Krievijas iebrukums Ukrainā!

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Aktuālā diskusija. Kas var notik un kāpēc?

 
ctx1 Reģ.: 02.01.2022
3 1 Atbildēt

Labi pateica MMX par to PAR un PRET. Šis kā reiz ir tas jautājums, kas jau labu laiku neliek mieru.

Tātad PAR ko? Par zviedru mežiem, par pilnībā noprihvatizētiem ārzemju kompāniju īpašumiem, fabrikām, par... a kas mums kā tautai vispār ir atlicis? Dziesmu svētkos padancāt?

PRET krieviem? Labs un interesants arguments. Tikai ar to ir par maz.

Ja, teiksim es dzīvoju īrētā dzīvoklī, tad tak man pilnīgi pie kājas, kuri īpašnieki par viņu strīdās, un vēl jo mazāk es gribētu ielīst viņu kautiņā, un dabūt pa smeceri labākajā gadījumā. Sliktākajā, es redzētu kā manu sievu un meitu izvarotu, un mani pieliktu pie sienas.

A es to tā kā negribētu.

Nu tad PAR ko?

Varam piesaukt senčus un tēvzemi, tikai tā kā sen bija laiks saprast, ka tā vairs nav mūsu zeme.

UN uz šo neviens nevar normāli un saprotami atbildēt.

Definējat man lūdzu par vai pret, kādu mērķu labā tagad būtu jānoliek galva.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
3 1 Atbildēt

Dzīve ir tikai viena. Citas nebūs. Galvu liek par vai pret tikai debili pamuļķi vai neveiksminieki, kuriem nekā nav.

Otrais variants ir krievi. Provincēs tikai alkohols un narkotikas. Tagad, darba paliek mazāk, un cilvēki iet mirt karā. Viņi neko dzīvē nav redzējuši, baudījusi un tāpēc nesaprot dzīvības cenu.

Tāpēc Rietumu pasaule karo ar ieročiem no attāluma, jo mirt neviens netaisās.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 2 Atbildēt

"Par zviedru mežiem, par pilnībā noprihvatizētiem ārzemju kompāniju īpašumiem,"..

Laikam neesi skolā ekonomiku mācījies. Tā ir normāla lieta pārdod kādu daļu vai visu uzņemumu kaut kam. To tikai komunisti nesaprot, kuri domā, ka viss jāpieder valstij.

"Ja, teiksim es dzīvoju īrētā dzīvoklī, tad tak man pilnīgi pie kājas, kuri īpašnieki par viņu strīdās,"

Bet nebūtu vienalga, ja tajā dzīvoklī atnāktu citi, un pateiktu, ka tagad tas būs viņu štābs bet tavas mantas - tagad ir trofejas. Vai to īrēto dzīvokli uzspridzinātu ar tevi iekšā.

"tā vairs nav mūsu zeme"

te kaut kādas krievu propogandas citē.

"kas mums kā tautai vispār ir atlicis?" nu beidzās komunisms v1.0 Latvijā. Tautai vairs nekas nepieder. Kapitāls pieder tikai tiem, kuri grib sev kapitālu.

Nebaidies. Latvija plašiem soļiem virzās uz komunismu v2.0.

JanJan Reģ.: 07.02.2018
0 0 Atbildēt

Nu man vispār smadzenes izslēdzās, kad sākas "priHvatizēšana"...

MMX Reģ.: 03.03.2022
4 0 Atbildēt

Nuu šeit jāsāk ar domu kā tie zviedri tika pie tiem mežiem. Nav gadījumā tā, ka paši vietējie mantinieki pārdeva tos mežus zviedriem lai behu nopirktu un atlikumu nodzertu? Vai arī pensionāri pārdeva ar tekstu "bērni jau šeit tāpat nenāks"? Aiz visiem tiem "zviedru" mežiem ir stāsts par to, ka paši īpašnieki nav gribējuši ar tiem mežiem čakarēties un uzsituši to pasākumu gaisā. Un to es saku pats būdams mantota meža īpašnieks.

Par pārējo - kā jau teica experts, tas ka Jums nekas itkā nepieder nekādā veidā nenozīmē, ka pie Jums nevar atnākt "draudzīgi ļaudis" un atbrīvot Jūs no atlikušajiem īpašumiem, sliktākajā/labākajā gadījumā arī no šīs zemes ciešanām.

Šeit ir jāatceras, ka pirmais ko cilvēks dzīvē aizsargā ir pats sevi, pēc tam iet radinieki, draugi, citi svarīgi cilvēki un tikai tad iet īpašumi un tad jau valsts. Teksti par valsts aizsardzību ir paredzēti patriotisma celšanai, jo ja nonāks līdz karam, tad domas par valsti būs pēdējā vietā.

Attiecīgi atbildot uz pēdējo jautājumu - dienas beigās cilvēks vispirms karos par sevi un savu dzīvesveidu. Ukraiņi šobrīd karo par savu dzīvesveidu un nākotni, tā saucamie LDNR karotāji karo par savu "krievu pasauli" un krievi karo par savu "krievu pasauli". Dzimtenes aizstāvība ir tikai tāds liels sauklis zem kura tiek pabāztas katra personīgās intereses. Kurš grib dzīvot civilizētā pasaulē, kurš saglabāt "nacionalizēto", kurš aizvest mājās jaunu podu vai veļas mašīnu.

No tā izejot - ja dzīvē personīgā līmenī nav nekā par ko būtu vērts karot un ko aizstāvēt, tad varbūt vajag vispirms pārdomāt dzīvi. Ja nekas tāds tomēr neatrodas, tad tehniski vienmēr var pārcelties uz drošāku vietu, nevajag mocīt sevi un citus ar stāstiem, ka es jau šeit patriotisma dēļ, tajā pašā laikā sūdzoties ka pašiem nekas nepiederot.

Visa pēdējā laika lirika par "neiešu jau Kariņu aizstāvēt" vienkārši kretinē, jo dienas beigās nejau Kariņu tajā tranšejā aizstāvēsi un, ja tomēr esi tajā tranšejā lai aiztāvētu Kariņu, tad atkal vajadzētu pasēdēt un dzīvi pārdomāt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 3 Atbildēt

Ak Kariņu nē? Zviedriem piederošu zemes gabalu arī nē? Ko tad īsti?

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Nu lasam vēlreiz manu priekšpēdējo rindkopu - ja personīgajā līmenī nav ne radu, ne draugu, ne īpašumu, ne kā cita kas piesaistītu šai teritorijai (ne valstij bet teritorijai), tad ir jāpārdomā dzīve un jādodas prom. Nevajag dzīvot vietās, kur tevi nekas netur un tad arī par karu nebūs jādomā.

Tālāk par zviedru mežiem - kas viņiem tos mežus pārdeva? Gadījumā ne tā pati tauta, lai nopirktu behu? Tad kas vainīgs tauta kas gribēja behu vai zviedri, kas nopirka to zemi? Vai valdība, kas nākusi no tās pašas tautas, neapturēja tautu un ļāva iztirgot mežus. Te tā loģika kā krievu izmeklētājiem - izmeklēšanas procesā galvenais neiznākt uz sevi. Brīvā tirgū jebkuram ir iespēja sapelnīt naudu, pat kaut kur citur pasaulē un tos mežus atpirkt.

Tālāk Kariņs - ja cilvēkam dzīve ir tik tukša, ka vienīgais ko viņš ir gatavs aizstāvēt ir Kariņš vai kāds cits politiķis, tad cilvēkam jāpārdomā savas vērtības, varbūt jāsāk dzīve kādā citā valstī no jauna.

Par ko karot? Pirmkārt jau par manis minētajām personīgi tuvajām lietām. Otrkārt par cilvēkiem, kam arī ir interese aizstāvēt savas intereses, jo kopā lielākas izredzes uz uzvaru. Cilvēkam Liepājā varbūt ir pofig, kas notiek Daugavpilī, bet kara gadījumā daugavpilieša problēmas ātri var kļūt par liepājnieka problēmām un vēlams jau laicīgi strādāt kopā. Tad kad ir nosegti šie egoistiskie pamatjautājumi, ideoloģiju jau var piemeklēt katrs pats - kurš par tautu, kurš par valsti, kurš par Kariņu, kurš par iespēju nomirt savas valsts armijā savā valstī, nevis kā lielgabalgaļa kādā citā valstī, kurš par ekonomisku ieguvumu, kurš vienkārši sporta pēc pašaut cilvēkus.

Ukraiņi ir ideāls piemērs - pirms kara tā bija kašķīga korumpēta tauta, bet sākoties karam skats uz dzīvi mainās - cilvēks paskatās apkārt, saprot, ka viss viņam apkārt esošais var tikt atņemts (jo tautā ir atmiņas par to kas notika pēdējā reizē, kad krievi ienāca) un cilvēks dodas pierakstīties uz rekrutēšanas punktu. Visa mitoloģija par brīvības cīņām, kazahu senčiem, utt. jau rodas pēc tam

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 6 Atbildēt

Gari, bet tāpat nav skaidrs, kādēļ bez Kariņa dzīve tukša un vērtības jāpārdomā.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Atbildot īsāk - lasītprasme vēl nenozīmē spēju saprast izlasīto.

Es speciāli izvērsu savu domu lai būtu skaidrs, ka valsts valdības personālijas un globālas lietas vēlmē iet karot sastāda tikai piesegu katra paša individuālajām interesēm, bet laikam nav jēgas no gariem tekstiem, jo mūsdienās cilvēks neko vairāk par 150 zīmēm jau vairs neuztver.

Labi, es pat atbildēšu ar pretjautājumu - Jūs domājat, ka Ukrainā ukraiņi šobrīd karo par Zeļenski? Varbūt Porošenko? Arestoviču?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Ukraiņi karo par vērtībām, kuras viņiem ir svarīgas un kuras kopīgi kā tauta grib paturēt. Mums šādu vērtību diemžēl nav. Tādēļ vēlreiz pretjautājums - par ko mums karot?

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Kas ir tās vērtības, ja Ukraina vēl pāris mēnešus pirms kara kasījās savā starpā un ~40-50% iedzīvotājiem bija pozitīva attieksme pret Krieviju?

Veseli uzņēmumi pat pēc 2014. gada turpināja eksportu un cita veida sadarbību ar Krieviju un Baltkrieviju, bet vienā dienā pēkšņi visi patrioti. Lūk pastāsti man, kas tās par vērtībām, kas tautu dažās dienās pārslēdza no "krievi brāļu tauta, tikai valdība viņiem stulba" uz "nāvi krievu okupantiem"?

Ja tās nav tās tīri personiskās lietas, ko es minēju augstāk, tad lūdzu apgaismo mani un citus lasītājus, kādas vērtības viņiem šobrīd liek karot? Jo tehniski arī ukraiņi karo par milzīgiem agrobiznesa holdingiem, kas pieder dāņiem, tāpēc ļoti gribās dzirdēt kas ir tās vērtības, ko viņi grib paturēt. Korupcija? Kautiņi Radā?

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Ukraiņi ir ideāls piemērs - pirms kara tā bija kašķīga korumpēta tauta, bet sākoties karam skats uz dzīvi mainās - cilvēks paskatās apkārt, saprot, ka viss viņam apkārt esošais var tikt atņemts (jo tautā ir atmiņas par to kas notika pēdējā reizē, kad krievi ienāca) un cilvēks dodas pierakstīties uz rekrutēšanas punktu. Visa mitoloģija par brīvības cīņām, kazahu senčiem, utt. jau rodas pēc tam

www.lsm.lv/raksts/zinas/arzemes/ukrainas-zurnalisti-izsaka-aizdomas-par-aizmugures-zurku-iedzivosanos-uz-iepirkumu-rekina.a492704/

www.delfi.lv/news/arzemes/aizdomas-par-400-000-dolaru-kukula-pienemsanu-atlaists-augsta-ranga-ukrainas-ierednis.d?id=55149728

Kam karš, kam bizness.....

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Normāli ukraiņi. Tiem, kas seko ukraiņu gaitām mazliet senāk par 24.02.2022, jau sen ir zināms, ka šai tautai ir problēmas, un tieši tāpēc arī tas ir ideāls piemērs kad tauta labāk izvēlās savā nodabā cīnīties ar savām problēmām, nevis gaidīt kad "krievu pasaule" visus izglābs.

Visi mēģina cilvēka vēlmi aizstāvēt savas mājas saistīt ar kaut kādām lielām lietām - tautu, demokrātiju, vadoni un vēl sazin ko, bet praksē viss jau sākas paša cilvēka galvā. Ja cilvēkam izstieptas rokas attālumā ir par ko karot, tad viņš arī ies un karos, ja nav tad viņš ar visiem spēkiem no kara izvairīsies.

Tie paši krievi - viņiem nav par ko karot, pat pie visas propogandas, viņu mājām neviens neuzbrūk, attiecīgi vienīgais iemesls kāpēc viņi atrodas frontē ir mantisks ieguvums vai vēlme aizbēgt no bezjēdzīgās ikdienas, zekiem arī brīvība. Viss fufelis par svēto karu pret nacistiem ir pasakas mājās palikušajiem, jo mirt par valsti izklausās labāk nekā mirt par ukraiņa veļas mašīnu.

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 1 Atbildēt

Cik nu tur kāds mirst par valsti - tas tāds liels jautājums. Drīzāk jau tie, no autrumpuses nākošie, ir bandītiski radījumi, un tādiem pretosies jebkurš adekvāti domājošs cilvēks. Mirt par korumpētu ierēdni - tas ir praktiski tas pats kas mirt par ukraiņa veļas mašīnu

imzz Reģ.: 27.02.2015
4 0 Atbildēt

Definējat man lūdzu par vai pret, kādu mērķu labā tagad būtu jānoliek galva. --

Lai tev visu atlikušo mūžu nebūtu jākaunas, sevi spogulī redzot. Teiksim Latvijā pāri Krievijas robežai nāk briesmīgs, teiksim 10 000 krievu bars, kurš bruņots ar pusķieģeļiem, mietiem un grābekļiem ( apm. MMX apraksts ), tas, saprotams, mierīgiem un bailīgiem cilvēkiem radītu pilnīgu pamatu mukt tālāk uz Rietumiem vai Skandināviju, un tur rakstīt iesniegumus par pabalstu piešķiršanu. ( Starp citu, iespēja brīvi šķērsot robežas šajā virzienā arī ir pietiekami nenovērtētās valsts nopelns )

darklight Reģ.: 29.10.2013
2 1 Atbildēt

Papildus visam iepriekš minētajam es esmu gatavs karot arī par to, lai oficiāli dokumenti nebūtu kirilicā jāraksta. Lai tante autobusā nevarētu nesodīti nosaukt tavu valodu par "suņu valodu", bet tevi pašu par fašistu, kuram jāpriecājas, ka vispār esi dzīvs atstāts. Jaunāki par 40 šito varbūt īsti nesapratīs.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 7 Atbildēt

Kad interesanti, tad somi, kam viss minētais ir spēkā joprojām, tiek saukti par laimīgāko nāciju pasaulē. Un kādas šobrīd ir tavas izredzes uz jebkādu karjeru Latvijā, nezinot angļu valodu? Vai tikai pret kirilicu naids, bet citiem kungiem klanīties esi gatavs?

Starp citu - tajā pat Somijā, papildus okupantu obligātajai valodai, publiskajā vidē var dzirdēt un redzēt ļoti daudz informācijas kirilicā.

imzz Reģ.: 27.02.2015
3 1 Atbildēt

dzirdēt un redzēt ļoti daudz informācijas kirilicā.

"Dzirdēt informāciju kirilicā" ir laikam kāda jauna valodas uztveres forma ;)

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 8 Atbildēt

Redz cik vienkārši, pietiek iedot vienu diskutablu valodas konstrukciju, lai būtu, kam piesieties un izrādās, ka tie, kam nav ko iebilst pēc būtības, var iztikt bez meliem.

KBJ.

robchix Reģ.: 04.03.2002
0 0 Atbildēt

Esi gatavs karot, tikai realitāte ir tāda, ka dīvānā pirzt esi gatavs sēžot Iauto, un rakstot cēlus (it kā) tekstus.

Jo realitātē tāpat tantes un onkuļi autobusā tev to pateiks iespejams jau rīt) braucot uz/no darba un tāpat tumšā vietā attiecīgi runājoši tipiņi tev ielomīs ar ķieģeli pa galvu nosaucot tieši tāpat par fašistu. Un lauzītā latviešu valodā runājošs policists tev pat iesniegumu var nepieņemt. Tagad protams neraksta kirilicā bet lielākoties visādas izkārtnes uz ielām jau ir tikai angļu valodā, nevis divās valodās kā bij psrs laikā. Bet tas protams ir daudzkārt pareizāk. U n jācīnas ir par to.

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 2 Atbildēt

Reiz LV pārvaldīja vieni vienīgi vācu muižnieki un ielikteņi, tad pamazām LV tauta izsitās un paši diezgan lielā daļā kļuva par zemes īpašniekiem. Ja pats sevi necienīsi, krievs jau nu noteikti tevi necienīs.

Zviedru "nopirktā Latvija" - nez kurš tad lēti pārdevās ... taču tas ir sīkums - to visu var nopelnīt un atpirkt, nez ko tu grasies atpirkt no salašņām un plukatām, kuriem neviens īpašums nekad nav bijis svēts ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Kurš? Elektorāts. Klausot pašu ievēlētos, bet patiesībā svešiem kungiem kalpojošus vadoņus.

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 1 Atbildēt

Nu, ja tiks vaļā no kalpošanas krievu "kungiem", tad jau būs labi diezgan. Jo krievu kungi var būt saistīti ar krievu bandītiem, ar kaukāziešu bandītiem, ar GRU vai FSB. Un tāpēc latviešu amatpersonas, nākot saskarē ar tādiem, var nobīties un pieņemt lēmumus, no kādiem "nav iespējams atteikties". Esmu pārliecināts, Parex glābšana ir viens tāds piemērs un nobaidītais bija Godmanis.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 3 Atbildēt

Tik viens sīkums - protams, ka Parex glāba, jo kungi tā lika. Tikai kungus neesi pareizos noskatījis. Toreiz banku sistēmai draudēja baiss domino efekts. Un, ja neglābtu (pat jau nemaz neizglāba, bet "reformēja"), tad nākamā kristu Swedbank un iespējams pat SEB. Un tieši to vajadzēja par katru cenu novērst, jo tas de facto nozīmē kolonizēto īpašumu zaudēšanu.

imzz Reģ.: 27.02.2015
3 1 Atbildēt

Nekāds domino efekts. Parexā pamatā bija nerezidentu nauda. Jā, bija arī Latvijas privātpersonu, organizāciju un pašvaldību nauda, bet to valsts mierīgi varētu kompensēt, un tas būtu daudz lētāk, nekā kompensēt visiem visu, glābt krievu naudu un piedevām vēl maksāt bankas parādus.

Swedbank varētu izmaksāt visiem Latvijas noguldītājiem visu un pat nenošķaudīties, jo vajadzības gadījumā pieslēgtos mātes banka no Zviedrijas.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 3 Atbildēt

Tev tak nav ne mazākās nojausmas, cik Zviedrijai nācās iebāzt tajā "mātes bankā" un cik tuvu tas viss bija ASV līmeņa banku sabrukumam. "Mierīgi kompensēt" tur vairs nespēja pat zviedri, tādēļ bija jāglābj sistēma, nepieļaujot paniku, ko radītu Parex krišana. Un izdevās. Uz mūsu rēķina, protams. Un lohiem atkal izdevās iestāstīt, ka pie visa tikai krievi vainīgi....

Tāpēc jau tagad ir panikā - ko par saviem nodarījumiem varēs elektorātam iebarot, kad to krievu nebūs?

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Daudziem latviešiem nepareizs priekšstats par Zviedrijas Sociālistiskās Republikas bankām.

šved banka ir populārākā tikai latvijā, jo te daudz krievu.

Zviedrijā lielākās ir Nordea ( apgr. 6,18 miljardi SEK), Svenska handelsbanken AB (2,96 mljrd SEK), SEB ( 2,77 mljrd SEK)

un tikai tad iet SWED.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Vienam viensexpercam ir nepareizs priekšstats par lasītprasmi. Konkrētās bankas ir (un tajā brīdī bija) piedrīgas tai pašai Zviedrijas Sociālistiskajai Republikai. SEB vispār ir valsts banka un Swed tika pārņemta (Hansa -> Swed). Neviens neapgalvo, ka tās bija lielākās Zviedrijā.

Abas šīs bankas izveica agresīvu Baltijas kolonizāciju un tieši šos koloniālos īpašumus, papildus tiešajiem glābšanas maksājumiem, Zviedrijas kolonisti zaudētu, ja pieļautu, ka Parex krīze izraisa to, ko sauc par "bank run".

Tad kad zviedri stabilitāti bija atguvuši, nekas viņiem netraucēja iznīcināt, nevis glābt, Krievijas kapitālu. Krājbankas iznīcināšana sākās pavisam atklāti ar Zviedrijas specdienestu ziņojumu par itkā atklātajām nelikumībām šajā bankā.

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 4 Atbildēt

Un Bradypus?

Man nekad nav īpaši rūpējušas politiķu problēmas un kam tie kalpo, ja man viss ir labi, neiesaistoties "spêlītēs" ap un par "pareizajām pusēm", tad virziens nav nemaz tik slikts. Vai varēja būt labāks - jā noteikti, bet ņemot vērā "deķīša izmēru" un raustīšanas virzienus, īsti iemeslu pārdzīvot neredzu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nu tad vēlreiz - kas tad ir jāaizstāv un kādēļ tas Zviedriem pārdotais pleķītis jāatpērk? Interesanti protams, ka tu vienlaikus esi ārkārtīgi sabiedrības intereses (t.i. komunismu aizstāvošs) un turpat atzīsti, ka tevi interesē tikai personiskais labums.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 2 Atbildēt

Atkal labpatīk jaukt komunismu un sociālismu, bet lai nu paliek, tāpat skaidri nojaušamai nolūki, nav jau grūti visu trivializēt un tad novest līdz vajadzīgajam "virzienam" ...

Sabiedrības intereses cita starpā ir tas kas kapitāli palīdz kapitālismam, bet to laikam ir grūti saprast gan tev, gan cita strapā arī daudziem ASV Republikāņiem un to atbalstītājiem. Taču tu jau droši labprātāk ticēsi tādiem melu izplatītājiem kā Ben Shapiro, vai Jordan Peterson nekā veselam lērumam prestižu biznesa universitāšu veiktiem pētījumiem ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Nav tur nekā jaucama. Sociālisms ir process, komunisms ir šī procesa nesasniedzamā utopija. Un tā tas ir neatkarīgi no tā, vai tu gribi vai negribi atzīt šo jēdzinu neizbēgamo saikni.

Interesanti, ka atkal jau tu revertējies uz "ticību"... Kādēļ gan man vispār vajadzētu kaut kam ticēt? Un intereses pēc varētu padalīties - kādus tieši melus izplata minētie kungi? Un kas ir "prestiža universitāte"? Pārliecinātu komunistu ideologu kantoris, kuru finansē pie varas tikuši komunisti un infoburbuli nodrošina silikona (jā, apzināti lietoju šādu interpretāciju) ielejas komunistu cenzūras mašīna?

Tieši tu esi ticīgais. Es vērtēju idejas un viedokļus pēc to satura, nevis ad hominem.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 2 Atbildēt

Ja saki ka vērtē pēc satura, tad acīmredzot tev trūkst kritiskas attieksmes pret noteikta tipa viedokļiem.

====

Ben Shapiro - nav vispār neviena grama patiesības, un tur nav neko vairāk ko pateikt. Pat filosofiju izmanto absolūti greizi, un efektu panāk tikai ar to ka stumj ārā jebko ( bieži ļoti kļūdainu), lai tikai oponentam nebūtu iespēja atbildēt/iebilst.

J. Petersons - viņš vienkārši pakļaujas tam "sabiedrības modelim", kurš palīdz viņam dzīvot un izdzīvot, jo pats ir ļoti slims cilvēks pshiloģijas nozīmē. Un to arī izplata, attiecīgi viņš ļoti "asi" saskata visas problēmas sabiedrībā, taču diemžēl nekādi nespēj saskatīt tajā labo un noderīgo cilvēces attīstībai, un attiecīgi par to daļu, viņa viedoklis ir greizs, un par to nereti viņš prasti arī samelojas.

Kā piemērs ( nesaku ka atbalstu !!!) Woke(isma) kontekstā ir bezjēdzīgi skatīties uz pagātnes dzimuma, rasu utml. lomu sadalījumu un panākumiem profesijās, tā kā dzīves apstākļi un vajadzības ir būtiski mainījušās, un runāt kontekstā ar "laimes izjūtu vai sajūtu" - tas vispār ir sviests, jo liela daļa cilvēku (ieskaitot pašu Petersonu) ir pēc būtības "nelaimīgi" dēļ "dzīves tempa" nevis tā ka dara vai nedara kaut ko piem. pretējam dzimumam raksturīgu ...

Kaut kā tā ... gluži tāpat kā tavs uzskats par to ka sociālisms rezultējas komunismā, tas pat ne tuvu nav vienīgais sociālisma rezultāts ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Kopsavilkums - nekādus konkrētus melus nosaukt nespēj, tikai pafilosofēt, ka viņu filosofija ir nepareiza. Tad jau melis esi tu - jo viedoklis, kuram nepiekrīti nekādi nav meli. Meli ir tikai un vienīgi konkrēta apzināti nepareiza informācija par faktiem.

Vai vēl ļaunāk - ja saki, ka "Ben Shapiro - nav vispār neviena grama patiesības", tad pēc tevis teiktā nav patiesība, ka zagt un nogalināt ir slikti.

Un par mani tev arī jāmelo. Es tieši apgalvoju, ka komunisms ir nesasniedzamā utopija, nevis rezultāts.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Labi tad drīkstam pāriet uz atbilstošu tēmturi un neaizdirst Ukrainas jautājumu.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 1 Atbildēt

VIss ir ļoti vienkārši - tie "neiešu jau par Kariņa-Levita režīmu nolikt galvu" bļāvēji patiesībā ir mīksti gļēvuļi, kuri tagad ir atraduši visai tupu attaisnojumu savai mīkstmiesībai. Viņi neietu "nolikt galvu" arī tad, ja katram Latvijas teritorijas kvadrātmetram īpašnieki būtu latvieši un ja mums būtu vislabākā, viskompetentākā un visnekorumpētākā valdība un parlaments pasaulē. Klasisks piemērs - nospiedošais vairākums kaut vai šī foruma vaimanologu ir tikai tukšdirsēji, kuri vairāk kā par anonīmu vai pusanonīmu īdēšanu internetā nav spējīgi izdarīt. Reku, viens tāds pilsonis - par stulbo valdību nekarotājs kovida laikā pastāvīgi musināja tautu "iziet ielās", bet pats neaizgāja ne uz vienu protestu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 10 Atbildēt

Diezgan precīzi kopē Putina propagandas naratīvu. Tur arī visus, kas izvairās aizstāvēt valstī, par gļēvuļiem sauc.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Ej nu, nez vai tas kaimiņu nejēga ir ar ko īpašs vai arī to darītu pirmais, tikai izmanto sen atstrādātu tehniku kā "iebarot" idiņiem, ka visu nelaimju cēlonis ir atrodams aiz "valsts robežām", kaut tas ir turpat deguna galā ....

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 3 Atbildēt

Vai tad es teicu, ka īpašs? Kas grib var arī patīt atpakaļ vēsturi un paskatīties uz jebkuru totalitāro režīmu - visi kā viens ar savu propagandas mašīnu un pakalpiņu starpniecību sauca par gļēvuļiem tos, kas negribēja par viņiem savu dzīvību atdot.

Vienkārši Putins šobrīd ir aktuālākais piemērs.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

OK, taisnība, tik par aktualitāti vēl varētu diskutēt, ir te jamam diezgan konkurenti ... kaut pārsvarā vismaz kaimiņu tautām jamie nelien virsū, risina savas iekšējās problēmas ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 3 Atbildēt

Protmas, ka ir konkurenti. Tieši uz to norādīju, minot Putinu kā piemēru. Vietējam konkurentam.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Tu Putina propagandas naratīvus kopē visu laiku, kopš atkārtoti reģistrējies iauto. Un savā apsēstībā esi aizgājis tik tālu, ka izliecies nesaprotam atšķirību starp savas zemes aizstāvēšanu un iebrukšanu citā zemē, lai tikai kaut ko iepļūtītu.

Tā ka, PN tur, kur krievu kuģis, un beidz man bāzties virsū.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

Dzīve ir tikai viena. Ja man būtu 95 gadi, varētu arī pakarot.

Bet teikšu godīgi - es labāk Itālijā dzeršu vīnu, ar bērniem iešu uz futbolu utt nekā uzsprāgt no mīnas vai palikt invalīdam uz visu mūžu.

Kaut kas pareizi rakstīja, ka prioritāte ir es pats, tad iet ģimene. Bet ģimenei nav labi kad nav tēta vai tētis bez rokām.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Nevis gļēvuļi, bet liekuļi. Tas ir kā atbildēt kā prātīgi iztērēšu loterijā laimētu miljonu un kā reāli kad to saņem. Kā katrs rīkotos iepriekš nav iespējams nomodelēt. Pie tam kā rāda Ukrainas pieredze tāda laicīga aizmukšana var arī nesanākt un ir iespēja varonīgi iet bojā savā auto mēģinot izkļūt no ciema. Tad labāk tomēr būt dienējušam un vismaz ar reālākām iemaņām.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Jā, liekuļi laikam būtu pareizāks apzīmējums...

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Principā domai piekrītu. Zināma daļa mūsu publikas vienkārši principiāli izvairās no jebkādas atbildības par savu dzīvi un vienkārši maisa gaisu meklējot ārējos ienaidniekus. Visu laiku ir zviedri, krievi, WEF, amerikāņi un visi citi ko konkrētajā brīdī var pievilkt aiz ausīm. Es nesaku, ka ārējās ietekmes nav, nedzīvojam jau uz izolētas salas, bet pateicoties šai publikai normālam cilvēkam ir ļoti sarežģīti novilkt līniju starp to, kas tiešām ir mērķtiecīgs uzbrukums valstij un to kas ir vienkārši personīga pohujisma vai neizdarības piesegšana ar pasaku tēliem. Kaut vai tie paši mūsu politiķi, kas paši pamanās no nezināmiem līdzekliem sacelt sev ahujennās mājas, bet valsti redz postā ir aizlaidis Soross, un kliedzēji pilnīgi skatās uz to politiķi un viņa limuzīnu, un saka: "jā, vot suka Soross, viņa dēļ man pa minimālo jāstrādā".

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Un kurš tad īsti šādā situācijā ir vainīgs. Tā daļa publikas, kas ir mērķtiecīgi izaudzēta un nemaz nespēj patstāvīgi domāt. Vai Soross un viņa ielikteņi, kas mērķtiecīgi ir šādu publiku izaudzējuši, lai nodrošinātu savu varu?

Diemžēl realitāte ir tāda, ka cilvēks piedzimst diezgan bezpalīdzīgs un to, par ko kļūs, nosaka tie, kam pār viņu ir vara. Ja šo saprot, tad arī nav nekāda pārsteiguma, kādēļ Soross (ar šo vārdu saprotot "kolektīvo Sorosu", nevis vienu indivīdu) dara visu, lai iznīcinātu ģimeni kā vērtību - tādejādi maksimizējot valsts varas ietekmi uz bērnu.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Un atkal mēs braucam virzienā, kurā cilvēks ir tikai nabadziņš kurš par neko neatbild. Es vēl piekristu, šādai domai, ja mēs dzīvotu kādus 100 gadus atpakaļ kad informācija nebija pieejama dažu klikšķu attālumā, bet šobrīd stāstīt, ka kāds kādu izaudzinājis lai saglabātu varu ir maigi izsakoties nekorekti.

Visa realitāte ir tāda, ka cilvēki negrib atbildēt par savu dzīvi. Soross iemācīja pārdot mežus zviedriem lai naudu notriektu un pēc tam visā vainot valsti, kas par maz maksā pabalstos un ka ļavusi mežus pārdot zviedriem? Soross liek strādāt par sūdīgām algām, kuras nedēļas beigās tāpat tiek nodzertas, sūdzoties, ka valsts neatbalsta un neceļ minimālo algu? Soross sastāstīja sievietēm, ka 12 stundu darba diena ir pareizais ceļš lai dabūtu instagrama dzīvi un ģimene nav vajadzīga?

Man tu šīs pasakas vari nestāstīt, jo tālāk mēs braucam Ukrainas konflikta un Kovidlaika paceltajos sūdos, jo vairāk redzams, ka cilvēki principiāli izvairās no jebkādām idejām, kas kaitē viņu pašreizējam dzīves redzējumam un kvalitātei. Visi ērti velk aiz ausīm visādus Sorosus, WEF, krievus, zviedrus, bet ja skatāmies uz problēmu cēloņiem, tad var redzēt, ka mēs pat vēl neesam tikuši pāri padomju domāšanai, kur nu vēl līdz kaut kādam Sorosam.

Tālāk par ģimeni kā vērtību - ģimene pēdējo reizi bija vērtība laikā, kad bērni tika nodarbināti mājas darbos un kopā ar vecākiem veidoja savu saimniecību. Tikko kā bērni jau no maza vecuma nevis turpināja dzīvot ģimenē, bet gan nonāca dārziņos, runāt par ģimeni kā vērtību jau ir stiepjami. Ja bērns savu audzinātāju vai skolotājus redz biežāk kā vecākus, tad nevajag brīnīties, ka skola samāca kaut kādus sūdus. Visi ģimeņu aizstāvji ar putām uz lūpām kliedz, ka viendzimuma ģimenes nevar būt ģimenes, tajā pašā laikā mums ir vienkārši kaudze ar vientuļajām mātēm, alkoholiķu ģimenēm, darbaholiķiem vecākiem, kas atpērkas no bērniem, bet tur ar ģimenes vērtībām viss redz ir ok. Tas poh, ka minētie bērni pēc tam reti kad spēj izveidot normālas ģimenes. Galvenais aizstāvēt "ģimenes vērtības".

Viss manis minētais sākas un beidzas ar personisko atbildību par saviem lēmumiem. Ja vīrietis tagad kādai sievietei uztaisītu bērnu un viņu pamestu lai tiek galā pati, tad ko, Soross vainīgs, ka viņam sūdīgas vērtības? Vai arī vīrietis pats būtu mudaks? Un kā ar šādiem gadījumiem 200 gadus atpakaļ, kad Sorosa vēl nebija? Vai kolektīvais Soross vecs kā zeme?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Jā, to pareizi saproti, ka tieši tajā virzienā diemžēl braucam. Organizēti un mērķtiecīgi.

Tieši tā, kā apraksti - diemžēl ģimenes vērtības tiek degradētas jau sen, tas nav nekāds jauns fenomens.

Un "kolektīvais Soross" nav "vecs kā zeme", bet gan ļoti konkrētā vietā un laikā radies - pamatā ir Franču revolucionāru idejas, kuras 20 gs. sākumā augstāko vilni guva Marksa interpretācijā (un Hitlera spējā ekspluatēt anti-marksistu bailes, saprotot Marksisma ļaunumu) un tieši šajā vidē "izauga" un varu ieguva Soross, kas ir viena no spilgtākajām neomarksistu virziena figūrām. Protmas, ka bez viņa tur ir gan daudz "īsteni ticīgo", gan vienkārši nežēlīgu politiķu, kas, tāpat kā Soross, nevis tic šīm idejām, bet izmanto milzīgo varu un bagātību, ko ar iegūt ar to palīdzību apmānot pūli.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Sāksim ar to, ka tā saucamās "ģimenes vērtības" ir vēsturiski pašas sabiedrības radītas, lai nodrošinātu minētās sabiedrības izdzīvošanu pie augstas mirstības un zema dzīves ilguma. Sabiedrība šīs vērtības uzlika, sabiedrība arī noņēma, ļaujot cilvēkiem šos jautājumus risināt paļaujoties tikai uz bioloģiskajiem procesiem. Un bioloģijā ģimenes vērtības darbojas ļoti nosacīti.

Ja lienam vēsturē, tad problēmas ar "ģimenes vērtībām", ir senas kā civilizācija un laika gaitā tikušas pārrakstītas pa labi pa kreisi, līdz ar to es pat nezinu vai būtu korekti šī brīža situāciju saukt par degradāciju. Senie romieši un grieķi atsevišķos brīžos bija vēl tālāk degradēti.

Un tā daļa par ideoloģijām arī ir tikai acu aizsmērēšana, jo ja pūlis nemeklētu vienkāršu izeju savām problēmām, tās idejas nekur tālu netiktu. Bet pūlim jau patīk vispirms izlikties, ka neredz ideoloģijas fufeli, bet pēc tam visā vainot marksistus, Hitleru un Sorosu. Jo tā ir vieglāk. Ir vieglāk pateikt ka bērnu skolā pataisīja par LGBT+ atbalstītāju, nekā atzīt, ka tam bērnam vecāki praktiski nav pievērsuši uzmanību. Ir vieglāk atbalstīt vadoni, kurš uzsācis karu Ukrainā, nekā organizēties un cīnīties ar sistēmu, kas tevi ir padarījusi par nabagu un tagad sūta karā. Viss ko minēji par marksimu un revolucionārām idejām ir vienkārša cilvēku vēlme izvairīties no atbildības palienot zem kaut kāda ideoloģijas lietussarga. Jebkurai idejai dzirdīgas ausis ir tikai tad, ja klausītājs idejā redz personīgu ieguvumu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

"Senie romieši un grieķi atsevišķos brīžos bija vēl tālāk degradēti."

Tieši tā. Un kas ar viņiem rezultātā notika?

Meklē vainīgos, ja tev no tā labāk paliek. Kas interesantāk - par to, ka kliegsi, ka vadonis vainīgs, visticamāk tev nekas nebūs. Bet vaino pūli un tas tevi nomētās ar akmeņiem. Un tāpat nekas nemainīsies.

Es tikmēr (bez lielām cerībām) tomēr turpināšu tam pūlim teikt, ka tikai viņi var pārtraukt šo loku, norādot uz viņu vadoņu ļaunumu.

Bet tā vispār - ja konkrēti par Latvijas sabiedrību - uzskatu, ka neatgriešanās robeža jau sen ir pārkāpta un tikai ārējs spēks var kaut ko glābt, ja šāds pavērsiens izdosies pasaules mērogā.

Antonsk Reģ.: 05.01.2023
0 0 Atbildēt

Generalsvr:

Дорогие подписчики и гости канала! Во время оперативного совещания с постоянными членами Совета Безопасности РФ, которое прошло в пятницу в режиме видеоконференции, президент России Владимир Путин отказался обсуждать тему второго этапа мобилизации, заявив при этом, что мобилизацию никто не отменял и подтвердил, что продолжение мобилизации "вопрос решенный".

Во время закрытой части совещания в узком составе президент оказался более словоохотлив, сделав несколько "прогрессивных" заявлений. Так Путин сказал, что необходимо реализовать идею быстрой результативной "спецоперации" в отношении соседней страны, где победу можно практически "гарантировать". Такой страной президент считает Грузию. Путин уверен, что при договорённости с частью нынешнего грузинского руководства можно спровоцировать конфликт, реализовав победный сценарий, и заодно помочь той части пророссийски настроенного руководства Грузии избавиться от "нежелательных элементов" во власти. Параллельно президент России собирается решать "армянский вопрос", каким образом, правда, не уточнил. Готовые сценарии спецоперации находятся у президента ещё с осени прошлого года и сейчас он дал распоряжение адаптировать их к сегодняшним реалиям и представить ему к первому февраля.

На выходных Путин провел ряд консультаций с людьми из ближнего окружения. Темой для обсуждения стали "мирные предложения", переданные через неформальные каналы от руководства влиятельной страны-посредника президенту России. Суть предложений сводится к тому, что Путину предлагают вывести войска на границы 23 февраля 2022 года. Далее, в течение семи лет переходной период передачи Крыма Украине, ЛДНР в территориях на 23 февраля 2022 года остаются под контролем России от семи до десяти лет без формального признания этих территорий российскими со стороны большинства стран, после чего статус этих территорий должен быть урегулирован с Украиной. Демилитаризованная зона границы с Украиной со стороны России и Республики Беларусь, а также передача военных преступников и выплаты компенсаций Украине, также в предложениях. Для "сохранения лица", Путину предложили после вывода войск на границы по состоянию на вечер 23 февраля 2022 года, отсрочку на один год с реализацией остальных решений. Предполагается, что президент России сможет объявить это "победой", что позволит ему или "преемнику" избраться президентом не позднее марта 2024 года. Украине при этом гарантировано вступление в НАТО летом 2024 года. Посредниками готовы выступать семь стран-гарантов. Эти предложения пока НЕ поступали украинской стороне, посредники ждут ответа со стороны Путина. Президента России предупредили, что в случае отказа Украине будет поставлено всё необходимое вооружение для разгрома российских войск на всей территории Украины в границах декабря 1991 года.

Путин думает.

Antonsk Reģ.: 05.01.2023
0 0 Atbildēt
ctx1 Reģ.: 02.01.2022
1 0 Atbildēt

viencexperc rakstīja: "Par zviedru mežiem, par pilnībā noprihvatizētiem ārzemju kompāniju īpašumiem,"..

Laikam neesi skolā ekonomiku mācījies. Tā ir normāla lieta pārdod kādu daļu vai visu uzņemumu kaut kam. To tikai komunisti nesaprot, kuri domā, ka viss jāpieder valstij.

"Ja, teiksim es dzīvoju īrētā dzīvoklī, tad tak man pilnīgi pie kājas, kuri īpašnieki par viņu strīdās,"

Bet nebūtu vienalga, ja tajā dzīvoklī atnāktu citi, un pateiktu, ka tagad tas būs viņu štābs bet tavas mantas - tagad ir trofejas. Vai to īrēto dzīvokli uzspridzinātu ar tevi iekšā.

"tā vairs nav mūsu zeme"

te kaut kādas krievu propogandas citē.

"kas mums kā tautai vispār ir atlicis?" nu beidzās komunisms v1.0 Latvijā. Tautai vairs nekas nepieder. Kapitāls pieder tikai tiem, kuri grib sev kapitālu.

Nebaidies. Latvija plašiem soļiem virzās uz komunismu v2.0.

Bet nebūtu vienalga, ja tajā dzīvoklī atnāktu citi, un pateiktu, ka tagad tas būs viņu štābs bet tavas mantas - tagad ir trofejas. Vai to īrēto dzīvokli uzspridzinātu ar tevi iekšā.

.............................................

Būtu pilnīgi pie dirsas, kas ar to dzīvokli notiek. Domu uztvēri, vai neesi skolā mācījies?

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Kad interesanti, tad somi, kam viss minētais ir spēkā joprojām, tiek saukti par laimīgāko nāciju pasaulē. Un kādas šobrīd ir tavas izredzes uz jebkādu karjeru Latvijā, nezinot angļu valodu? Vai tikai pret kirilicu naids, bet citiem kungiem klanīties esi gatavs?

Starp citu - tajā pat Somijā, papildus okupantu obligātajai valodai, publiskajā vidē var dzirdēt un redzēt ļoti daudz informācijas kirilicā.

Man nav naids ne pret vienu valodu. Man nav problēmu redzēt vai "dzirdēt" informāciju kirilicā. Es krievu valodu pārvaldu ļoti labi (rakstīt gan esmu aizmirsis, bet ātri atcerētos vajadzības gadījumā). Jautājums ir par manām tiesībām manā zemē un par pašcieņu. Man tāda ir, zinu vēl cilvēkus, kam tāda ir, lai gan daudziem, acīm redzot, nav.

Angļu (krievu, vācu, whatever) valodu nepieciešamība darba tirgū ir veselas atsevišķas tēmas cienīga diskusija, nevēlos tagad to te izvērst.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 12 Atbildēt

Kādas tad ir tavas tiesības tavā zemē? Ko saproti ar pašcieņu? Konkrēti vari noformēt vai tikai skaistas frāzes? Un kā ar to pašu valodu - vai to labāk zin padomju skolu vai tomēr mūsdienu "brīvo" skolu audzēkņi?

darklight Reģ.: 29.10.2013
5 0 Atbildēt

Nav ne laika, ne vēlēšanās rakstīt esejas uz vairākām lapām, lai paskaidrotu tev pašsaprotamas lietas. Man šķita, ka paskaidroju savu pozīciju pietiekami skaidri. Ja neaiziet, tad laikam nav lemts.

Volx Reģ.: 22.11.2018
8 1 Atbildēt

Cik ievērots, tad Brady šitā iztirzā visus jautājumus. Viņš varētu iet strādāt bankā, kas izdod kredītus. Varētu līdz bezgalībai iztirzāt visus riskus ar potenciālo klientu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 11 Atbildēt

Pareizi esi sapratis. Nespēja iztirzāt jautājumu un pamatot savus argumentus ir apliecinājums, ka teiktais ir tikai atreferēta frāze, kas balstīta aklā ticībā kaut kādai autoritātei, no kā tā ir paņemta.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 18 Atbildēt

Par to jau runa - tev ir kaut kādas "pašsaprotamas lietas", kuras pats nespēj paskaidrot. Kas patiesībā ir tieši pretējais tam, ko šis vārds it kā pasaka - patiesībā tās ir lietas, ka nav saprotamas ne vien man, bet pat tev pašam.

Un tieši tādēļ vajag nevis esejas, kuras jau uzrakstīji, bet gan tieši pretējo, ko prasu - konkretizēt tās tavas esejas, kura ne tuvu nav pašsaprotamas.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Vecais Piontkovskis raksturo Vācijas ministru Pistoriusu un lietas Maskavā:

youtu.be/xoCZYkF_rZg?t=921

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Nu P-kgs kārtējoreiz savā elementā.Lai gan pēc idejas viņam nav ko zaudēt, bet nu tādā vecumā prāts un humora izjūta ir apsveicami.Bet reku šitais arī nav ar pliku ņemams- iedod tik viņam iemeslu, izraks bez lāpstas: www.youtube.com/watch?v=JAivmAL7Nj8

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Nu, Arestovičs jau paspēja aizstāvēt abus attiecībā uz iepriekšējo Šveca video, par šo vēl nav izteicies. Sev raksturīgā stilā: Rezņikovs esot labākais aizsardzības ministrs, jo sevišķi intensīvi prasot ieročus ārzemju politiķiem un amatpersonām, bet Budanovu viņš personiski pazīstot, Budanovs esot patriots, kurš guvis ievainojumus, kalpojot tēvzemei un sevišķi izcils pretinieka aģentu ķeršanā.

Bet tomēr Zeļenskis atkal spiest veikt tīrīšanu:

"Vairākas augsta ranga Ukrainas amatpersonas atkāpās no amata vai tika atlaistas 24. janvārī, jo prezidents Volodimirs Zeļenskis apņēmās izskaust korupciju no savas administrācijas skandālā, kas draud iedragāt Rietumu līdz šim stingro atbalstu Kijevas vadībai. 24. janvāra sākumā prezidenta administrācijas vadītāja vietnieks Kirilo Timošenko 24. janvārī paziņoja, ka ir iesniedzis Zelenskim atlūgumu. Neilgi pēc Timošenko paziņojuma atkāpās arī Ukrainas aizsardzības ministra vietnieks Vjačeslavs Šapovalovs, kurš bija atbildīgs par karaspēka apgādi ar pārtiku un ekipējumu, atsaucoties uz "mediju apsūdzībām" korupcijā."

www.rferl.org/a/ukraine-corruption-zelensky-fighting-east/32236992.html

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Ja vairākas dienas tur iet vaļā tā epopeja/par! tīrīšanu un paššķīstīšanos.Un ne vairs baumu līmenī.Šaubu nav, iemesls un iegansts tam ir gana nopietns.Šitiem diviem ir atšķirīgas pieejas,katrs drošvien kaut ko "pārstāv".Taču diez vai kāds no viņiem pats ir zaglis vai lohs vai gluži nodevējs..

AA "secinājumi" izriet no viņa globālās nostājas- ok,šodn karojam, kassīsimies varbūt parīt.Kad nebūs cita ko darīt.Čekists savukārt ir "elementā" tad, kad ir intrigas un ja ir ko "rakt".Tad viņš burtiski uzplaukst.Tā ir viņa specialitāte.Bet, ja viņam nebūtu kaut daļa taisnības, tad jau tagad nebūtu ko tīrīt.Jautājums- kapc netīrīja agrāk.Jo runāts tiek jau teju visu gadu.Viņa tēze par/to, ka ķert pie rokass un bargi sodīt ASV nodokļu maksātāju naudas izšķērdētājus- nu tas ir apsveicami.Kaut nu ātrāk un visur visā plašajā...

Kas tad īsti bija tas faktors, kurš šiten tā te pēkšņi nupat pamudināja,iedrošināja un sapurināja.Kuŗš te kam kko varbūt "ieteica".Varbūt, ka uzstādīja kaut kādus tipa noteikumus. Plus vēl arī lidaparāts nogāzās.Hm.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Ja zagtu pieklājības robežās, tad jau varētu atstāt uz kara beigām. Bet izskatās, ka apetīte nevāja. Piem. infrastruktūras ministra vietnieks esot pievācis 400 000 $ no ģeneratoru pirkšanai paredzētās naudas. Par tiem vietniekiem interesanti, izskatās, ka vairāku ministru "zami" atlaisti no amata, bet paši ministri paliek amatā. Tā, ka tā cīņa pret korupciju izskatās tikai pēc pareizo grēkāžu sameklēšanas un atlaišanas.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Ministru nomaiņa visticamāk būtu pārāk liels skandāls, ko protams izmantotu Krievija lai apstrādātu Rietumus,attiecīgi līdz kara beigām izbrauks ar tiem pašiem, pēc tam skaidrosies.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Jaunā ieroča, ko drīz saņemšot Ukraina, prezentācija. Izrādās, tas sākts izstrādāt vismaz pirms 7 gadiem un ir SAAB un Boeing kopražojums:

GLSDB: A gamechanger in ground artillery, Ground Launched Small Diameter Bomb, ko var palaist no M270 vai Himars:

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

"Vācija gatavojas nosūtīt uz Ukrainu tankus "Leopard 2", otrdienas vakarā vēstīja laikraksts "Der Spiegel", atsaucoties uz vārdā nenosauktiem avotiem. Vācijas kanclers Olafs Šolcs pēc "mēnešu debatēm" nolēmis piegādāt Ukrainai kaujas tankus, teikts ekskluzīvajā Der Spiegel ziņojumā."

Berlīne vēl nav oficiāli paziņojusi Varšavai par lēmumu atļaut sūtīt uz Ukrainu tankus Leopard 2, otrdien CNN sacīja Polijas amatpersona.

No CNN, šovakar

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Vakar paklīda baumas no ASV avotiem, ka arī ASV došot savus tankus, līdz ar to Berlīnes prasības tanku došanai ir izpildītas. Pāris dienas atpakaļ vēl retorika bija tāda, ka Berlīne dos savus tankus, ja arī ASV piedalīsies.

Šeit gan vēl paliek jautājums, ko vakar pacēla arī Arestovičs, par to cik ātri un uz kādiem noteikumiem tie tanki tiks doti, jo devēji var izdomāt prasīt pretī kaut kādus citus tankus.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Klasiski pasākums notiek pēc "lendlīzes" (Lend-Lease) noteikumiem, tie ASV ja pareizi atceros nav mainīti kopš WW2, tā kā katrs var apskatīties pats ko tas īsti nozīmē.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Lendlīze vēl līdz šim nav iedarbināta.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

piekrītu, bet maz ticams, ka kāds izdomās jaunus noteikumus šajā kontekstā ;)

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

22:47, 24.01.2023... Главнокомандующий ВСУ Валерий Залужный получил по наследству от американца украинского происхождения Григория Степанца один миллион долларов. Все эти средства ($1000000,-) Залужный пожертвовал на ВСУ.

Об/этом! сообщает The New York Times.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Meklēt ārējo ienaidnieku ( Soross, ASV, Krievija, utt) ir vecs kā cilvēces civilizācija.

Uz to arī radās reliģija - novērst savas problēmas uz kaut ko varenu.

Cilvēkam vieglāk vainot nevis sevi, bet kādu citu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Noliegt ārējā ienaidnieka eksistenci arī nav nekāda gudrā pieeja.

Par reliģiju piezīme vietā. Un par to, ka vainot kādu citu ir vieglāk arī. Un tas mūs neizbēgami noved situācijā, kurā ārējam ienaidniekam ir lieliska iespēja kļūt par iekšējo ienaidnieku, jo cilvēki šo iespēju izvairīties no atbildības pieņem. Tieši tā to izdarīja Hitlers un Staļins. Tieši tā to dara Putins un Soross.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Pag, vai tās ir manas augstāk minētās idejas, ka dienas beigās cilvēki paši vien ir atbildīgi pie sūdiem kuros atrodas? Ka viss ko stāstītu kolektīvais Soross, Putins un Hitlers būtu fufelis, ja vien pilsoņi paši nemeklētu "laimes lāčus", kas viņus izvedīs no viņu pašu radītās nelaimīgās eksistences?

Bet tapat tak vēl diskutējām, ka Soross savu publiku ir izaudzējis, rekur pat citāts:

"Un kurš tad īsti šādā situācijā ir vainīgs. Tā daļa publikas, kas ir mērķtiecīgi izaudzēta un nemaz nespēj patstāvīgi domāt. Vai Soross un viņa ielikteņi, kas mērķtiecīgi ir šādu publiku izaudzējuši, lai nodrošinātu savu varu?"

Tad kā tur galu galā ir - publika ir izaudzēta kā vajag, ne par ko neatbild un visu automātiski nostumj uz ārējiem spēkiem vai tomēr publika saprot, kas notiek, bet personīgu interešu vārdā nešūpo kuģi un visus sūdus nostumj uz visādiem ārējiem spēkiem, jo pretējā gadījumā būtu jāatbild kāpēc visu notiekošo ir pieļāvuši?

Krievi šobrīd ir vienkārši izcils otrais gadījums - visi zin, ka Putins ir nolaidis valsti podā, pat trakās omes, bet reti kurš uzdrdošinās kaut ko izteikties, jo tad būtu jāatbild uz jautājumu, kā Putins tika pie varas un kāpēc viņš tur ir tik ilgi. Krievu skolotāju pīkstēšana vispār robežojas ar kaut kādu psihisku saslimšanu, jo spēt vienlaicīgi viltot vēlēšanu rezultātus vairāku gadu garumā un paralēli sūdzēties par algām jau ir kaut kāds nākamais līmenis tajā, cik ļoti cilvēks negrib atbildēt par savu rīcību.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Bezjēdzīga diskusija. Kas bija pirmais - vista vai ola. Soross audzē elektorātu, elektorāts ievēl Sorosu. Mūsdienu demokrātijas pavisam vienkāršais mūžigais dzinējs, ko salauzt var tikai ārējs spēks vai sistēmas nonākšana līdz sabrukumam, kas ir neizbēgamas pieaugošas personiskās bezatbildības sekas. Diemžēl sliktā ziņa - Sorosam pofig, viņš tūlīt nomirs. Sačakarētā sabiedrība paliks un nezinās, ko darīt.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Tak ar muļķību ir tāpat kā ar entropiju. Lai izglītotu sabiedrību, jāpieliek pūles, bet stulbāka tā paliek dabiskā kārtā. Kas attiecas uz ietekmēšanu un propagandu, ir labs teiciens: " пропаганда не делает из людей идиотов, она на них рассчитана ". Propaganda nepadara cilvēkus par idiotiem, tā ir domāta idiotiem.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Tur ir mazliet viltīgāk - ar izglītību nepietiek. Cilvēce pēc spējas atlikt gandarījumu (nezinu kā precīzāk tulkot delay gratification) un reakcijas uz ārēju kairinājumu principā dalās divās lielās daļās (protams ar starplīmeņiem), un problēmas sākas tad kad emocionālākie un tie kam visu vajag uzreiz pavelkās uz kaut kādām lietām, bet nosvērtākie un apdomīgākie tos aktīvistus neaptur vai uz viņu rēķina vēl sāk taisīt biznesu un bīdīt citas intereses. Tur arī ir propogandas spēks - pietiek sakacināt emocionālāko populācijas daļu, kad visi pārējie pavilksies līdzi lai izvairītos no konfliktiem. Principā tā ir tīra bioloģija un socioloģija no senajiem laikiem, kad visi vēl dzīvojās pa alām un cilvēces attīstībai ir nepieciešami abi cilvēku tipi. Patinot atpakaļ filmu visas problēmas vēsturiski ir sākušās ar to, ka emocionāli cilvēki sāk vārīt sūdus un kačāt pravas, kalkulētāji vai nu klusē vai uz tā vārās, līdz sūdi ietriecas ventilātorā un kāda karaļvalsts vai impērija aiziet nebūtībā. Jebkura impērija ir sākusies ar to, ka imperators ir piesaistījis procesam spīdošākos kadrus katrai lomai, un beigusies ar to, ka procesu vada daiļdirsēji.

Kāpēc es vedinu domu uz personisko atbildību? Kliedzējus tāpat neizglābsi, viņiem neatkarīgi no izglītības līmeņa smadzenes vienalga darbojas savādāk un viņi vienmēr atradīsies aiz kā pavilkties. Ar personīgo atbildību diemžēl jānodarbojas nosvērtajai publikai, jo viņu rokās ir izvēle - bremzēt kliedzējus tagad, vai klusēt, neiesaistīties procesos, ļaut viņiem visu salaist pēcpusē un celt no jauna.

Pieturoties pie tēmas - krievi šobrīd acīm redzami ir izvēlējušies otro variantu, savukārt ukraiņi vismaz pagaidām pirmo. Krieviem līdz dibenam vēl tāls ceļš grimstams, ukraiņiem visu notieks tas, kurā virzienā viņi aizies pēc kara beigām, jo pavelkoties uz savām vecajām politiskajām tradīcijām tur atkal var visādi sanākt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

"Propaganda nepadara cilvēkus par idiotiem, tā ir domāta idiotiem."

Precīzi. Tieši tādēļ ilgtermiņa stratēģijā ietilpst arī izglītības sistēma u.c. idiotu sabiedrības formēšanas rīki. "Ilgtermiņa", protams, absolūti egoistisko varas un naudas kāro indivīdu izpratnē. Bet pat viņi saprot uz ko tas ved patiesā ilgtermiņā - ko apliecina ka lokāli ar šo karjeras veidu "nodarbinātie" tipiski ir savus bērnus nodrošinājuši ar dzīvi ārzemēs, bet īsto lielo globālistu aprindās ir neproporcionāli daudz bezbērnu indivīdu.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Lasīt manu tekstu augstāk - problēma nav tajā, ka tauta tic propogandai, bet gan tajā, ka tauta tic ka pārējā tauta tic propogandai, kā rezultātā drošības pēc klusē. Lūk tas ir brīdis kad sākas visas problēmas. Un šeit nav jautājums par izglītīb - ja sakarīgais bet klusais vairākums savā starpā nerunā un neaizstāv savas intereses, tad visādi muļķi bīda savējās. Klusais vairākums no savām ērtībām diemžēl sāk celties tikai tad, kad mulķi ir salaiduši visu podā, vai arī tad kad redz, ka viņiem līdzīgie kaut ko kustās.

Un šeit arī sākas doma par personīgo atbildību - kurā brīdī klusējošais vairākums plāno atbildēt par savu klusēšanu? Tad kad viss būs pavisam slikti vai tomēr kaut kur to procesu pa vidu noķert?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Neplāno. Simpsonos ir epizode, kur parādās teksts - mēs, pūlis, nožēlojam un vairāk tā nedarīsim vai tamlīdzīgi. Protams, ka tas ir sarkasms.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Ne vien neplāno, bet ir gatavi aktīvi atbalstīt "muļķus". Kādēļ pēdiņās - tādēļ, ka nekādi vadoņus, kas mērķtiecīgi īsteno savus plānus, nevar saukt par muļķiem kopā ar noderīgo idiotu masu, kas viņus aktīvi atbalsta.

Vadoņiem, kopā ar noderīgajiem idiotiem (skaļo minoritāti) ir jāsasniedz kritiskā masa, kas sabiedrībā "normalizē" vadoņa idejas. Un brīdī, kad sabiedrības normas ir pieņēmušas to, kā normu (paņemsim Hitlera piemēru) - normālie (jeb klusējošais vairākums) vienkārši rīkojas atbilstoši šīm normām un sāk slepkavot - tieši "normālie", nevis vadoņa tuvie sekotāji nodrošināja visu Hitlera režīma slepkavību prakstisko izpildi.

Un Tu, Raimond, esi lielisks piemērs mūsu salīdzinoši mazajā eksperimentā - esi pavisam normāli gatavs izrēķināties ar nevakcinētajiem tautas ienaidniekiem. Princips tas pats. Tikai mērogs mazāks.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Si vis pacem, para bellum. Gribi mieru , esi gatavs karam. Kā tad Šveice - ārējo ienaidnieku pagrūti sameklēt, bet armija ir.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Šveici sapratīsi tikai tad, kad aptversi kādēļ tā varēja vienlaikus glabāt Hitlera, Staļina un sabiedroto naudu.

Minēt Šveici kā sabiedrības organizācijas piemēru ir tikpat bezjēdzīgi, kā naftas magnātu Norvēģiju saukt par elektroauto paraugvalsti.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

"Šveici sapratīsi tikai tad, kad aptversi kādēļ tā varēja vienlaikus glabāt Hitlera, Staļina un sabiedroto naudu."

Iespējams, es to esmu aptvēris labāk par tevi ;) Jo Šveice vienmēr centusies izspēlēt stipros kaimiņus, piem Habsburgus un Francijas karaļvalsti vienus pret otriem. Un izmantot pēc iespējas visus. 30 gadu kara laikā 1618.-1648.g.arī Šveices konfederācija bija mierīga vieta, jo dažādi politiķi, tajā skaitā visai īpatnēji, algotņu komandieris Jörg Jenatsch ( pieminu to tāpēc, ka latviski ir izdota grāmata par viņu, "Jirgs Jenačs" ), spēja to nodrošināt.

Labi, otra valsts ar grūti atrodamu ārēju ienaidnieku, Luksemburga. Kurai ir armija un kura ir NATO.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Protams, ka visu esi aptvēris labāk par mani. Tieši tādēļ piedāvā Šveici kā paraugu.

Un pastāsti, ar ko Luksemburga pelna naudu un vai tā būšana NATO ir aizsardzībai, vai būt klubiņā pie siles. Kas un kā varētu Luksemburgai uzbrukt, ja tā nebūtu NATO?

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Kā Luksemburga pelna naudu ? Nu, gluži tāpat kā ikviena cita valsts, iekšējā tirgū ar visām nozarēm, kuras dod peļņu, ārējā tirgū ar eksportu. Nu, līdzīgi kā Šveice, arī no finansu sektora. Neizskatās, ka valstij, kuru ietver Francija, Beļģija un Vācija kāds varētu viegli tikt klāt, tieši tāpēc valsts dalība NATO ir interesanta. Bat NATO "klubiņā pie siles" var tikt ikviens, kurš kvalificējas.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Jā, izskatās, ka tu esi labi iedziļinājies būtībā. Nešaubīgi - ar "tāpat kā jebkura" ir iespējams ar lēcienu bagātībā apsteigt Šveici un Norvēģiju ;)

www.statista.com/statistics/270180/countries-with-the-largest-gross-domestic-product-gdp-per-capita/

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

El Mundo

Spānija nosūtīs uz Ukrainu 53 Leopard 2 tankus!

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Pati Vācija tikai 14 Leopard A6 pagaidām. Bet Šolcam, saprotams, uzbrūk arī par tanku došanu:

"Galēji labējās partijas Alternatīva Vācijai (AfD) ārpolitikas pārstāvis Petrs Bistrons sacīja, ka kanclera lēmums ir "metis aiz borta Vācijas pēckara ārpolitikas pamatprincipus". Viņš pretstatīja Šolca nostāju ar saviem SPD priekštečiem Rietumvācijas kancelejā: Helmutu Šmitu un Villiju Brandtu, kuri vadīja tuvināšanās politiku ar Padomju Savienību. "Jūs ieiesiet vēsturē kā kanclers, kurš samīda šo mantojumu," viņš sacīja Šolcam."

www.dw.com/en/german-chancellor-olaf-scholz-defends-decision-to-send-battle-tanks-to-ukraine/a-64509633

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

"Izmetis aiz borta"

Tūlīt sameklēšu vienu ASV apskatnieku, kas raksta par Baidena eskalāciju.

Pēc tām tanku piešķiršanām vesela jūra rakstnieku ir ekskalējušies

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Skaļš virsraksts, tukš pārpublicējums no citiem avotiem.

twitter.com/kylenabecker/status/1618313598283157506?t=UkqAzhSMp_k1n7pChVqOKA&s=19

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Atgriežoties pie tēmas - Admirālis Gorškovs vienatnē aizceļojis līdz ASV piekrastei un pavirinājis lūku. ASV un Kanādas jūras spēki jau pieskata situāciju, tā teikt ja nu vajadzēs līdz ostai aizvilkt

Otra doma - nez ko domā ģedi, kas Karību krīzes laikā ar visu floti brauca uz Kubu? Tā teikt acīm redzami viss ir papists, ka pat flotes flagmanis kaut kur peld lepnā vientulībā, pat ja itkā piekrauts ar raķetēm. Vatei propogandai varbūt ir ok, bet tiem kas dienēja flotē noteikti acis asaro

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Pagājušo nakti notriekti 24 droni, un izšautas atkal apm. 30 raķetes pagaidām. Uz Kijevu izšautas 15 raķetes, pēc ziņām, visas notriektas, kaut gan vienā Kijevas rajonā bijis sprādziens, rūpniecības zonā, viens cilvēks miris, 2 ievainoti.

Pa to laiku turpinās korupcijas skandāls. Švecs vakar video teica, ka ASV likumdevēji uzlaidīšot Ukrainai audita komisijas, nevis vienreizējas, bet pastāvīgas, kuras kontrolēšot visu piešķirto līdzekļu izlietojumu. Viņš jau esot brīdinājis iepriekš, ka tā notikšot. Šveca video šajā sakarā:

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

To visu viņš "teica" jau pirms krietna pus gada.Kas "toreiz" tika fiksi vien izklassificēts kā baumas un/vai pat ļaunprātīga apmelošana.Ko viņš pārstāv,kas viņu uzkūdīja un kapc viņš te šitik piekasīgi kasās.Ko viņam vajg.Ko viņš grib.Kas viņš vispār tāds ir.Da pašol viņš na uj.Tagd vajg Karot, kassīsimies pēc/tam...Un visu šo pus gadu viņš tik maļ un tikai tagad kaut kas ir sācis notikt, taču vēl pagaidām tā īsti reāli nav noticis.Piekritēji un atbalstītāji joprojām ir gan vienai, gan otrai pusei.Kam te galējā taisnība- ta *uj viņu sazin.Un tā tālāk, un tjp un etc.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Es varu pilnīgi precīzi pateikt, kas notika "tikai tagad". 118. ASV kongresa vēlēšanās republikāņi dabūja pārsvaru 222 pret 212. Nav daudz, bet vairākums ir vairākums. Un kongresa šis sastāvs sāka darbību 3.janvārī.

Atceros Arestoviča teikto ka valsts labā pārstrādājies Jermaks ievācis saliekamo gultu birojā un nemaz uz mājām netiek. Tagad apmēram skaidrs, kāpēc. Iespējams, dvēseļu inženieris Arestovičs deguma smaku pamanīja savlaicīgi, tāpēc radīja iemeslu atlūgties no biroja. Starp citu, izteika par raķeti nebija vienīgā. Kad strīmā ar Feiginu tika apspriesti Prigožina izteicieni, ka ukraiņi aizstāv savas pozīcijas un nekad neatkāpjas Soledarā, tad Arestovičs piezīmēja: nu, viņš melo, zinu mūsu vienības, kuras tur aizmuka no pozīcijām. Feigins uztaisīja wtf ģīmi ( nu, kāda suņa pēc viņš to saka )

Vēl blogeris Tarass Berezovecs, kurš pats dien armijā, izteica pieņēmumu, ka "tanku lēmumi nāca drīz pēc ierēdņu atlaišanām, un ka tā varbūt nemaz nav nejaušība.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Nu rietumiem Ukrainas politiskā vide ir un būs problēma. Arī pēdējās piegādes liecina, ka to Krievijas sakāvi vajag visiem, bet ar piegāžu apjomiem cenšās nepārcensties, lai pēc tam nav jākaro pašiem pret savu tehniku vai minētā tehnika jāķersta pa puspasauli. Skatoties no rietumu puses, šobrīd der gan Ukrainas uzvara kaujas laukā, gan Krievijas padošanās zem ekonomiskā spiediena, ko rada sankcijas un militārie izdevumi. Tehnika tiek dota, visi itkā piedalās Ukrainas atbalstīšanā, bet fonā jau tiek gatavoti placdarmi Rietumu kompānijām dalībai Ukrainas atjaunošanā.

Par Berezoveca izteikumiem - nez vai tas bija tik saistīts, NATO jau labu laiku gatavo austrumu flangu tam, ka līdz tanku došanai tomēr nonāks, līdz ar to tas bija tāds laika jautājums. Pie tam, kā tas pats Arestovičs norādīja, neviens jau vēl neteica cik drīz tie tanki parādīsies frontē. Vācieši runā par kaut kādu aprīli, ASV runā par vēl vēlākiem termiņiem, attiecīgi ukraiņu publikai vajadzētu mazliet atdzist šajā virzienā, ja nē atkal būs kliegšana par zradu, kad nāksies atkāpties no Bahmutas.

Pats Arestovičs īstenībā ir vairākkārt tā nelabvēlīgi izteicies par frontē notiekošo - gan par to atkāpšanos, gan vairākas reizes par to, ka komandieri nespēj izveidot normālus nocietinājumus, utt. No vienas puses tas neatbilst viņa paša paustajam, ka razborkas taisa pēc kara, no otras puses tīri psiholoģiski tautai ir jārada kaut kāds pamatojums, kāpēc tiek zaudētas pozīcijas. Komandieri, cik zinu nekad nav tieši nosaukti, bet tiek norādīts, ka ir viena vai otra problēma. Un šajā situācijā, tajā pozīcijā ko Arestovičs ir ieņēmis sociālajos tīklos, viņam ir jārunā arī par neveiksmēm, jo tautu visu laiku barojot tikai ar labām ziņām sanāk krievu briļļainais onkulis, kura pārstāvētā ministrija jau 3 reizes ir sakāvusi NATO. Tāpēc Arestoviču es vēl klausos, bet daži citi jau ir reāli ZB ar savām pozitīvajām ziņām, tip Krieviju jau 3 mēnešus atpakaļ uzvarējuši.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Nu skaties ka tik nebij tā,ka pirms šitās tagadējās "došanas uz pillu klapi" tika kādi stingrāki papildu noteikumi uzstādīti.Sak,vai nu Jūs pie sevis (beidzot) ieviesīsit kārtību,vai nu...Skaidrs,ka dot un vienlaikus apzināties ka vismaz daļa tā devuma aizies kādos neceļos,tas taču ir absurds.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Nu kaut kas tāds jau bija, vienā ukraiņu kanālā tā starp citu paklīda teksts, ka Zeļenskis esot visus brīdinājis lai drusku piebremzē ar korupciju un dienesta stāvokļa izmantošanu, pretējā gadījumā būs sekas. Pieļauju, ka šim ieteikumam domas tiešām aug no ārzemēm, bet priekš rietumiem tā jau ir tikai daļa operācijas. Tanki jebkurā gadījumā tiek doti tikai tad kad Rietumi ir nodrošinājuši Austrumu flangu, tik daudz ka Zeļenskim varēja tikt dots laiks tikai līdz brīdim, kad Rietumi izvietosies un/vai janvāra Ramšteinai.

Antonsk Reģ.: 05.01.2023
0 0 Atbildēt

Par tankiem Abrams un Leopardiem no Izraēlas puspulkveža:

www.youtube.com/watch?v=Eds6AJ1hRUY&ab_channel=Newsader

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Vairāk kā stundu gara dažādu Ukrainas darboņu, tai skaitā Arestoviča, saruna par tautas psiholoģisko čakarēšanu. Interesanti, ka daudzas tēmas principā ir piemērojamas arī mums, jo retorika un psiholoģija aiz šīs retorikas ir ļoti līdzīga ta, ko dzirdam mēs. Kaut vai ideja no šīs sarunas, kas translējas arī uz mums - ja politiķi, bizness un citas elites neskaidro situāciju tautai un neiesaistās diskusijās ar loģiskiem argumentiem, tad tauta sāk meklēt alternatīvus informācijas avotus.

Žēl tik, ka pie mums šādi puslīdz kompetenti runātāji īsti nesavācas, vai arī ja savācas, tad pamatā lai bīdītu savas intereses vai vienkārši nobrauktu pa augšu problēmām, pārāk neiedziļinoties. Un pēc tam visi brīnās, ka tautai trūkst pašapziņas, esot milzīga neticība valdībai, utt. Bet kur viņa radīsies, ja man, lai dzirdētu kaut kādas dziļākas diskusijas par mūsu standarta ekonomiskajām vai sociālajām problēmām, jāklausās ukraiņu vai ASV blogeri? Kaut kāds Arestovičs par postpadomju domāšanas problēmām spēj komentēt sakarīgāk kā visi mūsu pašu vietējie eksperti

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Varbūt sāc beidzot aizdomāties, kādēļ "nesavācas". Kādēļ mūsu "brīvajā pasaulē" augstākā opozīcijas virsotne pret valdošo režīmu ir Gobzems. Un tas pats tikai tādēļ, ka ar nepašaubāmu ārēju spēku atbalstu. Un neko nepanāca.

650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

Arestovičšš ir sertificēts psihologs un tajā pašā jūtupā taču ir pieejami viņa videomateriāli konkrēti šajā jomā.Diezgan ok.

Padomju laikā ierēdņu varassapziņa un nesodāmības sajūta bija par kārtu zemāka, nekā šodien.Sirdsapziņas klātbūtne- vismaz par 2 kārtām augstāka.Jo īpaši tas salīdzinājums izpaužas pēc dažādām kovidlaika "reformām" massu zombizācijas līdzekļu uzplaukumā un personas brīvību ierobežojuma jomās.

Neviens kovidperioda afērists nav (joprojām!) nedz pieķerts, nedz kur nu vēl izķidāts.Nee.Suudi tika sasstrādāti nemērā, taču nekādu seku nav.Kā krievs teica- na ņet i sūdā ņet.

Valsts Vara mums veiksmīgi nodabojas ar atņemto alkomobiļu tālākpārdošanu.Bez garantijas un BEZ iepējām pārbaudīt! Interesanti ko par!/to saka Ptac un/vai kāds Hyjac.Lietoto aut tirdzn ģenerāl sekretārs UģisV izteicās/par! samērā kritiski, taču ļoti bikli.Un viņu var saprast.

Itin jo īpaši, nēmot vērā beidzamo dienu sacelto ažiotāžas ap vērienīgo tiesas procesu sakarā ar lietota bēemwē iegādi Tukumā (pie Lohiem,pa 7k eur).Par Lohu var kļūt pilnīgi jebkuŗš, tas izr zinātniski pierādīts.Pat nieka 4,5t kokakaīna te her vairs uz rīgu atvedīsi, visut vieni sirdēsti.Jā.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 0 Atbildēt

Kur var palasīt par to tiesas procesu Tukumā?

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Par pašu procesu jau diezvai kāds taisnību stāstīs, bet par pašu faktu bija te: www.delfi.lv/auto/zinas/kados-gadijumos-lietota-auto-pircejs-var-prasit-naudas-atmaksu-par-spekrata-trukumiem.d?id=55165084 ps,- ja tiešām tas tā taisnīgi un vienmēr būtu, nu tad bankrotētu pilnīgi visi jebkādu hlamu tirgotāji.Izņemot (prottams) autorizētos jaunu preču dīlerus. Šo te "processu" pamat uzdevums ir radīt vispārēju nedrošibas, nenoteiktības un baiļu sajūtu.Karā kā jau karā.Lohs/parasstais vairs nevar (nedrīkst..) būt drošs ne no vienas puses un nevienā jomā.Vienalga, vai viņš pircējs vai pārdevējs.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Bet nevar nepamanīt, ka Arestovičs visu laiku tikai daudzina par IPSO, un ir visai neapmierināts ar to, ka korupcija atklāta. Ja Ukrainas augstākie ierēdņi ar uzviju nepiegādātu materiālu IPSO, tad iespējas tādu izvērst būtu daudz mazākas. Arestovičam iekrīt nepateicīgā loma aizstāvēt valsts vadību, kura tiek realizēta formā "kružok Jermaka".

Pēc Ukrainas mediju ziņotā, Aizsardzības ministrija noslēdza līgumu par vairāk nekā 13 miljardiem grivnu ( 325 milj EUR ) ar uzņēmumu "Active Company LLC" ar tūkstoš grivnu ( 25 EUR !!) pamatkapitālu. 2021. gadā šim uzņēmumam tika dzēsta PVN maksātāja apliecība piegāžu trūkuma un deklarāciju nesniegšanas dēļ.(Šis uzņēmums pirms vairāk nekā trim gadiem kļuva par apsūdzēto kriminālprocesā par viltus darbības nodrošināšanu, lai piedalītos konkursā par liellopu gaļas piegādi ieslodzījuma vietām.)

www.tvnet.lv/7696345/ukrainas-aizsardzibas-ministrija-skaidrojas-par-edinasanas-skandalu

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Arestovičs ir jāklausās starp rindām, viņs saka daudz pareizas lietas, bet bīda arī savas intereses. Norakt visu viņa sakāmo tikai tāpēc, ka viņš varētu būt sašmucējies šajā brīdī nav īsti pareizi, jo ukraiņu politiskajā vidē ir samērā maz tādu mierīgu psihologu, kas tieši vajadzīgi šīs situācijas pārvārīšanai. Tas pats Gončarenko vai Porošenko atbalstītāji - visi itkā saka pareizas lietas, bet bieži vien aiziet tādā razņosā, ka maz neliekas. Kara stāvoklī tomēr jātur vēsa galva un jāaturas no savstarpējām strelkām.

Par IPSO un korupciju - jā, Arestovičam sanāk to visu pietušēt, bet kas cits atliek? Kara stāvoklī izsludināt vēlēšanas? Atgriezties pie savstarpējām strelkām? Tā korupcija tur bija vēl pirms Zeļenska un ir vienkārši pārņemta no priekšgājējiem. Normālā situācijā prasītos ministra atkāpšanās, bet kurš šajā brīdī darīs kaut ko tik stulbu kā mainīs ministru? Karš beigsies bet ukraiņi vēl kādus gadus 10-20 cīnīsies ar savu korupciju, jo tādu nacionālo tradīciju vienas dienas laikā neizskaudīsi.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Tev, jādomā, radies iespaids, ka es te aģitēju pret Arestoviču. Man pašam patīk klausīties viņa relaksēto stāvokļa frontē apkopojumu un citas lietas. Tikai pret viņu jāizturas kritiski. Man pašam radies iespaids, ka pašreizējā valsts kārtība, kurā visu nosaka prezidenta birojs un tā galva, viņam visai patīk. Bez tam viņam patīk zempaklāja diplomātija. Un dažreiz viņš pasaka dīvainas lietas:

Pims pusgada: "No Arahamijas un prezidenta biroja lēmumiem atkarīga ukraiņu tautas izdzīvošana principā":

youtu.be/RKHAHi8K3IA?t=1195

šī vieta. Arahamija ir radas deputāts, bet galvenais, Abramoviča uzticības persona, kurš mēģināja ietekmēt sankciju atcelšanu Abramovičam. Un posms "atgriezeniskās saites" ķēdē: ( Zeļenskis ) - Jermaks- Arahamija-Abramovičs. Nu aiz Abramoviča, ko gribi: Patruševs vai pats Putins.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Mans komentārs vairāk domāts pārējai publikai kas lasa šo forumu, mēs jau tomēr vairākas reizes esam apsprieduši Arestovča strīmus. Pie mums kaut kā mīl pilnībā ignorēt to cilvēku viedokli, kas kaut kad ir sasmērējušies, pat ja šie cilvēki stāsta pilnīgi adekvātas lietas, līdz ar to šis ir labs gadījums, kad atgādināt, ka laiku pa laikam vēlams nodalīt cilvēka pausto no viņa personības.

Kā es to redzu, Arestovičs šobrīd principā ir samērā pareizā vietā un, vismaz kamēr iet karš, es cenšos neiesaistīties viņa personības, sadarbības partneru un šaubīgo izteikumu vērtēšanā. Pēc kara - nu tur būs daudz jautājumu, gan no publikas gan no konkurentiem, bet līdz tam vēl jānodzīvo. Es pat īsti nedomāju, ka viņš pēc kara vairs tēmēs uz politiku, drīzāk paliks kāda padomnieka līmenī, jo pats ir lietas kursā par savām "astēm".

Kas attiecas uz Abramoviču un nu jau arī uz citiem oligarhiem, kaut vai to pašu Usmanovu, kurš nesen aigājis no kaut kāda valdības amata, viņi visi paliek zem dažādu drošībnieku kontroles un pie varas maiņas, jaunā drošībnieku struktūra palūgs viņus visus padalīties ar līdzekļiem un piedalīties interešu bīdīšanā. Oligarhu uzdevums būs ar saviem sakariem palīdzēt atcelt sankcijas, bet tas jau atkal ir stāsts par laiku pēc kara, tāpēc es tās šī brīža saites ar ukraiņu politiķiem īpaši neņemu vērā. Rietumi tāpat jau ir atstrādajuši informācijas virzību tā, ka šīs aģentūras tīkls īpaši karu neietekmē.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

, līdz ar to šis ir labs gadījums, kad atgādināt, ka laiku pa laikam vēlams nodalīt cilvēka pausto no viņa personības.--

Tikai pats Arestovičs tā nedara ;) Nesen strīmā ar Feiginu tika pieminēta The Wall Street Journal publikācija, kurā bija intervija ar CIP direktoru Bērnsu par to, ka viņš informējis Ukrainas pusi par uzbrukumu jau 2022.janvārī, kurpretī Rezņikovs vairākās intervijās ir teicis, ka viņš nekādu informāciju neesot saņēmis.

Nu, tad Feigins tā starp citu atbildēja, ka Šarijs ( ir tāds nicināms radījums ;) arī teicis, ka šī publikācija pareiza, uz ko Arestovičs: Ak arī Šarijs tā teica-pff-tad tur vispār nav par ko runāt.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Pirms 2 stundām...Несмотря на запрет командования, военные вскладчину покупают старые внедорожники или угоняют бесхозные автомобили на оккупированных украинских территориях. На машины устанавливают вооружение, а некоторые говорят, что обзаводятся транспортом, чтобы быстро уехать в случае отступления. Ura.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Nākamais cēliens: Vācijas aizsardzības ministrs Boriss Pistoriuss sacīja, ka iznīcinātāju nosūtīšana uz Ukrainu nav iespējama. ( out of the question )

Tiesa Vācijai nav F16 , bet Typhoon un Tornado un diezgan maz, 209 kopā.

www.wdmma.org/german-air-force-luftwaffe.php

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

ps., un atkal (pletj) tas Pzdoriuss, kā teica Piontkovska k-gs..

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 1 Atbildēt

Jāatslēdz elektrība un apkure visiem vācu auto dīleriem.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

priekš kam ukrainai lidmašīnas?

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Briti satraukušies, ka viņu īpašās tanku bruņas nonāks krievu rokās

www.thesun.co.uk/news/21191872/army-emergency-secret-british-armour-tanks-war-ukraine/

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

ASV jau ir pateikuši, ka Ambramsi ies bez slepenajām bruņu sastāvdaļām, pieļauju, ka briti darīs līdzīgi. Tas gan ir moments bez pārsteigumiem, jo pēc tā kas uz šo brīdi redzēts frontē, bruņu saturs ar garantiju nonāks krievu rokās, kaut vai caur nepilnīgi iznīcinātu tehniku.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Kad Sabiedrotie karoja pret Irāku, deviņdesmitajos gados, Medinas kaujā, Bredley bruņumašīnas un pirmie abramsi sakāva irākiešu T72 ( krievu pamata tanks arī 2023.gadā) vienos vārtos.

Medinas kaujā cieta tikai viens bredley, un tas pats no frendly fire.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Tas tanks ir izgatavots no speciāla sakausējuma, neviss kkas piekabināts klāt. Specifiska mašīna.

Viņš itkā vistālāk(8km)šauj no visiem rietumu analogiem, bet mazāk bīstams citiem tankiem, nevar caursist tos. Atiecīgi tas taka tāds cietoksnis(labas bruņas) izbrauc un 8 km rādiusā pļauj pa visādiem nocietinājumiem un viegli bruņoto tehniku.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

neiet runa par krievu sūdiem. Krievi taču karo ar T72, maksimums ar T80. Tie sūdi šķīst no visa kā.

Palasi par Medinas kauju, Līča karā.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Nu nez, pat Politico raksta, ka kaut kādi bruņu komponenti tiks novākti no Abrams tankiem

www.politico.com/news/2023/01/26/us-sends-ukraine-advanced-abrams-tanks-00079648

Pieļauju, ka konkrētie elementi ir tās maināmās bruņu plāksnes, jo pats tanka rāmis jau pa lielām šaibām ir no tērauda, un tam tēraudam tad pa virsu stiprinās maināmas bruņu plāksnes

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Es un The Sun stāsta par Chalenger, ne Ābrams.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Ā, nu britu tanki tiešām varētu būt cits stāsts. Pēc wiki datiem šādi tanki ir tikai pašiem britiem un Omānai, līdz ar to tiešām varētu pastāvēt jautājumi par to nodošanu un bruņu sastāvu. No otras puses briti jau domā par Challanger 3, līdz ar to Ukraina varētu būt virziens kur nostumt vecos tankus.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Challenger 2s aizsargā izcilās Chobham bruņas, kas izgatavotas no slepena keramikas, tērauda un triecienu absorbējošu savienojumu maisījuma. Armijas avoti uzstāja, ka jaunākās Čobhemas bruņas ar koda nosaukumu Dorčestera nekad nav ienaidnieka uguns caursistas. Aizsardzības avoti saka, ka tas būtu murgs, ja to sagūstītu iebrucēji. Armijas vadība sadarbojas ar Ukrainas augstāko pavēlniecību, lai nodrošinātu, ka Apvienotās Karalistes tanki tiktu aizvilkti atpakaļ drošībā, ja tie tiek izsisti no darbības.

www.thesun.co.uk/news/21191872/army-emergency-secret-british-armour-tanks-war-ukraine/

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Tev vajag palasīt arī kādus 10 ierakstus iepriekš, ne tikai pēdējo

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Jā, nu , nepiefiksēju. Tomēr es taču iztulkoju pāris citātu, tātad, nav gluži viens un tas pats.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

Krievu tanki domāti tikai lai cīnītos pret moriem, kuri bruņoti ar kokosriekstiem un banāniem. Jo fakts ir tāds, ka krievu tanku vēl nav pārsitis neviens banāns

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 0 Atbildēt

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Par sprādzieniem Irānā

t.me/leonidnevzlin/636

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Putins, Prigožins un Kadirovs apmeklēs Volgogradu, pilsēta tiek intensīvi sagatavota. ( jautājums tikai, vai tas būs īstais Putins ). Krievijas pilsētā Volgogradā, kur gaidāma prezidenta Vladimira Putina vizīte, aizliegta kravas automašīnu kustība un piešķirta brīvdiena valsts darbiniekiem.

Sīkāka informācija: Putinam plānots apmeklēt Volgogradu no 30. janvāra līdz 5. februārim, it kā par godu 80. gadadienai kopš uzvaras Staļingradas kaujā. Tajā pašā laikā Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs precizēja, ka Putins uz vienu dienu ieradīsies Volgogradā. Pagaidām nav skaidrs, vai prezidents piedalīsies svinībās.

www.pravda.com.ua/eng/news/2023/01/30/7387124/

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Par tiem klikšķukrājēju izpūstajiem diviniekiem beidzmajā laikā tādi normāli apskatnieki izteikušies aptuveni tā 5:2, ka reāli viņu nemaz nav.Ja ir, nu tad drīzāk tādi, kuri vienkārši bez liekām runām vizuāli savureiz parādās kadrā.Ja viņš tajā kadrā kaut ko runā, tad visdrīzāk vai nu pats īstais vai nu kārtējā tupā videomontāža.Nu tad jau redzēs, ko tur tas gaidāmais volgogradas spoks darīs un vai viņš vispār klātienē kādu uzrunās.

WašČekists reku aizvakar priecājās, ka Ukrainā beidzot esot ieradušies jau pirms pusgada solītie ASV izmeklētāji un ka esot iedibināta Par!/korupciju ziņošanas tiešā līnija, kur telefonzvans pienāk pa tiešo uz ASV.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Par tiem klikšķukrājēju izpūstajiem diviniekiem; Tos, starp citu, neizpūta kaut kādi klikšķu uzkrājēji, bet neviens cits, kā Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes galva, ģenerālmajors Kirilo Budanovs. Tātad, ukraiņu GRU šefs.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt
650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Nu ar studentiem nofočēties vai no publiskas tribīnes roku pavicināt varētu jebkurš/līdzīgais.Vienīgi ka tikties ar ārvalstu amatpersonām vai kādiem tiem saviem tuvākajiem sešiniekiem struŽku nodot diezin vai.

Vai izlūkdienesta pr-nieks (mums..) izsacīs visu taisno taisnību- nu droši vien, nu par!/to jau viņš ir priekšnieks.Ja nē, skaties vēl piezvanīsim uz Uzticības tāļruni ;p

opelis Reģ.: 03.10.2005
0 0 Atbildēt

Sanāca nedēļas nogalē uz PL aizbraukt, līdz Varšavai. Diennakts gaišajā laikā uz ceļiem viss mierīgi. Tumsā satiku trīs treileru kolonnas ar tankiem, kas devās austrumu virzienā. Piedevām viena no tām devās nepārprotami LT virzienā. Pa dienu cauri Varšavai izgāja arī treileri ar bruņumašīnām (varētu būt Bradleys, bet neesmu spečuks).

Tā, ka lēmums par tankiem jau sen pieņemts un ir procesā, tagad tikai informē.

Ā, vēl šodien pa radio Šolca teikto dzirdēju - vācieši esot EU visvairāk piegādājuši tehniku un ieročus UA. Tas gan man dīvaini izklausījās.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Visticamāk tie bija amerikāņu tanki, Bradleji. Viņi neiet uz Ukrainu, bet pirms tam tika pieņemts lēmums nosūtīt uz Suvalku koridoru papildus ASV daļas. Taka viņi bāzēsies Polijā un Lietuvā un krāvās ārā viņi Gdiņā un Holandē.

Britu Čelendžeri tiek solīti pēc Lieldienām, bet tie amerikāņu Ābrami tika iedoti skata pēc un ieradīsies tik gada beigās.

Ir jau tāda vēl lieta kā ekipāžu apmācība un šobrīd pirmie Ukr mācekļi ieradušies britos.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti