pagrieziens aplī

Borgore Reģ.: 28.10.2017

Sveiciens. Turpinu tēmas bez sava konkrētā viedokļa, bet gan diskusijas piemēriem, ņemot vērā ka ārpus foruma viedokļi ir dažādi, bet nereti iauto lietotājiem patīk ko uzdrukāt.

Nesen saskāros ar vienkāršu situāciju, kurā izmantojam pagriezienus aplī, bet varianti atšķīrās:

1) rādu pagriezienu par iebraukšanu aplī neatkarīgi no tā, pa kuru izeju braukšu ārā,

2) rādu pagriezienu iebraukšanai aplī, jo braukšu pa pirmo izeju ārā,

3) rādu kreiso pagriezienu braucot pa apli, lai parādītu, ka turpināšu pa to braukt,

4) rādu pagriezienu tikai tad, ja došos pa kādu izeju ārā no apļa

 
iciks Reģ.: 29.05.2013
2 1 Atbildēt

It kā CSN laikam bija noteikts, ka pagrieziens iebraucot ir jārāda, bet es un lielākā daļa to nedara, jo tas ir klaji bezjēdzīgi - aplī nav daudz variantu iebraucot. Ir tikai viens - iebraukt.

Par braukšanu pa apli - kreiso signālu rādīt nevajag, jo tas var maldināt. Ja aplī ir vēl kāda josla pa kreisi, var padomāt, ka pilsonis pārkārtosies uz to.

Un, saprotams, izbraucot - labais pagrieziens.

jaaanis Reģ.: 29.06.2004
2 6 Atbildēt

Bet ja aplis ir ar vienu joslu tad bieži rādu kreiso pagrizienu, lai tie kas grib iebraukt aplī jau laicīgi būtu informēti kur es braukšu.

iciks Reģ.: 29.05.2013
5 5 Atbildēt

Kāds no tā labums?

Ja Tu rādi labo pagriezienu, viņi saprot, ka izbrauksi un var braukt aplī. Ja to nerādi - acīmredzot ārā nebrauksi vis un jāuzgaida.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 4 Atbildēt

Idiots.

atrabotka Reģ.: 24.05.2017
3 1 Atbildēt

Es nesaprotu pārējo sašutumu! Ko tādu jaaanis pateica nepareizi? Braucot pa mazu (vienas joslas) apli to var mēģināt iedomāties kā krustojumu - ja cilvēks grasās braukt pa kreisi un izbraukt kādā no tālākajām izejām, tad tas nekas slikts nav. Pie apļa stāvošie uzreiz zin, ka brauks aplim apkārt! Mazos apļveida krustojumos visbiežāk ir tāds leņķis, ka nemaz nevar redzēt no apļa izbraukušā labo pagriezienu!

JanJan Reģ.: 07.02.2018
0 0 Atbildēt

Tas nav nekas slikts, jā, bet jēga arī maza. Galvenais, lai cilvēki cītīgi un laicīgi rāda labo pagriezienu. Tā diemžēl ir ikdiena, ka cilvēki nogriežas nost no apļa vai nu bez pagrieziena rādīšanas, vai arī to ieslēdz, kad jau praktiski griežas nost.

Vairāku joslu aplī tas, protams, tikai problēmas radītu.

Konuss Reģ.: 10.02.2015
4 2 Atbildēt

Iespējamie varianti atšķiras gan no apļa izmēra un konfigurācijas, gan arī katrā valstī paradumi ir atšķirīgi.

Piemēram, Francijā, Šveicē un Itālijā biežāk rādīs kreiso pagriezienu, ja turpinās braukt pa apli nekā labo pagriezienu, ja no tā izbrauks. Vācijā un Polijā virzienrādītāju parasti rādīs tikai no apļa izbraucot - respektīvi, ja nav virzienrādītāja, visticamāk turpinās braukt pa apli.

Ja aplis ir mazs un ar vienu joslu, tad kreiso virzienrādītāju, manuprāt, ir jēga rādīt, tā samazinot pārpratumu iespējamību. Ja aplī ir vairāk joslas, tad gan kreisais pagrieziens ir vien joslu maiņai.

Iebraucot aplī, atkal atkarīgs no apļa lieluma. Ja mazs aplis, tad jau var laicīgi parādīt, vai aplī brauksi pa labi vai pa kreisi. Ja lielāks aplis un izejas ir viena no otras tālāk, tad iebraucot to virzienrādītāju galīgi nevajag, manuprāt.

650 Reģ.: 25.01.2017
5 2 Atbildēt

Ļoti Labs skaidrojums.

Es par ko aģitēju- man ikdienas ceļā ir kādi vismaz 3gab kretīniski uzkonstruēti maza diametra apļi, katris ar kādiem 4gab tuvu izvietotiem pievadiem.Tur tendence ir kliedzoša- ap 3/4 nost-nobraucēju vairs nerāda Labo- jo pati to apļu konfigurācija ir tāda stūri/grozīt/kustību koordināciju prasoša.Pie viena tā apļa kādreiz bieži mēdza miliči stāvēt, bet tagd sen nav manīti, acīmredzot visiem ir po--j.

Bet vēl ko 100% varu teikt- ka kvalificētie/labie braucēji ir pasākuši tur parādīt kreiso, kad turpina pa apli (nevis nogriežas pa it kā pamat-plūsmai ierasto tuvāko/intensīvāko/galveno nobrauktuvi).Aplī viena josla, nobrauktuves ļoti tuvu- šis reāli palīdz iebraukt/gaidītājiem un vienlaikus pasargā pašu riņķotāju no pārpratumiem.Šāds žests reāli iepriecina- kad jūti, ka apkārt tomēr ir ne tikai ka vieni vienīgi lohi.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 2 Atbildēt

Izlasi csn. Tie ir vienādi visiem apļiem.

Rr19 Reģ.: 24.04.2017
0 0 Atbildēt

Nesen televīzijā drošas braukšanas speciālists Irbītis stāstīja par pagriezienu lietošanu, tad par apļiem viņš neminēja nevienu vārdu...

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
4 3 Atbildēt

Nezinu ko tur diskutēt. Jālasa csn.

Pareizi ir tā:

Labais - iebraucot aplī.

Labais - izbraucot.

Viss.

Kreisais ir domāts pārkārtojoties uz iekšmalas joslu vai idiotiem.

Nerādīt nedrīkst. Lai gan mazā aplī labais signāls var maldināt pārējos, tāpēc var nerādīt. Bet tas nav gluži pareizi.

Rr19 Reģ.: 24.04.2017
1 3 Atbildēt

Nosauc vienu CSN punktu,kur ir rakstīts par apļiem. "Braukt paloku" tikai ceļa zīmes nosaukums.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
1 2 Atbildēt

Piedod,idiotiem-labais pagriezienrādītājs iebraucot aplī.

Slepkava Reģ.: 27.10.2016
2 1 Atbildēt

Ja kāds, iebraucot aplī, rāda kreiso, es bremzēju, kliedzu un saucu mentus, lai atņem tiesības.

Casio Reģ.: 24.12.2015
1 1 Atbildēt

Es rādu kreiso iebraucot(tiešām iebraucot, ne pirms), ja uzreiz domāju pārkārtoties uz otro joslu (ja tāda ir), ja man nevajag pirmā izbrauktuve. Aplis jau ar neko neatšķiras no krustojuma. Maini joslu/virzienu - pagrieziena rādītājs.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
3 0 Atbildēt

Es rādu tikai kad mainu joslas aplī vai pametot viņu.Iebraucot aplī es neko nerādu pat ja es uzreiz ieņemu otro vai trešo joslu.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 0 Atbildēt

Sviests kaut kāds,spiedu labot komentāru bet netīšām uzspiedu uz Like un protams viņš ieskaitījās, stulbums.

atrabotka Reģ.: 24.05.2017
7 2 Atbildēt

Kāda jēga IEBRAUCOT aplī rādīt pagriezienu?? Jūs man paskaidrojiet! Mazā aplī (ar vienu joslu) tas ir vairs nevis bezjēdzīgi, bet bīstami! Idiots bez pamata ieslēdz labo pagriezienu -> pārējie domā, ka brauc nost no apļa, bet tas brauc tālāk pa apli! Tiem aplī braucošajiem smadzenes par īsu uztver to kā krustojumu? Krustojumā taisni braucot, arī slēdz labo pagriezienu? Tādas muļķības autoskolā māca? Vēl tādi pidrillas, kas vispār nerāda nekādus pagriezienus - tad nu ej un zīlē, kur tas izdomās nobraukt.

Casio Reģ.: 24.12.2015
2 0 Atbildēt

Ja nerāda vēl pofig, tāpat jāskatās kur stūrē un vai samazina ātrumu, iespējams, pirms nogriešanās. Tikpat traki ir, ja maldina ar ieslēgtu. Katru dienu redzu kādu uz taisnas štrāses ar aizmirstu ieslēgtu. Jautājums - tas pagrieziena klikšķis salonā ir mākslīgi radīts vai tiešām kāds relejs dzirdams savu darbu darot?

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Mašīnām, kurām ir klikšķis, nevis pīkstiems, tas arī ir relejs. Tieši tāpēc lai būtu klikšķis.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Es gri'bēšu redzēt tā pareizības pretendenta kustību koordināciju, kad vinjš tur iebrauks tajā mazizmēra suudaaplī.Neba jau tāds spēs kādu tur to apļa izmēru izvērtēt. Varu saderēt uz pudeli, ka viņš formāli to labo virzienrādi nepaspēs mirklī izslēgt un vismaz 1x vai 2x nomirkšķinās, jau būdams aplī iekšā.Lieks risks uz līdzenas vietas.Tā ka turpinam strīdu un kultivējam tik papuasus/nākamos,jo vairāk jo labāk.

Tam kurš pirms 20 gadiem gudroja to Csn textu, tak viņam ij prātā nevarēja ienākt- kādi šodien būs tie "apļi" un kādi pa viņiem brauks bezsmadzeņu dalbaēbi. Cilvēki reku ārzemes izbraukājuši, nonstopā labus vērojumus stāsta- citur ir, jā,ooo, bet nu kur ta mums,nu kur ta te,nee,oiii...

Tas taču ir to daudzo augsttitulēti nesavtīgo satiksmes drošības pzuzraugu un pzekspertu darbības rezultāts.Ka aplī sūudus neēst mums 30g laikā pamācīt spēja tikai viens vienīgs ierindas garāmbraucējs PTimrots, nevis tie, kam to darīt būtu ikkdienas pienākums.Tapc Pateicības vietā ar tiem pašiem neapēstajiem suudiem viņu nomētājām.

Rr19 Reģ.: 24.04.2017
0 0 Atbildēt

Gribētos uzzināt ekspertu viedokli par Skultes apli virzienā Liepāja -Rīga(Jūrmalas šos.).Kreisajā joslā uzkrāsota bulta pa kreisi,labajā -bulta taisni,Jūrmalas šos. virz. Labais pagrieziens jārāda vai nē?

feciic Reģ.: 09.05.2008
0 0 Atbildēt

Tehniski tas nav aplis, ja brauc uz Rīgu tad brauc taisni, ja atpakaļ uz Liepāju tad parādi pagriezienu pa kreisi lai no Skultes braucošajiem būtu skaidrs ka ceļš brīvs.

Te vajadzētu drusku pārvērtēt pagriezienu lietošana nepieciešamību-pirmais drošas satiksmes pamats ir paredzamība, ar pagrieziena signālu pārējiem satiksmes dalībniekiem tiek nodota info par iespējamo trajektoriju un te nu nav tik strikti noteikts vai tur pa labi vai pa kreisi rādīt būtu labāk.

Iebraucot aplī pagriezienu nerādu, no ieskrējiena joslas izbraucot uz vienvirziena brauktuves rādu kreiso, jo visiem tāpat ir skaidrs ka izvēles variantu braukšanas virzienam nav un pagriezienu pamirkšķinu lai guļošākam no aizmugures braucējam būtu skaidrs ka jārēķinās ar jaunu plūsmas dalībnieku.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Aplis tas ir krustojums. Galvenais ceļš.

Kad cilvēks no sānielas izgriež gandrīz 90 grādu leņķī uz galveno ceļu, pat ja tas ir vienvirziena, tad rāda pagrieziena signālu.

Pēc jūsu, muļķu, domām, pagriezienu nevajag rādīt izbraucot uz vienvirziena ielas, nevajag rādīt izbraucot uz ielas ar divām sadalošām līnijām, jo loģiski, kā pa kreisi griezt nevar.

...

Aplis tas nav ceļa turpinājums. Tur stāv zīme - "dodiet ceļu".

..

Te ir cita lieta - maldināšana. Tāpēc vēl saprotu, ka var nerādīt. Arī es biežāk nerādu. Bet kreiso rādīt - nu tas ir pavisam veceņu marasms. Kuriem kaut kas nav kārtībā ar galvu.

Un arī par maldināšanu - vēl debilāks brauks redzot, ka pa apli braucošais rāda pagriezienu. Jebkādu. Jo cilvēks var pārdomāt. Un tu būsi divkārt muļķis - vainīgs muļķis.

feciic Reģ.: 09.05.2008
0 0 Atbildēt

Pastāsti, gudriniek, kā Tu mašīnai no labā sāna redzēsi ka ieslēgts kreisais pagrieziens?

Braucot pa ieskrējiena joslu arī labo pagriezienu?

Uz kuru pusi jārāda pagrieziens melnajam džipam pēc izbraukšanas no Maskavas ielas un tālāk braucot uz salu tiltu

goo.gl/maps/3XbLKHZLiWtABgbPA

Vai šeit melnajam subaru, ja brauc uz centru.

goo.gl/maps/ARhFSTB5KiH1kFnh6

Vai piemēram šeit izbraucot no pienākošā ceļa?

goo.gl/maps/MTzHqRioAX26Qaci9

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Ieskrējiena josla ir speciāli apzīmēta, kā tā ir ieskrējiena josla. Ja pirms apļa ir ieskrējiena josla, tad cita lieta.

Es saprotu tavu cepienu. Visu mūžu nepareizi brauci.

Tavās bildēs - labais, kreisais, labais...

Ja otrajā bildē nebūtu tās ieskrējiena joslas, arī labais, izbraucot uz ceļa. Bet tu pirmajā un trešajā rādi kreiso?

Nu duriks.

Tas ne es umņiks, tas noteikumi tādi.

Izdomā citus, un būs citi.

feciic Reģ.: 09.05.2008
0 0 Atbildēt

Par to jau stāsts ka noteikumos nav stingri definēts pie kāda ceļa pieslēguma jārāda kurš pagrieziens, ja nepamanīji tad pirmajā bildē ir vēl nobrauktuve uz krasta ielu, rādot labo būs maldinoš signāls un satiekot kādu fikso, ķiršu vilks no Lāčplēša ielas lejā uz krasteni var sadomāt tevi apsteigt, ar domu ka arī brauksi uz krasteni.

Pēdējā bildē tā ir vai nav ieskrējiena josla? No kāda garuma/platuma/slīpuma var teikt ka tā ir ieskrējiena josla?

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 1 Atbildēt

tā ir viņa problēma. Tu vienmēr skaties tikai uz tām lampiņām? Tu neesi iedomājies, ka cilvēks var ieslēgt un tad pārdomāt? Un kurš būs vainīgs? Maldinātājs, vai tas pamuļķis, kurš uzreiz lien priekšā?

Tajā, konkrtajā bildē jebkurš signāls var būt maldinošs. Parādīsi pa kreisi - maldinošs, pa labi - maldinošs, neko neparādīt - arī maldinošs. Kā to lai ņem. Skatoties kurus maldina.

Bet pagrieziens ir jārāda uz kuru pusi tu brauc. Iebraucot aplī, TU VIENMĒR griez pa labi. Ja vien neesi Austrālijā, šļupstētāju zemē, DĀR vai kādā citā kreisās puses braucēju valstī. Iebraucot aplī tu griez pa labi. Tāpēc, pēc likuma, jārāda labais. Tad tu braucot pa apli brauc var teikt pa galveno ceļu - taisni. Kāpēc tur jārāda kreisais? Kad tu brauc līkumā, tev arī jārāda pagrieziens? Aplis taču arī ir liels līkums.

feciic Reģ.: 09.05.2008
0 0 Atbildēt

Tātad vēlreiz kāds apkārtējiem labums no parādīta pagrieziena iebraucot aplī?

CSN ir veidoti uz loģiskiem pamatojumiem, situācijās kuras nav skaidri definētas loģika turpinās, nevis tiek pievilkts punkts par pagrieziena rādīšanu stūres griešanas virzienā kaut pret citiem satiksmes dalībniekiem pārvietojums ir pretējā virzienā.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Kāpēc aplī savureiz jāparāda kreisais- nekāpēc, neviens nespiež tev to darīt.Bet, kad Tu, zinādams "vietējo" situāciju,mierīgā garā tā likumīgi riņķodams, pāris reiz ieraudzīsi strauji tuvojošos piebraucēju vai aplīiebraukt tīkotāju ar acīmredzamu pmpi pierē- tas būs iemeesls "piedomāt". Protams, ja vien Tu neved sev uz blakus sēdekļa mucu ar Sūdiem un tavs Mērķis nav to visu novirzīt purnā tam, kurš pamēģinās Tavās labajās durvīs sirsnīgi iepsist.Ja es kādreiz beidzot sadūšošos uzlikt video,filmēšu tikai tamlīdzīgus piradasus- lai nebūt jātērē enerģija liekiem paskaidrojumiem un pamatojumiem.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

"pāris reiz ieraudzīsi strauji tuvojošos piebraucēju vai aplīiebraukt tīkotāju ar acīmredzamu pmpi pierē-"

Un tad tu domā, ka kreisā pagrieziena rādīšana tevi no tā pasargās

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Par to beidzamo Ikšķiles bildi tā suuda projektētājam vajadzētu kaut ko nodarīt pāri.Par pārējo vai nu neko, vai nu Kreiso pagriezienrādi tieši pirms paša piekļaušanās brīža.Braukt ar visu seju spogulī arī riskanti propagandēt- jo pa priekšu var gadīties otrs tāds pat izbraucējs un tev degungalā beidzamajā brīdī apstāties.Katrā gadījumā, pie konstatētas iekļaušanās iespējas spiest pedāli kaut grīdā un darīt to visu saprotami un bez liekas raustīšanās.

Ko te vakar bikli sacīju, šodien pašam tā bija uz Ulmaņa gves pretim Spicei- kaut kāds p ar pajaunu rav4 ,puskorpusu man priekšā būdams,pēkšņi ieslēdz kreiso un naski pārkārtojas pa kreisi.Man tieši virsū.Es palaidu, tālāk no Grēka,domāju šis darīs apgriezienu.Bet nee, man degungalā pirms pārejas stopņikus nospīdinājis, viņš "ieraudzīja" apgrieztiesgribētāju rindas galu un steidzīgi tādā pat manuierē nokārtojās jau pa labi.Varētu diskutēt par veidu un iemeeslu- no kurienes un kāpēc tādi ierodas šajā pasaulē..

Chankaishi Reģ.: 11.07.2007
0 0 Atbildēt

Atbilde par Google bildeem - pirmajaa labais, peec tam kreisais, otrajaa kreisais, treshajaa peec noteikumiem labais, lai gan nav iipashas jeegas, taa nav ieskreejiena josla. Diezgan slikts krustojuma veidojums Ikshkjilee. Konkreeti par apljiem - iebraucot neraadu, izbraucot labais, paarkaartojoties aplja joslaas attieciigi arii attieciigi pagriezieni. Braukt pa apli ar nepaartraukti iesleegtu kaut kaadu pagriezienu ir mu8ljkjiigi jebkuraa gadijumaa.

650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

Šis ir pārspīlējums- neviens neteica braukt pa apli ar nepārtraukti ieslēgtu.Runa bija par vienjoslas apli- maza diametra un ar bīstami tuvu esošiem atzariem.Kur pie intensīvākas satiksmes iebraukšana aplī prasa apstāšanos un stāvētājam dotas labi ja pāris sekundes lēmuma pieņemšanai un kustības uzsākšanai,kolīdz rodas tāda izdevība.Turklāt, galvu jauc tas, ka daudzi nerāda neko arī pie nobraukšanas- tādējādi "iebraukt/gaidītājs" ir pilnīgā stresa situācijā un jebkurš informatīvs žests tādu situāciju mīkstina.

Jūrmalā, piem, ir absolut debils aplis Talsu un Ventspils šoseju krustpunktā.Tur Rīgas virzienā divi atzari ir tik tuvu viens otram, ka aplīiebraukšanas trajektorija 1:1 sakrīt ar nogriešanās trajektoriju tuvākajā atzarā.Attālums starp atzariem ir nekāds,viņa tur vnk nav.Tādā situācijā iebraukt aplī ar ieslēgtu labo ir tipiska debilitātes pazīme- bet tur (diemž) tādu ir gana daudz.Csn texts sen bija jāpārskata un jārediģē atbilstoši mūsdienu apstākļiem.

Rr19 Reģ.: 24.04.2017
0 0 Atbildēt

Tagad Rīgā,braucot pa galveno ceļu,ja tas maina virzienu,pagriezienus praktiski nerāda neviens,tas kļuvis par normu.

feciic Reģ.: 09.05.2008
1 1 Atbildēt

Liekam nākošo situāciju

www.google.com/maps/@56.9321899,24.0826798,0a,75y/data=!3m4!1e1!3m2!1sIWsmkeUtVzIhvuDM6DGBeQ!2e0

Tu brauc no centra taisni uz priekšu, pēc noteikumiem Tev nekas nav jārāda bet būtu tikai godīgi pretim braucošajiem nelikt velti gaidīt un ieslēgt labo pagriezienu, turpinot kustību pa galveno tam pretimbraucējam tas pagrieziens signāls dzīvē neko nemainīs.

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

feciic rakstīja: Liekam nākošo situāciju

www.google.com/maps/@56.9321899,24.0826798,0a,75y/data=!3m4!1e1!3m2!1sIWsmkeUtVzIhvuDM6DGBeQ!2e0

Tu brauc no centra taisni uz priekšu, pēc noteikumiem Tev nekas nav jārāda bet būtu tikai godīgi pretim braucošajiem nelikt velti gaidīt un ieslēgt labo pagriezienu, turpinot kustību pa galveno tam pretimbraucējam tas pagrieziens signāls dzīvē neko nemainīs.

Paskatījos telefonā, padomāju, ka nevar kaut ko redzēt, tagad mājās paskatījos datorā. Nu sit mani nost, nesaprotu, par ko tu runā? Kam tur, kas tur jārāda?

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

pamēģini iekopēt visu garo līdz 0.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt
Krokodils Reģ.: 29.06.2017
0 0 Atbildēt

Braucot aplī, rādīt pagriezienu ir super bezjēdzīgi, jo TEV NAV citu virzienu kur braukt. Varbūt noteikumos tā ir rakstīts, bet zinam, cik tie noteikumi ir novecojuši un neatbilst mūsdienu intensīvajai satiksmei.

Braucot pa apli, rādot kreiso arī īsti nav pareizi, jo kā jau minēja kāds domās ka pārkārtojies un iebrauks tev sānā. Ja ir vienas joslas apļveida krustojums tad šādi apļi ir maziņi, kur rādīt kreiso pagriezienu nav nemaz rentabli drīzāk apgrūtinājums slēgāt kreiso tad uzreiz labojo uzreiz ir jābrauc ārā, kamēr stūrē, pārslēdz ātrumu u.t.t....

Izbraucot ārā no apļa gan rādi, ka taisies braukt ārā, lai informētu tos kuri grib iebraukt aplī.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Mazā vienjoslas aplī iebraucējam tuvākā izbraukšanas vieta burtiski pa pāris metriem sakrīt ar tā paša atzara iebraukšanas vietu.Kas notiek, kad šai tuvākajai iebraukšanas vietai kāds strauji tuvojas un ierauga, ka Tu aplī esi iebraucis ar ieslēgtu labo? Vai ka Tu, labu domādams, neesi uz sitiena paspējis izslēgt to labo un "beidzamais" mirkšķinājums notiek tad, ka Tu jau esi fiziski iebraucis aplī (kuram viņš strauji tuvojas un, Tavu labo redzēdams, ij netaisās apstāties)??

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 1 Atbildēt

nu un?

darklight Reģ.: 29.10.2013
2 0 Atbildēt

Runāju kādreiz par šito ar pazīstamu instruktoru - viņš māca tā: iebraucot lielā aplī, pagriezienu rādām, jo to prasa CSN. Braucot mazā aplī, nerādām, jo tas var maldināt.

Freijers Reģ.: 06.09.2018
1 0 Atbildēt

Tā ir CSN izprašana ar loģikas palīdzību, nevis burta kalpisms ar visādi svētākie Romas pāvesti te dižojās, un šajā gadījumā pilnīgi pareiza.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Es joprojām pastiprināti piekasīgi tos vienjoslas aplīšus vēroju.Nobraucot nost, neko nerāda jau vismaz 2/3.Reāli secinu, ka tāpēc arī "trešajam" atzaram ātri pietuvojies iebraukt/tīkotājs vairs īpaši nefiltrē tos mirkšķinājumus- vairums domā, ka pa apli braucošais visdrīzāk izmantos tieši galvenā virziena nobrauktuvi un mauc tik iekšā.BET- arvien vairāk ir redzami tādi aplī/riņķotāji,kuri, ja neizmanto šo "galvenā" virziena nobrauktuvi, drošības pēc uzmirkšķina kreiso pagriezienu.Un tas reāli darbojas- tas pa pieskari pielidojušais iebraukt/tīkotājs laicīgi saprot, ka šoreiz tomēr būs jāapstājas..

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 0 Atbildēt

Tā ir nebeidzama tēma jo braukšanas kūltura ļoti zemā līmenī,Zviedrijā es neko tādu neuzjutu,strikti braucu uz 50 km/h apdzīvotās vietās kā arī visi pārējie,nu ļoti pieklājīgi zviedri pie stūres,es nerunāju par Stoholmu,tur pilns ar utainiem un latviešiem.Aizbrauc 200 km tālāk un baudi kūltūru.Tas kas tur nekad nav bijis nekad nesapratīs par ko es runāju.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 1 Atbildēt

Viens komisks gadījums no Zviedrijas biatlona pasaules čempja ciemata,braucu es ar busu pa galveno ielu ar darba busu.Skatos no mazākas nozīmes ielas sabiedriskai autobuss grib izgriezties,uzmirkšķinu viņam ar tālajiem lai griež laukā.Nu kā,pieradis pie viņu braukšanas kūltūrās,gribās viņiem līdzināties.Viņš stāv,nekur nebrauc,atkal mirkšķinu,atkal stāv,beigās es apstājos un viņu palaidu.Viņš laikam nodomāja kad pie mums citi likumi,numuri tak LV.Bet ja jūs zinātu cik es labi jutos,jums to to nesaprast.Zviedrus ar dāņiem nevar salīdzināt,vairāk plusu zviedriem bet dāņi desmit reizes pieklājīgāki par latviešiem.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti