Transports un īsta ekoloģija. - Forums - iAuto

Transports un īsta ekoloģija.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004

Transports ir viens no lielākajiem vides piesārņotājiem. Dalīsim to piesārņojumu co2(ogļskābā gāze) un visādas sīkas C daļinas un NOXi (slāpekļa oksīdi). Diskusijā startējam no aksiomas, ka par daudz co2 ir slikti bez visādām tur vulkānu piesārņojuma un Saules aktivitātes teorijām. Ja apspriežam, cik vidi piesārņo eko auto pilnais ražošanas un braukšanas cikl, tad, ja var, ar zināmiem, pierādītiem , ar ķīmiskiem vienādojumiem pamatotiem akumulatoru ražošanas datiem. Ja apspriežam piesārņojuma pārvietošanas konceptu (ārpus pilsētas vai trešās pasaules valstīs kaut ko saražo un piesārņo, lai var tīri, tīriņi ekoloģiski barukt pa pilsētu), tad obligāti rēķinām, cik viegli tomēr to piesārņojumu savākt stacionārai rūpnieciskai iekārtai un cik - braucošam auto. Ja par esošām tehnologijām, tad cik mazāk piesārņo ar gāzi darbināmi auto un cik - ja dīzelim arī uzlikta gāze kā papildus degviela - cik var, ar skaitļiem. Ja apspriežam satiksmes organizāciju vispār, tad, pēc iespējas visus aspektus - no tā, ka dzelzceļa stacijā pieejams autobusu kustības saraksts labākai plānošanai līdz tam, kas jādara, lai lauku braucējs izvēlētos sabtransu - no atlaidēm līdz lētai nomai un saskaņotiem sabtransa grafikiem. Kas vajadzīgs, lai 20-50km attālumā dzīvojošie pilsētas darbinieki brauktu ar elektroauto vai sabtransu.

Tātad - co2, NOXi un C daļiņas slikti, sabtranss labi, piesārņojuma pārvietošana slikti un ko tur var darīt.

iauto.lv/forums/topic/40611-co2-nodokla-likmes?pnr=2

1.. 86 87 88 89 90 91
core Reģ.: 03.01.2017
0 0 Atbildēt
ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
1 0 Atbildēt

WALA rakstīja:

Tik lūk tie 10 km ja brauc viens tad saprātīgāk braukt ar veli vai sab. transu, nu ja tā globāli skatamies uz ekoloģiju. Tik ja skatamies uz reālo dzīvi, a nu pie velna to sab.transu. 

Atceramies kaut vai ko gripas epidēmijas laiku, tad arī citi blakusefekti. Nē es neko nenoliedzu bet. Un ev grabažniekā iemet e velo un min pret vēju, pret kalnu utt. Labs tandēms, bet atkal, labiem laika apstākļiem.

Naudasmaiss Reģ.: 10.02.2025
1 0 Atbildēt

Ko tauta domā par šo? Manas personīgās domas ka iauto redaktors Māris ir diezgan liels nejēga

youtu.be/61ThNHrCRmk?si=w8QK1YxR1UAs5x_B

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 0 Atbildēt

Naudasmaiss rakstīja:

Ko tauta domā par šo? Manas personīgās domas ka iauto redaktors Māris ir diezgan liels nejēga

Vārdiņš “diezgan” ir lieks 

mefisto Reģ.: 22.05.2017
0 0 Atbildēt

Naudasmaiss rakstīja:

Tu jau paspēji arī youtubē ielikt savu komentāru ar visu vārdu un uzvārdu... Iepriekš gan liedzies.

2 2 Atbildēt

Piedod bet es pat nebiju pamanījis ka tur ir arī komentāri. Tu par kādu idiotu mani uzskati? Neesi gadijumā lietotāja GB12 pirmās pakāpes brālēns no blakus palātas? Viņam ir tieši tāda pati slimība.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Tā noteikti nav un nevar būt. Tas, ka šie abi personāži brauc ar vienu un to pašu auto modeli, rakstības stils ir vienāds, pilnīgi noteikti ir nejauša sakritība, nekas vairāk.

0 0 Atbildēt

Eu, pacient. Par kādiem diviem personāžiem tu tagad runā un kā tu zini ar ko es braucu? Kaut kā neatceros ka esmu to šeit minējis.

0 0 Atbildēt

Nu jā, laikam nebrauc ne ar ko, jo “neesi šeit minējis”. Tā jau ir, parasti indivīdi, kam, kā tev, patīk internetā blatot, sevi par naudasmaisiem saukāt, bet citus par bomžiem, patiesībā paši ir bomži, kas pie omītēm dzīvo.

0 0 Atbildēt

Kur es esmu kādu par bomzi saucis? Ko tu tur murgo?

0 0 Atbildēt

Turpini vien izlikties. Ja gribēji noslēpties, varēji vismaz tik uzkrītoši nereinkarnēties, tik reliģistki teslas neaizstāvēt un rakstības stilu pamainīt. Tu jau sen esi atkosts.

0 0 Atbildēt

Slima sunīša murgi. Toč. Ej ārstējies. Kur es aizstāvu teslas un kādēļ tās vispār kādam būtu jāaizstāv? Tas ka es zinu, ka ir čaļi kuri viņas remontē tepat LV un viņus personīgi pazīstu, plus mani tas interesē, nozīmē tieši ko? Un kas vainas rakstības stilam, tu esi latviešu valodas solotājs? Ej ka nu paārstēties Tvaika ielā, taureni.

0 0 Atbildēt

Turpini, turpini taisnoties… 😀😀😀

0 0 Atbildēt

Par ko man būtu jātaisnojās? Palātā izdalīja laikam tabletītes, esi beidzot nomierinājies?

Es taču jau piedāvāju, lai tu klātienē pārliecinies, ar ko es braucu, kas es esmu, un tad mundriņi brauksim pie daktera, varbūt beidzot sapratīsi, ka slimība tiešām ir un ka nav ko jokoties un ir beidzot vismaz jāapārstē. Kaut gan cerība ir visai maza, jo palātā visi veseli un cietumā visi nevainīgi. 

0 0 Atbildēt

Kaut kā tava vēlme ar mani satikties (tāpat kā tavam iepriekšējam klonam - laikam atkal sagadīšanās) kļūst pārāk uzkrītoša… 😀

0 0 Atbildēt

Piedod, es vairs nesaprotu kas šie par murgiem. 

0 0 Atbildēt

Nez kāpēc tas nepārsteidz. Nekad neesi bijis asākais nazītis virtuvē. 

0 0 Atbildēt

Ieprieks tu rakstīji sekojošo:

"Sev vispirms palīdzi... Bet es atrisināšanu "problēmu" - vienkārši nerunāšu ar tādiem kā tu. Tā ka, turpmāk vari iet tur, kur krievu karakuģis."

Kādēļ turpini runāt? Slimība ņem virsroku un nespēj sevi kontrolēt?

0 0 Atbildēt

A ko pats bāzies man virsū? Pašu slimība neatlaiž.

0 1 Atbildēt

Man nav slimības, es varu pierādīt. Bet kā ar tevi?

1 0 Atbildēt

Jau tas, ka gribi man kaut ko “pierādīt”, parāda, ka ir gan. Man tādas vajadzības nav.

0 1 Atbildēt

Nu ja. Es jau teicu ka palātas iemitnieki visi patiesībā ir veseli.  

0 0 Atbildēt

Precīzi sevi noraksturoji. Malacis.

0 2 Atbildēt

Izslēdz muļķīti, tas ir par tevi.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Viedoklis par “naudas koka stādīšanu” (ekoloģijas kontekstā UK):

www.theguardian.com/environment/2025/mar/05/carbon-can-be-captured-but-it-isnt-worth-the-cost

3 0 Atbildēt

Vai kāds teica ka BEV nav vajadzīgs serviss vai nekas nelūzt :

2 1 Atbildēt

WALA rakstīja:

Vai kāds teica ka BEV nav vajadzīgs serviss vai nekas nelūzt :

Tas tak ir VAG izstrādājums, tur ne tas vien ir čerez žopu. Piemēram nav dzirdēts ka aktuālajai Teslai vai Rivian būtu tādas problēmas. Pasos pirmsākumos 2014. gada mašīnām teslai piemēram bija problema ar bateriju kura nokļuva dzesēšanas škidrums un nacas to mainīt, parsvara pa garantiju.

2 5 Atbildēt

Man tev pastāstīt kas Tesla ir čerez to pašu vietu uztaisīts ???

Pastāsti kura gada un kurš modelis . Elektronikas jomā vien Tesla ir tālu no labiem rezultātiem. Palīdz tikai tas ka ir regulāri telemetrijas datu apmaiņas pasākumi, un tu kā lietotājs eksistējošas problēmas nemaz nezini … jo tās elektronikas problēmas šur un tur var programmātiski “apiet” …

P.S. tesla neapkalpojamajos motoros un reduktoros - arī problēmu ir vairāk kā pieticis !!!

Piem: www.motor1.com/news/725931/tesla-cybertruck-electric-motors-recalled/

3 1 Atbildēt

Tu pats izlasi par ko ir tavos minetajos linkos? Tesla nomaina vienu no motoriem uz ekonomiskāku. tā reti kurš ražotājs rīkojas. 

Cik km esi ar teslu pats nobraucis tad ir jautājums, izklausies pēc eksperta. (Dīvāna)

Plus visām teslām reduktori ir apkalpojami. Eļla mainās. Izmaksas teslaservisā 250 eiro, tas ir ja abos elļa jamaina. Bet ta principā pats var izdarīt, ja negribas uz Piņķiem braukt.

Es redzu ka vienīgā tev pieejamā info ir no apšaubamiem interneta avotiem, kurus uzgenerējuši tādi paši plānā galdiņa urbēji.

2 5 Atbildēt

Pats tām muļķībām tici ka Tesla ar labdarību nobarbojas  

0 1 Atbildēt

Protams ka tā nav labdarība. Cybertruck nav mainstream produkts un tas ir gana dārgs ekskluzīvs produkts ar samērā lielu uzcenojumu. Tādu mezglu ir vienkāršāk nomainīt, nekā sačakarēt reputāciju par šo modeli. To jau veiksmīgi dara tādi demagogi kā tu, smirdot pa labi un pa kreisi internetos Protams, tava tā smirdēšana darbojas tikai uz bomžiem kura nemūžam Teslu nenopirks, jo vienkārši nevar atļauties. Un konkrētais mezgls nekādu kosmosu nemaksā, tie ir pāris tūkstoši price lists, visticamāk pašizmaksa ir pāris simti.

Es zinu vienu kuram uz model 3 atāca paziņojums par rear trunk harness atsaukumu pēc 3 gadiem un nomaiņu par velti, kaut gan nav vēl nomainīts un nekas neliecina par defektu. Un nekas tur tāds neparasts nav.

3 5 Atbildēt

To ka nekas neparasts tas nav - nešaubos, to ka izmantotas daudzas ne tās kvalitatīvākās elektronikas komponentes- diemžēl arī, bet saprotams tas nav akmens tieši Tesla dārziņā - piegādātāji ar mēdz būt “kretīni”. Kur Tesla ir “kretīni”, tad pie juridisku nianšu izmantošanas lai sūtītu neapmierinātos klientus dillēs … Kamēr jau NHTSA jamos nesāka drāzt, tikmēr izlikās par “gudrākajām zivīm”, tagad cenšas mēslu apjomu samazināt pirms NHTSA paņem pie “pakaļas”.

3 6 Atbildēt

Par to servisojamību - es piekritīšu tikai par to ka eļļas maiņa ir paredzēta Tesla Drive Unit, bet par to ka tie ir servisojami - joprojām nepiekritīšu …

0 1 Atbildēt

Kas tieši tur nav servisojams?

1 4 Atbildēt

Tur nekas nav servisojams, vienīgais ko ir viegli nomainīt ir invertoru + tas ir samērā universāls un praktiski pārmetams no jebkuras Tesla no jebkura modeļa un paaudzes …

Tur daudzas mehāniskās daļas tiek saliktas vienu daļu uzsildot, otru atdzesējot, attiecīgi izjaukt praktiski neiespējami un jāmaina viss Drive Unit komplekts kopā.

Cita lieta ka pats drive unit ir uztaisīts kā viens no labākajiem šajā industrijā.

2 3 Atbildēt

P.S. joka pēc - moš tev ir zināmas izmaksas aizmugures drive unit nomaiņai pret jaunu. Tas kontekstā ar mūsu "mīļajām" applūdušajām brauktuvēm, jo vecākiem tesla difa/transmisijas “ventilācijas” caurums atrodas viegli “aizlejamā vietā” …

4 1 Atbildēt

Varbūt pietiks beidzot klaji dirst? Tur viss jaucās un mainās. Viss tur ir labi. Tas ka Tesla oficiālais serviss to nedara ir visai loģiski. Aizbrauc uz molleru un pasaki ka tev vajag reduktora vai kārbas remontu prieks audi a4. Tu tiksi pasūtīts 5 mājas tālāk bez jebkādām tālākam diskusijām un tev tiks piedāvats nomainīt visu reduktoru komplektā.

1 6 Atbildēt

Nu un ko tu tur tajā video esi iedevis - tev vispār pašam šāds DU ir, jeb nejauši izvilki vēsturi  ???

3 1 Atbildēt

Kas tieši nav skaidrs? Tu to video vispār noskatījies? Tur ir gultņu maiņa, saļņiku maiņa, pressure test. Izskatās ka tu pat neiedziļinies, tikai kaut ko vervelē, pats nesaproti ko.

1 4 Atbildēt

Es ļoti labi redzu kas TUR ir, bet kas ir tev - šāds drive unit diezin vai ir pat tavam lūznim vairs. 

2 1 Atbildēt

Man nav drive unit bet klasisks automāts ar kardānu uz rāmja un dizeļdzinējs.

Negribi palikt ar loha zimogu uz pieres ja? Nāksies.

Šaja video tiek jaukts paslaik aktualais vispopularakais drive unit. 

https://youtu.be/w1cqml73EGg?si=rwoLLqXUAlWS--gT

Tiesi ko nevar izjaukt, salikt, nomainīt ko?

1 3 Atbildēt

Par “lohu” es tevi vēsi pataisīšu, ja man tā labpatiksies. 

Tu vēl no lielākas miskastes izvelc kādu video tad pastāsti ka tur viss ir samaināms - pēc šāda darbiņa tas tavs Tesla drive unit ir vēl lielāks lūžņu gabals nekā tad ja tam tiešām ir notikusi dzeses sķidruma noplūde.

0 1 Atbildēt

Stipri šaubos vai esi gudrāks par tiem tur spečukiem  grobiņa gan piņķos. Drīzāk velk uz loha pusi.

1 2 Atbildēt

Es neapšaubu cilvēku ar reālu darba pieredzi spēju ko izdarīt, taču ja pats noskatījies konkrēto tavu video - tad viss ko šis cilvis dara ir sačakarē visu to kas tajā drive unit ir labs no dizaina viedokļa, pat nepieskaroties pašam motoram. 

Problēma tieši tāpat kā šim cilvim ir šo drive unit izjaukt, praktiski jebkura jaukšana sačakarēs speciāli veidotās gultņu ligzdas, kurās gultņi tiek sēdināti atdzesējot tos un uzsildot korpusu  . Izjaucot šī procedūra nestrādā, attiecīgi izjaukt un salikt var, bet tehniski virsmu defekti ir praktiski nodrošināti, gultņu spēle un spriegojums jau būs nenosakāms, kas ietekmēs šīs daļas ilgmūžību. 

Tas kurš to izjaucis un salicis savas 10+ reizes notiekti ir piešāvies to izdaŗit tā lai tas kalpotu pieņemamu nobraukumu - nu tā teiksim ~100'000 km. Ja tas iet cauri teiksim mazjaudīgajām versijām, tad “dullajām” ar pāris reižu kārtīgu “skaidas noņemšanu” - tam unitam būs dziļš 3.1415926 … 

0 1 Atbildēt

Par ko tu runā lašarņik? Mehaniskā daļa viniem visiem ir pilnigi vienāda. Tu vari beigt muldēt beidzot huiņu!

https://youtu.be/SRUrB7ruh-8?si=v6_jJ1jdtqZ_zjXv

1 3 Atbildēt

NU tikai ne-irs tukšu nav viņiem visiem mehāniskā daļa vienāda ja vien tavs teiktais nav no sērijas 'visi zobrati ir vienadi - tiem ir zobi" 😒

P.S. Ja gribi vairāk info paskaties Munro and Asociates video par Tesla motoriem - tie ir izjaukti līdz individuāliem magnētiem, bet šis protams ar nav zemē metams video, tikai skaidri parāda cik ļoti maz pats par tiem zini. Un uzreiz varu pateikt vien no daļām kura nav izjaucama/atdalāma no drive unit korpusa - šajā video nemaz nav redzama !!!

0 1 Atbildēt

Nu tad noskaties to video ko es te ieliku. Tur ir ne tikai "viena tante teica", bet tiek parādīts uz galda, konkrēti kas atšķiras un kas nē. Bet plānā galdina urbējiem tādiem kā tev, parasti nepatik iedziļināties, toties patīk kladzināt pa ausu galam sagrābstitu kuiņu.

1 5 Atbildēt

Es jau šo video un citus par tēmu (jēdzīgus un ne tik jēdzigus) esmu redzējis pat vairākas reizes, un par  “vienādajām” detaļam  - šim nav taisnība, pat reduktori NAV vienādi. Gribi labāk saprast - teicu - sameklē Munro and Asoiciates video kur viss ir izjaukts līdz pat magnētam. 

Piemēram - pievērs uzmanību, ka šajā video (beigu daļā) labi redzams eļļas filtrs ir ārējs un maināms - tāds tas vais nav jaunākajiem drive unit !

1 1 Atbildēt

Normali murgi kārtējie. Viss tur  ir maināms. Ka var sita dirst.

https://service.tesla.com/docs/Model3/ServiceManual/2024/en-us/GUID-306B8838-1C6B-4486-BD56-F1C58702A713.html

Es atmetos, tu esi kārtigs tehniskais lubraks. nav verts vispar laiku tērēt

1 4 Atbildēt

Vai tu cienītais “klauna kungs” vispār saproti ko esi šeit ievietojis ???

Vari nosaukt kāda ir atšķirība starp šīs rokasgrāmatas aprakstīto un iepriekš pēdējā tavā liktajā video rādītā drive unit eļļas filtru - vari ???

Un tad izlasi vēlreiz ko es par to rakstīju, varbūt beidzot sapratīsi. Ja nu kāds 'no zāles ir acīgāks’ palīdzat cilvēkam ieraudzīt …

1 4 Atbildēt

P.S. Es par šo tavu video teiksim vietā 22:42 :

0 4 Atbildēt
0 1 Atbildēt

Tipisks dīvāna eksperts. Cybertruck ne ir aktuali, ne būs aktuāli tuvākajā laikā eiropā.

Ar ko tu brauc man tads jautajums, jefiņ? tavejam tam širpatrebam reduktorā ir eļļas filtrs? 99.9% ka nav. Nu tad kapec lai būtu cybertruckam un kads tam sakars ar to ka nevar uztaisit apkopi?

Manejam japanim ari nav ne razdatka filtra, ne redukturos. Tas par ko liecina, ka auto ir sūds?

0 1 Atbildēt

Paklau. Tu tēlo vai esi vienkārši tups? Liekas ka galīgi tupiņš

1 5 Atbildēt

“Pagriez pirkstu savā virzienā” un izlasi beidzot ko es rakstu !

Ja grūti ar latviešu valodu, piedod bet tad tev atpakaļ uz skolu.

2 1 Atbildēt

Es lasu un hujeju vienkārši. Lielaku lohu vēl jāpameklē.

2 4 Atbildēt

Prieks ka sevi atbilstoši vērtē. Tiesa, es gan teiktu ka lasīto saprast nemāki, bet tam vairs nav nozīmes

0 0 Atbildēt

Man ir galìgi vienaldzīgs stulbu pajoliņu viedoklis internetā  

0 4 Atbildēt

Man tieši tāpat, gribēju palīdzēt internetā kādam saprast un izglītoties, bet izskatas ka veltas pūles. 

P.S. Nodrist un atsēdināt kādu man nesagādā problēmas, bet “tas nav ceļš kuru man patīk iet”, bet ja uzprasās … vienmēr laipni !

0 0 Atbildēt

Nodirst jau tu māki, bet tas ir arī vienīgais tavs skills. Diemžēl izglītot tu varētu varbut zirgus stallī, bet nejau dzīvus cilvekus.

Lai gan tev pat nodirst nesanāca, bernudarza līmenis. Mēmē tu, ne tu, pats tāds. Apmeram tā. Par mākslu nenosauksi, par skilu ari nē

0 4 Atbildēt

Labu ceļavēju !

0 0 Atbildēt

Atvaidnojos šī topika lasītajiem par to ka bija jālasa šī beztēma. Bet ko tu padarīsi, cybertruck dīvana eksperts nedaudz izbesīja, tāpēc laicīgi "nesavācos". Pats eksperts jau atzinās. Šeit raksta, jo vienkārši vēlas nodirst citus lietotājus. Tāpec uzmanās un neiesaku diskutēt ar šo kūtspakaļas mehāniķi

0 5 Atbildēt

Nu palika vieglāk, kad parādiji savu nezināšanu ???

0 0 Atbildēt

Tas jau par tevi. Plus tu nemāki autiņam elementāru apkopi veikt.

1 1 Atbildēt

Ko šajā sakarā vēlētos piebilst. Uz pasaules nekas nav ideāls. Bet jaudas ko launch gribās izbaudīt, EV ir stipri lielākas kā ICE, pārsvarā. Un te ir dilemma lauzt vai braukt mierīgi. Kā notiek pārsvarā, EV jaunbraucēji parasti vēlas izbaudīt to jaudu, sekas ilgtermiņā neprognozējamas. Tad vēl, cik tur tā reduktorā eļļa? 1l ? Tak nomainīt elementāri 30min, var to katru gadu mainīt kaut apzeltītu. Labi ja izlejamam korķim magnēts niodīma pielikts. 

Par drenāžas atverēm dzesējamā šķidruma noplūdes kontrolei. Tas sākumā, daudziem EV bija klupšanas iemesls. Patreiz tur daudz kas uz pareizo pusi izveidots un arī blīvslēgi tiek pilnveidoti. 

Par dziļākā ūdenī braukšanu. Ir slikti jebkurai tehnikai izņemot zemūdeni. Bet ārkārtas gadījumā EV ir nedaudz priekšrocība, jo izbraukt caur, VAR.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Ko jūs tur ņemās par to, cik kurš autoražotājs ir ļauns - visi vienādi ļauni, mēģina no max lētām daļām salikt max dārgu produktu pārdošanai, un max neizdevīgu remontam. 

1 0 Atbildēt

Tā nav unikāla iezīme tikai auto ražotājiem, pat manējā IT mātes kompānija nodarbojas ar -uiņu, izmaksu optimizāciju, jo lielāks čiekurs jo mazāk interesē jebkura softa fīču jēdzīgums - ka tik smuki grafiki kas updeitojas ar viņam vajadzīgo biežumu X.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Nu, par IT labākais piemērs ir pats mazmīkstais ar savu Windows 11. 

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 7 Atbildēt
1 0 Atbildēt

Torija reaktori ir veca lieta. 

"Around the same time, the government of the United states built the Molten-Salt Reactor Experiment, a prototype molten salt reactor. The MSRE reactor, built at Oak Ridge National Laboratory, operated for roughly 15,000 hours from 1965 to 1969 "

Neieviesās pamatā tāpēc, ka urāna reaktorus varēja izmantot kodolieroču ražošanai, torija ne. Aukstā kara laikā tam bija izšķiroša nozīme.

Tagad tiek pasniegts tā, ka ķīnieši tos izgudrojuši.

1 0 Atbildēt

Pasaules jaunumi.

Vācija sāk vērt ciet savas ūdeņraža uzpildes stacijas, apm. līdz jūlijam paredzēts aizvērt 30% no visām. Projekts pārāk nerentabls.

Austrālija. "Austrālijas banka" aptrakusi un no auto kredītiem nolēmusi izsniegt kredītus tikai elektroauto iegādei. Pat hibrīdiem ne.

1 1 Atbildēt

1 0 Atbildēt

❤️ 

Skaists auto, manam onkulim tāds bija. Sapuva diemžēl no nebraukšanas.

1 2 Atbildēt

Ļoti skaists puveklis. 90to vidū šos lohiem mainīja pret mežiem. Noteikti tavs vectēvs nebija izņēmums.

1 1 Atbildēt

No fordiem tak skorpis bija populārāks.

1 0 Atbildēt

Skorpis nomainīja šo 1985. gadā.

0 0 Atbildēt

Atpisies, apsēstais!

0 1 Atbildēt

Kadēl uzreiz rupji jālamājas?

90to gadu sakumā tā bija ierasta prakse, nolaist vai pārdot mantoto mežu un samainīt to pret šādu 2500 dolāru vērtu rūsas saēstu un sašpaktelētu mēslu, kuru kāds vācietis gribēja aizlaist naglās, plus vhs videomaģi uz jura skatīties terminatora zemas kvalitates pirātisko kopiju ar vatņika skaņu celiņa dublējumu. Ja tas viss tev bija, tad tu biji krutākais lohs burkānciemā.

Un 1985. gadā Latvijā vēl nebija rietumu automobiļu, vari nefleitēt, tu kaut ko jauc.

Ps atvaonojos ka tavh vectēvu par lohu nosaucu, vinam nav ar so nekāda sahara. Tas bija par tavu onkuli.

0 0 Atbildēt

Tas, ka tu esi stulbs, zināms bija jau sen. Bet, ka tik stulbs, ka nespēj 2 vārdus apjēgt… Paskaidrošu sīkāk - es ar tevi netaisos apspriest neko, ne par kādu tēmu. Īpaši jau ņemot vērā, ka šinī palagā tu vismaz 2 reizes samelojies.

P.S. Ford Granada 1985. nomainīja Ford Scorpio, līdzīgi kā Renault 19 nomainīja Renault Megane, Opel Vectra nomainīja Opel Insignia, Audi 80 nomainīja Audi A6 utt. Cik stulbam jābūt, lai kaut kādu Latviju te pītu iekšā?

0 0 Atbildēt

Diezgan garš paskaidrojums ņemot vērā, ka negribi neko apspriest. Sanāk ka tavs onkulis nogāza mežu, nopirka puvekli, kas līdz galam sapuva garāža nebraukts. skaisti. 

0 0 Atbildēt

PN, apsēstais.

0 0 Atbildēt

Nevajag savas problēmas piedēvēt citiem.

1 1 Atbildēt

Naudasmaissa baltā Mazda bij šaj gals

1.. 86 87 88 89 90 91

Lasītākie raksti

Jaunie raksti