Kas ir koronavīruss Covid-19? Kādas pazīmes? Kā izsargāties? Tagad arī Latvijā

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Kāpēc tik traka ņemšanās ap koronavīrusu Covid-19? Cik tas ir bīstams!

 
msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt
GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 0 Atbildēt

Kāds bija tas tavs "asprātīgais" teiciens - nevajag salīdzināt pirkstu ar pimpi...? Nekā tur "laba" nav - tendenciozs savārstīgjums. Ātrumā uzmetot aci, redzams, ka Eglājs ir noklusējis dažas būtiskas nianses, kuras mēs pat šajā topikā jau esam vairākkārt apsprieduši.. piemēram to, ka Jaunzēlande karantizēja veselas pilsētas, konstatētjot pat 5 saslimušos... pamēģini ko tādu pie mums izveikt.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Kas tur noklusēts? Tas būtu tikai loģiski ka visai valstij vajadzētu ierubīt karantīnu uz pāris trīs nedēļām. Un kas bija jāsaprot ar "pamēģini pie ko tādu pie mums izveikt" - ķipa ja tagad, kad valdība rīkojas īstā padomju stilā, un tauta atbild tādā pat stilā, tad tas nozīmē ka ja būtu nopietna valdība kas nopietni cīnītos, tad to neviens neņemtu pierē?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Jau pieminētās karantīnas, stingrie ierobežojumi, kādi pie mums pat nav īsti iedomājami, tai skaitā, tevis tik ļoti netīkamā "uzpurņu valkāšana". Reku, Oklendā gada sākumā pēc 3 (!!!) konstatētiem gadījumiem noteikca tādu lokdaunu, ka cilvēki nedrīkstēja no mājām iziet un nostopēja visus uzņēmumus, kas nav vitāli svarīgi. Un iedzīvotāji tos ievēroja. VIņi neuzvedās kā msh un neshēmoja, kā lokdauna laikā pa kluso braukt ar salieķi kaut kur uguņošanu skatīties. Un, starp citu, Jaunzēlande pirms mēneša iepirka vakcīnas visiem iedzīvotājiem. Interesanti, kāpēc, ja jau tāpat var iztikt? Līdzīgu shēmu īsteno Austrālija. Starp citu, tieši Austrālijas aviokompānija bija pirmā, kura paziņoja, ka uz borta uzņems tikai vakcinētos, par ko antivakseri sāka šūmēties.

Un šobrīd jau vakcināciju ir uzsākušas gan Jaunzēlande, gan Austrālija, gan Taivāna.

Var piekrist tam, ka bez vakcīnas ir iespēja samazināt Covid izplatību, bet tā noteikti nebūs atgriešanās normālā ikdienā, vismaz ne tuvāko gadu laikā. Šo valstu cīņas metodes šeit praktiski nav iespējams piemērot.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 2 Atbildēt

Tu tiešām stulbs vai kā? Valdība imitē darbību nosakot debīlus ierobežojumus un izdodot likumus lai policisti varētu iekasēt naudiņu, un iedzīvotāji attiecīgi izliekas ka viņi ievēro ierobežojumus, lai arī realitātē pie dirsas. Ja valdība kaut ko reāli darītu un arī runātu, tad attieksme būtu pavisam cita. Paldies ka pieminēji manu vecgada braucienu, tas ir uzskatāms piemērs tam kas ir galīgā dirsā ierobežojumiem - nē, ne jau kaut kāda, taviem vārdiem, ļauno parasto mirstīgo shēmošana, bet valdības pieeja tam visam caur dirsu un pilnīgi ačgārni. Laikam tā loģika zem tā visa bija panākt lai cilvēki neietusē - kā to vajadzēja panākt - ar attiecīgiem aicinājumiem, ko tā vietā darīja - iepisa komandantstundu, palaida ielās šucmaņus un cerēja uz stukačiem, un to visu piedevām vēl izveica ne tikai šad un tad, bet arī 31. decembrī! Leiši, kuriem tajā laikā epidemadafakoloģiskā situācija bija stipri bēdīgāka, kaut kā tajā jaungada naktī raķetes šāva ka prieks, viņiem tas laikam nebija bīstams noziegums par ko pienākas četrciparu sods; man ir arī aizdoma ka pie viņiem pašvaldības arī šāva raķetes, nevis kā pie mums, kur viens pret Tērbatas ielas bruģi galvu atsitis aizliedza, for a good measure, tā teikt. Tātad, kā mans jaungada nakts brauciens kaut kā apdraudēja mani vai kādu citu no epidemadafakoloģiskā viedokļa? Pilnīgi nekā; tuvākie cilvēki atradās labi ja 50 metru attālumā, un aiz māju sienām - bet, lūk aizliegts - nu tāpat vien!

Nu un kas tur ir ar to Oklendu? Tāpat būtu jārīkojas mūsējajiem - mūsējajiem arī vajadzēja pagājušā gada, hvz, februārī laikam aiztaisīt ciet robežas un uz tām ierubīt karantīnu. Tā vietā masu mēdītājos tika publicēta propaganda ka risks ka kovids atnāks pie mums esot niecīgs, viss atstāts vaļā un visam uzlikts mīkstais...

Potes tu te piesauc diezgan ne pa ķeksi - ja arī tās potes kaut ko dos, tad "normālā dzīve" tāpat agriezīsies pēc pāris gadiem, ne ātrāk. Viņi tur špricē cilvēkus lai varētu atvērt robežas - pie mums lai varētu darīt pilnīgi normālas un ikdienišķas lietas...

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Oklenda ir pilsēta, nevis valsts, pajoliņ. Vari jau gudri muldēt, ko vajadzēja, bet diezvai tu tik gudri ļurinātu, ja tāpat aizvērtu Nīcas robežas dēļ viena saslimuša alkāna...

Zināju, ka tu piesauksi "apdraudēšanu" kā argumentu. Bet tajā pašā Jaunzēlandē, kur lokdauna laikā nedrīkstēja atrasties tālāk kā 1 km no dzīves vietas apdraudējuma lielāka arī nebūtu, ja atrastos 2 km no dzīvesvietas. Bet tur stingrs lokdauns nez kāpēc ir labi, bet pie mums viegls - slikti... vienkārši, tu esi tāds pats kompleksains īdētājs un neveiksminieks kā vēl te daži, kuriem viss un visi ir slikti, visi ir stulbi (izņemot pašu, protams), bet pretī neko jēdzīgu likt nevari.

A par uguņošanu - arī pirms kovida bija vietas, kurās uguņošanas nebija - 2020.gada sagaidīšana Kijevā, piemēram. Tas nav nekas tāds, bez kā nevarētu iztikt...

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Vēl labāk būtu ar ZKoreju salīdzināt tieši tikpat labi piemērojams.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 0 Atbildēt
darklight Reģ.: 29.10.2013
4 0 Atbildēt

Katru reizi, kad tas draņķis atver muti, kādam taču vajadzētu viņam atgādināt, cik liels ir paša nopelns pie tā, ka mēs esam, kur esam.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 1 Atbildēt

Uz organismu ilgtermiņā............ tak to neviens nevar pateikt. Tieši vakar Ponasenkovs intervēja vienu virusologu, viņš teica "kādas sekas, blakusefektus izraisa to varēs konstatēt pēc 10 gadiem, bet šajā brīdī jebkuras vakcīnas esot OK lai novērstu vīrusa izplatību"

Bet Serbija jau organizē vakcīnu tūrismu un viņi jau 2 miljoni no 7 miljonu iedzīvotājiem esot sapotējuši. 1,5 miljoni ķīnieši piegādājušī +Sputņik, rietumu vakcīnas minimāli piegādā

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Tas bija 650tajam

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Krieviem pagaidām nav reālā piedāvājumā šo komercčarteru.Kā arī, diez vai uz tām dažām valstīm,emirātus un ameriku par 1,8k/gab ieskaitot, kāds lido tieši pēc sputņika.Pēc faizera gan diezgan reāli.

Serbija kko "organizē"- da vnk nav kas izp/is tos kuņus.Plet, viņi "sev" kko izkauca uz citu rēķina, ka oii,vaiiii,sprāgstam nost- aber tagd paskat ko,pisnesmeņi ujevie.Visur visa trūkst, bet aizkadrā visi visu tirgo! Tas, ka daži augsti stāvoši "eiropejieši" esot dūrušies pie krieviem, drīzāk ir krievu propaganda un individuāli gadījumi.Diezin vai "europas" pislonim pašlaik kko reāli dod "atzīme" vai lohpase par sputņiku- ja nu vienīgi publisku Loha tēlu.Bet pamatu pamatā vieni vienīgi meli,demagoģija un kardināli atšķirīgas iespējas izredzētajiem vs lohiem.

Tas pats eu lēmums par astru- nu Cik tad var, nu tak jau 36x lēma, 69x testēja.KAS izmainījās kopš beidzamās jezgas pirms nedēļas?? Tur kādi jauni testrezalti ienāca, vai ko? Suuds tur ienāca.Grūti iedomāties, ka ir kāds reāls Lohs, turš "tic", ka augstais eukonsīlijs "šodien pl18" konkrēti paziņos, ka asstra nav derīga vai piestādīs vēl sazin kādu sensāciju.Nē, tur viss būs kā parasti- cien lohi, atkārtoti paziņojam, ka jūs esat Lohi! Kam un par ko šis te lohteātris- acīmredzami,lai padarītu lohus par vēl lielākiem lohiem un patiesā labuma dalītājus par vēl jo vairāk ietekmīgiem.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Šeit gan nav īstais topiks, bet Serbija veic politiku ar lavierēšanu starp lielvarām. Viņa ir kandidāte lai iestātos ES, vēsturiskā saikne ar Krieviju un šobrīd vēl tur ir pamatīgi ievilkta Ķīna. Tas ļauj viņai parādīt, ka ir reģiona lielvara. Šajā vakcīnu jautājumā tas labi redzams. Kosova tak satraukusies, ka Serbija organizē vakcināciju arī Kosovas apdzīvoto serbu rajonos. Melnkalne, Maķedonija pateicās par dāvinātājām vakcīnām, kamēr Eiropā neko īpašu nepiegādā un Bosnijas serbi automātā nāk līdzi, tos novakcinēs kā nemetas. Nu un tas pateicoties sadarbībai ar Ķīnu un Krieviju, abu vakcīnas sāks ražot Serbijā uz vietas. Papildus vēl esmu dzirdējis par vienu ķīniešu megaprojektu lai savienotu Donavu pie Belgradas ar Egejas jūru pie Salonikiem. Tas Ķīnas kuģiem, precēm ļaus ātrāk nokļūt centrāl Eiropā. Bet nu tas tāds diezgan ambiciozs plāns, jo ķīnieši jau gribēja Nikaragvā analogu Panamas kanālam, bet tur nekust no vietas. Šitas vēl sarežģītāks projekts.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Jā,protams.Īstais topiks nav un nebūs.Visi lavierē,tirgo,melo un katrs kampj ko var.Viegli/būt ir vienīgi Lohiem- viņiem vnk piestādīs rēķinu.Tsk, par šodienass veikaklu sturmēšanu- jaunnopirktās apakšbikses jau parīt visdrīzāk būs itin dziļ jānovelk.Labi, ka astra reabilitēta,cirks var turpināties ar jaunu sparu.

Kāds tur ķīniešu projekts tajā serbu donavā- tas grāvis taču drīz izžūs sauss.Reku turks aizvakar paziņoja, ka viņš Raks.Un tas točna izraks- par spīti visiem,krievu ieskaitot.Po/uj, vai tur tā konstantinōpole pēc olām smirdēs vai melnā jūra izžūs kopā ar visiem krievu un pārējo lohu karakuģiem.Iemesls skaists- bīstamās kravas un (bezmaksas) kuģu kustība apdraud bosforu.Aizkadrs- tuvākajos 20g nopelnīt 60 miljardus un parādīt vidējo loceklti itin visiem.Vēl sekos arī mošejas un atbildes tempļi- lohiem un atejistiem būs kārtējā "brīvā eizvēle".

Veikalu sturmētājiem jāpasteidzas- kamēr viņi aiz sajūsmas čurāja karstu uz suecas globusu,tamēr globālais jūras konteineru transports ir sajucis prātā un ķīniešu preces ceļas cenā ar katru dienu.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt
GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Līdz galam neizlasīju, bet kopumā, starp citu, diezgan sakarīgs raksts šoreiz...

Viena piebilde - "Arī šobrīd Latvijā tie paši informācijas līdzekļi un portāli, kas ļaudis baida ar šausmām no Covid–19 nāves, turpat blakus tikpat lieliem virsrakstiem apraksta iespējamās blaknes no vakcīnas." Pēc šī sanāk, ka meinstrīma mediji nemaz tik angažēti un valdības stabulē pūtoši nav. Galu galā, vadošie LV uzstāja tieši uz Astra Zeneca. Nu, par to baidīšanu, protams, smieklīgi...

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

JAP, Apinis iesprindzis, arī visu neizlasīju. Bet, bet........ viņš galvenās tēzēs uzrakstīja to, ko es šeit gadu atpakaļ prognozēju. Latvija ar Covid krīzi netiks galā, man liekas, šajā pašā topikā. Viss ir likumsakarīgi

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Apinis, kā jau popozicionārs. Lamā valdību. Tāds viņam liktenis.

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
2 2 Atbildēt

Kāda krīze. Krīze ir jūsu galvās. Kā var gadu no vietas baidīties no kārtējā gripas paveida.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
5 1 Atbildēt

Kurš ta baidās? Paveicies, ka vīruss nav bīstamāks par gripu, bet nepatīkamāks un 10x lipīgāks gan.

Te no maskām vairāk baidās, bērni vemjot un pieaugušiem brilles aizsvīstot.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Pēc kuriem datiem ir tas 10x lipīgāks? Nez, cik lipīga būtu gripa, ja tai arī uzskaitītu "bezsimptomu" slimos? Kā vispār var rēķināt salīdzinošo rādītāju no datiem, kas nav līdzvērtīgi?

Kas smagāks - litrs sālsūdens vai litrs cukurūdens?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Nu ar gripu ilgi apkārt nepavazāsies tā kā ir lipīgāks. Nu un tas ka ierobežojumu dēļ gripa tikpat kā uzzuda arī par kaut ko liecina. 10x lipīgāks un 10x nāvējošāks parēķinot kaut uz mirušo skaitu. Nav jau nekāds brīnums, dabiskās pūļa imunitātes pret to nav.

PVO un vēl citi izplata šādas muļķības:

www.france24.com/en/20200413-who-says-covid-19-is-10-times-more-deadly-than-swine-flu

www.hopkinsmedicine.org/health/conditions-and-diseases/coronavirus/coronavirus-disease-2019-vs-the-flu

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Kur sagrābstījies tās muļķibas, ka ar gripu "ilgi apkārt nepavazāsies"?! Un kā vēl vazājas - jeb tev liekas, ka gripai ir tikai smagie gadījumi ar augstu temperatūru un gultas režīmu?

Kā jau esmu iepriekš minējis, nav datu, kas apliecinātu, "ka ierobežojumu dēļ gripa tikpat kā uzzuda". Tieši otrādi - netiešie pierādijumi liecina, ka izzudusi ir tikai gripas, kā slimības cēloņa, uzrādīšana diagnozē, aizstājot to ar Covid (iespējams false) positive PCR testa rezulātu. Papildus iespējama cēloņsakarība starp nezināma apjoma koronavīrusa klātbūtni un vispārīgiem respiratorās slimības simptomiem tiek analizēta tikai ļoti retos smagos gadījumos.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Nu tad iesaki kā atšķirt slimības, ja gripu ārsti nemàk atšķirt, covid arī ne un PCR testi nederot. Izrādās visi ir simulanti. Atgriežamies viduslaikos ar žņaudzējiem un vājoņiem. Jaunas slimības nevar būt tas taču nav iespējams.

》jeb tev liekas, ka gripai ir tikai smagie gadījumi ar augstu temperatūru un gultas režīmu

Jā tā liekas, ja vien nesadzeras zāles tad apkārt nepavazāsies. Tā kā pret gripu ir pūļa imunitāte tad tāds asimptomātiskais ir mazāk bīstams. Ģimenē un darbā arī novērots, ne jau visi ar gripu izslimo pat ja bijis kontakts ar slimnieku.

darklight Reģ.: 29.10.2013
4 0 Atbildēt

Tieši pretēji. Galvā viss var būt kārtībā, bet ja man jāstaigā ar caurām biksēm, jo valdība neļauj nopirkt, tad tā ir krīze.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Mediji nospēlēja savu lomu.

Te nu bija tas gadījums, kad bija jābūt kaut kādai kopējai informēšanas politikai.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 1 Atbildēt
GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Vecuma marasms nenāk viens. Turklāt jocīgi, katoļiem taču ir nemaldīgais pāvests, kurš, savukārt, pats ir vakcinējies un arī citus aicina to darīt. Sanāk, ka kardināls saka, ka pāvests nemaz tik nemaldīgs nav...

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Ārstēties ir izjaukt makaronu briesmoņa plānus un tas nav pieļaujams. Ir jāmocās līdz nāvei, paveicās tiem, kas jau ar invaliditāti piedzimst tiem jau vieta garantēta. Lai seko sektantiem, dabiskā atlase kopumā uzlabos genofondu.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Genofonds jau uzlabojas, bet tie ir ateisti kas no tā attīrās...

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Kā tad

Bet neesmu atejists ne ateists.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Mjā... Klīst baumas, ka cilvēkiem, kas nāk uz vakcinēšanos, bijis zināms nervozums un paugstināts asinsspiediens. Arī tādiem, kam tas agrāk nav bijis.

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
1 0 Atbildēt

Es brīnos ka garīgi slims cilvēks kopš 2004. gada šeit brīvi raksta un neviens to nav pamanījis un netiek sniegta palīdzība no psihoneiroloģiskās slimnīcas puses. Šis ir tas variants - bezsimtomu. Bet tai pat laikā skaidri redzams ka ir smagi slims, domāju ka testi istabā ar četrām mīkstām sienām un balts krekls ar garām piedurknēm teikaim uz 2 mēnešiem to bez šaubām apstiprinātu.

darklight Reģ.: 29.10.2013
4 0 Atbildēt

Es Raimi atceros no baigi seniem laikiem un dažādiem forumiem. Un nezinu - esmu pieradis vai tā ir - bet pēdējos pāris gadus man šķiet, ka viņš ir daudz sakarīgāks palicis.

iciks Reģ.: 29.05.2013
1 0 Atbildēt

Kā man viens foruma vecmeistars teica, agrāk te viss notika tā - Raimi, ej dirst! Bez garām ceremonijām. Tagad visi ir pieklājīgi un tā vairs nedara, lai gan, jāatzīst, ka viņš ir viens no foruma kaitinošākajiem kadriem.

darklight Reģ.: 29.10.2013
3 0 Atbildēt

Pie zobārsta arī pilnīgi veseliem cilvēkiem sirdsklauves piemetas un asinsspiediens gaisā

Chalenger Reģ.: 31.12.2020
2 1 Atbildēt

esmu par viedokļu dažādību

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
1 1 Atbildēt

nū, tagad jau zobārsts iedur ar adatu nomierinošu līdzekli un nesanāk vairs baidīties

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 0 Atbildēt

Cilvēki ir saklausījušies stāstus par Astra Zeneca un tāpēc viņiem, iespējams, arī ir uztraukums un paaugstināts asinsspiediens.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Ā, tiešām,točna, informācija par lohvalstu attiekšanos no AZ vai tās pielietojuma ierobežošanu taču bija vistīrākā dezinformācija.Tāpat par to, kā europas augstierēdņi un tiem padotie zemākie klauni visu pavasari pa 3x un 7x to mērīja,ostīja,garšoja un vērtēja.Katrreiz izraisot ažiotāžai līdzīgu parādību massu līdzekļos un cilvēku (pat veselo) prātos.Tagad šos pašus lasītājus sauc bezmaz par garīgi slimiem. Pat pdf tabele bij sastādīta ar skrupulozi uzskaitītu simptomu sarakstu tieši par AZ. assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/975786/COVID-19_AstraZeneca_Vaccine_Analysis_Print.pdf Labprāt ieraudzītu ko līdzīgu arī ar "pārējām"- kur ir?

Skaidrs ir vairāk/kā- pēc iesp plašākām indivīdu massām ir jāizjūt Pazemojuma stāvoklis.Vienalga kādā veidā.Viens nevar nopirkt stringus, cits automašīnu,vēl kādam liegts apmeklēt skolu,pirti un sportazāli.Atlikušajiem jāstāv rindā pie visām iespējamajām ieejām,utttt. Indivīds nedrīkst pat ne iedomāties, ka turpmāk varēs kko izvēlēties.Durs TO, kas būs pie rokas.Vienīgais pamata princips- ausīm jābūt saspicētām un biksēm nolaistām 24/7, tālāka info sekos.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Nu superlohs jau nav informēts, ka vakcīnām joprojām ir 3 izpētes fāze tātad, ja vēl kādas blaknes tad tās ir jāpieraksta saraksta beigās. Tikai garīgi slimiem ir problēmas to uztvert un ceļ paniku.

Sputnik v žopu vispār izskatās pēc indes:

45 no 16 427 vakcinētajiem un 23 no 5435 placebo grupas bija nopietnas blaknes.

3 mirušie vakcinēto grupā un 1 mirušais placebo grupā. Nemaz nav korelācija saredzama ne ņemot vērā, ka abas grupas domāja ka ir vakcinētas?

Ja šo pārrēķina uz AZ vakcinēto skaitu tad ar Sputnik būtu jau 30 000 mirušo no vakcīnas.

Šis laikam izskaidro atipisko mirstību Krievijā 2020. gadā, kas neesot no Covid tad jau būs no vakcinēšanās.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Lūk mums ir sazvērestības teorijas definīcija. Skaidra un vienkārša. f9.pmo.ee/heBeRU9f5hjKoqOcrCB7o8zLDz4=/1300x0/smart/nginx/o/2021/04/07/13716389t1h3de8.png

Kas ir pirmais, kas nāk prātā, atbilstošs šai definīcijai?

Man: lv.wikipedia.org/wiki/R%C4%ABdzenes_sarunas

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 4 Atbildēt

Sazvērestības teoriju varētu apgāzt ar vēl labāku sazvērestības teoriju. Nu, kā vakcīnām vai medikamentiem, attiecīgie receptori tai publikai ir un zinātnisku informāciju pretī neņem.

SVIESTS. Tātad - pretCOVIDa pasākumi tiek SPECIĀLI sabotēti, ražojot visādus pusloģiskus noteikumus un laiku pa laikam uzbudinot patērētajus ar noteikumiem, ko tik visu viņi NEVAR nopirkt, ar lielām biroju algām Latvijā, svētkiem restorānos Francijā, kur tautai ieeja liegta, vārdu sakot SVIESTS, turot patērētāju tāda nervu štīmītē, lai tas sāk dirsties, ne sūda neievērot un PATS, domādams, ka baigi protestē, tik dzen savu valsti vēl lielākos parādos un tik attālina COVIDa kontroli. SVIESTS.

Astoņi simti klāt! Nu, kas tas ir!!!!

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

"Astoņi simti klāt! Nu, kas tas ir!!!!"

Tas ir nezināmas kvalitātes PCR testu ģenerēts cipars. Zināms ir, ka tajā ir iekļauts milzīgs (bet nezināms) false positive īpatsvars, kurš palielinās, samazinoties patiesajam pozitīvo skaitam. Attiecīgi ir zināms, ka nekas nav zināms, izņemot to, ka propagandai šis neko nenozīmējošais cipars tiek piesaukts pilnā sparā.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Bet rādās tas "false positive" ir proporcionāls tātad cipars der. Tas tik tavās iedomās "patieso pozitīvo" skaits samazinās. Nu nav tāds patiesi vai nepatiesi pozitīvs, tur kļūda nav, ja paraugā nav vīrusa tad arī tests ir negatīvs. Cietumi arī pilni ar false positive notiesātajiem.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 0 Atbildēt

No visiem veiktajiem testiem pozitīvi bijuši 3,1 %. SPKC iepriekš skaidroja, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 4% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Es arī šo sākumā nesapratu, pēc vairākām <4% dienām lasīju un domāju - nu, ko viņi tur muld. Tad vienu vakaru pieleca. Skaties nevis uz procenta skaitli, atslēga ir vārdā "rādītājs". Tobiš, būtisks ir procents no saslimušajiem, jo pēc tā ir pieņemts noteikt, vai slimības izplatība ir uzskatāma par strauju un nekontrolētu, tāpēc mēs monitorējam šo rādītāju... kaut kā tā, vienkārši, neveiksmīga teikuma konstrukcija.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

darklight rakstīja: Tieši pretēji. Galvā viss var būt kārtībā, bet ja man jāstaigā ar caurām biksēm, jo valdība neļauj nopirkt, tad tā ir krīze.

www.facebook.com/dzinsubaze

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Starp citu, draugs pirms pāris dienām dabūja vakcīnu, neesot nevienā prioritārajā grupā. Iemesls gaužām vienkāršs - ļoti daudzi ir atteikušies no Zenecām, kā rezultātā (to pat Apinis rakstīja, ka diemžēl nāksies daudzas Zeneca pudeles izmest ārā) ģimenes ārstiem ir vakcīnu pārpalikums. Tad nu, lai nelaistu zudumā, tie, kas nav baigi birokrātiski noskaņoti, apzvana visus pacientus. Un te nu, protams, kārtējais jautājums, kāda jēga ir gan no tā vakcinātcijas biroja, gan manavakcina.lv? It kā jau sludināja, ka vakcinēties varēšot tikai caur to lapu un attiecīgi tikai tie, kam pienākas...

mefisto Reģ.: 22.05.2017
2 0 Atbildēt

Esmu saņēmis Astras pirmo poti pirms 9 nedēļām. Jā, divas dienas pēc injekcijas bija grūti (viegla temperatūra, nespēks, lauza kaulus), bet pēc tam viss ok. Uzskatu, ka visas vakcīnas pa lielam ir līdzīgas. No Astras trombožu riska baidās, jo cilvēki nesaprot matemātiku, statistiku... Dzīvē darām daudz riskantākas lietas un par to nedomājam. Vakcīnas gadījumā riski ir ļoti niecīgi, bet paredzamais ieguvums daudz lielāks.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
5 3 Atbildēt

Nepiekrītu galīgi. Kur valdības līdzjūtības apliecinājumi mirušo tuviniekiem? Kaut kāds bullšits uzskatīt par uiņu atsevišķas nāves, slavinot ieguvumus

mefisto Reģ.: 22.05.2017
2 0 Atbildēt

Kam tieši nepiekrīti?

Lielbritānijas gadījumā no 18 milj vakcinētajiem bija ap 30 trombožu gadījumi, no tiem 7 nāves. Pietam nav pierādījumu par tiešu saistību. Cik cilvēki Latvijā aiziet bojā peldoties, makškerējot uz ledus...Pārgalvīgi braucot ar saviem jaudīgajiem auto...

Riski saslimstot ar Covid ir augstāki.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 2 Atbildēt

Tio raksta cilvēks, kurš vēl nesen tepat rakstīja, ka tie, kam lemts, aizies, galvenais, lai pašu neierobežo un ekonomiku nečakarē... Kad pats apoloģēji ļaut cilvēkiem mirt no civud, bet ieguvums būtu nečakarēta ekonomika, tad bija OK. Tāda dubulta morāle sanāk.

Un kādas valdības? Latvijā neviens no vakcīnas nav nomiris.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Izlasi kādas blaknes ir aspirīnam vai paracetamolam. Tas ka saraksts ir garš nenozīmē, ka tās blaknes ir saistītas.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 2 Atbildēt

Tad kad Kasiņam vairs nestāvēs un būs sieva ar pirkstiem jāapmierina, viņš Viagru arī nepirks. Jo ir taču iespēja nomirt un neviens neuzņemas atbildību... un valdība neizteiks līdzjūtību.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
3 1 Atbildēt

Мудак ты Man viss būs brīnišķīgi.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Мудак, не мудак, bet reālists gan esmu un realitātē ap 50% vīriešu pēc 50 gadiem ar TO ir problēmas, un procentuālais ar gadiem pieaug progresijā... es gan novēlu, lai tev tiešām "viss ir brīnišķīgi", ne tā kā ar humora izjūtu, empātiju un spēju paskatīties uz lietām tālāk par savu degungalu...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Tieši zināmo un pierādīto blakņu dēļ nelietoju aspirīnu un izvairos lietot paracetamolu - ieguvums neatsver blaknes. Salīdzinošais arguments sanāca labs!

Parcetamols vispār ir medikaments, kura galvenais pielietojums ir, lai nomāktu simptomus un varētu vazāties apkārt slims, aplipinot citus.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Kā vispār šo indi vēl drīkst ražot, ārpāc:

Retos gadījumos (mazāk nekā 1 no 1 000 cilvēkiem) rodas izsitumi uz ādas un citas alerģiskas reakcijas. Ļoti reti (mazāk nekā 1 no 10 000 cilvēkiem) novērots elpas trūkums, atsevišķos gadījumos – bronhu spazmas. Iespējamas asins sastāva izmaiņas (piem,trombocitopēnija un agranulocitoze), tomēr nav tiešu pierādījumu, ka šīs blakusparādības izraisījis paracetamols.

Agranulocitozes simptomi ir augsta ķermeņa temperatūra, drebuļi, sāpes rijot, rīšanas grūtības, mutes un deguna dobuma, kakla, kā arī dzimumorgānu un tūpļa apvidus gļotādas bojājumi. Ja jebkādā veidā pasliktinās vispārējais veselības stāvoklis vai rodas sāpīgi gļotādas (īpaši mutes dobuma vai aizdegunes) bojājumi, jāpārtrauc zāļu lietošana un jāgriežas pie ārsta.

Trombocitopēnija palielina asiņošanas risku (var rasties sīki asinsizplūdumi ādā un gļotādā).

Ja novērojat kādas blakusparādības, kas šajā instrukcijā nav minētas, vai arī kāda no minētajām blakusparādībām izpaužas smagi, lūdzam par tām izstāstīt ārstam vai farmaceitam.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

"Uzskatu, ka visas vakcīnas pa lielam ir līdzīgas."

Nu lūk, te arī galvenā kļūda. Nav visas vakcīnas līdzīgas - pašos pirmsākumos vakcīnas bija novājinati vīrusi. Tagad - gēnu inženierija. Pret Covid šobrīd apritē ir mRNA un Adenovīrusa vektora vakcīnas. Zinot atšķiribu, es negribu būt mRNA eksperimentu trusītis, bet neiebilstu pret Adenovīrusa vektora vakcīnu. Nelaime tajā, ka man pašlaik neviens nedos to, ko gribu, bet varu dabūt tikai mRNA (tai skaitā AZ), kuras daudzi negrib, jo zina atšķirību, tādēļ arī ir pārpalikums.

mRNA tehnoloģija ir "bērnu autiņos" un tās pielietojuma ilgtermiņa sekas nevienam nav zināmas. Neesmu tik vecs, lai satrauktos tikai par zināmajām īstermiņa blaknēm. Ne velti - bērniem šīs vakcīnas izmantot neļauj. Un AZ pat jau rekomendē tikai pēc 60 gadiem - t.i. kad prognozējamais atlikušais mūžs jau vairs neliek saraukties par ilgtermiņa blaknēm.

Manā bērnībā "topā" bija antibiotikas - un dakteri tās grūda saviem bērniem bez ierobežojuma, visus, kas izturējās piesardzīgi, saucot par tumsoņām. Tagad kaut kā zinām, ka antibiotikas tomēr ir jālieto piesardzīgi, apzinoties to neizbēgamās blaknes (baktēriju rezistances audzēšanu un neizbēgamo organisma dabiskā mikrofloras līdzsvara izjaukšanu). Zinām, ka ja tomēr nākas - tad antibiotiku kursam paralēli jālieto probiotiķus. Bet tiem, kuru veselība tika neatgriezeniski sabojāta, kad to visu vēl nezināja, neviens vairs zaudēto neatgriezīs. Bet argumenti toreiz bija visi tie paši...

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
1 0 Atbildēt

AZ tak nav mRNA vakcīna! Tā ir kā reiz adenovīrusa bāzētā

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Hmmm... Tiešām. Mana kļūda. Pladies par labojumu. Tad atliek tikai uzzināt vai man ir vai nav jāvakcinējas

mefisto Reģ.: 22.05.2017
0 0 Atbildēt

Vakcīnas mērķis ir radīt imūno reakciju. Nu nevar tur būt nekādas ilgtermiņa sekas no proteīna daļas. Pietam, mRNA tehnoloģija ir vismaz 10 gadus pētīta.

Pietam, kā jau minēja Astras vakcīna nav mRNA, bet "klasiskā" tipa.

Vakcīnu nedod bērniem, jo pētījumi nav veikti ar bērniem. Lai zāles varētu dot bērniem, ir jāveic papildus pētījumi, kas arī notiek šobrīd (cik lasīts).

AZ rekomendē atsevišķas valstis pēc 60 g.v. dēļ potenciāla trombožu riska un tās valstis, kuras var atļauties citu ražotāju vakcīnas. Kā jau minēju, tas risks ir tik niecīgs, ka tur par nav ko diskutēt.

AB stāsts ir citāds un pārāk gari jāraksta. Īsumā - zāles ir tik efektīvas, ka to plašā, nekontrolētā lietošana pa labi, pa kreisi ir radījusi baktērijas, pret kurām nedarbojas gandrīz neviena AB. Probiotiķu vienlaicīgai lietošanai nav lielu ieguvumu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Tev ir kaut nojausma, ka "vismaz 10 gadus pētīta" tieši to arī nozīmē - bez jebkādas izpratnes par ilgtermiņa sekām. Antibiotikas, ar kurām daudz dzīves tika sabojātas pagājušā gadsimta beigās, lietojot kā modes kliedzienu, tajā brīdī bija zināmas tūkstošiem gadu "tautas medicīnā", ~100 gadus pazīstamas modernās medicīnas izpratnē un vairāk kā 50 gadus sintētiskā izpratnē/izpētē.

Es ļoti skeptiski skatos uz visu gēnu inženieriju, kas jau notiek ārpus laboratorijām - manā skatījumā tur ir ļoti par daudz nezināmo, lai izmantotu praktiskā pielietojumā. Tie paši ĢMO - kamēr tiek ģenerētas pasakas par to, ka izaugs ragi ēdot, ir pazudusi diskusija par lietām par ko patiešām vajadzētu satraukties - piemēram, ka ĢMO un 5G ir problēma bitēm, nevis cilvēkiem. Un tad, kad bišu problēma kļus par plašakai sabiedrībai pamanāmu cilvēku problēmu, jau būs par vēlu.

"Probiotiķu vienlaicīgai lietošanai nav lielu ieguvumu."

Tu ļoti maldies. Jā, vesels cilvēks var izturēt pareizi dozētu antibiotiku kursu bez probiotiķiem un pēc tam bez pamanāmām sekām atjaunot organisma normālu darbību. Bet ir ļoti maz pilnīgi veselu cilvēku un zinu tādus, kas antibiotikas var ietot tikai kopā ar atbilstošu probiotiķu kompleksu, lai neiedzīvotos nopietnās problēmās.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

》Antibiotikas, ar kurām daudz dzīves tika sabojātas pagājušā gadsimta beigās

Sabojāja dzīvi, jo izdzīvoja? Tiešām briesmīgi, lidojošais makaronu briesmonis par šo atriebsies.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Nu pag, nu kā,nu kaa ta taa..Tas taču pilnīgi dabiski- regulārais aparāts strādā ikdienā, bet jebkurā nestandarta gadījumā ir jāveido attiecīgs Birojs.Lōģiski.Labāk vairāki, nu mazums kas.Katram savs.Sen nav arī kāda izmeklēšanās un/vai uzraudzības Komisija bijuse izveidota un taa.Jā.

Reku, paskat, Eiropejieši uz pillu klapi tagd veido katrs/savus tos zaļos/digitālos.Kas mums- tikvien kā šodienas amatpersonas prognoze.Ka "mēs" visdrīzāk būsim "pēdējie".Pat ne malējie vai beidzamie.Pareizi, nekuj nekur ne skriet.Ko tur tie kkādi tie austriešu muldoņas jau ziemā kladzināja,nav ko baumas klausīt.Jāpasskatās.Kā veidos? Da kaut kā gan/jau.Mums eveselība un datubāzu savietojamība taču nav īsti likvīda,jāsāk "būs" ar to.Kas to veidos?Nu pag, nu vai ta mums nav privātais sektors ar digitālu pieredzi? Ir! Reku, cilvēkiem pieredze visos kontinentos.Tāpat nekur nav emigrējuši arī iepriekšējie "veidotāji".Tiem pieredzes vairāk nekā jebkad agrāk.Bet nau laika.Būs Jāsteidzas.Nu ka jāsteidzas- vai ta Jūs kāds kko rēķiniet? Aizmiedz acis un mauc.Brīvdienās, naktī, no mājām,attālināti,pietuvināti- gan jau izturēsim.Ja (šoreiz) būs/būs,ja nee, nu tak kam negadās.Mēs taču zinām, tas nav viegli.Izmaksas? Phe...

Kapc uzreiz ārā jāmet- reku, tam Bajāram vajg pārdot.Lai tagd pats ēd, ko ievārījis.Vietējie lohi kūtri uz izstāžu zāļu apmeklējumu- a priekš kam ta mums ir eir boltiks??

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Būtībā Briselē spriež par visa bloka zaļo sertifikātu: kā ceļošanas atļaušanas iemesls varētu būt: 1. Negatīvs Covid19 tests 2. Izziņa par izslimošanu, 3. Izziņa par vakcināciju. ( jebkas no uzskaitītā )

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Manuprāt, adekvāti risinājumi

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Cerams, līdz jūlijam ieviesīs. Gribu uz Bavāriju vasarā aizšaut.

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
2 1 Atbildēt

paga paga, nupat uztaisīja parlamentāro izmeklēšanas komisiju

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt
650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Jā.Brisselē sprierž ne pa jokam.Vēl aizmirsi antivielas norādīt.Drošvien būs skaistumKonkurss- KAS tagd ir/būs prioritārs.Izslimošana,antivielas un/vai vakcinācija.Ko/kas mums "dod".Atceramies retorisko jaut.- kapc vienas tās visgudrākās tautības pārstāvji nenodarbojas ar sportu.Tapc, ka tas viņiem Neko "nedod".Komissijas ies vaļē nepajokam,pag.Nepavelti plašās saziņas līdzekļu komissijai nupat algas bij jāuzlabo.Tā ka, ja nu kādam kas sakāmss,virieniet muti žiglāk.Kamēr iespējams.

Kā arī,reku vakardienass PriekaVēsts.Ko euroiedzīvotājiem pateica europeān cilvēktiesīb ties.Tā i vien ritīg Lāb Ties.Jūs vis Loh būs turmut ciet unt vilkt to biks nost ! Ja!

-ā,da, nupat ar neviltotu prieku tiek ziņots- 4gab krievi no sputnieka nolikuši ķelli.Kosmossā, tā teikt, aizbraukuši.Jo Aizparīt kāreiz kosmonautikass diena.LVLohi tagd visu d spierdīs- kass labāk.Kā To labāk noformulēt.Vai nosprākt no kovida, vai vienkārši pirms nosprākšanass passpēt saņemt Poti.Ar komissiju te laikam nepietiks.Prassās sassaukt Valodnieku ārkārtass kongressu.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Sievas vecāmamma ir 92 gadus veca pilnīgi noteikti šķauda virsū covidšovam un nevakcinēsies. Lūk, tā

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
2 0 Atbildēt

Un ko tas pierāda? Mans vectēvs - 95 gadi - vakcinējās, (jo grib, lai mazmazbērni braucot ciemos) bet vecmamma - 94 gadi - nē. (jo viņai 'grāmatā' tā esot rakstīts. Kādā grāmatā, to izdibināt neizdevās)

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

To, ka mums foršas vecmāmiņas

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Ā, ja vecmāmiņa vakcinējas, tad viņa vairs nav forša, ja?

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
1 0 Atbildēt

Manas domas. Ja cilvēks grib vakcinēties - uz priekšu. Turpretī, ja negrib - nekādas uzspiešanas vai pārmetumu. Pilnīgi brīva izvēle. Spēcīgam organismam lielā vecumā patiešām vakcīna var būt lieka.

Es gan neredzu ieguvumu, ja cilvēks vakcinējies. OK, varbūt vienīgi pasargāt no iespējamās nāves smagas slimības gaitas gadījumā. Arī vakcinētais var slimot ar covid. Viņu nekādi neapdraud nevakcinētais utt. Joprojām jāpiedalās masku šovā.Joprojām jāievēro distanci utt. Tīri psiholoģisks ieguvums.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 1 Atbildēt

Par pirmo rindkopu kopumā var piekrist, tikai "lielā vecumā" tu nekad nevarēsi zināt, cik tas organisms patiesībā ir stiprs. Tur diezgan liels risks ir arī stipriem organismiem. Jā, piekrītu, ka kopumā vakcinācijai ir jābūt brīvprātīgai, diskusija vienīgi varētu būt par mediķiem, kas strādā slimnīcās un varbūt vēl kādām grupām. Jo es gribētu, lai pēc iespējas vairāk tiktu samazināts risks, ka mani vai kādu no maniem tuviniekiem, īpaši riskantos, slimnīcā aprūpē inficējies personāls un to pielaiž. Paziņam mamma nomira no kovid, kuru viņa dabūja slimnīcā.

Par otro īsti nebūs taisnība. Vakcīna nepasargā tikai no nāves smagas gaitas gadījumā, bet arī pašas smagās gaitas. Jā, inficēties var, bet tā iespēja, un attiecīgi arī iespēja vīrusu pārnest, ir mazāka. Jā, nevakcinētais vakcinēto neapdraud, tikai tik tālu, ka palielina risku kļūt infekciozam, ja pats tāds ir.

Kas attiecas uz "masku šoviem" - pirms pāris dienām runāju ar klientu, kurš ir koalīcijas partijas Saeimas deputāts (nekad neesmu par viņa partiju balsojis). Kuluāros jau sen runā par to, ka vakcinētajiem varētu ļaut nevilkt maskas. Problēma ir tajā, ka nevakcinētie tad bļaus par genocīdu, diskrimināciju un cilvēktiesību pārkāpšanu. Sak, ja nav mums, lai nav arī viņiem. Līdzigi kā to dara geji, kuriem neļauj precēties. Tas ir diemžēl politisks, nevis racionālos un epidemioloģiskos apsvērumos balstīts lēmums.

Chalenger Reģ.: 31.12.2020
0 1 Atbildēt

nu ja nekur ārā neiet, tad nav jēgas

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Lūk, Tg24,2021. gada 9. aprīlis- interesanti,tur esot apzināts pasākuma ienestais "patiesais labums":

"Tūrisma... samazinājums Itālijā 2020. gadā ir 53 miljardi, 1/3 no zaudējumiem radījis patēriņš restorānos , picērijās, restorānos vai lauku mājās,kā arī ielu pārtikas un svētku suvenīru iegādei.". ... pamatojoties uz Isnart-Unioncamere datiem..

...Salīdzinājumā ar 2019. gadu attiecībā uz brīvdienu ceļojumiem kritums ir dramatisks (-44,8%)...Biznesa ceļojumu lejupslīde ir vēl ietekmīgāka (-67,9%)...atvaļinājumu tēriņi pārtikai samazinājās līdz 17,5 miljardiem,kas ir par 58% mazāk,vismazākais desmit gadu laikā...

...ierobežojumi smagi (ietekmējuši) 360 tūkstošus bāru, restorānu, picēriju, konditorejas veikalu un lauku mājas Itālijā...bez tūrisma ir apdraudēti arī 5266 Itālijas ciematu tradicionālie pārtikas dārgumi, kurus lauksaimnieki glabā paaudzēm...

BET- šajā sarežģītajā scenārijā...ir pagrieziena punkts...ES vakcinācijas pases ierašanās plānota 2. jūnijā, ko izvirzīja tūrisma ministrs...

-pie mums gan jau šī pase "ieradīsies" attiecīgi 4.maijā un/vai 18jā nov..Nav pat svarīgi, kurā gadā.Doktors Klauss gavilē,viss notiek.Lasiet daiļliteratūru.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Latvijā pagājušā gadā vidējā alga pieauga par 6%. Kruta.

Tā kā labi tām valstīm kam tūrisms bija ar negatīvu zīmi. Iekšējais tūrisms dod lielāku labumu.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti