Īsta informācija un sabiedriskie procesi.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004

Tātad - ir kaut kāda reāla informācija un ir sabiedriskie procesi, kas to informāciju ietekmē un kavē tās jēdzīgu apspriešanu. Parastākais piemērs ir vecum vecā anekdote, kad tiek pateikta kaut kāda muļķība, bet tad izrādās, ka to teica kaut kāda sabiedriski nozīmīga persona un tad nu tas cilvēks taisnojas, ka vispār jau, nu reizēm, nu īpašos apstākļos tam tur ir taisnība. Un turpat pretējs process - reāla, labi izskaidrota pamata patiesība, bet tā kā tas teicējs ir autsaiders, tad nekādu atbalstu tā patiesība negūst. Uzraksti priekšā visu skaidrojumu un saņem 3 mīnusus, nevis paldies, ka paskaidroji vai kaut kādu jēdzīgu jautājumu.

Plus pie tā visa, ja kaut ko nezina diezgan daudzi, tad tam visam kopumam arī ir savas prasības un tās nav zināšanas. Process kā klasē, kur skolotājs skaidro kaut kādu garlaicīgu likumu, bet publika pieprasa interesantumus, kumēdiņus, blīkšķus un "praktiskumu". Savā izpratnē, protams.

Vēl var pieminēt politkorektumu, kas ietekmē šos procesus.

2 x 2 = 4, bet ja ļoti vajag, daudzi nav īsti droši par matemātisko un sociālo rezultātu, neprot rēķināt vai šefs nupat nobrēcās, ka 5, jo citādi viņam bilance nesanāk, tad 5.

 
1 2 3
raimondsm Reģ.: 22.05.2004
2 0 Atbildēt

www.youtube.com/results?search_query=chicago+pd+

www.youtube.com/watch?v=KLtY_0JAK2M

Šito rāda ar nosaukumu - Čikāgas sardzē.

Tad nu vakar pa nakti rādīja, noskatījos ierakstā. Sižets apmēram tāds - viņš un viņa, abi baltie, abi poliči ar savu policijas mašīnu iebrauc ne sava rajona ielā mašīnā pabučoties.

Te pēkšņi nezin no kurienes tumsā uzrodas melnais un šauj uz šiem, džekam trāpa, tas smagi ievainots, dāma dzenas tam šāvējam pakaļ un viņu sašauj. Jaunu džeku. Vienu brīdi nav skaidrs, vai īsto, jo vienu brīdi tas ir pazudis kaut kādā vārtrūmē. Nevienam nav skaidrs, vai sašāva īsto, melnie savācas un protestē, piesauc rasismu, policijas varmācību un tā. Ieroci uzreiz, protams, neatrod. Policistei atņem žetonu un ieroci un atstādina uz laiku no amata. Viss izskatas diezgan bezcerīgi, sašāvuši nevainīgu blakusstāvētāju, kurš izgājis pastaigāties, ieprieks nekādas kriminālas vēstures, vecāki cienījami pilsoņi un tā.

Par laimi ir kaut kāds džeks, kas pa nakti filmē savu mašīnu, jo vienreiz tai izsisti stikli un tajā video viss ir skaidri redzams - ierocis bija un tik jāsameklē, kur tas iemests, ūdenslīdēji nočakarējas visu dienu un atrod arī to ieroci.

Pa to laiku izrādās, ka nevainīgais blakusstāvētājs zīmējies internetā ar tādu pat ieroci, jo gribējis izskatīties krutāks. Viņu nesen pametusi draudzene. Pie tam kaut kad labi sen policijā bijis viens rasistisks baltais vecis, kas piekāvis viņam vienu radinieku. Tas radinieks vēlāk cietumā miris. Gadadienā. Apcietināts tieši tajā vietā. Sāk izskatīties, ka džekam aizgājis ciet un viņš izlēmis sodīt policiju.

Pa to burzmu tā policiste vēl pamanās tiesā rasistiski izmuldēties, ka visi melnie ar nelabiem nodomiem ģērbjas vienādi, lai tos tumsā grūtak atpazīt un advokāte nodemonstrē, ka ar grafikas un video programmām var gan ielikt to ieroci tajā video, gan izvākt, jo tas filmētājs ir grafikas dizaineris, bet nu tas nesanāk.

Tad nu izskatās, ka džekam būs jāsēž un policisti attaisnos. Bet rajons ta melno un tiesas zvērinātie arī un kādam tur administrācijas pārstāvim nāk vēlēšanas un šo neievēlēs, ja AA notiesās.

Zvērinātie spriež vairākas stundas, ir risks , ka vispār attaisnos un advokāte piedāvā vienoties - lai tiesā šo kā pusaudzi un sods 4 gadi. Sašautais policis pirms tam piekrīt, mēģina izkaulēt vismaz atvainošanos un atzīšanos melos, bet nekā.

Vārdu sakot, mazāk informācijas no liberālajiem medijiem, skatieties pašu amerikāņu seriāļus, labāk sapratīsiet, kāda tur spriedze ar to visu un kāpēc tie aksidenti notiek. Tas viss nav tik vienkārši.

--------------------

"Dzimuši policisti"

www.youtube.com/results?search_query=blue+bloods

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
2 0 Atbildēt

Vienīgais priecē, ka tajos baros melnie inficēsies ar covid 19, un viņu skaits var sarukt.

Bet es pastāstīšu citu atgadījumu, gadus 2-5 atpakaļ.

100 kg nēģeris veicis laupīšanas, līdz nozog pikapu un bēg no policijas vairākas minūtes. Kad viņam izdevās iešmaukt kādā šķērsieliņā, viņš apstājas. Izskrien no auto un mēģina nolauzt pikapa kravas nodalījumā ievietoto kasti. Helihopters vai policijas drons viņu fiksē no augšas. Un tas ir redzams. Tad viņu ielenc divas policijas ekipāžas. Nēģeris mēģina bēgt, bet nesanāk. Tad viņš izvelk airsoft pistoli ( ar nogrieztu sarkano galu) un policisti viņu nošauj.

Izrādās, ka tas nēģeris bija nepilngadīgs. Un pēc fakta - neapbruņots.

Tad nu visi tie vergi un banānu ēdāji sāk skandalēt un rīkot demonstrācijas.

Bet policistiem bija bodikameras, kas fiksēja visu apšaudi ar neapbruņotu 100kg nēģeri, kurš izrādījās, ka ir bērns.

Tā ir ar tiem policistiem un nēģeriem.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

WALA - "..Un par mani - ja par LV iedzīvotājiem es vēl pasērotu, tad par amerikāņiem - nesagaidīsi, tā kā liela daļa ir pastulbi, suicaidāli utt utjpr. + uz visu pārējo pasauli viņiem.tāpat vienmēr bijis uzdirst utt."

.....

tu zini, ka tavas agresijas pamatā ir skaudība?

Un runājot par suicīdu, Latvija ir 16 vietā pasaulē. 17,2 cilvēki uz 100 000. Augstāk tikai Lietuvā, Baltkrievijā, Krievijā un dažās Āfrikas un centrālamerikas valstīs

ASV 13,7. Zviedrijā 13,8, Beļģijā 15,7

Pārāk daudz esi propogandu skatījies. Tā tev izborējusi smadzenes.

Un ASV nav vainīga, ka tev dzīve nav izdevusies. Ka maz naudas, mazs pimpītis un bābas tevi nemīl.

ASV ir superdzeržava - VIENĪGĀ. Un ja tur būtu stulbi, tad viņa tāda nebūtu. A uzdirst uz pasauli tev arī. Pastāsti, ko tu domā par Lesoto problēmām? Protams, ka neko. Jo tev uzdirst. A uzdirst tāpēc, ka tā ir maza valsts. Tāpat arī ASV. Viņiem nav interesanti, kas notiek kaut kādās Lesoto.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

tāpat apgalvo, ka tur visi ir nesmuki, resni, bet tajā pašā laikā pietiek redzēt ASV aktierus un modeļus, tad aplūkot vācu, franču vai zviedru filmas, vai kaut vai latviešu filmas, kurās filmējas vieni kropļi...

ASV ir plaša, daudzpusēja valsts, kurā vēl nav izplatījies komunisms, kā Eiropā. Un tāpēc tur ir viss - gan bagāti, gan nabagi, gan gudri, gan stulbi, gan skaisti, gan resni. Bet katrs redz sev līdzīgos, vai tos, kurus katrs grib redzēt.

Ja aplūko no malas latviešus, tad viņi ir vēl stulbāki. Ne velti, pat Lietuva Latviju bija iekarojusi. Krievi vispār, stulbākā tauta pasaulē.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Kā jau teicu es TUR dzīvoju, es arī labi dzīvojot LPSR labi redzēju sistēmas griezumu, un arī ASV spīdumam redzēju cauri ļoti labi. Ko vērts ir paklausīties kā ASV armijas atbilstoši trenēti vērvētāji uzrunā melno 20it gadnieku veikalā stāvvietā, ar skaistu dienesta formu tērpu un medaļām pie krutīm. No tās runas ir ko pamācīties, bet labi var saprast arī to ka ASV armijai vajadzīga lielgabalu gaļa.

Patīk tev tas vai nē, es ļoti labi apzinos ka ASV nabadzīgo ļaužu dzīvības nav neko vērtas pašu amerikāņu acīs, un nekad arī nebūs vienalga kādu politisko dienas kārtību tur kāds stumtu, rakstītu utt.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

1. ASV armijas stratēģijā nav lielgabalu gaļas. Ja tu dienētu ASV armijā, tad redzētu, ka filma "glābjot ierindnieku raenu", nav tālu no patiesības, jo tur katrs karavīrs ir vērtība. Bez pafosa un liekulības, bet tā ir. Viņi parastajās mācībās atstrādā ievainoto evakuācija ar helihopteriem. PSRS pat kaujas uzlidojumus ar helihopteriem veica teorētiski. bet te - 2 cilvēku evakuācija.

2 Nabadzīgie cilvēki nekad, nekur nebija cieņā. Nevienā valstī. Izņemot dažas vecās Eiropas valstis, kurās komunisms ir augstā līmenī. Bet tās visas valstis iet recesijā un jau ekonomiski sāk atpalikt no daudzām jaunattīstības. Un viss tas komunisms ir tikai laika jautājums - kad beigsies.

3 Es ievēroju, ka daudziem cilvēkiem ( sevišķi krieviem) ir liels naids pret amerikāņiem. Tas ir iedzimts naids, kurš tika kultivēts no 1945.gada, kad ASV "neļāva" PSRS "atbrīvot" pārējo Eiropas daļu. Praktiski jau 3 paaudzes izauga uz mākslīgi radīta naida.

PSRS laikos ASV bija vienīgais konkurents uz pasaules līdera vietu, bet jau pēc 1980.gada, un ar katru nakošo gadu - skaudība uz to, ka ASV ir vienīgā pasaules lielvvara, kura dara ko grib. Neviena cita valsts tā nevar atļauties. Un uz to ir skaudība un naids. Bet neviens jau neaizliedza nevienai valstij radīt tādus apstākļus, lai visi uz turieni brauktu. Kāpēc uz Silīcija ieleju brauc strādāt gudrākie prāti no visas pasaules? Varbūt tāpēc, ka tur ir radīti tādi apstākļi?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 2 Atbildēt

Tavā rakstītajā ir daudz kļūdu kas ir dabīgi skatoties uz ASV no malas ...

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
2 0 Atbildēt

lūdzu noprecizē. kur tieši kļūdas. Tas ir raksturīgi cilvēkiem, kuriem ir savs subjektīvs viedoklis, precīzāk, citu cilvēku pasniegtais viedoklis, un tādiem cilvēkiem patiesība, kura ir pretrunās ar viņam pieejamo informāciju, liekas kļūdas.

ASV visa armija balstās uz distances karošanu. Pat apšaužu laikā karavīri gaida, kad atlidos kāds tomahauks vai lidmašīna.

To apstiprina arī cipari ar bojāgājušajiem dažādos karos un konfliktos. Un ja tu zinātu kaut ko vairāk par ASV armiju, tu zinātu, ka viņiem ( atšķirībā no krieviem) galvenais ir UZDEVUMA izpildīšana, nevis konkrētās teritorijas iekarošana un sava karoga izkāršana. Tāpēc pamuļķiem liekas, ka ASV ja neizkāra savu karogu Afganistānā, vai Irākā, vai Sīrijā, viņi zaudēja. Viņi izpildīja savu galveno uzdevumu, un viss.

Un runājot par karavīru upuriem, pēc KATRA nāves gadījuma notiek izmeklēšana, kurā izmeklē KOMANDIERI. Un ja tā bija viņa kļūda, viņam ir ziepes.

Lielgabalu gaļa ir krievijā.

Kļūdas par skaudību?Bet vai tad tā nav? Es, kā praktizējošs psihiatrs varu pateikt, ka Ir trīs varianti -

A) Tu atbrauci kā nabags. Ieraudzīji viņu dzīvesveidu, viņu iespējas, un uznāca skaudība zemapziņas līmenī. Pats to neapzinies, bet tāds riebums un naids uzradās. Kā tā - viņi var, es nē.

B) Tu saskatījies filmas, iedomājies, ka tur ir laimes zeme, iedomājies, ka tur aizbrauksi - un nauda birs no visām pusēm. Visi būs priecīgi, laimīgi. Bet ieradies kaut kādā bomžu, imigrantu rajonā, vai kādā lielpilsētas vidū, ieraudzīji bomzi un uzreiz vīlies. Nauda nebirst, cilvēki raud, lamājas...

C) Tu saskatījies propogandu, ka viņi ir okupanti, stulbi, jo lūk - nezin, ka Latvijā galvaspilsēta ir Rīga, apsituši indiāņus...tikai indiāņus apsita vācieši, īri,angļi,spāņi, holandieši, krievi, un citi. Tajā laikā pat nebija tāda termina kā - amerikānis.

Bet tāpēc jau pamuļķi tikai uzķeras uz propogandas.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Malacis, ka savu viedokli paskaidro utml. BET

Tīri skaidrībai - man nav skaudība, es tur ja gribētu varēju palikt. Es šeit Latvijā nekad neesmu slikti dzīvojis, tādēļ jā ASV varētu dzīvot labāk, bet ne tas manā dzīvē ko mainītu, ne arī kā savādāk.

A) man nav naids pret ASV, bet es neciešu tos kas daudz virina muti pirms ir kārtīgi padomājuši - un Tramps virina stipri par daudz

B) vēl krutāku stereotipu no kura pats acīmredzami vaļā netiec izdomāt ir grūti. Tas kas man ASV nepatika ka valstī ar itkā lielām brīvībām utml. dzīvesveids ir izcili puritānisks, domāšanas veids pārsvarā stipri aprobežots, izņemot aprindās ar izcili gudriem piemēram matemātiķiem, fiziķiem utml. Nenoniecinot arī pārīti sastaptu vienkāršu cilvēku kas bija superīgi cilvēciski utt. Bet es baudiju ASV kultūru dejojot Square dance, apmeklējot senās klasiskās mūzikas koncertus utml. Ar velo apbraukāju vietas kur kādreiz cīnījušies kanādieši ar amerikāņiem utt. Ja domā ka mans redzes loks par ASV ir bijis šaurs neviens tev neliedz tā domāt, tik nebāzies lūdzu nebazies ar psihoanalīzi, izklausās mazakais muļķīgi

C) tu esi ieciklējies uz saviem stereotipiem par citu stereotipiem

Diemžēl tevis rakstītais nekādu labo iespaidu par tevi pašu nerada.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Tagad par kļūdām -

1. ASV ir ļoti daudz lielgabalu gaļas, bet ideja ir tajā, ka no vidējā loha cenšas izaudzināt ko jēdzīgu. Un iemesls kāpēc nesūta lohus kaujās - kaujas aprīkojums maksā pārāk daudz lai ļautu to pakāst vai tam nonākt pretinieka rokās. Un reizēm no loha lielveikala stāvlaukumā iznāk viens ļoti kruts specvienības kareivis, bet pat ja nesanāk, tad reizēm izdodas no dīkdieņa iegūt cilvēku kurš sāk redzēt dzīvei vismaz kaut kādu mērķi, utt. Un ja būtu parunājied ar mūsu puišiem no Afganistānas tad zinātu ka daudzu ASV kareivju nāve Afganistānā tieši korelē ar "lielgabalu gaļas" problēmu, respektīvi nekvalificētu, nepārliecinātu, psihiski ne pārāk gatavu cilvēku muļķīgas kļūdas utml.

Velti piesauc PSRS - Krievija pa šo laiku militārā ziņā ir būtiski augusi, lai arī aprīkojums principā ir draņķīgs un ASV helikopteru evakuācija ir ļoti nepiemērota lieta pilsētas apstākļos - arābu valstīs ir daudz sliktu piemēru.

2. Komunisms vai kapitālisms nav nekāds rādītājs tam kā valstij iet ekonomikā, jautājums ir tikai par to ko ražo un cik ir patērētāju šim ražojumam vietējā tirgū un pasaulē. Agri vai vēlu algas iet uz augšu, un tas kas bija izdevīgi vienā valstī pēc laika kļūst izdevīgi citā utt. Teiksim ka somi ar vienu Nokia labu laiku varēja dzīvot zaļi, bet Nokia neuzminēja tirgus virzienu ... Bet tas ir štrunts ražo šamie traktorus, auto utt. - nenomirst.

3. Nav krieviem nekāds naids pret ASV, ja nu vienigi sētas sīņu līmenī, visi citi to izskata kā iespējas Krievijā vs iespējas ASV. Un tad ir tie kam Putins algu maksā ... Bet aizbraucot uz ASV viņi nejūtas kā savējie, kaut arī tas raksturīgs lielam vairumam iebraucēju jebkurā valstī - ļoti grūti atrast sevi jaunā vidē, un arī liela daļa vietējo skatās uz iebraucējiem šķībi.

Un par to Silīcija ieleju - gudrākos prātus tā zvejo pati, tie kas brauc, tie ir aptuveni virs vidējā līmeņa tipa kā es, kur nepieciešama vai nu liela neatlaidība, vai labs iepriekšējs darbs Eiropā/UK.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Mums laikam dažādi priekšstati par lielgabalu gaļu.

Man nāk prātā otrais pasaules karš, krievu Vāgnera vienības, Sīrija, Afganistāna un Daunbass.

Man sievas draudzenes vīrs dien ASV armijā, turklāt, kājniekos. Un man patīk pacelt bija darba tēmas. Reiz es ar viņu par šo lietu runāju - ka labāk tankistos, aviācijā, nevis sēdēt zem lodēm.

Daudz ko man interesantu pastāstīja. Par seržantu sastāvu, par jungle schol, par mācībām un visu ko citu. Mans iespaids par us armiju radās no viņa stāstītā. Tāpēc par Afganistānu, par konkrētiem gadījumiem nezinu.

3.

Ir gan. Latvijas krievuļi pat trīcēt sāk, izdzirdot ASV vārdu.

Un pilns jūtūbs ar video no Krievijas.

Protams, ka ne visi, ir daudzi, kas saprot.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Nu būtu tā kā mazliet loģiski ka ne vairs 2.pasaules kara "krievu stilā" kad Kurzemes katlā mans radagabals leģionārs spiests atkāpties, jo pāri līķu kaudzei vairs radzet neko nevar ... Kaut gan vēl Vjetnamā cita veida īsti pat nebija

Nu Latvijas krievi brīžiem tiešām ir kaut kadi "izcili eksemplāri", bet ir bijusi saskare arī ar dažādiem Krievijas krieviem, ir protams jādzīvo viņiem Putina realitātē, bet nu īpašu naidu pret Eiropu,AsV utml kaut kā nejūt.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Par to kas.man maziņš un nav izdevies drīksti domāt visu kas tev ienāk prātā, mani tas sipj tieši tikpat daudz kā problēmas ASV, un tas kādai "pareizajai" informācijai tici vai ticat jūsu darīšana, savu skatījumu pateicu, un ir pilnīgi OK ka tam nepiekrītat, tikai nevajag te pelt Demokrātus un cildināt Republikāņus, ne vieni.ne otru neglābs ASV ja nekļūs gudrāki, bet Trampa vadībā nez kāpēc visiem šķiet ka izolēšanās ir baigais panākums ...

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Vācijā 1991.gadā dzīvoja 79,75 miljoni iedzīvotāju. Tagad, - 83,7

ASV - 1991 - 253 miljoni, tagad - 331.

Kāpēc? Kāpēc vācija neradīja tādus apstākļus, lai viņiem būtu kaut 100 miljoni? Tāpēc, ka viņi domā par nabagiem, nevis par vidusslāni un bagātiem, kuri brauc prom, kaut vai uz to pašu ASV.

no 2000 - 2010 uz ASV aizbēga 6 miljoni vāciešu

komentārs bija par to, ka pirms kritizēt ASV, padomāt, - varbūt sākt kritizēt tās valstis, no kurām tad visi bēg uz ASV?

Man nepatīk demokrāti nevienā valstī. Jo tie komunisti ved valstis uz iznīcību un sabrukumu. Bet visas valstis savu pārticību ir ieguvušas kapitālismā un republikānismā.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Hmm, varu kritizēt tikai to par ko zinu daudz. Par to ka kapitālisms un repupublikanisms asinīs ir redzams pa gabalu, tas ko mēģinu pateikt, kā arī tas ved pakaļā, un taisnība ir kaut kur pa vidu.

Skaties uz to piemēram sekojoši, vai kapitālismā pie robotu pastiprinātas izmantošanas, tie ļaudis kuriem nebūs darba būs spējīgi uzturēt šādu kapitālisma ekonomiku ! Jo bez patērētājiem nebūs nekāda kapitālisma ...

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Kāds tad ir jūsu viedoklis par to tur pagāšnedēļ uzstādīto 20gs naskākā pionierpsisēja pieminekli pašā europes serdē gelzenkirchenē??

Un kā tad te būtu vērtējams kopumā- viena tā kaut kāda aizjūras Valsts it kā (joprojām) skaitās mūsu sabiedrotie,tā ir neskaitāmiem mūsu tautiešiem savulaik devusi iespēju,cerību un maizesgabalu.Dažiem joprojām "dod".Bet mums šobrīd teju nav neviena tāda ne privāta ne plašmēdītāja,kurš neuzskatītu par savu godu šīs valsts likumīgo vadītāju nosaukt par p....Turklāt, daži vareni lviešu izcelsmes āksti (kuri pagaidām brīnuma kārtā vēl nav no turienes izdeportēti) katru otro dienu mums ziņo- kā viņus viss zb un cik tur viss esot slikti.Meksikas narkopezdotrafikam žogs priekšā,ņujorkieši "krīt kā mušas",līķus ved ar kravas metro,silikonpupu ielejā vairs nav kur glabāt un vairs nav kam ieliet.Visur viens vienīgs totālšādens un pzdohens.

Vai var ticēt spēkiem, kuri tās savas "tiesības" ir gatavi aizstāvēt ar vardarbību un saimnieciskās darbības totālu graušanu?

Jūs ticat tam, ka mūsu valsts ekonomiku pacels šībrīža lepnie attālināt-strādātāji un tie,kuri šopavasar laicīgi izmanījās no kopējās kases pagrābt? Varbūt tieši tagad LVijiešu izražojumus naski pirks tur tie demolācijas un nenoteiktības iedvesmotie uzticamie darījumu partneri? Ok, iespējams tepat franscūži visu nopirks.Tur reku viss stabīli,līdzeni.Tolmettornis (pagaidām) nav ne sazāģēts ne apgāzts.Pat nav ne īsti apmiizts,atšķirībā no dažām sveetvietām rīgas centrā.Čečeni ar etijožōpejiešiem esot par veļaspulvera tirgu pagājušnedēļ beidzot novienojušies- tagd drošvien vietvalde iedalīs miljardu,nejaušie garāmgājēji saliks atpakaļ izsistos zobus un sadauzītajās vitrīnās sakarinās makaronus.Jā.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

komunistu valstī - komunistu piemineklis. Nav brīnums. Par visu pārējo - tā arī nesapratu, ko gribēji pateikt.

..

Godīgi sakot, neviens jau nekad nav teicis, ka piemineklim jānes gaisma. Piemineklis tiek celts personībai. Bet tikai muļķis teiks, ka Ļeņins nebija personība. Napoleons arī bija iekarotājs, bet viņam ir piemineklis. Neviens valdnieks nevadīja bez asins izliešanas. Un tieši tāpēc arī viņi bija slaveni, ka daudz asinis lēja.

Man nepatiktu Ļeņina piemineklis tikai tāpēc, ka Ļeņins simbolizē komunismu un Latvijas okupāciju, kā arī Latvijā ir daudz pamuļķi, kuri viņu slavinātu un nestu ziedus. Bet tā, piemineklis kas piemineklis.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Daudzi kritizē Ļeņinu, Kārli Marksu, bet pēdējais jau 1848.gadā aprakstīja visu mūsdienu politisko sistēmu. Viņš rakstīja par to, ka feodālismu nomainīja kapitālisms, bet kapitālismu nomainīs komunisms. Bet tā arī notiek. Socialdemokrāti, demokrāti, kristīgie demokrāti, utt patiesībā arī ir komunisti un rīkojas kā rakstīts "komunistiskās partijas manifestā".

Ja Markss būtu dzīvs, un ieraudzītu mūsdienu Eiropu, viņš priecātos.

MelnaPiektdiena Reģ.: 20.12.2016
0 0 Atbildēt

Ko Tu te ārstē? Domā zolīdi ir rakstīt par kapitālu, kas pats dzīvē centu nav nopelnījis un kuru uzturēja, kā mauku lai tas dzejo!?

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

ja tu iesistu sev pa galvu ar lāpstu, un rievu skaits dubultotos, vai implantētu sev smadzenes no cūkas, tad saprastu, ka patiesībā, raksts bija par komunismu. Kapitālismu es pieminēju tikai tāpēc, ka Marksa grāmatā bija aprakstīts, ka feodālismu nomaina kapitālisms, bet kapitālismu - komunisms.

Bet priecē, ka nerakstīji, ka raksts bija par dzīvību un tās izcelšanos, jo otrajā rindkopā ceturtais vārds ir "dzīvs". Vismaz saprati tekstu...dauņa līmenī.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Tavs skaidrojums ir tāds nu samērā izvairīgi glums.Kā no komunizma xperc-a es tomēr gaidīju Vairāk.Man prieks, ka Tu kāreiz dzīvo vienā tādā valstī,kuras valdnieki savulaik histēriskā steigā nogāza visas domājošās Galvas un tumsas aizsegā amputēja visas augšupizstieptās Rokas.

Tas ir Lohu likuma pats 1mais galvenais pants, ka jārada ir apstākļi,- kuros Lohi nevarētu saprast, no kuras puses un kurā brīdī viņus tagad sitīs un/vai p/sīs.

Nākotne ir visnotaļ prognozējama- atpakaļuzstādāmajiem (vai nolauzt nepaspētajiem) vēstures objektiem komplektā ar augšupizstieptajām visdrīzāk tiks pievienotas arī lejupvērstas (vieglāk sasniedzamas) detaļas,kuras pateicīgie garāmgājēji varēs pat pagaršot. Lohoptimisti cer, ka šis gardēžu process notiks pēc indivīda brīvas izvēles.Jā.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 1 Atbildēt

Precizēšu.

Es dzīvoju tagad un šodien. Iespējams, nodzīvošu vēl 10, varbūt 50 gadus. Bet tas ir tagad, nevis kaut kad vēsturē vai pēc 300 gadiem. Es neesmu kā ekofašists kurš gatavs izbojāt savu dzīvi VIENĪGO (!!!!!) vērtību, lai IESPĒJAMS, pēc 300 gadiem okeāna ūdens nepaceltos par 10 cm.

Man pie dirsas viss, kas bija ar Latviju. Un ja kas būs, es būšu tas, kurš bēgs uz Zviedriju, Austrāliju vai vēl kaut kur. Jo tas, ko rakstīju - dzīve ( dzīvība) ir vienīgā vērtība. Dzīvam var nebūt rokas, naudas, ģimenes, bet viņam būs miljons citu lietu. Bet mirušam NAV NEKĀ. Ne dzimtenes, ne naudas, ne ģimenes, nekā.

Runājot par Ļeņiniem un komunistiem. Man nebūtu nekas pret, ja kaut kur stāvētu Staļina, Ļeņina ģīmetne, kā atgādinājums par to, kas bija. Kā bija tādi maitas. Varētu parādīt bērniem, aplūkot sejas vaibstus. Interesanti.

Bet man Riebjas bārs garīgi slimo pamuļķu, kuri izkropļo vēsturi, izmaina faktus, uzspļauj uz tiem, ar kuriem viņi dzīvo. Ja Latvijā būtu Staļina piemineklis, tas būtu kulta un nacionālā naida kultivēšanas objekts. Tāpēc es pret.

Bet pret pašu pieminekli nebūtu iebildumu.

Pat forši būtu uztaisīt Latvijas vēstures pieminekļu aleju.

Salikt visus prezidentus, Hitleru, Staļinu, Ļeņinu, Napoleonu, Mindaugas, utt.

Bet pamuļķu dēļ to nevar, jo citi pieminekļi tiktu apgānīti, citi - slavināti.

Tie garīgi slimie pat nezin kas pret ko karoja.

twitter.com/Pargudrais1/status/1275514042212368384?s=09

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Man liekas, ka ideālā sabiedrībai vēsturi vajag uztvert kā vēsturi. Nevis slimu fantāziju. Jo ja vēsture būtu citāda, ne tevis, ne manis, un ne citu cilvēku nebūtu. Būtu citi mūsu vietā.

Lūk kā ķīnieši svin kāzas.Es uzskatu, ka tas ir normāli. Bet nevis, ka vienu aizliedz, citu slavina un kultivē.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Jā, šis ir jau tāds izvērstāks pārskats.Vēstures veidošana vismaz beidzamajā gadusimtenī ir garāmgājējam apslēpts un grūti saprotams process.Tehniski to vienmēr izpilda kāda noalgoti veidotāji.Savukārt katrs fiziskais izpildītājs vienmēr sapņo pacelties rangā un kļūt par ideologu.Pārrakstīt vēsturi un pārdalīt lomas- tas ir katra gan bijušā gan topošā pidideologa kvēlākais sapnis.Komunisti savulaik ir nogalinājuši vairākus manus asinsradiniekus. Pirmais upuris kāreiz bija tāds diezgan gudrs- viņš nopietni brīdināja un pat lika pie tuvākās iespējas bēgt uz zviedriju, bet bravūrīgā palicēju auditorija to diemžēl neņēma vērā.Pārliecības vārdā un pašizpaumes pavadā esmu personīgi varākkārt piedalījies šī te pedovadoņa akmenstēlu apgānīšanā.Vēl tajos laikos, kad par to draudēja liels pi.Bet nepiedalījos oficiālajos vēstures tēlu gāšanas pasākumos vienu desmitgadi vēlāk,kuru dalībnieki tagad sevi pozicionē par tiem īstajiem/varoņiem.Tāpat kā tur tie pērkamie suuduēdāji, kuri šobrīd gāž statujas un eksmetastāzē miiž uz kūpošajām mnpls policijas iecirkņa drupām otrpus dīķem. Visiem viss ir sajucis vienā katlā- vēsture,demagoģija, liekulība,kolumbs,Jēzus, gabrejēsuss, obameezuss,uttt.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

No tava rakstīta var šķist ka esi vienpatis, ka nav ģimenes utml. Es par to emigrēšanu domāju drusku savādāk - parūpēties par to lai ģimene ir drošā attālumā no sudabraļiem iebrucējiem, bet pēc tam atgriezties un parādīt ka strēlnieku un leģionāru mazdēli nav ar pliku roku ņemami. Tiesa es apzinos, ka man nepadodas klausīt komandām ...

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Kāpēc tā padomāji? Man ir ģimene. Tikai nesaprotu kāda starpība. Bērni pat tieši otrādi, - stimulē emigrāciju. Tikai garīgi slims un krievs var sēdēt ar bērniem kara laukā un skatīties kā viņus bombardē. Vai vēl krievu un dvieļgalvu stilā - slēpt kaujiniekus aiz savu bērnu mugurām.

Bet tāds karš nav iespējams, bet ja pieņemam, "mierīgu" okupāciju, utt, tad tik un tā - kā var savai ģimenei novēlēt dzīvot kaut kādā nabagmājā, kurā krievi gribēs atriebties par 30 gadus ilgām " ciešanām".

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Wala.

"pēc tam atgriezties un parādīt ka strēlnieku un leģionāru mazdēli nav ar pliku roku ņemami. "

..

Labi, ka ir tādi idioti. Tā protams, nav tik stulba nāve, kā nomirt par to, lai kādu teritoriju iekarotu, bet tik un tā - tā ir debila nāve.

Jo riskēt ar dzīvību par ko? Par ideju? Jo kas ir dzimtene? Tā ir vienkārši ideja. Aizbrauksi uz Somāliju un tev dzimtene kļūs Somālija. Juridiski, no vārda - "dzimt", tas ir, kur piedzimis, dzimtene nevar pamainīties, bet praktiski- piedzimi Rēzeknē, pēc 2 gadiem , aizbrauci uz Rīgu. Kur tev dzimtene - Rēzekne? Vai tomēr, esi Rīdzinieks?

Visas tās dzimtenes, ir vienkārši ideju līmenī, kā reliģija. Tagad ir globalizācija. Šodien dzīvo te, rīt citur, nomirsi varbūt vēl kaut kur.

Tā vietā lai kaut kur uzsprāgt par kaut kādu ideju, var izbaudīt dzīvi, izaudzināt bērnus un būt laimīgam.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Katram savs, es nepaliku ASV - pēc tā vien noteikti varēja saprast ka būšu "tas idiots" kas te "izslegs lidostā gaismu" .

Bet lai brauktu uz Somāliju - galva tomēr būtu durvīs tā ņipri jāiever, jo tad izredzes tepat pat kara gadījumā būs labākas ka tur.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Attiecībā uz Ļeņinu nesaprotu, par ko bazārs. Piemineklis jau nebūs populārāks kā rotveilera statuja kādā vācu pilsētā. Kopumā kreisie Rietumos pēc PSRS un Varšavas bloka sabrukuma zaudējuši ideoloģiju. To varēja redzēt dzelteno vestu dumpjos Francijā.

Esošās sociālistu valstis Ziemeļkoreja, Venecuēla un Kuba, kas tur vēl, diez kas nav.

Komunisti un sociālisti kā politiķi Rietumos ir līdzīgi visiem citiem profesionālajiem politiķiem.

Ķīnā uzbūvēts krampīgs kapitālisms, bet vadībā joprojām "komunistu" partija.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
1 0 Atbildēt

WALA

Nav krieviem nekāds naids pret ASV, ja nu vienigi sētas sīņu līmenī,

.

Mans subjektīvais viedoklis . Viņiem pret ASV ir naids /skaudība un vēl velns viņu zin kāds psihiatijas novirziens .Un daudz lielāks kā pret labusiem , dagiem . Kā izrunā vārdu PINDOSI , ar vienu vārdu viss pateikts

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Nenoliedzami ir tādi krievi, bet vai nu man veicās, vai arī ar krieviem ārpus pusdebīliem medijiem un komentāriem tajos, tomēr ir gana daudz sakarīgi krievu. Pieļauju, ka ir tie kas tālāk par savu "pitietazhku" neko pasaulē nav redzējuši un ir tie kas labprāt brauc uz Eiropu , un tas arī nereti nosaka attieksmi.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Maz krievus esi redzējis. Vai neesi par viņiem runājis par ASV.

Paņem ASV karogu un ieej kādā krievu rajonā.

Tad redzēsi. Vidējais krievs no agresijas sāks trīcēt.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Interesanti kā neviens "neredzēja" pirms brīža pilni piedrirstos krievu saitus ar varoņ info par to, ka tieši varonīgie krievu baikeri esot tie "īstie" kārtības uzturētāji.Viņi reku baros patrulējot braitonu, un tumšie demopapuassi no viņiem bēgot pa gabalu.Jā.Vispār jau krieviem ir tieksme apdrirst galvenokārt to, ko viņiem nedod vai ko viņi nevar sasniegt (vai vismaz īslaicīgi pasuukāt)..

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Par to es nebrīnos, ar krieviem tur īsti neviens negrib saķerties, jo reāli saprast vai darīšana ar kādu krievu mafijas kadru vai ne, nav iespējams izskaitļot, ja vien pēc deguna nepazīsti to kurš ir tas mafijas kadrs.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Jā,prottams,ja.esi ticis braitonaa un tev ir mocīts,skaidrs ka ne gluži lohs.Ne no tiem,kas sēž izolēts savā maskavas attejā un suukā Kliņķi.

Dijon-as varOņ europools reku pagāšnedelj uz vienu stundu "atļāva" čečenijas vihodciem ieviest pilsētā kārtību.Alžīriešu izcelsmes narkoentuziasti tika pazemoti un nobiedēti tiktāl,ka esot izsaukuši Policiju ;PP

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Tad tur no kādām 3 valstīm čečeni sabrauca. Iemesls esot, ka arābi uzbrukuši čečenu pusaudzim.

Iedomājies, kas būtu , ja eiropieši rīkotos līdzīgi: piemēram, tiktu nosists kāds polis Birmingemā un tad kādi 100 000 poļi dotos uz turieni kārtību ieviest, būtu interesanti, vai ne ?

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Jā, tā ar bija, ka no 3 tuvākajām valstīm.Bet jautājums pats par sevi ir ļoti nopietns.Jo, pēc savas būtības, tas ir par cilvēka/parastā neaizsargātību.Kuru viņam (viņa valstī!)nenodrošina likumīgā valsts vara.Pie kam, izskatās ka ar tādu kaut/kādu nodomu.Ja pat europas serdē var būt kvartāli un rajoni, kur pulicija vnk "neiet", nu tad ko mēs te par kādu aizjūras demo-situāciju tirgojamies.

Pats Kadirovs nupat izteicis "atbalstu" tautiešu rīcībai.Pilns nets ar materiālu, kur paši francūži izskatās atzinīgi.Patieso zemtekstu mēs prottams ka nezinām, bet nu nepievērst uzmanību šādiem notikumiem var tikai totāli pamuļķi.Spriežot pēc "kuplā" un objektīvā atspoguļojuma mūsu mēdāmajos avotos,ta ka tik nebūs vēl kāda šmuce.Vai nu,vainu...Lūk, reku viens runā- pofig, nu kaut vai ja tikai trešadaļa no viņa teiktā izrādītos patiesība,bet nu lohs viņs točna nav www.youtube.com/watch?v=h_H7vLvJkyM

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

WALA rakstīja: Kurā brīdī kādam vispār cilvēki ir kļuvuši svarīgi, pie Covid19 man izklausījās ka arī tevi tie neinteresēja. Cilvēki ir tikai statistika pie iegūtajiem/neiegūtajiem nodokļiem, mirušiem, izdzīvojušiem utt.

Un par mani - ja par LV iedzīvotājiem es vēl pasērotu, tad par amerikāņiem - nesagaidīsi, tā kā liela daļa ir pastulbi, suicaidāli utt utjpr. + uz visu pārējo pasauli viņiem.tāpat vienmēr bijis uzdirst utt.

Nopietni? Es pie Covid19 nepārtraukti uzsvēru, ka pasākumi nogalina vairāk nekā glābj. Jā, protams, piesaucot statistikas ciparus. Salīdzinot dažādus mirstības rādītājus. Jo tev un visiem citiem Covid-ne-idiotiem pēkšņi kļuva vienaldzīgas visas citas dzīvības. Un salīdzināt slimību mirstības rādītājus ar masu slepkavībām savas propagandas aizstāvēšanai var tikai pēdējais mēsls. Tāds, ar kuru rokām Hitlers un Staļins būvēja savus režīmus - t.i. spējīgs paklausīgi nošķirt pareizos režīmam upurējamos.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Tad lūdzu atvaino ka esmu iztulkojis pēc sava sabojātā prāta tavu rakstīto !

P.S. nekādu propagandu neaizstavu, tikai saku ka cilvēka dzīvība nevienu neinteresē, ja interesētu, tad nesūtītu ieročus un karaspēku pa pasauli, lai "palīdz pareizajiem karotājiem" .

Man tas karošanas pasaciens izskatās pēc naudas pārdalīšanas ieroču ražotājiem par labu, un pie reizes ir tēma ar ko nodarbināt vidējā cilvēka prātu ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Ja vienkārši nespēj saprast manis rakstīto un propagandu aizstāvi pats to neapzinoties, tad diemžēl jāsecina, ka esi no tiem, ko sauc par noderīgajiem idiotiem - tik un tā tas, ar kuru rokām šie režīmi tapa un slepkavoja.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Interesants gan tev tas viedoklis par propagandu. Tāda sajūta ka uz tās ieciklejies, nekad neesi domājis ka cilvēkiem varbūt pat radikāli cits viedoklis neatkarīgi no visas pasaules saražotajām muļķībām ?

Esmu gatavs būt par idiotu jebkura acīs ja vien drīkstu palikt pie sava viedokļa, tas nekas ka tas var nebūt pareizs, ir nesmalkjūtīgs, nepolitkorekts un vispār iet perpendikulāri visiem uz planētas ...

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Vissūdainākā tendence ir, ka jebkurš "citādā" viedokļa paudējs tiek nomentā novirzīts par dezinormātoru un sazvērnieku un pēc būtības automātiski pataisīts par stulbeni,izaugsmes kavētāju, zinātnes noliedzēju un pasaules uzbūves nesapratēju.Bet,toties nav ne mazākā jautājuma- kas ir tā vai cita daudzmaz "oficiālā" sludinātāja īpašnieks, kādi ir viņa mērķi un utt.

Krievi visi demagogi.Skaidrs,visi,pagalovna, pērkami Lohi.Visi.Simtpunkt.Jā.Tajā skaitā, kuri vispārējas demopsihozes vidē turpina mierīgi un argumentēti analizēt aizkadra procesus par un ap farmācijas konglomerātu iekšējiem notikumiem gadu desmitu garumā.Īpašnieku mistisku maiņu, mistisku vienu un to pašu personu periodisku figurēšanu,naudas līdzekļu un lozungu pārsteidzošu uzskaitījumu un utt.

Lūk,cita starpā,lohapziņas sajaukšanai, šodien (pēkšņi) raksts par digitālajām lietām: www.tvnet.lv/7003993/mes-nekontrolejam-digitalas-tehnologijas-tas-kontrole-mus

Tajā pat laikā polloportāls vēsta, ka europa esot uz nemieru sliekšņa.Fonā ""nejauši"" vīd tumšās dievības sv.geOrga pašprtrets un atsauce uz asv maizi pārēdušā lviešu izcelsmes garīgā garīdznieka doāga demandta murgojumiem.Nē, nu kāda propaganda,viena vienīga Taisnība.Jā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Kas tajā viedoklī interesants? Tas, ka pats neesi pamanījis, kurā brīdī peldi starp argumentētu viedokli un neizpratni un pieskaņošanos sociālisma ideālu propagandai? Kamēr tas ir tavs viedoklis, kuru spēj argumentēt, respektēju tavu domas un izteiksmes brīvību. Ja sāc manipulēt ar faktiem, pielāgojot tos nepieciešamajam naratīvam, tas vairs nav viedoklis, bet propaganda. Tomēr tavā gadījumā tā atkāpšanos uz noderīgā idiota statusu izskatījās nepārliecinoša - pirms tam izteici diezgan slepkavniecisku viedokli, tādēļ vairāk liekas, ka varētu būt nākamā Hitlera vai Staļina kārtīgs izpildītājs, nevis vienkārši noderīgais idiots un taisnība ir sākotnējam vērtējumam un kļūdījos, pieļaujot, ka tomēr propagandas upuris.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Hmm, un kā būtu ar pesimista - reālista lomu, nevis sociālists, kapitālista, demokrāts/republikāņa vai tamlīdzīgi.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nekā, ja vien nepārvācies uz vientuļnieka alu neapdzīvotā salā. Kamēr esi sabiedrības loceklis, tu nepārtraukti izdari izvēles un veic darbības, kas virza sabiedrību kopumā virzienā, kas atbilst taviem uzskatiem.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Vispār jau virzīšanai esmu atmetis ar roku, un uzņēmis stipri pesimistisku virzienu, negrib neviens mācīties, tikai grib lai tu, vai es vai kāds kurš to prot "izdara lai viss ir labi". Tik piemirstais pastāstīt kas ir tas labi, un kādos "ziloņos" to mērīt.

Par vientuļnieka mitekli es jau sen esmu domājis, bet nu pagaidām ir zināmas saistības pret bērniem utt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Esi atmetis ar roku atbildībai par savu rīcību, nevis virzīšanai. Sabiedrība attīstās ar katru tavu rīcību, par bērnu audzināšanu nemaz nerunājot. Arī tas, ka šeit, šajā forumā, atļāvies ierakstīt, ka pieļauj uzskatu, ka ir vērtīgākas un mazvērtīgākas cilvēku dzīvības, ir iedrošinājums šādas sabiedrības veidošanā! Pat tad, ja pats līdz izpildei nenonāksi, kāds cits izpildītājs zinās, ka tādi kā tu viņu morāli atbalsta.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Nez vai tā būs tiesa ko runā, bet nu varbūt no malas labāk redzams, negrasos apgalvot ka man nebūtu nekādu "savu tarakānu".

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Būs vien tiesa. Tu vari diskutēt par savu motivāciju, kas notiekti var piešķirt kādu niansi tavai rīcībai, bet nekādi nevar atcelt tavu rīcību - t.i. publiski paust viedokli, ka kā sabiedrības loceklis atbalsti cilvēku šķirošanu pēc viņu dzīvības vērtības un attiecīgi tādu totalitāro režīmu veidošanos, kam šī šķirošana ir nepieciešama.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Nekad neesi dzirdējis par to ka cilvēki reizēm kļūst tik slikti, par kādiem apkārtējie viņus uzskata, jo tāpat jau tas nemainis viedokli.

Tādēļ es teiktu ka tu no mana viedokļa mēģini dalīt cilvēkus absolūti ne tā kā dalītu es, un attiecīgi ko darītu ar tiem 'nenoderīgajiem' tev nav ne mazākās nojausmas , jo lai spriestu par to nenoderīgo likteni tev nav izejas datu par manu dalījumu.

Par motivāciju diskutēt nav jēgas - cilvēku ir par daudz lai tos satilpinatu jelkādā ekonomiskajā modelī efektīvi. Tādēļ IMO jāļaujas dabiskajai atlasei, un nevajag censties glābt principā nevienu. Tiem kam vajag, personīgi esmu pateicis par vietām kur puni būs garantēti , bet ja negrib drīkst mani.nedzirdet ...

Nezinu vai no šī rakstīta palika skaidrāka man domā, bet nu kas ātrumā sanāca, to.ierakstiju. Jāskrien darbi darīt ;)

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Ne vien esmu dzirdējis, bet tieši to uzsveru - ja esi tāds mīkstmiesis, ka neaiztāvēsi savu viedokli, bet pielāgosies pūlim/vadonim, esi klasificējams kā noderīgais idiots.

Es komentēju tevis pausto viedokli. Un nav starpības - tas ir patiess vai meli un pie sevis domā savādāk. Pati rīcība, šādu viedokli paužot publiski ir pamudinājums kādam, kurš to uztvers kā tavu - sabiedrības locekļa atbalstu dalīšanai.

Ar dabīgo atlasi tik viegli neizvairīsies no nostājas nepieciešamības. Jo ekonomiskais modelis ir tas, kas veido dabīgo atlasi. Sociālisti/komunisti, kurus tu aizstāvi, soda čaklos (bagātos) un apbalvo dīkdieņus (nabagos). Un tas viss tiek darīts ar propagandu, ka visi ir vienādi un bagātais ir bagāts tādēļ, ka kaut ko nozadzis nabadzīgajam. Ar savu klišejisko labklājības modeli, kuru te lepni prezentēji, vari būt drošs, ka tiksi pieskaitīts buržujiem, kad proletariāts, kuru atbalsti, tiks pie varas. Un tad ar tevi izrēķināsies tā, kā to ir darījuši visi iepriekšējie režīmi - NEKAD neaizmirsti, ka tava māja ir zagta saskaņā ar tavu atbalstīto pasaules uzskatu!

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Bet domu ka daļa ideju, viedokļu var sakrist pat ar vidējo idiotu, vai noderīgo idiotu tev nešķiet reāla, vai pareizi saprotu ?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nē, nepareizi. Nemēģini izlocīties. Tu pasludināji atbalstu cilvēku dzīvību šķirošanai vērtīgajos un mazvērtīgajos. Un tagad mēģini novērst diskusiju uz to vai esi aktīvais vai pasīvais totalitārisma atbalstītājs. Man ir diezgan vienalga vai tu esi tikai noderīgais idiots vai tā tomēr ir tava personiskā nostāja, kas tikai sakrīt ar noderīgo idiotu.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Es nepasludinaju, es izteicu visparzināmu faktu par cilvēku "vērtību" , kurš pēc būtības nevienu šeit neizbrīna. Tas ka es tam piekrītu nenozīmē ka kļūstot par "diženu vadoni/izcilu sūdabrāli" (kā zinām atkarīgs no skatupunkta) es prasti "nevērtīgos" nošautu.

Man ir drusku citas idejas kā mainīt to vērtīgumu skalu, bet tas protams ietver savu devu sociālisma. Bet ja kāds var labāk, kādēļ gan joka pēc neuzrakstīt kādu jēdzigu grāmatu par to kā kapitālismā bāzētā valstī panākt pastāvīgu izaugsmi nepataisot lielu daļu tautas par muļķiem un idiotiem.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Cilvēks ir bara dzīvnieks. Tāpēc tas ir loģiski, ka 98% seko kaut kādam viņu izraudzītam līderim. Un tie "viņa uzskati"patiesībā ir tā līdera uzskati.

Tikai atšķirībā no dzīvniekiem, kur līderis ir stiprs, cilvēkiem, tam nav jābūt stipram. Jo cilvēks dzīvo maksimāli komfortos apstākļos un viņam nav jādomā - kur paēst, kā nenomirt un kā bērnus nosargāt, lai viņi nenomirst.

..

Un tādi līderi arī sūta cilvēkus mirt par cēlu ideju. Es esmu apkopojis lielākos dolbajobus pēc to nāves iemesla. Tādā pašā secībā, kur pirmais, nozīmē - vislielākais dolbajobs.

1) Reliģiskie fanātiķi ( teroristi)

2) teroristi

3) partizāni,diversanti

4) karavīri

5) glābēji

...

Cik jābūt stulbam, nozombētam idiņam, lai atdotu savu VIENĪGO vērtību - dzīvību, kaut kādas propogandas, ideju vai "misijas" dēļ.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Es sapratu, ka tagad katrs sevi pieskaitīs tajos 2%, tāpēc lai pimpīši jums ātrāk nokristu, uzreiz precizēšu, kāpēc ne 100%, bet 98%.

Jo tie 2% ir šitādi:

youtu.be/RishLGLImDU?t=36

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Un es nedomaju, ka dolbajobi strādā par militāristiem vai glābējiem. Ne visi militāristi karo, ne visi militāristi karo pat kara laikā. Es rakstīju par nāves gadījumiem.

Ja nomirst glābējs, piemēram, manās acīs viņš nav varonis. Viņš ir dolbajobs. Tas pats ar karavīriem. Sēdēt štābā, kačāties un izbaudīt militārista priekšrocības, tas ir super, bet mirt par "dzimteni", vai vēl trakāk - mirt par dzimtenes interesēm... nu cik jābūt zombētam idiņam.

p.s.

Pie glābējiem varbūt pieliktu klāt policistus.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Labāk jau tā arī godīgi pasaki ka esi prasts zaķpastala no vien gala līdz otram, un saviem spēkiem īsti netici, netici ka spētu uzvarēt pretinieku, netici ka ka esi gudrāks utt.

P.S. nekā personīga, vienkārši tādu iespaidu rada tavi teksti ...

Jā saprotu ka virtuālais viedoklis tev var būt viens bet dzīvē esi pavisam cits cilvēks, un tomēr ...

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Ja tu neesi zaķpastala, tad, nošaujies.

Kāpēc to nedari? Tāpēc, ka tu gribi dzīvot.

Un neiet runa par to, vai spētu, vai nespētu.

Dzīve ir tikai viena. Citas nebūs. Ja tev bomzis prasa paēst, tu vari iedot, pat ja tev pašam nav. Jo ēdienu VAR DABŪT. Bet dzīvību dabūt vairs nevarēs.

Ja nu vienīgi kāds pamuļķis domā, ka ir aizkapa valstība, kur viņam būs jaunavas un dievs pa labai rokai. Bet tā nav. Pēc nāvs nekā nav. Un kad tu nomirsi, tev būs pilnīgi vienalga, kas būs ar taviem bērniem, kas drāzīs tavu sievu. Vai tev kāds piešķīra pēcnāves ordeni, vai tavu kapu apgāna vandāļi.

Vērtīgākas lietas par dzīvību nav nekā.

Man patīk dzīvot, man patīk ko tā dod, man patīk skatīties, kā aug mani bērni. Ja tā kaut kāda pamuļķa acīs skaitās gļēvulība, tad labi. Lai ir.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

bet no tava rakstītā es secinu, ka tu esi bez ģimenes, bez draugiem, ar sūdīgu darbu, kur visi kolēģi tikai ņaud, cik viss slikti.

Tad saprastu tādu centienu - parādīt sevi. lai vismaz pirms nāves kāds pajūsminās. Jo dzīvot par 500 eiro mēnesī, bez nekā, tā nav dzīve...

Bet es pateikšu tā, ka mirušam nav pat tie 500 eiro. Tā, ka tev tik un tā ir 500 reizes vairāk kā mirušam.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Par reālo situāciju - ģimene, 2 bērni, privātmājā Mārupē, pārītis auto, darbs ar pāris kEUR uz ķepas. Un ļoti neapmierināts tikai ar cilvēku muļķību, nevis ar ko citu.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Tad nav saprotama tava tieksme uz pašnāvību un bērnu atstāšana bez apgādnieka.

Varbūt sieva nedod?

Tas bija retorisks jautājums.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Par to sievu labs .

Bet sieva jau nav vienīgā kas var dot

P.s. tas ar nenopietni!

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Iespējams būsi vīlies uzzinot, ka cilvēku intelektu, tāpat, kā jebkuru citu īpašību, raksturo normālā sadalījuma līkne. Tiem 2% vienā līknes galā uz kuriem tā nesmuki norādīji atbilst 2% otrā - ģēniji. Būtībā jau pats apliecināji, ka zini, tikai izlēmi nenosaukt jo tie līderi, kam sekot ir tie otri 2% - tātad paliek 96% kas nav ekstrēmi, bet ir kaut kur pa vidu (vislielākā masa ir nekas cits, kā "viduvējības"), tomēr ir absurdi apgalvot, ka pie tiem 2% (kādēļ tieši 2%?) kaut kas mainās radikāli - sadalījumu raksturo līkne, nevis "klucīši". Un tas nozīmē, ka vismaz puses sabiedrības spēj vairāk domāt patstāvīgi, nekā sekot kādam līderim.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Bet līderi seko citam līderim. Nevajag domāt, ka strādnieks seko brigadierim, brigadieris ministram, utt.

Līderis var būt jebkurš, pat miris cilvēks, kura vairs nav. Tas var būt jebkurš cilvēks, kaut vai sieva.

Es atkārtošos. Neiet runa par paklausību. Nevajag domāt banāli, - ka ja kruts diktators, tad viņam nav līdera. Viņa līderis būs cits diktators, kura idejas viņš ir pārņēmis. Varbūt pat ne diktators. Kaut kāds rakstnieks, filozofs, kura idejām tad viņš seko.

Protams, ka ir tādi, kuri ir pelēkā masa, kuri seko daudziem līderiem, un pašiem sava viedokļa nav, bet ir tie "ģēniji" kuriem ir tikai 1 vai 2 līderi.

Bet tie ir visiem.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Saskaņā ar tavu teoriju mums joprojām būtu jādzīvo akmens laikmetā, jo bez oriģinālām domām, tikai sekojot līderim, nekāds progress nav iespējams. Pats fakts, ka tu vari sēdēt pie datora, klabinot absurdas teorijas, pierāda, ka tava teorija nav patiesa.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Tā nav teorija. Tā ir realitāte. Un netiek izslēgtas oriģinālās domas. Es rakstu, ka katram ir viens vai vairāki cilvēki, kura viedoklis viņam svarīgs ( līderis).

Sunim pateiksi - neej tur. Ja viņš tevi uzskatīs par līderi, viņš paklausīs. Bet ja tā pateiksi kaķim, viņš neies.

Suns - bara dzīvnieks, kaķis - vienpatis.

Bet cilvēks ir BARA dzīvnieks

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Vīrs: Vai zini, ka pastāv vadoši centri ārpus katra cilvēka, kuri kontrolē cilvēka domas un darbus ?

Sieva: protams. Un tavs vadošais centrs esmu es! Tā, ka slēdz laukā televizoru, savācies un brauc uz veikalu !

jontor Reģ.: 11.07.2021
0 0 Atbildēt

Vai piekritīsit, ka, samazinoties skaidras naudas darījumiem, pieaug banku kontu un darījumu datu analīzes nepieciešamība? Nesen es atklāju startup ar nosaukumu Nordigen, kas nodrošina bankas datu analīzi un kontu informācijas pakalpojumus nordigen.com/

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Zinājām jau sen, tik kam vajadzīga šāda pus-"slēpta" reklāma ??? Tipa tik sūdīgi iet kantorim ( kaut gan pēc manas info - iet diezgan labi), ka jāsāk atklātā tekstā lohoties ????

Jeb studentiņiem darīt nav ko + ideju trūkums ????

1 2 3
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti