Šofera dienasgrāmata. - Forums - iAuto

Šofera dienasgrāmata.

gunbox Reģ.: 23.12.2016

Uzmeikošu vēl vienu spama vietu, kur padalīties par šofera dienu. Būtu forši, ja šeit nediskutētu bet vienkārši iemetam stāstu, cik "patīkama" Latvijā ir braukšanas kultūra.

1.. 53 54 55 56 57 58
ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 0 Atbildēt

0pis rakstīja:

ezis71 rakstīja:

core rakstīja:

Man arī 0, skatē teica, ka DPF kā jaunam auto.

Manam auto noskrējiens 230000 km,cik tavam?

Auto ir noskrējiens vai nobraukums? Ko saka iA expertu domnīca?

Neviens tā arī Tev nav atbildējis,asariņa nobira?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

>Būtu forši, ja šeit nediskutētu bet vienkārši iemetam stāstu, cik "patīkama" Latvijā ir braukšanas kultūra.

k442 Reģ.: 22.02.2014
4 3 Atbildēt

Palasīju, kas te sarakstīts pēc tam, kad nocitēju to Liepājas krustojumam veltīto tiesas spriedumu - nu, ļaudis, esat gan šo to prātīgu, gan arī visādas blēņas un un fantāzijas sarakstījuši...

Skaidrībai - es gan pirmajā, gan otrajā reizē palīdzēju savam paziņam ar sūdzību rakstīšanu nelabvēlīgo tiesas un policijas nolēmumu pārsūdzēšanā un aizstāvību tiesā, vienkārši tāpat, "pa draugam", par to atlīdzību neprasot, tā ka vienīgā atlīdzība no viņa puses bija dažas gardas lietas, ar ko viņš mani vēlējās iepriecināt.

Apgabaltiesas sprieduma būtība, ja kāds no citētā sprieduma neuztvēra, ir šāda - ja AV ceļā līdz tam nav stoplīnijas vai attiecīgās stopzīmes, tad pie ieslēgta luksofora aizliedzošā signāla viņam nav pienākuma apturēt transportlīdzekli krustojuma teritorijā, jo CSN 53. punkts un apakšpunkti šādu pienākumu neuzliek.

Minētajam tiesas spriedumam ir būtiska nozīme, jo saskaņā ar Administratīvās atbildības likumu apstāklis, kas jau ir konstatēts ar spēkā stājušos nolēmumu administratīvā pārkāpuma lietā, citā lietā nav no jauna jāpierāda. Nodeva par sūdzību tiesai administratīvā pārkāpuma lietā NAV JĀMAKSĀ, atšķirībā no administratīvā procesa, kur nodeva vai drošības nauda jāmaksā par vēršanos katrā no tiesas instancēm.

HAU!

0 0 Atbildēt

>Nodeva par sūdzību tiesai administratīvā pārkāpuma lietā NAV JĀMAKSĀ

Uz kā pamata?

>ja AV ceļā līdz tam nav stoplīnijas vai attiecīgās stopzīmes, tad pie ieslēgta luksofora aizliedzošā signāla viņam nav pienākuma apturēt transportlīdzekli

Ģeniāli, izrādās ir arī tumši zaļais zignāls. Šis noderēs moču vadītājiem. 

ŅAU!

k442 Reģ.: 22.02.2014
1 2 Atbildēt

Lasi CSN - tālāk citētā norma neparedz AV pienākumu apturēt transportlīdzekli krustojumā:

53. Ja satiksmes regulētāja vai luksofora signāli, izņemot šo noteikumu 48. punktā minēto luksoforu, braukt aizliedz, transportlīdzekļa vadītājam jāaptur transportlīdzeklis tieši pirms stoplīnijas (929. ceļa apzīmējums) vai 546. ceļa zīmes. Ja nav stoplīnijas (929. ceļa apzīmējums) vai 546. ceļa zīmes, transport­līdzeklis jāaptur šādās vietās:

929. 546.

53.1. pirms krustojumiem un citos ceļa posmos – pirms gājēju pārejas, bet vietās, kur tās nav, – pirms luksofora (ja braukt aizliedz satiksmes regulētāja signāls, – pirms brauktuvju krustošanās vietas) tā, lai netraucētu citus transport­līdzekļus un gājējus, kuru kustība ir atļauta;

53.2. pirms dzelzceļa pārbrauktuvēm – saskaņā ar šo noteikumu 155. punktu.

Nodevas maksāšanu par vēršanos tiesā Administratīvās atbildības likums vienkārši neparedz, punkts!

uupis Reģ.: 13.01.2004
2 0 Atbildēt

It kā jau viss ir OK tikai viena resna NIANSE - AV krustojumā iebrauca BEZ SIGNĀLA, tādēļ ka krustojums NAV aprīkots ar loksaforu! Tas arī pierāda tiesu PĒRKAMĪBU! Ar loksaforu ir aprīkota TIKAI gājēju pāreja.

Freijers Reģ.: 06.09.2018
0 0 Atbildēt

opelis rakstīja:

0pis rakstīja:

Var atļaut braukt vieglajiem ar pāra numuriem pāra datumos un ar nepāra numuriem - nepāra datumos. Auto skaits uzreiz samazināsies.....tikai jāsaliek fotoradari, lai "gudrajiem"  nebūtu kārdinājuma.

Ir vietas Eiropā, kur tādas lietas notiek. Šī gada 17.aprīlī braucu IT no Positano uz Amalfi (abi IT) un pie iebraukšanas Amalfi pilsētelē mani aptur pašvaldības policija. Pienāk ments un smaidot stāsta, ka šodien neesot mana diena, jo man auto numura pēdējais cipars ir 7 un tāpēc sods 86 Eur. Ja maksāšot 5 dienu laikā, tad 55 eur. 

Šādi "risinājumi" satiksmes mazināšanai ar pāra un nepāra numuriem noved pie tā, ka katram ir nevis viens, bet gan divi lūžņi ar pāra/nepāra cipariem - pārbaudīts jau 3.pasaules valstīs...

0 0 Atbildēt

https://www.tvnet.lv/8276298/noskaties-naudas-slauksanas-vieta-riga-brivibas-iela-kameras-fikse-vienu-parkapeju-pec-otra

Rīgas m@ukas slaucēji - kameriņu karinātāji stabos atkal uzdarbojas. Domāju, ka vajag iniciatīvu, kas aizliegtu pašvaldībām sodīt ar "tehniskiem līdzekļiem", jo nupat tas tiek darīts tik kretīniskā veidā, kā nebija pat vitronika laikos !

0pis Reģ.: 16.02.2023
0 1 Atbildēt

Varbūt tam sodītajam AV vajag brilli kā Timrotam, lai ieraudzītu zīmi kas nosaka joslu sadalījumu. Tā ir redzama, jau gatavojoties izgriezties. Cita lieta, ka AV tādā vietā vispār neskatās pa labi, tikai pa kreisi - vai ceļš ir brīvs.

0 0 Atbildēt

Kur tad tāda zīme tur ir redzama ? 4 m virs galvas iegriežoties vai tieši virs tās pašas kameriņas. Preteklību attaisnošana pašu par tādu pataisa....

0 0 Atbildēt

Griežoties laukā, virs joslām redzama zīme. Nav tieši deguna priekšā, bet neviens AV tā neskatās jo tad nekur tālu neaizbrauks.

0 0 Atbildēt

93. Ja josla pasažieru sabiedriskajiem transportlīdzekļiem apzīmēta ar 505. ceļa zīmi un 940. ceļa apzīmējumu un iekārtota brauktuves labajā pusē, un nav atdalīta no pārējās brauktuves ar nepārtrauktu ceļa apzīmējuma līniju, transportlīdzekļa vadītājam jānogriežas pa labi no šīs joslas. Transportlīdzekļa vadītājam aizliegts ilgstoši braukt pa šo joslu un jānogriežas tuvākajā brauktuvē vai vietā, kur no ceļa nobrauc uz blakusteritoriju. Šajā joslā atļauts iebraukt arī, lai pasažieri iekāptu transportlīdzeklī vai izkāptu no tā, ja tas netraucē pasažieru sabiedrisko transportlīdzekļu vai taksometru satiksmi, kā arī lai izbrauktu pa labi uz ceļa ar šādu joslu.

Kā redzams, tad CSN rakstītāji nav aizdomājušies par situāciju, kad šajā joslā nonāk izgriežoties, citādi tas būtu pieminēts (jo kādēļ gan ir izcelta nogriešanās no šīs joslas).

Tātad, vadoties pēc "aizliegts ilgstoši braukt pa šo joslu un jānogriežas tuvākajā brauktuvē vai vietā, kur no ceļa nobrauc uz blakusteritoriju"  pretējā virzienā būtu "izgriežoties uz ceļa no blakusteritorijas, aizliegts ilgstoši braukt pa šo joslu".

Kas ir ilgstoši? Varētu jau rakstīt "līdz nākamajam krustojumam" - bet tad būtu problēma ar vietām, kur izgriešanās ir 5m pirms krustojuma (no vārtrūmes, pagalma) - tur nāktos aizšķērsot ietvi un tad raut iekšā otrajā joslā.

Manuprāt, tas attālums kas ir tagad, ir pietiekams un ja nu otrajā joslā neviens nelaiž, nu tad neviens jau neliedz apstāties A joslā un pagaidīt kamēr var mainīt joslu, īpaši ja nebrauc A. Visādas Teslas kas brauc pa A un dabūtu gaidīt, arī nav liela problēma jo tas tik laika jautājums kad tām A-privilēģiju atcels. Autobuss arī lai pagaida, un ja šādu gadījumu būtu daudz, tad jau kaut kas dabīgā ceļā arī izveidotos. 

0 2 Atbildēt

Atļauts nenozīmē ka noteikti tajā joslā jāiebrauc. Nekas neliedz izgriezties uzreiz otrajā joslā, ja redz, ka nesanāks triks. Klipu pat neskatījos tā viltus eksperta Timrota vāvuļošana jau līdz kaklam, uz vecumu galīgi jau sviestā sagājis un piemeties vernonisms.

>Autobuss arī lai pagaida

Nē, lai pagaida pats prims lien uz ceļa. Vienīgitur tās debilās velojoslas un ja gaidīsi uz tām tad BMX leks pār kapotu. Diez kas nav.

0 0 Atbildēt

Ja pa A joslu nenāk A (nav redzams) - kāpēc nebraukt tajā? Kāpēc obligāti stāvēt uz veloceliņa un ķert no tā stressu?

0 0 Atbildēt

Tāpēc, ka uz joslas vispār nav paredzēts apturēt auto izņemot izlaižot pasažierus. 

650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

Neviens neko nekam neliedz.Bet ir loģika un ir taču kkādi arī elementāri drošibas apsvērumi.Normāls cilvēks šo nesapratīs- ka no pagalma izgriežoties,durt uzreiz otrajā joslā.Jo tas tā NAV mācīts gadu desmitiem, tas NAV loģiski un tas tā NAV arī pienācīgi cilvēcīgi "pārmācits" (brīdināts, skaidrots).TO visu te "zin" tikai daži ikdienas specifiskie "zadroti", kuri katra vārada galā te kladzina, ka "ir jāievēro Noteikumi".Bet tie nav noteikumi- tas ir šharlataānu izgudrots naudas kāšanas mehānisms.Reāla cilvēku pazemošana,to melīgi pretīgo Ārtelpas kropļu kluss izgudrojums.Cilvēks stresā apjūk un uzreiz par to samaksā.Nožēlojami, pretīgi.

Vai būs "risinājums"- NĒ, nekad VAIRS nebūs.Pateicoties ieinteresēto silessūcēju, noderīgo idiotu un Lohu/parasto "pūlēm", tas viss ir uz palikšanu.Katram "rīdziniekam" kloķi d/ā, tāds ir (un būs) uzņemtais Kurss.

Viens ķiršukrāsas preteklis tagad jums ir nomainīts ar otru, iespējams vēl pretīgāku glumekli.Kurš te sludināja "rīgu visiem rīdziniekiem".

Pašvaldības policija- paskaties, kādas tur Pr-niekiem ir "algas".Tas taču ir loģisks 90to bandītlaika atkārtojums,tikai izsmalcinātākā veidā un piesedzoties ar "likumības" lozungiem.Ja vēlies novērst sabiedrības (maksājošo lohu) uzmanību no kādiem citiem notiekošajiem procesiem- vienkārši paļauj vaļu bandītiem!

0 2 Atbildēt

>Jo tas tā NAV mācīts gadu desmitiem,

Nu jā par šādu gājienu jau devos uz tiesu, jo izrādās arī policija nav gadu desmitiem ko tādu pieredzējusi un neiedomājas, ka nogriezties krustojumā var no labās malējās uz 2. joslu un savā iztēlē domā ka tikai no 2. joslas var otrajā trāpīt un nekā citādi.

>Cilvēks stresā apjūk un uzreiz par to samaksā.

Ļoti labi, ja stress tad nav ko kāpt auto. Mazāk lohu uz ielām.

1 0 Atbildēt

Uz tiesu, sak, devies? Nu tad jau drošv esi hronisks pārkāpējs, vane ko? Mazāk lohu, ja? Stress?? Tev varbūt ir kādi aprēķini,cikiem percentiem Vadītāju to "stresu" sagādā pat jebkura itin prasta ikdienišķi vienkārša satiksmes situācija? 

Nu izskaidro man- kāda "drošiība" ir, kad no/pagalma izbraucošajam ir jāmēģina trāpīt tajā vidējās joslas (iespējamo idiotu) plūsmā? Ko (un vai) mums vispār "redz" plūsmā braucošais valstiski vidējais lohs,izņemot ja priekšābraucēja izpūtēju? 

Vai cik ''droši" būs, ja kāds tur no tās nabagumājas pagalma izgriezīsies tomēr pa labējo un pēc tiem 25m pirms tās kameras tajā beidzamajā pārtrauktās līnijas metrā apstāsies stāvus uz tās sabtransa joslas.Kā tur ir, ja vajag iekļauties plūsmā no nulles? 

Es kāda tā brīvāsgatves "past.iedzīvotāja" vietā tur apstātos un stāvētu reāli kaut stundu, kamēr "man" izskatīsies Droši. Pat ja kāds apstāsies un mani "laidīs", es nebraukšu- jo "man" ir nedroši.Viņam var kāds iepsist d/ā un uzstumt (iestumt) man virsū ;p

0 0 Atbildēt

>Nu tad jau drošv esi hronisks pārkāpējs, vane ko?

Nu tu esi tāds pats lohs kā policisti, kam vienvirziena iztēle, ja jau līdz tiesai tad jau vainīgs, kā savādāk

. Esmu hronisks nepārkāpējs, bet hroniski braucu netipski satiksmei ievērojot CSN un tas izceļas uz pārējo pārkāpēju fona. 

1 1 Atbildēt

Iemācies braukt - līkrocis! A joslu neredzi? Timrots tos sižetus izdomā tāpēc ka pats atraujas sodus par ātrumu Dzīvojamā Zonā un par A joslu. Šams dzejo visādas pasakas, lai tik attaisnotu pārkāpumu!

0 0 Atbildēt

Freijers rakstīja:

opelis rakstīja:

0pis rakstīja:

Var atļaut braukt vieglajiem ar pāra numuriem pāra datumos un ar nepāra numuriem - nepāra datumos. Auto skaits uzreiz samazināsies.....tikai jāsaliek fotoradari, lai "gudrajiem"  nebūtu kārdinājuma.

Ir vietas Eiropā, kur tādas lietas notiek. Šī gada 17.aprīlī braucu IT no Positano uz Amalfi (abi IT) un pie iebraukšanas Amalfi pilsētelē mani aptur pašvaldības policija. Pienāk ments un smaidot stāsta, ka šodien neesot mana diena, jo man auto numura pēdējais cipars ir 7 un tāpēc sods 86 Eur. Ja maksāšot 5 dienu laikā, tad 55 eur. 

Šādi "risinājumi" satiksmes mazināšanai ar pāra un nepāra numuriem noved pie tā, ka katram ir nevis viens, bet gan divi lūžņi ar pāra/nepāra cipariem - pārbaudīts jau 3.pasaules valstīs...

Par zemu nodoklis otrajam auto....

0 1 Atbildēt

Par zemu var izrādīties ķeblītis zem kājām, kad ir pārcenties ar dzeltenā lietutiņa smidzināšanu pārāk plašam cilvēku lokam.

1 3 Atbildēt

Bet tu nepārkāp...🤣

3 1 Atbildēt

Bet tu nedirstikdaudz.Kāreiz pateicoties Jums (jums, noderīgajiem idiotiem) šis process ir aizgājis tik tālu un kļuvis tik neatgriezenisks.Normāls cilvēks te nedirstu, ka Timrots "pats" tur kko apdirsies.Varētu saDERĒT , ka Tev to pārkāpumu visdrīzāk ir pat vairāk kā tam Timrotam.Tas vismaz māk gan pabraukt, gan parunāt.

Tur ir nofilmēta klaji šarlatāniska CILVĒKUS PAZEMOJOŠA situācija, un tai NAV sakara nez ar morāli, nedz ar drošibu vai kur nu vēl ar loģiku.Rīgas mēēerijass passpārnē glumi nekaunīgā aiazkadrā šis viss cilvēkunīšššanass naudaskāšanas suuuds ir šādi te ieperinājies.Treknaiss tas demagog preteklis ķirsis drošv zinkudirsis, tāpēc tagad viņa vietā būs iespējams kāds vēl pretīgāks personāžs.Cienīga klaunrokakāde par LOhu naudiņu.Nedosim rīgu tumsai, slauksim rīgas lohus.Vienkārši slimi naida kurinātāji, siles piezīidekļi nnolādētie 🦄

1 0 Atbildēt

Tu uz kaut vienu protestu esi bijis? Nu kaut vai uz šreka protestu? Ja nē - tad tu esi noderīgais idiots, jo norij visus sūdus kurus tev pasniedz!

0 0 Atbildēt

uupis rakstīja:

Tu uz kaut vienu protestu esi bijis? Nu kaut vai uz šreka protestu? Ja nē - tad tu esi noderīgais idiots, jo norij visus sūdus kurus tev pasniedz!

Nu "man" nav ietekmes ne uz rīgas domi,ne kur nu vēl uz tās šharlataānisko Artelpass deportamentu.Turklāt, "es" tajā kloākā nedzīvoju un neko tur "nevēlēju".

Protests tā ierastajā izpausmē ir fufelis un ir tagad pilnīg pie d, vai tur 100 vai 1000 protestētāju ieradīsies.Rīgas iedzīvotāji (nod.id..)ievēlēja domi,izrādīja uzticību tās rīcībai.Kamēr "vadībā" nenonāks kādi cilvēki tiešām ar atbildību un sirdsapziņu,tamēr viss ir veltīgi,vari kauč izstiepties vai apveemties.NAV ietekmēšanas mehānisma,iedzīvotāju rīcībā NAV atbildības pieprasīšanas iespēju.Apzināti uzradīta situācija,ar pašu to noderīgo idiotu ciešu līdzdalību..Nu ja nu vienīgi "oppozīcija",taču par/to nobalsojušie (praktiski puse) pašlaik ir cieti iztēloti par galējajiem lohiem.Cerību tātad praktiski nav,lohiem būs Jāmaksā.

2 0 Atbildēt

Ja tu neesi rīdzinieks tad ko tu dirs par ceļa zīmēm un satiksmes organizāciju Rīgā??? Sakārto savā sētā ceļa infrastruktūru un tad sāc citus mācīt - noderīgais idiots...

2 0 Atbildēt

Un ko tad Tu te pļjuuti par satiksmi Polijā? Esi etniskais polis,vai vnk drst gribās?

1 2 Atbildēt

Šādas situācijas ir arī Rīgā - viens no manis atrāvās 40 eur sodu februārī, ka decembrī nepalaida mani uz pārejas. Iesniegumu uzrakstīju janvārī. Keksis bija izbrīnīts ka dabūja sodu un vēl 2 soda punktus.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Deģenerētais tupeļvaronis slepkavnieks - citiem liek lekt zem riteņiem, bet pats, kā izrādās tikai iesniegumus raksta. 

1 1 Atbildēt

Žēl ka tas nebija bradypus — tad tam krievu fašistu pakalpiņam būtu acis kā 2 latu monēta... 🤣🤣🤣

1 0 Atbildēt

Žel gan, vai ne… Tikai tev, deģenerātam, nepielec, ka es nebraucu gājējiem virsū ne tikai uz pārejām, bet vienalga, kur tie slāj. 

0 0 Atbildēt

Un nevienu mušu arī neesi nositis. Vegāns pilnīgs 🤣

1 0 Atbildēt

Pārkarsi?

darklight Reģ.: 29.10.2013
1 0 Atbildēt

Šodien viens bojā gājējs toļi uz liela mopēda, toļi uz neliela moča Ilūkstes ielā izdomāja dzīt mani pa labo pusi. Labi, ka pamanīju šo spogulī, citādi būtu iestādījis apmalē, apbraucot priekšā esošo auto, kas griezās pa kreisi. Tā viņš vairākiem pa labo pusi aizgāja garām, pāris centimetru no apmales. Jādomā, ka tādā stilā šamam sezona beigsies vēl pirms rudens.

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

Reku, interesants pasākums bijis. Te daži gaudo kur liks savus dīzeļus, kad Rīgā vairs nelaidīs😜

1.. 53 54 55 56 57 58

Lasītākie raksti

Jaunie raksti