Es dzīvoju blakus liepājas - klaipēdas šosejai, un, lai arī cepistus es manu maz, bet viņi te apgrozās daudz - vai nu netrafarētie, vai motopeles. Piemēram, kā es atklāju ka "netrafarēts subārs" nozīmē nevis imprezu, bet gan outbaku - pirms gada pēc peldes vientuļās grantsbedrēs braucot uz mājām pa mazu, līkumainu meža celiņu, vietā kur tas celiņš uziet uz vientuļa grants celiņa [ulmaņlaikā, pirms taisnošanas, šoseja bija], priekšā radās divas mašīnas un cilvēku bariņš, kas piebraucot klāt izrādījās esam netrafarēta oktāvija, netrafarēts outbaks un četri cepisti kas nobraukuši kājas izlocīt... :D Ir arī gada laikā 2x gadījies tapt apstādinātam no netrafarētas mašīnas, situācijās kad ir sanācis mazliet savādi izpildīties, un tāpēc cepists apstādināja pārbaudīt - un vēl 2x ir gadījies saņemt brīdinājuma protokolus, uzraujoties uz kādu vietu, kur cepisti iesēdušies un ķer par kaut ko noteiktu - pirms gada liepājā trafarētas mašīnas braucējs aiz līkuma sēdēja un ķēra tos kas nesprādzējas, un pirms pāris mēnešiem aizkrauklē netrafarēta subāra braucējs ķēra tos, kas vienā krustā neizveic fiksāciju pie STOP zīmes. Nu un pie tā ka es uz dižo pilsētu aizbraucu vidēji reizi pa pāris mēnešiem - es esmu pēdējā gada laikā 3x dižajā pilsētā uztrāpījies uz kādu reidu - 2x šmigas, 1x doķu pārbaudes. Un tās ir tikai reizes, kad man ir bijusi ar viņiem tiešāka saskarsme - kur nu vēl tās reizes kad es esmu viņus manījis, vai arī neesmu viņus manījis - teiksim, vienreiz, piektdienas vakarā mierīgi braucu no liepājas uz dižo pilsētu, kruīzā uz 95, mani viens lolvo S80 cēli apdzen, kaut kur skrienot - kādus 20 kilometrus tālāk skatos, to jau ceļa malā opeļmokas braucējs drāž...
Tā ka - ja tu cepistus neredzi - vai nu tu tiešām atrodies pilnīgā čuhņā, vai arī vienkārši brauc ideāli un nezini ar kādu modeļu mašīnām brauc netrafarētie :D Gan tā kā tavs maršruts ir "no dižās pilsētas uz", tad varētu būt otrs variants; manā galā tās insignijas un oktāvijas ir šausmīgi uzkrītošas, jo parasti mirstīgie kas te ar tādām brauc, ir leišu tūristi.
Vispār šeit būtu svarīgāk precizēt - cik es esmu redzējis agrāk apturētus auto un cik pēdējos gados un tad izteikt pieņēmumus. Ja tā līdz galam - kāpēc man pat būtu jāpiedomā pie tā, vai es atšķiru CP? Braucu pēc noteikumiem besoties no tiem, kuri nopirkuši tiesības un sēnēm. Bet tas laikam tāda tipiska ātrumpārkāpēja īpašība - čekot CP un sēņot pie katra foto radara.
Nu paga, ar ko tu nodarbojies braucot pa šoseju - vienkārši urbini deguni vai spaidi plakano telefonu, ka nav laika pētīt citas mašīnas? :D
Šaubos ka "redzētas apturētas mašīnas" būtu diži kaut kāds rādītājs. Saistošāks rādītājs būtu "mazāk novēroti rupjie pārkāpumi". Teiksim, pirms 10-12 gadiem pie mums tepat uz šosejas nebija nekas īpašs ja kāda skumjā gove [attiecīgā perioda semaks] pēkšņi paiet garām kā stāvošam - tagad es vairs neatceros ka kāds man būtu pagājis garām ar starpību kas lielāka par 20-30 kmph, un es šaubos ka tas būtu tāpēc, ka attiecīgā mērķauditorija pārsēdusies uz iksiem...
"Piemēram, kā es atklāju ka "netrafarēts subārs" nozīmē nevis imprezu, bet gan outbaku"
Vispār jau Foresteru...
Pareizi ir golpā sprādzēties ir bezjēdzīgi.