Kas ir koronavīruss Covid-19? Kādas pazīmes? Kā izsargāties? Tagad arī Latvijā

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Kāpēc tik traka ņemšanās ap koronavīrusu Covid-19? Cik tas ir bīstams!

 
kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Iesaku palasīt Aivis Vasilevskis diezgan argumentētos FB postus par un ap Covid-19. Vai tiešām, nopietni? Ja jā, tas ir viens liels pipec

iciks Reģ.: 29.05.2013
1 0 Atbildēt

Un kāds tur brīnums - ja izdevīgi, visu ko par visu ko var uzdot.

Lūdzu, tepat Latvijā pirms dažiem gadiem bija baisa gripas epidēmija. Ziņās tika saukti milzu skaitļi, bet ne pašiem, ne draugiem, ne kolēģiem tā īsti zināmi tie slimnieki nebija. Sanāca būt pie ārsta un apjautājos, kā tad tā? Tad nu man pačukstēja, ka tajā gadā par mājas vizītēm maksāja vien tad, ja tās bija gripas gadījumi, par citām ne. Turpināt vajag?

Tiesa, kas tad toreiz? Varbūt kādā slimnīcā uz nedēļu ierobežoja apmeklētāju skaitu un kādas reizes pieteica ēst ķiplokus un dzīvot veselīgāk. Tagad? Mazliet savādāk.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Togad vienkārši uzzināja īstos ciparus. Ar covid domāju tas pats, noteikšanas kļūda tāda pati kà ar gripu, tie kas pārslimo mājās statistikā nenokļūst, tāpat kā sīkās avārijas stāvlaukumos. Gripa gan ir konkurents un paguva Latvijā jau 23 nopļaut, ko varēja covid piebeigt, bet gan jau novovīruss atradīs upurus pie tikpat saslimušajiem kā minimuns 230 nopļaus.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 1 Atbildēt

Jebkuram sazvērestības teoriju pļūtītājam ir posti ir "diezgan argumentēti"...

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Tu neproti secināt?

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
8 0 Atbildēt

ko secināt? Ka visādas krīzes ir auglīgas augsnes visādiem a la Gobzems - lai izlīstu saulītē?

Tas tavs feisbuka tēls arī tur šiverē pa kaut kādu politizētu ķēķīti.

Un tad nu publicē visādu feiku un 1/2 feiku.

Es līdz šim domāju, ka tu, kā tāds 1/2vadītājs varētu nepavilkties uz visādu www drazu, bet tāds 1/2koka lēcējs un plānā galdiņa urbinātājs laikam vien esi.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 3 Atbildēt

Pld par secinājumu. Pilnīgi vienaldzīgi

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 0 Atbildēt

Apskatot virskakstus, pat nelasīju. Pie tam, pirms kādiem gadiem desmit draugos.lv ar to personāžu sanāca padiskutēt par dažām citām tēmām... pilnīgs čau...

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Piekrītu, ka visādas interesantas teorijas vajag uztvert piesardzīgi un vēl jo vairāk tādas, kuras uzraksta nezināmi ļautiņi tur vai šur.

Taču šoreiz es tiešām nebrīnītos, ka tā arī būtu, kā viņš saka. Nez vai tajā pašā Itālijā tie n-tie mirušie tiešām visi ir no šī vīrusa. Pat ja atmet finansiālus apsvērumus (kas, ja ir tā, kā viņš saka, varētu būt pietiekami nozīmīgi), noteikti ir situācijas, kad ir ērtāk visu uz covidu norakstīt.

eidis Reģ.: 07.11.2001
4 0 Atbildēt

Tev viss labi?

Čalis, kas ir gatavs ticēt, ka 5G būtiski ietekmē cilvēkus (kas patiesībā nozīmē, ka čalis ir izlaidis vairākus fizikas kursus. Gan par jaudu, gan elektromagnētisko starojumu, gan elektrisko kapacitāti), ir uzreiz izslēdzams no lasāmo saraksta.

Es ceru, ka šīs krīzes ietekmē tiks pārskatīti soc tīklu darbības ierobežojumu. Jo ir acīmredzams, ka intelekta neapgrūtinātie spēj saražot vairāk contenta kā apgrūtinātie

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
3 0 Atbildēt

Nav vis līdzīgs. Alvis (manis pēc kaut Pēteris vai Antons) publicējis reālus linkus. Nevis savu viedokli.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
6 0 Atbildēt

Arī Pļaviņš par visām savām Covidvakcīnu čipošanas tēmām un citām konspirācijām publicē reālus linkus. So what?

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Kāda starpība vai jūs sēžiet mājās vai mašīnā?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Manuprāt, nekādas. Es šajās brīvdienās ļoti daudz nokurināju soļķi, vazājoties apkārt pa vientuļām pludmalēm un pastaigu vietām...

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Nu tas ir bišku savādāk, vazāties pa pludmalēm. Tur tu nesēdi 8 st. uz štrāses un neko citu neredzi. Tas būtu tas pats, ja mājās sēdētu 8 st. ieurbies TV. Mājās, protams, komfortablāk.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Gribēju teikt, ka šitie garie gabali ir visnejēdzīgākais laika izlietojums.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 3 Atbildēt

Atbalstu Zviedrijas šībrīža modeli - neparalizēta ikdiena, nekā īpašāka par totāli nogrieztajām ekonomikām.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
7 0 Atbildēt

paņem un salīdzinu prognozes un gultu skaitu Zviedrijai un Latvijai

covid19.healthdata.org/latvia

covid19.healthdata.org/sweden

Un tad turpini atbalstit.

PN - ar ko mums diži sliktāk kā Zviedrijā? Ka nedrīkstam pulcēties? bet ekonomikai - ko tu diži piesauc - no tās pulcēšanās ne silts, ne auksts. Mums, tāpat kā SE, ir vaļā krogi un veikali, un uzņēmumus neviens neklapē ar varu ciet; cits jautājums, ka paši uzņēmēji never savus krogus vaļā, jo tūristu ta naff...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 1 Atbildēt

Ekonomika ir pakaļā un būs uz ilgu laiku. Tu, sēžot savā sociālajā distancē to pagaidēm vēl neizjūti. Kad Covid pāries un iznāksi no savas pašizolācijas, iespējams palēnām pār tevi nāks apjausma par to, cik pensionāri turpmāk mirs no bada un medicīniskās aprūpes trūkuma, jo nebūs kas par to vairs maksā.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Nu, vispār jau, nav gan tā, ka ne silts, ne auksts. Tas pats tūrisms, ko tu piesauc, ļoti sit pa kabatu. Pulcēšanās... nu, kā ir ar jebkuru izklaides industriju - kino, teātriem, koncertiem un citiem pasākumiem... Un veikali taču brīvdienās ir ciet, vai ne tā?

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
3 0 Atbildēt

Veikali ciet Vācijā brīvdienās ir krietni sen. Kaut kā tamdēļ neviens nesūdzās par ekonomikas pagrimumu tur...

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Sūdzas gan... nezinu, kā medijos, bet man viens draugs Vācijā dzīvo, pašam savs neliels bizness. Viņš saka, ka ļoti jūtami krītas pirktspēja. Tikai starpība tāda, ka vāciešiem ekonomika bija stiprāka, sociālā sistēma labvēlīgāka, līdz ar to, krīze mazāk sāpīgi skars. Pie tam, vāciešiem izteiktāki lielākai daļai ir arī dažādi uzkrājumi nebaltai dienai, bezdarba apdrošināšanas bez valsts noteiktajiem pabalstiem u.tml. aizsardzības, tāpēc viņi nekrīt tik ļoti panikā.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Es būtu uzmanīgs ar cipariem. Francūži saka, ka šī krīze būs trakāka kā 2009. gada, BET !!!!! tad viņu IKP nokrita par 2,2%. LV šādu ciparu mēs pat nepamanītu.

Šobrī visam pamatā ir TICĪBA. Ja pilsoņi TIC, ka vara līdzdarbosies ienākumu stabilizācijā, pilsoņi ies un pirks un biznesam viss būs labi. Ja vara sāks DALĪT, KONTROLĒT, VĒRTĒT (kā gdm notiek LV), pilsoņi sabīsies un tad neatkarīgi no intervences, neko nepirks lai kā mestu naudu.

Šobrīd principā ir jāizvēlas starp Bankrota un Inflācijas konceptiem. Kur Bankroti pierādīti sistēmiskos gļukos ir ar smagākām sekām kā Inflacija. Resp sistēmisku gļuku gadījumā Bankroti nevis attīra vidi, bet to nobeidz. Bet varai Bankroti ir stipri ērtāki - nekas nav jādara. Kā 2009

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Ja mums būtu kaut uz pusi tik attīstīta, pirmkārt, medicīniskās aprūpes sistēma, otrkārt, tā pati ekonomika, tad varētu tā runāt... man tikai tāds retorisks jautājums - ja mēs ietu pa Zviedrijas ceļu un šī iemesla dēļ mūsu veselības aprūpes sistēma uzkārtos tā, ka nespētu visus apkopt, kā tajā pašā Itālijiā, un šī iemesla dēļ nomirtu kāds no taviem radiniekiem, vai tu nebūtu pirmais, kurš Gobzema stilā bļautu, ka valdība neko nedara, neievēro Satversmi un ļauj vienkārši cilvēkiem mirt nost?

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
1 1 Atbildēt

Nebūtu, draugs. Nebūtu vis.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
5 0 Atbildēt

Tas bija retorisks jautājums, jo esmu pārliecināts, ka tā tu tikai tagad saki, kamēr viss ir daudzmaz labi un tavi tuvie ir sveiki un veseli... Bet, ja tu jau reklamē visādus sazvērniekus, kritizē sistēmu, par paraugu piesaucot teju vienīgo valsti, kas liek virsū mīksto PVO un citu ekspertu rekomendācijām, kaut arī ir acīmredzami, ka mūsu valsts ar šo visu tiek galā daaaaaudz labāk kā vairums Eiropas... Vislielākie sistēmas kritizētāji tādi būs pie jebkura apstākļa, lai ko arī valdības nedarītu...

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

Nu šis gan pa tukšo. Zviedri neignorē PVO. Viņi ņem vērā Spāņu gripas pieredzi un secinājumus, ka šķidri apdzīvotās teritorijās vīrusi izplatās slikti, kas noved pie epidēmiju sērijas. Kur kāda no tām diezgan droši trāpīs jūtīgāka vidē un izsauks augstu mirstību. Tāpēc izplatība ir jānodrošina, ne jānožņaudz. Un to viņi arī dara

Volx Reģ.: 22.11.2018
2 1 Atbildēt

Beidz tak visur eksponēt Gobzemu, tas ir viņa darbs bļaut un sist pa pirkstiem. Tas būtu diezgan nožēlojami, ja mums būtu bezspēcīga, klusā opozīcija. Tad būtu kā Baltkrievijā.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Opozīcijai nav jābūt klusai un bezspēcīgai. Tai ir jābūt konstruktīvai, balstītai uz saprātu un reāliem risinājumiem, nevis akli ticošu un bļaurus mīlošu muļķu balsu zvejojošai. Gobzems ir parazīts, kas izmanto cilvēku ciešanas, nelaimes un pat nāves savu personīgo mērķu un ambīciju piepildīšanai.

Vispār jau, interesanti būtu paskatīties, kā viņš ar šo visu tiktu galā, ja nebūtu papūdelējis premjera krēslu.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 2 Atbildēt

Kas tur slikts, ka tāds Aivis ir publicējis atsauces uz sevis uzmeklētajiem (publiski pieejamajiem!) materiāliem?Viņš tur ko cieti apgalvo,vai uz kko šaubīgu aicina?Kādam ar varu uzspiež savu viedokli? Ja forturologs Beņķis ir savas ikdienas darbības ietvaros kko papētījis un līdz kaut kam aizracies- vai tas nozīmē, ka viņš ir stulbs?Ja guogls ir noņēmis dažu plaši nepubliskojamu jēdzienu meklēšanas bloķēšanu un pat viki pēdijā ir šodien atrodams šo jēdzienu apraksts- tas ir kas? Ja tur tas vienkāršais vīrs paplukušajā džemperītī dažus mēnešus pirms vispasaules krīzes sākuma bija pievērsies notikuma numur divsimtviens izmodelēšanai, vai tas arī ir lohtūba materiāls?

Kādā valstī darbojās (un turpina darboties) ārprāta tirgus un par to eksistē nezcik pat ārpusjūtupa dokumentālu materiālu.Zinātnieki sludina- dabiskā sērga varēja uzmutēt no šīm šo te pārcilvēku dabiskajām gadsimtos iedibinātajām darbībām.Visa pasaule par to ir ārprātā, bet lūk pats tirgus turpinās(?).Kādas valsts ideologi nesen veikuši pat dažu Bībeles jēdzienu "iztulkošanu" atbilstoši laika garam un savam redzējumam,bet šis te tirgus ir palicis kā ir. Turklāt, kādas valsts valdība šovakar izziņojusi, ka turpmākie viņu pētījumi tikšot stingri klasificēti.Pat vairs ne to,ka vnk kādiem tur privātajiem degunabāzējiem nepieejami.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
4 5 Atbildēt

Domāju, realitāte ir pilnīgi citāda nekā mums borē smadzenes. Absolūta masu psihoze ar mērķi panākt maksimālu pasaules ekonomikas sabrukumu - lasi - nepieciešamību aizņemties miljardus. Kam? WTF, tikai ugunsgrēka dzēšanai - nekam vairāk.

eidis Reģ.: 07.11.2001
4 5 Atbildēt

Tev nav temperatūra?

Kas borē? Priekš kam? Kāda sazvērestība?

Ir tak ļoti vienkārši piemetams uz pirkstiem, ka Getsu Bils daudz vairāk vinnēja pie vecās kārtības, ka pie anarhijas. Tas ir spēkā absolūti visā stabilajā (kas sazvērestības teoriju piekritēju vidū tiek dēvēti par pamata sazvērniekiem) korporatīvajā pasaulē. Resp ir diezgan redzams, ka šis stāvoklis NAV izdevīgs pasaules varenajiem.

Un personīgā pieredze - visas sazvērestības, kur iesaistīts (apzinātu veicēju lomā) vairāk par 3 cilvēkiem, ir izgāzušās. Jo ceturtais jau domā savādāk un maz pazīstam kādam no trim. Līdz ar to nodokļu naudas nosperšana ir izdarāma, vispasaules ēnu kabinets ne - pārāk nestabils veidojums

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

OIK tiešām ir izgāzies? Ko esmu palaidis garām? To ka tajā bija iesaistīti tikai 3 cilvēki? Cik man zināms - ar drošības dienestu palīdzību un noteikti vairāk kā 3 cilvēku iesaisti izgāzās tieši OIK atcelšanas mēģinājums.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

OIK ir nodokļu naudas zagšana, ne vispasaules ēnu kabinets. OIK ir vienīgais mērķis ar kuru šīs personas sadarbojās. Negāja runa par sistemātiskas un slēptas tautas paverdzināšanas / nogalēšanas/ whatever shēmu.

OIK ir klasisks un vienkāršs oligarhijas paraugs, kur lēmumpieņēmēji rīkojās savtīgās interesēs (t.i. nodokļu naudas izlaupīšana). Vispasaules likums lietot 5g telefonus būtu krietni cietāks kumoss.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Tas tavs "vispasaules ēnu kabinets" ir tevis izdomāta "sazvērestības teorija" ar kuru piesegt tieši tādu pat shēmošanu lielākā mērogā.

Acīmredzot piederi pie tiem, kas domā, ka zog tikai Latvijas politiķi un vienīgā propagandas mašīna pasaulē pieder Putinam.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Būs vien tev jāskaidro pirmais teikums. Kā tu to visu redzi.

Zog visur, korupcija ir visur. Bet!!! Ir būtiska starpība mērogiem sovokā un vecajās demokrātijās. Bija iespēja pavērot DK procesus. Tur Pūču fond ir pietiekama norāde, lai neviens no Pūcēm nekad netiktu klāt valsts pārvaldei.

Propogandas mašīnas ir daudz. Bet visām redzami un saprotami mērķi.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Paskaidroju - tu esi izdomājis kaut kādu mistisku "vispasaules ēnu kabinetu", kas izklausās pietiekami neticami un velk uz ķirzakcilvēku u.c. teorijām. Tā rezultātā tu vari pasludināt par "sazvērestības teoriju" globāla mēroga korupcijas shēmu, neskatoties uz to, ka tā notiek publiski redzami. Metode vienkārša - sarežģītu, neslēptu politekonomisku shēmu, kas ir grūti aptverama vidusmēra elektorātam, ir viegli nosaukt par slepenu sazvērestību, un pēc tam pateikt, ka noslepenot kaut ko vairāk par 3 cilvēkiem nevar - tātad tās ir muļķības.

Un tev ir gandrīz taisnība par propagandas mašīnām. Tikai to daļu par redzamajiem un saprotamajiem mērķiem esi krietni pārspīlējis - diemžēl pats esi pierādījums, ka neredzi un nesaproti ar ko tās nodarbojas.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Grūti man - es neredzu nevienu NESLĒPTU Globāla mēroga korupcijas shēmu. Globālu nevienu!

Nū šis ir tieši tas kā mistifikatori darbojas "Tu nesaproti" ir visa pamatā

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Tieši tā - neredzi - kā jau teicu. Tādēl arī saku, ka tavs apgalvojums par propagandas tik ļoti redzamo mērķi nav īsti patiess.

Vai kāds CO2 afēru ir noslēpis? Tā ir vēl atklātāka par mūsu lokālo OIK, kas ir tās pašas afēras "meitas uzņēmums".

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

CO2 tāpat kā Justins Bīberis, nav nekāda afēra. Tas saucas haips. Tauta uz kautko plašākā mērogā pavelkas un sarodas slaucēji. Justina ierakstu studija ar krekliņu drukātājiem nav iepriekš sarunājusi NEKO!!!! Vnk vientesīgi haipi labi padodas slaukšanai. Šis sākās jau 17 gs ar tulpju sīpoliem un vēl nekur nav licies.

Tas pats attiecas uz zemām naftas cenām. Un dajebko kas nāk modē, kur tauta pavelkas. Konjunktūra saucas.

Ir ļoti paranoidāli uzskatīt, ka kāds šo ir ieplānojis un apzināti vada. Ir stihiski procesi, kur dažī ļaudis pielej eļļu un pelna, daži nepielej un pelna (OIK)

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

"Ir stihiski procesi, kur dažī ļaudis pielej eļļu un pelna, daži nepielej un pelna (OIK)"

Tieši tā - un CO2 gadījumā to eļļas pieliešanu un pelnīšanu pavisam nebijuši augstā politiskajā līmenī ir pacēlis Als Gors un līdz mūsienām uz šī zirdziņa jau ir uzsēdies vesels politikas novirziens - "haips" ir pāraudzis par Davosā bīdītās politiskās ideoloģijas pamatakmeni, kurā CO2 kvotu tirdzniecība jau ir tiešā peļņa ļoti augstā starptautiskā līmenī.

Als Gors šo jājamzirdziņu atrada pavisam sen ar krietni zemākām ambīcijām un, kā pareizi saki - neuzskatu, ka tajā brīdī plānoja, ka tas pavilksies tik tālu. Tikai izmantoja iespēju, kas negaidīti pavērās - gan personiskajā karjerā, gan nodibinot augsta līmeņa kontaktus starptautiskajā politiskajā arēnā.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Ar šādu pieeju arī baltmaizes un viedtelefonu ražošana ir haips, kuru kāds bīda.

Manā skatījumā tie vnk ir jauni tirgi, kur ļaužiem saņemt gandarījumu. Un te nu vienalga vai ar jaunu gadžetu vai pasaules lāpīšanu. Tie vienkārši ir tirgi, kas rodas produktivitātes (un attiecīgi pieaugošu ieņēmumu) rezultātā.

Mr. Gors vnk saskatīja vieglas naudas iespēju šajā un viss. Ķirzakcilvēki šajos nav piedalījušies

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

"viedtelefonu ražošana ir haips" - nešaubīgi. Maksāt čatrzīmju ciparu un vēl uz kredīta par kaut ko tādu ir krietni ārpus saprātīgas rīcības.

Tieši to jau saku par Mr.Goru - saskatīja karjeras iespēju, kas izvērtās milzu afērā, kuras ietvaros tapa arī OIK. Ķirzakcilvēku tur tiešām nav. Tikai ļoti spējīgu politiķu mērķtiecīga karjera.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Atliek atrast zinātnisku skaidrojumu- kapc lielkrievi neražo "savus" mobilos telefonus un automobiļus.Vēl interesants jautājums ir par visādiem zeekanōmiski noskaņotu žurnālu vākiem ar apskaužamu nākotnes notikumu paredzēšanu,par golivudas filmu patieso dabu (nejauša fantastika vai tīša programmēšana),par bērniem paredzētu multfilmu tematiku un (tajā skaitā) par te iepriekšējā lappusē redzamo jauko kalendāru.Dizneja multistudija nupat esot iepauzējusi savu varendarbību- drošvien uz rudeni jāgaida ķirzakas kādā jaunā veidolā ;p

uupis Reģ.: 13.01.2004
0 2 Atbildēt
650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

Galvenais ir tikai muldēt savu un ietiepīgi nedzirdēt itin nekādus citādus jautājumus.Kaut gan īstenais Lohs ir tieši tas, kuram nav spējīgs uzņemt nekādu citu informāciju,izņemot oficiāli ieborēto.Gluži tāpat,kā par aizsargmaskām.Mūsējie zinātņu kandidāti un ideologi jorpojām smejas un apšauba,kamēr citviet bez uzpurņa nav atļauts pārvietoties,tepat tuvējo Lietuvu ieskaitot.

www.centerforhealthsecurity.org/event201/

en.wikipedia.org/wiki/Adrenochrome

en.wikipedia.org/wiki/Pizzagate_conspiracy_theory

en.wikipedia.org/wiki/QAnon ...utttttttt

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 2 Atbildēt

Nu re, pirmais sazvērestības teoriju upuris iauto... it kā līdz šim bija domājošs un saprātīgs cilvēks... nē, nu, no šāda viedokļa jau, protams, var teikt, ka nav labi... mājās sēdēšana rosina cilvēkus nevis produktīvi strādāt vai pašattīstīties, bet lasīt visādas vasiļevsku un tamlīdzīgas glupības...

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

šķiet, ka nav pirmais tomēr

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Kam? Nevis WTF, bet IMF un FR - kantoriem, kuru ietekme sāka šķobīties.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
1 0 Atbildēt

Un kas tad Zviedrijā ir tāds atšķirīgs? 50 cilvēku limits tikai faktiski. Reāli jau ierobežojumi tāpat ir noteikti. Kaut vai tiem pašiem restorāniem:

Restaurants, bars, and cafés around the country need to take special precaution regarding the risk of crowds of people in queues, around tables, and at buffets or bars. Visitors must be able to keep at a distance from each other.

All visitors should sit at tables when they eat or drink, rather than stand at a bar or similar. Staff should serve food and drinks at the tables. Unless it creates queues or crowding, guests may order and pick up their food at a counter. Take-outs can be handled as usual, as long as it does not lead to crowding or close contact between people.

The person in charge of the venue is responsible for maintaining routines that minimise the risk for disease transmission. This can for example include local guidelines about access to hand washing facilities (soap and running water) for staff and guests.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 1 Atbildēt

Visas izglītības iestādes strādā. Visa Horeca strādā, un cilvēki tur iet tērēt naudu. Visas izklaides strādā utt.

Mums izskatās teju āmen baznīcā - kā citādi izskaidrot pēkšņo (mākslīgi radīto) masu bezdarbu? Cilvēku masa, kam drīz vispār nebūs ienākumu. Valsts turpretī dāsni dāļā pabalstus. No aizņemtās naudas, protams. Vai tad nav WTF?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Cilvēki tak nesaprot matemātiku un to, ka jau tā mazais naudas pelnītāju skaits ir saņēmis pamatīgu triecienu un kļuvis vēl mazāks. To, ka nevienam īsti nav skaidrs, kādas sekas radīs pārtrauktais mācību gads ilgtermiņā, vērē neņem, jo paši ar mācīšanos neizrāvās. To, ka pilnīgs pī nav iestājies momentāni, nespēj sasaistīt ar valdības dāsno iegrābienu staptautisko augļotāju kabatā - jo pī iestāsies tad, kad to valsts līmeņa "SMS kredītu" būs jāsāk atdot.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Vairākkārt taču dzirdēts/redzēts,ka ministru prezidents beidzamajā laikā uzsver- naudas (pašlaik) ir Ļoti daudz, daudz Vairāk nekā jebkad/agrāk...

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Ļoti iesaku pastudēt Makroekonomiku. Civiltiesības tai neder. Īpaši situācijai kad visa pasaule reizē noklepo...

Iesaku izpratnei palasīt par Māršala plāna (pēc II pasaules kara) makroekonomiskām sekām.

Mācību gada izmaiņas visdrīzāk būs ar nelielām sekām, jo tāpat nav metodes kā iemācīt DERĪGAS zināšanas. T.i. nepārtraukta plūsma tāpat rada izkliedētus rezultātus.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Laikam ir "piemirsies", ka Māršala plānu realizēja valstis, bet šobrīd aizdevēji faktiski ir privāti augļotāji.

Par to zināšanu derīgumu zināma taisnība gan ir - izglītības sistēma jau bija sapuvusi. Tomēr šis trieciens to neuzlabos, bet radīs vēl dziļāku bedri.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Tev nav izlasījies, ka tgd tieši tāpat drukā naudu. Makroekonomikā iznāk, ka nauda ir tikai faņķiki..... Un palicis tik jautājums kā sadalīt. Ka redzam no Māršala plāna, šāds process var radīt ilgstošu laimības pacēlumu. Tieši šī nauda un pārticība ir nodrošinājusi Rietumu mākslas pacēlumu pēc kara.

Es nezinu vai ir tik ļoti sapuvusi. Es vairāk teiktu - nelaikmetīga.

Bet zināšanu kopumu nosaka dažādi kairinājumi, trači un elki.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 0 Atbildēt

ko tad tavuprāt valdībai jādara, ja kaimiņvalstis slēdz robežas, un PVO un pašmāju infektologi rekomendē visus iesprostot?

a) neko

b) kaut ko

c) visu

mūsējie ir izdarījuši kaut ko, t.i, lielākā daļa veikalu strādā, kafenes arī - cik grib tik strādā, aizklapējās tikai tās, kas pārsvarā uz tūristiem dzīvo.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 2 Atbildēt

Pašlaik izdarītais ir diezgan tizls no infektoloģijas viedokļa un spēcīgs no ekonomikas sgraušanas viedokļa. Jā - arī kaimiņvalstīs - tāda nu ir tā PVO realizētā politika.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 0 Atbildēt

ā, tu esi āri infektoloģijas speciālists?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 2 Atbildēt

Nav jābūt augsti izglītotam gastroenterologam, lai atpazītu sūdu.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Tiešām VISAS izglītības iestādes strādā? Ja pareizi atceros, tika pamatskolā mācības klātienē notiek. Nē, nu, mums jau arī visas izglītības iestādes it kā strādā

Horeca? Vai tad mums kāds tās liek slēgt ciet? Starp citu, piektdien biju uz labu burgerēstuvi Matīsa ielā. Pieder pazīstamam cilvēkam, bija vaļā. Aizvakar ēdu kebabu vienā Iļģuciema kebabnīcā (ne pakīšu, apkalpoja vietējie latviešu valodā)...

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 4 Atbildēt

Nepiekasies Mums viss tiek mākslīgi nodušīts. Cik bezdarbnieku tagad? Piespiedu kārtā.

Kā saprotu, nav jēgas strīdēties ar pārliecinātu Covidistu Tad tikai tici!

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 1 Atbildēt

Nu ja, nav starpības - visas skolas vai tikai pamatskolas Starp citu, kurš deva rīkojumu mākslīgi nodušīt?

A par to jēgu strīdēties, izlasi ceturto punktu

www.cehs.lv/5-covidiotu-tipi-par-kuriem-tev-jazina/

Un vai zināji, ka vairums pārtikas ražotāji apzināti savos produktos liek visādus E un vēl nopietnākus sūdus, jo viņiem ir iluminātu dots uzdevums samazināt pasaules iedzīvotāju skaitu? Un ne tikai - arī lai pēc iespējas vairāki saslimst ar sirds kaitēm un onkoloģiskām slimībām, lai farmaceitiskās korporācijas varētu pēc tam par medikamentiem kāst naudu? Sanāk, ka tu ar saviem sieriem (vai ko tu tur izplatīji) apzināti indē cilvēkus. SLEPKAVA!!!

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 4 Atbildēt

Kurš te ir Covidiots? Ja Tu joko, nesanāca adekvāti. Manos sieros nav ķīmijas, ja par tēmu. Zb jau šī debilā tēma.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Tā tikai tev tiek stāstīts, ka nav

Covidiots ir jebkurš, kurš atbilst jebkuram no rakstā minētajiem pieciem punktiem, tai skaitā, visādi sazvērnieki un viņu teoriju piekritēji.

Bet par debilo tēmu tu jau visvairāk kacinies... Tak atslābsti, izmanto šo laiku lietderīgāk, un mazāk lasi visādas glupības, tad dzīve neliksies tik slikta.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

14.apr,tg24: (c)..Baltā nama instruktāžā par koronavīrusu Trumps apgalvoja, ka viņam ir "augstākā vara" atjaunot Amerikas Savienoto Valstu ekonomiku...Prezidents apliecināja, ka "mēs esam tuvu tam, lai pabeigtu valsts atjaunošanas plānu", un paziņoja, ka lēmums tiks paziņots dažu dienu laikā. Runājot par ceļošanas ierobežojumiem no Eiropas,viņš paskaidroja, ka tie tiks noņemti "pareizajā laikā". Viņš piebilda, ka nedēļas vai mēneši, tas būs atkarīgs no pandēmijas attīstības. Pēc Trump teiktā, tomēr ir skaidri pierādījumi tam, ka vīrusa izplatības palēnināšanas stratēģija darbojas... tg24.sky.it/mondo/2020/04/14/coronavirus-usa-trump.html

Vernons Reģ.: 18.02.2014
0 5 Atbildēt

Amerikā viens ukraiņu izcelsmes ārsts veiksmīgi tiek galā ar šo vīrusu. Pie kam tie pacienti ir jau gados. Pielieto viņš zāles malārijai + cinka tabletes un vēl kaut ko. Nedēļas laikā visi veseli!

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Interesanti, kāpēc šo metodi jau nepielieto visā pasaulē, Latviju ieskaitot, ja jau tik efektīvi?

Vernons Reģ.: 18.02.2014
0 0 Atbildēt

Štatos pielieto un vienlaicīgi noliedz. Viņš pat līdz Tampam ir aizklauvējies. Bija četri video rullīši. Tramps saka OK, bet ir pretinieki pretestības pēc, lai sariebtu Tampam. Nu kaut kā tā. Ārsti to labāk saprot.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Ja tas viss būtu tik droši, tad metode tiktu jau pielietota visā pasaulē un to rekomendētu PVO.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Uk paracetamols ārstē visas kaites un pamēģini tikai iebilst. ASV diemžēl nolemti, jo paracetamols bojā aknas un šiem nav pieejams.

Vernons Reģ.: 18.02.2014
0 1 Atbildēt

Jelgavā transporta policija strādā tā itkā nekas nebūtu noticis! Pārbauda dokumentus bez cimdiem, kas ir jāmaina pēc katra klienta, ignorējot distancēšanos! Kā vārdā un ko grib panākt? Tur tikai vienam vajag gadīties ar vīrusu un turpinās ģeometriska progresija!

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
3 0 Atbildēt

Zviedrijā nestrādā visas izglītības iestādes. Tikai pamatskolas, visas pārējās (ģimnāzijas, augstskolas, pieaugušo izglītība) attālināti.

Horeca tāpat kā LV - pie mums arī nav aizliegts strādāt kafejnīcām un bāriem. Ir noteikti ierobežojumi, kuri īpaši neatšķiras no Zviedrijas.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
2 0 Atbildēt

prieks ka šite var ieraudzīt vismaz kādu vispusīgi saprātīgu pisloni

Protams, krīze ir, un protams, valdības var pieņemt, un pieņem arī kļūdainus lēmumus. (skat. Lietuvas haotiskos lēmumus pirms mēneša utml)

BET ja jāizvēlas Gobezma vai bradypus 1/2 murgus pret Kariņa nosvērto runu - nu piedodiet, es izvēlos valdību.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Tev nekas nav jāizvēlas. Valdībai ir jāplēš septiņi mēmie, bet Gobzemam ir viņi jākritizē.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 1 Atbildēt

Ja domā ka Bradypus te raksta pusmurgus, tad domāju ka "lielāko" pusi no rakstītā neesi izpratis, vai arī nav bijis konteksta, vai tas nesaprasts ;)

Nepiekrītu visam, bet viedokļi vērā ņemami.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Aizliegts nav - vai tu tagad dosies ēst uz kafejnīcu? Kolēģis teica ka bija aizpagājušonedēļ iegājis liepājas "cepelīnos", sestdienā kaut kādos četros vai piecos - viņš tur bija vienīgais apmeklētājs. Šāda darbība droši vien nes lielākus mīnusus nekā nedarbošanās nemaz...

Vernons Reģ.: 18.02.2014
1 0 Atbildēt

Es te no zz.lv ielieku citātu, kur Latvijā dzīvojoša ķīniete ir lietas kursā, kas notiek Ķīnā!

"Es esmu Ozolnieku iedzīvotāja. Es esmu ķīniete, jau dzīvoju Latvijā 8 gadus. Šo janvāri, kad Covid-19 izplatījās Ķīnā, es nopirku 8 kastes maskas no amazons Vācijas, kopā 160 gabalas, jo es uztraucos, ka šīs viruss arī izplatīsies Latvijā. Šovakar es lasīju zińu, ka tagad sociālajiem darbiniekiem Latvijā łoti trūkst aizsardzības līdzekłu. Tāpēc es vēlos pajautāt, vai jums vajag maskas? Es varu dalīties 4 kastes maskas. Manas maskas ir FFP1,...."

Gāzes balons Novosibirskas laboratorijā uzsprāga 6. septembrī! Laboratorijā ir ar tādu pašu nozīmi kā Uhaņā.

Modano Reģ.: 25.11.2019
1 0 Atbildēt

Manuprāt viņa var izmest maskas miskastē, jo FFP1 neaizsargā pret COVID. Nepieciešams vismaz FFP2, FFP3.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Sadzīves lietošanai paredzētās maskas Neviena īsti konkrēti neaizsargā.Tajā skaitā, pat tās, ko šodien Itālijā šuj Lamborghini un LuīsVuttona fabrikās.Un ne tās, kuras vairākās valstīs ir noteiktas ārpus dzīvesvietas izgājušajiem kā obligātas, pat ne īpaši tālu esošo Lietuvu ieskaitot.

Par Jaunsibirskas sprādzienu Vernonam gan visdrīzāk būs taisnība.Neilgi pēc tam pilsētā un tās apkārtnē it kā ticis novērots mīklains plaušukarsoņa uzliesmojums,bet nu prottams ka neba jau mums to apspriest un bez pastiprinātas meklēšanas izlasīt.Ķīna pirms pāris dienām aizslēgusi robežu aptuveni no/tā rajona, drošvien vienkārši tāpatvien,aiz garlaicības.

Vernons Reģ.: 18.02.2014
0 0 Atbildēt

Patreiz žurnālistu grupa liek kopā puzli, lai noskaidrotu patiesos cēloņus un apmērus. Novosibirskas laboratorijā strādāja arī ķīnieši no Uhaņas, tie, protams, aizlidoja mājās.

Viens gan ir skaidrs, Latvijas ķīnieši zināja daudz agrāk! Pašpietiekami cilvēki rūpējas par sevi kā māk un kā maks atļauj. Nestrādā jums izlūkdienests un guļ uz lauriem mūsu tautieši.

Vernons Reģ.: 18.02.2014
0 0 Atbildēt

Starp citu Tjarve ir COVID Upuris. 54 gadu vecumā bikiņ par agru un vēl ar labu veselību atstāt šo pasauli.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Nu tu gan laikam neko īsti par viņu nezini, ne? Nesen man pazīstams cilvis 55 gv nomira ar infarktu. Liekais svars, pīpēja, aliņš.... Ar to pietiek. Par minēto kungu šo nezinu, bet vīrusa iemesls nav apstiprināts. Tātad pgdm neko nezinam

Vernons Reģ.: 18.02.2014
0 0 Atbildēt

Ar zemūdens sportu nodarboties vajag izcilu veselību!

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Muļķības, vienīgās prasības, ko "zemūdens sports" uzstāda, ir laba ausu kanālu veselība.

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Man zināms cilvēks līdzīgā vecumā arī ar ūdens sportu nodarbojās un bija visai veselīgs, nedzēra un nepīpēja.

Noķēra parasto gripu un ļoti smagi slimoja, tā ka "sportists, nepīpētājs, nedzērājs" automātiski nenozīmē "neslimos".

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Priecājies ka pašam ir izrāvies nodzīvot līdz vecuma marasmam, bet tas nemaina faktu, ka nāves cēlonis #1 ir kardioloģijas lauciņā. Un ne jau ar 150 mirusajiem, ko cenšas glābt Lukstiņš un Krapsis. Ir jābūt galēji panikas varā, lai 55 gadus veca vīrieša nāvē pirmo aizdomas turētu Covid.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Covid viņam bija diagnosticēts. Gribi teikt pa trepēm novēlās vai lapsene iekoda? Ārsti noteikti spēj atpazīt cēloņus, kas ir saistits un kas nav.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Par Covid neko nezinu. Bija respiratorais vīruss kkāds, bet covid nosaukts nebija. Tikpat labi tā varēja būt gripa

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Bija nosaukts, ģimene apstiprināja. Pie tam zīmīgi ka slikti sajutās 2nedēļu iepriekš un tad sēru vēsts. No kura vēl vīrusa šāda slimības gaita?

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Louis Vuitton ražotnes strādā uz pillu klapi, kaut ko šuj .....

tg24 vakara ziņas,14.apr : Turīnas universitātes eksperti: ...mēnesī būs nepieciešams gandrīz miljards masku , 9000 kubikmetru sanitizējošās želejas, 456 miljoni cimdu, vairāk nekā 2 miljoni termometru un 250 000 austiņu, lai turētu garus matus(?). Šie ir tikai daži no īpaši nozīmīgajiem piegādes apjomiem...Itālijas uzņēmumiem, lai tie atsāktu (darbību) pēc pašreizējās bloķēšanas fāzes... tg24.sky.it/salute-e-benessere/2020/04/14/coronavirus-mascherine-ripresa.html?itm_source=parsely-api?intcmp=tg24_recirc-sceltiperte

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 3 Atbildēt

Covid-19 ir mākslīgi izdomāts bubulis, kas piedevām nemaz nav slimība. Masu psihoze pārņēmusi visu pasauli, citu kaišu vairs nav, ir tikai Covid-19. Pisec Smieklīgi.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Covid-19 ir slimība. Pārmaiņas pēc viena konkrēta, iespējams mazliet niknāka, koronavīrusu grupas vīrusa izraisītai elpceļu slimībai ir iedots izdalīts nosaukums. Bubulis ir daļēji pamatots un daļēji uzpūsts. Pieņemtie ierobežojumi, ja efektīvi, attiektos uz jebkuru no respiratorajiem vīrusiem - t.i. tiem būtu jāaptur arī gripas epidēmiju. Bet nekā - no gripas mirušie Latvijā ir 5x vairāk šajā pašā periodā, bet par to mēdiji klusē. Bet masu psihozes apmātie tic visam uz vārda - tas nekas, ka neiet kopā virkne elementāru lietu. Kā piemēram - nespēja noskaidrot konkrēta avioreisu pasažierus, lai gan aviokompānijām jau kādu laiku ir pienākums šo sarakstu turēt gatavībā un izsniegt nekavējoties pēc atbilstoša varas pārstāvju pieprasījuma. Tā vietā medijos lūdz pasažierus pašus atsaukties. Vai tas liecina par vēlmi apturēt vai tomēr pēc iespējas ļaut izplatīties, vienlaikus ceļot paniku?

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 0 Atbildēt

tev līdzīgie, izplatot 1/2 patiesības, sēj vairāk panikas

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Precizēsi? Kas ir 1/2 patiesība un kā tā sēj vairāk panikas?

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 0 Atbildēt

kaut vai par to lidmašīnu un pasažieru apzināšanu. Atceros, ka arī brīnījos, kāpēc prese lūdz lai paši piesakās - bet, palasot VISU rakstu, izrādās, ka kamēr no Stambulas turki atjēdzas, mūsējie jau ir izplatījuši aicinājumu pašiem pieteikties; tā lūk ir tā tava 1/2 patiesība, esi meistars daudz kur kādu daļu izķeksēt no konteksta, un šādi internetā mest info druskas apvēdītās ar šaubu ēnām.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 1 Atbildēt

Hmm, bet tev tā ka neliekas dīvaini ka lidsabiedrībām pec 9/11 ir stingri drošības pasākumi, kur lidmašīnu atgriež pat lidostā, ja pasažieris pēkšņi iztrūkst bet bagāža iekrauta. Un te lidsabiedrība nevar izsniegt pasažieru datus ... really ?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Izlasi, draudziņ, pats regulu, kas nosaka kārtību šo sarakstu pieejamībai. Nevajag melot par "turku atjēgšanos" - "meklēšana" caur medijiem ir tikai un vienīgi panikas celšana publiskajā telpā, jo pat pie vislēnākajām turku kustībām nav nekāda saprātīga pamata cerēt, ka ar mēdiju "aptauju" būs iespējams ātri un pilnīgi apzināt visus pasažierus. Toties šāda rekata netiešā propagandas ziņa ir skaidra - "bīstieties, visur pilns ar infekcijas izplatītājiem, kurus nespējam kontrolēt". Bet tu nez kādēļ pamanies izdomāt, ka paniku ceļu "es un man līdzīgie".

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Gripa ar kroņa vīrusu ir konkurenti, kuru nopļauj gripa to vairs covid nevar paņemt. Tagad tik sākās kroņa vīrusa pļaujas laiks. Bīstams ir ar to ka nav nekādas dabiskās imunitātes, jo nav līdzīgs nevienam citam vīrusam. Jā te pagājušā gada nogalē paplosijās kaut kas gripveidīgs, bet nav garantija ka to izslimojot ir kāda imunitate pret covid. Tā kā ir diemžēl jāierobežojas, jo dabiski izplatīt nozīmē dažiem arī dabiski saslimt un nomirt. Ja gribam dzīvot dabigi tad jāpārvācās atpakaļ uz kokiem un jāēd sēnes, bet tad jebkurš kontakts ar ārpasauli var būt nāvèjošs kā piemēram šai ģimenei pēc šķaudošu ģeologu ierašanās - ru.wikipedia.org/wiki/Лыковы_(отшельники)

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Dabiskā imunitāte ir pret jebkuru vīrusu - diskusija ir tikai par to, kādi tieši ir konkrētā vīrusa raksturlielumi. Ir speciālisti, kas uzskata, ka lielā izplatība ir tieši tādēļ, ka lielākā daļa ar jauno vīrusu nesaslimst vai slimo ļoti vieglā formā - t.i. spēj to pārnēsāt un izplatīt, pašam un infektologiem to nezinot. Vienlaikus - ja robeža tiek pārkāpta un vīruss attīstās, tas var radīt smagākas sekas, nekā ierastie - tiek pētīta arī versija, ka šis vīruss ir bijis cilvēku apritē jau sen, tikai pēc mutācijas kļuvis bīstams. Tāpat - lielās respiratoro vīrusu grupas, kas ir mūsu endēmiskajā apritē (Gripa A/B, koronavīrusi u.c.) neveido paliekošu imunitāti - var slimot katru gadu un pat vairākas reizes gadā. Un pavisam absurds ir apgalvojums, ka tas "nav līdzīgs nevienam citam vīrusam" - tieši otrādi - no pirmās dienas/ziņas ir skaidrs, ka tas ir jauns, līdz šim nepazīstams, bet otrai lielākajai respitratoro vīrusu grupai - koronavīrusiem piederīgs.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Šinī gadījumā 90% cilvēku imunitātes reakcija ir novēlota, parējiem vai nu reakcija ir pat pārak liela vai par vāju. Ok, nepareizi izteicos nav pūļa imunitātes.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

No kurienes tie 90%? Avots?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Avots tas cik nonāk slimnīcā.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
1 1 Atbildēt

Tā kā mums te vairākums izteiktu Covid fanu, atļaušos konkrēto tēmu ignorēt kā auto portālam neadekvātu. Visiem veselību!

GB12 Reģ.: 29.03.2011
4 2 Atbildēt

Pēdējais laiks, jo, kā redzams, ar tevi notiek daži nepatīkami un visai satraucoši procesi...

Zemesgramata Reģ.: 14.08.2013
2 0 Atbildēt

Redzams, ka K nav apveltīts ar stipru nervu sistēmu.

Vernons Reģ.: 18.02.2014
0 0 Atbildēt

Veči, sargiet Sevi un Dieviņš Jūs sargās! Veca patiesība.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Sūdīgs sargs ja pašam jasargājas. Tas gluži ka mūsu VP, sargiet sevi, jo mums nav laika ar to ņemties.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Vispār jau nē... pat vislabākais sargs tevi nepasargās, ja tu pats nesargāsi sevi. Nevari taču gaidīt, ka neslīksi, ja lec no tilta upē, bet nemāki peldēt vai ziemā velc no garāžas moci un velc uz divīti. Vispirms izdarām visu paši, kas no mums atkarīgs, un tad ceram uz ...

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Kāds reiz ir bijis ļoti gudrs izdomājot lietas kurām cilvēkiem ticēt, lai dzivot būtu vieglāk un lietas šķistu saprotamākas, tā ka baigi neesmu intersējies par orģinālu šim garadarbam, tad varu teikt tikai to ka pasaules vēsturē šis stāsts ir vietmis pārlieku komercializējies, arī reizēm rūpējoties par "izredzēto" mieru un labsajūtu uz vienkāršās tautas rēķina ...

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Man jau vairāk nav no kā sargāties, ja nu vienīgi jūs varu sargāt. Tāpēc jau es par Dievu nekļūšu

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Te varat iepazities ar CoViD19 "risku analīzi" no Harvardas:

science.sciencemag.org/content/early/2020/04/14/science.abb5793

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Šodien īsti nav laika pievērsties, bet apsveicu visus "uz savu viedokli spējīgos" ar šīsdienas 2gab galvenajām ziņām, kuras publicētas 'tepat Lv galvenajos mēdijos.Tas reāli priecē.Gan jau 5tagons kko uzraks un gan jau arī Lvijas ieguldījums nāks par labu,tāteikt, kopējajai lietai.Palasot "iesaistīto" pētnieku sarakstu,dažas iepriekšējās dīvainās lietas sāk likties mazāk dīvainas.Ieskaitot pat dažus Zviedrijas aspektus.Tā ka mazāk nevrozēt un katram būt atbildīgam 1kārt par sevi.Vanga teica, ka izdzīvos labdabīgi noskaņotie;)

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

Vanga esot mirusi.

WALA Reģ.: 19.06.2002
3 0 Atbildēt

Es būtu par to ka Dievu, Vangu un citādus "brīnumus" liekam mierā. Pareģojumi Vangai dzivai esot izdevās par konkrētiem cilvekiem ko spēja aptaustīt, visu parējo "fanātu kustība" piedēvēja klāt (un izskatas ka turpina - laikam labs bizness !!!) Spēks tā teikt ticībā, un arī "aklumā" pie reizes.

Ir cilveki kuri labi ievēro sakarības gan dabā, gan vidē utml. un viņiem izdodas dažas lietas "uzminēt" (varētu pat to nosaukt par educated vai experience based guess), bet nepārvērt3jam culvēku "maģiskās" spējas !

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Man viens kolēģis ārkārtas situācijas pasludināšanas dienā visā nopietnībā teica, ka piepildās Vangas pareģojums, ka 2020.gadā pasaulē iestāšoties bads.

WALA Reģ.: 19.06.2002
5 0 Atbildēt

Nu pie šādām situācijām es varu tikai dziļdomīgi paklusēt ...

Kaut gan varbūt arī saprotu nabaga pilsētniekus, kas laukus nav redzējuši utml. pilnīgi iespējams ka tā var arī domāt, taču viens vīruss neapstādina lauksaimniecību utml. Tas protams rada problēmas, bet neko nepārvaramu, pieņemot ka kāds grib strādāt, nevis no valsts naudu "iesūkt" nepieliekot pūles ..

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Iespējams, ka par reliģiju pasaules mērogā tuvākajā laikā nāksies dzirdēt, ieskaitot arī tiem,kuriem tā nepatīk.Katram lai savs Dievs un izpratne.Līdz brīdim,kamēr kāds kaut ko sāk izmantot un/vai citiem uzspiest.

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 0 Atbildēt

Par šo nevajag domāt, ka tādiem kā es, ir kas pret reliģiju, mēs vienkārši "ticam" pilnīgi citām lietām, arī reliģijai bija ir un būs sava vieta (cerams saprātīga, nevis tipa "Krusta kari"), tikai tas nav man domāts pasākums, bet nekad neesmu atteicis palīdzēt baznīcai vai to apmaklēt (gan pavisam ne lūgšanai), reizēm baznīca ir ļoti nepieciešama un laba lieta konkretai sabiedrības daļai.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Baznīcas apmeklējumam katram savs mērķis- daudzi tās "apmeklētāji" domā, ka tur var kko nopirkt vai atmazgāt pa nedēļu sastrādāto.Interesanti, kas notiek aizkadrā.Krievi reāli būvē mega būvi par miljardiem (pieejamas info teju nulle,uz 5/9 tam bij jābūt Gatavam),T-amps esot izteicis gatavību kaut kādā būvniecībā (varen zīmīgā vietā, triju reliģiju krustpunktā) "piedalīties" ar daudz miljardiem, savukārt populāras austrumlielzemes ideologi pa savam prātam esot pārrakstījuši dažus Bībeles pamatjēdzienus. Tāteikt,visas darbības notiek situācijai un laikmetam atbilstoši.Irānas galvenajā templī pēc 4.janv notikumiem esot uzvilkts tumšais atriebības karogs.Kopš viduslaikiem tas neesot tur manīts.Jā,protams,es aiz nekonedarīt izlasīju Jūtupu;)

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Kuri krusta kari bija tie nesaprātīgie?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Kāpēc pagātnes formā, viss turpinās, t.i cīņa par "pareizo" ticību ja nu gadījienā iepriekš nebija saprotams !

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Sludināšana ar zobenu neizklausās saprātīgi. Tas ir no sērijas, es jūs piespiedīšu mīlēt Raini.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Sazvērestību teoriju mīļotāji var ieskatīties šaja Wiki saitē par virusu laboratoriju Ķīnas provincē :

en.m.wikipedia.org/wiki/Wuhan_Institute_of_Virology

Un ja netīk šī versija, tad selektīvi izvēloties zinamos faktus var "selekcionēt" sev mīļu versiju ...

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Te arī palūgšu pievērst uzmanību minētās laborotorijas bioloģiskās drošības standartu atbilstībai:

en.m.wikipedia.org/wiki/Biosafety_level#Biosafety_level_4

Kā jau iepriekš tiku rakstījis - lai kaut kas nejauši izmuktu no tadas laboratorijas - izcili idioti butu jāpieņem darbā !

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Paklau, a ko tā laboratorija ir reāli panākusi un kādu godu sev nopelnījusi, ja reiz nemācēja ne prognozēt, ne brīdināt, ne arī laicīgi trauksmi uzcelt? Kas viņus finansēja un par ko tika maksāts?Kāds ir reālais pienesums valstij un pasaulei no tā, ko šamie tur gadiem pētīja un manipulēja??

WALA Reģ.: 19.06.2002
3 0 Atbildēt

Gan jau ka tev nebūs nekāds jaunums ka zinātne nereti ir pašas zinātnes pēc, un tas pat nav nekas slikts, jo arī precīzai informācijai un statistikai ir vērtība. Nevienmēr no tā ir tūlītējs praktisks labums, taču tas rada apstākļus arī jaunu zināšanu radīšanai. Šajā brīdī bariņš par vīrusiem zinošu cilvēku ir bezmaz zelta vērtē ...

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Vispār jau brīdināja gan, ka ciems netālu no infekcijas perēkļa sikspārņu alas. Un kādu trauksmi celt laboratorijai ja no viņiem tas nav pasprucis.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

9 klāt pie 660.

Tāds piesardzīgs optimisms.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Pie cik testētajiem?

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

kasinsh79

Kā covids ietekmē Tavu mājas būvniecību ?

Cik nopratu paša biznes covid laikā pat krietni labāk ?

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

GB12 rakstīja: Sūdzas gan... nezinu, kā medijos, bet man viens draugs Vācijā dzīvo, pašam savs neliels bizness. Viņš saka, ka ļoti jūtami krītas pirktspēja. Tikai starpība tāda, ka vāciešiem ekonomika bija stiprāka, sociālā sistēma labvēlīgāka, līdz ar to, krīze mazāk sāpīgi skars. Pie tam, vāciešiem izteiktāki lielākai daļai ir arī dažādi uzkrājumi nebaltai dienai, bezdarba apdrošināšanas bez valsts noteiktajiem pabalstiem u.tml. aizsardzības, tāpēc viņi nekrīt tik ļoti panikā.

Nejauc divas lietas - apgrozījuma kritums ikdienā pret apgrozījuma kritums krīzes laikā ar apgrozījumu un pirkumu apjomu valstī, kurā sestdienās/svētdienās veikali ir ciet arī bez visas krīzes pret valsti (un valsts par ekonomiku tad nesūdzās), ar valsti kur sestdienās un svētdinās krīzes laikā veikelai aizvērti lielcentros sestdienās un svētdienās... Kā vācieši pagūst visu nepieciešamo nopirkt darba dienās?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Par tiem TC Vācijā taisnība... šo faktoru palaidu garām.. bet jā, atceros, ka vienu gadu biju Frankfurtes izstādē un pēc tās piektdienas vakarā pēc 20:00 nekur nebija iespējams paiku nopirkt, tikai DUSos... un nākamajā dienā veikali arī nestrādāja...

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

smaidiigais rakstīja: paņem un salīdzinu prognozes un gultu skaitu Zviedrijai un Latvijai

covid19.healthdata.org/latvia

covid19.healthdata.org/sweden

Un tad turpini atbalstit.

PN - ar ko mums diži sliktāk kā Zviedrijā? Ka nedrīkstam pulcēties? bet ekonomikai - ko tu diži piesauc - no tās pulcēšanās ne silts, ne auksts. Mums, tāpat kā SE, ir vaļā krogi un veikali, un uzņēmumus neviens neklapē ar varu ciet; cits jautājums, ka paši uzņēmēji never savus krogus vaļā, jo tūristu ta naff...

Zviedriem vienīgais reālais ierobežojums ir uz pulcēšanos...

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti