- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
anonimikis rakstīja: Nesaprātīgi garas distances ieturētājs nemaz neapstāsies pie luksofora, tikai būs līdz minimumam samazinājis ātrumu. Tā viņam atkrīt jāšanās pie luksofora un šis jau sen būs gabalā ar bariņu citu braucēju aiz viņa, kamēr blakus joslā saskrējušie jāsies. Protams, vienmēr atradīsies 2 fiderasi, kas visu plūsmu arī tur sasipīs. Vienam vajadzēs pārkārtoties blakus joslā, otrs laipni nobremzēs šo palaist. Šitie feģiku pārīši ir vislielākie satiksmes čakarētāji pilsētā.
LATBEMA Neviens tehniskais personāls, 120 eiro maza problēma remonts 1,100 eiro, apkrāptu personāls ; Нет технического персонала, 120 евро небольшая проблема отремонтирована 1,100 евро, обманщик ; LATBEMA No technical staff, 120 euros small problem repaired 1,100 euros, cheating staff
Akcijā par pareizu braukšanas joslu izvēli sastādīti desmit protokoli un izteikti 32 mutvārdu aizrādījumi www.iauto.lv/pie-stures/policija/26822-akcija-par-pareizu-brauksanas-joslu-izveli-sastaditi-desmit-protokoli-un-izteikti-32-mutvardu-aizradijumi
Krokodils rakstīja: Tā kā mūsu autoceļi 80% ir vienjoslas, tad protams braucot pa div vai trīsjoslu ceļu cilvēks, kā brauc tā brauc... PO uz to teoriju, vai tām pāris braukšanas stundas reizēm kur kādreiz mācija, ka ir jābrauc pēc iespējas tuvāk labajai ceļa malai....
Nesen pie stūres aizrullējot Vācijā, man bija kūlturšoks, cik tur viss tas solīdi strādā. Uz štrāses arī ja ielien kreisajā un dzen fūres kuras labajā.. tu jau tā ar 140 brauc, bet aizmugurē, pa kreiso kāds vēl ātrāk - NEVIENS pakaļā nelien. Drošā distancē nobremzē un gaida kad pa.isīsi malā!
Protams ja labā brīva un turpināsi sēņot tad sāks midžināt un ja turpināsi sēņot pat pasūdzēsies vnk poličiem.... BET NEVIENS BAMPERĀ TEV NELĪDĪS!
Nevienu 'labo' apsteigšanu nepiedzīvoju, jo tā ir agresīva braukšana kuram ir normāls sodiņš ar soda punktiem.
Bet pie mums ja arī kreisajā tu kādu apsteidz un brauc 110(90vietā) aizmugurē viens brauc uz 120/130, iesēžas reāli astē, 1m no bampera, midžina, streso..... un vēl visādus pigorus rāda. A ko man darīt? maukt labajam sānā?...
Protams par kreisā josla aizņemšanu ja labā brīva, tur ir cits stāsts, bet TAS IR JĀRISINA POLICIJAI!
Policijai beidzot to ir jāsāk skatīties un sodīt ikdienā. Bet ja pats redzi kādu, tad pasažieris ņem rokā video ierakstu, kamēr tu zvani par brīvroku sistēmu policijai. Un attiecīgajai 'zosij' seko kamēr pārtver poliči. Parādi fiksēto pārkāpumu un tā pārmāci.
Bet redz visi ir pārak aizņemti.... Visi mak tikai mācīt sēžot dīvānā, bet ka pašam jāpakustina tās mīkstās vietas, tad visi klusē.
Un tad grib lai kas mainās....
Starpība ir tāda, ka Rietumeiropā par distances neievērošanu liek normālus sodus. Man te paziņas dzīvo un strādā Beļģijā - arī sākumā bija pārsteigti, ka visi diezgan cītīgi ievēro distances utt. Pēc tam no citiem uzzināja kādi ir sodi... Saprata, ka distance jāievēro. Vēl - neesmu, protams, to piedzīvojis, bet stāstīja, ka policija mēdz darīt tā - brauc, ierauga pārkāpumu, piemēram, ātruma pārsniegšana, piefiksē un turpina sekot, tad vēl pamana tam pašam distances neievērošanu, vēl varbūt nepareizi apsteidz pa joslām, pārkārtojas pa nepārtraukto utt. Tad beigās ceļ nost un piestāda rēķinu pēc pilnas programmas, nevis tikai par vienu lietiņu izsaka brīdinājumu vai 20 eur sodu...
kasinsh79 rakstīja: Nesen uz Jūrmalas 3 joslu platā autoceļa gadījās piebraukt aizmugurē kādai dāmai Lexus suv. Jā, es braucu ātrāk. Jā, viņa bija acīmredzami spītīga, mani palaist nekādi negribēja. Man apnika, apsteidzu viņu nepareizi - labajā joslā, kas tur ir pati ātrākā ![]()
pēc csn nenko nepareizu neizdarīji
usaexperc rakstīja: Vai ātra braukšana kreisajā joslā ir mazāk bīstama?
Arī ir bīstami. Vienmēr par to aizdomājos, pa autobāni braucot. Piemēram, tā pati Polija. Ierasti ir 2 joslu bānis. Ja nemaldos, ar 140 ātruma ierobežojumu. Protams, poļi (un citi arī) nevairās braukt arī ar 200+. Bet, ir viena būtiska nianse - tā ir valsts ar veselu lērumu fūru. Kas apsteidz viena otru ar minimālu ātruma starpību. Tātad mauc ar saviem 180 un vienā momentā pirms sevis ieraugi ar 90 braucošu fūri
Tas ir jāparedz obligāti. Nekādas atslābināšanās pa bāni nemaz nedrīkst būt. Maksimāla uzmanība un iespringums. Īslaicīgi arī man tā patīk, bet garā gabalā - noteikti nemaukšu ar tādu ātrumu - naturāli nogursti ļoti ātri.
650 rakstīja: Šis ir gan diezgan atjautīgi, kas te bija augstāk teikts,bet vienlaikus tomēr "aizdomīgi".Nez vai kādā strīdus gadījumā milicija to nenoformulētu kā apsteigšanu.Likumtulkotāja palīdzība te būtu 90% vajadzīga.Tā kā civilizētās teritorijās šāds manevrs ir relatīvi reti novērojams un parasti ar huligānisku zemtextu, tad izskatās, ka nebūs tik vienkārši.Turklāt, mums (pagaidām) nav konkrēti notikušu precedentu tādai konkrētākai apspriešanai. Tad jau iznāk, ka var slalomēt pa visām 3 rindām, galvenais "kulturāli" parādīt (p)agriezienu un ievērot distanci (?)
Braukt taisni vai tad skaitās apsteigšana? Ja nemaini joslas un brauc pa Jūrmalas šosejas pirmo visātrāko joslu, tad viss ir čotka.
msh rakstīja: Jā, ir. Ar ko tu ar savu pēkšņo apsteigšanu esi labāks par to, kurš brauc pa kreso joslu? Es, piemēram, to ka uz šosejas, kur ir vismaz divas joslas, vajadzētu turēties pie labās malas, uzzināju pirms 11 gadiem, kad, braucot no klaipēdas atpakaļ uz latviju, pa klaipēdas - palangas šoseju, man esot kreisajā joslā, viens man piebrauca pie muguras un sāka mirkšķināt - protams, kamēr man aizmugurē sēdošais fāteris izskaidroja ko tur tas aizmugurējais no manis grib, tas jau bija mani pa labo apsteidzis, bet ja tur būtu braucis kāds tavs radinieks, es to noteikti būtu uzzinājis x gadus vēlāk. Trīs joslas latvijā laikam ir tikai uz vienas šosejas, jūrmalenes, kur man sanāk paretam pabraukt tikai pa gabaliņu starp spici un apvedceļu, bet uz tā man laikam vēl nav sanācis piedzīvot ka kāds mani apsteigtu pa labo pusi, jo es parasti turos pirmajā vai otrajā joslā. Mani parasti pa labo pusi apsteidz uz divu joslu maģistrālajām ielām, pēc vienāda scenārija - es mierīgi braucu uz +5, man no muguras pietuvojas dzimumloceklis, kurš atļautajam ātrumam liek samērā lielu nikolaju, un līdz ar to viņam ir +10 - +15 [atceries ka tas notiek apdzīvotā vietā], un tā kā šis indivīds ir dzimumloceklis, tad viņš pie viena uzliek mīksto tam jokam par apsteigšanu - nu jā, apdzīvotās vietās it kā ir atļauts... Ārpus apdzīvotām vietām īpaši neatceros ka būtu ko tādu piedzīvojis; kad es iekurinu savu golfu uz to +5 starp gaļaspili un ogri, tur pamatā es eju citiem garām un es pamatā cenšos turēties labajā joslā...
Jūrmalas šoseja viņa bija Vosa laikos, kad viņu slīpēja katru gadu, tagad viņa ir tā izjāta, sākot ar Ulmaņa g., ka līdzinās jau pleskavenei.