Kas ir koronavīruss Covid-19? Kādas pazīmes? Kā izsargāties? Tagad arī Latvijā

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Kāpēc tik traka ņemšanās ap koronavīrusu Covid-19? Cik tas ir bīstams!

 
taaneko Reģ.: 30.07.2008
0 0 Atbildēt

viencexperc rakstīja: tu taču nebaidies no covid... kur tad problēma - dabūt covid vīrusa marķieri ( jau 50 gadus neviens nepotē novājinātu vīrusu)

Jā no kovida es nebaidos, jo esmu to vismaz 8 reizes izlaidis sev cauri, bet vakcinēties vakcinēšanās pēc neredzu lieku jēgu. Domāju, ka pēc tik maza mutāciju skaita neviens vēl īsti nezin nemainīgo celma daļu. To lieliski parādija notikums ar dāņu ūdelēm, kuru kovīdiņš bija vienaldzīgs pret ar tādām grūtībām izstrādāto panaceju. Tā viņas visas arī apkāva, jo ja paspruktu vaļā tas- viss darbs būtu vējā.

Bet tu droši vari vakcinēties, nanis pēc pret visu un kautvai katru rītu.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
3 0 Atbildēt

Nevajag muldēt. Tādas stulbības vari rakstīt antivakseru forumos, tiem idiotiem.

Ja tu būtu saslimis, tad:

1) inficētos arī tev tuvi cilvēki, un kādam būtu bijusi smagāka forma nekā tev, un tu par viņu pārdzīvotu un nerakstītu tādas stulbības

2 ) ja tu būtu tik vigli to izlaidis sev cauri, tu nebaidītos no covid vīrusa, un tāpēc nebaidītos uzņemt tā marķerus.

Nevajag te muldēt par to, ko nezini ( mutācijas).

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 6 Atbildēt

Es tev novēlu lai tu patišām inficētos, aplipinātu kādu savu tuvu radinieku un viņš nomirtu. Tad tu redzētu vai ir jēga - covid apturēt un pilnībā iznīcināt, vai nē.

taaneko Reģ.: 30.07.2008
4 1 Atbildēt

Nu nesatraucies tik ļoti. To, ka man vajadzētu būt ļoti slikti tev kariņš pateica? Es taču nesatraucis! Esmu vairākās pasludinātajās riska grupās. Ir gan liekais svars, gan smēķēju, gan virs 50 gadiem. Ēdu dzeru daudz un vispār dzīvoju neveselīgi, bet ar baudu. Bērni neslimo tapēc ka viņi vienkārši ar kovidu neslimo, bet sieva, nu sieva savos, 30 vienkārši neslimo.

Visi jau nav tādi nīkuļi kā tava dzimta.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 2 Atbildēt

es pat nezinu ko kaut kāds kariņš pateica. Es esmu izglītots cilvēks.

šī nav pirmā vakcīna, un nav pēdējā. Pavisam nesen radīja vakcīnu pret Ebolu. Un neviens Āfrikā par to neraud. Tevī pašā ir daudz potes sabāztas, un re - vesels. Turklāt, viena pote ir ar iepotētām veselām šūnām ( pret to bērniem ir vislielākā alerģija un potes pēdas paliek uz mūžu). Bet kovida vakcīnā nekā tāda NAV.

Bet no zālēm mirst. Man bijušā darba kolēģe atdeva galus no paracetamola pārdozēšanas ( koldrox). Sirsniņa neizturēja un salīmēja pedāļus. Un neviens neraud un neiznīcina coldrex krājumus.

Tā ir testēta. Pašlaik tikai ASV potēti 1,9 miljoni, Izraēlā 20% žīdu.

taaneko Reģ.: 30.07.2008
1 0 Atbildēt

Ebolas vakcīnu mēģināja uztaisīt no 2002 gada. Kopš tā laika pārdzīvoti 4 vai 5 viļņi ar nez cik tur mirušajiem. Un ebola ir daudz letālāka.

Vai pieminot ebolu tev nav sajūta, ka iešauj sev kājā?

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
4 0 Atbildēt

Pipec Tu taču neesi adekvāts, citam piesolīt ko tādu. Lūko pats sev to neizsaukt.

taaneko Reģ.: 30.07.2008
2 0 Atbildēt

Nebēdā nenieka, tas grūtgalvis tāpat ir tukšs kā lauku plenča maciņš.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Heh, Covid testu nevajadzēs veikt ieceļotājiem no UK twitter.com/ltvzinas/status/1349719069864448000?s=19

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt
msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

eidis rakstīja: Un tie kas braucot ar Golpu atstiepa pedāļus dēļ nepilnīgas drošības tevi nebaida?

Ir tāda lieta kā saprātīgs risks, ko pieauguši cilvēki parasti spēj uzņemties. Piem braukšana ar auto vai velo ir tieši tāds piemērs. Kur braukšanas riskam tiek pretstatīts daudz augstāks risks nomirt badā, ja nebrauksi uz darbu.

Vakcīnai ir analoģiski: ir kāds maznozīmīgs alerģijas risks vakcīnai, kuram pretī ir daudz augstāks risks saslimstot. Turklāt saslimt vairākkārt, jo izslimojot ne vienmēr veidojas nourība

Otrajai rindkopai es pilnīgi piekrītu, tam kas trešajā ne sevišķi - es par mazāku risku uzskatu vīrusu, kuram ir kādu 50% iespējamība ka tas slimību neizraisīs, vismaz 40% iespējamība ka izraisīs vieglu slimību, pāris procentu iespējamība smagai slimības gaitai un 0,0x% iespējamība atstiept pedāļus [tā es tos riskus konkrēti priekš sevis saskatu] nekā kaut kādu eksperimentālu, steigā sastaisītu poti kura var sačakarēt manu imūnsistēmu. Es esmu priecīgs ka es kaut kādā potēšanas svarīguma kārtā esmu kaut kur pašā apakšā, attiecīgi man šogad diez vai kāds ar poti uzbāzīsies un līdz ar to varēs mierīgi paskatīties kas notiks ar sapotētajiem līdz trešajam vilnim un tad, kad tas panesīsies, un izlemt, ir tas risks to vērts vai nav.

P.S. Pirmajam otrās rindkopas teikumam īsti nevaru piekrist - tas kādu paniku masu mēdītājiem izdevies sacelt rāda ka lielai daļai cilvēku apziņa ka viņi visu laiku riskē ar savu dzīvību ir sveša.

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

Potes komplikāciju iespējas ir vairākas kārtas zemāka kā slimības komplikāciju. Potē pēc būtības ir radīts mākslīgs RNS kas atbilsts vīrusa RNS. Attiecīgi potē ir mazāk vīrusa sastāvdaļu, aiz ko arī riski mazāki.

Es ne visai saprou kas ir tā panika, ko piesauc. Es tādu īsti neredzu.

Ir taisnība, ir pieaugusi nenoteiktība (kas psihologprāt arī izsauc antivaxeru noliegumu kā aizsargreakciju), bet es darbā pie tās esmu pieradis un mani nekā tas īsti nesatrauc.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 0 Atbildēt

Viens no antivakseru argumentiem, pie tam, manuprāt, kaut ck jēdzīgajiem, ir tas, ka ķipa vakcīna neesot pietiekami izpētīta - vajagot cik tur gadus (citi saka, 3, citi - 5, citi - 10). Bet, pirmkārt, tas jau vairāk tomēr no slimības ir atkarīgs. Otrkārt, cik lasīts par šo tēmu, lauvas tiesu laika jau neaizņem pati vakcīnas radīšana vai pat pētījumi, bet gan birokrātija, kurai jāiziet, lai medikamentu "izsistu" cauri institūcijām. Un tas jau neattiecas tikai uz vakcīnām, bet uz dajebkuru medikamentu. Un daudz kas ir atkarīgs arī no projektam paredzētā finansējuma. Covid gadījumā bez lieka bazara tika aizvākts birokrātiskais process, lai vakcīnu pieejamību padarītu pēc iespējas ātrāku, bet ar tādām pašām prasībām, kā jebkuram citam medikamentam. Un šeit, visticamāk, ir arī iemesls, kāpēc joprojām EMA nav devuši zaļo gaismu Zenecai.

taaneko Reģ.: 30.07.2008
2 0 Atbildēt

Vai tev nekādas nekādas pārdomas neraisa fakts par 2 000 000 dāņu ūdeļu? Cik pūļu tika pielikts lai nozūmētu tādu daudzumu? Cik maksā tie 2M? Cik sver? Cik lielu tilpumu aizņem? Kapēc exprestempā visas bez izņēmuma un šķirošanas? Un pat neviens dzīvnieku mīlis neiepīkstējās? Kapēc info bija tikai 2 dienas? Pie tam vakcīna jau bija un notika pēdējie testi un efektivitātes apstiprināšana.

Iedomājies ka Latvijā kkāda cūku mēra gadijumā nogalinātu pilnīgi visas cūkas? Kapēc ne? Kapēc tikai vienu fermu, bet te visas valstī nebrīvē esošās? Un kā reaģēt uz ziņu, ka kkādu muļķīgu ūdeļu rezultātā visus vakcīnas izstrādes darba augļus varēs noskalot podā? Kur ir garantija, ka kkur jau nav mutācija, kas šo vakcīnu padara par pilnībā bezjēdzīgu?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Pirmkārt, vai nebija 4 000 000?

Otrkārt, vai Dānijas valdība nevar, tāpat kā Latvijas, pieņemt stulbus lēmumus? Pēc šī gadījuma Dānijas tirdzniecības ministram pat nācās atkāpties no amata. Kā zināms, ūdeles tika apkautas tikai Dānijā, vismaz tādā masveidā. Citās valstīs ūdeles neaudzē?

Treškārt, cik atceros (tagad vairs negribas pētīt), bija bažas, ka pret šo mutāciju vakcīnas varētu būt neefektīvas, nevis drošība, ka tas tā tiešām ir.

Bet vispār - ko tu ar šo gribēji pateikt?

taaneko Reģ.: 30.07.2008
2 0 Atbildēt

Tikai to, ka vēl nekas nav beidzies un pa agru lēkāt un un sist plaukstiņas Mums protams ir paveicies ka mums ir Kariņš un Viencexperc, bet domāju, ja mums ar kovīdiņu jādzīvo vēl būs ilgi. Un pēc mana subjektīvā viedokļa, labāk ir pamēģināt kā ta slimojas un ko šams no sevis veido nekā špricēt sev vakcīnu, pēc tam vakcīnas labojumu, pēc tam labojuma papildinājumu utt.

Experca nošķiebtajās smadzenēs radās tēzes par to ka labāk par 1,5€ nopotēties nekā pirkt zāles pa 100€. Lūk arī visā krāšņumā uzpeld slavenā latviešu grūtgalvība. Cilvēks kurš neredz kliedzošu diferenci starp 1G x1, 5€ un 1M x100€.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Neviens jau arī "nelēkā un nesit plaukstiņas". Pat atklāti saka, ka šogad diez vai pūļa imunitāti iegūs. Bet to, kā "tā slimojas", mēs šobrīd redzam. Un tas, ko redzam, diez ko daudzsološi neizskatās.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 1 Atbildēt

Jaunākās ziņas no antivaxeriem

Šobrīd aktīvi tiek koordinēts boikots pret mācību iestādēm, kas liks skolniekiem valkāt maskas.

Un, protams, 16.01 kārtējais brīvības brauciens. Lokācija tiks paziņota vēlāk.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Nē, nebūs reida. Nav taču nekādu antivakseru. Kā tad var būt reids?

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

es tev prasu, tu nevari atbildēt. Ja esi gudrs, nevis stulbs neizglītots, atbildi uz 3 jautājumiem:

1) Kā darbojas vakcīna?

2) Kāds ir vakcīnas sastāvs

3) Kāpēc, konkrēti, tu esi pret vakcināciju?

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Es redzu, ka pēdējās dienās es pastrādājis un pētījis to mēness jautājumu, bet atbildes vēl nav.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

tur tā lieta, ka pats nemaz nezini. Ar to arī jāsāk. Ka protestē pret to, ko nemaz nezini.

Izlasi, un tad atbildi. šie jautājumi nekur nepazudīs.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

No manas lohpozīcijas gan izskatās, ka aVakseri pasniedz savu darbību kā mistisku cīņu pret LV valdības lēmumiem un atsevišķām nepopularitātē kritušām vietējajām amatpersonām.Vienlaikus nepopularizējot problēmas patiesos apmērus un faktu, ka būtībā tā ir cīņa pret visu pasauli- gandrīz visas citas valdības un 99% globālmasu mēdītājus ieskaitot.

Varētu protams cīnīties pret apakšbikšu tirdzniecības aizliegumu LV un/vai pajautāt, kur un kā daži depputātti šajā trauksmes periodē ieguvuši glītu frizūru vai izveikuši kādu skatienam apslēpto orgānu vaksāciju,taču globālam risinājumam būtu jādodas krustagājienā vismaz uz brisseli un tālāk uz pvo un ano un utt.

Paskatīsimies, kurš būs tas 1mais Varonis, kas atteiksies no dūriena kopā ar savu ieņemamo amatu vai darba posteni.Prottams, izlaižot gadījumus, kad kāds ar to varētu nodrošināt savu un sev tuvāko labklājību līdz pat pilnīgam pi...

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Grūti pateikt, pret ko cīnās.

tie, kas izdomā, jaunas "sensācijas", tie zin visu patiesību. Jo, piemēram, par to vakcīnu "maiņu" - nevar - filmēt, tad iziet pasmēķēt uz 10 sekundēm, atgriezties un uzfilmēt atlikušo vakcinēšanas daļu. Video speciali tika izgriezts fragments.

Un tas pats ar visu pārējo. Visi tie safabricējumi ir tīšs darbs, domājams, savas popularitātes celšanai. Ielika video/rakstu soctīklā, un to video/rakstu daudzi apskatās, pārpublicē.

Tikai jautājums ir par tiem debilajiem, kuri uz tā uzķeras.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Kas šitajā reāli besī, ir vakcīnas zaļās gaismas trūkums tam sviestam, kas šobrīd pasaulē - maskas, distance un ... striķis.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Ņepoņal? Zaļās gaismas trūkums kam?

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
3 0 Atbildēt

Tam, ka pat vakcinējies nebūsi brīvs no maskas vai distancēšanās.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 0 Atbildēt

Nuuuu, kādu laiku tā diemžēl būs un, manuprāt, nepatīkami, bet saprotami. Pirmkārt, cik saprotu, vakcīna nepasargā pašu no inficēšanās vispār, bet šo iespēju samazina, toties pasargā no komplikācijām (kas attiecīgi samazina vakcinētā iespējas nonākt slimnīcā un būt par slogu veselības aprūpes sistēmai), kas vēl būtu viena puse, bet pagaidām, cik saprotu, nav līdz galam izpētīts arī tas, vai vakcinētais-inficētais var/nevar pārnēsāt infekciju tālāk (attiecīgi, inficēt kādu, kurš pēc tam kļūst par slogu veselības aprūpes sistēmai, nu, līdzīgi kā bērni vai bezsimptomātiskie). Tāpēc jau ir svarīga tieši pūļa imunitāte, kas, vismaz kā šobrīd izskatās, ņemot vērā antivakseru procentu, tuvākā gada (vai pat gadu) laikā diemžēl sasniegta netiks. Un, attiecīgi, antivakseru dēļ, kā jau teici, diemžēl pārējiem vēl ilgi nāksies staigāt gan ar maskām, gan distancēties un saglabāsies arī citi ierobežojumi. Es gan esmu pārliecināts, ka, samazinoties izplatībai un daudzmaz nomierinoties mediķu uzkārienam, ierobežojumi arī tiks mīkstināti. Cik ļoti tas viss mazināsies, tas jau ir atkarīgs tikai un vienīgi no pašiem...

Īsāk sakot - ar maskām un distancēšanos tu esi atbildīgs pret citiem, ar vakcīnu tu pasargā sevi, dod ieguldījumu šī visa apkarošanā un laikam arī esi atbildīgs pret citiem...

Bet par striķi - es tak tev jau cik reizes teicu - aizej pie terapteita... Vot, neklausi spītīgi cilvēku, kurš rūpējas par tevi

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 1 Atbildēt

Bet es tiešām nespēju saprast to ņemšanos ar maskām. Manuprāt, tā ir viena no vismazākajām problēmām visā šajā. Pagājušajā nedēļā man bija apmēram 2 stundu ilga tikšanās, protams, visi, kas tur bijām, vilkām maskas. Pēc tikšanās es pat aizmirsu, ka man tā ir uzvilkta, tik pierasts jau bija, elpošanas grūtību nekādu. Attapos par tās esamību tikai tad, kad biju iekāpis mašīnā un sācis braukt.

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Tev laikam nav briļļu. Man ir. Aukstā laikā ar to masku - tas ir psc.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Nav gan, jā. Bet, nu, tas ir arguments. Es vairāk par to "grūti elpot" un tamlīdzīgo retoriku, nemaz nerunājot par "nebrīvs cilvēks" glupībām.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Var pašķirt sākumu un palasīt kuri personāži prognozēja, ka uzliekot masku CO2 būs debesīs un visur mētāsies līķi vai kā minimums smadzenes atrofēsies. Vēl lika te priekšā grafikus pie cik liela CO2 līmeņa zaudē samaņu kam nav nekāda sakara ar maskām. Demagogi nolādētie.

Tā pārspīlētā vaimanāšana stipri atgādina krievu vecāku argumentus, ka mācot bērnudārzā LV valodu tas neatgreziniski sakropļošot bērnus, tagad to pašu viņiem redz maskas nodarīšot.

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Sēžot iekštelpās visu laiku varbūt tas ir mazāk jūtams, bet pēc pastaigas labā tempā ienākot iekštelpās, piemēram, veikalā, uzreiz aizsvīst visa uzpurņa iekšā un sajūtas nav foršas. Nav jau mirstamā vaina, bet neērtība ir un es nesaprotu, kāda velna pēc to cilvēki to gan nedrīkstētu paust?

iciks Reģ.: 29.05.2013
1 0 Atbildēt

Vēl 1 būtiska lieta - uzpurnim IR jābūt līdzi. Man ir sanācis, ka apģērbju citu jaku, ko retāk nēsāju un atjēdzos, ka veikalā mani iekšā nelaidīs. Gadās arī tā. It kā nav mirstamā vaina, bet tomēr neērtības tas rada.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Bet pauda jau ko citu, kaut kādas pasaules gala teorijas.

taaneko Reģ.: 30.07.2008
4 2 Atbildēt

Es pieļauju, ka man uz vecumu doma vairs nav tik asa, es gan arī ne ļoti cītīgi sekoju un piesliecos kādai no nometnēm, bet paskaidrojiet man lūdzu- ja efektīvākā vakcīna laikam bija ar 94% efektivitāti, vakcīnas esamība garantēja smago simptomu neesamību nevis imunitāti pret vīrusu, tad manā prātā sanāk ka 60 cilvēkiem no 1000 slimības gaita tomēr būs smaga. Pareizi saprotu? Jautājums- cik no 1000 saslimušajiem nevakcinētajiem patlaban nonāk slimnīcā ar smagu slimības gaitu? Apmēram tikpat. Tad kur ir rezons no tā visa?

Farmācijas kompānijas saņēma easy money, par reakciju uz pirmo aktuālo jautājumu un tas nebija- kā nesaslimt, bet gan kā nenomirt. Rezultātā ir vakcīna, kas nedod imunitāti, bet pasargā 940 cilvēkus no 1000 no nokļūšanas reanimācijā. Bet arī bez vakcīnas tie skaitļi ir līdzīgi. Vēlreiz jautāju-kur slēpjas jēga?

taaneko Reģ.: 30.07.2008
2 2 Atbildēt

Papildināšu domu- vai nav prātīgāk sagaidīt vakcīnu, kas dod imunitāti pret visu kovidu mutācijas ieskaitot, nevis līksmot par kko, kas ļauj pārslimot nemanāmi. Es jau tagad tā pa brīžiem iespējams pārslimoju. Nemanāmi pārslimojot pielipinu sunim, tas papagailim un papagailis mutējušā veidā man atpakaļ. Tad kur ir apkarošana?

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 1 Atbildēt

Es domāju tu putro jēdzienus: nevakcinētu cilvēku smaga slimības gaita = reanimācija. Augsta t by deafult. Vakcinētiem cilvēkiem infekciju pamatā nesajutīs, tie ko nosauci par "smagu" gaitu, tiem būs augsta t.

Tu izmanto parastās demagoģijas šķēres - neviens nav teicis ka VISI, kam tā vakcīna neiedarbosies, nonāks reanimācijā. Tiem kuriem vakcīna nedarbosies, būs nevakcinēti vnk ar visām sekām, kuras redzam.

Vakcīna dod imunitati pret visām cirkulējošām mtācij;ām. Visaptverošs iesējamo mutāciju segums nebūs nekad, un nav arī vajadzīgs. Tas ko palaidi garām - koronavīrusi cilvēkos cirkulē jau sen. Tie ir daļa no sezonālām iesnām, klepiem utt. Tos nav nekādu vajadzību īpaši apkarot

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
5 0 Atbildēt

Kad tu esi saslimi ar stingumkrampjiem, vai poliemolītu tev bija smaga vai vidēji smaga slimības gaita?

Pareizi. Tu nesaslimi, jo vairak kā 90% sabiedrības ir potēti un infekcija neizplatās. Un ja neizplatās, tu nesaslimsti.

Vakcinācija dod kolektīvu aizsardzību visai populācijai.

Tāpēc tie tavi cipari ir nepareizi.

60 no 1000 nenonāks slimnīcā, jo viņiem nebūs no kā inficēties.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

c attēlā ir puse potēto. Ja potēto ir virs 75%, tad sarkano cilvēciņu būs vēl mazāk.

Un ne katrs sarkanais ir ar smagu slimības gaitu.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Vecīt visu cieņu tev, lūk šim bija jābūt katram "klaunam" degungalā, un vēl krutāk, ja kāds tiešām sarēķinātu riskus LV gadījumam, cik tad daudz cilvēku ir nepieciešams vakcinēt, lai tālāk būtu pofigs par visiem antivakseriem.

P.S. taču valdībai jau labāk patīk rīkoties ar kaut "saprotamāku" kā atļaujamo preču sarakstu ... nevis matemātiku.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Matemātiķi viegli palaida, lai vada šaha federāciju un nemaisās. Gudri cilvēki tur neder.

Kalvis99 Reģ.: 13.09.2017
2 0 Atbildēt

avots:https://www.bbc.com/news/health-54993652

Katram pagājušā gadsimta ražojumam ir rokā divas rētas. Kāpēc tad nebija nekādas pretvakcinācijas kampaņas?

Nesaprotu kurā brīdī sociālie un mārketinga cilvēki pārņēma dominansi sabiedrības domā. Strukturētu šķidrumu dzert ir veselīgi, katrs uztura bagātinātājs, kuram nav nepieciešama zāļu vielu reģistrācija un klīnisko pētījumi ir labi. Degvielas magnētiskie taupītāji, elektrības taupīšanas kastītes rozetē, āderu mednieki, magnētiskās lentas tas viss ir dabisks un OK. Esmu ķīmiķis daļu savas darba dzīves pavadījis organiskajā sintēzē un zāļu vielu izstrādē. Kurā brīdī zinātne, medicīna ir kļuvusi par bubuli, kur citi brēcēji ir pareizie?

Ārsts rekordists ar vairāk kā 7000 pacientu arī turpinājis darbu:

www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/gimenes-arsta-jura-jakovina-pacientus-bridina-par-covid-19-risku.a388953/

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Reiz lasīju rakstu par mūsdienu cilvēka evolūciju. Ka mūsdienās cilvēks paliek stulbāks. Mūsdienu vide, komunisms, dod iespēju debiliem ne tikai izdzīvot, bet, pat radīt pēcnācējus.

p.s.

Cilvēkiem smadzeņu apjoms samazinās. Turklāt, pa pēdējiem 100 gadiem tas notiek straujāk, nekā pa pēdējiem 40 000 gadu auga. Optimisti ( laikam tie pasi muļķi) uzskata, ka tas ir tāpec, ka smadzenes kļūst advencētākas, bet ... diez vai.

WALA Reģ.: 19.06.2002
3 2 Atbildēt

Komunismu tu velti piesauc, lai cik sūdīga bija vai nebija LPSR un CCCP izglītības sistēma - tā bija par 3 pakāpēm krutāka kā ASV. Respektīvi vidējais "muļķis" no LV bija starp 30% gudrā gala ASV iedzīvotāju. Jā apmēram top 5% ASV iedzīvotāju varētu būt vidēji ar labāku izglītību kā top 5% LV pilsoņu, taču ja skatītos CCCP mērogos, tad baidos ka CCCP top 5% kapitāli saliktu ASV.

Un mācoties ASV vienā no ļoti bagātiem Sietlas apkārtnes rajoniem - aina diemžēl bija vēl sūdīgāka, matemātikā pa visu (tad 1000+ skolēnu, tagad vēl stipri vairāk) skolu varēja salasīt tikai vienu 30 cilvēku matemātikas klasi kas spēja ar universitātes pirmā kursa matemātiku (Calculus) tikt galā.

Un tā kā LV biju gan labi apguvis angleni un mateni - tad tur mācīties tas vispār nesagādāja problēmas - vispār varēju pildīt kaut tikai katru 3 mājasdarbu un saņemt sekmīgas atzīmes. Man vēl kaut kur pat stāv grāmata no "Autoshop" pasniedzēja, tur "nākamie mehāniķi" ieguva savu pirmo pieredzi ( bled 3 ātrumu automātu nemāk izjaukt un salikt atpakaļ ...).

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 1 Atbildēt

Par izglītību nav taisnība - PSRS skolēni bija čotka iekaluši galvā visus iespējamos likumus, bet kad nonāca līdz izmantošanai, tad nekādi nespēja tos identificēt kā izmantojamus un praktiski izmantot. Rezultātā - visa tā izglītība radīja tikai erudīciju. Ir jāsaprot, ka PSRS jau gudri cilvēki īpaši nebija vajadzīgi, tikai paklausīgi. Tāpēc skola = daudz vielas, kas rūpīgi ākaļ galvā. Un ja tu domā, ka kautkas būtiski mainījās izglītības sistēmā 1990. gad;ā, tad tu maldies.

Savukārt importa izglītība balstās uz pielietojamību (tici man ir ļoooti bagātīga pieredze šajā). Ti. stipri mazāk priekšmetu. Pamatā tikai pielietojamie izvēlētajā rofesijā un grupas darbi, grupas darbi, grupas darbi..... Principā laiks ir 50/50 lekcijām un grupas darbiem. Jaunieši iemācas izmantot vakar lekcijā skaidroto un sava starpā sadarboties. Efektu mēs redzam ekonomikā.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 1 Atbildēt

Teikšu tā mācījos tajā ASV skolā ar 4 emigrantiem no Krievijas, viens ieleca gada vidū - ne velna - amerikāņi bija par vairākam pakāpem stulbāki, gan teorētiski gan praktiski.

T.i. un tie atkal ir (bija) <10% to kas bija vai nu teorijā gudrāki, vai praksē saprātīgāki.

Un tas ko stāsti varbūt strādā Eiropā ( uzreiz nāk prātā Vācija), bet ASV - nekas tur tā nestrādā. Jau pieminēju Autoshop - skuju - nemāk pat 3 pakapāju automātu izjaukt un salikt atpakaļ, paliek pāri frikciju diski un vēl viskautkas ( pats tad lūrēju no malas un "gudri komentēju", kā džeki kas brauca un itkā paši ķīlēja Jeep CJ5 un vecu polcijas kruzeri, mēģināja mācību līdzekli - automātu - izjaukt)

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Eiropa (Dānija). Iespējams, ka svarīgs ir reitings. Stāsts ir no pirmā 10nieka skolām. Eiropā.

Eiropā ir diezgan daudz "finansējuma apgūšanas" skolas, kur iespējams notiek tevis piesauktais. Turklāt no sovoka Rietumos nonāk ambiciozākie studenti. Attiecīgi sovoka izglītības sekas, iespējams, pārvarētas ar raksturu.

Savukārt sovoka izglītības iezīmes tika konstatētas ilgstošā periodālaiku pa laikam testējot.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

》ar 4 emigrantiem no Krievijas, viens ieleca gada vidū - ne velna - amerikāņi bija par vairākam pakāpem stulbāki,

Nu tu salīdzināji, kurš katrs pāķis uz ASV jau nedevās kur nu vēl mācīties. Tas tagad dodas uz UK mācīties sēnes lasīt.

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 2 Atbildēt

Nu varbūt man vienkārši veicies, jo esmu paraleli stradajis ar daudziem kolēģiem no Ukrainas, Krievijas, Baltkrievijas - un man nav pamata pārmest viņiem stulbumu. Jā citas infotelpas reālijas bija pamanāmas, bet ne prasts stulbums, kā lielai daļai amīšiem.

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
1 0 Atbildēt

5G visu strukturizē smadzenēs un vēl te neticēji katrs pats sev ar rociņu visu laiku massē ar to starojumu savu galviņu

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Laikam šai sērgai nav īsti fizioloģisku sakņu. Es saprotu, ka inovatīvo kustību aizsāka QAnan 4 gadus atpakaļ un kustības izplatības iemesls ir sociālie tīkli.

Resp stulbeņi ir bijuši vienmēr, bet nekad nav bijusi laba metode kā priekša pateikt stulbas domas

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 3 Atbildēt

Āderu medniekiem vari likt mieru - tā ir fizika (ja runājam tīri par ūdens meklēšanu laukā). Par pārējo - balta patiesība.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Jebkuri āderu meklētāji ir šarlatāni. Tīra fizika. Viņus glābj tas, ka Latvijā ūdens ir teju visur, atliek tik rakt. Rīkstniekiem, kas naftu meklē tik labi neklājas. Pie tam par neveiksmēm jau apkārt nekladzina.

taaneko Reģ.: 30.07.2008
1 1 Atbildēt

Dīvaini, ka potēšanās entuziasti neievēro, ka lielākā daļa no problēmas noliedzējem ir gados. Tas attiecas arī uz ārstiem. Varbūt tas ir dažādās izglītības kvalitātes dēļ, bet varbūt to sauc par dzīves pieredzi. Iespējams ka tā ir neuzticēšanās mūsdienu kvalitātei, jo mūsdienās neko ilgmūžīgu netaisa. Un galu galā kas notiks ja tāds potētais aizvedīs sevī esošo, dusošo un pazīmes neizrādošo vīrusu kkādiem nepotētiem čukčām vai polonēziešiem vai vēl kādai hvz mazākumtautībai? Spmirs kā mušas. Arī tādi gadijumi ir bijuši.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Un vecāki cilvēki vairāk uzticas tiem kas "runā no augstas tribīnes", viņi uzticas TV un daudz kam ko redz interntā. Diemžēl šī uzticēšanās "inerce" šodien vairs nemaz tik laba nav - ir ļoti daudz mēslinformācijas "deguna priekšā". Tāpat arī ja ir pierasts dzīvot ar autoritātēm kam var uzticēties - tas aŗi mūsdienās ir jau problemātiski.

Man nav autoritāšu, tas attiecīgi ļauj kritiskāk vērtēt jebkuru informāciju kas tiek sniegta/iegūta.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Dīvaini, ka potēšanās entuziasti neievēro, ka lielākā daļa no problēmas noliedzējem ir gados.

Nav tā. Tieši jaunieši uzskata, ka viņiem tas vīruss bijis nebijis, un tas, ka daļa veco ļaužu pansionātos nomirs, nav nekas pieminēšanas vērts. Kas tad pulcējas uz "reiva partijām" un futbola mačiem ? Pensionāri ?

taaneko Reģ.: 30.07.2008
1 0 Atbildēt

Neuzskatu par pieminēšanas vērtiem to daļu, kuri bļauj bļaušanas pēc. runāju par cilvēkiem kuri spēj dziļi argumentēt savu viedokli.

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

Pag pag. Tur skaidri iezīmējas izglītības līmenis. Pret potēšanu pamatā ir jaunākais med personāls. Kur "jaunākais" nozīmē subordinācijā jaunākais. T.i. zemākais izglītības līmenis. Otrs, kas iezīmējas - Austrumu virzienā skaits pieaug. Citiem vārdiem - sveša infotelpa atstāj nospiedumu

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
3 0 Atbildēt

Tak pa mūsu Rīga tv24 teica(pats!dzirdēju), ka vakcinācijai varētu piesaistīt pat vetārstus!

Nujaka viņiem tak liela pieredze potēt tos kas spārdās un nepakļaujās

spainis Reģ.: 27.04.2006
1 0 Atbildēt

Jā, šo Krišjānis jau nedēļas sākumā izteica.

Tiem lielo suņu un mazo kaķu īpašniekiem zaibis, pie viena gājiena sašpricēs gan lopu, gan pašu.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Nu ja, paņem aiz čupra, piespiež pie zemes un nespārdīsies... tur tikai tādus dikti stiprus vetārstus vajadzēs...

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Potēties vajag, bet lielāko daļu birokrātisku apsvērumu dēļ. Ja saslimsiet ar Covid, varēsiet vicināt potēšanās pasi, sak, esmu veicis pilsoņa pienākumu, ļoti iespējams būs arī citas priekšrocības.

skeptiskie apsvērumi:

1.Kāda garantija, ka jums neiepotēs pārturētu vakcīnu, kura zaudējusi efektivitāti, jo pēc izņemšanas no ultrazemās temperatūras konteinera Pfizer vakcīnu parastā ledusskapī var glabāt tikai 5 dienas ?

- Refrigeration units that are commonly available in hospitals. The vaccine can be stored for five days at refrigerated 2-8°C conditions

www.pfizer.com/news/hot-topics/covid_19_vaccine_u_s_distribution_fact_sheet

2.Cik ilgi vakcīna dod imunitāti ? To neviens vēl nevar pateikt. Pēc slimošanas antivielas esot dažas nedēļas, 3 mēnešus, pusgadu ( dažādi avoti, dažādi cipari ) Kāds pamats apgalvot , ka vakcīna dos ilgāku imunitāti ? Tātad, pēc 3 vai 4 mēnešiem jūsu potes efekts var izgaist, bet potēts jūs skaitīsieties, un tas tak būs galvenais.

3. Mutācijas. Tie paši vīrusa pīķu proteīni esot skaitā 10, pēc cita avota 17 un vīruss nepārtraukti mainās. Pastāv apgalvojumi, ka vakcīnas darbojoties arī pret mutējošu vīrusus, bet ir pagājis pārāk īss laiks, lai ko tādu būtu pamats apgalvot.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

1. Skatoties uz LV med personālu man arī šī baža ir. IMO uz tās pudeles vajadzētu būt reaģējošam indikatoram, kad tā kļūst nederīga. Citādi atslābšu un ielidošu.

2. Gan jau dati sekos. Tā, ka ja būs 3 mēn, uzzināsi. Un tad risinās.

3. Tām pāris esošām mutācijām darbojas. Bet principā nav ļoti daudz satraukuma, jo koronavīrusi ir humānā apgrozībā jau sen - daļa no sezonas iesnām un nekaitīgajiem klepiem. Ir ticami, ka mutācijas, kas ir mazāk agresīvas, būs dzīvotspējīgākas. Tāpēc mutēšana ir virziens uz agresijas mazināšanu.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

"daļa no sezonas iesnām un nekaitīgajiem klepiem. Ir ticami, ka mutācijas, kas ir mazāk agresīvas, būs dzīvotspējīgākas. Tāpēc mutēšana ir virziens uz agresijas mazināšanu."

Tātad iesnas tagad esot mazāk agresīvas ? Nedomāju vis. Un pret iesnām nav vakcīnu.

Scientists have been trying to develop one without success since the 1950s, partly because colds aren't caused by one singular virus.

Tātad, cilvēces pieredze ar koronavīrusiem līdz šim ir negatīva, varbūt tāpēc, ka farmācijas firmas nebija pietiekami ieinteresētas, kā tas ir tagad.

Uz pudeles, manuprāt, nav nekāda indikatora. Uz lielā konteinera , saprotams, ir viss: plomba, datums un laiks, temperatūra. ( indikatori, vai konteiners nav apgāzts un temperatūra pārsniegta )

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Iesnas vnk nav tik agresīvas lai big pharma iespringtu. Neinteresants projekts viņiem.

Es teicu, ka ir ticams, ka c19 aizmutēs līdz parastam sezonālam klepum. Šādā formā vīruss biežāk izdzīvos kā ļoti agresīvā

Es zinu, ka nav indikatoru. Gribētu lai būtu

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Vieglprātīga attieksme pret iesnām jau arī sagādāja niknāku vīrusu. Vīrus bez saimniekorganisma nevar attīstīt prasmes tā kā "trenējot" savu imūnsistēmu trenējam arī vīrusus.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Tad Jūs konkrēti fakcinēsiesties,vai ko? Jeb vnk turpināsiet te gari dr.st ?;p

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

Fakcinēsimies. Tikai uzmanīgi jānokļust. Slovākijā jau raksta sodus 10k EUR par dienesta stāvokļa izmantošanu pirmslaika nokļūšanai pie fakcīnas

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Shittas ira,jaa,- lai varoņiem būt ar ko aizbildināties.Kad tautas massas gaidīt gaida parauGdūrienus un uzmuderinājumus.Tiešsaistē,reāllaikā,bez kādas montāžas.

Vadošās seksreality romĀnmeikeres un/via delfiplus 18plus satura producenti varētu vēl kādu kov-fakcinētā Dienasgrāmatu izdot (ir taču labi piemēri, no WW2 un uttt..)- Lohi uzreiz massveidā nopirktu abjonementu pa 3,-

Jā.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
2 0 Atbildēt

Kāpēc es antivakserus, reliģiskos fanātiķus un citus tāda veida cilvēkus saucu par debiliem:

Psiholoģijā ir termins - paranojālā domāšana ( paranojālais sindroms). Ar to slimošie tendēti uz pārvērtētām idejām, nemīl kritiku, viņi uzskata, ka jebkura diskusija ir uzbrukums nevis viņa idejām, bet - konkrēti uz viņu.

Labs piemērs, kā izpaužas viņu domāšana:

"Es nekad nelietošu zobu pastu, ko rekomendē zobārsti, jo šie cilvēki ir ienteresēti LAI VISIEM BŪTU SLIMI ZOBI".

Tie tic visadām sazvērestības teorijām, misticismam, pret vakcīnām, utt.

Turklāt, visas tās sazvērestības teorijas ir ļoti primitīvas. Bērnu psihologs Piažē to aprakstīja par bērnu domāšanu. "Kāpēc saule silda? - Lai mums būtu silti". Tādas infantīlas idejas, ka viss notiek tikai tāpēc, ka kaut kas to dara, vada vai tas ir kādam vajadzīgs, pastāv arī atpalikušiem pieaugušajiem.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

-jā, Solnce sveķit prjamo v glaz, akujennaja žara,, ješķe ģeķi Gerkuļes, buģet morda jajebū :lol

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Problēmas būtība ir cilvēka tendencē pārvērtēt savu nozīmīgumu ;) Nu, kāpēc lai Dievs ( kurš radījis 10^16 ) zvaigžņu sistēmu vai "Pasaules valdnieki" pievērstu uzmanību katras nenozīmīgas personas gaitām un grūtībām :-/ Tādā pakāpē, ka interesētos , ko kurš pērk Maksimā vai cik reizes nedēļā iznes miskasti ? Nu, labi, Maksimas mārketinga kadri interesējas, bet tie taču nav Pasaules Valdnieki.

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

Te varētu meklēt daudzas atbildes...uz jaunās paaudzes izglītotību, kāpēc ww2 iznākums bija tāds, utt . Katrs vārds ko saka šis kungs ir zelta vērts.

Tas Aglonā un par tām vēstulēm viņiem piedāvāja mb jaunu...

650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

Jā.Šo mēs gaidījām ar dedzību un nepacietību.Ir.Cerams, ka kāds no šeit klātesošajiem ir izmantojis uniKālo iespēju "pieteikties": www.db.lv/zinas/vakcinacijas-projekta-biroja-darbiniekiem-sola-lidz-4900-eiro-algu-500691

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
5 1 Atbildēt

viencexperc- uz priekšu

GB12 - lūdzu

Varbūt vēl kāds covidfans varētu sevi realizēt, varbūt kādu bonusu par centību vēl klāt nopelnīt utt.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 3 Atbildēt

kāpēc es?

Tas ir idiotu antivakseru dēļ. Ja visi būtu izglītoti, neceltu paniku, ietu vakcinēties, kā miljoni cilvēku visā pasaulē, un desmitiem miljardu agrāk, pa visu pasauli ( Vakcinācija sākās 19.gadsimtā, bet ķīniešu eksperimenti bija jau no 6,gadsimta), nekāds centrs nebūtu.

Kāpēc tas centrs tiks radīts? Ko tas darīs? Kāpēc tāda centra nav, lai potētu pret poliemolītu, tuberkulozi vai gripu?

Es cik reizes esmu teicis -

!!!!!! Antivakseri vairo citu cilvēku peļņu. Līdz šim domāju farmaceitiskās kompānijas, mediķus, aptiekas, utt, bet tagad, nāk klāt arī tādi centri.

Volx noteikti priecājas, ka kāds noraus piķi tikai tāpēc, ka viņš ir debils.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 0 Atbildēt

Otru tādu vakcīnu fanu nezinu

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Ne, nu es par 1xpercu tikai Par, šamais vismaz ik pa laikam pasaka "kā ir".As-is, kā grib, tā p/s...Ko tur čakarēties, ar koku pa muguru un rezalts neliks gaidīt, būsim atkal/Pirmie.

ps, es vēl vienudien padomāju,sak, būšu pats/gudrākais, nopagaidīsim, kamēr noskaidrosies kura tad ir tā "īstā/vienīgā" - izrādās ka esu nolohojies.Patiesass vērtībass par naudu nav nopērkamass.Jā.Vienīgi varbūt uz Jāņiem kāds "sputņiks" atlidos,teiksim, ladas izplatītāji uzņemsies Missiju vai vēl hvvzin sazin kas būs.Tipa,Draudziņi,mums bij slikti,Zsvētkos ēdām Lāsteku,toties jūnijā atkal varēsim pa krūmiem braši p/sties.Tāteikt, ļigo jaņe, *uj v karmaņe ;p laikam jāmaina pseidonīms, piem, :4900_lol:

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 2 Atbildēt

A cik tev Pļaviņš par centību maksā?

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 0 Atbildēt

Nepazīstu tādu.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Ko tu neteiksi? Bet, taviem vārdiem izsakoties, "otru tādu pļaviņideju fanu nezinu".

Ja par pašu ideju tur iet - pat, ja gribētu, mani neņemtu, nav kvalifikācijas nevienā no vakancēm.

Lai nu kā, no vienas puses, kad sākumā ierauga ciparus, šķiet - ai ai ai, kāda izšķērdība, korupcija utt.! No otras puses - pirmkārt, vakcinācija šobrīd ir valsts prioritāte. Uzskatu, ka pamatoti, jo nav jau citu variantu, kā covidu apkarot. Vismaz, piedāvājis neko neviens jēdzīgāku nav. Un, ja kādam ir labāka ideja, kā pierunāt visu to antivakseru baru neklausīties visādas duņeckas un valentīnus... Otrkārt, ja tā padomā, kas ir 3500 uz papīra? Tie ir apm. 2300 euro uz rokas. Normāla savas jomas specālista alga - nav maza, bet nav arī nekāda diženi lielā. Un, ņemot vērā, ka tas ir termiņa projekts - uz kādu gadu, lai labs jomas speciālists būtu motivēts uz to gadu iet prom no savas esošās darba vietas, pie tam, uzņemt uz sevi visu to šņagu, kas šobrīd nāk pār jebkura kovid speciālista galvu no visādiem antivakseriem un kartupeļiem, viņiem ir normāli jāpelna. Cits ir jautājums par to, vai tiešām šos amatus iegūs kvalificēti speciālisti, nevis Pavļutam vai citiem politikāņiem piesaistītas, tā teikt, personas, ņemot vērā to, ka konkursa jau nebūs...

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Jā.Tie būs faizersputņika un astromoderna kursus izgājušie,viscaur sertificēti un licenzēti.Visdrīzāk viens nod.vad.v.i., pārējie viņa vietnieki un tad vēl vietnieku dublieri.Darbinieku nebūs.Kā krievu armijā, kur pie/aiz datoriem vieni ģenerālmaijori sēž.Ne tā, kā te iA,kur visi vnk lietotāji.Laiks būtu nozīmēt Redaktora vietniekus pa demagoģijas, birokrātijas,veterinārijas un dr.ššanass līniju.

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 1 Atbildēt

Skatos, atkal viencexperts izplata sazvērestības teorijas

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

atbildi uz 3 jautājumiem:

1) Kā darbojas vakcīna?

2) Kāds ir vakcīnas sastāvs

3) Kāpēc, konkrēti, tu esi pret vakcināciju?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt
ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 1 Atbildēt

Liekas ka šim kungam reizēm ir vairāk veselais saprāts...

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Kārtējais ķiplokēdājs.

Pirmkārt imunitāti nevar stiprināt, to var tikai nepasliktināt, jēdziens stiprināt imunitāti ir vien tukšs sauklis.

Otrkārt nav labāka veida kā stiprināt imunitāti kā vakcinējoties, nezinu ko šis pīpē, bet vakcīnas riski ir nesamērojami mazāki kā izslimot vīrusu pret kuru nav specifiskas imunitates. Un atkal jau salīdzinājums ar mirstību ne no infekcijas slimibām.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Imunitāte labs salespoint. Neskatoties uz to, ka +/- visi dakteri skaidro, ka nesagraut ļauj tikai sabalansēta pārtika (gremošana nosaka ap 70% imunitātes). Bet tirgo tabletes imunitātei uz urrā. Big pharma pa pelēko zonu pelna stipri vairāk kā no vakcīnām.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Vēl viens Ciekura fans...

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
2 0 Atbildēt

Vara apsūkāt šo tēmu cik gribat bet tāpat agri vai vēlu nosprāgsiet,kurš no gripas,kurš kovida un kuram ķieģelis pa galvu trāpīs,tāpēc nepisiet sev prātu.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Nu ja, sprādzējas un ķiveres velk tikai mīkstie. Bet par nosprāgšanu ej nu sazin, šī paaudze iespējams varēs jau internetā nokopēt smadzeņu saturu.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 0 Atbildēt

Jap,mans kad brauc ar velo velk ķiveri,drošība ir pirmā vietā pārvietojoties pa koplietošanas ceļiem un atstarojošs krekliņš arī.Protams tas viss ir vasarā,visu pērējo laiku braucu ar auto.Tavs teksts par sprādzēšanos un ķiverēm ir galīgā dirsā!

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
5 1 Atbildēt

Raimonds Pauls ir nepārprotama autoritāte Latvijā. Un kāds brīnums, esmu iepriekš sacījis 100% viņa domas (kas to būtu domājis). Jāsaka, viņš domā ar smadzenēm, nevis pakļaujas mediju un valdības ažiotāžai, covidšovam, covidiādei - lai katrs sauc, kā grib

"Jāpiesargās, bet kur tad tu tālu aizbēgsi? Ko es? Masku nēsāju, bet tāpat uz skatuves eju, ar cilvēkiem satiekamies. Nekas labs jau nav – mums visi koncerti atceļas, bet par to pat negribu runāt, kur nu vēl žēloties. Es dzīvoju ar pārliecību – kam ir paredzēt mirt, tas nomirs; kam ir paredzēts saslimt, saslims. Tas jau tur, augšā, ir nolemts. Ir svarīgi noturēties, nekrītot panikā. Pie vella visu kovidu!”

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 2 Atbildēt

Raimonds Pauls ir autoritāte mūzikā, nevis epidemioloģijā, ētikā vai socioloģijā. Mēģināja gan būt autoritāte politikā, veidojot vienu projektu (Jaunā partija laikam saucās) tandēmā ar Šleseru, bet, nu, tā īsti nesanāca. Cilvēkam, protams, var būt savs viedoklis par kādiem procesiem, bet ņemt to par autoritatīvu tikai tāpēc, ka viņš prot spēlēt klavieries... nu, nu...

Par to kā viņš "nēsā masku", lieliski var redzēt tajā dok. filmā "Mūžīgais dzinējs" - tāds pats plikdegunītis kā vairums ļautiņu, kas vai nu nesaprot maskas nozīmi, vai arī domā tikai par sevi.

taaneko Reģ.: 30.07.2008
0 0 Atbildēt

Tu jau gribētu lai viņš domā par tevi? Un cik bieži tu domā par viņu?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Katru reizi, kad uzvelku masku, ievēroju distanci un nevazājos bez vajadzības pa veikaliem.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Es arī. Vien starpība tāda, ka man tā lupata uz sejas riebjas. Tev laikam patīk. Tas ir nedabiski to valkāt.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Nav tā, ka patiktu. Man vnk īpaši netraucē. Un es nečīkstu.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 1 Atbildēt

Čalim jau ir dzīvot apnicis tāpēc var izrunāties. No vienas puses Pauls intervijās saka, ka apnikusi skatuve no otras atpūsties arī nevar un neprot. Vēl jau tas ka alkoholu vairs nelieto, nevar pat vīniņu nobaudīt. Ne augšā, ne apakšā nekas nav nolemts tā kā paspirināties ir ļauts.

Tas kā literatūrā runā par likteni, ka tas esot nolemts, bet tomēr varor to mainīt, nē nu ja var mainit tad tas tomēr nav liktenis.

Arī Maestro “mums ir jāaptur tas draņķis!”

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

jopt,konkrēti,Jūs/Trīs- vakcinēsieties vai nē ???

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Jā. Jau pieteicos rindā.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Jā, bet sarežģīta izvēle, to vakcīnu tik daudz un dažādas. Bet laikam Pfizer, tie Viagru ražo tad jau jābūt labi labajai

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 1 Atbildēt

Lai vai kā, mana pārliecība - ar šo Covidšovu mēs stipri pārspīlējam. Lai visiem vien iesnas (pat, ja tas būs vīruss).

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Ja tu vai kāds tev tuvs cilvēks būtu to šobrīd 80 cilvēku vietā, kas guļ pieslēgti pie mākslīgajiem elpinātajiem vai 1200, kas guļ ar plaušiniekiem vai abpusējiem, diez vai tu tā runātu... tāpēc kuro reizi saku - priecājies, ka tev paveicās un tava sieva tika cauri ar "iesnām". Daudzi tev līdzīgie maina domas tikai tad, kad paši smagi saslimst vai tuvinieki saslimst vai nomirst. Reku, tās Talsu bāriņtiesas darbinieces brālis arī bija līdzīgs tev, kurš domāja, ka šis viss ir pārspīlēts... līdz brīdim, kad ar nedēļas starpību zaudēja tēvu un 34-gadīgo māsu. Un ir dafiga sabiedrībā pazīstamu cilvēku gan Latvijā, gan pasaulē, kuri ir miruši vai izslimojuši ar nopietnām sekām (reku, D-pils Elksniņš nupat iedzīvojās 30% plaušu bojājumā). Bet laikam jau taisnība ir teicienam, ka gudrs cilvēks mācās no citu kļūdām, bet muļķis pat no savējām nemācīsies. Bled, nu kam vēl ir jānotiek, lai kovidnoliedzēji visās šī apzīmējuma formās beidzot saprastu, ka šis ir nopietni (nejaukt, lūdzu, ar paniku un mīšanu no C-19)?

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Varbūt vienureiz drusku piebremzēsi ar shitto visu?? Man tuvs cilvēks ar tādu 2pusējo nokļuva reanimācijā pirms vairākiem gadiem.Un simtpunkt dēļ ļ.cien. Dalbaijobiem ārstiem! Drusku temperatūra, slikti miegs nāk,ai,pofig, tagd daudziem tā ir,darbs,stress,hvvz,purGēnu pa 1/2 tējkarotei ierauj,būs ok.Sabiedrībā pazīstams- jā,reku, tāds AivarsB pirms 8g atceļā no Austrijas aizgāja postā. Pieredzējis,100x tur visur pabijis,daudziem zināms, labs cilvēks- bet neviens viņu nespēja glābt.. nra.lv/vakara-zinas/104876-kas-patiesiba-notika-ar-aivaru-brizi.htm Man pašam ir bijis tāds 2p- dalbaijobi ārsti vēlu konstatēja, 3mēn gulēju 1jā slimnīcā,pusgadu skolu iekavēju,dibens zils un stīvs no penicilīna...Vēlāk jau apzinīgā vecumā ar citu lietu vairākus gadus mocījos, arī neviens dalbaijobs neko nevarēja, kamēr paveicās un atradās Viens, kurš iedziļinājās!Cik naudas,laika un nervu? Tikko saņēmu atbildi- pusnaktī internetā izlasīju, ka tas ir jau pzdc un vēl 3x vairāk.Ko man tagad, iet pie sajmas ar nolaistām biksēm,satraukti lūgt, lai ārpus kārtas apsēklo? Mana māmiņa,kura pati godprātīgi medicīnai atdevusi vairāk kā pusgadsimtu, dēļ šiem te visiem "cietējiem" teju jau gadu netiek pie svarīgas (rūpīgi plānotas!) medicīniskas palīdzības! Bet viņa nečīkst un runā apm 16x mazāk par Tevi! Dafiga pazīstamu cilvēku, jopt,tad ar skubu kokmateriālus iepērc.Uznāks kārtējais marts,varēs uzvārīties!

Pauls lohs,bet pārējie visi mums ir medxujexperti un Varoņi, tie tagd lien ārā viens pēc otra- skatties tik ko, cikiem ciki caki pazīstami un kurš ko kur pa kaktiem izrādās varējis atļauties jau izslimot un kuram te jau labākā puse sirdsdraugu, pudelesbrāļu un kaimiņu appsprāgusi no Kasses neatejot!

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 0 Atbildēt

Tādēļ taču es visiem to novēlēju. Ja saķersiet Covid, lai aprobežojas viss vien ar iesnām. Nevis slimnīcu utt.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

kasinsh79 rakstīja: Otru tādu vakcīnu fanu nezinu

Fans neesmu. Bet PASAKIET man kaut vienu adekvātu faktu, ka vakcīnas nav vajadzīgas un es varu mainīt savu viedokli, jo dogmu man nav.

Tādu nav. Viss, ko jūs varat piedāvāt, - kaut kādus melus, kaut ko izrautu no konteksta un ciparus, kur no 2 miljoniem vakcinētajiem viens nomira no alerģijas pēc vakcinēšanās.

Es vienam pmuļķim ( volx) uzdodu loģiskus 3 jautajumus par vakcīnām, šis neatbild. Jo nezin. Tādi jūs visi esat - antivakseri. Ne sūda neziniet un to tikai varat kā nospiest "dalīties".

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Davai, antivakseri.

Uzrakstiet, konkrēti, kas jūs neapmierina vakcīnās. Tikai jautājumus uzdodat skaidrus, formulētus, pamatotus, klāt pierakstot avotu, kur tādu informāciju izrāvāt, bez Giša - Galopa ( Gish gallop en.wikipedia.org/wiki/Gish_gallop ) metodes.

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 1 Atbildēt

Tev laikam lēnā aizdedze?

Tak pateica Tev, ka neatbildēs uz kkādiem jautājumiem, ja pats neuzskati par vajadzību atbildēt uz Tev uzdotiem jautājumiem.

"Tādi jūs visi esat" liecina par lielummāniju

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

tu vienkārši nemaz nezini.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Nu kā, ēdiet ķiplokus un spirtojiet, redz kurc pāgajušo gadu pavasarī latviešiem bija "stipra" imunitāte tagad švaka.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 1 Atbildēt

Kovida epidemadafakoloģiskie ierobežojumi ir kā tāds pimpis kas ir iebāzts visur, kur nevajag, un ir tik debīli, ka ievērot nav iespējams. Rītdien jābrauc muterei tačka pirkt - bet galvenais Musars [jāsāk laikam lietot šis apzīmējums] saka ka vienā mašīnā drīkst braukt tikai cilvēki no vienas mājsaimniecības, ja nē, liels sods. Brauksim trīs cilvēki, es, mutere un viens čoms. Teorētiski šo ierobežojumu ievērot ir iespējams - aizbraukt ar trīs mašīnām, vienai vēl velkot līdzi mašīnas velkamo [bet nu pliks velkamais atkal cepistiem varētu nepatikt...]; tajā galā taisīt izmēģinājuma braucienus vienītī, kādam pircējam ar naudas žūksni stāvot 2 metru attālumā no īpašnieka kamēr cits brauc ; nopirkšanas gadījumā nopirkto mašīnu mājās vilkt uz velkamā [ziemas laikā...]. Nē, nedarīsim tā - brauksim ar divām mašīnām, jo musari nevar pierādīt ka divi cilvēki ar vienu uzvārdu nedzīvo kopā [un vispār pēc CSDD datubāzes es dzīvoju pie muteres] un tajā galā liksim mīksto šim ierobežojumam, un ja pirkums notiks, atpakaļ brauks jau trīs mašīnu kolonna...

Vēl tik laikam jāgaida kad sabiedriskais transports arī būs vienai mājsaimniecībai domāts...

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 1 Atbildēt

Lūk, komrāds msh arī ir antivaxeris, bet viņš nav visi. Katram ir savs stāsts par ko lamāt covididiotus

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

tev taču patīk tāda situācija. Tu negribi, lai tas viss beigtos.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

-jā,plet,būs,transanekurkurzemes xpresis,rucava-pampĀļi-Rix,liepājass lohiem tas nepieturēs.Bet, caur/braucot pa gaŗo ganību ielu, kavēs satiksmi un rādīs Fakus (nejaukt ar Rakus..).

GK1968 Reģ.: 14.11.2018
0 0 Atbildēt

Nu, nez vai rīt būs kāds policis atlicis uz ielām. Brauciet ar vienu auto labāk. Bet, Fabia nu gan nepērc. Pat man nepatīk ne pa gabalu ne salonā. Ja nu vienīgi gadās perfekts 1.4TD. Mammai vieglāk braukt būs ar dīzeli nekā ar benzīngāzi tomēr!

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Kas ta nu? Msh saremonteja muterei mašīnu un nu jauna japērk. Mastjers na vsje ruki.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Cilvēkiem mēdz būt visādi neloģiski lēmumi, teiksim, tādi kā "vēlos modernu mašīnu" Katrs pats savas nelaimes kalējs - ja vēlas, lai jau pērk.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Vai nebija tā, ka drīkstēja divas mājsaimniecības, ja vienas no tām sastāvā ir tikai viens cilvēks? Vismaz Ziemīšos pie vienatnē dzīvojoša drīkstēja braukt, ja kopā ne vairāk kā divas M/S. Kaut kas ir mainījies šajā sakarā?

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt
kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Lasīju, ka Rīgā jātaisa tests uzreiz pēc atlidošanas (atbraukšanas). Ok, pieņemami. Tas gan neatbrīvos no pašizolācijas (wtf), jautājums, tad nafig šis cirks vispār?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Cirks ir tavs izpratnes trūkums. Negatīvs tests neliecina, ka nav saslimis. Testa neprecizitāte ir ne jau tajā ka var uzrādīt viltus pozitīvu, bet gan ka mazās devās var neuzrādīt.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Cirks ir testēties tad vispār, ja reiz neprecīzi, kļūdaini utt.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Nekas tur nav neprecīzi vai kļūdaini. Pats tests nav kļūdains. Kļūdaini var paņemt paraugu vai paņemt to neīstā brīdī.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Piekritīšu kasiņam. Ja visa Eiropa ir aptuveni vienādā riska grupā kā LV ,tad tests un izolācija ir vnk ceļošanas barjera. Jo epidemoloģiski nav starpības atbraukt no Milānas vai Rucavas. Starpība ir tikai transporta līdzeklī.

Lūk Milānā kopš 7/01 atcēla ipašizolāciju, Kanārijās vispār nekad nav bijis, Kiprā tikko ieviesa, iepriekš nebija un drīz atcels.

Diskriminējoši bezjēdzīgi

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Pašizolācijas ideju var saprast, ja atgriezies no Valsts, kurā rādītāji ir sliktāki kā LV. Bet, ja atgriezies no valsts, kur labāki, tad tiešām bezjēdzīgi. Pie tam, nu jau vairumā Eiropas valstu ir būtiski labāki rādītāji. Es, nebūdams, epidemiologs, liktu priekšā variantu, ka, atgriežoties no valstīm, kurās rādītāji ir sliktāki kā LV, jāuzsāk pašizolācija. Bet, ja, teiksim, 3 dienu laikā pēc atgriešanās (vai cik tur ilgā laikā testos var uzrādīt vīrusa klātbūtni) cilvēkam nav simptomu un viņš uztaisa testu, kurš ir negatīvs, tad kāpēc lai viņš nepārtrauktu pašizolāciju?

Jautājums tikai - kā to izkontrolēt?

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti