Krievijas iebrukums Ukrainā!

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Aktuālā diskusija. Kas var notik un kāpēc?

 
MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Krievi paziņojuši, ka esot pilnībā atkāpušies no Hersonas. Tagad sākas interesants moments - ja tā, tad sanāk ka ukraiņi šobrīd karo ar kaut kādiem rūķīšiem Krievijas pasludinātajā teritorijā, jo pēc loģikas krievi savējos nepamet. Ja kāds pretojas ukraiņiem, tad sanāk, ka tas nav krievs, jo krievu tur vairs nav, visi evakuējušies , bet nevar būt arī ukrainis, jo tā ir Krievijas teritorija. Vārdu sakot gribēšu redzēt kā propogandisti šito izstums cauri, jo te jau pat vatei radīsies aizdomas ka kautkas nav kārtībā. Ja nu vienīgi krievi vienkārši nocenzēs visu Dņepras rietumkrastā notiekošo tā lai vatei nerodas lieki jautājumi.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Labi, dažas stundas vēlāk ukraiņi jau ir Hersonā, Deep State karte rāda, ka Dņepras Rietumu fronte ir pilnībā saņurcijusies un tas arī viss, izskatās, ka krievi tiešām ir atkāpušies. Paliek tad tik jautājums, kas būs ar Kahovkas dambi, spridzinās vai nē.

imzz Reģ.: 27.02.2015
3 0 Atbildēt

Atvadu salūts aizejošajai krievu armijai:

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Antonova tilts patlaban pilnībā nelietojams, nogāzti divi laidumi. Tikai Arestovičs izteica hipotēzi, ka tilts "iznīcinājies ātrāk, nekā krievi paredzējuši. Protams, tiltu bija paredzēts uzspridzināt, ļoti iespējams, tas jau bija mīnēts, bet ukraiņu šāviņš varēja izraisīt demolēšanas lādiņu priekšlaicīgu detonāciju, vai arī trāpīja kādā munīcijas transportā. Katrā ziņā daudzi krievu karavīri bēguši kājām, bez tehnikas un atkal ukraiņi ieguvuši iespaidīgu trofeju apjomu. Tilta izskats patlaban:

Gauss Reģ.: 15.09.2010
0 0 Atbildēt

No 22-tās minūtes:

Petka Reģ.: 09.09.2001
2 1 Atbildēt

Uz ko tur jāskatās?

650 Reģ.: 25.01.2017
1 1 Atbildēt

Kur tas ir, "tur" ?

Petka Reģ.: 09.09.2001
1 1 Atbildēt

Jautājums man?

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Jautājums/principā.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Kā fūrē izmantot vecmāmiņas galdautu par Saules aizsargu :-/

Petka Reģ.: 09.09.2001
0 0 Atbildēt

Filozofi zaudējuši vērtīgu kadru - skaties @Gauss postu...

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Nu ritīgs posts ar to postu.. Šis videoklips nav piemērots daļai lietotāju...

Ps.,- Местный житель сделал замечание водителю мопеда из-за того, что тот нарушал тишину, подавая сигналы клаксоном.Bодитель мопеда проломил мужчине голову. kyiv.tsn.ua/ru/okazalsya-v-reanimacii-iz-za-zamechaniya-v-kievskoy-oblasti-voditel-mopeda-prolomil-muzhchine-golovu-foto-2200663.html

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Jā. Atsaldēts atsaldenis ģerevņā

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

-tas tik tāda iesildīšanās, jāgaida kad (ja) Veterāni atgriezīsies/no

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Jā. Tad būs interesanti. Gan Ukrainā, gan Krievijā. Kad tās traumētās psihes centīsies atgriezties miera laikā

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

12. novembris (Reuters) — Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam ir bijusi telefona saruna ar Irānas prezidentu Ebrahimu Raisi, abiem līderiem liekot uzsvaru uz politiskās, tirdzniecības un ekonomiskās sadarbības padziļināšanu, teikts Kremļa sestdien izplatītajā paziņojumā.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Visticamāk, patlaban Krievija nekādas raķetes, vismaz vērā ņemamā daudzumā, no Irānas nedabūs. Irāņi it kā esot sašutuši par krievu nespēju nodrošināt slepenību, rezultātā, piem. Izraēlas kaujas droni sašāva Irāņu konvoju novembra sākumā, tam iebraucot Sīrijas teritorijā no Irākas.

www.timesofisrael.com/israel-blamed-for-deadly-strike-on-iranian-convoy-at-syria-iraq-border/

Bez tam Irāna raķetes var vēlēties pieturēt pati sev sakarā ar politisko situāciju TA. Piemēram, izraēlā zināmā nacionālista Benjamina Netanjahu partija ieguva 64 vietas no 120 knesetā nesen notikušajās vēlēšanās, un gandrīz droši, ka viņš būs premjerministrs.

Rezultātā vairāki ukraiņu blogeri stāstīja, ka Irānas raķetes krievi varbūt dabūšot tikai uz pavasari.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Daži viedokļpaudēji gan atzīmē, ka irāņiem esot drusciņ piedraudēts.Tagad šamie aizdomājušies.Potrahšovs tur bij aizbraucis, jā. Par/ko īsti runāja, hvz.Iespējams, prasīja kapc tik ilgi un taa.Un kas īsti irāņiem tika atvests tajās nupat nesen krievu lielajās transportlidmašīnās.Čekists teica, ka it kā (mistiski) nozagtie amerikāņu ieroči, izpētei un kopiju uzražošanai.Tiko ja tiks uzosts, ka viņi pietuvojušies bumbas izstrādei, no bumbos visu pa tīro.To tak neviens nepieļaus, ne tuvējā apkārtnē, ne USā.

Intereseant, ka par šausmīgā elektromagnētiskā ieroča pielietošanas iespēju akrīvi "ziņo" tikai LViešu ziņotāji.Citur shitādu suudu nezkāpēc neraksta.Laikam lohi, nava tik dziļi infromēti.

Kas notiks Hersonā.Normāli ukraiņu avoti ziņo, ka viss pēc klassikas, būšo vēl pagara pentere.Krievs atstājis gan mīnas, gan plašu aģentūru.Arestovičšš teica, lai cilvēki uzmanās un never vaļā pieliekamo, kurā kaķīts žēli/ņaud..

Par dambja spirdzināšanu arīdzan nav vienprātības.Krievi tagad aizdomīgi aktīvi kaķī bočku, ka ukraiņi mērķtiecīgi to apšauda un ka drīz tas sākšot iztecēt.Sprādziens vakar nofilmēts.Apm tāds pat mazsaprotams fufelis, kā tilta gadījumā. t.me/vzglyad_ru/66908 ...-aktuālā šodienas gandonversija: «По поводу последствий разрушения дамбы Каховской ГЭС специалисты высказывают множество мнений – от «ничего страшного» до «катастрофических последствий». Впрочем, ВСУ будут продолжать атаковать этот объект, что может привести к затоплению значительных территорий Херсонской области, а возможно, и к гибели мирного населения», – сказал политолог ВладимирK... - nu ja tiešām krievs "gatavojas" atkāpties arī no Krimas, tad jau samērā loģiski, ka upuri būtu noderīgi demagoģijai un ūdens padevei (vairs) nav nozīmes.

Cits vēl kas nāk prātā- LVijā joprojām darbojas visādas svešzemju filiāles.Tā piemēram,Vasarsvētku draudžu skaits (mums) ir aš 2,35 reiz mazāks, nekā šo (ārvalstu inspirēto) Pareizreliģijas organganizāciju skaits.Kau kā da *ujā..Kā pēc?? ;p www.la.lv/la-lv-63

Šodn īsti nav ko skatīties, tapc labāk noderētu 7dienas Sprediķis:

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Par "elektromagnētisko kodolsprādzienu" rakstīja arī ukraiņu militārās rūpniecības kompleksa lapa: Оккупанты предпримут попытку электромагнитного удара!

www.youtube.com/watch?v=LXOJ_Ki0wsQ

Es apcerējumam nepievērsu īpašu uzmanību, jo tas ietilpst parastajā "šausmināšanās par kodolieročiem" tēmā, kur neko jaunu daudz vairs pateikt nevar.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Kklau, kas ar to Hersonas jenotu? Redzu desmitiem tvītu par šo tēmu, cilvēki uzjautrinās, bet nevaru atrast sākumu. Varbūt eksperti var 3 teikumos izskaidrot kas tur notika?

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Ir gan daudzi Oļega Zubkova cienītāji, kuri 100% pārliecināti, ka viņš pašaizliedzīgi glābis, resp. evakuējis dzīvniekus no Hersonas, pats ar savu dzīvību riskējot ;) Zubkovam ir diezgan pazīstams, pamatā lauvu sakarā, zooparks Krimā, kaut kur pie Jaltas, un savs Youtube kanāls:

www.youtube.com/channel/UCgg7JL3tj7QBsw6r2D3pnOQ

Petka Reģ.: 09.09.2001
0 0 Atbildēt

Nexta Live iekš Telegram ir video, kā zaga to jenotu.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt
650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Cirks iet/vaļā.Reuiters, Bloumbergs un Balī gubernātōrs vienbalsīgi paziņojuši , ka (uzreiz) pēc ierašānās G20 kūrortā Laurova žirgagalvu esot piemeklējusi sirsnības lēkme... По словам трех индонезийских чиновников, у Лаврова случился сердечный приступ. Его доставили в больницу Sanglah... savukakārt Zahahārovai ir diametronāli pretējs viedoklis: Захарова сразу же опровергла госпитализацию Лаврова на Бали. «Мы тут с Сергеем Викторовичем в Индонезии читаем ленту и не верим своим глазам: оказывается, он госпитализирован. Это уже, конечно, высший пилотаж фейков. Ну, ждите, мировой эксклюзив», – напИсала Захарова в своем телеграм-калнале...

Turcijā skandāls- "netiekot pieņemta" ASV līdzjūtība sakarā/par. JO- (izrādās) aizdomās par teroru aizturētā persona pārstāvot Kurdistānas strādnieku partiju, kuras dalībnieku "izdzīšanu" Turcija pieprasīja kā obligātu priekšnoteikumu Zviedrijas un Somijas uzņemšanai NATO.Pašu šo uzņemšanas vajadzību vispār esot izinspirējušas pašas ASV, tādējādi to līdzvainība šite te esot pilnīgi acīmredzama. Persona esot 40min sēdējusi uz soliņa, un uzreiz pēc sprādziena steidzīgi metusies bēgt, vienlaikus skatoties telefona ekrānā.Hm.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Erdogans ņem piemēru no Putina. Tam arī regulāri plaukšķi, kad popularitāte krīt. Piemēram it kā čečeņi dzīvojamās mājas spridzināja ar mērķi?, lai pārtrauktu izcīnīto mieru...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Tiešām? Vai tomēr abi no pirmrindnieka "terorisma" jēdziena ekspluatācijā - ASV?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Piemēram?

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Zeļenskis apmeklē Hersonu, Putins joprojām paslēpies bunkurā, Arestovičs uztraucas atkal par vēl vienu Ukrainas balsojumu ANO. Šoreiz tā kā par teritoriju okupācijas nosodījumu. Tiešām, Ukrainai būtu ne visai ērti ieņemt tādu pozīciju, ka, ja Krievija okupē Ukrainas teritorijas, tas ir slikti, bet ja Izraēla okupē Rietumkrastu un Gazas sektoru, tas ir OK. Bet varēja jau atturēties. Daļa Izraēliešu arī sašutuši: Ukraina, kā jūsu pārstāvis balso !!

wons Reģ.: 26.07.2017
0 0 Atbildēt

Vai nav tā, ka Izraēla atsakās pārdot, atļaut citām valstīm piegādāt Ukrainai bruņojumu, kurš ražots Izraēlā?

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Nu, Izraēla baidās, ka Krievija var atļaut islāmistiem brīvāk rīkoties pa Sīriju, ja attiecības ar Krieviju sabojāsies. Tāpēc ir pozīcija ieročus nedot , tikai neletālas sistēmas, piem, radarus. Bet Netanjahu valdībai var būt cita pieeja, ir signāli, ka viņš ieročus varētu pārdot, tikai Izraēlas jaunā valdība vēl nav izveidota.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Skatos, experti neapspriež jauno dogovornjaku.

Maskavas salonos jau notiekot čukstēšanās.

Krievija izvedot karaspēku no Ukrainas, 100km zona gar RU un BLR robežu kurā nav smagie ieroči. No Krimas arī tiekot izvests karaspēks ar visu floti, bet tā paliekot uz 7 g piekarinātā stāvoklī. Savukārt Ukraina 7g netiek uzņemta NATO.

Visiem šitiem RU šiškām(kara noziedzniekiem) tiekot garentēta imunitāte, izdošot pāris strelačnikus notiesāšana. Par kompensācijām, reparācijām neesot zināms.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Kaut kādam dogovornjakam būtu jābūt,par to taču runā no visām iespējamajām pusēm, izņemot krievu.Politiķiem būtu pienākums situāciju risināt.Cik tad var sisties un tos civiliedzīvotājus pakļaut ciešanām.Cik ilgi var draudēt visai pasaulei.Ko tur diez Bidens ar Sī šodien tās 3h bazarēja.

Jautājums gan, cik godīgs un saprotams tas dvorņaks varētu sanākt.Pirms 3d pats ukraiņu aizsardzības ministrs (laikam Reuteram) esot teicis (apsolījis..) jau iepriekš vairākkārt baumoto, ka Krima tikšot atgūta bez militārām kaujām un (iespējams) ne gluži uzreiz.No Hersonas apriņķa reku varot aizšaut samērā tālu, un it kā ukraiņiem pat esot ar/ko.Protams, esot iespēja arī dabūt/pretī.

Propagandonu "frontē" gan reāli bez izmaiņām- turpinās visuaptveroša ukraiņu zākāšana un reāli tur pagaidām nekādu nožēlas pazīmju nav.Joprojām tiek kaldināta "uzvāra".Nemaz nerunājot par "reliģisko" fronti, kurā notiek vienkārši Ārprāts.

Par noziedznieku sodīšanu arī esot problēma- deklarēt (tiesāt/neklātienē) jau varētu, bet realitātē kas viņus izdos un kā vispār panākt soda izpildi.Tāpēc tie streločņieki noteikti būs.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Kā panākt soda izpildi? Gan Hitlera, gan Miloševiča komandu taču varēja gan izdot gan tiesāt bez "streločņikiem", vai ne? Problēma ir risināma. Bet ir cita problēma - ne ES, ne ASV negrib pavisam iznīcināt Putina režīmu, jo tā gals nozīmēs arī pašmāju radikālas pārmaiņas. ES gan jau tāpat ir par vēlu - tur nekas vairs nav glābjams. Un, kas pavisam interesanti - DeepState kartē kāds jau ir iezīmējis gan Abreni, gan Karēliju...

Pēc pašreizējā kursa - Ukraina ir skaidri pasludinājusi kara beigu nosacījumu - tas ietver noziedznieku izdošanu un reparācijas. Kas savukārt nozīmē, ka Ukrainai nav nekādu ierobežojumu Ženēvas konvencijā pēc savas teritorijas atbrīvošanas atbrīvot Baltkrieviju un pēc tam jau ar apvienotajiem spēkiem doties pamainīt karogu Kremlī, ja tā "problēma" netiks risināta.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Bet ir cita problēma - ne ES, ne ASV negrib pavisam iznīcināt Putina režīmu-

Putina režīmu ar Putinu vai Putina režīmu bez Putina, un vai Putina režīms "bez Putina" iespējams ? Visi "krievu pasaules pazinēji ir vienis prātis, ka Ukrainas uzvara nozīmēs Putina vismaz politisko galu, ja ne tieši fizisko. Nomināli Putina pēctecis it kā būtu Patruševa dēls Dmitrijs, bet vai viņu izdosies "iestādīt, tas ir cits jautājums.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

OK, ne ES, ne ASV negrib pastāvošās pasaules kārtības sabrukumu un interešu sfēru pārdali. Tām ir nepieciešams saglabāt naidīgu un bīstamu Krieviju, no kuras "sargāt" savus kontrolējamos subjektus un vienlaikus pa kluso ar šo pašu Krieviju bīdīt biznesu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Kā tie eksperti skaidro to, ka Ukraiņi nemaz tā, bez "divsimto" kaudzēm, atkāpties neļauj un jau tagad agresīvi turpina ofensīvu kreisajam krastam? Vakar jau trīs sagrāves tajā ar lieliem dzīvā spēka zaudējumiem Krievijai. Izskatās pēc sarunātas atkāpšanās?

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Ne jau sarunātas ar Zalužniju.

Vai tu domā, ka šobrīd G20 Ķīna, Indija, ASV nerunā par šo tēmu? Pirms tam jau bija baumas, ka Krievijas "draugi" Indija ar Ķīnu Volodjam esot izvirzījuši ultimātu - līdz G20 pabeigt karu. Tāpēc bija tie masīvi raķešu bombardēšana pa pilsētām. Tagad tak nav, Hersonu arī neviens nebumbo, kā tas bija ar Harkovu. Itkā ja atkal būs masīva bombardēšana, tad Volodja būs visu noraidījis un viss turpināsies tālāk.

JanJan Reģ.: 07.02.2018
1 0 Atbildēt

Mēs jau te visi, protams, esam tikai dīvāna eksperti, bet nu tā personīgi liekas kaut kā dīvaini mazliet. Ja krievijas armijai šitādas problēmas ar visu pēc kārtas, vēl nāk ziema, kas viņu slikti apgādātajai armijai būtu pilnīgs pizģets, tad kāpēc kkādu pamieru? Nēnu, protams, asins izliešanas beigšanās jau būtu ļoti laba lieta, bet nu...

Ko domāji ar to "bet tā paliekot uz 7 g piekarinātā stāvoklī." ķipa flote sēdēs Krimas ostās vai ko?

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Tur laikam sarežģīti: tikko krievi zaudē pavisam karu, punduris lido (visdrīzāk viņa paša labā ir nomirt tajā brīdī). Bet tikko punduris lido, sagrūst varas vertikāle un valsts mēģina sadalīties / ar spēku pārņemt varu / ķīniešu invāzija/ un viss pārējais kas vien ienāk prātā. Šis eiropām patīk vēl mazāk.

Nu un tad mēģina atrast kādu placdarmu soft landing. Būs grūti noņemt kara izraisītājus un noturēt varas vertikāli, lai nesāktos haoss

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Tas nozīmē, ka Krimai būs nenoteikts statuss.

Iepriekš es minēju, ka karaspēks ar visu floti būs jāizved no Krimas. Savukārt nav teikts, ka vietā būs Ukrainas karaspēks.

Visticamāk Turcija uzmetīsies par miera balodi un darbosies kā miera uzturētājs. Vai tā būs patstāvīga teritorija, saistīta ar Krieviju vai ar Ukrainu, nav zināms.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Un to noteikto statusu noformēs pēc 7g.

Tas protams ir jauns trigeris karam, kad 6 g viss būs mierīgi un tad hopss tūlīt krimiešus apspiedīs, sākam karu.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Karam beidzoties šī brīža apstākļos un saglābājoties Krievijai vienā gabalā, tos 6 gadus nekas nebūs mierīgi. Tāda paklusa gatavošanās karam no visām pusēm.

Ukraiņi jau pašā kara sākumā teica, ka neatkarīgi no šī kara rezultātiem 10 gadu laikā būs otrais piegājiens, ja vien Krievijā nenotiks kaut kādas izmaiņas domāšanā pašos pamatos. Pat ja Putina vairs nebūs, nākamie vadītāji noteikti vēlēsies revanšēties, jo tauta to prasīs, bet tauta jau padsmit gadus dzīvo vēlmēs pēc impērijas.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Yes. Un tāpēc RU kaimiņiem tomēr labāk lai tā sadalās. Būs grūti kādu brīdi, bet tas beigsies

JanJan Reģ.: 07.02.2018
0 0 Atbildēt

Tāds diezgan dīvains variants sanāk.

Ukraina jau diez vai kam tādam gribētu piekrist, jo mērķis netiek sasniegts - Krima nav atgūta. Otrkārt, risks atkal vēl konfliktiem/kariem 5-10 gadu laikā. Tāpat Ukraina nekad negribētu piekrist, ka pofig, nevienu netiesājam un izglābjam Putinu...

No Rietumu puses ar dīvains domu gājiens... Pirmkārt, zaudēšana karā nenozīmē, ka Putins būtu prom. Tur visa tā sistēma liekas tik neinerta un cilvēki tik politiski apātiski... Putinam ir 70 gadi, ja nu izrādās, ka baumas par veselības problēmām ir patiesas? Ja viņš pēc 5 gadiem nomirst tur tāpat var būt nezin kas... Un vēl - ir naivi domāt, ka tagad noslēdzot kaut kādu pamieru, ieliekot Krimu hvz kādā dīvainā statusā, būs miers un visi laimīgi. Putins taču neies klanīties, ka Rietumu līderi izglābuši viņu no pilnīga kauna. Tieši pretēji - anti rietumu propoganda un fašisms zels un plauks Krievijā. Es jau vēl tomēr naivi ceru, ka Rietumu diplomāti kaut nedaudz vēstures grāmatas ir virinājuši un atceras kāpēc un kā uzradās Hitlers, kā viņš uzbūvēja savu popularitāti un "kara mašīnu"; kā arī to, kas notika, piemēram, ar Čehslovākiju un pēc tam, kad sabiedroto līderi mīļā miera labad upurēja Čehslovākiju, bet beigās tas bija bezjēdzīgi, jo drusku vēlāk tāpat sākās karš.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Nu Krievu japāņu kara outputs gan saka, ka saglabāt Putinu un viņa konstrukciju nav iespējams. RU tikko stingra roka zaudē (kaut nedaudz) stingrās rokas statusu, uzreiz sarodas daudz gribētāju. Ne no tautas. Tauta RU vienmēr bijusi tikai instruments. Notikumi paredzami pie vietvalžiem un oligarhiem

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Variants protams interesants - izvedot karaspēku tiek izpildītas Ukrainas primārās prasības, attiecīgi nav jau problēmu tālāk runāt par mieru. 100km buferzona arī neko daudz neizsaka - Javelin, NLAW un STUGNA sistēmas pierāda, ka aizsardzībai smagais bruņojums nav nepieciešams.

Par NATO gan nesaprotu - pie tā cik daudz bruņojuma ir iegrūsts Ukrainā un cik atstājuši paši krievi, vairs īsti nav nepieciešams runāt par kaut kādu stāšanos NATO, ukraiņi jau paši sevi var aizstāvēt. Ja Putinam no tā ir mierīgāk, tad ok, bet praktiskas jēgas no tā nav, jo NATO jau praktiski ir Ukrainā.

Par imunitāti - jebkurā gadījumā ir skaidrs, ka pat pie varas maiņas Krievijā, augstāk sēdošie noziedznieki netiks izdoti, ukraiņi to saprot un tur jau ir pavīdējušas domas, ka jautājums tiks risināts līdzīgi kā MOSAD izrīkojās ar nacistiem - atbrauks mājas vizītē un aizvedīs nezināmā virzienā.

Šādā izpildījumā tas nav dogovorņaks, bet gan Krievijas kapitulācija ar papildus soļiem.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Man liekas Zeļenska valsts ir konturēta uz virzību uz ES un NATO. Tos kursus vnk nav iespējams atcelt. Tie ir Maidana pamatā. Praktiskā jēga ir otršķirīga

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Virzību uz ES šādas sarunas neatceļ, tur viss ir kārtībā. Dalība NATO šobrīd Ukrainai ir vairāk kā formāls pasākums, jo dienas beigās jautājums ir par to, vai pašiem ukraiņiem pietiek bruņojuma. NATO valstis var brīvi turpināt sadarboties ar Ukrainu, tāpat kā līdz šim ar Zviedriju un Somiju, pati Ukraina var turpināt pāreju uz NATO struktūru, utt. Vienīgais ieguvums krieviem no nosacītās Ukrainas nepievienošanās NATO ir morāls gandarījums un NATO neiesaistīšanās kad nākamreiz krieviem sagribēsies piedzīvojumus un pat tad jāiekļaujās tajos 7 gados. Pēc septiņiem gadiem Ukraina vienkārši pievienosies NATO (ja gribēs) un tas arī viss, jo līdz tam jau militārās prasības būs izpildītas.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 3 Atbildēt

Interesanti esi sabīdījis vārdus teikumā. Kas ir Zeļenska valsts? Tik interesanti ir piemirsies, kas Zeļenskis ir Trampa cilvēks, bet Maidana "pamatā" ir Baidena ieliktenis Porošenko, kas pēc kara gaida tiesu par valsts nodevību. Un kāda vaina "konturēt uz virzību" ES un NATO, ja pašlaik par to dod ieročis, bet pēc kara šīs organizācijas pašas izbeigsies un nebūs nekur "jākonturē"?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Šo rindkopu piefiksējam vēsturei, bet Bradypus jau tāpat pēc tam izlocīsies, ka neteicu cik ilgā laikā.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Armijas komandiera Zalužnija viedoklis: "Ukrainas bruņoto spēku virspavēlnieks Valērijs Zalužnijs norādījis, ka Ukraina nekādā gadījumā neapstāsies ceļā uz savu teritoriju atbrīvošanu un nepiekritīs nekādiem kompromisiem."

Tā, ka Ukrainas politiķi patlaban nekādu "zradu atļauties nevar.

Bet dīvainības tomēr notiek, runa par jau otro Ukrainas balsojumu ANO Izraēlai nelabvēlīgi. Un rezultāts jau redzams:

"Izraēla atturas no balsojuma par Ukrainu atbalstošo ANO rezolūciju pēc tam, kad Kijeva atbalstīja palestīniešus atbalstošo dokumentu."

www.timesofisrael.com/israel-abstains-on-pro-ukraine-un-resolution-after-kyiv-backed-palestinian-measure/

"Izraēlas vēstnieks Ukrainā piektdien nosodīja Kijevu par tās atbalstu Apvienoto Nāciju Organizācijas komitejas rezolūcijai, kas aicina Starptautisko tiesu "steidzami" izskatīt Izraēlas un palestīniešu konfliktu un Izraēlas "aneksiju"."

www.timesofisrael.com/israel-envoy-lashes-kyiv-for-backing-un-panel-resolution-urging-icj-action-on-israel/

Un tad vēl tāds sīkums, kā akreditācijas atņemšana žurnālistiem par ierašanos Hersonā, tajā skaitā CNN un SKY news, kaut gan pēdējie par karu raksta objektīvi. Jādomā, ka akreditāciju drīz atjaunos, formālais iemesls bija par atrašanos zonā bez saskaņošanas, žurnālisti gan apgalvoja, ka viss bijis saskaņots. Ļaunas mēles, kā saka Arestovičs, melš, ka iemesls akreditācijas atņemšanai bijis žurnālistu ierašanās Hersonā pirms Zeļenska.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Te ir balsojumu rezultāti par minēto rezolūciju, vienīgais reālpolitikas iemesls, kuru es varu iedomāties, ir tas, ka Ukraina maina Izraēlu pret Turciju ( un balso ANO tāpat kā pēdējā )

youtu.be/JKthNO5CJVg?t=10

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Plāns tiek atcelts

Сообщают о массовых пусках ракет Х-101 с Ту-95 из района Волгоград-Астрахань, в воздухе более 10 бомбардировщиков. Вероятны две волны

Предварительное время подлета ракет к центру Украины:

Первая волна ракет — ±14:50

Вторая волна ракет — ±15:30

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Lūk tā jau ir Krievija ko pazīstu - runāt par miera sarunām, vienlaikus bombardējot kritiskās infrastruktūras objektus. Laikam vakar Arestovičs labi izteicās, ka kā Rietumi var gribēt lai ukraiņi runā ar Krieviju, ja paši Rietumi nerunā ar ISIS pārstāvjiem.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

РФ выпустила по территории Украины около 100 ракет, - спикер воздушных сил ВСУ

«Они превзошли 10 октября, когда было выпущено 84 ракеты».

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Nu gan steidzas, nepagaidīja pat G20 beigas. Putinam no dusmām būs vēders sabojājies.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

G20 ietvaros jau principā viss ir pateikts, Putins ir zaudējis pēdējās autoritātes paliekas un tagad sāksies īstā cīņa par troni. Nebrīnīšos ja drīzumā spējīgākie vāgnerieši, FSB un armijas vienības tiks atvilktas Maskavas virzienā dalībai vietējās strelkās. Mobilizētos pametīs frontē saplosīšanai lai uzpumpētu protestu gaisotni pašā tautā.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Krievu raķešu triecienu rezultātā arī daļā Moldāvijas Dienvidu pazudusi elektrība, daļā Kišiņevas arī. Lieta tā, ka vismaz vienu raķeti krievi tēmējuši uz tālāko Odesas apgabala, t.i. Besarābijas galu, tur, kur piekļaujas Rumānijas un Moldovas robežas un tur sabojāta elektrolīnija no Rumānijas pilsētas uz Moldovu.

Vēl ir ziņa ( visai iespējams, ka feiks ) ka viena raķete esot nokritusi Polijas teritorijā un nogalinājusi divus poļus. Bet fakts ir tas, ka Polijas premjerministrs sasaucis steidzamu drošības padomes sēdi.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Par Poliju apstiprinājums jau nopietnākos avotos." Kāda augsta ranga ASV izlūkdienesta amatpersona paziņojusi, ka Krievijas raķetes šķērsojušas robežu uz NATO dalībvalsti Poliju, nogalinot divus cilvēkus. ( Przewodów ciemā , apm 9 km no Ukrainas robežas; )

www.politico.com/news/2022/11/15/russia-poland-missiles-00067016

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Pentagons caur CNN saka, ka neko nav redzējuši:

A senior White House official said they do not have confirmation of any rocket or missile strike in Poland, but that US officials are currently working to try and figure out exactly what has happened.

US officials have also been monitoring reports of dozens of missile strikes in Ukraine over the course of the last day.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Un vēl viena krievu raķete trāpījusi Krievijas Belgorodas apgabala Šebekinas pilsētiņas aptiekā, 4 pagalam 6 ievainoti, ( acīmredzot raķete bija paredzēta Harkovai )

www.reddit.com/r/ukraine/comments/yw35vx/at_least_one_russian_cruise_missile_from_todays/

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt
imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

NATO 5.punkts , diez vai, ja turpinājums nesekos. Bet kaut kāda poļu atbilde noteikti būs, klausījos vienu blogeri, kam paziņas Polijā, poļi esot pārskaitušies.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Nu šeit ir NATO reputācijas jautājums - pat ja nejauši, krievi ir trāpījuši NATO teritorijā un ir mirušie, līdz ar to ar līdzjūtībām twitterī gluži nevarēs atrakstīties. Principā trieciens pa krievu floti Melnajā jūrā būtu simetriska atbilde.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Krievu TASS balstoties uz viņu aizsardzības ministriju raksta, ka Polijā notikušais ir provokācija. Lūk te jau paliek interesanti - ASV pārstāvji ir redzējuši raķetes, krievi atvainošanās vietā kā vienmēr pateikuši, ka tie nav viņi un te ir moments - kurš palieksies. Vai nu poļiem nāksies atzīt, ka raķetes nākušas nezin no kurienes un amerikāņi neko nav redzējuši, vai arī krieviem kaut kādu notikumu rezultātā būs jāatvainojas.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Izskatās, ka visi var iet mierīgi gulēt. CNN raksta, ka Pentagons īsti neko tomēr neesot redzējis un esot nepieciešama izmeklēšana, krievi raksta, ka tie nebija viņi un poļi izmeklēšot situāciju. Karoč rūķīši spridzina poļu traktorus

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Tur tak skaidrs, ka gandoniem būs sava versija.Tiks (kā vienmēr) norādīts uz provokakāciju un uttt.Tās raķetes viņi diez vai atzīs par savējām,kāda lai nebūtu to atlūzu expertīze.Pat ja atzītu, atvainošanās vietā visdrīzāk sekos jauns ņirgāšanās vilnis.Reku jau simoņjaāna esot kko tur izdrirsusi.

Vienīgi ka tūliņ varētu "noskaidroties", kādi tad īsti šaujamie pa kluso jau ir ukraiņu rīcībā.Varbūt (beidzot) tiks pieņemti kādi vismaz daļēji mēri par ukraiņu gaisatelpas aizsardzību.Gan jau Arestovičšš vakarā saliks pa plauktiem un wašČekists nakts aizsegā noteikti izspers kādus zibeņus.

Nu varbūt vēl kādi mazticamie brīnumi, ka puttainais tiešām labāk vēlas padrirst NATO, nevis ukraiņiem.Un par to jau pirms pāris d mēļoja, ka viņš tīšām pieklusis un krājot raķetes atmaksas belzienam tieši G20 laikā.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

kādi vismaz daļēji mēri par ukraiņu gaisatelpas aizsardzību.Gan jau Arestovičšš vakarā saliks pa plauktiem

-- Tak kādu aizsardzību, tā jau ir un darbojas , ja no 90 raķetēm notriektas 73. Ir taču viens IRIS, Nasami arī varbūt jau, S300 u.c. Bet, lai cik labu aizsardzību arī neuzliktu, 100% tā nekad nebūs. Bez tam to var "piesātināt" ar droniem. Labākā aizsardzība būtu krievu stratēģisko bumbvedēju iznīcināšana aerodromos.

Arestovičs jau šovakar izteicās, teica, ka nekas nebūšot, labākais , ko viņš sagaidot ir vairāk bruņojuma Ukrainai.

Starp citu, nafta pārstāta pumpēt pa vadu Družba sakarā ar elektrības trūkumu, par to jau uztraucas ungāri.

Nupat Andržejam Dudam esot bijusi saruna ar POTUS, patlaban runā ar Zeļenski.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Ar to "aizsardzību" te drīzāk būtu domāts kaut kas līdzīgs gaisatelpas slēgšanai.Kaut vai kādā ierobežotā apgabalā, gar kādām tām kadasstrālajām robežām..Par ko gana runāts, taču nav noticis pat ne daļēji un diez vai notiks.

Ir būtiska atšķirība "jēdzienos"- vai ukraiņi paši sargā (nu kaut vai ar kāda/iedotiem līdzekļiem), vai arī tajā sargāšanā (oficiāli) iesaistās jau kāda NATO valsts (-is).

Te skaidrs- katrs kladzina savu, krievs drirš precīzi kā prognozēts- porvokakācija, saZvērestība,meli, etc.Puttainais hvz kur pazudis.Valsti reāli nodevis pārvaldīšanā bandītiem.Kā vienmēr,kā 90tajos un utt.Bārdainais bandīts tagd tiek slavināts no progandonu puses, savukārt kūvaldā/sitējs izskatās ka vispār ieguvis neierobežotu rīcībass brīvību.

Bandītiskie personāži būtu skaidri "definējami", taču gandrīz neviens starptautu mērogā tos nav nedz īsti apsaucis, ne arī uz tiem "nomērķējis".

Paskat, kas te par viedokļu sadalīšanos- gan G19, gan tepat Euro un Turcijā.Cik visi atturīgi diplomāti, pašu Bidēnu ieskaitot.Pat reku Tālavass Artis šodn "mīkstinājis" savu vakar/izspiesto, tagd tās vienas/vakardienas versijass vietā viņam uzradušās veselas trīs ;P

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

77 no 96

Nasams 10 no 10

Nortel Reģ.: 16.03.2007
0 1 Atbildēt

Ja mēs skatāmies vēsturē, tad pasaules karš arī sākās ar slepkavību Polijā.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Kaut kādas dīvaiņas ziņas pēdējo 24h laikā: Baidens saka, ka krievi visticamāk neesot šāvuši, bet tās esot Krievijā ražotas raķetes. Ok, tātad šāvuši ukraiņi, visticamāk no S300 un kaut kur netur aizlidojušas raķetes. Ja tā, tad jau situācija vienkārša - visi izrunā, ukraiņi atzīst kļūdu savā pusē un tracis beidzas.

Tagad sanāk kaut kāda mistika - tiek dzīta informācija, ka krievi visticamāk neesot šāvuši, tajā pašā laikā poļi ir sasaukuši NATO valstu vēstnieku sapulci un jau uz sarunām izsaukuši Krievijas vēstnieku. Ja jau šāva ukraiņi, tad kam šito visu epopeju? Ukraiņu kļūdu būtu vienkāršāk atzīt un norakt jautājumu, nekā veikt augsta līmeņa sarunas. Pacelt nelaimes gadījumu NATO līmenī, konstatēt, ka šava ukraiņi un norakt jautājumu neliekas pārāk gudri - viss NATO tādā gadījumā drusku pēc muļķiem izskatās. Dīvaini arī, ka pašā startā bija komentārs no itkā ASV puses, ka šāvuši krievi, kā arī twitterī pirmajā brīdī paklīda bildes ar x-101 raķetes atlūzām, kas atrastas Polijā. Tagad jau situācija esot "neviennozīmīga".

Vienīgais veids kā es redzu, kā var veidoties neviennozīmīga situācija, ir ja šāva krievi. Lūk tad ir jautājumi: ko darīt ja trāpīja nejauši, ko darīt ja šāva speciāli un kā atbildēt?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Nu un kas nav skaidrs? Baidenam strupceļš - vai nu NATO beigas (t.i. parādīs sabiedrotajiem, ka nekāds 5. pants patisībā nav spēkā) ir tuvāk, kā likās iepriekš, vai arī ir jārīkojas un ļoti tuvā nākotnē jāsagrauj viņam nepieciešamā Krievijas eksistence.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Ir teorija, ka tās ir faktiski krievu X101 raķetes ( un ASV visu zin par šīm raķetēm ), un tā ir Putina provokācija tieši lai panāktu stingru NATO atbildi. Pēc kam sekotu Putina sarunas ar NATO un ASV, bet Ukraina kļūtu par maiņas monētu. Bet NATO un poļi izlēmuši izlikties, ka tās ir ukraiņu S300 pretgaisa raķetes tieši tāpēc, lai karš turpinātos un Krievija tiktu maksimāli novājināta. Iznāk, ka ātra NATO/ASV uzvara un sarunas ar Putinu patlaban nav NATO interesēs.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Es arī parakstos uz šo teoriju, nav tikai skaidrs vai krievi speciāli šāva vai vienkārši netrāpīja.

Un NATO rīcībā pie šīs teorijas arī ir loģika - krievi nevar izspēlēt ļauno Rietumu kārti, kas paši sarīko provokācijas un uzbrūk. Tagad vateņi priecājas, ka kaut kas ir trāpījis pa NATO, bet Krievijas vadība saprot, ka lai pievērstu NATO uzmanību nāksies veikt kaut ko vairāk un ja plāns ir zaudēt NATO nevis Ukrainai, tad uzbrukumu nāksies veikt tādu lai nav divu domu, ka uzbrucējs ir Krievija.

TheWatcher Reģ.: 07.11.2022
0 0 Atbildēt

Man arī šis viss liekas aizdomīgi. Mana teorija, ka šāva krievi netīšām, publiski, protams, visu noliedza, bet nepubliski pazemīgi atvainojās un apsolīja, ka tas neatkārtosies, un visu interesēs ir, lai šo situāciju tagad ātrāk paslaucītu zem paklāja. Ne NATO grib atbildēt uz kaut kādām 2 raķetēm kuras pastulbs operators ne tur aizšāvis, ne Krievija grib sagaidīt tādu atbildi. Vienīgi ukraiņi paliek apbižoti, bet nu cerams, ka viņiem arī kaut kas labs ir apsolīts.

boliks Reģ.: 22.03.2004
0 0 Atbildēt

Situācija tiešām neviennozīmīga. Ukraiņi S300 izmanto gaisa mērķiem, savukārt krievi tās izmanto gan gaisa gan pielāgojot arī zemes mērķiem. Visas S300 vizdrīzāk ir ražotas Krievijā Tātad, lai apstiprinātos ka tās ir izšautas no krieviem ir jāsaprot (jaatrod) detaļas, kas apstiprinātu to pielāgošanu zemes mērķiem. Tā kā pasākums ievilksies.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Pasekojot ziņām sāk parādīties interesanta nianse - visur formulējumā ir "apšaubāms, ka raķete izšauta no Krievijas". Ko tad, ja izrādīsies, ka no Baltkrievijas?

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Te ir Ždanova komentārs par tēmu. Izklausās ticami.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Es arī teiktu, ka šis ir ticamākais variants. Bet, nu, visādi var būt...

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Rekur mazliet konkrētāks izklāsts no Conflict Intelligence team:

Viņu redzējums par situāciju no video pirmās minūtes. Īsumā - atlūzas ir no S300, visa situācija no sērijas ''shit happens", ukraiņu pretgaisa raķetēm netrāpot mērķim vajadzēja pašlikvidēties, bet kā jau padomju lūzņiem gadās, pašlikvidācija nenotika.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Siberian Airlines 2001.g jau krievi ar S200 notrieca netrāpot pa mērķi, lai gan arī vajadzētu pašiznīcināties.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt
viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

toties kijeva tika nosargāta pateicoties trampa laikā savāktajiem militāriem līdzekļiem

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Šitam vecītim ir kļūdaini uzskati, ka ukraiņu diplomātiem jābūt tikpat rupjiem, kā viņš pats, tad daudz tiks panākts. Meļņiks jau mēgināja, apsaukājot Šteinmeijeru par aknu desu, tas, manuprāt, piebremzēja attiecības ar Vāciju par pāris mēnešiem.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Protams - šobrīd diplomātiem eskalēt konfliktu ar ASV pašreizejo varu nebūtu prāta darbs, neskatoties it to, kāda tā ir. Bet kādam vajag arī, kaut rupji, bet saukt lietas iestājos vārdos, lai neaizmirstas.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Tikai ne diplomātiem, ne jau velti Andrijs Meļņiks tika atsaukts no vēstnieka posteņa Vācijā, viņš tur vēl bija ko sarunājis. Es soctīklos lasīju pāris vāciešu viedokli, ka ukraiņu diplomāti tur bija pamatīgi pacentušies, ne tikai izrunāšanās sakarā. Piemēram, uzmākušies Vācijas kara ministrijai, ka vajadzīgi "X, kad vācieši sazvanījuši ukraiņu ģenerālštābu un prasījuši, kur nogādāt X, tur brīnījušies, mums nevajag X mums vajag Y , kas jums teica, ka vajag X.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 0 Atbildēt

Ar pašreizējo nav prātīgi, bet ar citu - būtu?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Cita būtu Ukrainas pusē, nevis divkosīgi mēģinātu glābt Putinu.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti