viencexperc rakstīja: a kas - turcija un Ķīna?
Ķīnas miera priekšlikumā pirmais punkts ir par ukrainas teritorijas pilnīgu saglabāšanu.
Žurnaļugiem nepatika, ka ķīnas miera plānā nebija neviena punkta, ka vajag tiesāt kara noziegumus.
Tas bija vienīgais punkts, kā dēļ radās cepiens.
Bet turkiem krievi visu ko dāvina, lai turki aizmirst par savām interesēm karabahā, Sīrijā un Lībijā.
Es nesaucu turciju un ķīnu par necivilizētām. viņu klusēšana ir klusēšana lai nošņāptu sev kādu labumu. Krievija vēl nav mirusi. Un nenomirs. Bet gāze pēc kara būs ļoti labs resurss. Arī kara laikā.
Ķīnas miera plāns nemaz tik slikts nebija, kā cenšas nomelnot.
Pirmais punkts - ukrainas teritorija paliek savās robežās.
Tad punkti par to, ka noņemt sankcijas, beigt karot, utt.
Tas taču loģiski. Ja ukrainai atgriež viņas teritoriju - beigt karot un sākt civilizēti runāt.
Kam vajadzēja būt tajā plānā? Ukrainai aiziet līdz Maskavai?
Vienīgais, kas bija strīdīgs moments bija par to, ka plānā nebija punkta, ka vajag tiesāt kara noziedziniekus ( uz ko uzstāj ukraina).
Tomēr, es negribu liekuļot. Es vienmēr esmu teicis, ka karā NAV civilo. Un negribu darīt izņēmumu ukraiņu dēļ.
Otrkārt, krievu tehnikai precizitāte ir ļoti zema un pat ja tā gribēs, tā nevarēs precīzi nekur trāpīt lai neskartu "civilos".
Treškārt, kā ar Drēzdenes bombardēšanu? Kā ar Hirosimu? Kā ar Pērlhārboras civilajiem? Karā ir upuri. Bija un būs vienmēr.
Bet kara laika tiesā ar pistoli pie deniņiem. Tā tas bija, ir un būs. Pamuļķi diskutēs ka tas nav karš. Tā ir specoperācija. Ka karā ir "savi likumi" bet specoperācija tas nav karš... Bet gribu apbēdināt. De jure - tas ir karš.
Specoperācija - tas ir termins iekšējai lietošanai.
Krievijas iebrukums Ukrainā!
Aktuālā diskusija. Kas var notik un kāpēc?