Pieņemu, ka lielai daļai problēma nav tieši uzlikšana/nopirkšana, bet gan uzglabāšana. Aizņem tomēr tas pasākums vietu. Ja ir privātmāja, tad jau savādāk, bet ja dzīvoklis?
Pats turu laukos, tur vietas cik tik vajag, bet ne visiem tāda iespēja ir.
Bet citādi piekrītu - tā, manuprāt, ir daudz izdevīgāk, pie tam, ja riepas ir sasniedzamā attālumā (nav tālajos laukos), tad var to lietu paveikt kauč vakarā pirms dižā puteņa.
Tavs arguments ir diezgan līks, jo mizas bez diskiem aizņem tikpat vietas, cik kopā ar diskiem... :D Ja nu vienīgi cilvēks katru gadu pēc maiņas nesezonas riepas notirgo, bet nav par tādu variantu dzirdēts.
Tu tak nedomā, ka mūsdienās liela daļa ļaužu paši riepas uz diskiem montē? Tie, kam ir viens disku komplekts, dodas uz servisiem, kas ne tikai uzglabā, bet arī pārmontē. Tā ka šo kategoriju apskatīt pat nav vērts.
Tie, kam ir 2 komplekti, var domāt par uzglabāšanu pie sevis un tad jau paceļas tas jautājums - vai ir kur?
Nezinu kur tev varēja ienākt prātā tas pirmais teikums... :D Jā, tie, kam ir viens riepu komplekts, dodas montēt uz servisiem, bet nezinu cik daudzi no tiem riepas arī uzglabā. Pieņemu ka dižajā pilsētā pēc šāda pakalpojuma ir labs pieprasījums un attiecīgi arī piedāvājums - liepājā tādu neesmu īpaši jutis.
Man personīgi riepas tiek montētas pa velti, vai arī es paprasu tam pašam cilvēkam, lai mani pielaiž pie montējamā, tāpēc es neesmu īpaši lietas kursā, cik šāds pakalpojums maksā. Ar balansēšanu ir bik īberīgāk, bet nu tas prieks tāpat 5-10 eiras maksā. Uzglabāšana, dabiski, man ir vismazākā problēma

Kāpēc tev tur liekas kaut kas dīvains? Ļoti loģiski un saprotami, un viņu vietā es visdrīzāk darītu tāpat. Glaunajām kastēm pa lielam ir divas galvenās lietas - tās ir ieķertas līzē uz dažiem gadiem, un pēc tam nah, nākamo, šī jau par sliktu palikusi, un cilvēks, kas ar to brauc, īpaši neko no dzelžiem nejēdz.
Tagad iziesim niansēs. Pirmais punkts, un kā tas ietekmē otrā disku komplekta neesamību. Iedomāsimies ka tu nopērc jaunu KIA Krupi, jeb šrotaž, ar domu braukt ar viņu piecus gadus. Tev ir izvēle - vai nu tu nopērc otro disku komplektu par 1,5k, jeb vai bija visi 2k, naudu, kas, ja mašīna tiks atgrūzta atpakaļ dīlerim, tiks daļēji atgūta, dos diskus par puscenu vai vēl lētāk pārdodot ss'ā, vai, ja mašīnu tirgosi pats, visdrīzāk vari disku vērtību vispār norakstīt - nu vienīgi tas, ka met līdzi mašīnai diskus, varētu palielināt izredzes mašīnu pārdot. Vai arī tu tos diskus nepērc, un mašīnas lietošanas laikā atstāj dažus simtus eiru par regulāru riepu maiņu, ciparu kas ir līdzvērtīgs viena jauna diska cenai. Tātad, kā redzi - jauni diski ir neizdevīgi un atkrīt.
Tālāk, otrais punkts - glaunu mašīnu braucēji lielākoties no dzelžiem neko nejēdz, un tas nav domāts kā uzbrauciens, bet fakta konstatācija - un tā jaunā miza ir nopirkta vai nu tāpēc, ka cilvēks neko nejēdz, pat ne uz kādu servisu aizbraukt ar lietotu mašīnu - vai arī tāpēc, ka negrib jēgt. Bet lietotus diskus ir JĀPROT nopirkt. Ir jāzina ko meklēt un kur meklēt, un kur vai kā pārbaudīt... Beigās priekš cilvēka, kas no tādām lietām īpaši neko nesaprot, sanāk tāda ķēpa, ka tiek atmests ar roku, un arī lietoti diski nesanāk...
P.N. Pirmajā piemērā nosaucu Kia Krupi, jo tā ir vienīgā mašīna, kuras ripuļu cenu ir gadījies ar vienu aci lasīt, kaut gan pa lielam jebkurai mašīnai jaunu OEM ļitaku komplekts maksās tās pāris štukas.