Kas ir koronavīruss Covid-19? Kādas pazīmes? Kā izsargāties? Tagad arī Latvijā

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Kāpēc tik traka ņemšanās ap koronavīrusu Covid-19? Cik tas ir bīstams!

 
650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Runājam par visu iespējamo, tik ne par svarīgo.Neviens nekomentēja ne kapc un par ko Merkele atvainojās,ne zhīdus, ne chigānus,neko.Zaļo pasi, i to nee.Austrija jau 3ned kladzina- jūlijā būs, neviens bez tās neiebrauks.Merkele 20tā gada martā pateica skaidri- TAS turpināsies vismaz pusotru gadu.Termiņš tuvojass! Bet pareiz ir- Lavijas Lohi labāk p/sīs pec celmiem uz zumbabvi un urrogvaju.Ok.Šodien itālijā streiks,pieprasa atvērt skolas uttt.Kād reāli var būt protests pie mums, ja jebkāda iebildumu forma uzliek viennozīmīgu loha zīmogu.Lohi nesssaprata, kapc viņiem eveselība katru otro dienu nedod zāles- lūudzu, Lohi, eveselibu atcelsim, bus cita,e-zēļ lietotne.Jebkura kaprīze par Jūsu naudiņu,vane, cien.Lohi?

Tas Žigis- viņš tak atgādina premjeministru Borisu!A to atšķirību, ka viens apzināti zirgojas, kamēr otrs vēl izspūrušākā izskatā un ar mēnesi nemazgātu galvu vada (savu) valsti.

Intervijas- ok, visi interventi mums lohi, jo NAV mums autoritātes nevienas un nekur un principā nekad un nee. Apdirsīsim jebkuru, pado tik.

Pilns nets šobrīd ar visdažādākajām intervijām- abet mums visi lohi,intervētājus un skatītājus ieskaitot.Ok,Žigis šaubīgs- bet reku piem blakus ekrānā 20mar brīnišķa saruna ar ZigmaruL.Nešaubos, 2/3 respondentu arī viņu noliks par lohu.Nerunājot par raidījuma "vadītāju", kurš acīmredzami degradē un ar katru reizi startē arvien lielākā pālī.Nupat jau mēle viņam mežģās,pelni aiz apkakles birst un siekala tek,vienk kauns skatīties.Neviens ne Kivičs shitā neuzvedās.

Chalenger Reģ.: 31.12.2020
2 0 Atbildēt

Kā rakstīja Jānis Sildniks

Varbūt šo varam paņemt kā vizualizāciju pirmā ceturkšņa vakcinācijas gaitai Latvijā (pret kovid)?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Pilnam komplektam:

[Ever Given maršruts pirms doties kanālā]

650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

Vēl pilnākam- LVijas businessmaņi un bitkaina entuāzisti jau labu laiku liek likmes.Kurā diez jaukajā dienā izmaksas 1gab konteinera transportēšanai no ķīnass pārsniegs maģiskos 10k...

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 1 Atbildēt

Ļoti labi, nafig to Ķīnas komuņizmu sponsorēt.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Paga,pļetj, LVlohiem drīz vajdzēs dārzus laistīt un kAnalizāciju pumpēt.Alixpressam es uzliktu vispār 200% pa virsu tikai par "nossaukumu",nav ko tur kkādu jūliju gaidīt.Komuņistu riepass jau vispār sen vajadzēj uttilizēt.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Jau ir uzlikts, ja nezināji, i PVN, i muita.

k442 Reģ.: 22.02.2014
1 1 Atbildēt

Nu, vai šajā gadījumā Žigim var kaut ko iebilst:

www.youtube.com/watch?v=5JaToNodD5E&t=16s

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 0 Atbildēt

mierīgi: tas pusleitis vairāk lamājas, kā vispār normāli iespējams, un izsekot viņa loģikai, un tam, no kurienes viņš smēlies datus man nebija iespējams.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Nu tak neskaties, to lamāšanos, ja nepatīk. Es arī neskatos - bet ieiet paša SPKC lapā, lai paskatītos datus, nav diezko sarežģīti - lūk piemēram viens SPKC grafiks: infogram.com/14-dienu-kumulativa-saslimstiba-uz-100-000-iedz-1hnq410oo80gp23

Tikai neviens kovidticīgais to negrib darīt, jo cipari tur nekādi neatbilst varnešu retorikai.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Kas tieši neatbilst?

650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

A mēs šogad Ļeldienass ņe buģem spravļaķ, pašļi vse v žhopu, pzizģec hanuj pļaķ

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Atslābsti, nebūz pzizģec no tā.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

-jā, pzizģecs aizbrauca garām un maskodēmija noskrēja no sliedēm

ps,- ā, jā, pēc kādām 14d pacietīgi uzgaidām jauno/9to maskoVilni :

tg24.sky.it/mondo/2021/03/21/covid-marce-anti-lockdown

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
2 6 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Protams, ka saķēru, par to jau stāsts. Tikai veidā, kas pierāda, ka tie ierobežojumi ir diezgan bezjēdzīgi no epidemioloģijas viedokļa, tādejādi graujot atrunas, ka tie atsver politisko un ekonomisko zaudējumu sabiedrībai.

Nē, tas to nepierāda.

Izplatītais stāsts, ka CILVĒKI ievēro valdības noteikumus, un TĀPAT saslimst ir neprecīzs.

Piemēram tas, ka šajā sezonā praktiski NAV GRIPAS, ir diezgan droši, ka, vispirms, jau to ierobežojumu dēļ un ari sabiedrības attieksme pret klepojošu, šķaudošu kasieri veikalā vai kolēģi darba vietā tagad ir pavisam citāda. Tāpat tagad darba devēji tomēr ir uzmanīgāki.

Vienā brīdī tas COVID varbūt tomēr nonāk arī pie apzinīgiem pilsoņiem, tomēr daudz retāk.

Tāpat var iztēloties, ka konkrētā inficēšanās epizode bija pavisam vienkārša un tagad to nemaz tā nevar atcerēties.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 1 Atbildēt

jajaja,,,piz'geca plāns reku ir pieņemts.LVijas Lohiem massveidā liekass, ka "visi apziņīgie" pisloņi noteikti lasa latviski baducietošos psihotterappijass p-ortālus.Bet palassot kasjaunsu krieviski, 90% "raidlaika" aizņem stāsījumi par krievijas zvaigzēm un tml spīdekļiem.Ko kurš ēda, cik izdrisa un kurš/kuru/kār izpsisa...

AugstākminEtajos te pāris foto ir redzams, kā nepulcējass un kā masskas nēsā izmirušajā britānijā un LVlohu kārotajā afroēģiptes psr.

Šodien cilvēku pūļi passtaigājass gar j-malu,arīdzān Sprāgušie Gulbji nezko ira atdzīvojušies.Daži Lohi pat bradā pa ūdeni, pāri potītēm.Nav kass tiem izrakstītu 2k rēķinu,pilnīgi riebjass.Nekass nesmird, zilā kāroga plūdmalē līķu,celmu un ekshibicionānistu arīdzan (pagaidām) tikpat kā nav.Jā.Nav interesanti, draugi, shitā ilgi neies.Gaidāmss.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
2 0 Atbildēt

www.apollo.lv/7210609/dezinformacijas-ducis-petijums-atklajis-ka-lielaka-dala-vakcinacijas-maldus-zinu-nak-no-12-cilvekiem

EU nu kas ir! Big pharma, Sorosss un valdošā kliķe netiek galā ar 12 cilvēkiem?

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 2 Atbildēt

Beidz tak lasīt visādus apollo. No kau kurienes nospiests raksts bez atsauces. Nu ne jau pats apollo zin kko par 12 ietekmīgākajiem antivaxeriem.

Raksta būtība - cenzūra.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Īstais avots tev ir feisbuka posti un tvitera ieraksti.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Taisnība, kādreiz es šādus portālu linkus apskatos, ja kāds ir iepostējis tviterī. Protams, ikdienā es tur nemaz neeju. Facebook līdzīgi, vienkārši tur lielāks haoss.

Piemēram, aktuālais jaunums twitter.com/Silina_Elina/status/1376136337108168704?s=19

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Jā.Man nekass cits nenāk vairs prātā, kā riebums un sarkasms.Pamazām jau veidojas naids.Vai tad nu vadošās LV badacietēju vietnes kopējiem spēkiem neatspēkos kaut kādu tur 12 lohu lohviedokli..LokhDauna scenārijs LV taču ir nupat apstiprināts.Pacietīgi uzgaidām.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
4 0 Atbildēt

Sen zināms fakts, ka 1 lohs var uzdot tik jautājumus cik 100 gudrajiem pēc tam jāatbild. Ar šiem tērēt laiku ir kā strīdēties ar plakanzemiešiem. Plakanzemiešiem arī ir ciets plakans viedoklis.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 5 Atbildēt

Nu nav pareizi. Katru reizi ir jāatbild.

Problēma ir tā, ka visādiem ļautiņiem, kas it kā cīnās pret dezinformāciju, laikam liekas, ka internetā kārtējo reizi pēc kārtējās stulbības skaidrojošs komentārs uzradīsies pats. Ka vīruss ir, ka vīrusa paveidi ir, kā to pierāda, ka gripa nav tāpēc, ka tie ierobežojumi darbojas arī uz to.

Tad nu desmito reizi skaidrojot, cilvēkam tas apnīk. Bet tiem tur neapnīk.

Pie tam ir hipotēze, ka visi tie alternativie viedokļi lieti der liberāļiem, lai uz viņu fona savu kompetenci izceltu un bez tādiem viņi to nemaz i nevarētu.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Un kā tev patiks tāda teorija kas nāk no indiešu (cerams nekļūdos) dziedniecības - vienā laika sprīdī cilvēka ķermeni var ieņemt tikai viena "nešķīstība" vai slimība, respektīvi kaut kas viens pret ko tavs ķermenis nav spējis garīgi un fiziski cīnīties, un šī viena lieta ir aktivizējusi imūnsistēmu tā ka nekas cits uz to brīdi nav spējīgs tevi aplipināt.

Tiesa tur ir kaudze ar bet - mūsdienās cilvēki paši savu imūnsistēmu "nogalina", attiecīgi tur vispār ir ļoti maz kam cīnīties ar jebkādu "drazu".

P.S. es nesaku ka tam ticu vai neticu - es saku, ka šāda teorija eksistē, un man dzīves pieredze saka, ka man tas tā arī ir strādājis cauri gadiem. ;)

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Skaista teorija ar vienu lielu BET... Paprasi jebkuram mediķim, vai esošs elpceļu iekaisums palielina vai samazina iespēju inficēties ar jebkuru elpceļu vīrusu un atbilde (ar lielu stomīšanos, jo pasaka to, ko negribas) nešaubīgi ir JĀ. Pavisam cits jautājums - vai šī inficēšānās izraisa papildus saslimšanu vai komplikācijas - un tur jau atbilde ir DRĪZĀK NĒ, ja ir runa par otru respiratoro vīrusu. Bet indiešu teorija ir pilnīgi garām, jo ir tiešā pretrunā ar ideju par to, ka no respiratorajām slimībām nemirst pa tiešo, bet gan dēļ kādas citas kaites komplikācijām. Nu vai arī - vīrusa izraisīta pneimonija iegūst papildus baktēriju infekciju un jau pāriet bakteriālā formā, kas relatīvi bieži ir nāvējoša.

Un vienkāršā atbilde par Covid inficēšanos - ja tev ir kaut iesnas, tavas izredzes uz pozitīvu Covid testu pieaug ievērojami - jo īpaši jāatceras, ka PCR testu viltus pozitīvās dabas slēpšanai tika radīts naratīvs par "bezsimptomu slimošanu" - pie pašreizējās Covid izplatības domāju, ka iespēja negatīvam Covid PCR testam kā blakusparādībai jebkurai citai respiratorajai saslimšanai, ir ļoti maza. No turienes arī Petravičas viedoklis par "viltotiem" testiem - par viltošanu ir jārunā tikai tad, ja nav ne jaumas, kas ir PCR un kadēļ PVO neslēpj, ka tiem ir ārkārtīgi augsts viltus pozitīvu rezultātu īpatsvars un PVO tos iesaka veikt tikai indikatīvi. Bet mūsu valstī diemžēl tieši otrādi - PCR rezultāti tiek pieskaitīti kā fakts un uz šī "fakta" pamata tiek noteikti ierobežjumi.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 1 Atbildēt

Es teiktu ka atbilde tieši tāpat kā par Covid - ir neviennozīmīga, jo nav (manā skatījumā) uzticamu datu!

JO kas tad nonāk pie mediķiem - cilvēki kuriem ir sākušās lielākas ziepes nekā jamie ir gaidījuši, tātad tīri tehniski mediķi redz tikai tos kuriem ir tie sliktie varianti, un sanāk tīri dabisks statistisks "bias".

+ Un kādēļ ir sākušais nopietnākas problēmas, nu vai norauts papildus vīrus utml. - iepsējams ka lietotas jau zāles, un iespējams ka pat ļoti ne pa tēmu, attiecīgi organismam ir uztaisītas problēmas nevietā.

P.S. Prieks tevi atkal dzirdēt!

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 0 Atbildēt

"Mūsu valstī..." (c)

Uz kādu "faktu" pamata ierobežojumus nosaka citās valstīs?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Intereses pēc papēti kopīgo un atšķirīgo vienas valsts ietvaros Floridā un Kalifornijā. Tur ir grūti neredzēt, ka absolūti dominejošais "fakts" dažādā ierobežojumu noteikšanā ir politiskā piederība.

Komunistiski orientētās valstīs pamatā dominē stingri ierobežojumi, brīvā tirgus - brīvība, t.i. ir redzama korelācija ar politisko uzstādījumu. Infektoloģisko ciparu salīdzinājums ar ierobežojumu stingrību neuzrāda statistiski nozīmīgu korelāciju.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Samuldējies! PRC False positive iemesli ir precīzi matemātiski, ne tur kāda milzu neprecizitāte (kur PCR testiem tā vispār ir ļoti zema). Minētie False positive iemesli ir milzīgā slimo/veselo atšķirība un sen jau zināma un tiek apstrādāta krūšu vēža automātiskā skrīninga procesā.

Atkārtots tests gandrīz pilnībā novērš šo False positive faktoru.

Rezultātā ir zināms, ka ir "bezsimptomu slimojošie" un diezgan daudz.

Mūsu valstī pozitīvs tests ir pamats ierobežojumiem, jo testu kabineti nevar atļauties atkārtoti testēt visus pozitīvos. Tāpēc ierobežojumu iemesls ir pozitīvs tests, ne saslimšana.

Nabadzība (lai arī dēļ izsaimniekošanas sovoka tradīcijās) ir ļoti ļauna slimība.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Neko nesamuldējos - jā, PCR ir iespējams izmantot "precīzi matemātiski", bet tas nenozīmē, ka tas tiek darīts. PCR tehnika Covid gadījumā tiek izmantota ar bināru atbildi, nevis kvantificējot "viral load", kas būtu jādara šīs metodoloģijas gadījumā. Un ja atbilde netiek kvantificēta, tad PCR dod iespēju pateikt, ka Covid pozitīvs ir jebkurš, kura analizējamajā paraugā ir pietiekami daudz vīrusa RNS materiāla, lai PCR spētu to pavairot - un tas daudzums ir niecīgs, principā ir iespējams būt pozitīvam, ja tajā pat analīžu punktā pirms tam ir elpojis kāds slimais, kura vīruss pilnīgi nenozīmīgā (inficēt nespējīgā) devā ir nonācis uz nakamā testējamā gļotādas.

Pozitīvais tests ir pamats ierobežojumiem ne tikai mūsu valstī, bet visur, kur pie varas ir komunisti - tai skaitā ļoti bagātajā Kalifornijā, līdz ar to piesaukt nabadzību nebūs vietā. Ak jā - nabadzības gadījumiem tie ierobežojumi vissmagās sit tieši pa nabagajiem, tas gan... Bet "sovoka" tradīcijas gan pareizi piesauc - tieši politiskā nozīme šai kampaņai ir liela!

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

>nevis kvantificējot "viral load", kas būtu jādara šīs metodoloģijas gadījumā.

PCR tests neļauj precīzi noteikt "viral load" par to jau arī anticovidisti cepās, ka tests esot viltus pozitīvs. Nē testam nav nekādas vainas un tas ir precīzs, pozitīvs ir pozitīvs. Cita lieta, ka tas nevar atšķirt akūtos slimniekus. Bezsimptomu nēsātāji nav nekas jauns vai ārkārtējs tas ir zināms arī citu slimību gadījumā. Pandēmijas gadījumā drošāk ir visus pozitīvos uzskatīt par slimiem un attiecīgi novērot nevis paļauties, ka gan jau būs labi. Tas ka tagad seko PVO rekomendācijas ir tikai normāli, jo ir pagājis pietiekoši laika, lai izanalizētu riskus.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

PCR tests ļauj noteikt "viral load", tikai tad PCR pavairošanas metode ir jāizmanto nopietnākas analīzes ietvaros. Covid diagnostikas gadījumā tiek veikta nekontrolēta pavairošana un beigās bināra (pozitīvs/negatīvs) identifikācija, izmetot no pilnās metodikas to daļu (dārgu un darbietilpīgu), kas ļauj noteikt arī "viral load".

Tieši šī metodikas atšķirība rada nepārvaramo plaisu starp ticīgajiem (PCR ir lieliska, ticama metodika, kas jau sen tiek lietota onkoloģijā!) un neticīgajiem (PCR dod nekontrolējamu lielu false positive masu), kas škietami runā par vienu un to pašu (PCR), bet patiesībā tās ir pavisam atšķirīgas analīzes, kuras vieno tikai PCR pavairošanas tehnikas izmantošana vienā analīzes posmā.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
3 5 Atbildēt

Narratīvs par bezsimptomu slimošanu ir patiess. Cilvēkiem, kas dzīvo kopā, pēc pārslimošanas ir taisīti antivielu testi. Neslimojušajam var būt vēl vairāk antivielu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Laikam nesaprati... Pirms Covid ēras neeksistēja tāda "bezsimptomu slimošana" - cilvēks bija vai nu vesels vai slims. Un veselos neviens nemēģināja padarīt par "bezsimptomu slimiem" ar PCR metodi.

Un piemērs ar antivielām - viss ir pareizi - cilvēks ar veselīgu imūnsistēmu spēj pretoties arī spēcīgai vīrusa devai, nesaslimstot. Un deva ir spēcīga un ilgstoša, dzīvojot blakus izplatītājam - pietiekama, lai radītu antivielas, nesaslimstot, bet organismam bloķējot ienākošo vīrusu. Tieši tāpat, kā darbojas vakcīnas - rada antivielas NESASLIMSTOT!

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Un vispār - pats negribot uzraktīji patiesību: "Neslimojušajam var būt vēl vairāk antivielu." NESLIMOJUŠAJAM! Nevis "bezsimptomu slimojušajam"!

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Tur drīzāk būtu jālieto termini "inficējies" un "infekciozs".

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 5 Atbildēt

Vispār jau ir jēdziens -bezsimptomu vīrusa pārnēsātājs.

COVID vīrusam ir šādas tādas atķirības no citiem vīrusiem.

Piemēram, sezonalitāte. Gripai tā ir ļoti izteikta. COVID - slimo gan ziemā, gan vasarā.

Es pareizi sapratu, gripas saslimšana tiek slēpta vai kā?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Pieskaitīta "citā ailītē", tāda manuprāt ir doma !

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Jā, teorētiski pastāv "bezsimptomu slimošanas" iespēja. Bet par pārnēsātāju jau esi iebraucis auzās - "pārnēsātājs" jau tad ir arī jebkura virsma, uz kuras vīruss kādu laiku izdzīvo. Un jā tāds jēdziens nešaubīgi ir pareizs, tikai šāds cilvēks pārējiem ir vienlīdz bīstams ar luksofora stabu. Tā šaurā robeža uz kuras balstās "bezsimptomu slimošanas" propaganda ir teorētiskā iespēja, pie kuras cilvēks nevis nesā ārēji iegūtu vīrusu, bet ir pats jau saslimis un sāk to pavairot - un šim nav nekādu pierādījumu - tikai teorija, jo neviens tests nespēj atšķirt iegūtu vīrusu no saražota.

Arī Covid ir sezonalitāte. Un arī ar gripu slimo vasarā.

Par to, vai gripas saslimšana tiek slēpta (apzināta rīcība), ir grūti spriest, bet izmantotā Covid diagnostikas metodika fakstiski nerada iespējas diagnosticēt gripu, jo Covid gluži vienkārši tiek diagnosticets pirmais un līdz gripas diagnozei nonākt ir visnotaļ neiespējami. Ja nepiekrīti, aicinu tevi detalizēti izstāstīt, kā šobrīd ir iespējams nonākt līdz gripas diagnozei, kā arī atbildēt uz iepriekš uzdoto jautājumu - kas ierobežojošajos pasākumos šogad ir tāds, kas gripu spēj apturēt, bet Covid nē - pirmajā vilnī bija tieši otrādi - gripa nepazuda, bet Covid pazuda. Tā kā abas ir respiratorās saslimšanas ar vienādu izplatības vektoru, man neliekas ticami, ka ierobežojošie faktori varētu uz tām iedarboties dažādi, tadēļ uzsaktu, ka atšķirības ir citur - tieši diagnostikas un uzskaites metodikā.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 5 Atbildēt

Virsma nevazājas apkārt un nelien pusmetra distancē mēnesi neredzētam paziņam 3 dienas pēc atgriešanās no ārzemēm.

Vai tiešām nevar gripas šīs sezonas neesamību saprast kā COVID ierobežojumu panākumu?

Un nav jau tā, ka sabiedrība nekā nereaģētu. Pirms COVID laika un tagad uz pilsoni, kas šņaukājas, klepo, iet uz darbu un brauc sabtransā un dodas apraudzīt radiniekus. Darba devējam tur ir pilnīgi skaidra interese šādus pilsoņus pie citiem nelaist.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Nevar jo tas netiek mērīts tāpat kā iepriekš, tā ir visu statistiku bēda - laika gaitā statistika kļūst arvien precīzāka ("labāka" ja vēlies), bet tas nozīmē ka reazultāti ilgākā laika periodā vairs nav korekti salīdzināmi ( kā minimums to būtu korekti teikt par 10 gadiem un vairāk).

Un par to šņaukājas utml. - kur to teiksim tu to atšķirību esi samanījis - šēžot mājsēdē ????

Es tā īsti neesmu manījis atšķirību izņemot faktu ka kafūži, viekali ir mazāk un tukšāki ... viss pārējais sastopams ar nebūtisku atsķirību arī manas hroniskās problēmas ar kaklu.

P.S. mana ikdiena ir iet garām Dominai un vismaz vienai vai divām Sab. trans. pieturai tās apkārtnē.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 5 Atbildēt

Citus gadus pilsonis ar viegliem, vidējiem simptomiem droši devās uz darbu, ciemos un uz veikalu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Tieši tā. Un tagad ar tādiem pat simptomiem aizņem vietu slimnīcā, lai gan pareizi būtu bijis gan citus gadus, gan tagad sēdēt mājās.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 5 Atbildēt

Un te mēs nonākam pie tā, kāpēc gripas praktiski nav.

Masku valkāšana un vēl daži pasākumi darbojas arī pret gripu.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt
Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Tik tāds sīkums, ka pacienti ārstējās Japānas top slimnīcās. Bet 1% mirstība ir zināms fakts. Bet vai visi tiešām uz tās tupeles saskārās ar vīrusu gan ir pārsteidzīgs secinājums.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Ja man atmiņa neviļ, tad tā Princese bija klīstošais holandietis un nevienu uz Japānas zemes nelaida.

Šitam mūsu okeānu šķērsotājam tak tieši tāda paša ķibele atgadījās. Čalis pārpeld pāri Klusajam okeānam, paviesojās uz visādām salām un jau airē tuvāk civilizācijai lai lidotu mājās. Un babah korona klāt, šams līdz Malaizija atpeldējis, bet nedrīkst doties krastā. Atiecīgi arī bez iespējas doties uz lidostu un braukt mājās. Kā tur beidzās skaidri nezinu, bet teorētiski vēl tagad viņam bija kkur jādreifē pa okeāniem, jo kovids. Nevienam nav pienākums ielaist un transportēt viņu mājās. Identiski arī ar Princeses pasažieriem.

Bet, šis visas garais penteris par fake news, ko Kanibāls pasniedz par augstākās klases Japānas slimnīcām

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Slikta tev atmiņa, izvilku no savas youtube vēstures:

youtu.be/H2E1t3yMXgE

Un čalīts sen jau mājās, bet tu vēl paralēlā pasaulē dzīvojot vēl filozofē:

www.lsm.lv/raksts/dzive--stils/celosana/pasaules-apcelotajs-karlis-bardelis-atgriezies-majas-covid-19-del-cels-nav-bijis-viegls.a367653/

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Tas onkulis tajā video saka 11. Marts. Visu februārī tā Princese braukāja starp ostām un atradās karantīnā, 1.martā pilnīgi visi tika izlaisti krastā.

Otrajā linkā tak rakstīts, ka ceļš nav bijis viegls. Viņu nelaida krastā, kkādu video redzēju kā šam vietējie pārtiku atnes uz to laivu.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt
Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Pašķirsti atpakaļ, ne jau 11. martā viņš tur ar sievu nokļuva - youtu.be/kTp2LOxjwOw

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Es varētu kādus tos "12/neatbildamos" lohjautājumus uzdot kaut 60sek laikā.Kur tad palika Asv dronu bāzeskuģa 80% inficētā apkalpe? Cik kapos, kur pārējie? Kur bēgļi, kuri 24/8 šķērsoja EU robežu pa tūkstots pers/min? Zviedrijā diez zviedri un krievijā/krievi vēl ir? Kā diez NY kritušajām mušām iet, varbūt kāda daļa uz pavasari būs atdzīvojusies? Kad un no kurienes jūs uzzinājāt par TO, ka visu šo laiku notiek dažu svarīgu medikamentu "eksports" no eiropas?

Viens skaidrs- vislabāk cilvēks jūtas tajās dienās, kad viņš uzturas svaigā gaisā un neapmeklē veikalu un LV baducietošo internetu un neklausās reklāmass baducietošajā ltv zombijkastē.Psihiskais terors ir reāli postošs un ar milzīgām priekšrocībām tā producētājiem.Tāpēc nav itin nekādu cerību uz nejaušu tā izbeigšanos.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Kas ir Ivars?

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Kariņa pilota autors

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

raimondsm rakstīja:

Bradypus rakstīja: Protams, ka saķēru, par to jau stāsts. Tikai veidā, kas pierāda, ka tie ierobežojumi ir diezgan bezjēdzīgi no epidemioloģijas viedokļa, tādejādi graujot atrunas, ka tie atsver politisko un ekonomisko zaudējumu sabiedrībai.

Nē, tas to nepierāda.

Izplatītais stāsts, ka CILVĒKI ievēro valdības noteikumus, un TĀPAT saslimst ir neprecīzs.

Piemēram tas, ka šajā sezonā praktiski NAV GRIPAS, ir diezgan droši, ka, vispirms, jau to ierobežojumu dēļ un ari sabiedrības attieksme pret klepojošu, šķaudošu kasieri veikalā vai kolēģi darba vietā tagad ir pavisam citāda. Tāpat tagad darba devēji tomēr ir uzmanīgāki.

Vienā brīdī tas COVID varbūt tomēr nonāk arī pie apzinīgiem pilsoņiem, tomēr daudz retāk.

Tāpat var iztēloties, ka konkrētā inficēšanās epizode bija pavisam vienkārša un tagad to nemaz tā nevar atcerēties.

Iztēloties tu vari viskautko... Nezinu tikai, kādēļ tev vēlreiz jāiztēlojas to, kas tev tiek tieši pateikts - inficēšanās epizodi netceros. Bet tas nemaina to, ka šī epizode noteikti notika veidā, kādu noteiktie ierobežojumi nekādi neliedz.

Vai tas ko pierāda? Tā, ka viennozīmīgi, nē. Bet tomēr daudz vairāk liek domāt, ka ierobežojumi neko nedod, nekā pretējās puses "pierādījumi", ka dod.

Vai gripa šosezon nav tādēļ, ka ierobežojumi tai neļauj izplatīties? Vai tomēr tādēļ, ka jebkurš respiratorās saslimšanas gadījums ar PCR testu maģiju tiek pārtaisīts par Covid un dabūt diganozi gripa ir neiespējami? Abi varianti ir iespējami, bet kurš labāk izsakidro, kādēļ pirmajā vilnī Covid tika apturēts, bet gripas rādītāji palika "vecie"? Kas jaunajos ierobežojumos ir tāds, ka tagad ar Covid galā netiek, bet gripa apkarota pilnībā? Pirms gada bija otrādi...

"Vienā brīdī tas COVID varbūt tomēr nonāk arī pie apzinīgiem pilsoņiem, tomēr daudz retāk." - kādi dati šādu pieņēmumu apliecina? Apgalvojums biezi no politiķiem dzirdēts, bet datos nekur nav pierādīts.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
2 0 Atbildēt

tas, kas kaut ko 'iedomājas' atkal esi tu. No kura, analītiski izpētītā, tvīta esi atvasinājis šo prāta pērli, ak, dižais domātāj?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

"Tāpat var iztēloties" ir citāts no Raimonda rakstītā - t.i. viņš skaidri pasaka, ka kaut ko iztēlojas... bet tev jau tas nav svarīgi, vai ne? Viss ko spēj, atkal ir personālijas?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 5 Atbildēt

Nu, es taču nezinu, kā katrs cilvēks ir inficējas ar COVID. Pie tam, ja nēsā masku un ievēro noteikumus.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Nu ja nezini, tad pastāsti, ko iztēlojies. Bet vispār mans iebildums bija nevis par to, ka tu kaut ko iztēlojies, bet par to, ka man pārmet iedomas, lai gan tu skaidri un gaiši uzraksti, ka esi kaut ko iztēlojies.

Jebkurā gadījumā - pat ja tas nebija Covid (jo man ir zināma skepse pret to PCR testu), es saķēru kaut kādu respiratoro saslimšanu. Un tad jau nav nozīmes, kuru no vīrusiem tieši, jo ierobežojumiem taču vajadzēja apturēt arī citus, jo īpaši vārgākus par Covid, vai ne? Kādēļ neapturēja? Kādēļ man jātic, ka tiem ierobežojumiem ir ievērojama ietekme?

Vai arī tur placebo - nu neticu es tiem noteikumiem. Un neievēroju. Bet dzīvesveids esošajos apstākļos tāds, ka neko pārkāpt nesanāk, bet tieši otrādi - neapšaubāmi vēl drošāks un distancētāks, nekā prasa notiekumi. Nu labi... Vismaz bija tajā periodā, pirms saslimu. Pēc tam uzsniga sniegs un sāku slēpot - tur jau varētu piesieties, ka ir bijuši pārkāpumi.

Uzmodelē to inficēšanās situāciju, cilvēkam, kam visa ģimene strādā/mācās 100% attālināti, iepērkas tikai RIMI drive, pārvietojas tikai ar personīgo auto. Ja tavā skatījumā pietiek ar to kontaktu, saņemot RIMI preces vai pie degvielas sūkņa, tad visus ierobežojumus droši var noraut poda... Pat pilnīgs lokdauns nespēs likvidēt šos divus kontakta punktus.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 5 Atbildēt

Kas tā par tīniski maksimālistisku domāšanu?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Domā to, kas vadībai? A davai, slēdzam visu - moš palīdz...

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 5 Atbildēt

Tīniskais maksimālisms izpaužas tekstā.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
2 5 Atbildēt

Te ir problēma ar pareizu atbildi.

Jo jebkura atbildes teikuma daļa var tikt izmantota, lai pamatotu visu ko.

Te ir labi jāpadomā.

Pret tādu loģiku ir jābūt labi pārdomātai atbildei.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Jā, es visu laiku saku, ka ir problēmas sniegt pareizas atbildes, tiklīdz jautājumu noformulē tā, lai ar politiski pareizo naratīvu nepietiktu.

Nešaubīgi. Tādēļ es jautāju, kādi dati, nevis teikuma daļa, pamato tavu viedokli.

Padomā.

Un sniedz labi pārdomātu atbildi.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 5 Atbildēt

Nu, un kā atbildēt uz to, ka gripai pieraksta COVID ar PCR testu maģiju?

Tur vajag padomāt, kā tādu loģiku pārspēt!

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Nu padomā gan. Ar PCR testu "maģiju" sāc iepazīšanos šeit: www.who.int/news/item/20-01-2021-who-information-notice-for-ivd-users-2020-05

Un tad padomā, kāda ir Covid diagnostikas kārtība. Man zināmā populārākā - jebkādi respiratorās saslimšanas simptomi -> Covid tests -> pozitīva testa gadījumā slēdziens par Covid un tālākas diagnostikas pārtraukšana. Pieliec klāt vēl to, ka pirms Covid panikas gripu pamatā diagnosticēja un uzskaitīja klīniski, nevis laboratoriski un pastāsti, kā šobrīd tīri teorētiski ir vispār iespējams dabūt diagnozi "gripa".

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 1 Atbildēt

Es papildināšu Bradypus teikto ar mana brāļa sievas gadījumiem. Viņai jau 2 x kā kontaktpersonai bija noteikta karantīna, un abas reizes pēc pāris dienām atcelts - kļūdains rezultāts "nēsātājam".

P.S. Viņai kā bērnudārza audzinātājai laikam katru nedēļu pašai ir jāiet tas "siekalu" tests.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 5 Atbildēt

Un pareiza rīcība ir kāda?

Nelikties ne zinis par iespējamiem nēsātājiem?

Kam un ko Jūs pierādāt ar šādiem stāstiem?

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 1 Atbildēt

Man gan škiet ka Bradypus piedāvā pārvērst "ticību" pamatotās aizdomās. Un risināt reālas nevis izdomātas problēmas.

Bet es varbūt kļūdos. ;)

P.S. bet mani gan var neņemt vērā - es šeit tikai sevi izklaidēju, un nekas no šeit rakstīta vispār nav pārāk nopietni domāts ( nē nav melots, bet nav domāts kaut kā pierādīšanai, tā kā man visas šīs Covid muļķības ir pārstājušas interesēt, un es vienkārši "go about life as ususal").

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 1 Atbildēt

Pareizā rīcība manā skatījumā būtu rīkoties samērīgi, sabiedrības interesēs, un neviekt pasākumus, kas rada vairāk kaitējumu, nekā ieguvumu. Ja visi ierobežojošie pasākumi būtu nekaitīgi, nebūtu nekādu iebildumu. Diemžēl pašlaik Covid vārdā tiek nodarīts neatgriezenisks kaitējums gan sabiedrības ilgtermiņa veselībai, gan sabiedrības politekonomiskajai videi. Vienlaikus - šī rīcība ir "pareizā" varnešu skatījumā, jo dod milzu varas pieaugumu.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 1 Atbildēt

Ierobežojumi nekad nevar būt nekaitīgi. Kādam tie kaitēs vienmēr un kāds ar tiem vienmēr būs neapmierināts. Negribu aizstāvēt visus pašreiz esošos, bet mūsu sabiedrība ir tāda, ka tā ar labu nesapratīs tikai ar pātagu, ko spilgti apliecina Igaunijas piemērs. Nepiekrītu, ka kaitējums ir neatgriezenisks un palieku pie domas, ka daudz kas tomēr ir atkarīgs no paša, vienlaicīgi piekrītu, ka reizē ar ierobežojumiem tomēr būtu jābūt arī pietiekamiem kompensējošiem mehānismiem, ar ko es nedomāju tikai materiālu atbalstu, dīkstāves pabalstus u.tml.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 2 Atbildēt

Protams, ka vienmēr sabiedrību ir jāgana ar pātagu... Tieši tā ir totalitārisma pamatideja.

Par Igauniju gan pastāsti sīkāk - kas tad tur tāds... Nu tā ar savu analītisku pamatojumu, nevis propagandas materiāliem.

Par atgriezeniskumu ir viegli runāt - jebkas, izņemot nāvi, ir "atgriezenisks", ne velti Covid propaganda piesauc tieši mirušo skaitu kā galveno bubuli. Bet tu joprojām esi palicis pie nostājas, ka visi citi mirušie ir "atgriezeniski" un tikai Covid nāves ir traģēdija...

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Nevajag melot. Es neesmu nekad uzskatījis, ka "tikai Covid nāves ir traģēdija".

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Pareizi rīkojoties ekonomika no šī var stipri iegūt un domāju, ka Vācijā un Dānijā tā arī būs. LV diemžēl šķiet ka ne un tā stipri nē.

Bet tam nav nekāda sakara ar Corona.

Savukārt rīkoties samērīgi un sabiedrības interesēs ir pārāk dārgi - LV nav ne vadības ne zinātnes lai noskaidrotu kā ir rīkoties mūsu sabiedrībai atbilstoši. Vot i kopē un rīkojas pārmērīgi. Tāpēc, ka vienoties par virsū negulšanos, nemīcīšanos šaurā telpā, slimam nenākšanu uz darbu, utt. nav iespējams. Ir jādar kautkā citādi. + sab trans nekādi nav iespējams atrisināt

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 5 Atbildēt

Pilsoņi var to visu ietekmēt diezgan vienkārši.

Pēc iespējas, vismaz pamēģināt ievērot pamatlikumus, kas ir loģiski pamatoti uz pamattēzēm..

1.Vīruss ir.

2. Paveidi ir.

3. Vīrusu izplata cilvēks cilvēkam.

Tātad, kas jādara?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

1. Gripas vīruss ir.

2. Gripas paveidi ir dahrena.

3. Gripas vīrusu izplata cilvēks cilvēkam.

Ko ar to darījām? Neko - dzīvojām normālu dzīvi.

Nosauc atšķirīgo, lai būtu par ko runāt attiecībā uz atšķirīgu rīcību.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Galvenā atšķirība - gripa ir sen zināma un pietiekami izpētīta slimība. Ir gan vakcīnas, gan medikamenti, gan prognozējamība utt. Kad tā būs ar Covid, tad arī normāli sadzīvosim ar to.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 1 Atbildēt

Tā arī nebūs īsti tā atškirība- šis vīrusa (Cov-19) SARS paveids arī jau bija iepriekš zināms, uz iepriekš zināma bāzes arī tika veidota vakcīna, un gripai ir stipri līdzīgi - lai arī tā mutē - pamata "celms" konkrētajam tipam ir ar visai mazu mainību, attiecīgi vienas specifiskas vakcīnas efektivitāte ir pietiekami ilga.

P.S. Tā ka teorētiski varbūt var runāt par izplatības un detektēšanas "ātrumu", bet arī ir savi BET, jo gan tests gan vakcīna ir pēc principa "good enough" "krīzes apstākļiem", bet kā Bradypus norāda- brīdī kad vairs nav īsti krīzes - pat realatīvi mazai kļūdas iespējamībai jau ir ļoti augsta "cena" .

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Tā ir ļoti abstrakta atšķirība un bija puslīdz OK pirmajā vilnī - noreaģēt radikāli, līdz saprotam, par ko ir runa. Šobrīd ir jau ļoti daudz zināms un zināmais nekādi neattaisno pastāvošos ierobežojums - jo ir zināms arī to nodarītais kaitējums.

Arī Covid šobrīd "ir gan vakcīnas, gan medikamenti, gan prognozējamība".

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Ar vakcīnām pats redzi, kā ir...

Medikamenti... kaut kas ir, jā, bet, nu, pamatīga sākuma stadija...

Prognozējamība - nu, nu...ar visām tām mutācijām un pārējo... nē, nu, kaut ko prognozēt jau var, bet uz šo prognožu pamata jau arī ir ierobežojumi (vēlreiz, lai nebūtu pārpratumu - nesaku, ka visus atbalstu).

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Uz kuru prognožu pamata? Politiķu? Visas pirmā viļņa skaļās prognozes uz kurām balstīja politiskos ierobežojumus izgāzās. Sākot jau ar to, ka "nedrīkst salīdzināt ar gripu". Izrādās, ka drīkst gan - bet pirmajā vilnī jebkurš, kas atļāvās kaut ko tādu teikt (t.sk. es) uzreiz tika nosaukts par Covid noliedzēju, antivakseri u.tml. Starp citu - mans tā laika salīdzinājums ar gripu arī šobrīd ir izrādījies krietni pārspīlēts - bet es biju daudz tuvāk patiesībai, nekā vadošie speciālisti, kas lēma par ierobežojumiem.

Man šī brīža prognoze - Covid kļūs par vēl vienu endēmisko vīrusu, kopā ar pārējiem koronavīrusiem un gripu. Vakcīnas paliks turpat, kur gripai - kāds vakcinēsies un kāds ne, bet nevienam nebūs līdz galam skaidrs cik liela no tā ir jēga. Mirstība nostabilizēsies tur, kur tā bija - t.i. ar stabili pieaugošu vidējo dzīves ilgumu, jo ilgtermiņā jaunā vīrusa radītais pīķis izlīdzināsies tāpat, kā gripai vai jebkuram citam komplikāciju faktoram (arī rudens drūmais laiks rada gada griezumā paaugstinātu mirstību no dažādām kaitēm). Bet tas, kas būs būtiski mainījies un neatgriezīsies bez kaut kāda veida "revolūcijas" - plats solis totalitārisma virzienā - paliekoši brīvības ierobežojumi un varnešu varas pieaugums.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

covid ir ievērojami ātrāk izplatošs un ievērojami vairāk komplikācijas radošs vīruss. Attiecīgi, lai veiktu brīvlaišanu (bez vakcīnām), ir ievērojami jāpalielina slimnīca, jo esošā spēj izturēt tikai gripas maksimumu.

Covid maksimums ir kautkādi 10+ reizes lielāks. Un tāda slimnīca ir neprātīgi dārga.

Te gan ir taisnība, ka kautkādu daļu izkaus un nebūs vairāk ko, jo cilvēku skaits ir galējs. Nošiftosies uz mazāku dzīves ilgumu, samazinās atbilstoši mazāku ekonomiku un dzīvos tālāk. Bet es nezinu nevienu valsti, kas šo var atļauties. Varbūt ZKoreja.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Nu jau melo. Varēji vēl tās 100x un 1000x ar piesaukt, ko daži bļāva pirmajā vilnī, kad ar gripu salīdzināt nedrīkstējā. Šobrīd pierādītais pīķa rādītājs ir ~3x un prognozes par endēmisko rādītāju uz ~ 1.1 - 1.2 x gripas vidējais. Bet gripa pati variē niknumā līdz pat 2-3 x no sava vidējā, atkarībā no sezonas. Tajā pat Zviedrijā, kura izlēma paslimot, beigu secinājums - Covid sezona bija apmēram līdzvērtīga 1986. gada gripai - gan slimnīcu noslodzē, gan mirstībā, jā nenoliedzami smagai, vesturē paliekošai gripas sezonai. Bet ne jau 10x un ne jau nesalīdzināmi ar gripu.

Lai vai cik skarbi tas izklausītos, visa Covid neizturīgo masa jau ir izmirusi - izplatība var celties un tas neizbēgami notiks, bet mirstības un smagas slimības gaitas cipari sevi ir izsmēluši - atšķirībā no nesalīdzināmi lielākajiem onkoloģijas un kardioloģijas cipariem, kuru mirstība turpina prigresēt un ņem arvien jaunākus upurus, šie nepieaugs. Bet tas jau nevienu nesatrauc, jo ar šo slimību upuriem nevar piemērot ierobežojumus tautai.

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

Nu nu? Kāpēc plaušu vēža ierobežošanai nevar pieņemt zvērīgus smēķēšanas ierobežojumus. Asinsspiedienam pārtikai, kuņģim, aknām - alko?

Plakanzemju sazvērestības teoriju vājākais pamats ir - kāpēc?

Jo tavu naudu daudz vieglāk dabūt vnk paceļot nodokļus. Vai liekot strādāt 6 d nedēļā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Pats jau atbildēji, kāpēc - ja kaitīga lieta ir kārtīgi aplikta ar akcīzi, tad tā ir laba un pozitīva, jo naudiņa labi ripo varnešu kasē.

Pārtiku ierobežot tik vienkāŗši nevar, tā ir pirmā, kas tautu sadumpo, ja trūkst (vai ir sajūta, ka trūkst).

Vienkārši paceļot nodokļus vai liekot strādāt 6 dienas nedēļā ienākumi neceļas. Kādēļ? Tādēļ, ka vienmēr ir tā robeža pie kuras cilvēks pārstāj strādāt, jo izdevīgāk ir būt valsts apgādājamajam. Cik dienas nedēļā strādā bezdarbnieks? Necik... Sociālisma utopiskā ideja, ka katrs cilvēks vienmēr strādās pēc labākās sirdsapziņas, lai darba augļus atdotu citiem, nestrādā.

Un sazvērestības teorijas lielākoties ir skaisti sacerējumi, lai to aizsegā noslēptu elementāras un vienkaršas patiesības. Vai tavuprāt eksistē cilvēki, kam vienkārši patīk vara? Un ja tādi eksistē, kāda ir atbilde, kāpēc viņi raujas pie varas un mēģina to audzēt?

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 1 Atbildēt

Tu kautkā nesaproti valsts iespējas - valsts mierīgi var nemaksāt soc garantijas, likt tev strādāt 6 d nedēļa un visu vēl atņemt. Sovoks ir jauks piemērs tam. Ja izpilda tavu vispasaules sazvērestības pret Brady teoriju, tad nav nekādas jēgas taisīt šitādu cirku. Vnk pacel nodokļus, samazini soc garantijas, algas utt pilnīgi visur. Nemierīgos apšauj. Un tad tu ar savu gribēšanu kko vari pastaigāt pa tirgu, pameklēt.

Valsts ir galējā instance. Valsts var pieņemt jebkādu likumu.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 1 Atbildēt

Īsti nevar, jo līdzīgi domāja arī Krievijas cars, līdz izveidojās vismaz 2 neatkarīgas un aktīvas pretošanās/cara gāzšanas kustības, no kurām viena šamo pagrabā nošāva, brīdī kad īsti nebija skaidrs kura puse būs stiprāka. Respektīvi jautājums ir vienkārši par to cik ilgi tauta var ciest kaut ko kas tiek uzspiests, un ja vēl tiek uzspiests ar varu un spēku - diezgan ātri var norauties dakšas "pakaļā".

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Tu laikam nesi sapratis, ka to nevar tā vienā dienā izdarīt. Nav tādas abstraktas "valsts", kas to var izdarīt. Varnešiem ir nepieciešams pietiekams varai lojālu režīma atbalstītāju, kas spēj apspiest režīma pretiniekus.

Pamatā tam vajag radīt vismaz pietiekami lielu, režīmam lojālu pilsoņu-stukaču īpatsvaru, ko gan mūsdienās var samazināt uz IT risinājumu rēķina un policiju/armiju, kas ir gatava nostāties pret tautu līdz pat gatavībai nošaut.

Ja šie priekšnosacījumi netiek izpildīti - varai nav iespēju vienpersoniski kaut ko tādu ieviest - ne Rodžers, ne Pļūts nenāks un nevakcinēs tevi personiski ar varu - tam vajag izpildītājus.

Un tad, kad saproti šos priekšnosacījumu, tad ir ļoti skaidri saredzama arī varnešu rīcība, lai šo režīma "atbalsta grupu" audzētu.

Kā vari pārliecināties jau šobrīd - valsts ir pieņemusi likumus, kas netiek pildīti. Ko ar to darīt, nezin, tapēc valdība sāk šķobīties. Rodžers kaut kā meklē izlīgumu ar tautu, bet Pļūts kliedz, ka visus vajag arestēt. Tikmēr veselības ministre klusu ieminas, ka testi viltoti... Tieši tik "stabila" šobrīt ir tā "galējā instance", kura (vismaz Pļūta personā), iespējams gribētu tuvoties ZKorejas kārtība, ja vien varētu.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 5 Atbildēt

Dublis 2.

Pilsoņi var to visu ietekmēt diezgan vienkārši.

Pēc iespējas, vismaz pamēģināt ievērot pamatlikumus, kas ir loģiski pamatoti uz pamattēzēm..

1.COVID vīruss ir.

2. COVID paveidi ir.

3. COVID vīrusu izplata cilvēks cilvēkam.

Tātad, kas jādara CILVĒKIEM pašiem?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
4 1 Atbildēt

Dublis 2.

1. GRIPAS vīruss ir.

2. GRIPAS paveidi ir.

3. GRIPAS vīrusu izplata cilvēks cilvēkam.

Ar šiem argumentiem - CILVĒKIEM pašiem jādara to pašu ar COVID, ko ar GRIPU - t.i. neko tādu, kas atšķiras no ierastās dzīves līdz šim.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 5 Atbildēt

Nu re. Ar šādu loģiku neviens nevar mēroties spēkiem.

Vai tad vismaz daži cilvēki gripas epidēmijas laikā nekā nemaina savus paradumus?

Pareizā atbilde, kura, protams, nebūs, ir tāda, ka viņi saprot un cenšas to vīrusu neizplatīt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Nu bet lai taču maina paradumus tieši tāpat kā gripas epidēmijas laikā. To jau es nenoliedzu - rīkoties kā parasti (normāliem cilvēkiem) un rīkoties kā parastas gripas epidēmijas laikā (tiem, kas tikai tad mazgā rokas un nebāžas virsū svešiniekiem).

Bet tavi argumenti tieši to pasaka - rīkoties kā gripas epidēmijas laikā. Nosauksi to gripas epidēmiju, kurā ir bijuši sādi ierobežojumi, kā covid?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 5 Atbildēt

Faktiski jau gripas tieši tāpēc šogad nav.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 2 Atbildēt

Tā ir tava hipotēze. Manuprāt nepatiesa, jo tu nespēj paskaidrot, kā šobrīd ir iespējams tikt pie gripas diagnozes.

Zināmais fakts ir tas, ka nav reģistrētu diagnosticētu gripas gadījumu, nevis, ka nav gripa. Vai zini kā atšķirt gripu no covid? Ar PCR testu - ja tas ir pozitīvs, tātad covid. Attiecīgi visi gripas slimnieki ar "false positive" covid testu ir reģistrēti kā covid slimnieki.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 5 Atbildēt

Tas no kādas lapas tas ir?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

www.spkc.gov.lv

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 5 Atbildēt

Nu, bet gripas šogad prakstiski nav?

Vai tomēr ir, bet slēpj?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Lasīt māki? Tev jau neskaitāmas reizes uzrakstīju, kādēļ, manuprāt, šajā sezonā nav reģistrētu gripas gadījumu. Kas nav tas pats, kas "gripas nav" un kas nekādi nenorāda uz "slēpj" - t.i. tiešu un apzinātu rīcību. Vai ir iespējams, ka "slēpšana" ir apzināts varnešu mērķis, veidojot Covid diagnosticēšanas metodoloģiju? Jā, ir. Vai ir iespējams, ka tā vienkārši sanāca? Jā ir.

Kam ticēt - varas ļaunprātīgai izmantošanai, vai stulbeņu nonākšanai pie varas - vari izvēlēties pats.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

smaidiigais rakstīja: Tu tiešām nesaproti, ka gadījumā, ja ierobežojumu nebūtu, saslimtu daudz vairāk? Nopietni?

Nē, nesaprotu, jo tā saka tikai politiķi un ticīgie, bet fakti liek domāt, ka tā nav taisnība un pastāvošie ierobežojumi samērīgu ietekmi uz saslimstību neatstāj. Jau iepriekš arī šeit aicināju pamatot ar faktiem, kas pierāda kā būtu bez ierobežojumiem un neviens to nespēj.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
2 0 Atbildēt

Īsa atmiņa. Itālijas un Ņujorkas rindas pie morgiem. Jemena.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Kur tev tās rindas? Es neizdaru secinājumus no vienas mēdiju bildes, es skatos statistikas rādītājus. Pirmajā vilnī bija interesata fotogalerija delfos - daudzi novārguši, pie sistēmām pieslēgti cilvēki intensīvajā aprūpe. Klāt, protams, bija pierakstīts, ka tie visi ir Covid slimnieki, kam laikam bija jātic uz vārda. Bet tā vispār - zinot, cik cilvēki normāli vienmēr atrodas intensīvajā aprūpē, šādu reportāžu nav problēma sagatavot arī bez covid. Un vēl lielāks jautājums - tajās bildēs gandrīz visiem pacientiem bija redzami zilumi uz dažādām ķermeņa daļām - kas nekad un nekur nav minēts kā covid simptoms... Paskaidrosi kādēļ tie covid pacienti tiek sisti?

Ņujorka... Malacis Komo taču atteicās izmantot piedāvāto palīdzību, ko pats pieprasīja (t.sk. militāro peldošo slimnīcu, ko ļaunais Tramps viņam aizsūtīja palīgā). Ņujorkas slimnīcas tā arī nekad nesasniedza savu maksimālo kapacitāti, bet morgos rindu uztaisīja Komo lēmums diagnosticētos Covid slimniekus ievietot... pansionātos!

Un paskaidro Covid ciparu nebūtiskās atšķirības starp Floridu un Kaliforniju.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Paskaties tos Itālijas ciparus - lai arī pīķi ir (to īpaši uzmanīgi lai paskatās Covid sezonalitātes noliedzēji), tie nemaz neizskatās tik dramatiski, kā daži vēlas pasniegt - kas protams nenoliedz iespēju veidoties rindām, jo Itālijā ar veselības aprūpi arī ir daudz problēmu un nevajag neko daudz lai to rindu radītu.

www.statista.com/statistics/1109552/monthly-number-of-deaths-in-italy/

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Tu taču laikam neesi papētijis īstos iemeslus itāļu pavasara kr''izei? Itāļi tak salika slimnīcā VISUS kas nāca ar pozitīvu testu. Tāpēc cipari nav dramatiski, bet slimnīcu salauza un cilvēki, kuriem tiešām vajadzēja slimnīcu, to nedabūja un mira kā mušas.

No viņiem ir zināms, ka slimnīcu kapacitāte ir maza un covid to ātri aizpilda. Domāju, ka neviena valsts nevar atļauties neizgriezt apendicītu tāpēc, ka slimnīcā visu aizņēuši covid ventilējamie.

Covid ir sezonalitāte un LV to arī varēja redzēt, bet covid neizdeg kā gripa, cilvēki vnk mazāk sēž slikti vēdinātās telpās. Secīgi viralitāte krītas, bet tas neiznīkst kā gripa

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Pareizi saki - slimnīcu salauza Covid panika un viltus pozitīvi testi, nevis pati slimība - tieši to jau es arī apgalvoju. Tad varbut tieši to arī vajag apturēt, kas slimnīcu salauza, nevis turpināt sēt paniku?

Bet pag... Ja jau "cilvēki, kuriem tiešām vajadzēja slimnīcu, to nedabūja un mira kā mušas", tad sanāk, ka tu apgalvo, ka ar pašu Covid mirstība ir vēl mazāka un tas pīķis ir plikas panikas rezultāts?

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Blakus secinājums - slimnīcai ir maz resursu virs pirmscovid laika. Tas arī rada varas paniku.

Viltuspozitīvie testi ir sen zināms matemātisks lielums.

Cik saprotu, tad ģenētiskais kombo, kas izsauc agresīvu reakciju, ir samērā reta parādība. Bet esoša diabēta / sirds slimību/ asinspiediena/ etc komplikācijas, kas seko garai covid slimošanai ir ļoti bieža.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Es drīzāk teiktu, ka sistēmas mediķu paniku un varas iespēju uz tā rēķina sagrābt vēl vairāk varu.

Jā, tikai ir vērts aizdomāties, kādēļ šo nesaka atklāti, bet tikai Petraviča kaut kādā brīdī MK sēdē saka, ka VSACos testi tiek viltoti. To, ka PCR testiem ir ārkārtīgi augsts viltus pozitīvais rādītājs un piedevām tā īpatsvars nav necik precīzi zināms, PVO publiski atzina jau pagājušajā vasarā, bet politiķu spēlītēs tas netiek ņemts vērā - viss joprojām tiek pamatots ar PCR rezultātu cipariem.

Tas kombo, kas izraisa t.s. citokīnu vētru, satur daudz faktorus, ne tikai ģenētiskus, bet jā - komplekts ir zināms un ir iespējams pēc asins analīzes pateikt, vai šis risks pastāv. Paliekošās komplikācijas, savukārt, nav nekas jauns - tas pats ir spēkā arī gripai un atkal Covid ir tikai nedaudz niknāks par vidusmēra gripu. Lielu daļu minēto komplikāciju izraisa pat ne pats vīruss, bet gan augstā ķermeņa temperatūra, līdz ar to vēl vairāk samazinot Covid salīdzinošo "specifiku".

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

PCR testiem ir ārkārtīgi zems viltus pozitīvais rādītājs. Problēma ir tajā, ka slimo / veselo proporcija ir ar milzīgu pārsvaru. Tāpēc False positive var sasniegt pat 38% (pie 1% slimo). Šis ir vispārzināms matemātisks fakts, ar to dīlo arī krūts vēža skrīnings jau kādus gadus 10.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

"PCR testiem ir ārkārtīgi zems viltus pozitīvais rādītājs, tāpēc False positive var sasniegt pat 38% "

Pats izlasi un padomā kā iet kopā 38% false positive ar vārdu "ārkārtīgi zems".

Un tālāk papēti, kādēļ PCR rādītāja ticamība ir atkarīga no proporcionālā slimo/veselo skaita un kādēļ patiesībā marginālā situācijā PCR false positive var tiekties uz bezgalību, kas ir daudz tuvāk 100%, nekā 38%. Un padomā kādēļ onkoloģijā tas cipars ir tik zems. Vai var gadīties, ka krūts vēža audu paraugu pirms PCR testa var inficēt iepriekšejā apmeklētāja nošķaudīšanās, kā tas ir Covid gadījumā? Tā būtiskā starpība - Covid gadījumā false positive (jeb kā moderni teikt - bezsimptomu slims) ir jebkurš, kura gļotu paraugā ir vīrusa pēdas - t.sk. visi tie, kur viral load ir zem inficēšanās iespējas robežas. Un tie jau vairs nav 38%. Aplēses ir līdz pat 85%, bet nav konkrēta aprēķina, jo neviens nezin, kāds ir īpatsvars šai daļai zem critical viral load. Un lai būtu vēl interesantāk - pat ja kvantificētu viral load, tas tāpat nebūtu skaidrs rādītājs, jo critical viral load ir abosulūti individuāls rādītājs katram cilvēkam.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
2 5 Atbildēt

Virsma nevazājas apkārt un nelien pusmetra distancē mēnesi neredzētam paziņam 3 dienas pēc atgriešanās no ārzemēm.

Vai tiešām nevar gripas šīs sezonas neesamību saprast kā COVID ierobežojumu panākumu?

Un nav jau tā, ka sabiedrība nekā nereaģētu. Pirms COVID laika un tagad uz pilsoni, kas šņaukājas, klepo, iet uz darbu un brauc sabtransā un dodas apraudzīt radiniekus. Darba devējam tur ir pilnīgi skaidra interese šādus pilsoņus pie citiem nelaist.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 1 Atbildēt

Virsma arī reizēm vazājas apkārt - saucas sabiedriskais transports. Vienmēr visi ir zinājuši, ka gripas laikā ir jāizvairās no divām lietām - sabiedriskā transporta un medicīnas iestādēm - kas ir lielākie infekcijas izplatības centri. Kā tagad? Aizliegts ir viss, izņemot ar sabiedrisko transportu aizbraukt uz kovid analīžu punktu.

Par gripas neesamību jau izskaidroju savu viedokli - pēc man pieejamajiem datiem gripas "neesamība" ir izskaidrojama tikai ar diagnostikas metodiku, bet nav skaidrojuma, kādēļ ierobežojumi iepriekš apturēja covid, bet neapturēja gripu, bet tagad aptur gripu un neaptur covis. Ja tev ir kāds argumentēts skaidrojums - padalies.

Laikam neesi to sabiedrību redzējis - klepo, šņaukājas un spiežas sabiedriskajā ne pa jokam. Arī bez maskām. Un neizskatās, ka kāds dikti to kontrolētu - man auto stāvvietas specifikas dēļ (izbrauktuve ļoti aktīvā tramvaja pieturā) nākas regulāri novērot, kā sabiedriskā transporta lietotāji uzvedas. Pēc paskata - dominējoši tieši riska grupa maskas liek šķībi vai neliek. Par darba devējiem man grūti spriest - drīz jau būs pusgads, kopš darba vietā neesmu bijis vispār. Bet tā iepriekš - īsti neatceros, ka kādreiz būtu sanācis darbā kaut ko saķert - parasti slimot ir gadījies pēc kaut kādiem citādiem pasākumiem, nu krieni pārspīlēts ir tas mīts, ka tieši darbā visi vazājās slimi... Bet pats Covid dabūju... Nu vismaz tā teica PCR tests, jo pēc simptomiem - pēdējā laika vieglākās iesnas, ko atceros - un es parasti ciešu diezgan smagi, jo kopš bērnības tieši elpceļu slimības ir bijušas mana vājā vieta (ak jā - ar gripu oficiāli neesmu slimojis nekad, jo vienmēr ir pieticis ar vitamīnu devu un mājas ārstēšanās režīmu, nemēģinot vazāties apkārt pie dakteriem, lai uzstādītu oficiālu diagnozi, no kuras tāpat nekāda jēga nav).

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Bet tu taču redzi, ka to sab.tr. problēmu tie lēmēji pa galdu mētā jau sen. Atrisināt to nav ittin nekādu iespēju. Saslimšana sab tr ir collateral damage. Tieši kā ar covid - izindēt organismā to nav iespējams, tikai atvieglot simptomus. Tas ir tie ierobežojumi

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Nu tā uzreiz nē... Tātad bezizeja... Bet Progresīvi taču ir vispār aizliegt buržuju personiskos auto un visus sadzīt sabiedriskajā? Vai tomēr ne?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 5 Atbildēt

Nu tā nu ir, ka visiem personīgā transporta nav, taču jābrauc ir.

Lai gan, ja te tā padomātu, varbūt ne visi, bet zināma daļa, kas tur tajā transportā ir, varētu izdomāt kaut ko citu.

Tad tomēr - ko var darīt atbildīgs pilsonis, lai COVIDa skaitļi nebūtu tik lieli?

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

To ko nevar atrisināt jau sen:

1. Nebraukt sab.tr bez vajadzības

2. Negulties visur virsū citiem,

3. Neapgrābstīt visu pēc kārtas veikalā un ārpus veikala

4. Nemēģināt tusēt šaurās, slikti vēdinātās telpās.

Nezinu nevienu kvalitatīvu paņēmienu kā kaut daļu no šī atrisināt. Tāpēc saprotu to lielgabalu stratēģiju - maskas un komandantsundas ir kvantitatīvie paņēmieni, tos var izkontrolēt un to blakusefekti ietekmē patieso iemeslu apmēru. Patiesos iemeslus nevar tieši ietekmēt.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 5 Atbildēt

Vēl jau ir tas, ka valdība un ierēdņi laiku pa laikam izspēlē ko TĀDU, ka brīvajiem pilsoņiem tā vien gribās nepaklausīt un ieriebt.

Kurš katrs nemaz nevar tā atdalīt to pašu nīsto valdību, oligarhus, ierēdņus no jēdzīgiem un vajadzīgiem ieteikumiem un noteikumiem.

Ak, Jūs nodibinājāt biroju ar tādām algām! A mēs šonedēļ brīvā dabā ietusēsim, padzersim alu un pacepsim desas, vot! Anniņa no Anglijas un Pēteris no Vācijas arī būs!

Ak, Jūs nenopirkāt Pfizer tik cik vajag un ko nopirkāt, salaidāt sev un dakteriem! A mēs! Mēs atkal šitā!

Un skaitļi turās un viss aiziet ciklā!

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 1 Atbildēt

Jap. Šeit ir diezgan spēcīgs no sovoka nākošs dalīlums Mēs un Viņi. Tēpēc te kautkādus zviedru paņēmienus izmantot neizdosies. Neesam arī tik radikāli kā itāļi vai grieķi, lai baltiem cimdiem būtu jādara.

Šobrīd gan redzams, ka pilnīgi visa Eiropa aprobē itāļu gambītu ar lockdiownu uz svētkiem - Itāļi šo uz Zsv un Jaunogadu izdarīja (bija pilnīgs lockdowns līdz 24/12- 7/01) un rezultāti ir ievērojami labāki kā citiem un kā var gaidīt (šis Brady ir pamatojums, ka ierobežojumi STRĀDĀ).

Uz Lieldienām šo ievieš gan DE, gan LV un citi arī. Metode - svētku nedēļa ar stingriem pārvietošanās un pulcēšanās ierobežojumiem. Pēc tās laižam vaļā

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Teikšu atklāti - šobrīd situācija man ir apnikusi tiktālu, ka es ne lasu, ne arī interesējos par to ko atkal būs aizlieguši, līdz ar ko var savu lokdaunu taisīt kādu vien ienāk prātā - ja līdz nākamai nedēlai vēl nebūšu nosprādzis, tad darīšu to kas bija ieplānots un viss, tāpat nevienam nav ne mentālu resursu izdarīt ko tiešām jēdzīgu, ne arī fizisku resursu lai kautko izkontrolētu ...

Jautājums paliek tikai - na-uj beņķus deldēt ...

P.S. tāpat tak visiem skaidrs, ka ir lielāka vai mazāka pašplūsma, un iedomāties, ka varbūtība ka kas reāli mainās vai ir atkarīgs no valdības lēmiem ir tuva nullei !

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

Jap. Un šī laikam ir vissliktākā blakne bardakam - pēc krīzes beigām tiesiskais nihilisms būs izaudzis līdz Kongo DR standartiem. Grūti būs galā tikt.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Ar ko cūku (tautu) baro, pēc tā ari tā cūkgaļa "smirdēs" un "garšos" , kad gribēs to pēcāk apēst !

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Jā jā. Mūsējie jau trennēti. Tās nekorektās ceļazīmes utt darījušas savu

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Vissliktākā? Vai tomēr vislabāk un tā, kas ir īstais mērķis? Policejisku režīmu nav iespējams izveidot bez tiesiskā nihilisma.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Nu nu... Man patiešām interesē, kā īsti tie brīvdienu lockdowni strādā un vai reuzltāti ir īsti, bet tu acīmredzot esi palaidis garām, kā tie notiek pateisībā. Cilvēki, kas agrāk satikās, lai apēstu kādu "zaļivnuju ribu" un pēc pusnakts gāja mājās, tagad ar kārtīgiem pārtikas un alko krājumiem kopā svin visu svētku lockdownu pilnā garumā. Tas, ka kādu atsevišķu gadījumu policija pieķer un izbazūnē mēdijos, neaptur vispārējo tendenci.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 1 Atbildēt

Tu esi kārtīgs sovoka produkts! Kost līdz nemaņai nedēļu no vietas ir lokāla izklaide. Ceru, ka ne pārāk daudziem.

Itāļi nemīcās pa citu mājām pa naktīm. Nav pieņemts. Bet pa brīvdienām apbraukāt vecākus un vecvecākus citos reģionos ir tieši laikā. Un tur nelielā istabiņā savācas visa dzimta, bučojas, runājas, apskaujas..... Tāpēc reģionu kustības ierobežojumi + 10 d karantīna nostrādāja.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Sovoka produkts varbūt esi tu pats, jo tev nekas cits nav prātā. Bet tas nemaina ka tā ir realitāte, lai arī pretēja tavām cerībām - un pat ļoti daudziem.

Un tieši to, kas agrāk bija īstermiņa ciemošanās, šobrīd aizstāj ar garu viesošanos ar visu nakšņošanu. Arī tajā Itālijā pie vecvecākiem - visa dzimta savācas uz svētkiem. Domā, ka itāļi nemāk dzīvot pie vecākiem un strādāt citā reģionā? Viss, ko tie ierobežojumi panāca - tev jābrauc ar pašdeklarāciju - un tā arī viņi tur braukā - pirms svētkiem mājās, pēc svētkiem uz darbu.

Kur ir un ka izskatās tā "nostrādājusī karantīna" pastāsti - ar konkrētiem cipariem no statisktikas, nevis propagandas ziņām.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Bija pagara ceļošana janvārī. Arī caur IT. Tāpēc bija svarīgs JG atsitiens statistikā. Tad lūk: IT tāda nebija atšķirībā no pārējām valstīm, kas bija iekļautas. Dažas (piem. Portugāli) nācās pat atcelt.

Avīzes nelasīju - pētiju datus, lai neuzrautos.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Un vai tev neienāk prātā, ka "atsitiens" varbūt nebija tiem, kas pirms tam neizvairījās no sitiena? Kura statistika apliecina, ka pīķa trukums uz JG ir ierobežojumu rezultāts, nevis tas, ka covidneizturīgie jau ir izmiruši un nav kam to pīķi taisīt?

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

A kurs statistika, ka pīķa trūkums NEBIJA ierobežojumu rezultāts?

Lūdzu tev tevis paša un plakanzemju kopējā argumentācijas bāze!

Bet ja vēlies turpināt NORMĀLI diskutēt, tad ES un PO pīķis bija, kaut pie pirmā viļņa arī tie atravās. Bet tie ir minējumi un mana pārliecība. Pierādijumu nav, kur tev nav arī pierādijumi par pretējo. Ja liekas, ka man jāpierāda, varam arī neparunāties

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Laikam palaidi garām to daļu, kurā es saku, ka nav pierādījumu, ka ierobežojumi dod rezultātu. Ja tu apgalvo, ka dod, tad tev derētu pierādīt.

Toties minēju konkrēti Floridu un Kaliforniju, kā piemēru, kas liek domāt pretējo - viena federālā politika, viena klimata zona, puslīdz vienādi Covid cipari. Radikāli pretējas ierobežojumu politikas.

Paņemot jebkuru vienu izrautu piemēru bez konteksta nav atskaites punkta ar ko salīdzināt. Tadēļ tas, ka Itālija izvairījās no JG pīķa nav pierādījums ierobežojumu efektivitātei, jo nav līdzvērtīga bāze ar ko salīdzināt, kā būtu bijis bez ierobežojumiem.

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

Klau beidz to idiotisko mantru!

Nav pierādījumu, ka ierobežojumi nedod rezultātu!

Šis ir precīzi tikpat spēcīgs apgalvojums.

Pierādījumus studijā!

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Beidzot saprati... Un pateici patiesību "Šis ir precīzi tikpat spēcīgs apgalvojums."

Tātad tev neatliek nekas cits, kā piekrist, ka nav pierādījumu, kas ļautu objektīvi novērtēt ierobežojumu ietekmi. Bet tieši tu pārliecinoši sāki apgalvot, ka dod... Es tikai izteicu šaubas. Bet tu pat nepamanīji, ka uzstāji, ka pašam nav pierādījumu ;)

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Esi kautkur nedalasījis tēmu Zinātniska pieeja.

Šo netiešo pierādijumu kopums ar augstu varbūtību apstiprina, ka ierobežojumi DOD rezultātu!

Nevienai kompleksai sistēmai nav tiešu pierādijumu tieši dēļ milzīga skaita ietekmējošu faktoru. Tev būtu veselīgi iedziļināies kvantu fizikā. Tur nekas nav melns/ balts kā tavā pasaulē.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Kurš tieši kopums? Man zināmie netiešie pierādījumi tieši liek domāt, ka ierobežojumi NEDOD rezultātu.

Par kvantu fiziku noteikti zinu vairāk par tevi un tieši tu esi tas, kuram pasaule ir melnbalta - varnešu taisnība ir viennozīmīga un ticama.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 5 Atbildēt

Mums taču blakus ir Igaunija.

----------------

Tagad ir tik daudz visa kā sarakstīts. Visādas muļķības. Antivakceru adresēs salasīts. Nekritiski kaut kā pārstrādāts un izveidots PRODUKTS, ka nesagatavotiem indivīdiem vēl vairāk dod pamatu visādi gudroties, pulcēties, neko neievērot.

Tas taču nav jāuztver citādi kā troļļošana.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Tad jau sanāk, ka tavā ieskatā PVO un SPKC ir antivakseru organizācijas. Pareizi sapratu?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 5 Atbildēt

Ko rāda Igaunijas piemērs?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

To, ka tur Covid ir 2x mazāk nāvējošs (absolūtajos ciparos - Max nāves gadījumu skaits vienā dienā, salīdzinot ar Latviju). ja šos ciparus vēl izsver pret iedzīvotāju un slimo skaitu - sanāk ka Igauņiem Covid tāda vidusmēra gripa vien ir... Ne tā kā latviešiem, kas turas pie pasaulē populārā "covid ir ~3x nāvējošāks par gripu" rādītāja.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 5 Atbildēt

Un inficēto skaita ziņā?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Nav zināms, cik ir inficētie. Ja ar to biji domājis "pieskaitītos", tad šis cipars ir lielāks, bet tie ir tie paši PCR testi - jo vairāk veselos testē, jo lielāks "pieskaitīto" skaits. Reālais false positive" procents nav zināms, tādēļ šim skaitlim ir tikai politiska nozīme.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 5 Atbildēt

Tad Igaunija kļūdās, nosakot ierobežojumus?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 5 Atbildēt

Un brīnās. KĀ TAD TĀ!

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

NU tad kad "ūdensgalvas" spēs atbildēt uz jautājumu kāpēc valdība svarīgu lēmumu vietā pieņem lēmumus par veikalos pieejamām precēm ( man piem. liekas ka vienkārši cenšas izlikties ka kaut ko svarīgu dara, lai nebūtu jāpieņem atbildīgi lēmumi), tad varbūt nebūs jājautā "Kā tad tā !".

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 5 Atbildēt

Un pilsoņi paši - vai viņi var kaut kā samazināt to COVID ikdienas skaitli?

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 0 Atbildēt

Ja grib samazināt tikai skaitli - jā var - neejot uz diagnostiku utml.

Bet ja nopietnāk, tad kaut ko samazināt varētu tad, ja cilvēki skatītos reālistiski uz dzīvi, un infromētu tos ar kuriem ir kontaktā par savas izvēles potenciālajiem riskiem.

Bet tā kā valdība jau ir "pielēmusi" ka tauta == "likumnepaklausīgi mudaki", tad normāla komunikācija "nespīd" un turpināsim stulboties kā līdz šim, un rezultāts būs tāds pats kā visiem "ejot uz baznīcu lūgt risinājumu Dievam" ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Jāpiekrīt WALA, pilsoņi paši to ciparu var samazināt vienīgi pēc iespējas izvairoties no diagnostikas. Es ar tikai kļūdas pēc tiku statistikā pie pozitīva testa - ar naivu cerību, ka par to bērns varēs tikt uz skolu... Kura tā arī neatsākās. No epidemiloģiskā viedokļa es neko vairāk nevarēju darīt, ja vien nepieņem pilnīgi izolāciju karantīnā ar kādu, kas caur dezinfekcijas kameru piegādā ēdienu. Bet pat ja Raimonds uzstāj, ka to vajag, jāatceras, ka visiem tas nav iespējams, jo kādam jau to ēdienu jāpiegādā...

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Liela tautas daļa ir rumpīši, kas operē uz mugurkaula smadzeņu signāliem un īsti savu rīcību paskaidrot nevar. Ko tu gribi ar viņiem sarunāt?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Pareiz ir. Vajag Vadoni. Un atcelt demokrātiju. vai ne?

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 1 Atbildēt

Ar Brady ačgārno loģiku nav vērts strīdēties. Perfekts troļļotājs.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

To jau vispār Alda elektorāts sludina.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Sarunāt var visu ko vajag, jautajums ir par velēšanos runāt un rast divpusēji, trīspusēji, N-puseji pieņemamu risinājumu. Kādam iespējams jāpiedava finansiāli labumi, kādam jāļauj darīt ka viņam tīk, jo praksē saskarsmes risks un individuālās situācijas izpratnes līmenis ir ļoti augsts utt.

Tā ir tāda baiga alošanās jau saknē domāt ka visiem derēs viena "vienkāršota" pieeja un ka visi "augstu vērtēs" tizlo darbošanos valdības koridoros ...

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
4 0 Atbildēt

Pa ausu galam radio klausījos ziņas.

Bla bla bla tik un tik saslimušo, bla bla bla tik un tik tādu un tādu, bla bla bla, ar jauno koronavīrusu kovid 19.

BĻE! JAUNO! Tak šitam triperim pusotrs gads jau, kādu naher "JAUNO" ?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 2 Atbildēt

Koronovīrusi ir bijuši arī iepriekš, par šo jaunāka vēl nav.

spainis Reģ.: 27.04.2006
3 0 Atbildēt

Toyotas Corollas ar ir bijuša iepriekš, bet par divus gadus vecu modeli neviens nesaka JAUNĀ TOYOTA COROLLA, ir vienkārši corolla.

Bet nu korona vienmēr jauns!

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Kamēr facelift nav iznācis tikmēr draugiem vari lielīties, ka brauc ar jauno ne jau veco.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Kā tā,blat,kaa ta nav, reku-

tt.com,29. marts, pulksten 17.06,-

..Virologs Bergtālers brīdina par jaunu E484K koronas variantu Tirolē...Nav skaidrs, kāpēc tas notika...Tomēr ir jaunas norādes, ka esošās vakcinācijas nevar aizsargāt.. ...Variācija no B.1.1.7 un E484K pirmo reizi tika identificēta Lielbritānijā janvāra beigās, taču ... neatkarīgi arī ASV Oregonas štatā.... līdz sestdienai starptautiskajā datu bāzē bija 108 šādi genomi, teikts Twitter ziņojumā.... E484K variants būtu jāuztver nopietni, jo tas ir saistīts ar "Antibody Escape" - un tas nozīmē, ka ... (*uj/na...)

Jā.Tā kā Lohu likuma vidējais pants paredz to, ka Lohiem galva jāsajauc tādā mērā, ka Lohi vairs nesaprastu kur un kāpc viņi iedzimuši- no otrass puses- Londonā šodn Neviens (nulle,zeero..)neesot nosprādzis/no.Citviet noorganizēts koncerts 5k Lohu piedalīšānos.Vāciešiem Merkele aizvakar hz par ko "atvanojās", bet šodn policija tiem atkal sit zobus un ugnsdzēsēji tos aplej.Kuģis nocelts, zaudējumi hz cik tur simtiMiljardu.Eiropass ostās sagaidāms pzģecs, jo viena vietā tagd ienāks vismaz 10.Kkādā Indonāzijā deg naftas rūpņica,kkādā Somijā bendža iet pa/virs 2eur..Ok.Assi nosodām un pacietīgi uzGaidām.

Ā.Jā.Krievs piereģistrējis spunķik/Lait.. Orlait,Arlabunait.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Labrīt Johnsonam jau tāda ir.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 5 Atbildēt

Jauns tādā ziņā, ka tikai tagad uzkrājas dati par šo infekciju.

Datu par imunitātes ilgumu pēc vakcinācijas ar dažādām vakcīnām arī vēl nav. Par veselības stāvokli pēc pārslimošanas ilgākā periodā arī nav.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Twiterī manāms satraukums, ka antivaxeri esot pārņēmuši Aizliegto paņēmienu(TV raidījums)

P. S. Es arī TV nesekoju. Šis būs jāpaskatās, ko tad tā klukst

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 5 Atbildēt

Viņi noteica antivielas pēc slimošanas, pēc inficēšanās, pēc vakcinācijas ar Pfizer un Astra Zeneca pirmo un otro reizi dažāda vecuma cilvēkiem.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Ar kuru testu? Man viens saka, ka man nav antivielu, otrs, ka ir

To, kas saka, ka nav, var veikt par subsidētu cenu jebkurā laboratorijā. To, kas saka, ka ir - tikai par savu (diezgan lielu) naudu pie Gulbja.

Cik nu ir sanācis izpētīt - tas lētais (un uz kuru arī balstās valsts statistika par kolektīvo imunitāti un attiecigi ierobežojumiem) ir taisīts vienkāršāks un ātrāks, bet ir primāri orientēts atpazīt viena ražotāja vakcīnas (AZ) radīto imunitāti un "gļuko" ar citām vakcīnām un jo īpaši dabisko imunitāti. Otrs - ilgāks, sarežgītāks un dārgāks - atpazīst plašāku imunitātes "nospiedumu" asinīs, atteicīgi sola ~90% ticamību.

Tad kam man tagad ticēt par savu imunitātes statusu? Pēc oficiālā PCR testa esmu slimojis. Pēc Centrālās laboratorijas oficiālajiem datiem neesmu imūns, atteicīgi man būtu jāvakcinējas un bez vakcinēšanās nedabūšu "zaļo karti", kad tāda uztaps. Pēc Gulbja laboratorijas datiem - esmu ar kārtīgu imunitāti un atkartota vakcinēšana ir nevēlama, jo tieši dēļ jau eksistējošās imunitātes ir paaugstināts blakņu risks un, iespējams, pat imunitātes pazemināšanās. Padoms - klausi ārstam, jo viņš ir speciālists itkā neder - divi ārsti, divi viedokļi. Kurš būs tas kompetentais pateikt, kā man jārīkojas pareizi savas un sabiedrības veselības interesēs - Pļūts, Raimonds vai kāds cits eksperts jāmeklē?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
2 5 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Es drīzāk teiktu, ka sistēmas mediķu paniku un varas iespēju uz tā rēķina sagrābt vēl vairāk varu.

Tad doma, ka bez ierobežojumiem tas COVID ņems un pārslogos visu veselības aprūpes sistēmu ir nepareiza vai kā?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 1 Atbildēt

Kā minimums daļēji nepareiza - jo veselības sistēmas pieejamība un "blaknes" ir ilglaicīgs mūsu valdības un mediciīnas sfērā iesaistīto (ne)darbs, ja medicīnas pakalpojumus centralizē Rīgā un rajonos slimnīcas pat vietām pārdod nahren, tad saprotams slimnīcu gultas vietas utt. tiek būtiski samazinātas. Jā algu dēļ protams arī notika koncentrācija ap Rīgu un lielpilsētām. Tas pats jau ir ar visu, pansionāti, skolas utt. Pie kam absolūti visās nozarēs, viena valdība ņēmās laukos ieguldīt diagnostikas iekārtās, remontos utml. un cita valdība nereti tām pašām slimnīcām (arī skolām) "treknu svītru pāri". Skaidrs ka viena valdība pārspīlēja ar tēriņiem, bet cita savukārt izdomāj "griezt" visu ko var ...

Tā mēs "no revolūcijas uz revolūciju" te saimniekojam, un vispār "neklausamies" ko saka reģioni, kaut vismaz skolu jautājumā jau sen ir teikuši, ka atsevišķas skolas vieglāk cenralizēt, bet slimnīcas tā darīt nevajag utml.

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

Tas ka medicīnas sistēma ir ļoti sliktā stāvoklī, tas jau sen skaidrs. Mana pārliecība, ka pie vainas ir fakts, ka to vada mediķi, ne menedžeri. Līdz ar to ir pilnīga nerēķināšanās ar resursiem, ļoti slikta organizācija un ķeizariska pārvaldes struktūra (vasaļi, pietuvinātie, zemākās kastas utt).

Tikai...

Tikai tas nekādi nerisina jautājumu ar COVID. Nu aizsitīsies ciet, pierādīs, ka nedarbojas med. sistēma, un ko? Sāksies visādi mēsli - netiksi pie daktera ar ieaugušu nagu, infekcija utt. Bet covid ritenis ta būs iegriezies un apturēt nevarēs.

Es ne visai gribētu piedzīvot med. sistēmas reformāciju revolucionārā ceļā. Process ilgs gadus 5 un tas ir diezgan biedējoši.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Te lūk būs cits svaigs piemērs, kā uz nepamatotas "krīzes" un baiļu pamata tiek mēģināts ieperināt aboslūtu idiotismu likumdošanā:

www.theregister.com/2021/03/29/terror_cops_password_law_change_call/

Kāda jēga no šī likuma, ja gribas cilvēkus aiz nav ko darīt bāzt "pagrabos" nevajag tā nopūlēties ar "attaisnojuma atrašanu". Nu tad bāžat un lepni sitat pie krūts "tāpēc ka mēs tā gribam un varam" ...

Ja ar Covid pēkšņi ir atskārtuši ka veselības aprūpē ir sūdi, tad varbūt var saņemties un vismaz sākt to labot, citādi viss tas gadumijas vakcīnu bardaks izskatās ka pat nav aiztikts, tika drusku pirksts formāli pakratīts ...

Un pagājis jopcik ir nu jau turpat otrs gads ar Cov19

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Pag. Veselības aprūpē (un arī Izglītības sistēmā) sūdi ir sen un sen ir skaidrs ka ir. Ķīlis mēģināja "kautko darīt" izglītības sistēmā un atrāvās. Tas iesēdiens dubļos ir ļoti dziļš un izraut visu ir ļoti ļoti ļoti smagi. Īpaši ja nav intereses, diplomēti ārsti palūdz un ir pilnīgi citas aktualitātes.

Krīzē revolūcija ir klasika, bet tas nenozīmē, ka man patīk šī ideja

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Nu man līdz riebumam nepatīk revolūcijas un es tām neticu, taču es ari nezinu kā pareizi veidot evolūciju taja "purvā" kurā dzivojam.

P.S. es gan arī neesmu tāds pretinieks visām kapitalistiskā sociālisma idejām kā Bradypuss ... bet nu tas uz tēmu īsti neattiecas

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Par P.S. - vakar Teds Kruzs pateica īsi un skaidri izšķirošo patiesību. "Democrats have problems understanding incentives". Sociālisms atbalstu rada tuvredzīga īstermiņa domāšana - skatoties uz resursu pārdali šeit un tagad. Brīvais tirgus skatās uz attīstības vektoriem - kā tie pārveido sabiedrību ilgtermiņā. Un man nepatīk termins "kapitālisms", kuru Markss sačakarēja, asociējot "kapitālu" tikai ar naudu. Brīvā tirgus ekonomikas izpratnē "kapitāls" ir jebkas, kas tev pieder - tai skaitā zināšanas, prasmes un muskuļu spēks - t.i. lietas, kas Marksa izpratne ir tikai "strādnieku šķirai" un tiek pretnostatītas finanšu kapitālam, kas pieder "ekspluatatoru šķirai".

Secīgi, pateikt, ka es esmu pretinieks "kapitalistiskā sociālisma" idejām ir viena lieliska sociķa manipulācija, sapinot vēl kaut kā savas sociālisma idejas kopā ar kapitālismu - tieši tāpat, kā Bērnijs spēlējas ar manipulāciju, ka "demokrātiskais sociālisms" nav tāds, kā citi sociālismi. Sociālims ir un vienmēr būs ideoloģija, kas ilgtermiņā tiecas uz komunismu un totalitārismu, neatkarīgi no tā, kā tiek manipulēts termins šeit un tagad. Un jā - esmu absolūts komunisma un totalitārisma pretinieks.

Vai brīvais tirgus ir absolūti labs? Nē. Vai sociālisms ir labākais vieds, kā "neitralizēt" brīvā tirgus sliktās izpausmes - manuprāt nē, jo vismaz pašlaik nav zināma mehānisma līdzsvara noturēšanai - diemžēl sociālisms vienmēr praksē eskalējas līdz pilnīgam sabrukumam, tiklīdz ņem virsroku. Iespējams gan, ka Ķīna būs izņēmums - pirmais pasaules vēsturē. Bet vai tu aicini iet Ķīnas ceļu?

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

1) Nē es naicinu iet Ķīnas ceļu - tas jebkurā gadījumā mūsu kultūrā un nestandarta domāšanā pat ar lielu piespiešanu nevar strādāt - mums ir cita "kolektīvā pieredze un atmiņa"

2) man īsti nenāk prātā neviena sciālistiska valsts kuras reālā ekonomika nebūtu bijusi kapitālistiska, lai arī iekārta pat vietām komunistiska.

3) tu dzīvo sociālismā un esi cik var noprast labi izglītots un arī situēts, un tev ir iespēja izteikt savu viedokli!

Kura daļa tev nepatīk (ja izslēdzam Covid idotismu no šīs spēles, jo tas tomēr nav mūžīgs un arī tautu mūžīgi nečakarēsi)?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

1) Tad tev ir zināms kāds jauns sociālisma attīstības, kuru visi citi sociālisma cēlāji nav iedomājušies pamēģināt un tieši tavs sociālisma paveids būs tas pareizais?

2) Jā, nešaubīgi - komunismu ir iespējams celt tikai uz kapitālisma bāzes - t.i. dzīvot nost to uzkrājumu, ko ir radījis kapitālisms. Un darīt to līdz uzkrājums nodilst līdz robežai pie kuras sabiedrības kritiskā masa atsakās pakļauties. Jeb kā teica Margareta Tečere: Sociālismam ir tikai viens trūkums - arī svešā kabatā nauda kaut kad beidzas.

3) Jā, esmu izglītojies PSRS un bijis pionieris. Ja pēc šīs tavas loģikas, tad PSRS sabrukums bija vēstures kļūda un to nevajadzēja pieļaut. Iespēja izteikt savu viedokli man ir bijusi vienmēr un to arī esmu izmantojis. Starp citu - mana pionieru vadītāja, kura man mācīja mīlēt Ļeņinu un slavēja Pavļiku Morozovu, joprojām strādā tajā pat skolā, kurā tagad mācās mans bērns un ir kļuvusi par kārtīgu auseklīšu un pie krūts spraužamo lentīšu Latvijas patrioti. Glumiķi labi pielāgojas režīmam un ir vienmēr gatavi tam kalpot.

Kura daļa man nepatīk? Tā, uz ko tiecas sociālisms - komunisms, totalitārisms un nabadzība. Un man ir vienalga, cik tālu ir tas mērķis, un kāda absolūtajā vērtībā ir mana vai sabiedrības labklājība šodien. Man nepatīk tā daļa, ka deļ sociālisma tā labklājība ir mazāka, nekā varētu būt. Un ja tev nepatīk vārds labklājība, vari droši transformēt to uz sev tuvāku - augstāks labklājības līmenis rada labāku sabiedrības veselību, labāku ekoloģiju, labāku izglītību un principā labāku jebko - jo gluzi vienkārši sabiedrībai ir vairāk resursi jekburam mērķim.

"arī tautu mūžīgi nečakarēsi" - mūžīgi nē. Agrāk vai vēlāk iestājas sabrukums. Bet izskatās, ka tev ir pieņemama ideja, ka ir labi nonākt līdz Kubas, Venecuēlas vai ZKorejas līmenim, pirms tā čakarēšana beidzas.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

OK, fair enough, pie šī arī paliksim (un šajā tēmā neturpināšu šo diskusiju), lai arī es tam nepiekrītu, par sociālisma "predeterminētu finišu", taču viedoklis kā vienmēr vērā ņemams.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Kad ir laiks, paklausies www.youtube.com/watch?v=dE8p-mcFdNg

Un būtu interesnti padiskutēt par to, vai tas finišs ir predeterminēts. Piekrītu, ka ne šeit.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 5 Atbildēt

Nu un citās valstīs kas tad notika?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Lūk eidis saka, ka bija šitā: "Itāļi tak salika slimnīcā VISUS kas nāca ar pozitīvu testu. Tāpēc cipari nav dramatiski, bet slimnīcu salauza un cilvēki, kuriem tiešām vajadzēja slimnīcu, to nedabūja un mira kā mušas."

Un es piekrītu - veselības aprūpes sistēmu "salauza" panika, nevis reāla covid saslimstība. Ari mūsu TV Daugavpils slimnīcas māsiņa stāstīja, ka nāk kaudzēm pacientu, kam ir covid pozitīvs tests un objektīvi nepārbaudāmi simptomi (trūkst elpa u.tml.), dēļ kuriem nevar atteikt hospitalizāciju un rezultātā vietu vairs nav. Bet līdz šim gripas pacienti pamatā ir ārstējušies mājas režīmā - zem segas ar upeņu tēju. Bet covid panikas rezultātā uz slimnīcu dodas pat tie, kas ar tādiem pat simptomiem gadu atpakaļ atļāvās iet uz darbu un kam nav nekāda objektīva iemesla atrasties slimnīcā.

Gripas epidēmija neizsmeļ slimnīcu kapacitāti, kas mierīgi (Latvijā, pēc mediķu stāstītā) varētu paņemt 2-3x vairāk, bez krīzes. Tātad objektīvajiem Covid cipariem pietiktu, neradod nekādas problēmas. Nepietiek panikas nosegšanai, kas strauji eskalē citas problēmas un beigās jau var sanākt ka dēļ panikas vairs nepietiek pat tiem, kam objektīvi vajag.

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 1 Atbildēt

Citās valstīs, kā kurā, bet dažas atļāvās prasti uzdrist Pasaules bankas rekomendācijām par to ka medicīnas aprūpe ir "neoptimāla" un uz tās varētu ietaupīt, un attiecīgi varēja darīt visu kā pašiem ienāk prātā arī kontekstā ar PVO epidēmijas rekomendācijām, jo "krīzes" vienkārši nebija, bija tikai mazliet lielāks darba apjoms ārstiem ...

Bet ja veselības aprūpes sistēma jau klibo uz "visām 4-ām", tad jebkurš pat mazākais problēmu vilnis "rada reālus plūdus" nevis tikai plūdu draudus ...

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Klausīšana visādām rekomendācijām šajā valstī ir sabojājuši ļoti daudz ko. Klausīšanas iemesls diemžēl ir parasta korupcija, kas #paldiesvaldi izpildījumā mūs ir novedusi tur kur esam. Paši esam pieļāvīgi un caur pirkstiem skatāmies, kad skolā iestartē pasniedzējs pa blatam, mediķu aploksnes atlīdzības utt.

Šī ir sovoka karma, kuru labo laikam tikai kaps.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Vai esi lietas kursā, kā tā "sovoka karma" ir pārņēmusi ASV demokrātus, sākot ar Kaliforniju un Big Tech un beidzot ar šī brīža Balto namu? Man nez kādēļ šķiet, ka tu uz šo problēmu centies skatīties kā uz "PSRS mantojumu", lai gan patiesība ir pavisam savādāka un "sovoka kārtību" šobrīd pasaulē attīsta Brisele un Vašingtona.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Sovoka karma = klausīt Briselei. Brisele vienmēr bārstījusies ar eksaltētiem risnājumiem, bet tiem līdzsvaru nodrošināja sūtīšana nah pie pārāk radikāliem risinājumiem. Tieši tā izdarīja Islande un Grieķija @2010. Sovoks paklausīja.... Jo vajadzēja 3a portfeļa segumu Briselē sagādāt.

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
2 0 Atbildēt

Sovoka karma ir pārņēmusi arī mūsu zemīti. Ceļmalas pilnas ar izmestām lietotām maskām un citiem atkritumiem.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 5 Atbildēt

COVID sākumā bija jāpieņem lēmumi par jaunas infekcijas ierobežošanu.

Vai tad ne?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Vai arī - nekādi ekstrēmi lēmumi panikas celšanai un gluži vienkārši jāpārdzīvo vien smagāka "gripas" sezona.

Ja tā būtu darīts, visticamāk veselības nozarē mēs būtu turpat, kur tagad, bet politiskajā un eknomiskajā jomā tur, kur bijām pirms šī lielā soļa totalitārisma un komunisma virzienā. Un bez pagrābta starptautiskā "ātrā kredīta", kura piedziņa mums stāv priekšā, kad beigsim mērkaķoties ar Covid paniku.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 5 Atbildēt

Un cik tad būtu inficēto?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Bēda var gadities ka būs tāda ka viss atkarīgs no testēšanas intensitates pret reālo vīrusa izplatību. Jo lielaka izplatiba jo precīzāks tests, bet jo mazāka izplatība (tā kā šobrīd) , jo.lielāka varbutība ka tests ir "sūds" !

Un no citas pyses - cilvekam bez simptomiem nav jēgas no testa ...

Ej nu tagad un atrisini pareizi šo matemātikas un logikas yzdevumu !

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Visnotaļ iespējams, ka tieši tikpat. PCR testa īpatnības uzrādītu tieši tikpat inficētos, jo būtu mazāks false positive skaits. Hipotēze. Tikpat laba, kā jebkura cita, apstākļos, kad tiek darīts viss, lai reālie skaitļi nebūtu pieejami.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Klausies tev tā platīte nenodilsts?

Nu paņem uz lineāla uzzīmē 1% (slimo skaitu). Piezīmē klāt 0,4% standarta False positive. Saskaiti kopā =1,4 (pozitīvie testi). No VISIEM POZITĪVAJIEM TESTIEM 28.6% ( 0,4/1,4) būs False positive. Šī ir matemātiska problēma. Nav atrisināta medicīnā. Bieži parādās pie maziem īpatsvariem. False negative kaut uz 100% PCR ir lielāks īpatsvars, statistiku neietekmē, jo attiec'ba otrāda

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Un kā tev pašam? Nu nav tas cipars tāds, kā tev gribētos. Tie tavi 28% ir pareizi onkoloģijas gadījumā, kurā jebkurš daudzums ir slikti. Bet ar Covid slikti ir tikai tad, ja ir pārsniegts critical viral load - vīrusa klātbūtne zem šī rādītāja ir uzskatāma par parauga piesārņojumu, nevis infekciju. Un šo, lai vai kā tev negribētos atzīt, neviens nespēj uzskaitīt. Kā jau teicu - aplēses ir ap 85% false positive. Bet, samazinoties inficēto īpatsvaram pret testētajiem, false positive procenti pieaug. Ak jā - palielinoties imunitātei (piemēram, testējot kādu, kas jau ir imūns, jo ir pats to nezinot vieglā formā izslimojis) critical viral load uzlec kosmosā - un jā, arī vakcinēts cilvēks var uzrādīt pozitīvu testu ar augstu rādītāju, ja ir labi kaut kur saelpojies vīrusu - bet šis cilvēks nebūs ne inficēts, ne izplatītājs - līdzvērtīgs, piemēram, stabam, kuru apklepojis kāds slimais.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Tev ir ļoti alternatīva zinātne

Ārpus šiem spriedelējumiem, es teicu, ka matemātiski ir pilnīgi objektīvi un neizbēgami liels skaits nepareizi nostrādājušu testu, kas visumā ir smērā precīzi.

Tie tavi piesārņojuma argumenti man vairāk izskatās pēc pamatojuma kā zaķiem tirgo detox kūres un manuprāt neatbilsts organisma sterilitātes doktrīnai.

Bet nezinu - šo pirmo reizi dzirdu

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Ko tieši tu pirmo reizi dzirdi? Ka cilvēki nesaslimst sastopot vienu gab. vīrusa? Ka pastāv vispārējā imunitāte un ir nepieciešama pietiekami augsta vīrusa koncentrācija, lai organisms tiktu inficets? Ka šis slieksnis ir katram cilvēkam idividuāls, jo kombinējas no virknes faktoru, kas veido vispārējo imunitāti? Ka starp vispārējo imunitāti (cilvēka imūnsistēma spēj kaut kādā mērā cīnīties ar jebkuru, pat pilnīgi nezināmu vīrusu, tikai balstoties uz tā darbības mehāniku) un specifisko (konkrēta vīrusa pārslimošana vai vakcīna) vēl ir "pelēkā zona", kurā pastāv kaut kāds pārklajums noturībā pret tās pašas grupas vīrusiem vai mutācijām - t.i. jebkurš koronavīruss veido kaut kādu specializāciju noturībā pret visiem koronavīrusiem.

Lai tavs apgalvojums par PCR testu precizitāti būtu pareizs, ir jānokļust "melnbaltā" pasaulē, kurā eksistē tikai 0% imunitāte nevakcinētiem un 100% imunitāte vakcinētiem un saslimšana notiek pie sastapšanās ar jebkuru, kaut minimālu, vīrusa daudzumu.

Un kas ir "organisma sterilitātes doktrīna"?!

Nezinu, kas ir tava zināšanu bāze, ja manas zināšanas uzskati par "ļoti alternatīvām". Tur nav nekā, kas būtu pretrunā ar infektoloģijas pamatnostādnēm.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

www.tt.com/artikel/30787623/russland-bietet-oesterreich-1-mio-sputnik-dosen-an-gespraeche-laufen

Otrdiena, 2021. gada 30. marts, 13:57

(c) Vīne, Maskava - Austrija pašlaik risina sarunas ar Krieviju par viena miljona vakcīnas Sputnik V. devu piegādi. Veselības ministrs Rūdolfs Anšobers (Zaļie) otrdien paziņoja, ka viņi "pašlaik izskata visas iespējas"...

...Federālā kanceleja Vīnē otrdien paziņoja, ka ir parakstīts konfidencialitātes līgums ar Krieviju par dokumentu apmaiņu. Austrijas veselības iestādēm būtu arī piekļuve dokumentiem. Tiek risinātas sarunas par 300 000 kārbu piegādi aprīlī, 500 000 kārbu maijā un 200 000 kārbu piegādi jūnija sākumā. Pirkšanas lēmums vēl nav pieņemts.

..Federālais kanclers Sebastians Kurcs 26. februārī piezvanīja Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam un runāja par iespējamām Krievijas vakcīnas Sputnik V piegādēm Austrijai, ziņo federālā kanceleja. Tajā pašā dienā sazinājās ar Krievijas tiešo investīciju fondu (RDIF), kas ir atbildīgs par Sputnik V starptautisko tirdzniecību. 5. martā Kurcs runāja ar RDIF izpilddirektoru Kirilu Dmitrijevu. Kopš tā laika ir notikušas vairākas videokonferences un telefona zvani ar RDIF un Krievijas vēstnieku Austrijā Dmitriju Ļubinski, iesaistot Veselības ministriju un Finanšu prokuratūru...

..cimcimcimm, rimcimcimm,tūdaliņņ',dzindzindziņņņ...;P

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Cik sarežģīta tā piegāde, no paša Rasputina jāprasa atļauja un vēl jāzvanās riņķi apkārt plus vēl kaut kādi Ribentropa-Molotova slepenie papildprotokoli jāparaksta. Un tāpat nešpricēs, kamēr nebūs sertificēts.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Man po/uj.Bet es tev par TO (!!!), ka kamēr tu (es,mēs,lohi) te speiržam par skaistumu un morāli, fonā un aizkadrā notiek pavisam fundamentāli CITAS lietas un darbības.

Sputnieks Lait- nee, tas tev nav nekāds jonsons,tas ir par būtiski ko citu.Par to, par ko lohiem nav jāstāsta.Pag.Jā.

Paskaties par jebkuru tēmu- jā, oii,esot kļūudass bijušas testēšanā.Jā,e-veselība suuds končennnijs izrādījies.Jā, halles būvēsim,bet nē, parasportistiem naudu nedosim, lohiem ceļu nelabosim.Bet naudas (mums) taču ir tikdaudz/kā!

Jā, ierobežojumus atcelsim.Nē, nevaram.Jā, valdībai "bail" no sabiedrībass.Kassjauns 6:am,30.mar...Nee,valdībai ne no kā nav bail.Jā.Nē.Oi,pag,varbūt.Nē,tomēr nee.Ai, kapc nēe, varbūt jā.Jā.Nē.Oi.

Vakar d-portāls raksta- valsts ārējais parāds sassniegs 13-15 miljardus.Nais! Supper! Nēe, nu tak nevienam tas nebūs jāatdod (vai Jāpilda kaut/ko, lai pēc iespējass nebūtu jāatdod).

Liep-mans, pletj , ij "nezin", ka viņa pārstāvētais mega-uzņēmums "ved kkādas sarunas".Būšot "jāpajautā",to viņš (man) sacīja (Lohiem domātajā) intervijā, kurā preventīvi slavināja Šaibu.Gaidām.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

》Sputnieks Lait- nee, tas tev nav nekāds jonsons,tas ir par būtiski ko citu.

Tas ir ne par ko. Tādi lait būs arī citiem ražotājiem kad būs pietiekoši dati. Par Sputniku ticamu dati nav nu tad var izpausties. Fundamentāli nekas nenotiek, piegādes uz papīra.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Nu pag,kā tad tā,ka neparko.Celmi tak labi aug, ko tur katru pa 2x zāģēsi,labāk pēc ranžīra.Uz 1-2-9to skaitī-ties,šāgom marš.Paskat,reku pļavā pie Olaimes ir Uzvaras Līdums un taa.

-ā, jā Piegādes ir/būs ok,tepat augstāk taču evergivēns mums uz gavēni ppja simbolu jūras viļņos uzzīmēja ;p

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 5 Atbildēt

Nu, vajag svinēt, tusēt un tad parāds mazināsies.

Ja kāda noteiktā brīdī 5000 ārzemju ceļotājiem apmaksātu 1000 katram, lai sēž viesnīcā, tas izmaksātu 5 miljonus. Ekonomiskais efekts no tā būtu daudz lielāks.

Ja būtu nopirkta dārzgā Pfizer vakcīna, tad .....

Ja tauta netusētu vismaz ar tiem, kas nupat no ārzemēm, tad....

Atstāts ierēdņu vai nepolitisku speciālistu lemšanai, kuriem pēc nederīgo masku iepirkuma jau tā ir trauksme, bailes kļūdīties, iepirkuma likums ar lētāko iepirkumu arī ir un dārgas vakcīnas ar īpašo uzglabāšanu ietekmē lēmumu, mediju ažiotāža par nederīgajām maskām jau ir, tāpēc, iespējams, nolemj un nopērk nelielu daļu no piedāvājuma, kas vēlāk, izrādās, kavē valstij būtisku procesu. Vakcīnu vienkārši nav, viss process kavējas.

www.raimonds1.com/445427972

650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

Asstra nupat tak nossaukumu mainījusi.Viss iepriekš sacītais līdz ar to nav spēkā.Gluži kā nosaukumi uz cigarešu paciņām.Sakarībass nejaušas, personāži randomā izvēlēti,saistības izdomātas.Raimonds piem varēt nomainīt uzvārdu.Tipa vienk apnicis, vai tev nava "vēl kāds" ;P.

sarashkins Reģ.: 01.08.2009
1 0 Atbildēt

Vajag izsargāties no Juglas Aļņiem!

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Ciekurs ziņo par tārpiem maksās t.me/andrisciekurs/376

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 5 Atbildēt

No kuras lapas tas viss ir?

Piemēram, par to, ka gripa šogad patiesībā ir un to paraksta zem COVID?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Tev viss ir tikai no lapām. Pats neko padomāt nespēj. No pieredzes... Kas ir pirmais, ko šobrīd dara respiratorās saslimšanas gadījumā? Nosūta uz Covid testu. Ko dara, ja tests pozitīvs? Neko īpašu - ārstē tāpat kā jebkuru "saaukstēšanos" un neko tālāk nemeklē.

Esmu šim personīgi izgājis cauri un kļuvis par Covid statistikas papildinātāju. Jau iepriekš zināju, ka gripu arī iepriekš uzskaita aptuveni - pēc simptomiem, nevis analīzēm (gripas analīzes veica tikai hopsitalizācijas gadījumos). Un oficiāli es nekad kopš skolas laikiem, kad vajadzēja ārsta zīmi no padomju ārsta, neesmu slimojis ar gripu (kas ir maz ticams).

Vai zini, kāda ir iespēja, ka manas slimošanas cēlonis bija vai nebija gripa? Es nē. Un nav nekāda iespēja to uzzināt, jo Covid mani "pieskaitīja" - kā tajā multenē par kazlēniem.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

"Neko īpašu - ārstē tāpat kā jebkuru "saaukstēšanos" un neko tālāk nemeklē."

Nepārspīlēsim, tā "ārstēšana" parasti aprobežojas ar ieteikumu dzert daudz šķidruma un lietot paracetamolu vai kaut ko līdzīgu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Tieši tā. Un tieši šī iemesla dēļ es savā pieaugušā dzīvē nekad neesmu ar saaukstēšanos gājis pie ārsta, bet vienkārši pielietojis šo ekskluzīvo ārstēšanas metodiku. Jā - arī tagad kad itkā izslimoju Covid. Kā tev liekas, ko man ārste ieteica darīt, kad saņēmu pozitīvus Covid testa rezultātus?

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Kā tev liekas, ko man ārste ieteica darīt, kad saņēmu pozitīvus Covid testa rezultātus?

Dzīvot mājās un dzert tēju ?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Jā, tieši tā. Tieši to pašu, ko darīju pirms testa un ārstes ieteikuma. Un ko esmu darījis vienmēr agrāk.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

u iepriekš zināju, ka gripu arī iepriekš uzskaita aptuveni - pēc simptomiem, nevis analīzēm (gripas analīzes veica tikai hopsitalizācijas gadījumos).

.

Tā viņš ir ..diagnožu kodi

J11

Gripa, ja vīruss nav identificēts

Jāiekļauj:

gripa, ja specifisks vīruss nav konstatēts

vīrusgripa, ja specifisks vīruss nav konstatēts

J11.0

Gripa ar pneimoniju, ja vīruss nav identificēts

Gripas (bronho)pneimonija, ja vīruss nav identificēts

J11.1

Gripa ar cita veida elpošanas sistēmas bojājumu, ja vīruss nav identificēts

Gripa BCN

Akūta gripoza augšējo elpceļu infekcija, neprecizēta vai vīruss nav identificēts

Gripas laringīts, neprecizēts vai vīruss nav identificēts

Gripas faringīts, neprecizēts vai vīruss nav identificēts

Gripas pleiras, eksudāts neprecizēts vai vīruss nav identificēts

J11.8

Gripa ar citām izpausmēm, ja vīruss nav identificēts

Gripas encefalopātija, neprecizēta vai vīruss nav identificēts

Gripas gastroenterīts neprecizēts, vai vīruss nav identificēts

Gripas (akūts) miokardīts, neprecizēts vai vīruss nav identificēts

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 5 Atbildēt

Nu gripa no COVID atšķiras, vai tad ne?

Un kāpēc nevar pieņemt skaidrojumu, ka pirmsCOVID laikā gripas vīrusam bija daudz vieglāk izplatīties?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Vai tad kāds apgalvo, ka gripa neatšķiras no Covid? Tas, ka jebkurai respiratorajai saslimšanai ir plašs potenciālo simptomu spektrs, no kuriem katram individuālajam saslimšanas gadījumam ir kaut kāda "izlase" pēc kuras nav iespējams pārliecinoši diagnosticēt konkrēto izraisītāju ir pavisam cits stāsts. Iepriekš koronavīrusi bija relatīvi vāji, tapēc visus smagos gadījumus "pierakstīja" gripai, reizēm veicot arī analīzes gripas vīrusa klātbūtnes konstatēšanai. Tagad šajā rindā priekšā ir aizlīdis viens koronavīruss. Un atkal diagnoze absolūtajā vairumā tiek noteikta bez pierādītas cēloņsakarības - t.i. Covid slimnieks ir tāds, kuram ir (vai nu jau arī - nav) respiratorās saslimšanas simptomi un gļotu paraugā ir konstatēta jebkāda kaut minimāla daudzuma Covid vīrusa klātbūtne.

Kāpēc nevar pieņemt tavu skaidrojumu? Tāpēc, ka pirmajā vilnī ierobežojumi apturēja Covid un neapturēja gripu. Bet tagad ir otrādi. Vai ir kas mainījies šo slimību izplatības vektorā vai ierobežojumu raksturā? Nē. Vai ir mainījusies diagnostikas un uzskaites metodika? Jā. Attiecīgi ticamāka cēloņsakarība mainīgam rezultātam ir ar mainigu procesu. Ja tev ir cits skaidrojums - padalies, varbūt būs iemesls mainīt domas.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 4 Atbildēt

Es to apšaubu. Te ir PĀRLIECĪBA.

Tad nekādus infekcijas ierobežošanas pasākumus jaunam, vēl nezināmam vīrusam nevajadzēja vispār?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Tev ir tiesības apšaubīt un turēties pie savas pārliecības. Ja gribi lai kāds tavu pārliecību ņem vērā analīzē, pievieno argumetus, pretējā gadījumā nebrīnies, ka tiec pieskaitīts ticīgajiem un tava pārliecība netiek iekļauta analītiskā vērtējumā.

Jaunam vajadzēja - radikālākus un īsākus nekā tika ieviesti. Pēc pirmā viļņa un sapratnes par vīrusu turpināt izmantot vīrusu kā atrunu politisku mērķu sasniegšanai nevajag.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 1 Atbildēt

Tu jau arī neko, izņemot neticību (kas ir tā pati ticība) nespēj piedāvāt.

Vispār, pilnīgi skaidri izgaismojas tavas pārliecības būtība: Komunisti grib pārņemt (vai nostiprināt?) varu, un tāpēc izmanto dajebko ('neesošo CO2 problēmu', 'neesošo kovid problēmu', utt), un tu tikai pielāgo savai pārliecībai to, ko nespēj vai negribi saprast.

Kur vispār biji pazudis? Vai tikai tava vieglā slimošana nebija gana stipra?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Tavā ieskatā "nav balts" ir tas pats, kas "melns". Manā - starp balto un melno ir neskaitāms daudzum pelēko toņu. Ticīgajiem pasaule ir melnbalta. Neticēt nekādi nav tas pats, kas ticēt pretējam.

Jā, nešaubīgi, komunisti grib pārņemt varu. Arī viņu pretinieki to grib. Tajā nav nekā dīvaina, normāla neizbēgama parādība - un būtu dīvaini, ja kāds negribētu, lai varu pārņem ideoloģija, kurai tas tic.

Cenšos neko savai pārliecībai nepielāgot, bet pēc iespējas izvērtēt potenciālās varbūtības. Ja nav argumentu, kas apstiprinātu kādu konkrētu, tad cenšos kvantificēt tās iespējamību - t.i. vecā anekdote par to, ka izejot no mājas tava iespēja satikt žirafi ir 50/50 - t.i. vai nu satiksi vai nesatiksi. Tas ir primitīvas melnbaltās domāšanas piemērs un šajā gadījumā jebkuram ir skaidrs, ka iespēja satikt žirafi Rīgā uz ielas ir ļoti maza, bet nebūs taisnība arī tam, kurš apgalvos, ka tāda iespēja nepastāv. Bet mana paredzamā rīcība, ejot ārā no mājas, balstās šada veida "ticībā", ka es žirafi nesatikšu. Tāpat arī ar serežģītākiem procesiem. Un jo sarežģītāks process un mazāk pieejamo datu, jo lielāka iespēja, ka varbūtības vērtējumā ir kaut kas "pielāgots pārliecībai", tādēl sāku ar "cenšos", nevis "nepielāgoju".

Pazudu, jo covidticīgais mēsls GB12 personīgi aizvainoja, uzspļaujot man tuva cilvēka nāvei, jo šis cilvēks faktiski nomira Covid ierobežojumu dēļ. Vēl - likās, ka drīz izlaidīs un būs mazāk nelietderīga laika pie datora. Mainīju darbu. Tagad diemžēl viss ir joprojam turpat, dzīves pavērsieni nostabilizējušies un parādijusies garlaicība, kuru konkrētajā brīdī nav īsti ar ko mērķtiecīgu aizpildīt - padiskutēt ar jums ir tomēr interesantāk, nekā blenzt kādu trulu seriālu.

Un kas būtu tas, ko es nespēju vai negribu saprast? Tas, ka es nepiekrītu kaut kādam autoritatīvam naratīvam, jo man ir argumenti domāt savādāk, bet pretargumentus neviens nespēj sniegt? Ir normāli mainīt viedokli, jo pieaugot dzīves pieredzei, mums ir iespēja arvien vairāk izvērtēt jebko pēc būtības, nevis ticēt. Diemžēl tas prasa piepūli un ļoti liela daļa izvēlas ticēt. Es nē. Un iespēams būsi parsteigts - bet agrāk es arī ticēju klimata parmaiņu naratīvam - tikai tad tas vēl solīja jaunu ledus laikmetu, nevis sasilšanu. Bet ticīgie šo "niecīgo" pretrunu klimata pārmaiņu naratīvā nav pat pamanījuši - atmiņa ir īsa un tic tam, ko stāsta šodien.

Slimoju mazāk kā nedēļu vēl pirms JG un tam vispār nav nekāda sakara ar manu pazušanu. Nedēļas laikā, ar secīgu vienas dienas nobīdi (sāka bērns) visi ģimenē kaut ko izslimojām (visiem pozitīvs Covid tests).

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 5 Atbildēt

Nu, diskutēt jau var, ja nav domstarpību par reizrēķinu, varbūtības teoriju, kopējo labumu vs individuālismu un bioloģijas pamatiem.

No kurienes ņem tās teorijas?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

No kurienes ņemu varbūtības teoriju? Esmu gan to macījies augstskolā, gan turpinājis dziļāk apgūt un prast pielietot pašmacības ceļā.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 5 Atbildēt

Nu, bet tie secinājumi, tā atlasītu faktu menedžēšana, tās %%^$%* gudrības - tur nav nekā no tā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Nekā no kā? Un kā sanak, ka tu skaties daudz šaurāk uz jebkuru lietu, neskatot kopsakarības, bet mani "fakti ir atlasīti"?

Kā nākas, ka tu atkal un atkal atgriezies pie šaura, ierobežota skatījuma un nemeģini argumentēt neko ārpus tā - vienkārši jebko, kas neatbilst tavam naratīvam, ignorējot?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 5 Atbildēt

Ir tādas vienkāršas lietas, par kurām vajadzētu būt skaidrībai.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Protams, ka ir. Žēl, ka tev ir tik īss saraksts tām skaidrajām lietām, ka nekāda saturīga diskusija nesanāk.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 4 Atbildēt

Nu, kā tur ir ar gripu šogad.

Gripas objektīvi praktiski nav, jo ierobezojumi darbojas arī uz gripu vai arī tie veikti pierakstījumi?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 5 Atbildēt

Jāatgādina, ka valdība jau arī nav perfekta.

Vēl jau ir tas, ka valdība un ierēdņi laiku pa laikam izspēlē ko TĀDU, ka brīvajiem pilsoņiem tā vien gribās nepaklausīt un ieriebt.

Kurš katrs nemaz nevar tā atdalīt to pašu nīsto valdību, oligarhus, ierēdņus no jēdzīgiem un vajadzīgiem ieteikumiem un noteikumiem.

Ak, Jūs nodibinājāt biroju ar tādām algām! A mēs šonedēļ brīvā dabā ietusēsim, padzersim alu un pacepsim desas, vot! Anniņa no Anglijas un Pēteris no Vācijas arī būs!

Ak, Jūs nenopirkāt Pfizer tik cik vajag un ko nopirkāt, salaidāt sev un dakteriem! A mēs! Mēs atkal šitā!

Un skaitļi turās un viss aiziet ciklā!

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

tak biroja izveide vispār ir kaut kāds "šīs" valdības fenomens - un man atklāti izskatās ka ši valdība ar to vien nodarbojas, kā cenšas visu atbildību kādam "noairēt", ko joptvaju tie visi veselības mi(ni)stērijas "algotņi" tā īsti dara, ja nevar sastutēt strādājošu plānu, un vajag speciāli izcelt kādu ar lielu pasākumu organizēšanas spējām, lai vispār kaut kas iekustētos ...

Moš tad na-uj visu mi(ni)stēriju un liekam vakcinācijas birojam vadīt vesleības aprūpi - moš efekc lielāks, un ja ne - nu vismaz varēsim kopīgi uzdziedāt un uzdejot ... jo šai jomā tak jau profesionāli sevi pierādīja ...

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

Nu šī kāreiz ir tā ilgtermiņa problēma, kas ir visu laiku redzama - principā valsts pārvalde valsti nekur nevirza. Process vnk amorfi evolucionē mazākās pretestības virzienā. Tikmēr augstākā vadība būvē personīgo biznesu uz valsts resursiem, ierēdniecība ražo papīrus ar kuriem piesegt visas ķermeņa atveres. Viss. Nav plānu, nav ideju, nav vektora. Atbrauca onka no Amerikas, iespēra un sākās Fin sist kapitālais remonts. Pretestība izrādījās maza (jo bankas izmanto šo negodīgai konkurencei) un remonts uzpūtās milzu apmēros.

Procesam virzību savā sektorā tāds Ķīlis mēģināja pieregulēt, struktūra iedeva pretsitienu.

Kopumā šķiet, ka ticība šai valstij ir katastrofāli zemu un tiekot pie valsts resursiem, jebkurš vnk rauj uz savu pusi bez rēķināšanās ar sekām sistēmā un valstī.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 1 Atbildēt

un piedevām jebkuru 1/2 kļūdu 'opozīcija' ar kremļa vēju burās uzpūš līdz megaapmēriem

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 6 Atbildēt

Es jau te attīstu ideju, ka tāpēc, ka Anniņa sazīmēja tapetes, Pēterītim nevajadzētu vēl noplēst aizkarus, sagāzt puķupodus un izgāzt zemi uz grīdas.

Anniņa - valdība, ierēdņi.

Pēterītis - tauta.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Pag, bet ja dzīrojam ta dzīrojam, ja reiz pa "biksēm tāpat tiks", tāpat tak Pērerītis dabūs "bietē'' par to ka malā stāvēja un neko nedarīja ( lai tapetes neapzīmē), ā tā vismaz kaut ko būs darījis, i pārmest par malā stāvēšanu nevarēs

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 4 Atbildēt

Nu, bet kādam vajadzētu būt pieaugušajam, ne?

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Wishful thinking ! Matemātikas un loģistikas problēmas risina mediķi, medicīniskas problēmas risina visi kam nav slinkums tikai ne medicīnas speciālisti utt. un tad kaut kāda iemesla pēc brīnamies ...

Tas jopcik ir tieši tāpat kā ar tām aptaujām kas pa iAuto klejo pa laikam - ko jautāsi, tādu atbildi arī saņemsi ...

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 4 Atbildēt

Klīst baumas, ka Pfizer neiepirkumu risināja speciālisti.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Ja tas tā bija, tad es gribētu saprast kādēļ, varbūt jautājums jau sākumā bija par piemēram loģistiku un pareizu uzglabāšanu ?

... bet kā parasti "to jau stāāāstīt tautai nedrīxt" ka neiedur ar "dakšām pakaļā".

P.S. vai tikpat labi tādēļ ka kāds privāti analizēja efektivitāti pret cenu, vai tāpēc ka kāds "cits" nebija pielēmis par konkrēta finansējuma pieejamību ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Tatad... Viss ir kārtībā un ierobežojumi ir rūpīgi izvērtēti un pamatoti. Rīt braukšu pirkt grilu (drīkst tirgot klātienē) un pasūtīju tā piederumus internetā (nedrīkst tirgot klātienē), lai vēlreiz dotos uz to pašu veikalu saņemt pasūtījumu pec brīvdienām. Divi veikala apmeklējumi ir labāk, kā viens!

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 1 Atbildēt

Kādā pelēkuma nokrāsā ir šis komentārs?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Ironiski rozā.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 6 Atbildēt

Divkosīgs.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Kas tur ir divkosīgs?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 5 Atbildēt

Pelēko toņu speciālists pats triepj melnbaltā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

"Ir tādas vienkāršas lietas, par kurām vajadzētu būt skaidrībai."

tezaurs.lv/ironija

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 4 Atbildēt

Es ļoti negribētu dzīvot valstī, kas rēķinās ar Brady mirkļa iegribām.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
4 0 Atbildēt

Tipa vēlme nopirkt grilu ir tāda unikāla "Brady mirkļa iegriba"? Pavasaros neviens cits grilus nepērk, tā vispār nav sezonas prece. Valdība apzināti un pamatoti izlēma ielikt grilu atļauto preču sarakstā, atstājot ārpus tā piederumus tikai tādēļ, ka tā "Brady mirkļa iegriba". Pats aptver, ko runā? Man neienāktu prātā šo situāciju komentēt, neatkarīgi no tā, kurā sarakstā tas grils ar piederumiem būtu, bet absurds ir tieši šajā dalījumā. Vai nē - visiem citiem liekas, ka šāds dalījums ir pareizs, un tikai "Brady mirkļa iegriba" ir vienā veikala apmeklējumā nopirkt grilu kopa ar piederumiem, izvairoties no veikala apmeklējuma divreiz?

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 0 Atbildēt

Nu kā pat valdibai skaidrs ka Bradypus gribes pavasari grilu, tatad atļauts, bet pulceties nedrīkst, tatad nedodam ierocus ar ko grilēt, lai nevar neko uzgrilēt un ietuset, Brady ieperk alko un sēž mājas pukodamies par ķēmiem valdībā. Naudinu yz grilu un alko izterēsi,bet ietuset nevarēsi - win-win.

P.S. tiem kas "tankā" - sarkasms !

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

-johaidī, pa shito tak Ziņot vajag!

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti