Kas ir koronavīruss Covid-19? Kādas pazīmes? Kā izsargāties? Tagad arī Latvijā

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Kāpēc tik traka ņemšanās ap koronavīrusu Covid-19? Cik tas ir bīstams!

 
arba Reģ.: 16.12.2002
0 0 Atbildēt

Aizsuti vestuli Zviedrijas karalim !

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt
imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

"Tādējādi no šodienas ( 12.janvāra ) klātienē varēs nopirkt arī zeķbikses, zeķes, elastīgās zeķes, šalles, lakatus, kaklautus, cepures, cimdus, preces virsmu uzkopšanai, lāpstas un liekšķeres, elektroierīces telpu apsildīšanai un pergamenta papīru.

Tāpat turpmāk varēs iegādāties kurināmo, gāzes balonus, sveces, sērkociņus,ZĀRKUS, aploksnes, papīra iepakojumu, mājas uzkopšanas līdzekļus, krāsnis, slēdzenes, apkures katlus, sildītājus, telefona aparātus, spuldzes, ortopēdiskos piederumus, dzirdes aprātus un šķiltavas."

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 2 Atbildēt

Zārks uz īri šiem nepatīk.

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

Un sāli? Man vajag Soļigorskas sāli!

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
6 1 Atbildēt

Lūdzu, reāli ieteikumi, ja saslimstat ar Covid (manā ģimenē tas gan bija vienkāršas iesnas un bezspēks). Apinis:

"Un es itin ātri saskaitīju 10 punktus, bet pēc tam vēl dažus – ja slimība būtu smagāka:

• pirmkārt, es IZVĒDINĀŠU ISTABU un darīšu to vairākas reizes dienā, bet pārējā laikā UZKLĀŠU SLAPJU FROTĒ DVIELI UZ RADIATORIEM – gaisa mitrumam;

• otrkārt, es sagādāšu gana daudz dzeramā – patiesībā jau tagad man mājās stāv paka ar Boržumi minerālūdeni, un var jau būt, ka tādēļ, ka tas ir viegli sārmains. Bet varbūt es izvēlēšos sava drauga Artūra Tereško „PLAUŠU TĒJU”, jo es uzticos viņa zināšanām. Es tēju vārīšu savā istabā ar elektrisko tējkannu – tas ļoti labi mitrina gaisu, bet svaigi aplieta Latvijas ziedu tēja darbojas kā inhalācija. DZERŠU ŠĶIDRUMU VAIRĀK PAR 3 LITRIEM DIENĀ;

• treškārt, es pilnībā vienatnē okupēšu lielo ģimenes gultu. Iespējami daudz GULĒŠU UZ VĒDERA, bet laiku pa laikam – uz labajiem vai kreisajiem sāniem;

• ceturtkārt, es IZVILKŠU PULSOKSIMETRU no atvilknes un nolikšu pie gultas, bet dažkārt uzlikšu pirkstā. Es to nesen nopirku (tādu, kam uzticos) par 35 eiro Arborā, bet var jau pirkt arī lētāku – Āzijas lielvalstī ražotu par 25 eiro;

• piektkārt, es PALIELINĀŠU D VITAMĪNA DEVU līdz 4000 vai pat 8000 IU dienā. Nozīmēšu sev arī multivitamīnus ar cinku un selēnu. Par izvēli es parunātos ar savu aptiekāri (Mēness aptiekā tādēļ, ka šī aptieka man ir ģeogrāfiski tuvākā);

• sestkārt, es atsvaidzināšu savas sen aizmirstās fizikālās terapijas zinības. MUTI UN DEGUNU SKALOŠU AR SĀLSŪDENI četras reizes dienā. Vismaz reizi dienā paelpošu uz vārītiem kartupeļiem, manuprāt, tā ir labākā inhalācijas metode. Krūšu kurvi saziedīšu ar sildošu smēru, ar kuru parasti ieziežu ceļu locītavas pirms treniņa (esmu to iepircis Singapūrā, bet mūsu aptiekas piedāvā līdzvērtīgas). Ja atradīsies kāds palīgos, un ja temperatūra nebūs pāri 39 oC, LABPRĀT ĻAUŠU SEV UZLIKT BANKAS (par banku mīlestību mani vienmēr piesmej Latvijas galvenais plaušu ārsts, profesors Alvils Krams);

• septītkārt, no skapjaugšas noņemšu kalnu saulīti (ultravioletos starus) un ISTABU AR KALNU SAULĪTI IZSAUĻOŠU allaž, kad pats to atstāšu. Atgriežoties telpā, nedaudz ar ultravioletiem stariem apsauļošu muguru;

• astotkārt, IEŠU STAIGĀT PA MEŽU iespējami daudz. Staigājot, palielināšu soļa garumu un ātrumu, tad mērīšu skābekļa saturāciju ar pulsoksimetru;

• devītkārt, ZVANĪŠU SAVAI ĢIMENES ĀRSTEI un aprunāšos ar patiesi gudru cilvēku;

• desmitkārt, ar savas ģimenes ārstes svētību NODOŠU ANALĪZES Centrālajā laboratorijā – asins ainu un bioķīmiju, un pats uzmanību pievērsīšu leikocītiem, C reaktīvajam olbaltumam, aknu funkciju raksturojošajiem skaitļiem.

Ko darīšu, ja slimība izpaudīsies smagākā formā?

• ja man būs kaut mazākā aizdusa vai elpas trūkums, es negaidīšu, kad man pulsoksimetrs rādīs mazāk par 90%, bet LAICĪGI NOĪRĒŠU SKĀBEKĻA KONCENTRATORU, un šī īre mēnesim man maksās 42 eiro un 90 eirocentus. Ja pulsoksimetrs man rādīs zemāku skaitli par 92%, elpošu papildus skābekli vidējās devās pa pusstundai vairākas reizes dienā;

• ja man temperatūra būs augstāka par 38.5oC, es LIETOŠU ASPIRĪNU nelielās devās, bet ja temperatūra kombinēsies ar galvassāpēm – lietošu ibuprofēnu nelielās devās. Esmu savā mūžā redzējis vairākas paracetamola aknu mazspējas, tādēļ nelietoju šo medikamentu nekad un nemaz;

• ja man būs pneimonijas aina, es NOZĪMĒŠU SEV NELIELĀS DEVĀS GLIKOKORTIKOĪDUS (es šeit nedrīkstu rakstīt ne nosaukumu, ne devu). Un droši vien – NOZĪMĒŠU SEV ARĪ VISAI PLAŠA SPEKTRA ANTIBIOTIKU (atkal nedrīkstu rakstīt ne nosaukumu, ne devu), par kuru pasaules ārstu empīriskā pieredze saka – der. Es to darīšu neatkarīgi no tā, ka vairumam ārstu (manu autoritāšu) ir pretējs viedoklis par to – vai šādā gadījumā vispār antibiotikas ir jālieto. Varbūt es sev nozīmēšu tamiflu jeb oseltamivīra fosfātu, bet drīzāk nē.

Vismaz trīs dienas no simptomu sākuma es pilnībā izolēšos, un esmu pilnībā pārliecināts, ka tajā laikā simptomi pāries, bet 10 dienas pēc simptomu sākuma kā vesels cilvēks došos pasaulē"

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Vai nav vienkāršāk - vakcinēties un dzīvot tālāk, un smejoties par debilajiem antivakserriem, kuri vairos farmaceptijas uzņēmumu labklājību un pildīs šos punktus.

msh Reģ.: 16.04.2007
2 3 Atbildēt

Kāpēc tev ir tik droša pārliecība par to ka šitās eksperimentālās potes dos vajadzīgo efektu un nebūs ar sliktām blakusparādībām?

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
2 0 Atbildēt

Tāpēc, ka blakusparādības ir VISĀM zālēm. Atver savu aptieciņu un izvelc tās lapiņas, kuras nak klāt zālēm un izlasi.

Ne tādus vien brīnumus tur atradīsi. Tikai nezin kāpēc, tu tās lieto, nevis esi izmetis miskastē.

Un pildīt tos desmit punktus ( augšā) vai tev varbūt pasāpēs galva... vienā gadījumā no 1000.

Nu patiešām, liels risks.

un tad jau gripas potes arī ir eksperimentālas, jo tās arī taisa gadu. Pat mazāk.

Bet Astra Zeneca, krievijas pote tika taisīta pārveidojot Adenovīrusu vakcīnu. Tā ka nekā jauna tur vispār nav.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Kā to dara?

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
6 4 Atbildēt

Nu tad vakcinējies un atpisies retard

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
2 0 Atbildēt

nu ne visi ir neizglītoti stulbeņi, kuri baro farmaceptiskās kompānijas.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Gan jau 1xperc vnk pēta augsni.Visdrīzāk no tās facinācijas diez vai izdosies ilgstoši izvairīties.Kam paveicās un nenācās ārstēties no pašas sērgas,nāksies iejusties taj jaukajā procesā kādā vieglākā formā.Ja tiks likta uz spēles normāla pārvietošanās brīvība un/vai kādu specifisku darba pienākumu pildīšana,gan jau Varoņu skaits noplaks.Kur tur dsā liksies.

Cita lieta, kuru fcīnu izvēlēties un kā uzvesties tās darbības laikā- domājams ka "atsauksmes" drīz būs.Nupat jau pašam P-ļutam ar visu viņa co kāds ir izteicis neatvairāmu piedāvājumu- ka šamajiem 1majiem vajdzēt parādīt piemēru.Nu kamēr spiesta lieta nav, drošvien jāpavēro gan entuziasmu, gan sekas.Dažiem būs itin vienkārši- ja algu maksā un imidžs prasa rīcību, "slikti justies" varēs neierobežotu laiku.Ko tad nenoriskēt.Čiks un viss.Plus vēl skaties kādu P-rēmiju dabūt par drošsirdību utttt.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 0 Atbildēt

Manai māsīcai aste vēl nav izaugusi, telefona zona arī neraustās viņas tucumā. Pagājušas 10 dienas kopš pirmās potes. Bet varbūt vaina ir tajā, ka nav vēl baterija ievadīta, kas to procesu aktivizē.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
3 0 Atbildēt

saskaitīji, cik EUR jau atdevi Belēvičam vai kā nu tur to t.s. Big Pharma pārstāvi Latvijā sauc?

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Pāvels Durovs paziņojis ka pēdējo 72st laikā telegram pievienojušies 25 m jaunu lietotāju.

P. S. Tas gan nav saistīts ar koronu, bet ASV vēlēšanām

iciks Reģ.: 29.05.2013
1 0 Atbildēt

Lasot Kasiņa teikto, kārtējo reizi ienāca prātā tā istabas vēdināšana. Cilvēki lieto uzpurņus, distancējas, neiet ārā, mazgā rokas sārmos un ko tik nedara, lai no bubuļa izvairītos, bet tiklīdz runa ir par istabas izvēdināšanu, tā - oi, nevar, pizģec būs. Caurvējš un kas vēl ne tik.

Istabu vēdināšanu ārsti allaž ir pieminējuši kā svētīgu visu to gripu epidēmiju laikā un pat nesaistīti ar to. Gadiem ilgi.

Visus padomus ievēros, bet istabas nevēdinās. Nu tā, drošības labad.

To es tā īsti nekad neesmu varējis izprast.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

Ne velti igauņi latviešus sauc - par tautu, kura baidās no caurvēja.

Nevienā valstī neviens caurvēju neuzskata par slimību ierosinātāju. Tas tači ur vējš.

Ārā arī neejat, kad ir vējš?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Caurvējš(Сквозняк) un āderes kā slimību izraisitāji it bijušās cariskās Krievijas mantojums. Citi kaut kā tikuši tam pāri.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Vadošie dabasspētnieki ievērojuši, ka caurvējā mēdz novīst vāzē ievietotās rozes.Tie visdrīzāk ir Meli.Istabās un birojos, kur no loga "velk",var labi norūdīties un izveikt dabisko atlassi.Vai nu ir, vai nu nav,uzreiz skaidrs.Tāpat kā orgānismu varot ātrāk attīrīt tieši ar caurejas starpniecību.Jā.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Varbūt tāpēc, ka rozes stāda vietās, kur nav vēja? Klajā laukā, vai kalna virsotnē rozes neaug.

Kāpēc tad uzskatīt, ka nogrieztām patīk vējš ( caurvējš)?

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Mums viss ir pārāk sajucis un sajaucies. Svaigs gaiss ar caurvēju,vēdināšana ar lohiem un karantīna ar marasmu.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Es vakcīnu sakarā uztrauktos nevis par blakusparādībām, bet par to, vai Pfizer vakcīna netiks pārturēta ledusskapjos pēc izņemšanos no konteinera, un tādējādi zaudēs efektivitāti.

Tad no tās būs tikpat daudz labuma, kā no fizioloģiskā šķīduma injekcijas.

Medicīnas iestādēm taču daudz vienkāršāk sapotēt to, kas nu ir, nevis norakstīt zaudējumos pārturētas vakcīnas un dabut pa galvu no VM.

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
1 0 Atbildēt

Relax, vāczemē karans pagarināts vēl uz 2mēn un ķīnīšu zemē jauni nez no kurienes uzliesmojumi. Gan jau pēc pāris dienām mūsu ziņāš ar...būs.

spainis Reģ.: 27.04.2006
2 0 Atbildēt
Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

Tieši tas, ko jau pavasarī norādīju(šajā forumā)

"Tajā pašā laikā Covid-19 kontekstā Latvijā jau esot iztērēti pāri par trim miljardiem eiro. Ekonomikas eksperti gan norāda, ka šīs naudas izlietojums gan esot visai miglains un nav skaidri redzams, kā un kam šī nauda ir iztērēta"

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

'esot?'

lūdzu, konkrētāk, daiļdirsēja kungs

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

Pēdiņas redzi?

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 3 Atbildēt

Jaunākās ziņas no antivaxeriem: Valentīns vakar esot devies uz policiju un tā arī nav atgriezies.

Radinieki, diez, nav vēl uzrakstījuši iesniegumu par cilvēka pazušanu?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
5 0 Atbildēt

Who cares?

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 1 Atbildēt

Klajš cilvēktiesību pārkāpums.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Kas tieši? Tas, ka pēc mentenes apmeklējuma aizgāja pie mīļākās?

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 3 Atbildēt

Pie mīļākās būtu privātā lieta. Cilvēki tomēr gaida publisku komunikāciju no Valentīna. Pagaidām nekas nav zināms, Raimo saka - viņam liekas, ka viņš ir mājās.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
6 0 Atbildēt

Cilvēki nezin nekādu tavu Valentīnu, ne Raimo. Un man liekas, ka tev nav visi mājās.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 4 Atbildēt

Pārgalvīgs apgalvojums

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Un? Kur tur cilvēktiesības pārkāptas?

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
2 0 Atbildēt

Informācija par valentīnu apstiprināta - šis ir Ielikts trakomājā.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

laikam viņu reptiloīdi nolaupīja.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

куда куда вы удалились,- пошли посрать и провалились,,,,

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
2 1 Atbildēt

turpinu pašizolāciju

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 3 Atbildēt

Šodienas barikāžu piemiņas pasākums vispār farss. Sabiedriskā TV nodarbojas ar Fake news ražošanu. Tas apmēram tāpat kā ar Covid pētījumiem recepšu veidā.

Ja nebūtu antivaxeru nemaz neviens nenojaustu kā viņus šobrīd čakarē.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Sanāk ka farsam farsa piemiņa, vai ko? Ar uguni un degvīnu atvairījām tankus, šaubu nav ka arī šis codēmons no mums atpsisīsies.

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

Man tas atgādina padomju laiku, kad notiek kkāds pasākums. Atbrauc partijas spice, nofotogrāfējas uz piekrāsotās zaļās zāles fona un vsjo. Tālāk žurnālists apraksta šo grandiozo notikumu avīzē.

Tas šodien notika Zaķusalā. TV vispār iespējas radīt apmeklētības fonu, kkādu īpašu noskaņu un to visu iebaro lētticīgajiem padomju pilsoņiem

taaneko Reģ.: 30.07.2008
0 0 Atbildēt

Neredzēju. Kas tur bija ja var jautāt?

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Par ko satraukums?

Ir tak diezgan sen redzams, ka šeit ir province un ziņas ir provinciālas. Pat kovidviļņu nobīdes norāda, ka dzīvojam ļoti tālu no civilizācijas centra. Province!

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
3 0 Atbildēt

Jaunākā informācija par antivaxeriem noplūdusi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Šīs kustības apmaksājot Big pharma. Jo, ja visi sapotēsies pret slimībām, viņiem ievērojami samazināsies ienākumi, daļa bankrotēs. Tāpēc tiek apmaksātas antivaxeru kustības, lai cilvēki arvien slimotu un viņiem būtu jāpērk daudz un dārgas zāles.

taaneko Reģ.: 30.07.2008
0 2 Atbildēt

Vai tiem, kas vēlas nogaidīt pāris gadus lai pārliecinātos vai tiešām vakcīna ir vakcīna un no kovīdiņa mutācijām arī pasargās vai tieši otrādi, arī kaut kas pienākas?

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 1 Atbildēt

Pēc pāris gadiem jau jaunas vakcīnas vajadzēs, ja būs tādi "gaidītāji".

Ģēnu mutācijas un evolūciju neviens nav atcēlis.

Bet debilie domā, ka viņiem ar poti neredzamu čipu iebāzīs un tad tikai izdomā dažādus attaisnojumus savai neizglītotībai.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

tu taču nebaidies no covid... kur tad problēma - dabūt covid vīrusa marķieri ( jau 50 gadus neviens nepotē novājinātu vīrusu)

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 2 Atbildēt

Tak ieej kādā antivaxeru FB.

Īsumā - LTV raida online translāciju ar neeksistējošu pasākumu. Ar partijas spici ieraksta iepriekš, nointervē kādu barikāžu muzeja direktoru un laiž kkādus kadrus no citiem gadiem.

Antivaxeri nolēma apmeklēt šo pasākumu www.facebook.com/SabiedriskieSatversmesSargi/videos/208461134331286/?sfnsn=mo

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

To taaneko

taaneko Reģ.: 30.07.2008
0 0 Atbildēt

Es neesmu FB.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

vēl vienu neizglītotu fake news sekotāju atradi?

taaneko Reģ.: 30.07.2008
1 1 Atbildēt

Tu taču nedomā mani, grūtgalvīt? Un kas tur slikts, ka kāds pieķer atklātos melos tos, kuri ikdienā sevi deklarē kā īstenās taisnības un pareizās rīcības zinātājus? Akla uzticēšanās nav laba lieta. Vai tad akla uzticēšanās nav iemesls tam, ka tu (un daudzi citi, tādi paši uzticīgi), katru gadu, vismaz pāris nedēļas, bet citi arī daudz vairāk, izcieš sodu piespiedu un nekādi neapmaksāta, darba veidā?

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt
taaneko Reģ.: 30.07.2008
0 0 Atbildēt

būtība bēdīgi. ierindas pilsoņiem ir iespēja apzināties savu vērtību un ticēt, klausīt un izpildīt.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Jā.Leģendu vajag uzturēt.Abi k-gi esot tikušies publiski redzamā tiešsaistē un attālināti nosūtījuši sveicienus it visiem, kuri kādreiz ir kko kurinājuši un kkur dzēruši.Neparvelti ir jēdziens- neiedzēris nepateikšu.Labāk mazs piecītis,nekā LielsPaldiess.Šokējoša līdzība šo divu it kā pavisam atšķirīgo "cīņu" scenārijos, noteikumos, iedvesmotājos,pretiniekos un atbalstītājos..

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt
ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
7 0 Atbildēt

Kaut kā nenāk miegs...

Biju uz Zaķusalas tilta toreiz bloķēt pret TV torni ceļu ar kravas auto...

Biju toreiz Pienavā klāt, kad vilka no purva T34 un IS2...

Reizēm aizbraucu uz Lesteni kur tie daudzie Bērziņi, Krūmiņi, Ozoliņi uc uz tām aukstajām plāksnēm iegravēti...

Tur liela baznīca ar aizmūrētiem caurumiem no visu kalibru lodēm...

Es tur gan braucu kad nav pasākumu. Tāpat. Ir savs drūms skaistums. Un ceļi tie apkārtnē arī ziemā baudāmi. Skats tāds latvisks, un meža dzīvniekus var apskatīties gan brīvā dabā gan briežu dārzā gan pa apkārtnes tūristu takām pastaigāt un ugunskuru pakurināt...

Tie kas visu pārrēķina litros un nobrauktās hadenēs nebraucat. Jūs tur neko neieraudzīsiet. Tur vēl dzīvo veci cilvēki un viņu stāsti, kā tad tur īstenībā gāja, iespējams jūs neinteresēs...

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
4 1 Atbildēt

nu jau tie īstie seno notikumu aculiecinieki paliek arvien mazāk...

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
3 0 Atbildēt

Tiko antivakseru forumā bija pierakstīts, ka Valentīns ir ielikts trakomājā. Tasgad visus antivakserus aicina savākties pie trakomājas, Rīgā, Tvaika ielā 2, pulkstens 14:00 un visiem pieteikties uz ārstēšanu. Tādā veidā viņi grib noslogot personālu tā, lai viņu Dievs - Valentīns, tiktu atbrīvots.

Lūdzu, visi antivakseri, - 14:00.

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
4 0 Atbildēt

Neko nezinu par konkrēto Valentīnu. Man šis vārds asociējās vairāk ar mīlestību.

Vari man izsūtīt folija cepurīti, bet mūsu domas un vēlmes mēdz ļoti bieži materializēties. Šajā sakarā iesaku visiem vairot labo un neaplikt savu māju kurā dzīvojam. Salauzt/apķēzīt/sašaut ir viegli...

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

msh rakstīja: Kāpēc tev ir tik droša pārliecība par to ka šitās eksperimentālās potes dos vajadzīgo efektu un nebūs ar sliktām blakusparādībām?

Un kāpēc tev ir droša pārliecība, ka potēm IR blakus parādības?

Šis ir kovidsāgas demagoģijas stūrakmenis: pieprasījums uzrādīt pierādījumus, ka zāles / vakcīna NAV kaitīga. Neņemot vērā, ka šādu pierādījumu nevar sniegt pat sūdens.

Vienīgā korektā un izpildāmā pierādījumu bāze jebkurai sarunai: pierādījumu, ka konkrētā viela, darbība IR kaitīga. Visādas citādas prasības iedzīs sarunu stūrī

msh Reģ.: 16.04.2007
0 3 Atbildēt

Beigtais ASV ārsts atstiepa pedāļus neveiksmīgas zvaigžņu sakritības dēļ?

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Testa laikā vakcinēja 40 000 cilvēku, nomira tikai 15.

BET, kad zinātnieki taisa testus, tiek ievēroti visi standarti, piemēram - 50% potē vakcīnu, bet 50% potē ūdeni ( fizioloģisko šķidrumu), lai izslēgtu to, ka cilvēks psiholoģiski sevi kaut kā noskaņo - pozitīvi, vai negatīvi. Jo viņš domā, ka viņš potēts, bet patiesībā, nav.

Tad tā:

7 nomira pēc vakcīnas, 8 pēc tukšās potes. Tā, ka - pote neietekmēja mirstību, jo ar potes un bez mira vienādi.

Ja tevi baida vārds "mirt", tad tā -

40 000 tā ir paliela Latvijas mēroga pilsēta. Potēti tika visi- bērni, pieaugušie, veci, slimi, lai pārbaudītu potes darbību uz dažādiem cilvēkiem.

Cik 20 dienu laikā mirst cilvēki Ventspilī ( kurā dzīvo 38 000)? Neviens?

Tā, ka no 40 000 ( 20 000 potētiem) skaits ir mazs.

Turklāt, var redzēt pat no kā tieši mira. Viens vakcinētais izdarīja pašnāvību. Vai tas ir no potes? Diez vai.

Tagad, no 1,9 miljona ASV potētajiem ( jau ar īsto poti) - tikai 29 antifilakses gadījumi, un tikai viens letāls (no kā nomira ārsts)..

Anafilakse - ir ALERĢIJA.

eidis Reģ.: 07.11.2001
3 0 Atbildēt

Un tie kas braucot ar Golpu atstiepa pedāļus dēļ nepilnīgas drošības tevi nebaida?

Ir tāda lieta kā saprātīgs risks, ko pieauguši cilvēki parasti spēj uzņemties. Piem braukšana ar auto vai velo ir tieši tāds piemērs. Kur braukšanas riskam tiek pretstatīts daudz augstāks risks nomirt badā, ja nebrauksi uz darbu.

Vakcīnai ir analoģiski: ir kāds maznozīmīgs alerģijas risks vakcīnai, kuram pretī ir daudz augstāks risks saslimstot. Turklāt saslimt vairākkārt, jo izslimojot ne vienmēr veidojas nourība

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

kasinsh79 rakstīja: Lūdzu, reāli ieteikumi, ja saslimstat ar Covid (manā ģimenē tas gan bija vienkāršas iesnas un bezspēks). Apinis:

"Un es itin ātri saskaitīju 10 punktus, bet pēc tam vēl dažus – ja slimība būtu smagāka:

• pirmkārt, es IZVĒDINĀŠU ISTABU un darīšu to vairākas reizes dienā, bet pārējā laikā UZKLĀŠU SLAPJU FROTĒ DVIELI UZ RADIATORIEM – gaisa mitrumam;

• otrkārt, es sagādāšu gana daudz dzeramā – patiesībā jau tagad man mājās stāv paka ar Boržumi minerālūdeni, un var jau būt, ka tādēļ, ka tas ir viegli sārmains. Bet varbūt es izvēlēšos sava drauga Artūra Tereško „PLAUŠU TĒJU”, jo es uzticos viņa zināšanām. Es tēju vārīšu savā istabā ar elektrisko tējkannu – tas ļoti labi mitrina gaisu, bet svaigi aplieta Latvijas ziedu tēja darbojas kā inhalācija. DZERŠU ŠĶIDRUMU VAIRĀK PAR 3 LITRIEM DIENĀ;

• treškārt, es pilnībā vienatnē okupēšu lielo ģimenes gultu. Iespējami daudz GULĒŠU UZ VĒDERA, bet laiku pa laikam – uz labajiem vai kreisajiem sāniem;

• ceturtkārt, es IZVILKŠU PULSOKSIMETRU no atvilknes un nolikšu pie gultas, bet dažkārt uzlikšu pirkstā. Es to nesen nopirku (tādu, kam uzticos) par 35 eiro Arborā, bet var jau pirkt arī lētāku – Āzijas lielvalstī ražotu par 25 eiro;

• piektkārt, es PALIELINĀŠU D VITAMĪNA DEVU līdz 4000 vai pat 8000 IU dienā. Nozīmēšu sev arī multivitamīnus ar cinku un selēnu. Par izvēli es parunātos ar savu aptiekāri (Mēness aptiekā tādēļ, ka šī aptieka man ir ģeogrāfiski tuvākā);

• sestkārt, es atsvaidzināšu savas sen aizmirstās fizikālās terapijas zinības. MUTI UN DEGUNU SKALOŠU AR SĀLSŪDENI četras reizes dienā. Vismaz reizi dienā paelpošu uz vārītiem kartupeļiem, manuprāt, tā ir labākā inhalācijas metode. Krūšu kurvi saziedīšu ar sildošu smēru, ar kuru parasti ieziežu ceļu locītavas pirms treniņa (esmu to iepircis Singapūrā, bet mūsu aptiekas piedāvā līdzvērtīgas). Ja atradīsies kāds palīgos, un ja temperatūra nebūs pāri 39 oC, LABPRĀT ĻAUŠU SEV UZLIKT BANKAS (par banku mīlestību mani vienmēr piesmej Latvijas galvenais plaušu ārsts, profesors Alvils Krams);

• septītkārt, no skapjaugšas noņemšu kalnu saulīti (ultravioletos starus) un ISTABU AR KALNU SAULĪTI IZSAUĻOŠU allaž, kad pats to atstāšu. Atgriežoties telpā, nedaudz ar ultravioletiem stariem apsauļošu muguru;

• astotkārt, IEŠU STAIGĀT PA MEŽU iespējami daudz. Staigājot, palielināšu soļa garumu un ātrumu, tad mērīšu skābekļa saturāciju ar pulsoksimetru;

• devītkārt, ZVANĪŠU SAVAI ĢIMENES ĀRSTEI un aprunāšos ar patiesi gudru cilvēku;

• desmitkārt, ar savas ģimenes ārstes svētību NODOŠU ANALĪZES Centrālajā laboratorijā – asins ainu un bioķīmiju, un pats uzmanību pievērsīšu leikocītiem, C reaktīvajam olbaltumam, aknu funkciju raksturojošajiem skaitļiem.

Ko darīšu, ja slimība izpaudīsies smagākā formā?

• ja man būs kaut mazākā aizdusa vai elpas trūkums, es negaidīšu, kad man pulsoksimetrs rādīs mazāk par 90%, bet LAICĪGI NOĪRĒŠU SKĀBEKĻA KONCENTRATORU, un šī īre mēnesim man maksās 42 eiro un 90 eirocentus. Ja pulsoksimetrs man rādīs zemāku skaitli par 92%, elpošu papildus skābekli vidējās devās pa pusstundai vairākas reizes dienā;

• ja man temperatūra būs augstāka par 38.5oC, es LIETOŠU ASPIRĪNU nelielās devās, bet ja temperatūra kombinēsies ar galvassāpēm – lietošu ibuprofēnu nelielās devās. Esmu savā mūžā redzējis vairākas paracetamola aknu mazspējas, tādēļ nelietoju šo medikamentu nekad un nemaz;

• ja man būs pneimonijas aina, es NOZĪMĒŠU SEV NELIELĀS DEVĀS GLIKOKORTIKOĪDUS (es šeit nedrīkstu rakstīt ne nosaukumu, ne devu). Un droši vien – NOZĪMĒŠU SEV ARĪ VISAI PLAŠA SPEKTRA ANTIBIOTIKU (atkal nedrīkstu rakstīt ne nosaukumu, ne devu), par kuru pasaules ārstu empīriskā pieredze saka – der. Es to darīšu neatkarīgi no tā, ka vairumam ārstu (manu autoritāšu) ir pretējs viedoklis par to – vai šādā gadījumā vispār antibiotikas ir jālieto. Varbūt es sev nozīmēšu tamiflu jeb oseltamivīra fosfātu, bet drīzāk nē.

Vismaz trīs dienas no simptomu sākuma es pilnībā izolēšos, un esmu pilnībā pārliecināts, ka tajā laikā simptomi pāries, bet 10 dienas pēc simptomu sākuma kā vesels cilvēks došos pasaulē"

Šie ir JEBKURAS infekcijas ieteikumi. Domāju, ka katru reizi, kad tu vai tavi bērni saķer gripu, ģimenes ārsts noskaita šo penteri. Izņemot D vitamīnu (domāju, ka dubultdeva tikai noslogos aknas un neko nedos) un antibiotikas (kas šajā gadījumā ir PATIESI KAITĪGS ieteikums, jo covid atšķirībā no gripas komplikācijām, neatver ceļu pneimokokam, ko antibiotikas ārstē).

Es pa lielam nesaprotu pr ko te jūsmot un uzskatīt ieteikumus par lieliskiem. Tev ir bērni, tev šo visu sen jau vajadzēja zināt pašam.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 0 Atbildēt

Toties tēze, ka pēc kovid izslimošanas var droši iet bez aizsargtērpa pie kovidniekiem slimnīcā, jau vien ir pietiekams iemesls, lai šādam ārstam neuzticētu savas ģimenes veselību. Ņemot vērā to, ka šobrīd ir droši zināms, ka antivielas saglabājas uz trīs mēnešiem.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Laikam bija tā, ka daļai nebija pat 3 mēneši.

Bet vairums ieteikumi atbilst Captain Obvious ieteikumu sarakstam.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Kādēļ tāds sašutums? Tev nešķiet dīvaini, ka ģimenē slimo tikai viens, savā starpā turpinot kontaktēties un neizolējoties un nemaskojoties?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Tā mēdz būt, nekā īpaši dīvaina tur nav. Bet tas nenozīmē, ka tā viennomīzīgi būs. Var paveikties, var nepaveikties. Tev paveicās, priecājies. Diemžēl daudziem nepaveicas.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Conqueror rakstīja: nu jau tie īstie seno notikumu aculiecinieki paliek arvien mazāk...

Jā..Steidzami ir jāizskata jautājums par "seno notikumu aculiecinieku" mazāk/palikšanas processa paātrināšanu.Kamēr kāds no shitiem kkur kko te iedrirš, jaunajai paaudzei var rasties šaubas un laika gaitā aptrūkt entuāzisma.

Ne velti Lohu Likuma pašā sākumā tika teikts- nolohoties var jebkurš un jebkad,bet,lai vismaz daļēji mainītu savu statusu- pirmais solis ir atzīt, ka esi nolohojies...

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
2 0 Atbildēt

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 0 Atbildēt

Izslimojot taču arī būtu jābūt tā, ka imūnsistēma ir iepazinusies ar kovida vīrusa īpatnībām. Tāpat, kā vakcīnas gadījumā.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Atkarīgs vai imūnsistēma uztvēra kā nopietnu apdraudējumu. Brālis bērnībā pārslimoja ērču encefalītu un gandrīz galus atdeva, pirms laika nodeva analīzes vai ir vērts vakcinēties un antivelas joprojām stipri pārsniedz to līmeni ko varētu iegūt no vakcīnas. Tā kā viss ir individuāli.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

man ir tāpat ar encefalītu, tikai - reizi pa reizei kāda iekož, un varbūt antivielas turpina izstrādāties ikreizi pa druskai izslimojot.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

- Hi - I am Corona Virus 19/21.

-Hi, nice to meet You !

-Please come in, take a seat !

-Thank You - how nice of You !

...

-Oh shit - You are nasty - I will kick you !

-Hah, good luck with that !

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti