Kas ir koronavīruss Covid-19? Kādas pazīmes? Kā izsargāties? Tagad arī Latvijā

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Kāpēc tik traka ņemšanās ap koronavīrusu Covid-19? Cik tas ir bīstams!

 
Volx Reģ.: 22.11.2018
0 3 Atbildēt

Antivaxeri rīt rīko diskusiju par bērniem fb.me/e/19PGh7cqr

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
2 1 Atbildēt

Marinēti antivakseri savā sulā. Lai jau viens otram stāsta savu pasaku par Gaismas Tīmekli.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 1 Atbildēt

GB12 rakstīja: Tad, kad ar Covid iemācīsies sadzīvot, tad arī tā būs. Tak atslābsti beidzot. Pret gripu jau sen ir vakcīnas, kas noteikti pasargā daudzus no saslimšanas, tāpat ir medikamenti un gripas slimnieki nenonāk tik daudz slimnīcās, tāpat pēc gripas arī sekas nav tik smagas un tādā vairumā. Kad tā būs ar Covid (un tā agrāk vai vēlāk būs), tad arī "neapturēs ekonomiku un nečakarēs nevienam darbības jomas". Līdzīg kā Jaunzēlandē, kuri Covidu ir uzveikuši un ir pamatā atgriezušies normālā ikdienā. Bet, nu, tur arī nav tik daudz kovidiotu kā pie mums. Es nesaprotu, kas šeit ir tik sarežģīts un grūti uztverams!

Un Āzijas valstīs "ar lupatām uz sejas" staigā pat ārpus telpām. Un neviens tādu paniku par to neceļ, nebļauj, un nepīkst kā nabadziņu cilvēktiesības, redzies, tiekot pārkāptas. Mums tie vīrieši ir tādi nīkuļi un čīkstuļi, jopcik!

Kas ir tik sarežģīts un grūti uztverams? Kovidloha [tevis] karinātie makaroni - Jaunzēlande ir uzveikusi kovidu, jo, lūk, tur esot mazāk kovidiotu nekā Latvijā... Atver karti un paskaties uz Jaunzēlandi, būsi pārsteigts - tā ir valsts uz pāris lielām salām [vai vienu divdaļīgu, neatceros] klusajā okeānā - pirmkārt, viņiem nav vaļējas robežas, otrkārt, attāluma dēļ visiem kuģiem kas uz turieni brauc automātiski sanāk karantīna, vai kaut kas līdzīgs - atliek vienīgi aviācija, kurā var sataisīt sūdus. Kamēr mums robežas vaļā un viss notiek, un vainīga pie tā esot tauta...

Āzijas valstīs tās lupatas valkā gaisa piesārņojuma dēļ; Latviešiem ir pierasts ar brīvu muti elpot svaigu gaisu.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
7 2 Atbildēt

A kurš gan cits, ja ne "tauta"? Vīruss pats no sevis, tā vienkārši pa gaisu neizplatās. Vai uz Latviju kāds cittautietis šobrīd diži braukā un staigā pa striptīzbāriem Vecrīgā? Toties cik ilgu laiku visi tie britu ieceļojušie tiešām atsēdēja tajās viesnīcās? Cik katru nedēļas nogali tiek sāktas lietvedības par visādiem klaidoņiem, kas neievēro ierobežojumus un staigā apkārt tusēdami? Un tie tūkstoši ir tikai Aisberga redzamā daļa. Es pats personīgi pazīstu divus cilvēkus, kuri inficējās, tusējoties Ziemassvētkos. Un vēl divus, kuri arī ļoti iespējams tieši tāpat. Protams, nevar noliegt, ka gan jau kāds ievazā arī, bet, ja rudenī vēl varēja teikt, ka vīruss pamatā te tiek ievazāts, tad šobrīd jau sen ir otrādi.

Protams, ka Jaunzēlandei ir savas ģeogrāfiskas priekšrocības šajā ziņā, plus slēgtās robežas, bet, ja nemaldos, līdzīgi šobrīd ir arī Taivānā un Vjetnamā (laikam). Toties Jaunzēlandē tika karantizētas veselas pilsētas (pamēģini tevi ieslēgt kaut kādā Nīcā, varētu ilgi ierēkt par tavu īdēšanu iauto, ka nevari uz depo aizbraukt), viņiem tāpat bija jāvalkā maskas un bija pulcēšanās ierobežojumi, tāpat bija pašizolācijas prasības jebkuram, kurš ieceļo. Un jā, cilvēki tos ievēroja. Nepatika, protams, bet ievēroja - tur ir mazāk visādu bļauru, par to liecina kaut vai vēlēšanu rezultāti. Protams, bevar noliegt, ka arī lēmumi viņiem bija loģiskāki, bet mums līdz daudziem neloģiskajiem nemaz nebūtu nonākuši, ja ne tādu kā tu. Un, starp citu, ja gribi tuvāk, Somija un Norvēģija, kur arī ir mazāk tev līdzīgu kovidiotu, daudz veiksmīgāk tiek galā ar kovidu - ir mazāk mirušo, labs kumulatīvais, un tas viss arī bez stingriem ierobežojumiem. Starp citu, kad vasarā biju Norvēģijā, tur sabiedriskās vietās (veikalos) vairāk cilvēki staigāja maskās, pat kad tas nebija jādara.

Kāda starpība, kā dēļ valkā? Runa ir par to, ka valkā vairāk, arī bērni, un nav nomiruši, un nečīkst, kā mūsējie pļaviņveidīgie tūdaliņi.

taaneko Reģ.: 30.07.2008
1 5 Atbildēt

Uz ko tūdaliņ ir balstīti tavi apgalvojumi. Ievēroja, nēsāja, izolējās. Pilnīgi tukši, ne uz ko nebalstīti apgalvojumi. Te ko katram jaunzēlandietim piesitprināta slēptā kamera?

Un šitā tukšā diršana, kas citur ir vai citur nav. Tik ļoti pārzini jaunzēlandes interneta resursus? Feisbuka profilus? Un tas attiecas uz jebkuru valsti. Ir oficiālā nostāja un visas pārējās nepopulārās.

eidis Reģ.: 07.11.2001
4 1 Atbildēt

Un? Kādi tad ir pozitīvie apgalvojumi. Gripas ir gana līdzīga Covid, lai varētu izmantot salīdzinošai analīzei par izplatību. Tad nu lūk - gripas šogad nav. Tātad ierobežojumi IR efektīvi. Diemžēl Covid ir lipīgāks un kaitīgāks mūsu veselības sistēmai, aiz ko tas jātur zemu

msh Reģ.: 16.04.2007
3 1 Atbildēt

Vienīgais par ko varētu ierēkt normālu ierobežojumu gadījumā būtu tavs stulbums. Es neko neteiktu par NORMĀLIEM ierobežojumiem, jo jebkuram saprātīgam cilvēkam ir skaidrs ka pirmais darbs ir vispārēja karantīna ar aizvērtām robežām - nevis, bļed, aizliegums pirkt apenes. Viss pārējais ir pilnīgs buļļa sūds, ko tavas sugas kovidlohi nesaprot un tikai dirš uz tiem, kas saprot. Par manu veikalu apmeklēšanu, neuztraucies - velosipēdu un šrotu detaļas es jau pērku, jaunas mašīnu detaļas priekš manis nopērk; ja šitas murgs turpināsies vēl tālāk, apsvēršu domu sarunāt ar manu darbadevēju lai ļauj man uz firmas rēķina iepirkties veikalos [ar atvilcienu no algas, protams], lai nav citiem jāprasa kaut ko pirkt - kā jau tu redzi, pat šie, pilnīgi bezjēdzīgie ierobežojumi, ir apejami ar līkumu - jo, galu galā, tie ir domāti lai kovidlohiem radītu sajūtu ka valdība kaut ko dara, un radītu vainīgos savas neizpildāmības dēļ.

"Vai uz Latviju kāds cittautietis šobrīd diži braukā" - jā, protams, braukā - fūres autopiloti nevada...

Abet par to "kas cits ja ne tauta" - valdība, protams - kurš tad cits visu šito ierobežojumu cirku vada.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
4 3 Atbildēt

Es nevienā vietā neesmu apgalvojis, ka šī brīža ierobežojumi ir pareizi. Izmēz tās zāģu skaidas no savām lauķa smadzenītēm un iemācies lasīt.

Bet, nu, jā - valdība pie visa vainīga... tipiska lūzera domāšana.

Starp citu, tev šitā bļeģoties tavs mācītājs iemācīja? Kristietis, jopcik!

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 2 Atbildēt

"Par manu veikalu apmeklēšanu, neuztraucies..." (c)

Vai vari nosaukt kaut vienu iemeslu, kāpēc lai es uztrauktos?

msh Reģ.: 16.04.2007
2 1 Atbildēt

Kā - pats taču atsaucies iespēju "smieties par manu nevarēšanu apmeklēt depo".

Kā tad neesi apgalvojis ka šībrīža apgalvojumi ir pareizi - pats postu atpakaļ nosauci tos, kas nav apmierināti, par "kovidiotiem".

Pie konkrētās situācijas valdības bezdarbība pilnīgi noteikti ir vainīga - lūzera domāšana ir uzskats ka tev jāatdod lielākā daļa ienākumu valstij tikai tāpēc lai valdībnieki varētu sev pielikt algas un braukāt ar jaunām [valsts] tačkām - nē, viņiem par to ir jāpilda kaut kādas funkcijas. Bet nu protams, ir tak "politiskā [bez]atbildība" uz kuru skatoties gribas lai vienreiz ieviestu politisko kriminālatbildību...

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Nu lūk, kārtējo reizi pierādīji savu tirgus sievas līmeni un neprasmi lasīt. Nevis "pat tavu nevarēšanu", bet par ravu īdēšanu par nevarēšanu. Un arī par kovidiotiem ne jau tos, kuri nav apmierināti... par šo esmu jau rakstījis, netērēšu laiku un neatkārtošos, neesi tā vērts.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 2 Atbildēt

Labi, ka tu neesi smirdīgajā sabtransa siļķumucā ikdienā kopā ar citiem 69gab svešu mājsaimnieku pārstāvjiem un bomžiem pabraucis un ka neesi paskatījies LVvijas baducietošo varoņtelevīziju- tajā VIENĪGAJĀ reizē, kad to faktu tur pieminēja..

Nu vienkārši jau Zae baļi visur apkārt drirst par shitiem saviem "pazīstamajiem" varoņiem, plet,ja esi vai biji inficējies- nu ta turi na/uj muti ciet un nepsis citiem prātu! Kad/ja nonāktu lomā, kurā pats tas saslimšanas fakts cilvēkam un/vai viņa ģimenei strīpu un striķi ap rīkli velk,tad gan būtu citāda driršana un cita varonība.Ko te vispār drirst,kad teju pus/valsts sev ir nodrošinājusi gan iespēju bezgalīgi slimot,gan pārslimot,gan atkārtot un vel katru otro dienu sev pirkstu degunā un dsā iebakstīt-nu mazums kas,varbūt sanāks vēl kādu nedēļu brīvu izspiest.Sākumā sēdēja acis pār/miizuši klusu katrs savā attejā un lieku vārdu nevarēja izkakaat,aber tagad paskat ko, katru dienu simtiem varoņu kur rodas- kam kas bijis, kurš ko zina,kurš visus pazīst,kur/skuram 'veiksmīgi atcūkājis un utt un utjp.Jā.

Chalenger Reģ.: 31.12.2020
8 0 Atbildēt

Būtu ērti saņemt vakcīnu, sēžot pie auto stūres, ķipa, piebrauc pie kapļa vai nestes, atver logu, un tev plecā iedur adatu ar vakcīnu

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
6 0 Atbildēt

Un pasniedz hotdogu, čebureku un kolu.

taaneko Reģ.: 30.07.2008
1 2 Atbildēt

taaneko rakstīja: Uz ko tūdaliņ ir balstīti tavi apgalvojumi. Ievēroja, nēsāja, izolējās. Pilnīgi tukši, ne uz ko nebalstīti apgalvojumi. Te ko katram jaunzēlandietim piesitprināta slēptā kamera?

Un šitā tukšā diršana, kas citur ir vai citur nav. Tik ļoti pārzini jaunzēlandes interneta resursus? Feisbuka profilus? Un tas attiecas uz jebkuru valsti. Ir oficiālā nostāja un visas pārējās nepopulārās.

Jo vairāk valstī ir tādu tupu pamuļķu kuriem vajag popularitāti vienalga kādā veidā, jo bez tās viņi ir vienkārši dubļi zem kājām, jo vairāk būs dažādu protestu. Valstīs ar mūsdienu izglītības sistēmu tas ir izplatītāk, kkādā jaunzēlandē - ne tik aktuāli. Slikti ir tas, ka jo vairāk protestu, jo grūtāk izšķirt kā un cik kvalitatīvi argumentēti tie ir.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Labi noraksturoji Gobzemistus un konspiratorus, popularitāte pāri visam.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Es te tā iedomājos - interesanti, kā Gobzems pulcētu savus kartu... es atvainojos, savu elektorātu, ja kovida šobrīd nebūtu...

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Tāpat kā iepriekš, nosaucot par kotlešu rijējiem un pabarojot ar kotletēm.

spainis Reģ.: 27.04.2006
1 0 Atbildēt

Šorīt braucot uz darbu klausījos LR1. Uzstājās Pavļuts. Pirmajā teikumā teica, ka vakcinācija sāksies februārī, vēl pēc pāris teikumiem tikām līdz martam un nupat jau ziņās var lasīt, ka tas notiks aprīlī. www.apollo.lv/7166380/pavluts-masveida-vakcinacija-latvija-varetu-sakties-aprili

Divu stundu laikā pārcēlās vakcinācija pa divi mēnešiem no viena runātāja.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Un arī tas vēl esot "elastīgi".

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 0 Atbildēt

Tas, ko viens otrs indivīds ir spējīgs izlobīt no ziņu sižetiem, ir apbrīnojami savā daažādībā. Divi klausās vienu tekstu, bet katrs dzird savādāk.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Kā tad,no augstās Tribīnes ar kociņu,taisnajā jājā zaernā ievadīs to.Prihvāti katram buus.Pag.Jā.Viss kārtībā,Draudziņi.Katram pēc nopelniem.

imzz Reģ.: 27.02.2015
3 0 Atbildēt

Vispār Ķīnā anālās izdarības jau notiek. Nopietni.

China starts using anal swabs to test 'high-risk' people for Covid

www.theguardian.com/world/2021/jan/27/china-starts-using-anal-swabs-test-covid-high-infection-areas

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Nu kapc gan nē,cerams ka tie "t(r)amponi" būs pieklājīga izmēra.Un ka processu pārdzīvojušos Varoņus pārādīs ēterā.

Jāuzmanāss ka nesanāk kā tam tur krievijas zvaigžņu zvaigžnotajam stilistam.Nav gan skaidrs, kas īsti bija tas ievietotais pr-mets un/vaivai viņš pats sev šo visnotaļ intīmo xperimentu sadomāja izveikt.Varbūt kāds labvēlis viņam palīdzēja.Izklausās jau vairāk pēc 2trā varianta. Iespējams,tur vnk nebij tuvumā sēta, no kurās izlauzt vajadzīgā garuma Dēli.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 2 Atbildēt

Es arī nesaprotu cik grūti ir nokopēt plānu no kādas Dānijas vai Holandes. Armija pieteicās palīgā. Bet nu nē. Sovoka āža kāja visu laiku lien ārā.

spainis Reģ.: 27.04.2006
3 0 Atbildēt

Visas e-veselības var noraut podā, taisīsim jaunu IT sistēmu kovid špriču reģistrēšanai. Visi priecīgi, līdzekļus apgūsim!

www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/covid-19-vakcinesanas-it-sistemu-plano-ieviest-jau-marta.a390400/

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

To milzi uz māla kājām labāk toč neaiztikt.

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

Nēā, vispirms bija jāpamaina plikums lai kārtas situācijā var nopotēt tevi bez piekrišanas un jāparakstās, ka neteiksi nevienam ja ragi izaugs vai kas cits notiks

650 Reģ.: 25.01.2017
2 1 Atbildēt

Atsauču cienītājiem un topošajiem ePidemagogiem visnotaļ ieteicams noskatīties.Vienkārši tāpat,pārdomām.Nav obligāti kādu jāsauc par Lohu un/vai jāpiekrīt beidzamo minūšu tēzēm un secinājumiem par varbūtējo Glābēju.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
4 1 Atbildēt

Kātad, man nav stunda laika lai (vēl) šito mērgli klausītos.

taaneko Reģ.: 30.07.2008
4 3 Atbildēt

Atslābinies, tas tāpat būs ārpus tavas

izpratnes robežām.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 2 Atbildēt

Atslābinies tas tāpat ir kārtējais tipa ārsts Apinis, nav tiešām vērts tērēt laiku. Drošvien iesaka placebo vakcīnu Sputniku V sev iespraust.

650 Reģ.: 25.01.2017
2 1 Atbildēt

Latvijass p/dariem tas ir rasturīgi- viņi tikai aiz-rīdamies uzņem to, ko tiem iesmeļ vietējie baducietošie glumie plašpļūtīšanas meistari.Tiem ir pilnīgi po/uj, kas un kur citur tiek rakstīts un runāts.Un kur nu vēl aizdomāties, kas īstenībā teikts starp rindām.Uz to ne katrs ir spējīgs.

Nebaidies, puttēns tev nebrauks joršiku dsā spraust.Viņš vienkārši samaksās,un šo intīmo operāciju (atkal) ar īpašu dedzību paveiks paši latviešu srakanie strēlnieki.Tā ka izvēles nebūs,welkom iekš rakom.com.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Kuram vēl šaubas par Kariņa neaptēstumu? Vai arī mums naudas tik daudz, ka varam atļauties visu noslēgt? Mudaks

www.db.lv/zinas/igaunija-vienados-ierobezojumus-visa-valsts-teritorija-500924

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Kariņš jau Igaunijā ticis pie varas?

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Kādā kontekstā jautājums? Es ieliku linku par kaimiņvalsts rīcību identiskā pandēmijas situācijā. Kad visiem principā ļauts strādāt un pelnīt naudu, kad nav debilu ierobežojumu bez sajēgas un pilnīga poxuisma, no kā lai cilvēki dzīvo.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 1 Atbildēt

"Identiska pandēmijas situācija" viņiem laikam gan gluži nebūs, bet pēc šī tad sanāk, ka lielāko daļu Eiropas pārvalda mudaki.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Biju domājis kaimiņus mums. Viens reģions utt.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 2 Atbildēt

Tas nu gan nav korekts kritērijs. Zvedrija un Norvēģija arī ir kaimiņi un viens reģions.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 2 Atbildēt

Atkal jau tev Kariņš pie visa vainīgs.

Mūsu ekon. ministrētājs jau izteicās, ka otrdien kaut ko jaunu pateiks. Pateiks, tad arī redzēsim, cik adekvāti vai nē šimbrīžam viņu murgi ir.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 1 Atbildēt

Tur viņi vispār dīvaini izsakās - pirms pāris dienām gan Pavļuts, gan Kariņš saka, ka nav pamata neko būtiski mainīt, Pabriks un Vitenbergs ko citu...

Bet jā, es arī dikti ceru uz otrdienu.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Arī ceru ko prātīgu sagaidīt. Tikko uzzināju, ka rotaļlietu var Senukai nopirkt, bet tikai juridiska persona (uz rekvizītiem). Vai nav stulbums? Izprintējam no Lursoft jebkura uzņēmuma rekvizītus un pērkam

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 2 Atbildēt

Eu nu labi. Beidzam sviestu liet. Internetveikalā ir nopērkams PILNĪGI VISS! Un visiem. Tas ka pie letes nevar pataustīt, nav nekāds iemesls čīkstēt! Iveikalā toties var 14 d laikā atgriezt bez paskaidrojumiem

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Netā jāgaida piegādi. Reizēm galīgi garām.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Ir lietas, kuras gaidīt nevar un kur nu vēl pēc tam sūtīt atpakaļ. Apavi, piemēram. Ja noplīst, vajag uzreiz. Un vajag arī piemērīt. OK, ja pēc i-veikalā, tad, kā tu saki, atgriez un saņem piķi (bet par sūtīšanu tāpat jāmaksā). Un ko - gaidīt tad pēc hvz cik ilga laika nākamos apavus? Tikmēr neiet uz ielas, uz darbu vai kā?

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 1 Atbildēt

Tas tak elementāri:

1. Pērc vienu brendu - tiem vienāda lieste. Vienādi arī derēs.

2. Ja ir šaubas, paņem 2 dažādus izmērus - virzienā kur šaubas. Tos, kuri neder, sūti atpakaļ.

Un es runāju par lokāliem veikaliem, kur Kasiņš uzčīkstēja - tajā pašā KSenukai ir internetveikals, kur šodien uzsūti un šodien ej pakaļ.

Staruji vajag apavus - Stockman. Šodien arī saņemsi. Turklāt netā meklēšana ir būtiski ātrāka kā vazāties pa Molu (t.i. sataisīties, aizbraukt, izvazāties, samērīt, atgriezties ir daudzkārt ilgāk kā netā salikt kāsīšus) .

Es laikam kādus gadus 10 neesmu neko pircis veikalā. Vispār neko. Pat sporta inventāru nē.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Arī Latvijā pilnīgi mierīgi varēja atļaut darboties visam Horeca sektoram (ok, lai nosaka min attālumus starp galdiņiem vai apmeklētāju skaitu telpās), tāpat varēja atļaut veikalos iegādāties VISAS preces utt. Principā, ja jau prasība būt maskās, kādēļ tauta nedrīkst apmeklēt ne kino, ne teātrus?

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Maskas nenodrošina nepieciešamos risku samazinājumus, tikai komplektā ar distancēšanos tām ir jēga, un teātros utml. tāpat gribēs izlocīt kājās starprīdī, uzkost uz WC aiziet utml. - nu nesanāks tur ievērot distanci. Otra lieta tam pašam ķīnītim nez vai ir vispār vērts tīri finansiāli ar to mērkaķoties + lielu daļu filmu mierīgi vari nosakatīties arī mājas apstākļos.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Tu domā, ka igauņi ir stulbi?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 1 Atbildēt

A tu domā, ka gandrīz visa pārējā Eiropa ir stulba?

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 1 Atbildēt

Kas man daļas par pārējo Eiropu? Ne tur varu doties, ne vispār aktuāli. Dzīvojam Baltijā. Jā, uzskatu, ka esošās valdības dēļ ir savārīti lieli sūdi visdažādākajās lietās. Vieglprātīgi un bez sajēgas. Vēl ilgi tie būs jāstrebj mums visiem. Diemžēl.

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 1 Atbildēt

Nepārspīlē, neviena valdība tev neko diži labāku nepiedāvātu. Vieglprātīgi un bez sajēgas - jā vietumis par visiem 100%, tomēr tici man ne tā sliktākā valdība un ne tie paši sliktākie lēmumi ( savukārt visu kur konkrēti esmu "zemās" domās par valdības un ierēdņu darbu esmu šajā topikā jau ne reizi vien teicis), cits jautājums ka notikumi laikā ir bijuši tizli un slikti plānoti (un tas ir bēdīgākais) ...

Un jā ir līdz nemaņai stulbi skatīties kā "valdība iznieko laiku" lemjot par to kuras preces veikalu plauktos būs piejamas, bet nu esam tur kur esam ... sabiedrības izpratnes līmenis par un ap Covid arī ir ļoti salīdzināms ar priekštāvju "darbu" ...

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 1 Atbildēt

+100000... pie tam, mums te tuvu nav tie stingrākie un "bezjēdzīgākie" ierobežojumi.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
3 2 Atbildēt

te nu duras laukā tavas savtīgā importa sieru targaša intereses

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 1 Atbildēt

Diez vai, ja pagājušais gads uzņēmumam bija rekordgads pārdošanas apjomos

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
2 0 Atbildēt

abet nekad jau nav tā, ka negribētos vēl.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Kasiņ tu jau atkal turpat.

Jau runājām - kvantitatīvie ierobežojumi nav precīzi, bet tie ir vienīgie, kas nāk prātā. Lamājot tos tev jāliek priekšā kādi tad ir alternatīvie. Citāda tāda negatīva dzenāšana un tikai

GB12 Reģ.: 29.03.2011
6 4 Atbildēt

Ir vienkārši tāda cilvēku kategorija, kuri po žizņi ir čīkstētāji, kuriem viss (izņemot pašus) ir slikti. Pretī, protams, viņi neko sakarīgu likt nevar. Un krīzēs jo īpaši kļūst redzams, kuri tie ir.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 2 Atbildēt

He-he, vismaz trīs pilsoņiem patiesība iekoda acīs...

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 1 Atbildēt

Padumju izglītība saražoja kadrus, kuri neprot īpaši savietot prioritātes (t.i. neprot/ nevar/ nesāk noteikt faktoru ietekmi uz sistēmu). Tiem arī šķiet, ka kautkādas neērtības ir samērīgas ar populācijas apdraudējumu. Un tad itkā saprot, bet pēc brītiņa atkrīt atpakaļ.

kontradmiral Reģ.: 07.12.2004
6 1 Atbildēt

Nīderlandē pirms neliela brīža ieviesa - mājsēde septiņas dienas nedēļā, no 20:00 vakarā. Francijā laikam pat no 18:00. Katrai valstij sava pieeja un izaicinājumi, bet izskatās, ka vismaz pie mums eksponente ir salauzta un situācija stabilizējas. Protams var cepties par zeķbiksēm, bet kad valsts veselības aprūpes sistēma ir tuvu max noslodzei, tad kas valdībai diži cits atliek kā vien visus turēt mājās. Ja noslodze kritīsies un cipari ies uz leju, tad gan jau arī kafenes un kino palaidīs apritē

iciks Reģ.: 29.05.2013
1 0 Atbildēt

Kā nu medicīnas noslodze var mazināties, ka tagad visi masveidā pērk skābekļa mērītājus un katrs nu būs pats sev dakteris. Kā % zem robežas x, tā pie ārsta

650 Reģ.: 25.01.2017
0 2 Atbildēt

Jā, cepties nav par ko.Exponente nav penis, rokā to nepaņemsi.Labāk palAssīt jaunākās tendances badacietēju portālos.Reku attālinātā darba veicēji nabadziņi ,tagd visiem dsas plakanas,gemorronukleīdus sasēdējuši neērtos krēslos,actiņas pārpUlējuši.Kādam būs bargi jāmaksā, vane, cien.Lohi ?

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt
raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 0 Atbildēt

www.delfi.lv/news/national/politics/vac-parakstus-par-atlauju-ministriem-apiet-vakcinacijas-pret-covid-19-rindu.d?id=52888593

"Nepārliecinātajai medicīnas nozares personāla un sabiedrības daļai šādi tiks rādīts piemērs par vakcīnas nekaitīgumu un drošumu. Iznākumā būs arī paredzami raitāka medicīnas personāla un vēlāk arī pārējās sabiedrības imunizācija pret Covid-19, nepieļaujot vīrusa nekontrolētu tālāko izplatību un ļaujot arī Latvijas tautsaimniecībai atkopties," uzsvēra Vanags.

Iniciatīvas pieteikumā skaidrots, ka nepieciešams paredzēt iespēju ārpus kārtas vakcinēt 13 ministrus, Ministru prezidentu, Valsts prezidentu, Saeimas priekšsēdētāju un, vēlams, papildu arī 32 padomniekus, kas strādā kopā ar minētajām amatpersonām, kopuā nodrošinot un rezervējot 94 vakcīnas no jau iepirktā daudzuma.

Vanags arī pārliecināts, ka būtu lieliski noorganizēt vakcinācijas procesa tiešraidi, nepārprotami parādot vakcinācijas procesu katram un visiem - kopumā 47 personām, papildus organizējot skaidrojoši informējošo sadaļu par Covid-19, vakcīnu pret to un sabiedrībā iesakņojušiem maldiem un puspatiesībām, ļaut sabiedrībai tiešsaistē arī uzdot jautājumus Ministru kabinetam. Šādas tiešraides būtu organizējamas sabiedriskajos medijos ar tiesībām to retranslēt arī privātajiem medijiem, norādīts idejas aprakstā."

Pie tam, vēlams, ar dažādu firmu vakcīnām

lr1.lsm.lv/lv/raksts/krustpunkta/aktuali-vakcinacijas-plani-un-vakcinu-piegades-karina-vaditai-va.a139533/

jo sākusies ņemtne par to, ka nemaz nevarēšot izvēlēties, ar kuru vakcīnu

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Nu, nav grūti izdomāt, ka LV piemērotāka tāda vakcīna, kurai iespējami ilgs uzglabāšanas laiks un nevajag ultrazemo temperatūru. Vēl labāk būtu , ja pietiktu ar vienu potes devu.

Tādu radījis Johnson&Johnson, esot 66 % efektivitāte, pietiek ar vienu potēšanās reizi. Vēl nav apstiprināta, bet tūlīt būšot.

Jādomā gan, ka tā netiks pielietota ES tuvākajā laikā, jo ES, kā zināms, "spiež" uz AstraZeneca.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 0 Atbildēt

To jau pat oficiāli pateica, ka sākumā nevarēšot izvēlēties.. kamēr pieeja būs limitēta.

Ja par pašu priekšstāvju vakcinēšanu - mani gan vairāk pārliecina, ka to dara mediķi (īpaši, autoritatīvie, kuru viedokļus sabiedrība respektē). Ja antivakseris netic ārstiem, kāpēc lai viņš ticētu ministriem?

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 1 Atbildēt

Exactly, noteiktu būs kadri kas rādīs ka ministriem "patiesībā" iešpricēts fizioloģiskais šķīdums un nevis CoV vakcīna utt. utjpr.

Gaidam jaunas anekdotes par tēmu ...

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 1 Atbildēt

Šodien Īrijas redzamākā antivaxere Dolores Cahill uzstāsies britu muslimu kanālā

Live 22.00 FB m.facebook.com/story.php?story_fbid=493201325415250&id=122700965798623&sfnsn=mo

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Apmēram tā- lohs(-i) priecīgs sēž uz poda,nupat ir ticis izspiests itin trekns suuds.Tagd vajadzētu slaucīt dsu- bet (izrādās/ka) nav ar ko.Jā.Hmm.

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

Ļoti tēlains salīdzinājums. Tas par ko, par mūsu jauno vakcinācijas padomi?

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Par to, ka vismaz puse pasaules nelieto attejas papīru.Vēl daļa kāpj uz poda ar netīriem zābakiem.Vēl citi to veiksmīgi apvieno,kā prottestu uzrakstot uz kabīnes sienas maģisko ciparu 111...kā vēl pirms trešdaļ/gadsimta rīgas centr stacijas attiecīgajā Telpā.Atceries- tir-pir/pir,trallal-lā, daudz ZābakU pa mānUzēmi staigā...

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

Vēl ap 1970 tiem daudzi taj piļsētā kurināj ar malciņu un oglēm. Dūmi ka tik turies eko šmeko

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

-jā,ar kūdras briketēm, galvenaiss tik Šīberi par ātru neaiztaisīt.Apkures kantori un malkas plači bij topā,bet vadošie ekopzdologi vēl nebija piedzimuši.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt
WALA Reģ.: 19.06.2002
2 0 Atbildēt

Tātad ir nepareiza vakcinēšanas politika, vajadzeja savakcinet Holivudas spīdekļus, kā piemeru tautai

Varetu pat turpinājumus filmām uztaisit, Rembo izkaro vakcīnu, Terminators atgriežas vakcinēties ...

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
2 0 Atbildēt

Cik jābūt stulbam, lai tai tenku lapelei un krievijas propogandas kanālam vēl kaut ko maksāt.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 3 Atbildēt

Izlasīju virsrakstu un pirmās rindkopas.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Kolēģis pastāstīja kāds farss ir ar iepirkšanās ierobežojumiem lielajos celtniecības veikalos. Depo ļaujot visiem noformēt uz jebkādas firmas vārda klienta kartes, prasot vienīgi "cik daudz kartes vajag?"; Kuršos esot "pasūtīšana", kur pircējs piekrāmē ratus un tad kaut kur jāzvana, karoč papildus muļļāšanās un papildus kontaktēšanās. Morāle - paKariņš un viņa ierobežojumi rullz; varbūt piektdien būs jāaizbrauc iepirkties.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Es arī pag nedēļā nopirkto to Soļigorskas sāli. Parasti tas aizņem kādas 30,40 min, šoreiz tas noritēja 24 st laikā un preču izsniedzējs uz vietas muļļājās kādas 20 min kamēr es drīkstēja izstumt jau piekrautos ratiņus.

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

Bet lai to darītu, tev ļoti to jāvajag. Attiecīgi daļa to "azbrauksim uz Depo moš kko ieraudzīsim" tur neierodas. Visticamāk ar to pietiek.

Es neaizstāvu situāciju un risinājumus, bet aicinu nemeklēt uz ātru roku sagatavotajos kvantitat''ivajos ierobežojumos nodokļu likumdošanas niansēti izsmalcināto tēmējumu. Tādu tur nav un nevar būt.

Un iesaku neņemties ar kritiku. Daudz produktīvāk ir izstrādāt priekšlikumus. Novērtētu

Volx Reģ.: 22.11.2018
2 0 Atbildēt

Kādi priekšlikumi?

Absurdā nekādi priekšlikumi nestrādā. Tak antivaxeri jau sen tev dolbī, ka tas tak nav vienkārši rūpes par tavu veselību. Un kur tu redzi kritiku? Tā ir fakta konstatācija.

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

Protams! Un to pat Kariņš nenoliedz. Tās ir rūpes par veselības sistēmas dzīvotspēju un savu pakaļu - ja sāks līķi mētāties pa ielām Kariņš droši, ka n tiesas neizspruks.

avukārt antivaxeri ir iedomīgi idioti. Viņi diezkapēc iedomājas, ka sistēmai ir jātaisa teātri viņiem,lai atņemtu naudu. Viņi pārāk augstu sevi vertē. Sistēmai vnk jāgrib viņiem atņemt naudu, jo augstākai instance tas ir elementāri - nodokļi, monopoli, naudas reformas etc. Konkurentu ta nav

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Nuuu, par tiem priekšlikumiem - it kā solīja, ka šodien nākšot klajā ar kaut ko loģiskāku, saprotamāku. Vakar vakarā bija intervija, kurā piedalījās LTRK Endziņš un kaut kāds ekonomikas ministrijas ierēdnis. Nu, LTRK it kā ar priekšlikumiem klajā nāca (protams, pavelkot deķīti uz savu pusi), pie tam, diezgan loģiskiem, bet tā sajūta bija, kā pret sienu - EM pārstāvis kaut ko runāja tikai par preču grupām. Šis kaut kā lika ieslēgties pesimistam manī, ka tie "loģiskākie un saprotamākie" ierobežojumi tādi ielāpveidīgi vien būs. Ceru, ka kļūdos.

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

Tas gan būtu stulbi. Vienīgi saturīgai sarunai laikam Ugu vajag, lai izvērtētu epidemoloģiskos riskus. Citādi tā saruna jau tikai par biznesu.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

-nu re,Draugi,klāt ir.Precīzi kā šitepat 16cm augstāk aizvakar tika prognozēts.Daži noteikti ka drīz pazīs dažus,kuriem šī manipulācija būs tikusi izveikta tiešajā ēterā un bez ētera: jauns.lv/raksts/arzemes/425925-covid-19-analas-uztriepes-tests-kina-ievies-drastiskakas-parbauzu-metodes

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Sāc jau tagad tev šī anālā tēma tuva sirdij:

Chalenger Reģ.: 31.12.2020
2 2 Atbildēt

Kā infomē plašsaziņas līdzekļi, mums bija iespēja saņemt vairāk nekā 1,29 miljonus “Pfizer” vakcīnu, turklāt 860 000 - uzreiz. Tā vietā Latvija pieteicās uz 98 000 vakcīnu. Veselības ministrija to tā paklusām izlēmusi un nokārtojusi, pat valdību par to informējot “post factum”.

Rezultātā par masveida vakcinācijas uzsākšanu varēsim runāt labākajā gadījumā aprīlī.

Kāpēc tā? Veselības ministrijas ierēdņu graujoša nekompetence? Demisionējušās ministres Viņķeles kaprīze? Kaut kāds aprēķins? Šo atbildi no veselības ministra Daniela Pavļuta vēlas dzirdēt visa sabiedrība. Katrs, kuram liegta iespēja satikt tuviniekus, pilnvērtīgi mācīties, sportot, atgriezties pie ikdienas lietām, ko tagad nostalģiski saucam par normālu dzīvi…

WALA Reģ.: 19.06.2002
3 0 Atbildēt

miljonam vakcīnu pirmkart nav jēgas, pamēģini pats godīgi aizkaitīt līdz miljonam, tad sapratīsi problēmas butību, un ta pa lielam korelē ar to pašu "gultasvietu" problemu.

Nu labi nesip sev prātu - aizskaiti līdz simtam uzņemot laiku - ari jau redzēsi problēmu.

Otrkārt jautajums vai ir kur tās vakcīnas glabāt lai nebutu tā ka esam nopirkuši "bezjēdzīgu šķīdumu".

Un ja gribas iztirzāt kurš vainīgais, tad sākam ar Pasaules bankas rekomendācijām, kurš kādā mērā un kāpēc sekoja tām, kur pārcentās utt. Medicinas sistēmas "izārdīšana" ir bijis ļoti pakāpenisks un "labi organizēts" pasākums ...

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
2 0 Atbildēt

ja tev gada sākumā piedāvā: 1) sarežģītas loģistikas vakcīnas pa 80, vai 2) vienkāršākas loģistikas vakcīnas pa 30, un par abām nav īstas pārliecības kad un kādos apstākļos tās būs dabūjamas, ko tu izvēlēsies, ja a) tev ir švaka EU mērogiem medicīnas infra, un b) naudu vajag vēl viskaut kam. tad ko tu izvēlēsies?

Un tas viss komplektā ar izplatīto sērgu katram ierēdnim, kas tiek pie šprices, mēģināt kaut ko ieraut nāsīs...

eidis Reģ.: 07.11.2001
5 0 Atbildēt

Riska vadības teorija pieprasa, lai iegādes tiktu izvietotas vienādi, ja piegādes ir vienādi nezināmas.

Bet visdrīzāk bēgot no negatīvas publicitātes, tika izvēlētas vienkāršāk uzglabājamās zāles.

Nav gan izslēgts, ka draiveris ir bijis pārvietošanas kompanjonu (un ierēdņa sponsora) atteikums iepirkt aukstumiekārtas.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Šis ir jocīgi gan, par uzglabāšanu un loģistiku nav nekas pabliski dzirdēts;0))).Izņemot P-brika piedraudējumu, ka "armija" tikšot iesaistīta.Netika gan precizēts, "kura" armija.

spainis Reģ.: 27.04.2006
0 0 Atbildēt

Redzot kādos tempos šobrīd vakcīnas tiek piegādātas, tas "uzreiz" diez vai būtu vienā dienā ar vienu fūri un uzreiz visas jāizšpricē. Drīzāk tas būtu garantēts apjoms.

Un jā, interesanti, ka neviens nezin, kurš vainīgs, kurš atteicies. Nevarot atšķetināt pavedienu. Atkal izmeklēšanas komisijas utt.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 0 Atbildēt

Zina, tikai slēpj.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Nez man gan šķiet ka vainīgo meklēšana ir bezjēdzīgs laika nosišanas paņēmiens (tāpat kā "atļauto produktu" sarakstu veidošana valdības līmenī). Mans skatījums uz to būtu - izdarīt secinājumus, kapēc tāds lēmums pieņemts, un ko vajag daŗit lai otrreiz to netakārtotu, ja lēmums ir bijis kļūdains, es gan domāju ka lēmums nav gluži kļūdains, es domāju ka mūsu medicīnas sistēmas kapacitāte ir būtiska problēmas sastāvdaļa, bet nu es nesmu saistīts ar konkrēto tematiku, tas ir tikai IMHO.

Daudz svarīgāk ir darīt labāk, ņemot vērā pagātnes mācības ... tipa "move it" ...

Te droši vien kam nav slinkums var izdomāt cik ātri iespējams izlietot jebkādu vakcīnu:

covid19.gov.lv/covid-19/covid-19-statistika/covid-19-vakcinacijas-statistika

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Vainīgo meklēšana nekad nav īsti jēdzīgs pasākums. Parasti vainagojas ar neveinīgo sodīšanu.

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Nu, Eiropas mērogā vainīgs Dombrovskis :-/

Leiena vaino Dombrovski pie kļūdaina lēmuma par Covid-19 vakcīnām

www.tvnet.lv/7169978/leiena-vaino-dombrovski-pie-kludaina-lemuma-par-covid-19-vakcinam

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Manuprāt Dombrovskis tiešām ir slinks un nolaidīgs korumpēts mēsls. Viņš no lēmumu pieņemšanas jātur lielgabala šāviena attālumā

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

100% piekrītu.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 0 Atbildēt

tādiem apgalvojumiem vajag segumu. Slinks, nolaidīgs, un korumpēts - kāpēc?

eidis Reģ.: 07.11.2001
3 0 Atbildēt

Austerity risinājums LV 2009 gadā tika iedarbināts pēc banku lobija piespēles (nolaidīgs & korumpēts), kur kā jaudīgs arguments tika izmantots 3a portfelītis (korumpēts). Atceramies, ka SVF šo risinājuma ieteica neizmantot nevienam. Pat Grieķijai. Alternatīvas redzamas: Islande, Ungārija. Viss bija darāms. Bet nē - velkam jostu.

Austerity 1. darbība: samazināt valsts pasūtījumus - pati vienkāršākā (slinks) metode kā sabalansēt budžetu. Rezultātā celtniecības pasūtījumi samazinājās par 90% un 70% celtnieku aizbrauca uz UK. Jo iekšējā devalvācija (austerity) samazina ienākumus, ne parādus. Un bankas prasīja tos maksāt.

Salīdzinājumā SE celtniecības pasūtijumi pieauga uz 130% (laikam), jo 1. nauda kautkā ekonomikā jāatgriež un 2. Arī pēc krīzes celtniekus vajadzēs. Bet šādiem risinājumiem jau ir kautkas jādara, ne jāškirsta Briseles biroja aprīkojuma katalogu.

Vobšem IMO Dombrovskis ir Dieva sods latviešiem par nesaticību un stulbumu

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 0 Atbildēt

pēc kara visi zin, kāpēc Hitlers zaudēja

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Nu nē. Austerity ir ļoti sen zināma slikta metode. Kliedza tak visi.

Jenotiem gan tā nolaidība un slinkums ir partijas statūtos - Reirs tāpat visu nomuļļā un neko nedara

Un diezkā Islande iedomājās darīt savādāk un Ungārija izveda parādu devalvāciju?

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 0 Atbildēt

Ja tev būtu nodevalvējuši uzkrājumu vecumdienām, tad arī tu teiktu ka laba ideja?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Cik tad ir to kas pie tā visa tiks ņemot vērā to cik veikli valsts ir pacentusies bankas likvidēt, un iesūkt nāsīsi visu ko uzskata par "nelegālu naudu" !

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Pēc devalvācijas ekonomika parasti ātri uzkrāj atpakaļ jaunuzradušos naudas daudzumu. Un tajā brīdī tā parāda devalvācija rada būtisku atspaidu. Samazināt ienākumus, nesamazinot parādus IMO ir stipri sliktāk un nosēdina ekonomiku uz ļoti ilgu laiku

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 1 Atbildēt

atslēgas vārds visā penterī - IMO

Valdībai bija cits skatījums. Labs vai slikts, nezinu, neesmu speciālists, bet redzu, ka nekas megasliktāks, kā ar mūsu kaimiņvalstīm mums nav noticis.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Ja? 2009 Islandei, Ungārijai bija daudz lielāks parāds kā LV. Kā viņi dzīvo tagad? Slovākija ES iestājās kā agrāra republika (tipa Latgale). Tgd dzīvo labāk.

Jenoti vnk ļauj lietām plūst un roku nepieliek pat acīredzamām lietām. Tikai ja bankas ar 3a portfelīti paprasa. JKP, Naciķi un KPV gan roku pieliek tur kur to nevajag darīt.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 0 Atbildēt

Labi, labi.

Vienkāršs novērojums - Vienotību lamā(ja) par jenotiem visvisādi gāzi grīdā devēji un citi 1/2 koka lēcēji korumpanti.

Tie paši, kas pirms Vienotības un Dombrovska ar gāzi grīdā visu salaida grīstē.

Un tad nogrūda citiem, lai izstrebj.

Un tagad atkal lamā.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Vispār jau grīstē salaida Lemaņu brāļi. Ja tur tā konstrukcija nebūtu sabūvēta, tad LV būtu neievērojama NĪ krīzīte kādā 2010. Kur bankas arī droši vien negribētu piedalīties.

Bet Lehman un NĪ kombo jau arī varēja pārvarēt nesagraujot celtniekiem visu pasauli un pārējos neuzsēdinot uz nepietiekamas naudas diētas. Ir paraugi.....

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Lemaņu brāļu iedarbība uz Latviju būtu daudz mazāka, ja tur nebūtu iesaistīts Parex, kurš tieši sagrūda krievu naudu ASV vērtspapīros. Godmanis bija pārbijies, kas notiks, ja "krievi zaudēs naudu" , un tāpēc nolika visu Saeimu uz ausīm , un panāca , ka Latvija aizņemas naudu no SVF. Pēc tam Tautas partija atgāja nost no varas un Dombrovskis kā grāmatvedis pildīja SVF komitejas prasības. Tu paud uzskatu, ka Dombrovskis būtu varējis aizņemties naudu ( no kā? aizņemšanās no SVF jau ir pēdējā instance ) un austerity ir Dombrovska risinājums, nevis SVF prasība. Tajā laikā SVF bija cita vadība, un auterity bija SVF prasība, ko nevarēja neievērot.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Atkarībā uz kuru kaimiņvalsti skatās - jā, emigrācija, kura pa īstam panesās iepriekšējās krīzes laikā, mums ir līdzvērtīga kā leišiem - toties igauņiem tādas nebija...

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Igauņi lielāki patrioti(vai nacisti, ja no citu viedokļa raugās). Letiņi lielāki dīkdieņi(pāķi).

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Manuprāt Eiropas silto vietiņu ieņēmēji no visas ES pārstāvētajām valstīm ir "pār vienu kārti metami", tāpēc Dombrovskim tā ir īstā vieta.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Vai ta tur vel kāds, kas izcils "veiksmes stāstu" radīšanā?

Tā Gribule jau vnk izveicīga nomenklaturšķica, kuras pamatnodarījums ir ES naudas bezjēdzīga tērēsana. Dombrovskis ir sataisījis sūdu sliedi, no kuras vēl tagad netiekam ārā

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Nu es par spāņiem, itāļiem, frančiem un vēl tur barinu neesmu augstas domas pat īpaši izdalīt nav ko ...

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Pirms kāda laika ieminējos, ka jaunie ierobežojumi īsti nestrādās. Skat - nestrādā ar! Tad varbūt ierobežojumi greizi un nejēdzīgi? Piemērs, slēpošanas trases lielo pieprasījumu slāpēs ar... vēl mazāku atļauto cilvēku skaitu uz kalna. Jebaķ, svaigs gaiss kādam Covid fanam rausta pinci un arī tas vairs nav ok

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Nu tur kautkādos brīžos pie pacēlājiem tiešām ir 20 cil rinda. Es jau pabrīnijos. Pašā sākumā bija max 5. Pēdējo reizi ļoti daudz. Stumjas virsū (tādi mēs esam, jo rinda tad ātrāk iet), garām, etc

+ Pilns stāvlaukums ar līdzjutējiem. Omas, tantes, klasesbiedri sanākuši uzmundrināt jauno censoni. Tur gan pūli neredzēju. Uz nomu pie saņemšanas 2 cilv stāv pa 2m, aiz tiem ap 10 cilv max 20 cm.

Šeit gan pamatiemesls - bija ļoti labs laiks. Nedrūzmēties gan nemākam. Izskatījās diezgan traki.

Es gan drīzāk tur pāris poličus palaistu, ne aizliegtu. Teritorija maziņa, viegli trenkājami visi

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Ārā svaigā gaisā nekāds Covid nelīp

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

Ja ar mēli skūpstīsi savu daiļo kolēģi kaut ārā, tāpat pielaidīsi savu Covid viņai.

2m attālumā covid visdrīzāk nelīp. 20cm attālumā gan jau līp pat ārā.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Ja vienīgi tā

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Šī ir viena no lielākajām ierobežojumu maucībām.Bet vainīgi ir paši Lohi.Toč tāpat kā pavasarī ar jauko sestdienu saulkrastos.Bet nu vienalga,tikai galējs idiopts varēja izdomāt šajos brīnišķigās ziemas apstākļos kalnus ierobežot līz pl.20.Līdzsvarot piepildījumu, tāteikt.Tfu,plet.. Lai aplauztu tos,kas pa dienu nevar un tos, kuri gadu garumā braukuši tieši vakaros.Plus vēl ņemot vērā, ka beidzamos gadus kalni nīkuļoja.Skauģiem un tml lohiem prootams tas bija kā medusmaize.Šajās brīvdienās vienkārši bija protests.Acīmredzot, sabrauca arī par daudz cerīgo bezpierakstnieku.

Kalnu skaits kopš 00to gadu ziedulaikiem ir sarucis ļoti būtiski.Labi kalni ir tikuši slēgti- kā piem Līgatne un Jēkaba grava.Līgatne visp bij superīgākais un ātrākais, relatīvi garš ar visātrāko pacēlāju.Milzkalnam laikam tā grava bij kā dadzis rīklē- nu būtu vismaz tagad tur palaiduši kko.Ozolkalns,tas kopš savas atklāšanas pirms 15g paliek arvien īsāks un tizlāks.Vienīgais Kaķītis turas pāri visiem suudiem,paldies viņiem.Bet ne visiem tas der un ne katru dienu dēļ ierobežotā laika uz turieni būs iekāriens kratīties.

Pierakstīties iepriekšējo dienu atvēršanas brīdī ir pilnīgi bezcerīgi,vienīgi ja paveicas loterijā.Tajā pat laikā Milzkalns šodien pa dienas vidu kamerā bija skatāms pustukšs...

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 1 Atbildēt

Martā man un maniem radiniekiem bija bail saslimt, jā. Šobrīd masu mediju baiļu dzīšana jau strādā pretēji, pilnīgi nemaz nav vairs bail. Manas ģimenes un radinieku Covid izpaudās vieglāk par ikgadējo gripu. Easy izslimot tādu ikgadu.

Nost ar stulbiem ierobežojumiem. Vīruss nav uzvarams, tiešām nevar to apjēgt?

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

Klau nu 200to reizi:

- baisa nav slimība, baisa ir zemā slimnīcu kapacitāte. Un slimnīcā ir izredzes nonākt visiem radiniekiem ar kādu hronisku kaiti. Ar kādu 50% varbūtību. Tiem death rate ir ap 16%. Ar aizsistu slimnīcu (bez ierobežojumiem) - ap 80%. Tā arī visa starpība.

Ierobežojumu mērķis ir sagaidīt poti bez slimnīcu aizsišanas ciet. Pote tos 50% nomainīs uz 0,01%. Aplipušo skaits nemainīsies. Viruss nav uzvarams. Uzvarama ir imūnsistēmas reakcija

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 2 Atbildēt

Visa pasaule stulba, Kasiņš viens zina vislabāk.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 2 Atbildēt

Nepretendēju uz viszinošākā statusu, vien man un apkārtējiem vairs nav bail no baisā vīrusa (iesnām un noguruma pie labas imunitātes) Un es ļooti novēlu jau drīz visiem strādāt un pelnīt naudu, goda vārds (arī, ja man ar to ir viss kārtībā) - pilnīgi neko mākslīgi neapturot.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 0 Atbildēt

Gribi apturēt dabīgi? Palasi, kā tas 'izdevās' piemēram Jemenai.

Gribi vai nē, ir pandēmija, un ar to ir jārēķinās. Ja ir ierobežojumi, tad tie ir jāievēro, lai cik dažbrīd stulbi tie neliktos.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Jemena laikam ir laba ilutrācija tam, ka slēgtas robežas īsti neierobežo sērgu. Tikai sala ar ložmetēju tornī. Bet tad badā nomirs salinieki

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Nav jau Jemena jāskatās. Var tepat blakus - Zviedrija.

Kasiņam atkal nervi uzdod. Vienu un to pašu mantru jau kuro reizi...

P.S. Es šobrīd zinu 3 gadījumus, kad cilvēki ir saslimuši atkārtoti. Un visos trijos otrā reize ir jūtami smagāka par pirmo. Par šo biju arī kaut kad lasījis...

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Nervi man ok. Bažas par visu kopumā. Tik un tā es nebaidos saslimt Kādēļ būtu jāraustās?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 2 Atbildēt

Nu, alkāni arī neatzīst, ka viņiem ir problēmas ar to. Reku, mums tepat iauto ir divi piemēri.

Bet man šķiet, ka ierobežojumi nelielu efektu dod gan - pie puslīdz vienāda testu skaita procentuālais pozitīvais ir mazāks, tobiš, izplatība šobrīd piebremzējas. Arī slimnīcās ir par gandrīz 20% mazāk stacionēto. Vismaz subjetīvi šobrīd šķiet, ka arī mirušo skaits samazinās... neziņo vairs par 30+ mirušiem dienā.

Neuzveicama? Nu, C-19 nav ne pirmā, ne, visticamāk, arī pēdējā pandēmija vēsturē. Bet ar līdzšinējām kaut kā galā tikuši esam, kāpēc lai ar šo netiktu? Bez tam, tu tiešām tici, ka, ja ierobežojumu nebūtu un izplatība būtu straujāka, slimnīcas pilnākas, mirušo vairāk, tad ekonomikai klātos labāk?

iciks Reģ.: 29.05.2013
1 0 Atbildēt

Personīgi man ir skeptiska nostāja attiecībā pret bērniem un attālinātajām mācībām un to ietekmi uz vispārējo labsajūtu. Bērni finišēja mācības kaut kad decembra vidū +/-. Atsākuši nav joprojām, visi sēž mājās. Ja pieņemam, ka ~2 nedēļas ir tas laiks, kas jānogaida, lai redzētu darbību efektu (tā savulaik apgalvoja Dumpis & co), tad ir pagājis stipri vairāk laika, bet kā nekas diži mazāk netika gājis. Ne 2 nedēļas pēc tam, ne 4. Attiecīgi vai tas bija vajadzīgs?

Un tas bija viens kretīnisks cilvēks, kas izdomāja uz vasaras rēķina pagarināt bērnu brīvlaiku, lai pēc tam mācība tāpat uzsāktu attālināti. Lai nu kas man patīk vai nepatīk, pret šo man ir patiešām lielas dusmas.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 2 Atbildēt

Varētu piekrist, bet par to, manuprāt, var pateikties visiem tiem bērnimaskāsnevarelpot bļāvējiem. Tur ir 2 varianti - vai nu maskās klātienē, vai mācies no mājām. Kādas vēl alternatīvas?

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
4 2 Atbildēt

Nah visas maskas, maskarādes fani Jau dārziņos kļūst žēl audzinātājas, visu dienu maskās. Nah!!!!

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 3 Atbildēt

A tev slimnīcās ārstu žēl nav? Nākamreiz, kad tevi vai kādu tavu tuvinieku operēs, pasaki ķirurgam un asistentiem, lai tak nemocās un nevelk tās nah maskas, bet spļauj savu pievienoto vērtību tev pa taisno brūcē.

iciks Reģ.: 29.05.2013
3 0 Atbildēt

Kāpēc vajag kaut kā īpaši žēlot ārstus, jo tā ir darba specifika. Tāpat kā ugunsdzēsējam spectērps vai gaļas izcirtējam priekšauts.

iciks Reģ.: 29.05.2013
2 0 Atbildēt

Ir vēl 3. variants- turpināt mācības kā septembrī. Normāli mācoties un bez uzpurņiem. Kāpēc ne?

Kā jau teicu - es neredzu, ka garais brīvlaiks būtu ietekmējis covida izplatību.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 3 Atbildēt

Tas ir variants egoistiem, kuri domā tikai par sevi un tālāk par savu degungalu neredz.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
3 1 Atbildēt

Tie, kuri dzīvo Zviedrijā, noteikti nefano par Latvijas režīmu.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 1 Atbildēt

Nu beidz, baigais jau nu režīms. Tikai krogi ciet.

Tad nu gan nelaime.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 1 Atbildēt

"Krogi" ir viens no diezgan būtiskām Kasiņa pacientu kategorijām, tāpēc jau par tiem tik ļoti pārdzīvo.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 1 Atbildēt

Daļēji jā. Pārdzīvoju drīzāk, ka man un ģimenei nav iespēju ieturēt pusdienas, piemēram, izbraucienā Latvijā. Vai, ka darbaļaudis spiesti pusdienot mašīnās, nevis civilizēti pie galda utt.

iciks Reģ.: 29.05.2013
1 0 Atbildēt

"Tikai krogi ciet"? Nu, nu.

Nekādi pasākumi jau nenotiek. Kino, teātris, koncerti, jebkāda veida publiski pasākumi. Pat dzimšanas dienu nosvinēt ļaužu barā legāli nevar.

Ja vienīgā izklaide ir māja - veikals - māja, tad jā, ierobežojumi ir visai nelieli. 2m un veikalā uzpurnis.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

izklaide ir iet, skriet, slēpot. Šobrīd. Labi, ka ziema ir mūsu pusē.

Un vakarā TV ar kādu labu filmu vai koncertu.

Draugus var satikt zoomā vai ārā pie ugunskura.

Varianti ir.

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Nopietni?

Ja uzskati, ka TV var aizstāt īstu koncertu un zooms draugu satikšanu, tad neredzu jēgu diskutēt.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

cik tu strups.

Neredzu jēgu...

ne jau līdz mūža galam būs TV koncerta vietā, ne arī zooms

Bet, kas gan ir interesanti: zooma tikšanās profesionālajā vidē gan jau ieiesies daudz plašāk. Arī pēc pandēmijas.

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Es tikai atbildēju, ka Tavs apgalvojums, ka tikai krogi ir ciet, ir pilnīgi aplams.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Tie, kas dzīvo Latvijā, nefano par Austrijas vai Vācijas režīmu. Ko tu ar to gribēji pateikt?

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

To, ka Zviedrijā nav šāda idiotisma visapkārt, visur viss notiek. Cik esmu skatījies reālu cilvēku intervijas, viņi noteikti nealkst neko tādu, kas pie mums.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Cik vecas tev tās ziņas?

Latvijā pa pēdējiem mēnešiem +3,5% paaugstināta mirstība, Zviedrijā +7%. Visa atšķirība kā veselības sistēma tiek galā un cik slikti drīkst laist, tātad Zviedrijā 2x vairāk "gultu".

Pārrēķini pats, ja Zviedrijā gads noslēdzās ar +8000 mirušajiem virs normas tad cik tas būtu Latvijas kontekstā.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Vienu brīdi jau gandrīz uzkārās arī viņiem, pat kaut ko runāja, ka kaimiņvalstis nākšot palīgā.

iciks Reģ.: 29.05.2013
3 0 Atbildēt

Es mājā sēžot pavēroju, cik tad naudas pēdējā laikā iztērēts. Maz. Patiešām maz. Faktiski esmu pircis pārtiku, kādu reizi ielējis degvielu, samaksājis rēķinus un šādi tādi nieki internetā.

Nav taupīts apzināti, bet vienkārši bez iespējas sakarīgi pirkt arī nepērku, ja vien nav akūtas vajadzības.

Tā ka tas tā - ar skatu uz ļaužu tērēšanu un tā ietekmi uz ekonomiku.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Tā ir, lielākai daļai - noteikti. Nav citu tēriņu. Viss vienkārši.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti