Krievijas iebrukums Ukrainā!

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Aktuālā diskusija. Kas var notik un kāpēc?

 
650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Nu ja.Nukā tad. ;p

Обновлено: 4 часа на/зад.. Россия провела испытания межконтинентальной баллистической ракеты «Сармат» во время визита президента США в Киев в понедельник, 20 февраля, сообщает CNN со ссылкой на двух неназванных американских чиновников. ...До этого Россия уже проводила успешные испытания «Сармата», и если бы на этот раз все прошло удачно, то, как считают источники CNN, президент Владимир П заявил бы об этом в обращении к Федеральному собранию во вторник, 21 феврабля.

Ps.,- āā, nujā ...22 феврабля 2023, 13:39..Американский телеканал CNN – полностью дискредитировавшее себя СМИ, заявил замминистра иностранных дел Сер гей Р ябков, комментируя сообщение о якобы неудачном испытательном пуске баллистической ракеты, произошедшем накануне визита президента США в Киев. -Всему, что появляется в СМИ, доверять нельзя, указал он. Gan Don..Ura.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Nu ja atceramies Sputnik-V arī tika veiksmīgi "izmēģināts". NOderīgie idioti protams noticēja par veiksmīgo Sarmatušku.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

5 часов наZад... Krievijas pr-dents Vladimirs uzstājājās koncertā-mītiņā, kas bija veltīts iebrukuma Ukrainā (1jai)gadadienai. Passākums notika Lužņikos un oficiāli bija veltīts Tēvzemes aizstāvja dienai ("ģeņ SA i VMF",feb.23).(

Militāristi bija klāt uz skatuves kopā ar pr-dentu. Vladimirs sāka(uzrunu), nosaucot frāzi "Tēvzemes aizstāvis" par "mistisku un svētu" un vilka//paralēles ar galveno kristiešu lūgšanu "Mūsu Tēvs". Tad viņš atgādināja/par! "Dzimtenes" tēlu. “Mēs runājam par ģimeni – par kaut ko milzīgu, spēcīgu un tajā pašā laikā tuvu katra Cilvēka sirdij. Kopumā mūsu sirdīs Dzimtene un Ģimene ir viens un tas pats,” sacīja preZi dents.

-“speciālās militārās operācijas” ietvaros esam šeit pulcējušies uz svinīgu pasākumu, bet <…> šobrīd pie mūsu vēsturiskajām robežām notiek cīņa/par! mūsu tautu. To (cīņu) vada tie paši drosmīgie cīnītāji,kas šeit stāv mums blakus,teica P.

Pēc viņa teiktā, cilvēki, kas atrodas frontē, "pieņēma lēmumu aizstāvēt vissvētāko un dārgāko": ģimeni un dzimteni. Kā tas korelē ar iebrukumu citas valsts teritorijā, to viņš plašāk neizskaidroja.

Uzrunājot klātesošos, P sacīja, ka rus militārpersonas Ukrainā karo «героически, мужественно и храбро» un "rus sija ar viņiem Lepojas". Viņš piebilda, ka visi, kas viņus atbalsta, arīdzan ir “Tēvzemes aizstāvji”, arī šajā (tajā) koncertā klātesošie.

Tajā pašā laikā zināms, ka Lužņiku stadionā tika savesti (sadzīti..) valsts apparāta darbinieki (ierēdņi) un studenti, turklāt skatītāji tika meklēti arī dažādās kinoaktieru un massu skatu statipistu meklēšanas grupās, piedāvājot (tiem) 500 rubļus/par došanos uz (šo)Passākumu.

Izcēlās arī (dziedātājs) Oļļēgs gaZmānovs: baidīdamies no pārmetumiem/par nepatriotiskumu, viņš aiZlīmēja nosaukumu savai Pradass dūnu jakai no “nedraudzīgās” Itālijas (340 000 ruBļu vērtībā). Iepriekš Valsts prezidenta kultūras iniciatīvu fonds piešķīra šamajam Māksliniekam 17 miljonus ruBļu, lai izveidotu patriotisko dziesmu interneta datubāzi.

Ura.

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Un tas viss neskaitot vēl runas par to, ka tās 5 minūtes tajā pasākumā runāja Putina dubultnieks. Tā teikt diezin vai cilvēks, kurš iepriekšējā dienā sniedza gandrīz 2 stundas garu uzrunu pārbaudītām amatpersonām atrodoties vismaz 20-30 metru attālumā nu klausītājiem, tagad rāpsies uz skatuves lai kaut ko stāstītu nepārbaudītam pūlim.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Jautrais ebrejs Šeitelmans arī tā domā:

650 Reģ.: 25.01.2017
1 1 Atbildēt

Kā tur lai nebūtu,visas runas/par to krieva gara salaušanu ir tīrākais fufloo.Šitos te augstākminētos kapipīsta "atreferējumus" izlasot, nekas vairāk par Bezcerības sajūtu prātā nenāk.

Komentētāji var kaut vai izstiepties, taču te no krieva puses pagaidām NAV ne mazāko nožēlas vai atslābuma pazīmju.Gluži otrādi- ir ievirze "pretiniekiem atdarīt" tagad vairs ne tikai ar vārdisku plātīšanos, cik jau ar reāliem tehniskas dabas līdzekļiem.Represijas un atriebības izpausmes aug augumā.To "pamatu" nav pat ne teorētiskas iespējas tuvākajā laikā nojaukt.Paskat, cik tur to lohu ir un kā viņi visi korī ceļas kājās un Aplaudē.Ta pofig ko viņi īstenībā domā savā prātā, taču nekāda sacelšanās/pret tur ij ne tuvumā nespīd.

Šodien krieva tv repertuārā neesot neviena darbdienās ierastā pornogandon raidījuma. LielKoncerts/kremlī,drusciņ ziņass,visādi patizli seriāli un ierastās varoņkara filmas, Štirlicu/Bormanu ieskaitot.Iepriekš kkādi laikazīmju vērotāji sludināja oficiālu gulbju ezera izrādi 24jā, bet tas visdrīzāk kāds kārtējais klikšķu fufelis.

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Es arī no krieviem negaidītu nekādu nožēlu. Ja karš aizies šķērsām viņi novāks esošos vadoņus un ar jauniem vadoņiem gatavosies nākamajam karam. Krievijas kontekstā ar varas maiņu tiek saprasts process, kad viens elitārs un vardarbīgs grupējums nomaina otru, mēs visticamāk uz lidojošiem auto ātrāk pārsēdīsimies nekā krievi atradināsies no feodālisma.

Pa lielam šobrīd diskusija ir tikai par to cik noplicināta būs Krievija pēc šī kara un cik daudz laika vajadzēs lai atkal uzaudzētu uzbrukuma potenciālu. Pat Krievijas sadalīšanās, iespējamie pilsoņu kari un viss pārējais ir tikai procesa daļa, nāks jaunais cars, apvienos sadalītos reģionus un dragās tālāk. Mūsu interesēs ir lai viņi turpmākās desmitgades pavada karojot savā starpā nevis meklējot piedzīvojumus pie kaimiņiem.

Šajā kontekstā kaut kur vecajā Eiropā pavīdēja doma sakarā ar ieroču došanu Ukrainai - kam tad mēs tos ieročus ražojām un krājām ja ne karam ar Krieviju?

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Tu domā to koncertu ? Tur tak bija budžetnieki un studenti. Esot apsolīts pa 500 rubļu. Šādus masu pasākumus nevar uzskatīt par "tautas entuziasma rādītāju". Vecākā paaudze labi atceras, ka paši kā studenti piedalījās dažādos PSRS masu pasākumos. Nu, un kas tur uzstājās ? Vecie dziedātāji. Bijis Kabzons vēl dzīvs, arī tur iederētos.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 2 Atbildēt

Tas būtu vēl labi, ka dalībniekiem iedod 500ruBļus.Bet drīzumā viņiem visiem novilks bikses un vaigu atvērumā iestums stobru.Viss jau tiek gatavots un smalki uzskaitīts.Taču arī Tad lielākā daļa aplaudēs.Bezcerīga situācija- jo kādam vienalga būs ar viņiem jādzīvo kaimiņos.

Tikko situācija pagrieztos uz labāku pusi- kā pirmie pakaļļaizī'tāji būs klāt tie paši rietumi.Tāpat kā tagad- kad vairākkārt pieaudzis euroexports "uz kaimiņvalstīm" un visu gadu lohi apsprieda semikonduktoru produkcijas izgūšanu no vecām veļassmašīnām.Taču aizkadrā izrādījās,ka Intel und Co produkcija bez kādiem pārmetumiem tikusi piegādāta teju/par! veselu miljardu (usd neRubeļu).Un līdz decembrim to pretīgo "tirgu pamest" bij izdevies veseliem 8,5% "ārzemju varoņdarboņu".No pusotra tūkstoša pašu to "brendu" un plus vēl no divarpus tūkštošiem viņu maeitasuzņēmumu.4x8=330 no 4000, vnk Lieliski.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Cik jābūt debilam lai pat atļautos rakstīt kaut kādus murgus par kaut kādu Krievijas sadalīšanos.

Kurš rajons var atdalīties? Pievienoties var daudz. Piedņestra, Gruzija, Baltkrievija... Bet kas atdalīties?

Klauni!

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Šeit laikam jāizdala ko katrs saprot ar Krievijas sadalīšanos - daudzi domā, ka Krievija varētu sadalīties sīkās patstāvīgi dzīvojošās valstelēs, bet es tādam scenārijam īsti nepiekrītu. Reālākais variants būs, ja vadoņa nomaiņas gaitā izcelsies kaut kādi kašķi starp iesaistītajām pusēm un minētās puses uz laiku izveidos savas nosacīti neatkarīgas teritorijas, kuras pēc kāda laika atkal apvienosies lielākā masā. Tā pati Čečenija uz laiku var "atdalīties" no Krievijas, ja Maskavā nespēs uztaisīt plūdenu varas tranzītu un nodrošināt Čečenijas izdevumu segšanu.

Krievijas lielie resursu krājumi arī ir lielākais traucēklis tās valsts attīstībai, jo attīstības vietā visi mēģina dalīt lielo piķi. Ja vadošie nespēs vienoties par naudas sadali, tad visādas Piedņestras un Osetijas pašas pievienosies atpakaļ Gruzijai un Moldovai, un Baltkrievija neies nekādā savienotajā valstī.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Ar tām "valstelēm" tu tā uzmanīgi ;) Piem. Tatarstānas teritorija ir lielāka kā Latvijas, iedzīvotāju skaits vairāk kā 4 miljoni, no resursiem nafta un dabas gāze. Un tā vien izskatās, ka Tatarstāna sāk aizvien vairāk arī uzvesties kā neatkarīga valsts.

Iespējams, var bloķēties ar Baškortostānu, kas blakus. Tā, savukārt, robežojas ar Kazahstānu.

Tad var atkrist Kaukāzs, bet Tālie Austrumi iekritīs ķīniešu nagos gluži dabiski. Nu, kāpēc Vladivastokai vajadzīga Maskava ?

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Jā, bet tas ir jautājums vai būs pietiekami liels centrbēdzes spēks pašā Tatarstānā un Ķīna pietiekami ātri noreaģēs. Maskava ir pietiekami efektīvi strādājusi uz to lai novērstu kaut kādas neatkarības kustības reģionos, līdz ar to tāda stabīla dalīšanās var notikt tikai gadījumā ja Maskava pārāk ielgi ievilks karu, attiecīgi zaudējot spēka struktūru resursus dalīšanās apspiešanai, vai arī ja Kremļa klani pārāk aizrausies ar krēslu dalīšanu varas tranzīta laikā.

Attiecībā uz Ķīnu - viņu interesēs nav dalīta Krievija, viņi ir pozicionējuši, ka ievēro valstu suverenitāti, līdz ar to tiešā veidā viņi teritorijas neņems, drīzāk vienosies ar Krievijas varu par kārtējo īri uz 99 gadiem. Ķīna, cik zinu, nav atzinusi nevienu no Krievijas valstiskajiem veidojumiem un nedomāju, ka viņi plāno mainīt savu stratēģiju.

Mazas valsteles ir bardaks starptautiskajās attiecībās un vieglāk strādāt ar kaut kādu vienojošu valdību, nevis vietējiem cariem. Attiecīgi pat ja Krievijā sāksies jukas, ārējie spēki ir ieinteresēti to kluci turēt kopā vismaz tik ilgi, kamēr kādas mazās valsteles cars piedāvā labāku darījumu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Mazās valsteles pārdalīs. Erdoganam pie sienas stāv karte, kurā tjurku valstu savienība robežojas ar Ķīnas zemēm.

Un nav jāiet pie Erdogana, lai uzzinātu viņa pasaules uzskatus un to, kādēļ apšaubu viņa interesi par NATO pēc Krievijas sabrukuma:

valoda.ailab.lv/latval/vidusskolai/VALODA/v5-8.htm

Burjati, kuru naftu Putins tirgo un pašus dzen karā mirt par caru savukārt ir ir mongoļu tautas etniskā grupa, turpat pie Ķīnas robežas...

Protams, ka Ķīna "neņems" - tā šobrīd ir diplomātiskāka ar Rietumiem par Erdoganu. Un nekas arī nebūs jāņem - de facto tālie austrumi jau tāpat ir lielā mērā Ķīnas kontrolē. Juridiski mierīgi varēs dibināt afigenna neatkarīgu Burjatu valsti - kurai Ķīna dāsni investēs naftas ieguves un eksporta infrastruktūru pareizajā virzienā.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Pat šāds scenārijs saglabā to, ka nosacītā Krievija paliek savās robežās, vienkārši jaunā vara slēdz līgumus ar attiecīgajiem interesentiem. Erdogans arī nav mūžīgs un vienā brīdī viņa vietā var nākt kāds jaunāks kadrs ar piezemētākām ambīcijām.

Mūsdienās sākt pasludināt jaunas valstis un dabūt tam starptautisku atbalstu ir baigais čakars, itsevišķi šādos strīdīgos reģionos, jo dienas beigās lielvalstis ir savstarpēji atkarīgas, tāpēc vieglāk ir robežas nebīdīt, bet strādāt ar politiku un ekonomiku kā to dara Ķīna.

Reālākais scenārijs, ko redzu ir ka Krievija paliek savās robežās, bet tā kā pēc šī kara Krievija vairs nebūs "2. armija pasaulē", tie paši turki un ķīnieši vienkārši paplašinās savas interešu sfēras saslēdzot sev labvēlīgus līgumus ar Krieviju par padziļinātu sadarbību ar konkrētajiem reģioniem. Un krieviem jau arī nekas cits arī neatliks, jo Eiropa un ASV jau tad tiešām vairs neglābs.

Krievu problēma šajā karā ir tā, ka viņi karo viduslaiku stilā, kolonizējot caur spēku, kamēr visas pārējās lielvalstis jau kopš 2. pasaules kara kolonizē tikai caur ekonomiku. Amerikāņi šad tad pabīda kādu specoperāciju, bet arī tas ir tikai daļa no biznesa plāna, kas ir aizmugurē šai specoperācijai. Kā pareizi norādīja viens krievu ekonomists, kad viņam urrā patrioti pārmeta, ka redz ASV tak visu laiku kaut kur iebrūk - ASV nevienā no šīm operācijām sev nav pievienojusi nevienu zemes pleķi, atšķirībā no Krievijas, kas pateicoties Putinam šobrīd pat nevar iziet no specoperācijas, jo pasludinājusi LDNR par Krievijas teritoriju.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

"Mūsdienās sākt pasludināt jaunas valstis un dabūt tam starptautisku atbalstu ir baigais čakars"

Protams, vienmēr eksistē tradicionālisti, kas visvairāk baidās no pārmaiņām. Un tie sevi mierinās ar domu, ka nekas jau nemainīsies, līdz vienkārši skarbi pamodīsies fakta priekšā, ka viss jau ir mainījies.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Un kurš nevar? Maskavas apgabals.

Tur arī beigās paliks "Krievija".

Klauns esi tikai tu savā krievmīlestībā un nesapratnē, ka to masu kopā tur tikai cars.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Drīzāk jau Piedņestru var iztīrīt no bruņotiem krieviem. Pēc Arestoviča teiktā var saprast, ka ukraiņi tikai gaida oficiālu lūgumu no Moldāvijas , lai tos 1800 buhātāju Piedņestrā vai nu piespiestu kapitulēt vai samīcītu mēslos. Un vislabāk to izdarīt tieši šī kara laikā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Daudz kas no Arestoviča teiktā ir vēlamais, nevis esošais, bet šajā kontekstā neapšaubāmā taisnība ir tas, ka piedņestras buhātājus no Ukrainas puses nekas nesargā, kamēr moldāviem pašiem vēl vajadzētu forsēt upi.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Re, mūsējais izceļas EDSO:

www.tvnet.lv/7719181/video-krievu-karakugi-ej-rihards-kols-pasuta-krievijas-edso-delegaciju

Gončarenko un Toms Lūsis jau paspēja izteikt atzinību ;)

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 1 Atbildēt

Runā kā Žirinovskis ar krievu lamu vārdiem.

Kas tur labs?

Otrkārt, piemin Daunbasu bet kāpēc nepiemin Piedņestru kuru krievi kopā ar ukraiņiem izveidoja?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

www.tvnet.lv/7719442/kina-atklaj-savu-miera-planu-nenosoda-krieviju-vaino-rietumus

Laikam jau Ķīnai tomēr attiecības ar RU ir svarīgākas, kā ar civilizēto pasauli.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Liekas, ka Ķīnas teikto īsti par pilnu neņem.

en.wikipedia.org/wiki/China%27s_final_warning

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Ķīnai tāpat kā Turcijai, pirmkārt, ir savas intereses.

Un nevajag šādus žurnaļugu melus ņemt par pilnu.

palasiet, ko konkrēti, ķīna saka. Ne viss ir tik krieviski.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Smieklīgs Ķīnas "plāns" pie tam bezjēdzīgs, jo Budapeštas memorandums jau ir atliek tikai to ievērot arī dzīvē. Tērēt papīru parakstot kaut ko ar Krieviju ir bezjēdzīgi.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Un ko diplomātiskajā pasaulē nozīmē gudru cilvēku piedāvāti smieklīgi un bezjēdzīgi plāni?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Nozīmē izlasīt un izmest. Tikai dūrei ir spēks, visa diplomātija.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Malacis. Tikai tava versija kaut kā nemaz neizskaidro pūles tādu vispār piedāvāt...

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Spiegel

Ķīnas kompānija apņēmusies līdz š g aprīlim izgatavot un notestēt 100 bezpilota aparātus ZT 180 priekš RU aizsardzības ministrijas.

t.me/agentUAl/28189

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Jajā, nu šitass viss ira ritīgā čainastailā,bravo,diplohmātija augstākajājā līmenī.Tad dos ,ta tomēr nedos, un kamēr te hvz ko turpu/šurpu- skaties viss jau sen iedots.Mikroshēmass nāk pa miljardiem, alihujali exspressis strādā uz pillu klapi, viss notiek.Paskat vēl iedvesmojošos 4k jūtupa matteriālus no masskavass restorāniem "krīzes laikā".Kā tik tur (ne/uja nekā) "nav".Jā.

Lohiem galvu draatē veselu gadu- tad tā, ta atkal šhittā, un visbeidzot atkakakal vēl kaut kā/tā un vispār hvz īsti kā.Kuram diez "patīk" tas šodienas murgojuma "plāns" un kas īsti tur rakstīts un kāds diez miglaini samudžināts viltīgs zemteksts slēpjas katrā no tiem 12 p-tiem.Pagaidām hvz, visi tagad "iepazīsies".Kā arī ,pats Zelenskis jau vakar teicās ka iepazīsies.Izskatās tā samērā maziepriecinoši.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Virs Tallinas nofilmēts pastarās dienas bumbvedējs B52

t.me/agentUAl/28207

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Igaunijas neatkarības dienas miltārā parāde ;)

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Pirms 2st... Trīs dienas pēc tam, kad Vladimirs P paziņoja par de facto izstāšanos no Stratēģisko bruņojuma spēku līguma, ASV izvietoja Eiropā kodolieročus pārvadājošas lidmašīnas.Četri stratēģiskie bumbvedēji B-52 Stratofortress ieradās Moronas gaisa bāzē Spānijā piektdien, 24. februārī...

Pirms ierašanās Spānijas bāzē lidmašīnas B-52 apmeklēja Igauniju, kur valsts neatkarības dienas pasākumu ietvaros veica pārlidojumu zemā augstumā virs Tallinas. Saskaņā ar pavēlniecību, tuvākajās dienās Eiropā dislocētie bumbvedēji piedalīsies kopīgās operācijās un mācībās, kurās būs iesaistīti partneri un sabiedrotie.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Pēc stundas Solovejs atkal stāstīs kā martā pazudīs Putins

youtu.be/KfQlt9jbNaA

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Jā, diktātōrs drošvien dosies uz kādu ķīniešu Spā.Un vispār tā ķīniešu nostāja šobrīd rada bažas.Turklāt, vēl lielākā mērā dēļ tā,cik miglaina tagad izrādās teju visa gada garumā pienākošā pretrunīgi miglainā info.Dos/nedos, atbalstīs/nē, būs nebūs un utt.Beigās nu tagad figviņu zin, esam tuvu pie nulles.

Ieplānotās amerikāņu vizītes priekšvakarā atlido balons.Tas kļūst par iemeslu sarunas atlikt.Kam tas izdevīgi, un kuŗš to suudu palaida?

...nupat,atjaunināts pirms 24min ...Зеленский заявил, что поставки китайского оружия России приведут к третьей мировой... Kā vēsta vācu laikraksts Der Spogulis, Ķīnas uzņēmums Xi'an Bingo Intelligent Aviation Technology piekrita ražot (un dot krieva AM tos pārbaudīt) bezpilota lidaparātu ZT-180 prototipus, kas spēj pārvadāt kaujas galviņas, kuru svars ir no 35 līdz 50 kg. Paredzams, ka droni Krievijas pusei tiks piegādāti līdz 2023. gada aprīlim...

Zelenskis Pekinas priekšlikumu nosauca nevis par plānu, bet gan par Ķīnas "domām" šajā jautājumā.

“Tagad es redzēju tikai viedokļus. Ja nav satura, ko es uzskatu par vissvarīgāko – teritoriālās integritātes ievērošanu, kas nozīmē visa Krievijas karaspēka izvešanu, tad šis mums neder. Tādā nozīmē, kādā tas tagad ir formulēts,” sacīja Zelenskis.

Vienlaikus viņš atzina, ka daži punkti ir līdzīgi Ukrainas "Miera formulai". Zelenskis aicināja turpināt darbu pie šī plāna un pat teica, ka plāno tikties ar Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu.

Iepriekš Baltā nama nacionālās drošības padomnieks Džeiks Salivans noraidīja Ķīnas miera plānu. Pēc viņa teiktā, Pekinas priekšlikumiem vajadzēja beigties jau pašā pirmajā punktā - "respektēt visu valstu suverenitāti un ievērot starptautiskos likumus, tostarp ANO Statūtus".

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Ķīna, saprotams, gatava izteikt dažādus priekšlikumus "miers baro, nemiers posta" stilā, bet diez vai būs gatava zaudēt Rietumu u.c. investorus, ja atbalstīs Krieviju ar pat neliela daudzuma ieroču piegādēm.

"ŅUJORKA/SINGAPŪRA, 24. februāris (Reuters) — Daudzi lieli naudas pārvaldītāji izvairās no Ķīnas aktīviem, izlaižot garām valsts akciju tirgus ralliju pēc COVID, kas ir jaunākais piemērs stratēģiskām bažām, kas pārspēj ( tieksmi uz ) sulīgu peļņu.

Ilgtermiņa investoriem konflikta attīstība līdz atklātai kara darbībai Ukrainā un prezidenta Sji Dzjiņpina varas nostiprināšanās Ķīnā ir radījusi pauzi pārdomām, kamēr Ķīnas un ASV konkurence arī saasinās.

Vairāki apgalvo, ka ir pieaugušas konflikta briesmas pāri Taivānas šaurumam. Citi atzīmē, ka karš Ukrainā ir nostiprinājis diplomātiskās un tirdzniecības alianses, Ķīnai un Rietumiem arvien vairāk nostājoties pretējās pusēs, un tas viss rada jaunus riskus naudas novietošanai pasaules otrajā lielākajā ekonomikā.

www.reuters.com/world/china/investors-wary-chinese-assets-political-risk-ramps-up-2023-02-24/

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Ķīna spēlē pretīgu glumu spēli uz visām pusēm.Vēl lielāku/glumāku, kā pats Radžiks Tadžiks Gans.Nudien nesaskatu itin nekā Tāda, par ko viņus būtu "jāciena".Pretīgs divdomīgi samudžināts 12punktu murgojums- pilnīg tā vien izskatās, ka vismaz pusi no tā pats krievs viņiem būtu diktējis priekšā.Taču pasaule tagad "būs spiesta" ar to suudu rēķināties- tulkot,izskatīt, pārrunāt,meklēt izeju,utt.Šolcs un Makorons jau pirms nedēļas (atkal) "mudināja" Zelenski uz miera sarunām,nu tagad vel kāds no šamajiem brauks uz Ķīnu.Un pats Zelenskis gatavojas tikties/ar.Glumotāji un līferētāji visapkārt un ik uz soļa.Un pats NātŌ direktōrs nupat (atkal) ir atgādinājis- šis karš (tāpat kā visi iepriekšējie) beigsies ar Sarunām.

Kīņieši caur savu to glumo pozīciju lien arvien tuvāk krievam.Visdrīzāk, ar domu beigās to apkāst.Jo Ķīnai ir savs "attīstības plāns" nevis (kā dažiem Lohiem) turpmākai piecgadei, bet gan turpmākajiem 900 gadiem.Ko tagad izdomājuši- izražos pārdesmit tos dronus, nodos krievam izmēģināt, bet tālāk viņiem ir! plāns uzbūvēt šo dronu ražotni pašā krievijā.Vienkārši nekaunībass kalna gals.Viņi izstrādājuši 12point plānu, taču Ķīna joprojam nav oficiāli šo krieva iebrukumu nosodījusi! Gan jau ar viltīgu pakaļējo domu Taivānas sakarā.Vārna/vārnai aci neknābj, taču suņi ik pa laikam laiza viens/otram d-su..

LONDONA, 25. februāris. /TASS/. Irāna ir izstrādājusi spārnoto raķeti, kuras darbības rādiuss ir 1650 km. Par to seZtdien ziņo Reuters , atsaucoties uz Islāma revolucionārās gvardes korpusa (IRGC) Aviācijas un kosmosa spēku komandieri ģenerāli Amiru Ali Huajizade.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 1 Atbildēt

Redz, doma par sarunām savā būtībā nav nepareiza, Ukraina var aprunāties ar Ķīnu, Ķīna ar Vāciju un Franciju, tas jau pašos pamatos ir pareizi. Galvenais lai tie, kas atbalsta Ukrainu tur līniju, ka Ukrainai ir jāatgūst teritorijas. Iekš šī noteikuma visas sarunas ir derīgas, jo Ukrainas uzvaras ideja tiek bīdīta arī caur citiem kanāliem neskaitot Ukrainu. Tas pats Makrons aizbraucot uz Ķīnu un nostādot Si fakta priekšā, ka Rietumi ir pielēmuši beigt čakarēties ar Krieviju, panāktu 10 reizes vairāk nekā visi ANO un Zeļenska pūliņi kopā.

Ķīnas glumā pozīcija balstā ekonomiskajās interesēs, ar ASV pozīciju viņiem viss ir skaidrs, ar Eiropu viņi vēl tā kā mēģina to Ukrainu dalīt, lai Putins izietu sveikā. Ja Eiropa nostāsies pozā tāpat kā ASV, tad arī Ķīna to Putinu uzmetīs. Putins Ķīnai patīk kā autoritatīvs līderis, bet ja pastāvēs risks, ka atbalstot Putinu Ķīna var izāģēt savai ekonomikai, tad vieglāk būs palīdzēt varas maiņai uz citu līderi Krievijā, nekā zaudēt Rietumu tirgus un tehnoloģijas.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Švecs jau paanalizēja to dokumentu. Viņš teica, ka jūtoties vīlies, jo no senās kultūras tautas ķīniešiem esot gaidījis ko tā sakot, advancētāku. Tātad, ir pilnā dokumenta versija un saīsinātā. Pilnajā vesijā 1. punktā ir minēta "teritoriālā nedalāmība", kas būtu derīgi Ukrainai, bet saīsinātajā, gan krievu, gan ķīniešu tā esot izsviesta. Kopumā dokuments izskatoties pēc ciešā saskaņā ar Kremli rakstīta.

Tur ir frāze, ka valsts nevar savu drošību būvēt, mazinot drošību citai valstij ( kas esot Lavrova postulāts sakarā ar NATO paplašināšanu ), nevis kāda starptautisko tiesību tēze );

Tad ir teikums, ka jāatmet "Aukstā kara domāšana", kas ir neko nenozīmējoša propagandas frāze.

Galvenais ir, ka jāaptur kara darbība. ( Lai Krievija var atjēgties un pārapbruņoties ).

Īsumā, dokuments ir mēsls, bet aiz cieņas pret Ķīnu to nedrīkst teikt.

Jo daudz kas no skaistiem ieteikumiem praksē nemaz nav realizējams. Nu, piemēram, vai Ķīna var garantēt cilvēktiesību ievērošanu Krievijas armijas okupētajās teritorijās ? Vai to, ka izveidotie evakuācijas "humānie koridori" netiks apšaudīti ? utt.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Galvenaiss ir tikai domāt par savu drsu un pļūtīt savu versiju.Vien laikus piemeklējot tai ticamu pamatojumu.

Pilnīg pie drsas, ko tur glumais Makorons (kārtējoreiz!) "darīs" un par!/ko viņš tur runās. BET- spēlēšanās ar letālo ieroču piegādi P utainajam, tā ir ķīniešu maucība augstākajā pakāpē.Necieņa pret visu progresīvo pasauli.Pilnīgs slima bulļa šits.

Izvērst ķīniešu dronu ražotni krievijā,piegādāt agresoram tagad ar sankcijām aizliegtas tehnoloģijas- nu ar ko tie kretīni atšķiras no irāņiem? Kas šis ir, ja ne tīrākajā veidā atbalsts ukraiņu slepkavošanai? Ar šitādu "partneri" ir nevis jārunā, bet drīzāk jāsūta na/uj! Autoritatīvais tas suudalīderis ja kādam (šodien,joprojam) "patīk"- tur cita ceļa vienkārši nav, tikai vienvirziena na/uj, kopā ar visu savu "patikass" objektu.

Neparvelti pats tas VašČekists ir jau kādu trešo dienu ir noskumis un runā kādējo parneparko, - kā jau parasti, kad viņam (vairs) īsti nav ko loģisku pateikt.

Aretovičšš to jau pirms gada klāsīja, ka "katrs karš vienmēr beidzās ar sarunām"- vienīgi tagad tā stipri vien izskatās, ka cietušajai pusei tas būs samērā liels kompromiss un lietas risināsies ne gluži tā, kā paši ukraiņi to ir iecerējuši.

(c) ......2023. gada 25. februāris, 10:24...Pastāv iespēja, ka konfliktsituācija Ukrainā beigsies pie sarunu galda, Spānijas telekomunikāciju uzņēmumam Television Espanola sacīja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs...

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 0 Atbildēt

Kādi gudrie efektīvie menedžeri savu īstermiņa desmitgažu peļņas mērķu vadīti un iedvesmoti taču tai valstij ļāva šitā te uzplaukt un tādu ietekmi iegūt.

Un tagad jau ir tā kā par vēlu, jo potrebļadji jau no lētajām labajām precēm neatteiksies, ko tā lielvalsts var tādos kvantumos saražot.

Iedomāsimies, ka nepērk un viss!

Neiespējami!

650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

Jawohl, sen gribējās par!/shito Parunāt. Kā tad īsti tur tiem apssankcicionenētajiem cykām iet.Un ciki daudzi vispār tur ira tagadiņ tūliņ badā un dsā vispābā nosprāguši na/uj/nost...

Nava tagad (droši vien,iespē jams,var būt) nedz ko māgā/stumt,da plus vēl visas veļass mašīnass pilnīgi bez čipipupiem palikušas.Orkiem brūno/strīpu nava ar ko tagat iz mazgāt. Nee.Hmm.Uhhh.Jā. Tfu,Ura!

JanJan Reģ.: 07.02.2018
0 0 Atbildēt

Nu jā, domas, ka tagad krievijā būs tukši veikali, tādas panaivas bijušas cilvēkiem. Produktu klāsts gan pamainās notiekti jūtami - visticamāk pārtikas veikalā strauji krīt produktu apjoms no Eiropas, vairāk aizstāj ar vietējiem, baltkrievu, turku, kazahstānas, āzijas u.c. produktiem.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Skatos Go3 to leišu seriālu par Ukrainas karu... mmmm, skarbi...

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Mačulišču lidostā, kas 12km uz Dienvidiem no Minskas, baltkrievu partizāni saspridzinājuši krievu lidojošo radaru A-50 ( kas uz Il-76 bāzes ). Uzbrukumā izmantoti droni, operācija plānota vairākus mēnešus. Operācijā iesaistītie esot jau atstājuši valsti.

www.pravda.com.ua/rus/news/2023/02/26/7391117/

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Jāgaida rītdienas oficiālie paziņojumi, bet klīst baumas, ka ukraiņi pie Bahmutas ir aizgājuši pretuzbrukumā un uztaisījuši daļēju aplenkumu atsevišķām krievu daļām. Ja tā, tad vismaz kādu brīdi situācija Bahmutā nebūs tik sūdīga, jo vismaz pēdējā deepstate karta rāda diezgan bēdīgu bildi tajā pusē un ukraiņi ir tuvu tam brīdim, kad nāktos atkāpties no Bahmutas.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Tās baumas ir no kurienes?

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Īsti nezinu, pagaidām viens no frontes situācijas karšu licējiem tādu kustību iezīmējis, reālo situāciju uzzināsim rīt, kad ģenerālštābs komentēs stāvokli frontē. Tehniski jau nekas neiespējams tas nav, iebraukt taisni pa lielceļu, jautājums tik kāda jēga no tādas operācijas, jo grupu uz lielceļa diezgan ātri pašus var pārvērst maltajā gaļā.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Baumas izskatās, ka atceļās. Jaunākā deepstate karte rāda, ka nekāds uzbrukums no ukraiņu puses nav noticis, un visticamāk ukraiņi tuvākajās dienās varētu pamest Bahmutu.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Nu, tas jau tā likās, jo vakar Zelenskis kāreiz izteicās, ka situācija tur ir galīgā pakaļā.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Kara gadadienas kontekstā brīvdienās skatoties propogandu krievu kanālos un lasot komentārus mūsu interneta vidē nonācu pie interesanta secinājuma - tādu īstu, Krievijas stila zpatriotu mums īpaši daudz nav. Tas, kas mums toties masveidā aizpilda to vates telpu ir vienkārši visā vīlušies un jebkādai varai vai sistēmai naidīgi elementi, tas ir - kamēr Latvija un Eiropa aizstāv Ukrainu, tikmēr viņi kliedz, ka Ukrainā viss slikti, ukraiņi jau karu zaudējuši un citus krievu propogandas saukļus, bet ja kaut kāda iemesla dēļ Latvija pēkšņi sāktu atbalstīt Krieviju, lielākā daļa šīs publikas momentā apmestu kažoku otrādi un cīnītos par "Eiropas vērtībām Latvijā."

Šāds secinājums radās skatoties krievu propogandas jaunākos sižetus, kur drusku iebremzēta tā varenība un jau Bahmutas ieņemšana būtu ok, ko var redzēt arī no Krievijas puses telegram kanāliem, kur tā kā drusku dzīves realitāte jau sāk pieskarties. Tā mūsu krievvalodīgo daļa, kas dzīvoja zem Krievijas propogandas, bet saglabāja kaut kādu loģisko domāšanu, šobrīd jau ir parslēgusies uz "Russia number one" uz "nu ko jūs ar to Ukrainu, labāk paskataties cik pašiem sūdīgi iet", kas arī nav slikts rādītājs. Bet mūsu vate vēl joprojām dzīvo vispasaules uzvaras gaidās, kas norāda, ka tā mūsu vate nemaz tik ļoti neseko tai krievu propogandai, bet dzīvo kaut kādā savā atrautā pasaulē, kur viņu pasaku tēliem ir tikai vienas uzvaras. Krievu pensionāros tādu domāšanu es vēl saprotu, visu dzīvi nodzīvojot PSRS, atzīt, ka visa varenība ir zaudēta tomēr ir grūti, bet jaunāka gada gājuma cilvēkos šāda dzīve savā pasaku pasaulē jau vairāk liecina par vienkāršu izvairīšanos no realitātes.

Ko tie vateņi nozīmē mums? Nu galvenokārt jau to, ka pat ja Krievija mainīs savu ideoloģiju par 180 grādiem un sāks risināt savas problēmas, mūsu publika paliks karājoties tādā neskaidrā stāvoklī principā vienkārši ienīstot Latviju un visus tās iedzīvotājus.

JanJan Reģ.: 07.02.2018
1 0 Atbildēt

Daļai "mūsu vates" viss ir pofig īstenībā, tas gan. Bet man liekas, ka lielai daļai arī ir mīziens, tāpēc sēž un klusē.

Varu tādu nelielu piemēru pastāstīt - karoč paziņai ir jauktā ģimene, mātei (pēc izcelsmes krieviete, runā ideālā latviešu valodā, LV pilsone, pensionāre) nu ir visvisādi uzskati par visu apkārt, bet Putinu par laimi gan neskatās. Toties dikti patīk kkur izlasīt, ko tur kāds dombrava vai kiršteins atkal pateicis par krieviem un tad to noteikti attiecināt uz sevi ne pa tēmu. Cik saprotu cilvēks reāli sēž mājās un streso, ka tūlīt atnāks drošības dienesti un viņu arestēs un bez tiesas ieliks cietumā (norādot, ka šitādos laikos taču brīva vaļa visiem dienestiem un noteikti mūsu "tiesiskajā valstī un pie mūsu likumiem" varot darīt kā grib), jo viņa ir krieviete un pa reizei lieto krievu valodu un vispār viņai taču mājās kkāda interneta televīzija, kur laikam ir arī AIZLIEGTAIS saturs. Un viņa jau nav nekāda vate, parasts LV pilsonis. Nebrīnītos, ka tā riktīgā vate pēc aizliegumiem uz pasākumiem, pieminekļu nojaukšanas un visa pārējā ar tagad daļa sēž pārmīzusi jēgu, ka tagad drošības dienestam brīvas rokas visus arestēt un notiesāt par to, ka krievi. Zin kā - ja krievu televīzijā esi saklausījies, ka Baltijā visi nacisti, krievus apspiež un grib salikt koncentrācijas nometnēs utml., tad varbūt kādā brīdī tam propogandonu klausītājam sāk palikt bail, ka tagad nu tiem nacistiem brīvas rokas darīt ar krieviem ko grib.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Galvājaašana uzņem rpm.Suudaportāls Bild šodien esot uzrakstījis, ka.Protams, pārbaudīt maz iespēju, jo maksas raksts.Bet virsraksti un sākums it kā saskan ar pārpublicētāja pasniegto ideju un ar beidzamo dienu notikumiem. ...Ukrainai ir (esot..) seši mēneši laika, lai atgrieztu Krievijas okupētās teritorijas. Pēc tam Rietumi mēģinās piespiest Kijevu sākt miera sarunas, raksta vācu laikraksts Bild, atsaucoties uz avotiem ASV un Vācijas valdībā.

Pēc viņu domām, tas notiks, ja Ukrainas bruņotie spēki kaujas laukā nesasniegs ievērojamus panākumus. “Gan ASV, gan Vācijā valdība aiz slēgtām durvīm apgalvo, ka Ukrainai līdz rudenim ir jāatdod teritorijas. Ja tas neizdosies vai izdosies tikai daļēji, spiediens piespiest sarunas tiks palielināts,” teikts izdevumā. (ja nu kādam kas ar/galvu- šis bija vienkārši Citāts/no)).

Savukārt kāds visai populārs ķīniešu suuds šodn esot uzpublicējis nordstrīma spirdzināšanas versiju speciāli krievu valodā un ar skaidru norādi uz "vainīgajiem".Drošvien kā "atbildi/uz" pretējajā pusē pirms pāris dienām atkārtoti pacelto jautājumu/par! kovida oriģinālizcelsmi.Arī ar norādi uz "vainīgajiem".Zb jau.

Krievijā strauji izplatās pusaudžu terorizms.Tie nodibinājuši jaunu privāto karakompāniju (čvk) un apsēduši tirdzniecībass centrus.Pat formas un frizūras esot smalki saskaņotas ar Priekšniecību.Jāgaida sekotāji.Ura. zona.media/article/2023/02/27/redan

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Par to Bild rakstu - pieļauju, ka tādas domas tiešām arī tajās aprindās cirkulē. Ukraiņiem tiešām kaut kādā pārskatāmā nākotnē ir jāsasniedz redzams rezultāts, jo aiz katras valdības ir vēlētāji, kam tas karš vienā brīdī piegriezīsies. Ja ukraiņi nespēs atbrīvot tos pašus dienvidu reģionus vasaras laikā, tad no militārā un ekonomiskā skatu punkta izdevīgāk būtu karu uz laiku iesaldēt, ļaut atkopties galvenokārt jau pašai Ukrainai un mierīgi gatavoties operācijas pabeigšanai. Krieviem paliekot zem sankcijām tāpat vairs nav cerību uz nākotni, bet ukraiņiem jau šobrīd ir pietiekami ko atjaunot, nemaz nerunājot par to, kādi ieguldījumi būtu nepieciešami lai atjaunotu to pašu Bahmutu vai Mariopoli (ja tik tālu tiks).

Jautājums arī par to, cik ilgi paši ukraiņi spēs uzturēt šādu morālo pacēlumu, pirms arī tur sāksies runas par to nafig mums tas Donbass, it sevišķi ja vasarā nebūs tādu stabīlu uzvaru.

Protams, ja ukraiņi pavasara uzbrukumā atbrīvo visus dienvidus līdz Krimai un daļu Luhanskas apgabala, tad jau stāsts būs savādāks un atbalsts būs līdz kara beigām nevis tikai līdz rudenim.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Eu,bet nu i dsā,virs Pēterburgass nupat konstatēts NLO. Esot ieviests ārkārtas plāns "Paklājs".Gaisa telpa slēgta,pacelti 2 iznīcinātāji. Brrr..

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

Radars nekādu NLO nerāda, bet bet kādi 15 lieli ļotaki gan lido uz to Kaļingradu...

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Attiecībā par Bahmutu, nebūs īpašas traģēdijas, ja to ukraiņiem nāksies atstāt. Ne jau Bahmuta noteiks kara iznākumu. Un patlaban nekāda liela sauszemes ofensīva nav iespējama ne no vienas , ne otras puses izmirkušās stepes dēļ. Donbasā svārstās ap 0, no Dņipro un Zaporožjes līdz pat Azovas jūrai plusos.

Švecs pastāstīja šo to interesantu. It kā pamazām Krievijas publika tiek gatavota izskaidrojumam, kāpēc Ukraina jāatstāj. Un tas pamatā ir, ka ļaunais Baidens iemānījis nevainīgo Krieviju "specoperācijā, lai panāktu tās sabrukumu. Un, lai Baidena plāns netiku realizēts, karaspēks jāizved. Te ir 2 varianti: līdz pag.gada 24.februāra robežām, vai pilnībā, izņemot Krimu, kurai jāievieš sarunās panākts pārejas periods.

youtu.be/QAAn4fSy01k?t=1419

iciks Reģ.: 29.05.2013
2 0 Atbildēt

Mani vienmēr fascinē šie žēlabainie - jā, ļaunais Baidens mūs iemanīja, piečakarēja un tagad šitā.

Ja tā arī būtu, nevienam no mērķauditorijas nekad neienāktu prātā uzdot jautājumu - klau, vai nav tā, ka mūsu vadonis ir lohs, ja reiz Baidens viņu piečakarēja?

Nē, vadonis ir labs, taču naivs un ar eņģeļa cienīgiem ideāliem, tāpēc gejropa un amerikāņu žīdmasoņi viņu šitā...

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Tas fascinē arī mani, vai tiešām nevienam nerodas nekādi jautājumi par to kā "ideālais nācijas tēvs" var nonākt līdz "pozīcijai rakom" attiecībā pret "lielāko naidnieku" ASV/Baidenu ... vienas "lohainas" specoperācijas ietvaros ...

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Domāju, ka nekādu pretrunu šeit nav. Gandrīz 30 gadus šiem ir ļečīts, ka krievi ir Dieva izredzēta tauta un tai ir tiesības pasaulei ierādīt kārtību (pretī saņemot ziedojumus - aiFōnu, BMW utt), kam pretī darbojas tumšie spēki Obamas/Baidena personā. Ir skaidrs, ka punduris neattaisno uzliktās cerības, bet ir vēlk daudz, ļoti daudz punduru. Tāpēc šim vienam ir otra iespēja, jo soliņš garš. Un gan jau Dieva izredzētība ļaus sevi manīt. Jo citādi evar būt. Nav iespējams, ka var būt citādi. Jo tur nav shēmas kā b''ut citādi

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Jautājumi? Vai tad kādam radās jautājumi, kā Hitlers un Staļins no sabiedrotajiem klūva par ienaidniekiem?

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Šī doma saskan arī ar to, ko es brīvdienās fragmentāri redzēju pa propogandas kanāliem. 24. februārī tā vietā lai apspriestu gadu specoperācijas, pa 1. kanālu rādīja 3 sēriju dokumentālo filmu par ASV un Eiropas sabrukumu, līdz ar to arī oficiālā propoganda jau strādā šajā virzienā.

Šī plāna problēma gan ir tāda, ka būs jātiek galā ar baru sakačātu Urrā patriotu un bijušo karavīru, kuriem būs ļoti daudz jautājumu par tādu iznākumu, bet kremlim šāds scenārijs vismaz īstermiņā ļautu saglabāt varu.

Šāda scenārija kontekstā izklausās diezgan ticami vācu militāro ekspertu izteikumi un arī Arestoviča domas virziens, ka vismaz tuvākos 10 gadus Krievija turpinās radīt riskus Eiropai, pat ja šī brīža karadarbība beigsies.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Es būtu vēl kategoriskāks - Krievija radīs riskus Eiropai tuvākos 100 gadus, ja ne vairāk. Tur ir daudzām paaudzēm jānomainās, lai to deģenerātu galviņās mainītos domāšana.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Es domāju, ka tie 10 gadi ir pie fakta, ja Krievijas elitē sākas izmaiņas un rodas kaut kāda cilvēcīgāka ideoloģija. Ja ideoloģija paliek, bet nomainās tikai vadoņi, tad Krievijas vēsture labi pierāda, ka Eiropa var mierīgi gatavoties nākamajam karam. Praktiski ja pēc šī kara tur nesākas kaut kādas nopietnas pārmaiņas sabiedrībā, tad tā mazā žoga vietā mēs varam mierīgi ierakumus un mīnu laukus gatavot gar Krievijas robežu.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Un tev ir ilūzija, ka tā ideoloģija mainīsies?

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Jā..Citāts/no (par!) :

Krievijas reģioni otrdien, 28.februārī, nokļuva massveida bezpilota lidaparātu uzbrukumā, kas kļuva par lielāko kopš Ukrainas kara sākuma un skāra teritorijas simtiem kilometru no frontes līnijas (kr.iekšienē).

Pēc Brjanskas un Belgorodas apgabaliem, kas tieši robežojas ar Ukrainu, reidā nokļuva Maskavas apgabals, Ļeņingradas apgabals un Krasnodaras apgabals.

Kubanā ap plkst.2 Rosņeftj noliktavas teritorijā nokrita divi ar sprāgstvielām pildīti droni. Kādā objektā pie Tuapses, kuram blakus atrodas Aizsardzības ministrijas kazarmas, nogranda sprādzieni un izcēlās ugunsgrēks, un trieciena vietā palika (izveidojās..)divi krāteri 1,5 metru dziļumā.

Gandrīz vienlaikus Adigejā atskanēja sprādzieni...Glābēji, kas ieradās notikuma vietā, uz lauka atrada divus krāterus un “neidentificētas lidmašīnas” (lidaparāta?) fragmentus. Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka bezpilota lidaparātus palaida "Kijivas režīms" un tos veiksmīgi "nomākušas elektroniskās kara (apakš)vienības".

Dažas stundas vēlāk, no rīta, Sanktpēterburgas varas iestādes neidentificēta lidojoša objekta dēļ slēdza gaisa telpu virs pilsētas un reģiona 200 km rādiusā.

Pulkovass lidosta uz stundu pārtrauca lidojumu saņemšanu un nosūtīšanu, un pacēlās divi iznīcinātāji: Su-35 un MiG-31. Pilsētā tika ieviests plāns "Paklājs", kas paredzēts nelikumīgas robežas šķērsošanas vai NLO parādīšanās gadījumā.

Arī neidentificētais objekts, kas noslēdza debesis, izrādījās drons.Tas tika pamanīts 160-200 km attālumā no Sanktpēterburgas, raksta Fontanka , atsaucoties uz Aizsardzības ministrijas informāciju, kas pa slēgtiem kanāliem tika pārraidīta gaisa satiksmes dienestiem.

Militārā departamenta oficiālajā komentārā norādīts, ka notiekošais ir "gaisa aizsardzības spēku apmācība". Taču stundu vēlāk netālu no Maskavas tika atrasts vēl viens drons.Tas nokritis 100 metrus no Voskresenskas gāzes kompresoru stacijas Maskavas apgabala Kolomnas rajonā. Ierīce atrasta netālu no Gubastovas ciema Kolomnas pilsētas rajonā, apstiprināja Maskavas apgabala gubernators AndrejsV, norādot, ka nav cietušo vai postījumu.

Naktī Belgorodas apgabalā atrastas uzreiz trīs bezpilota lidaparātu atlūzas, pavēstīja apgabala gubernators VjačeslavsG. Viena no ierīcēm ielidojusi dzīvojamās mājas logā.Brjanskas apgabalā bezpilota lidaparāts nokritis Suražas rajonā, cietušo un postījumu nav, sacīja apgabala vadītājs AleksandrsB.

Vienlaikus ar bezpilota lidaparāta uzbrukumu Kazaņas, Krasnodaras, Ļeņingradas apgabala, Maskavas apgabala un citu reģionu iedzīvotāji radio un TV tika brīdināti par raķetes triecienu un mudināti doties uz patvērumu. Krievijas Ārkārtas situāciju ministrija to skaidroja ar TV kanālu un radio staciju serveru uzlaušanu. "Šī informācija ir nepatiesa un neatbilst realitātei!" - teica departaments.

Krievijas prezidents Vladimirs ir "informēts"/par Sanktpēterburgas incidentu, paziņoja Kremļa pārstāvis DmitrijsPe. Vai Pu ir informēts par citiem uzbrukumiem, viņš (pe) sīkāku info nesniedza.

Pēc Piskova teiktā, Pu tuvākajos plānos ietilpst tikšanās ar Federālā drošības dienesta vadību. Saruna būs "nopietna", uzsvēra Pisskovs. Ura.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Es gribētu redzēt tos dronus, vai to atlūzas, ka nesanāk pretruna, un tie pat ar piegadi caur DHL/pochta.ru savus "mērķus" sasniegt nespētu, pat ja kaut kā varētu nodrošināt pietiekami precīzu attālinātu to vadību ...

P.S. Ja tie netā publicētie video ir par šo pašu tēmu nevis pilnīgs feiks, tad man šķiet tā mazliet "smieklīgi" tas kā tas dronu lidojums "izskatās" ... respektīvi "at best" tie ir a la DJI tipa "multimotoru" droni, kas naftas bāzei ir kā "spļāviens jūrā" ....

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Izskatas neslikti :

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

P.S. Latvijā gan tas bija februāra sākumā ...

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Interesanta karte.

Kā mainījusies frontes līnija pie Bahmutas

twitter.com/david_lisovtsev/status/1630509936789671936?t=irKtc_ZV766KhWXYrSmm5Q&s=19

JanJan Reģ.: 07.02.2018
0 0 Atbildēt

Mazliet tāds ww1 vibe - pa dažiem metriem ar milzu līķu kaudzēm. Beigās ieņems pilsētu no kuras jēga nulle, jo tur jau viss tāpat ir iznīcināts līdz pēdējam.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

bet uz priekšu virzās.

Interesanti - ukraiņu mītiskais pretuzbrukums ir tāds pats mītisks kā vāciešu super ierocis, kurš izglābs vērmahtu no sakāves, jo pagaidām ukraina darbojās kā vācija.

Vācieši arī visu karu domāja, ka PSRS jau beidzās armija, iznīcināti pēdējā tehnika, un tā ir psrs ( krievu, ukraiņu) agonija. Un protams, ka drīz psrs sabruks.

Analoģija ar mūsdienu ukrainu un latviju, kas domā tāpat.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Kreivmīlis atkal mēģina visu apgriezt otrādi.

Agresors bija Vācija (mūsdienu Krievija) Hitlera (mūsdienu Putina) vadībā. Pret to cīnījās tautas, kuru teritorijā notika aktīvā karadarbība (mūsdienu Ukraina) un sabiedrotie (mūsdienu NATO), starp kuriem bija arī PSRS (mūsdienu ES + ASV komunisti) Staļina (mūsdienu "kolektīvā Baidena") vadībā.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

PSRS kā bija ta palika bezzobains radījums WW2 laikā, ja vāciešus nebūtu čakarējuši jau no visām pusēm, tad maz ticams ka Vācijas robeža būtu tuvāk par Urāliem ...

Teiksim tā WW2 diezgan skaidri kara stratēģijas grāmatās ir ierakstījis, ka ar pusi pasaules, nevajag reizē karot ...

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Jā virzās, un vēl labu laiku virzīsies... bet šobrīd gan vairs tikai vienā frontes posmā.

Attiecībā uz Ukraiņu mītisko uzbrukumu - uzbrukums paredzēts tikai pavasara beigās, vasaras sākumā, pēc krievu ofensīvas beigām. Arī krievi nosacīti gatavojas plašākam uzbrukumam, bet Bahmuta ir tīri politisks uzstādījums, pārējā frontē, neskaitot Vugļedaru, kur notiek lemingu pašnāvības, abas puses veic taktiskas darbības lai sagatavotos tālākajām operācijām.

Problēma ar šī brīža informatīvo fonu ir tāda, ka reāli frontē ir tik maz interesantu notikumu, ka visu pušo blogeri ķerās aiz katras kustības, lai tikai būtu par ko stāstīt, kaut gan reāli pat tā pati Bahmuta šobrīd lielākā plānā tiem pašiem ukraiņiem vairs nav īpaši aktuāla, jo mērķis bija noturēties un izjaukt Putina uzstāšanos.

Īsto karadarbību mēs redzēsim orientējoši uz aprīli, maiju, kad reāli ieradīsies gan apmācītie kareivji gan Rietumu tehnika. Un tad jau, atkarībā no situācijas frontē, minētā tehnika ies vai nu uzbrukumā, vai arī tiks izmantota aizsardzībā.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

"Interesanti - ukraiņu mītiskais pretuzbrukums ir tāds pats mītisks kā vāciešu super ierocis,"

Kā arī krievu lielais uzbrukums. Nu, tagad taču stepē rasputjica, šķīdonis. Ar bruņutehniku braukt var tikai pa ceļiem, bet tos mīnē. Tos varēja redzēt pie V-ugļe-dar. Pirmais BMP uzsprāga, orais nogrieza pļavā, bet tas, kurš lika mīnas , jau zināja, ka tā būs, un pļava arī bija mīnēta. Pēc tam iestrēgušo kolonnu apstrādāja ar artilēriju, un visu citu, kas pie rokas. Kamēr ar tankiem nevarēs braukt pa laukiem, nekāda "Kurskas kauja" nav gaidāma.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Atgriežoties pie imzz rakstītā par krievu jauno virzienu propogandā spēku izvešanu uzskatīt par uzvaru, Cimbaļjuks analizē kaut kur krievu propogandas vidē paklīdušu video, kur principā apkopotas visas domas par to, kā krievus iemānīja specoperācijā. Tādu metienu atpakaļgaitā es sen nebiju redzējis

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Vispār jau vēl interesantāk, ja spēj savilkt paralēles ar vēsturi un pamanīt, kā abas puses slēdz atpakaļgaitu. Mūsdienu Molotova-Rībentropa pakta analogs bija Krima 2014. un Donbass 2022. Bet mūsdienu Hitlers abas reizes pamanījās mēģināt "nokost" lielāku gabalu (2014. Donbasu un 2022. visu Ukrainu), pārkāpjot šo vienošanos un nostādot mūsdienu Staļinu situācijā, kurā atkal no sabiedrotajiem ir jākļūst par ienaidniekiem. Un tā nu abu pušu propagandisti tagad dara visu, lai pilnībā noveltu vainu uz pretējo pusi.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Njā, šajā gadījumā Putins tiešām kapitāli pārcentās un laikā neatkāpjoties ir panācis situāciju, ka Rietumi un pārējie interesenti ir spiesti veikt izmaiņas viņa plānos.

Putinu principā iegāza viņa paša divu līmeņu sistēma, kad reizē pastāv gan spēcīga ideoloģija, gan spēcīga noziedzīgā vide un korupcija. Ja Putins būtu spiedis tikai uz ideoloģiju situācija varēja izvērsties arī savādāk, bet ja Ukrainas politiķu korumpēšanai paredzētos līdzekļus nozog savējie, tad nekādu reihu neuzcelsi.

Attiecībā uz propogandistu darbu - krieviem visu velt uz otru pusi jau ir par vēlu, šādu demagoģiju vajadzēja dzīt pagājušā gada vasarā, līdz ar to tas vairs tāds plāksteris vien sanāk. Apvainojot rietumus varbūt varēs iziet no Ukrainas, bet ideoloģiskais publikas slānis būs labi jāpatīra lai tas nešūpo vertikāli. Pieļauju, ka girkinveidīgie būs pirmie, kas pazudīs brīdī, kad tiks pieņemts lēmums atkāpties.

Kas attiecas uz pašiem Rietumiem, tad tur bez pārsteigumiem - visi piekopj neiesaistīšanās politiku, kamēr netiek apdraudētas pašu intereses. Eiropas reakcija vispār nav mainījusies kopš 2. pasaules kara, ASV darbības kā vienmēr atkarīgas no prezidenta - kāds cits vispār nebūtu iesaistījies, kāds cits, redzot Krievijas vājumu, ieročiem spīdot būtu jau Ukrainā cīnīties "par demokrātijas uzvaru visā pasaulē".

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Saukt Baidena kātienes darbību Kijevā 2014. gadā un Merkeles gāzes politiku par "neiesaistīšanos" ir diezgan muļķigi.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Cik plaši mēram, ja pāris politiķu, tai skaitā Baidena darbības ir kaut kas vērā ņemams, tad ASV principā valda pār pasauli, jo viņu cilvēki ir visur. Ja ņemam plašāk, tad ir atšķirība starp "ASV iesaistās" un "ASV neiesaistās". Šobrīd ASV ir reāli iesaistījušies tikai Taivānas jautājumā un NATO robežas novilkšanā, Ukraina ir tāds sekundārs pasākums, kuras uzvara ir vēlama, bet ne obligāta.

Var protams sēdēt un koncentrēties uz to, ka redz tu Baidena dēls kaut kur Ukrainā bijis, pašam Baidenam ir intereses, bet ASV darbības pēdējos gadu desmitos ir vērtējamas tikai caur to vai potenciālā konflikta zonā stāv vai nestāv ASV karakuģis. Un ja ASV karakuģi nestāv Ukrainas ostās, tātad kolektīvais Baidens ir pielēmis, ka viņu interešu Ukrainā īsti nav.

Merkeles gāzes politika arī ir tā pati vien neiesaistīšanās, kas bija novērojama 2. pasaules karā - ja bizness iet, kāpēc kaut ko mainīt? Var pārmest Merkelei, ka viņa uzsēdināja Vāciju uz krievu gāzes adatas, bet ja minētā gāze bija lētākā tirgū, tad kāpēc Merkelei izaicināt likteni un kaitināt lielos rūpniekus? Viņa atsēdēja savā vietā, lielo rūpnieku valdes uz lētās gāzes rēķina saņēma lielākas gada prēmijas un visi bija laimīgi. Ja krievi nebūtu devušies meklēt piedzīvojumus 2014. gadā Merkele vispār tiktu uzskatīta par vienu no dižākajiem vācu politiķiem, jo no iekšpolitikas viedokļa jau viss bija ok.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

RU vēsture uzskatāmi demonstrē, ka atkāpšanās / neveiksme karā = varas maiņa. Visdrīzāk stingrās rokas dēļ, kas tiek nocirsta tikko paliek mazāk stingra.

Domāju, ka Eiropa un Rietumi kopumā neticēja, ka Eiropā 21 gs kas tāds var notikt. Tāpēc arī armija tik sliktā stāvoklī un reakcija mīksta. Jāatzīst, ka R-Eiropa gan arī pamatīgi uzvārijusies neinvestējot armijā. Arī LV pamatīgi ietaupījusi uz OMD rēķina. LT un EE būtu ko teikt šajā sakarā

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

"Eiropa un Rietumi kopumā" spēlēja sabiedroto spēli ar Putinu, tāpat kā Staļins ar Hitleru un, protams, ka negaidīja sabiedrotā uzmetienu, kas tagad ir radījis situāciju, kurā arī uzmestie nekādi nevar iziet no situācijas bez zaudējumiem savā politikā - mīkstā reakcija daudz vairāk ir bailes no pasaules bez Putina, nekā nespēja reaģēt asāk.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

IMO visi saprot ka sadalīta Krievija arī ir vienas vienīgas galvassāpes "nākotnei" attiecīgi labāk ir "zināms ļaunums"...

Alternatīvi ja sabiedrība Krievijā spētu pietiekami izaugt, ka "jaunais - vecais nacisms" tiktu nogriezts saknē ... kas laikam ir "mission impossible" ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nu tā saprot tikai tavējie, jo tās ir viņu galvassāpes un viņu politikas sabrukums. Daudziem Krievijas sadalīšanās ir vēlama un noderīga. Bet palēnām arī tiem nākas aptvert realitāti, ka tādu pāraudzināšanas procesu, kādu Vācija un vācieši izgāja pēc Hitlera sagrāves izveikt Krievijā nav iespējams un izvēle ir starp ļaunuma impērijas saglabāšanu (ko grūti attaisnot elektorātam) ar visiem nākotnes draudiem vai tomēr Krievijas sabrukums un pašu politikas secīga sagrāve.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

"Viņu politikas" sabrukums tas gan ir atkarībā no skatu punkta, jo "neiejaukšanās" politika ir sena "kā cilvēce", teorētiski pēc WW2 ASV "guva mācību" ka neiejaukšanās arī nav nekas labs un nes būtiskus "zaudējumus", tad centās iejaukties visur kur nav slinkums, bet tagad atkal "diezgan bremzē". Pamēģini tagad atrast "jebkurā nometnē" kaut cik saskanīgus viedokļus vismaz 60% politiķu un elektorāta ... par to kā darītu ja "būtu pie teikšanas", tik nu "priekšēvēlēšanu bulšits" gan neskaitas. ;)

Un vēl jau ir ASV finansiālais un ekonomiskais aspekts, jo ASV būs pirmā uz "demokrātiskas valsts atjaunošanu", lai ko tas arī pie kādiem konkrētiem politikāņiem nenozīmētu ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Demokrātijas atjaunošanu kur tieši? Tā jau ir tā lielāka ASV demokrātu problēma, ka viņi ir pazaudējuši kontroli, kas sadarbībā ar Briseles komunistiem strauji tiecās un nebijuša mēroga vispasaules dominējošās varas sistēmas izveidošanu. Ukraina kopā ar Poliju ies savu ceļu un jau ir skaidri parādījušas, ka Baltiju uzskata par savu interešu sfēru. Erdogans Tjurku pasaules atjaunošanā demokrātiem padomu neprasīs. Un nez vai Ķīna to darīs Sibīrijā. Viss, ko uzrakstīji, ir spēkā tikai tavā infoburbulī, kurā "visi saprot ka sadalīta Krievija arī ir vienas vienīgas galvassāpes".

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Es zin gribētu saprast no kurienes tev rodas šāda tipa idejas/domas/izpratne, jo "vēsturiskas bailes" no dažādām lietām ir radījušas dažādus "intersantus" pārvaldības, politikas un ekonomikas modeļus ... un tas nenozīmē ka tie ir pareizi/nepareizi konkrētā "aktuālā" laikmeta ietvaros, kaut vēsturiski tam noteikti ir piešķirts kāds "vērtējums" ...

Te būs viens piemērs tam kas var notikt un kā notika:

history.state.gov/milestones/1945-1952/japan-reconstruction

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Vispirms derētu saprast ko tieši tu vispār ar šo gribēji pateikt un ko saproti ar "šāda tipa".

Tavā linkā nav nekā jauna - pēc otrā pasaules kara sabiedrotie okupēja zaudētāju zemes un pārveidoja tās pēc savas izpratnes. Japānai tika saimnieki, kas to iepriekš aplaimoja ar atombumbām. Mums Staļins, kurš rūpējās par darba tautu. Un nevienam pat nelikās traucējoši mūs pardalīt kā Hitlera zaudējumu. Es saku to pašu par mūsdienām - pēc kara sabiedrotie ķersies pie zaudētāja zemju (tiešo un ietekmes sfēru) dalīšanas. Kas nav saprotams?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Cik daļās tad vajadzētu dalīt Krieviju, lai "visi laimīgi" ?

P.S. Es neiebilstu tavam lietu skatījumam, es mēģinu saprast to, jo tehniski es labi zinu to ka daļai "novērotāju" ir kaudze ar savtīgām interesēm. Tas par ko man rodas jautājumi - kā "pīrāgu sadalīt godīgi" lai "sūdi nenonāk ventilatorā" ...

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Es saprotu, ka konspirāciju teorijas ir interesantākas nekā vienkārša savu interešu bīdīšana pasaules politikā, bet tomēr ieteiktu minētos notikumus salīdzināt ar 2. pasaules kara laika notikumiem un tieši Lielbritānijas un Francijas reakciju uz to pašu Čehslovākijas teritoriju aneksiju. Tā reakcija principā ir pilnīgi identiska Ukrainas situācijai kopš 2014. gada, kad Eiropa ieslēdza muļķi un izlikās, ka neko neredz.

Kāpēc es izslēdzu versiju par kaut kādu vienošanos - ja tāda vienošanās būtu bijusi, tad mēs šeit gadu vēlāk par šo tēmu vairs nediskutētu, Ukraina būtu daļa no savienotās valsts un tas arī viss. Rietumi nevienotos ar Putinu par ietekmes sfēru dalīšanu, ja nebūtu 100% pārliecības par rezultātu. Kāpēc? Jo ja Putins lasītu savu izlūkdienestu pilnos datus nevis tikai mapītes, ko viņam pasniedz, viņš saprastu, ka no operācijas nav jēgas un pat Kijeva 3 dienās vienkārši destabilizētu Ukrainu. Ko no tā iegūtu Rietumi? Uz visu pasauli dusmīgus ukraiņus sev kaimiņos, uz laiku lētu naftu un gāzi, iekšēju tautas cepienu pašos rietumos no tēmas "a kur tā izslavētā demokrātija ir tagad", utt. ASV gadījumā Kijevas krišana būtu nozīmējusi demokrātu pilnīgu zaudējumu iepriekšējās vēlēšanās un nākamajās, jo republikāņi ar prieku izmantotu faktu, ka demokrāti pieļāvuši oficiāli vēlētas valdības krišanu militārā operācijā valstī, kuras atbalstā piedalās ASV. Krieviem vienkārši nav ko piedāvāt šādā darījumā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Kāpēc tu izslēdz versiju par kaut kādu vienošanos un nodevību, kas nav nekas jauns, bet jau vēsturē pierādīta politiskā shēma? Uz virknes apšaubāmu pieņēmumu pamata, kas tev ir vajadzīgi, jo gribi sevi mierināt. Vari jau saukt vēstures analīzi un piemērošanu mūsdienu realitātei par "sazvērestības teorijām" un svēti ticēt Putina naratīvam, ka "Rietumu pasauli" vada vieni vienīgi lohi, ko viņš veiksmīgi ir apmānījis.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Vienoties tādā līmenī var par kaut ko tikai tad, ja abas puses kaut ko iegūst. To pašu Poliju Hitlers un Staļins sadalīja apmierinot savas intereses. Rietumi no kārtējā kašķa Ukrainā neiegūst neko, tikai papildus iekšpolitiskas un ārpolitiskas problēmas.

Attiecīgi arī tie paši Rietumi ne 2014. gadā ne 2022. gadā neizrādīja īpašu entuziasmu iesaistīties, jo pie neskaidra uzstādījuma (it sevišķi jau 2014. gadā) aizstāvēt kaut kādu Ukrainu bija samērā dārgs pasākums. Tā kā Ukraina parādīja gatavību aizstāvēties, tad jau parādījās arī intereses un līdz ar tām arī ieroči un finansiālais atbalsts. Dienas beigās viss karš ir tikai bizness un sabiedrisko attiecību kampaņa, ukraiņi pēc 2014. gada piedzīvojumiem to ir sapratuši, tāpēc arī ir izsituši sev atbalstu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nu jā... Neizrādīja vēlmi iesaistītites Baidenam klātienē režisējot 2014. gada notikumus Ukrainā un Merkelei vienlaikus būvējot Putina sponsorēšanas trubas.

"Tie paši Rietumi" no plānotā kašķa Ukrainā gribēja iegūt ārkārtīgi daudz - atsvaidzinātu "Krievi nāk!" politisko programmu elektorātam, kas jau bija notrulinājies, neko citu nedzirdot, jaunu auksto karu militāri rūpnieciskā kompleksa izdevumu attaisnošanai un faktisku pasaules labības klēts okupāciju DMZ izskatā Ukrainas "neokupētajā" teritorijā.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Ar to piezīmi, ka Molotova - Ribentropa pakta gadījumā bija divas puses, bet pirms Krievijas spēku iebrukuma, ne Maskavai , ne Vašingtonai nebija skaidrības, kā tieši uzvedīsies Ukrainas politiķi un armija. Atbalsts Ukrainai pa īstam, t.i. ar ievērojamām ieroču piegādēm, sākās tikai tad, kad amerikāņi redzēja, ka ukraiņi patiešām Kijevu aizstāv, nevis notiek tāda "zrada", kā Dienvidos.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Ā ja? Staļinam un Hitleram bija lielāka nojausma, kā uzvedīsies iezemieši Molotova-Rībentropa paktā sadalītajās teritorijās? Vai tieši otrādi - mūsdienu dalītāji pārāk paļāvās uz vēstures pieredzi, ka ieziemieši plānus maz ietekmēs?

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Ja Rietumi nāktu iekšā Ukrainā ar savu karaspēku, tad gadījumi būtu salīdzināmi, šoreiz sanāk tā ka tikai viena puse uzbrūk, kas pēc šīs loģikas nozīmētu, ka otra puse ir pierunāta neiejaukties. Krievijai un Vācijai tas bija teritoriju jautājums, bet kāds tad ieguvums šajā gadījumā būtu Rietumiem? Bēgļu plūsmas? Destabilizēta drošības situācija Centrāleiropā?

Staļins un Hitlers Polijai uzbruka ar tādu pārspēku, ka poļu viedokli tur neviens neprasīja, Putins uz 40+ miljonu valsti atveda'100K specoperētājus. Pie tam Hitlera un Staļina armijas tūlīt arī garantēja, ka abas puses ievēros sarunu nosacījumus, bet šeit sanāk no sērijas "cik tālu Krievi tiks, tik arī okupēs".

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

ņem automātu un ej uz ukrainu. Neviens neliedz. Sūti savus dēlus karot. Meitu vari aizsūtīt par snaiperi vai medmāsu.

Negribi?

Kāpēc lai kādam citam uz turieni iet?

Bēgļu straumes ir problēma, tomēr, jāņem vērā, ka šeit bēgļi nav neizglītoti dvieļgalvji. Tas tomēr ir darbaspēks.

Rietumiem izdevīgi bija tikai divi scenāriji - vai nu ātra ukrainas uzvara, vai ātra krievijas uzvara. Ātri nekas nesanāca. Tāpēc tagad nākas improvizēt.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Kreivmīlis atkal mēģina visu apgriezt otrādi.

Agresors bija Vācija (mūsdienu Krievija) Hitlera (mūsdienu Putina) vadībā. Pret to cīnījās tautas, kuru teritorijā notika aktīvā karadarbība (mūsdienu Ukraina) un sabiedrotie (mūsdienu NATO), starp kuriem bija arī PSRS (mūsdienu ES + ASV komunisti) Staļina (mūsdienu "kolektīvā Baidena") vadībā.

Mani apmelo par krievmīli, bet pats uzskati, ka 2.pasaules karā agresors bija vācija. Bet ko tad darīja PSRS Somijā, Polijā, Baltijas valstīs?

Tur bija divi agresori.

Mūsdienu krievija ir tas pats kas PSRS. Tikai šoreiz nav cita agresora, kurš būtu bīstamāks par krieviju ( PSRS) tāpēc kolektīvie rietumi pieslēdzās ukrainai.

tici man - ja agresors būtu Ķīna, ( tas ko latviesi sapņo, ka ķīna uzbrūk Krievijai) Rietumi ATKAL PALĪDZĒTU krievijai.

Jo Krievija Rietumiem nav bīstama, bet Ķīna, ja kļūtu agresors, būtu daudz bīstamāka.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Par Ķīnas-Krievijas karu - ja Ķīna spētu noturēt karadarbību Sibīrijas pusē, tad priekš Rietumiem šāds konflikts būtu tikpat interesants kā cilšu kautiņi Āfrikā. Priekš Rietumiem Sibīrija jau ir Ķīnas province un neskaitot resursus, kas jau tiek eksportēti uz Ķīnu tur nav nekā tāda kas Rietumus interesētu. Toties visa šāda Ķīnas operācija vēlāk ļautu Rietumiem spaidīt Ķīnu ar visādām sankcijām lai izspiestu labākus tirdzniecības noteikumus. Rietumiem Ķīna ir bīstama nevis ar savām ekspansīvajām tendencēm, bet gan ar to, ka ir sapratusi ka nav jāmaina valstu robežas lai bīdītu savas intereses.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Neviens negribēs Ķīnai atdot krievijas resursus un teritoriju.

"Priekš Rietumiem Sibīrija jau ir Ķīnas province " tad jau var teikt, ka krievija ir arī Vācijas apgabals. Vācija arī pa lēto visu ko iegūst no krievijas. Vācija krievijā visu ko būvē....

Krievija pasaulei ir resursu noliktava. Ko viņi tur muld par pasaules iekarošanu, nevienu neinteresē. Lai muld. Krievija karo ar saviem draugiem un sabiedrotajiem. Lai karo. rietumu intereses tā nav spējīga aizskart. Tieši otrādi - krievu armijas modernizācijā Rietumi pelnīja miljardus.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Loģiski, ka negribēs. Tāpēc jau izmisīgi domā, kā glābt Putina seju.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Tāpēc es rakstu, ka krievija ar punduri priekšgalā Civilizētai pasaulei NAV bīstama, bet ir pat izdevīga.

Tikai daži gudrie ar mani priekšgalā saprot, ka kaut kāds Navaļnijs vai Feigins priekš rietumiem ( un priekš Latvijas) būs sliktāks, kā marasmātiķis putins, kurš visu tirgo pa lēto un vēl visiem dāvina dāvanas.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Vari jau izklaidēties, saucot Turciju un Ķīnu par necivilizētām Bet nebāz tik izmisīgi Latviju pie komunistiskajiem rietumiem, ko uzskati par vienīgo Civilizāciju - tikai tam jau jums tas Putins ir vajadzīgs!

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

a kas - turcija un Ķīna?

Ķīnas miera priekšlikumā pirmais punkts ir par ukrainas teritorijas pilnīgu saglabāšanu.

Žurnaļugiem nepatika, ka ķīnas miera plānā nebija neviena punkta, ka vajag tiesāt kara noziegumus.

Tas bija vienīgais punkts, kā dēļ radās cepiens.

Bet turkiem krievi visu ko dāvina, lai turki aizmirst par savām interesēm karabahā, Sīrijā un Lībijā.

Es nesaucu turciju un ķīnu par necivilizētām. viņu klusēšana ir klusēšana lai nošņāptu sev kādu labumu. Krievija vēl nav mirusi. Un nenomirs. Bet gāze pēc kara būs ļoti labs resurss. Arī kara laikā.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

jautājums:

Krievija tirgo savus resursus pa lēto. Bet pa cik Eiropai tirgotu resursus Ķīna?

Cik viegli būtu nopirkt kādu Ķīnas kompāniju? Cik viegli Rietumu uzņēmumiem ienākt Ķīnas tirgū? Cik - Krievijas?

Kad krievi kaut ko pērk no rietumiem, viņi taisa "otkatus", krievi dod kukuļus, dāvina dāvanas politiķiem, uzņēmumiem utt.

Ķīnā par to draud nāvessods. Ķīnieši nesamaksās nevienam neko vairak, kā paredzēts...

Utt.

Krievija rietumiem ir vieta, kur var nokāst naudu.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Visticamāk joprojām pa lēto, jo pēc teritorijas aneksijas Ķīnu spaidītu ar sankcijām lai panāktu situāciju, kas apmierina abas puses. Tālāk ja skatāmies kartē, konfliktam saglabājoties Urālu Sibīrijas pusē, Krievijas rīcībā paliek liela daļa atradņu un pārvades tīkla, attiecīgi pārskatāmā perspektīvā vienīgā izmaiņa ir tas, ka jādotē mazāk reģionu. Ja krievi notur vismaz Obas baseinu, tad vispār pofig.

Attiecībā uz Ķīnu un korupciju - nezinu no kurienes informācija, bet Ķīnā vispār ar korupciju ir tuvu Krievijas līmeņiem. Pakāpes armijā tiek vienkārši pirktas, tas notiek gadiem, un tagad varas spēļu ietvaros beidzot kāds ģenerālis arī pa kaklu par to norāvies. Tie sodi ir priekš tautas, nejau priekš partijas kolektīva, partijas biedru draudzenes brauc ar poršiem un dzīvo luksā un kādstiek sodīts tikai tad kad salecas ar kādu augstāk sēdošu.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Tu taču pats saproti, ka raksti kaut kādas fantāzijas, kuras nav saistītas ar realitāti.

Neviens nedos Ķīnai savākt Sibīriju. Nekad.

Tāpat, kā citām valstīm.

Tiklīdz viens ķīnas tanks šķērsos Krievijas robežu, Eiropa un ASV aizmirsīs par ukrainu un visu lendlīzu sūtīs uz Krieviju. Un ukraina viegli atdosies krieviem ( arī Austrumeiropa kā pirms 2.pasaules kara) lai tikai apturētu Ķīnas invāziju.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Kurš ir tas "neviens", kurš nedos? Un kā tieši nedos?

Un kāpēc muldi par tankiem? Kāpēc domā, ka Ukraina "atdosies" krieviem, lai apturētu pavisam demokrātisku neatkarības balsojumu Burjatijā? Vai Kazahstānas sadarbības līgumu slēgšanu ar Ķīnu?

Tupini vien mierināt sevi ar domu par vareno Krieviju un caru, kas saglabās spēju to brūkošo impēriju pārvaldīt.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Tu mal kaut kādas fantāzijas, es saku savas. Tikai manas ir daudz tuvākas realitātei nekā tavējās.

Kāpēc burjatijai vajag atdalīties? Maskava to sargā pret pūstošajiem rietumiem, ASV un NATO, kuri alkst Burjatiju iekarot un atņemt viņu naftu.

Ukrainu ASV jau iekaroja, bet burjatiju sargā Maskava.

Priekš kam vajag vēl kaut ko? Ēst ir? Ir. Viss super. Bet burjati ir stipri, tāpēc šo karu pret visu pasauli viņi izturēs. Visiem zināms, ka Krievija ceļas no ceļiem.

Krutais ģeopolitiķis Punduris atkal piesmēja visu pasauli. Krievija pret NATO cīnoties jau 9 gadus tur Krimu.

Uzvara pēc uzvaras.

Kurā vietā tu redzi Burjatijas atdalīšanos?

Parunā kādreiz, ar kādu krievu, ( tas ir psihiski grūti, bet noderīgi lai saprastu viņu psiholoģiju)nevis lasi kaut kādas latviešu fantāzijas...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Tagad esi spiests ķerties pie semantikas, izliekoties, ka nezini par kuriem vēstures notikumiem runāju. Pasaules karš sākās , kad Vācija nodevīgi uzbruka sabiedrotajai PSRS. Pirms tam notika impēriju paplašināšanas kariņi, kuros abi bija agresori pret nenozīmīgiem iezemiešiem.

Izlikties, ka Putins ir PSRS, nevis Hitlera ideju mantinieks var tikai tas, kura mērķis ir noslēpt patiesā PSRS "mantojuma" eksistenci. Lai gan ja palasītu vairāk par ES vēsturi, uzzinātu, ka PSRS bija diezgan neplānots testa eksperiments lai EPSRS ideju (kura radās Francijā un kurā piedalījās un pēc tam, saprotot ārkārtīgo ļaunumu, kurā bija iesaistījies, aprakstīja Orvels) pārbaudītu dzīvē.

To daļu, ka ASV ar PSRS un pēc tam Krieviju atrodas nepārtrauktā militārā konfliktā kaut kur svešā teritorijā, tu laikam esi palaidis garām, muldot par tikai vienu agresoru. To daļu, kurā 2014. gada notikumus iniciēja Baidens personīgi klātienē pieskatot faktisku valsts apvērsumu un ASV demokrātu marionešu valdības izveidošanu Kijevā arī esi palaidis garām.

Ķīna ir pietiekami gudra un no Marksa idejām atbrīvojusies, lai saprastu, ka tai nav nepieciešama militāra agresija, lai apdraudētu Rietumus. Tieši otrādi - ekonomiskajā karā Ķīna ilgtermiņā daudz efektīvāk spēj novājināt pretinieku, kas mazāk izmanto "aizliegtos ieročus".

Bet Ukrainā notika negaidītais visiem - iezemieši sacelās pret lielo dalītāju plāniem un radīja situāciju, no kuras izejas plāns nav nevienam. Vai pareizāk sakot - pašiem dalītājiem nav, bet Erdogans un Sjī nekautrēsies to izmantot.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Hitleram idejas bija tādas pašas kā Staļinam.

Atšķīrās tikai ceļš, kā katra puse gāja uz savu mērķi.

PSRS un Krievijas ceļš ir ļoti līdzīgs, tikai PSRS valstvīri bija daudz gudrāki par tagadējiem krievijas.

Ja gribi salīdzināt punduri ar vadoni, tad lūdzu, - nosauc konkrētas lietas, kur viņi ir vienādi, BET atšķiras no Staļina.

...

p.s.

vēl man pārmet, ka es esmu krievmīlis, bet pats glorificē krievijas "varenību" un kaut kādu bandītu un gopņiku salīdzini ar vadoni, kurš no pazemotas un ekonomiski nomocītas valsts radīja varenu impēriju, no kuras nomīza visa pasaule, PSRS ieskaitot...

Bet krievijai - nekā, izņemot uzzīmētas multfilmas un no ASV nospertām atombumbām ( kuras arī iespējams, ir tikai uzzīmētas) nekā nav.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Vadošie Asstrologi visi kā 1 apgalvo, ka karš beigšoties "pēkšņi".Tāpēc laikam tie 4gab b52 un vakar arī 1gab tas Suūdnās dienas aeroplāns ir te ieradies.Pusaudžu teroriZms vēršas plašumā- vakar 200gab arestēti jau baltkrievijā.Kā arī, šodienas Galvenā ziņa: 1 марта 2023, 14:33 ..pоссияне смогут жарить шашлыки в пяти метрах от дачных домиков, с 1 марта такие поправки к Правилам противопожарного режима вступили в силу.

Требования безопасности упростили с 1 марта, теперь мангал можно устанавливать на расстоянии не менее пяти метров от дачного дома, ранее минимальным расстоянием было 20 метров, передает ТАСС. Ura.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

eidis rakstīja: RU vēsture uzskatāmi demonstrē, ka atkāpšanās / neveiksme karā = varas maiņa. Visdrīzāk stingrās rokas dēļ, kas tiek nocirsta tikko paliek mazāk stingra.

Domāju, ka Eiropa un Rietumi kopumā neticēja, ka Eiropā 21 gs kas tāds var notikt. Tāpēc arī armija tik sliktā stāvoklī un reakcija mīksta. Jāatzīst, ka R-Eiropa gan arī pamatīgi uzvārijusies neinvestējot armijā. Arī LV pamatīgi ietaupījusi uz OMD rēķina. LT un EE būtu ko teikt šajā sakarā

cik var malt vienu un to pašu. Krievija Rietumiem NAV bīstama. NEKAD nebija un NEBŪS. PSRS bija bīstama, Krievija - nē.

Ukraina NAV Rietumi. Ukraina bija ( un BŪS) krievu sabiedrotie. Rietumiem NEBIJA neviena iemesla palīdzēt Ukrainai līdz tam brīdim, kad visi ieraudzīja, ka krievija zaudē.

Neviens neko neuzmeta.

Un visiem demagogiem jautājums-

Kāpēc jūs nebraucāt karot Sīrijā, Lībijā vai karabahā? Kāpēc jūs negājāt karot par Somālijas tautu?

Tāpēc, ka jūs tas neskar.

Kāpēc lai kāds ietu karot par kaut kādu citu valsti, pat ja kaut kādi politiķi kaut ko ir parakstījuši.

Anglija iesaistījās karā, kad Vācija pieteica karu Anglijai.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

"Anglija iesaistījās karā, kad Vācija pieteica karu Anglijai."

Nevis Vācija pieteica karu Anglijai, bet Francija un Lielbritānija abas pieteica karu Vācijai 1939.g. 3. septembrī, reaģējot uz Vācijas iebrukumu Polijā 1939.g. 1. septembrī. Tāpēc, ka abām valstīm bija līgumi ar Poliju:

"1939. gada 25. augustā Apvienotā Karaliste un Polija parakstīja savstarpējās palīdzības līgumu. Faktiski tas nozīmēja, ka Apvienotā Karaliste un Francija, kurai bija atsevišķs līgums ar Poliju, stāsies poļu aizstāvībai svešas varas militāras agresijas gadījumā."

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

-un kāpēc Baķķka šobrīd atrodas Ķīnā.Ko viņš tur dara.Ko viņam tur vajag.Jā.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Nu, tas ir diezgan skaidrs. Lukašam galvenais ir politiskā un ar to saistītā fiziskā izdzīvošana. Maksimālā programma ir jauna saimnieka atrašana, minimālā: iestāstīt ķīniešiem, ka viņš tiem ir vajadzīgs vismaz tādā pakāpē, lai ķīnieši aizliktu vārdu par viņu Putinam, sak. neaiztiec Lukašu, viņš mums derīgs ;)

Pretējais jautājums interesantāks, kāpēc ķīniešiem vajadzīgs Lukašenko ?

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
2 0 Atbildēt

Vēsturiski Ukraina IR rietumi - Polijas-Lietuvas valsts sastāvdaļa, ar brīvpilsētām, ar vēlētu(!) karali - sav\a laikā ļoti progresīva valsts.

Krievijā, kopš hana vasalis un zelta ordas tiesību pārmantotājs Maskavas-Vladimiras lielkņazs izrēķinājās ar Novgorodas un Pleskavas viduslaiku valstīm - nekad nav bijusi tāda lieta kā pilsētu pašpārvalde, piemēram.

Tur arī slēpjas ukraiņa un krieva vēsturiskā atšķirība - un to atšķirību krievi nupat plēš vēl platāku.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nu vel jau arī tā nianse, ka tīri etniski ir īstāki Kijevas krievzemes pēcteči, nekā "moskaļi", kas lielā mērā ir Čingishana izvarotāju ordas bērni.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti