Krievijas iebrukums Ukrainā!

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Aktuālā diskusija. Kas var notik un kāpēc?

 
Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 1 Atbildēt

》Bradypus

25.02.2022 10:43

To 2022. gadā vajadzēja ievērot ASV, kad izlēma stumt NATO iekšā Ukrainā, lai varētu izveidot bāzi un ievest savu karaspēku vēl tuvāk Maskavai. Krievijas atbilde šādā situācijā ir loģiska.

-----

Kur ir Krievijas loģika tagad, kad Somija un Zviedrija ar vienu kāju kau NATO? Kurš tos tagad stumj? Analītiķis hrenovijs.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 2 Atbildēt

Loģiski sagaidāma no ārēja skatu punkta, kas bija pieejams ASV analītiķiem ir Krievijas reakcija, ko varēja paredzēt jau iepriekš, nevis pati Krievijas rīcība kā tāda. Bet tev jau to hrenova saprast.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

MMX rakstīja: Es redzu problēmu tajā, ka NATO neuzbruks pirmie pat gadījumā, ja būs skaidrs, ka briest uzbrukums, pie tam krieviem ir mājas laukuma priekšrocības, jo savilkt Latvijas vai Lietuvas pierobežā piemaskavas garnizonus krievi var ātrāk kā NATO savus galvenos spēkus no Vācijas. Pat ja ASV spiegu satelīti redzēs kustību, krieviem ir iniciatīva vismaz pirmajā uzbrukuma fāzē un to saprot visas puses.

Pie tam NATO 5. pants garantē dalībvalstu aizsardzību, bet ne pretinieka pilnīgu sakaušanu, līdz ar to pat uzsākoties šādai karadarbībai Putins samērā droši var paļauties, ka NATO neies tālāk par savām robežām. Kāpēc NATO neies tālāk? Jo pastāv atomkara draudi un uzbrukuma operācija pat Krievijas rietumu apgabaliem prasītu lielu spēku koncentrāciju, kas savukārt nozīmē vismaz vairākas nedēļas loģistikas darbību. Attiecīgi viņš diezgan droši var rēķināties ar to, ka kaut kādā brīdī tās sarunas būs jātaisa, pat ja viņš šādā operācijā zaudētu, jo dienas beigās viņam neskaitot sūdu koferi ir arī otrs koferis. Un kamēr Putinam būs pieeja pie masu iznīcināšanas ieročiem, tikmēr NATO ar viņu runās. Pretējā gadījumā viņš šobrīd jau būtu miris.

Sarunas ko pie šāda uzbrukuma, visticamāk tiem pašiem Suvalkiem, krievi varētu mēģināt bīdīt ir pieejas atjaunošana Kaļiņingradai un NATO atbalsta mazināšana Ukrainai, bet reālais mērķis būtu pacelt Putina reitingu gadījumā ja specoperācija izgāžas, jo Putina tiešās sarunas ar Zeļenski principā nozīmē Krievijas kapitulāciju neatkarīgi no iegūtajām teritorijām.

Viss šis scenārijs protams ir tīri galējais variants, jo risks, ka situācija strauji saiet dēlī ir liels, bet šādu variantu apspriež arī vairāki ārzemju apskatnieki un arī es redzu savu loģiku šajā situācijā. Kaut kāds kašķis ar NATO, pat ļoti lokāls, paceltu Putina reitingu un ļautu pilnā mērā veikt mobilizāciju, ko šobrīd viņš īsti nevar izdarīt publikas spiediena dēļ. Šī brīža propogandas problēma ir tas, ka Kijevu bija solīts ieņemt 3 dienās, bet iet jau 5 mēnesis un tagad pateikt, davai vajag mobilizēties jo nevaram uzvarētu Ukrainu īsti nevar, vajag eksistenciālāku draudu.

"Kāpēc NATO neies tālāk?"

Jo karš Afganistānā izmaksāja 800 MILJARDUS, bet jau karš Irākā - 2 TRILJONUS dolāru.

Mūsdienās kari ir dārgi. Katra raķete maksā dažus miljonus.

Karš krievijā būtu ekonomiski nepanesams. Bet savākt pie krievijas robežām miljonu karavīru - ASV varētu ātrāk, nekā krievi pie Latvijas - 100 000. Reāli gadījumi to pierāda.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

MMX rakstīja:

imzz rakstīja: " Aviācijai no Eiropas kontinentālās daļas vēl būs jātiek garām krievu pretgaisa aizsardzībai,"

Vispirms jau šīs sistēmas iznīcina ar raķetēm pirms aviācijas ierašanās, lai pēdējo lieki neapdraudētu. Tradicionāli lielās PGA domātas pret taktiskajām raķetēm un ballistiskajām raķetēm. Spārnotās mēdz iet cauri. Neviena no krievu sistēmām līdz šim neko dižu neuzrāda, Moskva aizgāja lejā ar visu S300, Čūsku salas Pancirus iznīcināja vienkāršiem līdzekļiem, ukraiņu S300 laiž cauri daudzas raķetes, krievu sistēma Sīrijā Damaskas aizsardzībai laiž cauri izraēļu raķetes, varbūt notriecot 1 no 3. Bez tam amerikāņiem ir speciālas pretradaru raķetes, viens F16 Līča kara laikā kļūdas pēc izšāva tādu pret savu Patriot sistēmu, iznīcināja radara šķīvi.

Izejot no līča kara pieredzes ar raķetēm tiktu iznīcināti tuvākie lidlauki un stacionārās tālās darbības pretgaisa aizsardzības sistēmas. Šeit uzreiz jautājums cik šādu raķešu nesēju ir Baltijas jūrā. Tad nākamajā solī ar tām pašām pretradaru raķetēm, kuras palaiž no helihopteriem vai lidmašīnām tiktu aplasīta atlikusī vidējās darbības pretgaisa aizsardzība, paralēli aplasot arī atlikušās lidmašīnas. Un tikai tad, pie pilnas gaisa telpas kontroles sāktos uzbrukumi krievu zemes spēkiem. NATO spēki neriskētu sūtīt pilotus gaisa telpā, kuru lielā mērā nekontrolē. Pa to laiku krievu zemes spēki, atkarībā no tā cik taisnas rokas komandieriem var nodarīt pietiekami daudz postījumu pierobežas teritorijās, lai izsauktu jautājumus par miera sarunu nepieciešamību.

Krievu pretgaisa aizsardzība nebūt nav ideāla, bet ja tā nesaglabātu savu bīstamību, tad Ukrainā gan krievi gan ukraiņi nelidotu knapi virs koku galotnēm, lai netrāpītos radaros un rokas pretgaisa sistēmu tēmekļos.

Es ļoti labi saprotu NATO iespējas un to, ka krievi zaudētu šādā karā, bet Ukrainas piemērs norāda, ka nevajag novērtēt pretinieku par zemu, pretējā gadījumā būs kā krieviem, kas jau 3 mēnēšus 3 dienās iet uz Kijevu.

Te ir jāsaprot viena cita lieta. Viena pati LV krieviem nav vajadzīga. Viņiem vajadzīga LV UN Lietuva, lai atbloķētu Kēnigsbergu.

Bet Lietuvā ir NATO bāze.

Un ja ar Latviju viss skaidrs - sarīkot vēl vienu grautiņu ( Kā pirms Ušakova nākšanas pie varas), un tad mierīgi pārņemt varu. Vai ukrainas kara scenārijs kādu piekopa martā - un viss - LV ir rokās. Bet ar Lietuvu jau savādāk.

Tur abi scenāriji nesanāks. Arī ar Igauniju - nē.

Es uzskatu, ka visreālākais scenārijs ir kaut kādas provokācijas LV, lai pārbaudītu kā NATO reaģēs. Jo krievi jebkurā brīdī var iziet un pateikt - "tie ne mēs" jo saprot, ka NATO neies uz Maskavu.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Nedomāju ka Krievijai vajadzīga NATO teritorija, pie tam taisīt specoperāciju Latvijā ir samērā bezjēdzīgi, jo nepieciešams parādīt savu militāro varu - tankus, raķetes, aviāciju.

Šobrīd krieviem un Putinam ir nepieciešams vai nu ātrs un uzvarošs karš kaut kādās neitrālās valstīs (Gruzija, Moldova) vai arī konflikts kā tāds ar NATO, jo propoganda Ukrainas "specoperācijas" sakarā sāk sevi izsmelt, pēc viņu aizsardzības ministrijas datiem Ukrainas armijai jau sen bija jābūt iznīcinātai, bet karš turpinās. Attiecīgi nepaliek daudz variantu - vai nu ātri ar uzvaru jāpabeidz šis karš, vai arī jāsāk cits lai novērstu uzmanību. Kā jau iepriekš minēju, tiešas Putina sarunas ar Zeļenski, kurās Zeļenskis neparaksta miera līgumu uz Putina nosacījumiem, tiktu uzskatītas par Krievijas kapitulāciju.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Pagaidām Krievijai nav resursu karot kaut kur citur, jo karošanai Ukrainā pat Kuriļu salu garnizons tikšot iesaistīts; Attiecībā par Moldovu, jautājums, kā krievi vispār tur varētu nonākt: Piedņestras buhātājiem karot griboties vēl mazāk, nekā baltkrieviem, jūras desants caur Besarābiju tagad praktiski atkrīt, Moldovas armija, saprotams, nav nekas vērā ņemams, tomēr esot redzēta tāda parādība kā rumāņu kareivji moldāvu uniformās. Bez tam "krievu pasaules" popularitāte tagad krīt arī 5. kolonnu acīs; Ātru uzvaru Ukrainā tagad neparedz arī pats Putins, liekot uzsvaru uz kara turpināšanu tik ilgi, kamēr Rietumos tiks pārvēlēti politiķi uz piekāpīgākiem; Kas sagaidāms pie Baltijas valstu robežām, tās ir provokācijas, tādas jau ir notikušas, piem. Krievijas helikoptera ielidošana Igaunijas gaisa telpā. Nu, un militāro mācību sarīkošana pie robežas ir visai iespējama.

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Protams, ka šobrīd strauji samazinās iespēja karot kaut kur citur, bet režīma saglabāšanas vārdā var nākties iet uz drastiskiem soļiem. Krievijas ekonomika grimst un ievilkt karu gadiem Putins arī nevar, jo pat oficiālie krievu ekonomisti paredz, ka rudenī sāksies ļoti grūti laiki, līdz ar to logs kurā kaut ko vēl var paspēt izdarīt sašaurinās.

Krievijas reģionos jau lēnām sākas šūpošanās par specoperācijas nepieciešamību un rezultātiem, jo tauta varbūt ir gatava dzīvot sūdos, bet tikai pie noteikuma ja ir arī uzvaras. Rit 5 "specoperācijas" mēnesis un "atbrīvots" ir tikai Luhanskas reģions, kas ir par maz lai tauta būtu gatava samierināties ar sūdiem. No šī arī izriet, ka vai nu steidzami nepieciešama kaut kāda uzvara vai arī konflikts ar NATO, pretējā gadījumā "vsjo propalo".

Attiecībā uz 5. kolonnu - nedomāju, ka krīt pati "krievu pasaules" popularitāte, drīzāk krīt tās šī brīža ieviesēju reitings. Tikko kā tai idejai radīsies jauns karoga nesējs, tā tas bars atkal pavilksies. Es principā esmu atmetis cerību integrēt 5. kolonnu, baro vilku (vai drīzāk plušķi) kā gribi, viņš tāpat skatīsies uz mežu (drīzāk izgāztuvi).

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Ceru, ka Latvijas mehi jau strādā pie vācu tehnikas izvešanas no ierindas.

twitter.com/officejjsmart/status/1545104995229597702?t=NRVkMLsvDNH2AZeduJNWRA&s=19

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Lai kā man to negribētos teikt, vāciešu pozīcijā ir sava loģika. Tas ka viņi tā uzreiz nevar atteikties no Krievijas gāzes protams ir viņu pašu nopelns, bet ja krieviem izdosies Vāciju pieliekt ekonomiski, tad tas būs vēl sliktāk kā tagad atdot tās turbīnas.

No otras puses būtu krieviem sadevuši pa seju jau martā, tagad jau būtu business as usual. Tagad visi gadiem pi*īsimies un vēl meklēsim naudu lai Ukrainu atjaunotu, jo ja Putina režīms sabruks, tad no tiem arī neko nevarēs izspiest.

Volx Reģ.: 22.11.2018
2 0 Atbildēt

Vācieši vienkārši ir terorisma sponsori. Par naudu Ukrainas atjaunošanai vari neuztraukties, tā tiks ņemta no iesaldētajiem RU aktīviem. Vēl viens veids kā finansēt pēckara atjaunošanos ir uzlikt speciālu nodevu RU energoresursiem. Piemēram, nopērc naftu no Rus par 100$, ieskaiti 15$ speciālā fondā. To, protams, va darīt tikai pēc pilnas Rus energoresursu apstādināšanas un karaspēka atvilkšanas.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Problēma ir tajā, ka tad kad šis viss beigsies krievu naftas ieguve bez ārvalstu investīcijām un tehnoloģijām būs tādā līmenī, ka tur nebūs ko atlikt kaut kādā fondā, tur vispirms būs atkal jāiegulda nauda, tā jāatpelna, un tad varēs domāt par Ukrainas celšanu. Krievi jau oficiāli ir paziņojuši, ka šī gada beigās budžets būs ar mīnusu, līdz ar to būs vēl jautājums ko no viņiem pēc tam izsist. Būs klaušu darbos jānodarbina par rīsu sauju dienā.

Attiecībā uz iesaldētajiem aktīviem - reāli var izmantot vai pārdot uzņēmumu daļas vai naudu kontos. Kas pirks jahtu pa 500 miljoniem Eur vai tās krutās privātmājas vēl būs jāpameklē.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Iesaldēti ir miljardi RU centrālās bankas aktīvu

650 Reģ.: 25.01.2017
1 2 Atbildēt

"Tagad visi gadiem pi*īsimies".. - kas kaitēja nepi/stiesi, trmparampam pamm.Jādomā, ka atbrīvošanā no uzkrājumiem (ar sekojošu pāreju uz privātīpašumu kā tādu) šis veids izrādīsies gana efektīvāks par iepriekšējos pāris gados izmēģināto daļēji efektīvo.Es reku vakarnakt neticamā kārtā nopirku (ielēju) neticami dārgo degvielu ar neticamu 7cent atlaidi.Kā tā.Kāpēc.

Kā arī, (ilgus 30g gaidīto) visas LV valsts atbrīvošanu/no tiešām vislabāk ir uzticēt Armijai.Valodu apmācībai lieti noderētu vecie labie pārbaudītie dažādās armijās un/vai brīvības atņemšanas vietās ierastie (latviešu) likumi.Reku piem visādi tādi jaunieši un jaunietes no idejiski attālinātās X-pils (sava uzticamā uz kaimiņu būšanu orientētā Mēra vadībā) noteikti varēs sevi patriotiski pierādīt.

1984 Reģ.: 30.11.2021
1 0 Atbildēt

Peopogandoni ziņo, ka turbīnas krievgazpromam tiks atgrieztas

uupis Reģ.: 13.01.2004
4 5 Atbildēt

bradypuss vēl jo prjām aizstāv krievu fašistus un mierīgo iedzīvotāju (sieviešu, bērnu un vecu cilvēku slepkavības)?

Man šim kretīnām ir piedāvājums – čemodāns stacija un mīlētā fašistu zeme!

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
4 1 Atbildēt

viens jau internetā pateica perfekto domu - karš būs bezgalīgs, kamēr tas būs izdevīgi trešajām pusēm, ukraiņiem dod ieročus tikai tik daudz, lai viņi neuzvarētu un arī nezaudētu

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 1 Atbildēt

Situācija karā patlaban no Girkina viedokļa:

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 1 Atbildēt

Re nu, Krievijai beigušies pareizie kartupeļi:

„Vkusno i Tochka” skaidro, ka frī kartupeļu pagatavošanai piemēroto kartupeļu trūkums ir saistīts ar faktu, ka 2021. gadā Krievijā ienācies ļoti maz kartupeļu šķirņu, kuras tīkla uzņēmumos izmanto frī kartupeļu ražošanai. Kartupeļi tīkla uzņēmumu ēdienkartē pilnā apjomā atgriezīsies nākamā ražas gada sākumā, 2022. gada rudenī.

www.tvnet.lv/7560959/krievu-mcdonald-s-aizvietotajam-beigusies-kartupeli

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Pār Zeļenska padomnieka Andrija Jermaka galvu savelkas mākoņi, redzēs, ko par to teiks Arestovičs:

"EUROPEAN PRAVDA" - SESTDIEN, 2022. GADA 9. JŪLIJĀ, 22:20

ASV Pārstāvju palātas locekle Victoria Spartz sacīja, ka Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskijam "jāatrisina" Andrija Jermaka problēma, un mudināja Ukrainas Ārlietu ministriju uztvert viņas izteikumus nopietni.

"Es zinu, ka prezidents Zelenskis cīnās bīstamā karā ar viltīgu ienaidnieku. Viņš lielu daļu sava laika pavada, veidojot starptautisku atbalstu savas valsts aizsardzībai, taču viņam ir ieilgusi iekšēja problēma, kas viņam jārisina – Valsts prezidenta kancelejas vadītājs, Andrijs Jermaks,

Spartz uzskaitīja vairākas nopietnas apsūdzības pret Jermaku:

- informācijas nopludināšana Baltkrievijai un galu galā Krievijai par Ukrainas operāciju "Vāgnera grupas" sagrābšanai, kas noveda pie tās neveiksmes;

- neveiksmīgo miera sarunu vadīšana ar Krieviju pirms kara;

- Ukrainas vadības pārliecināšana, ka pretēji Rietumu izlūkdienestiem šī gada februārī nenotiks nekāds Krievijas uzbrukums, lai neļautu Ukrainai pienācīgi sagatavoties karam;

- Hersonas sabotēšana un atdošana krieviem, kas noveda pie bataljona "Azova" traģēdijas;

- Ar Ukrainas Aizsardzības ministrijas starpniecību aizkavēja steidzamas militārās tehnikas iegādi, pieprasot nepamatotus vai pat nelikumīgus nosacījumus;

- Ar deputāta Oļega Tatarova starpniecību mērķtiecīgi aizkavējot neatkarīga korupcijas apkarošanas prokurora iecelšanu.

Spartz arī sacīja, ka saņēmusi atbalstu no amerikāņiem un ukraiņiem, un saprot, kāpēc viņas komentāri šokējuši Ukrainas Ārlietu ministriju.

"Es aicinu ministriju apsvērt manu paziņojumu ar tādu nopietnību, kādu pieprasa šie jautājumi par Jermaka kungu, nevis sākt ad hominem uzbrukumus, kā tas ir bijis līdz šim. Ukraiņiem un amerikāņiem būs labāk, ja mūsu valdības atbildēs ar pienācīgu rūpību, nevis atrakstīšanos," teikts paziņojumā.

Kā ziņots, Viktorija Sparta piektdien vērsās pie ASV prezidenta Džo Baidena ar lūgumu sniegt paskaidrojumus par novērošanas procedūrām saistībā ar Ukrainas prezidenta Andrija Jermaka biroja biroju.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Vai tā būtu oficiāla informācija par uzbrukuma Dienvidos sākumu (?)

Aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs intervijā The Times sacīja, ka prezidents Volodimirs Zeļenskis devis rīkojumu Ukrainas armijai "atkarot okupētās piekrastes zonas, kas ir vitāli svarīgas valsts ekonomikai". ( 2022. gada 10. jūlijs ). Tomēr ,tas pagaidām ir teik.ts intervijā, nevis kā "paziņojums tautai".

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Nedomāju, ka būs oficiāls paziņojums tautai par uzbrukuma sākumu. Pirms pāris dienām jau bija izpaltīta informācija, kurā ukraiņi ieteica evakuēties no okupētajām pilsētām, lai samazinātu civiliedzīvotāju upuru skaitu atbrīvošanas operācijas laikā, bet domāju, ka pārējā operācija tiks turēta noslēpumā, līdz Hersonas pievārtei.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

NU ir jābūt militāram dundukam, lai atklāti pateiktu kad un kur uzbruks, kaut gan protams jebkura armija "anekdotes" klausās, bet nez vai tā akli tic, gan jau ar izlūku un radaru palīdzību paši zīmē varbūtējos scenārijus ...

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Joki tad joki, bet ukraiņi tiešām nepublicē ieņemto pilsētu nosaukumus, lai izvairītos no artilērijas apšaudēm, jo krieviem tiešām ir tik slikti ar izlūkošanu, komunikāciju un radariem, ka ir gadījumi, kad uguns tiek atklāta pēc ziņu sižetiem. Ukraiņi protams nav tik stulbi, lai šajās teritorijās tobrīd atrastos, bet cieš civiliedzīvotāji un infrastruktūra.

Paši krievu propogandisti tikmēr tiešraidē taisa sižetus, un ir bijuši gadījumi, kad sižeta laikā arī atlido. Cik saprotu, tikai pavisam nesen ir salikuši kopā likumsakarību, ka fronti tiešraidē nefilmē.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Volx rakstīja: Iesaldēti ir miljardi RU centrālās bankas aktīvu

Par tiem mijardiem arī ir jautājums - pirmie naudu saņems nopizģīto lidmašīnu īpašnieki, un citi investori, kam Krievija piegriezusi biznesu vai nav samaksājusi. Pēc tam tikai Ukraina, kad pēc kara sāks tiesāties ar Krieviju.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

uupis rakstīja: bradypuss vēl jo prjām aizstāv krievu fašistus un mierīgo iedzīvotāju (sieviešu, bērnu un vecu cilvēku slepkavības)?

Man šim kretīnām ir piedāvājums – čemodāns stacija un mīlētā fašistu zeme!

Tu tak esi debilisma esence. Pastāstīsi, kādēļ pēkšņi radās šī nepārvarama vēlme uzrakstīt melus par mani?

Es, atšķirībā no lielākās daļas, kas te vēlas glābt Putina seju, skaidri izsakos arī par to ko domāju par visiem Putina finansētājiem un patiesajiem atbalstītājiem.

mefisto Reģ.: 22.05.2017
2 2 Atbildēt

Tas tādēļ, ka tavi izteicieni šeit pirms kara sākšanās bija diezgan prokrieviski/prokremliski. Un arī diskusijās par to, vai būs karš, izteicies divdomīgi. Pēdējā laikā gan vairs neko tādu neraksti (bailes?).

Palasi arī, piemēram, ko esi rakstījis par lidmašīnas nosēdināšanu Baltkrievijā.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Šeit var aplūkot krievu jaunos ( ne jau gadu skaita ziņā ) rekrūšus, būs grūti onkuļiem pārvietot smagus priekšmetus, piem, kravu 300:

www.youtube.com/watch?v=2FWBAIT4kiM&t=606s

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Krievijā vienkārši samazina nelietderīgo publiku - dzērājus, pirmspensijas vecuma bezdarbniekus, noziedzniekus, utt. Tādā ziņā ideāli - tā vietā lai uzlabotu cilvēku dzīves apstākļus, piedāvā viņiem līst zem artilērijas. No otras puses šis kontingents ir reālākā vate, līdz ar to valstij visos iespējamajos veidos no viņiem ir idevīgāk atbrīvoties šādā veidā, varētu vēl mūsu vateņus līdzi paķert.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
3 1 Atbildēt

Conqueror rakstīja: viens jau internetā pateica perfekto domu - karš būs bezgalīgs, kamēr tas būs izdevīgi trešajām pusēm, ukraiņiem dod ieročus tikai tik daudz, lai viņi neuzvarētu un arī nezaudētu

To saka visi gudri cilvēki. Tikai stulbenis vai latvietis grib lai ukraiņi uzvarētu un diktēti noteikumus Eiropā.

Krievi un ukraiņi ir vienādi. Ne velti viņi sevi dēvē par brāļu tautām. Poļus arī dedzināja vienādi. Un latviešus par fašistiem arī sauca gan krievi gan ukraiņi. Pat pavisam nesen.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Es kaut kad jau pašā kara sākumā, laikam tajā brīdī, kad krievi atkāpas no Kijevas, minēju, ka Krievija jau ir zaudējusi, bet Ukraina vēl nav uzvarējusi. Krievi sevi ir parādījuši kā galīgus psihopātus, ar kuriem nav jēgas turpināt sadarbību, bet ukraiņi lielvalstīm nav piedāvājuši neko tādu, kas būtu tā vērts, lai grūstu papildus bruņojumu un riskētu ar plašāku konfliktu. NATO blokam principā der arī karadarbības ievilkšanās uz 1-2 gadiem, jo vainojot krievus varēs turpināt norakstīt savus pagātnes grēkus, diversificēt enerģētiku, pārbīdīt politiskos virzienus savās mājās, utt.

Tad kad NATO bloks būs sagaidījis to brīdi, kad Krievija būs sevi izsmēlusi un būs gatava runāt no zaudētāja pozīcijām tad arī notiks īstās miera sarunas. Bet līdz tam brīdim vēl ir patālu un ieroču daudzums Ukrainā jātur tāds, lai ukraiņi varētu noturēties un pamazām atkarot teritoriju, ceļot arī savu morāli, bet ne tik liels lai krievi sāktu reāli domāt ka viņi šo pasākumi ir zaudējuši, pātrauktu vilkt ārā savas rezerves un atkāptos.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Krievija sasauc ārkārtas Dumas sēdi 15. jūlijā; Ap to laiku plānots Krievijas uzbrukums Doņeckas rajonā; 8 ārvalstu kuģi esot ieradušies Ukrainas ostās pēc graudiem, saprotams, ka fakts attiecas uz Donavas grīvu un Melnās jūras- Donavas kanālu; Rīt Baidens dodas uz Saudi Arābiju pēc tam uz Izraēlu, mērķi: daudzmaz sakārtot Tuvos Austrumus un pazemināt naftas cenas.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Interesanti fakti par krievu mēģinājumiem pārtvert no HIMARS izšautās raķetes M30/31 GMLRS, kuru ātrums, starp citu, 2.5 reizes pārsniedz skaņas ātrumu. S300 un S400 kā tādas izrādījās bezpalīdzīgas, tāpēc virs Baltkrievijas visu nakti, precīzi no 22.50 līdz 4.39 ( baltkrievu partizānu ziņojums ) iznīcinātāju aizsardzībā riņķoja A-50 lidmašīna, kura ir lidojošais radars, tāda kā krievu AWACS. Jādomā, tāda pati lidmašīna bija virs Melnās jūras vai Krimas. Ideja ir, ka lidmašīna ziņo par raķešu startu un virzienu S300 vai S400 operatoriem. Acīmredzot, tieši ar lidojošā radara esamību izskaidrojams fakts, ka krievu PGA vispār paspēja izšaut pārtvērējraķeti/es. Pēc krievu ziņām, viena raķete esot pārtverta, pēc ukraiņu - visas raķetes trāpījušas mērķī.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

-bet pēc progandonu versijass viņi šodn lepni demonstrē "nosistās" raķetes atlūzu ar visu iegravēto serial namberu.Protams, ka tās atlūzas piederība haimarsam nav identificējama.Nosistu civilo lidaparātu meklē pāris diennaktis, bet lūk raķetes gabalu atrod assap jau pēc pāris stundām.Jā.

Vēl viņi driš, ka šodien esot ar saviem (ar veļas mašīnu čipiem aprīkotajiem) iskandēriem sašāvuši divas garpūna iekārtas (progandons redzams kā iemontēts fonā uz ārvalsts reklāmas, kur garpūns gozējas mākslīgi uzzīmētā plūdmalē).

Nortel Reģ.: 16.03.2007
3 0 Atbildēt

Brīvdienās paviesojos Rīgas Motormuzejā. Brežņevs un Staļins joprojām varonīgi sēž savos auto, kamēr Zaparožec kā zārks apsegts ar Ukrainas karogu. Man izskatās, ka vajadzēja darīt otrādāk! Jebšu tur, vadībā, kāds nav lojāls notikumiem?

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 0 Atbildēt

Jā,jā un tad ar steigu vēl vēlams pārrakstīt LV vēsturi, nešķiet ka nu jau otrā stulbinga galējībā brauc ???

Nortel Reģ.: 16.03.2007
1 0 Atbildēt

Cik gadus, kopš dzimšanas, LV pati ir rakstījusi savu vēsturi?

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Kāpēc nē, jāievēro taču konsekvence.Ja jau nullējam vēsturi, nu tad ar visiem potrahiem un pilnīgi pa nullēm.Ieskaitot "padziļinātu izpēti" sakakarā ar atsevišķu amata personu un tml personāžu "lojalitāti" Valsts interesēm kkur tā pirms gadiem pacmit/2desmit. Kad Lohu bij vairāk un iespējass neierobežotākas.

Interesanti, ka palicis neievēerots WašingtonDC vec''čekista pieņēmums par to ka atkāpinātais misters Džonsons drīzvien nokļūšot Nātō virsvadītāja postenī.

Kā arī, šodien krievs musina, ka esot (mudīgi) jāveido jauns "sovbezs".Valsts drošibas padome.Ar uzsvaru uz TO, ka VISAM (esot..) jābūt koncentrētam "vienās" (drošās...)rokās.Kas būšot (jaunaiss) virs/vadītājs- nu prottams ka pats missters Patrohševs.Jā.

darklight Reģ.: 29.10.2013
1 0 Atbildēt

Nu nevajag tak ākstīties! Nezinu tur par Staļinu, bet Brežņevs tak patiešām tur sēž savā autentiskajā auto. Kāpēc viņam nesēdēt, muzejs tak galu galā? Tas pats tagad ar Z burtiem - nedrīkst vairs nekur rakstīt, uzreiz par nodevēju un kremlinu var palikt. Zorro filmas aizliegtas, a ko Zigmāram Zālītim tagad darīt?

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

-pareiZi, nekādu liekkulību,na/uj to Leonīdu ar visiem viņa auto.Turklāt tas betonā kaltais muZejs (mums,arī,taču) atgādina okukupapācijass Šausmas.Kā tādu vispār var apmeklēt.Zorro režissoru (ja vēl pieejams) iZsludināt interpolā, piespriest noslīcināšanu Zebrus eZerā.Zilo eZeru Zemē. Zirņus un/vai Ziemu atcelt,jo ritīg jau Zb.Jā.

Un tad vēl nupata pats missters Gugels paziņoja, ka viņi ir (būs) te un tā sirsnīgi lien vai no ādass/arā, lai tikai (Lohiem) būtu pieejama Pareiza info.Jā.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Nu, Krievijā atkal pretējais. Šahnazarovs Krievijas televīzijā brēcis, ka vajag sterilizēt un nosūtīt uz koncentrācijas nometnēm visus, kuri apgāna burtu Z. Rietumu ietekme tomēr. Ja kādi burti krieviem svēti, tad tiem jābūt vispirms "x" un "б"

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Paredzēta Putina vizīte Teherānā 19. jūlijā. Irāna it kā nodošot Krievijas rīcībā pārsimt kaujas dronu, līdzīgu tiem, kādus lietoja jemenieši pret saudiešu naftas rūpnīcu pirms kāda laika. Un apmācīšot krievus, tos lietot. Iespējams, ka apmācība jau notiek no šā mēneša sākuma.

Redzēs, kas tur sanāks, jo Baidenam viņa Tuvo Austrumu programmā esot kabatā viens burkāns arī Irānai, proti, atļauja eksportēt naftu uz Sīriju, Asadam. ( ticams, ka ierobežotu apjomu ).

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 2 Atbildēt

mefisto rakstīja: Tas tādēļ, ka tavi izteicieni šeit pirms kara sākšanās bija diezgan prokrieviski/prokremliski. Un arī diskusijās par to, vai būs karš, izteicies divdomīgi. Pēdējā laikā gan vairs neko tādu neraksti (bailes?).

Palasi arī, piemēram, ko esi rakstījis par lidmašīnas nosēdināšanu Baltkrievijā.

Tas tāpēc, ka auni tajā laikā nespēja uztvert to, ka es jau tad tos Putina sejas glābējus saucu īstajos vārdos. Tolaik kaut ko sliktu pasakot par tiem, kas tagad ir parādījuši savu īsto seju, automātiski nācās kļūst par Putina atbalstītāju. Bet absurds ir tas, ka atmiņā ir palicissl tas - nesaprastais, nevis spēja vismaz tagad atzīt patiesību, kad tā vairs nav noliedzama.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 1 Atbildēt

Izteikšu savu prognozi. Krievija nav uzvarama. Lai cik drausmīgi tas nebūtu. Viņi diemžēl dara, ko grib, un neviena spēkos nav to mainīt. Eiropa tik un tā atcels sankcijas dabasgāzei un degvielai. Jau ziemā (ticami). Ekonomika pasaulē nevar pastāvēt ar mākslīgi uzpūstām dabasgāzes un degvielas cenām. Vienkārši nevar. Par spīti viedo prātu vēlmei iznīcināt Krieviju, atsitiens spēcīgāks būs pašiem. Pieminiet manus vārdus - pēc kāda laika Eiropa atkal pirks Krievijas resursus. Un tas jau būs izņēmums.

P.S. Lai ātrāk miers.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Par resursu pirkšanu - jā, diezgan droši, ka līdz brīdim, kamēr Eiropa reāli nespēs aizstāt gāzi un naftu resursi tiks pirkti. Varbūt ne pa tiešo, bet caur to pašu Ķīnu un Indiju gan. Lielie čiekuri par to ir lietas kursā, bet pagaidām izliekas par beigtiem.

Naftas cenas principā drīzumā pašas nokritīs, jo ekonomikas visā pasaulē bremzējas un krīt patēriņš. Par gāzi - nu tur gan neviens nekur neliksies, vismaz šogad būs jāpērk pa kosmosu, kamēr loģistikas ķēdes noregulēsies.

Vai Krievija ir uzvarama? Jā, ir. Vai tas ir izdevīgi Rietumu ekonomikai? Nē, nav. Attiecīgi vismaz šobrīd Rietumi domā tikai par varas maiņu Krievijā, kas sevī ietver Krievijas degradēšanu līdz līmenim, ka paši krievi nomainīs varu un lūgsies Rietumu palīdzību. Viss process vienkārši tiek veikts ukraiņu rokām. Šobrīd pat tiek runāts par krievu piekļuvi Kaļiņingradai un to gāzes turbīnu atdošanu, jo ekonomiski Krievija jau ir pipec, viņi paši to tikai vēl nezin. Tikmēr ukraiņi fonā ar Rietumu bruņojumu taisa tādus salūtus, ka maz neliekas un klīst jau baumas, ka ir saņēmuši arī tālas darbības raķetes HIMARSiem.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Fantastiski... Mani sauc par vateni, nevis šitadus Krievijas varenības sludinātājus.Apbrinojama greizo spoguļu pasaule.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Viņš vienkārši raksturo Eiropas vidusmēra patērētāju loģiku - ar mazāku piepūli gūt lielāku labumu.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 9 Atbildēt

Antivakseris. Tas ir sinonīms parasti. Parasti cilvēki ar vāju izpratni par ekonomiku (precīzāk - resursu galējību) un matemātiskām sakarībām kā tādām. Parasti šie cilvēki uzstāj, ka nodokļus vienkārši vajag samazināt. Šajā gadījumā uzstāj,ka Krievija var kara mašīnu barot bezgalīgi un vienādā līmenī.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
5 1 Atbildēt

Tas ir pizģec tā uzskatīt. Es teiktu - īsta truliķa domu gājiens. Sasaistīt antivaksera (kāds es neesmu) uzskatu ar kara nenosodījumu (ko es daru)

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 3 Atbildēt

Kasiņa prognozēs klausīties un "pieminēt viņa vārdus" ir apmēram tas pats, kas iet pie zīlnieka. Ne reizi vien ir pierādījies, ka viņš ar savām prognozēm ir sabraucis auzās, bet, nu, cilvēks no kļūdām nemācās. Sorry, Kasiņ, nekā personīga

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Gaidi un vēro vien notiekošo

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Jā, līdzīgi kā gaidīju, ka kara Ukrainā nebūs, ka kovids ir izslēgts un nebūs vairs aktuāls u.c. lietas, kas jāgaida...

MMX Reģ.: 03.03.2022
3 0 Atbildēt

Nez, kasinsh79 viedoklis principā diezgan labi raksturo rietumeiropiešu redzējumu par šo situāciju, līdz ar to neredzu īsti pamatu viņu saukt par Krievijas varenības sludinātāju.

Tajā pašā vācu Welt palasot komentārus vispār mati ceļas stāvus no tā cik ātri vidējais vācietis ir gatavs atdot krieviem kaut vai visu Ukrainu un uzmest savas "eiropieša vērtības", tikai lai pašam pakaļa nesaltu, un vācu politiķi attiecīgi acīm redzami nevēlas Krievijas sakāvi.

Līdz ar to arī saku, ka Krieviju uzvarēt var, bet šim procesam vajag drusku vairāk kā pliku runāšanu un 10 HIMARS, attiecīgi jā, pie pašreizējiem NATO valstu ieguldījumiem šajā procesā, Krievija tiešām nav uzvarama.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Nedēļas kopsavilkums līdz šim - sasauktas Krievijas domes un nacionālās drošības padomes ārkārtas sēdes, notiek Ramšteina 4, ukraiņi jau kopš 4. jūlija svin ASV neatkarības dienu un šauj salūtus, Zeļenskis devis pavēli attīrīt Ukrainas dienvidus, Lukašenko brīdina Putinu par NATO iebrukuma draudiem, Putins saka, ka viņi vēl nav sākuši karot.

Tātad jautājums - ko 15. jūlijā nospriedīs krievu dome?

a) izsludinās mobilizāciju

b) pieteiks karu Ukrainai

c) meklēs vainīgos un pamainīs domes amatperonas

d) pasludinās okupētās teritorijas par Krievijas teritoriju

e) Pieteiks karu NATO un glabs nabaga Lukašenko, kam visu laiku poļi uzbrūk

f) parunās, bet ne sūda neizdarīs, jo nevar neko izdarīt

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

g) ieteiks nodibināt Jauna parauga sovbezu (drošībass padomi), līdzarko (beidzoot) tā saucamā Vara nonāks vienās (mistera P-uševa) (gādīgajās,stingrajās) rokās

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

H)

Pasludinās, ka visi mērķi Ukrainā ir izdarīti, nacisti ( "azov") iznīcināti un saņemti gūstā. Tagad viss daunbass ir krievu teritorija un miers.

Jebkurš uzbrukums pret tām - būs uzbrukums Krievijai.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Gandondoni joprojam turpina starot,don.Vācieši,don, aicinot tautu retāk mazgāties.Gāzes don turboagregāts tikšot "remontēts",don, cik vien ilgi "vajadzēšot".Pie Kalogrādas robežas 8km fūru rinda, leišu maitnieki negribot strādāt.Par šo blokādi tiek solīts baltiešus atstāt bez zobubirstēm.Hmm(?).

Kārtējo (1 tūkstoti gab) oponentu un 1gab gaubicu vadu esot (šodn) pa tīro iznīcinājuši,pašu vis jaunāko (1gab) 777to pušku (atkal ar visu serial #) trofejā ieguvuši.Savukārt (no otras 777 puškas) esot iepsists daņackā pa autoostu- prottams, ka visa apkakārtne tagd piemētāta līķiem un fonā visas gazeļ maršrutkass sacaurumotas ar volfrāma bombiņu caurumiem.Neviens cits to nevarot būt izdarījis.Gaisā reku lidojot Asv sputnieks ar 14m diametra antenu un raidot (viņiem) signālus.Tikko tas (cyka,plet) atriņķo virs UKR, tā uzreiz sekojot pamatīgs p/isiens pa važnijiem krievu objektiem.Kā tā.Tass tā nedrīkstot trupināties.Jā.

Un morāli nobiedusī šķīstā jaunava Grieta Trahtunberga esot šodn noprostējusi zviedru iestāju Nātō.Urrā.

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Visas Europas maitnieki jau kādu gadu pusotru nestrādā. Pērnā gada nogalē no Lukašenkijas uz Poliju bija brīžiem 40km fūru rinda. Ar kalogrādas 8km neko jaunu nepateici

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Nu es tik tā,pacilāti dokumentēju ko viņi driš.Bet nu 5dien 15jā tiem urkagāniem paredzēta domes shodka.Iespējams kādus suudus gan jau izspiedīs.Ukraiņi stāsta, ka buļbaša tālās radiolokakācijas lidmašīna šodn aktīvi lidojot un visdrīzāk peilējot ukraiņu lokatoru atrašanās vietas.Skaties vēl pa tiem massveidā iepsitīs.Un ja viņi tiešām tam tur kgbistu atmarozokam iedos dabro veidot to jauno sovbezu, tad jau iespējami jebkādi neaprēķināmi gājieni.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Šodien pastaigāju pa vācu ziņu lapām, un izskatās, ka krievi būs salauzuši vāciešus, bet ne uz to pusi ko cerēja. Bild cepās par to, ka valdības ēkās gaismas par daudz saslēgts, tajā pat laikā Welt komentāru sadaļā tiek runāts par to, ka ukraiņiem vajadzētu bombīt Krievijas teritoriju. Principā pēc noskaņas Vācijā, Grēta varēs iestādīties ar savu viedokli. Vācieši apņēmušies kurināt ogles, paralēli runā par kodolenerģētiku un arī kara jautājumā viedoklis sāk veidoties par sliktu Putinam.

Pareizi viens krievu ekonomists teica, ka stulbākais, ko Putins varēja izdarīt, ir piegriest lēto gāzi Eiropai.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Un pareizā atbilde ir..... praktiski C - kādu atlaida, kadu iecēla, vainīgos pat nemeklēja. Laikam jau šajā brīdī nevienam nav vēlmes riskēt ar kaut kādām papildus sankcijām, tāpēc varonīgā retorika specoperācija virzienā drusku pieklususi. Cik saprotu, paralēli notiek arī sarunas ar Ukrainu, ANO un Turciju par Ukrainas graudu transportu, līdz ar to pasludināt Hersonas tautas republiku nav gluži tas labākais brīdis.

Klīst arī baumas par atsevišķu ES sankciju atvieglošanu, bet izskatās, ka tas visticamāk attieksies uz Kaļiņingradu un pārtikas produktu eksportu no Krievijas. ES gan kraus vēl papildus sankcijas, šoreiz Krievijas zeltam.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Ar graudiem viss OK, kuģi jau kraujās Ukrainas ostās. Tur tīko bija Turcijas organizētas sarunas Stambulā par šo. Kko ir sarunājuši.

Lai arī oficiāli rietumi tur nepiedalās, bet kkā aizdomīgi atcēlās sankcijas kkādi meitas bankai Kazahstānā un Gazprom meitas komp Vācijā. Itkā minerālmēslus un pārtiku ar Krievija var eksportēt. Tas man liekas viss dēļ tiem Ukrainas graudiem.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Baltkrievu karavīri pamet armijas daļu un šķērso Ukrainas robežu ar pakaļdzīšanos t.me/UkrainaOnlline/32964

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Aleksejs Gončarenko, blogeris un Ukrainas Augstākās Radas deputāts kopā ar vēl vienu deputātu, iesnieguši Ukrainas parlamentā likumprojektu par "Ičkērijas republikas neatkarības atzīšanu". Likumprojekts, saprotams, ir tīrā provokācija, tomēr visai interesanta, jo mēģina izraisīt diskusiju par Čečenijas neatkarību krieviem visneizdevīgākajā laikā. Galvenie propagandoni klusējot,bet Kadirovs atbildējis ar garu tekstu, bet nav uzņēmis nevienu video.

Laikā, kad krievi formāli karo par krievu "Donbasa republiku" tiesību uz pastāvēšanu, atgādinājums par to, ka Krievija apspieda Čečenijas neatkarības centienus divos asiņainos karos, ir visai neērts. Formāli tā ir loģiska dilemma, kur neviena atbilde uz jautājumu Krievijas pilsonim: vai tu esi par vai pret Čečenijas neatkarību, nav laba.

Par Čečenijas neatkarību: Aicinājums uz Krievijas federācijas vienotības graušanu. Pret: Esi pret tautas pašnoteikšanās tiesībām, pie tam tauta bija divas reizes gatava karot par tām.

Protams, Kadirova labākais loģiskais arguments būtu tie 3.8 miljardi, ko Čečenija ik gadu saņem kā subsīdijas no Krievijas, bet tad nabadzīgākie čečeni jautātu, kur tad tie miljardi ir, uz ko , saprotams, Kadirovs varētu atbildēt, ka tie ieguldīti prezidenta rezidencē un viņa personīgajā armijā, bet tas nebūtu diez cik populāri.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Vai nu Lietuvā notiek mācības, vai arī novērota kaut kāda aktivitāte Krievijas un Baltkrievijas pusē, jo tagad Flightradar rāda, ka NATO izlūklidmašīna lido pa Baltijas gaisa telpu, Polijā ir redzama uzpildes lidmašīna, bet franču uzpildes lidmašīna virs Lietuvas izslēdza transponderu.

Cerams, ka tas saistīts ar mūsu robežu stiprināšanu nevis ar to, ka ģedi vēl pēdējo reizi sadomājuši karagājienā doties

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

LV arī notiek mācības + tika ziņoc, ka piedalīsies arī iznīcinātāji, tā ka tavs rakstītais ir likumsakarīgs - gaisā "bez radara" neviens neatrodas ...

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Maskavā aiztur Leonīdu Gozmanu

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti