Krievijas iebrukums Ukrainā!

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Aktuālā diskusija. Kas var notik un kāpēc?

 
viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Interesants jūtūba kanāls kur intervē krievu gūstekņus.

www.youtube.com/c/VolodymyrZolkin

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

13 минут на/зад..CША пообещали России «катастрофу» в случае применения ядерного оружия...Izskatās, ka tur tās neparastās krāsas "inomarkas" uz poļ/ukr robežas sapulcējušās vienkārši tāpat parunāties..

4 часa в/зад..«Это смывает все грехи». Патриарх призвал россиян не бояться жертвовать собой на войне с Украиной..И потому верим, что эта жертва смывает все грехи, которые человек совершил», — заявил предстоятель Русской п... Предстоятель обратился ко всем военнослужащим со словами: «Христос воскрес, и все вместе с ним воскреснем! И жизнь вечна, а потому идите смело исполнять свой воинский долг»... nu vnk pz dec nah uj bleatj...

Kā arī, joprojām tiek apspriests (visi redzamākie spriedēji šovakar par/to spriež, sākot ar Piontkovski un beidzot ar Gordonu)- ko tad īsti Potrahšovs meklēja Kitajā.Jā.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Inomarkas pa lielam ir solītā lendlīze - Hummeri, M113 bruņumašīnas, M109 Haubices. Tas kas tajās bildēs pavīdēja man drusku nesaprotams ir M1 tanki - cik sapratu tāda tehnika īsti nebija solīta, līdz ar to vai nu ir sarunājuši vai arī bildes vienkārši kaut kādas random piemestas.

Kas imzz iepriekš pievienotajā video bija interesanti - bija teksts, ka pāris dienas piepriekš tajā pašā pierobežā vācieši kaut ko bija savilkuši. Kaut kā neatceros, ka vācieši kaut ko papildus būtu solījuši, vismaz ne tuvākajā laikā, no otras puses vakar Arestovičs savā strīmā, kaut ko nosmīnēja par to, ka Ukrainas debesis tagad ir drošībā, līdz ar to iespējams vācieši beidzot savas IRIS pretgaisa sistēmas atdzinuši.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Nu ja, zin kā, tāds ritīg lab vēlīgs laiciņš Atvaļinājumam.Vēju Roze arīdZan, tāteikt, tamu/sposobstvujet. twitter.com/NeuromirTV2/status/1573613923974119424?t=MzaI_tkomodQN0U8IFM0KA&s=19

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Nu, es arī padomāju par lendlīzi, kura oficiāli sākas ar 1. oktobri, jo ar to sākas ASV 2023. finansu gads. Video beigās redzama osta, kas noteikti nav Polijas Ukrainas pierobežā.

Bet vieglā bruņu tehnika ukraiņiem ļoti noderīga, jo atbilst pašreizējai taktikai: pēc izlūkošanas datiem atrod vājāko vietu frontē un uzbrūk, ja krievi stipri pretojas, pabrauc 5-10km tālāk, ar kādiem pārdesmit tankiem pārrauj aizsardzību, un tad brauc iekšā ar desmitiem vienību vieglās bruņutehnikas, ātri un tālu, jo aizmugure praktiski tukša un nav arī mīnēta, kurš tad mīnēs savus apgādes un atkāpšanās ceļus ? Tā notika pirmā pārrāvuma laikā Harkovas apgabalā, un notiek arī patlaban.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

No vienas puses, tāds tīri iepriecinoššš' būtu tas apstāklis, ka minētā tehnika ir kaut kur tur nezin/kur uzradusies no nekurienes un dažu dienu laikā.Turklāt bez liekas rekrāmas jūtupā.Cerams, ka "osta" ir kaut kur "netālu".

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Iespējams, ne visa bruņutehnika ies uz Ukrainu, varbūt uz Poliju, Čehiju, Slovākiju arī. Bet Hammeri u.c. tačankas jau bija arī pirmā uzbrukuma laikā Harkovas apgabalā, tā ka daži no krievu puses ukraiņus pat noturēja par NATO vienību.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Vieglā bruņa ukraiņiem ir vajadzīga, bet kā paši amerikāņu izbijušie militāristi spriež - M113 gluži nav tas labākais modelis, jo pēc savas konstrukcijas ir vēl no Vjetnamas kara laikiem, kā arī samērā viegli bruņots (pamatbruņojums ir 50. kalibra ložmetējs) un palēns (max 64km/h), līdz ar to vairāk izmantojams frontes aizmugures operācijām, nekā uzbrukumam (ja vien nebrauc tanku kolonnas aizmugurē). Ukraiņiem gan šobrīd kaut kāda bruņa ir labāka par nekādu, līdz ar to saies arī tā.

M1 tanki gan ir interesantāks pasākums - ja tie nonāks Ukrainā, tad ukraiņiem var nākties pacīnīties ar faktu, ka šie tanki ir par 10-20t smagāki par T-72, no otras puses apkaimēs kur svars nebūs problēma, krievi varēs izbaudīt to, kā jutās irākieši karā ar amerikāņiem - uzbrukumi naktīs, sarežģītāk cauršaujamas bruņas, utt.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Nu runā kā nerunā,šodien viss "velk" uz to, ka kaut kāds pi/siens te briest.Konvenciāls, elektronisks, vai nu vispār vispārējs- hvz.Vai nu preventīvs pa krieva objektiem buļbašu teritorijā.Un nekādīgi nav skaidrs, kāpēc "lietas labad" būtu jāiet bojā civilajiem.Kurš diez iesaucamais un kurā valstī diez būtu gatavs nolikt savu karoti/par.Kāpēc tepat "mūsu" teritorijā darbojas "filiāles" tam tur liktenīgā krievu Krusta nesējam, kuŗš visu šito te suudu tagad publiski laipni iesvēta.Sanāk, bezmaz noderīgi būtu "lietas labad" tiešām pa kādu no tiem viņa kupoliem drusciņ iep/ist.Tā, lai vismaz sāk citu melodiju Zvanīt.Šodien teju visiem redzamākajiem apskatniekiem diezko optimistiski tie teksti vairs ārā nenāk.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Nu es arī šobrīd arvien augstāk sāku novērtēt taktiskā kodolieroča pielietošanu. Amerikāņiem pilnā mērā ieslēdzot lendlīzi ir skaidrs, ka tie mobilizēto karapūļi vienkārši izkusīs zem smago ieroču lādiņiem, līdz ar to vienīgais variants kā panākt kaut ko līdzīgu uzvarai būs veikt nelielu taktisko kodoltricienu pa Ukrainu, cerībā, ka rietumi noraustīsies, neatbildēs ar saviem kodolieročiem un atdos Ukrainu.

Arestovičs diezgan labi izstāsta iemeslus kāpēc Rietumi atbildēs un diemžēl šobrīd izskatās, ka ASV jau ir uzsākusi gatavošanos atbildei izsūtot speciālās izluklidmašīnas krievu kodolarsenāla uzraudzībai.

Šajā kontekstā skatījos vienu interviju, kurā divi krievi sprieda par to, kurā brīdī viņu tautieši pārvērtās tādos mežoņos, ka vēsā mierā draud ar kodolkaru. Padomju gados visā pasaulē šīm tēmām piegāja ļoti uzmanīgi un arī PSRS visi saprata, ka tas ir pipec, finišs, basta, bet mūsdienās Solovjovs tiešajā ēterā tautai stāsta par to, kā britus ar ātombumbām nomētās. Rezumē bija tāds, ka pašsaglabāšanās instinkta zaudēšana jau ir psihiatru lauciņš un labai daļai Krievijas pilsoņu šāda veida medicīniskā palīdzība ir steidzami nepieciešama.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
2 0 Atbildēt

Vienkārši PSRS laikos cilvēki bija piedzīvošu īstu karu un vadība zināja daudz vairāk par reālajiem kodolieročiem.

Bet mūsdienās cilvēki dzīvo ilūzijas, ka 100 kodolieroči var iznīcināt visu Eiropu un Ameriku ( uz papīra 6000, bet pat lielākais kodldraudu ticētājs teiks, ka vismaz 6/7 no tām ir mulāžas)

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

Pēc ASV un Krievijas kodolvienošanās 1991.gadā tika nolemts:

Samazināt kodolieroču skaitu un APTURĒT to ražošanu.

Bet kodolieroču mūžs ir 20-30 gadi.

Kodolierocis nav tanks, kuru noliki poligonā lai tas stāv. Radioaktīvie elementi vienmēr sabrūk. Tos visu laiku vajag bagātināt. Plus - izdala siltumu. Tāpēc uzturēt vienu kodolieroci, vajag veselu industriju. Nav iespējams tu uzlikt uz Topoļ - M un ar to braukāt 10 gadus. Vai iebāzt šahtā, lai stāv 10 gadus.

Kāpēc visu laiku runā par taktisko kodolieroču pielietošanu?

Jo:1) 90% kodolieroču ( ja ir) arī ir taktiskie - 0.1 - 0,5 MT

2) Stratēģiskie kodolieroči ir uz tālajām 3 pakapju raketēm, kur avāriju skaits ir 10%. Tas nozīmē, ka katrs 10.nokritīs pašā krievijā.

Tāpēc ja runā par kodolieročiem, tad tikai taktiskie.

Bet taktiskos var uzlikt uz tām pašām raketēm, kas lido tagad. Un Ukraina tās ļoti labi triec zemē.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Paradokss ir tas, ka taktiskā kodolieroča sagatavošana aizņems vairāk laika un būs labāk pamanāma, nekā stratēģiskā. Jo pēdējam uz tām raķetēm, kuras skaitās kaujas dežūrā, kaujas galviņas būs uz raķetēm. Bet taktiskajiem kodolieročiem visas kaujas galviņas glabājas konteineros ar kontrolētu atmosfēru, lai nebojājas. Un sagatavošanas darbi pielietošanai prasa darbu un būs pamanāmi no satelītiem, jo būs pamanāms siltuma un radiācijas starojuma izmaiņas, resp.pieaugums konkrētajās kara bāzēs un, ņemot vērā mūsdienu satelītu iespējas, pat no konkrētām raķetēm.

MMX Reģ.: 03.03.2022
3 1 Atbildēt

Viens ir uzskatīt, ka var iznīcināt visu Eiropu, ASV un pasauli, bet kaut kas pavisam cits ir dzīvot ar ticību, ka viņiem par to nekas nebūs vai arī viņi nomirs kā varoņi. Labi, par karu un savu ieroču neuzvaramību viņi vēl varēja no dīvāniem līdz mobilizācijai sapņot, bet kodolieroči jau ir tāds pasākums, ka tajā brīdī kad kādā rītā Putins paziņos, ka mēs tagad babahņem pa Ukrainu vai Rietumiem, parastā tauta pat nobīties nepaspēs, kad pa viņiem atlidos.

Savā ziņā tas gan saprotami, jo ja cilvēki jau paaudzēs dzīvo bez jebkādas cerības uz labāku nākotni, tad nav arī daudz iemeslu kāpēc turpināt dzīvot. Tiem kas nonāk frontē varbūt vēl parādās kaut kāds pašsaglabāšanās instinkts, bet spriežot pēc protestu apjoma, pārējā tauta ir ar mieru nomirt kodolkarā.

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

Man jau izskatās, ka Krieviju lēnām bet nenovēršami pieved pie kkāda taktiskā bumbas sprādziena. Tjip tak teātrī suflieris saka priekšā aktierim, kas viņam jāsaka. Pats aktieris ir tikai tēls, kas jāparāda skatītājiem. Savukārt aktieris(Krievija) visai pasaulei rāda cik neadekvāta viņa ir. Nu tā, lai pat aborigēnam Austrālijā nerastos jautājumi kāpēc ir jābumbo Krievija.

Feigins tak teica, ka RU domā, ka ASV visi ģenerāļi staigā zeķubiksēs un ir pārbijušies. Patiesībā tur ir pilns ar vanagiem, kas par savas karjeras augstāko punktu uzskatīs iespēju sabumbot Krieviju.

Nu tā man izskatās, traģikomēdija.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Daļēji varu piekrist tam, ka Krieviju virza uz kaut kādu provokāciju pret NATO valstīm, bet tas vairāk notiek ar pašas Krievijas rokām, cenšoties sakāves kara laukā apturēt ar draudiem par pilnīgu iznīcību. Pie tam nevienu nekur nevarētu aizvirzīt, ja Krievija jau kopš paša kara sākuma nebūtu draudējusi ar kodolieročiem - viss jau sākās ar to, ka krievi sāka draudēt ar kodolieročiem brīdī, kad gāja runas par potenciālo NATO kontingenta ievešanu Ukrainā, pēc tam šī tēze tika vairākas reizes atkārtota, mazliet vēlāk arī Medveģevs piemeta savu komentāru par kodoluzbrukumu gadījumā ja tiks apšaudīta Krima, un tagad mēs esam atbraukuši līdz tam, ka Putins atkal kaut ko murgo šajā virzienā. Tas viss vēl neskaitot propogandistu pārdomas pēdējo 8 gadu laikā par Eiropas un ASV pārvēršanu radioaktīvajos pelnos.

Šobrīd situācija vairāk ir no sērijas kad krievu gopņiks visiem dirš virsū, ka viņš tūlīt kādu nošaus, bet pārējie, tā vietā lai noraustītos, saka "šauj, paskatīsimies cik tālu tiksi". Krievi jau tiešā veidā netiek spiesti uz kodolieroču izmantošanu, pasaule vienkārši ir nogurusi no draudiem un vairs nebaidās, līdz ar to lai saglabātu draudu ticamību tie visu laiku jāeskalē. Sākotnējais plāns jau bija piedraudēt visiem ar kodolieročiem, iekarot Ukrainu un skatīties tālāk, nevis papist karu Ukrainai, izsludināt mobilizāciju un referendumus, paralēli draudot visiem iesaistītajiem, ka uzbrukums jaunajiem reģioniem būs uzbrukums Krievijai, attiecīgi kodolieroči.

Attiecībā uz Rietumu politiķiem, neskaitot britus, es neesmu dzirdējis, ka kāds nopietni izskatītu iespēju uzbrukt Krievijai ar kodolieročiem pat aizstāvoties, līdz ar to man nav īsti skaidrs no kurienes krieviem tās fantāzijas rodas. Iespējams tiešām psihiatrs vajadzīgs vajāšanas mānijai.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

"Šahidu" operatoru sagatavošanas centrs Hersonas apgabalā iznīcināts:

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Vispār tomēr ar kalašņikovu šo lāgā notriekt nevar, t.i. nevar trāpīt. Bija video , kur drons lidoja Odesas apkaimē. Mazs trijstūra veida lidaparāts lido diezgan augstu un diezgan ātri. Izskatījās, ka katrs, kam pie rokas bija automāts, izmēģināja laimi, uguns intensitāte bija tāda, kā afgāņu kāzās. Tomēr drons kā lidoja, tā aizlidoja.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Tur pie Odesas būtu noderējuši pāris vācu "gepardi".

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Nu , protams. Un jebkādi 1. un 2.Pasaules kara laika tipa zenītložmetēji arī. Tikai trasējošās lodes vajag, lai redz, kur lido. Starp citu, nebija nevienas trasējošās redzamas, kad šāva uz to dronu pie Odesas. Iespējams, šajā karā izvairās tādas lietot, lai mazinātu iespēju konstatēt, no kurienes šauj. Bet tērēt zenītraķeti uz šādu dronu ir "overkills.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Valsts iepirkums. Krievijā steidzami(4 dienu laikā) iepērk jodu.

Suns zin ko ēdis

t.me/c/1307866449/25321

Slinkais Reģ.: 20.03.2008
0 0 Atbildēt

tu arī skrēn uz hansabankas bankomātu, kad kads kārtējo reizi palaiž pīli par bankrotu?

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Urā, beidzot vāciešiem būs jāatliek cerības uz kkādu gāzi no Krievijas.

t.me/c/1322277525/18514

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Izlasot ziņu par to, ka Nordstream2 cauruļvadā ir sūce, mani kaut kā nekādā mērā šis fakts nepārsteidza. Ņemot vērā, ka montēja kopā paši krievi, ar vairākiem pārtraukumiem tad kvalitāti gaidīt būtu bijis pārsteidzīgi. Tagad vismaz būs iemesls to trubu līdz galam noslīcināt un turpat arī atstāt.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Heh, visu jau var norakstīt uz līkrocību, bet 2 trubās vienlaicīgi? Tā ir sabotāža, palaida vienu ūdenslīdēju, kas kko tur saspridzināja/sabojāja.

Katrā ziņā rezultāts viens - vācieši apejot aeiropas valstis pa tiešo nekādu gāzi nesaņems. Īkšķis gaisā!

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Jā, tikko piefiksēju, ka stāsts ir par abiem gāzes vadiem. Nu ko lai saka - nav jau īpaši daudz variantu, kas līdz tam vadam var tikt un to sabojāt. Ukraiņi protams gribētu to vadu sabojāt, bet diezin vai ir pietiekami tehniski aprīkoti lai līdz tam tiktu. Krievi jau ir stipri reālāks variants, no otras puses nav īsti skaidra viņu interese, jo tehniski viņi jau šobrīd praktiski neko nepumē aizbildinoties ar neremontētām turbīnām.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Viens koments no tg

Укронацисты запустили дельфинов диверсантов, обученных старцами сионистами в тернопольских озерах.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Varu iedomāties kāds tur izveidojas burbuļators. Anekdote nobāl.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Обновлено: 5 минут на/зад ...Стоившие 17 млрд евро газопроводы «Северный поток-1» и «Северный поток-2», похоже, надолго превратятся в груду металлолома...Ремонт может занять несколько лет...Проблемы на втором «потоке» компания оператор объясняла наличием «дыры», которая, «вероятно, появилась» в трубах. Во вторник Nord Stream AG констатировала: беспрецедентные разрушения произошли в один день сразу на трех нитках системы «Северный поток», и сроки их восстановления «оценить пока невозможно»...Власти Дании, начавшие расследование, практически уверены: речь идет о диверсии, рассказали Der Tagesspiegel источники, знакомые с ситуацией.

...Mobilizētie krievi izpērk spiedpogu telefonus: tos, atšķirībā no viedtālruņiem, var (drīkst?) ņemt līdzi uz fronti. MTS šādu tālruņu pārdošanas apjomi trīskāršojās uzreiz pēc mobilizācijas ukaZa.

...Pie Gruzijas robežas esošajā kontrolpunktā "Upper Lars", kur sakrājušās daudzu kilometru garas rindas ar no mobilizācijas bēguļojošiem krieviem, tuvākajā laikā parādīsies militārās reģistrācijas un iesaukšanas biroja mobilizācijas punkts.

...Usmanovs savā villā atrastās (Faberžē) olas nosauca par viltotiem suvenīriem radiniekiem Uzbekistānā.

...Bagātie krievi bēg no Putina mobilizācijas ar privātām lidmašīnām.Russians paying £25,000 for seats on private planes after war mobilisation. www.theguardian.com/world/2022/sep/27/russians-paying-25000-for-seats-on-private-planes-after-war-mobilisation

...4 часа назад Медведев заявил о праве России применить ядерное оружие против Украины. Tčk.,prijom/prijom

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Krievijas/Gruzijas robežpunktos Gruzijas robežsargi ieviesuši jaunu atrakciju - melu detektoru ar jautājumiem kam pieder Krima un uzvedinošiem jautājumiem par "speciālās operācijas" leģitimitāti. Rašistu bābas tagad kauc par vīriem un dēliem, kuri "par politiku nemaz neinteresējoties", taču viņus nez kāpēc sūtot atpakaļ tieši Putina vervētāju ķepās.

Aifoniņa kārtējo pohu pirdienu var piefiksēt. Taču bez sekojoša Putina komentāra to var ignorēt.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Nu tas ebanāts ir nojūdzies pa pilno, viņš kā (ja) no rīta pamostas , tā uzreiz Draud. ..10:02,27-gogo sentķabļa: «Представим себе, что Россия вынуждена применить самое грозное оружие против украинского режима... Полагаю, что НАТО не станет прямо вмешиваться в конфликт и при таком раскладе... Поставка современных вооружений – просто бизнес для западных стран, правда, густо замешанный на ненависти к нам. Не более. Погибать в ядерном апокалипсисе заокеанские и европейские демагоги не собираются. А потому – проглотят использование любого оружия в текущем конфликте. Как-то так», – поделился он мнением в своем Telegram-анале... ;p

-patlaban iet bazars/par, kamu bij vygodno iep/ist pa tām trubām.Savukakārt pUtainais šon itin vesels, tas visu dienu pļjūta/par mineraālmēsliem un graudiem- esot ciktur tie 52 graudukuģi izgājuši, no tiem kādus 16 esot pievācis E-gans un pārējais esot pazudis izsalkušajājā E-ropā.Vot tak.

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Medvedevs pamodās uz pohu, paziņoja ka "babahņem ves mir v truhu" un aizgāja lāpīties. Tas ir normāli, pats Putins jau par viņu satraucas, nedēļu atpakaļ teica, ka viņa kolēģu lokā daudziem esot problēmas ar alkoholu. Var gan saprast Medvedevu, sankcijas uzliktas, vīna lauki Toskānā jānovāc, bet draugs Valodja jau astoto mēnesi kaut ko specoperējas, nevar Ukrainu 3 dienās paņemt.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

27 сентябля 2022, 16:46 ...Шведские сейсмологи зарегистрировали два взрыва на «Северных потоках».Один был магнитудой 2,3 (promille).Представитель ШНСС Бьорн Лунд отметил, что сомнений в том, что это были взрывы, нет, передает ТАСС со ссылкой на шведский телеканал СВТ. ...Na "ņet" i suda ņet.Ura, tovar/išči Gan Doni.

ā, Обновлено: 13 минут на зад ..В Германии ,don, заподозрили Россию в диверсии на «Северных потоках»/Try unlimited access ,only 1 € for 4 weeks- Denmark, Germany and Poland warn of sabotage after Nord Stream leaks.. www.ft.com/content/85f24052-10a6-48de-8eb1-7a6f8be95759 -...может быть результатом целенаправленной атаки на европейскую газовую инфраструктуру, сообщает Financial Times. По словам немецких чиновников, «нельзя исключить», что ее организовала Россия...«Невозможно себе представить сценарий, в котором это не была бы целенаправленная атака, — сказал ежедневной газете Tagesspiegel человек, знакомый с оценкой ситуации федеральным правительством Германии...

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Blogeris Jakovina stāsta, ka gāzes vadu avārijas, resp. uzspridzināšanas laikā Zviedrijas un Dānijas ekonomiskajā zonā Baltijas jūrā esot riņķojusi Krievijas kara flotes tāda tipa lidmašīna, kādu izmantojot sakariem ar zemūdenēm. Kāda Krievijai interese - vienkārša: ja pateiks "mēs jums vairs nedodam gāzi" tā ir līguma noteikumu pārkāpšana, par ko vēl līgumsods pienākas, bet uzsprādzis gāzesvads ir "forsmažors.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
1 0 Atbildēt

Kremlis netieši piepildīja ukraiņu ziņu portālu un forumu komentāros miljonreiz atkārtoto saucienu Vācijai beidzot atslēgties no Krievijas gāzes./

Krotow Reģ.: 09.09.2008
1 0 Atbildēt

Kāds ievēroja ka Snoudens vakar esot kļuvis par Krievijas pilsoni? Diez, pavēsti ierasties komisariātā viņam izsniedza kopā ar pasi vai iedos mazliet vēlāk?

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

jā, pamanīju. Viņš noteikti bija ļoti priecīgs.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

čmobiku kazarmas. častično mobiļizovannije, lai atšķirtu no parastiem mobikiem:

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

GULAGa barakas mūsdienu versijā. Viņš vēl nezina, kur ieķēpājies.

Ukraiņi jau ziņo par pirmajiem noķertajiem jaunā viļņa mobilizētajiem. Ja kāds domā, ka viņus tur apmāca, atliek tikai pasmaidīt. Putins vai kāds no viņa ģenerāļiem ieslēdzis Žukova režīmu un vienkārši mēģina nomētat ukraiņus ar gaļu.

No otras puses, "atkārtot gribošajiem" dīvāna patriotiem tagad dota iespēja atkārtot praksē. Cerams ka ukraiņiem munīcijas pietiks.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Interesanti, kurā brīdī viņiem izsniedz patronas. Kamēr vāļājas kazarmās noteikti ne. Bojepripasi ir vai nu kazarmu priekštelpā aiz atslēgas vai atsevišķā aizslēgtā būdā, abos gadījumos pēc "ustava sargam arī jābūt. Tātad, vai nu pirms braukšanas uz pozīcijām vai tikai pozīcijās. Un sargs droši vien nav no mobikiem pašiem. Labākais priekš dumpošanās būtu neitralizēt sargu un izlaupīt munīcijas būdu, kamēr vēl nav pozīcijās. Redzēs, vai kādai grupai pietiks uzņēmības :-/

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Iespējams ka izsniedz jau uz vietas dēļ tevis minētā iemesla.

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

Visticamāk katls pie Limānas ir noslēdzies

Два подразделения ЧВК «Вагнера» и Кубанский полк перестали выходить на связь в Лимане.

Под Лиманом сейчас разыгрывается последняя драма в путинской ситуативной/бесплановой эскалации в его войне, пишет австрийский военный аналитик Том Купер.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Zviedri nupat nofilmējuši to gāzes geizeri.Joprojām viss vārās un progandoni lēš krieva zaudējumus jau uz 2mljrd eur.Turklāt, tas geizeris tur turpinot vārīties, kamēr viss izplūdīšot.Jautājums- kāda tur vispār "drošības sistēma", ja nevar aizgriezt kādu krānu/pirms tā cohuma.

Un ko tad diez badacietēju Europa "ēda" tad, kad šis te viss nordstrīms vēl bija tikai tapšanas stadijā.

..ЦPY США предупредило власти Германии о возможной диверсии на газопроводах системы «Северный поток» еще летом, пишет Der Spiegel со ссылкой на источники в Берлине.

Ps.,- 28 мин/зад ..США призвали своих граждан немедленно покинуть Россию...Почти 200 тысяч россиян сбежали от мобилизации в Финляндию, Грузию, Монголию и Казахстан..

...28sep/10:16...Eiropas Komisija, apspriežot jaunu sankciju paketi pret Krieviju, ierosinās mīkstināt dažus jau esošos ierobežojumus, raksta Politico, atsaucoties uz avotiem.

Līdz ar to trešdien plkst.14.30 (15.30 pēc Maskavas laika) paredzēts, ka EK informēs ES valstu vēstniekus par jauniem pasākumiem, tostarp par Krievijas naftas cenu griestu ieviešanu.Vienlaikus Brisele var atcelt aizliegumu mēslojuma, cementa un citu produktu eksportam no Krievijas

Ppss,- referentums noritējis lopā sekmīgi (87-90+%/par) un Lohanskas/Doņeckass apgabalu vietvalži nupat esot vērsušies pie pUttainā ar lūgumu/uzņemt..

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

A šobrīd jau pofig, ka tur kaut kādas tautasaimniecībai svarīgas sankcijas atcels (minerālmēsli, cemets, metāls). Praksē, pie fakta, ka šo rūpnīcu darbinieki tiek mobilizēti vai bēg no Krievijas, šāds Eiropas lēmums ļautu pacelt pašas ES ekonomiku, praktiski nekādā veidā nepalīdzot krieviem. Pieliekot šai informācijai klāt ziņu, ka ASV liek saviem pilsoņiem pamest Krieviju, ir skaidrs, ka pasākums tā vai citādi iet uz finišu un visi lēnā garā gatavojas dzīvei pēc Putina.

Kas attiecas uz referendumiem - tad arī tur vairs nav steigas, ārkārtas uzņemšanas sapilce atcelta, pie tam visticamāk tāpēc, ka Ķīna pateica, ka "ir jāsaglabājas jebkuras valsts suverenitātei un teritoriālajai nedalāmībai." Attiecīgi pēc šāda Ķīnas paziņojuma, pie tam vēl ANO, jau ir vienalga par visiem referendumiem.

Putinam un labai daļai elites tagad atliek vairs Gulbju ezers vai kodolkarš

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Pie Nord stream 1 geizeriem aizpeldējis paskatīties no Kaļiņingradas tāds nevainīgs burinieks Sedovs, gabaliņu tālāk ir Zviedru krasta apsardzes kuģis KBV 003 Amfitrite, bet uz Dienvidiem no Bornholmas salas Nord Stream 2 cauruma virzienā, Lielbritānijas jūras velkoni/celtnis u.c. resp tehnisks kuģis Kommandor Susan. Starp citu , par krievu jūras kadetu apmācības buriniekiem, t.sk. Sedovu, kuri mēdza iegriezties ārzemju ostās draudzības vizītēs, bija raksts, ka uz tiem uzstādīta pamatīga spiegošanas aparatūra.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Un vispār, jautājums, vai Krievija ar jauno doktrīnu "saldēt Eiropu aprobežosies ar Nord Stream. "Nord Stream gāzes noplūde notika dienu pēc tam, kad Norvēģijas varas iestādes aicināja būt modriem pēc neidentificētu bezpilota lidaparātu novērojumiem pie naftas un gāzes platformām."

www.politico.eu/article/baltic-brinksmanship-pipeline-blasts-signal-potential-new-front-in-ukraine-war/

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Intersanti, ka tā "Krievijas jaunā doktrīna" saldēšanā ietver garantētu piegāžu pārtraukšanu Krievijai draudzīgajai Vācijai tajā pat dienā, kad Polija atklāj savu savienojumu ar Norvēģiju.

Nu pastāstiet man, kā šāds pavērsiens palīdz Krievijai?

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Pagaidām kā drauds. Tā bija demonstrācija. "Mēs uzspridzinājām savu trubu un to pašu bez problēmām varam izdarīt ar jūsējo". Un , ja Krievija tiešām gribētu "draudzīgajai Vācijai" to gāzi piegādāt, tad nebūtu tā čakarējusies ar zināmo turbīnu, kuru negribēja nemaz ņemt, kad Vācija to bija izkaukusi no Kanādas.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 2 Atbildēt

Nu... Uzspridzinās Polijas trubu. Tajā pat dienā vismaz paliks bez Kaļiņingradas un saņems NATO triecienu pa Melnās jūras floti no Turcijas, ja arī pārējie filosofēs. Lai izraisītu karu ar NATO, nav tik sarežģīti manevri jāizveic. Lai draudētu? Kam un ar ko? Uzsākot karu ar NATO Eiropas nosaldēšana vairs nebūs aktuāls jautājums. Attiecīgi nekāda draudēšana šādā izgājienā nav saskatāma ne tuvu.

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Nesaņems, jo neatzīsies un apgalvos, ka to izdarījusi Polija vai Baltijas valstis vai Ukraina lai izprovocētu NATO karu ar Krieviju. Un tiešu pierādījumu nebūs, jo visi gali ūdenī. Un melošana un draudēšana tieši ir tas, ko Krievija visu laiku dara.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nu un, ka nebūs tiešu pierādījumu? Es tieši tādēļ skaidri norādīju, ka šādā situācijā reaģēs Polijā un Turcijas kamēr pārējie NATO Putina sejas glābēji, iespējams, meklēs "tiešus" pierādījumus.

Vari jau akli skatīties un visā vainot Krieviju, kad šobrīd ir jo īpaši moderni un pašsaprotami. Bet tikmēr vienīgais ieguvējs dienas beigās ir Polija - un ne tā, ka mazliet. Vienā dienā Polija de facto ir kļuvusi par Eiropas gāzes enerģētikas "kontrolpaketes" turētāju, noraujot podā Putina-Merkeles mūža darbu.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Polijas gāzes vadam aizejot pa burbuli praktiski nekas nenotiks, jo situācija būtu tieši tāda pati kā tagad, mainītos tikai caurules īpašnieki. Dānija arī ir NATO valsts, bet es kaut kā neredzu, ka šie tagad sludinātu karu Krievijai un 5. pantu. Ja poļi pie rokas nepieķers krievu ūdenslīdējus, tad pierādīt ka vainīgi tieši krievi būs samērā neiespējami.

Otra lieta - Turcija nekādā karā neiesaistīsies līdz 5. panta iedarbināšanai. Caur Turciju šobrīd uz Eiropu iet laba daļa sankcionētā eksporta no Krievijas, kā arī turku uzņēmējiem Krievijā ir pazudusi konkurence no Eiropas puses, līdz ar to es neradzu turkiem vēlmi čakarēt labu biznesu. Viņi jau ir dabūjuši brīvas rokas Sīrijā un Azerbaidžānā, līdz ar to viņiem šāds režīms der pat labāk kā sabrukusi vai uz Eiropu vērsta Krievija. Turkiem vislabākais variants būtu ja krievi uzceltu dzelzs priekškaru uz Rietumiem un visu savu sadarbību ar tiem pašiem Rietumiem vestu tikai caur Turciju.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Kāds tur sakars Dānijai? Es jau teicu, ka nenoliedzu, ka viss "vecais" NATO ļoti iespējams meklēs "tiešus pierādījumus". Polija to traktēs kā uzbrukumu NATO, atbildēs nekavējoties, un vēl pierādīs, ka NATO ir bezzobains, ja tas atrunāsies no 5. panta. Turcijai savukārt ar to 5. pants jau automātiski iedarbinās un tā var pierādīt, ka ir uzticams aizsardzības partneris. Nu tā, pie viena skatoties Erdogana kartē, kurā Tjurku valstu savienība robežojas Ķīnu, nevis ar tevis iedomāto dzelzs priekškaru.

Pārāk aizrāvies esi, redzot poļus un turkus tikai kā lētā darbaspēka imigrantus. Pasaule jau sen ir mainījusies.

P.S. Laikam to, uz ko vēršu uzmanību, tu nespēj pat iedomāties - ka tie spridzinātāji nemaz nebija krievi, kuriem no tā nav nekāda labuma.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Polijai lielais NATO uzprasīs tos pašus pierādījumus un jautājums būs izsmelts. Cita lieta, ja ap to laiku ASV un briti būs nobrieduši karam ar Krieviju, tad gan pierādījumus ilgi nemeklēs. Pie tam poļu gāzes vadam var uzbrukt arī Zviedrijas teritoriālajos ūdeņos, ko tad? Poļi vienatnē sāks karu un prasīs piemērot 5. pantu, jo kaut kur pie Zviedrijas pārplīsa viņu gāzes vads?

Un kas tieši šobrīd vairs traucē Tjurku savienībai? Krievija jebkurā gadījumā vairs nav spēlētājs un ir kļuvis par resursu piedēkli tai pašai Ķīnai un Turcijai. Turkiem vairs nav nepieciešams smērēt rokas bombardējot krievus, jo visu nepieciešamo viņi tāpat no viņiem dabū pa kapeikām, savukārt savus sūdus tur tirgo kā Eiropas preces.

Viss ko es redzu ir ka turki no šī visa ir izspieduši gandrīz maksimumu gan ārpolitikā gan iekšpolitikā, trūkst tik Krimas tatāru atbrīvošanas. Savukārt poļi ļoti veiksmīgi bīda vairākas intereses vienlaicīgi - palīdz Ukrainai, kurā pēc kara varēs doties palīdzības fondus dalīt, gatavojas karam ar Krieviju (un atriebties par 2, pasaules karu), kā arī ar augstāk minētajiem punktiem cenšas novērst tautas domas no lokālām problēmām. Šonedēļ darbā tieši poļi bija atbraukuši, pa lielām šaibām problēmu klāsts tas pats kas mums, līdz ar to ārpolitikas uzvaras (tas pats gāzes vads) Polijas valdībai ļauj saglabāt pietiekamu popularitāti.

Un krieviem ir labums - vienā brīdī lielie gāzes patērētāji sāks vilkt Gazprom uz tiesām par nepiegādātiem apjomiem, un ja problēmas ar turbīnām īsti nevar uzskatīt par Force Majeure apstākļiem, tad caurumu trubā gan. Protams, mani nepārsteigtu, ja autors būtu arī kāds cits, jo atslēgt Vāciju no krievu gāzes ir daudz gribētāju, no otras puses šādas darbības veikt laikā, kad Vācija strauji pāriet uz SPG un abi Nordstream vadi tāpat neko nepumpē vairs nav īpašas jēgas. Šobrīd tas pilnīgi neko neietekmē, ilgtermiņā krieviem vienkārši būs problēmas atgriezties tirgū, tas arī viss. Ko principā var piesiet manis iepriekš rakstītajam par to ka notiek gatavošanās dzīvei pēc Putina.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nu tā, ka pa visām varēm spiežas ārā Putina sejas glābšana.

Pastāsti, kādēļ tu gribi Krievijas atgriešanos tirgū, bet to nevēlas Krievija? Pastāsti kādēļ tu gribi tiesāties ar Krieviju par civilprasībām līgumsaistību neizpildē, nevis militārajā tribunālā?

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

ka tie spridzinātāji nemaz nebija krievi, kuriem no tā nav nekāda labuma. --

Ir gan labums, jo nav jāmaksā līgumsods par gāzes nepiegādāšanu. Motivējot ar force majeure. Un kas tad spridzināja ? Poļi ? Un tieši tajā dienā, kad atklāja to Baltic Pipe atzarojumu uz Poliju un vietā, kura vistuvāk Polijas jūras robežai ( ja neskaita Bornholmas salu ), lai šos pirmos turētu aizdomās ? Un ko tad poļi ar to gāzi darīs, taisīs lielo biznesu un pārdos Vācijai ? Vajadzēja apskatīties tās poļu trubas jaudu, tā nesedz ne pusi no pašas Polijas patēriņa. Bez tam domāt, ka Krievija tagad rīkojas saprātīgi, nav pamata, pēdējā laikā notiek gluži pretējais.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 1 Atbildēt

>Un tieši tajā dienā, kad atklāja to Baltic Pipe atzarojumu uz Poliju un vietā, kura vistuvāk Polijas jūras robežai , lai šos pirmos turētu aizdomās ?

Protams, lai plakanzemiežiem vieglāk savilkt kopā paralēles. Sazvērnieki taču ir tik paredzami, analīzes spējas 0.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Politico ir Putina iespējamo pēcnācēju apkopojums: lielākās izredzes esot ilggadīgajam Krievijas drošības padomes sekretāram Patruševam, vai arī troikai: Patruševs, FSB boss Bortņikovs, Iekšlietu ministrs Kolokoļcevs, nu tad vēl Šoigu varbūt kā ceturtais.

www.politico.eu/article/after-putin-12-people-ready-ruin-russia-next/

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Vakar vakarā ap 17-18 Krimas Dienvidu piekrastē ar 5 minūšu intervālu bijuši 10 spēcīgi blīkšķi aptuveni Alupkas, Jaltas un Sudakas apkaimē. Varas iestādes iedzīvotājiem nekādus paskaidrojumu nav sniegušas. Minētās vietas ir ne mazāk, kā 300 km no ukraiņu kontrolētām teritorijām.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

-uZtraukukumamam nav pamata, notiek vnk tā saucamā PriStrelka..Īsumā/par: ...в Москве начали выдавать повестки всем мужчинам до 35 лет...Россияне ринулись писать завещания после начала мобилизации...Параллельный импорт под угрозой срыва: водителей и логистов забирают на войну...Правительство готовит бюджет к обвалу нефтегазовых доходов...«Страх разлит в воздухе». Мобилизация Путина вызвала панику у российских элит...Власти сочли законной раздачу повесток учителями и работниками ЖЭК...

Ps/Vs --> CNN: Перед ЧП на «Северном потоке» в районе утечки заметили корабли ВМФ России ... ProGandoni: Захарова заявила, что ЧП с «Северными потоками» произошло в зоне разведки США... tčk... ;p

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 2 Atbildēt

Ja būsim godīgi tad runas par sabotāžu man izklausās pēc pamatīga sviesta. Ārējais spiediens uz gāzes vadu ir ap 10 atm, kamēr Nordstream pieļaujamais iekšējais spiediens ap 200 atm.

Tas ar ko varētu sabotēt šādu konstrukciju ir ļoti specifisks "ierocis", jo caurule kas tur lielu iekšēju spiedienu, vēl labāk tur tādu pat un lielāku ārēju spiedienu, īpaši ja iekšā arī būs spiediens kas ir stipri liels !

Ja nav slinkums sameklējat kāds spiediens rodas uzsperot gaisā kodolbumbu, kuģu mīnu utml.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Ar normālu dziļbumbu domāju nav īpašu problēmu, pat ja pieļaujamais iekšējais spiediens ir 200atm, sprādziena laikā zem ūdens pīķa momentā šis spiediens visticamāk ir ievērojami lielāks. Otra lieta - caurulēs tobrīd spiediens tika turēts atbilstošs apkārtējās vides spiedienam, līdz ar to nekāda īpaša pretspiediena tur nebija.

No teorijas - 1kg TNT rada zem ūdens 1 metra attālumā rada 2320 atmosfēru lielu spiedienu, 100m attālumā - 493 atmosfēras.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Tu pārliecināts par tavu info jo man bija info, ka gaisā 1 kg TNT nerada vairāk par 10 atm tiešā tuvumā. Bet man nebija nekā par TNT iekš H2O pie rokas ....

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Atradu, ka 100 kg TNT 10 metru attālumā rada spiediena pīķus līdz 200 atm. Pagaidām nav man tiešā tuvuma datu iekš H2O

P.S. Maz ticams ka gāzes vadā uztur spiedienu kas būtu zemāks par apkārtējās vides spiedienu , un dziļākais IMO bija 200+ metri zem ūdens kur tas "Nord Stream" iet.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

www.sciencedirect.com/topics/engineering/underwater-explosion

Labajā pusē ir šāds raksts: Implosion of composite cylinders due to underwater impulsive loads

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 1 Atbildēt

Ok, bet tas jebkurā gadījumā nozīmē ka pasāciens prasīja ļoti lielu precizitāti, vai lielu/smagu sprāgstvielu.

Te rakstā ir pieminēts cik ļoti aizsargātas ir šīs caurules :

www.theguardian.com/world/2022/sep/27/whether-or-not-russia-was-behind-the-nord-stream-blasts-little-was-at-stake

Un 2.3 magnitūdas pēc Rihtera skalas ar nav nekas maziņš, tā nav "sabotāža" tas ir ļoti labi plānots pasākums ...

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 2 Atbildēt

Vienīgais kas man liek aizdomāties ir, ka izņemot projektā iesaistītās valstis un personas ir apšaubāms ka kāds cits zināja precīzu Nordstream atrašanās vietu. Krievu armijas utml plānošana un tehnika ir tādā pakaļā ka netrāpītu pat pa Rīgas izmēra laukumu ... tad atliek tikai paši "trubas" licēji ?!?!

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Ņemot vērā, ka nav ziņu par to, ka fiksēts radiācijas fons, tad kodolieroči visticamāk nav izmantoti. Attiecīgi visticamāk atliek kaut kas no dziļbumbu saimes. Praksē, ņemot vērā, ka krievi zin, kur atrodas viņu trubas īpašu sarežģījumu viņiem nebūtu atbraukt un nomīnēt visu jūras gultni, uz ko norāda arī rakstā.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 1 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Nu... Uzspridzinās Polijas trubu. Tajā pat dienā vismaz paliks bez Kaļiņingradas un saņems NATO triecienu pa Melnās jūras floti no Turcijas, ja arī pārējie filosofēs. Lai izraisītu karu ar NATO, nav tik sarežģīti manevri jāizveic. Lai draudētu? Kam un ar ko? Uzsākot karu ar NATO Eiropas nosaldēšana vairs nebūs aktuāls jautājums. Attiecīgi nekāda draudēšana šādā izgājienā nav saskatāma ne tuvu.

Cik var dirst. Nu nekaros NATO ar Krieviju.

Sarkanā līnija varētu būt kodolieroču izmantošana. Un reakcija varētu būt melnās jūras flotes iznīcināšana, vai kodolieroču piegāde Ukrainai. Un viss. Varbūt pat tas nebūs.

Neviens NATO nav stulbs pamuļķis kā latvieši.

Tas, ka krievu miljons karavīru satiksies pret miljonu ukru, nekas labāks nevar būt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Iedzer dienišķo šņābīti un atslābsti.

Gan jau izglābs NATO tavu Putinu no ļaunajiem ukriem.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Es ceru, ka Putins dzīvos vēl desmit gadus, desmit gadus karos Ukrainā un padirsīs tik cilvēkus, naudas un tehnikas, ka Eiropā nākamos 100 gadus būs miers. Lai gan maz ticams, jo Eiropas ienaidnieki ne tikai runā slāvu valodā. Eiropā ir vēl daudz banānu ēdāju.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

Tikai vēl lai no mums savāc visus russkij Mir patriotus. Ja valdība mums būtu normāla, to varētu noorganizēt. Noziedznieku izdošanas likums eksistē starp Lv un Ru. Nu var sataistīt, ka lv izdod arī mobilizētos.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Protams, pieteikt karu NATO un tam zaudēt ir pēdējā Putina cerība. Kodolieroču pielietošana dēļ Budapeštas memoranda nav diez ko reāla, faktiski ar to Ukraina jau ir kodolvalsts.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Bet trubu sagrāva kaut kāds gudrs cilvēks. Tas kurš saprot, ka stulbie komunisti jāaptur no Krievijas resursu kontroles.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 3 Atbildēt

Vienkārši gudrs cilvēks - ar to nepietiks lai ~80 metru dziļumā uzlaistu gaisā labi aizsargātu trubu. Prasīs pārāk daudz zināšanu, kas "apkārt nemētājas" .

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Visērtāk ar to minēto robotu, pēc tam var būt minizemūdene, kura piestiprina magnētiskās mīnas, jeb zemūdens drons no kuģa. Kumulatīvie lādiņi dara brīnumus, var izsist arī 500 mm un vairāk tērauda , ne tikai 40 mm.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
1 0 Atbildēt

40mm ir pirmā spiediena pakāpe krievu galā, pa vidu ir jau mazāk, un notikuma vietā jau ir trešā, laikam vairs tikai 175atm sekcija, ar attiecīgi 26mm bleķa un 6cm armētā betona, kas gan nav "pasargāšanai" bet gan balastam. Un tādu uzfist gaisā nekādu dižo mākslu un zināšanas nevajag. Te drīzāk jautājums - vai tas process nav bijis jau iepriekš saskaņots un saplānots, runā ka tās trubas pieskatot no satelītiem gaisā un ar sonāriem jūrā. Bet tā - precīzu atrašānās vietu noteikt var jebkurš mencu makšķernieku kuģītis ar pārsimt eiro vērtu eholoti...

wons Reģ.: 26.07.2017
1 0 Atbildēt

Cik tās gāzes caurules īpašnieki saņems no apdrošināšanas kompānijas par saspridzinātājām caurulēm?

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

To cauruli visvieglāk ir uzspridzināt no iekšpuses, jo apkopes roboti visu laiku pa turieni vazājas, un nav nekādu problēmu vienam piekabināt kādu sprāgstvielu saišķi. Un tad sanāk, ka to varēja izdarīt tikai vai nu vācieši, vai krievi.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Kartupeļu fīrers piekritis baltkrievu mobilizācijai.

Tikšot izveidots grupējums 120k krievu + 100k mobilizēt baltkrievu. Bet nu mēs zinām kā Luka mēdz laipot

t.me/c/1322277525/18613

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 1 Atbildēt

mēs zinām, ka neviens normāls cilvēks nelasa tos telegramus

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Es agrāk arī tā darīju

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Es domāju, ka plāns +100k baltkrievu iedot bruņojumu var visādi pagriezties

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Baltkrievijā tiešām notiek gatavošanās, tuvu 100 000 Krievijas karavīru esot jau tur. Rekonstruējot aerodromus un dzelzceļus.

Kāds iestāstījis Krievijas stratēgiem, ka vajag nogriezt Ukrainas apgādes ceļus no Rietumiem pa nopietnam. Pat piesardzīgais Arestovičs teica, ja uz Ukrainu virzīsies Krievijas karaspēka kolonnas, uguns pa tām tiks atklāta jau tad, kad tās vēl būs Baltkrievijas teritorijā. Ukrainas "tonis" attiecībā uz Baltkrieviju ir mainījies.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Somija slēdz arī robežu krieviem: "Somijas ārlietu ministrs Peka Hāvisto sacīja, ka robeža tiks slēgta krieviem, kas ceļos uz Somiju tūrisma vai tranzīta nolūkos "līdz turpmākam paziņojumam". Robeža tiks slēgta ceturtdienas pusnaktī;" Savukārt Kazahija paziņojusi, ka izdos no mobilizācijas aizbēgušos krievus, ja Krievija to pieprasīs.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Par krievu bēgšanu labs video bija kazahiem - robežpunktā noķēruši intervijai divus krievus, sākumā uzdeva vispārīgus jautājumus, pēc tam to īsto jautājumu "kam pieder Krima". Pirms tam runīgie krievu čaļi momentā aizpeldēja no atbildes.

Man arī vienu brīdi radās šaubas, ka varbūt tomēr vajadzētu cilvēkiem palīdzēt, bet šādi video atgādina, ka nah, lai sēž savā Krievzemē un priecājas par caru, kam viņiem sapuvušos rietumus. Lai tiktu vaļā no mobilizācijas viņi pateiks jebko, bet tas jau nemaina domu, ka pat tie kas neinteresējas par politiku, klusībā nepriecājas par Putina "ģeopolitiskajām uzvarām"

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 1 Atbildēt

Limāns turās.

Pegova tiešraide no Drobiševo

youtu.be/FBQi0o_9Bfc

Suntazi Reģ.: 08.08.2017
1 0 Atbildēt

Limāns turās... no kā turās?

Vai Tu kā īstens vatastānas patriots tagad runā?

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

To tas arī nozīmē - tur joprojām ir krievi.

Drobiševo atrodas vēl uz ziemeļiem no Limānas, tas ir paša katla dibens, karstākais punkts. Es protams nevaru pateikt pēc tā video kokiem un kkādām fermām kur tas ir. Teorētiski tak būtu prātīgāk no turienes atvest karaspēku, bet tā tas nav. Tur jau ilgu laiku tiek ziņots par to aplenkuma.

Turpinām sekot.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Tu labāk būtu pievērsīs uzmanību ko tai video saka!

Poļu algotņi uzbrūkot, notiek cīņa ar NATO!

Suntazi Reģ.: 08.08.2017
0 0 Atbildēt

Vai Tev ir pretenzijas, ka uzbrūk poļu algotņi un ar NATO atbalstu tiek atbrīvota uz laiku okupētās Ukrainas teritorijas?

Tajā video, kura linku ieliki, ļoti skaidri stāsta par varonīgajiem vateņu karotājiem, kas aizstāv pseidorepublikas.... jeb es neesmu saklausījis kādi citu svarīgu info/ziņu?

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Kā Vaļa kungs saka - Tev ir vēlmju domāšana. Lai saliktos bilde ir jāfiltrē abu pušu info.

Šeit aizdomīgumu rada tas, ka līdzīgā situācijā no Izjumas tie krievi visu pameta un evakuējās. Šeit izskatās, ka evakuēties neviens netaisās. Bet ja arī nāksies evakuēties, tad tas tak tāpēc, ka poļu elites vienības uzbruka. Ko ta tu gribēji

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Evakuēties netaisās, jo vairs nav tādas iespējas, ja "katls" tiešām noslēdzies. Pie Izjumas aizbēga tieši tāpēc, lai nenonāktu šādā situācijā. Varbūt arī pavēles atšķirīgas: ja ir pavēle turēties līdz beidzamam un neatkāpties, tad tas ir tas, ko viņi dara.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Turpmāk tā arī būs, katrs zaudējums tiks pamatots ar NATO, jaunā metodička. Nu kā var zaudēt ukraiņiem kuriem armijas un aviācijas jau vairs nav un tautai kura vispār neeksistē.

Bet ja krievs saka ka varonīgi turās tātad ir varonīgi pamesti un pārējie jau laižas lapās. Būs atkal trušu skrējiens.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Tā nav jauna metodička.

Kad Mariupolē aplenca to metalurģijas rūpnīcu kas tad tur tika rakstīts! Tieši tas pats. Intervē kādu kaujinieku, jā zaudējumi lieli, bet nu tūlīt, tūlīt. Pēc tam livejournal kas tik pa rakstiem nebija. No sākuma bija aplenkta Bulgārijas specvienība, tad pilnīgi ar visām fotogrāfijām tika ziņots par Kanādas ģenerāli, kas atvaļinājies pāris mēnešus atpakaļ. Punktu pielika skaidrojums, ka pazemē atrodas amerikāņu zinātnieki, kas piedalījušies bioloģisko ieroču izstrādē. Tāpēc ne par kādu cenu nedrīkst padoties, lai neatklātos šīs lietas. Tā tika skaidrota ilgā operācija Mariupolē.

Ne viss ir tik viennozīmīgi, kā tev liekas

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Incanti, ka kāds mēģina tos murgus iegaumēt.

Man tas fufelis kā jau fufelis, nekur nenogulsnējās.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Nu, jā, krieviem ar nekādi jautājumi. Kur tad tas ģenerālis, zinātnieki palikuši?

Tagad YT parādījušies vairāki kanāli kas rāda kā tiek celtas jaunas mājas Mariupolē, moderni dzīvokļi dalīti. Tā teikt dzīve iet uz augšu, visi priecīgi, balso referendumos.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Tīko parādījās ziņa no Jampolas, tas ir uz dienvidiem no Limānas.

t.me/c/1322277525/18648

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Iemet bildi tā ir privāta grupa neko nerāda.

Te var ČVKšņiku vaimanas palasīt - t.me/s/grey_zone

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Wargonzo aicina stipri lūgties Allaham:

-hieroglifi-

Дорогие братья и сестры, пишу всем, кто не спит или рано встаёт. Нам нужно встать на молитву!

Противник окружает наши войска под Лиманом. Пишут, что “Под Лиманом обстановка крайне сложная.

-hieroglifi-

А из «прогрессивной» молодёжи многие сбегут. Уже сбежали. Парни, ну вы куда? Грузия и Казахстан не резиновые! Вы же там будете, как псы безродные! А во вторую волну мобилизации ваших баб, что ли будут забирать?

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

Īss video pie kkādas administrācijas ēkas.

Teksts - nu ko, Jampola mūsu.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Tajā katlā atrodas 5500 karavīru.

Moška tur metīs to bumbu, lai nepadodas gūstā?

twitter.com/TarasBerezovets/status/1575768639525244928?t=0djn1YgYOzelN9TuNVAf-A&s=19

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti