Kas ir koronavīruss Covid-19? Kādas pazīmes? Kā izsargāties? Tagad arī Latvijā

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Kāpēc tik traka ņemšanās ap koronavīrusu Covid-19? Cik tas ir bīstams!

 
viencexperc Reģ.: 13.02.2017
7 0 Atbildēt

GB12 Reģ.: 29.03.2011
11 0 Atbildēt

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
3 0 Atbildēt

Interesanti palasīt par antivakseru vēsturi. Nekas nav mainījies jau 135 gadus. Savi Valentīni un Marinas bija jau tad. Un vārdus izmantoja tos pašus (copy-paste).

theconversation.com/covid-19-anti-vaxxers-use-the-same-arguments-from-135-years-ago-145592

Antivakseri diezin vai ko tādu lasīs, bet ja kāds trāpās ar smadzenēm, var izlasīt viņa valodā:

translate.google.com/translate?sl=en&tl=ru&u=https://theconversation.com/covid-19-anti-vaxxers-use-the-same-arguments-from-135-years-ago-145592

GB12 Reģ.: 29.03.2011
6 0 Atbildēt

Kāreiz šodien tēvēnetā bija raksts par vakcīnu vēsturi. 18. gadsimta anrivakseri izplatīja vakcīnrealitātes ziņas, ka no govju baku vakcīnas cilvēkiem izaugšot aste un ragi... tiešām, nekas daudz nav mainījies...

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Beidz, mēs jau tā ģībstam veikalos un saķeram pneimonijas no maskām, bet vēl astes augs, šausmas. Gluži kā astrologu prognozes, var prognozēt viskautko un gan jau kaut kas no tā trāpīs.

msh Reģ.: 16.04.2007
5 0 Atbildēt

imzz rakstīja: Tas notika pat ātrāk , nekā gaidīts: Latvijā konstatēts arī Covid-19 Dienvidāfrikas paveids ( zināms kā B.1.351 vai 501.V2. ) DA pamatā izmanto Johnson&johnson vakcīnu.

www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/ministrs-latvija-konstatets-aricovid-19-dienvidafrikas-paveids.a397602/

Kas tur ātrāks? Ar ko jābiedē, to konstatē. Dīvaini, kur tad Ugandas paveids pazuda, bet nu re, nākamais jau klāt, un atkal var baidīt, un drīz būs atkal nākamais ar ko baidīt, un tā tik uz priekšu; smiekli fonā vienīgi pakāpeniski paliek arvien skaļāki...

GB12 Reģ.: 29.03.2011
6 3 Atbildēt

"Baidīšana" ir tavā galviņā. Normāliem un domājošiem cilvēkiem tā ir vienkārši informācija.

msh Reģ.: 16.04.2007
2 0 Atbildēt

Normālajiem varbūt, lai arī šaubos, par "domājošajiem" šaubos vēl vairāk, jo nespēja savilkt līnijas starp punktiem ir vairāk raksturīga nedomājošiem cilvēkiem... Jebkurā gadījumā, purnagrāmatā rullējot cauri jaunumiem, LSM, tvneta, apollo un delfu rakstiem par šīm tēmām nu jau nospiedošā vairākumā reakcijas ir "haha" kas liek domāt ka vismaz purnagrāmatā "normālie un domājošie" ir palikuši mazākumā. Pašus rakstus es nu jau dažas nedēļas vairs nelasu; praktiskāk ir noskatīties Žiga jaunumu apskata viģiku nevis urķēties pa kovidu.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
8 0 Atbildēt

Vairākums Žiga fanu un viņa "jaunumu" šērotāju ir neizglītoti pamuļķi, kuri pārsvarā pat rakstīt neprot, par domāšanu tur pat nav vērts runāt...

msh Reģ.: 16.04.2007
0 2 Atbildēt

Tā jau ir, ja cits neslavē tavas prāta spējas, vismaz pašam tas ir jādara...

Tātad, uzdevums tev kā pašpasludinātam intelektuālim - reku pēdējais viņa ziņu apskats, noskaties un atrodi tur kaut ko nepareizu

GB12 Reģ.: 29.03.2011
4 1 Atbildēt

Noklausījos līdz pusotrai minūtei. Kad sāka atkal muldēt par to biedēšanu (kas arī varētu būt atbilde, ko jau iepriekš esmu rakstījis), tad izslēdzu ārā... ir daudz vairāk jēdzīgāku lietu, ko klausīties.

Bet par to pašpasludināšanu - tu jau pašpasludini sevi par specu visā - mašīnās, politikā, medicīnā, zinātnē... un savu pāķa dzīvesveidu par vienīgo pareizo un par lohiem visus, kas tev nepiekrīt.

eidis Reģ.: 07.11.2001
4 0 Atbildēt

Nereāls āmurs tas čalis. Viņš (un citi āmurieši) pilnīgi neizprot ne tos ikdienas mērījumu saturu (kuri ir neinformatīvi un ietekmējai, bet datu nabadzībā vienīgie kas ir) ne kumulatīvo datu saturu (tie gan izriet n tizlajiem ikdienas mērījumiem).

Tev msh paskaidrošu saprotamā veidā:

tie ikdienas dati ir kā stāvēt uz rampas un pēc skaņas diagnosticēt garāmbraucošu auto sadalenes izdiluma pakāpi. Jo citu paņēmienu kā diagnosticēt nav.

Tu kā speciālists to dzirdi, bet ir bezgala daudz blakus trokšņu, gaisa t izmaiņas, kā arī nevadāma izdilušo auto randomizācijas pakāpe. Secīgi ar kādu 40 % ticamību tu varbūt sadzirdi, bet vienu dienu tā ir 2%, otru 80% atbilstoša. Vot tev arī ikdienas kovid datu klīšana.

iciks Reģ.: 29.05.2013
6 0 Atbildēt

Jāatzīst, to gadsimta lielāko lohu (ko tauta sauc par Žigi) es biju kaut kad ieslēdzis, jo biju dzirdējis, ka tas esot ļoti kruts un oriģināls čalis. Nu ziniet, tādus oriģinālie čaļi ir pilnas vārtrūmes šaubīgākos rajonos. Ja cilvēks tādu skatās, par viņu neko labu nevar padomāt.

Un man vienalga, kāds ir viņa vēstījums. Tic covidam, netic, tic vakcīnām, netic. Pierādījumi par vai pret, es viņam neticētu tāpat. Katrs vārtrūmes žūpa ir tikpat liels speciālists.

Ja kāds metīsies oponēt, varu mēģināt izteikties godājamā Ž. valodā. Ja atmiņa neviļ, varētu būt tā;

Jā, bļeģ, tautieši, bļin. Jā, nahuj, kovids ir atnācis. Bļin, mums te dirš par to, jā, bļe, dirš! Pis dirsā to vakcīnu, jā, bļin!

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Pat bez lamāšanās tam čalim ir nožēlojamas argumetācijas spējas - viņš pie&%$&ās vienam skaitlim un uz tā stutēja savu melu atklāšanas bastionu. Bet to skaitli par strūrakmeni un visa sākumu var uzskatīt tikai alternatīvi apdāvinātie.

Iepriekš bija kautkāda bijusī VID zvaigzne, kas tāpat šķībi argumentēja, ka tik daudz testu nav iespējami. Tgd kkā pazudusi

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

KNAB, nevis VID... Jurča Ilze.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Eidim - visi tie cipari ir apzināts samudžinājums lai ar tiem varētu valdība pamatot to, ko viņiem vajag. Jeb, paturpinot tavu piemēru - tas ar ko nodarbojas trusītis Rodžers un viņa kliķe ir stāvot uz rampas un pēc garām braucošo mašīnu trokšņiem vērtējot, tevis nosauktajos apstākļos, dalīt TA nakļenes.

Icikam - Žigi skatās tāpēc ka viņš publiski runā patiesību. Attiecībā par viņa runas stilu - tas ir tāds stiliņš, kurš nav ņemams nopietni, ja tu nejauši iedomājies ka ir - tad aizdomājies kā cilvēks kurš, pēc šīm viņa paša runām sanāk esam ahūnais alkoholiķis [viņa runās diezgan bieži figurē "pist ogu"], nodarbojas ar dažādu pasaules stūru apceļošanu, domājams daudz vairāk nekā jebkurš šī foruma lietotājs - daudz pazīsti tādus dzērājus, piedevām diezgan maznaudīgus? Es nevienu - man pazīstamie dzērāji tālāk par daždesmit kilometriem neceļo.

iciks Reģ.: 29.05.2013
3 0 Atbildēt

Es šajā forumā nepiederu kategorijai, kas svēti tic visiem oficiālajiem skaitļiem, kas visur nāk ar "vakcīnas - super; kas tā nedomā - antivakseri", bet šitādu žūpu (un kā izrādās, žūpa viņš patiešām arī ir, ja reiz tā saki) uzklausīt man nenāk ne prātā, pat ja viņa domas saskanētu ar manējām. Tādā gadījumā man pret viņu var rasties vēl lielāka nepatika, jo ar šādu formu var tikai sabojāt saturu. Ja viņa idejas paustu normāls cilvēks, kāds normāls varbūt tās arī uzklausītu, bet šāds žūpa diskreditē jebkuru ideju.

Un man vienalga, kā tas dzērājs pavada savu brīvo laiku. Spēja būt mazliet netipiskam žūpam un aizceļot kaut kur šad un tad nepadara viņu apbrīnas vērtu.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 2 Atbildēt

Paturpinot vēl to ideju par "normāliem un domājošiem cilvēkiem" - tā interesanti; minos ka labu laiku atpakaļ kovidlohi šajā tofikā bija mazākumā, bet nu laikam jūs pārējos novilkāt līdz savam līmenim un uzvarējāt ar pieredzi... Domāšana gan noteikti nav jūsu stiprā puse, redzot ko jūs rakstāt - ja akurāt nav kas konkrēts kam uzbrukt, tiek norieti parastie līdzcilvēki - "vau vau vau, antivakseri, vau vau vau!". Ja jums ar domāšanu viss būtu kārtībā, jūsu apriešanas virziens būtu mazliet cits, jo jūs būtu aptvēruši ka jūs trusītis Rodžers & co ir uzmetuši tāpat kā "kovidiotus", nu vienīgi mazliet savādāk - ja parastie, ļaunie, stulbie, neizglītotie kovidioti vēlas dzīvot un strādāt, ko trusītis Rodžers neļauj, bet jums šādas lietas pie dirsas, un vainīgs ir nevis trusītis Rodžers bet līdzcilvēki - bet jums kā gudrajiem, izglītotajiem, domājošajiem inteliģentiem ļoti patīk potes un potēties, un te, jopcik! - trusītis Rodžers ir jūs uzmetis; viņa un viņa bandas neizdarības dēļ jūs nevarat nodarboties ar savu sirdslietu... Paskatieties uz vienu kaimiņvalsti - tur potēšanās iet pilnā sparā, paskatieties uz otru - tur tāpat ik dienas tiek durti tūkstoši cilvēku, a pie mums tikai noraksta naudu uz duršanas rēķina, bet nedur... Bet jums viss kārtībā, un arī pie šitā noteikti vainīgi ir "kovidioti" un "antivakseri", galu galā - tvnetā vēl nav izlasīta pavēle lamāt trusīti Rodžeru, tāpēc arī to nedarāt...

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Kas tas par Rodžeru?

Ierobežojumi darbojas, tā kā arī potes var pagaidīt tāpat visus vienā dienā nenopotēt, un labāk arī sākt, kad līkne lejā.

AstraZeneca uzmeta, jā nebija prātīgi uz vienu ražotāju paļauties, bet tas solijās būt viens no pirmajiem un pieejamākajiem un Pfizer nobiedēja ar sarežģīto uzglabāšanu. Pasaules gals no tā neiestāsies tiksim pie šprices. Vau, vau sliktā valdība, bē, tikai Gobzems var mūs glābt.

darklight Reģ.: 29.10.2013
2 0 Atbildēt

Jā, es arī jūtos uzmests, visu Veselības ministriju vajadzētu ar sūdainu koku izdzenāt, atbildīgos par vakcīnu deficītu publiski nopērt Doma laukumā (es to nopietni). Ierobežojumi ir jāmīkstina, veikali jāatver! Nu, Msh, labāk palika?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
6 3 Atbildēt

1. Kovidlohi, atšķirībā no kovidiotiem, spēj uz lietām paskatīties objektīvi. Ne visi, protams, bet lielākā daļa. Viņiem nav viss tikai balts vai melns. Viņi redz arī kaut ko tālāk par savu degungalu un vēlmi izklaidēties. Kad valdība taisa sūdus, tas arī tiek pausts. Es pats ne vienu vien reizi te esmu kritizējis valdības lēmumus, un tāpat arī citi. Arī pat to pašu "trusīša Rodžera uzmešanu". Savukārt kovodioti visu laiku skaita tikai "vissirslikti" mantru - valdība pie visa vainīga, vakcīnas sliktas, "baidīšana", Gobzems labs...

2. Par antivakseriem netiek saukti "parastie līdzcilvēki", bet gan tie, kas izplata visādas kaut kur internetā nokačātas glupības par vakcīnām.

3. Smieklīgs ir komentārs par "klausīšanu tvnet", ņemot vērā to, kā paši klausāt Gobzemu. Pietiek Dižajam Vadonim - lielajai zvaigznei nobļausīties 'šo oblitāti nošērojiet" un aitiņas tikai šēro, šēro...

4. Vēl smieklīgāks ir pārmetums par līdzcilvēku noriešanu. Paskaties pats uz sevi, kā tu norej visus, kas nedzīvo pēc taviem ideāliem - brauc ar ne tādām mašīnām, dzīvo ne pēc tādiem uzskatiem, nodarbojas ne ar to... Tu esi tāds divkosis. Un vēl sevi par kristieti sauc.

iciks Reģ.: 29.05.2013
2 0 Atbildēt

2. - nu nemuldi gan. Šeit forumā par tādiem tiek saukti it visi, kas nevēlas vakcinēties, vēlas nogaidīt vai tamlīdzīgi. Ne tikai tādi, kas apgalvo - "vakcinēsies, tevī dzīvos Bila Geitsa implantēts embrijs".

Par to pašu AZ vakcīnas apturēšanu tak cik te bija runu par stulbajiem antivakseriem. Ja padsmit vai cik tur nopietnas valstis ir izteikušas šaubas par vakcīnu un te cilvēks atļaujas sākt satraukties - anivakseris.

Tas automātiski noved arī pie 1. punkta apšaubīšanas.

"Kovidlohi, atšķirībā no kovidiotiem, spēj uz lietām paskatīties objektīvi" - piedošanu, bet šis jau nav nopietns arguments, jo tā noteikti uzskata katrs strīdnieks. Man taisnība, tie otri ir stulbi un nejēdz skatīt lielo bildi.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Man šķiet, ka tu vienkārši pārāk personīgi to uztver - kāds tev uzbrauc, tā uzreiz "par tādiem tiek saukti visi"... tieši tas, ko rakstīju par tām melns/balts kategorijām. Nerunāsim te par dažiem personāžiem, kuri tiešām visus, kuri viņiem nepiekrīt, sauc par lohiem un antivakseriem, tā ir atsevišķa pacientu kategorija... a par pirmo - uzskatīt jau var dajebko, tikai, ja palasi šejienes kovidiotu (nu, ne visu, protams, bet lielākās daļas) rakstīto, parādās tieši tā aina, par kuru rakstīju - tur visu laiku spraucas pa porām ārā vissirslikti īdēšana. Un tā nevar būt objektīva.

iciks Reģ.: 29.05.2013
1 0 Atbildēt

Tu varbūt nesauc vidusmēra skeptiķi (ne dunduku) par antivakseri, bet ir ļoooti daudz tādu, kas tā dara. Ne tikai šajā forumā. Varbūt covida mājās sēdēšanas laiks pie vainas, varbūt viņi ir aktīvākie rakstītāji, kas zina, bet faktu tas nemaina. Tā ka tomēr laikam nejūtos gatavs mainīt ieskatu, ka Tavs teksts "Par antivakseriem netiek saukti "parastie līdzcilvēki", bet gan tie, kas izplata visādas kaut kur internetā nokačātas glupības par vakcīnām" kopumā nebūs korekts. Diemžēl.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 1 Atbildēt

Manuprāt, ir korekts, bet neviens jau nespiež tevi mainīt - vārda brīvība kā nekā, tikai vēl viens sīkums šajā visā - paskaties, kā tiek no kovidiotu puses saukti tie, kuru viedoklis nesakrīt ar viņu vissirslikti ideoloģijai... aJtas, nozombētie, ar galvu nedomājošie, Kliķes dirslaizītāji utt. Pavisam nesen vienā forumā arī par vakcīnām ierakstīju, ka vakcinēšos, uzskaitīju apsvērumus - uzreiz antivakseru bariņš metās zākat par to, kāds es idiots, ka tādus kā es vajadzētu nošaut u.tml. Nu, līdzīgi kā geji uzdirsa Didrihsonei un pēc tam īdēja par naida runu, sevi neredzot.

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Līdzīgas lietas jau notiek abās frontes pusēs. Vakcinēsies - lohs, dabūsi čipiņu. Nevakcinēsies? Savtīgs salašņa.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Ā, un vēl, par to "baidīšana ir tavā galviņā" - izskaidro vienu joku - pie mums, reku, baida ar "lielbritānijas paveidu" [atkal ar to baida, jā]; man liekas vēl vakar kaut kur lasīju, ka, pizģec būšot, lielbritānijas paveids izplatās, gan neko sliktu viņi nevar pateikt, visi pieņēmum kāpēc tas paveids būtu ar kaut ko sliktāks iri kafijas biezumu urdīšanas līmenī, bet nu pizģec būšot, tāpēc vajagot taisīt vēl kādus ierobežojumus. Tajā pašā laikā es kaut kur lasīju ka pie britiem atkal biedē ar kaut kādu, vairs neatceros, paveidu - nevis ar viņējo, bet atkal citu, un laikam ar tikpat "labi" pamatotiem iemesliem. Kas tad tas ir ja ne baidīšana?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Viņš vienkārši ir lipīgāks. Dati par slimošanas gaitu arī tiek uzkrāti.

Indijā arī ir mutācijas

www.bbc.com/news/world-asia-india-56517495

www.youtube.com/watch?v=tCfXgGZ_yv8

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Savukārt, ja brīdītu "vēl kādus ierobežojumos" (es gan lasu, ka tieši runā par ierobežojumu mīkstināšanu, ka pastiprināt varētu tikai tad, ja saslimušo un stacionēto skaits dramatiski pieaug, bet tu jau redzi tikai tās biedējošās ziņas, kas tikai apliecina to, ka problēma ir tavā galviņā) un neskaidrotu kāpēc, neinformētu ne par britu, be brazīļu, ne citiem paveidiem, ne pieaugumiem, ne mirušajiem, ne slimnīcās esošajiem, tu un tavi kovidiotu draudziņi piebļautu pilnu internetu, ka Kliķe noklusē tik būtisku informāciju, kam tas ir izdevīgi?

msh Reģ.: 16.04.2007
0 7 Atbildēt

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
2 0 Atbildēt

Ar neko citu, kā ar publikas degradāciju šādu personāžu popularitāti naver izskaidrot. Vienu teikumu izstiept 3 minūšu garumā, un neko nepateikt.

msh Reģ.: 16.04.2007
3 2 Atbildēt

Tu gribēji teikt - ticības varnešiem degradāciju.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
3 0 Atbildēt

Politika, zōniņ, ir jāsaprot, lai to varētu saprast. Tas tev nav 3 kapeiku salieķis uz gāzes plīts

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
2 2 Atbildēt

Nu tā vienkārši - kaut kur atrod jaunu vīrusa mutāciju.

Kādu laiku ir zināms, ka tāda ir. ja tādu atrod kaut kur 3 tūkstošus kilometru tālāk, var secināt, kā kāds to ir atvedis.

Pēc kāda laika ar to paveidu inficējas pietiekams skaits cilvēku.

Tad var izdarīt secinājumus. Lipīgums - mazāk lipīgs, tāds pats, lipīgāks. Angļu variants (kuram ir konkrēts nosaukums un noteikts genoms), ir lipīgāks. Citāda proteīnu struktūra.

uk covid strain why more contagious - meklējam un lasām.

Internetā, ja ir interese, var atrast - jau ir vai vēl nav ziņas un pētījumi. Ir lipīgāks, nav lipīgāks, ir smagāka slimības gaita, nav smagāka slimība sgaita.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
4 0 Atbildēt

Fakts par Liepājas lohiem ir apstiprinājies, ja sāk to megalohu Žigi te publicēt.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
2 1 Atbildēt

msh rakstīja: Tā jau ir, ja cits neslavē tavas prāta spējas, vismaz pašam tas ir jādara...

Tātad, uzdevums tev kā pašpasludinātam intelektuālim - reku pēdējais viņa ziņu apskats, noskaties un atrodi tur kaut ko nepareizu

Noskatījos visu.

Kas ir pareizi - komunikācija ar tautu nav laba.

Vakcinācijas birojs bija pr mēģinājums uzmanības novēršanai.

Koncerts un gada balva izskatījās kā dubultais standarts. Tie rīkotāji gan tur VĒLĀK skaidroja, ka bijuši negatīvi COVID testi, pasākums sadalīts etapos (ko pēc montāžas, protams, nevarēja manīt), vēdināšana bijusi un viss kas. Tas bija japaziņo PIRMS TĀ VISA. Skatīt TV24 Preses klubs

Kas ir nepareizi. Vispirms apgalvo, ka labuma no Astra Zaneca vakcīnas nav. Tad tomēr, ka ir. tad atkal, ka priekš kam, ja pašam jāturpina visu ko ievērot.

Tā vakcīna jau ir sašpricēta miljoniem, ir jau dati, ka inficējas un neslimo vispār vai slimo viegli arī riska grupas.

Par to, cik daudzi gribētu to vakcīnu - pilnīgi noteikt ivismaz daži simti tūkstošu cilvēku. Ir veiktas aptaujas, ir dati, ir saraksti no ārstiem, kas piesakās.

dubis Reģ.: 21.10.2019
3 0 Atbildēt

Man radās doma, ka to astrazeneca tik ļoti nievā arī pēc konkurentu pasūtījuma. Nav faktu un pierādījumu, tikai, ja tā AZ vakcīna būtu laba, kaut vai vienlīdz laba ar pārējām, tad dēļ cenas atšķirības pārējās wnk nobankrotētu. Attiecīgi, lai nekas tāds nenotiktu, iet melnais PR pa pasauli. Jo par pārējām, kas pārbaudes izgājušas tikpat ātri kkā vispār nekā slikta nedzird, un tas tomēr ir aizdomīgi.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Domājams ka vairums šejienes intelektuālā vazelīna cienītāju un korīdziedātāju no šīs asstrāli koaksiālās tēmas komentēšanas brīvajā laikā ir sarakstījuši ne vienu vien zinātniski ebanātisko rakstudarbu.Tāds lohs žagimants viņiem varētu ja nu vienīgi iespļaut mikroafonā un/vai apsēklot klaviatūru. www.liepajniekiem.lv/zinas/sabiedriba/zigim-vel-viena-celojumu-gramata/

ps, lai spriestu par asstru un zaneku, mikroflorista tituls diez vai palīdzēs.Pietiktu pagrozīt globusu un paklausīties fonā/notiekošo.Žēl,ka LVLohi tkai tagad atjēdzās, ka arī te ir senas tradīcijas farmācēšanas un eksportxpedēšanas jomās.Galējam dalbajobam vispār bij jābūt, lai "nespētu prognozēt" tieši šādu notikumu secību.Korī dziedātājiem ir vismaz viena izcili noderīga īpašība- jo skaļāk sanāk, jo mazāk dzirdami apkārtējie trokšņi.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Pie ceļojumiem tas pāķis varēja arī palikt. Tam Andrim kurš Kivičš ar jau kura grāmata pievemta un cik jau to bērnu pamesti, bet par sasniegumu vai intelekta apliecimājumu to gluži nevar nosaukt. Ne nu var jau būt pāķiem tas ir ar ko lielīties cik pāķenēm iespraudis un cik bembju nošķīlis, bet vai tas ir kāds rādītājs hvz.

650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

Ne nu protams, šobrīd viss LVintelekta zieds (anoanīmi) pulcējas iA titullapā.Kura (nezkāpēc) nav pieminējusi, ka tieši šodien Putēnam ir iedurts dsā un ir piedzīvots 1-mais vispAssaules Androīda krahs.Intelektuālie Celmi, tāteikt, uzņem apgriezienus un pamazām apgūst jaunas metodes.

Bet vienmēr kāds (celms) ir gudrāks par citiem.Kamēr pirms 2ned visLVijas intelekts skaļi dziedāja korī un Olaimes dižrūpnieki nogaidoši producēja veco/labo mildornātu, tamēr: (c)Cilvēki ēd restorānā Izraēlas piekrastes pilsētā Telavivā 2021. gada 7. martā pēc tam, kad varas iestādes atjaunoja restorānus, bārus un kafejnīcas vakcinēto "zaļās caurlaides" īpašniekiem(/c)

www.tt.com/artikel/30786450/so-unterschiedlich-wird-auf-der-welt-gegen-corona-geimpft (c)Visas trīs Baltijas valstis vēlas palielināt vakcinācijas līmeni, taču vakcīnu ir maz. Piemēram, Latvija galvenokārt paļāvās uz vakcīnu AstraZeneca un bija pasūtījusi mazāk citu zāļu. Tā rezultātā tikai labi četri procenti no Latvijas 1,9 miljoniem iedzīvotāju ir saņēmuši aizsardzību pret ....vīrusu. Igaunijā un Lietuvā vakcinācijas līmenis pārsniedz desmit procentus katrā....(tūdaliņ/tāgadiņņ,rimcimcimm dziņdziņ dziņņ)

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
2 0 Atbildēt

To mēs labi zinām, ka birokrāti, kas izbijās no sarežģītības, izvēlējās Astra Zeneca, un tāpēc mēs tagad esam tur, kur esam; Izraēla turpretī izrādīja apbrīnojamu visas pasaules kontekstā mērķtiecību, un tagad var uzelpot.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Kā tad, noteikti Putņiks ar Sputņiku dsā. Kaut kā ikdienā no tēvzemes bezanalogu izstrādājumiem izvairās,bet te pēksņi šitāds te patriots. Te nu izgriezām pogas pat ģeržavai, savus prezīšus jau sen nošpricējām, šis kā govs uz čurāšanu, taisijās, taisijās un nevarēja sataisīties, nez kas atturēja.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 0 Atbildēt

“Dienvidaustrumāzija pāris mēnešos” izdota izdevniecībā “Domu pērles” 2000 eksemplāru apjomā, autoram piesaistot arī sponsoru finansējumu.

Par savu naudu jebkādu jebanātismu laikam jau var izdot.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Izdot grāmatu, ko sadāvināt radiem un draugiem ir katra amerikāņa sapnis. Realitatē samaksā un izdod ko vēlies, nevajag pat sponsoru. Tāds pašapliecināšanās veids, bet redz ka uz lauķiem nostrādā, ja jau grāmatu izdevis tad jau nāvīgi gudrs, kurš katrs taču nevar grāmatu izdot vai dižpilsētā Rīgā izsisties, tur tak vaīg baigo piķi un gudr galv. Nez cik no Žiga grāmatu pircējiem ar to izlasa, galvenais ka plauktā ir - var draugiem palielīties, uzčinīju pa malu malām 3 bērnus, nošķīlu 3 bembjus un vēl redz grāmatu nopirku.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Tur cik nu redzēju, kādā citā savā video viņš itin mierīgi runājās ar saviem cienītājiem- grāmatas visas esot jau izpirktas/izdalītas, bet daži atsevišķi eksemplāri ar autora autogrāfu it kā bija pieejami par 90euro.Un kāds pat bija gatavs to nopirkt.Tā ka,iespējams,ka tur apakšā ne tik dziļš tas Lohs,turklāt šāda publiska izrunāšanās prasa zināmu drosmi.

Vēl ko- itāļu premjers te nupat viendien izziņoja 32miljard piešķiršanu cīņai/ar.Un izspļāva zīmīgu frāzi- ka šobrīd "naudu Neprasa, bet gan DOD"(!).

Ja tālāk iedziļinās- nu tur tagd "dod" praktiski par jebko. Vienīgi ka (droši vien..) ir jāmāk "paņemt".Tīri interesanti,iespēja "saņemt" ir sākot no kompensācijām par piespiedu bezdarbību visdažādākajās nozarēs, un beidzot bezmaz par lodžiju un jumtu apzaļumošanu,vannas maisītāju nomaiņu uz modernākiem un par tml brīnumzilizaļām darbībām.Autobraucējiem atlikti "ceļanodokļu" nomaksas termiņi, pagarināts TA un uttt.Tas viss gan mudina uz tādām kā aizdomīgām pārdomām... Reku tikai "neliels" tāds kopsavilkums: tg24.sky.it/economia/2021/03/23/decreto-sostegno-bonus#03

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 1 Atbildēt

www.raimonds1.com/445427972

Likums par atbildīgu likumu, lēmumu un starptautisku vienošanos apspriešanu un pieņemšanu.

Ko Jūs vēlaties mainīt ar šo iniciatīvu?

Jāpieņem likums par labāku likumdošanu un jāmaina veids, kā tiek pieņemti ļoti svarīgi likumi, lēmumi un starptautiskās vienošanās. Parasti par to, cik tie bijuši nesagatavoti un neatbilstoši, sabiedrība uzzina tad, kad šie lēmumi jau ir pieņemti un tad izrādās, ka lēmums bijis nepareizs, pie tam šo lēmumu atbildība ir tā sadalīta, ka sabiedrība nevar saprast, kas īsti šos lēmumus pieņēma. Inciatīvas būtība ir tieši uzlabot pašu šo lēmumu diskusijas, apspriešanas un pieņemšanas veidu, lai iespējami vairāk samazinātu vai novērstu šādu praksi.

Kā Jūs piedāvājat īstenot piedāvātās pārmaiņas?

Likumdošanā noteikt, ka visi likumi, lēmumi un starptautiskās vienošanās vispirms tiek vērtēti, vai tie atbilst īpaši svarīgu un būtisku lēmumu kritērijiem. Katru kancelejas piederumu iepirkumu kā īpaši svarīgu nenosaka. Tomēr par to ir Saeimas lēmums - tieši šis un vēl to pavadošie 20 lēmumi ir ne pārāk svarīgi, taču šis lēmums ir ļoti svarīgs. Politiķis ir balsojis un skaidri pateicis savu viedokli.

Tāpat noteikt šīs lēmumu vērtēšanas pārākumu par citiem likumiem, piemēram, iepirkuma likumu, kad nereti taupot, pieņem nepareizus lēmumus.

Te būtu pirmais atbildības līmenis - ar balsojumu Saeimā deputāts, piemēram, ir balsojis, ka lēmums par dārgo Pfizer iepirkumu nav atbildīgi, partejiski un personiski balsojams Saeimā, bet ir atstājams ierēdņu vai nepolitisku speciālistu lemšanai, kuriem pēc nederīgo masku iepirkuma jau tā ir trauksme, bailes kļūdīties, iepirkuma likums ar lētāko iepirkumu arī ir un dārgas vakcīnas ar īpašo uzglabāšanu ietekmē lēmumu, mediju ažiotāža par nederīgajām maskām jau ir, tāpēc, iespējams, nolemj un nopērk nelielu daļu no piedāvājuma, kas vēlāk, izrādās, kavē valstij būtisku procesu. Vakcīnu vienkārši nav, viss process kavējas. Tātad, 2 balsojumi - vai lemj deputāti vai ierēdņi un politiskās sekas. Ja tomēr šis jautājums tiek atzīts par būtisku un lemjamu Saeimā, tad - daļa deputātu nobalso par taupīšanu, daļa, par visa piedāvājuma ņemšanu, lai cik tas dārgi izmaksā. Varbūt tiek nopirkta puse vai divas trešdaļas no piedāvājuma. Tā tiktu panākts, ka šajos te divos balsojumos ir skaidra lēmumu pieņemšanas gaita. Diskusijām par šādiem lēmumiem jābūt publiskām un arī pēc lēmuma pieņemšanas ir viegli atrodams, kas un kā motivēja labu vai ne tik labu lēmumu pieņemšanu divos etapos - vispirms atzīstot jautājuma svarīgumu un pēc tam jau konkrēti ar politiskās partijas piederību un uzvārdu balsojot.

Ko iegūs sabiedrība no šīm pārmaiņām?

Sabiedrība iegūtu vispirms jau labākus un saprotamākus likumus, lēmumus un starptautiskās vienošanās un labāku izpratni par praktisko politiku un varbūt pat vairāk uzticētos sabiedriskās politikas procesam, pie tam, padarot šādu lēmumu pieņemšanu publisku un tos viegli atrodamus, samazinātos neuzticība par visādām ietekmēm un aizmuguriskām spēlēm. Vēl svarīgs moments, iespējams, būtu arī kļūdu atzīšanas un pieņemšanas process. Politiķim, kurš publiski aizstāvējis un nobalsojis par viedokli, ka jāņem puse no Pfizer piedāvājuma pēc notikumiem ar Astra Zeneca vakcīnu piegādes kavējumiem, būtu vieglāk pamatot savu viedokli, pie tam vakcinācijas kavēšana nebūtu tik liela, kā tagad, kad vakcīnu vienkārši nav. Šāds divu pakāpju process, pie tam publiski saprotams un pieejams, uzlabotu arī sabiedrisko diskusiju kultūru un mazinātu spriedzi un neuzticību sabiedrībā. Cits piemērs, kur šāda lēmumu pieņemšana būtu atbilstoša - Stambulas konvencija. Oficiālais ir angļu un franču variants. Latviskais tulkojums jau pašā sākumā atzīmēts kā tikai informatīvs. Neviena, ne starptautiska, ne vietējā Latvijas autoritatīva organizācija nav pateikusi, ka tas, ko mēs varam izlasīt latviski, ir juridiski precīzs teksts. Varbūt mēs kaut ko ne tā saprotam? Tāpat pārraudzības organizācijas GREVIO pilvaras - imunitāte pret visu, ko tie teikuši vai darījuši arī pēc pilvaru beigām. Vai kļūdas nemaz nav iespējamas? Vai tas ir tik nesvarīgi, ka to var pat neapspriest? Kas būs, ja šo kļūdu dēļ būs kaut kādas sekas? To nu gan vajadzētu apspriest. Bez steigas un kaunināšanas un argumentiem, pret ko tad te protestēt.

Iniciatīvas kopsavilkums.

Iniciatīva par likumu, kas nosaka labāku likumu, lēmumu un līgumu pieņemšanas kārtību. Divos balsojumos deputāti balso par lēmuma svarīgumu un īpašo izskatīšanu un tad konkrēti par likumu.

Iniciatīvas aicinājums.

Balsojiet par labāku, saprotamu un atbildīgu likumdošanu, lēmumiem un līgumiem ar pilnu informāciju par tiem.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
6 0 Atbildēt

Jāpieņem likums par labāku likumdošanu. Jāpieņem likums par labākas likumdošanas likumu. Jāpieņem likums par labākas likumdošanas likumdevēju labāku likumību. Jāpieņem likums!

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Labāk būtu palasījis kādu pamatskolas mācību grāmatu, nevis kricēlējis visādas muļķības. Tad vismaz sadaļā par shēmiņām un potašiem nevajadzētu muldēt tukšu.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 1 Atbildēt

Eksaktā izglītība 1995.gads, būvniecības uzraudzība, e-veselība. Kā tas notika, kā tā sanāca.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt
eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

msh rakstīja: Eidim - visi tie cipari ir apzināts samudžinājums lai ar tiem varētu valdība pamatot to, ko viņiem vajag. Jeb, paturpinot tavu piemēru - tas ar ko nodarbojas trusītis Rodžers un viņa kliķe ir stāvot uz rampas un pēc garām braucošo mašīnu trokšņiem vērtējot, tevis nosauktajos apstākļos, dalīt TA nakļenes.

Icikam - Žigi skatās tāpēc ka viņš publiski runā patiesību. Attiecībā par viņa runas stilu - tas ir tāds stiliņš, kurš nav ņemams nopietni, ja tu nejauši iedomājies ka ir - tad aizdomājies kā cilvēks kurš, pēc šīm viņa paša runām sanāk esam ahūnais alkoholiķis [viņa runās diezgan bieži figurē "pist ogu"], nodarbojas ar dažādu pasaules stūru apceļošanu, domājams daudz vairāk nekā jebkurš šī foruma lietotājs - daudz pazīsti tādus dzērājus, piedevām diezgan maznaudīgus? Es nevienu - man pazīstamie dzērāji tālāk par daždesmit kilometriem neceļo.

Es jau tev teicu - tu esi pārāk iedomīgs, ja tev šķiet, ka kāds tev par godu kko mudžinās. Tiem ViŅiem ja ko no tevis vajadzēs, tu vajadzību saņemsi vienkārša nodokļu uzrēķina veidā. Un valsts (aka Viņi) to VAR!

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

Labvakar. Izrādās, ka ne tikai iauto parādās ziņas par viltotiem testiem, bet arī valdības gaiteņos nonākušas šādas ziņas twitter.com/JurisPaiders/status/1374741800074743811?s=19

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Paiders acīmredzami rullējis gurķi matemātikas nodarbībās skolā.

Atkarībā no slimo īpatsvara sabiedrībā (testējamo vidū), tieši dēļ mazā slimo īpatsvara, false positive var sasniegt ievērojamu daļu pozitīvi atpazīto. Pie 1% slimo pat 38% testu ar būt false positive.

Šīs pašas slimo proporcijas dēļ false negative nekad nebūs kaut cik ievērojamā proporcijā.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Paiders jau tikai atreferē, ziņo ministre par rezultātiem pansionātos.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Cik stulbam jābūt, lai no tā izsecinātu, ka testus vilto. Vēl viens, kas bākā ūdeni lej un bļauj ka auto ir galīgs sūds.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

iciks rakstīja: Es šajā forumā nepiederu kategorijai, kas svēti tic visiem oficiālajiem skaitļiem, kas visur nāk ar "vakcīnas - super; kas tā nedomā - antivakseri", bet šitādu žūpu (un kā izrādās, žūpa viņš patiešām arī ir, ja reiz tā saki) uzklausīt man nenāk ne prātā, pat ja viņa domas saskanētu ar manējām. Tādā gadījumā man pret viņu var rasties vēl lielāka nepatika, jo ar šādu formu var tikai sabojāt saturu. Ja viņa idejas paustu normāls cilvēks, kāds normāls varbūt tās arī uzklausītu, bet šāds žūpa diskreditē jebkuru ideju.

Un man vienalga, kā tas dzērājs pavada savu brīvo laiku. Spēja būt mazliet netipiskam žūpam un aizceļot kaut kur šad un tad nepadara viņu apbrīnas vērtu.

Esi labs piemērs, kā "pavilkties" uz viltus ziņām un ticēt visam internetā redzētajam kā tiešai īstenībai.

Pārmaiņas pēc paklausies īsto Žigi www.youtube.com/watch?v=q3CDXh0TsQk

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Tas nekādi nemaina to, ka viņa informācijas sniegšanas stils ir, maigi sakot, nesakarīgs.

Jebkurā gadījumā kaut kādu satīru tur var saskatīt tikai attiecīgs kontingents.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 2 Atbildēt

Gudrs cilveks, savdabīgs komunikācijas veids un liels sekotāju skaits. Vai neredzi paralēles ar politku un vēlēšanām? Vai nevar gadīties tā, ka kaut kāds "attiecīgais kontingents", kuru tu nicini, patiesībā izlemj, kas būs pie varas un lems par tavu dzīvi?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Un? Tāpēc tam kontingentam tagad būtu kaut kā jāglaimo? Bet tajā brīdī, kad tas notiks, es patiešām pārstāšu ticēt latviešu tautas un Latvijas nākotnei...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Paskaties spogulī. Tas jau sen ir noticis un tu neesi pat pamanījis.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Tas kontingents ir ievērojama daļa vēlētāju - tie kas ar lepnumu valkā pret Aldara korķīšiem iemainītus T-kreklus ar uzrakstu "alus ir mans stils". Lepni alkoadikti, jeb lumpeņproletariāts.

Un to video, ko apskatījos - argumentācija ir analoģiska tai KNAB vistai - uzjāties vienam skaitlim (kuru turklāt visi uzskata par nosacīti atbilstošu) un uz tā būvēt platformu. Šī metode darbojas uz intelekta neapgrūtinātiem prātiem, kas nav spējīgi kritiski izvērtēt ienākošo informāciju

iciks Reģ.: 29.05.2013
4 0 Atbildēt

Nu un ko man tagad vajadzētu - noskatīties visus viņa raidījumus, lai secinātu, ka viņš īstenībā ir ļoti gudrs un prātīgs? Man ieteica, es pamēģināju - izskatījās pēc ambāļa un runāja tieši tāpat. Tērēt laiku katram tirliņam?

Savdabīgs komunikācijas veids? Esmu dzīvē daudz ko savdabīgu redzējis, bet ne vienmēr tas ir labi.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Var netērēt laiku katram tirliņam, bet vienkārši uz vārda ticēt tiem izvēlētajiem tirliņiem, kam kaut kādu iemeslu dēļ šķiet pareizāk - lielākoties tas notiek kaut kāda informācijas burbuļa sabiedrības spiediena dēļ. Un tā veidojas elektorāts, kas balstās kaut kādā ticībā, nevis objektīvā informācijas izvērtēšanā, kura nešaubīgi prasa piepūli un laiku.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Un esi atpakaļ savā izejas punktā: MANA izvēle informācijas izlasē ir vispareizākā, ES zinu vislabāk, MAN gan atļauts par citiem iesmiet

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nu redz - es mēģinu noformulēt tavas attieksmes vispārīgo pieeju (neanalizēt, bet ticēt) un teikt, ka šāda pieeja NAV pareiza. Bet tu pliki pārēj uz personālijām, jo pats labi zini, ka mana pieeja (analizēt, nevis ticēt) tomēr IR pareizāka, tādēļ nedrīksti iekļaut to MANA/TAVA salīdzinājumā.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Nu jā, to jau mēs zinām, ka esi pašrocīgi izanalizējis visu visumu. Pats visu aprēķinājis, pierādījis, un aizstāvējis!

Par personālijām - paskaties pāris ierakstus atpakaļ.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Vienmēr un visu var pārvērst par personālijām - no tā nav iespējams izbēgt, bet pamēģini saprast atšķirīgo divos personāliju formulējumos:

1) šī pieeja, manuprāt, ir pareiza, tādēļ es to izmantoju priekš sevis un aizstāvu publiski.

2) šī pieeja ir mana, tādēļ tā ir pareiza un tādēļ es to aizstāvu publiski.

Abos gadījumos ir runa par "manu pieeju", bet ir būtiska atšķirība cēloņsakarībā.

Un izrietošais jautājums - ko tu pats vari pateikt par cilvēku, kas aizstāv viedokli, kuram pats nepiekrīt - t.i. par to iedomāto tēlu, kuram neeksistē "MANS pareizais viedoklis"?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Protams visu argumentāciju visvieglāk var pārvērst absurdā, paziņojot tādas frāzes kā "pašrocīgi izanalizējis visu visumu". Protams, jebkurš saprot, ka tas nav iespējams. Tikai atkal atšķirība atkal ir būtiskajā - es neesmu izanalizējis "visu visumu", bet gan tikai tēmas, kas mani interesē un kurās man ir radies personīgajā analīzē balstīts viedoklis un es nejaucos tēmās, kurās varu tikai atgremot kādu citu autoritāti vai vēl siktāk - vienkārši kaut ko sagrābstītu, jo virsraksts izklausijās sensacionāls.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Nu redzi, tu nekļūdīgi tici tam, ka tieši tava analīze ir tā, kurai ir...jātic.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Nē, tā ir tikai tava "ticīgā" interpretācija, jo nespēj iedomāties, kā iztikt bez ticēšanas. Es vispārīgi aicinu neticēt, bet analizēt - un tas attiecas arī uz maniem secinājumiem. Nekad un nevienu neesmu aicinājis ticēt vai apgalvojis, kas mana analīze ir nekļūdīga - tieši otrādi - labprāt uzklausītu arī analītiski argumentētus viedokļus, kas spētu norādīt uz kļūdām, diemžēl pretī tiek liktas tikai ticīgo dogmas, nevis atšķirīgi analītiski secinājumi.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Nekad neesmu no tevis redzējis kaut kādu analīzi. To tu turi pie sevis. Padalies tikai ar to, ko pats apzīmē ar personālijām.

Parasti nedaudz maigākā formā kā Žigimanta Krēsliņa atklāsmes, kaut gan ir bijis arī gandrīz viņa repertuārs.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Katrs redz, ko vēlas. Nekad neesi prasījis detalizētāk izskaidrot kādu no argumentiem, bet tikai runājis par ticību un personālijām, kas acīmredzot ir tava pieeja pasaules uztverei. Diskusijās ar Raimondu esmu mēģinājis argumentus izvērst, bet bezjēdzīgi, jo viņa argumentācija aprobežojas ar šauriem no konteksta izrautiem faktiem un absolūtas nevēlēšanās izskatīt plašākas kopsakarības.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 1 Atbildēt

Aprakstam Pfizer vakcīnu iegādes sāgu.

Fakti - iegādājas nelielu daļu Pfizer piedāvājuma.

Vakcīnas valstī ir par maz, jo Astra Zeneca ir problēmas ar piegādēm.

Viss vakcinācijas process kavējas.

Pfizer ir daudz dārgāka.

Pfizer ir īpaši uzglabāšanas apstākļi.

Ierēdņiem un speciālistiem izlemšanai ir ļoti dārgs līgums.

Kā tas viss attīstīsies, neviens nevarēja zināt, bija jāpieņem riskants, dārgs lēmums.

Interpretācija..

Sakarā ar vakcīnas dārdzību, īpašo uzglabāšanu un ažiotāžu ap nederīgo masku iepirkumu un valsts kontroles ziņojumu, lēmumu pieņēmējiem ir tāda trauksme, ka tie pasūta tikai nelielu daļu no pieejamā vakcīnu daudzuma.

Risinājums.

Tādi jautājumi jāpieņem Saeimā ar balsojumu. Argumentiem par 10-20-50-100 procentu pirkumu jābūt publiski pieejamiem.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

GB12 rakstīja:

GB12 rakstīja: Man bija iespēja pirms divām dienām ielaist to Geitsa čipu. Interesanti, ka pēdējā februāra dienā piereģistrējos manavakcina.lv, jau nākamajā dienā zvanīja ģmenes ārste un piedāvāja. Es jau nodomāju - jomajo, tad nu gan ātri info nodeva. Izrādās, "info" bija nevis no tās lapas, bet gan viņa vienkārši apzināja savus riska grupas pacientus un, tā kā es jau agrāk biju izteicis interesi, tad piezvanīja. Sākumā pateicu "jā", pēc tam tomēr pārdomāju, jo pieejams bija tikai Zenecas čips. Nobremzēja tas, ka revakcinācija ir tikai pēc 2.5 mēnešiem, pie tam, ārste pateica, ka ļoti iespējams, ka salīdzinoši zemās efektivitātes dēļ varētu būt nepieciešama arī trešā pote, bet tā jau ap rudeni. Da nu nah gaidīt tik ilgi līdz normālai imunitātei. Nolēmu riskēt un nogaidīt - varbūt aprīlī tomēr saņems tos miljons Corminaty... Tai pašā laikā, vakar runāju ar vienu pazīstamu ārstu, kurš bija kaut kur atradis pētījumu, ka AZ esot efektīvāka tieši pret britu un brazīļu mutācijām... da, HVZ...

Nupat zvanīja ģimenes ārste - šodien piegādāta Moderna. Pierakstījos uz nākamo ceturtdienu.

Nu tā, draugi, katram gadījumam jāatvadās. Pēc stundas vairs nekas nebūs kā iepriekš... Bija tas gods jūs pazīt! Ja es vairs neparādos, tad paceliet glāzītes jel par mani!

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Piizģec.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

I'm still alive, bitches!

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Noveicās!

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Melu teātris turpinās, LVLohi gavilē, tūtaliņņ lāpadiņņ, rimmcimcim, dzindzin dziņņ...:

2021. gada 25. marts - 10:07 tg24.sky.it/salute-e-benessere/2021/03/25/covid-vaccino-astrazeneca-studio-usa

(c) AZ ir iesniegusi atjauninātos datus...Amerikas datu drošības uzraudzības padomei. No jaunās sniegtās informācijas izriet, ka preparāts, šķiet, ir simptomātiskas slimības apturēšanai 76% efektīvs, nevis iepriekš paziņotie 79%, un 100% - nopietnu infekciju novēršanā. Kā paziņoja uzņēmums savā oficiālajā tīmekļa vietnē izplatītajā paziņojumā presei, efektivitāte pret simptomātisku Covid ir 65% pacientiem vecumā no 65 gadiem.....

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

to pašu var salasīt arī mūspašu delfos. Un?

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Es "jūsu pašu" delfus parasti nelasu- Un? Tev te par topošo "zaļo" sertifikātu te rakstīju pusotru nedēļu pirms delfu ziņām.Tagad tu to vari izlasīt klasjaunsā un piemest uz/aci, cik LVLohiem tas izmaksās.Cik jaunu biroju un cik zinātniski mobilo 7g izpildbrigāžu drīzumā taps te nodibebibināts.Ir jau piedurknes atrotījušie,-gaida taaaami,pag.Jā.

Ittālijā šodien izdots vakcinanācijas plāns- lielveikalos, hallēs un sportalaukumos to darīs,visi un visur, kur vien var.Bet (iespējams ) LVLohiem visticamākie ir citi scenāriji- vai nu par tavu naudu uzbuvēs, vai nu pa tavu naudu izīrēs.Vēlams ledus halli, pēc šaibass festivāla kāreiz nebūs ko tur darīt un varbūt varēs kādu kapeciņu atsist.Pie viena arī mušas,celmus un miroņus izguldīt uz ledus,ja nu kas.

Kārtīgam d-lasītājam ieteicams vēl šis:

tg24.sky.it/mondo/2021/03/24/vaccino-covid-astrazeneca-dosi-italia-scontro-uk-ue

(c)Joprojām pastāv spriedze par vakcīnām, ko šoreiz izraisīja jauns iespējamais skandāls, kurā iesaistīta AstraZeneca un kurš pēc tam dažu stundu laikā pazuda. Viss sākās ar ziņām par Itālijas varas iestāžu pārbaudi Eiropas Savienības vārdā...

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Čipa ielaišanas laiks - precīzi 13:13

Pats smieklīgākais visā šajā - nupat zvanīja no manavakcina.lv (biju pieteicies 27.februārī) un piedāvāja rīt vakcinēties...

iciks Reģ.: 29.05.2013
1 0 Atbildēt

Nekā smieklīga - Evas Braunas birojs acīmredzot strādā ļoti operatīvi un tur jau runa ir par 2. devu!

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Nē, nu, it kā jau var saprast to manavakcina.lv jēgu. Ne visiem cilvēkiem ir paveicies ar labiem ģimenes ārstiem, kas dara savu darbu jēdzīgāk un ātrāk par tiem birokrātiem. Bet, nu, tāpat smieklīgi.

P.S. Jūtos labi. Pagaidām nevienu šausmīgo blakni nejūtu. Mani gan brīdināja, ka varētu sāpēt galva, būt temperatūra, sāpēt muskulis dūriena vietā, būt nogurums un miegainība... nu jā, pēdējais mazliet ir, bet tas varbūt tāpēc, ka ne pārāk labi gulēju un tikai tagad dzeru 2.kafijas krūzi, ko parasti rauju iekšā jau ap 13:00-14:00

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nē, nu, it kā jau var saprast to manavakcina.lv jēgu. Ne visu naudu var atmazgāt caur sistēmai lojāliem ārstiem. Bet, nu, tāpat par nodokļu maksātāju naudu.

P.S. Jūtos labi. Nevienu šausmīgo blakni nejutu. Mani gan brīdināja, ka varu nomirt un pēc slimošanas var būt ilgstošas sekas. Nu jā, pēdējais gan mazliet ir - jūtu krietni lielāku "pavasara nogurumu", nekā citu gadus. Pat pēc tās zimeas, kurā izslimoju kaut ko pēc pazīmēm atbilstošu koviidam. Bet varbūt tas ir tapēc, ka ir uzspiests nenormāls un neveselīgs dzīvesveids, kādu parasti nepiekopju.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Pag, tu gadījumā kaut kad nesen neteicies te vairs nerakstīt? Mazvērtības kompleksiņš, vēlme pašapliecināties un pameklēt kašķi tomēr paņēma virsroku?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Kautkātā Palika garlaicigi - naivi cerēju, ka ātrāk izlaidīs.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Cik aste gara jau izaugusi?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 1 Atbildēt
Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Esi kādreiz kaut ko par aktieriem un skatuves tēlu dzirdējis? Zini - ir tādi cilvēki, kuri tēlo dažādas lomas. Daži pat diezgan labu naudiņu saņem. Iespējams būsi pārsteigts, bet arī, piemēram, Rovans Atkinsons ir diezgan gudrs, un nav gluži tas pats, kas Mr. Bean.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 1 Atbildēt

Nu, man, piemēram, tā intervija bija interesanta. Tur viņš no sirds stāstīja par sevi, savu pieredzi, ceļojumiem.

Un tas monologs par COVID - tur nu gan bija vairākas kļūdas un pārspīlējumi. Kā arī pretrunas.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Un tajā intervijā viņš arī stāstīja par to Žigi, kas ir "skatuves" tēls - tiešām ir tik grūti atšķirt aktieri no lomas? Kādu filmu dzīvē vispār esi redzējis? Vai samulsina tas, ka skatuves tēlam ir tāds pat vārds? Ja tā, tad nekādā gadījumā neskaties filmu "Džimlai rūdi rallallā" - vispār sajuksi prātā.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
2 1 Atbildēt

Tur bija kļūdas. COVID nav teātris. Cilvēki, par spīti antivakseriem un šaubām par Astra Zeneca piesakās vakcinēties tūkstošiem, desmiti, simti tūkstošu vakcinēsies. Apgalvojums, ka tās lielās vakcinēšanas telpas, ko organizēs, ka tās būs tukšas, pilnīgi noteikti ir nepareizs.

Jauni COVID paveidi nav valdības PR izdomājums. Vīruss mainās un dažiem vīrusa paveidiem ir tādas mutācijas, kas padara to vīrusu lipīgāku un dažiem ir tādas mutācijas ar kurām, iespējams, slimošana būs smagāka un ilgāka.

Tā kā vīruss tikai tagad vēl tiek pētīts, tad ir pilnīgi pareizi uztraukties, kā tad nu būs, ja izplatīsies jaunās mutācijas un vienkārši mēģināt tās pārāk neizplatīt.

Ja vajag teātri, kāpēc ne, lumpenīši, liberīši un sarkanās pumpas. Rakstam scenāriju un uzvedam uz skatuves. Tās pumpas tā uzreiz nevar redzēt. Tāpēc lupenīsi īsti netic, ka tas ir nopietni. Liberīši tendēti uz izpatikšanu lumpenīšiem, kas grib ceļot un patērēt. Jo citādi tos neievēlēs.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 1 Atbildēt

Vēl tur darbojas sabiedrīši, pīerīši un žurņi.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Protams, ka tur bija "kļūdas". Žiga teātris ir satīra par varnešu teātri, nevis infektoloģiju. COVID ir un nav teātris - t.i. COVID, kā vīruss, protams eksistē, bet satīra ir par politisko teātri, kas ap to ir sacelts.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 1 Atbildēt

Varētu būt, ka Žiga fani tomēr to neuztver kā "teātri", bet gan pa tiešo, kā COVID noliegumu vai vismaz to, ka tie jaunie paveidi ir varnešu izdomājums un tautai nekas nav jāievēro.

Pēc tā COVIDam veltītā teatrālā uzveduma norāde uz visai jēdzīgu un interesantu interviju ir no sērijas - labs cilvēks sliktu neieteiks.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Varētu būt, ka varnešu fani tomēr to neuztver kā "teātri", bet gan pa tiešo, kā COVID apsolūto patiesību vai vismaz to, ka katri jaunie ierobežojumi ir epidemioloģiski pamatoti un tautai ir paklausīgi jāizpilda.

Kādēļ tevi vairāk satrauc ko dara kāds komediants, kurā iespējams klausās bariņš cilvēku, kas nespēj atšķirt satīru no realitātes, nevis tas, ko dara politiķi, kuru "teātris" tev tiek uzspiests ar ieročiem?

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 0 Atbildēt

Ak tu nabadziņš, ar ieročiem apspaidītais!

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Tu, nabadziņ, iepriekš čīkstēji, ka es no tevis slēpju argumentāciju. Tad nu, lūdzu, tagad izvērsti - un paskaidro tikpat izvērsti, ar argumentiem, nevis personālijām, kas ir nepareizi manā argumentācijā.

Varnešu aktieri ir izlēmuši, ka diviem kolēģiem ir aizliegts doties uz darbu vienā personiskajā automašīnā, bet tie paši kolēģi kopā ar vēl citiem cilvēkiem drīkst doties uz darbu vienā sabiedriskajā transportlīdzeklī. Ja kāds atļaujas uzskatīt, ka šāda situācija ir absurda un tai nav nekāda epidemioloģiska pamatojuma un tomēr brauc uz darbu ar savu auto, kopā ar kolēģi, policists ar ieroci pie sāniem ir tiesīgs šādu rīcību pārtraukt, izmantojot jebkurus līdzekļus, t.sk. dienesta ieroci, ja situācija attiecīgi eskalējas.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 0 Atbildēt

1) Es nečīkstēju, bet secināju.

2) Kurā konkrēti likumā, notekumā, punktā, vai komatā ir aizliegts braukt uz darbu diviem no dažādām mājsaimniecībām? Ja arī ir, vai ir bijuši precedenti, ka kāds policists ar ieroci (vai piem. ceļu policistiem maz ir ierocis?), akli sekojot likuma burtam, nevis garam, to savu ieroci ir piemērojis?

3) vai ir bijos kāds gadījums, kad vispār kāds būtu tramdīts par braukšanu uz/no darba?

Tu, kā vienmēr, maigi sakot, sabiezini krāsas.

darklight Reģ.: 29.10.2013
2 0 Atbildēt

Nu bet ir taču aizliegts vienā mašīnā braukt no dažādām mājsaimniecībām. Un cilvēki ir reālus sodus dabūjuši.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Arī tad, ja paskaidro, ka brauc uz darbu, un to var pierādīt?

(vienkārši interesē)

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Jā, robeža ir skaidri definēta jau sen - nokļūšana uz/no darbu NAV darba pienākums un netiek ieskaitīts darbā nekādā kontekstā. Attiecīgi ari liegums vienā automašīnā braukt cilvēkiem no dažādām mājsaimniecībām ir spēkā. Sodi par šī noteikuma pārkāpšanu tiek piemēroti un cik man zinams, policisti nav diezko piekāpīgi.

Par krāsu sabiezināšanu - tu vari mainīt formulējumus un grozīt situāciju kā gribi, bet tas būtību nemaina - policistam (arī CP) ir ierocis un tiesības to pielietot pret tevi. Tas, ka praksē līdz pielietošanai nenonāk, jo cilvēki pakļaujas ātrāk, apzinoties šos u.c. paredzēto represiju draudus vai vienkārši ir akli likumpaklausīgi, pēc būtības nemaina faktu, ka prasība tiek piemērota, piedraudot ar ieroci.

Un sākotnējais jautājums bija par to, kādēļ Raimonds vairāk satraucas par to, ka kāds varētu nopietni uztvert kāda komiķa (kuram nav nekādas varas uzspiest vai pat uzklausīt savu viedokli) tiekto, nekā par to, ka varneši pieņem absurdas prasības, kuru zināšana un izpilde ir obligāta.

Minēt, ka var mēģināt policistiem izskaidrot un tie sapratīs, ir vēl absurdāk - cik tālu tu esi gatavs degradēt tiesiskumu? Jau tā nevienā NA nav definēts "mājsaimniecības" jēdziens un strikti ņemot visi policijas līdz šim piemēroti sodi ir tiesiskā patvaļa, jo nav pamatoti ar normatīvā akta pārkāpumu. Esam spēruši lielu soli policejiskas valsts virzienā.

Bet par to jau nav jāsatraucas, vai ne? Galvenā problēma, ka kāds varētu Žigi uztvert nopietni...

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt
Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Jālasa ir likumi nevis infografikas un nozīme ir policijas interpretācijai, ja likums kaut ko nepasaka līdz galam.

Lūk Ruks skaidri pasaka: "Divu mājasaimniecību atrašanās vienā automašīnā tiks interpretēta kā pulcēšanās, par ko ir paredzēta atbildība līdz pat 2000 eiro." (Atceries, ka mājsaimniecības jēdziens NAV nekur definēts).

www.la.lv/ruks-sobrid-ir-speka-aizliegums-pulceties

Jā, viņš savos uzskatos un interpretācijā atkāpjas no tā, kas likumos IR definēts - braukšana uz/no darbu NAV darba pienākums. Bet tāpat ir diezgan absurdi, jo tiem pašiem cilvēkiem nav aizliegts kopā braukt sabiedriskajā transportā jebkurā citā nolūkā.

Un kāds ir kopsavilkums? Policijas priekšnieks skaidri pasaka, ka policija pēc savas brīvas interpretācijas, piemēros sodu līdz 2000 Eur. Tas ir OK?

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
1 0 Atbildēt

Varbūt jau bija, netiesājiet tad bargi. Japāna, olimpiskās spēles. Šodien iekurināja lāpu? Kautkāds pasākums Fukušimas drupās bija, vai kā tā. Runāja arī par moderno triperi. Izrādās, viņiem tur miruši tikai 6000, no visā tā milzonīgā iedzīvotāju daudzuma tas liekas fantastika. UN - neesot pat vēl sākuši nekādas vakcinācijas. Kā tā? Sapratu, ka olimpiāde būs, vien bez skatītājiem (ārzemju, savi laikam varēs).

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Āzijā tradicionāli visas nelaimes tiek noveltas uz svešiniekiem(ārzemniekiem) tie jau tie netīreļi, tā kā nelaiž iekšā un problēma atrisināta.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Tikai Āzijā? Bet citur ir savādāk?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 1 Atbildēt

Viņiem tā staigāšana ar maskām ir jau bijuši pirms tam. Pie tam varētu būt, ka ieteikumus netusēt viņi tiešām ievēro un inficētajiem ir visādas iespējas citus neaplipināt.

Un tad vēl tas kopējais labums, par kuru viņiem tā izpratne varētu būt daudz labāka.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Ieteikumus netusēt viņi tiešām ievēroun inficētajiem ir visādas iespējas citus neaplipināt.

www.raillynews.com/2020/02/train-pushers-in-japan-subway-at-work/

Tev laikam nav ne mazākā nojausma, cik atšķirīgi ierobežojoša ir kaut vai 2m metru distancēšanās prasība latvietim un japānim.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Ruks ir likums?

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Nu japāņi jau izsenis ir drusku pasisti uz tīrību un sterilitāti, kaut gan ne jau visi. Savukārt Ķīnas lielpilsētās ar maskām staigā tīri gaisa kvalitātes dēļ. Vai vēl kur? Neesmu manījis.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Lai vai kā nebūtu, vīruss ir, sāksim ar to, vīrusa lipīgākais paveids nu ja ir ap piecdesmit procentiem. Cilvēki paši to vīrusu viens otram atnes. Tie ir fakti.

Ja cilvēki paši kaut nedaudz saņemtos, to ikdienas skaitli itin mierīgi varētu nodzīt līdz piecdesmit vai pat mazāk. Satiec paziņu pie veikala, nu nelien pusmetra tuvumā, sarunājies no 2-3 metru attāluma. Un tamlīdzīgi. Atbrauci no ārzemēm, izmanto tās viesnīcas vai vismaz attiecīgi aizbrauc uz vasarnīcu un vismaz pāris dienas paskaties, būs vai nebūs. Uztaisi COVID testu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nav tik vienkārši. Manas ģimenes šī brīža dzīvesveids varētu būt distancēšanās paraugs. Un neko - tāpat izslimojām. Kur dabūjām, neviens nesaprot. Kontaktpersonas, ko norādīt dakterei, atbilstoši standartiem - precīzi 0.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Nav, jā, bet Raimonds jau arī neteica - samazina līdz nullei. Vienmēr būs kādi tavi gadījumi, bet, nu, būsim godīgi - kaut kā tu to vīrusu saķēri. Cits to saķer, pamatīgi distancējoties, citam paveicas un nesaķer, pat vazājoties apkārt un bezmaz laizot rokturus. Citam saslimst dzīvesbiedrs, kā te vienam bija, bet pašam nekas, man darbā divi kolēģi saķēra kāreiz no dzīvesbiedriem.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 2 Atbildēt

Protams, ka saķēru, par to jau stāsts. Tikai veidā, kas pierāda, ka tie ierobežojumi ir diezgan bezjēdzīgi no epidemioloģijas viedokļa, tādejādi graujot atrunas, ka tie atsver politisko un ekonomisko zaudējumu sabiedrībai.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
2 0 Atbildēt

Tu tiešām nesaproti, ka gadījumā, ja ierobežojumu nebūtu, saslimtu daudz vairāk? Nopietni?

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti