Krievijas iebrukums Ukrainā!

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Aktuālā diskusija. Kas var notik un kāpēc?

 
kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
3 0 Atbildēt

Nezinu kara nianses detaļās, tomēr šobrīd komunicēju ar 4 reāliem Ukrainas klientiem par piena produktu importu. Respektīvi - Ukrainas tirgus ir atmodies.

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Kā jau senie romieši teica - miers baro, nemiers posta

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 0 Atbildēt

Tas ir latviešu teciens. Ar romiešiem nekāda sakara.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

miers baro, teica lapsa, beidzot nokodusi noķerto zaķi :-/

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 0 Atbildēt

Tad ta brīnums - gan jau govis arī pienu norauk, ja tuvumā skaļi šauj, jeb, citiem vārdiem, Ukraina drīz pirks visu, un daudz. Ja būs nauda.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Vispār jau kādu mēnesi atpakaļ Wizair sākusi tirgot biļetes uz Kijevu jūlijā. Būs jāpārbauda, īsti nestādos priekšā kā viņi taisās lidot, ja krievi ik pa laikam nomet kādu raķeti uz Kijevu. Vai arī viņiem ir Top secret info, ka katrš būs beidzies?

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Šobrīd neatradu, bet tāds info bija.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
1 1 Atbildēt

'info' no viena tante teica arhīviem.

Kā gandrīz viss, par ko gvelz - neko lāga nezini un nesaproti, bet viedoklis ir.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Es dodu tikai uzticamu info. Vispār ziņu lentei vajag sekot manā twiterī, te tik tā - pačalot ar expertiem

Wizz’s website last week briefly showed flights to Ukraine as available again from July following the end of an initial suspension period.

www.bloomberg.com/news/articles/2022-04-28/wizz-air-extends-halt-to-ukraine-russia-flights-through-october

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Var paklausīties ieskatam: Mihails Vellers, labi gānās par globālkomunistiem, eiropolitiķiem, baņķieriem u.c.

Веллер. Блок России с Китаем, идиот Путин, мама Меркель и КГБ, позорище Шрёдер, обезумевшие олигархи

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Fragments: "Šrēders, tas ir apkaunojums, vienkārši apkaunojums. Kaut kāds no birģeļiem cēlies kalpotājs, kurš iestājies darbā Putina tankštellē. Pie kam, pacani no Rubļovkas smejas par viņa algu: kaut kādi 1 vai 2 ļimoni gadā, iedomājieties bijušais valsts vadītājs par šādām kapeikām, mēs, sak tādu naudu tērējam dzimšanas dienas ballītēm" ;)

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Arestovičs vakar bija nedaudz izbrīnīts, jo krievu karaspēka uzvedība frontēs mainījusies: agrāk pie tādas spēka koncentrācijas noticis uzbrukums, bet tagad iestājusies pauze, atskaitot artilērijas dueļus un aviācijas uzlidojumus. Vai tiešām taupot dzīvo spēku ? Starp citu, tagad specoperācijai atkal jauns virspavēlnieks no maija beigām: Genādijs Židko.

Putins pirmdien esot sabrēcis uz ģenerāļiem. ( Pēc Arestoviča ziņām no vakardienas strīma )

Daļa krievu armijas cepas laukā, jo apģērbta tāpat kā specoperācijas sākumā februārī, forma nav nomainīta.

Ar vācu smago ieroču piegādi visādas problēmas ( kas nav nekāds brīnums, brīnums būtu, ja tie pēkšņi tiktu piegādāti )

Kanclers Olafs Šolcs (SPD) nesen apsolīja Ukrainai modernus ieročus no Vācijas un paziņoja par tā dēvēto riņķveida apmaiņu ar Grieķiju. Saskaņā ar Business Insider informāciju, tomēr ir problēmas: Iris-T pretgaisa aizsardzības sistēma būs pieejama tikai novembrī/decembrī, un Mars II raķešu zalves iekārtas programmatūra būs rūpīgi jāpārprogrammē.

Grūtības ir arī ar Grieķiju: Grieķijas valdība vēlas piegādāt Ukrainai savus vecos padomju tankus ( pēc. cita avota pat nevis tankus bet BMP-1 ) tikai tad, kad Vācija piegādās 50 lietošanai gatavus Marderus. Tas var ilgt arī mēnešus. Eksperti domā, ka ieroči Ukrainā nonāks pārāk vēlu.

www.businessinsider.de/politik/deutschland/software-probleme-aerger-mit-griechenland-lange-lieferzeiten-wie-schwierig-es-um-die-versprochenen-schweren-waffen-aus-deutschland-steht-a/

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Par Rietumu buksēšanu ar ieroču piegādēm, tai skaitā arī ASV piegādēm, jau ir radušies jautājumi arī Ukrainā:

Īsumā - ja visas ieroču piegādes nekavējas sakarā ar birokrātiskiem, tehniskiem vai loģistiskiem šķēršļiem, tad ļoti iespējams, ka Rietumi vienkārši nevēlas ātru Ukrainas uzvaru. Mēŗkis ir izstiept karu maksimāli garu, aizsankcionējot Krieviju viduslaikos, pie reizes neļaujot krieviem ātri zaudēt, nomainīt varu un izlikties itkā nekas nebūtu noticis. Ātras Ukrainas uzvaras un varas maiņas Krievijā gadījumā, notiks tas pats, kas pēc PSRS sabrukuma, kad mainoties varai uz Krieviju atkal sāka plūst nauda un tehnoloģijas ļaujot nonākt līdz šībrīža situācijai.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Kāpēc ir šī iedoma ka gumijas stiepšanas galvenais mērķis ir kaut ko izdarīt ar Krieviju? Neaizmirsti par "zaļo restaru" un lieliskas iespējas to stumt šādos apstākļos.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Kaut kur jau iepriekš rakstīju par to, ka šo karu savām vajadzībām izmantos visas puses, tā teikt nevar laist garām labu krīzi. Zaļie rekur Eiropā izspieduši ka no 2035. gada vairs neražos auto ar iekšdedzes dzinējiem. Nu lai viņiem dzīvē veicas, realitātē 2035. gads vēl ir tālu un katik nesanāk pētīt vai 1.9tdi var nobraukt arī 3miljonus kilometru. Bet ne par to ir stāsts.

Video ir pausti daži argumenti, kas arī man liek domāt, Rietumu ka galvenais mērķis ir nevis Ukrainas uzvara, bet Krievijas zaudējums. Ukraiņi uz sevis iznesīs visas kara sekas, kamēr Rietumi lēnām nospiedīs Krieviju līdz kaut kādam sev vēlamam līmenim. Samērā nežēlīgi, bet saprotami - kāpēc karot pašiem, ja galveno pretinieku var piežmiegt kāda cita rokām un pēc tam izmantot tā paša ienaidnieka līķi lai atjaunotu Ukrainu un pie reizes tiktu pie nepieskatītiem resursiem? Mana ideja par īsu NATO karu ar Maskavu šādā kontekstā galīgi neatbilst ilgtermiņa biznesa interesēm, pat ja visām pusēm tas būtu lētāk.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Vispirms jau, blogeris visu nezin un nemaz nedrīkst zināt. Kā Arestovičam patīk apgalvot: to un to zina tikai Ukrainas bruņotie spēki, un ja arī es zinātu, tad jums neteiktu. Ne jau viss, ko Ukraina saņem, tūlīt aiziet uz fronti. Saprātīga rīcība būtu gatavot ar bruņojumu pilnīgi apgādātas karaspēka vienības aizmugurē nopietnam pretuzbrukumam.

Jā, pa to laiku vienības frontē noasiņo, bet mēs nezinām, vai šāda tipa karadarbība nav arī Ukrainas bruņoto spēku vai politiskās vadības plānu rezultāts. Domāju, kaut kas tiek gaidīts, vai nu galma apvērsums Krievijā vai pazīmes, kas liecinātu par Krievijas bruņoto spēku pilnīgu izpumpēšanos.

Vēl, papīrus par 40 miljardu paketi Baidens parakstīja tikai 21. maijā. bet 1. no šiem 40 B$ paketi 700 milj $ Pentagons apstiprināja tikai 1.jūnijā. Ja kaut kas no tā jau ir Ukrainā, tad ne tuvu ne frontē. Pārāk maz laika pagājis.

Bez tam nevajag aizmirst arī par atbalstu no citām valstīm, vispirms jau Polijas, kura vien esot piegādājusi Ukrainai 240 tanku.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Piekrītu, ka informāciju par bruņojumu var arī neizplatīt, bet pārfrāzējot mūsu pašu Rajevu - ja tas bruņojums tur būtu, mēs to redzētu kustībās frontes līnijā. Pie tam blogeris vērš uzmanību uz to, ka problēma ir visu solījumu sasaiste ar realitāti, jo itkā tiek solīts ka nu tik būs tehnika, lidmašīnas tanki un vēl sazin kas, bet dažas nedēļas vēlāk atklājas, ka tehnika tomēr kaut kur ir aizķērusies.

Tas ka visi kaut ko apsolās dot protams ir jauki, bet piemēram vācieši savas pretgaisa aizsardzības un MLRS sistēmas varēs piegādāt tikai uz rudeni, ASV tehnikai arī kādu brīdi vajadzēs lai atkuģotu līdz Ukrainai un tad vēl līdz frontes līnijai.

Par to kara vilkšanu daļēji ierunājās arī viens krievu ekonomists, kurš diezgan precīzi norādīja, ka pašreizējās valstu līmenī uzliktās sankcijas ir vērstas nevis uz kara apturēšanu, bet gan Krievijas iznīcināšanu ilgtermiņā.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Kuģi esot devušies ceļā, tiklīdz Baidens parakstījis to 40 miljardu paketi, vismaz tādas ziņas bija no vairākiem avotiem.

Tātad, bruņojums jau bijis iekrauts pirms 21.maija, Atlantijas šķērsošanai vajag nedēļu, izkraušanai vēl nedēļu. Tātad, pagājušās nedēļas beigās ASV militārā transporta kuģiem vajadzētu būt izkrautiem Eiropas ostās. Saprotams, vesselfinder tos nefiksē saprotamu iemeslu dēļ.

Jā, un labojums par ģenerāļiem: Dvorņikovs ir galvenais tomēr, bet Židko atbildīgais par Donbasu.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Frīdmans grib iegūt Ukrainas pilsonību. Es saprotu, ka viņi bēg uz Izraēlām, Portugālēm.......... bet uz Ukrainu

t.me/c/1307866449/17162

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Pārgāju zināmākajiem vācu portāliem welt.de, Spiegel.de un bild.de - vācieši laikam sāk just ka ukraiņi paši neuzvarēs un šobrīd jau visos trīs portālos tiek analizēts Šolca valdības ieguldījums un vispārējā neitrālā nostāja. Vēl maijā visi izlikās par beigtiem, bet nu jau sāk rasties jautājumi. Dabūs Šolcs vien kratīt tankus no pažobeles. Ļoti iespējams, ka arī vācu ieroču ražotājiem apnicis bakstīties un caur medijiem sākuši lobēt ieroču piegādes Ukrainai - tā teikt šitādu krīzi būtu grēks laist garām. Ietirgotu tankus poļiem, atbrīvotu noliktavas no pirmās paaudze leopardiem, utt.

Franči gan vēl savā stilā kaut ko sapņo par Putina nepazemošanu - www.france24.com/en/europe/20220609-macron-is-right-to-want-to-avoid-humiliating-russia-le-pen-and-mélenchon-say

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Franči vismaz dažus Cēzarus, CAESAR iedeva, uzskatāms video to pielietošanai, visus parametrus ievada, izmantojot skārienjutīgu ekrānu, pārējo tēmēšanu veic automātika:

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Vēl no vakardienas ziņām - Krievijas domē iesniegts likumprojekts par Lietuvas neatkarības atzīšanas atcelšanu. Lietuvieši esot nepareizi izgājuši no PSRS, līdz ar to viņu neatkarība neesot juridiski atzīstama un viņi uzskatāmi par daļu Krievijas. Pie reizes Putins savā pēdējā intervijā sapņojis kaut ko par Pēteri I un Narvu, līdz ar to arī pret igauņiem ir pretenzijas. Par mums vēl nerunā, bet principā varam kurbulēt bruņumašīnas un rakt ierakumus.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Nezinu gan kāpēc kaut kāda muļķa izteicieni būtu jāņem par pilnu, ja gribēs izvērst frontes līniju gar visu RU robežu tikai stipri ātrāk aplauzīsies. Hitlers un ko bija daudz spēcīgākās starta pozīcijās, taču arī viņa izstieptā frontes línija Vācijas iespējas būtiski samazināja ...

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Problēma ir tajā, ka, kā redzams, šie muļķi tic tam ko paši saka. Un jau kopš kara sākuma arī NATO šo muļķu izteicienus sākuši ņemt nopietnāk, jo mums militārās mācības ar tehniku notiek jau visā valsts teritorijā un drīz būs ikdiena.

Es gan domāju, ka šobrīd Krievija vairāk domā par Suvalku koridoru, jo kaut kādā veidā ir jānodrošina Baltkrievijas piekļuve pie jūras un Kaļiņingradas apgāde, līdz ar to kara uzsākšanai šajā apgabalā ir arī ekonomisks pamats. Protams bez nopietnas ideoloģiskas sagatavošanas tur neiztikt, jo pretī ir britu, poļu un laikam arī vāciešu tanki, līdz ar to jāpiesaista būtu visi krievu rietumu apgabala spēki. Un ņemot vērā sankciju ietekmi krieviem jau arī nav variantu - ja par kaut ko tādu sapņo, tad jābrauc tagad, jo vēlāk zem sankcijām jau tiešām nekur neaizbrauks.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Ekonomiska pamata Baltijas jūras piekļuvei nav principā, jo visa vajadzīgā piekļuve jau sen ir. Un ja Ukrainas militāri-ekonomisko nozīmi Krievijai var saprast, tad no Baltijas kurā nav vispār nekā tāda kas krieviem trūktu, ir visai apšaubāma jēga pat politiskiem mērķiem ...

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 1 Atbildēt

Latvija krieviem domāta tāpēc, lai būtu ko baidīt.

Redzi, kā tagad Latvija baidās.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Polija arī varbūt nevis baidās, bet rēķinās, citādi tai nebūtu uzradusies dīvainā doma par 500 HIMARS. Mazāk kā par 10 miljardiem, ieskaitot tur arī pāris Patriot baterijas pret raķetēm un aviāciju. Specifiski pret Krievijas armiju, lai reizi par visām reizēm atrisinātu "vācu ložmetējnieku murgu" Austrumu frontē - mēs šaujam un šaujam, bet viņi tik nāk un nāk. Risinājums - iespēja nogāzt visus iespējamos "atnācējus", ko tik Krievija spētu savākt.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Ņemot vērā, ka Lukašenko caur Baltijas ostām grib kopā ar Ukrainas graudiem eksportēt arī savas preces, tad acīm redzot kaut kas ar tām krievu ostām tomēr nav. Un ekonomiskais jautājums vairāk ir oficiāls attaisnojums, jo teikt, ka gribam atjaunot PSRS laikam vēl nav īsti korekti. Krievus šobrīd vairs nav jēgas mēģināt saprast ar prātu, tā impērija iet uz beigām un vienkārši cenšās paraut sev līdzi pēc iespējas lielāku daudzumu cilvēku

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

pofig par tām RU saprāta robežäm, vienkārši ir tāds teiciens "someone has bitten off more than they can chew " ...

tagad tikai jautājums, kad "aizrīsies un nosprāgs" ...

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

"Ekonomiska pamata Baltijas jūras piekļuvei nav principā, jo visa vajadzīgā piekļuve jau sen"

Ir gan ekonomisks pamats. Un kā vēl. Krieviem ļoti patiktu Ventspils osta, tagad viņiem jālien caur Somu līča apendiksu no Pēterburgas.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 0 Atbildēt

Tik ļoti patīk, ka Ventspils trubas vietā uzcēla Usķlugas ostu!

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Te var paklausīties ko domā ASV ģenerālis par ieroču piegādēm

youtu.be/u_QBaOCWXGE

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

viss tas, ko saku es. Pat kodolieroču jautajumā man sakrīt viedoklis ar ASV ģenerāli.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Purnagrāmatā lasu ka Rīgā, šķirotavas stacijā, pilns ar Gazprom cisternām. Kas notiek?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Kam tad jānotiek, vagoni ar RU piederību "staigā" pa visurieni, kur sliežu platums ļauj, tas pats jay Zemitānos.

Patiesībā jau joprojām visi visu no RU grib, bet ir aizliegumi RU transporta nozarei kaut ko vadāt ES utml. tā ka nekā jauna, gluži tāpat kā ar "Ventspils maisījumu" naftai un "neKrievijas degvielu" ... business as usual ...

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Jautājums ir vienkāršs - kas tajās Gazprom cisternās atrodas...

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Vienā virzienā pilns otrā tykšs, taj ziņā nekas tur nemainas, kas iekšā - tas jau pēc marķējuma ...

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

nolēmu te padalīties ar dažiem cipariem.

1) Prāgas pavasaris. 1968. Čehoslovākijā - 15 miljoni cilvēki. PSRS iesūta 200 000 karavīrus

2) Irākas- Kuveitas karš. 1990. Kuveitā 2 miljoni cilvēku. Irāka sūta 88 000 karavīrus

3) Līča karš. 1991 Irākā - 18 miljoni cilvēku. ANO spēki - 956 000 karavīru

4) Irākas karš. 2003. Irākā - 26 miljoni cilvēku. ASV spēki - 309 000

5) Ukrainas avantūra. 2022. Ukrainā 40 miljoni. Krievu spēki 200 000.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

protams, bija arī citi kariņi, piemēram, afganistāna. Bet tur notika ne tā, kā klasisks karš. Ar psrs karš sākās tikai tad, kad krievu armija tur jau atradās. ( partizānu karš), bet ASV karoja pret Talibiem.

Turklāt, arī cipari ir visnotaļ interesanti.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Visklasiskākais un asiņainākais no sal. nesenajiem ir Irānas Irākas karš, 22. Septrmbris 1980.g. – 20. Augusts 1988.g., kurā sadursme starp aptuveni līdzvērtīgiem pretiniekiem. Summā par abām pusēm vismaz 500 000 kritušo.

Un "Prāgas pavasari" nevar uzskatīt par "karu"

msh Reģ.: 16.04.2007
2 0 Atbildēt

Eksprerta doma bija parādīt cik lielus spēkus katrā reizē pretinieks iesūtīja kādā valstī ar mērķi to okupēt.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Izskatās, ka visi mēģina izlīst pa lēto ar blefu un cer ka pretinieks padosies. Kad dabū pretī tad ir puņķi un asaras.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Vakar Švecs informēja, ka ASV ģenerāļiem esot padomā zināmo lendlīzi izmantot, lai izveidotu un uztrenētu pēc NATO standartiem pilnībā ar NATO bruņojumu apgādātu Ukrainas armijas vienību, skaitā lielāku par brigādi. Nu nākošā vienība pēc brigādes ir divīzija. Tātad, "dzelzs divīzija", jādomā, mobila, kura pēc izrēķināšanās ar kādu krievu armijas grupējumu dosies uz citu vietu, kur būs vajadzība.

Nez, kā Ukrainas vadībai tas patiks, bet , kas maksā, tas pasūta mūziku. Starp citu , slavenā lendlīze sāksies tikai ar šā gada 1.oktobri, jo tā stājas spēkā ar 2023. ASV finansu gadu, kurš sākas 2022.g. oktobrī. Baidena 21.maijā parakstītā 40 miljardu $ pakete Ukrainai paredzēta, lai finansētu laiku līdz lendlīzei.

Bet Vācijas kanclers Olafs Šolcs kopā ar kolēģiem no Francijas un Itālijas dosies uz Kijevu pirms G7 samita jūnija beigās, sestdien ziņoja Vācijas laikraksts Bild am Sonntag.

Valstu vadītājiem, kuri dodas uz Kijevu, pieņemts vest līdzi dāvanas. Vienīgā pieņemamā dāvana šādā gadījumā ir smagie ieroči. Vai tiešām Šolcs beidzot piegādās Pancerhaubices 2000 ?

JanJan Reģ.: 07.02.2018
0 0 Atbildēt

Godīgi sakot, bail, ka tās "dāvanas" Ukrainai būs mēģināšana pierunāt uz miera sarunām un atteikšanos no Krimas un Austrumukrainas.

Makrons un Šolcs kaut kā nevieš pārāk lielu uzticību, ka viņiem tiešām rūp, kas notiek Ukrainā. Sajūta, ka viņiem vairāk rūp degvielas un gāzes cenas mājās.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt
imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Nu, Reinmetāls jau sen tos bija gatavs piegādāt. Šolcs bloķē Marderus vairāk kā mēnesi. Tad vēl bija tāda ideja, ka Marderi jādod grieķiem, bet grieķi došot vecos BMP-1, kuri starp citu arī ir no Vācijas, t.i. bija PSRS laiku Austrumvācijā savulaik. ( Pēc cita varianta, grieķi došot nevis BMP-1 bet kaut kādus padomju ražojuma tankus ) Marderus grieķi it kā izvietošot salās, t.i. tajās , kuras tuvāk Turcijai. Turki, saprotams, iebilst, ka nav labi militarizēt salas. Bet kopumā grieķi ir skeptiski par visu šo dīvaino rokādi un iespējams, nekāds grieķu variants nenotiks.

Vēl par spāņiem, spāņi bija garavi nodot ( vai pārdot ) Ukrainai 40 tankus Leopard 2.

www.france24.com/en/europe/20220610-spain-mulls-whether-to-send-high-tech-tanks-to-ukraine

Bet pēc jaunākās informācijas Vācija bloķē arī šo darījumu: GERMANY has blocked Spain from sending Leopard 2A4 tanks to Ukraine.

www.express.co.uk/news/world/1624094/ukraine-invasion-Germany-tanks-Spain-kyiv-Leopard-tanks-weapons-putin

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Šeit ir garšs un interesants materiāls kā ASV nodrošina Ukr pilotu darbību coffeeordie.com/grey-wolf-team/

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Par to ko minēju dažas dienas iepriekš - ja vācieši bakstīsies ar ieroču piegādēm, ieroču ražotāji zaudēs klientus. Re kur jau pavīd ziņa, ka lietuvieši pirks franču "Cēzarus", kaut gan bruņojumā ir jau 21 gab vācu PzH2000 haubices. Pieņemu, ka šādas ziņas dzirdēsim arvien biežāk, jo nav skaidrības par tankiem, ko vācieši solīja Polijai, tad vēl situācija ar spāņiem, utt.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Šajā visā mani nepamet doma, ka Krievija diemžēl NAV uzvarama. Mēs liekam pretī sankcijas, bet rezultātā viņi gūst rekordpeļņu no resursu eksporta. Mēs savukārt liekam sev cilpu kaklā ar izmaksu pieaugumu. Nedomāju, ka Krieviju būs reāli salauzt. Diemžēl tādi suņi viņi kaimiņos ir. Dara kā grib un pofig uz citiem.

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Nu vismaz tajā formātā par ko domā Rietumi, Krievija tiešām nav uzvarama - kā var ekonomiski uzvarēt valsti, kurā liela daļa populācijas uz tualeti iet ārā? Tas ir tāpat kā cīnīties ar gopņikiem, tā publika saprot tikai spēku un dažreiz pat to nesaprot. Šī brīža Krievijas populācija vairs nav puslīdz civilizētie komunisma cēlāji, šeit domāšana ir aizbraukusi jau uz cara laikiem. Pat Krievijas karavīru māšu apvienības pārstāve bija šokā par to, ka ja Afganistānas un Čečenijas konfliktos piederīgie reāli meklēja un brauca pakaļ savu kritušo radinieku līķiem, protestēja pret karu, utt., tad tagad visi ir iebaidīti takā kaut kādi dzīvnieki - dēls guļ līķu kaudzē Donbasā, bet radinieki to uzzinot atbild: "ko tad mēs, mazi cilvēki"

Šobrīd vai nu Krievija ir jāsakauj militāri, ko šobrīd neviens neplāno darīt, jo tas situāciju pašā Krievijā vēl vairāk pasliktinātu un nāktu nākamais Putins, vai arī jāutilizē visa Krievijas armijas tehnika, civilā un militārā rūpniecība, kā arī jāizved visi palikušie domājošie kadri. Pēc tam žogu priekšā un komunikācija notiek tikai apmaksājot resursus. Cik saprotu tieši otrais plāns šobrīd tiek pārdomāts un dažviet ieviests. Somi jau ceļ žogu gar Krieviju

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 1 Atbildēt

Krievija ir uzvarama militārā veidā. Atbruņošana ar spēku.

Ja Melnajā jūrā ieietu 2 lidmašīnu bāzes kuģu grupas, miers iestātos tajā pašā dienā.

Tikai nevienam to nevajag.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Ja atbruņošanu uzskata par uzvaru, tad jā, risinājumi ir.

Bet uzvara klasiskajā veidā - militāras darbības-> varas gāšana-> demokrātiskas vēlēšanas Krievijā nav iespējama. Irāka un Afganistāna jau pierādīja, ka ir vietas pasaulē kur demokrātija vai pat vienkārši dzīves apstākļu uzlabošana nav nepieciešama, galvenais lai ir vadonis ar ideju vai piķi. Tehniski tas pats patriarhs Kirils var iebīdīt sevi kā jauno vadoni un virzīt domu par jauno Romu vai vēl sazin ko, tauta pavilksies.

mefisto Reģ.: 22.05.2017
0 0 Atbildēt

Būs grūti uzvarama, jo finanšu plūsmu ir nodrošinājusi tikpat viltīgi kā Ziemeļkoreja. Interesanti, kā šie sabūvējuši zelta raktuves Āfrikā un ved uz Krieviju.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

"Šajā visā mani nepamet doma, ka Krievija diemžēl NAV uzvarama. Mēs liekam pretī sankcijas, bet rezultātā viņi gūst rekordpeļņu no resursu eksporta."

Domāju, ka ir gan uzvarama. Cik ilgi tad sankcijas darbojas ? Reāli sāka darboties pirms kāda pusotra mēneša. No sankcijām rezultātus nevar gaidīt momentāni.

Attiecībā uz resursiem vajag saprast, ka to ieguve Krievijā iespaidīgi kritīsies, tiklīdz beigs darboties Rietumos ražotās tehnoloģiju komplektējošās daļas, un nebūs , ar ko nomainīt. Naftas ieguve krītas jau tagad. Nez kāpēc cilvēki uzskata, ka naftas industrijā Krievijā viss ir "otječestvennoje" . Sen vairs tā nav.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Un, papildinājums, nevajag aizmirst par personiskajām sankcijām. Navaļnija centrs ir papūlējies sastādīt 6000 personu sarakstu, kas iesniegts gan neatkarīgi Rietumu iestādēm, gan Kijevai. Ar šo sarakstu tiek intensīvi strādāts un rezultātā pret vadošajiem kadriem no Krievijas un viņu īpašumiem/ radinieku īpašumiem ārzemēs arī tiek ieviestas sankcijas. "Krievijas valdības amatpersonas un ģimenes locekļi, tostarp prezidenta Vladimira Putina pieaugušie bērni un ārlietu ministra Sergeja Lavrova radinieki: ASV, ES, Apvienotajā Karalistē un Kanādā tiek iesaldēti prezidentam Putinam un ārlietu ministram Sergejam Lavrovam piederošie līdzekļi."

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Sankcijas šobrīd vairāk ir tēmētas uz Krievijas izolēšanu, ekonomiski nevar uzvarēt tautu, kurā atsevišķi dīkstāvē esoši uzņēmumi sūta darbiniekus talkās pārtikas gatavošanai. Badā viņi nenomirs, pārorientēsies uz PSRS stila saimniekošanu un rullēs tālāk, vienkārši stipri nabadzīgāk.

Attiecīgi sankciju un kara dēļ Krievija kļūs par Irānu vai Ziemeļkoreju un tas arī viss. Jo tālāk braucam, jo mazāk reāla kļūst režīma maiņa, līdz ar to tas ko Rietumi saprot ar uzvaru (demokrātija Krievijā) kļūst arvien mazticamāks.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Krievija diez vai var kļūt par Ziemeļkoreju vai Irānu. Pārāk lieli attālumi un pārāk dažāda tauta, un kur nu vēl pofigistiskā attieksme pret "kārtību".

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Mazas uzvaras jau ir. D-Osetija un Piedņestra vairs nealkst būt par Krieviju. Nebūšot referenduma. Kad dzīve ies uz leju tad arī citi reģioni sāks pārdomāt vai turpināt stutēt Maskavu.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Viņi netiek klāt īsti tai rekordpeļņai. Tam , kam tiek klāt, to nevar izmantot bruņojuma iegādei.

Pat ja tie ierobežojumi nestrādā par 100%, tad pat 60% dod vērā ņemamu efektu.

Shēma gan ir nevis uzvarēšana, bet nosmacēšana. Veicinot sāpes lokālā sabiedrībā, pie pirmās varas vertikāles saļodzīšanās tai būs reāla iespēja sabrukt

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Kamēr LV massu saziņas līdzekļi jau 3šo diennakti anaalizē puttaino fekakāliju savākšanas procedūru,tuvojas jun 15tais.Kad tas pats Arestētājs un arī WashDC vecČekists solīja radikālu "lūzuma" brīdi.Vakar cita starpā palassīju rus progandonu ziņass- nu tur ar katru dienu arvien vairāk jautājumu.Ja passaulē tiešām pastāv Meli- kāda diez ir to (augšējā) robeža.Tā saucamā "uzvāras" gaita tiek cildināta arvien skaļāk.Katru dienu tiekot gūti "nozīmīgi" panākumi.Rietumu palīdzība buksējot, tās uzglabāšanas vietas tiekot triumfatāli nobumbotas ar visokatočnajiem ieročiem (acīmredzot no zagtajām veļassmašīnām izskrūvētās gaismas diodes ļāvušas būtiski papildināt šo ieroču klāstu) un pati opperācija notiekot arvien vairāk sasskaņā ar plaanu.

Vakakar bija viskrievijas galvenā diena.Apbalvoja visādus tur 1rindiniekus.Ceremonijas laikā redzamais Dubultnieks stāvēja malā tāds galīgi mazrunīgs,cildinošās peršas lasīja diktors un paši pateicīgie ordeņu saņēmēji,kuri zālē ienāca atsevišķi pa vienam un bez masskām.Peķka/Pirmais tika piesaukts teju katrā 3šajā teikumā.Jā.

Un katrā otrajā pornorakstā tiek piesaukti dažādi rietumu politiķu vārdi, kuri no visām pusēm ukraiņus mudinot/uz.Hīts prottams ir drīzumā plānotā vadošās eurotrijotnes ierašanās Kijivā.Tie tagad nodošot "pareizās" rekomendācijas.Hmm.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Daudziem latviešu pamuļķiem domāts video. Par 40 miljadiem, ko ASV do Ukrainai.

Rūpīgs budžeta sadalījums pa kategorijām.

Spoileris - ukrainai ieročiem atvēlētā summa ir tikai 10 miljardi.

www.youtube.com/watch?v=jm3_0c2hOy4&ab_channel=MarkSolonin

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Tie latviešu pamuļķi laikam būs tie, kuri bez latviešu prot tikai krievu valodu, tiem, saprotams, jāskatās blogerus, kuri krievu valodā izskaidro to, ko angļu valodu protošie paši var izlasīt ASV valsts departamenta un Aizsardzības departamenta mājas lapās ;)

wons Reģ.: 26.07.2017
0 0 Atbildēt
imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Apliecinājums, ka Krievija arī gāzes industrijā izmanto Rietumu tehniku. "Krievijas valsts dabasgāzes gigants "Gazprom" otrdien paziņoja, ka samazinās gāzes piegādes Vācijai pa cauruļvadu "Nord Stream", kā iemeslu minot kavēšanos ar kompresoru remontu." ( Un tas pat varētu būt patiesība.) Tā kā Vācijas uzņēmums "Siemens" laikus nav nogādājis atpakaļ no remonta kompresorus, šobrīd Portovajas kompresoru stacijā netālu no Viborgas darbojas tikai trīs, skaidro uzņēmums. "Siemens" maijā paziņoja, ka pametīs Krievijas tirgu, ņemot vērā Krievijas karaspēka iebrukumu Ukrainā.

www.tvnet.lv/7544913/gazprom-samazinas-gazes-piegades-vacijai-pa-caurulvadu-nord-stream

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Siemens aiziešanu tajā brīdī krievi uztvērā ar attieksmi "nekas pārdzīvosim". Šobrīd izskatās, ka šīs vienas kompānijas aiziešana uztaisīs finišu veselām nozarēm - krievu dzelzceļš jau arī pukst, ka ar bez Siemens materiāliem atsevišķas līnijas var pārstāt darboties, vai reducēties uz padomju laiku tehnoloģijām.

atrabotka Reģ.: 24.05.2017
1 0 Atbildēt

Vēl jau Siemens medicīniskās iekārtas slimnīcās. Arī industiālajā ražošanā diezgan izplatīts brends.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Jā, RŽD nulltajos gados ir diezgan daudz sapirkušies Siemens elektrovilcienus...

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Ar vakardienu 6. ES sankciju paketes ietvaros beidzot reāli atslēgtas no SWIFT vēl trīs Krievijas bankas: Sberbank, Rosselkhozbank ( Russian Agricultural Bank ), Московский кредитный банк ( Moscow Credit Bank ) un viena Baltkrievijas banka: Банк Развития ( Belarusian Bank For Development And Reconstruction ).

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Irāna arī dzīvo bez Swifta.

Irānas IKP ir lielāks kā Norvēģijā, Izraēlā, Arābu emirātos, Īrijā, Dānijā, utt

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Jā, Irāna dzīvo bez SWIFTa, bet viņiem ir sava sistēma banku norēķiniem ar to pašu Eiropu, kur nu vēl Ķīnu. Irāna, lai arī zem sankcijām, ir stipri labākā sankciju situācijā kaut vai tikai ģeogrāfiski, kā šobrīd Krievija, jo ir samērā maz saistīta ar valstīm, kas tās sankcijas ir uzlikušas: oec.world/en/profile/country/irn?yearlyTradeFlowSelector=flow0

Krievija atrodas pavisam citā ģeogrāfiskajā situācijā un nav spējīga ātri pārorientēt tās pašas naftas un gāzes plūsmas, kur nu vēl aizstāt tehnoloģijas kas tiek izmantotas to pašu izrakteņu ieguvei. Iegūt naftu Krievijā Sibīrijā gluži nav tas pats, kas pakast smiltīs bedrīti, ielikt pumpi un rullēt kā to dara arābi. Lielākā daļa Krievijas tirdzniecības notiek tieši ar Rietumiem līdz ar to bez SWIFT tur gluži nevarēs iztikt oec.world/en/profile/country/rus?yearlyTradeFlowSelector=flow1

Un salīdzināt valsts - Ķīnas benzīntanka un pirmapstrādātāja IKP ar valstīm, kurās IKP balstās uz pievienotās vērtības radīšanu tomēr ir drusku nekorekti. Varu kļūdīties, bet vidējā cilvēka dzīves apstākļi visās minētajās valstīs ir stipri labāki kā Irānā.

Nortel Reģ.: 16.03.2007
0 0 Atbildēt

SWIFT pa lielam ir zārka nagla. Dalības maksa par šo pakalpojumu ir stipri neadekvāta.

Nortel Reģ.: 16.03.2007
0 0 Atbildēt

Vairums sankciju ir tikai preses relīzēm! Krievijā oficiāli ir slēgta Audi rūpnīca, bet pie Maskavas Audi dīlera var iegādāties jaunus vācu salikuma Q8. Ir gan uz vietas, gan uz piegādi līdz 2 nedēļām. Cenas sākot ar 180 000 EUR.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Nu tur jau jāsāk skatīties cik tas dīleris ir oficiāls un vai mašīna netiek dzīta caur Kazahstānu. Krievija ir oficiāli atļāvusi "paralēlo importu", līdz ar to maksājošajai publikai problēmu tikt pie luksusprecēm nebūs. Uz Irānu arī nedrīkst neko eksportēt no Eiropas, bet ja tev ir nauda, tad visas problēmas ir risināmas.

Nortel Reģ.: 16.03.2007
0 0 Atbildēt

Caur Armēniju. Un pilnīgi legāli, ar visu rūpnīcas garantiju.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Samērā nosacīti legāli, noteikti ka tirgo pārstāvis Armēnijā, pērk tur un uz papīra garantija arī ir tur. Variants nepārsteidz, bet principā līdz laikam, tikko kā apjomi kļūs pamanāmi vai nu pats Audi piegriezīs skābēkli, vai arī vācu valdība palūgs to izdarīt. Tas ka kāds šādi muhļīs bija skaidrs, mērķis jau bija apturēt lielās plūsmas. Cilvēki, kas var nolikt vismaz 180K par mašīnu atradīs ceļus kā pie tās mašīnas tikt. Čečeni tak arī kā brauca tā brauks ar meršiem, kamēr Krievija dos naudu

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt
evelyn Reģ.: 15.06.2022
0 1 Atbildēt
kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Arī aizvien biežāk (uzņēmēju aprindās) dzirdu viedokļus par kaut kādu daļu Ukrainas teritoriju zaudēšanu. Respektīvi - ka (visticamāk) karā Krievija tomēr uzvarēs. Es šo tieši sasaistu ar maniem UA klientiem, kuriem pēcapmaksu dot vairs negrib teju neviens… neziņa, kas no esošās zemes turpmāk būs Ukraina vispār.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Uzņēmējus var saprast - krievi turpina šaut pa visu teritoriju un no biznesa viedokļa tas ir tāds sūdīgs variants. Rietumi pagaidām nav piegādājuši bruņojumu tādā apjomā lai varētu runāt par konkrētu Ukrainas pārsvaru frontē, līdz ar to no biznesa viedokļa uguns pārtraukšana un teritoriju zaudēšana ir labāks variants kā kara turpinājums. No Ukrainas, kā valsts viedokļa zaudēt 20% teritorijas, vairākas ostas un iesaldēt konfliktu ar risku to turpināt vēlāk, ir vēl sūdīgāks variants.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Pag, Makaronu trijotne jau brauc, kaut kādas rekakomendācijass drošvien sekos.Kā savulaik pirmo epidēmijas vilni pārvarējušajā plaukstošajā Rīgā.Kuŗš 1mais tur palaidīs plastmasas logu ražotni, tas arī būs tas galvenais Uzvārētājs.

Iespējams arī jauns feno mens- kad par uzvarētājām tiks atzītas vienlaikus Abas (vai pat vairākas) iesaistītās puses.Kā jaunajā krievu mak donaldā- tīri garšīgs, po/uj ka bez ierasstā big/kakamaka.Jā.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Nu simts punkti, ka šie kungi Ukrainai piedāvās kaut kādu pamieru, mieru vai attiekšanos no teritorijas. No otras puses hvz kas ir izspriests Ramšteinā 3, oficiāli palīdzība Ukrainai ir ne tāda kā varētu gaidīt, bet fakts, ka šie 3 kungi ir pacēluši pēcpuses no savām pilīm, nozīmē, ka ir kaut kāds bazars par tālāku nākotni. Minētie kungi jebkurā gadījumā īpaši nepalīdzēs militāri, bet par ekonomiskajiem jautājumiem visām pusēm ir par ko parunāt.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Ukraina jau var nopirkt ieročus neatkarīgi, ja tikai nauda ir. Un to arī dara. "Polija parakstīs 650 miljonu dolāru ieroču līgumu ar Ukrainu, kas ir lielākais pēdējo 30 gadu laikā; Polija iegūs šo naudu, lai palielinātu mūsu ražošanas potenciālu Huta Stalowa Wola," piebilda Moraveckis. Saskaņā ar ziņojumiem Polija saskaņā ar šo darījumu piegādās Ukrainai 50 haubices Krab aptuveni 3 miljardu PLN (650 milj. $) vērtībā." Poļi, ( arī Čehi un Slovāki ) taču būs priecīgi nopelnīt, ražojot bruņojumu ukraiņiem. Un tās haubices Krab nemaz nav sliktas, kā varat iedomāties, to ražošana pamatā ir komplektācija no Dienvidkorejā un Rietumos ražotām sastāvdaļām. Stobrs laikam bija no tā paša zināmā Rheinmetall, vācu. Un vēl ieročus var dabūt vai nopirkt no Nīderlandes, Dānijas, Somijas, Zviedrijas u.c.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Un, runājot par Slovākiju:"Slovākija uzdāvinājusi Ukrainai vienu helikopteru Mi-2 un četrus Mi-17, kā arī vairākus tūkstošus raķešu "Grad", ceturtdien pavēstīja Slovākijas aizsardzības ministrs Jaroslavs Nadjs." Jāsaka gan, ka tās dāvanas tiks kompensētas no "Eiropas Miera mehānisma," un pati Slovākija dabūja helikopterus UH-60M Black Hawk

www.tvnet.lv/7546369/slovakija-uzdavinajusi-ukrainai-piecus-helikopterus-un-raketes-grad

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Viņi ar to Krab šasiju ņēmās, kko paši gribēja ražot vai izmantot no jau esošajām poļu armijā. Līdz paņēma un nopirka no Dkorejas sevi labi rekomendējuši šasiju. Stobrs itkā esot britu.

Dkorejas haubices ar to pašu šasiju sapirka sev somi

bmpd.livejournal.com/4418648.html

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
2 0 Atbildēt

plastmasu taisa no naftas. Bet latviešu un citu komunistu uzskats ir tāds, ka tā ir tikai Krievijā.

wons Reģ.: 26.07.2017
2 0 Atbildēt

Ukraiņi savu zemi neatdos, nav jau latvieši. Krievus nupat tik sākuši presēt ar sankcijām, kas ar viņiem būs pēc gada, diviem. Ja reiz ir radusies iespēja viņus sist, tad tas arī jādara un stipri.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Krimu un daunbasu atdeva.

Bet ukraiņu zaudējumi pēc ekspertu aplēsēm ir 100 karavīri dienā.100 dienas - 10 000.

wons Reģ.: 26.07.2017
1 0 Atbildēt

zini neatdeva, karš no 14 gada visu laiku turpinās, vai mēs par Abreni karojām, neatceros.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Ar Abreni ir mazliet cita situācija - ja pareizi atceros, tad Abrene pēc neatkarības atgūšanas palika Krievijas teritorijā, kaut gan pēc vecajām kartēm un līgumiem vajadzētu piederēt mums. Pašreizējā kontekstā laikam korektākais veids būtu no mūsu puses pasludināt Abrenes Demokrātisko republiku un ievest tur savu karaspēku un pēc tam pievienot atpakaļ Latvijai. Pēc PSRS sabrukuma Krievijas armija atseviški neiebrauca Abrenē, viņi jau tur bija, līdz ar to mums būtu jābūt uzbrukošajai pusei, kas atbrīvo Abreni. Es tik nezinu vai tur izņemot pāris meža zvērus un sabrukušas ēkas vispār ir ko atbrīvot.

Šādā kontekstā arī vāciešiem var pārmest ka viņi neatbrīvo Kēnigsbergu, somiem Karēliju, japāņiem Kuriļu salas, utt.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Kēnigsbergu, starp citu, var atbrīvot teorētiski bez kara. Jo tā nav iedota PSRS vai Krievijai uz mūžīgiem laikiem ar kaut kādu līgumu kā KPFSR teritorija, tikai PSRS administratīvajā pārvaldīšanā kara beigās.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Tas karš kopš 2014 ir pozīciju karš kura mērķis nebija sūtīt krievus ( tie kuri ukraiņi) atkarot savas teritorijas.

Tāpēc redzams, ka ukraiņi atdeva savas teritorijas. Tāpēc nav brīnums ka krievi sagribēja vēl.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Atdeva tikai Krimu, un jau tad krievs pateicībā uzbruka Donbasam, lai būtu jauns strīdus objekts un Krimu aizmirstu. Te gan viens sazvērnieks tepat topikā skaidroja, ka tas tā neesot un "republikas" esot atsevišķs konflikts. Izsludinot ATO teritorijas tika gandrīz atkarotas, bet tad Krievija diezgan atklāti iesaistījās un sadzina ukraiņus katlos dēļ pārgalvīgā atkarošanas plāna, jo naivi paļāvās, ka tik atklāti krievs iekšā neies. Ar to arī aktīvā fāze beidzās, tā kā nestāsti, ka nebija plāna.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Nu ko, lielie kungi Ukrainā bija, preses konferences arī notika, Ramšteinā 3 arī visādi lēmumi pieņemti, redzēs kas notiks tālāk.

Makrons ar Šolcu savos izteikumos kā vienmēr samērā neitrāli izsaka atbalstu Ukrainai, bet retorika tomēr drusku pamainījusies. Vai nu strādāja uz ukraiņu publiku, vai arī ES un NATO gaiteņos ir galīgi pielemts piežmiegt Krieviju, lai pašiem vēlāk nebūtu jāčakarējas.

Amerikāņu 1 miljarda piegādes arī tādas interesantas, visi apjomi atšifrēti pēc skaita, izņemot HIMARS raķetes - tā teikt lai krievi min, atvedīs 6 gab uz katru iekārtu, vai tomēr štābeļiem, pie tam amerikāņi dos koordinātas pa ko šaut.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

amerikāņi koordinātes deva kopš 2014.gada.

wons Reģ.: 26.07.2017
0 0 Atbildēt

un ne tikai amerikāni, pa lielam viss NATO izlīkdienests strādā uz Ukrainu

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Nezinu ko tur amerikāņi deva kopš 2014. gada, bet kopš kara sākumas tas informācijas apjoms tika palielināts, līdz vienā brīdī ukraiņi pārāk cītīgi sāka likvidēt krievu komandējošo sastāvu un amerikāņi uz brīdi samazināja nododamās informācijas apjomus. Cik saprotu, šobrīd ukraiņiem tiks dota zaļā gaisma bombīt visu, ko viņi uzskatīs par vajadzīgu un viņiem iedos arī ar ko bombīt. Tā jau ir tāda nopietna kara uzstādījuma maiņa

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Sagadīšanās vai likumsakarība ? Raķešu triecieni pēdējās diennakts laikā diezgan tāliem no frontes līnijas objektiem. Krievu armijas bāzei Nova Kahovkā, Rūpnīcai, kurā glabājās daudz munīcijas pilsētiņā Krasnij Luč apm. 30 km no Luhanskas, 60 km no frontes, smuki deg un sprāgst:

liveuamap.com/en/2022/16-june-video-blast-today-at-ammunition-warehouse-in-khrustalnyi

Velkonim netālu no Čūsku salas

twitter.com/DefenceU/status/1537693105553649665?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Likumsakarība. Krievi noliktavās sāk nervozēt un vairāk pīpē.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Par to vienu noliktavu pašiem krieviem ir aizdomas, ka atlidoja kaut kas ārzemju un tālu lidojošs. Varbūt laicīgi sākuši baidīties, bet no ukraiņiem nekādu komentāru nav. Laikam krievi atkal pīpē.

Velkoni paši ukraiņi saka, ka sašāvuši ar Harpūnām.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

To nu tā kā vajadzētu saprast, ka pēc epopejas ar poļu lidmašīnām publika tiek turēta lietas kursā ar 2-4nedēļu nobīdi(atceramies līdzību ar C19 testu rezultātu aktualitāti).

Ja saka ka piegādātas 4 HIMARS apmācībām, tātad lasām ir ukraiņu brigāde jau apmācīta un HIMARS jau sen kaujas laukā, ko arī tagad redzam. Tās basņas, ka uz robežas jau visa NATO tehnika tiek sašauta ir vien baldriāņi vatņiku armijai, nekādi pierādījumi tam nav, "visokotočniji" raķešu triecieni pa riepu servisiesm kā jau paredzēja apsīkuši, nu jau pat velk ārā vecās Točkas-U, kuras krieviem vairs "neesot". Ne velti krievi jau aktīvi apšauda Doņecku, lai slēptu pēdas, ka tulīt ies vaļā Doņeckas apkārtnē pa militārajiem mērķiem no liela attāluma. Tā teikt sities savējos lai citi baidās, tā "otvetka" par iznīcinātām noliktavām tiks raidīta nevis pret pārējo Ukrainu, bet gan pret nepateicīgo Doņeckas bidlu masu, kas nenesa carelim uzvaru.

Atceramies, kāpēc Adolfs līdz pēdējam nepadevās un pat izdeva pašiznīcinošas pavēles, jo vācieši piekāsa pasaules iekarošanas plānus. Ādolfs II tagad darīs to pašu, ja atkāpties tad kā Bučā un citur, bet vēl ar lielāku nežēlību.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Nu, viens no objektiem, kas deg Doņeckā, ir munīcijas noliktava, ja paši krievi tajā trāpījuši, tas būtu liels abloms ;)

www.youtube.com/watch?v=XL8CLLLx_3c

Par Novaja Kahovka ukraiņu lapa apgalvo, ka šauts ar Točku U, kas , saprotams, var neatbilst patiesībai.

Par Himars amerikāņu informācijā pavīdēja, ka apmācīti 60 ukraiņu karavīru, ar ko pietiktu 20 apkalpēm, jo vienā Himars apkalpē esot 3. Protams, neskaitot munīcijas auto vadītājus, bet tiem pietiek ar kravas auto šofera kvalifikāciju.

Tikai par Krasnij luč, es pirmīt drusku kļūdījos, tas luč ir pilsētas rajons, pati pilsēta ir Hrustaļnaja, nav īstas skaidrības. Vai nu tiešām kaut kāda jauna munīcija, jeb diversantu darbs.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti