Krievijas iebrukums Ukrainā!

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Aktuālā diskusija. Kas var notik un kāpēc?

 
imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Kā jau bija sagaidāms, Krievija Irānas dronus nedabūs:

"Amirabdollahians ( Irānas ārlietu ministrs ) noraidīja (Salivana) nesenās nepamatotās apsūdzības par Irānas bezpilota lidaparātu nosūtīšanu uz Krieviju izmantošanai karā pret Ukrainu, sakot, ka šādi apgalvojumi, kas sakrīt ar Baidena vizīti okupētajās palestīniešu teritorijās, atbilst konkrētiem politiskiem mērķiem," ziņo valsts mediji."

Naftas tirgus pavēršana Irānai, saprotams, svarīgāka, kā Krievijas iespējamā atzinība par pārsimt droniem.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 2 Atbildēt

MMX rakstīja: Nez, kasinsh79 viedoklis principā diezgan labi raksturo rietumeiropiešu redzējumu par šo situāciju, līdz ar to neredzu īsti pamatu viņu saukt par Krievijas varenības sludinātāju.

Tajā pašā vācu Welt palasot komentārus vispār mati ceļas stāvus no tā cik ātri vidējais vācietis ir gatavs atdot krieviem kaut vai visu Ukrainu un uzmest savas "eiropieša vērtības", tikai lai pašam pakaļa nesaltu, un vācu politiķi attiecīgi acīm redzami nevēlas Krievijas sakāvi.

Līdz ar to arī saku, ka Krieviju uzvarēt var, bet šim procesam vajag drusku vairāk kā pliku runāšanu un 10 HIMARS, attiecīgi jā, pie pašreizējiem NATO valstu ieguldījumiem šajā procesā, Krievija tiešām nav uzvarama.

Tipa tādēļ, ka tādi ir arī rietumeiropieši, kasinsh nav Krievija varenības sludinātājs? Tieši otrādi - tāds pats glumš Putina sejas saglabātājs, kā tie, par kuriem man šaubu nebija jau sen, tikai neviens man negribēja ticēt.

Arvien cerīgāk izskatās, ka ar pliku pakaļu atstās ne tikai Krieviju, bet arī viņa eirodraugus un Briseles komunistus.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Vecīt, pilnīgi garām. Putins man riebjas.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Jā.Man šodn nebij laika iebraukr.Ko tur tā krieva dome lēma un kass reāli notiek.Vismaz līdz pēcpuZdienai nekā interesanta tur nebija.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt
imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Vēl interesanti, ka Putins parakstījis ceturtdien 128 dokumentus. ( Kāpēc pirms domes sēdes. Vai domei tos vēreiz jāapstiprina ? )

bbc.global.ssl.fastly.net/russian/news-62165612

No kuriem svarīgākais ir tas par "darba klausību":

"Likums par īpašiem pasākumiem tautsaimniecībā armijas nodrošināšanai

Piešķir varas iestādēm tiesības noteikt ekonomiskus pasākumus "atsevišķām ražotnēm", lai atbalstītu "pretterorisma un citas operācijas" ārpus Krievijas. Tostarp - tiesības iesaistīt uzņēmumus darbā "pēc darba laika" (naktīs, brīvdienās, brīvdienās), aizliegums atteikties pildīt līgumus saskaņā ar valsts aizsardzības rīkojumu, kā arī piešķirt Aizsardzības ministrijai, Federālās drošības dienestam. Dienestam, Ārkārtas situāciju ministrijai un Rosgvardijai ir tiesības mainīt jau noslēgto līgumu nosacījumus."

Vēl no svarīgākiem: Ārvalstu ietekmē esošu personu darbības kontroles likums ; Par jauno pionieriju ; Likums par bargākiem sodiem par nodevību ;

Tāpat Krievijas prezidenta apstiprinātie grozījumi likumdošanā uzliek par pienākumu visām iestādēm veidot lapas sociālajos tīklos; aizliegts sadalīt daļas nekustamajā īpašumā, kas mazāks par sešiem kvadrātmetriem; ļauj reģistrēt īpašumtiesības uz kūtsmēsliem, kā arī audzēt cāļus un trušus dārza un dārza gabalos; ļaut reģionālajām iestādēm aizliegt pašstaigājošus mājdzīvniekus ( самовыгул домашних животных )

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Igaunija pērk 6 HIMARS ; ASV Valsts departaments atļāvis pārdot Igaunijai reaktīvās artilērijas raķešu iekārtas "HIMARS" un ar tām saistīto ekipējumu. Igaunijai šis pirkums varētu izmaksāt aptuveni 500 miljonus dolāru.

www.lsm.lv/raksts/zinas/arzemes/asv-piegadas-igaunijai-rakesu-sistemas-himars.a465676/

Nortel Reģ.: 16.03.2007
1 2 Atbildēt

Latvijas armija tai pat laikā aktīvi turpina izmantot ZIL-131.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Ural gavno kopal, a ZIL gavno vozil ..

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

imzz rakstīja: Igaunija pērk 6 HIMARS ; ASV Valsts departaments atļāvis pārdot Igaunijai reaktīvās artilērijas raķešu iekārtas "HIMARS" un ar tām saistīto ekipējumu. Igaunijai šis pirkums varētu izmaksāt aptuveni 500 miljonus dolāru.

www.lsm.lv/raksts/zinas/arzemes/asv-piegadas-igaunijai-rakesu-sistemas-himars.a465676/

Ja igauņi pērk priekš sevis, tad mazliet nesaprotu viņu prioritātes - normālās pretraķešu aizsardzības nav (tāpat kā mums), bet pērk HIMARS. Tas kā strādā - varat mūs iznīcināt bet mums būs ar ko atriebties?

wons Reģ.: 26.07.2017
2 0 Atbildēt

var jau pirms krievu iebrukuma tiem iedot sejā

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Maz kam ir tā normālā pretraķešu aizsardzība. Izraēlas dzelzs kupols arī labs tikai pret "partizānu līmeņa" pretinieku. Starp citu, Alčevskas apkaimē ( Luhanska ) nogāzies krievu SU-34 iznīcinātājs-bumbvedējs, kurš ir diezgan moderns, no 2006.gada ražots. Tas apmēram noticis laikā, kad ukraiņi no HIMARS apšaudīja Alčevskas apkaimes munīcijas noliktavas. Visticamāk, iznīcinātāju notriekusi krievu PGA, aizrāvusies ar mēģinājumiem pārtvert ukraiņu reaktīvos šāviņus.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Krievijā uzdots formēt brīvprātīgo bataljonus 85 federācijas subjektos. 400 cilvēku bataljonā, tas kopā būtu 34000. Tas būtu vairāk kā 2 kara laika divīzijas. Tikai kādas: rekrūšu vecums 18-60 gadu, iepriekšēju militāra dienesta pieredzi neprasa, apmācību laiks 30 dienas.

Kadirovs paziņojis, ka formē 4 bataljonus, viens jau esot nosūtīts, pārējo nosūtīšana gan var aizkavēties; Par Kadirovu interesanti, ka viņš gribot papildus pretgaisa aizsardzības sistēmas Čečenijai, Čečenija no Ukrainas patālu, tāpēc izskatās, ka viņš tās domā turēt rezervē pret pašu Krieviju.

Par iespējamiem zeku soda rotām vai bataljoniem. Kas viņus kontrolēs kā sprostvienība ? Tādus uzdevumus mēdz uzdod kadiroviešiem, un var notikt interesantas lietas, jo "kriminālie elementi" noteikti uzņēmīgāki par burjatiem.

wons Reģ.: 26.07.2017
1 0 Atbildēt

Vai nav tā, ka kadirovs formē jau ceturto bataljonu? Jautājums, kur palika pirmie trīs bataljoni? Vismaz ukraiņi tā to pasniedz.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Kadirovs vēl nav sapratis, ka sūtīt savējos uz Ukrainu nozīmē sūtīt tos drošā nāvē.

boliks Reģ.: 22.03.2004
0 0 Atbildēt

Kas notiek ar elektrības cenu rīt 21.07.2022. no 18-19 biržas cena ir 2100,08 EUR par MWH, tobiš pēc biržas tarifa 2,54 EUR par KWH.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
1 0 Atbildēt

no sešiem līdz septiņiem nevāri kafiju, un neslauc govi. Dari to pirms / pēc.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 1 Atbildēt

Bojājumi tiltā "Antonovskij most", jādomā, GMLRS reaktīvo šāviņu eksploziju rezultātā. Arestovičs vakar nopriecājās par krievu žurnālista ievietoto reportāžu, jo ukraiņu militāristi tūlīt uzaicinājuši tiltu būves speciālistu, kurš pateicis, pa kurām vietām jātēmē tālāk, lai tiltu nopietni sabojātu. Bojājumi redzami blogera Jakovinas video sākuma kadros:

www.youtube.com/watch?v=gfIXgjaABgA&t=75s

Šajā pašā video ir "slavenie" kadri, kur Putins gaida Erdoganu apm. 1 minūti

youtu.be/gfIXgjaABgA?t=949

Krievi pagājušas diennakts laikā notriekuši jau otro savu iznīcinātāju, šoreiz SU-35, visticamāk, mēģinot pārtvert ukraiņu M30/31 jeb GMLRS reaktīvos šāviņus. Ukraiņiem izdevies iznīcināt vairākus modernus krievu PGA radarus Hersonas apgabalā. Visai ticams, ka radaru apkalpes šāviņus ekrānos redzēja, bet tas arī viss. Prātīgākā rīcība apkalpei būtu to pāris minūšu laikā, kamēr "dāvana" ierodas, mukt ātri, tālu un noslēpties aizsegā. Viens iznīcinātais radars bijis apm. 100 km no frontes, kas liecina, ka ukraiņu rīcībā ir arī tālākas sniedzamības raķetes/šāviņi, piem GMLRS-ER, kur ER nozīmē extended range ar sniedzamību līdz 150 km. Tiesa, to sērijveida ražošana bija paredzēta tikai nākamgad, bet daži eksemplāri Lockheed Martin noteikti ir, un par labu naudu var uztaisīt vēl.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Te būs tāds humoristiskāks skats no Ukrainas.

Muždabajevs griež par vergiem, sovokiem utt

youtu.be/QdNXcfqUHo8

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Moldovā sākas kaut kāda virzība Piedņestras sakarā:

Moldova piektdien noraidīja Krievijas Ārlietu ministrijas sūdzības, ka tā sabotē Krievijas karaspēka rotāciju separātiskajā Piedņestrā un neļauj Krievijai ienest saviem spēkiem reģionā modernu bruņojumu; "Tādējādi netika atļauta tā dēvētās Krievijas karaspēka operatīvās grupas, formējuma, kas nelegāli atrodas mūsu valsts teritorijā un kas pārkāpj neitrālu statusu, virsnieku ienākšana," teikts Kišiņevas amatpersonas paziņojumā presei;Moldova atkārtoti aicināja bez nosacījumiem izvest Krievijas karaspēku un munīcijas noliktavas no Moldovas, tostarp no separātiskā Piedņestras reģiona.

balkaninsight.com/2022/07/22/moldova-defends-action-blocking-russian-troop-rotation-in-transnistria/

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Mēģina pārlauzt sev kāju, bet neizdodas:

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Šis gan mani intersē.Kāpēc un vai (lohiem) būtu (vai nebūtu) tomēr piešķiramas tiesības uz tā saucamo "informāciju", ar sekojošu cieņu pret (jebkuru) indivīdu (pilsoni) un (vismaz pieklājības pēc) uzticēšanu (viņam pašam) izlemt/par.Vai pret.Vai vnk po/uj. Jā.

Vai par eurovalsts prem'jēru varētu kļūt progan dons.Hvz.Vai europremjērs nambervans pusgada laikā var nonākt ellē.Hmm.Nee.Jā.Un/vai.

Bet proganodoni turpina ziņot: 23 июля 2022, 12:30 ... Премьер-министр Венгрии Виктор Орбан заявил, что введенные Западом санкции не пошатнули Москву, но отразились на Европе.

Так, он заявил, что Европа потеряла уже четыре правительства и находится в экономическом и политическом кризисе.

Ā, nē, tomērt esot arī Labas ziņas, lūk: 23 июля 2022, 08:44 ... Вооруженные силы Украины нанесли удар по мосту через реку Ингулец в Херсонской области, применив американскую РСЗО HIMARS, сообщил заместитель главы администрации региона Кирилл Стремоусов.

«Нанесен удар по Дарьевскому мосту (мост через реку Ингулец в селе Дарьевка). В объект попало семь снарядов», – передает ТАСС его слова. ...

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Attiecībā uz Orbānu, tā stunda tuvojas, kad ES atsevišķām valstīm vairs nebūs veto tiesības, vismaz atsevišķos jautājumos ne.

Interesanti par slaveno graudu izvešanas līgumu, vakar parakstīja, šodien jau krievi izšāva 4 kalibr raķetes uz Odesas ostu. 2 notrieca PGA , divas trāpīja ostā. Krievi apgalvoja, ka viņi tēmējuši uz šķūni, kur glabājoties Harpūnas.

Par to līgumu ir divējādi uzskati ukraiņu blogeru vidū, vieni domā, ka rezultātā Krievija izvedīs savus un Ukrainai nozagtos graudus, bet ukraiņu graudu izvešanu visādi sabotēs un rezultātā galvenais ieguvējs būs Krievija; citi ir piesardzīgi optimistiski, Arestovičs piemēram ( svēta lieta. ņemot vērā, ka sarunās piedalās prezidenta birojs & Jermaks, nevis ārlietu ministrija ) , uzskatot, ka turki kā "drošības garants" neļaus ,ka krievi kakā viņiem uz galvas.

650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

Hmm.Te tā vien (jau sen) velk uz to, ka situācijas "izvērtējumu" kļuvis neciešami grūti izteikt bez (dziļas) skepses vai pat bez paņirgāšanās/par.Pie kam, tas otrais variants jau sāk dominēt pār pirmo.

Orobāns (it kā) taču ir (savā valstī) oficiāli ievēlēts.Un tie ievēlētāji tā (it kā) nemaz netaisās viņu ne nogāzt na/uj ,ne arī pat ne apmiiszt viņa Torni.Kaut kā (mums) pavisam suudīgi ar to kopējā viedokļa paušanu.Interesanti būtu palasīt, ko (mums) par to (kāds) teica tālajā 20004tajā.Jā.

Viens moments gan liekas interesants. Patreizējais progandonu ziņojums velk uz to, ka viņi diezgan sasspringti meklē kādu (neatkarīgo) uzklausītāju.Kuŗš attiecīgi varētu izveidojušos situāciju izstūrēt po-paņaķijām.Visu laiku tāda nebija, bet reku, tut otkuda ņe vazmis, pajavilsja .... :23 июля 2022, 18:35...Москва во время состоявшегося контакта заявила о непричастности к удару по Одессе, заявил министр национальной обороны Турции Хулуси Акар.

...По словам Акара, в связи с инцидентом он также провел телефонные разговоры со своим украинским коллегой Алексеем Резниковым и министром инфраструктуры Украины Александром Кубраковым, который подписал в пятницу в Стамбуле соглашение по экспорту зерна. «Мы получили необходимую информацию. Они сообщили о факте ракетного нападения на один из пунктов погрузки в порту, негативных последствий нет», – сообщил он.

Hmm...ā,Jā, un Amērikas izlūkdienesta valdes loceklis reku aizvakakar paziņojis, ka (ar mēri,vēzi,seborēju, hiper3perborēju un/vai rahītu vienlaicīgi sirgstošais) pUttainaiss izskatoties veselāks par veselu, pat "pārāk vesels"...

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Varbūt es sajaucu par to harpūnu šķūni ar publikāciju no kādas agrākās apšaudes, un krievu "tie nebijām mēs" joprojām spēkā. Ko var uztvert kā bērnišķību vai ņirgāšanos, jo visu raķešu starti labi redzami no izlūkošanas lidmašīnām/satelītiem.

650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

Te būtu jāpievērš uzmanība notikumu secībai.Tas, ka krievZ izšāva pa/portu, to pat blondā Zahārova šon atzīst.Taču šauts lūk esot ticis pa kkādu tur patruļ motarlaivu.Un (jā) šoreiz pat (precīzi pa/to) esot trāpīts! Kāpēc (pēkšņi) "nastamņet" vietā nākusi šāda (vaļsZirdīga) atzīšanās - nu (laikam) tapc, ka (šoreiz) galvenais smotrjaščijs (turaks v/zakoņe) uzreiz pazvanīja Visiem un nodeva kārtīgu stružku.Kas pa ujņu,tipo.Za kavo meņja turiet.Ar manīm šitas neies krasstā.Savāciet (savu) šmuci un paziņojiet ka nekas nav boJāts un ka viss štokos!

Lūk gandonreports.Zīmīgi ,ka atsevišķos gadījumos (kā piem agrāk tas bija par Kuģa na/uj aiziešanu) tiek iepītas atsauces uz NYT, OOH,5entagon,EK un/vai itd.: ...24 июля 2022, 11:10 .. «Ракеты «Калибр» высокоточным ударом уничтожили объект военной инфраструктуры одесского порта, а не саму «возможность заявлений» о переговорах с Россией, как заявлял украинский президент ВладимирЗ., сообщила официальный представитель МИД России МарияZ. ....«Ракеты «Калибр» уничтожили объект военной инфраструктуры одесского порта, высокоточным ударом отправив украинский военный катер по любимому киевским режимом адресу», – напИсала она в своем T-канале.

The NY Times также прокомментировала удары по порту Одессы. Издание пояснило, почему удары по порту – это не нарушение зерновой сделки. «Но Россия не обещала избегать нападений на части украинских портов, которые напрямую не используются для экспорта зерна, по словам высокопоставленного чиновника ООН. Если поблизости были военные цели, Россия, возможно, пыталась использовать лазейку», – пишет The New York Times.

..."это не нарушение", Karl !! Hmm.

Lūk gandonreporta turpināJums: 24 июля 2022, 10:37 Президент Турции Реджеп Т.Э. стал «головной болью» для американского лидера Джо Б., пишет газета The New York Times.

..24 июля 2022, 10:48 ...Раскрыта выгода Турции от зернового соглашения...

...24 июля 2022, 12:09 ...Европейский союз принял новый пакет санкций против России, но на этот раз среди них нет никаких серьезных мер, пишет французская газета Le Monde. ..

..24 июля 2022, 11:43 ...Немецкие СМИ: Сильный доллар вредит мировой экономике...Крепкая американская валюта представляет проблемы для большой части мира, ведь США притягивают вкладчиков как источник относительной стабильности, что приводит к массовому оттоку капитала из развивающих стран, пишет немецкое издание Deutsche Wirtschafts Nachrichten...

Ps.,- pirms 3ned bija ziņa- vingrotāja "nopirkusi" akurāt tieši Turcijā (!) māju,un vēl pat komplektā ar dāču. Un pats missters R.T.E-gans esot (uzreiz, bez liekas minstināšanās) "apsolījis" īpašu apsardzi šiem te (privātajiem) "privātīpašuma" objektiem.Jā.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Krievi ar Iskanderu mēģina trāpīt vistu kūtij nepilnu km tālāk:

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Jajā.Bet te reku tāds senāks, tāteikt, tāds samērā unikakakāls matteriāls.Topošajiem (un esošajiem) politikass interesentiem būtu samērā noderīgs.Apm no 1:20 ,jāklausīties vajadzētu uzmanīgi, rūpīīgi izvērtējot Katru sadzirdēto vārdu.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
2 0 Atbildēt

imzz rakstīja: Bojājumi tiltā "Antonovskij most", jādomā, GMLRS reaktīvo šāviņu eksploziju rezultātā. Arestovičs vakar nopriecājās par krievu žurnālista ievietoto reportāžu, jo ukraiņu militāristi tūlīt uzaicinājuši tiltu būves speciālistu, kurš pateicis, pa kurām vietām jātēmē tālāk, lai tiltu nopietni sabojātu. Bojājumi redzami blogera Jakovinas video sākuma kadros:

www.youtube.com/watch?v=gfIXgjaABgA&t=75s

Šajā pašā video ir "slavenie" kadri, kur Putins gaida Erdoganu apm. 1 minūti

youtu.be/gfIXgjaABgA?t=949

Krievi pagājušas diennakts laikā notriekuši jau otro savu iznīcinātāju, šoreiz SU-35, visticamāk, mēģinot pārtvert ukraiņu M30/31 jeb GMLRS reaktīvos šāviņus. Ukraiņiem izdevies iznīcināt vairākus modernus krievu PGA radarus Hersonas apgabalā. Visai ticams, ka radaru apkalpes šāviņus ekrānos redzēja, bet tas arī viss. Prātīgākā rīcība apkalpei būtu to pāris minūšu laikā, kamēr "dāvana" ierodas, mukt ātri, tālu un noslēpties aizsegā. Viens iznīcinātais radars bijis apm. 100 km no frontes, kas liecina, ka ukraiņu rīcībā ir arī tālākas sniedzamības raķetes/šāviņi, piem GMLRS-ER, kur ER nozīmē extended range ar sniedzamību līdz 150 km. Tiesa, to sērijveida ražošana bija paredzēta tikai nākamgad, bet daži eksemplāri Lockheed Martin noteikti ir, un par labu naudu var uztaisīt vēl.

Kārtējais pierādījums, ka ukraiņi neplāno atkarot savas teritorijas. To upi viņi vairs neplāno šķērsot.

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Tie tilti ir "miruši" jebkurā gadījumā, ja krievi atkāpsies aiz Dņepras, viņi tiltus aiz sevis uzspridzinās, lai ukraiņi nevarētu sekot. Tā taču ir karošanas ābece attiecībā uz tiltiem.

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Ukraiņi apguvuši veidu, kā visefektīvāk izmantot HIMARS, ņemot vērā to ierobežoto skaitu. Munīcijas auto vispirms izvadā raķešu kasetes pa plānoto ugunspozīciju vietām, pēc tam ierodas tukšs HIMARS, ielādē raķešu kaseti ar savu iebūvēto celtni, izšauj raķetes, izkrauj tukšo kaseti un dodas uz nākošo vietu. Pēc wikipedia HIMARS ātrums uz šosejas ir līdz 96km/st, bet ukraiņi izspiežot visus 120.

Vervēšana Krievijā brīvprātīgo bataljonā, varētu būt pat patiesība:

Vervēšanas buss Krievijas pilsētā, iet garām divas piedzērušās sievietes, saka: pierakstiet mūs. Patiešām ? Ko tad jūs protat darīt ? Nu, mēs protam taisīt ēdamo. Aha, profesija pavārs. Jūsu personas datus, lūdzu :-/

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Jā.Urā.Ok.Bet,pēc poņaķijām,(garīgajam) līdzsvaram pretim būtu jāuzliek (vismaz kāds) gandonreports: 4 июля 2022, 12:21 ...Российские хакеры, отомстившие Литве за приостановку транзита из Калининграда, после его возобновления сообщили, что им удалось обвалить работу более 200 интернет-ресурсов республики...Организованные атаки на сервисы Литвы начались 21 июня. Более 200 интернет-ресурсов, государственных и частных, надолго стали недоступны для пользователей и сотрудников. Нанесенный ущерб подсчету не поддается, но явно был внушительным...

Ā, jā, tie (leiši) ira lohi, bat pie Mums (gan) viss štokos: www.apollo.lv/7570486/video-raidijums-klapkalnciema-prokrieviska-biedriba-riko-jauniesu-uznemsanu-pionieros ...VP amatpersonas reaģēja un izbrauca uz notikuma vietu, un,,,veicot pārbaudi noskaidrots, ka kādas biedrības rīkotā pasākuma laikā (tas nebija publisks pasākums) tika rādīta izrāde par pionieru organizāciju – konstatēts, ka izrādes laikā padomju laika aizliegtā simbolika netika izmantota.

-na Ņet i suda ņet.. Jā.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 1 Atbildēt

žēl, ka Latvijā nebraukā vervēšanas busi.

Krievija attīrīsies no vates, mēs - nē.

Krievijā vates paliek mazāk, pie mums vairāk.

Žēl. Gan jau sāksies slēptā mobilizācija arī pie mums... es ceru.

Tāpēc mans sapnis ir lai karš ukristānā ilgst vēl 20 gadus.

Lai visa vate kļūt par mēslojumu sēmušķām.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Izskatās tā. Himars tomēr rāda brīnumus un zināmu paniku okupantiem. Viņiem var rasties liela vēlme atriebties. Tā var nonākt līdz mobilizācijas izsludināšanai nu jau oficiāli atzītā karā. Un tad arī daļa Latvijā dzīvojošo nonāks peklē - Ukrainā. Par lielgabalu gaļu. Garantēti. Vienīgi nevaru iedomāties, ja tiešām Ukrainai vienu mirkli fiziski uzbrūk miljons apbruņotu karavīru (Krievijas pusei tas ir reāli). Uz masu ukraiņus paņemt varēs vai būs briesmīga masu iznīcināšana (krievu)?

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Nu mobilizācija tur sāk kļūt arvien bezjēdzīgāka. Morāli neviens neraujas mobilizēties, ieroču daudzums arī liek uzdot jautājumus, līdz ar to, ja krievi netaisās kājām skriet uz Baltiju ar mietiem rokā, tad līdz karošanai ar NATO viņiem tālu, pat pie mobilizācijas. Liels cilvēku skaits no armijas viedokļa ir forši, bet tas momentā rada kaudzi ar apgādes problēmām, kuras krievi nav spējuši risināt 100k kontingentam, kur nu vēl 1-2milj. kareivju.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Neabruņots un neapmācīts miljons ir tikai un vienīgi neorganizēts pūlis.

Vienīgais veids kā krievi var atriebties, diemžēl ir nuke. Visu pārējo viņiem sistemātiski sabojā. No sākuma mēģināja vnk izskriet, bet tam attālumi par lielu un sabojāta piegāde šo pataisa par farsu. Tad viņi pārorientējās uz izdedzinātās zemes pieeju, kas ir ļoti dārgs paņēmiens. HIMAR šo pieeju sabojāja - sašautās noliktavas nevar piegādāt nepieciešamos lādiņus. Savukārt ja tev liekas, ka Krievija ir liela, visu saražos,tad apskaties cik bieži dega munīcijas rūpnīcas - tur viss ir šķīsti nozagts un pieaugot pieprasījumam, nav citu variantu kā nodedzināt.

Vienvārdsakot: nemeiz, būs labi

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Pēc statistikas kara komisariātos esot ieradušies tikai 17% no tiem, kam pienācis obligātais dienesta vecums. Vēl ir notikušas dažas uzmanīgas aptaujas Krievijā iedzīvotāju vidū. Rezultāti liecinot, ka vispārēja mobilizācija būtu visai nepopulāra. Vara var izgāzties, jo nav iespējams sodīt simtiem tūkstošu cilvēku. Un vara baidās izgāzties.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Šobrīd mobilizācijai pietrūkst morālā pacēluma ka tēvzeme briesmās, tauta uzskata, ka tās diženā armija var vienatnē paņemt NATO, līdz ar to oficiāla mobilizācija nozīmētu, ka "vsjo propalo". Un tad jau parastā tauta sāktu šūpot kuģi, jo ekonomiskās sankcijas vēl var pieciest (labi nav dzīvojuši un nevajag sākt), bet zaudējums karā jau būtu nopietns trieciens pa imperiālistisko garu.

Šī visa kontekstā jau iepriekš rakstīju, ka mobilizāciju vajadzēja veikt labi agrāk, ieraut mazliet kašķi ar NATO likmju pacelšanai, atkāpties no daļas Ukrainas, pasludināt operāciju par pabeigtu un uztaisīt dzelzs priekškaru PSRS stilā. Divus mēnešus atpakaļ tā bija reālākā krievu izeja no šī kara, bet šobrīd taisot mobilizāciju tautā, līdz kurai sāk nonākt līķi un informācija par reālo situāciju, ir reālāk dabūt pa seju nekā mobilizēt spējīgu karaspēku.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

krievijas vēsture liecina, ka var sodīt pat miljonus un nekas nebūs. Tieši pretēji. Jebkuram krievam staļins ir ūber kruts līderis numur 1

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Vakar misters Piont Kovskis turpināja mētāt uguņus,veltījot graudsarunu saimniekam visnotaļ interesantu jēdzienu.Kas īstenībā izklausās ticami.Ka ar "tiem" pacanniem krievam joku būšot mazāk, nekā ar citiem.Tipa,enik benik, Radžik Tadžik un utt.Neparvelti tak blondā MarijaZ uzreiz (drošvien pēc uzmundrinošā telefonzvana) atzina ostas apšaudes faktu.Vēl pat tika rādīts, no kurienes to pagali izšāva.Nu un šodien WašČekists turpina rakt.Trīs dienas viņš muld īsti neparko, bet aptuveni katrā/ceturtajā kko izrok.Vakar viņš (tāpat kā misters P) sirdījās, ka tomēr (pagaidām) nedošot tās 300km patronas.Nu labi, tas tur vecākais tāds cienījamos gados,ko viņam zaudēt.Bet nez cik droši tas Čekists jūtas, vai uzmanīgi "atskatās",pa ielu iedams.Nu varbūt viņam ir kādi Pavadoņi, vai nu viņš nekur lieki nestaigā.Hmm.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Nu, ar to ostas apšaudi krievi pamatīgi izgāzās. Pateica turkiem: tie nebijām mēs, suns zina, kas to izdarījis. Turku amatpersona atkārto: krievi teica , ka tie nebija viņi. Pēc 12 stundām krievi laboja: ziniet, tie tomēr bijām mēs, bet tēmējām tikai pa militāriem mērķiem ! Ka krievi visu laiku melo, ir parasta lieta, bet šoreiz viņi par meļiem pataisīja arī turkus.

Cita starpā, rīt, 27.jūlijā atiešot pirmais graudu kuģis no Odesas Černomorskas ostas, redzēs, kas tur sanāks.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Tad vēl Lukašenko dara interesantas lietas, visu laiku trenē savu armiju, pagarinot armijas mācību laiku reizi pēc reizes, bez tam mežsargiem Baltkrievijā izsniegti kalašņikovi, padarot mežsargus par spēka struktūru ar uzdevumu cīnīties pret partizāniem un "mītiņiem". Ja par partizāniem būtu daudzmaz saprotams, tad par mītiņiem ne. Vai domāti mītiņi mežā ?

Vāgnera grupa mēģina vervēt Uzbekistānas un Kirgizstānas iedzīvotājus. Sludinājumos piedāvājot apsargu vietas Krievijā par 100 000 rubļiem, bet kad piezvanot uz norādīto numuru, tad piedāvājot karot Ukrainā par 240 000 rub/mēn, tas ir par apm. 4500 USD. Un Krievijas pilsonību bonusā.

Kazahija palielinājusi militāro budžetu par 900 milj.USD, iesp. grib nostiprināt armiju iespējamam konfliktam ar Krieviju.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Gandoni, gandoni gandoni,makaroni špinati karbonādō.. 26 июля 2022, 22:19 ..Как стало известно во вторник, бывший канцлер Германии Герхард Шредер приехал в Москву. «Я здесь в отпуске на несколько дней. Москва – прекрасный город», – сказал Шредер немецкому телеканалу N-tv. Правда, супруга бывшего политика Со Ен Ким-Шредер опровергла его слова про «отпуск», признавшись, что муж на самом деле приехал провести переговоры по энергетике. По информации журнала Spiegel, в центре переговоров – поставки газа через «Северный поток – 1», но при этом «не ясно, с кем конкретно бывший канцлер ведет переговоры в Москве».

...В Кремле не исключили возможности контактов президента ВладимираП и Шредера. Немецкие блогеры разошлись во мнениях в попытке разгадать истинные мотивы визита бывшего канцлера.

....26 июля 2022, 20:32..Первый поезд с цементом прибыл в Калининград через Литву после снятия Вильнюсом ограничений на железнодорожный транзит.

«60 вагонов прибыли в Калининград, первый поезд с цементом», — сообщил руководитель пресс-службы регионального правительства Дмитрий Лысков. ..a ti, Gandon, tolkaj Vagon...tu-tu, pajehaļi vp Zdu...

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Pastāv uzskats, ka Kremlis, resp. Putins pieņēmis lēmumu šogad izsaldēt Vāciju neraugoties ne uz kādiem turpmākiem Vācijas lēmumiem. Pēc principa znaj naših. Tāpēc krievi neņem turbīnu, kamēr vācieši neparaksta aktu ar apmēram šādiem formulējumiem: 1. Mēs atzīstam, ka esam nožēlojamas niecības, 2. Mēs atzīstam,ka nododot šo turbīnu Krievijas federācijai, apzināti pārkāpjam tās sankcijas, kuras paši esam pieņēmuši un taml. Vakar ( pēc Reiters ) Kremlis paziņojis, ka turbīnas vēl nav.

Gazprom negaidīti stipri palielinājis spiedienu cauruļvadā Urengoje-Užgoroda ( kas iet caur Ukrainas teritoriju ), speciālisti domā, ka tieši ar mērķi to sabojāt.

"July 26 (Reuters) - Russian gas giant Gazprom (GAZP.MM) has sharply increased pressure in the Urengoy-Pomary-Uzhgorod pipeline that delivers Russian gas to Europe without prior notice, the Ukrainian state pipeline operator company said on Tuesday."

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 1 Atbildēt

Nu kremlis šeit var izspiest vienu no diviem rezultātiem - vai nu Eiropa salieksies kremļa priekšā, vai arī Eiropā iestāsies situācija "F*ck this shit, paņemsim to gāzi paši" un kremlis visos virzienos dabūs pa seju.

Daudzi eiropas politiķi labprāt izvēlētos pirmo variantu, bet es neesmu pilnīgi drošs, ka vēlētājs parastais sapratīs, ka tā pati diženā Vācija atklāti krīt ceļos Krievijas priekšā. Tāda neiespējamā misija veidojas - tikt pie Krievijas gāzes nepazemojot nācijas lepnumu. Un šeit jau tie paši politiķi var nonākt pie otrā varianta - aizbraukt un paņemt resursus pašiem, tā paša NATO sastāvā. Nācijas lepnums celtos + varētu pārdesmit gadus par maizi nodarbināt un būtu ko Ukrainai atmest. Nebūšu pārsteigts, ka kaut kur svarīgos kabinetos kādā plauktiņā stāv arī šādi plāni.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

Neviens netaisās uzbrukt krievijai un nekad to nedarīs. Nē, nevis kodolieroču blefa dēļ. Bet gan tāpēc, ka tā ir pārāk liela.

Karš Afganistānā izmaksāja - 0,9 TRILJONUS dolāru, karš irākā - 3 TRILJONUS dolāru.

p.s.

Karš Krievijā cik izmaksātu - 50 triljoni? 100?

Pat tad, ja krieviju izsūktu sausu, tas NEKAD neatmaksāsies.

Mūsdienu kari ļoti atšķiras no sentēvu kariem, kad viens karavīrs izmaksāja graudu grozu un dažas vistas.

Viena raķete "Tomahawk"- 2 miljoni. 10 raķetes - 20 miljoni.

1000 raķetes - 2 miljardi...

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Miljons raķetes= apm 2tūkstoš miljardi usd.

E bio mat, kas pa.Pissienu būtu!

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Visu Krieviju ieņemt pat nav nepieciešams, maksimums tikai Maskavu, tālāk vietējie biezie un gubernatori paši visu sadalīs, tālos austrumus savāks Ķīna. Reāli pietiek ar varas maiņu un propogndas izvākšanu no TV, lai tā impērija sabruktu kā kāršu namiņš.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Bet tā reāli tur līdz tam kādam sabrukumam ir apm tikpat tālu kā cūkai līdz Mēnesim.Kaŗā reāli tiek sūtīti visādi gaļas aizvietotāji burjati un tml evenki un eventi,kamēr paskat kas pa purniem tur viņiem sēž domē un aizsargu minestrijā.Un cik viņu da/uja tur ir! Un naffta tek un atgāzes pumpē un progandoni driš tik arvien agresīvāk.Ne mazāko pazīmju par kkādu nožēlu.Pussprāgušais 16x 3perizētais no sava bunker torņa 66x aiZnozgāztais patentēti attentētais putuPunduris reku jau sadubultojis divinieku skaitu un no žirgtuma pilnīg lec vai gaisā.Abrakakomovičšš aka Štirlics,reku ar visiem visur visu laiku ved neatvairāmas sarunass.Reku mistera Bidēna sūtījumus visu ceļu tirgo ebajā un daži jau esot nogādāti krieva bezanālogajos konstruktoru birojos.KanZlers xŠrēders reku nupat Masskavā ieradies.Kāds tur na/uj sabrukums..

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

nepiekrītu.

Te ir jāņem vērā tas, ka nevar salīdzināt eiropu ar krieviju.

Eiropā pārtikuši cilvēki, kuri negrib tikt ārā no savas komforta zonas. cik tādu, kuri gribētu kaut kur karot?

Bet krievija ir nabadzīga. Bet kur nabagi - tur agresija.

20 miljoniem krievu nav siltas tualetes, cik miljoniem nav ūdens mājās un vispār - 80% krievijas iedzīvotāju nav pases ( zagranpases), tas nozīmē, ka viņi nekad nebija ārpus krievijas teritorijas.

Tiklīdz krievijai kāds uzbruks, tie izbadējušies agresīvie miljoni nāks aizstāvēt savu teritoriju. Un lai tikai nesanāk kā vāciešiem, kuri arī domaja, ka var paņemt maskavu un viss.

Raķešu nepietiks. un lai tiktu līdz maskavai jāpaņem liela teritorija - vajag daudz raķetes.

p.s.

un kāds labums ir karot ar krieviju lai resursus atdotu ķīniešiem? Jo Tālajos austrumos ir 98% krievijas dimantu, 80% alva, 90% naftas un gāzes, 50% zelta, plus citi resursi, kokmateriāli, utt.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Ilgu laiku sekojot Krievijas situācijai, es nebūtu tik drošs, ka tie paši krievi ir baigie karā gājēji, pat ja viņus mobilizētu. Okupēt un noturēt Krievijas teritoriju protams nebūtu iespējams, bet kāda "speciālā operācija" esošās varas pabīdīšanai būtu iespējama.

Tas viss gan pie noteikuma, ka uzreiz ir kaut kādi tautā zināmi kadri, kurus var iebīdīt par jaunajiem vadoņiem, lai to pūli vismaz pirmajā brīdī nokontrolētu un ievirzītu vecās varas atbalstītāju izķeršanā.

Jēga no ķīniešiem ir tāda, ka viņiem nav problēmu savus darbiniekus nodarbināt sūdīgos apstākļos tajās pašās raktuvēs par kapeikām, lai saražoto tālāk pārdotu uz Rietumiem. Krieviem acīm redzot tāds darba modelis sagādā problēmas, visādas impēristiskas tieksmes parādās.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Болельщики турецкого футбольного клуба «Фенербахче» во время игры с киевским «Динамо» в Лиге чемпионов в Стамбуле начали скандировать «Владимир Путин!» после преувеличенной радости игрока «Динамо» Буяльского, когда он забил гол.

t.me/vzglyad_ru/59411

37.0K viewsedited

Jul 27 at 20:00

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Krievija pārtrauc gāzes piegādi Latvijai. Krievijas gāzes piegādātājs "Gazprom" sestdien paziņoja, ka pārtrauc piegādes Latvijai saistībā ar iespējamo līguma noteikumu pārkāpumu.

"Šodien "Gazprom" apturēja gāzes piegādes Latvijai jūlija rīkojuma ietvaros, jo tika pārkāpti ... nosacījumi," teikts kompānijas Telegram ierakstā, sīkāku informāciju nesniedzot. July 30, 2022 10:22 am, www.politico.eu/article/russia-gas-europe-latvia-supply-gazprom-ukraine-war/

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Bet jau vakar tika (laicīgi) iz ziņots,ka (patiesais) piegādātājs nemaz neesot gazprom.Rompom prom.

Attiecīgi no šodienas tiek at celts 4tā marštuta trambajs.Bet no rītdienas tas tiks uz laiku apvienots ar 5to maršrutu.Kā arī,no parītās dienass (aug1) visus shitos te e bio mat trambaju maršrutus apkalpos Jauns autobussu Parks.Jā.

Ps.,- zZemgalē gājēja negāja pa ceļu,taču iekļuva ritenī un aizgāja.Jā.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti