējos gados. Cik saprotu ukraiņu armija pēdējos gados pārgāja uz ASV un NATO armijas struktūru, kad zemāka ranga virsnieki var pieņemt lēmumus uz vietas, īpaši nekonsultējoties ar tiem, kas dzīvo ķēdē augstāk. Attiecīgi, ja 50 tikko apmācīti karavīri ar pietiekami sakarīgu virsnieku un modernu bruņojumu uz vietas izdomā, ka viņi var babahnut pāris tankus un ielīst mežā, tad viņiem nav vēl kaut kas jāskaņo ar štābu, kurš viņus uz turieni ir nosūtījis. Un vidējs zemāka ranga virsnieks noteikti ir lielāks patriots, kā dažs labs ģenerālis.

Pieļauju, ka tie ar kuriem krievi bija kaut ko sarunājuši vienkārši apsēdās no tāda joka, bet tā gadās, ja sēž štābā un neinteresējas par to, ko amerikāņu speciālo uzdevumu vienības instruktori māca kareivim uz zemes. Tas ka Ukrainas pusē bija un ir nodevēji nav pārsteigums, vairāk pārsteidz tas, ka pat šie nodevēji bija samērā tālu atrauti no tā, kas notiek uz zemes, kā rezultātā krievi nodomāja, ka taisās cīnīties ar armiju, kura tāpat kā viņējā, kontrolējas tikai no štāba.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

darklight rakstīja: Bet no loģistikas viedokļa Lietuva tak ir viņiem tuvāk, ja brauc no Polijas. Dzīt vēl kaut ko uz Latviju jēga būtu tikai tad, ja tā Klaipēdas osta nespētu tikt galā

No loģistikas viedokļa tuvāk gan jau ir Polijas ostas. Kā reiz attāluma ziņā pa dzelzceļiem no dienvidu puses Rīga atrodas ne tālāk par Klaipēdu - tu acīmredzot esi saskatījies uz ceļiem, pa kuriem Klaipēda būtu kripatu tuvāk, bet dzelzceļiem dažādu iemeslu dēļ maršruts ir līkumaināks - lai vilciens kurš izbraucis tur tās zaķa cilpas no Polijas robežas līdz Kauņai tiktu līdz Klaipēdai, tam jābrauc caur Šauļiem un Telšiem tādā lokā caur ziemeļlietuvu - kamēr maršruts uz Rīgu iet caur Šauļiem un Jelgavu.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

Volx rakstīja: Ukrainai tiks piegādāti MLRS ar darb rādiusu 100+

t.me/c/1307866449/16483

Tā ir , tik došot "tuvās " 70 km raķetes .

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Arestovičs rekur izrādās sazverestības teoriju piekritējs un Kremļa trollis. Saka, ka Eiropa baidās no Krievijas zaudējuma un Polijas un Ukrainas savienības.

www.youtube.com/watch?v=BHUv95q3f_0&t=815s

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt
MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Viss jāskatās kontekstā, no Krievijas zaudējuma šobrīd baidās Vācijas, Itālijas un Francijas valdošie politiķi *un Ungārija, pats par sevi). Pārējai Eiropai ir vai nu vienalga, vai interesē Ukrainas uzvara. Līdz ar to Arestoviča izteikumi nav nekas īpaši jauns.

Polijas un Ukrainas savienība arī ir jau zināms fakts, bet tur jautājums ir dziļāks, jo briti piedāvā jaunu savienību ar Baltijas valstīm, Poliju, Ukrainu un UK sastāvā, un tur jau sākas cita ģeopolitika.

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Ļoti ticami, ka Kremlim ir kompromats gan par Šolcu, gan Makronu. Piem. Šolcs jaunībā bija visai aktīvs "sarkans" jaunietis, bija pāris reizes Austrumvācijā, tikās pat ar Egonu Krencu ( VDR kompartijas sekretārs no 1989.g. ), un pie reizes varēja tikties ar kādu KGB kadru.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Tāpēc jau arī Vācijā sākuši tā aktīvāk runāt par tēmu, ka valdošie spēki Ukrainas labā dara pārāk maz, kā arī pastāv nopietni riski ka šī visa pasākuma rezultātā samazināsies Vācijas ietekme Eiropā. Turpat jau tiek spriests arī par to, ka ja Ukraina kritīs, visā tiks vainota Vācija, līdz ar to redzēs kas notiks tuvākajā laikā. Līdz šim šādi teksti Vācijas informācijas telpā nebija izskanējuši un pat izskatījās, ka šī tēma tiek slēpta no sabiedrības.

Francija gan ir uzskatāma par jauno komunistu pulciņu, līdz ar to tur mazāk satraukuma par šo situāciju - tā teikt nevar sabojāt reputāciju kuras nav.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Nu, par Makronu, savukārt, varētu būt kaut kas seksuāls, grūti iedomāties, ka zēns pavisam nav meklējis piedzīvojumus ārpus mājas. Un krievu aģenti par labiem kadriem naudu nežēlotu.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Vismaz ukraiņi dabūs pašgājējas haubices jau pamanāmā skaitā. Poļi dod 18 AHS KRAB, pavisam ne sliktas.

en.wikipedia.org/wiki/AHS_Krab

Slovāki vēl ZUZANAS, Franči vēl dažus Cēzarus. Par visiem kopā sanākot 38 pašgājējas artilērijas iekārtas.

Tikai vācu Panzerhaubitze PzH 2000 vēl kavējas. Izrādās Dānija dod 5. Vajag savākt vēl 7, jo efektīvai artilērijas vienībai vajagot 12. Šolcs bija cerējis, ka tās 7 iedos Itālija, bet nekā. Tad nu 7 haubices pašiem vāciešiem vajadzēs atraut no sirds, noplicinot Bundesvēru un riskējot "sadusmot Krieviju".

MadarsVizbulis Reģ.: 05.05.2021
2 0 Atbildēt

Vēl kādam liekas, ka šis speciāli tiek vilkts garumā no rietumu puses? Jo ilgāk kariņš velkas, jo vairāk novājina Krieviju, jo vairāk viņu tankus un gaļu var iznīcināt. Ukraina arī cieš, bet to ir nolemts upurēt un pēc tam kopīgiem spēkiem atjaunot.

Respektīvi, ātra Krievijas sakāve nav izdevīga, jo tad viņi no mucas dibena sakasīs vēl tehniku un pēc pāris gadiem nāks atriebties. Tas neder. Vajag tā sakaut, lai vismaz pāris dekādes miers (te, protams, arī sankcijas palīdz).

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Nu... Šāda teorija pastāv jau no sākta gala. Ļoti iespējams, ka tieši tā arī ir.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Krievijai jāzaudē pret Ukrainu nevis NATO tad arī būs mācība nelīst arī ne NATO valstīs. Krieviem pamazām jāizlaiž gaiss, lai paši sāk nogurt no karošanas. Nu jau ar kodolieročiem ar vairs tā nežvadzinās, sāk jau saprast, ka paši vien mēslus ievārija un nemaz vairs tā nealkst iekarot visu pasauli.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

ja kāds gribētu tikai mieru, tad Melnajā jūrā ieietu 3 lidmašīnu bāzeskuģu grupas un uzreiz tur iestātos miers.

Bet tas miers ir vajadzīgs tikai latviešu pamuļķiem, kuri ukrainā dzīvojošus krievus lepni dēvē par saviem brāļiem.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Pirmkārt, to nevarētu izdarīt Montro ( Montreaux ) 1936.gada konvencijas dēļ, ar kuras tiesībām, starp citu, Turcija patlaban attur citu Krievijas kara flotu kuģu ienākšanu Melnajā jūrā, otrkārt, aizkorķēt veselus 3 aviobāzes kuģus ar pavadošo kuģu grupām Melnajā jūrā būtu totāls militārs stulbums no ASV puses.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Nevajag aizmirst par tiem kodolieročiem. Tā ir spēle, kurā Rietumi baidās paņemt vienu kārti par daudz. Kodolieroči uzreiz maina spēles noteikumus, labākais piemērs Z Koreja.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

Viens super ierocis neko nemaina.

Turklāt, maz kas piemin faktus:

1) Lai palaistu kodolieroci, vajag zināt, kur to palaist. Pilsētu koordinātes ir, bet kur atrodas tie trīs bāzes kuģi melnaja jūrā - hvz.

2) Gandrīz visi krievu kodolieroči ir uz mobilām platformām - aviacija, kuģi, zemūdenes un masīnam ( Topoļ). Ar topoļu un kuģi uz kura ir kodolieroči ( tos ļoti grūti uzmontēt slepeni) grūti tik pat slepeni kaut kur piebraukt un izšaut. Un jāņem vērā Topoļ u.c. tādu raķešu darbības rādiuss

3) Precizitāte.

Sīrijā krievu raķešu precizitāte bija 40%, Ukrainā - 50-60%. Tāpēc vajadzēja 3 raķetes lai trāpītu pa televīzijas torni. Tāpēc raķetes krīt visur kur, pat dzīvojamās mājās.

4) Avāriju skaits.

Visām raķetēm ir avāriju procents. VISĀM. Kad tām kaut kas notiek, kad tās uzsprāgst uzreiz, kad tās paceļas un uzreiz nokrīt, utt. Un krievu raķetēm tas ir ļoti liels.

Secinājums.

Tie superkodolieroči nemainītu neko. Tikai krievi sāktu vairāk brēkt, ka tūlīt, tūlīt palaidīs. Tad nokaunēsies un aizies stūrītī raudāt.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

"Stratēģiskais bumbvedējs Tupolev TU-160, Krievijā saukts par Balto gulbi, ir virsskaņas padomju laika lidmašīna, kas spēj pārvadāt līdz pat 12 tuva darbības rādiusa kodolraķetes un bez apstāšanās nolidot 12 000 km (7500 jūdzes) bez degvielas uzpildes."

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
2 0 Atbildēt

krievijas kodolieroči ir domāti tikai tam, lai komunisti - krievu atbalstītāji - varētu ar krieviem nekarot.

Labs iemesls.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Un pats galvenais - nepieciešams jau tikai abpusēji pasniegts propagandas stāsts par kodolieročiem, nevis to reāla eksistence, lai šī shēma strādātu un elektorāts abās pusēs balsotu pēc plāna.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Kā ir šobrīd ar karu Ukrainā? Reāli tas notiek vairs tikai Donbasa reģionā. Gluži kā ilgus gadus Ukraina sadzīvoja ar tā reģiona neeksistēšanu vairākumam iedzīvotāju un arī biznesiem. Patiešām pārējā Ukrainā (izņemot nopostītās pilsētas, protams) atgriežas ikdienas dzīve. No saviem paziņām Ukrainā saņemu video no bērnu futbola treniņiem Dņeprā, no restorānu āra terašu pasēdēšanām Kijevā utt. Es savukārt varu apliecināt, ka biznesam interese strādāt ar EU atgriezusies, man jau vairāki klienti veic gan pasūtījumus, gan piesaistu arī jaunus klientus. Un sazinos ar iepircējiem vīriešiem - kuri Ukrainā šobrīd strādā nozarē, nevis karo ar ieročiem rokās. Tā kā tas viss vairs nav tik viennozīmīgi kā sākumā. Domāju, RU armijai sāk manāmi zust jauda

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

Tikai tāds sīkums - krievi jau ņem nākošo pilsētu...

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Donbasa reģionā. Jā.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 1 Atbildēt

Ukraiņiem laiks ir viņu pusē, nav ar zobiem un nagiem jāturas pie katras pilsētas. Kad sāks dzīt krievus atpakaļ tad šie skries neatskatoties, kā jau no Kijevas bēga pametot visu. No Afganistānas PSRS arī tikai video sižetos atkāpās "cieņpilni".

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Izdzēsies na/uj, kanibaalās dezinformācijas dorčītāj !

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Rašistu aizstāvis plosās, 650 ir atmaskots.

MadarsVizbulis Reģ.: 05.05.2021
1 0 Atbildēt

Jā, tikai pārāk daudz spēku tam veltījuši un sāk brukt citas frontes. Krievi meklē taktiskas uzvaras, kuras tautai un vadonim parādīt, Ukraiņi tikmēr tēmē uz stratēģiskām uzvarām, lai uzvarētu karu.

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

Donbasā katra armija veic savus uzdevumus.

RU armija pilda Kremļa ģeopolitisko uzdevumu - iziet uz Luhanska, Donbasa administratīvajām robežām, bet UKR armija cenšas pārmalt pēc iespējas vairāk tehnikas un cilvēkresursu. Tā kā tur karš iet 2.pk stilā, tad uzbrūkošā pusei vajag 4-5 cilvēkus uz 1 aizstāvošās puses kareivi. Tādi apmēram ir RU zaudējumi tur. Savukārt pie Hersonas ukraiņi attīsta uzbrukumu uz Kahovku. Tur uzdevums sašķelt RU karaspēku, kas pārcēlies Dņepras rietumu krastu, un apgrūtināt piegādes ceļus. Kko jau viņi tur atsit, bet nu temps nav īpaši liels. Atceros Arestovičs stāstīja, ka dienā jāatkaro 10-20km, tad uzbrukums tiek uzskatīts par veiksmīgu. Tad viņš kā piemēru deva Donbasa Izjumu, kur 2 mēnešus krievi tos 10-20 km atkaroja. Citur vēl lēnāk gāja.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Patiesībā, īsti nebūtu baiļu pat doties klientu vizītēs patlaban. Attur vienīgi aviosatiksmes neesamība.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 0 Atbildēt

Par situācijas izmaiņām liecina arī milzu bēgļu plūsmas atgriešanās Ukrainā. Ukraiņi sacīja, ka no 7,5mlj. bēgļu atpakaļ jau ap 60%! Tas ir ap 4,5mlj. iedzīvotāju.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Man viena ukrainiete teica, ka miljons apmēram esot atgriezušies. Tur jau arī tie dati ej nu sazini no kurienes tiek vākti.

Bet viņus var saprast. Ukraiņi ir diezgan izteikti savas valsts patrioti. Turklāt vairums ukraiņu (gandrīz visi, ar kuriem man ir nācis runāties, un to bija diezgan daudz) ārpus savas valsts robežām nav bijuši nekad dzīvē (labākajā gadījumā Krievijā), attiecīgi pielāgošanās eiropiešu dzīves veidam ir daudz smagāka. Piem., gandrīz visas ukraiņu mammas ar maziem bērniem, kuras vadāju, bija pārsteigtas par bērnu sēdeklīšiem un nepieciešamību tos lietot, jo viņiem tur sīkie pa mašīnu saloniem dzīvojas kā pa spēļistabu un tas viņiem ir normāli. Tāpat par nepieciešamību piesprādzēties utt.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 2 Atbildēt

Es pat nezinu, kuri ir lielāki nacisti - ukraiņi vai krievi. Man viņi vienā maisā bāžami un vienā upē slīcināmi.

Jo ilgāk tur karos, jo visai civilizētajai pasaulei labāk.

Volx Reģ.: 22.11.2018
2 0 Atbildēt

Nacisms ir valsts vienojošā ideoloģija, ne kkādi etnogrāfiskie pulciņi. RU ir bez maz vai visas nacisma pazīmes, vienīgā atšķirība, ka valsts rūpnieciskais komplekss nestrādā uz militarizāciju, bet gan korupciju.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 1 Atbildēt

bet nacisti ir tie, kuri atbalsta tādu ideoloģiju. Tie ir krievi, ukraiņi un 85% no šeit, forumā, sēdošajiem.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Katrā valstī ir kkādi interešu pulciņi, bet viņi neiziet ārpus demokrātijas noteiktajām normām. Savukārt nacisms ir politiskā ideoloģija(partija - Nazional-socialism) kam pakļautas visas valsts sfēras. Tas ir - viņa ir izgājusi ārpus demokrātijas noteiktajām normām. Piemēram, tiek likvidēts rotācijas princips valsts augstākajos amatos un viens vai vairāki cilvēki iegūst īpašas privilēģijas(Sk. Putina apnuļļošanu) . Līdz ar to var sākt vai turpināt valsts militāro retoriku pilnā apjomā, viss ir pakļauts vienam mērķim - nacisma izplatīšanai pasaulē. Mēs(85%) iauto spameru, pfu - expertu, vēl neesam vienojušies politiskā kustībā un mums nav nekādas īpašas privilēģijas. Tā lūk.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Vienīgais žēl, ka iauto nacisti veic genocīdu pret Šīru

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

nabadziņš

Bet tad jau par jebkuru, kurš no kaut kurienes tiek izmests ārā par noteikumu neievērošanu (Jūlija un Ļuba no Šlesera partijas, dzērāji no darba, krāpjošs vīrs no mājām utt.), var teikt, ka pret viņu tiek veikts genocīds. Turklāt, kāpēc tu tikai Šīru aizstāvi? Par Ezi tu pat neiepīkstējies.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Nu, tak redzi - tā ir piebilde tekstam par nacistiem. Tātad pilda palīglomu, šajā gadījumā garastāvokļa uzlabošanai.

Bet par Eži pirmā dzirdēšana, ka kko savārījis. Es tak visus nevaru izmonitorēt! Tas nebija tas personāžs, kas piektdienās sadzērās un tad tādus jautrus tekstus šeit raksta?

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

P. S. Rokas nost no Juļkas!

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

To tu pasaki Aināram, viņš jau izmeta Juļku no partijas. BTW, tev varbūt ir informācija, kā viņa domā startēt vēlēšanās?

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Arī par Jūliju man ir pirmā dzirdēšana. Es tak visus nevaru izmonitorēt

Bet Jūlija ir laba, bez darba nepaliks. Man liekas, ka viņa diezgan principiāla un uz visādiem diplomātiskie dīliem neiziet. Reku ZZS ar Socdemiem taisās kopīgā sarakstā startēt. Man liekas, ka tur kak raz viņu paņemtu uz urrā.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Arestovičs rekur izrādās sazverestības teoriju piekritējs un Kremļa trollis. Saka, ka Eiropa baidās no Krievijas zaudējuma un Polijas un Ukrainas savienības.

www.youtube.com/watch?v=BHUv95q3f_0&t=815s

Eiropa negrib lai uzvar ukraina, nevis - zaudē krievija.

Ideāli - ja abas zaudē.

Ukraiņu ambīcijas ir kā trešajam reiham - kļūt par ES lokomatīvi. To viņi visu laiku teica, saka un teiks pēc savas "uzvaras".

Apskatiet serialu - "Sluga narodu". Kur Zeļenskis tēlo prezidentu. Tikai vērojiet cītīgāk. Tur arī par mums ( LV) ir. Notēloti kā lohi.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti