Krievijas iebrukums Ukrainā!

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Aktuālā diskusija. Kas var notik un kāpēc?

 
650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Šobrīd varētu slēgt derībass.Vai būs tas p/siens.Kad tas būs un kur.Jūrā/mellajā, vai varbūt pašā (iz-evakuētajā) Herrsonā, jeb kkur tur augšpus par/straumi.Vai visi cits/no/cita nomiizīs un "lietass labad" mierīgie ukraiņi (vēl,atkal) šoziem pasēdēs tumsā un aukstumā.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

agrāk es liktu uz to, ka nekā nebūs. Bet es atceros, ka es reiz teicu to, ka krievi neuzbruks ukrainai, jo uzreiz man bija skaidrs, ka nekādu kijevu šie nepaņems.

Krievi rīkojas neracionāli, stulbi un ārpus visai loģikai. Tāpēc, ja es tagad derētu tad liktu uz to, ka krievi vēl mēģinās uztaisīt kādu sūdu, sevišķi tad, KAD ukraiņi atradīs iespēju pa lēto tikt galā droniem. Ir varianti, pat ASV piedavā 20 pretdronu ierīces.

Par sūdu es domāju, nevis kodolkaru, bet teiksim, kādu ekoloģisku katastrofu Melnajā jūrā, AES apšaudi ar gradiem vai kādu lielu raķeti, utt.

Par kodolieročiem es esmu vēl joprojām skeptisks.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

KAD ukraiņi atradīs iespēju pa lēto tikt galā droniem. Ir varianti, pat ASV piedavā 20 pretdronu ierīces.

Pretdronu ierīces šos neņems, viņus nevada operators, operators tos palaiž un aiziet gulēt. Pat ja noglušīs GPS, tie lidos pēc inerciālās sistēmas, vairs ne precīzi, netrāpīs apakšstacijā, trāpīs dzīvojamā namā 200 m tālāk, pilsētu terorizēšanai labi diezgan. Lētākais variants to notriekšanai ir jebkāda 2.Pasaules kara tipa zenītartilērija/ložmetēji. Ukraiņi esot notriekuši kopā 16 dronus Kijevas Borispoles lidostas tuvumā tikai ar zenītartilēriju, bez jebkādām raķetēm.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

ir vēl citi varianti - iespējamos mērķus - elektrostacijas, siltumcentrāles, ūdenspārstrādes, utt aprīkot ar pretdronu tīkliem, utt. Tagad metāl ukrainā palika daudz. Kausē, taisi stieples un izveido žogus.

utt.

Es rakstīju, ir varianti.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Klīst jau baumas, ka Putins vēlreiz gribot uz Kijevu braukt, šoreiz ar T-62 un katjušām, domāju, ka tas šobrīd ir reālāks variants, nekā atombumba. Apšaudīs Kijevas energoobjektus, iegrūst tautu humanitārajā katastrofā un iebraukt Kijevā kā glābējām - vismaz tā tas plāns varētu izskatīties. Praksē visticamāk dabūs visu pretēji, līdz pavasarim papisīs karu un tad gan babahņet, ja ap to laiku pats jau nebūs optimizēts.

Tas kur krievi kaut ko varētu mēģināt spridzināt ir viņu tuvākās kodolspēku mācības Sibīrijā, tur gan kaut ko var mēģināt uzspridzināt, tīri lai pārbaudītu vai tur vispār kaut kas sprāgstst. Cik zinu paši krievi pēdējo 30 gadu laikā izmēģinājumus nav veikuši, līdz ar to pirms mest kaut ko uz Ukrainas, jāpārbauda vai vispār kaut kas strādā.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Chorts, laikam jo mazāk sekojam, jo vieglāk."Man" jau stipri sāk likties, ka "risinājums" būs kāds negaidīti neloģisks, kā rezultātā visi kārtējoreiz sajutīsimies par Lohiem.Līdzīgi kā ar kovidu un utt.Vai tik tur skaties vēl kāda sakarība vēlāk neuzpeldēs.Patlaban arī visi redzamākie "vērtētāji" visvisādi manipulē un lavierē.Nerunājot par ēbreju viltīgo gājienu.

No tās Irānas tak laikam visi miiž, atklātā textā neviens negrib iesaistīties.Kaut atceramies toreiz, kad Turmps nosita to ģenerāli.Kā šamie tur vilka/masstā to asinsbordo kārogu un teica ka 700tūkstots gadu tas neesot tur karināts un ka tagad visas passaules 32miljrd muslīmi sacelšoties un amērikāniem tūliņ pZc un ww6 un uttt.

Šodien, reku, pirms "2h na/zad" ...mt negandoni atkal veco dziesmu ziņo: ISW: Россия готовится взорвать Каховскую ГЭС, чтобы прикрыть отступление армии... www.understandingwar.org/backgrounder/russian-offensive-campaign-assessment-october-19

Beet, reku vz gandonu "versija"- 20окт 2022,11:38 .. Вооруженные силы Украины (ВСУ) в четверг утром вновь нанесли ракетные удары по Каховской ГЭС ... un tur tas runājošais lohs kanašenkovs šodn turpina drst ar vēl lielāku degsmi un bez mazāko šaubu pieskaņas.Krimass tilta sakarā atlaists mintranza priekšnieka vietnieks un Jutas šatā nokritis f35,pilots veiksmīgi kata pultējies.Ura.

..krievs barenca jūrā, (t.sk. netālu no norvēģu robežas) nupat aizslēdzis 7 rajonus un pašlaik tur žvadzina kodolieročus.Un (izrādās;)) ka asstronomiski augušais pieprasījums pēc elektromobīļu ražosanass komponentiem reāli apdraud sāmijas ziemeļbriežus: thebarentsobserver.com/en/node/7082

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Par to dambja spridzināšanu nebūšu pārāk pārsteigts, manā izpratnē tur doma vairāk ir tajā, ka nevis jānotur ukraiņi, kuriem tāpat būtu problēma sekot krieviem pāri Dņeprai, bet gan jārada stāsts propogandai, ka redz "mēs tur cīnijāmies, pilsētu neatdevām, bet ukraiņi uzspridzināja dambi un nebija vairs jēgas palikt". Militāri dambja spridzināšana neko nedod, jo ukraiņiem uzbrukt otrpus Dņeprai traucē saspridzinātie tilti, pie upes rietumu krasts ir augstāks kā austrumu krasts, uz kurieni atkāpjas krievi, līdz ar to ukraiņus teritoriju aplūšana īpaši neskartu, ja neskaita kārtējo sagrauto infrastruktūru.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Skaidrs, ka visam pamatā propaganda.Daži vērtētāji,pašu Ārestoviču ieskaitot, saka ka to dambi neesot tik vienkārši uzspridzināt un ka būtisku skādi tas nenodarīšot.Kaut kāds tipa 4metrīgs vilnis gan būšot, bet nekā tāda globāla.Tak simtpunkt, ka uzspirdzināšanas gadījumā skaļi kladzinās un viens uz otru rādīs ar pirkstu.Tieši tāpat, kā ar to trubu un tiltu.

Varbūt ka pārdomās- jūrā reku vietas diezgan, gan dienvidos, gan ziemeļos.Vēl esot variants, ka iemauks pa Hersonu, kad tur būs iegājuši ukraiņi.Pateiks, ka reku gādīgi evakuējām iedzīvotājus un uzvarētāju armiju atjautīgi ievilinājām/katlā.Kaut gan īstenībā tās visas "evakuācijas" ir etniskā tīrīšana un iedzīvotāju piespiedu izsūtīšana.Tiem sykām tas ir jau assinīs iegājis, nezcik tautu viņi ir šādi te postījuši.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Arestovičs teica arī, ka Krimas tiltu tik viegli neuzspridzināt, taču izrādās tas nav tilts, bet vieglu konstrukciju laipa. Vienīgi ja bija domāts dzelzceļa tilts.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Šodien plātījās,ap 400 darbinieku tur tagad to suudu remontē.Izskatās kā prasts dzelzsgabals, salocījies kā konzervbundža.400t konstrukciju griež gabalos pa 5t un ved prom,tā esot ātrāk un nav jārisina negabarīta pārvietojumi.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

No tās Irānas tak laikam visi miiž, atklātā textā neviens negrib iesaistīties

Irāna nav izdarījusi tik daudz, kas attaisnotu "iesaistīšanos. Pat dronu pārdošana Ukrainai nav formāli pierādīta, jo rūpnīcas esot arī Tadžikistānā un Sīrijā. Kaut ko sabombardēt var Izraēla ( bet ne jau dronu fabriku, bet kaut ko ar kodoliem saistītu ) vai pierunāt ASV to darīt, bet tikai kodolieroču izgatavošanas pazīmju gadījumā, bez tam labākās mantas noteikti glabājas pazemes tuneļos.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Nu ja, priekš kam iesaistīties,vaig Pagaidīt.Jo vairāk dalībnieku kodolieroču klubā, jo labāk.Katram sevi/cienošajam drīz tādi būs.

To jau Asv nupat prasīja, lai ukraiņi iesniedz "prūfus", ka tieši irāņu ražojumi esot vainīgi.Un tās tur ballistiskās balles trompetes diez arī ražos tadžiki? Tadžiks/Radžiks/Gans arī moška kādam kko pa sētass durīm piegādā.Cita lieta kā zemikonduktoru tehass inšturments- vot lūk Tas nu galīg ne/uja nezin, kam šitā te Asv izcelsmes stratēģiskā prece tiek pārdota.Nee.Irāņi pareizi dara, pirms 3g notrieca vienu Asv dornu, kārtīgi izpētīja un še tev ;p

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Irāna principā ir Ķīnas protektorāts jo, ja paskatās viņu importa/eksporta bilanci var redzēt, ka Ķīna tajos datos dominē. Pie tam ne Eiropa ne ASV īsti negrib ar viņiem čakarēties, jo paši ar viņiem tirgojas, attiecīgi Irāna ir tāda valsts, kuru itkā vajadzētu bombīt, bet tas būtu dārgi, ilgi un čakarīgi, līdz ar to uz Irānas izlēcieniem piever acis. Izraēla itkā gribētu, bet dēļ pašu attiecībām ar krieviem arī īsti nevar sabombīt lietas, kas neietekmē pašas Izraēlas drošību.

Mazliet plašākā līmenī - rietumi nav īsti ieinteresēti ātrā Ukrainas uzvarā, jo galvenais mērķis ir piebeigt Krieviju, Ukrainas populācijas izdzīvošana būtu pluss, bet nav obligāta. Ja izbeigsies ukraiņi, NATO varonīgi nomušīs atlikušos krievus par viņu paveiktajiem kara noziegumiem. Pēdējā laikā vienkārši pretīgi paliek skatīties ar kādu cinismu Rietumi spēj runāt par kaut kādām bēgļu cilvēktiesībām, kad tajā pašā Ukrainā krievi nodarbojas ar atklātu terorismu.

Es neatkāpjos no savas martā paustās domas, ka ja NATO nebūtu nobakstījušies, viss šis pasākums būtu beidzies jau Aprīlī, krievi būtu fiksi papisuši un ar godu atkāpušies aiz sava jaunā dzelzs priekškara, Ukrainas pilsētas paliktu vienā gabalā un bizness turpinātos. Tagad pišamies jau hvz kuro mēnesi, vate samobilizējusies, terorisma draudi visā Eiropā ir ahujennā līmenī un pastāv risks, ka kāds uztaisīs kādus paliekošus ekoloģiskus sūdus (kodolsprādziens, ZAES sprādziens, utt). Nākotnes izredzes izskatās arvien rožainākas

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Kā tad tā, vai tad jebkuŗš no mums nava gatavs nomirt/par? Māju un/vai mašīnu beidzamais laiks noziedot.Jauno saules bateriju varēs paņemt līdzi uz mežu.Bet bez kārtīga P isiena krievu bandītus diez vai varēs apturēt.Nav pat svarīgi, kurš pirmais sāks.Jebkurš scenārijs vienalga beigsies ar sarunām/par.

MMX Reģ.: 03.03.2022
3 0 Atbildēt

Pašā kara sākumā pēc problēmām ieņemt Kijevu bija viens brīdis, kad NATO savācoties jautājums būtu atrisinājies, krieviem nebūtu jāstāsta, ka atkāpšanās no Kijevas bija labas gribas žests, varētu mierīgi nosēt visu rietumu robežu ar tankiem, mobilizēt ekonomiku, uztaisīt valsts iekšienē riktīgu militāro huntu un nākamos 10 gadus gatavoties lielajam karam ar NATO (skatīt PSRS pieredzi). NATO labi zināja, ka tas ir krievu mērķis tajā brīdī, kad specoperācija aizgāja šķērsām, bet uzbrukuma vietā stratēģiski iesprostoja krievus šajā situācijā. Pirmajā variantā nevienam par saviem saules paneļiem nebūtu jānomirst, tagad jau hvz, kas te tālāk būs - krieviem mobilizācija ieslēgta, lūžņi vēl ir, ja kārtīgi ieguldīsies terorisma taktikās, tad principā mobilizējot atlikušo ekonomiku var karot arī ar NATO. Viens ir karot ar regulāro krievu karaspēku, kaut kas pavisam cits karot ar skrandaiņu ordām kas aprīkoti ar droniem pašnāvniekiem, gradiem un citiem ne pārāk precīziem sprāgstlīdzekļiem. Cik ilgi mēs gribētu karot, ja krievi ar droniem sabakstītu mūsu lielākās apakšstacijas? Cik ilgi to gribētu darīt vācieši, franči?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Ar ko japāņiem beigušāa sarunas par un ap Kuriļu salām? Joprojām karastāvoklis ar Padomju Krieviju un nekas. Tā kā tās sarunas bijušas nebijušas ar pašreizējo Krievijas Pederāciju, jo nav teikts ka tā vēl pastāvēs šādā paskatā.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Nav ko čikakāties, ira jāp/iš virsū! Ja nu gadijumā iep/sīs pretim, te lielākā daļa ārpusrīdzinieki- tur tak neviens netērēs patronas.Nogriezīs elektrību, ziemā nebūs jamaksā.Sniegā ģīmi/dsu nomazgāt arī ir ok un pa frei.Pirms nedēļas tika rādīts, kā attiecīgā igauņu ministereja saviem pavalstniekiem iesaka lietot Podu, ierobežotas kanaalizācijas apstākļos.Pacēļ vāku,ieklāj (200 l;)atkritumu maisu.Pēc tam esot viegli iznest, tik hvz uz/kurieni ;p

Reku baķka jau vakar esot sagatavojies, poļi un baltieši uz viņu mērķējot un "gatavojot napaģēņije".Un nezko wašČekists šodn tā pāragri izlīdis no ierakumiem,laikam par to no trasses nogājušo Līzi būs kko savārsmojis.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Principā jā, šis būtu labs brīdis, kad NATO vēl var paspēt atrisināt problēmu ar minimālām sekām visiem iesaistītajiem. Ja krievi apgūs irāņu mopēdu ražošanas prasmes, tad vienā brīdī krievu ģenerālštābā var rasties diezgan pareiza ideja: "ja jau Ukrainas energoobjektu bombardēšana ir tik efektīva, tad varbūt uzšaut arī pa Eiropu? Kamēr Eiropa risinās savas problēmas varēs brīvāk operēt Ukrainā".

Pagaidām mūs glābj tas, ka lai arī krieviem nav problēmu brīvi veikt kara noziegumus, viņi ir pārāk stulbi lai paskatītos plašākā plaknē. Nokrāso tos Geraņ2 dronus balus bez atpazīšanās zīmēm, pa vaļējiem kanāliem ieved pārdesmit gab ES teritorijā, izsit no ierindas 330kV apakšstacijas, pāris TEC, utt., un Eiropai uzreiz būs neda Ukrainai. Laba daļa armijas aizies lai nodrošinātu kārtību pašu valstīs, kur nu vēl palīdzēt Ukrainai. Nezinu kādā mērā šobrīd strādā izlūkošana un kāda ir reālā, kaut vai mūsu, armijas gatavība, bet krieviem saprotot, ka droni un terorisms var būt efektīvāki par atomieročiem, mūsu vietējā situācija ātri vien var kļūt līdzīga Tuvo austrumu valstīm. Un tādā gadījumā mums būs iespēja izmēģināt to 200l maisa metodi, jo paši krievi, kā redzams, jau ir pieraduši dzīvot sūdīgi un bez problēmām var dzīvot arī vēl sūdīgāk.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
2 0 Atbildēt

"krievi būtu fiksi papisuši un ar godu atkāpušies aiz sava jaunā dzelzs priekškara, Ukrainas pilsētas paliktu vienā gabalā un bizness turpinātos..."

Uz gadiem desmit. Tad izvēlētos kādu vājāku valsti, piemēram - Baltkrieviju, Tadžikistānu, utt.

Ar krieviem biznesu taisa tikai stulbeņi

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Reālists zinātu, ka tie, ko apraksti, sevi pozicionē kā "krievvalodīgos", nevis krievus. Toties mudaks sajauc visu vienā putrā, lai pēc tam pats neko nevarētu saprast.

Un derības ar to arī būtu zaudējis.

Krievvalodīgais - tas ir latviešu termins.

Es rakstu par to, kā VIŅI dēvē PAŠI SEVI.

Tās ir divas dažādas lietas.

"ja russkij" - lai gan patiesībā tēvs baltkrievs, māte ukrainiete.

Daugavpilī vispār "tikai" 47 ( !!!!!!) % krievu. Turklāt, ne visiem tiem 47 procentiem abi vecāki ir krievi.

Bet ar maskavu, kremli, putinu, krieviem un ar prievārdu - "naš" sevi saista vismaz 90%

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

de jure viņš ir polis, baltkrievs, burjats vai kazahs.

Bet psihoemocionāli viņš ir "krievs"

Saprotu, ka krievs ir tautība. Tad var izdomāt citu terminu, piemēram - pseidokrievs, psihokrievs vai citu, jo tas krievvalodīgais ir nekorekts termins. Viņi ne tikai runā krieviski. Viņi domā kā krievi un dara kā krievi. Un galvaspilsēta viņiem ir Maskava.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

"Krievvalodīgais" ir tavas metodičkas termins. Tiešs tulkojums no termina "русскоязичний", kuru izmanto tavi domubiedri, kuru mērķis ir kurināt etnisko naidu politiskā kapitāla gūšanas nolūkos. Nevajag tik klaji melot un piedēvēt to jebkādā veidā latviešiem. Tāpat, kā nevajag melot par Daugavpils cipariem - arī tie ir tik "naidīgi" tikai tavā naida kurināšanas metodičkā.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Kaut kur te, šajā tēmā, kaut kas rakstīja, ka vissliktākie no krievijas tautām bija burjati.

Nē, tuvieši.

Tie ne tikai bučā uzdarbojās, bet arī pašā krievu armijā ar nažiem staigā un visus presē. Arī savējos.

Bet brauca uz ukrainu "za rodzinu" un russkij mir.

piebilde bradipussi, kurš domā, ka katrs krievs krieviski runājošais ik pēc stundas skatās pasē lapaspusi, kur uzrakstīta tautība.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Ja mēs pievēršamies "rasismam, tad īsto krievu būs palicis sasodīti maz, jo tie tak esot cēlušies no Ladogas ezera apkaimē mītošām ciltīm. Vairums tagad dzīvojošo pēc izcelsmes ir "sbornaja soļanka", kur vērojamas arī dažādu klejotāju cilšu atstātās pēdas. Kur nu vēl "mongoļu tatāru jūga" ietekme demogrāfijā. Un ne tikai. Pat krievu monarhu simbols Monomaha cepure esot cēlies no mongoļu sieviešu galvassegas. Nemaz nav viegla atbilde uz jautājumu : kas ir krievs ? Pēc pases arī čečens ir krievs.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Par šo arī ir stāsts. Ap Lādogas ezeru dzīvoja somugru ciltis. Tālāk uz austrumiem un dienvidaustrumiem - tatāru un tjurku ciltis. Cik tur slāvi paspēja pienākt no Baltkrievijas un Ukrainas puses, tik viņu arī bija. Pēc tam pāri visam totāli noklājās mongoļu-tatāru ģenētika. Tāpēc leģenda par slāviem kā krievu "tautas" bāzi, ir vienkārši fufelis.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Jautājums. Kad uzmetīs kādu raķeti kremlim? Būtu pelnīti, noteikti.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Kad ukraiņi paši uztaisīs. Bet ar to ir problēmas, var paklausīties, kā Oļegs Ždanovs kritizē Ukroboronpromu:

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Nu ja, šis ir viens tāds no visur "redzamākajiem" militārās tēmas apskatniekiem,arī pašu ukraiņu novērtēts.Skaidrs, ka tajā ukraiņu aizsargpromā vairākas iepriekšējās lietas izskatās jocīgi un ož pēc tīšas nolaidības.

Vakar arī Ārestovičšš tā diezgan svarīgi izteicās, ka "zinošas" personas viņam darījušas zināmu, ka ukraiņi gatavojot kādu tādu "pārsteigumu".Līdz "aukstumiem" tas noteikti būšot gatavs.Ka viņam esot tipa to "atļauts pieminēt", neizplūstot detaļās.Kaut kas tāds lidojošs Tas būšot..

Jautājums arī, ko īsti krievs domā ar tā Kahovkas dambja mīnēšanu.Nu it kā ja tiešām uzraus gaisā, tad pašas Krimas ūdensapgādei arī būšot pzc.

Vēl pavīdēja ziņa, ka vakar Arābijas jūrā noticis rets gadījums un pēkšņi tā no nekurienes esot demonstratīvi uzpeldējusi viena no draudīgākajām ASV liellaivām USS West Virginia.Jautājums, kam šis "demonstrējums" bij domāts,- irāņiem, krievam, vai varbūt visiem tiem gudriniekiem kopumā.Jā.

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

USS West Virginia ir mājiens ar koku visiem uzreiz - tā teikt joki joki, bet nākamreiz šīs klases zemūdene var pacelties arī kaut kur Baltijas vai Barenca jūrā. Ja amerikāņi grib parādīt savu varenību viņi atsūta bāzes kuģi ar piederošo floti, ja amerikāņi grib parādīt savu spēju nodzēst no kartes jebkuru valsti viņi kaut kur negaidītās vietās paceļ zemūdenes lai atgādinātu gudriniekiem spēku samēru pasaulē.

Kahovas dambis principā ir ZAES šantāžas 2. piegājiens. Šoreiz gan jēgas spridzināt to dambi nav nevienai no pusēm, bet dambis ir krievu rīcībā un kaut kādu fufeli var mēģināt padzīt.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Tur gaida tankus. Sobjanins paziņojis, ka maskaviešus mobilizēs lai raktu prettanku grāvjus un nocietinājumus piemaskavā.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Šorīt atkal krievi veikuši masveida raķešu uzbrukumu Ukrainas enerģijas sistēmām. 18 Kalibr un KH101 raķetes notriektas. Tomēr daļa raķešu sasniegušas mērķi. 4 Ukrainas reģionos ir samazināta apgāde un vēl 2 patlaban bez elektrības.

Odesa, izskatās, turas, jo tieši uz to nogādāts vācu IRIS un Gepardi arī redzēti Odesas apgabalā.

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Arestovičs stāstīja, ka, pēc diezgan ticamas informācijas Putins esot jautājis Ķīnas vadībai, t.i. precizējis, vai nostāja nav mainījusies pēc nesen notikušā Ķīnas kompartijas kongresa par to, vai viņš varēs saņemt politisko patvērumu Ķīnā. Un atbilde bijusi, jā, varēs.

Vairāki blogeri daudzina, ka nākošā robežšķirtne Putinam esot 15. novembris, kad sāksies G20 tikšanās Bali. Un, ka Indijas un Ķīnas vadītāji, Modi un Xi, pieteikuši Putinam, ka viņam jābeidz karš līdz šim datumam, tā vai citādi, pretējā gadījumā viņi Putinu vairs nepazīšot.

Tāpēc krievu armija tagad tā plosās, lai piespiestu ukraiņus uz uguns pārtraukumu. Ja pārtraukumu panāks līdz 15.novembrim, Putins uz G20 braukšot, ja ne, tad viņam tur nav ko darīt.

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

MMX rakstīja: USS West Virginia ir mājiens ar koku visiem uzreiz - tā teikt joki joki, bet nākamreiz šīs klases zemūdene var pacelties arī kaut kur Baltijas vai Barenca jūrā. Ja amerikāņi grib parādīt savu varenību viņi atsūta bāzes kuģi ar piederošo floti, ja amerikāņi grib parādīt savu spēju nodzēst no kartes jebkuru valsti viņi kaut kur negaidītās vietās paceļ zemūdenes lai atgādinātu gudriniekiem spēku samēru pasaulē.

Kahovas dambis principā ir ZAES šantāžas 2. piegājiens. Šoreiz gan jēgas spridzināt to dambi nav nevienai no pusēm, bet dambis ir krievu rīcībā un kaut kādu fufeli var mēģināt padzīt.

Pilnam mājienam ar koku - šobrīd Polijā un Rumānijā kopējās mācībās piedalās ASV 101. gaisa desanta divīzija. Ziņa ir tik nopietna, ka pat krievu TASS ir padalījies saviem iezemiešiem ar šo informāciju. Kāpēc ziņa nopietna? 101. divīzija ir grupiņa, kas ir frontes priekšpusē piedalījušies visās lielākajās ASV militārajās operācijās kopš 2. pasules kara un parasti tiek izvilkti nejau lai piedalītos mācībās. Praksē vai nu tas ir kategorisks mājiens ar koku "Volodja, davai slēdz atpakaļgaitu", vai arī NATO ir beiguši bakstīties un plāno karu pabeigt savām rokām.

Šajā kontekstā pāris dienas atpakaļ apkārt klīda video no Polijas, kur poļu armija atkal trenējas Baltkrievijas pierobežā ar smago tehniku. Kaut ko visi mācās...

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Hm..Hronoloģija tāda diezgan trauksmaina.Pirms 2d anglis pēkšņi aizlidoja pie amerikāņa.Abi parunājās,pēc kā amerikānis uzreiz zvanīja krievam.Pēc tam uzreiz arī ukrainim.Ko/kam īsti teicis,figzin.Ka "vajagot" sakarus uzturēt...Jā. Bet (varbūt), ka vnk izklāstījis "kas/būs" ,ja krievs turpinās postīt.Varbūt pienācis laiks iedot ukraiņiem tālākas (sa)darbības raķetes vai vēl kādus lidaparātus.

Kā te būs "uzturēt sakarus", ja sestdien tiekot ziņots (jau!) par interneta kabeļu sabojāšanu kkur tur pie Farēru salām un tepat Vidusjūrā.Pasākums globalizējas.

Irāņi dod krievam.Bet tas esot ne galīgi tā vēl ne līdz galam noskaidrots..Un nu jau baumo,ka par/to krievs irānim apsolījis palīdzēt uztaisīt bumbu.Kā un vai tagad izraēļi koriģēs savu nenoteiksmes nostāju? Tiem reku jau sen visi irāņu ātom objekti ir kā uz delnas.Pado tik iemeslu.Bet iemeslu (līdz šim) vilcināja amerikāņi.Un ko tur tas Maskis ķenerējas ap irāņiem?

Turpat nupat otrs aspekts- paralēli iet razborka/par to, kuŗš (diez) esot šiten tā te nekaunīgi veicinājis (Asv ražotu!) svarīgu komponentu nodošanu irāņiem.Kā (mums,atkal) tā tik nesmuki sagadījās.

Kā arī,esot noskaidrotas 3 vietas, no kurienes lidojot tie droni.Viena no tām baķkas teritorijā.Ka tik viņam neuznāk kādi sirdēsti.Jā.

Ukraiņu resurss tsn.ua ziņo, ka šopēcpuZdien (sestdien) "kāds" esot sācis nolaist ūdeni no Kahovkas Hes-a ūdenskrātuves. Lai,tāteikt,nepieļautu kādus pārsteigumus.Tajā pat laikā Hersonā notiekot piespiedu evakuācija.Viens krasts augstāks, otrs zemāks.Hmm.

Nu un beidzamais 6dienas hīts- Asv "pārstāvis" Petreuss paziņojis izdevumam L'Express,- ja krievs turpinās civilo postīšanu vai pielietos tā resnā loha piesolītos "nestandarta risinājumus", tad iespējama atsevišķu valstu Koalīcijas (ar ASV priekšgalā, bet ne kopējā Nātō vārdā!) iesaistīšanās tiešā karadarbībā.Senās baumas pārtop/par, "mājieni ar koku" kļūst arvien noteiktāki. Gaidām "iemeslu".

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Kā raksta paši amerikāņi par to pašu 101. divīziju - ja tie ir kaut kur topošās frontes tuvumā pietiekamā skaitā, tad visticamāk kaut kur blakus ir arī visi pārējie - jūras kājnieki, reindžeri, smagā tehnika un gaisa spēki. Attiecīgi ASV šobrīd visticamāk varētu izskatīt nevis to vai piedalīties karā, bet gan cik tālu iet.

Šeit kontekstā varētu skatīties arī Si drošu pārvēlēšanu uz trešo termiņu - vēl pāris mēnešus atpakaļ tika sagaidīta saspringta cīņa ar Si prorietumniecisko opozīciju, bet tagad vēlēšanas iztika bez liekiem kāzusiem. Tātad vai nu Si novāca 40% partijas, vai arī ir kaut kāda vienošanās ar rietumiem, ka tie neiesaistās vēlēšanās apmaiņā pret kaut kādiem bonusiem tiem pašiem rietumiem. Attiecīgi, ja ir panākta vienošanās ar Ķīnu par ietekmes zonu sadali, tad kara pabeigšana jau ir tīri tehnisks jautājums.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Gandrīz visi KRIEVI domā, ka viņi tagad ar NATO karo, bet es domāju, ka pagaidām vēl agri iesaistīties. Kad atnāks miljons mobilizēto, tad var sākt.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: "Krievvalodīgais" ir tavas metodičkas termins. Tiešs tulkojums no termina "русскоязичний", kuru izmanto tavi domubiedri, kuru mērķis ir kurināt etnisko naidu politiskā kapitāla gūšanas nolūkos. Nevajag tik klaji melot un piedēvēt to jebkādā veidā latviešiem. Tāpat, kā nevajag melot par Daugavpils cipariem - arī tie ir tik "naidīgi" tikai tavā naida kurināšanas metodičkā.

1) Kas tev nepatīk Daugavpils ciparos? Tā ir oficiālā statistika. Un cik Daugavpiliešu sevi pozicionē ar Krieviju, Putinu un Maskavu? 47%?

Nē.

2) Pats taču uzsāki kašķi par krieviem un krievvalodīgiem. Es pielietoju termiņu krievi. Tu raksti, ka tie ir krievvalodīgie. Tagad raksti, ka es lietoju tādu terminu. Tu pīpē?

3) Man pie dirsas kurš izdomāja terminu krievvalodīgie. Mani naida kurinātāji, vai tavi naida kurinātāji.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 2 Atbildēt

Baigās aizdomas, tu melo par to statistiku. Iedosi linku uz CSP.gov.lv?

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt
Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Īpaši tupam, kā tev, laikam jāpasaka, ka uz konkrēto datu kopu norādītajā avotā.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

biju atvēris, nokopēju adresi, bet telefonā viss strādāja lieliski.

Manā adresē nospied - rādītāji - iedzīvotāji - iedzīvotaju skaits un rakstrojosie rādītaji - tautība

tad atrodi kartē Daugavpili, un tai apkart liels aplis. Un aidā - krievi - 48% ( 37 809 gabali)

Bet vari apskatīties arī Wikipēdijā - Daugavpils

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

Bradipussi.

Termins - tauta.

Tauta ir daudznozīmīgs jēdziens, ar ko visbiežāk saprot kādas valsts vai citas politiskas vienības iedzīvotāju (pilsoņu) kopumu,[1] vai arī etnisku grupu, kurai ir kopīga valoda, kultūra, teritorija, reliģija un vēsture. ( !!!!!!! ) Valoda ir viena no svarīgākajām tautas pazīmēm, lai gan tas nav viennozīmīgi, jo pastāv dažādas etniskas grupas, kas runā vienā un tajā pašā valodā.

Jautājums -

Ja tev māte lietuviete, tēvs latvietis, bet vectēvs bija polis, kāpēc tu esi latvietis, nevis latviešu-lietuviesu-polis? Tautības izvēlas paši cilvēki ( pārsvarā vecāki) tā nav pilsonība.

kad Latvijas krievus saucu par krieviem ( no kuriem daudzi pēc pasēm vai vecāku tautībām ir lietuvieši, Baltkrievi, latvieši, poļi utt) tad kas ir nepareizi?

Viņi izvēlējās sev tautību krievs. Viņi domās dzīvo Krievijā, prezidents viņiem Putins.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Aizliegt jau es tev tā darīt nevaru. Tikai kā tu pie šādas pieejas sauksi etniskos krievus, jā vārdu jau esi izmantojis citam nolūkam?

Izskatās, ka tava pieeja ir ignorēt, ka tādi vispār eksistē. Tāpat kā citas etniskās grupas zem tava krievu nosaukuma. Rezultātā vari vien brīnīties, kādēļ viņi tevi ienīst un tava pasaulē sabruks reizē ar tavu krievu pasauli, jo nespēsi aptver notiekošo.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Te piemērs kā velk uz zoba šauracainos krievus. Pats tautības nosaukums jau norāda, ka nepieciešams precizēt izcelsmi:

youtu.be/_DaSYKEUVSM

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Hm. "Etnisks" krievs ir bijušās PSRS pilsonis, vai tā pēcnācējs, kurš sevi uzskata par krievu. Man, piemēra pēc, kolēģi kādreiz bija pārkrievots ukrainis, kurš ciest nevarēja izšūtos kreklus un ukraiņu valodu un vēl viens, kura māte bija kirgīziete, tēvs krievs, vai otrādi. Pēdējais 90.gados pārvācās uz Kirgīziju, jo nepatika Latvijā varu pārņēmušie "latviešu nacionālisti", bet pēc pāris gadiem atbrauca atpakaļ. Bija jautrs vecītis, stāstīja: pilsēta , mierīgs vakars, pēkšņi atskan nelabi bļāvieni: mūk viens krievs, bariņš kirgīzu ar nažiem pakaļ, pēc kādas stundas aina atkārtojas, un tad viņš nosprieda, ka labāk dzīvot pie latviešu, nevis kirgīzu nacionālistiem.

darklight Reģ.: 29.10.2013
2 0 Atbildēt

Vecvecākiem vasarnīcā kaimiņos bija tāda subjekte. Vecāki (abi) viņai bija tatāri, bet pati sevi dēvēja par krievieti, ļoti lepojās ar savu krieviskumu un katrā izdevīgā brīdī mēdza uzsvērt visa krieviskā pārākumu. Pārliecināta komuniste, interfrontiste un latviešu nīdēja. Nu jau pasen kā mirusi. Kas interesanti - tagad tai zemes gabalā saimnieko viņas meita - runā latviski un vispār visā visumā sakarīgs cilvēks. Kas pasē rakstīts, nezinu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Tas, ka komunisti, interfrontisti un latviešu nīdēji izliekas par krieviem, nav nekas jauns. Tādēļ jau arī klātesošā subjekta izteikumi atbilstoši šai metodičkai nepārsteidz.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

Tā nav izlikšanās. Viņi dzīvo savā ilūziju un informācijas pasaulē. Un viņiem tās krievu lietas liekas tuvas un mīļas. Viņš sevi sasaista ar krievu kultūru un etnosu.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Wargonzo ievainots pie Doņetskas. Varat iečekot viņa YT kanālu

twitter.com/WarMonitor3/status/1584208837107515393?t=5z6Rjworu7z52E2H_wK3gQ&s=19

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

No YT viņš tak ir dzēsts.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

2022. gada 23. oktobris Piektdien, 21. oktobrī, Izraēlas bruņotie spēki veica raķešu uzbrukumu Al-Dimasa lidlauka zonai Sīrijā. Iznīcinātāji F16 izšāva 4 spārnotās raķetes un nometa 8 vadāmās bumbas. Irānas "mopēdu" savākšanas vietne tika iznīcināta ar raķešu triecienu!

Tā apgalvo ukraiņu avots. Starptautiskās ziņu aģentūras neprecizē, vai trieciens saistīts ar irāņu droniem, tikai ziņo ka uzbrukums bijis.

Irāņu avots: "Sīrijas pretgaisa aizsardzības sistēmas iznīcināja divas spārnotās raķetes un četras vadāmās bumbas," Sestdien paziņoja karojošo pušu Krievijas izlīguma centra Sīrijā vadītāja vietnieks Andrejs Boldirevs.

Uzbrukuma rezultātā tika iznīcināts Sīrijas armijas radars YLC-6M un Al-Dimas lidostas skrejceļš, bet militārpersonas nav guvušas ievainojumus.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Moppēdu rūpnīca Sīrijā esot kaputt, to ne tikai ukraiņi teica.Vienīgi tas, ka to esot vēl 2gab, viena pašā Irānā un otra Tadžikistānā. Un (joprojām) nav "izdevies" identificēt, kurā tad "rūpnīcā" tikuši izgatavoti tie pašlaik/pielietojamie mopēdi.Laikam (visdrīzāk), ka (izrādīsies) no aliexpressā iegādātām detaļām savākti.Motors esot kaut kāds vw (vag;) 87g vecs "izgudrojums", skaļi rūc un neatbilst euro7, toties ne/uja neēd, lēti maksā un diezgan tālu velk ;p

Bet hesa dambja spirdzināšana šķiet atgājusi 2jā plānā.Tagd reku oļeņevods šoiga informējis "klientus" par (it kā ukraiņu) gatavoto netīro bombu.Kā tad diez šamais izvēlējies tos apzvanāmos- šoreiz turkam, francūzim un anglim esot zvanījis.Iekš Asv laikam neviens nav pacēlis, nu zin kā, 7h laika starpa un vēl arī Brīvdiena.Ja nekādi "nevar" identificēt mopēda izgatavotāju, nu tad kur nu vēl varēs (officiciāli..)noteikt uzsprāgušās bombas autoru.Diezko labi jau nu tas neož..

Permā šodn ticis uzpīpēts pulvera rūpnīcā un kārtējais su nokritis Irkutskā kādai 2st mājai uz jumta. Neviens gan neesot bijis/mājās, taču abi piloti esot pzc.Nu gan jau atkal kādi civilie lidoņi vai vispār lidostas darbinieki pie tiem šturvāliem bij sasēdināti.Pēc divām dienām beidzot sākuši "apspriest" to farsu, kur pUttainais divinieks apmeklēja Rjazaņas dessantnieku centru.Kā viņš tur kā tāds lohs uzvedās.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Īpaši tupam, kā tev, laikam jāpasaka, ka uz konkrēto datu kopu norādītajā avotā.

biju atvēris, nokopēju adresi, bet telefonā viss strādāja lieliski.

ej te: ( iekopē visu līdz galam )

geo.stat.gov.lv/stage2/#lang=lv&tid=141&sid=22&vid=14011&cvid=0&p={"cba":[],"reference_area":"60.00","reference_value":"50","type":"proportional_pie","pie_colors":{"sectors_count":"7","sector1":"009e73","sector1_label":"Latvieši","sector1_acronym":"LV","sector2":"d55e00","sector2_label":"Krievi","sector2_acronym":"RU","sector3":"56b4e9","sector3_label":"Baltkrievi","sector3_acronym":"BY","sector4":"e69f00","sector4_label":"Ukraiņi","sector4_acronym":"UA","sector5":"cc79a7","sector5_label":"Poļi","sector5_acronym":"PL","sector6":"f0e442","sector6_label":"Lietuvieši","sector6_acronym":"LT","sector7":"838383","sector7_label":"Cita","sector7_acronym":"OTH","sector8":"798b3a"}}&z=8&o=1&c={"lat":56.89850392530171,"lng":24.603881835937504}&lbl=false

tad atrodi kartē Daugavpili, un tai apkart liels aplis. Un aidā - krievi - 48% ( 37 809 gabali)

Bet vari apskatīties arī Wikipēdijā - Daugavpils

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

p.s.

un cik jābūt tupam, lai kašķētos, strīdētos, pašam neko nezinot.

Varēji jau sākumā pats pārbaudīt, un tad strīdēties.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Ak tad tāda tava propaganda... Vismaz skaidrs, kādēļ tik uzstājīgi jauc etniskos krievus ar Putina atbalstītājiem. Tik prastai naida kurināšanai.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

ASV valsts departamenta vakardienas, 23.oktobra, paziņojums:

"Sekojošā paziņojuma tekstu publiskoja Amerikas Savienoto Valstu, Francijas un Apvienotās Karalistes valdības.

Mēs, Francijas, Apvienotās Karalistes un Amerikas Savienoto Valstu ārlietu ministri, atkārtoti paužam stingru atbalstu Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai integritātei, saskaroties ar Krievijas pastāvīgo agresiju. Mēs joprojām esam apņēmušies turpināt atbalstīt Ukrainas centienus aizstāvēt savu teritoriju tik ilgi, cik nepieciešams.

Šodien katras mūsu valsts aizsardzības ministri pēc viņa lūguma runāja ar Krievijas aizsardzības ministru Sergeju Šoigu. Mūsu valstis skaidri norādīja, ka mēs visi noraidām pārskatāmi nepatiesos Krievijas apgalvojumus, ka Ukraina gatavojas savā teritorijā izmantot netīro bumbu. Pasaule redzētu cauri visiem mēģinājumiem izmantot šo apgalvojumu kā ieganstu eskalācijai. Mēs arī noraidām jebkādu Krievijas ieganstu eskalācijai.

Ārlietu ministri pārrunāja arī kopīgo apņēmību turpināt atbalstīt Ukrainu un Ukrainas tautu ar drošības, ekonomisko un humāno palīdzību, saskaroties ar prezidenta Putina brutālo agresijas karu.

www.state.gov/joint-statement-on-ukraine-2/

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Vai krievi uzspirdzinās taktisko atom ieroci Hersonā pret Ukrainas armiju?

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Taktiskā ņuka "uzspirdzināšana" jau noiets etaps, pēc tam bija iespējamā AES spridzināšana vai avārijas izraisīšana, pēc tam "vilka astes saldēšana" ar energostruktūras iznīcināšanu, pēc tam iespējamā Kahovkas HES dambja spridzināšana, pēc tam iespējamā netīrās bumbas nomešana.

Bez tam rodas iespaids, ka Šoigu ar Gerasimovu tagad katru reizi zvana amerikāņiem un prasa "vai tiešām arī šito mēs nedrīkstam ? "

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

AES spridzināšana nav variants, jo pārāk lielas sekas.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Aicinājums likt/likmes te augšpusē ir, bet neviens tā arī nav uzlicis.Hes-a aizsprosts esot mīnēts un pašlaik krievs to izmanto kā (atlikušo) tiltu.Izskatās, ka Hersonu tā vienkārši pamest tas (pagaidām) arī netaisās.Nu varbūt to sprādzienu velk garumā, līdz tam brīdim, kad Hersona reāli būs jāatdod.Kreizais krasts applūdīs un ukraiņiem būs grūtības tikt tālāk krimas virzienā.Grozi kā gribi, vairāk kā 55:45 te pašlaik nevar uzlikt.Skaties ka vēl visas šis jezgas aizsegā "uzsprāgs" kaut kas cits un pavisam citur.

Bez vismaz kaut kāda "sprādziena" tas karš drošvien pārvērtīsies par muļļāšanos vēl pāris gadu garumā.WašČekists ziņo kārtējo nolaidības brīnumu- noliktavās nupat pēkšņi esot "atradušās" pāris tūkstoši vecu, bet gaisatelpas aizsardzībai itin noderīgu raķešu.Kur tās bija iepriekš un kas viņam deva mājienu to publiskot.Hm.

Diezgan iedvesmojoša "filma":

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Ukraiņiem Krimas virzienu jebkurā gadījumā būs vieglāk atkarot ejot Melitopoles un Energodaras virzienos, nekā čakarēties un celties pāri Dņeprai, līdz ar to es nesaprotu militāro jēgu spridzināt to dambi. Vienīgais pamatojums, ko es redzu ir uzspridzināt dambi lai radītu humanitāro katastrofu Hersonā, tāds variants tiešām piebremzētu ukraiņu virzību, it sevišķi ziemā. Otrs variants ir ka krievi ļauj ieņemt dambi, bet procesā to uzspridzina vainojot notikušajā ukraiņus - militāri atkal nekādu ieguvumu, propogandiski vieni plusi.

Attiecībā uz muļļāšanos - principā tāds ir krievu plāns, nomuļļāties esošajās teritorijās visu ziemu un tad jau pavasarī redzēs.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Krievs cenšas novilkt gumiju visiem iespējamajiem līdzekļiem.Atdot Hersonu bez kāda ponta- to tak viņi nedos.Jautājums tik, vai te nevarētu izveidoties situācija, kad Koalīcija tiešām reāli pa kaut kurieni iedotu to preventīvo p/sienu.Tas 101mās divīzijas komandieris esot paziņojis, ka viņš gaidot/komandu.Ja vajadzēs, šamais drīzvien būšot klāt konkrētajā vietā ar visu savu 5k personālu.

Porngandoni nupat ziņo, kāreiz Melitopolē esot notics sprādziens.Kā tā, barvarvari, fašissti un uttt.Hmm.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Viņiem ir?

...

Pat ja ir, tad īsti māris nezin kas tad ir taktiskais atomierocis.

Pat ja izmantos, tas nemainīs kara gaitu. Nu iznīcinās 1000 ukraiņus. Nu un? Fronte tūkstoši km un simti tūkstoši ukraiņu.

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Taktiskais nozīmē mazāka apjoma, smaguma atom ierocis, mazāka apjoma postījumu rādius un mazāka apjoma sekas.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Pats nosaukums jau cēlies no militārā pielietojuma. Taktiskais, operatīvais, stratēģiskais. Taktiskais nozīmē kaujaslauka, ne vairāk kā divīzijas līmenī. "Kaujaslauka" nozīmē pretinieku ne vairāk kā artilērijas šāviena attālumā, kas arī limitē taktiskā kodolieroča jaudu, lai ( pārāk ) nekaitētu pašiem vai savējiem, uz apm. līdz 50 kt.

Var jau , protams, arī uzskatīt, ka taktiskos kodolieročus izmanto taktiski cilvēki, kurpretī stratēģiskos - netaktiski :-/

Agaga Reģ.: 25.07.2007
0 0 Atbildēt

iAuto rakstīja: Vai krievi uzspirdzinās taktisko atom ieroci Hersonā pret Ukrainas armiju?

Nav dzirdēts līdz šim, ka kādu premēja par šāda nosaukuma izgudrojumu.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt
imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Demokrātu politiķes to skaidro tā, ka vēstule esot sastādīta pirms vairākiem mēnešiem, kad situācija bijusi cita, bet "nez kāpēc" publicēta tikai tagad.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Tātad, minētās vēstules galvenais saturs:

"Ņemot vērā postījumus, ko šis karš radījis Ukrainai un pasaulei, kā arī katastrofālas eskalācijas risku, mēs uzskatām, ka Ukrainas, ASV un pasaules interesēs ir izvairīties no turpmāka konflikta," šī iemesla dēļ mēs aicinām jūs savienot pārī militāro un ekonomisko atbalstu, ko Savienotās Valstis ir sniegušas Ukrainai ar proaktīvu diplomātisko aktivitāti, dubultojot centienus meklēt reālu satvaru pamieram," vēstulē Baidenam norādīja 30 Pārstāvju palātas demokrātu locekļi.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Vēstuli jau atsauca.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Nu zin kā,paziņojumam/par ir jānāk īstajā brīdī..Depputāti visā pasaulē vienādi.Lohi arī.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

"Ņemot vērā Krievijā izsludināto mobilizāciju, VDD 22.septembrī aicināja Krievijas valstspiederīgos, kuri uzturas Latvijā, nekavējoties informēt dienestu, ja tiek saņemta pavēste par iesaukšanu Krievijas armijā." Un, patiešām, tam bija jēga:

www.tvnet.lv/7635227/dalai-latvija-dzivojosu-krievijas-pilsonu-nosutitas-mobilizacijas-pavestes

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Interešu konflikts uzņem apgriezienus,staffkas aug.Vakarnakt porngandoni sročna ziņoja,ka ukraiņi esot uzmeistarojuši netīro bombu krrieva raķetes apvalkā un spirdzināšot to virs Chernobyļas.Jo tur mazāk ko reāli postīt,taču (starptautiskais) Troksnis būšot jo lielāks.

Šodien jau ziņo,ka vāgners vervē labi apmācītus afgāņu galavarezus kkur tur pie turkmēņu puštuniem.Esot plāns čut ne 30k savervēt...

Vajadzība pēc notikumus apsteidzoša P/isiena pieaug ar katru dienu.Līdzīgi kā dronu piegādes ģenerālis aizvakar tika uzlaists gaisā/brīvajā..

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Pilnīgai konspirācijai nevajag aizmirst, ka ukraiņi to bumbu palaidīs no Baltkrievijas vai Krievijas teritorijas, tā teikt lai nodrošinātu pilnīgu ticamību.

Nu Putinam variantu paliek arvien mazāk - vai nu jātaisa kaut kādi kapitālie sūdi un jānoraujās karš ar NATO, cerībā, ka NATO nebrauks uz Maskavu, vai arī jālien bunkurā pirms savējie ir nolikvidējuši. Principā bunkurā ir jālien jebkurā gadījumā, bet izredzes izdzīvot ar katru dienu kļūst arvien sūdīgākas.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Tur pilnīgs sviests šodien.Putainais galīgi jumtā aizbraucis,šon visu dienu "uzstājas" kkādā tur tajā val Daj konferencē.Pusguļus krēslā izlaidies, kkādu vadu rokā mīcīdams.Gvelza tādu ujņu, ka kauns klausīties.Pie kam, ar TO PAŠU uzvārētāja grimasi un precīzi TAJĀ PAT tonī, kā iepriekš.Ne mazākās šaubu pieskaņass.Te nekā nebūs, vai nu p/isiens vai nu klausīsimies šito lažu vēl turpmākās desmitgades.Brāļu tautas, (jaunā)passaules kārtība, eobannijs Zapads, etc. Plus vēl Sī k-gam veltīja epitetu "moj drug" ;p

ps., un vēl šodien pornogandoni aktīvi klāsta info par izdemolēti apzagtajām autobusu pieturām LV tukuma apriņķī- tipo, latišam žraķ ņēčevo un topiķ ņečem ;z

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Viņš sākot līdzināties Brežņevam, Tarass Berezovecs piefiksējis, ka Putins izrunājis "visratj otnošeņije s zapadom" vistroitj vietā, Brežņevs esot teicis kādreiz, kad viņam jau bija slikta izruna, sociaļističeskije strani vietā sosiski sranije ;)

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Ieradusies delegācija no Austrumiem. Sarokojoties/ar, tās vadītājs stādās priekšā : Žuj Hui ...- žuj sam! ,dusmīgi atbild Brežņevs.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

šādas tādas pēdējā laika militāras mācības un citas aktivitātes;

Milzīga konvojs ar tehniku Latvijā. Vai viņi ved mums ( t.i. ukraiņiem ) ? Tas varētu būt plāns B

www.youtube.com/watch?v=BY9zQcRJWrk

Apvienotā Karaliste pārvieto Challenger 2 tankus uz Igauniju - gatavojas sliktajam scenārijam

www.youtube.com/watch?v=2CsSosWLZIA

Polija pārvieto tehniku uz Baltkrievijas robežu. Ir milzīgas kolonnas.

www.youtube.com/watch?v=n2P3hBJNDh4

ASV izvietos Eiropā B61-12 kodolbumbas, ( 480 bumbas uz Eiropu sākot no 2022.decembra, nomainīs novecojušās )

www.youtube.com/watch?v=BbB0dL7hh4M

www.youtube.com/watch?v=0q-7AELSxaU

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Šoigu ziņoja Putinam par mobilizācijas sekmīgu pabeigšanu, uzdevums mobilizēt 300 000 esot izpildīts; Arestovičs slavēja Vācijas prezidentu Šteinmeijeru par "pareizas politiskas pozīcijas ieņemšanu un agrāko kļūdu atzīšanu"; ASV uzmet Ukrainai papildus 275 miljonus, pamatā munīciju un vēl 125 militāros Hummerus, HMMWVs

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Jā, vakar nekas īpašs nenotika, visi tikai mētājās ar miljoniem un gari muldēja.Hersonas atgūšana gatavojas ieilgt, netīrā bomba arī kaut kā turpina lēkāt, taču nepakam nesprāgst.

ASV veic "mikročipu" uzbrukumu pret Ķīnu, savukārt tur esot "atcerējušies", ka jau kaut kādā tur 13jā gadā pēc būtības Ķīna (kopā ar 4 citām) ir devusi "garantiju" Ukrainai, ka neviena valsts tai neuzbruks ar ātomieročiem.Par čipiem- prottams, ka visi "aizmirsuši" to, kā 14tā gada 8martā tie 20gab vadošie ķīniešu mikrokonduktori "lidoja mājās" no US. Ko īsti tie "veda" un kur tie palika.Un kā akurāt pēc šī notikuma zilā gaisā uzplauka visādi hujaveji un utt.Kuŗš/kuŗu tur toreiz apdrirsa.

Ukraina pret krievu cēla gaisā savu stratēģisko gaisafloti vienu reizi,krievs toreiz momiiza.Taču tālāk izdarīja visu kā pēc nošu grāmatas- ukraiņiem vairs nav,viņi paši (labprātīgi) visu nodeva(atdeva).Tagad lai "garantētāji" izkaujas savā starpā.

Ukraiņi nupat esot nosēdinājuši vienu to irāņu dornu un smalki izpētījuši.Lielāko daļu svarīgo detaļu tur sastāda tieši ASV ražotās.Esot atrasti pat europiešu komponenti un pat viena ukraiņu detaļa! Nu tagad (iespējams..) būšot (kārtējā) razborka- kĀ tad (mums) šitā te (atkakal) sagadījās, ka nezcik gadus ekosankcijām pakļautā un no ārpassaules galīgi noizolētā irāna šito te visu tik mierīgi ieguva.

Kāds īsti nolūks tās 101mās divīzijas izvietošanai.Palīdzēt ukraiņiem uzvarēt karā, vai (varbūt!) kādā svarīgā brīdī vienkārši izpildīt "miera missiju" un Pārtraukt to karu? Ko vispār nozīmē pārtraukts karš? Vai tik tā nav iespēja p utainajam pārgrupēt spēkus,nomazgāt apkākāto dsu un sākt visu no jauna? Ir ziņa, ka (īstenībā..) krievs gatavojas 24tajā vienkārši kārtējoreiz pagarināt viņa krānu (termiņu) un ka nekur viņs ij netaisās ne sprāgt nedz bēgt.

Šodien reku dornu uzbrukums krimai. Brukts/virsū esot gan no gaisa, gan pat pa ūdeni.Krievs lepni ziņo, ka visi tie esot "veiksmīgi" nosisti/nost.Sevastopoles līcis esot slēgts.Taču (pēc "citām" ziņām) pamazām rodas jautājums, vai tas "notriektais" massu uzbrukums būs bijis tas "īstais" un ka tik kāds "svarīgāks" krieva objekts pa to burzmu neaiziet na/uj.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Vismaz viens sprādziens tajā Sevastopoles kara ostā bija iespaidīgs, vai nu kāds drons trāpīja kuģa munīcijai, vai papildus droniem lietota kāda lielāka raķete. Kaut kas sabojāts tur noteikti ir; No Černobajevkas krievi izvākuši visu galveno, jādomā tāpēc, ka to jau var apšaudīt parastā artilērija.

Attiecībā uz uzbrukumu Hersonai un Donbasā, tas pielēnojies lietus dēļ, jo karošanai visvairāk traucējot slapjums, nevis aukstums. Tomēr pamazām ukraiņi virzās uz priekšu. Esot "pārgriezta" P66 šoseja starp Svatovu un Kreminnu.

Savukārt globālajā politikā Si vai Xi piemin divpolāru pasauli ASV ( varbūt arī Eiropu ieskaitot ) un Ķīna, tātad, krievi jau izslēgti.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti