Kas ir koronavīruss Covid-19? Kādas pazīmes? Kā izsargāties? Tagad arī Latvijā

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Kāpēc tik traka ņemšanās ap koronavīrusu Covid-19? Cik tas ir bīstams!

 
raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Jā, ministra kungs (Yes Minister)

www.amazon.com/Complete-Yes-Minister-Jonathan-Lynn/dp/0563206659

www.audible.com/pd/Yes-Minister-Volume-1-Audiobook/B002V8HL24

1980. g. "Jā, ministra kungs" ir vairāku balvu ieguvusi satīriska britu situāciju komēdija, kuru uzrakstījuši Entonijs Džejs un Džonatans Lins. To no 1980. līdz 1984. gadam pārraidīja BBC televīzija un radio.

Noskatoties pirmās sērijas, top skaidrs, kā darbojas birokrātija. Kā var sagāzt maksimu, aizdedzināt un appludināt pili, nogāzt lustru un nekā neiemācīties un nenopirkt vakcinas.

www.lsm.lv/raksts/dzive--stils/ikdienai/rigas-pili-ceturtdien-nogazusies-lustra.a223063/

www.lsm.lv/galerijas/34/deg-rigas-pils/?p=294

www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/dombrovskis-par-buvniecibas-uzraudzibu-atbildiga-ir-pilsetas-buvvalde.a70691/

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt
aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Kad aizpildītas dažas anketas

www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/community/resuming-business-toolkit.html tad var atvērt, cik saprotu

un

www.nytimes.com/interactive/2020/us/states-reopen-map-coronavirus.html

Lilākajā daļā ASV, bet ne visā.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
2 5 Atbildēt

COVID - kas tas ir un ko darīt!

Šodienas tēma – COVID Latvijā un ko ar to darīt!?

Kas te būs? Vispirms tēmu saraksts. Valdības kritika – kā nu bez tā! Tas tā, sākumam.Pārdomas par valsti, pārvaldi un tautu. Te būskritika gan valstij, gan pārvaldei, gan tautai! Ko ES varu darīt! Savācamies, tfu, izklīstam kopējam labumam.Psiholoģija – viņi pieļauj kļūdas un mums viņi vēl būs jāklausa – kā tad tā? Vai mēs to varam? Vai mēs varam atdalīt derīgu informāciju un pieņemt, ka it kā jāklausa tie, kas mums krīt uz nerviem?Vai vīruss ir? Vai visādi paveidi ir? Jā, ir!Bioloģijas pamati, dzīvā daba, DNS, RNS, gēni.Kas tas tāds Anglijas, Ugandas vai Brazīlijas paveids, vai tik viņi mūs nemāna un nebiedē?Ir tādi paveidi.Kas ir TAVS labums un TAVAS ērtības un kas ir KOPĒJS labums un KOPĒJAS ērtības? Īsta pretCOVID pasākumu ievērošana.Kā gan mēs no valsts ar ļoti zemu COVID inficēto skaitli šitā te kļuvām par valsti ar tādām COVID problēmām?

Sāksim ar to ka vīruss ir un CILVĒKI paši to viens otram atnes un izplata. Tas nu ir tas pamats, bez tā nekāda saruna par tēmu nenotiek.

Te nu uzreiz jāsaka, ka nekādas vainošanas te nebūs. Te mēģināsim saprast, kā tas notiek un ko darīt. Kaut kur tepat Latvijā kāds Jānis vai Anna to vīrusu ir vai nu paši atveduši no Anglijas vai arī pirms pāris dienām satika kādu draugu vai paziņu, kas viņiem drusku uzšķaudīja.Te varētu vēl pieminēt, vai viņi vispār centās īpaši tuvu nekontaktēt vai arī uzrīkoja ballīti ar 20 viesiem. Bez dusmām un naida. Cilvēki ir tādi, kādi ir, ideāls nav neviens, bet katrs var censties!Tagad par valsti. Vai ceļotājiem tika radīti visi apstākļi, lai viņi vismaz nedēļu pēc ceļojuma varētu pavadīt viesnīcā. Vai tad, ja kaut kas tāds būtu nodrošināts, nesāktos brēkšana par to, ka te vieniem apmaksā viesnīcas un citiem ir visādas problēmas! Vai būtu mazāk inficēto ar Anglijas lipīgo?

Kā būtu, ja būtu tas Pfizer piedāvājums nopirkts. Visi simts vai kaut vai piecdesmit procenti un tagad katrs piektais valstī staigātu ar imunitāti pret COVID?

Ierēdņiem ir trauksme, bailes kļūdīties, iepirkuma likums ar lētāko iepirkumu arī ir un dārgas vakcīnas ar īpašo uzglabāšanu ietekmē lēmumu, mediju ažiotāža par nederīgajām maskām jau ir, tāpēc, iespējams, nolemj un nopērk nelielu daļu no piedāvājuma, kas vēlāk, izrādās, kavē valstij būtisku procesu. Vakcīnu vienkārši nav, viss process kavējas.Te nu būtu jāapdomā par to, ka patiesībā jau vara un pārvalde laiku pa laikam dod iemeslus visādi iebilst. Valdība un ierēdņi laiku pa laikam izspēlē ko TĀDU, ka brīvajiem pilsoņiem tā vien gribās nepaklausīt un ieriebt.

Kurš katrs nemaz nevar tā atdalīt to pašu nīsto valdību, oligarhus, ierēdņus no jēdzīgiem un vajadzīgiem ieteikumiem un noteikumiem.

Ak, Jūs nodibinājāt biroju ar tādām algām! Bet mēs šonedēļ brīvā dabā ietusēsim, padzersim alu un pacepsim desas, lūk tā! Anniņa no Anglijas un Pēteris no Vācijas arī būs!

Ak, Jūs nenopirkāt Pfizer tik cik vajag un ko nopirkāt, salaidāt sev un dakteriem! Bet mēs! Mēs atkal šitā!

Un skaitļi turās un viss aiziet ciklā!

Vēl viena problēma ir tā, ka dažiem laikam liekas, ka internetā skaidrojošs komentārs uzradīsies pats. Ka vīruss ir, ka vīrusa paveidi ir, kā to pierāda, ka gripa nav tāpēc, ka tie ierobežojumi darbojas arī uz to. Tad nu desmito reizi skaidrojot, cilvēkam tas apnīk.

Bet tiem tur neapnīk. Pie tam ir hipotēze, ka visi tie alternatīvie viedokļi lieti noder liberāļiem,lai uz viņu fona savu kompetenci izceltu un bez tādiem viņi to nemaz tā nevarētu.

Tad nu par to, ka vīruss ir. Dzīvā daba ir ļoti dažāda. Ir augi, baktērijas, vīrusi, sēnes, dažādi dzīvnieki, cilvēki un viņiem visiem ir gēni. Tie gēni sastāv no tādiem kā ķīmisko elementu veidotu struktūru burtiņiem. Skatiet guglē gēni, genoms, DNS, RNS.

Tas, kas jāsaprot – ar DNS analīzēm var pateikt, ka tās asinis pieder Jānim un arī to, ka šis te labības grauds pieder pie īpašas kviešu šķirnes un šī te tuberkulozes baktērija ir parasta, bet šī te – to neņem parastās antibiotikas.

Arī vīrusam (RNS analīzes) to var noteikt.

Var pateikt, ka šis te konkrētais COVID vīruss atbilst UGANDAS paveidam, taču tam ir arī dažas mutācijas (izmaiņas), kas tam parādījās Vācijā un Pēteris, visticamāk, to ir dabūjis no Jāņa, kas tam uzšķaudīja, kad tikko bija atbraucis no Vācijas. Vai arī ģimenes ballītē, kur bija veseli 3 viesi, kas bija bijuši gan Zviedrijā, gan Vācijā un tagad turpina tūri pa dzimto zemi.Tātad, vīruss ir un kas saka, ka nav, to nevajag klausīt. Paveidi arī ir, tur nav par ko ierēkt. Sugu robežas šķērsošana ir tad, kad vīruss, kas bija tikai putniem, cūkām vai sikspārņiem, tagad ir drusku pamanījies un nu tīri labi jūtas arī ar jauno saimieku. Problēma ir tā, ka tas ir jauns, nezināms. Tās vīrusa mutācijas ir dažādas. Dažas vienkārši ir un neko nemaina. Par dažām vienkārši vēl nav uzkrāti dati, varbūt kaut kas būs vēlāk zināms.

Taču dažas mutācijas ir tādas, kas kaut ko nosaka gan, piemēram, tas vīruss ir lipīgāks. Varbūt vēlāk atklāsies, ka izslimojot kaut kādu abc12345 paveidu ir ilgāks atveseļošanās periods. Citam vīrusa paveidam avbbnd4876 atklās, ka cilvēki, kas ir vakcinēti ar piekto vakcīnas veidu ar to nesaslimst vai slimo viegli, bet tie, kas dabūjuši septīto vakcīnas veidu neslimo vispār, bet ar citu slimo gan un diezgan smagi. Tas viss noskaidrosies kaut kad vēlāk.

Apmēram tā. Ja uzradīsies vēl kaut kāds paveids, varbūt noteiks īpašu režīmu no tas valsts, kur tas uzradies. To mēs uzzināsim kaut kad vēlāk.Kas ir TAVS un KOPĒJAIS labums un TAVAS un KOPĒJĀS ērtības?

COVID ierobežojumi rada diezgan daudz neērtību. Tomēr valdība nekādi nevar panākt, lai tie skaitļi būtiski mazinātos. Ko ES varu darīt!

Savācamies, tfu, izklīstam kopējam labumam. Nopietni!

Baigi gribās tikties ar veco nevakcinēto tanti un parunāt no sirds. Caur atvērtu logu piecu metru attālumā neesi mēģinājis? Šajā laikā daudz ko vajadzētu izdomāt. Tāpat daudzi iet pie tuviniekiem, paziņām. Vīruss ir un cilvēki to nodod viens otram.

Tu satiec sen neredzētu draugu vai paziņu. Tev tiešām ir jālien pusmetra attālumā un 2 vai 3 metru attālumā tā tikšanās nebūs tik laba?

Pieņemsim, ka parasts cilvēks, kas īpaši nepiedomā, veikalā masku lieto, distanci ievēro, ja ir skaita irobežojumi, tad visu ievēro. Tomēr ārpusē neievēro neko. Un tad izdomā, ka varētu taču vismaz CENSTIES un vismaz vienā gadījumā no 3 kaut ko darīt savādāk. Ievērot distanci sarunājoties. Neiet uz radu sanākšanu, jo tur neko neievēros. Veikalā sapērkas 3 dienām. Ja tā izdarītu pietiekami daudz cilvēku, tas ikdienas skaitlis tik liels nebūtu.Tātad, TAVA neērtība ar laiku pārvēršas par KOPĒJU labumu. COVID ikdienas skaitlis paliek tik mazs, ka valdība mazina ierobežojumus. Slimnīcās ir mazāk COVID. Kāds cits, otrā Latvijas malā, NAV AIZNESIS COVIDu uz savu mazpilsētu. Tur ciemojas kāds no TAVAS pilsētas, piedalās pasākumā, kur neviens ne ..... neievēro un tomēr - tur nav COVIDa, ko atnest TEV. Gan tur, gan pie TEVIS skolas atsāk darbu, matemātiku, bioloģiju un fiziku tagad māca sporta zālē ar distanci, bet māca!

Vīruss ir, paveidi ir, ierobežot varam mēs paši, ja tikai nedaudz pacenstos. Vakcīnas tiek iepirktas taču mēs paši, vismaz kamēr lielākā daļa nav savakcinēti, varētu vismaz censties to vīrusu neizplatīt.

Rr19 Reģ.: 24.04.2017
6 2 Atbildēt

Raimi, aizbrauc uz mežu un paelpo svaigu gaisu, vieglāk paliks. Priecīgas Lieldienas!

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
5 2 Atbildēt

Raimondsm,

Piedod, bet tu esi mentāli slims. Dakteri šo stāvokli arī sauc par demenci.

Uzmeklē speciālistiu. Speciālisti pieejami Tvaika ielā 1 pēc pieraksta darba dienās no 9:00-17:00

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 2 Atbildēt

Tas ir bezcerīgi, vienkārši jāatslēdz internetu gluži kā Gobzemam. Raimis a.k.a skābekļa membrāna.

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 3 Atbildēt

Tas ir diezgan nepareizi, cilvēkam kuram ir nepieciešamiba izteikties ir vienmēr jāļauj to darīt, un attiecigi ari atbildēt par saviem vārdiem. Vienkārši ir jālaiž gar ausīm tas kas tev pašam nenoder ... un ir tikai normāli ka viedokļi un skatijumi atšķiras.

Patiesībā problēma ir vairāk tajā ka tadu kā Gobzems neviens neizaicina uz viedokļu apmaiņu, kur pretī būtu kāds ar atšķirigu viedokli, un kaut nedaudz augstāku intelektu un māku diskutēt, un ātri tādus muļķību izplatītājus var sabazt maisā, pat ar visu to ka provēs gluži kā Tramps lekt yz citu tematu ...

GB12 Reģ.: 29.03.2011
4 0 Atbildēt

Gobzems medijus sauc par angažētiem, žurnālistus par nopirktiem un brīnās, ka viņu neaicina uz viedokļa apmaiņām...

Bet par atšķirīgu viedokli varētu piekrist. Problēma tikai tajā, ka tie atšķirīgā viedokļa paudēji pārsvarā ir visādi bļauri un glupību izplatītāji un droši vien normālie diskutētāji diez vai gribēs tērēt savu laiku, lai degradētos kopā ar tādiem...

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 2 Atbildēt

Neesmu baigi sekojis ko Gobzems dara, bet ja kadrs gluži kā Tramps, iespejams pats tad pūš tikai savā ruporā, un citus speciāli ignorē ... tad jau tiešām hop-uj ko jams tur veido ...

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Nu, te jau katrs var uzrakstīt, kā viņuprāt, būtu jāmēģina tiem, kas vispār netic vīrusa eskistencei kā tādai un ierēc par tā paveidiem vai mēģina tur kaut ko gudroties, ka tie esot pierakstījumi gripai - kā ar tādiem vispār komunicēt. Es apsvēru pamatproblēmas un vismaz mēģināju.

Gobzemu un kompāniju neviens nepārliecinās, viņi spēlē uz noliegumu un emociju izlādi, vīrusa nav un ja arī ir, tā paveidus izdomā biedēšanai. Ir pietiekami daudz sekotāju, desmit vietas Saeimā dabūs noteikti. Varbūt pat piecpadsmit.

Uzrakstiet labāku tekstu, kā vismaz piecus procentus pārliecināt, ka vīruss ir, paveidi ir un nevazāties apkārt ir labi valstij.

Un vēl - izdomājiet, kā izskaidrot, ka tāpēc, ka viņi pamanās nemitīgi kaut ko nostrādat, piemēram, atkal nevarēja sazvanīt GALVENO COVID vakcīnas telefonu, pirms tam biroja sāgu ar lielo algu, pirms tam Pfizer neiepirkšanu un pirms tam - neesošo viesnīcu apmaksu COVID tūristiem - ka tas viss nav labs pamats tam, lai svinētu, tusētu un uzturētu tos 6-7-8 simtus dienā.

darklight Reģ.: 29.10.2013
7 0 Atbildēt

Atbildēšu tikai uz šo:"Tu satiec sen neredzētu draugu vai paziņu. Tev tiešām ir jālien pusmetra attālumā un 2 vai 3 metru attālumā tā tikšanās nebūs tik laba?"

- Nē, nebūs.

Nemaz nerunājot par sen neredzētu draudzeni.

Chalenger Reģ.: 31.12.2020
1 1 Atbildēt

katram ir tiesības uz savu viedokli

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Tiesības ir, bet retais tās izmanto, tiek ieliktas 0 pūles informācijas apstrādē un tik tiražē tālāk sagrābstītas muļķības par to ka pozitīvs tests esot arī ābolu sulai un ka zin paziņu, kas zin paziņu...tālāk jau klasika.

Volx Reģ.: 22.11.2018
2 0 Atbildēt

Čiv, riv! Vakar tw veicu saraksti ar vienu kungu, kas ar auto šobrīd nokļuvis Spānijā! Pa ceļam no Latvijas neesot sastapis nevienu policistu, pārbaudi.

Taka tas teorētiskais kovidpas un 10 dienu izolācija ir uz papīra. 6 valstis čalis šķērsojis.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
2 1 Atbildēt

Zaglis arī, kamēr nav noķerts, sodu nedabū.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
2 2 Atbildēt

Es vienkārši iemēģinu tekstu, kā vajadzētu kaut ko stāstīt pilsoņiem, kas uztur 6-7-8 simtus inficēto dienā Valstī Latvijā.

Daļa no viņiem vispār netic vīrusam, ka tāds vispār ir. Es tajā tekstā viņus nelamāju un nesaucu par nezinošiem, es mēģinu skaidrot.

Daļa atkal to, ka tādi vīrusi ir, it kā zina, taču viņierm ļoti patīk ierēkt par to, ka ir visādi putnu gripas un COVID Ugandas paveidi. Es nelamājos, es aprakstu katram zināmu sižetu ar DNS (vīrusam RNS), ka var visu ko noteikt.

Ja varat to uzrakstīt labāk, saprotamāk, tai publikai pieejamāk, lūdzu, uz priekšu.

Tāpat ir skaidrs, ka valsts, vispirms kā politiķi un ierēdņi paši ir pielaiduši kļūdas. Vispirms jau novēloti sākot kaut ko domāt par viesnīcām ceļotājiem ar iespējamu COVIDu un tad - nenopērkot Pfizer un tad - skaļi paziņojot par milzīgu algu un nodibinot Vakcinācijas biroju. Tas viss vidējo pilsoni ārkārtīgi satrauc un tas vairs negrib neko ievērot, ko viņam tādi politiķi un ierēdņi un pat specialisti saka.

Tad nu arī šo situāciju es esmu mēģinājis skaidrot. Ja varat labāk - pamēģiniet, salīdzināsim.

Tad nu vēl par to, ka ārpus veikala, kur maska jāvelk, distance it kā jāievēro, viss notiek. Svētki, tusiņi, nekādas distances. Te es mēģinu iestāstīt, ka varbūt neiet uz visiem svētkiem, bet uz dažiem un nelīst tuvā distance nupat no Anglijas atbraukušam ceļotājam. Tāpat es nesaku, ka visur visu var ievērot, es rakstu, ka vajadzētu vismaz pacensties.

Uzrakstiet labāk.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Pirmajā masu vakcinācijas centru darbības dienā sapotēti 2680 cilvēki, kas ievērojami atpaliek no Pavļuta vīzijas par 100000 cilvēkiem nedēļā ( 14285 dienā );

Vakcinēt iedzīvotājus pret Covid-19 reizi gadā (optimistiskais variants) vai pat divreiz gadā (pesimistiskais variants) jau gatavojas Izraēla un Lielbritānija, kuras ir pasaules līderes vakcinācijas tempa ziņā. Latvijas valdībā par sistēmisku gatavošanos atkārtotai (un, iespējams, regulārai) vakcinācijai vēl nav sākuši pat domāt – lai gan, kā saka Latvijas infektologi, tā, visticamāk, būs vajadzīga jau 2022. gadā;

"Visu sarežģī tas, ka nav skaidrs, cik ilga ir vakcīnu iedarbība. Piemēram, Izraēlas “zaļā caurlaide”, kas vakcinētajiem paver piekļuvi “vairāk vai mazāk normālai dzīvei” - dažādiem pakalpojumiem, kafejnīcām, restorāniem un pasākumiem, ir derīga tikai sešus mēnešus pēc vakcīnas otrās devas saņemšanas.

www.lsm.lv/raksts/zinas/zinu-analize/potes-pret-covid-19-bus-jaatkarto-latvijas-valdiba-vel-nedoma-par-otro-vakcinacijas-vilni.a399217/

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Tā kā šis tomēr ir "jauns" vīruss, tad to, kā tur būs, mēs uzzināsim pēc pusgada vai vēlāk.

Vēl jau tam vīrusam būs mutācijas (izmaiņas).

650 Reģ.: 25.01.2017
4 1 Atbildēt

Par Zaļo pasi tiek runāts jau labu laiku.Skaidrs, ka būs ,un ka bez viņas varēs sūkāt ledu un sēdēt katrs savā attejā.Bet joprojām nav skaidrības par kritērijiem.KAS īsti tiek (tiks?!)vērtēts "augstāk", izvērtējot indivīda veselības/bīstamības limeni.Šobrīd stingri izskatās, ka izslimošanas fakts ir augstāks par vakcinācijas faktu vai antivelu esamības pierādīumu.Skaidrs, ka vakcīnu varianti sekos nonstopā un Lohiem nāksies durties katru gadu pa 2x.Firma garantē.Debilam jābūt, lai palaistu garām šādu iespēju.Jaunās vakcīnas (reku,krieviem) visdrīzāk ka vispār "neuzrādīs" antivielas.Pēc tam pēkšņi izrādīsies, ka "jaunā" antivielu noteikšanas tehnoloģija uzrādīs visu un visiem.Atkal būs jādomā.Katrā sevi cienošā valstī atradīsies 2-3 vietējie celmi,katram no tiem nākotnē uzaugs pa 6-7 muttantiem un utttt.

Nav brīnums, ka pēkšni beidzamajā laikā uzradies tikdaudz "izslimojušo".Tas, ka vakcinācijass ptu izveide ir/būs visnotaļ ienesīga iespēja tukšo lieltelpu izmantošanai- nu tur tiešām Loham bij jābūt, lai līdz tam neaizdomātos.Tieši tāpat, kā par zāļurūpnīcas celtniecības iespēju valstī ar itin senām tablešu ražosanas tradīcijām.Loham jābūt, lai šitādu notikumu attīstību nesaskatītu jau krietni pirms vispār pirmais vārds tika pabliski izteikts.

Izraēlai tačuveiksme nenokrita no zila gaisa.Tur uz to tagad it kā izrādās ka ir "nopelnījuši" gandrīz visi iedzīvotāji.Viss pareiz, labā filmā labi saņem galvenie aktieri un režisori, profi/operātors var nopelnīt uz jebkuru filmēšanu, kā arī masuskatu lohdalībnieki (labā)filmā netiek apdalīti.Te pie mums diez vai kāds pat pieļautu teorētisku iespēju, ka Lohi uz kaut/ko kādreiz varētu sev "patiesu labumu iegūt".

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

To celmu ir daudz, jo vīruss pārāk izplatīts. Ja tas būs daudz retāks, būs mazāk mutāciju.

Varbūtības teorija.

Bet Židastāna dabūja pfizer jo piekrita to testēt. Sūtīt visu informāciju par vakcinētajiem. Ka vienmēr, piesmēja pasauli.

...

P.s.

Kāpēc Izraēlā nav sava celma?

Retorisks jautājums. Skatīt komentāra sākumu

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Dažām tautībām neparvelti ir sens "iekšējās" uzvedības kodekss.Cittautieši,autsaideri un oponenti ir nolemti neveiksmei jau pašā sākumā,jebkurā procesā un jebkādā gadījumā.Latviešiem līdzīgs kodekss arīdzan "ir",tikai salīdzinoši šauri/horizontāls.Ja esi ticis/pie,nekad nedalies ar Lohiem.Viņi nedrīkst pat ne nojaust, ka esi guvis labumu uz viņu rēķina.

Varas pārstāvju "varenību" īsti nenosaka ne pārvaldītās teritorijas kvadratūra ne zelta maisu svars.Galvenais ir viņu "attālinātība" no Lohiem.Spēja nodrošināt Lohu nespēju tikt tai "klāt".

Kas īsti bija TAS, dēļ kā 3d laikā "izmainījās pasaule"- to diezvai uzzināsim.Visdrīzāk,vai nu reāls piedraudējums, vai nu garšīgs apsolījums.Vai nu (kā parasti!)abi komplektā- ar iespēju "izvēlēties".

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Es kaut kur dzirdēju, ka igauņiem esot līdzīgs dīls ar Jonson&Jonson.

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
5 2 Atbildēt

Raimi tu esi reāli slims cilvēks. Ir pagājis gads un ja tev vēl nav "pielecis", tad vajag iet ārstēties. Cilvēkj ir dažādi, citam "pieliec" ātrāk, titam vēlāk, bet tiem kuriem ļoti ilgi "nepielec", tiem vajag iet pie daktera.

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 2 Atbildēt

Labdien. Stāstiet, cik jau esat paspējuši atteikties no vakcīnas? Cik maldu zvanus, īsziņas esat saņēmuši?

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt
650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

Kamēr Lohi ieņem "dzīvo" rindu pie centriem, kūtīm un barotavām, tamēr "nelohi" uzdzīvo pa pilnu ppi:

Tg24,2021. gada 4. aprīlis - 18:40 ... Parīzes prefektūra ir sākusi izmeklēšanu....Daži Francijas ministri ... piedalījušies "slepenās vakariņās" Parīzes restorānos, ekskluzīvos, bet "nelegālos", jo tie bija atvērti, neskatoties uz valdības ierobežojumiem koronavīrusu infekciju apturēšanai. To atklāja īpašs televīzijas kanāla M6 piektdienas vakara raidījums, kas ierakstīts ar slēptu kameru, kurā šo vakaru organizators atzina, ka ir piedalījušies izpildvaras locekļi...

Tēmā Twitter ir kļuvis aktuāls hashtag #OnVeutLesNoms ("Mēs vēlamies vārdus"). Vairāk nekā 16 000 lietotāju (LOHU- RED/piez;)) vēlas uzzināt dalībnieku vārdus un lūgt viņu atkāpšanos...

...M6 izlaistajos attēlos... redzams notikums, kura ēdienkarte būtu robežās no 160 līdz 490 eiro, "pazemes restorānā labā apkaimē"....ne dalībnieki, ne viesmīļi nenēsā maskas... pirms kaviāra un šampanieša ēdienkartes dalīšanas ir redzami desmitiem maskētu viesu, no kuriem daži skūpstās. "Kad jūs ieejat pa durvīm, Kovida nav. Mēs vēlamies, lai cilvēki justos ērti. Šis ir privāts klubs. Mēs vēlamies, lai cilvēki justos kā mājās."

Vane,ko, cien Lohi ??

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
3 0 Atbildēt

Šim faktam ir vismaz 2 skaidrojumi

www.bbc.com/news/world-europe-56638088

twitter.com/CH_Gallois/status/1378991924187652097?ref_src=twsrc

Viens ir parastais - valdošie kārtējo reizi tika pie kaut kā, ko parastie nedabūja.

Otrs jau tāds gājiens ar zirdziņu - šādi te notikumi lieliski satrauc un uzbudina karstasinīgo franču tautu un mudina to visādi dirsties, streikot, protestēt un neko neievērot.

Iedomājamies, pēc tam, kad tas COVID būs viens no vīrusiem, kuri ir, mainās, pret kuru vakcinē, bet kurš vairs tā neietekmē ekonomiku un veselības sistēmu un tad nu Eiropas un Pasaules vadoņi savācas uz apspriedi par visādām brīvībām tā pa īstam, tā konceptuāli paspriest Tad nu tēma nonāk līdz tautas spējām jel ko ievērot. Ko viņi teiks?

650 Reģ.: 25.01.2017
6 0 Atbildēt

Tas vienkārši parāda TO, ka Lohi diez vai kādreiz atgūs to, ko viņi bij "beidzamajos 200 gados" izcīnījuši un 3d laikā iemanījās padrirst.Gaidām, kad kārtējais šis te visuvarenās impērijas spicais kundziņš atbrauks uz Rix ar kārtējo pamācību portfeli.Sen neviens nav te centrā uz pieminēkli urīnējis- ka tik nesāk kas bojāties no pārmēru sausuma.Tfu,bleatj..

ps,- nu labi ka vismaz LVijas baducietošie pabalstāmi/komppensējamie mūs apgaismo par šobrīd/Svarīgāko: www.apollo.lv/7214684/zinatne-ir-runajusi-piesarnojuma-del-viriesiem-saruk-dzimumlocekli

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
8 2 Atbildēt

Ko varam secināt no Parīzes situācijas? Vairāk to, ka vīruss ir vairāk politisks, nevis medicīniski bīstams, apmeklējot restorānu

Līdzīgi ir ASV. Tur dzīvo mūsu ģimenes paziņa. Štatos dažādi ierobežojumi, bet Floridā - teju vispār to nav. Uz mūsu izbrīnu viņa atbildēja - nu, kā - tur taču cilvēki brauc atpūsties Ļoti politisks vīruss gan.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
5 6 Atbildēt

Nu, nu, pastāsti sīkāk. Tikai, lūdzu, bez tām "vīruss tika palaists, lai piespiestu Jāzepu no Ipiķiem valkāt masku" muļķībām.

BTW, neliels šodien izlasīts citātiņš no psihologa Reiņa Lazdas: "Ticība sazvērestības teorijām nerodas no nekā. Ir priekšnoteikumi — cilvēks jūtas vientuļš, nesaprasts, pievilts un netiek galā ar savām problēmām. Sazvērestības teorijas tad kļūst par tādu kā spieķi vai glābšanas riņķi, kas vismaz palīdz problēmas saprast, ja ne risināt."

650 Reģ.: 25.01.2017
6 2 Atbildēt

Kas ir,bpletdj,riņķa/risianātāj, jau prēmiju nodzēri? Vai Saimnieks lika brīvdienā attālināt mutiski strādāt??

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 5 Atbildēt

Patiesība iekoda acīs, kompleksainais cilvēciņ?

650 Reģ.: 25.01.2017
3 0 Atbildēt

Es (atšķirībā no tevis) šeit nāku vienkārši parunāties, savureiz jaunākās ziņas ievietot.Nevis kādu smirdīgu demagoģiju bīdīt.Acīmredzot, esi veiksmīgi uzodis savu siles nišu, tāpēc te katrā komentā savu to kopkoradziesmu cītigi izpildi. Gan jau esi nodrošinājies ar labiem"galiem", ka tik pārliecinoši te blēj- to taču ne tev, to citiem,tiem parasstajiem ierinadass/Lohiem iedurs tuuplī to indiešu zampu,ko tavi drauģeļi te beidzoot būs veiksmīgi "sagādājuši".Lohiem un maz-nodrošinātajiem, tāteikt,īstajā vietā un laikā.

Tas, kas jūsu mērķiem neatbilst, ir vienkārši jāatstāj bez ievērības- sens itin labi zināms triks.Lohi taču parunās un aizmirsīs.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Pirmo reizi izlasīju tik garu sūdu no tevis... laikam tāpēc, ka būsi palūdzis kādam draudziņam ar normāliem burtiem tekstu uzrakstīt.

Par šo es reāli iesmēju "Es (atšķirībā no tevis) šeit nāku vienkārši parunāties, savureiz jaunākās ziņas ievietot.Nevis kādu smirdīgu demagoģiju" Uzsit vēl sev pa plecu un nopērc medaļu. Un vispār, šoreiz tu ielīdi ar mani kašķi meklēt.

"Gan jau esi nodrošinājies ar labiem"galiem"".. nu, nu, pastāsti, kas tad tie ir par "galiem" un kāpēc lai man ar tiem būtu "ānodrošinās". Palasīsim tavu marasma izpausmi un pasmiesimies.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Nu (pagaidām) šeit nav "pieņemts" vismaz kaut/ko atbildēt par tēmu- ja kāds ielicis ne savu izdomājumu, bet copypeistu no kādas visnotaļ normālas ārzemju ziņas. Pašlaik par Lohu var nosaukt pilnīgi jebkuru.Kuram kaut nedaudz interesē, ko un vai un kāpēc viņam šobrīd durt.Sazvērestības teorija ir pilnīgi jebkurš uzdotais jautājums vai citētā ziņa.Interesēties par "citur" teikto nav labais tonis.Lohiem ir jāuzņem tikai tā informācija, kura ir spešal priekš viņiem domāta.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Es saprotu tā - tikai uz tūrismu dzīvojošās teritorijās tūrisma pazušanas ekonomiskās sekas tālu pārsniedz slimnīcu pārslodzes riskus. Tāpēc tikai uz tūrismu dzīvojošas teritorijas ļoti sver ierobežojumus. 10 dienu pašizolācija nogalina pilnīgi visu tūrismu. Tāpēc tāda nebūs vai būs ļoti īsiem periodiem, kuros riski ir augstāki (piem Lieldienas) vietās, kur tūrisms ir viss: Kipra, Kanārijas, Turcija, Ēģipte, Maroka.

Attiecībā uz sazvērestību teoriju ticīgajiem - man tas vairāk saistās ar izglītības robu nenoteiktībās un varbūtībās. Šie cilvēki nespēj saprast sociālo neviennozīmību, nenoteiktību un mainību un tāpēc pieķeras fanatastiskiem, bet loģikā ļoti vienkāršiem konceptiem.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
1 0 Atbildēt

Secināt mēs varam arīdzan to, ka bagātam cilvēkam vīruss ir pie dirsas. Kāpēc? Varbūt viņam ir ne tikai vairāk naudas, bet arī imunitāte?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Bet vēstījums tautai kāds sanāk?

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
1 0 Atbildēt

Ka visi mēs esam cilvēki. Bagāti nabagi, bet ietusēt gribam.

www.delfi.lv/news/national/politics/policija-lieldienas-uziet-balliti-ar-50-cilvekiem-vesta-ltv.d?id=53079945

Ar ko šis atšķiras no tās parīzes ballītes restūzī? Ja neskaita cenas un pašizmaksu?

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Nenosodu viņus itin nemaz. Jaunība, ballītes, pieskārieni, skūpsti utt.

Pie velna visus vīrusus.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Skūpsti, pieskārieni 50 cilvju ballītē? Ak, tu, perversais izvirtuli!

Daļēji tev taisnība. Cilvēks ir sociāla būtne vai, kā Darvins laikam teica - sabiedrisks dzīvnieks, un diez vai šobrīd vēl vispār ir saglabājies kāds pat viskaislīgākais noteikumu ievērotājs, kurš nu patiešām netiekas ne ar vienu, bet 50 pīpli, pie tam, iekštelpās... nu, nevajag braukt galējībās... OK, līdz kādiem 10, nu 15... anyway, var nosodīt, var nenosodīt, tikai jāsaprot, ka katrs šāds tusiņš attālina ierobežojumu atcelšanu un atgriešanos normālā dzīvē. Pat nav svarīgi - pamatoti vai nē. Jo vairāk ņemot vērā, ka šie tusētāji visbiežāk arī negrasās vakcinēties.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Ar ietekmi uz sabiedrību.

Pirmais ir prasta nevērība/tīša provokācija, otrs - tautas taisnās gribas un vēlmes pasvinēt izpausme. Ar motivācijām - viss pofig, ja jau viņi, tad mēs ar, mums viss apriebies, gribam svinēt.

Parspektīvā - vēl daži tūkstoši dienā klāt, papildus slimnieki un mirušie un vēl ilgāk sa... ekonomika un jau vēlāk - labs arguments tiesību ierobežojumiem.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 0 Atbildēt

Paskaidro mums, neticīgajiem, kas īsti notiek Teksasā. Ierobežojumus, t.sk. maskas, atcēla 2. martā. Un Covid izplatība tāpat ir stabili samazinājusies - grafiki neuzrāda nekādu ievērojamu ietekmi ierobežojumu atcelšanai.

news.yahoo.com/texas-governor-lifts-all-coronavirus-restrictions-on-businesses-rescinds-mask-mandate-204327939.html

txdshs.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/ed483ecd702b4298ab01e8b9cafc8b83

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Teksasā šajā laikā jau ir pietiekami silts, bet ne pārāk karsts, lai cilvēki vairāk tusētos svaigā gaisā. Kad biju tur 2000.gadā ap Lieldienu laiku, temperatūra stabili turējās virs 30 grādiem.

Otrs - tā kā mēnesi tur padzīvojos, sanāca satikties un parunāties ar diezgan daudz cilvēkiem, izprast viņu funktieri un dzīves stilu. Un kas viņiem ir diezgan izteikts - vienkāršie ierindas pilsoņi kopumā uzticas saviem vadītājiem. Viņi ļoti ievēro rekomendācijas un nefunktierē, kā katru normatīvo aktu apiet ar līkumu. Iespējams gan, ka šo 20 gadu laikā kaut kas sabiedrības apzinīguma ziņā ir mainījies...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 0 Atbildēt

Tev neienāk prātā, ka pie jebkuriem apstākļiem ierobežojumu atcelšanai tomēr vajadzētu parādīties statistikas līknē, ja tiem būtu kaut kāda ietekme uz Covid izplatību?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Toties ir vesela kaudze ar valstīm, kurās tieši otrādi - pēc ierobežojumu atcelšanas saslimstība pieaug. Vai otrādi - pēc ieviešanas samazinās.

Atsaukties uz vienu vai diviem keisiem kaut kur otrā pasaules malā ir tas pats, kas atsaukties uz vienu Uhaņas pētījumu, saskaņā ar kuru asimptomātiskie inficētie it kā nepārnēsājot vīrusu un neaplipinot citus (uz ko mēģina apoloģēt kovid noliedzēji), kaut pretī var nolikt kaudzi citu pētījumu, pēc kuriem var izsecināt pretējo.

Ar to gribu teikt, ka visos šādos gadījumos var būt kādas blakus lietas, par kurām nenojaušu ne es, ne arī tu, lai cik ļoti tev arī negribētos pazīmēties, ka esi gudrāks un zinošāks par pārējiem.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nu, kur tad ir tā kaudze? Iedod kādu piemēru.

Iespējams, ir kādas lietas, ko es nenojaušu. Bet tas, kas palielina pārliecību, ka tā tomēr nav - neviens šīs lietas nespēj nosaukt. Iespējams nepamanīji, bet arī šeit es aicināju izskaidrot, kas tad notiek Teksasā, ja reiz nav tā, kā izskatās.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Iespējams - tikai iespējams! - ir kādas lietas, par ko šitais visszinis nenojauš.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Uz priekšu - izskaidro, kas tad ir tās lietas. Sinhronas un precīzi ierobežojumu ietekmi līdzsvarojošas.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Kur nu es. Es labi apzinos, ka ir lietas, par ko nenojaušu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Bet tu nešaubīgi zini, ka tādas ir, lai vai cik to eksistence liktos neticama, ja vien tas ir nepieciešams tavas ticības pierādīšanai.

Kāda ir tava sasvērestības teorija par to, kas un kādēļ tik rūpīgi slēpj šīs lietas?

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Tu kaut ko jauc.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Jau no senseniem krievulaikiem medicīnas vidē ik pa brīdim cirkulēja nebūt ne nejauša doma- ja vien ir iespējams, izvairieties no indijā ražotiem medikamentiem! Vnk slinkums to suudu cilāt..Reku,piem,pirmais bakstījums uz dullo: www.fiercepharma.com/manufacturing/serum-institute-india-up-for-british-audit-as-astrazeneca-looks-to-boost-covid-19e ...2021. gada 16. februāris:

...Lielbritānijas regulatori pārbauda vienu no lielākajiem zāļu ražotāja partneriem - Indijas Seruma institūtu, kurš parakstīja līgumu par AstraZeneca (vakcīnas) izgatavošanu savai valstij un citiem pasaules tirgiem. Avoti, kas ir tuvu šim jautājumam, Reuters pastāstīja par ražošanas auditu...

Zaļā gaisma no Apvienotās Karalistes Zāļu un veselības aprūpes produktu regulatīvās aģentūras (MHRA) varētu atbrīvot AstraZeneca ceļu Indijas ražoto ...importēšanai uz Lielbritāniju un ES, kas ir centusies palielināt vakcīnu daudzumu pēc tam, kad AZ paziņoja, ka tā vispirms samazinās piegādes pagājušajā mēnesī....Šis solis notika pēc tam, kad AZ piektdien piedāvāja izmantot iekārtas ārpus Eiropas, lai palielinātu ... daudzumu blokā, atsevišķi ziņoja Reuters, atsaucoties uz divām neminētām ES amatpersonām. Viens avots Indijas Seruma institūtu nosauca par potenciālo piegādātāju....

Indijas seruma institūts atrodas (gatavībā), lai saražotu 1 miljardu AZ devu valstīm ar zemiem un vidējiem ienākumiem, ieskaitot pašu Indiju.........

-ko,vane,mēs,LOHI, "ar zemiem/ un/vai vid/ienākumiem", taču pilnībā piekrītam?

Šovakār reku "ārzemju" ziņass no tās pašas Francijas- tukšos vakcīnp-tos mētājas neiesākti iepakojumi- jo (turienes)(lohiem) "esot bijusi nepietiekoša interese" uz tiem.Nu pagaidman,lohi,saturieties.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
1 0 Atbildēt

WALA rakstīja: Neesmu baigi sekojis ko Gobzems dara, bet ja kadrs gluži kā Tramps, iespejams pats tad pūš tikai savā ruporā, un citus speciāli ignorē ... tad jau tiešām hop-uj ko jams tur veido ...

Ja gobzemam būtu bijusi kaut divdesmitā daļa no Trampa apķērības, tad min-prezi viņs nebūtu nopipeļojis un mēs te tagad varētu brīnīties, nevis hop-ujoties...

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Nevaru īsti korekti spriest par viņa vai Trampa (ne)apķērību, jo tikko kā izdzirdēju pirmās muļķības no viņu mutes, man pārstāja būt intersanti klausīties ko šamie muld. Bet nu tā ka viens bija prezidents, tad protams no "fake news" un ne tik fake bija grūti izvairīties ...

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
5 0 Atbildēt

Offtopiku paturpinot - imho tas salīdzinājums šoreiz ir izcili nevietā - kautkādu caurbirušu pašmāju politiķi pielīdzināt kā vienlīdz stulbu ar asv prezi. Domāju, ka tur, tajā amatā muļķi netiek. Kādu teātri viņi spēlē elektorātam, tas jau ir cits stāsts. Tā ka tu drīzāk pagodināji mūsējo muļķi, salīdzinot kā līdzīgu ar viņējo...

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Zin principā es tavam teiktajam piekrītu, bet man vienalga vini abi "pār vienu kārti metami", līdz ar ko pilnigi nospļauties kurs no viņiem ir izteikti gudrāks.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 0 Atbildēt

"tajā amatā muļķi netiek"

Tramps vinnēja uz liberāļu augstprātības un sataisīto problēmu pamata, tomēr ar saviem tvītiem, lēmumiem, COVIDa noliegšanu tik pamatīgi sakompromitēja konservatīvo tēlu, ka tagad liberāļi diskusijās izmanto Trampu, lai argumentētu pret tepat vietējiem Latvijas argumentiem, ko izsaka konservatīvi un nacionāli domājošie.

telos.lv/aicinajums/comment-page-1/#comments

Dan 10.33 "Pašlaik no Telos un konservatīvo un trampistu politiskajām akcijām..."

Vispār pasaulē tie attīstīta nevis diskusiju un jēdzīgu argumentu, bet gan bļaušanas "kultūra' .

Un kas ir vecais Džo? Priekšpostenis Harisai, ne?

Tāpat arguments - "caurkritis politiķis" Latvijas apstākļos pie tādas Saeimas struktūras un laimes lāču popularitātes - tas arguments ir tāds, divējādi saprotams. Tauta ir veiksmīgi savēlējusi visu ko, kas, vismaz pagaidām, nav caurkrituši politiķi.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Esi piemirsis (vai varbūt vienkārši savā propagandas telpā vispār neesi dzirdējis), ka Trampa "COVIDa noliegšana" balstījās dr. Fauci viedoklī? Tieši "slavenais" dakteris bija lielākais noliedzējs, bet propagandas telpa viņa teikto slēpj, bet Trampa griež pa riņki kā vecu plati. Kadēļ?

Vai nav ienācis prātā, ka visa tā propagandas telpa "mazliet" sagrozīti attēlo patiesību par Trampu u.c. politiskajiem tēliem?

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
4 0 Atbildēt

Vai tad kāds tagad vairs atcerās, ka Tramps jau pašā sākumā aizliedza aviosatiksmi ar ķīnu, tieši lai neimportētu vairāk vīrusa. Nu riktīgs noliedzējs, jā.

Lūk, Demence Džo, tam gan bija plāns, ko darīt ar kovidu. Vismaz plāns bija, kamēr bija priekšvēlēšanu kampaņa

Ar kādu tvītu tas beidzās, katrs pats var sameklēt

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 3 Atbildēt

Vispār jau Aldis ir jaunais politiķis, ne caurbiris. Viņš tak nekad nav ticis iepriekš ievēlēts, kkur pazudis un atkal atgriezies. Arī vēlētājs viņu nav izsvītrojis no pirmās pozīcijas uz pēdējo, bet ir noticis tieši pretējais.

Bet vispār šis ir Covid topiks, Aldim ir atsevišķi topiki izveidoti.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Laikam visiem ir piemirsies, ka Aldis bija viens no Sabiedrības Citai Politikai (kas pēc tam kopā ar Jauno Laiku un Pilsonisko Savienību pārtapa Vienotībā) dibinātājiem...

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Caurkrituša politiķa piemērs lv.m.wikipedia.org/wiki/Andris_Piebalgs

bet tādu ir kaudzēm.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
0 0 Atbildēt

Ne gluži par kovidu, bet par slimošanu. Ar visām izolācijām un visnotaļ svētu dzīvošanu, saķēru augšējo dobumu infekciju (vai ko tādu). Nepilnas divas nedēļas bija čābīgi, no kurām dienas divas galvā sāpēja viss, tikai ne ausis. Labi, atveseļojos, bet tagad jau otro nedēļu kā nedaudz vējiņā muguru aprauj, vai rokas, ārā strādājot, pasaldē aukstā ūdenī, tā otrā rītā esmu bez balss. Vai tad ar visām distancēm/maskām man nevajadzēja būt pasargātam no šitādām huiņām?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 1 Atbildēt

Man viens draugs arī nupat nogāzās ar kaut kādu triperi... visticamāk, dēļ nepietiekami siltas ģērbšanās viltīgajā pavasara laikā...

Kovids jau nav atcēlis citas slimības. "Distances/maskas" tikai kopā ar samazinātu iespēju inficēties ar kovidu samazina iespēju arī inficēties ar citām zarazām.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Diezgan profesionāli ņemos apgalvot, ka nav tāda "viltīgā pavasara" un "nepietiekama ģērbšanās". Šis vienmēr norāda uz disbalansu pārtikā & nodarbēs svaigā gaisā, kā rezultātā cietusi imūnā klints atbrīvojot ceļu adenovīrusam kādam. Šis ir diezgan normāli pavasarim.

Ģērbšanās vispār lielākoties (ja nejūties reāli nosalis) ir pārmērīga, ne nepietiekama. Īpaši sīkos mātes šādi pārcentīgi noved līdz slimošanai.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Man ar līdzīga nelaime- pavasaros, nekad nevaru trāpīt ar ģērbšanos - mūždien no rīta tipa norma, vai drusku salst, bet pusdienlaikā izskrienot līkumu kaut pakaļ pusdienām, jau ir bieži par siltu apģērbs ...

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Tam kalnieši izdomājuši saucamo sīpoliņu - daudz plānu kārtu. Nost / virsū / maiņa kā vajag

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Kuņģis vesels? Kuņģa skābes atvilnis un būs līdzīgs efekts.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Na jums, pletj, palasiet und paLepojieties: Apr.6_12:59 ... www.tt.com/artikel/30788730/ema-sieht-zusammenhang-zwischen-astrazeneca-und-thrombosefaellen?pk_vid=07ce81e3fd8507e61617711106265aae

--Augsts ES Zāļu aģentūras (EMA) pārstāvis ir atklājis saikni starp koronāro vakcināciju ar AstraZeneca vakcīnu un asins recekļu rašanos atsevišķiem vakcinētiem cilvēkiem...

"Tagad mēs varam teikt, ka ir skaidrs, ka pastāv saistība ar vakcīnu",šodien intervijā Itālijas laikrakstam Il Messaggero sacīja EMA vakcinācijas nodaļas vadītājs Marko Kavaleri..

-"atsevišķiem" vakcinētiem cilvēkiem- nu labi ka ne VisiemLohiem, ..

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Nu kā tauta vērtē jauno stulbingu ( devil is in the detail !!!):

covid19.gov.lv/aktualites/valdiba-apstiprina-nosacijumus-drosai-tirdzniecibai-iekstelpas-un-artelpas

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Kas tur tāds ir? Ātrumā neko tādu neieraudzīju

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Kaut kādu loģiku jau var tajā samanīt bet nu šis piem. spārda:

Drošas tirdzniecības nosacījumi lielos tirdzniecības centros

(...platība ir virs 7000 m2 un kurā atsevišķās tirdzniecības vietās darbojas vismaz pieci tirdzniecības dalībnieki ...)

...

..., bet turpmāk NAV atļauta DISTANCES tirdzniecībā iegādāto preču izsniegšana veikalos!

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Viss ir kārtībā. Viss ir pareizi. Vienīgais Latvijā IKEA, kuru paredzami gāzīs riņķī, drīkstēs strādāt. Toties viens no Senukai (T/C Ozols) būs kopā ar vēl 5+ sīkbodītēm, un pamatoti slēgts.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

visticamāk mēģina ierobežot līdz šim izplatīto it kā pasūtīto preču 'izņemšanu'

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Godīgi ... šo repliku man gribējās iesākt ar 3-stāvīgiem krievu lamuvārdiem, "itkā pasūtītās preces" - ir kaut kas, kas man ir vajadzīgs, kā piemēram velosipēda riepa, jo sievas un meitas velim ir pārdurtas utml. Un godīgi sakot paldies tiem kas veikalā iedeva numuru uzzvanīt no ārpus telpām, - pasūtīt un burtiski 5 min. vēlāk saņemt, vai veikalam kurš papildināja manas sievas velo remonta (remontēja uz vietas, pie kam jāgaida bija savas 2 nedēļas - rindas jau ir ) daļu klāstu ar man vajadzīgajām papildu lietām (pedāļi, dubļubleķi utml.)...

TIEŠĀM DOMĀ ka uz viekaliem speras tāpēc lai uz "aizzīmogotiem" plauktiem tupi palūrētu, kaut nahren tur neko nevajag ???

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Nesatraucies. Es tāpat domāju, ka tas bija/ir sviests ar to, ka daži veikali drīkst/ēja bet citi - nē.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

"TIEŠĀM DOMĀ ka uz viekaliem speras tāpēc lai uz "aizzīmogotiem" plauktiem tupi palūrētu, kaut nahren tur neko nevajag ???"

Kad plaukti nebija aizzīmogoti, daudzi tā arī darīja - vienkārši bez vajadzības tupa vazājās pa veikaliem, īpaši apģērbu vai būvmateriālu, tāpat arī, piemēram, pa autosaloniem.

Bet es arī nesaprotu - kur problēma, līdzīgi kā līdz šim rimčikos, noteikt maksimālo apmeklētāju skaitu, aizvākt lielāku daļu soliņu un varbūt izdomāt vēl ko, lai cilvji vienkārši bez vajadzības nevazājas pa t/c. Varbūt daudzmaz jēdzīgs kompromiss būtu t/c nepārtikas veikaliem ļaut strādāt darba dienās? Tikai spriedelēju. Tā laikam bija pirmajā vilnī...

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

NU es pats "šajos laikos" esmu gājis vismaz 2 x skatīties "tāpat vien" piem. uz cenuklubu Dominā, vai man vajadzīgās preces ir beidzot nopērkamas bez interneta starpniecības ... un nebija ... nu lai galīgi nebūtu pa tukšo gājis - nopirku rumu krājumiem (kaut vajadzības nekādas) ...

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Pag, autosaloni bija ciet? Kkā nemanīju. Katru gadu februārī apmeklēju Skandi ikgadējai apkopei. Arī šogad gaidīju uz vietas un izložņāju visus Hyundai, Mitsu autiņus.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Ciet nebija, mašīnas apskatīt varēja, bet klātienē (un aksesuārus) tirgot/pirkt nedrīkstēja. Turklāt, servisi drīkstēja strādāt uz pilnu klapi. Testa braucienu vienatnē veikt drīkstēja, ar pārdevēju kopā nē. Tas, protams, oficiāli. Neoficāli katrs grozījās kā prot - vai nu uzmanīgi lika mīksto aizliegumiem, skatoties pāri plecam, vai arī organizēja apskates un dokumentu apriti tikai elektroniski. Lai nu kā, es martā pamanījos apdrošināt vairākas jaunas mašīnas no dažādiem saloniem (Honda, Toyota, VW, Nissan...).

Karoče, viens no ierobežojumiem, kuram varēja piekarināt "bezjēdzīgs" birku.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Nedomāju vis; uz saloniem gāja tikai tie, kam tiešām vajadzēja, nevis tūristi.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Nebūs taisnība. Arī tūristi gāja... jā, ne tik daudz kā pirms ierobežojumiem, bet gāja.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Serviss nebija ciet, bet bija kaut kādi ierobežojumi auto tirdzniecībai klātienē.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Pa manam tas risinājums - ārā pasūti un saņem 100% atrisina to mīcīšanās telpās. Pareizi sakārtots (piem ar ekrāniem kā MaDonietī) un labu servisu varētu būt lielisks modelis arī nākotnē. Šobrīd ir kautkāda šaurā vieta tas čalis, kas nes ārā mantas. Kolīdz aiziet uzpīpēt, viss apstājas. Ko pārējie dara, nav ne jausmas.

Bet tā - pircēji dubļus telpās nenes, darbiniekus neapdraud, plaukti nav jāpucē. Principā milzu noliktava ar 16 komplektācijas robotiem un 5 izsniedzējiem glītā būdiņā + lieli pasūtīšanas ekrāni būtu pats tas.

Bet par vazāšanos - kas netic, aizejiet dienas vidū uz Maximu vai Rimi. Tur tiešām vazājas. Pensori pamatā. Bet tiešām pastaigājas

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Nu tātad "risinājums" būtu pārsaukt lieveikalus, par "mega-noliktavām, un apkalpošanu izstiept kā IKEA vai Rimi Drive ...

bet nuvarbūt tomēr var paši nenodarboties ar muļķībām, un arī citiem nelikt izdomāt kā apiet "stulbingu" ...

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Nu paskat tik,ko...Nu kaa viņiem nav Kauna (amerikāņu žurnālistiem): www.nytimes.com/2021/04/06/us/emergent-covid-vaccines.html

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Nemaz negribu zināt ko aprīļa pārbaudē atklās Sputnik fabrīkās. Nav nekādu ilūziju par tur esošo kvalitātes kontroli.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

To ne tev ne man neredzēt,jo būs jāizlieto Indijas pažobelē ražoto asstru.To, kura domāta "zemu ienākumu valstīm",pa 2eur/gab.Starp citu, interesanti, palasi konkrēti kurš iesniedza pieteikumu pļutņika reģistrācijai ES.Un kādi tur ir tālākie nodomi.Attiecīgi, kamēr lohi būs aizņemti strīdos un kopkorī kliegs par šaibu,tamēr gan jau.Tās reku divas pārējās ir vēl interesantākas.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt
650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Lieliski,īpaši komplektāā ar šo, slepenā informācija un plašās iespējas tagad pieejamas arī Latvijā: www.apollo.lv/7214684/zinatne-ir-runajusi-piesarnojuma-del-viriesiem-saruk-dzimumlocekli

dubis Reģ.: 21.10.2019
3 1 Atbildēt

Par to trombožu veidošanos no AZ. UK oficiāli reģistrētas 22 trombozes un 8 vēl kkādas super netipiskas imūnās atbildes pēc vakcinācijas...uz 18 miljoniem vakcinēto. No C19 Mirst 1-2% saslimušo. Jēgu, nepieciešamību vērtējot paši.

www.google.com/amp/s/www.bbc.com/news/amp/health-56620646

Chalenger Reģ.: 31.12.2020
0 1 Atbildēt

ne tikai locekļi sarūk, citā vietā bija rakstīts, ka pēc 20-30 gadiem arī sēklas auglība nokritīsies uz nulli. nebūs vajadzīgi nekādi kari vai epidēmijas, piesārņojuma dēļ cilvēki nebūs spējīgi vairoties, līdz ar to civilizācija izzudīs dabiski.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Danušēvičs komentē jaunās izmaiņas t.me/mainampasauli/5106

Izrādās, nav vienkārši sauss tirgotājs, bet cilvēki sevī atklāj labu satīriķa talantu.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Pats izlasīji?

Danusēvičs:

''...Diemžēl, šis lēmums, ko izstrādāja LTRK vadībā un apstiprināja Ekonomikas ministrija...''

Tātad paši tirgotāji savas rebes veic!

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Un? Es slavēju rakstu par tās literāro saturu, ne par pareizību rebēs.

Danušēvičs ir tirgotāju asociācijas boss. Negaidīju no viņa šādu performanci.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Kanibāļu un 650 kgiem.

Krievi jau palaiduši Sputņik light www.google.com/amp/s/amp.rbc.ru/rbcnews/society/29/01/2021/601410b79a794757bedb43e4

Nosaukums jau vien liecina, ka tendēta, lai izkonkurēt rietumu analogus. Nu, malači. Gaidam

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Patin filmu un palasi,par ko te jau pagājušmēnes tika "ziņots".Krievi nupat vicina vēl divas,izņemot sputnieku un gaļēdāju suņiem domāto..Koviglobulīns,tas drošvien govīm,drošvien tūliņ sekos arī kivilohulīns.Tev jautājums- Kurš iesniedza sputnieka reģistrāciju ES ??

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Es nezinu, bet kāda tam nozīme?

Federālie kanāli stāsta, ka ir plāns organizēt vakcīnu tūrismu. Ja jau nevar reģistrēt, tad tagad organizēs braucienu uz Kaļiņingradu vai Pīteru. Tur jau pirms kovida varēja doties bezvīzā, ja tūrists. Sestdien no rīta Dpilī visi sasēdīsies autobusā, vakarā aizies iekapāt lēto šņabi un otrā dienā novakcinēs visus

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Nozīme ir tā, ka lohmassai pasviež vienu ideju, bet pa to laiku aizkadrā notiek diametrāli un idejiski pilnīgi kas cits.Reģistrāciju iesniedza NE krievi. Un patiesais nodoms ir neba jau krievu rūpnīcās ražoto kkur tur ziemas vidū tumsas aizsegā pajūgos ar klibām ķēvēm priekšgalā pa 3gab/ned klusiņām izvest uz europu.

To jau pagājušnedēļ tev sacīju- "jaunās" paaudzes vakcīnas būs citādas un tūliņ pacelsies jautājums vispār par to, kā ekspertīze no malas var noteikt (vai nenoteikt) to darbības algoritmu un efektivitāti.Kur nu vel ietekmi uz organismu ilgtermiņā.Pļavā pie 0-laimes (par tavu naudu) neražos nedz zeneku ne fizereneku,arī par to šaubu nav.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

R-Pharm ir krievu ar filiālēm citās valstīs- www.r-pharm.com/ru/contacts

Un kur tad R-Pharm superzāles Coronovir? Kaut kā nedzird ka būtu glābiņš un uz izķeršanu.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti