Šofera dienasgrāmata.

gunbox Reģ.: 23.12.2016

Uzmeikošu vēl vienu spama vietu, kur padalīties par šofera dienu. Būtu forši, ja šeit nediskutētu bet vienkārši iemetam stāstu, cik "patīkama" Latvijā ir braukšanas kultūra.

1.. 57 58 59 60 61 62
Conqueror Reģ.: 15.10.2002
2 1 Atbildēt

dīvaina tabula un dīvaini eksperti, kas to sastādījuši

Aigars1981 Reģ.: 23.01.2026
1 0 Atbildēt

Par braukšanas kūltūru nu jā,bieži sanāk braukt jau gadiem Igaunija,Čehija, Polija ,Vācija ,un ja ta baigi piedomā tad šķiet īpaši pie Mums uz ceļa tā kūltūra nu tā pamatīgi pieklibo ,tikai kapēc-vai Esam pieraduši dzīvot pāri saviem līdzekļiem maksājot sodus ,vai diemžēl ta tāda Mūsu tautas kūltūra un Es par Sevi ar jo nu varbūt pat inttensīvā dienas grafika dēļ ,bet varētu tak mierīgi pārvietoties ,bet nē gan jau saies tik jāmauc🫣🤣🤣🤣🤣

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
4 0 Atbildēt

Nekāda sakara ar sodiem - izteiktu agresivitāti pret “citādajiem” demonstrē īpaši tie kas pārkapj policijas nepieskatītos noteikumus un vēl vairāk - tie, kas izmanto CSN, lai pavisam likumīgi citiem čakarētu normālu satiksmi.

Problēma ir tajā, ka mums nav vienota braukšanas kultūra - mums vienu un to pašu ceļu dala “dienvideiropieši”, “skandināvi” un “sovjeti”

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Mums vēl ir atsevišķa kategorija - pāķi Rīgā.

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja:

Nekāda sakara ar sodiem - izteiktu agresivitāti pret “citādajiem” demonstrē īpaši tie kas pārkapj policijas nepieskatītos noteikumus un vēl vairāk - tie, kas izmanto CSN, lai pavisam likumīgi citiem čakarētu normālu satiksmi.

Problēma ir tajā, ka mums nav vienota braukšanas kultūra - mums vienu un to pašu ceļu dala “dienvideiropieši”, “skandināvi” un “sovjeti”

Šits labs, pastāsti, kas to ceļu Vācijā dala 😎

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
2 0 Atbildēt

Sveiki kungi!Gribēju padalīties kā man netīšām sanāca samazināt degvielas patēriņu.Bija bargais sals un mans domāja ko lai dara lietas labā lai dzinējs ātrāk uzsiltu kā nekā dīzelis.Jāaiztaisa radiātora reste,man viņas divas,apakšā liela,augšā maziņa.Domāju ilgi un izdomāju,jāaizskrūvē apakšēju ar organisko stiku.Nopirku stiklu "Mājai un dārzs",samaksāju par to gabalu kaut kādus 8 eur,izgriezu pēc formas ar fleksi un smuki pieskrūvēju ar četram skrūvītēm pie esošās redeles,sanāca smuki un neuzkrītoši.Finālā efekts bija labāks,nebija izcili bet pie siltuma tiku ātrāk,vajadzēja arī augšējo redeli aiztaisīt,to citā tadā ziemā izdarīšu.

Un tagad degvielas ekonomija no organiskā stikla.Pagāšnedēļ piektdien braucu uz Priekuļiem,pavasara siltās dienas,bāka bija gandrīz tukša un svētdien pirms braukšanas uz Rīgu iebraucu Cēsīs uzpildīties.Uzpildos,apsēžos autiņā,iedarbinu auto,un displejā redzu ka ar pilnu bāku varu nobraukt 1320 km,vatafak,es pat vasarā tādu ciparu neesmu redzējis,maksimums bija 1220 km.Līdz pašai Rīgai kompis rādija 1300 km,tiešais patēriņš svāstījās no 2.5-3 l uz 100 km,un tas ar ziemas riepām.Sanāk kad es ar to organisko stiklu samazināju gaisa pretestības koeficientu,citu izskaidrojumu man nav.Kādas būtu jūsu versijas?

Petka Reģ.: 09.09.2001
0 0 Atbildēt

No šīs dienas sāktu skatīties pār plecu, naftas karteli neapmānīsi :P

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 1 Atbildēt

Naftas kartelim dziļi pie kājas tas degvielas samazinājums, tie jau sen “lej” pieegošajā plastmasas tirgū to savu izejvielu, un tehniski svaiga no naftas pārstrādes iegūta plastmasa ir par pakāpi kvlitatīvāka kā pārstrādātā … Un jamie tik pricājas ka bizness būs ilgtspējīgāks ( lasīt - peļņa ilgāku laiku)

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 0 Atbildēt

Transportam 55 - 60%, ķīmijai - 15 - 20%, globāli. 

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Un ?  Lielāka “biznesa” daļa no tā ir ir dīzelis un aviācijas degviela, joprojām pilnīgi pie kājas vieglo ekonomijas parametri …

2 0 Atbildēt

Sveiki kungi!Bija pienācis laiks nopirkt jaunas vasaras riepas,tā kā kaktus ir kā tukša konservbundža tad vajadzēja kaut klusu.Godīgi sakot ilgi meklēju,par premium riepām nedomāju,lai citi ar viņām brauc.Bija doma par Barum Bravuris 6 bet beigās apstājos uz Falken Zeix ZE320,tad jau redzēs kā būs jo vēl braukāju ar ziemenēm.Kad uzlikšu vasarenes tad arī pastāstīšu cik viņas labas vai sliktas.Nopirku RiepuLīderī pa 60 eur gab..

0 0 Atbildēt

Reiz, nu jau pasenos laikos, nopirku Falken Ziex. Atcelos vēl tagad - nodila vienā vasarā. 

0 0 Atbildēt

Tā var gadīties kad nopērk riepas ar nepiemērotiem indeksiem.

0 0 Atbildēt

Nu redz var arī ar pareiziem. Tā kā Vācija ir vienmēr bijusi iekļauta braukšanas maršrutā, indeksu atbilstība riepām vienmēr ir pieskaitīta visnotaļ rūpīgi. 

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Bija te speciālie riepu topiki, būtu forši, ja atrastu un ieliktu savu atsauksmi tur. Šeit ātri pazudīs zem pārējā spama.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Man pāris mēnešus atpakaļ sanāca dažas dienas pēc kārtas pasēdēt viena pazīstama čaļa BMW X7. Tagad es saprotu kāpēc jaunajām miskastēm lukturu vietā ir metināmie aparāti kas pretī braucošajiem acis ēd ārā - jo tajās vadītāja acu priekšā ir divi spoži multeņu ekrāni, un vēl vipendronu paneļa apgaismojums, un ja to neatsvērs ar ļoti lielu gaismas daudzumu mašīnas priekšā, tad tie mēsli uz paneļa diezgan spēcīgi novērsīs uzmanību... Labi vienīgi ka visiem kā vienam tie metināmie aparāti izdod morga gaismas - nākotnē vajadzēs ieķert dzeltenās brilles, pieņemu ka tās varētu problēmu pa lielam novērst. 

1.. 57 58 59 60 61 62

Lasītākie raksti

Jaunie raksti