- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
lynx85 rakstīja: Pirms mēneša tu man teici:
"Trīs fāzes nav obligātas, ja vien neskaties uz lielu pusautomātu. Par alumīnija metināšanu ar pusautomātu aizmirsti"
Cik es esmu pētījis - 3f aparāts ar pareizajiem režīmiem kā reiz ir jāņem tad, ja plānots strādāt arī ar ņeržu un alumīniju. Tikai tīri MIG režīmā - lasīts viedoklis ka jā, 3f esot stabilāka (par cik?) metināšana un varot salīdzinoši mazāk pievērsties virsmas apstrādei, 3f sitot rūsai cauri labāk. Un viss.
Ja man jādzen šuve cauri rūsai, es to daru ar elektrodu. Protams, labāk ir notīrīt, vai vispār bojāto vietu izgriezt nah laukā. Bet tas tā.
Pusautomāts man būtu paredzēts tikai un vienīgi plānajiem bleķiem, gribu normālu firmu, lai ir serviss iekš LV, un BEZ visādiem papildus sūdiem un vipendroniem. TIG režīms man jau ir invertora svarkā, kombainu man nevajag.
Ņemt mazu lētā gala 1f? Melnajam dzelzim pietiks.Firma? Veikals? Citi ieteikumi?
Tagad, kā reiz, visi pērk griķus, pēc metināmajiem rindas nebūs... ![]()
Jā, trīs fāzes tieši stabilitātes dēļ. Pazīstamam čalim, kurš dzīvo klaja lauka vidū, normāls vienas fāzes pusautomāts bija jāslēdz starp fāzēm, jo normālajā slēgumā tas nehuja nevilka - starp fāzēm briesmīgi dedzināja cauri - nopirka trīsfāznieku, viss normāli. Es domāju ka trīsfāznieks atrisinātu arī manas problēmas ar diskotēku kaimiņiem un nesmukām šuvēm man - lai arī, ja es uzkonstruētu kaut kādu barošanas bloku trafa vietā, tas droši vien izdarītu to pašu ar vienu fāzi. Alumīnija metināšana ar pusautomātu ir DDM, ņeržai arī piemērotāks ir TIGs. Kādu servisu tev pusautomātam vajag? Ja tu domā par kādām dilstošajām detaļām, tad ļoti ticams ka lētais gals ir sastellēts no universālām detaļām. Apakšējā strāvas robeža gan jau nav sevišķi svarīga, ja mērķis ir metināt 1 mm mašīnas bleķi - es pieņemu ka tu ar svarku ar tik zemām strāvām darbojies tikai tāpēc ka svarka vieglāk sadedzina - 40A gan jau par daudz nebūs - sava pusautomāta gadījumā es parasti mašīnu metinu ar "1" "MAX" uzstādījumu, kas nesarūsējušam bleķim ir optimāli - pēdējajā lielajā metināšanas reizē atčaknījos ka priekš punktošanas, manas švakās elektrības padeves dēļ punktus vispār labāk metināt uz "2" "MIN", bet nu tas ir bik savādāk. Pat ar pusautomātu pieslēgtu pie normāla strāvas avota, var gadīties ka "1" "MIN" būtu par maz priekš 1 mm bleķa.
lynx85 rakstīja: Ja pārējiem nav iebildumu, atļaušos izteikt savu necilo viedokli.
Ja ir vēlme pāriet no veca, nenosakāma trafa, uz jaunu aparātu, tad viennozīmīgi - invertors.
Pirmkārt - svars un ērtums.
Otrkārt - stabilāks darbs pa perifēriju.
Treškārt - iespējams savām vēlmēm un vajadzībām modificēt loka parametrus, kā nu kurš ražotājs to sauc. Ir, kad ļoti noder.
Ražotāji: vairrākkārt esmu izteicis neticību visādiem "kraft germeny ewtotec storm hujorm" noname aparātiem, kur ir veselam cilvēkam skaidri saprotams, ka tiek sadirsts par visu. Neuzspiežu savu viedokli kā vienīgo taisnību, bet, manuprāt, no vienas fāzes ar standarta 16a štekeri un strāvas vadu no standarta 16a rozetes nu nekādi nav iespējams izcelt daudzu čainas sūdu aprakstos sastopamos 250-300A. Manuprāt, tā ir diršana. Un ja dirsts tiek par ampēriem, tad dirsts tiek arī par visu citu - tukšgaitas strāvu, slodzes voltāžu, utt. Vārdu sakot - pats nepirktu un citiem neieteiktu. Bet tā nu ir katram brīva izvēle.
Nonākam pie - NORMĀLI ražotāji: normālam ražotājam būs vienmēr norādīti tehniskie parametri. Tukšgaitas spriegums, strāvas diapazons (īsti ampēri, nevis čainas), aparāta slodzes indeksi (turklāt arī ar norādi, pie kādas temperatūras), vajadzīgā ievadautomāta parametri (16A ir standarts, ja vajag vairāk, to parasti uzrāda, negribīgi, bet uzrāda), utt.
Ielikšu pāris variantus, kas, manuprāt, ir normālas firmas:
FRONIUS www.fronius.com/en/welding-technology/products/manual-welding/mma/transpocket/transpocket/transpocket-180
ESAB www.esabna.com/us/en/products/arc-welding-equipment/mma-equipment-cc/rogue-es-180i-pro-es-200i-pro.cfm
MIGATRONIC www.migatronic.com/en/products-and-solutions/welding-machines/focus-stick/
LINCOLN ELECTRIC www.lincolnelectric.com/en-us/Equipment/Pages/product.aspx?product=K2605-1(LincolnElectric)
KEMPPI www.kemppi.com/en-US/offering/family/minarc-evo/
TELWIN www.telwin.com/en/prodotti/?id=815859&lingua=E&clmer=81&clpro=&cltec=&clali=&clind=&clcar=&ysotc=100|101|201|500|600&progliv1=1&progliv2=1&progliv3=0&progliv4=0&descProdotto=FORCE%20195&idSucc=816203&idPrec=815863
Tātad, uzskatu, ka ar jebkuru no šiem varētu bez problēmām gadu gadiem ērti un patīkami nodarīt visas saimniecībā vajadzīgās lietas. Iespējams, pat rukājot no gaismas līdz gaismai - te nav noname mēsli, kas nobirs pie pirmā smagākā darba.
Protams, jautājums ir par cenu. Ir daudzi, daudz lētāki aparāti. Metināt var gan jau ar jebkuru no raimja linkā atrodamajiem.
P.S ja gribās (vajag) metināt ar uoni elektrodiem, tad tukšgaitas strāvai jābūt vismaz 75V. Tā vismaz man uz pakas elektrodu ražotājs norādījis. Un arī ar parastajiem elektrodiem - lielāki tukšgaitas volti prasti runājot nozīmē vieglāku loka aizdedzināšanu.
P.P.S iesaku nopietni padomāt par elektrodu glabāšanu un/vai žāvēšanu. Daudzi brīnās, kā es varu izdarīt darbus,ko daru, vai tieku galā ar nestandarta situācijām (piemēram, plānie bleķi). Kad iedod tādam neticīgajam svaigi žāvētu elektrodu un normālu aparātu rokās (atkal - ne čainas sūdu), tad parasti paliek vaļā mute aiz pārsteiguma - "ak, arī ar svarku var metināt"... ![]()
Paldies, noderīgi. Par žāvēšanu zināju un tā tiek piekopta jau šobrīd.
auma rakstīja: Tagad lietoju www.telwin.com/en/prodotti/?id=815857&lingua=E&clmer=81&clpro=&cltec=&clali=&clind=&clcar=&ysotc=100|101|201|500|600&progliv1=1&progliv2=1&progliv3=0&progliv4=0&descProdotto=FORCE%20165%20%20PLASTIC%20CARRY%20CASE&idSucc=815863&idPrec=815862 pirms tam mācijos ar parastu ķīnas trafu. Esmu stariņā. 4 elektrodu gan aizkurina bet reāli var strādāt līdz trīniekam. 2,5 ir viņa īstā stihija. Un ahūna no svara ir elektroda cena un mitrums. Jo dārgāks un sausāks jo patīkamāk strādāt. Var strādāt arī ar lētiem elektrodiem bet nekādā gadijumā ne slapjiem.
Telwins nedaudz grēkojot ar parametru atbilstību uz displeja un vada galā. Importa forumos biju atradis tēmas, kur cilvēki samērījuši līdz pat 15% atšķirībai, protams, uz leju. Lai gan pasē viņam norādīts līdz 7%. Iespējams, atšķirās mērīšanas metodika, vai kas - ļoti iespējams, šo ietekmē arī elektrotīkla pieslēguma kvalitāte. Lai nu kā - es personīgi neredzu dižu pielietojumu 4mm elektrodam. Tas pats 3,2 ir pietiekami ērts un universāls, visam, kas ir virs tā, domāju, jau prasās 3F aparāts. Un gan jau visi šo labi zin, bet atgādināšu - ar pareizu detaļu savienojumu var metināt JEBKO. Nevajadzētu iedomāties, ka var salikt kopā divas 20mm plāksnes bez spraugas, bez trapeces un nu tie lielie ampēri kausēs visu skaisti cauri.
Bradypus rakstīja: Biedr Raimond, kādu aparātu ieteiksi lauku saimniecībai, kur laiku pa laikam jāmetina saimnieciskās konstrukcijas - vārtu rāmji u.tml. Lietošanā pašlaik ir kaut kāds nenosakāmas izcelsmes un vecuma 1f transformators - jāpierunā saimnieku uz kaut ko modernāku. Noteikti ar parastajiem elektrodiem. 3f variants ir izskatāms, bet ērtāk, protams, būtu palikt pie 1f, jo darba perimetrs ir liels un visa esošā iznesuma kabeļu saimniecība ir 1f Bradypus rakstīja:Pats nepirkšu - jāpārliecina tēvu, kurš laukos visu laiku kaut ko konstruē, ka laiks modernākam aparātam - vēl jau nav teikts, ka tieši sūdzēšanās par grūtībām (slikti turot loku gara kabeļa galā) nav pašmērķis. Tēma aktualizējusies jo pašam vajadzētu vienu konstrukciju sametināt un vajag aparātu uz nedēļas nogali.
Man jau tā arī likās, ka jautājums ar dubulto domu.