Lēna braukšana kreisajā joslā ir bīstamāka par ātruma pārsniegšanu

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Mēs jau sen iAuto vēlamies aktualizēt diskusiju par atļauta braukšanas ātruma palielināšanu uz Latvijas ceļiem.

Nav normāli, ja ceļazīmē viens skaitlis, bet satiksmes plūsmas vidējais ātrums to pārsniedz par 20 km/h. Visu laiku brauc stresā, tā vietā, lai attiecīgo zīmi palielinātu uz 100; 110 vai 120!

Ātrumu ir viegli vainot, bet vai tas ir gudri? Lūk, viena interesanta tēma

 
1 2 3 4 5 6 7 8
Kaapeec Reģ.: 23.09.2003
6 0 Atbildēt

Svaigi šīs priekšpusdienas novērojumi liek vērsties pie "kreisās joslas braucējiem" ar LIELU lūgumu: lūdzu padalieties ar savu domu gājienu – KĀPĒC?

Nupat braucu no Ogres, un Volvo V70 braucējs posmā līdz Salaspilij NE REIZI neiebrauca labajā joslā, lai gan satiksmes intensitāte tuvu nullei – viņš pabrauca garām max. 10 mašīnām. Nu tiešām, kas tas ir pa smadzeņu iestādījumu, kas liek šādi rīkoties? Skaidrojums par "labāku segumu" labajā joslā te atkrīt. Arī ātrums bija pieklājīgs – ap 105 - 110 km/h. Neliles slapjš sniegs, bet viss normas robežās.

Tiešām ceru, ka kāds no šiem ļaudīm pakomentēs šāda pasākuma ieguvumus.

Vernons Reģ.: 18.02.2014
2 3 Atbildēt

Šis ir "izcili" labs! "...aizliegts apsteigt tajā pašā joslā priekšā braucošo transportlīdzekli pa labo pusi."! 3,5 metrus platā joslā divi vieglie nepas!

85. Ārpus apdzīvotām vietām jābrauc iespējami tuvāk brauktuves labajai malai. Ja braukšanai vienā virzienā ir divas vai vairākas joslas, kreisajā malējā joslā atļauts iebraukt tikai tad, ja citas braukšanas joslas ir aizņemtas, kā arī lai nogrieztos pa kreisi vai apgrieztos braukšanai pretējā virzienā.

113. Ārpus apdzīvotām vietām uz ceļiem ar divām vai vairākām braukšanas joslām vienā virzienā aizliegts apsteigt tajā pašā joslā priekšā braucošo transportlīdzekli pa labo pusi, izņemot gadījumu, ja tas rāda kreisā pagrieziena signālu un ir uzsācis manevru.

Nekas, gan jau Vācijā vācijas policija "izārstēs", kad vāciešiem "letiņi" sāks mācīt braukt!

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 1 Atbildēt

Ja tev vēl nepielec, tas ir domāts močiem, kā arī aizliedz slalomu pa labo pusi. Kā jau punktā minēts tas neattiecas uz vietām, kur ir izbūvēts joslas paplašinājums kreisajam manevram. Šis punkts neaizliedz turpināt braukt pa savu joslu, ja kreisā joslā kāds ir lēnāks.

Tas ka tev personīgi šis punkts nepatīk nenozīmē, ka tas ir slikts. Sapratnes trūkums.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

>Nekas, gan jau Vācijā vācijas policija "izārstēs", kad vāciešiem "letiņi" sāks mācīt braukt!

Analfabēt. Ārvalstīs ir spēkā Vīnes konvencija par ceļu satiksmi un ja tajā šāda punkta nav tad pofig, kas rakstīts Vācijas CSN, augstāks spēks ir ANO.

Vernons Reģ.: 18.02.2014
1 0 Atbildēt

Vācijā tādi pekstiņi, kā uz Jūrmalas šosejas nenotiek! Ja nu vienīgi kāds no mūsējiem to paveic.

wannabe Reģ.: 06.11.2016
3 0 Atbildēt

>Šis ir "izcili" labs! "...aizliegts apsteigt tajā pašā joslā priekšā braucošo transportlīdzekli pa labo pusi."! 3,5 metrus platā joslā divi vieglie nepas!

Nav skaidrs, kādēļ tāds punkts vajadzīgs? Reizēm gadās, kad kāds izdomā apsteigt fūri pa labo joslu, uzreiz spiež grīdā un iebrauc labajā joslā - kurā tobrīd kāds stāv ar avareikām. Stūre ir kreisajā pusē, tāpēc vadītājam nav iespējas pārliecināties, kas notiek fūrei labajā pusē. Internetā, starp citu, pa pilnam redzēti video, kur šādi labās puses apsteidzēji ieliek pakaļā kādam uz labās joslas stāvošajam vai lēni braucošajam. Tāpēc nedrīkt apsteigt tajā pašā joslā braucošo pa labo pusi, jo tā ir nepareiza darbību sekvence - bet drīkst uzmanīgi iebraukt labajā joslā un tad sākt apsteigšanu, jau baudot pilnu redzamību.

Kaapeec Reģ.: 23.09.2003
5 0 Atbildēt

Atslēgas vārdi ir "tajā pašā joslā", tāpēc vispirms jāpārkārtojas uz otru joslu un tad jādod garām, jo tā vairs nav "tā pati josla"...

Vernons Reģ.: 18.02.2014
0 0 Atbildēt

"...aizliegts apsteigt tajā pašā joslā priekšā braucošo transportlīdzekli pa labo pusi."

Jābūt: "Aizliegts apsteigt tajā pašā virzienā braucošo transporta līdzekli pa labo pusi, izņemot gadījumu, ja tas rāda kreisā pagrieziena signālu un ir uzsācis manevru."

Vispār Vācijā ir pilnīgi citāda attieksme pret auto vadīšanu un vēl nevar zināt, kurš un cik šeit ir "analfabētu"! Vispirms jāuzraksta saprotami ceļu satiksmes Noteikumi, bez "caurumiem". Ja nav normas, nevar konstatēt pārkāpumu. Vīnes Konvencijā ir precīzi aprakstīts kā tas jādara! 11.pants Apdzīšana un braukšana joslās.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
10 1 Atbildēt

Urā - paralizējam satiksmi pilnībā! Pietiek vienam īblim vilkties pa jūrmaleni kreisajā joslā uz 40kmh, un visi pārējie braucēji vairs nedrīkstēs to lohu apsteigt ne pa pirmo, ne pa otro joslu, jo tas taču ir "TAJĀ PAŠĀ VIRZIENĀ"! Lūk, šāds punkta definējums būtu skaists un derīgs, nudien, zirgam jāsmejas...

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 2 Atbildēt

vienreiz kādam to pasaku tēlu kurš velkas pa Jūrmalenes ( viens no retajiem sacīkšu trases posmiem Latvijā kreiso joslu uz 40 km stundā, vajadzētu nofilmēt. Līdz šim šis radījums gan vilkās vienmēr uz 80.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
13 0 Atbildēt

Tiem, kas tankā - paskaidrošu lielākiem burtiem: šis pasaku tēls ir pieminēts kā piemērs, lai ilustrētu, cik bezjēdzīgs un pat kaitniecisks ir nervona safantazētais likumu pantu "uzlabojums".

Ja gribās vēl pakasīties kasīšanās pēc, iesaku vispirms iepazīties ar foruma tēmu: www.iauto.lv/forums/topic/26576-csn-127-p-interpretejums?pnr=1

Tiesa, tagad tas ir 113.p, bet arī tad vernonam tas nepatika, un kā redzams, nepatīk vēl jo projām, lai gan neko labāku vietā nespēj piedāvāt. Laikam bezzobains.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

(a) neievērojot šī panta 9.punkta noteikumus, transportlīdzekļu braukšana vienā rindā ar lielāku ātrumu nekā transportlīdzekļiem, kas virzās citā rindā, šī panta nozīmē netiek uzskatīta par apdzīšanu;

No kurienes esi uzmeties par sekspertu kā būtu jābūt un ka tava patiesība ir vienīgā un pareiza.

Vernons Reģ.: 18.02.2014
0 2 Atbildēt

Vīnes Konvencija, 7.pants, Vispārīgie noteikumi

1. Ceļu lietotājiem jāizvairās no jebkādas rīcības, kas varētu apdraudēt vai aizsprostot satiksmi, apdraudēt cilvēkus vai radīt kaitējumu sabiedriskam vai privātam īpašumam.

"Zirgam jāsmejas" ir panākusi bezzobainā policija! CSN 85. punkts kā punkts 113. nekāds, bet CSL 19. panta 1., 3. un 4. punkti uzliek par pienākumu rīkoties loģiski. Kur problēma?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
4 0 Atbildēt

Tātad citiem jāpaliek mājās, kad kungi brauc, jo tas var aizsprostot satiksmi.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Redz kur atbilde no konvencijas par to, ka "auto kolonnu" drīkst apdzīt:

5. (a) Uz brauktuvēm ar vismaz divām joslām, kas paredzētas braukšanai tajā pašā virzienā, kurā dodas vadītājs, ja viņam uzreiz vai īsi pēc atgriešanās šīs Konvencijas 10.panta 3.punktā aprakstītajā stāvoklī jāapdzen atkal, viņš var šī manevra veikšanas nolūkā un ar noteikumu, ka viņš ir pārliecinājies par šāda manevra iespējamību, neradot nevajadzīgas neērtības ātrāk braucošu transportlīdzekļu vadītājiem, kas tuvojas viņam no aizmugures, palikt tajā joslā, kuru viņš ir ieņēmis pirmajam apdzīšanas manevram.

Vernons Reģ.: 18.02.2014
0 12 Atbildēt

Daudz nācies braukt pa Vāciju, Franciju, Beļģiju, Nīderlandi, Šveici, kur braukšanas kultūra ir pavisam citā līmenī, rodas jautājums, kāpēc mēs esam citādāki. Kur ir problēma? Policijā? CSDD? Apmācību sistēmā? Vai mūsu pašu ambīcijās.

Elementāras lietas nevēlamies pildīt. Izskatās pēc tīšas kaitniecības ,kas notiek ceļu satiksmē.

Vācijā "paliekot tajā joslā" nevienam neienāk prātā ar vieglo pa labo joslu apsteigt, Latvijā elementāri!

iAuto Reģ.: 17.07.2001
1 1 Atbildēt

Neesi āmurs, brauc tuvāk ceļa labajai malai - iAuto.lv

Nortel Reģ.: 16.03.2007
5 0 Atbildēt

Vai filmētājs pats nav āmurs?

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
7 0 Atbildēt

filmētājs jau nu noteikti neiekļaujas plūsmā. standarta slalomētājs - īdētājs.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 1 Atbildēt

vernons jau kliedz, ka nedrīkstot apsteigt nemainot joslas

Filmētājs - noziedzikeiks!

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Īsti nav skaidrs, kur to varētu iesniegt un ko ar šo varētu panākt- jo principā ir nofilmēta huligāniska uzvedība.Ar vairākkārtīgu neatļautu darbību atkārtojumu. Agresīva braukšana?

Cits jaut., ka daudzi tur tā arī brauc gadiem ilgi. Man arī dažkārt gadās, bet es tomēr cenšos sevi audzināt. Kā var "audzināt" tos, kuri nedod ceļu 3-šajā rindā? Pareizi,noteikumu un pieklājības robežās to nekādi nevar.Te ir cilvēciskais faktors- es esmu svarīga persona Dzīvē, tātad visiem būs līdzināties man arī uz Ceļa. Es Jums norādīšu KĀ Pareizi Braukt. Efektīvākā metode- tikt nelaidējam garām un pēc tam iekārtoties viņam degunpriekšā ar kreisajiem riteņiem nedaudz uz zālāja.Šis palīdz 99.99%, jo rodas dažādas neērtības- izbrīns,loga mazgāšana utt.

Fotoradars JEBKURĀ valstī un jebkurā vietā vienmēr radīs plūsmas bremzēšanu un ātruma samazinājumu pat zemāk par atļauto.Jo- cilvēki vnk nefiltrē savu uzvedību.Varētu uz to 85 mierīgi braukt pa pirmo vai vismaz otro joslu, bet nee, vajag pa trešo.Jo ir jāparāda citiem, ka esi "apdomīgs" un "gudrs". Kaut gan īstenībā jau pa gabalu ir saprotams, ka vnk prasts pajooliņš.

murx Reģ.: 15.04.2016
0 0 Atbildēt

Jaunajā S klasē (222) atsevišķos modeļos (noteikti, ka tagad arī citos) ir uzstādīta sistēma, kura neļauj automobilim apdzīt pa labo pusi, ja tā ātrums ir lielāks, nekā pilsētā atļautais 50km/h. Tā samazina ātrumu līdz no +2 līdz+3 km/h attiecībā pret kreisajā pusē braucošo.

Runājot par redzamo video, kur satiksme notiek ārpus apdzīvotas vietas, vācieši būtu iekasējuši ne vienu vien kEuro no pilnīgi visiem tajā video redzamajiem. Nepieļaujiet tādas kļūdas Vācijā! Domāju, ka arī pie mums tā vajadzētu. Starp citu, 1.josla uz jūrmalenes ir gludāka par vidējo abos virzienos . Tas par kaut ko liecina.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
5 0 Atbildēt

Ja es dzīvotu Jūrmalā, bet strādātu Rīgā - laikam paliktu traks, redzot to murgu uz šosejas katru dienu 2 x Tāda sajūta, ka vairumam tur kaut kas ar smadzenēm nav kārtībā. Un nepielec taču arī pēc uzsignalizēšanas, pilnīgi nepielec. Pilnīgi tukša šoseja - kreisā josla ir pati iecienītākā. Stulbeņi

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Es jau sen teicu, ka šo un tamlīdzīgu diskusiju vajag pārnest uz 1-mo lapu un turēt visu laiku permanenti visiem acu priekšā.

Kāreiz tagad šis video tur ir nokļuvis.

Lai anaalizē un lai izsakās- tikai tā ir iespēja ka'izlasīs arī kāds no tiem, kam šie "ieteikumi" domāti.

Es piem vispār esmu Dusmīgs uz visu sabiedrību, jo esmu slims un nevaru uz ielas iziet- tā ka nāksies diskutēt ;D

seller Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

ir tomēr moments, ka atļautu saprast, kāpēc negrib braukt pa labo joslu, un tas ļoti bieži ir ceļa stāvoklis, piemēram, virzienā no Siguldas uz Rīgu, kur sākas divjoslu ceļš, apt 1 km abas joslas ir līdzvērtīgas, pēc tam labā ir nelīdzena, izbraukta, ielāpaina utt, kamēr kreisā ir daudzmaz OK, tā ka var saprast, ka tie kas zina, tur negrib braukt pa labo joslu! Protams, ka kāds brauc ātrāk, jāpalaiž garām, par to nevar būt runa.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
10 3 Atbildēt

Visiem īdētājiem, kas aprej mistiskos "āmurus" - ņemat piemēru no velopisedistiem un uztaisat kritisko masu - braucat principiāli TIKAI pa labo malējo joslu. Nevarat? Patīk slalomēt un mētāties 1-3-1-2-1-3 joslā? Tad huļi vēl īdat, ka citi tā dara?

Nudien, sitat kauč mani, bet nekādi nesaprotu, KUR IR PROBLĒMA? Ja jau brīvākā josla ir tā, kurā jums pašiem tā kā pēc noteikumiem jāatrodas - tad tak priecājaties un braucat netraucēti pa to brīvo! Ja slalomējat un pārkāpjat ātrumu - turat muti!

650 Reģ.: 25.01.2017
4 0 Atbildēt

Problēma ir tikai 1 (viena)- ja tevi kāds ir noķēris, lūdzu paņem pa labi un palaid. Viņš (todien....) brauc nedaudz ātrāk par tevi. Viss.

Nekas cits nav jādara, neviens nav jāsoda, nav jāapvainojas un nav jāizgudro iemesli,kuru dēļ lūk "Man" ir tiesības tobrīd neievērot šo te algoritmu..

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
4 0 Atbildēt

Bet realitāte ir tāda, ka neviens tur pat nedomā mukt pa labi, palaižot ātrāko!

Arguments par ceļa stāvokli pat nav uzklausāms. CSN neparedz tādu skaidrojumu.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Ar tālajiem pamirkšķināt nemāki? Ja dari, neko, bet ja slalomē bez, tad par ko tu sūdzies, ja no savas puses neko nedari?

Nesen par šitādiem dzimumlocekļiem, kas bez jebkāda mēģinājuma braukt normāli tikai slalomē, lika aizdomāties viena situācija. Braucu liepājā pa brīvībeni, pa kreiso joslu, labajā fūre, kura brauc diezgan jestri un mums ātruma starpības praktiski nav - loģika saka novākties pa labi, bet negribas to darīt kamēr nav uzaudzēta pietiekami liels attālums, ja nu nejauši šim sāktu maisīt - bet es ātrāk pa 60 braukt negribu, un aizmugurē braucošais minis arī aiz manis gandrīz fūres garumu, tātad nekur nesteidzas. Kā tad - kā biju no fūres kādu pāris mašīnu garumus uz priekšu, bet joprojām kreisajā joslā, tā minis piepeši ieskrējās un strauji apslalomēja mani - lai turpinātu braukt tālāk ar max +5 vairāk nekā man. Kas tas ir - dižās pilsētas tvaiks galvā sakāpis?

Vakar gan uz ganībenes redzēju vienu ļoti centīgu slalomistu ar pajaunu bitsumišī lanceri, varbūt steidzās ka tik ļoti vajadzēja jāt sev prātu, braucot nemitīgā zigzagā - jo plūsma, dabiski, kā jau liepājā pieņemts, gāja uz 55-60 un pa abām joslām vienādi.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
4 0 Atbildēt

Tu laikam nesaproti, kas tur par publiku pārvietojas

Viņi nereaģē uz pamirkšķināšanu, jo statuss nepieļauj mukt malā, laižot citu ātrāku vai ar lētāku auto utt.

Tur CP ir reāli jāmēž, lai to niķi izskaustu.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Lai jau būtu kā tu saki. Nekad necenšos skriet pa ceļiem vai ielām ar divām vai vairāk joslām, tāpēc pašam nesanāk pārbaudīt

MJanis Reģ.: 16.07.2004
0 0 Atbildēt

Immer so - vienmēr tā daru.

Un - pamēģini Fāterlandē tā neizdarīt ......

( te nu jāpiekrīt Vernonam par DE braukšanas kultūru).

-----------------------------

Tūlīt saskries oponenti - tur tā nav, tu ir loxs, u.t.t. , bet personīgā pieredze rāda - kā tu attiecies pret citiem, tā arī pret tevi attieksies.

Likums "v semje ne bez uroda" darbojas visur, tikai rietumu virzienā tam ir tendence vājināties spēkā .

----

P.S.

Lt un Pl arī ir virziens, bet vēl nav īsti Rietumu

RR95 Reģ.: 06.01.2017
6 0 Atbildēt

Ļoti labi šitos vidējās joslas alņus var redzēt braucot no Ventspils puses. Lielākā daļa, kā ar saviem 80kmh izbrauc uz šosejas, uzreiz iekartojas vidū vai kreisajā un dudina tālāk uz varoņpilsētu un līdz Pinķiem labā josla ir kā izslaucīta. Vairākas reizes arī mācību auto ir manīti velkoties pa vidu. Un te rodas jautājums, ko tāds instruktors var iemācīt jaunajam autovadītājam?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Paturpinot tēmu par Slovākijas braucienu - 3 reizes varat minēt, ar kādas valsts numuriem pa bāni no Varšavas un Katovici lēnāk par maksimālo atļauto pa kreiso joslu (labā bija brīva) brauca balts B8 sedanpasāts un uz pirmajām divām mirkšķināšanām nereaģēja, bet palasījās malā tikai tad, kad konstanti spīdināju tālos ģīmī?

650 Reģ.: 25.01.2017
1 1 Atbildēt

Ko tur minēt- skaidrs ka no tādas LielValsts, kur kreisās rindas lietotājus ikdienā atpazīst pēc viņu sociālā statusa.Viņi to ļoti gribētu, lai tā tas būtu visur. Balts B8 ne kuram katram ir paceļams, īpašnieks tev to Uzsver.Tikai,par lielu izbrīnu, tālāk par Lietuvu tas bijības algoritms nezkāpēc vairs nedarbojas.

iAuto Reģ.: 17.07.2001
3 0 Atbildēt

Mēs esam to panākuši - Valsts policija rīkos akciju, vēršot šoferu uzmanību braukšanas joslu pareizai izvēlei (+ video) www.iauto.lv/pie-stures/satiksmes-drosiba/26799-valsts-policija-rikos-akciju-versot-soferu-uzmanibu-brauksanas-joslu-pareizai-izvelei-video

Zemesgramata Reģ.: 14.08.2013
0 0 Atbildēt

Kaapeec rakstīja: Svaigi šīs priekšpusdienas novērojumi liek vērsties pie "kreisās joslas braucējiem" ar LIELU lūgumu: lūdzu padalieties ar savu domu gājienu – KĀPĒC?

Nupat braucu no Ogres, un Volvo V70 braucējs posmā līdz Salaspilij NE REIZI neiebrauca labajā joslā, lai gan satiksmes intensitāte tuvu nullei – viņš pabrauca garām max. 10 mašīnām. Nu tiešām, kas tas ir pa smadzeņu iestādījumu, kas liek šādi rīkoties? Skaidrojums par "labāku segumu" labajā joslā te atkrīt. Arī ātrums bija pieklājīgs – ap 105 - 110 km/h. Neliles slapjš sniegs, bet viss normas robežās.

Tiešām ceru, ka kāds no šiem ļaudīm pakomentēs šāda pasākuma ieguvumus.

No Ogres līdz Ikšķilei labā josla ir tādās risēs, ka jāieķeras stūrē, lai neizlidotu ārā.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Tā jau ir problēma nevis ar ceļu, bet gan mašīnas riepu zemumu un piekares cietību... Šad un tad sanāk tur braukt - nekas īpašs.

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Pēdējā laikā ir mazliet mainījušies braucamie maršruti un arī šo posmu biežāk braucu. Diži nesūdzos. Tiesa, diža lietus laikā braucis tur laikam neesmu un tad varbūt tiešām nav lādzīgi, bet labā laikā nekādas vainas.

Zemesgramata Reģ.: 14.08.2013
0 0 Atbildēt

Sliktos laika apstākļos ir traki.

Citādi ir ok,piekritīšu. Bet par normu gan to nevajadzētu uzskatīt.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Tas nav ideāls, bet salīdzinot ar to, kas var būt, tur tāpat ir pieņemami. Dzīvojot kādā dižās pilsētas satelītpilsētiņā un katru rītu stumdoties pa pie-dižās pilsētas maģistrālēm, var gadīties pierast pie to stāvokļa, kas ir virs latvijas vidusmēra, un sākt sūdzēties. Ja kādam kas nepatīk - pabrauciet kādā latvijas malā pa ceļiem, kas savieno kādu reģionālo centru ar kādiem ciematiem, un kur labākajā gadījumā ir sapļūtīti pietiekami daudzi ielāpi vai uzpļūtīts piķa/akmentiņu maisījums, bet varbūt arī būs smukas bedres - pēc tam varbūt domas mainīsies.

foto3.inbox.lv/mshathlonxp/gygy/CAM00925.mp4

Lūk, piemēram, šitentais ceļa gabaliņš - priekule - latvijas robeža - priekš latvijas standartiem vēl ir diezgan labs - man liekas ka d-pilene nosauktajā posmā ir vēl labāka...

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 1 Atbildēt

Kaapeec rakstīja: Svaigi šīs priekšpusdienas novērojumi liek vērsties pie "kreisās joslas braucējiem" ar LIELU lūgumu: lūdzu padalieties ar savu domu gājienu – KĀPĒC?

Nupat braucu no Ogres, un Volvo V70 braucējs posmā līdz Salaspilij NE REIZI neiebrauca labajā joslā, lai gan satiksmes intensitāte tuvu nullei – viņš pabrauca garām max. 10 mašīnām. Nu tiešām, kas tas ir pa smadzeņu iestādījumu, kas liek šādi rīkoties? Skaidrojums par "labāku segumu" labajā joslā te atkrīt. Arī ātrums bija pieklājīgs – ap 105 - 110 km/h. Neliles slapjš sniegs, bet viss normas robežās.

Tiešām ceru, ka kāds no šiem ļaudīm pakomentēs šāda pasākuma ieguvumus.

Tam ir daudz iemeslu. Ja pašam nav smadzeņu izdomāt, uzrakstīšu savus iemeslus:

1) ceļa kvalitāte

2) kad braucu PAT NEDAUDZ ātrāk kā citi, palieku kreisajā joslā, lai nebūtu jānodarbojas ar slalomu. Ja aizmugurē parādās kāds ātrāks, palaižu

3) pa kreiso malu braukt drošāk. Jo zvēri, cilvēki, velosipēdisti var nesankcionēti šķērsot ceļu. Sevišķi tas ir aktuāli sliktas redzamības apstākļos.

Bet biežāk -1.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Otrais ir loģiski, trešais apšaubāmi, bet par pirmo ir jābrīnās - man likās ka tu ar amerikāņu mašīnām brauc - kurai amerikāņu mašīnai nav pietiekami mīksta, primitīva piekare, lai būtu jāuztraucās par tām nelielajām bedrēm, kādas mēdz būt uz latvijas divju joslu katrā virzienā šoseju labajām joslām? Un ja tomēr tas tavs amerikānis ir tik sūdīgs, ka jābrauc pa kreiso joslu, jo braucot pa labo draud izjukt - varbūt tomēr to jānogādā pēc piederības - uz tuvāko Galaksis N filiāli - un jāpaņem mašīna, ar kuru nav jāuztraucas, vai kilometrā ir 20 ielāpi uz asfalta, vai nav - ?

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Nūū. Šis jau pamatā bumeristiem jāvelta - kautkāda iemesla dēļ Rīgā ir ļoti daudz tirši BMW markas auto, kas iditiski bremzē un rāpjas pāri pat vietās, kur nevienam citam prātā nenāk pat ātrumu samazināt. Īsti gan nesaprotu kāpēc tieši BMW. Ekonomijas tur 0 lle. Bremzējot tiek pazaudēts vairāk degvielas un bremžu kluču kā saglābtas bukses.

jaaanis Reģ.: 29.06.2004
1 0 Atbildēt

iAuto rakstīja: Mēs esam to panākuši - Valsts policija rīkos akciju, vēršot šoferu uzmanību braukšanas joslu pareizai izvēlei (+ video) www.iauto.lv/pie-stures/satiksmes-drosiba/26799-valsts-policija-rikos-akciju-versot-soferu-uzmanibu-brauksanas-joslu-pareizai-izvelei-video

Ja apdzīvotās vietās strikti ievēros CSN 86. punktu tad būtiski pieaugs satrēgumi uz tām ielām kur ir 3 braukšanas joslas, bet labā malējā ir sabiedriskā josla (piemēram: Brīvības gatve, 13.janvāra, Kalpaka bulv. , Maskavas iela utt).

Atbilstoši CSN pa kreiso malējo nedrīkst braukt, jo labā malējā (sabiedriskā ) nekad nav aizņemt.

Pateicoties iAuto iniciatīvai CP tagad sāks pāraudzināt (drāzt) "kreisās joslas" braucējus (Brīvības gatvē, 13.janvāra ielā, Kalpaka bulv., Maskavas ielā utt)

www.google.lv/maps/@56.9746005,24.1709454,3a,34.6y,77.94h,77.99t/data=!3m6!1e1!3m4!1s_AoroDZp7mKZ_8R3LwWFFA!2e0!7i13312!8i6656?hl=lv

www.google.lv/maps/@56.9449006,24.1119377,3a,60y,43.79h,68.12t/data=!3m6!1e1!3m4!1sLlqSx0rdtqCYmPgEgpk6tQ!2e0!7i13312!8i6656?hl=lv

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

uz ceļiem ar trijām joslām katrā virzienā, kur viena (parasti pirmā) no joslām ir sabtransporta josla ir pilnas tiesības tādu ceļu uzskatīt par ceļu ar tikai divām joslām katrā virzienā, jo izņemot CSN atrakstīots izņēmumus braucēji drīkst izmantot tikai 2 joslas...

jaaanis Reģ.: 29.06.2004
0 0 Atbildēt

Kurš normatīvais dokuments to nosaka?

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
2 0 Atbildēt

domāju, ka speciāli sabiedriskajam transportam domātā josla nav uzskatāma parpilnvērtīgu joslu.

Ja milicis man stāstīs, ka ir, es viņām apvaicāšos - vai pa to joslu es varu braukt - atbilde būs - nē. Tātad man atliek braukšanai tikai 2 joslas...

Unn vēl, ja cītīģāk palasa CSN ir šāds punkts, kas pilnībā pieļauj PIK stundās izmantot joslu

86. Apdzīvotās vietās, ja bezsliežu transportlīdzekļu braukšanai vienā virzienā ir trīs vai vairākas joslas, kreisajā malējā joslā atļauts iebraukt tikai šādos gadījumos:

86.1. ja citas braukšanas joslas ir aizņemtas;

jaaanis Reģ.: 29.06.2004
0 0 Atbildēt

Ja Tevi apturēs milicis, tu viņam varēsi stāstīt ko gribi, viņam būs vienalga. Milicim neinteresē, ka tas ir absurdi, vai tavas interpretācijas. Milicim ir jāpilda plāns.

No personīgās pieredzes varu teikt, ka 98 % ir sakarīgi Poliči, kas godīgi pilda savus pienākumus, bet reizi piecgadē gadās kāds Milicis.

Piemēram: kādu laiku atpakaļ mani sodīja ar 5Ls par labā pagrieziena nerādīšanu T veida krustojumā, nogriežoties pa labi no labās malējās joslas no kuras bija atļauts tikai labais pagrieziens. Attiecīgi Milicim bija vienalga mani argumenti, ka pēc pārkārtošanās uz labo joslu nepamanīju, ka virzienrādītājs ir izslēdzies kā arī tas, ka virzienrādītāja nerādīšana nevienu neapdraudēja un nevienu nemaldināja. Miliča atbilde bija vienkārša: "Tev nepaveicās".

www.google.lv/maps/@56.9322632,24.1953409,3a,75y,178.22h,90.21t/data=!3m6!1e1!3m4!1sYnbQvh8uh6aPafL9wv154Q!2e0!7i13312!8i6656?hl=lv

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Tu 86. CSN punktu komplektā ar Tu 86.1 izlasīji?

Kas tieši Brīvības gatvē rīta stūķī aizliegs iebraukt 3. joslā, pat ja Sabtrans. joslu milicis uzskatīs par pilnvērtīgu joslu?

Mašīnu par maz, nepietiekami intensīva satiksme? Pirmš 2 joslas brīvas?

Ja milicis tad kaut ko uzrakstīs, tad to Gaujas ielā tik pat ātri atcels. Ja milicis būs pagadījies īpaši, principiāls ietiepīgs un ražīgs - satiražējot n-tos tādus protokolus -, iespējams tam apvaicāsies vai negrib pastrādāt birojā...

un viss!

jaaanis Reģ.: 29.06.2004
0 0 Atbildēt

Ja sabiedriskā josla ir brīva tad 86.1.punkts arī PIK stundās neatļauj izmantot kreiso malējo joslu.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Es nebrīnos, ka tevi sodīja par labā pagrieziena nerādīšanu! ;)

patiešām!

jaaanis Reģ.: 29.06.2004
0 0 Atbildēt

Neuztraucies, tik traki ar mani nav. Neesmu nekāds svētais. Es tikai norādu uz likuma nepilnībām.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Tā sērga ir vismaz Baltijā. Šorīt braucu uz Viļņu, vismaz 3-4 (!) āmurus biju spiests skaļi signalizējot apsteigt nepareizi - pa labo joslu. Jo, šosejas karaļiem ilgstoša lēnāka braukšana kreisajā joslā (uz autobāņa) liekas Ok

jaaanis Reģ.: 29.06.2004
0 0 Atbildēt

Pirms nedēļas, kad braucu uz Viļņu un atpakaļ, nebija tik traki, tikai viena Alfa pēdējā brīdī izdomāja pielīst priekšā kreisajā joslā braucot uz 100, kur atļautais ir 130.

1 2 3 4 5 6 7 8
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti