Krievijas iebrukums Ukrainā!

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Aktuālā diskusija. Kas var notik un kāpēc?

 
imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Oļegs Ždanovs pastāstīja, ka Hersonas apgabalā krievu mobiku vienība 60 cilvēku sastāvā organizēti padevusies gūstā: informējuši ukraiņus, viņiem norādītas koordinātes, kur doties, komandieris gribējis celt troksni, to nogalinājuši, paņēmuši karti , noorientējušies un veiksmīgi padevušies gūstā. Savukārt Doņeckas frontē īstie vāgnerieši nošāvuši 40 mobilizētos zekus un vēl daļai sašāvuši kājas, laikam kā sodu par pavēļu nepildīšanu.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Pie kam tie gūstā padevušies mobiki visi bijuši slimi, pamatā ar elpošanas ceļu slimībām. Laikam pārsaluši ierakumos. Kurpretī ukraiņiem kanādieši uzdāvināšot pusmiljona ziemas uniformu.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Labdien, cien. L...asītāji. Jauna diena,aber jautājums tas pats vecais.Vai (mums,Tas..) stāvēja vai neStāvēja.Jā. ;p 01:10.. .I.

Ps, be Labā ziņa ir tā, ka nav izdevies iesaukt pietiekošu skaitu iesaucamo no ieslodzījuma vietām.Zeki negribot karot.Tāpēc tagad tiekot iesaukti arī Bomži.

-ā,Jā. ... После вербовки в ЧВК заключенные просто исчезают. И ничего не мешает администрации колонии сделать так, чтобы вместе с ними «исчезли» еще несколько осужденных — проверять некому... www.moscowtimes.ru/2022/10/13/prestupleniya-i-nakazaniya-bolshe-net-kuda-ischezayut-zaverbovannie-chvk-zaklyuchyonnie-a25270

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Šito ira jāiegrāmato, Vēsturisks mattteriāls ;p

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Jā, nu noklausījos šo jau agrāk. Putins pārcentās, dodot rīkojumu apšaudīt Kijevu, jo tur taču ārvalstu vēstniecības. ( Vai arī tieši tāpēc.) Līdz ar to Rietumu attieksme sāk mainīties no Putins draņķis uz "visi tur draņķi". Tajā ANO rezolūcijā, kur nosodīja Krievijas aneksiju Ukrainā, tomēr drusku piekoriģēja no "Krievijas federācijas režīms" uz "pašreizējais Krievijas federācijas režīms" , tā, ka ar "nākamo" varētu būt runāšana.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Jā,pUtēns UN krievija.Progandoni beidzamajā dien naktī ar īpašu degsmi turpina tīksmināties/par uzbrukumiem civilajiem objektiem.Fonā iet kadri no 50gv kodolieroču izmēģināšanas poligoniem- kā lokās priedes un izkūst automašīnu virZbūves.E-gans spēlē galdasspēles un LV lohi gavilē par beidzamās nedēļass +15sant uz nestes tablo.Gaidām kārtējo P/isienu,redzēs ko šoreiz.

Kamēr gaidām,īsai atslodzei noderētu zis jaukais matteriāls (ja nu kāds Architekts šajā sasspringtajā laikā plaāno kādu piebūvi vai 4to stāvu savai dārzamājai).Jā.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Esot parādījušies visai murgaini teksti telegram arī no pensionāra polkovņika Alksnis, kurš apgalvo, ka "zapadņiki" iemānījuši Putinu Krimā jau 2014. gadā lai sagatavotu šim lamatas.

Izziņai:Viktors Alksnis (krievu: Виктор Алкснис; dzimis 1950. gada 21. jūnijā Taštagolā) ir latviešu izcelsmes PSRS un Krievijas politiķis, bijis Latvijas Augstākās padomes un Krievijas Valsts domes deputāts, kā arī bijusī PSRS militārpersona (gaisa karaspēka pulkvedis).

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Nez kā viņiem tas iet kopā - iemānīt diženāko stratēģi Krievijas vēsturē vispirs Krimā un Donbasā, un pēc tam arī pilnā uzbrukumā Ukrainai ar nesagatavotu armiju, kurai uz papīra bija jāspēj sakaut NATO. Tātad vai nu stratēģis sūdīgs, vai arī stratēģim vienkārši plāns tāds hitrijs, iekrist Rietumu lamatās, papist armiju, nogalināt savu ekonomiku un uz tuvākajiem 20-30 gadiem sanaidot Krieviju ar puspasauli.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Vispār jau tas nav nekas jauns. Tas ka Putins ir rietumu(ierakstīt vajadzīgo) aģents runā jau ilgu laiku.

Kurš gan vēl efektīvāk varētu sagraut Krieviju?

Tās trubas(neskaitot to severnij potok) tak būvēja rekordlaikā un PSRS bija panākuši vienošanos ar rietumiem ilgu pārrunu laikā. Noorganizēja fabrikas režīmā ebreju plūsmu uz Izraēlu(rietumiem), disidentus labāk izsūtīja uz rietumiem, ne vairs Sibīriju. Putins to visu pēckara ģeopolitiku vienā dienā norāva. Kas gan to varēja efektīvāk sagraut?

Tagad jau spīd izmešana no ANO. 10 gadus atpakaļ kādam vispār ienāktu prātā doma atbrīvoties no RU veto tiesībām?

Tik veiksmīgu Krievijas demontāžu nevarēja nemaz iedomāties.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

"Sanktpēterburgā policisti un cilvēki civildrēbēs aptur vīriešus Kaļiņina un Ņevas rajonu dzīvojamo namu kompleksos, kā arī Vorošilova ielā; Maskavā policisti un kara komisariātu darbinieki vaktē potenciālos iesaucamos pie tirdzniecības centra "Galaktika" un vismaz 13 metro stacijām."

www.tvnet.lv/7627001/maskava-un-sanktpeterburga-masveida-izsniedz-pavestes-par-ierasanos-kara-komisariatos

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Arī Belgorodas TECā pīpē

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Beidzot lietas ar Masku izskatās nokārtotas, Pentagons un ASV valdība teica kādu stingru vārdu: "Es varu apstiprināt, ka [Aizsardzības departaments] ir sazinājies ar SpaceX saistībā ar Starlink," piektdien žurnālistiem sacīja Pentagona preses sekretāra vietniece Sabrina Singh. "Es tagad neiedziļināšos šīs diskusijas sīkākās detaļās."

Un attiecīgs Maska tvīts rezultātā:

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 0 Atbildēt

Jo varētu sanākt nesmukums un brīvību mīlošā sabiedrība Maskam samestu tos 20 miljonus mēnesī.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Tāpēc, ka Masks nav vienīgais kam ir satelītsakari. Pentagons atgādināja, ka izskata altenatīvas un atgādināja arī to ka arī SpaceX saņem subsīdijas no valsts, kuras var noraut podā tieši tāpat kā Starlink.

Te īss video no "Pērkonpēdas" par šo tēmu:

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Kušnars ziņo, ka Irāna nosūtīs pirmās 300-700 km raķetes Krievijai.

t.me/Kushnar_media/1203

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

irānu arī vajag demilitarizēt. Ļoti labi

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Galvenais notikums patlaban : "Ķīnas komunistiskās partijas 20. Nacionālais kongress tika atklāts Pekinā 2022. gada 16. oktobrī. 2296 delegāti pārstāvēs Ķīnas komunistiskās partijas aptuveni 90 miljonus biedru." Vecais čekists Švecs domā, ka, ja Xi tiks pārvēlēts, tad viņš paliks kā dižais vadonis līdz mūža beigām un biznesa ekonomika, nu tas sektors, ko par tādu var dēvēt, tiks iekļauts kopējā plānveida ekonomikā.

Vēl ķīniešiem Ķīnas konsulāts Ukrainā rekomendē evakuēties no Ukrainas drošības situācijas dēļ, Švecs domā, ka nekas īpaši briesmīgs nav gaidāms, galvenais iemesls, ka kāda ķīnas pilsoņa bojā eja varētu pasliktināt Xi izredzes.

www.youtube.com/watch?v=512Aw9lL5ac

China warns of security to its citizens in Ukraine:

www.chinadaily.com.cn/a/202210/16/WS634ac867a310fd2b29e7cacb.html

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Interesanta versija par RU kodolieročiem

vitalidrobishev.livejournal.com/8339690.html

Tas arī attiecībā uz Ķīnas, Kazahstānas aicinājumiem evakuēties no Ukrainas. Izskatās pēc feika, jo tad par to zinātu un ziņotu ASV.

Maska tvīti par kodolbriesmām, tagad Ķīnas, Kazahstānas satrauktas darbības ir koordinētas psiholoģiskā uzbrukuma akcijas.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
2 1 Atbildēt

Es to rakstu jau kopš 2010 gada.

1) Krievijai kodolieroču nemaz nav. Pat Karību krīze 60-tajos gados beidzās tāpēc, ka apstiprinājās ASV aizdomas, ka lielākā daļa psrs kodolieroču ir BUTAFORIJAS. Gandrīz visus kodolieročus psrs uzreiz arī notestēja. Cik saražoja, tik testēja. Bet ražoja maximāli lielus.

60.-ajos gados nebija, bet pēc tam, kad pieņema vienošanās par to, ka kodolieroču skaits jāsamazina, krievi sāka ražot? Diez vai.

2) Kodolierocis ir arī no kaut kā japalaiž. Šahtu raķetes krievijai vairs praktiski nav. Paliek tikai mazās raķetes, kuras bāzējas uz zemūdenēm, kuģiem, stratēģiskajiem bumbvedējiem, un topoļ M stila paladējiekārtas. Bet uz tādām mazām raķetēm neko vairāk par 1 mt uzkraut nevar.

Lai iznīcinātu 1 Rīgu, vajag tādas vismaz 5. Daugavpilij 1 mt nepietiek. Es runāju par iznīcināsanu, lai noklātu vismaz 80% pilsētas.

3) Kodolieroču efekts ir stipri pārspīlēts. Aplūkojiet mirušo skaitu Hirosimā un Nagasaki. Tur maksimums 30% gāja bojā, turklāt, pilsētas bija būvētas no kartona un koka. Lielākā daļa bojāgājušo mira no dūmiem un uguns, kad tās mājas dega. Bet mūra ēkas PALIKA pat pašā epicentrā.

4) Patr ja pieņemt, ka Krieviem ir kodolieroči tādā skaitā, kāds ir pieejams internetā ( virs 3000) tas nepietiks pat lai sagrautu Ukrainu. Jā, armiju pilsētas var stipri labi iznīcināt, bet nekads vispasaules kodolkarš nav iespējams pat tīri teorētiski.

viņiem vēl jādomā par to, kā maksimāli daudz noklāt ukrainu, jāizvēlas labāki mērķi. Jānem vērā, ka Ukraina tagad triec nost krievu raķetes, un daudzām raķetēm ir avārijas iespējamība, kad tās sprāgst kaut kur ne tur, kur vajag.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 1 Atbildēt

Tāpēc krievi piemin taktisko kodolieroču pielietošanu, jo zin, ka ja pateiks kaut ko par stratēgiskajiem, NATO, ASV un citu valstu ģenerāļi uzreiz paprasīs - "ar ko palaidīsiet" un uzreiz atkodīs, ka tas ir feiks.

Bet kad taktisko kodolieroču esamību un pielietošanu vēl var kaut kā "pārdot".

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 1 Atbildēt

Internetā rakstīts, ka krievijā "ir" 3500+ kodolgalviņu, bet pēc ASv, Ukriainas, utt informācijas, raķešu krievijā nav palikušas vairāk par 1000. Tāpēc pērk no visādām Irānām un Baltkrievijām. Uz kā tad viņi tās kodolgalviņas liks?

Par to, ka kādas 10 priekš parādīšanas iespējams, ir sataisītas, bet ar to nepietiks lai mainītu kara gaitu ukrainā. Varbūt vienu palaist, pabaidīt. Teikt, ka ir vēl 3000. Bet par to ir stipras šaubas.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Kodolieročus regulāri jāapkalpo, nomainot tās daļas, kuras var ietekmēt stāvēšanas laiks un/vai radiācija. Sprāgstvielas, detonatorus, un t.s. kompjūterus, kuri sākotnēji bija mehāniski vai elektromehāniski, t.s inerciālās vadības sistēmas. ( Nevajag aizmirst, ka kodolraķetes pastāvēja pirms GPS ). ASV tas tiek darīts, jautājums, vai Krievijā arī.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Budžets arī šiem nav atvelēts pietiekoši tām 3500 galviņām, vēl jo vairāk ņemot vērā, kur palika 1,5milj formu(jo karš taču nebūs) tad tas pats ar kodolgalviņām. Plutoniju arī vairs šie neražo.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Girkins dodas karā vēlreiz, Girkina fotosesija

www.youtube.com/watch?v=ZXxBAHuJcg8

Ukraiņi jau sametuši 50k usd atlīdzību par šo ( dzīvu, jādomā ), Nīderlande neizslēdz specvienības sūtīšanu, lai arestētu Girkinu,

www.youtube.com/watch?v=LVLrwgQQwLE

ja viņš tiešām dodas frontes virzienā, ka tikai FSB vai GRU viņu nenovāc, pirms viņu saņem gūstā dzīvā veidā.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

tā ir propoganda. Parādīt, ka vadonis iet pa priekšu, lai puikas nebaidās.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Serbija arī slēdz vēstniecību Ukrainā.

JanJan Reģ.: 07.02.2018
0 0 Atbildēt

Nu pesimisti un sazvērestības teoriju piekritēji teiks, ka gaidāms kodoluzbrukums kkad. Bet nu reālistiskāk - Krievija droši vien gatavojas jauniem uzbrukuma viļņiem, vienīgi vai tie mobilizētie spēs kko izdarīt, tas jau cits jautājums.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Bet kas ir interesanti.Jā.Tajos Irānā ražotajos dornos esot "atrasstas" Asv ražotas sasstāv daļas.Tādi maz/mazītiņi suudinji.Mazie antisemītu konduktoriņi.Kāds tos ir (tur,nesen) atradis.Jo tos (izrādās) varot itin brīvi nopirkt.Tehas inštruments esot (tos) saražojis.Kā tad tā.Jā.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Izskatās, ka drīz no Irānas Krievijai piegādās arī raķetes, sekojošā citātā minētā ASV sabiedrotā valsts, kas ziņo, noteikti ir Izraēla:

" Teherāna 18. septembrī nosūtīja amatpersonas uz Krieviju, lai pabeigtu nosacījumus papildu ieroču sūtījumiem, tostarp divu veidu Irānas zeme-zeme raķetēm, kas liecina par Irānas paplašināto lomu kā militārā piegādātāja Maskavai. - ziņo ASV sabiedrotā valsts, kas cieši uzrauga Irānas ieroču darbības.

Izlūkošanas novērtējums.. apgalvo, ka Irānas bruņojuma rūpniecība gatavo pirmo Fateh-110 un Zolfaghar raķešu kravu — divas labi zināmas Irānas tuva darbības rādiusa ballistiskās raķetes, kas spēj trāpīt mērķiem 300 un 700 km attālumā. Ja tas tiks īstenots, tā būtu pirmā šādu raķešu piegāde Krievijai kopš kara sākuma.

www.washingtonpost.com/national-security/2022/10/16/iran-russia-missiles-ukraine/

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Kā tu iedomājies, elektronikas detaļu ražotājs var izkontrolēt katru saražoto detaļu, kuras parasti izmanto sadzīves elektronikas ražošanā?

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Vienkārši uzdevu retorisku jautājumu.Kuŗš to izlasīja- tas lohs.

Saskaņā ar Asv doktrīnu par "stratēģiskajām precēm",viņiem ir tiesības (visā pasaulē!) pārbaudīt,apstrīdēt un/vai aizliegt jebkuras Asv izcelsmes preces tirgošanu,tālākpārdošanu un galapielietojumu.

Atsevišķos gadījumos (arī,pat) pats Ražotājs ir diezgan atbildīgs par/to, ko tas ražo un kam to savu ražojumu pārdod.Ieskaitot tirdzniecības starpnieka izvēli un/vai mēģinājumu noslēpt tā ražojuma varbūtējo "patieso" galapielietojumu.

Kāpēc to irāņu dronurūpnīcass teritoriju (pagaidām, joprojām) nav apmeklējis kāds tāds "taisnīgāks" lidojošais objekts, tas gan ir jocīgi.Gluži tāpat,kā (izrādījās) ar tirdzniecību starp vācu un amerikāņu businessmeņiem ww2 laikā.

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

neatkariga.nra.lv/izpete/394343-krievijas-vaditaji-alkst-pec-nirnbergas-meroga-tiesas?_gl=1*eu5pya*_ga*MTk0OTI0MzA0LjE0OTIzODA3OTM.*_ga_LTMBW853YH*MTY2NTk4MjIyNS41ODcuMS4xNjY1OTgzMzAxLjAuMC4w

Krievijas rīcības motīvi tieši šajā nedēļā tikpat neskaidri kā viss uzbrukums Ukrainai. Tie paver ceļu versijām par to, ka pašā Krievijā un/vai ap Krieviju darbojas vareni spēki ar mērķi iznīcināt Krieviju tās pašreizējās valsts veidolā. - citāts no raksta beigu gala, mazs ressumē, kā mēdz teikt

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Lai saprastu notiekošo Krievijā uz situāciju nedrīkst skatīties no ārpuses. Eiropas vērotājam viss notiekošais liekas neloģisks, bet ja seko pašu krievu informācijas avotiem, tad ir skaidrs, ka nekādu varenu spēku tur nav. Rietumos šobrīd ir stratēģiski pieņemts, ka ukraiņiem jādot tik daudz bruņojuma, cik nepieciešams ukraiņu lēnai kustībai uz priekšu, ko mēs arī redzam frontē. Viss pārējais, ko mēs redzam krievu izpildījumā ir principā panisks damage control atbildot uz ukraiņu un Rietumu kustībām, un iekšējās varas spēles. Jau šobrīd ir skaidrs, ka Krievija netiks iznīcināta teritoriāli, bet valsts definīcijas līmenī Krieviju iespējams iznīcinās jaunā vara lai nebūtu jāmaksā reparācijas, parādi un jāpārņem visādas saistības. Idejiski pārsauks Krievijas federāciju par Krievijas demokrātisko republiku un rullēs tālāk. Precedenti jau ir - Krievijas impērijas sabrukums, kad PSRS selektīvi pārņēma impērijas parādus un bagātības, un PSRS sabrukums, kad Krievijas Federācija selektīvi pārņēma esošos ieroču krājumus, bet neatbruņojoties pamanījās sevi izmuhļīt no vairākiem PSRS parādiem un uzņemtajām saistībām.

Līdz ar to ja ar kārtējo tās teritorijas nosaukuma maiņu saprotam Krievijas sabrukumu, tad jā Krievija tiks iznīcināta. Realitātē gan samainīs bļembas un dzīvos tālāk, jo nejau režīms tur tāds, pati tauta šādus režīmus vienkārši ražo.

JanJan Reģ.: 07.02.2018
0 0 Atbildēt

Nu man liekas, ka ar laiku tādās vietās, kā, piemēram, Čečenija, Dagestāna utml. vēl var kkas pamainīties. Pārāk nepārsteigtu, ja kāda šāda vieta atdalītos kkur ar laiku.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Nu, Čečenijā var mainīties ļoti ātri. Kadirovs turas tikai, pateicoties finansējumam, ko viņam piešķir tieši Putins, jo neesot likuma, pēc kura Krievijai Čečenija būtu jāfinansē. Ja Putina pēcnācējs vairs nedos naudu Kadirovam, nebūs lielas iespējas Kadirovam noturēties, jo viņa "personiskā" armija ir algotņi. Nav naudas, nav kadiroviešu.

JanJan Reģ.: 07.02.2018
0 0 Atbildēt

Nu jā, pirms Kadirova jau tur nemitīgi konflikti. Nedomāju tikai abus čečenijas karus, bet tur arī savstarpēji starp klaniem visu laiku naidošanās notika.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
3 1 Atbildēt

Krievu mērķis - palēlināt vai gandrīz apturēt ukraiņu kustību. Tam arī noder visādi mobilizētie, kuru uzdevums - sēdēt ierakumā.

Jo pašlaik krievija ir uzvarējusi. Tā palielināja teritoriju. Tāpēc pašlaik nekāda krievijas sabrukšana nespīd.

Te ir jautājums - cik ilgi ukraiņi varēs turēties psiholoģiski.

Jo cilcēks nevar fiziski karot 10 gadus. Agri vai vēlu viņš grib karu beigt.

Ja tā turpināsies, pēc gada, diviem paši ukraiņi teiks - labi, lai viņi savāc savu donbasu, vismaz mums būs miers, nelidos raķetes, varēsim dzīvot normāli.

Nekā neloģiska nav. Krievija nesabruks tikai tāpēc, ka latvieši tā grib

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 1 Atbildēt

plus vēl sabiedroto faktors.

Civilizētā pasaule ir izgājusi no savas komforta zonas. Redzam Maska reakciju. Tam sekos pamazām aizvien vairāk cilvēku. Un pēc pāris gadiem Eiropa un ASV teiks karu beigt, vai nedos vairs ieročus.

Laiks - tas ir galvenais pretinieks Ukrainai

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Maska situācijā zīmīgi ir tas, ka Masks savu pukstēšanu pārtrauca pēc tā, kad cilvēki no Pentagona viņam laipni apskaidroja, ka nav ko lieki celt paniku. Attiecīgi ASV varas ešalonos valda uzskats, ka ar Krieviju ir jāfinišē, atšķirība tikai kādā līmenī. Aktīvākie ģenerāļi principā jau februārī bija gatavi "nuke the shit out of Russia", bet mierīgākais spārns un politiķi uzskata, ka tas pasākums jādara mierīgāk, 1-1,5 gadu laikā.

Kā jau pareizi norādi, krievi iekšēji psiholoģiski ir uzvarējuši, jo dabūjuši kaut kādas teritorijas, ar ko pietiek Urrā patriotiem. Ārēji viss pasākums ir zaudēts vienos vārtos - Ukraina nav padevusies, jauno reģionu robežas nav stabīlas, mobilizācija ir iznīcinājusi krievu vidussķiru un labu daļu ekonomikas + vēl sakrautas sankcijas. Līdz ar to ja skatamies viduslaiku līmenī, kad uzvara bija teritorijas pievienošana, tad jā, šī noteikti ir krievu uzvara. Skatoties tuvāko 5-20 gadu griezumā tās valsts liktenis ir Irāna vai Ziemeļkoreja, kas atkarīgs no tā cik lielu "dzelzs priekškaru" uzcels Putina mantinieki.

Kas attiecas uz kara ilgumu - man kaut kā ir nopietna aizdoma, ka NATO plānotais operācijas ilgums ir 1,5-2 gadi. Tas orientējoši būtu tas laika posms, kurā kopējais politiskais, sankciju un kara spiediens uz Krievijas vadību akumulēsies kaut kādās varas pārbīdēs. Ja ukraiņi pa to laiku uzvarēs - ļoti labi, bet tas nav primārais mērķis. Šobrīd vairāk velk uz tādām PSRS stila beigām - Krievijā nomainīsies vara, jaunā vara izies no Ukrainas izbeidzot karu, ar Rietumiem tiks saslēgti jauni sadarbības līgumi un jaunie Krievijas vadoņi turpinās pumpēt naftu un gāzi pa lēto uz Eiropu pērkot amerikāņu tehnoloģijas lai šīs piegādes veiktu.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Nu prottams, ka misters Maskis savu darbību virs ukraiņu teritorijas uzsāka tā tīri personiski 1pats pēc savas 1personiskās iniciatīvas.Iespējams, pat tīri caurspīdīgā LabDarības nolūkā.

"Varassmaiņa" pie krieviem notiek jau nezkuro gadu, taču nekur tālāk par tiem ikdienas kareivīgajiem sensanacionanālajiem jūtupa sižetiem tas process nav aizgājis.Tā ka visdrīzāk tas 1-2g "termiņš" ir krietni tuvāk taisnībai, nekā ja "šonedēļ" vai "parīt".

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Vara Krievijā ik pa laikam šūpojas, vienkārši tā kā Putins paliek sēžot, rodas iespaids, ka izmaiņu nav. Arī šobrīd Putins sēž savā vietā līdz brīdim, kad kremļa klani vienosies savā starpā un atradīs aizstājēju. Problēma šajā brīdī ir tajā, ka visi iesaistītie personāži aizkulisēs ir iestrēguši, jo atklāti viens otru nevar mušīt nost, bet priekš vienošanās vēl ir par agru, jāsagatavo labāks placdarms savstarpējām sarunām. Kopumā izskatās, ka daudz kas būs atkarīgs vai "ģenerālis Armagedons" noturēs Hersonu un kas notiks pārējā frontes līnijā. Ja Hersona vai kāds lielāks apgabals kritīs, tad kritīs arī Šoigu un laba daļa ģenerāļu, visu karu nostums uz viņiem, līdz ar to armijnieki šobrīd ir ieinteresēti taisīt sūdus pašā Krievijā, lai stumtu visu FSB un iekšlietu struktūru virzienā.

Bet praksē līdz jauna vadoņa izvirzīšanai tāpat paies kāds gads, pa to laiku visiem dalībniekiem jāpaspēj vēl Putina reputāciju sagraut, lai nākamis kadrs atkal var vest visus saulītē. Ja Putinam būtu dēls, tad būtu vieglāk, izpēlētu kā cara laikos - nomušijam tēvu un ieliekam tronī dēlu, šobrīd jaunais vadonis atkal jāizvēlās no vienām vai otrām aprindām

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Tie aizstājēji gan tur tiek "nominēti" tādi arvien negaidītāki.Jau teicu, septembrī pie krieviem notikusi "aptauja", kur "vinnējis" nevis kāds tur Navaļnijs vai Hodorkovskis.Respondenti ar lielu pārsvaru par nākamo nācijas līderi esot izvirzījuši Feiginu un vēl tur kādu tamlīdzīgu parsonāžu.

Bet, spriežot no progandonu uzvedības,tam pUttainajam joprojām tādu reāli īstu apdraudējumu nav bijis.Pagaidām tikai baumas.Un diez vai kas uzreiz diži izmainīsies arī pēc Hersonas varbūtējajiem scenārijiem.

Atklātā tekstā (ar sekojošu propagandonu jūsmošanu par/to) tiek postīti ukraiņu civilie objekti, ārzemēs ceļ galvu visvisādi pUttaino ideju atbalstītāji.Ieskaitot pašā Asv, ar waš-post un ny-taims priekš/galā.

Drīzāk izskatās, ka tas "starpstāvoklis" būs nevis fjūrera tūlītēja nogāšana, bet dažādu "kļūdu" labojumi aizkadrā, ar klusi mierīgu "vainīgo" aplasīšanu/novākšanu.Tieši kā psrs sajukšanas pirmsākumos.Šodien, piem,reku turienes Mēris ir paziņojis par "mobilizācijas izbeigšanu" Masskavā.(Perzidenta!) dotie Uzdevumi, tāteikt, "esot pilnībā izpildīti".Jā.

(c)«Повестки, разосланные <…> по месту жительства и предприятиям, прекращают свое действие», — сообщил Собянин, добавив, что «мобилизация стала огромным испытанием для тысяч московских семей»...

Cтоличный военком Максим Локтев подтвердил, что все разыскные мероприятия в отношении уклонистов в Москве с сегодняшнего дня будут прекращены...

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Principā piekrītu, ka salīdzinājums ar PSRS sabrukšanas procesu ir visprecīzākais. Putins kā Gorbučovs sēdēs visiem priekšā kā režīma seja, bet aizkadrā režīms taisīs savas razborkas un meklēs reālos nomaiņas kandidātus.

Attiecībā uz visādos medijos minētajiem "pēcnācējiem" - Navaļņijiem, Bortņikoviem, Šoigu, Kadiroviem, utt., tas viss ir tikai dūmu aizsegs. Tad kad pienāks laiks mainīt nācijas "tēvu", no kaut kādas pažobeles tiks izvilkts nākamais vadonis režīma sejai. Stipri šaubos vai pašā kremlī šobrīd būtu reālas vīzijas par to, kam jāpārņem vara, drīzāk tāpat kā PSRS gadījumā sistēmas redzamajai pusei atļaus sabrukt un tad jau pēc dzīves realitātes un kursa vajadzības piemeklēs nākamo vadoni.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Kā tad.Vainīgajiem/jāsēž ;)) -pirmais, kas te atnāk prātā (atmiņā/opperatīvajā) ;p Фотография 1 апреля 1988 года: на пресс-конференции в Прокуратуре СССР следственной группой, ведущей расследование дела о должностной мафии в Узбекской ССР, были продемонстрированы ценности, изъятые у преступников,бравших взятки...

-kā zināms, izmeklēšanas gaitā tika atklāts tikdaudz visa/kā, ka izmeklētāji vienkārši apdrirsās.(tur taču piedalījās arī Latvieši).Pats galvenaiss uzbeku izcelsmes Bandīts šodn reku dzīvs/vesels, tas smej un dej, gluži kā viens/otrs tepat Lvijā.Jā. ;p

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Krievija katru reizi sabrūk pēc neveiksmīga kara. Tāpat būs arī šoreiz. Ja varas vertikāles nomaiņa notiks šobrīd, tad nesadalīsies reģionos, ja iestieps, sadalīsies. Visdrīzāk Xi jau ir starta gatavībā šim.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

krievija nesabruks pie naftas cenām 80 usd par barelu.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Krievija nebrūk dēļ ekonomikas. Tur ir feodālisms un ekon aktivitātes attiecas tikai uz feodāļiem un to vasaļiem. Krievija brūk dēļ ticības rukuma,kas izsauc paklausības rukumu.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Ziemeļkoreja sabruka? Kuba? Irāna? Venecuēla?

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Tu pats sev atbildi Šie paraugi tieši apliecina, ka ekonomikai (RU gadījumā tevis piesauktās naftas cenas) nav tūlītējas ietekmes uz stabilitāti. Ticībai ir. Piem Lībija. Tikko vara izrādija vājuu, tā lidoja. Neatkarīgi no naftas ieņēmumiem

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Tam arī noder visādi mobilizētie, kuru uzdevums - sēdēt ierakumā.

Pilnīgi nav nekāda labuma no ne- vai maz apmācītiem civilistiem, kuri sēž ierakumā. Sliktums gan. Apēd pārtiku, izdzer ūdeni ( kura, Hersonas apgabalā, starp citu, nepietiek ). Kad nāk pretinieks, rada jucekli.

Un tie kuri "izmisīgi" tagad grib sarunas, ir krievi, nevis ukraiņi. Ja Rietumi redzēs, ka ukraiņi netiek galā, attiecīgi piegādās spēcīgākus ieročus. Vai kaujas laukā tagad redzam tankus Abrams vai Ukrainas debesīs lido F16. Nē. Tātad, vēl lielas attīstības iespējas pastāv.

Kas attiecas uz Hersonu tad krievi to noturēs, lielākais, mēnesi. Ticamāk, ka mazāk. Arī Donbasa metalurģija un izrakteņi var noderēt. Bija ziņas, ka tur esot litijs arī. Rietumi ieguldījuši Ukrainā daudz līdzekļu, un šo to gribēs arī atpakaļ.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Kāreiz "zem" tā tur (nevienam nevajadzīgā..) Donbassa pazemē slēpjoties Eiropā lielākie litija krājumi.Pasaulē tā akūti trūkst, bet tieši tur esot gana daudz..

Tāpat ir pilnīgi skaidrs, ka varas maiņu krieviem neizdosies noorganizēt bez reālas spēka struktūru pāriešanas kādā "pretendentu" pusē.Bet tur pagaidām "disciplīna" ir samērā stingra.Jo vēl nav sadalījuši lomas paši šo spēka struktūru vadītāji.Kuŗš tur par/ko.Ar tautas demonstrācijām un vienkāršu pilsoniskās neapmierinātības izrādīšanu tur neko reālu nepanāks.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

>Jo cilcēks nevar fiziski karot 10 gadus. Agri vai vēlu viņš grib karu beigt.

Ja tā turpināsies, pēc gada, diviem paši ukraiņi teiks - labi, lai viņi savāc savu donbasu, vismaz mums būs miers, nelidos raķetes, varēsim dzīvot normāli.

Nestāsti nu. Izraēlā jau cik gadus notiek apšaudes? Tā vienkārši būs jaunā Ukrainas realitāte, kur apšaudes no kaimiņterorista būs ikdiena.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

ZDF vācieši nofilmējuši viena drona uzbrukumu Kijevai šorīt:

twitter.com/i/status/1581877698598957056

JanJan Reģ.: 07.02.2018
1 0 Atbildēt

Ja tur būtu miljoni profesionālu un labi apbruņotu karavīru ierakumos, tad karš jau būtu beidzies Krievijai par labu.

No milzu cilvēku masas ierakumos jēgas mazas, ja tā nav apmācīta un ar pienācīgu ekipējumu.

Nēnu labi, mēs jau nezinam, varbūt valdniekam galvā nāk domas, ka 30 gadīgi biroja darbinieki tagad kā patriotiskās filmās ņems rokā karogu un metīsies pāri ierakumiem virsū pretiniekam bez ieročiem kā "vecajos labajos laikos"... Un FSB virsnieki no muguras stāvēs un šaus nost tos, kuri neskries virsū pretiniekam...

Ok, tur pa vidu ir kkādi rezervisti tajos mobilizētajos, bet cik var lasīt, tad tagad jau vnk visus pēc kārtas, kas atbilst vecumam bez maz vai ķer ciet. Vienu dien ar lasīju, kur bija minēts par reālu cilvēku - 28 gadi, strādāja Maskavā, pašvaldībā biroja darbu, septembrī mobilizēts, 10.oktobrī miris frontē. 0 militāra pieredze.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

"Ja tur būtu miljoni profesionālu un labi apbruņotu karavīru ierakumos"

Ko tad viņi ierakumos darītu ? Ierakumi ir aizsardzībai, armija, kura uzbrūk, ierakumus nerok.

Loģistiku vajadzēja pieminēt, tas krieviem ir vājais posms. Lisičanskas un Severodoņeckas sturmēšanā krievu armija izšāva vidēji 50000 artilērijas šāviņu dienā, apm. 1500 tonnu dienā. Tātad, šāds daudzums šāviņu katru dienu jāpieved, kamēr turpinās uzbrukums. Un vēl vajag degvielu un visu citu.

Arestovičs rēķināja, ka Hersonas labā krasta placdarma krievu grupējumam, lai tikai noturētu aizsardzību, vajag apm. 4500 tonnu kravu dienā, ja saņem tikai 1500 tonnu, aizsardzību noturēt nevarēs.Un bez šī nodrošinājuma arī vislabāk apmācīts karavīrs neko neizdarīs. Par to ir arī viens slavens citāts:

“You will not find it difficult to prove that battles, campaigns, and even wars have been won or lost primarily because of logistics.” – General Dwight D. Eisenhower, USA.

JanJan Reģ.: 07.02.2018
0 0 Atbildēt

"Ierakumos" biju domājis tēlaini... Frontē, nu tas sasaistot ar WW2 referenci.

Apgāde, protams, svarīga. Atsevišķi to nenorādīju, bet nu tas jau iet klāt pie labi apbruņotiem.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

>>varbūt valdniekam galvā nāk domas, ka 30 gadīgi biroja darbinieki tagad kā patriotiskās filmās ņems rokā karogu un metīsies pāri ierakumiem virsū pretiniekam.

Nu kā taču visiem vectētiņu gēni un možem povtoriķ. Tik tāds sīkums, ka vairums varonīgo vectētiņu nemaz nepaguva par tādiem kļūt un gēns netika nodots. Cars gan noticēja, ka šim ir varonīga armija, kas NATO ar knipi nositīs un ja ne tad tauta gan būs gatava par caru iestāties.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Kaut kas jau te aizkadrā tiek perināts.Šodien "pirms 2h" visnotaļ ne-gandonisks krievu avots raksta, ka Разведка Германии заявила о реальной угрозе ядерного удара по Украине.Atsaucoties uz kādu vācu Spiegel rakstu.Hvz, kas īsti tur rakstīts, jo ziņkārīgiem Lohiem bez atiecīgas samaksas tur ir pieejams tikai pats virsraksts.

...Fon Fideliuss Šmids,17.10.2022.,13:45...(DE) Federālā izlūkošanas dienesta, Satversmes aizsardzības biroja un militārā pretizlūkošanas dienesta vadītāji brīdinājuši par turpmākām Krievijas darbībām. Ir iedomājamas arī politiskās slepkavības Vācijā.Jā.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt
imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Мелькают кварталы и прыгать нельзя; Дотянем до леса решили друзья; Подальше от города смерть унесём; Пускай мы погибнем пускай мы погибнем Пускай мы погибнем но город спасём;

Tas tā dziesmā, bet dzīvē pilots ņem un katapultējas :-/

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Vēl jau bija šāds:

Солдат ребенка не обидит!

Bet dzīvē šie rašistu humānisti šauj ar tanku pa bērnudārzu tiešā tēmējumā.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
2 1 Atbildēt

Mani interesē 2 pasaules karš. Tāpēc mani vairāk izbrīna to cilvēku debilisms, kuri brīnās kā krievs var šaut pa "civilajiem"?

Viņi to darīja afganistānā, čečenijā, sīrijā, lībijā, kapēc to nedarīt ukrainā?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Un mani, savukārt, visvairāk izbrīna to cilvēku debilisms, kas joprojām piesauc krievus kā galvenos vainīgos. Tas nekas, ka ar kārtu pārāki visās zvērībās ir burjati? Tad nekas, ka mēģini zem "tautas īpatnībām" paslēpt patieso vainīgo - totalitāru režīmu federācijā? Baidies, ka saucot lietas patiesajos vārdos, cilvēki sapratīs, uz ko virzās tādi pat režīma ieviesēji Briselē? Nebaidies - pūlis ir dumjš, Krievijas federācijas daudzas tautas to ir pierādījušas un tā ir universāla patiesība visā pasaulē.

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Jā, par tiem burjatiem tev taisnība, pat nezināju agrāk, ka šie tādi kretīni.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Šis visām rasēm vienādi. Burjatiem, kas ir mongoloīdi un budisti, ir visai viegli izslēgt empātiju attiecībā uz eiropiešiem, kritiešiem. Tik pat vienkārši baltajiem vergturiem bija veikt zvērības pret nēģeriem.

Rasu un ticības (t.i. ētisko kanonu, tradīciju) atšķirības mierīgi ļauj pazemināt otru līdz dzīvnieka līmenim. Arī arābiem un ķīniešiem mēs izskatamies (un skaitamsies) nepilnvērtīgi cilvēki.

Un burjati šajā gadījumā ir iekļāvušies "krievos". "Krievu" vara to darbības leģimitizē un attaisno. Tātad tomēr "krievi" Krievijas iedzīvotāju izpratnē

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Atmet rasismu, kas ir apsēdis tavu prātu, un sapratīsi, ka jeburš režīms šādā veidā var izmantot jebkuru (pat iedomātu) atšķirību pēc kā nodefinēt piederību "nepilnvērtīgajiem".

Tu arī LGBTQ, "Pilsēta cilvēkiem", feministu u.c. ieskatā esi nepilnvērtīgs cilvēks.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 1 Atbildēt

JanJan rakstīja: Ja tur būtu miljoni profesionālu un labi apbruņotu karavīru ierakumos, tad karš jau būtu beidzies Krievijai par labu.

No milzu cilvēku masas ierakumos jēgas mazas, ja tā nav apmācīta un ar pienācīgu ekipējumu.

Nēnu labi, mēs jau nezinam, varbūt valdniekam galvā nāk domas, ka 30 gadīgi biroja darbinieki tagad kā patriotiskās filmās ņems rokā karogu un metīsies pāri ierakumiem virsū pretiniekam bez ieročiem kā "vecajos labajos laikos"... Un FSB virsnieki no muguras stāvēs un šaus nost tos, kuri neskries virsū pretiniekam...

Ok, tur pa vidu ir kkādi rezervisti tajos mobilizētajos, bet cik var lasīt, tad tagad jau vnk visus pēc kārtas, kas atbilst vecumam bez maz vai ķer ciet. Vienu dien ar lasīju, kur bija minēts par reālu cilvēku - 28 gadi, strādāja Maskavā, pašvaldībā biroja darbu, septembrī mobilizēts, 10.oktobrī miris frontē. 0 militāra pieredze.

Starp citu, jau gandrīz oficiālas ziņas par to, ka tagad krievijas mobilizētie karo ar 2 sardzes līnijām. PSRS karoja ar vienu. Tas ir:

Vieni uzbrūk, otri stāv aizmugurē un neļauj pirmajiem atkāpties. Tagad aiz uzbrūkošajiem ir divas līnijas - pirmā neļauj atkāpties mobilizētajiem, otrā - nelauj atkāppties tiem, kuri neļauj atkapties mobilizētajiem.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Vēl viena tendence - arvien vairāk savā laikā uz Eiropu atbēgušie, bet mājās aizdevušies ukraiņi nopietni apsver iespēju atkal doties bēgļu gaitās. Esmu saņēmis jau pāris ziņas no atpakaļ aizbraukušiem cilvēkiem, kurus martā atgādāju uz LV.

JanJan Reģ.: 07.02.2018
0 0 Atbildēt

Nu rietumukrainā jau tagad pa vasaru un tā bija salīdzinoši mierīgi, ne? Tad jau arī brauca droši vien atpakaļ... Tagad atsākas uzbrukumi no gaisa Kijivai u.c. pilsētām, cilvēkiem atkal bail paliek. Vēl arī, protams, runas par baltkrievu iespējamu iebrukumu.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Par to jau stāsts. Turklāt, arī rietumos mēdz būt problēmas ar elektrību. Viena ukrainiete šodien atrakstīja, ka ielas ir pilnīgi tumšas un neapgaismotas un arī dzīvokļos elektrības padeve ir nestabila.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Ja Ukrainas armija apgādāsies ar kkādu pretdronu tehniku, šis tak sakārtosies? Šobrīd RU sāķuši karot ar droniem: lēti, precīzi un bezgalīgi pieejami uzbrukuma ieroči

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Galvenais jau ir šos dronus savlaicīgi atklāt, notriekt tos neesot problēma pat ar Pokemoniem ( Kalašņikova PK vieglais 7.62 mm ložmetējs ). Atklāt var ar flešmobu, ir jau izstrādāta aplikācija: telefona kamera jānotēmē uz dronu un jānospiež foto "slēdzis" , un dati kopā ar GPS koordinātēm aiziet tur, kur vajag. Var iedomāties, ka pietiekami daudz šādu ziņojumu jau var izveidot reālā laika karti ar dronu trajektorijām.

Vai arī pietiekami daudz centimetru viļņu radaru robežu tuvumā, lētus un vienkāršus, pašu ukraiņu rūpniecība tādus spējot izgatavot bez problēmām. To stāstīja diezgan sašutis vecītis no kādas Ukrainas militāram kompleksam strādājošas firmas. Kritizēja Ukrainas valdību, jo tā esot sliktākais klients. "Razrabotkas pašiem ukraiņiem esot, ka vai nu.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Vakar sazinājos ar pāris paziņām, kuras no LV jau atpakaļ UA. Saka, esot tādas dusmas uz krievu pasauli Ka Kijevā ik pa laikam nav elektrības. Ka sabombardētais bērnu laukums jau savests kārtībā utt. Atpakaļ tomēr nē. Ka pēc šī visa dronu uzbrukuma ukraiņiem obligāti jāuzvar. Lai izdotos!

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Un mani, savukārt, visvairāk izbrīna to cilvēku debilisms, kas joprojām piesauc krievus kā galvenos vainīgos. Tas nekas, ka ar kārtu pārāki visās zvērībās ir burjati? Tad nekas, ka mēģini zem "tautas īpatnībām" paslēpt patieso vainīgo - totalitāru režīmu federācijā? Baidies, ka saucot lietas patiesajos vārdos, cilvēki sapratīs, uz ko virzās tādi pat režīma ieviesēji Briselē? Nebaidies - pūlis ir dumjš, Krievijas federācijas daudzas tautas to ir pierādījušas un tā ir universāla patiesība visā pasaulē.

Es vienmēr esmu reālists. Zem vārda "krievs" man ir tā cilvēku grupa, kuri sevi pozicionē kā krievu. Krievs - jau sen vairs neeksistē kā tauta.

Es varu saderēt, ka pat tavā paziņu lokā ir krievi, kuri pēc tautības nav krievi.

Piemēram, labi raksturo šis 5 sekunžu garais video:

www.tiktok.com/@daugavpilchanin/video/7133600909547801862?is_copy_url=1&is_from_webapp=v1

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Un redzams, ka bradipussi nekad dzīvē nav runājis ne ar vienu burjatu.

Ja burjats saka, ka jābrauc uz ukrainu "za rodzinu", vai kad saka "naša moskva", tad to grūti nodalīt no krieviem kā pavisam kaut ko svešu. Kopš psrs laikiem visas psrs tautu grupas jau sen ir pārtaisītas par krieviem.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Reālists zinātu, ka tie, ko apraksti, sevi pozicionē kā "krievvalodīgos", nevis krievus. Toties mudaks sajauc visu vienā putrā, lai pēc tam pats neko nevarētu saprast.

Un derības ar to arī būtu zaudējis.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Tikai, ko tu domā ar "krieviem". Ukraiņi uzskata, ka viņi būtībā ir jau īstie krievi, jo Kijevskaja Rus bija pirms Maskavas. Ja "pēc asinīm" , tad krievi ir pamatīgs sajaukums. Var atcerēties kaut vai mongoļu-tatāru jūgu. Vēl visādus pečeņegus u.c. Pa nomalēm tie paši baškīri, tatāri, kalmiki deva savu ieguldījumu. Glaza uzkije nos ploskij-značit russkij. Īstā krieva paraugs būtu Putins pats: gaiši mati un acis, runā krieviski. Tikai ar deģenerācijas pazīmēm,acis pārāk tuvu kopā, mazs augums.

Krievvalodīgie ? Tad tie bašķīri, tatāri, kalmiki, čukči, burjati spiesti būt par krievvalodīgiem, jo birokrātija krieviska, sākot jau ar namu pārvaldi.

Dzīvesvieta un audzināšana ? Tad kas, īstie krievi būtu no Maskavas , Pēterburgas, Novgorodas ?

Tātad, Bradypus, no tevis pienākas "īstā krieva" definīcija tavā izpratnē, ja reiz tu kritizē citus par visādu Krievijas pilsoņu grēku pieskaitīšanu "īstajiem krieviem".

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

ps.

Totalitārais režīms ir arī Monako...

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

bradipussi.

Te tu raksti sliktu par totalitāro režīmu, te par demokrātiju... tev nav personības dubultošanās?

Totalitārajam režīmam ir daudz mazāk mīnusu kā demokrātijai. Precīzāk, - tikai viens - "diktators" var sajukt prātā.... bet var arī nesajukt. Kā tas bija ar pēdējo diktatoru Dienvidkorejā.

Bieži diktatoriem pārmet to, ka tie iznīcina oponentus. Bet vai tad demokrātijā neiznīcina oponentus? Vai tad opozicionāri nekad nenopelna to, ka tos vajag iesēdinat cietumā? Vai piemēram, ždanoka nav jasēdina cietumā par naida kurināšanu, apmelošanu?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Nē, nevis man ir dubultošanās, bet tev nespēja salikt kopā divas saistītas lietas. Modernā demokrātija (de facto sociāldemokrātija jeb demokrātiskais sociālisms) ir komunisma (t.i. totalitārisma) celšanas līdzeklis.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti